vrijdag 14 mei 2021, week 19


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
14/05 09u15  FNV: Tata Steel kan en moet veel sneller CO2-uitstoot en omgevingsoverlast verminderen Tata Steel IJmuiden kan veel sneller de CO2-uitstoot en de omgevingsoverlast verminderen. Dat blijkt uit een plan dat FNV vrijdag heeft gepresenteerd.
14/05 09u15  Groeiende armoede: FNV bouwt krottenwijk voor Tweede Kamer Leden van de FNV en haar partners, waaronder de Woonbond en seniorenorganisatie KBO-PCOB bouwen aanstaande woensdag 19 mei samen een krottenwijk op de stoep van de Tweede Kamer. Dit meldt de FNV vrijdag.
14/05 00u15  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichten Omdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
13/05 22u15  Maastricht UMC+ gebruikt nieuwe manier opleiden in acute zorg In het Maastricht UMC+ zijn de eerste verpleegkundigen in Nederland afgestudeerd van de vernieuwde Basis Acute Zorg (BAZ). 'Dit traject vloeit voort uit de landelijke herinrichting verpleegkundige vervolgopleidingen die door corona een stevige impuls heeft gekregen', zo heeft het MaastrichtUMC+ laten weten.
13/05 21u15  Aanhoudingen bij voetbalstadion van ADO Den Haag Rondom het voetbalstadion van ADO Den Haag gold donderdagmiddag 13 mei een noodbevel dat was afgekondigd door de burgemeester Jan van Zanen. 'De politie hield in de omgeving ruim 80 personen aan, die meerdere keren geen gehoor gaven aan de vorderingen om het gebied waar het noodbevel gold te verlaten en voor dreigende wanordelijkheden', zo meldt de politie donderdag.
13/05 20u15  Studenten willen fysiek onderwijs Studenten hebben donderdag aandacht gevraagd dat zij weer fysiek onderwijs willen. Door een studentenkamer na te bootsen op de Grote Markt wilde zij laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben gezien.
13/05 20u15  Slapende man met drugs in trein aangehouden Een 24-jarige Rotterdammer is afgelopen nacht omstreeks 01.10 uur op het Station aangehouden ter zake de Opiumwet. Hij had zeven gripzakjes met crack en nog een zakje met wit poeder bij zich. Tijdens het transport en in het cellencomplex was hij erg recalcitrant. Hij beledigde de agenten en spuugde in hun richting.
13/05 18u15  6088 nieuwe besmettingen met corona Bij het RIVM zijn de afgelopen 24 uur 6088 nieuwe besmettingen met corona vastgesteld. Dit zijn er 294 minder dan woensdag.
13/05 17u15  Dode bij ongeval in Wijchen In het Gelderse Wijchen is donderdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen bij een aanrijding.
13/05 17u15  Gewonden bij schietincidenten in Brabant In Noord-Brabant zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij schietincidenten. De beide incidenten staan niet in verband met elkaar.
13/05 16u15  Militairen Afghanistan waarschijnlijk in juli thuis Naar alle waarschijnlijkheid zijn de militairen die in Afghanistan zijn voor de NAVO-missie Resolute Support uiterlijk in juli terug in Nederland. De afbouw van de internationale missie startte op 1 mei en is volgens secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO binnen enkele maanden afgerond.
13/05 16u15  Twee gewonden bij bedrijfsongeval in Boxtel Twee werknemers van een bedrijf aan de Korenmolen in Boxtel zijn donderdagmiddag gewond geraak.
13/05 16u15  Motorrijdster gewond na val Een motorrijder is donderdagmiddag ten val gekomen ter hoogte van de kruising Cornelis Houtmanstraat met de Phileas Foggstraat in Emmen.
13/05 16u15  UWV zet speciaal team in voor hulp aan gedupeerden herbeoordelingsacties UWV zet een speciaal team in om hulp te bieden aan een specifieke groep mensen die in de problemen is geraakt door onzorgvuldig handelen van UWV. Het gaat in ieder geval om 175 gedupeerden die zich tot nu toe hebben gemeld bij het zogeheten Meldpunt Herstelactie, maar mogelijk worden dat er meer. ‘We voelen ons verantwoordelijk voor deze mensen’, zegt UWV-bestuurder Guus van Weelden. ‘Ze zijn in deze situatie beland door besluiten waarvan we nu concluderen dat we het anders hadden moeten doen. We zetten daarom alles op alles om voor deze mensen een adequate oplossing te vinden en bieden daarbij maatwerk.’
13/05 16u15  Lichaam pasgeboren baby gevonden (update) In een park in het Brabantse Wernhout is woensdag aan het einde van de middag het lichaam van een baby gevonden. Dit maakte de politie bekend.
Laatste update: vandaag om 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/05 15u15  Ouders uit Groningen starten een inzameling 5-jarige zoon'Boris lijdt aan een ernstige motorische handicap en is in zijn dagelijks leven volledig afhankelijk van anderen', is een van de eerste zinnen die te lezen zijn in de inzameling die de ouders van de 5-jarige jongen op het GoFundMe-platform lanceerden. Het veranderen van deze keiharde realiteit was de reden waarom deze ouders besloten hebben om hulp te vragen: 'We staan voor een zeer spannende en ingrijpende periode, maar ook zeer hoopvol'.
13/05 15u15  Studentenprotest op Grote MarktOm aandacht de vragen voor het tekort aan studentenkamers en de hoge prijzen daarvan, hebben studenten Hemelvaartsdag aangegrepen om hier tegen te protesteren.
13/05 14u15  Slapende man in trein met drugs aangehoudenEen 24-jarige Rotterdammer is afgelopen nacht omstreeks 01.10 uur op het Station aangehouden ter zake de Opiumwet. Hij had zeven gripzakjes met crack en nog een zakje met wit poeder bij zich. Tijdens het transport en in het cellencomplex was hij erg recalcitrant. Hij beledigde de agenten en spuugde in hun richting.
13/05 13u15  Van Haga, Ephraim en Smolders vertrekken bij FvD en starten eigen fractieWybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders splitsen zich af van Forum voor Democratie (FvD) en gaan met zijn drieën verder als zelfstandige fractie. Dat heeft Wybren van Haga donderdag via Twitter bekendgemaakt.
13/05 13u15  Europa investeerde al 724 miljoen euro in de Utrechtse economieUit het onderzoek, uitgevoerd door het European and Regional Affairs Consultants (ERAC), blijkt dat sinds 2014 724 miljoen euro aan EU-subsidies is terechtgekomen in de provincie Utrecht, verdeeld over 2.355 Europese projecten. 'Dit heeft geresulteerd in een extra investeringsimpuls van €984 miljoen en een werkgelegenheidseffect van 13.511 banen', zo meldt de provincie Utrecht.
13/05 12u15  Waarschuwing voor rook bij grote brand LeeuwardenIn Leeuwarden is woensdagavond rond 22.00 uur een grote brand uitgebroken op het terrein van een afvalverzamelstation aan de Greunsweg. Dit meldt de Veiligheidsregio Friesland.
13/05 12u15  Verdachte probeert in te rijden op politiemensen en ontkomtEen bij de politie bekende man heeft in de nacht van woensdag op donderdag kort na middernacht in het Brabantse Werhout op het Antoon Jurriensplein geprobeerd op politiemensen in te rijden. 'Hij wist daarna te ontkomen', zo meldt de politie donderdag.
13/05 10u15  NL-Alert vanwege rook door grote brand afvalstation LeeuwardenIn Leeuwarden is woensdagavond rond 22.00 uur een grote brand uitgebroken op het terrein van een afvalverzamelstation aan de Greunsweg. Dit meldt de Veiligheidsregio Friesland.
13/05 10u15  Brandweer vannacht in actie voor brand in schuurtje in RoldeIn de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit in een schuurtje op het terrein Altijd Zorg `t Ruige Veld aan de Asserstraat in Rolde.
13/05 09u15  Valse QR-codes: politie waarschuwt voor phishingDe politie waarschuwt voor oplichters die gebruikmaken van valse QR-codes. De QR-codes staan in e-mails en brieven die afkomstig lijken van een bank of andere organisatie. In werkelijkheid leiden de codes naar een phishingwebsite. Daarmee kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot de bankrekening van de slachtoffers.
12/05 21u15  Drie minderjarigen aangehouden na reeks gewelddadige berovingenSinds maart dit jaar vonden meerdere berovingen plaats in Rotterdam Beverwaard. Afgelopen week escaleerde dit en werd er bij twee berovingen aan de Persoonshaven en de Houdringeweg op klaarlichte dag geschoten. Onderzoek leidde naar drie jongens 15 en 16 jaar uit Rotterdam. Ook werden verschillende wapens in beslag genomen. De politie neemt de zaak hoog op en doet verder onderzoek naar de berovingen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
12/05 21u15  Vermiste vrouw uit Zeist gevondenIn de bossen van Zeist is woensdag het lichaam van de vermiste 48-jarige vrouw uit die plaats gevonden. De politie laat weten dat zij onderzoek zal doen naar de doodsoorzaak van de vrouw, maar gaat niet uit van een misdrijf.
12/05 20u15  Ouders ontvangen eind mei tegemoetkoming voor doorbetalen kinderopvangOngeveer 570.000 ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen en de factuur voor de kinderopvang doorbetaald hebben tijdens de afgelopen sluitingsperiode ontvangen eind mei een tegemoetkoming in de eigen bijdrage. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Belastingdienst/Toeslagen voeren de regeling uit. Het kabinet trekt hier circa € 275 miljoen voor uit.
12/05 20u15  Woningbrand blijkt vlam in de panDe brandweer van Groningen kreeg woensdagochtend de melding van een woningbrand aan de Billitonstraat.
12/05 19u15  Lichaam pasgeboren baby gevondenIn een park in het Brabantse Wernhout is woensdag aan het einde van de middag het lichaam van een baby gevonden. Dit maakte de politie bekend.
12/05 18u15  Vijf miljoen kilo wegend spoordek Groningen op zijn plek gezetWoensdagochtend begonnen ze met de monsterklus: een ruim 5 miljoen kilo wegend spoordek op zijn plek plaatsen bij de zuidelijke ringweg in Groningen en aan het begin van de middag lag het spoordek op zijn plek.
12/05 18u15  Patiënt met ladderwagen uit woning gehaald aan de Burgakker in BoxtelWoensdagmiddag rond 14.00 uur werd de hulp ingeroepen van de hulpdiensten voor een medisch incident in een appartement aan de Burgakker in Boxtel. De politie forceerde met een stormram de toegangsdeur zodat medisch personeel toegang had tot de woning op de bovenste etage van het complex.
12/05 18u15  Hoe vind ik een huurder voor mijn particuliere woning?Als je een woning hebt die je wilt verhuren dan is het natuurlijk zaak om een geschikte huurder te vinden. Je wilt een huurder die je woning netjes houdt en die stipt de huur betaalt. Er zijn verschillende manieren om een huurder te vinden. Je kunt je woning aanbieden via sociale media. Aangezien er in veel delen van Nederland een groot tekort is aan woningen is de kans groot dat je via deze weg snel een geïnteresseerde vindt die graag een afspraak voor een bezichtiging wil maken.
12/05 17u15  Bestuurder grasmaaier vrijgesproken voor fataal ongevalDe rechtbank Overijssel heeft woensdag de destijds 19-jarige bestuurder van een grasmaaier vrijgesproken van het veroorzaken van een ongeval bij een basisschool in Kampen waarbij een 6-jarig meisje om het leven kwam. Dit heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt.
12/05 17u15  Aantal opgenomen COVID-patiënten met 135 afgenomenHet totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland is ten opzichte van dinsdag met 135 afgenomen. Er liggen nu 2.345 COVID-patiënten in het ziekenhuis', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdagmiddag.
12/05 17u15  Matthijs van Nieuwkerk interviewt koningin MáximaTer gelegenheid van de vijftigste verjaardag heeft Matthijs van Nieuwkerk een interview gehad met koningin Máxima. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis woensdag.
12/05 15u15  Bosgebied rond Paleis Huis ten Bosch ontruimd na melding verdachte situatieDe politie heeft woensdagmiddag na een melding van een verdachte situatie rond 12.45 uur het Haagse Bos, waar ook Paleis Huis te Bosch ligt, ontruimd. Alle toegangswegen naar het Haagse Bosch werden door politie en Marechaussee hermetisch afgesloten.
12/05 11u15  Man gewond in gezicht na vechtpartijAan de Breeweg is dinsdagavond 11 mei rond 19.45 uur een man gewond geraakt na een vechtpartij op straat. Een 36-jarige Middelburger is aangehouden.
12/05 11u15  Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor fansNa een bijzondere voetbaljaargang zonder supporters in het stadion, heeft Ajax besloten om de gewonnen kampioensschaal om te laten smelten. Van de schaal zijn ruim 42.000 kleine kampioenssterren gemaakt. Iedere seizoenkaarthouder ontvangt vanaf vandaag zijn of haar deel van de kampioensschaal, of zoals Ajax het zelf noemt: ‘a piece of Ajax’. Op deze manier deelt de club het kampioenschap en de 35ste schaal letterlijk met de fans.
12/05 09u15  Giro555 samen in actie tegen coronaDe samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. De hulporganisaties maken zich ook grote zorgen over de situatie in Nepal.
12/05 08u15  'Via nieuwe autobelastingen naar verkeer zonder uitstoot'ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en VNA (vereniging autoleasemaatschappijen) presenteren vandaag een geheel uitgewerkt, haalbaar en betaalbaar plan voor de hervorming van de autobelastingen aan de informateur en aan alle politieke partijen. Deze unieke coalitie stelt voor om de autobelastingen in Nederland eenvoudig, stabiel en voorspelbaar te maken en ze te laten bijdragen aan het halen van de aangescherpte klimaatdoelen voor 2030 en het einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Waarbij mobiliteit voor iedere Nederlander betaalbaar en bereikbaar blijft. De coalitie vraagt de formerende partijen het plan integraal mee te nemen in de formatiebesprekingen.
12/05 08u15  Aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes stijgtHet aantal zwangere vrouwen met zwangerschapsdiabetes steeg in de periode 2015-2019 met 30%. Waren er in 2015 nog 9.000 vrouwen met zwangerschapsdiabetes bekend in de Nederlandse huisartsenpraktijken; in 2019 was dat aantal opgelopen naar ruim 12.000. Dit blijkt uit een recente studie van het Nivel in opdracht van het Diabetes Fonds. Vooral vrouwen die op latere leeftijd zwanger zijn, hebben meer kans om deze vorm van diabetes te krijgen. Het aandeel vrouwen met zwangerschapsdiabetes dat gebruik maakt van insuline is daarentegen in de periode 2015-2019 gedaald van 32% naar 21%.
11/05 22u15  Bestelbus botst tegen boom bij CoevordenRond 16.45 uur is dinsdagmiddag een bestelbus van een koffie- en theeleverancier aan de Ballast in Coevorden in de rechter berm beland en daar tegen een boom gebotst.
11/05 22u15  Auto's botsen op kruising Prinsessenweg met de NassaulaanDinsdagmiddag kwamen twee auto's in Groningen op de Prinsessenweg met elkaar in aanrijding.
11/05 21u15  Belastingdienst krijgt bijna 10 miljoen aangiften binnenIn de afgelopen aangifteperiode heeft de Belastingdienst bijna 10 miljoen aangiften inkomstenbelasting binnen gekregen. 'Nog nooit ontving de Belastingdienst in deze periode zoveel aangiften. Mensen kregen dit jaar een week extra om aangifte te doen', zo meldt het ministerie van Financiën dinsdag.
11/05 20u15  Sportscholen open en buiten meer mogelijk bij 20 procent daling opnamecijfersPremier Rutte en minister De Jonge hebben dinsdagavond de volgende stap aangekondigd die op 19 mei zal worden genomen betreft een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen. Voorwaarde is wel dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames dan op maandag 17 mei verder moet zijn gedaald.
11/05 18u15  RIVM: Aantal opnames gedaald maar nog niet genoeg, druk op zorg blijft hoogIn de afgelopen kalenderweek werden er 22% minder patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. 'Ook op de IC intensive care daalde de nieuwe instroom met 22% in vergelijking met de week ervoor', zo meldt het RIVM dinsdag in haar wekelijkse update.
11/05 18u15  Drugslab ontdekt bij scheepswerf buitengebied AngerenDinsdagochtend heeft de politie, bij een doorzoeking van een bedrijfslocatie aan de Scherpekamp in het buitengebied van het Gelderse Angeren, een drugslab ontdekt. Dit meldt de politie dinsdag.
11/05 18u15  Rijksrecherche concludeert: geen verband overlijden cliënt en optreden politie'Voor een verband tussen het overlijden van een cliënt van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in het Zeeuwse Kloetinge in november 2020 en het optreden van de politie zijn geen aanwijzingen gevonden', zo concludeert het Openbaar Ministerie (OM) Zeeland-West-Brabant op basis van onderzoek door de Rijksrecherche.
11/05 17u15  Fries wint Mega Jackpot van 26,3 miljoen met StaatsloterijBij de Staatsloterijtrekking van 10 mei is de Mega Jackpot van 26,3 miljoen euro gevallen een heel Staatslot van een abonnee uit de provincie Friesland. 'De gelukkige prijswinnaar is in één klap multimiljonair. Het winnende lotnummer is BD 96091', zo heeft de Staatsloterij dinsdag laten weten.
11/05 17u15  LAKS en VO-raad: 1,5 meter-regel leerlingen middelbaar onderwijs ook opheffenLAKS en de VO-raad doen de oproep aan het kabinet om de scholen in het voortgezet onderwijs, de dag na Pinksteren, weer volledig te openen op 25 mei.
11/05 16u15  RIVM-weekupdate: Minder opnames maar druk op zorg blijft nog hoogIn de afgelopen kalenderweek werden er 22% minder patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. 'Ook op de IC intensive care daalde de nieuwe instroom met 22% in vergelijking met de week ervoor', zo meldt het RIVM dinsdag in haar wekelijkse update.
11/05 16u15  Ook hof legt Malek F. alleen TBS op voor neersteken drie mensen in mei 2018Het gerechtshof Den Haag heeft dinsdag Malek F, de man die op 5 mei 2018 drie mensen heeft neergestoken in de buurt van station Hollands Spoor in Den Haag, in hoger beroep veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. De rechtbank had dezelfde maatregel opgelegd.
11/05 15u15  Voordeur woning in Bergen beschadigd door ontploffingIn het Noord-Hollandse Bergen heeft een ontploffing in de nacht van maandag op dinsdag voor flinke schade aan een woning aan de Piet Boendermakerweg gezorgd. Dit meldt de politie dinsdag.
11/05 15u15  Meeste bedrijven kunnen prijzen niet verhogenPrijzen verhogen is essentieel voor bedrijven om uit de Covid 19-crisis te komen. Vooral omdat ze te maken hebben met hogere kosten. Maar voor de meeste Europese bedrijven is prijsverhoging op de korte termijn geen optie. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen.
11/05 13u15  78-jarige vrouw uit Wormerveer om het leven gebrachtOp zondag 9 mei startte de politie een onderzoek naar het overlijden van een 78-jarige vrouw uit Wormerveer. Na uitgebreid onderzoek heeft de recherche vastgesteld dat zij om het leven is gebracht. Een 76-jarige man werd die zondag direct aangehouden.
11/05 13u15  Meeste bedrijven kunnen prijzen niet verhogen 3 uur geledenPrijzen verhogen is essentieel voor bedrijven om uit de Covid 19-crisis te komen. Vooral omdat ze te maken hebben met hogere kosten. Maar voor de meeste Europese bedrijven is prijsverhoging op de korte termijn geen optie. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen.
11/05 12u15  Werkzaamheden veroorzaken gaslekRond 9.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslek aan de Armehoefstraat in Boxtel. Tijdens werkzaamheden met een kleine graafmachine werd een gasleiding geraakt.
11/05 12u15  2-jarig kind gewond geraakt bij schietincident KraaiennestOp maandagavond 10 mei 2021 is een 2-jarig kind gewond geraakt tijdens een schietincident in omgeving van het metrostation Kraaiennest. Het jonge slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie de nacht blijven.
11/05 10u15  Man aangehouden voor verkoop peppersprayDe politie in Heemskerk heeft maandagochtend een onderzoek ingesteld in de woning van een 73-jarige inwoner van die plaats. Hij bood via diverse digitale aanbiedingssites artikelen aan waaronder busjes pepperspray.
11/05 10u15  Testen met gekweekte stamcellen veelbelovend alternatief voor dierproevenStamcellen kunnen deels de schadelijkheid van chemische stoffen op de ontwikkeling van de hersenen van een embryo voorspellen. Dat blijkt uit promotieonderzoek waarin twee type testen met gekweekte stamcellen van muizen en mensen zijn gebruikt. Deze testen kunnen eraan bijdragen dat de veiligheid van chemische stoffen in de toekomst met minder dierproeven kan worden getest. Op 11 mei verdedigt Victoria de Leeuw haar proefschrift op dit onderwerp aan de Universiteit Utrecht.
11/05 10u15  Ouders meer aanspreken op voorkomen van strafbaar gedrag kinderenDe verantwoordelijkheid om jongeren op het rechte pad te houden ligt in de eerste plaats bij de ouders. De opvoeding is cruciaal bij het voorkomen van strafbaar gedrag van kinderen. Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft de mogelijkheden verkend om ouders die op dit punt tekortschieten, meer aan te spreken op hun verantwoordelijkheid: betere opvoedingsondersteuning voor ouders die meewerken en dwangmaatregelen voor ouders die zich afzijdig houden. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer op basis van de verkenning ‘Jeugdcriminaliteit en opvoeding’, die voortvloeit uit het actieplan Wapens en Jongeren om de stijging van het aantal steekincidenten aan te pakken.
11/05 09u15  Dode na val uit raam in AmsterdamOp de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam is dinsdagmorgen een persoon om het leven gekomen. Deze is vermoedelijk uit het raam gevallen en op de stoep terecht gekomen.
11/05 09u15  Inflatie blijft 1,9 procent in aprilConsumentengoederen en -diensten waren in april 1,9 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In maart was de inflatie ook 1,9 procent.
10/05 21u15  Spoedeisende hulp verpleegkundigen en ambulancemedewerkers wisselen van baanDe regionale ambulancedienst RAVU en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein gaan een samenwerking aan om verpleegkundigen in een combibaan van functie te laten wisselen. Beide instellingen willen daarmee het werk afwisselender en aantrekkelijker maken voor hun eigen medewerkers, maar in de toekomst ook voor nieuwe verpleegkundigen. Het gaat om een proef van twee jaar.
10/05 20u15  Moeder en zoon veroordeeld voor seksuele uitbuiting 14-jarig meisjeEen 39-jarige vrouw uit Amsterdam en haar 19-jarige zoon zijn veroordeeld voor mensenhandel van een minderjarig meisje. Zij hebben een toen 14-jarig meisje aangemoedigd en gefaciliteerd om geld te verdienen met seks, onder andere in een hotel in Almere. De vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Haar zoon heeft een jeugddetentie van 10 maanden opgelegd gekregen en de PIJ-maatregel.
10/05 20u15  Beveiligers gewond bij aanhouding winkeldiefBij een poging tot diefstal in een winkel aan Damrak in Amsterdam, zijn maandagmiddag twee beveiligers gewond geraakt.
10/05 19u15  Man zwaargewond na val met gestolen motorEen man is maandagmiddag is ernstig gewond geraakt tijdens een achtervolging door de politie in Delfzijl.
10/05 18u15  LCPS: totale ziekenhuisbezetting neemt komende periode langzaam verder afHet gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames van COVID-patiënten is deze week lager voor zowel de IC als de kliniek. 'Volgens onze prognoses neemt de totale ziekenhuisbezetting de komende periode langzaam verder af', zo laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandagmiddag weten.
10/05 18u15  Doorbraak in onderzoek schietincident in taxi in TilburgDe recherche heeft achterhaald wie er als verdachte kan worden aangemerkt van het schietincident in een taxi in Tilburg in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei jl. Dit meldt de politie maandagmiddag.
10/05 18u15  OM eist 11 maanden cel tegen voormalig officier voor betaalde seks minderjarigeHet Openbaar Ministerie in Den Haag heeft maandag tegen een volwassen man 11 maanden cel geëist voor seksueel misbruik van een destijds 16-jarige jongen. Dit meldt het OM maandag.
10/05 17u15  Brand na explosie woning SassenheimMaandagmiddag heeft er zich in een woning aan de Westerstraat in Sassenheim een explosie voorgedaan. Na de explosie ontstond er brand in twee portiekwoningen', zo meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden maandagmiddag.
10/05 17u15  Burgemeester Lelystad mocht vergunning geven aan Gran CasinoDe burgemeester van de gemeente Lelystad mocht in 2019 een vergunning voor een speelautomatenhal verlenen aan exploitant Gran Casino. Dat oordeelt de rechtbank Midden-Nederland maandag.
10/05 16u15  RIVM start onderzoek naar effectiviteit op lange termijn COVID-19-vaccinsHet RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu start maandag een omvangrijk onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende COVID-19-vaccins in Nederland. Dit heeft het RIVM maandag bekendgemaakt.
10/05 16u15  Politie houdt verdachte (24) dodelijk steekincident Arnhem aanDe politie heeft zondagavond in Arnhem na een dodelijke steekpartij een 24-jarige man uit Arnhem aangehouden. Dit meldt de politie maandag.
10/05 15u15  Rijinstructeur geeft les onder invloed van drugsEind vorige week heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) op de Linatebaan op Rotterdam The Hague Airport een verkeerscontrole gehouden waarbij er een opmerkelijke 'vangst' werd gedaan.
10/05 13u15  Nieuwe directie COVID-19 vaccinatieprogrammaMarcel van Raaij neemt per 15 juni 2021 de werkzaamheden van Jaap van Delden over als programmadirecteur van de COVID-19 vaccinatieprogramma. De huidige programmadirectie was tijdelijk aangesteld om het vaccinatieprogramma op te starten. Nu de vaccinatiecampagne op stoom is, zetten de nieuwe programmadirecteur en -directie de aansturing voort.
10/05 12u15  Woning beschoten in RotterdamVannacht rond 02.30 uur werden bewoners van de Dirkslandstraat in Rotterdam opgeschrikt door meerdere schoten. De politie kon even later in de buurt twee verdachten aanhouden.
10/05 12u15  Rechter stelt coronamaatregelen niet buiten werkingDe rechter heeft vandaag in een kort geding de coronamaatregelen niet buiten werking gesteld, zoals door onder meer Stichting Viruswaarheid was gevorderd. Het kort geding ging oorspronkelijk over de avondklok, maar de rechter heeft toegestaan dat de zaak, na afschaffing van de avondklok, werd uitgebreid naar alle nog bestaande maatregelen. Eisers hadden dat verzocht onder verwijzing naar de dagvaarding, waarin zij het hele wettelijke systeem al ter discussie hadden gesteld.
10/05 12u15  Conflict in de relationele sfeer loopt uit de handBij een heftig conflict in de relationele sfeer zijn in een woning in het centrum zondag 9 mei 2021 omstreeks 22.40 uur een 56-jarige man een 17-jarige jongen aangehouden. De 56-jarige verdachte zou zijn vriendin hebben mishandeld die daarbij ook nog aangevallen werd door de hond. De 17-jarige jongen zou de 56-jarige verdachte met een mes gestoken hebben.
10/05 10u15  Peiling onder groep met Long Covid: driekwart nog niet volledig aan het werkDriekwart van een groep van 1864 mensen met langdurige klachten na corona – ook wel Long Covid genoemd – is na zijn coronabesmetting nog niet volledig aan het werk. Dit zegt het Longfonds maandag
10/05 10u15  Meeste vermoede bijwerkingen gemeld voor borstimplantaten en koperspiraaltjes in 2020Het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI) kreeg in 2020 van 248 personen meldingen van vermoede bijwerkingen van implantaten. De meldingen kwamen van zowel zorgverleners als burgers en gingen vooral over borstimplantaten en koperspiraaltjes. Vermoeidheid werd het meest gemeld. Dat blijkt uit de jaarrapportage van het MEBI.
10/05 09u15  Scholen pakken achterstanden aan met bewezen interventiesVanaf vandaag kunnen scholen gebruikmaken van een keuzemenu met bewezen effectieve manieren om achterstanden van leerlingen in te lopen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De menukaart is bedoeld om basisscholen, middelbare scholen en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen om de gevolgen van corona aan te pakken. Zowel op het gebied van leervertraging, als het welzijn van leerlingen. Niet eerder hebben scholen en leraren in Nederland zulke grondig onderbouwde wetenschappelijke kennis zo toegankelijk en praktisch gekregen.
10/05 09u15  Minder incasso-opdrachten voor gerechtsdeurwaarders ondanks coronaGerechtsdeurwaarders kregen in 2020 minder opdrachten voor incasso en executie dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de gezamenlijke gerechtsdeurwaarderskantoren die de KBvG vandaag bekendmaakt in het jaarverslag. Dat er minder opdrachten binnenkwamen is opmerkelijk, omdat vanuit diverse hoeken juist een flinke ‘tsunami’ aan schulden werd voorspeld, als gevolg van de coronacrisis.
09/05 22u15  Motorrijder en snorfietser ernstig gewond na botsing in SchimmertZondagmiddag zijn in het Limburgse Schimmert op de Kampweg een snorfietser en motorrijder rond 15.20 uur met elkaar in botsing gekomen. 'Beiden raakten ernstig gewond', zo laat de politie zondagavond weten.
09/05 20u15  LCPS: ziekenhuisbezetting deze week afgenomenVoor de tweede dag op rij is het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten met precies 43 gedaald. Er liggen zondag in totaal 2.435 COVID-patiënten in het ziekenhuis, zo heeft het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zondagmiddag bekendgemaakt.
09/05 20u15  Verstappen ziet Hamilton 6 ronden voor finish koppositie overnemenZondag heeft Lewis Hamilton de GrandPrix van Spanje gewonnen. Max Verstappen werd tweede en Valterri Bottas pakte de derde plaats.
09/05 17u15  Twee tieners ernstig gewond na nachtelijk ongeval met brommerTwee opzittenden van een bromfiets zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de dr. Welfferweg in het Utrechtse Westbroek ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dit meldt de politie zondagmiddag.
09/05 14u15  Kabinet gaat met bonden terug om tafel, politiestaking Feyenoord-Ajax van de baanDe aangekondigde politiestaking rondom de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax gaat niet door. Dit meldt politiebond ACP zondag.
09/05 14u15  Woning in Kerdriel mogelijk beschotenZondag is de politie een onderzoek gestart nadat er mogelijk op een woning aan de Katarijnehof in Kerkdriel is geschoten. Dit meldt de politie zondag.
09/05 12u15  Gastenverblijf in Moergestel volledig verwoest door felle uitslaande brandZaterdagmiddag kort na 15.00 uur brak er brand uit in een gastenverblijf aan de Heiligenboom in het buitengebied van Moergestel. De vlammen sloegen al snel uit het dak en de brandweer schaalde op naar middelbrand.
09/05 12u15  Motorrijder (53) verongelukt bij eenzijdig verkeersongevalZaterdagavond is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Slingerparallel in Ulft een 53-jarige motorrijder uit Silvolde om het leven gekomen. 'Door onbekende oorzaak raakte de man met zijn motor van de weg en botste tegen een boom', zo meldt de politie zondag.
09/05 11u15  Restanten stuurloze Chinese raket in Indische Oceaan gestortIn de nacht van zaterdag op zondag zijn rond 04.30 uur Nederlandse tijd brokstukken van de stuurloze Chinese CZ-5B raket in de Indische Oceaan terechtgekomen. Dit melden Chinese media zondag.
08/05 20u15  Brand in woonzorgcentrum in GroningenZaterdag rond 16.30 uur kreeg de brandweer in Groningen een melding van een brand bij een appartementencomplex aan de Johan Dijkstralaan.
08/05 18u15  Ramen café Amsterdam-West door explosie vernieldVrijdagavond laat zijn een aantal ramen van een café aan de Balboastraat in Amsterdam-West gesneuveld bij een explosie. Dit meldt de politie zaterdag.
08/05 17u15  Aantal opgenomen COVID-patiënten daalt met 43 naar 2.478Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland is zaterdag met 43 gedaald ten opzichte van vrijdag naar 2.478. 'De totale ziekenhuisbezetting stabiliseert, de IC-bezetting is net zoals gisteren weer onder de 800 COVID-patiënten', zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag.
08/05 16u15  Tot nu toe 8 aanhoudingen na ongeregeldheden bij trainingscomplex FeyenoordZaterdagochtend verzamelden honderden supporters van Feyenoord zich bij het trainingscomplex om steun te betuigen aan de spelers tijdens de laatste training voor de klassieker tegen Ajax. 'Na ongeregeldheden met o.a. zwaar vuurwerk zijn er meerdere personen aangehouden en moesten meerdere ME-leden met oorsuizen ter controle naar het ziekenhuis', zo laat de politie zaterdag weten.
08/05 13u15  Zwangeren met corona lopen groter risico om op IC te belandenNieuw Nederlands onderzoek heeft aangetoond dat zwangere vrouwen met corona een groter risico lopen om op de Intensieve Care (IC) te belanden dan vrouwen met corona in dezelfde leeftijdscategorie die niet zwanger zijn. Dit meldt het UMC Utrecht zaterdag.
08/05 11u15  FNV blij met meer vaste banen en afspraken eerder stoppen bij AH distributiecentraDe FNV heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao van de distributiemedewerkers van Albert Heijn: de cao AH Logistics. 'Daarin zijn afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken en krijgen 30 werknemers een vast contract', zo heeft de FNV bekendgemaakt.
08/05 11u15  Dronken slingerende automobilist rent weiland inDe politie heeft vrijdagavond in Oud-Gastel een 36-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten moesten daarvoor wel een weiland in omdat de man daar te voet probeerde te ontkomen.
08/05 10u15  Politie houdt 21-jarige Amsterdammer aan voor reeks explosies RotterdamDe politie heeft vrijdagavond een verdachte aangehouden die in verband wordt gebracht met een serie explosies in Rotterdam in de afgelopen week. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
07/05 23u15  Overweg Overijsselse Zenderen per direct afgeslotenProRail en de Overijsselse gemeente Borne hebben vrijdag per direct de onbeveiligde overweg 'Het Vlier' in Zenderen afgesloten. Dit meldt ProRail vrijdag.
07/05 21u15  2.773 kilo cocaïne onderschept en 7 aanhoudingen verrichtIn de afgelopen 6 dagen hebben douaniers tijdens diverse controle in de Rotterdamse haven een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. 'Het gaat in totaal om 2.773 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 207 miljoen euro. Ook zijn er 7 aanhoudingen verricht, 2 verdachten zijn voorgeleid en blijven langer vastzitten', zo meldt het Openbaar Ministerie vrijdagavond.
07/05 18u15  Overijssel start preventieve bestrijding eikenprocessierups op overlastlocatiesIn mei start de provincie Overijssel met preventieve bestrijding van de Eikenprocessierups. 'Dit doet Overijssel op locaties langs provinciale wegen waar overlast is van de brandharen van deze rups. Want alleen locaties waar er nu overlast is voor weggebruikers worden preventief behandeld', zo meldt de provincie. Dit zijn plekken boven fietspaden, wandelpaden, parkeerplaatsen en in de directe omgeving van bebouwing.
07/05 18u15  Agenten zien 'boot' op snelweg rijdenVorige week reden agenten van de politie in Sneek op de A6 ter hoogte van Joure, toen zij in tegengestelde richting een boot zagen rijden. Een boot? Zagen wij dat nou goed? Reden genoeg voor de agenten om een controle uit te voeren.
07/05 17u15  Voorbijganger ontdekt lichaam in Singel bij het MuntpleinVrijdag heeft een voorbijganger in het water van het Singel bij het Muntplein het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdag.
07/05 17u15  Alle ogen gericht op stuurloze Chinese raket die zondag ergens op aarde neerstortAlle ogen zijn gericht op de Chinese raket CZ-5B die op dit moment stuurloos rond de aarde draait. De hoogte van de raket, die op dit moment met een snelheid van bijna 28.000 km/h uur rond de aarde cirkelt, is op dit moment nog maar ongeveer 200 km.
07/05 16u15  LCPS: IC-bezetting duikt voor het eerst in 3 weken onder de 800 COVID-patiëntenVoor het eerst in de drie weken is de IC-bezetting onder de 800 COVID-patiënten gedoken. Vrijdag maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend dat er op dit moment 797 COVID-patiënten op de IC liggen.
07/05 15u15  Alle ogen gericht op stuurloze Chinese raket die zaterdag ergens op aarde neerstortAlle ogen zijn gericht op de Chinese raket CZ-5B die op dit moment stuurloos rond de aarde draait. De hoogte van de raket, die op dit moment met een snelheid van bijna 28.000 km/h uur rond de aarde cirkelt, is op dit moment nog maar ongeveer 200 km.
07/05 14u15  Jongen (17) doodgestoken in Den Haag, inmiddels 3 aanhoudingenDonderdagavond is in Den Haag een 17-jarige jongen doodgestoken. Dit meldt de politie.
07/05 12u15  Vrouw raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichtingEen 32-jarige vrouw uit Den Haag raakte al haar geld kwijt doordat oplichters haar verleidden haar bankgegevens af te staan en geld over te maken naar een niet bestaand bedrijf.
07/05 11u15  Waarschuwingsschot gelost na steekpartijDonderdagmiddag 6 mei omstreeks 17.50 uur vond er aan de Provenierssingel in Rotterdam, naast het stationsplein, een steekincident plaats. Kort daarna konden er twee verdachten in de buurt aangehouden worden. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost.
07/05 10u15  20-24-jarigen vaker naar de huisarts met depressieve gevoelens en angst door lockdownDe maatregelen om de coronaverspreiding te remmen hebben grote invloed op het leven van jongeren, op sociaal vlak, onderwijs en sport. Vanuit de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en de Jeugdzorg (JZ) worden zorgen geuit over aan de ene kant een toename van psychosociale zorgbehoefte en aan de andere kant een daling in het aantal verwijzingen hiervoor. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel, waarin de impact van de coronamaatregelen op jongeren tussen de 15 en 24 jaar is gemeten voor psychische klachten.
07/05 10u15  Onderzoek naar illegale waterpijptabakOp 6 mei 2021 heeft de FIOD, in samenwerking met de politie, vijf doorzoekingen verricht in twee woningen in Eindhoven en Someren en in diverse opslaglocaties in Best, Eindhoven en Helmond. Vier mannen tussen 22 en 42 jaar uit Eindhoven, Helmond en Someren worden verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak en merkvervalsing. De verdachten worden verhoord.
07/05 10u15  Politie onderzoekt meerdere explosiesDe politie doet onderzoek naar meerdere explosies die plaats vonden in Rotterdam en Hoogvliet. Bij de explosies raakte niemand gewond.
07/05 10u15  Hypotheekrentes stabiliseren, verstrekkers terughoudend met verhogingenDe hypotheekrentes dalen nog wel, maar steeds minder hard. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Rente.nl over de hypotheekrente-ontwikkeling. “De afgelopen maanden zien we voor het eerst sinds de zomer van 2020 ook weer enkele kleine renteverhogingen”, zegt Amanda Bulthuis van Rente.nl. “Maar het grootste deel van de hypotheekverstrekkers houdt de hypotheekrente juist gelijk.”
07/05 10u15  Toename dataonthulling bij grote bedrijvenIn 2019 had 25 procent van de bedrijven met 250 of meer werknemers te maken met dataonthulling waarbij een intern incident de oorzaak was, in 2016 was dit nog 17 procent. Daarnaast had 8 procent van de bedrijven in 2019 te maken met dataonthulling als gevolg van een aanval van buitenaf, zoals een hack van het ICT-systeem. Dat blijkt uit een meerjarig overzicht van onderzoek over het ICT‐gebruik van bedrijven gepresenteerd in de Cybersecuritymonitor 2020 van het CBS.
07/05 10u15  Gratis coronatesten voor noodzakelijk grensverkeer naar DuitslandNederlandse burgers die voor hun werk, voor zorg of voor onderwijs naar Duitsland moeten, kunnen vanaf nu gratis een coronatest laten afnemen. Via de website grenstesten.nl kunnen inwoners zich melden voor de gratis coronatest die uiteindelijk in meer dan 20 gemeenten in de vijf oostelijke provincies zal worden aangeboden. Hiermee wil de Nederlandse overheid inwoners in de grensstreek tegemoet komen, omdat velen van hen nu met flinke en onverwachte extra uitgaven worden geconfronteerd door de verplichte negatieve coronaverklaring van de Duitse overheid.
07/05 09u15  Duurste SMA-medicijn ter wereld alleen in basispakket na halvering prijsHet Zorginstituut Nederland adviseert aan de minister voor Medische Zorg om Zolgensma®, een medicijn dat de oorzaak van de erfelijke spierziekte spinale musculaire atrofie (SMA) aanpakt, alleen vanuit het basispakket te vergoeden na onderhandelingen over de prijs én afspraken over een prestatie-afhankelijke betaling aan de fabrikant. Dit meldt het Zorginstituut vrijdag.
07/05 09u15  Jongen (17) doodgestoken in Den HaagDonderdagavond is in Den Haag een 17-jarige jongen doodgestoken. Dit meldt de politie.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

6x BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichten14/05 00u15 - Blik op Nieuws: Omdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
5x Lichaam pasgeboren baby gevonden (update)13/05 16u15 - Blik op Nieuws: In een park in het Brabantse Wernhout is woensdag aan het einde van de middag het lichaam van een baby gevonden. Dit maakte de politie bekend.
5x Slapende man met drugs in trein aangehouden13/05 20u15 - Blik op Nieuws: Een 24-jarige Rotterdammer is afgelopen nacht omstreeks 01.10 uur op het Station aangehouden ter zake de Opiumwet. Hij had zeven gripzakjes met crack en nog een zakje met wit poeder bij zich. Tijdens het transport en in het cellencomplex was hij erg recalcitrant. Hij beledigde de agenten en spuugde in hun richting.
5x Studenten willen fysiek onderwijs13/05 20u15 - Blik op Nieuws: Studenten hebben donderdag aandacht gevraagd dat zij weer fysiek onderwijs willen. Door een studentenkamer na te bootsen op de Grote Markt wilde zij laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben gezien.
5x Aanhoudingen bij voetbalstadion van ADO Den Haag13/05 21u15 - Blik op Nieuws: Rondom het voetbalstadion van ADO Den Haag gold donderdagmiddag 13 mei een noodbevel dat was afgekondigd door de burgemeester Jan van Zanen. 'De politie hield in de omgeving ruim 80 personen aan, die meerdere keren geen gehoor gaven aan de vorderingen om het gebied waar het noodbevel gold te verlaten en voor dreigende wanordelijkheden', zo meldt de politie donderdag.
5x Maastricht UMC+ gebruikt nieuwe manier opleiden in acute zorg13/05 22u15 - Blik op Nieuws: In het Maastricht UMC+ zijn de eerste verpleegkundigen in Nederland afgestudeerd van de vernieuwde Basis Acute Zorg (BAZ). 'Dit traject vloeit voort uit de landelijke herinrichting verpleegkundige vervolgopleidingen die door corona een stevige impuls heeft gekregen', zo heeft het MaastrichtUMC+ laten weten.
4x Ouders uit Groningen starten een inzameling 5-jarige zoon13/05 15u15 - Blik op Nieuws: 'Boris lijdt aan een ernstige motorische handicap en is in zijn dagelijks leven volledig afhankelijk van anderen', is een van de eerste zinnen die te lezen zijn in de inzameling die de ouders van de 5-jarige jongen op het GoFundMe-platform lanceerden. Het veranderen van deze keiharde realiteit was de reden waarom deze ouders besloten hebben om hulp te vragen: 'We staan voor een zeer spannende en ingrijpende periode, maar ook zeer hoopvol'.
4x UWV zet speciaal team in voor hulp aan gedupeerden herbeoordelingsacties13/05 16u15 - Blik op Nieuws: UWV zet een speciaal team in om hulp te bieden aan een specifieke groep mensen die in de problemen is geraakt door onzorgvuldig handelen van UWV. Het gaat in ieder geval om 175 gedupeerden die zich tot nu toe hebben gemeld bij het zogeheten Meldpunt Herstelactie, maar mogelijk worden dat er meer. ‘We voelen ons verantwoordelijk voor deze mensen’, zegt UWV-bestuurder Guus van Weelden. ‘Ze zijn in deze situatie beland door besluiten waarvan we nu concluderen dat we het anders hadden moeten doen. We zetten daarom alles op alles om voor deze mensen een adequate oplossing te vinden en bieden daarbij maatwerk.’
4x Motorrijdster gewond na val13/05 16u15 - Blik op Nieuws: Een motorrijder is donderdagmiddag ten val gekomen ter hoogte van de kruising Cornelis Houtmanstraat met de Phileas Foggstraat in Emmen.
4x Twee gewonden bij bedrijfsongeval in Boxtel13/05 16u15 - Blik op Nieuws: Twee werknemers van een bedrijf aan de Korenmolen in Boxtel zijn donderdagmiddag gewond geraak.

Statistieken

Artikels:
31673
Gelezen:
6425
Aantal lezers nu:
84


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven