zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
30/05 10u15  'Beleggersvertrouwen herstelt maar blijft laag door coronacrisis' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is in mei iets hersteld, maar blijft laag door de coronacrisis. Dat meldt ING in zijn maandelijkse BeleggersBarometer. Volgens de bank zijn beleggers over de gehele linie nog steeds erg voorzichtig.
30/05 10u15  Akkoord bereikt over steunpakket Lufthansa BRUSSEL (AFN) - De Duitse regering en de Europese Commissie hebben vrijdag een deal bereikt over de Duitse staatssteun aan Lufthansa. De raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij laat in een verklaring vrijdagavond weten akkoord te gaan met de voorwaarden.
29/05 23u15  Wall Street in de greep van spanningen VS en China NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag gemengd het weekend ingegaan. Beleggers op Wall Street waren erg voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. Toch heeft president Donald Trump in een langverwachte speech de Amerikaanse handelsdeal met China intact gelaten.
29/05 22u15  Trump beëindigt relatie VS met WHO WASHINGTON (AFN) - President Donald Trump gaat de Amerikaanse relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beëindigen. Dat zei hij vrijdag in een toespraak bij het Witte Huis naar aanleiding van Chinese veiligheidswetgeving die de autonomie van Hongkong aantast.
29/05 21u15  Fed schroeft tempo opkoopprogramma wederom terug WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve schroeft het tempo waarin het staatsleningen opkoopt verder terug. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken zal volgende week dagelijks gemiddeld 4,5 miljard dollar aan obligaties opkopen, tegenover 5 miljard deze week.
29/05 21u15  'Tencent denkt aan flink belang in Warner Music' NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetreus Tencent overweegt voor 200 miljoen dollar een belang te nemen in Warner Music Group. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant denkt het techconcern erover om in te stappen bij de beugrang van de platenmaatschappij.
29/05 20u15  Beeld op Wall Street blijft gemengd NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. President Donald Trump zou later op de dag nog met een reactie op de Chinese noodwetgeving voor Hongkong komen.
29/05 20u15  'Trump mikt op sancties tegen financiële sector China' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump overweegt sancties in te stellen tegen de financiële sector in China. Ook zou hij de sector met handelsbeperkingen willen raken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met die stappen zou het Witte Huis de Volksrepubliek willen straffen voor een nieuwe wet die de autonomie van Honkong beperkt.
29/05 20u15  Flink jaarverlies voor Bever Holding WASSENAAR (AFN) - Bever Holding heeft over 2019 een negatief resultaat voor belastingen van 2 miljoen euro in de boeken gezet, waar een jaar eerder nog 5,1 miljoen euro winst werd behaald. Volgens het beursgenoteerde vastgoedfonds was wel sprake van een positieve exploitatie uit vastgoed. Daartegenover stonden evenwel hoge financieringskosten en overige lasten. Het eigen vermogen bedroeg eind vorig jaar circa 99,3 miljoen euro.
29/05 19u15  Unibail rondt grote desinvestering Franse winkelcentra af PARIJS (AFN) - Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft de verkoop van zijn belangen in een vijftal Franse winkelcentra afgerond. Daarmee heeft het in Amsterdam genoteerde concern weer een belangrijke desinvestering afgerond.
29/05 18u15  Succesvolle beursgang voor moederbedrijf Douwe Egberts AMSTERDAM (AFN) - Het moederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, heeft vrijdag een succesvolle beursgang beleefd op het Damrak. Het aandeel werd meteen flink meer waard bij de introductie. Over de gehele linie gingen de Europese beurzen juist omlaag. De spanningen rond Hongkong dreigen de handelsdeal tussen Peking en Washington onder druk te zetten, en dat maakte beleggers nerveus.
29/05 17u15  Consumentenvertrouwen VS loopt iets op ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikanen in de economie is in mei iets toegenomen ten opzichte van april toen een stevige daling was te zien door de coronacrisis. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van definitieve cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.
29/05 16u15  Hoofdindex Amsterdam in het rood AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen omlaag. De spanningen rond Hongkong dreigen de handelsdeal tussen Peking en Washington onder druk te zetten. Beleggers namen daarbij weinig risico voorafgaand aan de persconferentie die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden over de Chinese inmenging in Hongkong.
29/05 16u15  Krimp industrie Chicago sterker CHICAGO (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie rond de Amerikaanse stad Chicago is in mei sterker gekrompen dan in april. Dat maakte marktonderzoeker Institute for Supply Management (ISM) bekend.
29/05 16u15  Gemengde opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden vrijdag bij de opening van de handel een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. President Donald Trump zou later op de dag nog met een reactie op de Chinese noodwetgeving voor Hongkong komen.
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/05 15u15  'Wall Street in afwachting verklaring Trump over China'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag op de laatste handelsdag van mei naar verwachting overwegend lager openen, na de minnen een dag eerder. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. President Donald Trump zou later op de dag met een reactie op de Chinese noodwetgeving voor Hongkong komen.
29/05 15u15  Consumentenbestedingen VS nog verder gedaaldWASHINGTON (AFN) - De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn in april vanwege de coronacrisis nog verder afgenomen na de krimp een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
29/05 15u15  Groothandelsvoorraden VS lopen weer iets opWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
29/05 15u15  Kiadis Pharma presenteert nieuwe data over K-NK-celtherapieAMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma heeft vrijdag weer nieuwe gegevens over zijn K-NK-celtherapie gepresenteerd. De gelegenheid daarvoor was de jaarlijkse bijeenkomst van American Society of Clinical Oncology (ASCO), die virtueel plaatsvond.
29/05 13u15  Shell ondanks dividendverlaging populair bij kleine beleggerAMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell blijft bij kleine particuliere beleggers in Nederland favoriet, ondanks de crisis die de coronapandemie in de energiesector heeft veroorzaakt. Wegens die crisis verlaagde het Brits-Nederlandse concern eind vorige maand voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn kwartaaldividend.
29/05 12u15  Beurzen lager in afwachting toespraak TrumpAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de persconferentie die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden over de Chinese inmenging in Hongkong. De spanningen rond Hongkong dreigen de handelsdeal tussen Peking en Washington onder druk te zetten. Op het Damrak beleefde het moederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, een succesvolle beursgang.
29/05 12u15  'Niemand geeft zijn kopje koffie in de ochtend op'AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar koffie blijft sterk of het nu crisistijd is of niet. Dat verklaart volgens topman Casey Keller van Douwe Egberts-moederconcern JDE Peet's de succesvolle beursgang van de koffie- en theeproducent in Amsterdam op vrijdag. 'Niemand geeft zijn kopje koffie in de ochtend op.'
29/05 12u15  Inflatie eurozone naar 0,1 procent in meiLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in mei gedaald naar 0,1 procent op jaarbasis, van 0,3 procent in april. Dat komt vooral vanwege de flink lagere energieprijzen, aldus het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming.
29/05 11u15  'Prijsval olie slecht nieuws voor Fugro'AMSTERDAM (AFN) - De prijsval van olie en de coronacrisis betekenen slecht nieuws voor Fugro. Volgens kenners van ING kan de bodemonderzoeker weinig doen om zijn groeivooruitzichten voor dit jaar te verbeteren. ING verlaagde daarom het beleggingsadvies voor Fugro van buy naar hold. Ook het koersdoel gaat omlaag naar 4 euro van 12,80 euro daarvoor.
29/05 11u15  Krimp Italiaanse economie valt nog sterker uitROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 5,3 procent gekrompen. De neergang is daarmee nog sterker dan de 4,7 procent krimp die eerder werd gemeld. Maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen trokken een zware wissel op de economie van het Zuid-Europese land.
29/05 10u15  'Geen zorgen meer over liquiditeit bij Basic-Fit'AMSTERDAM (AFN) - De zorgen over liquiditeit bij Basic-Fit behoren tot de verleden tijd. Dat schrijven kenners van KBC Securities nadat de fitnessketen een update gaf over de heropening van de sportscholen en de afgeronde bankfinanciering.
29/05 09u15  Nieuwkomer JDE Peet's favoriet op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het moederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, beleefde vrijdag een succesvolle beursgang op het Damrak. Het aandeel werd meteen flink meer waard bij de introductie. De Europese beursgraadmeters begonnen met verliezen. Beleggers keken vooral uit naar de persconferentie die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden over de Chinese inmenging in Hongkong.
29/05 09u15  Renewi verwerkte minder afval door crisisLONDEN (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft in het eerste kwartaal minder afval verwerkt vanwege de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Dat was vooral te zien in de maand april, aldus het bedrijf dat ontstond uit de overname van het Nederlandse Van Gansewinkel door het Britse Shanks.
29/05 09u15  Pakketbezorgers vragen om meer alternatieve bezorgpuntenAMSTERDAM (AFN) - Om de bezorging van pakketten te stroomlijnen moeten er meer alternatieve bezorgpunten zoals servicepunten en pakketkluizen worden gerealiseerd. Dat bespaart kosten en draagt ook bij aan duurzaamheid en vermindering van verkeersbewegingen. Dat komt naar voren in een marktstudie van de Autoriteit Consument Markt (ACM).
29/05 09u15  Fitnessketen Basic-Fit begint met heropenen sportscholenAMSTERDAM (AFN) - Uitbater van sportscholen Basic-Fit is vrijdag begonnen met het heropenen van zijn sportscholen. In Luxemburg gaan de vestigingen al deze week open. In juni mogen mensen ook in Belgische en Spaanse fitnesscentra van Basic-Fit komen sporten. Nederland volgt naar verwachting op 1 juli. Alle vestigingen van Basic-Fit sloten in maart hun deuren vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.
29/05 09u15  Renault schrapt 14.600 banen en brengt productie terugPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Renault gaat wereldwijd 14.600 banen schrappen als onderdeel van zijn kostenbesparingsplan. Verder brengt het bedrijf de productiecapaciteit met een vijfde terug. De Franse automaker heeft veel last van de coronacrisis, waardoor de vraag naar nieuwe auto's is ingezakt.
29/05 09u15  'Beursgang Douwe Egberts in focus op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint vrijdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager openen. Beleggers kijken vooral uit naar de persconferentie die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden over de Chinese inmenging in Hongkong. Op het Damrak gaat de aandacht uit naar de beursgang van JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts.
29/05 09u15  Nikkei staakt vierdaagse winstreeksTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd en staakte daarmee een vierdaagse winstreeks. Beleggers namen wat gas terug in afwachting van de persconferentie die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal geven over China. De spanningen tussen Washington en Peking liepen deze week op na de goedkeuring door het Chinese parlement van een omstreden veiligheidswet in Hongkong. Trump liet eerder al weten maatregelen tegen China te nemen als de autonome status van Hongkong in gevaar komt.
29/05 09u15  Importprijzen Duitsland zakken verder inWIESBADEN (AFN) - De importprijzen in Duitsland zijn in april met 1,8 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Duitse statistiekbureau bekend.
29/05 09u15  Winkelverkopen Duitsland verder gedaaldWIESBADEN (AFN) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in april gedaald na ook al een terugval in de voorgaande maand. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau zakten de detailhandelsverkopen met 5,3 procent op maandbasis, na een daling van de verkopen van 4 procent in maart.
29/05 08u15  'Shell begint verkoopproces lng-activa in Australië'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell is een verkoopproces voor lng-bezittingen in Australië begonnen. Dat meldt zakenkrant The Australian, zonder daarbij te vermelden hoe het aan de informatie is gekomen.
29/05 08u15  Banken steunden bedrijven in coronacrisis met 12,8 miljard euroAMSTERDAM (AFN) - De steun van Nederlandse banken aan bedrijven vanwege de coronacrisis is opgelopen tot 12,8 miljard euro. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zegt 144.000 ondernemers bij te staan door ze uitstel van aflossingen te verlenen, extra leningen te verstrekken en hun kredietruimte te vergroten.
29/05 08u15  NSI in onderhandelingen over huurcontract Bentinck HuisDEN HAAG (AFN) - Vastgoedfonds NSI is naar eigen zeggen in verregaande onderhandelingen over een huurcontract voor het statige Haagse Bentinck Huis aan de Lange Voorhout. Dat meldde de onderneming die zich na publicaties over een nieuwe huurder genoodzaakt zag te reageren.
29/05 08u15  Moeder Douwe Egberts 15,6 miljard waard op beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Moederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, begint vrijdag bij zijn notering in Amsterdam de handel met een marktwaarde van 15,6 miljard euro. Daarbij komt de prijs per aandeel bij de beursgang uit op 31,50 euro. De behaalde marktwaarde valt aan de hoge kant uit van de beoogde bandbreedte tussen 14,9 miljard en 16 miljard euro.
29/05 07u15  Afzetprijzen industrie onder druk door prijsval olieDEN HAAG (AFN) - Producenten kregen vorige maand gemiddeld 8,2 procent minder voor hun producten dan in april vorig jaar. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijsdaling van olie was daar de belangrijkste oorzaak voor. Die zorgde voor lagere afzetprijzen in de aardolie- en de chemische industrie.
29/05 00u15  Tesla-topman Musk krijgt miljoenenbonusPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk heeft begin mei een miljoenenbonus gekregen. Toen werd aan de voorwaarde voldaan om de eerste tranche van een enorm bonusplan uit te betalen, bevestigde de maker van elektrische auto's in een bij de toezichthouder ingediend document. Tesla had toen een omzet van 20 miljard dollar en was langdurig meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs.
29/05 00u15  Computermaker Dell profiteert van thuiswerkenAUSTIN (AFN/BLOOMBERG) - Computermaker Dell heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar weten te profiteren van de vraag naar computers voor mensen die thuis werken. In de periode die liep van februari tot en met april verkocht het bedrijf daardoor meer pc's en laptops. De vraag naar servers nam wel af nu veel bedrijven investeringen hebben uitgesteld.
28/05 23u15  Angst voor Chinese spanningen zet Wall Street lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de min gesloten. Een aankondiging van president Donald Trump dat er vrijdag een persconferentie komt over China wakkerde de angst voor verder oplopende spanningen met het Aziatische land over Hongkong aan. De ontwikkelingen rond de coronacrisis zorgen, waarbij in veel landen maatregelen worden versoepeld, zorgden eerder op de dag nog voor wat optimisme.
28/05 22u15  Galapagos geeft aandelen uit voor bestuurdersMECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft 435.540 nieuwe aandelen uitgegeven om het uitoefenen van inschrijvingsrechten door bestuurders mogelijk te maken. Daardoor neemt het aandelenkapitaal met bijna 18 miljoen euro toe.
28/05 22u15  Kredietbureaus negatiever over luchtvaartLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's en SP zijn negatiever geworden over de luchtvaartsector. Luchtvaartconern IAG en dochter British Airways kregen van Moody's een lagere rating, net als prijsvechter easyJet. Standard Poor's (SP) gaf vliegtuigbouwer Airbus een afwaardering en ook motorenbouwer Rolls-Royce werd minder kredietwaardig geacht. Dat laatste bedrijf heeft nu een zogeheten junkstatus.
28/05 21u15  'Renault schrapt wereldwijd 15.000 banen'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse automaker Renault gaat wereldwijd 15.000 banen schrappen als onderdeel van zijn kostenbesparingsplan. 4600 van die banen verdwijnen in thuisland Frankrijk, schrijft het zakenblad Les Echos op basis van een presentatie die het bedrijf aan de werknemersvertegenwoordiging gaf.
28/05 20u15  Wall Street naar duidelijke plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege dag in de plus. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong maken beleggers nog wel wat voorzichtig. De ontwikkelingen rond de coronacrisis zorgen, waarbij in veel landen maatregelen worden versoepeld, zorgen daarentegen voor wat optimisme. Verder kauwen handelaren op de laatste cijfers over de Amerikaanse economie en de wekelijkse uitkeringsaanvragen.
28/05 20u15  'Nederland loopt middelgroot risico op tweede coronagolf'AMSTERDAM (AFN) - Nederland loopt een middelgroot risico op een tweede coronagolf. Dat concluderen economen bij de Japanse zakenbank Nomura op basis van eigen onderzoek. Zij baseren zich op de ontwikkeling in het aantal besmettingen met Covid-19 in ons land en de drukte rondom kantoren en op andere plekken in het openbaar die ze met Google-gegevens monitoren. In Frankrijk, Spanje en Italië is het risico op een tweede uitbraak juist klein, toont de studie.
28/05 20u15  Moody's negatiever over Britse luchtvaartLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over de Britse luchtvaartsector. Luchtvaartconern IAG en dochter British Airways kregen een lagere rating, net als prijsvechter easyJet. In alle gevallen staat de outlook nog altijd op negatief, wat de kans groot maakt dat er verdere afwaarderingen volgen.
28/05 20u15  Aandeelhouders Van Lanschot Kempen keuren nieuwe commissaris goedDEN BOSCH (AFN) - De aandeelhouders van Van Lanschot Kempen hebben op de algemene vergadering Karin Bergstein goedgekeurd als het nieuwst lid van de raad van commissarissen.
28/05 19u15  Air France-KLM hervat vluchten naar ItaliëPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat vanaf maandag weer vliegen op Italië. Air France hervat dan de vluchten vanaf Parijs naar het buurland en KLM gaat vanaf Schiphol weer naar Zuid-Europa vliegen. De vluchten tussen Frankrijk en Nederland enerzijds en Italië anderzijds lagen geruime tijd stil vanwege de coronauitbraak en maatregelen die waren getroffen om de verspreiding van het virus in te dammen.
28/05 19u15  Volkswagen stapt in bij Chinese batterijmakerWOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen wil de grootste aandeelhouder bij Chinese batterijmaker Guoxuan High-Tech worden. De autobouwer is bereid 26,5 procent van de aandelen te kopen. Met de transactie kan Volkswagen leveringen van batterijen, die nodig zijn voor elektrische auto's, veilig stellen. Daarnaast versterkt Volkswagen dankzij de investering zijn aanwezigheid in China, het land met de grootste automarkt.
28/05 19u15  Euronext sluit Londense marktAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext sluit eind juni zijn Londense markt. De onderneming heeft de Britse financiële waakhond FCA gevraagd zijn vergunning vanaf dat moment in te trekken. Euronext was in Londen een kleine speler.
28/05 18u15  Aandeelhouders Van Lanschot Kempen goedkeuren nieuwe commissarisDEN BOSCH (AFN) - De aandeelhouders van Van Lanschot Kempen hebben op de algemene vergadering Karin Bergstein goedgekeurd als het nieuwst lid van de raad van commissarissen.
28/05 18u15  Basic-Fit blikvanger op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met flinke plussen de dag uitgegaan. Beleggers waren positief gestemd over het herstel van de economische activiteit nu in veel Europese landen de coronamaatregelen steeds verder worden afgebouwd. Op het Damrak straalde Basic-Fit nadat de Nederlandse regering besloten had dat sportscholen toch eerder open mogen dan oorspronkelijk het plan was.
28/05 17u15  Voorlopige woningverkoop VS keldert het sterkst sinds 2010WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in april onder druk van de coronacrisis met 21,8 procent afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars. De daling is de sterkste sinds mei 2010.
28/05 16u15  Basic-Fit blijft schitteren op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag nog altijd stevig in het groen. Beleggers zijn hoopvol gestemd dat de economie weer wat zal aantrekken nu steeds grotere delen van de coronamatregelen in Europese landen worden versoepeld. Op het Damrak was Basic-Fit de blikvanger nadat de Nederlandse regering besloten had dat sportscholen eerder weer open mogen.
28/05 16u15  Wall Street iets hoger van startNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger aan de dag begonnen. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong maken beleggers wat voorzichtig. Verder worden de ontwikkelingen rond de coronacrisis scherp in de gaten gehouden en kauwen handelaren op de laatste cijfers over de Amerikaanse economie en de wekelijkse uitkeringsaanvragen.
28/05 15u15  'Kleine uitslagen bij opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag met kleine koersuitslagen te beginnen, na de winsten van de afgelopen dagen. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. Verder worden de ontwikkelingen rond de coronacrisis gevolgd en worden nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie verwerkt, waaronder de wekelijkse uitkeringsaanvragen.
28/05 15u15  Orders duurzame goederen VS weer hard onderuitWASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april met 17,2 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder vanwege de coronacrisis. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
28/05 15u15  Wekelijkse uitkeringsaanvragen VS op 2,1 miljoenWASHINGTON (AFN) - Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten kwam vorige week uit op ruim 2,1 miljoen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
28/05 15u15  Economie VS krimpt met 5 procent door crisisWASHINGTON (AFN) - De economie van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van dit jaar door de coronacrisis iets harder gekrompen dan aanvankelijk gedacht. Volgens een tweede raming van de Amerikaanse overheid bedroeg de krimp 5 procent.
28/05 15u15  ACM krijgt extra bevoegdheden in telecommarktAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument Markt (ACM) krijgt meer mogelijkheden om in te grijpen op de telecommarkt. De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de regeling om een 'duopolie' van de twee belangrijkste telecombedrijven in Nederland, KPN en VodafoneZiggo te voorkomen.
28/05 15u15  Duitse inflatie verder omlaag in meiWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in mei verder afgezwakt naar 0,6 procent op jaarbasis, van 0,9 procent in april. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopig cijfer.
28/05 14u15  Aandeelhouders NN stemmen in met herbenoeming commissarissenAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van NN Group zijn akkoord met de herbenoemingen van commissarissen Clara Streit en Robert Jenkins. Op de aandeelhoudersvergadering van de verzekeraar kregen ook alle andere stempunten groen licht.
28/05 13u15  Goederenhandel G20 geraakt door coronacrisisPARIJS (AFN) - De goederenhandel van de G20-landen, de twintig belangrijkste economieën, is in het eerste kwartaal geraakt door de coronacrisis en de lockdownmaatregelen. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking Ontwikkeling (OESO). Voor het tweede kwartaal wordt verdere verslechtering van de wereldhandel verwacht.
28/05 13u15  'Mooi weer en Hemelvaart stuwen omzet supermarkten'DIEMEN (AFN) - Nederlanders deden vorige week weer massaal boodschappen in de supermarkt, aangespoord door zonnige dagen en meer vrije tijd vanwege de Hemelvaartsdag. De omzet van de grootgrutters lag ruim 14 procent hoger dan een jaar geleden, de sterkste stijging in de afgelopen vier weken. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen.
28/05 12u15  Basic-Fit smaakmaker op hoopvolle beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen vervolgden donderdag de opmars van de afgelopen dagen. Beleggers bleven hoopvol dat de economische activiteit weer zal aantrekken door de versoepeling van de coronamaatregelen en de steunmaatregelen van overheden en centrale banken. Op het Damrak was fitnessketen Basic-Fit een smaakmaker dankzij het nieuws dat sportscholen eerder open mogen dan gepland.
28/05 12u15  Economisch vertrouwen eurozone trekt heel voorzichtig aanBRUSSEL (AFN) - Het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de economie in de eurozone trekt deze maand heel voorzichtig aan, na de recorddaling een maand eerder vanwege de coronacrisis. Dat meldde de Europese Commissie in haar index die het economisch vertrouwen meet.
28/05 11u15  Nissan lijdt miljardenverlies en sluit autofabriek BarcelonaYOHOHAMA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Nissan Motor heeft over het afgelopen boekjaar een miljardenverlies geleden. Het Japanse autoconcern gaat zijn fabriek bij Barcelona sluiten als onderdeel van een groot reorganisatieplan, om kosten te besparen.
28/05 11u15  Koersdoel Flow Traders omhoog bij INGAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt het koersdoel voor beursintermediair Flow Traders van 31 euro naar 37,50 euro en bevestigt zijn buy-advies voor het bedrijf. Volgens de bank had Flow Traders een uitmuntend eerste kwartaal door de onrust op de beurzen vanwege de coronacrisis en zal de beursvolatiliteit voor de kortere termijn op een verhoogd niveau blijven.
28/05 10u15  'Weinig verrassingen bij Lucas Bols'AMSTERDAM (AFN) - De handelsupdate van drankenmaker Lucas Bols was weinig verrassend. Dat concluderen kenners van KBC Securities die daarbij wijzen naar de voorlopige cijfers die het bedrijf eind april al bekendmaakte.
28/05 10u15  Nieuwe data Kiadis bij ISCT-presentatieAMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma presenteert donderdag ook nieuwe gegevens over zijn NK-celtherapie op het virtuele jaarcongres van de International Society of Cell Gene Therapy (ISCT). Het bedrijf maakte eerder al bekend dat een samenvatting is geaccepteerd.
28/05 10u15  Basic-Fit uitblinker op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van fitnessketen Basic-Fit was donderdag een uitblinker op het Damrak. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat sportscholen eerder open mogen dan gepland. De Europese aandelenbeurzen gingen ook verder omhoog. De hoop dat de economische activiteit weer zal aantrekken door de versoepeling van de coronamaatregelen en de steunmaatregelen van overheden en centrale banken bleef zorgen voor optimisme op de beursvloeren.
28/05 09u15  Basic-Fit schiet omhoog na sportschoolbesluitAMSTERDAM (AFN) - De opening van sportscholen per 1 juli, is goed nieuws en een grote opluchting voor sportscholenuitbater Basic-Fit. Dat zeggen analisten van KBC Securities donderdag. De koers van het aandeel schoot op Beursplein 5 omhoog.
28/05 09u15  Hunter Douglas schrapt dividendROTTERDAM (AFN) - Raambekleder en producent van bouwproducten Hunter Douglas keert over boekjaar 2019 geen dividend uit. Het bedrijf wijst naar de onzekere economische vooruitzichten als reden voor deze stap.
28/05 09u15  'Openingswinst voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters hoger te beginnen. De hoop dat de economische activiteit weer zal aantrekken door de versoepeling van de coronamaatregelen en de steunmaatregelen van overheden en centrale banken blijft zorgen voor optimisme bij beleggers.
28/05 09u15  Nikkei flink hoger in gemengde regioTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met een flinke winst gesloten. Het was de vierde winstbeurt op rij. De hoop dat de economische activiteit weer zal aantrekken na de versoepeling van de coronamaatregelen bleef het sentiment ondersteunen. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien door de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.
28/05 09u15  Prijsvechter easyJet verwacht tot 30 procent banenreductieLONDEN (AFN) - De Britse prijsvechter easyJet wil het personeelsbestand met maximaal 30 procent terugbrengen. Dat meldde de onderneming in een update over de maatregelen om de coronacrisis te doorstaan. Topman Johan Lundgren van easyJet zegt de vloot te willen inkrimpen, ook omdat de vraag naar tickets naar verwachting pas in 2023 weer op het niveau van voor de crisis is.
28/05 09u15  Horecasluitingen zitten likeurmaker Lucas Bols dwarsAMSTERDAM (AFN) - Dranken- en likeurmaker Lucas Bols kampt net als veel sectorgenoten met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met name de horecasluitingen in veel landen bezorgen het bedrijf de nodige hoofdbrekens.
28/05 08u15  Rente Zuid-Korea naar laagste niveau ooitSEOUL (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse centrale bank verlaagt het belangrijkste rentetarief naar het laagste niveau ooit vanwege de schadelijke impact van de coronacrisis op de vierde economie van Azië. De rente gaat met 0,25 procentpunt naar 0,5 procent.
28/05 08u15  Producentenvertrouwen Nederland krabbelt iets opDEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van producenten in de economie is in mei weer iets opgekrabbeld na het dieptepunt in april. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral het oordeel over de verwachte bedrijvigheid van de industriële ondernemers was minder negatief.
28/05 07u15  Moederbedrijf Douwe Egberts sneller naar beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Koffiebedrijf JDE Peet's gaat sneller naar de beurs in Amsterdam dan eerder gepland vanwege de grote interesse van beleggers in de aandelen van de onderneming. Het moederbedrijf van onder meer Douwe Egberts wil nu op vrijdag zijn beursgang op het Damrak maken in plaats van 3 juni zoals eerder was aangegeven.
27/05 23u15  Minder omzet voor pc-maker HP door leveringsproblemenPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Computer- en printerfabrikant HP heeft in de drie maanden tot eind april minder omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De Amerikaanse onderneming kampte onder meer met problemen in de leveringsketen die weer het gevolg waren van de coronacrisis.
27/05 22u15  Schuldeisers eisen 1,4 miljoen euro van failliet EsperiteAMSTERDAM (AFN) - Verschillende schuldeisers van het failliete biotechbedrijf Esperite vorderen bij elkaar ruim 1,4 miljoen euro van het bedrijf. Dat staat in het faillissementsverslag waarover het Financiële Dagblad berichtte. Onder meer de fiscus wil geld zien.
27/05 21u15  'Harde klappen voor economie VS door crisis'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis heeft nog altijd een zeer negatieve uitwerking op de Amerikaanse economie. Volgens de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, de Federal Reserve, verdwenen door de crisis miljoenen banen en is de economische activiteit vele malen minder dan deze normaliter zou zijn geweest. Dat staat in het zogeheten Beige Book, een Fed-rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.
27/05 20u15  Nasdaq blijft achter op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de sessie een wisselend beeld zien. De leidende Dow-Jonesindex en de brede SP 500 stonden op winst, terwijl techgraadmeter Nasdaq rood kleurde. Het sentiment wordt mede bepaald door de heropening van de economieën in verschillende landen en stimuleringsmaatregelen van overheden.
27/05 19u15  'Duizenden banen op de tocht bij energiereus Chevron'HOUSTON (AFN) - Bij de Amerikaanse energiereus Chevron staan duizenden banen op de tocht. In een interne memo van het bedrijf, die in handen is van persbureau Reuters, rept Chevron van een afname van het aantal posities binnen het bedrijf van 10 tot 15 procent.
27/05 19u15  Disney wil Amerikaanse pretparken in juli weer openenBURBANK (AFN/BLOOMBERG) - Entertainmentconcern Walt Disney mikt erop om zijn Walt Disney World-pretparken in Florida in deze zomer geleidelijk te heropenen. Het bedrijf heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de plaatselijke autoriteiten.
27/05 19u15  Alle winkelcentra Eurocommercial weer openAMSTERDAM (AFN) - De winkelcentra van vastgoedfonds Eurocommercial Properties zijn allemaal weer open, nadat een aantal centra vanwege de coronacrisis gesloten waren. De in Amsterdam genoteerde onderneming maakte bekend dat alle winkelgebieden in Frankrijk, Italië en België weer open zijn. In Zweden golden geen lockdownmaatregelen en bleven winkels open.
27/05 19u15  Coronacrisis noopt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslagSEATTLE (AFN) - Vliegtuigfabrikant Boeing ziet zich door de coronacrisis gedwongen zeker 6770 medewerkers te ontslaan. Doordat de wereldwijde virusuitbraak luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen heeft gebracht, verwacht het Amerikaanse concern de komende jaren veel minder vliegtuigen af te leveren dan aanvankelijk geschat.
27/05 19u15  Sportscholen en sauna's mogelijk al 1 juli weer openDEN HAAG (AFN) - Sportscholen en sauna's mogen onder voorbehoud op 1 juli weer open en niet pas op 1 september. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd na overleg met het crisisteam van het kabinet. Hetzelfde geldt voor de kantines van sportclubs en andere verenigingen en voor casino's.
27/05 18u15  Zwaargewicht Prosus onderuit in AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies gesloten. Vooral de min van zwaargewicht Prosus liet zich voelen. Oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China deden de beurswaarde van de techinvesteerder geen goed. Elders in Europa sloten graadmeters op winst.
27/05 18u15  Aandeelhouders NXP stemmen tegen miljoenenbonus bestuurdersEINDHOVEN (ANP) - Vertrekkend topman Rick Clemmer van chipbedrijf NXP Semiconductors en de inkomend topman Kurt Sievers kunnen mogelijk fluiten naar hun bonussen. Aandeelhouders stemden woensdag in grote meerderheid tegen het beloningspakket voor het duo. Dat bevestigde een woordvoerder van NXP.
27/05 17u15  Dieprode cijfers voor modemerk Ralph LaurenNEW YORK (AFN/RTR) - Modelabel Ralph Lauren heeft in het afgelopen kwartaal een fiks verlies geleden. Veel winkels waar jassen, poloshirts en andere kleding van het merk worden verkocht, sloten wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus noodgedwongen de deuren.
27/05 16u15  Financiële fondsen op winst in rode AEXAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag in het rood, ondanks stevige winsten voor financiële fondsen als ING en ABN AMRO. Het verlies van zwaargewicht techinvesteerder Prosus liet zich voelen. Elders in Europa stonden graadmeters op winst. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. Ook reageren beleggers op het herstelplan van de Europese Commissie.
27/05 16u15  Nieuwe topman NXP krijgt groen licht van aandeelhoudersEINDHOVEN (AFN) - De Eindhovense chipmaker NXP Semiconductors heeft in Kurt Sievers een nieuwe topman. Op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf stemden de aandeelhouders in meerderheid in met zijn benoeming. Daardoor kan Sievers meteen aan de slag.
27/05 16u15  Wall Street zet opmars voortNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee krijgt de opmars van een dag eerder een passend vervolg. Het sentiment krijgt nog altijd steun van de heropening van de economieën in verschillende landen en stimuleringsmaatregelen van overheden. Verder gaat de aandacht op Wall Street uit naar de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.
27/05 16u15  Commissarissen Lufthansa stellen beslissing staatssteun uitKEULEN (AFN/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van de Lufthansa is niet akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartmaatschappij van de Duitse overheid kreeg. De toezichtsraad vindt de voorwaarden die de Europese Commissie aan de steun stelt onverteerbaar.
27/05 16u15  'India kijkt naar klacht over promotie Google Pay'NEW DELHI (AFN) - Google wordt onder de loep genomen door de mededingsautoriteiten in India, naar aanleiding van een klacht dat de techreus zijn marktpositie zou misbruiken misbruiken om de eigen app voor mobiele betalingen op oneerlijke wijze te promoten. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden.
27/05 15u15  'Wall Street gaat verder omhoog'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag voort te borduren op de stevige plussen van een dag eerder, nog steeds gesteund door de heropening van de economieën in verschillende landen en stimuleringsmaatregelen van overheden. Daarnaast blijft de aandacht op Wall Street uitgaan naar de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.
27/05 15u15  General Electric verkoopt verlichtingstakBOSTON (AFN) - Industrieel concern General Electric (GE) verkoopt zijn verlichtingstak aan Savant Systems. Hoeveel dat bedrijf, dat zich bezighoudt met smart home-toepassingen, neertelt voor het GE-onderdeel is niet bekendgemaakt. Savant mag de merknaam GE blijven gebruiken voor de verlichting.
27/05 15u15  Philips versterkt samenwerking met MasimoAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de samenwerking met de Amerikaanse branchegenoot Masimo uitgebreid. Philips gaat extra metingstechnieken van het Masimo opnemen in een deel van zijn IntelliVue-patiëntbewakingssystemen. Daarmee kan onder meer het zuurstofgehalte van het bloed in de hersenen worden gemeten.
27/05 14u15  China mikt op meer internationale vluchtenPEKING (AFN/RTR) - De Chinese luchtvaartautoriteit overweegt vanaf 1 juni meer internationale vluchten toe te staan. Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken stond het het Aziatische land, waar de virusuitbraak begon, nog amper grensoverschrijdende vluchten toe. Als de risico's op het importeren van coronabesmettingen onder controle blijven, worden die beperkingen versoepeld.
27/05 13u15  Renault, Nissan en Mitsubishi komen met nieuwe strategiePARIJS/TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Frans-Japanse auto-alliantie van Renault, Nissan Motor en Mitsubishi Motors gaat dieper in de kosten snijden en de samenwerking verder uitbreiden om zo beter de crisis in de auto-industrie door het coronavirus tegen te gaan. Dat werd gemeld in een nieuw strategisch plan van de bedrijven.
27/05 13u15  Staat wil tot 2,5 miljard euro ophalen met nieuwe korte leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil aanstaande dinsdag met een nieuwe lening tot 2,5 miljard euro ophalen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
27/05 12u15  BAM bouwt appartementen in WoerdenBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat 275 appartementen bouwen in Woerden in samenwerking met woningcorporatie GroenWest. Op het terrein van het voormalige FNV-gebouw in de Zuid-Hollandse stad komen 82 sociale huurappartementen, 141 huurappartementen in de vrije sector en 42 koopappartementen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
27/05 12u15  ABN AMRO en ING in kopgroep lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen wonnen woensdag opnieuw terrein. De Amsterdamse AEX-index liep echter wederom uit de pas ondanks sterke koerswinsten van de Nederlandse banken. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. Daarnaast werd uitgekeken naar het herstelplan van de Europese Commissie, dat later op de dag wordt onthuld.
27/05 12u15  'Buffers Deense banken miljarden te laag'KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De financiële buffers van Deense banken zijn tot en met 2022 niet hoog genoeg om verliezen op te vangen. Dat blijkt uit een stresstest waarvan de Deense centrale bank de resultaten publiceerde. Ook dreigen sommige banken niet meer aan kapitaaleisen te voldoen als Denemarken in een lange recessie terechtkomt.
27/05 12u15  Lagarde verwacht sterkere krimp economie eurozoneFRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De economie van de eurozone zal dit jaar naar verwachting sterker krimpen dan eerder gedacht door de coronacrisis. Dat verklaarde president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB).
27/05 11u15  'Meeste vastgoedbazen troffen regeling met hurende winkeliers'AMSTERDAM (ANP) - Ruim acht op de tien particuliere verhuurders van winkels hebben vanwege de coronacrisis een financiële regeling getroffen met de bij hun hurende winkeliers. Zo is de verplichting om de huur over te maken kwijtgescholden of opgeschort, meldt de vereniging Vastgoed Belang die duizenden verhuurders van onder meer woningen, winkels en kantoren vertegenwoordigt.
27/05 11u15  Britse online boodschappen naar record tijdens lockdownLONDEN (AFN/RTR) - Britten hebben gedurende een periode van vier weken tijdens de lockdown een recordbedrag aan online boodschappen uitgegeven. Volgens marktonderzoeker Nielsen ging het om de vier weken tot 16 mei om een bedrag van 1,2 miljard pond, omgerekend ruim 1,3 miljard euro.
27/05 10u15  'Amazon praat over overname start-up Zoox voor autonoom rijden'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Technologiegigant Amazon voert gesprekken over een overname van de Amerikaanse start-up Zoox die zich bezighoudt met technologie voor zelfrijdende auto's. Dat meldden bronnen. Met die overname zou Amazon verder inzetten op automatisering van distributieprocessen.
27/05 10u15  AEX levert openingswinst inAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam leverde woensdag de openingswinst weer in. De andere Europese beurzen gingen licht vooruit. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden daarbij voor enige terughoudendheid. Daarnaast werd uitgekeken naar het herstelplan van de Europese Commissie, dat later op de dag wordt onthuld.
27/05 09u15  AEX opent met kleine plusAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een kleine plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht hoger. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden daarbij voor enige terughoudendheid. Daarnaast werd uitgekeken naar het herstelplan van de Europese Commissie, dat later op de dag wordt onthuld.
27/05 09u15  'Belgische vakbonden bang voor nieuwe ingreep ING'BRUSSEL (AFN) - Belgische vakbonden vrezen dat ING de coronacrisis aangrijpt om in België opnieuw in de kosten te snijden of extra herstructureringen door te voeren. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.
27/05 09u15  Twee Finse contracten voor baggeraar BoskalisPAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft in Finland twee contracten verworven van het Finse Agentschap voor Transportinfrastructuur, de haven van Helsinki en de stad Helsinki. In de haven van Helsinki zal de baggeraar en maritiem dienstverlener de Vuosaari-vaargeul en het havenbassin verdiepen en een deel van het gebaggerde materiaal gebruiken voor de ontwikkeling van Helsinki’s Hernesaari-gebied, dat dicht bij het centrum van de stad ligt.
27/05 09u15  Japanse beurs zet winstreeks voortTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en de versoepeling van de coronamaatregelen in verschillende landen, waaronder Japan. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden daarbij voor enige terughoudendheid.
27/05 08u15  Vertrouwen Franse consumenten blijft onder druk door crisisPARIJS (AFN) - Het vertrouwen van Franse consumenten in de economie is in mei iets verder afgezwakt vanwege de coronacrisis, na de historische daling in april. In het Franse bedrijfsleven was juist een voorzichtige verbetering van het sentiment te zien. Dat meldde het Franse statistiekbureau.
27/05 08u15  Kapitaalverhoging van 50 miljoen bij WDP door keuzedividendBRUSSEL (AFN) - De aandeelhouders van logistiek vastgoedbedrijf WDP hebben voor 55,5 procent van hun aandelen gekozen voor dividend in aandelen. Dit leidt tot een kapitaalverhoging voor WDP van ongeveer 50 miljoen euro door middel van de creatie van 2.224.662 nieuwe aandelen, waardoor het totaal aantal aandelen 174.713.867 zal bedragen.
27/05 07u15  Luchtvaart verwacht 120 miljard aan extra schulden door crisisGENÈVE (AFN) - De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA.
27/05 07u15  'Witte Huis overweegt sancties tegen China wegens Hongkong'WASHINGTON (AFN) - De regering-Trump overweegt sancties in te stellen tegen bedrijven of functionarissen uit China, nu dat land zijn grip op de autonome regio Hongkong wil vergroten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
26/05 23u15  Optimisme overheerst op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag fors hoger de handel uitgegaan. Nieuws over de versoepeling van lockdownmaatregelen in verschillende landen zorgde voor optimisme. Berichten over oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China snoepten tegen het einde van de handelssessie wel iets van de eerdere winsten af.
26/05 20u15  Stevige winsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag tussentijds nog altijd fors hoger. Optimisme over de versoepeling van lockdownmaatregelen verdringen de zorgen over handelsspanningen van vorige week. Daarnaast neemt bij beleggers de hoop toe dat het ergste van de economische crisis door de coronapandemie achter de rug is.
26/05 20u15  AEX valt uit de toon tussen Europees optimismeAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse hoofdgraadmeter was dinsdag een opvallende uitzondering. Waar de AEX nipt lager sloot, eindigden beurzen elders in Europa met afgemeten winsten. De versoepeling van maatregelen tegen het nieuwe coronavirus zorgde voor optimisme. Daarnaast werd er voorgesorteerd op mogelijke extra stimuleringsacties door centrale banken wereldwijd.
26/05 20u15  Kabinet en NAM oneens over vergoeding snel dichtdraaien gaskraanDEN HAAG (AFN) - Het kabinet en de energiebedrijven Shell en ExxonMobil, de eigenaren van het aardgasbedrijf NAM, zijn het niet eens geworden over een vergoeding voor het versneld dichtdraaien van de gaskraan. Eerder heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) een veelbesproken voorschot van 90 miljoen euro betaald aan de NAM, maar over het uiteindelijke bedrag vragen de partijen een panel van onafhankelijke deskundigen een oordeel te vellen.
26/05 20u15  Nederland stemt tegen langetermijnbonus topman Air France-KLMPARIJS/DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen een voorstel gestemd om topman Ben Smith een langetermijnbonus toe te kennen. Het voorstel werd desondanks aangenomen, met een ruime meerderheid van 84 procent van de stemmen.
26/05 17u15  Consumentenvertrouwen VS iets gestegenNEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in mei enigszins gestegen, na de forse daling in april vanwege coronacrisis. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
26/05 17u15  Verkoop nieuwe woningen VS onverwachts gestegenWASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in april tegen de verwachting in licht gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
26/05 16u15  AEX uitzondering tussen groene koersenbordenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam was dinsdag gedurende de middaghandel een opvallende uitzondering op de Europese beurzen. Waar de belangrijkste graadmeters elders in Europa duidelijk op winst stonden, noteerde de Amsterdamse beurs tussentijds een klein verlies. Het sentiment kreeg over het algemeen steun van verdere versoepeling van coronamaatregelen. Daarnaast werd er voorgesorteerd op verdere steun door centrale banken.
26/05 16u15  'OMT adviseert sportscholen nog niet te openen'AMSTERDAM (AFN) - De experts van het Outbreak Management Team (OMT) zijn nog niet zover dat ze het kabinet adviseren om de sportscholen te heropenen, zo schrijft de NOS.
26/05 16u15  Fikse openingswinst voor beurzen in New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met stevige winsten aan een verkorte handelsweek begonnen. Het sentiment krijgt net als in Europa vooral steun van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Daarvan lijken bedrijven in de reisbranche te profiteren.
26/05 15u15  Huizenprijzen grote steden VS gestegenNEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in maart met een kleine 0,5 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.
26/05 15u15  'Wall Street opent flink hoger na lang weekeinde'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting flink hoger openen. Beleggers op Wall Street keren terug van een lang weekeinde, want maandag waren de Amerikaanse aandelenmarkten dicht voor Memorial Day. Het sentiment krijgt net als in Europa vooral steun van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen.
26/05 14u15  Beursgang Warner Music moet 1,8 miljard opleverenNEW YORK (AFN/RTR) - Muziekmaatschappij Warner Music Group, met artiesten als Ed Sheeran, Cardi B en Bruno Mars, wil met haar beursgang in New York wel 1,8 miljard dollar ophalen. In maart schoof Warner Music zijn plannen voor een gang naar de aandelenmarkt nog op de lange baan vanwege de coronacrisis en de onrust op de financiële markten.
26/05 14u15  HEMA stelt publicatie jaarcijfers 2019 verder uitAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Winkelbedrijf HEMA komt deze week, anders dan eerder gemeld, toch niet met zijn jaarcijfers. Dat meldde de onderneming in een bericht aan obligatiehouders. Eerder had HEMA te kennen gegeven deze week de resultaten te openbaren.
26/05 14u15  Opdracht voor Fugro in TaiwanLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro heeft een opdracht ontvangen voor bodemonderzoek rond twee windparken voor de kust van Taiwan. Dat maakte het bedrijf bekend op de eigen website. Er werden geen financiële details gemeld.
26/05 13u15  AF-KLM noemt trein als alternatief korte vluchtenPARIJS (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM onderzoekt de mogelijkheid van de inzet van treinen op bepaalde korte trajecten. Dat schrijft het Frans-Nederlandse concern in een document dat voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering is gepubliceerd.
26/05 13u15  5G-veiling start op 29 juniGRONINGEN (AFN) - De veiling voor de frequenties die nodig zijn voor het opzetten van een 5G-netwerk gaat eind juni van start. Dat maakte het Agentschap Telecom bekend.
26/05 12u15  Economie OESO-gebied krimpt door coronacrisisPARIJS (AFN) - De economie in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het eerste kwartaal gekrompen door de coronacrisis en de beperkende maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan.
26/05 12u15  Reissector in trek op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De luchtvaartsector en de reisbranche waren dinsdag in trek op de Europese beurzen. Beleggers reageerden verheugd op berichten dat de Duitse regering het negatieve reisadvies voor 31 Europese landen vanaf 15 juni wil opheffen. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen en de hoop op meer steunmaatregelen van de centrale banken zorgden daarbij voor optimisme op de beursvloeren. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax kondigde daarnaast aan een klinische studie te zijn gestart naar een mogelijk coronavaccin.
26/05 12u15  Automerk Aston Martin straalt op beurs door nieuwe topmanLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Automaker Aston Martin Lagonda was dinsdag een absolute uitblinker op de Londense beurs, na bevestiging van het nieuws dat het Britse bedrijf topman Tobias Moers van Mercedes-AMG heeft gevonden om het roer over te nemen. De beurskoers schoot met 40 procent omhoog.
26/05 11u15  'Signify haalt ervaren financieel bestuurder binnen'AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft met de benoeming van Francisco Javier van Engelen Sousa een ervaren financieel bestuurder binnengehaald. Dat meldde ING. Zijn termijn gaat op 15 juni in.
26/05 11u15  Staat haalt bijna 5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 5 miljard euro opgehaald met een nieuwe lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
26/05 10u15  Groothandels gaan weer dicht voor consumentenLEIDSCHENDAM (AFN) - Consumenten kunnen vanaf 1 juni niet meer voor hun boodschappen terecht in de groothandel. Nu de horeca per 1 juni weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Daarmee is de maatregel volgens de branchevereniging niet meer nodig.
26/05 10u15  Advies Adyen omlaag bij KBC naar holdAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt het beleggingsadvies voor betalingsverwerker Adyen van accumulate naar hold. Het koersdoel blijft op 900 euro.
26/05 10u15  Europese beurzen zetten opmars voortAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag opnieuw terrein. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de stevige koerswinsten een dag eerder. De versoepeling van de coronamaatregelen en de hoop op meer steunmaatregelen van de centrale banken zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Positief nieuws over een mogelijk coronavaccin bood eveneens steun aan de aandelenhandel.
26/05 09u15  Financieel directeur easyJet kondigt vertrek aanLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Financieel directeur Andrew Findlay vertrekt volgend jaar bij budgetluchtvaartmaatschappij easyJet. Dat heeft hij bekendgemaakt enkele dagen nadat hij samen met andere bestuursleden een vertrouwensstemming overleefde. Findlay maakt zijn termijn tot mei volgend jaar af.
26/05 09u15  AEX begint opnieuw met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag opnieuw met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de stevige koerswinsten een dag eerder. De versoepeling van de coronamaatregelen en de hoop op meer steunmaatregelen van de centrale banken zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Positief nieuws over een mogelijk coronavaccin bood eveneens steun aan de aandelenhandel.
26/05 09u15  CM.com wil Nederlands CX Company overnemenBREDA (AFN) - Techbedrijf CM.com wil het Nederlandse CX Company overnemen. De deal heeft een waarde van 15,5 miljoen euro en moet aan het einde van het kwartaal worden afgerond.
26/05 09u15  JDE Peet's mikt op waarde tot 16 miljard euroAMSTERDAM (AFN) - Koffiebedrijf JDE Peet's denkt na zijn beursgang in Amsterdam aan een marktwaarde van tussen de 14,9 miljard euro en 16 miljard euro. De aandelen zouden voor tussen de 30 euro en 32,25 euro moeten worden verkocht. JDE Peet's, het moederbedrijf van onder meer Douwe Egberts, wil op 3 juni naar de beurs.
26/05 09u15  'Damrak zet opmars voort'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal dinsdag waarschijnlijk opnieuw met winst openen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters de opmars voort te zetten na de stevige koerswinsten een dag eerder. De versoepeling van de coronamaatregelen en de hoop op meer steunmaatregelen van de centrale banken zorgen voor optimisme op de beursvloeren. Positief nieuws over een mogelijk coronavaccin biedt eveneens steun aan de aandelenhandel.
26/05 09u15  Nieuwe financieel topman voor verlichtingsbedrijf SignifyEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft Francisco Javier van Engelen Sousa benoemd als financieel topman. Zijn termijn gaat op 15 juni in. Van Engelen Sousa volgt René van Schooten op, die de functie momenteel op interimbasis vervult.
26/05 09u15  Organisaties willen duidelijkheid over kosten kapitaalverzekeringAMSTERDAM (AFN) - Aanbieders van kapitaalverzekeringen zouden consumenten volledig moeten informeren over alle kosten die worden ingehouden gedurende de looptijd. Dat vinden de Consumentenbond, stichting ConsumentenClaim, Vereniging Woekerpolis.nl en Stichting Woekerpolisproces die daarom een wetswijziging willen. Om dat te bereiken zijn ze een burgerinitiatief begonnen.
26/05 08u15  Nikkei fors hoger door hoop op vaccin en steunTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag opnieuw fors hoger gesloten. Het nieuws dat het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax een klinische studie is gestart naar een mogelijk coronavaccin zorgde voor een positieve stemming bij beleggers. De eerste resultaten van het onderzoek worden in juli verwacht. Daarnaast liet gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan weten klaar te staan om meer stimuleringsmaatregelen te nemen om de economie te ondersteunen.
26/05 08u15  Duitse consumenten iets minder pessimistischNEURENBERG (AFN) - Het consumentenvertrouwen in Duitsland krabbelt iets op van een eerdere historische daling door de coronacrisis, al blijven Duitse consumenten nog altijd zeer pessimistisch over de economie. Dat maakte marktonderzoeker GfK bekend.
26/05 08u15  Luchtvaartmaatschappij Latam vraagt surseance aanNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Latam Airlines Group, de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika, heeft bij een rechtbank in New York uitstel van betaling aangevraagd. Vanwege de coronacrisis staat een groot deel van de vloot van de Chileense maatschappij aan de grond.
26/05 08u15  Kredietstatus Wereldhave omlaag bij Moody'sLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over winkelvastgoedbedrijf Wereldhave en geeft het fonds een junkstatus. De kredietrating voor het bedrijf is met twee stappen verlaagd van Baa3 naar Ba2 en de verwachting is op negatief gezet.
26/05 08u15  Russische prognose stut olieprijsAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen dinsdag omhoog na een voorspelling van Rusland dat vraag en aanbod van olie nog deze zomer in balans kan komen. Dit nadat grote olieproducerende landen eerder een akkoord bereikten over een verlaging van de productie om de overvloed van olie te verminderen.
25/05 23u15  Baas EBA pleit voor Europese steun voor bankenPARIJS (AFN) - Europese landen moeten hun krachten bundelen om hun banken te beschermen tegen de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Dat heeft voorzitter José Manuel Campa van de Europese Bankautoriteit (EBA) gezegd. 'Banken zijn veerkrachtiger en sterker dan tijdens de laatste crisis. Maar we weten niet hoe de crisis zich dit keer zal ontwikkelen. Het is beter om tijdig in te grijpen.'
25/05 23u15  'Beter Bed wil terugbetaling aandeelhouderslening uitstellen'AMSTERDAM (AFN) - Matrassenspecialist Beter Bed gaat proberen om vanwege onzekerheid over de coronacrisis de terugbetaling van een belangrijke lening van vermogende aandeelhouders uit te stellen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van uitspraken van Beter Bed-topman John Kruijssen.
25/05 21u15  Groot pakket aandelen Nedap verhandeldAMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Nedap is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 1,2 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
25/05 21u15  'ECB komt waarschijnlijk met meer coronasteun'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) gaat volgende maand zeer waarschijnlijk zijn opkoopprogramma van obligaties verder uitbreiden om de economie van de eurozone extra steun te bieden te midden van de coronacrisis. Nu de inflatie laag is, is er ruimte om te innoveren en 'snel en krachtig te handelen', heeft Francois Villeroy de Galhau laten weten. Hij is de gouverneur van de Franse centrale bank en tevens een van de belangrijkste beleidsbepalers bij de ECB.
25/05 21u15  Sanofi wil groot deel belang in Regeneron voor miljarden verkopenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse farmaceut Sanofi gaat een groot deel van zijn belang in branchegenoot Regeneron Pharmaceuticals verkopen. Het concern wil hiermee ongeveer 13 miljard dollar ophalen.
25/05 19u15  Duitsland redt Lufthansa door groot belang te nemen in bedrijfBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse overheid redt Lufthansa door een belang van 20 procent te nemen in de luchtvaartreus. Met de reddingsactie is in totaal zo' n 9 miljard euro gemoeid. Lufthansa is net als andere luchtvaartmaatschappijen flink in de problemen gekomen door de coronacrisis.
25/05 18u15  Europese beurzen beginnen week met winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst gesloten. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zaten in de lift en de koerswinsten liepen in de loop van de dag duidelijk op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.
25/05 16u15  Hoofdindex Amsterdam in de plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amstedam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zaten in de lift en de koerswinsten liepen in de loop van de dag wat op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.
25/05 16u15  CPB: afname wereldhandel in maart nog beperktDEN HAAG (AFN) - De wereldhandel was in maart onder druk van de coronacrisis 1,4 procent lager dan in februari, meldt het Centraal Planbureau (CPB). Deze daling is nauwelijks groter dan in januari en februari, toen de wereldhandel ook al gemiddeld met 1,2 procent afnam.
25/05 16u15  'BAM legt voor 5,6 miljoen euro beslag bij Amsterdam'AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM en recyclingspecialist Banzo hebben samen voor 5,6 miljoen euro beslag gelegd bij de gemeente Amsterdam. Dat meldt de Telegraaf op basis van een recent vonnis van de Amsterdamse rechtbank. Aanleiding is dat AEB, de afvalverwerker van de stad, weigert om de rekening voor zijn nieuwe recyclinginstallatie te betalen.
25/05 15u15  Wall Street dicht vanwege Memorial DayNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag weer aanvangen.
25/05 14u15  Rusland verbiedt tijdelijk invoer van olieproductenMOSKOU (AFN/RTR) - Rusland gaat tot oktober de invoer van olieproducten staken. De strenge maatregelen om het coronavirus te beteugelen, resulteerden in ineenstorting van de olievraag met zeer lage prijzen voor verschillende brandstoffen zoals benzine en diesel tot gevolg. Een importverbod moet de komende maanden voorkomen dat goedkope olie uit het buitenland op de Russische markt terechtkomt.
25/05 13u15  'Berlijn akkoord over steunpakket Lufthansa'BERLIJN (AFN) - Het management van Lufthansa en de regering in Berlijn lijken het eens te zijn geworden over een pakket maatregelen om de Duitse luchtvaartreus door de crisis te loodsen. Persbureau DPA meldt op basis van ingewijden dat er na weken van onderhandelingen een akkoord is bereikt over een miljardensteun. Een stuurgroep van de Duitse overheid en Brussel zouden nog wel hun fiat moeten geven, zo klinkt het. Ook binnen Lufthansa moet het steunpakket nog door bepaalde organen worden goedgekeurd.
25/05 13u15  Nederlandse staat haalt 6,4 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft 6,4 miljard euro opgehaald met een nieuwe lening en de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
25/05 13u15  Duitse dochter BAM aan de slag met metro DüsseldorfDÜSSELDORF (AFN) - De Duitse BAM-dochter Wayss Freytag Ingenieurbau heeft als onderdeel van een consortium een metroklus in Düsseldorf binnengesleept. De onderneming gaat in opdracht van de stad aan de slag met metrolijn U81 die het centraal station van Düsseldorf verbindt met de luchthaven. Ook de Messe van Düsseldorf wordt verbonden.
25/05 12u15  5G-netwerk mag van rechtbank worden uitgeroldDEN HAAG (AFN) - Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Stichting Stop5GNL heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.
25/05 12u15  Europese beurzen winnen terreinAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York dicht zijn.
25/05 11u15  'Groot geldbedrag welkom voor Fugro'AMSTERDAM (AFN) - Het ontvangen van een groot geldbedrag is voor Fugro erg welkom in tijden van de coronacrisis. Dat stellen analisten van ING nadat de bodemonderzoeker de eerste betaling ontving voor de verkoop van zijn indirecte belang in Huawei Marine Networks (HMN). Fugro ontving 17,3 miljoen dollar van de transactie, die al vorig jaar werd aangekondigd.
25/05 11u15  Duits ondernemersvertrouwen herstelt ietsMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei iets hersteld. Het vooraanstaande onderzoeksinstituut Ifo meldde dat, nadat in april een absoluut dieptepunt werd bereikt.
25/05 10u15  Mogelijk doorstart voor het HulpmiddelencentrumAMSTERDAM (ANP) - Het Hulpmiddelencentrum (HMC) dat begin april door de rechtbank Rotterdam failliet werd verklaard, maakt mogelijk een doorstart. Kersten Hulpmiddelen en diens aandeelhouder Value8 maakten bekend daarover gesprekken te voeren met de curatoren.
25/05 10u15  AEX licht hoger in rustige handelAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine plussen zien. Naast de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef de aandacht uitgaan naar de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York de hele dag dicht zijn.
25/05 09u15  Albert Heijn stapt over op digitale koopzegelsZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat vanaf volgende maand zijn koopzegels ook via zijn app aanbieden. De bestaande koopzegels verdwijnen eind dit jaar. Klanten die nog een incompleet zegelboekje hebben, kunnen dat voor die tijd vol maken, aldus de supermarkt. Albert Heijn introduceerde vorig jaar al digitale zegeltjes in de app, maar dat gold alleen voor spaaracties zoals bijvoorbeeld het sparen voor kristalglas glazen.
25/05 09u15  AEX begint week met winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen hoger aan de nieuwe week. De aandacht bleef uitgaan naar de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Verder verliep de handel relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Londen en New York de hele dag dicht zijn.
25/05 09u15  Kiadis Pharma presenteert gegevens over NK-celtherapieAMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma presenteert eind deze week gegevens over zijn NK-celtherapie op het congres van de International Society of Cell Gene Therapy (ISCT). Het bedrijf maakte bekend dat een samenvatting is geaccepteerd.
25/05 09u15  'Frankrijk moet 5G-veiling met maanden uitstellen'PARIJS (AFN) - Frankrijk moet de veiling van 5G-frequenties tot het einde van het jaar uitstellen vanwege de huidige hoge druk op de telecomnetwerken als gevolg van de coronacrisis. Dat betoogt de baas van het Franse telecombedrijf Bouygues Telecom, Didier Casas.
25/05 09u15  Duitse economie krimpt definitief met 2,2 procentWIESBADEN (AFN) - De Duitse economie is in het eerste kwartaal definitief met 2,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Oorzaak van de neergang is de coronacrisis. Het Duitse federale statistiekbureau bevestigde met de definitieve cijfers de eerder uitgebrachte voorlopige ramingen.
25/05 08u15  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt maandag met winst te beginnen aan de laatste week van mei. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting hoger openen. Beleggers staan voor een relatief rustig begin van de week met weinig richtinggevende cijfers op de agenda. Daarnaast zijn de belangrijke financiële markten in Londen en New York de hele dag gesloten.
25/05 08u15  Hoop op nieuw steunpakket stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst begonnen aan de laatste week van mei. Berichten over een nieuw steunpakket van de Japanse overheid zorgden voor optimisme bij beleggers. Daarnaast zal de noodtoestand in het gebied rondom hoofdstad Tokio, en de overige delen van het land waar die nog van kracht is, waarschijnlijk worden opgeheven. De beurs in Hongkong ging verder omlaag na de forse koersval op vrijdag.
25/05 08u15  Techreus Apple opent de deuren van zijn Japanse winkels weerTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Techreus Apple begint deze week met het heropenen van zijn winkels in Japan die vanwege het rondwarende nieuwe coronavirus maanden dicht bleven. Japan is een van de belangrijkste afzetmarkten voor de Amerikaanse maker van onder meer iPhones en iPads.
25/05 08u15  'Bayer nadert akkoord met groot deel Roundup-klagers'LEVERKUSEN (AFN) - Chemieconcern Bayer lijkt overeenstemming te hebben bereikt over een schikking met het merendeel van de mensen die het bedrijf hebben aangeklaagd vanwege het bestrijdingsmiddel Roundup. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Roundup, dat door het Amerikaanse Monsanto werd ontwikkeld, kwam na de overname van dat bedrijf in handen van Bayer. Het werkzame middel glyfosaat zou kankerverwekkend zijn en dat bezorgde Bayer zo'n 125.000 rechtszaken van slachtoffers.
25/05 08u15  Fugro krijgt eerste betaling voor verkoop belang HMNLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft de eerste betaling ontvangen voor de verkoop van zijn indirecte belang in Huawei Marine Networks (HMN). HMN is een samenwerkingsverband van de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine Group (GMG), waarin Fugro eerder investeerde. GMG verkoopt een minderheidsbelang in HMN aan Hengtong Optic-Electric.
24/05 17u15  'Remdesivir werkt vooral bij minder zware gevallen corona'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Coronamedicijn remdesivir van farmaceut Gilead Sciences lijkt vooral te werken bij minder zware gevallen van corona. Volgens een nieuw onderzoek zouden met name patiënten die niet afhankelijk zijn van bijvoorbeeld beademingsapparatuur ermee gebaat zijn.
24/05 17u15  'Handelsspanningen drukken stempel op beursweek'AMSTERDAM (AFN) - De oplaaiende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken waarschijnlijk hun stempel op de nieuwe beursweek. Mede door de rellen in Hongkong is de onderlinge relatie tussen de grootmachten duidelijk verslechterd. Ook krijgen beleggers een reeks macro-economische cijfers om te verwerken en de Europese Commissie komt met een nieuws steunplan om Europa door de coronacrisis heen te helpen.
24/05 16u15  Zelfstandigenorganisaties hekelen belastingvoorstellenWOERDEN (AFP) - Met zijn voorstellen voor een 'beter belastingstelsel’ maakt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën het zzp’ers straks vrijwel onmogelijk nog een financiële buffer op te bouwen. Daarvoor waarschuwen de zelfstandigenorganisaties Zelfstandigen Bouw, Solopartners en Beroeps Organisatie Kunstenaars.
24/05 14u15  'Air France moet snijden in binnenlandse vluchten'PARIJS (AFN/RTR) - Air France zal sterk moeten snijden in zijn binnenlandse vluchten in Frankrijk, in ruil voor de staatssteun die de luchtvaartmaatschappij krijgt. Dat heeft de Franse minister van Milieu Élisabeth Borne gezegd in een interview met France Inter Radio.
24/05 13u15  Dijsselbloem kritisch over noodsteun aan Air France-KLMAMSTERDAM (AFN) - Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is kritisch over de miljarden aan noodsteun voor Air France-KLM. Volgens hem is het heel risicovol om bedrijven die al vol met schuld geladen zijn nog meer leningen te geven.
23/05 18u15  Xi wil niet terug naar planeconomie in ChinaPEKING (AFP/BLOOMBERG) - China wil niet terug naar een planeconomie. Dat heeft president Xi Jinping zaterdag gezegd als reactie op Amerikaanse kritiek dat het land met de tweede economie ter wereld de beloofde hervormingen niet heeft doorgevoerd.
23/05 15u15  'VS dreigen China vanwege beperkingen personenvliegverkeer'WASHINGTON (AFN) - China blijf tot zeker half oktober het internationale vliegverkeer wat personenvervoer betreft drastisch beperken. Maar de Amerikaanse regering wil dat het land zich veel soepeler opstelt en dreigt met stappen tegen Chinese luchtvaartmaatschappijen.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Kabinet en NAM oneens over vergoeding snel dichtdraaien gaskraan26/05 20u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Het kabinet en de energiebedrijven Shell en ExxonMobil, de eigenaren van het aardgasbedrijf NAM, zijn het niet eens geworden over een vergoeding voor het versneld dichtdraaien van de gaskraan. Eerder heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) een veelbesproken voorschot van 90 miljoen euro betaald aan de NAM, maar over het uiteindelijke bedrag vragen de partijen een panel van onafhankelijke deskundigen een oordeel te vellen.
2x Akkoord bereikt over steunpakket Lufthansa30/05 10u15 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN) - De Duitse regering en de Europese Commissie hebben vrijdag een deal bereikt over de Duitse staatssteun aan Lufthansa. De raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij laat in een verklaring vrijdagavond weten akkoord te gaan met de voorwaarden.
2x 'Beleggersvertrouwen herstelt maar blijft laag door coronacrisis'30/05 10u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is in mei iets hersteld, maar blijft laag door de coronacrisis. Dat meldt ING in zijn maandelijkse BeleggersBarometer. Volgens de bank zijn beleggers over de gehele linie nog steeds erg voorzichtig.
1x 5G-netwerk mag van rechtbank worden uitgerold25/05 12u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Stichting Stop5GNL heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.
1x Hoofdindex Amsterdam in de plus25/05 16u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amstedam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zaten in de lift en de koerswinsten liepen in de loop van de dag wat op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.
1x Beursgang Warner Music moet 1,8 miljard opleveren26/05 14u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN/RTR) - Muziekmaatschappij Warner Music Group, met artiesten als Ed Sheeran, Cardi B en Bruno Mars, wil met haar beursgang in New York wel 1,8 miljard dollar ophalen. In maart schoof Warner Music zijn plannen voor een gang naar de aandelenmarkt nog op de lange baan vanwege de coronacrisis en de onrust op de financiële markten.
1x 'Wall Street opent flink hoger na lang weekeinde'26/05 15u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting flink hoger openen. Beleggers op Wall Street keren terug van een lang weekeinde, want maandag waren de Amerikaanse aandelenmarkten dicht voor Memorial Day. Het sentiment krijgt net als in Europa vooral steun van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen.
1x Fikse openingswinst voor beurzen in New York26/05 16u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met stevige winsten aan een verkorte handelsweek begonnen. Het sentiment krijgt net als in Europa vooral steun van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Daarvan lijken bedrijven in de reisbranche te profiteren.
1x 'OMT adviseert sportscholen nog niet te openen'26/05 16u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De experts van het Outbreak Management Team (OMT) zijn nog niet zover dat ze het kabinet adviseren om de sportscholen te heropenen, zo schrijft de NOS.
1x Verkoop nieuwe woningen VS onverwachts gestegen26/05 17u15 - Belegger.nl: WASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in april tegen de verwachting in licht gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.

Statistieken

Artikels:
25827
Gelezen:
5360
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven