vrijdag 17 september 2021, week 37


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
17/09 17u15  GGD: Tot op heden geen uitbraken onder F1-toeschouwers GP Zandvoort De GP van Zandvoort heeft niet geleid tot een corona-uitbraak onder de bezoekers van het F1 race-evenement dat vandaag precies twee weken geleden werd gehouden. Dit meldt de GGD Kennemerland vrijdag.
17/09 17u15  Drie bestuurders zorginstellingen aangehouden in zorgfraudeonderzoek Deze week heeft de sociale recherche van de gemeente Den Haag drie bestuurders van twee zorginstellingen met vestigingen in Den Haag, Delft en Rotterdam aangehouden. 'Dat gebeurde in een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Den Haag naar fraude met Persoonsgebonden Budgetten (PGB). Tevens is een woning annex zorgboerderij in Berkenwoude doorzocht', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
17/09 16u15  Ook demissionair Defensieminister Bijleveld treedt alsnog af Demissionair Defensieminister Ank Bijleveld heeft vrijdag in een persoonlijke verklaring aangekondigd ook af te treden. Bijleveld maakte het aftreden vandaag bekend, nadat donderdag demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag al haar aftreden in de Tweede Kamer had bekendmaakt naar aanleiding van de moeizame evacuatie van mensen uit Afghanistan.
17/09 13u15  Twee doden en twee gewonden bij incident in Almelo Bij een steekincident in Almelo zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen en zijn twee personen gewond geraakt. Volgens de politie is de verdachte één van de gewonden.
17/09 12u15  Ministerie Buitenlandse Zaken ondergebracht bij Tom de Bruijn De minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag 17 september de koning verzocht haar per direct ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken. De koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk.
17/09 12u15  Vordering KHN over coronamaatregelen nachtclubs en discotheken afgewezen De voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft de vordering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de coronamaatregelen voor nachtclubs en discotheken afgewezen. KHN eist dat bij de versoepelingen van 25 september 2021 nachtclubs en discotheken open kunnen onder dezelfde voorwaarden als de overige horeca, evenementen, theaters, bioscopen en concertzalen. Deze eis wordt afgewezen.
17/09 12u15  Meer oog voor werkdruk kan patiëntveiligheid verder verbeteren Knelpunten in de personele bezetting in de zorg worden vaak in direct verband gebracht met verminderde patiëntveiligheid. Daarbij draait het niet alleen om het aantal ‘handen aan het bed’. Uit recent onderzoek van het Nivel blijkt dat ook kwalitatieve aspecten van de personele bezetting van groot belang zijn. Het verlagen van de werkdruk en verbeteren van de werkomgeving komen naar voren als kansen voor het verder verbeteren van de patiëntveiligheid.
17/09 12u15  Woning beschoten in Amsterdam Een woning aan de Dirk Sonoystraat in Amsterdam is in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september 2021 beschoten.
17/09 10u15  Deelname aan bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker was 50% in 2020 In 2020 deed 50% van de uitgenodigde vrouwen mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit de Monitor die is verschenen. In de drie voorgaande jaren was dat gemiddeld nog 57%. In totaal zijn 296.487 personen gescreend. Bij 3.413 deelnemers werd een voorstadium van baarmoederhalskanker gevonden.
17/09 10u15  Nederlanders korter, maar nog steeds lang Nederlandse mannen van 19 jaar zijn in 2020 volgens eigen opgave gemiddeld 182,9 cm lang, 19-jarige vrouwen meten 169,3 cm. In de loop van de vorige eeuw zijn we steeds langer geworden, maar sinds 1980 is de groei er uit. De mannen geboren in 2001 werden gemiddeld 1 cm kleiner dan de generatie uit 1980, vrouwen gemiddeld 1,4 cm. Dit blijkt uit nieuw onderzoek op basis van cijfers uit de gezondheidsenquêtes van het CBS, de GGD’en en het RIVM.
17/09 10u15  Geen gewonden bij schietincident na achtervolging in Maastricht Rond 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident bij een achtervolging in de buurt van het Sterreplein in Maastricht. De gealarmeerde agenten reden op de Boschstraat beide auto’s klem. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau en twee personen zijn aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.
17/09 10u15  Europarlement wil ruimhartige toelating Afghanen in nood Het Europees Parlement wil dat Afghanen die in humanitaire nood zijn eenvoudiger naar de Europese Unie kunnen komen. Er moeten speciale visa komen voor vrouwen die bescherming zoeken en andere Afghanen die gevaar lopen. Ter plaatse moet de EU wel met de Taliban contact hebben, maar zonder die te erkennen. Verder moet de Unie zorgen voor humanitaire corridors en voor vluchtelingenhulp in de buurlanden. Afghanen die al hier zijn mogen onder geen enkel beding teruggestuurd worden.
16/09 21u15  Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag heeft donderdagavond in de Tweede Kamer haar ontslag als minister van Buitenlandse Zaken aangekondigd.
16/09 18u15  GGD Twente mag met prikbus op kermis Hengelo staan GGD Twente mag dit weekend een ‘prikbus’ neerzetten bij de kermis in het centrum van Hengelo (O). Dat heeft de kortgedingrechter donderdag na een spoedzitting bepaald.
16/09 18u15  Celstraf voor man die Pieter Omtzigt bedreigde Een 27-jarige man uit Limburg is donderdag door het gerechtshof Den Haag in hoger beroep veroordeeld voor bedreiging van het Tweede Kamerlid Omtzigt op 20 augustus 2020 op het Plein in Den Haag. De man moet 2 maanden de cel in.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 16u15  Eerste kennismaking met Limpopo wordt neushoornvrouwtje fataalDonderdagochtend liep een introductie tussen neushoormannetje Limpopo in Wildlands Emmen en twee neushoornvrouwtjes voor één van de twee dames fataal af. Het dier verdronk, na een wilde achtervolging van een kwartier, in een ondiepe waterpoel.
16/09 16u15  Grote hoeveelheid kogelhulzen gevonden na melding schietpartij RotterdamIn de nacht van woensdag op donderdag is er geschoten op de Abraham van Stolkweg. 'De politie trof een grote hoeveelheid hulzen nadat getuigen melding maakten van een schietpartij', zo meldt de politie donderdag.
16/09 13u15  Brandmelding in bedrijfspand aan de Duinweg in SchijndelRond 09.35 uur werd donderdagochtend een brand gemeld bij een bedrijfspand aan de Duinweg in Schijndel. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse.
16/09 13u15  Agenten schieten op automobilist die op hen inrijdt, man (28) overledenAgenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag, na een achtervolging, in het Friese Boelenslaan op een automobilist geschoten die op hen inreed. De automobilist is hierbij ter plaatse aan zijn verwondingen komen te overlijden', zo meldt de politie donderdag.
16/09 12u15  Remkes praat dit weekend op landgoed Hilversum met Rutte, Kaag en HoekstraJohan Remkes heeft de fractievoorzitters Rutte (VVD), Kaag (D66) en Hoekstra (CDA) uitgenodigd om aankomend weekend inhoudelijk verder te formeren. Dat wil hij doen in alle rust zonder bemoeienis van derden op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum van zaterdag 18 op zondag 19 september.
16/09 11u15  CBS: Aantal werkenden verder toegenomen naar recordaantal van 9,1 miljoenOver de afgelopen drie maanden steeg het aantal werkenden in de leeftijdsgroep van 15- tot 75-jarigen met gemiddeld 33 duizend per maand naar 9,1 miljoen. 'In augustus 2021 was 69,5 procent van de deze groep aan het werk, een nieuw record in arbeidsdeelname', zo meldt het CBS donderdag.
16/09 10u15  GRIP1: Tankwagen bij tankstation langs A28 Beilen lekt bijtende vloeistofDe brandweer kreeg woensdagavond even na 20.15 uur een melding van een lekkende tankwagen met gevaarlijke stoffen die bij een tankstation langs de A28 bij Beilen op de bijbehorende verzorgingsplaats stond. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.
15/09 20u15  Europarlement zet licht op groen voor Europese GezondheidsunieDe Europese Unie moet ook een Gezondheidsunie worden. Dat vindt het Europarlement, dat woensdag haar positie op twee voorstellen aannam, onder meer om de bevoegdheden van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) uit te breiden. Deze instantie moet juist ook op het gebied van niet-besmettelijke ziekten gaan opereren, zoals hart- en vaatziekten, kanker en geestesziekten. Ook moet er bij nieuwe bedreigingen voor de volksgezondheid meer samenwerking over grenzen heen komen. Het Europees Parlement roept op tot een bestendigere EU op gezondheidsgebied.
15/09 18u15  Dode vrouw gevonden in kofferbak van autoIn de kofferbak van een personenwagen die geparkeerd stond op de parkeerplaats van het ZGT ziekenhuis in Almelo, is woensdagmorgen het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Volgens de politie zou de dood van de vrouw onder verdachte omstandigheden zijn.
15/09 16u15  Koningin Maxima open Huis van Cultuur en Bestuur in HoogezandMet het leggen van een puzzelstuk heeft koningin Maxima woensdag het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand geopend.
15/09 16u15  Wetsvoorstel Vrachtwagenheffing naar de Tweede KamerVrachtwagens op de Nederlandse snelwegen gaan naar verwachting in de loop van 2026 een heffing per kilometer betalen. Op die manier betalen vrachtwagens uit binnenland en buitenland voor het gebruik van de weg. Met de opbrengst van de heffing wordt geïnvesteerd in verduurzaming en innovatie in de vervoerssector.
15/09 15u15  Wrakingsverzoek Marengo afgewezenDe wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank heeft vandaag de verzoeken tot wraking van de rechters in het Marengo-proces buiten zitting afgewezen. De motivering van deze uitspraak volgt later. Het proces gaat verder met dezelfde rechters.
15/09 15u15  Politie onderzoekt overlijden manDe politie heeft woensdag 15 september rond 03.15 uur een 43-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 45-jarige man uit Den Haag.
15/09 15u15  Overleden vrouw aangetroffen in een woningRond 10.00 uur deze ochtend kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in een woning aan de Valenciadreef in Rotterdam. Agenten troffen daar een overleden vrouw aan en een man. De man is aangehouden en de politie doet verder onderzoek.
15/09 13u15  Vrijdag in Meldpunt: Ziekenhuizen weigeren senioren te reanimerenNederlandse ziekenhuizen hanteren in toenemende mate het beleid om senioren op hoge leeftijd niet meer te reanimeren als dat nodig is. Ook relatief gezonde ouderen krijgen dit bij een opname te horen en hebben geen stem bij dit besluit, zo is te zien in Meldpunt op vrijdag 17 september om 19.20 uur bij MAX op NPO 2.
15/09 12u15  Betere controle op hondenhandel om illegale praktijken te voorkomenEen hond, jong of oud, kan vanaf 1 november alleen verkocht of overgedragen worden als deze is gechipt en geregistreerd is bij RVO en voorzien is van een paspoort. Regelmatig worden er misstanden geconstateerd bij pups die te jong worden vervoerd, verzwakt zijn na slechte transportcondities of onnodig overlijden door ziektes. Om het toezicht op de naleving van diergezondheid- en dierenwelzijnsvoorschriften te verbeteren en inzicht te krijgen in illegale praktijken, gaat vanaf 1 november het vernieuwde identificatie- en registratiesysteem (I&R) voor honden in.
15/09 11u15  Twee nieuwe verdachten aangehouden voor gewelddadigheden MallorcaDe politie heeft vanmorgen, 15 september 2021, twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op 14 juli op Mallorca. Het gaat om twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld.
15/09 11u15  Tinder lanceert Safety Center in NederlandMet nieuwe feature wordt de veiligheid van gebruikers verder verbeterd Tinder lanceert vandaag het Safety Center in Nederland. Met deze feature krijgen gebruikers van de Tinder-app gemakkelijk toegang tot tools die de veiligheid tijdens het gebruik van het platform verder verbetert. Het Safety Center is gebaseerd op de nieuwste richtlijnen voor veilig daten en biedt informatie over onderwerpen zoals geestelijke gezondheid, gendergerelateerd gewel
15/09 10u15  Evacués vertrekken vandaag uit PakistanEen Nederlands vliegtuig haalt vandaag de groep van bijna 50 mensen op die uit Afghanistan naar Pakistan zijn gevlucht. De afgelopen tijd werden zij opgevangen door de Nederlandse ambassade in Islamabad. Op de speciale vlucht reizen ook bijna honderd mensen mee die vanuit Amsterdam zullen doorreizen naar andere EU-landen.
15/09 10u15  Motorrijder verongeluktEen 41-jarige man uit Lewedorp is dinsdagmiddag 14 september 2021 verongelukt. Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur op de Langeweg kruising Binnendijk. Een motor en personenauto kwamen met elkaar in botsing.
15/09 10u15  Koopkracht groeit met 2,2 procent in coronajaar 2020In 2020 groeide de koopkracht met 2,2 procent in doorsnee, de hoogste groei sinds 2016. Voor werknemers steeg de koopkracht het meest, met 4,3 procent. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de inkomens van Nederlandse huishoudens en personen.
14/09 23u15  Dit zijn de versoepelingen van de coronaregels in het onderwijsNu de meeste mensen zijn gevaccineerd, zijn er ook in het onderwijs versoepelingen van de coronaregels mogelijk. Het kabinet volgt hiermee de adviezen van het OMT op.
14/09 22u15  Bloedverdunners voorkomen infectie met coronavirusSpecifieke suikers, in de kliniek gebruikt als bloedverdunners, blokkeren infectie met het coronavirus en de verspreiding ervan. Onderzoekers van Amsterdam UMC toonden aan dat het virus moet binden aan zogeheten heparansulfaten om infectie te bewerkstelligen.
14/09 20u15  1,5 meter maatregel geschrapt, coronatoegangsbewijs verplichtDe verplichte 1,5 meter maatregel wordt vanaf 25 september geschrapt maar het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Dit heeft premier Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale persconferentie over het versoepelen van de coronamaatregelen.
14/09 19u15  Start La Vuelta: 19 - 21 augustus 2022 in Brabant en UtrechtLa Vuelta, de ronde van Spanje, start volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 met een ploegentijdrit in Utrecht en tijdens de 2e etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Dit heeft de provincie Noord-Brabant laten weten.
14/09 18u15  Brand op woonwagenkamp aan de Eemshof in Son en BreugelOp een woonwagenkamp aan de Eemshof in Son en Breugel is dinsdagmiddag brand uitgebroken.
14/09 18u15  RIVM: Cijfers besmettingen en ziekenhuisopnames afgelopen week gedaaldIn de afgelopen week is zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames licht gedaald. Dit meldt het RIVM dinsdagmiddag op basis van de meest recente weekcijfers.
14/09 17u15  Negen verdachte 'uithalers' aangehouden na benauwde momenten in containerMaandagmiddag kregen negen mannen het op de Maasvlakte te benauwd in de container waarin zij opgesloten zaten en sloegen daarom alarm. 'Nadat zij door de hulpdiensten werden bevrijd en nagekeken waren door de ambulancemedewerkers zijn ze aangehouden omdat ze ervan worden verdacht 'uithalers' te zijn', zo meldt de politie dinsdag.
14/09 16u15  Embryo's laboratorium ivf-centrum VUmc besmet geraakt met bacterieIn het ivf-centrum van Amsterdam UMC, locatie VUmc, is een besmetting met een bacterie geconstateerd in het laboratorium. 'De bacterie is in een aantal kweekschaaltjes terechtgekomen', zo meldt het ziekenhuis dinsdag.
14/09 15u15  Gezondheidsraad: extra COVID-19-vaccin voor patiënt met ernstige afweerstoornisSpecifieke groepen patiënten met een ernstige afweerstoornis zouden een extra dosis van een COVID-19-vaccin moeten worden aangeboden als onderdeel van de primaire vaccinatieserie. Dit adviseert de Gezondheidsraad dinsdag.
14/09 12u15  Twintig autobranden in EdeIn de nacht van maandag 13 op 14 september werd de wijk Veldhuizen opgeschrikt door 20 autobranden die verdeeld over zes locaties plaatsvonden. De politie en brandweer schaalden direct op en ook de politiehelikopter vloog boven de wijk ter ondersteuning.
14/09 12u15  Brandweer redt paard uit slootDe brandweer van Rolde werd dinsdagmorgen opgeroepen voor een dier te water aan de Lonerbroekweg in Loon.
14/09 12u15  Dode bij schietincident in RotterdamBij een schietpartij in Rotterdam is maandagavond een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats om het leven gekomen. Een team van twintig rechercheurs doen onderzoek naar het schietincident.
14/09 12u15  Politie onderzoekt schietpartijDe politie is op zoek naar getuigen van een schietincident in Terwijde. Dat gebeurde gisteravond op de Jazzsingel. Daarbij raakte een man gewond.
14/09 10u15  Ziekteverzuim zorg en welzijn blijft op hoogste niveau sinds 2003In het tweede kwartaal van 2021 was het ziekteverzuim onder werknemers in zorg en welzijn 6,5 procent. Dit is het hoogste verzuimcijfer voor deze sector in een tweede kwartaal vanaf 2003. Net als in voorgaande kwartalen was het verzuim in de zorg hoog ten opzichte van andere bedrijfstakken. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS voor het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn.
14/09 10u15  Campagne wijst ondernemer met geldzorgen de weg naar hulpDoor de coronacrisis hebben veel ondernemers en ZZP’ers te maken gekregen met financiële zorgen. Ook al is de werkgelegenheid in de meeste sectoren weer op peil en trekt de economie aan, het betekent niet dat alle bedrijven uit de zorgen zijn. In een nieuwe campagne wijst het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers en ZZP’ers met geldzorgen de weg naar hulp.
14/09 10u15  Actievoerders Greenpeace beklimmen nieuwe Tweede KamergebouwActievoerders van Greenpeace zijn vanochtend op het dak van de nieuwe Tweede Kamer in Den Haag geklommen om drastische maatregelen tegen de natuurcrisis af te dwingen. Nederland schendt al jaren de Europese natuurbeschermingswetten door de extreem hoge uitstoot van stikstof die neerslaat in de natuur. Greenpeace Nederland roept de politiek op om nu met oplossingen te komen om de natuurcrisis serieus aan te pakken. De Algemene Politieke Beschouwingen, volgende week, zijn volgens de milieuorganisatie de uitgelezen kans hiervoor. “Dit is de láátste kans, anders zien wij geen andere uitweg dan het starten van een rechtszaak. De natuurcrisis wacht op niemand”, zegt Greenpeace directeur Andy Palmen.
14/09 09u15  Gestage groei drugsproductielocaties en forse stijging dumpingenHet aantal dumpingen van drugsafval is de eerste helft van dit jaar fors gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar nam het aantal drugsdumpingen met 64% toe. Ook ten opzichte van 2019 is sprake van een stijging. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse cijfers van het European Reporting on Illicit Synthetic Substance Production Sites (ERISSP).
13/09 22u15  Groep van ruim 80 personen aangehouden na binnendringen Apeldoornse slachterijZondagavond is een groep van 84 personen een slachthuis aan de Laan van Malkenschoten binnengedrongen in Apeldoorn. 'Binnen maakten zij zichzelf vast en wilden ze niet meer vertrekken', zo meldt de politie maandag.
13/09 21u15  Nieuwe aanhouding in onderzoek vergisontvoering CruquiusVorige week donderdag is in Brussel een 42-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vergisontvoering in Cruquius op 5 augustus dit jaar. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
13/09 19u15  UMC verricht drie onderzoeken naar betere behandeling COVID-19-schadeHet UMC Utrecht heeft van ZonMw de financiering ontvangen voor drie onderzoeken om kennis te ontwikkelen om patiënten steeds beter te kunnen behandelen tegen opgelopen COVID-19-schade. Dit heeft het UMC Utrecht bekendgemaakt.
13/09 19u15  'Mister-Lingo' François Boulangé overledenTelevisiepresentator François Boulangé is zaterdag 11 september 2021 na een kort ziekbed op 67-jarige leeftijd overleden. 'Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt', zo meldt Omroep MAX.
13/09 18u15  COC Rotterdam beklad met anti LHBTQI+ leuzenIn de nacht van zaterdag op zondag 12 september is het pand aan de Schiedamsesingel, waarin in het COC Rotterdam gevestigd is, beklad met anti LHBTQI+ leuzen. 'We doen onderzoek', zo meldt de politie maandag.
13/09 18u15  Nederland stelt 13,5 miljoen extra beschikbaar voor noodhulp aan AfghanenNederland trekt 13,5 miljoen euro extra uit voor hulp aan de Afghaanse bevolking. Dat maakte minister De Bruijn (Ontwikkelingssamenwerking) maandag bekend tijdens een conferentie over de humanitaire situatie in Afghanistan die is bijeengeroepen door secretaris-generaal Guterres van de Verenigde Naties.
13/09 17u15  Zwaar ongeval met gewonde op A58 bij OirschotMaandagmiddag rond 13.40 uur heeft er op de snelweg A58, op ongeveer 1.500 meter voor de afslag Oirschot, een ernstig verkeersongeval voorgedaan waarbij een auto van de snelweg raakte en tegen een boom botste. De auto kwam vervolgens in de greppel langs de snelweg tot stilstand.
13/09 15u15  In Haags restaurant aangehouden man is niet gezochte ItaliaanDe man die vorige week woensdag werd aangehouden door de politie in een Haags restaurant is niet de man waarnaar Italië op zoek is. 'Dat heeft onderzoek uitgewezen. Hij wordt in vrijheid gesteld', zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.
13/09 15u15  Van 4 tot 7 jaar cel voor vijf mannen vanwege voorbereiden liquidatie in BerlijnVijf mannen van 35 tot 50 jaar zijn schuldig bevonden aan het voorbereiden van een liquidatie die in 2015 in Berlijn had moeten plaatsvinden. 'De rechtbank legde maandag twee van hen een gevangenisstraf op van 7 jaar, twee anderen werden veroordeeld tot 4 en 5 jaar cel. Een vijfde verdachte is wel schuldig maar krijgt geen straf opgelegd omdat hij inmiddels in een andere zaak al onherroepelijk is veroordeeld tot de maximale gevangenisstraf van 30 jaar', zo meldt de rechtbank maandag.
13/09 14u15  Brand in kelder van winkelIn een kledingwinkel aan de Nieuwendijk in Amsterdam is maandagmorgen brand uitgebroken.
13/09 13u15  Uberchauffeurs vallen onder CAO TaxivervoerChauffeurs die zich in persoon met Uber hebben verbonden en die via de Uber-app passagiers vervoeren, vallen onder de CAO Taxivervoer. De rechtsverhouding tussen Uber en deze chauffeurs voldoet namelijk aan alle kenmerken van een arbeidsovereenkomst. Dat hebben drie kantonrechters bepaald in een zaak die tegen Uber was aangespannen door vakbond FNV.
13/09 13u15  Groot drugslab aangetroffen in leegstaande boerderij nabij DalenDe politie heeft op zondagavond 12 september nabij Dalen een werkend drugslab aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in na een anonieme melding over een mogelijke verdachte situatie in en op het terrein van een leegstaande boerderij. Er zijn drie verdachten aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
13/09 13u15  Dode man in woning door misdrijf omgekomenEen 67-jarige man is maandagochtend 13 september 2021 bij zijn woning aan de Noordweg door geweld om het leven gekomen. Direct na het incident is een 36-jarige verdachte aangehouden. Slachtoffer en verdachte zijn bekenden van elkaar.
13/09 11u15  Actie tegen wapenbezit onder jongeren: Drop je knife en doe wat met je lifeDe nieuwe campagne Drop je knife en doe wat met je life begint vandaag om het messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien. De campagne ontmoedigt wapenbezit door jongeren op te roepen hun messen in te leveren. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober 2021 mee aan de inzamelweek waar jongeren (anoniem en straffeloos) steekwapens kunnen inleveren. In een deel van de deelnemende gemeenten is het daarnaast ook mogelijk vuurwapens in te leveren. Check op www.dropjeknife.nl waar de inleverlocaties zijn.
13/09 11u15  UMCG laat kinderen met darmziekten thuis hun poep testenKinderen die in het UMCG behandeld worden voor hun chronische darmontsteking zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa kunnen vanaf nu thuis met een app hun eigen ziekte monitoren. Door zelf of samen met hun ouders bij te houden welke klachten de kinderen hebben en regelmatig de poep te scannen geeft de app aan of de ziekte opvlamt en adviseert om een afspraak in het ziekenhuis te maken. Deze nieuwe innovatieve manier van zorg wordt aan alle UMCG-patiënten met darmontstekingen aangeboden. In de komende maanden kunnen alle patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG de app gaan gebruiken, op termijn komt deze toepassing ook beschikbaar voor volwassen patiënten.
13/09 11u15  Dode man in woning mogelijk door misdrijf omgekomenDe politie in Biggekerke is een onderzoek gestart na de vondst van een dode man. Dit laat een woordvoerder weten.
13/09 10u15  1 op 4 Nederlanders denkt dat gezond leven een spierziekte voorkomtUit recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 Nederlanders denkt dat regelmatig sporten en/of gezond eten helpt om een spierziekte te voorkomen . (bron onderzoek Motivaction augustus 2021 ) Maar helaas is niets minder waar. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. Jij dus ook! Deze week vraagt het Spierfonds door middel van haar jaarlijkse collecte aandacht voor de strijd tegen levensbedreigende spierziekten. 30.000 vrijwilligers zetten zich in voor de collecte van het Spierfonds. En geld voor onderzoek is belangrijk en hard nodig, dat weet de 41-jarige Judith uit Bunnik als geen ander.
13/09 09u15  Tegenstrijdige signalen over mentale gezondheid in gaswinningsgebied GroningenNieuw onderzoek laat zien dat er van 2010 tot en met 2018 geen toename was van gezondheidsklachten zoals geregistreerd door huisartsen in het gaswinningsgebied. Het onderzoek laat ook zien dat het aantal suïcides in Groningen met name in 2018 hoog was. Dit is iets om in de gaten te houden, maar voor nu is het nog onduidelijk of dit verband houdt met de gaswinningsproblematiek en ook is onduidelijk of hier sprake is van een blijvende trend. Dit blijkt uit een analyse van het Nivel en Rijksuniversiteit Groningen.
12/09 20u15  Aanhoudingen bij Woonprotest in AmsterdamIn het westerpark vond vandaag een demonstratie plaats voor het Woonprotest. Duizenden demonstranden uit het hele land lieten weten dat zij het niet eens zijn met het huidige woonbeleid.
12/09 18u15  Demonstratie aanwezig bij Woonprotest in AmsterdamIn het westerpark vond vandaag een demonstratie plaats voor het Woonprotest. Duizenden demonstranden uit het hele land lieten weten dat zij het niet eens zijn met het huidige woonbeleid.
12/09 17u15  Recordbedrag per loper bij Nacht van de VluchtelingLopers van de Nacht van de Vluchteling haalden vannacht met de 40 kilometer lange wandeltocht meer dan € 915.000 op (stand om 11.00 uur). Dat is een recordbedrag per deelnemer. De opbrengst gaat naar noodhulp wereldwijd, zegt directeur Tineke Ceelen: “Ik noem Afghanistan, Libanon dat op imploderen staat, en nog heel veel crises meer.”
12/09 17u15  Kraak snel opgelostEen kraak bij een boekhandel in Raamsdonkveer waar ook sigaretten verkocht worden is snel opgelost. Na de kraak zagen de agenten twee bekende rijden. In de auto lagen de gestolen sigaretten.
12/09 12u15  Brand maakte einde aan feest met 250 gastenDe brandweer van Vught werd zaterdagavond rond 20.55 uur gealarmeerd voor een brand in de keuken van Strandpaviljoen IJzeren Man aan de Boslaant. De brandweer schaalde op naar middelbrand en kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse.
12/09 11u15  Ernstig gewonde bij steekincident in EdeOp zaterdagavond 11 september raakte een 30-jarige man uit Ede ernstig gewond na een steekincident. Diezelfde avond is een 25-jarige man uit Ede aangehouden.
12/09 11u15  Aanrijding in ErmOp zaterdag 11 september is er om 21:44 's avonds een melding binnengekomen op de lokale meldkamer in verband met een ongeval met letsel in Erm aan de Horstingerend.
12/09 11u15  Minderjarige scooterdieven aangehoudenTwee minderjarige Belgische jongens zijn zaterdagmiddag in Hulst aangehouden door de politie. Ze worden ervan verdacht een scooter te hebben gestolen.
11/09 19u15  Tienduizenden deelnemers aan protestmars "Unmute Us"Opnieuw is er een protestmars van “Unmute Us” door de straten van de hoofdstad getrokken. Meer dan tienduizend deelnemers protesteerden en vroegen aandacht voor versoepeling van de coronamaatregelen in de evenementenbranche.
11/09 19u15  CNV-onderzoek: twee miljoen werkenden redden hun pensioen nietMeer dan de helft van de werkenden redt het niet om tot de pensioenleeftijd het huidige werk uit te voeren. 78% wil graag gebruik maken van een regeling om eerder te stoppen met werken. Dit blijkt uit CNV-onderzoek onder ruim 2200 leden boven de 45 jaar, uit zowel de publieke als private sector.
11/09 19u15  Drie aanhoudingen voor wapenbezit en bedreigingEen 45-jarige Rotterdammer die verklaart te zijn bedreigd met een vuurwapen in zijn woning op de Leliënstein is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur zelf aangehouden voor wapenbezit. In zijn woning vonden agenten naast een wapen ook een hennepkwekerij. De verdachte van de bedreiging, een 52-jarige Rotterdammer, werd zaterdag rond 14.30 uur aangehouden. De man die op dat moment in zijn gezelschap was bleek een vuurwapen bij zich te hebben en is ook gearresteerd.
11/09 19u15  Gezamenlijke controle op MOB-complexBij het voormalige MOB-complex in Voorthuizen heeft zaterdag 11 september een grote gezamenlijke controle plaatsgevonden. Alle ruimtes op het complex zijn geïnspecteerd door vertegenwoordigers van politie, brandweer, douane, omgevingsdienst De Vallei, handhaving en team Veiligheid van gemeente Barneveld. De komende weken worden de resultaten van de controle uitgewerkt en opgevolgd. Waar nodig ondernemen de betrokken diensten actie.
11/09 14u15  Overvaller in Groningen komt niet verNa een overval op de Primera aan de Eikenlaan in Groningen, is de overvaller kort daarna aangehouden door enkele omstanders.
11/09 14u15  Auto beschoten in HoogvlietEven na middernacht, rond 00.25 uur, is een auto beschoten op de Aveling, vlak voor de oprit naar de A15. Op de auto van de slachtoffers werden geen beschadigingen aangetroffen, niemand raakte gewond. Vermoedelijk gaat het om een incident in de relationele sfeer.
11/09 14u15  Open Monumentendag in HeerenveenRond half 11 werd zaterdag de vlag gehesen voor de opening van de monumenten dag bij het gemeentehuis het Crackstate aan de Crackstraat in Heerenveen. Het hijsen van de OMD-vlag werd gedaan door wethouder mevrouw Hedwich Rinkes.
11/09 14u15  Politiehond brengt vluchtende verdachte tot inkeerEen vluchtende verdachte van mishandeling is vrijdagavond opgepakt nadat hij in Tilburg was ingehaald door een diensthond. Toen de verdachte de hond zag draaide hij zich om en stak meteen zijn handen in de lucht.
11/09 13u15  Waarschuwingsschoten gelost bij aanhoudingDe politie heeft vannacht in Eindhoven twee personen aangehouden: een 22-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige man uit Helmond. Zij worden verdacht van het uiten van ernstige bedreigingen en het daarbij tonen van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Bij een van de aanhoudingen zijn waarschuwingsschoten gelost.
11/09 10u15  Dodelijk ongeval op A2 bij Nieuwer Ter AaBij een verkeersongeval op Rijksweg A2 nabij Nieuwer Ter Aa viel vannacht een dodelijk slachtoffer te betreuren. Het gaat om een 31-jarige bestuurder van een personenauto die als spookrijder frontaal op een tegemoetkomende auto botste.
11/09 00u15  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
10/09 21u15  Rotterdamse politiemedewerker aangehouden voor computervredebreukEen 33-jarige medewerker van de politie-eenheid Rotterdam is deze week aangehouden en zijn woning is doorzocht. De Rotterdammer wordt verdacht van het ongeautoriseerd raadplegen van politiesystemen. Dat is in juridische termen computervredebreuk en is strafbaar.
10/09 21u15  Man gewond door val met fietsKort na 17.30 uur vond er vrijdag op de Bosscheweg in Boxtel een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een man op een fiets kwam door onbekende oorzaak ten val op de rotonde nabij de Achterberghstraat en de Brederodeweg. Omstanders schoten te hulp en waarschuwde de hulpdiensten.
10/09 21u15  Ook oldtimer trekkers moeten een kenteken hebbenDe registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen geldt niet alleen voor voertuigen die dagelijks worden gebruikt, maar ook voor de hobbyvoertuigen zoals de Fendt Dieselross trekker uit 1950 van Gerard (47). Voor corona gebruikte hij zijn trekker voor rondritten tijdens evenementen en bezocht hij daarmee oldtimerdagen. “Wij hobbyisten willen hoe dan ook onze oldtimers op de openbare weg hebben, want het is cultureel agrarisch erfgoed. Daarom is het zaak om ze nu te registreren”, aldus Gerard.
10/09 20u15  Nog eens zeven Nederlanders uit Afghanistan vertrokkenVandaag hebben zeven Nederlanders Afghanistan kunnen verlaten op een Qatarese vlucht naar Doha. Net als gisteren, ging het vertrek gepaard met een ingewikkelde operatie onder leiding van Qatar.
10/09 20u15  Politie arresteert opnieuw verdachten van internetoplichtingOp dinsdag 7 september heeft de politie in Gorinchem en Giessendam 6 internetoplichters aangepakt. Meerdere gedupeerden kochten een product of dienst online, betaalden hiervoor, maar ontvingen het nooit. Hierop startte de politie een onderzoek met de aanhoudingen tot resultaat.
10/09 19u15  EOD haalt explosief uit auto in Venlo na Duitse plofkraakIn Venlo is de politie vrijdagochtend een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is door de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
10/09 18u15  Veel hulp voor automobiliste die op middengeleider N33 botstEen automobiliste uit het Drentse Annen, die vrijdagmiddag onderweg was op de N33, is door onbekende oorzaak op de middengeleider van de N33 gebotst.
10/09 18u15  Automobilist ramt auto op parkeerplaats bij Jumbo in BoxtelVrijdagmiddag omstreeks 12.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Oosterhof in Boxtel. Op de parkeerplaats bij winkelcentrum Oosterhof ramde een automobilist een geparkeerde personenauto, die door de klap ruim 90 graden draaide.
10/09 17u15  EDO haalt explosief uit na Duitse plofkraak achtergelaten auto in VenloIn Venlo is de politie vrijdagochtend een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is door de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
10/09 17u15  Verdachte (31) doodsteken vrouw (34) in Den Bosch langer vastDe 31-jarige man uit Nieuwegein, die er van wordt verdacht afgelopen woensdag een 34-jarige vrouw in Den Bosch te hebben doodgestoken, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten. 'Dat heeft de rechter-commissaris vrijdagmiddag besloten', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
10/09 17u15  Man (62) om het leven gekomen bij noodlottig ongeval met shovelRond het middaguur is vrijdag in het Overijsselse Hasselt, bij een noodlottig ongeval in een weiland met een shovel, een 62-jarige man in Hasselt om het leven gekomen. Dit meldt de politie vrijdag
10/09 17u15  Universiteitsgebouw Erasmus per direct gesloten om scheuren in vloerenDe Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft vrijdag besloten om Polak Building op campus Woudestein per direct te ontruimen en te sluiten. 'Aan aanleiding is scheurvorming in de vloeren van het gebouw. Waardoor de scheuren precies zijn veroorzaakt is nog niet duidelijk', zo meldt de universiteit vrijdag.
10/09 16u15  OM eist 8 jaar cel voor diefstal schilderijen uit museum Laren en LeerdamDe officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland heeft vrijdag tegen een 59-jarige man uit Baarn, die verdacht wordt van de diefstal van twee schilderijen uit twee musea, een celstraf geëist van acht jaar. Dit meldt het OM vrijdag
10/09 15u15  Vluchtauto Duitse plofkraak achtergelaten in Venlo, flat en woningen ontruimdIn Venlo is de politie vrijdagochtend een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is door de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
10/09 15u15  Groep van 13 Nederlanders uit Afghanistan aangekomen in DohaDe 13 Nederlanders die donderdag met het vliegtuig uit Kabul konden vertrekken, zijn donderdagavond aangekomen in Doha, Qatar. 'Daar zijn ze opgevangen door de Qatarese autoriteiten en medewerkers van de Nederlandse ambassade', zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.
10/09 14u15  Drenthe start campagne tegen levensgevaarlijk keren op N-wegenIedereen mist tijdens het autorijden wel eens een afslag en rijdt dan dus verkeerd. Zelfs als je de omgeving goed kent of met navigatie rijdt. 'Maar dat betekent nog niet dat je direct moet keren. Zeker niet op autowegen zoals de N34, N381 of N391. Dat is verboden en levensgevaarlijk', zo meldt de provincie Drenthe vrijdag.
10/09 13u15  Dinsdag staken 4.000 kinderopvangmedewerkers tegen hoge werkdrukBij 660 kinderopvanglocaties verspreid over het land, wordt dinsdag 14 september gestaakt. Naar verwachting leggen minimaal 4.000 medewerkers van kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en de voorschoolse & vroegtijdige educatie die dag het werk neer om naar Den Haag te gaan. Ze komen bijeen op het Malieveld omdat ze boos zijn op de werkgeverskoepels BK en BMK die met CNV een cao gesloten hebben, waarin geen goede afspraken staan om op korte termijn de hoge werkdruk aan te pakken. Tegelijkertijd komen ongeveer 300 stakers in Assen bijeen en 150 stakers in Weert die via een videoverbinding in contact staan met het Malieveld. Het aantal stakers kan nog toenemen, omdat zij zich ter plekke registreren.
10/09 13u15  Minister Grapperhaus tegen inzet waarnemers preventief fouillerenTijdens een Kamerdebat over etnisch profileren zei demissionair minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat hij geen voorstander van waarnemers tijdens het preventief fouilleren.
10/09 12u15  Radiologische gevolgen van mogelijke ongevalsscenario’s voor Kerncentrale BorsseleHet RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft berekend tot welke afstand van de kerncentrale in Borssele beschermende maatregelen voor de bevolking nodig kunnen zijn bij een stralingsongeval. De afstanden zijn berekend voor vijf emissiescenario’s (van klein tot ernstig) bij verschillende weersomstandigheden.
10/09 11u15  Aanhouding na drugsverzending per postIn een onderzoek van de afdeling Opsporing van de Dienst Infrastructuur is donderdag 9 september een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden in verband met het verzenden van postpakketten met verdovende middelen. De postpakketten waren bestemd voor Australië.
10/09 11u15  Vluchtauto Duitse plofkraak achtergelaten in VenloIn Venlo is de politie een onderzoek gestart naar een auto die betrokken is geweest bij een plofkraak in Duitsland. De Gebroeders Wienerstraat is volgens de politie afsloten. Een flat en enkele woningen zijn ontruimd.
10/09 11u15  Nederlanders uit Afghanistan aangekomen in DohaDe 13 Nederlanders die uit Kabul konden vertrekken, zijn aangekomen in Doha, Qatar. Daar zijn ze opgevangen door de Qatarese autoriteiten en medewerkers van de Nederlandse ambassade. Ambassadeur Marjan Kamstra sprak kort met enkele van hen over de lange, vermoeiende reis met veel onzekerheid en spannende momenten.
10/09 11u15  Auto uitgebrand in HoogeveenIn de vroege ochtend van 10 september stond er een auto in brand in Hoogeveen. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig in vlammen opging.
10/09 09u15  Een Scania Gryphus-variant voorlopig niet openbare weg op vanwege hoogteEén van Scania Gryphus-varianten van Defensie blijkt in combinatie met de ISO-standaard 8-voet container hoger te zijn dan de wettelijk toegestane 4 meter. Het gaat om enkele centimeters.
10/09 09u15  Export groeit met ruim 8 procent in juliHet volume van de goederenexport was in juli 8,4 procent groter dan in juli 2020, meldt het CBS. Er zijn vooral meer machines, chemische en metaalproducten geëxporteerd. Ten opzichte van juli 2019 lag de export 8,8 procent hoger. Het volume van de import was in juli 8,0 procent groter dan in juli 2020 en 5,9 procent dan in juli 2019.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

6x Vordering KHN over coronamaatregelen nachtclubs en discotheken afgewezen17/09 12u15 - Blik op Nieuws: De voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft de vordering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de coronamaatregelen voor nachtclubs en discotheken afgewezen. KHN eist dat bij de versoepelingen van 25 september 2021 nachtclubs en discotheken open kunnen onder dezelfde voorwaarden als de overige horeca, evenementen, theaters, bioscopen en concertzalen. Deze eis wordt afgewezen.
5x Europarlement wil ruimhartige toelating Afghanen in nood17/09 10u15 - Blik op Nieuws: Het Europees Parlement wil dat Afghanen die in humanitaire nood zijn eenvoudiger naar de Europese Unie kunnen komen. Er moeten speciale visa komen voor vrouwen die bescherming zoeken en andere Afghanen die gevaar lopen. Ter plaatse moet de EU wel met de Taliban contact hebben, maar zonder die te erkennen. Verder moet de Unie zorgen voor humanitaire corridors en voor vluchtelingenhulp in de buurlanden. Afghanen die al hier zijn mogen onder geen enkel beding teruggestuurd worden.
5x Deelname aan bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker was 50% in 202017/09 10u15 - Blik op Nieuws: In 2020 deed 50% van de uitgenodigde vrouwen mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit de Monitor die is verschenen. In de drie voorgaande jaren was dat gemiddeld nog 57%. In totaal zijn 296.487 personen gescreend. Bij 3.413 deelnemers werd een voorstadium van baarmoederhalskanker gevonden.
5x Meer oog voor werkdruk kan patiëntveiligheid verder verbeteren17/09 12u15 - Blik op Nieuws: Knelpunten in de personele bezetting in de zorg worden vaak in direct verband gebracht met verminderde patiëntveiligheid. Daarbij draait het niet alleen om het aantal ‘handen aan het bed’. Uit recent onderzoek van het Nivel blijkt dat ook kwalitatieve aspecten van de personele bezetting van groot belang zijn. Het verlagen van de werkdruk en verbeteren van de werkomgeving komen naar voren als kansen voor het verder verbeteren van de patiëntveiligheid.
5x Twee doden en twee gewonden bij incident in Almelo17/09 13u15 - Blik op Nieuws: Bij een steekincident in Almelo zijn vrijdagochtend twee personen om het leven gekomen en zijn twee personen gewond geraakt. Volgens de politie is de verdachte één van de gewonden.
4x Geen gewonden bij schietincident na achtervolging in Maastricht17/09 10u15 - Blik op Nieuws: Rond 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident bij een achtervolging in de buurt van het Sterreplein in Maastricht. De gealarmeerde agenten reden op de Boschstraat beide auto’s klem. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau en twee personen zijn aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.
4x Nederlanders korter, maar nog steeds lang17/09 10u15 - Blik op Nieuws: Nederlandse mannen van 19 jaar zijn in 2020 volgens eigen opgave gemiddeld 182,9 cm lang, 19-jarige vrouwen meten 169,3 cm. In de loop van de vorige eeuw zijn we steeds langer geworden, maar sinds 1980 is de groei er uit. De mannen geboren in 2001 werden gemiddeld 1 cm kleiner dan de generatie uit 1980, vrouwen gemiddeld 1,4 cm. Dit blijkt uit nieuw onderzoek op basis van cijfers uit de gezondheidsenquêtes van het CBS, de GGD’en en het RIVM.
4x Woning beschoten in Amsterdam17/09 12u15 - Blik op Nieuws: Een woning aan de Dirk Sonoystraat in Amsterdam is in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september 2021 beschoten.
4x Ministerie Buitenlandse Zaken ondergebracht bij Tom de Bruijn17/09 12u15 - Blik op Nieuws: De minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag 17 september de koning verzocht haar per direct ontslag te verlenen als minister van Buitenlandse Zaken. De koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk.
3x Brandmelding in bedrijfspand aan de Duinweg in Schijndel16/09 13u15 - Blik op Nieuws: Rond 09.35 uur werd donderdagochtend een brand gemeld bij een bedrijfspand aan de Duinweg in Schijndel. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse.

Statistieken

Artikels:
28226
Gelezen:
14040
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven