zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
28/01 20u15  Vrouw (57) omgekomen door ongeval op A58 Bij een ongeval op de A58 bij Eindhoven is vrijdagmiddag de inzittende van een personenwagen om het leven. Dit maakte de politie bekend.
28/01 19u15  Man geen verdachte meer in vermissingszaak Jaïr Soares De man die in november is gehoord in de vermissingszaak Jaïr Soares is geen verdachte meer. Uit onderzoek is gebleken dat hij ten tijde van de vermissing in het buitenland op vakantie was.
28/01 19u15  Uitstel belasting betaling verlengd tot en met maart 2022 Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen tot en met 31 maart 2022. Het uitstel liep anders af op 31 januari 2022 en sluit nu weer aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.
28/01 18u15  Wetenschappers zeggen nee tegen Solar Geoengineering Meer dan 60 vooraanstaande klimaat- en bestuurskundigen van over de wereld hebben een mondiaal initiatief opgezet waaruit een oproep wordt gedaan voor een internationale niet-gebruiksovereenkomst op zonnestralingsbeheer. Onder hen bevinden zich wetenschappers van de Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research.
28/01 18u15  Vrouw gewond door vuurwerkbom door brievenbus In Dordrecht is een vrouw gewond geraakt toen een vuurwerkbom via de brievenbus naar binnen was gegooid.
28/01 18u15  Man (24) overleden na schietpartij in Goes Een 24-jarige man uit Goes is in het ziekenhuis overleden. De man zou zijn neergeschoten op het Geldeloozepad in Goes.
28/01 16u15  ACM: 'Diepgaand onderzoek nodig naar fusie RTL-Talpa' Er is een diepgaand onderzoek nodig naar de fusie van RTL met Talpa. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de fusie van deze twee grote media-organisaties negatieve gevolgen kan hebben voor prijs, kwaliteit en innovatie. Het vervolgonderzoek gaat onder andere over de gevolgen voor adverteerders, voor producenten van televisieprogramma’s, voor distributeurs van televisiekanalen en uiteindelijk voor de consument.
28/01 15u15  Jos B. veroordeeld tot 16 jaar cel voor dood Nicky Verstappen Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft de 59-jarige Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. B. is veroordeeld voor het beroven van de vrijheid, plegen van ontucht en doodslag op de 11-jarige Nicky Verstappen en het bezit van kinderporno. Rechtbank Limburg legde Jos B. eerder een gevangenisstraf op van 12,5 jaar.
28/01 15u15  Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar overleden Peter Dhondt In het onderzoek naar de dood van een 67-jarige Peter Dhondt uit Breukelen is een vierde verdachte aangehouden. Een 19-jarige man uit Rotterdam werd donderdag aangehouden.
28/01 14u15  Niet meer meldingen van huiselijk geweld bij ZSM tijdens lockdown Bij minstens een derde van de meldingen bij ZSM van huiselijk geweld is een minderjarige betrokken. Meestal zijn minderjarigen getuige van geweld tussen hun ouders. Sinds begin 2020 is er sprake van een wereldwijde pandemie en maatregelen om de pandemie te beteugelen. In de media wordt veel gewaarschuwd voor de invloed van de coronamaatregelen op huiselijk geweld.
28/01 14u15  Minder arbeidsongevallen met vier of meer dagen verzuim In 2020 vonden 77 duizend arbeidsongevallen plaats waardoor werknemers ten minste vier dagen niet konden werken. Dat zijn er 16 duizend minder dan in 2019. In vervoer en opslag, industrie en in de zorg nam het aantal ongevallen het meest af. Dit meldt het CBS op basis van cijfers uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die in samenwerking met TNO wordt uitgevoerd.
28/01 13u15  Douane Rotterdam onderschept cocaïne in speciale 'smokkelvesten' In de havens van Rotterdam en Vlissingen heeft de Douane tijdens verschillende controles deze week drie partijen cocaïne in beslag genomen. Daarbij werd ook een opmerkelijke methode voor de cocaïnesmokkel ontdekt waarbij er gebruik werd gemaakt van zogenaamde 'smokkelvesten'. 'In totaal gaat het om 150 kilo met een straatwaarde van ruim 11 miljoen euro', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
28/01 13u15  Aanhoudingen na steekincident in woning in Delfzijl De politie heeft vrijdag twee mannen van 23 jaar uit Delfzijl aangehouden, die worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een steekincident in een woning aan de Kustweg in Delfzijl. Bij dat incident is een 31-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt.
28/01 13u15  Provincie wees handhavingsverzoek natuurbescherming over Efteling onterecht af De provincie Noord-Brabant moet een nieuw besluit nemen op een verzoek van omwonenden van de Elfteling om handhavend op te treden omdat het attractiepark enkele jaren op rij meer dan de toegestane 5 miljoen bezoekers per jaar ontving. 'De rechtbank Oost-Brabant gaf de provincie eerder de kans om geconstateerde gebreken in het besluit te herstellen, maar daarin is de provincie niet geslaagd', zo meldt de rechtbank Oost-Brabant vrijdag.
28/01 11u15  Onderwaterzoeking in onderzoek dodelijk schietincident Amstelveen De politie doet vrijdagochtend in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 22 december jl. aan de Wieringerstraat in Amstelveen een onderwaterzoeking in de sloot aan de Kelbergen in Zuidoost. Dit meldt de politie vrijdag.
Laatste update: vrijdag 28 januari 2022, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/01 11u15  Signaalverwerking met factor 100 versneld door nieuwe rekentechniekInformatici van de Universiteit Utrecht zijn erin geslaagd, door een bestaande rekentechniek voor signaalverwerking opnieuw te implementeren, om de techniek met een factor honderd te versnellen, zonder kwaliteitsverlies. Dit heeft de Universiteit Utrecht bekendgemaakt.
28/01 11u15  Maandblad Linda kreeg in 2020 al signalen van seksueel grensoverschrijdend gedragMaandblad Linda, onderdeel van mediabedrijf Talpa, heeft in juni 2020 concrete signalen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door The Voice of Holland-coach Ali B.
28/01 11u15  Meer diversiteit nodig bij studies migraine, medicijnen nu te eenzijdig getestEr moet meer diversiteit komen in het klinisch onderzoek naar antimigrainemiddelen, zo meldt het Erasmus MC vrijdag.
28/01 10u15  Economisch beeld positiever, producenten en consumenten negatieverHet conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS was in januari positiever dan in december, zo meldt het CBS vrijdag. 'Het beeld ging de afgelopen maanden wat op en neer en is gemiddeld genomen redelijk stabiel. In de Conjunctuurklok van januari presteerden 10 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend', aldus het CBS.
28/01 10u15  Overleden man aangetroffen in woning aan VOC-kadeIn een woning aan de VOC-kade in Amsterdam is gisterenavond door de politie een overleden man is aangetroffen.
27/01 22u15  Medewerksters AZC Sweikhuizen overgoten met hete olie, man aangehoudenDonderdagavond heeft de politie een man aangehouden die ervan wordt verdacht twee medewerksters van het AZC in het Limburgse Sweikhuizen te hebben verwond met hete olie. 'Beide medewerksters zijn met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht', zo meldt de politie donderdagavond.
27/01 21u15  VWS breidt publiekscampagne boostervaccinatie uitDe publiekscampagne voor het halen van de boostervaccinatie is deze week uitgebreid. 'Door middel van een tv-spot, een reclamecampagne op straat en een campagne via online video’s, social media en online banners wordt opnieuw aandacht gevraagd voor de boostervaccinatie', zo meldt het ministerie van VWS donderdag. In de tv-spot en online video’s leggen artsen en experts het belang van de boosterprik uit en wordt gewezen op de mogelijkheid van het halen van de prik zonder afspraak.
27/01 20u15  Voormalig advocaat Max Moszkowicz (95) overledenVoormalig advocaat Max Moszkowicz is op 95-jarige leeftijd overleden. Dit meldt de Telegraaf donderdag na bevestiging van zijn overlijden door zijn familie.
27/01 19u15  Gratis zelftesten en mondkapjes voor sociale minimaZelftesten en mondneusmaskers (chirurgische mondneusmaskers type IIR) worden vanaf half februari 2022 kosteloos beschikbaar gesteld aan alle gemeenten in Nederland om deze uit te delen aan mensen met lage inkomens en in het kader van de wijkgerichte aanpak (zoals ook benoemd in de Kamerbrief van 12 november 2021).
27/01 18u15  UMCG doet mee aan studie naar effect leefstijlprogramma op hersengezondheidVandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende interventie waarin onderzocht wordt wat het effect is van een combinatie van leefstijlaanpassingen op het denkvermogen van ouderen.
27/01 18u15  Zwangere vrouw raakt zwaargewond door straatraceEen zwangere vrouw is gisterenavond zwaar gewond geraakt bij een ongeval met een voertuig die betrokken was met een illegale straatrace.
27/01 18u15  Aanhoudingen na schieten op parkeerterreinVanuit een auto zijn woensdagavond op de Kasteellaan in Schipluiden meerdere schoten gelost. Hierbij raakte niemand gewond. Later op de avond hield de politie twee Hagenaars aan als verdachten.
27/01 18u15  Rover: uitgedunde NS-dienstregeling voorbarigReizigersvereniging Rover is verbaasd dat NS ervoor kiest preventief een deel van het treinverkeer te schrappen uit angst voor personeelsuitval. Rover vindt de maatregel voorbarig, zeker nu de samenleving weer met versoepelingen te maken krijgt en reizigers weer meer op pad gaan. De reizigersvereniging wijst erop dat het belangrijk is waar mogelijk juist meer treinen te gaan rijden om de terugkerende reiziger in het OV goed van dienst te kunnen zijn.
27/01 18u15  Geen schaatsweer verwacht deze winter door poolwervelLaat je schaatsen maar in het vet, want een winter, net als vorig jaar rond deze tijd, lijkt niet meer te komen.
27/01 18u15  Noodbevel van kracht bij VDL NedcarDe burgemeester van Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft vandaag een noodbevel afgekondigd rondom het terrein van VDL Nedcar in Born.
27/01 17u15  64.602 nieuwe besmettingen met het coronavirusBij het RIVM in De Bilt zijn tot 10.00 uur 64.602 nieuwe gevallen van coronabesmetting gemeld. Het gemiddelde van het aantal besmettingen is de afgelopen zeven dag gestegen naar 58.737 positieve test per dag. Dat is een stijging van 61 procent van de zeven dagen hiervoor.
27/01 17u15  Coronapil van Pfizer goedgekeurdDe coronapil van geneesmiddelenfabrikant Pfizer, is goedgekeurd voor gebruik in Nederland. Het wordt daarmee het eerste coronamedicijn dat oraal kan worden ingenomen. Het is bedoeld voor volwassen patiënten die Covid-19 hebben en risico lopen op ernstige ziekte.
27/01 17u15  'Wereldwijd is obesitas een groter probleem dan hongersnood'Liesbeth van Rossum (internist, hoogleraar obesitas Erasmus MC) is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2021. Zij maakt wetenschappelijke kennis over obesitas breder toegankelijk, begrijpelijker en maakt daarmee veel maatschappelijke impact. “Wetenschappelijke kennis delen is ontzettend belangrijk. Zeker op het gebied van overgewicht. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht, en 14% heeft obesitas. Tijd voor echte actie. Ik wil niet alleen op wetenschappelijke congressen over wetenschap praten.”
27/01 15u15  Woningbrand in DwingelooEen brand heeft donderdagmorgen voor flinke schade gezorgd aan een woning in Dwingeloo.
27/01 15u15  Zes aanhoudingen voor schietincidenten in RotterdamIn een onderzoek naar vier schietincidenten zijn zes aanhoudingen verricht. De schietincidenten, allemaal gericht op panden aan de Westblaak en Vierambachtsstraat, vonden plaats op 14, 15, 16 en 17 december.
27/01 14u15  OM eist vier jaar cel tegen moeder ‘containerbaby Amsterdam-Slotermeer’De officier van justitie heeft donderdag een celstraf van vier jaar geëist tegen een 31-jarige vrouw die verdacht wordt van poging doodslag op haar pasgeboren baby. De vrouw zou in oktober 2014 haar pasgeboren dochtertje in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer hebben achtergelaten.
27/01 14u15  Docent cel in voor plegen ontuchtDe rechtbank veroordeelt een 42-jarige (voormalige) docent uit Amersfoort voor het plegen van ontucht met 4 minderjarige leerlingen. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 5 jaar. Daarbij legt de rechtbank een beroepsverbod op van 5 jaar.
27/01 13u15  Man (56) gewond na steekincident Hulst, meisje (17) aangehoudenDe politie heeft woensdagavond in het Zeeuwse Hulst een 17-jarig meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident waarbij een 56-jarige plaatsgenoot gewond is geraakt. 'De man is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht', zo meldt de politie donderdag.
27/01 13u15  Onderzoek: toename stress door schade en versterking in gaswinningsgebiedDe gezondheid van Groningers met gaswinningsschade neemt, na een stijging in 2020, duidelijk af in 2021. Ook is er sprake van verminderd vertrouwen in de Rijksoverheid. Gedurende een deel van de versterkingsoperatie, bedoeld om de veiligheid van woningen te herstellen, is er sprake van een daling in de gezondheid en waargenomen veiligheid van bewoners wat direct leidt tot stress. Dit blijkt uit het onderzoeksproject van Gronings Perspectief een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen en het Sociaal Planbureau Groningen.
27/01 12u15  NHG start pilot voor hypotheek voor 'duurhuurders'Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Vereniging Eigen Huis en NHG starten gezamenlijk de pilot ‘Duurhuur’. Hiermee willen de zes partijen huurders met hoge huurlasten de mogelijkheid bieden om met een verantwoorde maatwerkhypotheek een eigen huis te kopen. Dit meldt de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) donderdag.
27/01 11u15  Vrouw (77) omgekomen bij fataal verkeersongeval AlkmaarBij een ernstig verkeersongeval in Alkmaar woensdagavond tussen twee personenauto's, is een 77-jarige vrouw uit Heiloo om het leven gekomen. 'Haar bijrijder een 84-jarige vrouw eveneens uit Heiloo, raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis', zo meldt de politie donderdag.
27/01 10u15  Ranomi Kromowidjojo zet punt achter mooie professionele zwemcarrièreDrievoudig Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo zet per direct een punt achter haar indrukwekkende professionele zwemcarrière. Dit heeft zij donderdag op haar Instagrampagina bekendgemaakt.
27/01 10u15  Automobilist ramt boom op Mussel-A-Kanaal Oostzijde en raakt gewondOp de Mussel-A-Kanaal Oostzijde in het Groningse Mussel is woensdagavond een automobilist tegen een boom gereden. De man is daarbij gewond geraakt.
27/01 09u15  Elektrische fiets in vlammen opgegaan Gestelseweg BoxtelWoensdagavond laat werd de brandweer kort voor 23.00 uur gealarmeerd voor een brandende fiets langs de Gestelseweg in Boxtel. Nog voor aankomst van de brandweerlieden was het vuur al gedoofd, voorbijgangers gebruikte hiervoor een brandblusser.
27/01 09u15  Steeds vaker online afspraak met huisarts of medisch specialistNederlanders maken steeds vaker gebruik van het online op spreekuur gaan bij een huisarts of medisch specialist. Dit meldt het CBS donderdag.
26/01 22u15  Vluchtauto vat vlam na botsing met politiewagenIn Heinenoord heeft de politie twee verdachten aangehouden na een heterdaad inbraak in Middelharnis.
26/01 21u15  Man aangereden na ongeval op A50Bij een ongeval op de A50 bij Sint-Oedenrode is woensdagavond een man gewond geraakt als gevolg van een aanrijding.
26/01 21u15  Grote brand verwoest woning in KockengenIn het Utrechtse Kockengen is woensdagavond brand uitgebroken in een woning aan de Voorstraat. Dit meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.
26/01 20u15  Ali B. legt werkzaamheden neerNa de veelbesproken uitzending van ‘BOOS’ heeft Ali B. besloten om al zijn werkzaamheden voorlopig neer te leggen. Dit is te lezen ins een statement op het Instagram account van zijn artiestenbureau SPEC.
26/01 19u15  Berichten via Encrochat zijn toelaatbaar voor bewijsDe rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in 2 strafzaken, waarbij versleutelde berichten via Encrochat een grote rol speelden. De rechtbank acht het gebruik van deze berichten toelaatbaar voor het bewijs en achtte voorbereiding van moord en medeplichtigheid daaraan bewezen.
26/01 19u15  Bijna alle kaarten voor UEFA Futsal EURO 2022 binnen enkele uren uitverkochtVanmorgen is om 11.00 uur de pre-sale gestart voor ticketkopers die in een eerder stadium al tickets hebben gekocht voor het EK Futsal. Binnen enkele uren zijn een groot aantal wedstrijden al volledig uitverkocht. Waaronder de wedstrijden a.s. vrijdag in Groningen en Amsterdam. Dat wil zeggen dat Nederland het met de maximale capaciteit van 1.250 fans opneemt tegen Servië. Ook de halve finale en finale zijn al uitverkocht.
26/01 18u15  Koning opent met muisklik grootste zeesluis ter wereld in IJmuidenKoning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag Zeesluis IJmuiden officieel geopend. 'De opening van de sluis markeert de ingebruikname van de grootste zeesluis ter wereld', zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis.
26/01 18u15  Woensdag 58.666 coronabesmettingen, ruim 4.000 meer dan dinsdagBij het RIVM zijn er woensdag 58.666 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er ruim 4.000 meer dan gisteren toen er 54.225 besmettingen werden gemeld.
26/01 18u15  Gaswinning bij Assen mag doorgaan van rechterDe NAM mag verdergaan met de gaswinning uit de kleinere gasvelden in de omgeving van Assen. De Raad van State heeft ingestemd met een aangepast gaswinningsplan.
26/01 18u15  Meisje (16) overleden na aanrijding HeemstedeOp woensdagochtend 26 januari vond in Heemstede een ernstig verkeersongeval plaats. Een 16-jarig meisje uit Heemstede werd op het Wipperplein aangereden door een personenauto. Zij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later aan haar verwondingen overleed.
26/01 17u15  OnlineCasinoGround en Mindway lanceren gokgedrag-analyseAls eerste Nederlandse affiliate website heeft onlinecasinoground.nl een tool gelanceerd die wat zegt over wat voor gokker je bent, een persoonlijke risicotest. Deze test is binnen drie minuten gedaan en geeft door het spelen van een kaartspel inzicht in jouw gokgedrag. De naam van de risicotest is: Gamalyze en de maker van de game is het Deense bedrijf Mindway.
26/01 16u15  VIDEO: Skiërs springen uit op hol geslagen stoeltjeslift in Zuid-KoreaHet was afgelopen vrijdag schrikken voor de skiërs in het Bears Town Ski Resort in Zuid-Koreaanse Pocheon. Door een defect ging de stoeltjeslift plotseling niet meer bergopwaarts maar achteruit en dat met een zeer hoge snelheid. Skiërs konden niet anders dan uit de stoeltjes naar beneden springen.
26/01 16u15  Omstreden VVD-lid Soumaya Sahla betuigt spijt en legt werkzaamheden neerSoumaya Sahla legt haar werkzaamheden als tafelvoorzitter Terrorisme en Radicalisering voor de VVD. Dit heeft zij woensdag in een verklaring laten weten.
26/01 15u15  Britse Defensieminister bezoekt Nederland in teken van zorgen om OekraïneWoensdag ontving minister van Defensie Kajsa Ollongren ontving haar Britse ambtgenoot Ben Wallace op het ministerie. 'Minister Wallace had het initiatief genomen tot deze eerste kennismaking. Belangrijkste gespreksonderwerp was de grote zorg die er is over de troepenopbouw aan de grens met Oekraïne en het toenemende bredere assertieve gedrag van Rusland', zo meldt het ministerie van Defensie woensdag. 'Ook lichtte Ollongren de Defensieplannen van het nieuwe kabinet toe, waaronder de versterking van de militaire samenwerking met omringende landen zoals het Verenigd Koninkrijk', aldus het ministerie.
26/01 15u15  Verdachte (48) aangehouden in onderzoek twee miljoen pillenDinsdagochtend heeft de politie in het Limburgse Maasbree een man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn in het onderzoek naar de grote pillenvangst op 11 oktober 2021. 'In een loods aan de Groesweg in Maasbree trof de politie toen ruim 2 miljoen amfetaminepillen aan', zo meldt de politie woensdag.
26/01 13u15  Zwaargewonde bij arbeidsongeval in AmsterdamEen persoon is woensdagmorgen zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval in Amsterdam.
26/01 12u15  10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021In 2021 overleden bijna 171 duizend mensen, 16 duizend (10 procent) meer dan verwacht voor dit jaar. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte verhoogd. De oversterfte bij Wlz-zorggebruikers was lager dan die in de overige bevolking. Vooral in Flevoland, Zeeland en Limburg stierven meer mensen dan verwacht. De levensverwachting in 2021 was ongeveer gelijk aan die in 2020. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige jaarcijfers.
26/01 12u15  Verdachte aangehouden steekincident KerkradeDe politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden in een steekincident dat vorige week vrijdag plaatsvond in Kerkrade.
26/01 12u15  DS 4 uitgeroepen tot Most Beautiful Car of 2022De jury van het 37e Festival Automobile International heeft de DS 4 uitgeroepen tot Most Beautiful Car of 2022. De DS 4, ontworpen door DS Design Studio Paris, onderscheidt zich met zijn proporties en imposante uitstraling, zowel vanbinnen als vanbuiten. De Most Beautiful Car of the Year is de zevende onderscheiding die DS Automobiles in ontvangst heeft mogen nemen bij de laatste acht Festival Automobile Internationals.
26/01 11u15  Rechtszaken stalking met GPS trackers vertienvoudigdIn Nederland zijn steeds meer stalking rechtszaken waarbij GPS trackers een rol spelen. In vijf jaar tijd is het aantal rechtszaken ruim vertienvoudigd waarbij een verdachte de locatie van een ander in de gaten houdt via GPS apparatuur. Dit concludeert VPNGids.nl op basis van openbare rechtszaken.
26/01 10u15  Consumenten kopen minder buiten EU door btw-heffingDe btw-heffing op goedkope producten van buiten de EU zorgt ervoor dat consumenten minder kopen bij niet-Europese webwinkels. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. Onder andere de onzekerheid over bijkomende kosten schrikt consumenten af. Die kunnen flink oplopen.
26/01 10u15  Gewonden bij ongeval VoorthuizenOp de Apeldoornsestraat ter hoogte van de Polleveenseweg bij Voorthuizen deed zich dinsdagavond rond 19.45 uur een zwaar ongeval voor.
26/01 10u15  Bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen in 2021In 2021 werden bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat zijn er minder dan in 2019 en 2020, maar meer dan in de jaren 2012-2018. Daarmee groeide de woningvoorraad met 0,9 procent tot ruim 8 miljoen woningen. In Amsterdam werden de meeste nieuwbouwwoningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen. Naast nieuwbouw voegen ook transformaties woningen toe aan de voorraad. In 2020 waren dat er ruim 10 duizend. De cijfers over 2021 komen pas later in het jaar beschikbaar.
25/01 21u15  Zandvoorders 'onaangenaam verrast' door ontploffing oude vliegtuigbomDe Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Defensie Duikgroep hebben dinsdag een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. 'De 1.000-ponder lag op ongeveer 3.000 meter uit de kust voor Zandvoort, op 15 meter diepte', zo meldt het ministerie van Defensie dinsdag.
25/01 21u15  Tijdelijk militairen voor bewaking en beveiliging rechtbank 'De Bunker' in AmsterdamDefensie gaat de politie tijdelijk helpen bij het bewaken en beveiligen van rechtszaken in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. 'Dat gebeurt vanaf 1 maart', zo meldt het ministerie van Defensie dinsdag.
25/01 20u15  Bijna alles onder voorwaarden weer open tot 22.00 uurDe meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Dit hebben minister Ernst Kuipers van VWS en premier Rutte dinsdagavond tijdens een speciale persconferentie bekendgemaakt.
25/01 20u15  Dieren in beslaggenomen bij zorgboerderijDinsdag was er een grote controle bij een boerderij in het buitengebied van de gemeente Alkmaar uitgevoerd door onder andere de politie, de NVWA, Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Alkmaar, de Omgevingsdienst en het Hoogheemraadschap. Hierbij werd onder andere gecontroleerd op de zorg van de gehouden dieren, de Wet Bodembescherming en op bouwvergunningen. Tijdens deze controle werden meerdere overtredingen geconstateerd.
25/01 18u15  NZA: Opschaling reguliere ziekenhuiszorg zet doorNederlandse ziekenhuizen geven aan dat ze hun operatiecapaciteit opnieuw verder hebben opgeschaald. 'Vorige week, waarbij op maandag 17 januari het peilmoment was, waren nog 24% minder operatiekamers in gebruik dan normaal', zo meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dinsdag.
25/01 18u15  Aantal in kliniek opgenomen coronapatiënten stijgt weer, op IC nog daling zichtbaarSinds een paar dagen is het aantal COVID-patiënten, dat wordt opgenomen in de kliniek, weer aan het stijgen. Op dit moment liggen er 911 in de kliniek, 32 meer dan gisteren. Dit meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag.
25/01 16u15  Dinsdag 54.225 coronabesmettingen gemeldBij het RIVM zijn er dinsdag tot 10.00 vanmorgen in totaal 54.225 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dit zijn er ruim 11.000 minder dan in de afgelopen twee voorgaande dagen toen er gemiddeld rond de 65.000 besmettingen werden gemeld.
25/01 15u15  Politie herkent zich in conclusies kritisch rapport afdeling Afgeschermde OperatiesDinsdag zijn de conclusies van de Inspectie J&V over de knelpunten binnen de afdeling Afgeschermde Operaties (AO) van de Landelijke Eenheid gepubliceerd. 'De politie herkent zich in de door de Inspectie gepubliceerde conclusies', zo meldt de politie dinsdag.
25/01 15u15  Drie vuurwapens, cash, en auto's in beslag genomen bij doorzoekingenDe politie heeft dinsdag, in twee verschillende onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit, vijf woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. 'Hierbij zijn onder meer contant geld, luxe goederen, drie vuurwapens en meerdere auto’s in beslag genomen. Er zijn twee verdachten aangehouden', zo laat de politie dinsdag weten.
25/01 14u15  Auto uitgebrand in HoogeveenOp een carpoolplaats aan de Weg om de Oost in Hoogeveen is dinsdagmorgen een auto uitgebrand.
25/01 13u15  Doorbraak in onderzoek dood Peter DhondtIn het onderzoek naar de dood van de 67-jarige Peter Dhondt uit Breukelen kon de politie maandag 24 januari drie verdachten aanhouden. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 20 jaar. Zij komen uit Utrecht.
25/01 12u15  Puppy’s in beslag genomenAgenten hebben in Bergen op Zoom drie hondenpuppy’s in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat er met de papieren van de dieren gesjoemeld was.
25/01 12u15  WOZ-waarde woningen stijgt dit jaar met 9%Met de forse stijging van de huizenprijzen het afgelopen jaar, gaan ook de meeste WOZ-waarden omhoog: dit jaar met gemiddeld 9%. Dit blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op de vastgestelde woningwaarden door gemeenten. Het is het vijfde jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde van woningen met meer dan 5% stijgt.
25/01 10u15  Meeste corona-patiënten kampen met klachten een jaar na IC-opnameDriekwart van de patiënten die met COVID-19 op de Intensive Care (IC) hebben gelegen, ervaart een jaar na IC-opname lichamelijke, mentale en/of cognitieve klachten. Dit blijkt uit het grootschalige MONITOR-IC onderzoek onder leiding van het Radboudumc, waarin de gezondheid van voormalig IC-patiënten tot vijf jaar na IC-opname wordt gemonitord met vragenlijsten.
25/01 10u15  Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in EdeIn Ede (provincie Gelderland) is bij eenden op een vermeerderingsbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 3.000 dieren op het betreffende bedrijf geruimd. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
25/01 10u15  Brandweer verricht metingen na waarnemen vreemde luchtMaandagavond werd rond 19.05 uur de brandweer gebeld i.v.m. een vreemde lucht in een woning aan de Rechterstraat in het centrum van Boxtel. Gezien de vreemde lucht niet zomaar verdween is de brandweer rond 21.10 uur ter plaatse gegaan om enkele metingen te verrichten.
25/01 10u15  Opnieuw daling muskusratvangsten, beverratvangsten iets toegenomenDaling van de muskusratvangsten zet ook in 2021 door. De muskusrattenpopulatie neemt verder af en daardoor vangen de waterschappen minder muskusratten. In 2021 zijn er 44.995 muskusratten gevangen. Dat is een daling van 6 % ten opzichte van 2020. Het aantal beverratvangsten is met 1% toegenomen: in 2021 werden er 1.356 beverratten gevangen. Muskus- en beverratten vormen een risico voor dijken en de natuur. Het doel is om de muskusratten terug te dringen naar de landsgrenzen.
25/01 10u15  Mysterieonderzoek: reisaanbieders geven vaak verkeerde informatieAanbieders van pakketreizen geven vaak onjuiste informatie over rechten bij annuleringen en faillissementen. Dit blijkt uit mysterieonderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond roept de aanbieders op consumenten juist te informeren over hun rechten.
25/01 00u15  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
24/01 21u15  Nederland stelt rol Rusland bij neerhalen MH17 aan de orde bij hoorzitting Europees HofNederland geeft woensdag bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg publiekelijk uitleg over de klacht die Nederland heeft ingediend tegen Rusland vanwege zijn rol bij het neerhalen van vlucht MH17. Dat gebeurt tijdens een hoorzitting, waar de vertegenwoordiger van Nederland bij het EHRM tot de rechters van het Hof zal spreken.
24/01 20u15  Onderzoek bevestigt: lockdowns slecht voor veel jongerenLockdowns pakken voor veel jongeren negatief uit voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Zo bewegen ze minder en kennen ze meer gevoelens van depressie, eenzaamheid en onzekerheid. Vooral kwetsbare jongeren worden zwaar geraakt. Wel lijken de klachten, na versoepelingen, bij de meeste jongeren snel minder te worden. Dat blijkt uit literatuuronderzoek van het RIVM en het Nivel.
24/01 19u15  Ruim 50 aanhoudingen rondom wedstrijd PSV-AjaxEindhoven - Rondom de voetbalwedstrijd PSV-Ajax zijn gisteren 52 mensen aangehouden. Ondanks dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld moest worden had de politie informatie dat er mogelijk toch de nodige supporters naar het stadion wilden komen om de spelersbus te onthalen.
24/01 19u15  Kat aangetroffen in dichtgeplakte doosDe politie kreeg zondag 16 januari een melding van de dierenambulance dat er een kartonnen wijndoos was aangetroffen op een bankje bij de Barcelonahaven, met hierin een levende kat.
24/01 19u15  Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholierenVoor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus.
24/01 19u15  OM eist celstraf van 10 maanden voor shovelincident met persfotograaf LunterenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 34-jarige man uit Lunteren maandagmiddag voor de rechtbank in Zutphen een celstraf van vijftien maanden geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk vanwege het shovelincident met een persfotograaf en diens vriendin op 19 april 2021 in Lunteren. Dit meldt het OM maandag.
24/01 18u15  LCPS: omslagpunt te zien, opvallend veel coronapatienten onder de 30De COVID-instroom en de COVID-bezetting zijn de afgelopen week op de IC gedaald. 'In de kliniek zien we dat de instroom de afgelopen week gelijk is gebleven en qua bezetting zien we een omslagpunt', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandagmiddag.
24/01 18u15  Auto op zijn kant na frontale botsing in Best, een persoon gewondMaandagmiddag rond 16.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig verkeersongeval op De Dieze in Best. Twee personenauto’s kwamen daar frontaal met elkaar in botsing.
24/01 17u15  Opnieuw fors aantal coronabesmettingen: maandag 64.757Het RIVM heeft maandag tot 10.00 uur vanmorgen in totaal 64.757 nieuwe besmettingen gemeld gekregen. Dat zijn er 'slechts' 636 minder dan zondag toen er een recordaantal van 65.393 werd gemeld. Het aantal van vandaag is dus ook fors te noemen.
24/01 17u15  Cocaïnewasserij aangetroffen in bedrijfspand in Amsterdam-NoordAgenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag op een cocaïnewasserij in een bedrijfspand aan de Draaierweg in Amsterdam-Noord gestuit na een inbraakmelding. Dit meldt de politie maandagmiddag.
24/01 16u15  Overlevenden COVID-19 kampen met gezichtslittekens door IC-opnameCOVID-19-patiënten, die voor behandeling op de IC terechtkomen en daar op de buik worden gelegd, hebben grotere kans dat er doorligwonden ontstaan. Deze doorligwonden kunnen ook in het gezicht voorkomen en kunnen zelfs leiden tot blijvende littekens. Dit meldt het Maastricht UMC+.
24/01 16u15  NAVO stuurt troepen naar Oost-Europa om Rusland af te schrikkenNAVO-Bondgenoten zetten troepen stand-by en sturen extra schepen en straaljagers naar NAVO-inzet in Oost-Europa, waardoor de geallieerde afschrikking en verdediging wordt versterkt terwijl Rusland zijn militaire opbouw in en rond Oekraïne voortzet.
24/01 16u15  Schutter die vuur opende op Duitse Universiteit overleden, 4 personen gewondIn het Duitse Heidelberg is er maandagmiddag in een collegezaal van de Universiteit van Heidelberg door een persoon geschoten op meerdere mensen. Hierbij zijn minstens vier personen gewond geraakt waarvan één ernstig. Dit meldt de Duitse politie maandagmiddag.
24/01 14u15  Dertien aanhoudingen (zeven minderjarig) voor woninginbraken en straatroven RotterdamVorige week heeft een rechercheteam dertien verdachten opgepakt voor diverse straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Het team deed onderzoek naar veertien zaken en kwam daarbij dertien verdachten op het spoor, waarvan er zeven minderjarig zijn.
24/01 14u15  Politie treft ontstekingsmechanisme in auto aan. Wijk korte tijd ontruimdIn de Gebroeders Wienerstraat in Venlo heeft de politie maandagmorgen een auto aangetroffen die vermoedelijk is betrokken bij een plofkraak in Duitsland.
24/01 12u15  Schuurtje in vlammen opgegaanIn een schuurtje aan de Smedingeslag in Emmen is maandagmorgen rond half elf brand uitgebroken.
24/01 11u15  Selenium beschermt tegen ontwikkelen van hartfalen en overlijdenMensen die voldoende selenium in hun bloed hebben, hebben een lager risico om hartfalen te ontwikkelen. Ook blijken zij minder risico op overlijden te hebben, dan mensen die een tekort aan selenium hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van postdoc-onderzoeker Nils Bömer van het UMCG. De resultaten van deze studie zijn gepubliceerd in European Journal of Heart Failure.
24/01 11u15  Geluidsmetingen: verwachte geluidsreductie door stille banden blijft uitUit RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-metingen in 2019 blijkt dat het verkeer op snelwegen 3 decibel meer geluid maakt dan de berekeningen van Rijkswaterstaat aantonen. Dat staat in de Geluidmonitor 2020, de jaarlijkse praktijktoets die verplicht is vanuit de Wet milieubeheer. Deze geluidstoename staat haaks op de verwachting dat de zogeheten ‘stille autobanden’ het geluidsvolume van snelwegverkeer zullen verlagen. Mogelijk zijn meer zware auto's en grotere autobanden hier de oorzaak van. Daarnaast draagt de aftrek voor stille banden, die gehanteerd wordt in de berekeningen, mogelijk bij aan het verschil. Naast snelwegverkeer keek het RIVM ook naar treinverkeer. Daar blijken de modelberekeningen wel overeen te komen met het werkelijk gemeten geluid.
24/01 10u15  Hoogste bedrag aan hypotheken 2021Het totaal aantal gepasseerde hypotheken in 2021 is 479.007 met een volume van € 118,7 miljard. Dat is een flinke stijging van het volume met 14% ten opzichte van 2020 toen het volume nog € 104 miljard bedroeg (met 435.285 passeringen). Dit blijkt uit de cijfers van HDN (Hypotheken Data Netwerk) over de particuliere hypotheekmarkt.
24/01 10u15  'Webwinkelen buiten de EU blijft risico'Consumenten doen er goed aan geen producten te kopen bij webwinkels van buiten de EU. Denk aan elektrische apparaten, kleding, sieraden, cosmetica, bestrijdingsmiddelen, medicijnen of speelgoed. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek. De producten vallen vaak tegen, werken slecht of zijn ronduit onveilig.
24/01 10u15  Automobilist met mogelijk vuurwapen crasht na achtervolging op A58Een 24-jarige man uit ’s-Hertogenbosch probeerde zondagavond 23 januari aan de politie te ontkomen. Met hoge snelheid reed hij vanuit Tilburg de A58 op in de richting van Eindhoven. Nabij Moergestel verloor hij de macht over het stuur en crashte tegen de vangrail. Hier werd hij aangehouden. De man zou eerder die dag iemand bedreigd hebben met een vuurwapen en werd gezocht.
24/01 10u15  Auto botst met frontaal op boom langs EerdsebaanOp de Eerdsebaan (N622) bij Schijndel is zondagnacht een personenauto frontaal op een boom gebotst. De hulpdiensten worden rond 1.10 uur gealarmeerd.
24/01 09u15  Politie treft auto aan die mogelijk betrokken was bij plofkraak in DuitslandIn de Gebroeders Wienerstraat in Venlo heeft de politie maandagmorgen een auto aangetroffen die vermoedelijk is betrokken bij een plofkraak in Duitsland.
24/01 09u15  Vogelgriep grijpt verder om zich heenIn de provincies Noord-Holland en Brabant is bij bedrijven vogelgriep (H5) vastgesteld. De bedrijven worden geruimd.
24/01 09u15  Grootste prijsstijging bestaande koopwoningen in 21 jaarEen bestaande koopwoning was in 2021 gemiddeld 15,2 procent duurder dan in 2020. Dit is de grootste prijsstijging na 2000.
24/01 09u15  85 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse havenIn de Rotterdamse haven is tijdens een controle op een empty depot op 15 januari een partij van 85 kilo cocaïne onderschept.
23/01 21u15  Man omgekomen bij zwaar verkeersongeval in Best, 2e persoon gewond naar ziekenhuisDe hulpdiensten werden zondagavond omstreeks 17.10 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Vleutstraat in Best. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Brandweer, politie, ambulances en ook het Mobiel Medisch Team (MMT) werd per helikopter ingevlogen.
23/01 20u15  Opnieuw stapt vrouw naar de politie in grensoverschrijdend gedragzaak Jeroen RietbergenOpnieuw stapt een vrouw naar de politie, omdat ze zegt ook slachtoffer te zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen.
23/01 20u15  Politie voert actie tijdens voetbalwedstrijd PSV-AJAXPolitiebonden heeft vandaag actie gevoerd rondom de voetbalwedstrijd PSV-AJAX De actie duurde één uur.
23/01 17u15  Aantal coronabesmettingen schiet naar nieuw dagrecord: 65.393Zondag zijn er bij het RIVM tot 10.00 uur vanmorgen in totaal 65.393 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dit is opnieuw een dagrecord sinds de uitbraak in maart 2020.
23/01 15u15  FD Gazellen 2021 in de pocket voor HV MediaAls ondernemer doe je natuurlijk je uiterste best om je eigen bedrijf op de kaart te zetten. Daarbij is het dan natuurlijk mooi als jouw bedrijf door gerenommeerde partijen in het vakgebied wordt gezien als een van de snelst groeiende bedrijven en daarvoor ook wordt beloond met een prijs.
23/01 14u15  Politie gaat er met de pot van 7.500,- euro 'vandoor' op illegaal pokertoernooi WaalwijkDe politie in Waalwijk heeft in de nacht van zaterdag op zondag, na signalen dat er in een pand aan de Grotestraat verdachte situaties zouden plaatsvinden, een inval gedaan. 'Er bleek een illegaal pokertoernooi aan de gang te zijn. Het aanwezige geld van in totaal bijna 7.500,- euro, is in beslag genomen', zo meldt de politie zondag.
23/01 12u15  Verstekeling aangetroffen op Schiphol in ruimte neuswiel vrachtvliegtuig uit Zuid-AfrikaZondag is op Schiphol in een vrachtvliegtuig een verstekeling aangetroffen. Dit meldt de Koninklijke Marechaussee (KMar).
23/01 11u15  Auto op zijn kant bij botsing WesterborkBij een aanrijding op de Brandenweg (N374) bij Westerbork is zaterdag een auto op de zijkant beland. Het voertuig kwam op de kruising met de Veenweg in botsing met een andere auto.
23/01 11u15  Voor miljoenen aan cocaïne gevonden in container met druiven in RotterdamIn de Rotterdamse haven is tijdens een controle een partij van 87 kilo cocaïne onderschept. De partij cocaïne, met een straatwaarde van enkele miljoenen, werd al op 11 januari onderschept maar de politie maakte de vondst zondag pas bekend.
23/01 11u15  Auto in Drentse Nieuw-Weerdinge door brand verwoest, brandstichting niet uitgeslotenIn Nieuw-Weerdinge is in de nacht van zaterdag op zondag bij een woning aan de Tussen de Wijken een auto in vlammen opgegaan.
23/01 10u15  Ruiten woning gebarsten door felle autobrand aan de Celsiusstraat in Den BoschIn de nacht van zaterdag op zondag werden de bewoners van de Celsiusstraat in Den Bosch rond 02.40 uur opgeschikt door een felle autobrand.
22/01 23u15  Twee overleden vrouwen in Nijmeegse woning geen misdrijfOp zaterdag 2 oktober 2021 werden twee bewoners overleden aangetroffen in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen. 'Na langdurig en nauwgezet onderzoek heeft de recherche niets aangetroffen dat wijst op een misdrijf. Desondanks is niet met zekerheid vast te stellen wat de oorzaak van het overlijden van beide vrouwen is geweest', zo meldt de politie zaterdag.
22/01 21u15  Ongeveer 24.000 leghennen in Lelystad geruimd vanwege vogelgriepIn Lelystad is bij kippen op een leghennenbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. 'Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 24.000 dieren op het betreffende bedrijf geruimd. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)', zo meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zaterdagavond
22/01 18u15  Hoofdverdachte dodelijk geweld Mallorca blijft langer vastzittenDe rechtbank Midden-Nederland heeft de voorlopige hechtenis verlengd van de 19-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman op Mallorca.
22/01 18u15  Zaterdag 46.219 coronabesmettingenHet RIVM heeft zaterdag tot 10.00 uur in de ochtend in totaal 46.219 coronabesmettingen gemeld gekregen. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen sinds de uitbraak in maart 2020 op 3.824.344.
22/01 17u15  'Advies OMT: alles onder strenge voorwaarden weer open tot 20.00 uur in de avond'Het ziet er naar uit dat het kabinet dinsdagavond tijdens de speciale corona-persconferentie om 19.00 uur versoepelingen gaat bekendmaken waarbij alles, dus nu ook de horeca en de cultuursector, tot 20.00 uur in de avond weer open mag gaan. Dit is volgens ingewijden het advies dat het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet heeft gegeven zo melden diverse media zaterdag.
22/01 13u15  Rookontwikkeling in kantoorpand van De Heus Voeders aan de Huygensweg in VeghelDe brandweer werd vrijdagnacht rond 04.40 uur gealarmeerd voor een brand in het kantoorpand van De Heus Voeders aan de Huygensweg in Veghel. Door kortsluiting woedde een kleine brand in een elektraruimte die gepaard ging met de nodige rookontwikkeling.
22/01 13u15  Vogelspotter treft lichaam van man aan in water in RoermondIn Roermond is vrijdagavond nabij Oolderhuuske een lichaam in het water aangetroffen. Dit meldt de politie zaterdag.
22/01 13u15  Automobilist (24) komt om het leven bij ongeluk op A5, drie andere inzittenden gewondDe politie zoekt getuigen die donderdagmiddag omstreeks 14.40 uur een bordeauxrode Audi A2 hebben zien rijden over de Rijksweg A5.
22/01 11u15  Politie stuurt sms-bom naar 3500 Nijmeegse drugsgebruikersDe afgelopen maanden hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een vermoedelijk groot dealernetwerk in en rond Nijmegen opgerold. Er zijn tien verdachten in beeld gekomen voor de handel in drugs en er zijn grote hoeveelheden drugs gevonden.
22/01 10u15  FNV: baanverlies dreigt voor bijna 500 zorgmedewerkers met long covidRuim 500 zorgmedewerkers met long covid dreigen binnenkort hun baan te verliezen omdat zij dan twee jaar ziek zijn en in de WIA belanden. Dit meldt de FNV zaterdag.
22/01 10u15  Automobilist (19) overleden na eenzijdig ongeval KrabbendijkeVrijdagavond is in het Zeeuwse Krabbendijke bij een eenzijdig ongeluk een 19-jarige automobilist om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.
22/01 01u15  VS en de NAVO gaan ook grote oefening houden in de Middellandse ZeeVanaf maandag trappen NAVO- partners, waaronder de Verenigde Staten, de 12-daagse maritieme oefening 'Neptune Strike '22' in de Middellandse Zee af. Dat maakt het Pentagon vrijdag laat bekend.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar overleden Peter Dhondt28/01 15u15 - Blik op Nieuws: In het onderzoek naar de dood van een 67-jarige Peter Dhondt uit Breukelen is een vierde verdachte aangehouden. Een 19-jarige man uit Rotterdam werd donderdag aangehouden.
1x Jos B. veroordeeld tot 16 jaar cel voor dood Nicky Verstappen28/01 15u15 - Blik op Nieuws: Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft de 59-jarige Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. B. is veroordeeld voor het beroven van de vrijheid, plegen van ontucht en doodslag op de 11-jarige Nicky Verstappen en het bezit van kinderporno. Rechtbank Limburg legde Jos B. eerder een gevangenisstraf op van 12,5 jaar.
1x Uitstel belasting betaling verlengd tot en met maart 202228/01 19u15 - Blik op Nieuws: Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen tot en met 31 maart 2022. Het uitstel liep anders af op 31 januari 2022 en sluit nu weer aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.
1x Vrouw (57) omgekomen door ongeval op A5828/01 20u15 - Blik op Nieuws: Bij een ongeval op de A58 bij Eindhoven is vrijdagmiddag de inzittende van een personenwagen om het leven. Dit maakte de politie bekend.
0x VS en de NAVO gaan ook grote oefening houden in de Middellandse Zee22/01 01u15 - Blik op Nieuws: Vanaf maandag trappen NAVO- partners, waaronder de Verenigde Staten, de 12-daagse maritieme oefening 'Neptune Strike '22' in de Middellandse Zee af. Dat maakt het Pentagon vrijdag laat bekend.
0x Automobilist (19) overleden na eenzijdig ongeval Krabbendijke22/01 10u15 - Blik op Nieuws: Vrijdagavond is in het Zeeuwse Krabbendijke bij een eenzijdig ongeluk een 19-jarige automobilist om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.
0x FNV: baanverlies dreigt voor bijna 500 zorgmedewerkers met long covid22/01 10u15 - Blik op Nieuws: Ruim 500 zorgmedewerkers met long covid dreigen binnenkort hun baan te verliezen omdat zij dan twee jaar ziek zijn en in de WIA belanden. Dit meldt de FNV zaterdag.
0x Politie stuurt sms-bom naar 3500 Nijmeegse drugsgebruikers22/01 11u15 - Blik op Nieuws: De afgelopen maanden hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een vermoedelijk groot dealernetwerk in en rond Nijmegen opgerold. Er zijn tien verdachten in beeld gekomen voor de handel in drugs en er zijn grote hoeveelheden drugs gevonden.
0x Automobilist (24) komt om het leven bij ongeluk op A5, drie andere inzittenden gewond22/01 13u15 - Blik op Nieuws: De politie zoekt getuigen die donderdagmiddag omstreeks 14.40 uur een bordeauxrode Audi A2 hebben zien rijden over de Rijksweg A5.
0x Vogelspotter treft lichaam van man aan in water in Roermond22/01 13u15 - Blik op Nieuws: In Roermond is vrijdagavond nabij Oolderhuuske een lichaam in het water aangetroffen. Dit meldt de politie zaterdag.

Statistieken

Artikels:
33084
Gelezen:
3620
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven