zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van De Stentor

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

De Stentor

Verbergen Tonen
30/05 12u15  Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’ De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.
30/05 12u15  Vejinovic, Veldwijk, Verhoek... Deze 44 Nederlanders komen dit weekend in actie Langzaam komt overal ter wereld de voetballerij weer op gang. In diverse competities gaat vanaf dit weekend de bal weer rollen. Ook de Nederlandse eer wordt in de verste uithoeken van Europa én de wereld hooggehouden. Dit zijn de 44 Nederlanders die dit weekend in actie hopen te komen.
30/05 12u15  Dit zijn de beste koffiepads uit de supermarkt, met een verrassende nummer 1 Lekker hoor, zo’n professioneel bakkie troost van verse koffiebonen. Maar thuis geven velen nog steeds de voorkeur aan één-druk-op-de-knopkoffie. Welke pad kun je dan het best kiezen? Onze expert haalde 22 koffiepads door de molen.
30/05 12u15  Voormalig nummer 1 van de wereld: ‘Op de een of andere manier ben ik teleurgesteld in het tennis’ Dinara Safina vertelt in een openhartig interview dat ze bezweek onder de druk van 's werelds beste te zijn. Net als haar broer Marat Safin voerde ze de tennisranglijst aan, maar dat bracht haar niet wat ze van tevoren had verwacht en vooral gehoopt.
30/05 12u15  Unicum op RTL 4: minder dan een miljoen kijkers voor The Voice Kids The Voice Kids, al jaren een van de paradepaardjes op de vrijdagavond van RTL 4, is gisteravond onder de grens van een miljoen kijkers gedoken. 966.000 mensen zagen hoe de vier finalisten aan de vooravond van de ontknoping terugblikten op hun Voice-avontuur tot nu toe.
30/05 12u15  Man uit Brabant op politiebureau in Apeldoorn aangehouden voor brand bij eendenslachterij Tomassen Duck-To Ermelo De politie heeft een 34-jarige jarige man uit de gemeente Mill en Sint Hubert (Noord-Brabant) aangehouden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij een brandstichting op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo.
30/05 12u15  Polen en Roemenen elke dag in volle busjes van Emmerik naar Nederland: ‘Voor ons is corona niet meer dan griepje’ EMMERIK - Nergens in deze regio wonen naar verhouding zoveel arbeidsmigranten als in Emmerik, het verpauperde grensstadje am Rhein. Wie de Oost-Europeanen wil vinden, moet kijken waar er een busje van Horizon voor de deur staat.
30/05 11u15  Man uit Brabant aangehouden voor branden eendenslachterij Tomassen Duck-To Ermelo De politie heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert (Noord-Brabant) aangehouden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij een brandstichting op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo. Hij meldde zichzelf bij de politie.
30/05 11u15  Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’ De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.
30/05 11u15  Pinksterweekend begint met zomerse temperaturen, en het wordt nog warmer Het pinksterweekend is begonnen en ons land kan de komende dagen rekenen op veel zon en aangename temperaturen. Vandaag kunnen de temperaturen oplopen tot 25 graden en ook morgen en maandag wordt het heerlijk weer.
30/05 11u15  Ambulancewens biedt excuses aan voor ‘laatste wens-ruzie’ met woonzorgcentrum Goes GOES - De Stichting Ambulance Wens Nederland biedt haar excuses aan tegenover het personeel van het Goese woonzorgcentrum Rehoboth. De stichting erkent dat ze het personeel er eerder deze week ten onrechte van betichtte, niet te willen meewerken aan de laatste wens van een stervende man om zijn vrouw nog één keer te zien.
30/05 11u15  Harm Edens uit Zutphen: ‘Mijn moeder zei: zeg maar niet op tv dat je homoseksueel bent’ Razendsnel zag Harm Edens (58) dit voorjaar het medialandschap veranderen. Ook hij ligt ’s nachts wakker van de zorgen, maar hij zet z’n angst om in energie en strijdbaarheid. Die nuchterheid kreeg hij van huis uit mee. En ook ‘héél veel niet.’
30/05 11u15  Polen en Roemenen elke dag in volle busjes van Emmerik naar Nederland: ‘Voor ons is corona niet meer dan een griepje’ EMMERIK - Nergens in deze regio wonen naar verhouding zoveel arbeidsmigranten als in Emmerik, het verpauperde grensstadje am Rhein. Wie de Oost-Europeanen wil vinden, moet kijken waar er een busje van Horizon voor de deur staat.
30/05 11u15  ‘Dacht hij bij het gieten van de benzine aan donzige kuikens?’ Phaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.
30/05 11u15  LIVE | 'GP Oostenrijk gaat door’, Lyon hoopt nog op uitspelen competitie Hoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/05 11u15  Ziekenhuizen gaven massaal omstreden malariamedicijn aan coronapatient, ook in Isala ZwolleNederlandse ziekenhuizen behandelen coronapatiënten nog steeds met een omstreden malariamedicijn, terwijl uit recente onderzoeken blijkt dat het middel niet werkt en mogelijk zelfs schadelijk is.
30/05 10u15  Bergkamp verkiest doelpunt tegen Argentinië boven wondergoal tegen NewcastleDennis Bergkamp heeft veel mooie doelpunten gemaakt tijdens zijn carrière. Zijn wondergoal tegen Newcastle United in het seizoen 2001/2002 werd zelfs uitgeroepen tot mooiste Premier League-doelpunt aller tijden, maar Bergkamp zelf kiest voor een ander moment als hem wordt gevraagd naar zijn favoriete treffer.
30/05 10u15  Politie in actie vanwege stelselmatige overlast op de Beestenmarkt in Deventer: 34 boetesNa aanhoudende klachten over overlast hebben politie en handhavers gisteravond volop bekeurd op de Beestenmarkt in Deventer. Omwonenden van de Beestenmarkt beklagen zich al langer over overlast op het plein. Uiteindelijk werden 34 boetes uitgedeeld.
30/05 10u15  Harm Edens: ‘Mijn moeder zei: zeg maar niet op tv dat je homoseksueel bent’Razendsnel zag Harm Edens (58) dit voorjaar het medialandschap veranderen. Ook hij ligt ’s nachts wakker van de zorgen, maar hij zet z’n angst om in energie en strijdbaarheid. Die nuchterheid kreeg hij van huis uit mee. En ook ‘héél veel niet.’
30/05 10u15  Wat Eten We Vandaag: Rijst met zeevruchtenGeen fan van zeevruchten? In principe kun je alle vissoorten gebruiken. Kies wel voor een stevige variant en durf te combineren.
30/05 10u15  Lyon vraagt Ligue 1 om beslissing stopzetten competitie te heroverwegenOlympique Lyon heeft de hoop nog niet opgegeven dat de Franse voetbalcompetitie alsnog uitgespeeld kan worden. Vrijdagavond heeft de club van Memphis Depay en Kenny Tete de competitieleiders van Ligue 1 officieel gevraagd om hun beslissing van 30 april te heroverwegen. ,,We blijven erop hameren dat de beslissing het seizoen te beëindigen overhaast is genomen”, schrijft de club op de website.
30/05 10u15  Jack de Gier kijkt terug op bewogen jaar in Deventer: ‘Echte klik met leiding GA Eagles was er niet’De wegen van Go Ahead Eagles en trainer Jack de Gier zijn gescheiden. De oefenmeester uit Diemen verlaat Deventer met opgeheven hoofd, al was dat ene jaar in de Adelaarshorst niet altijd even gelukkig. ,,Het supergoeie gevoel tussen mij en de club was er niet‘’, zegt De Gier, die de slotakte van het seizoen graag anders had gezien. ,,Dat voelt teleurstellend.’’
30/05 10u15  Schokkend dat er nog altijd wordt gezwegen over machtsmisbruik in de mediawereldSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week laat de schrijfster zich uit over machogedrag en machtsmisbruik binnen de mediawereld: ,,Wat wel schokkend is, is hoe er wederom over wordt gezwegen.”
30/05 10u15  LIVE | 'GP Oostenrijk gaat door’, Lyon hoopt nog op uitspelen competitie,Hoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.
30/05 10u15  LIVE | Burgerrestaurants klaar voor heropening, Indiase apen aan de haal met bloedmonstersAls maandag de horeca weer opent, zal veel anders zijn dan anders. Restauranthouders hebben alle zeilen bij moeten zetten om hun klanten straks weer welkom te kunnen heten. Zo ook burgerbakkers McDonald's en Burger King. Door de maatregelen is snel binnenlopen voor een burgertje er niet echt meer bij. Of het heel druk zal worden op de terrassen laat zich bezien. Uit onze poll blijkt dat veel mensen het terras de komende tijd blijf mijden. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
30/05 09u15  Hulpdiensten redden matroos die niet kan zwemmen uit de Waal bij NijmegenNIJMEGEN - Een matroos van een vrachtschip is zaterdagochtend in de Waal bij Nijmegen gevallen. Hulpdiensten hebben de man, die niet kon zwemmen, uit het water gered. Hij leek ongedeerd en kon na een check door medisch personeel van een traumahelikopter terug aan boord.
30/05 09u15  Burgemeester Weert wil documenten geheimhouden en sleept eigen gemeente voor de rechterBurgemeester Jos Heijmans van Weert sleept zijn eigen gemeente voor de rechter om te voorkomen dat documenten over hem openbaar worden gemaakt. De documenten zijn onderdeel van een onderzoek naar de integriteit van Heijmans in verband met mogelijke belangenverstrengeling.
30/05 09u15  Recensies beloven en afspraakjes ontfutselen uit hoofde van functie: machtsmisbruikSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week laat de schrijfster zich uit over machogedrag en machtsmisbruik binnen de mediawereld: ,,Wat wel schokkend is, is hoe er wederom over wordt gezwegen.”
30/05 09u15  ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.
30/05 09u15  LIVE | Lyon hoopt nog op uitspelen competitie, coronaproof tennistoernooien in de Verenigde StatenHoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.
30/05 09u15  Van hunebed naar hunebed: Gerben Mos uit Meppel dendert op de fiets heel Drenthe doorDe man die vier jaar geleden viraal ging toen hij in Zuid-Afrika werd achtervolgd door een wilde giraffe, rijdt zondag een urenlange monstertocht door de provincie Drenthe. Op de mountainbike, van hunebed naar hunebed, 52 stuks om precies te zijn. Een afstand van 350 kilometer door de natuur. Geboren Drent Gerben Mos (28) durft het wel aan.
30/05 09u15  Ziekenhuizen gaven massaal omstreden malariamedicijn aan coronapatientNederlandse ziekenhuizen behandelen coronapatiënten nog steeds met een omstreden malariamedicijn, terwijl uit recente onderzoeken blijkt dat het middel niet werkt en mogelijk zelfs schadelijk is.
30/05 08u15  Thuisvoordeel volledig verdwenen: kost dit Barcelona straks de titel?Door de afwezigheid van publiek in stadions vervalt het thuisvoordeel van clubs. Dat lijkt al te zien in de weer opgestarte Bundesliga, waar bijvoorbeeld het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz in eigen huis met liefst 1-4 onderuit ging tegen VfL Wolfsburg. Welke Italiaanse, Engelse en Spaanse clubs moeten vrezen nu hun onbedwingbare thuishaven niet meer onbedwingbaar is?
30/05 08u15  Maak je geen zorgen in de supermarkt en negen andere corona-gebodenVerder na de lockdown, hoe moet dat? Waar dreigt het coronagevaar wel, waar niet? Om orde te scheppen in het woud van meningen en wetenschappelijke onderzoeken, sprak deze krant met een reeks experts. Het resultaat: tien geboden voor een veilig (en leuk) leven in coronatijd.
30/05 08u15  Agent leent fiets van omstander om automobilist die te voet vlucht in te halenNIJMEGEN - De politie heeft in Nijmegen een man kunnen aanhouden door de fiets van een omstander te lenen. Agenten zagen zaterdagochtend een auto zonder verlichting rijden en lieten het voertuig stoppen.
30/05 08u15  Mag je weer naar de dierentuin, wordt voor je neus dit kameeltje geborenIn ZooParc in Overloon is een kameeltje geboren. Bezoekers stonden erbij en keken ernaar: het dier werd midden op de dag in het buitenverblijf geboren. Uniek, noemt de dierentuin dat.
30/05 08u15  Dringen voor duik in Wijhes zwembad? ‘Bijna 900 abonnementen verkocht, maar plek voor 150 mensen tegelijk’Geen springkussen, geen douche en vooral: niet te veel mensen tegelijk op het terrein en in het water. Deze maatregelen blijken in Wijhe allesbehalve waterafstotend. Zwembad De Welters opent deze zonnige zaterdag voor abonneehouders, en dat zijn er binnen een week al bijna 900.
30/05 08u15  Najib Amhali gaat met de billen bloot: ‘Die ellende is een ding in mijn leven’Najib Amhali (49) zou dit jaar zijn 25-jarig jubileum vieren met shows in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar door de coronacrisis moet de cabaretier zijn voorstellingen uitstellen. Wel verschijnt zijn biografie. ‘Ik ga met de billen bloot.’
30/05 08u15  LIVE | Indiase apen aan de haal met bloedmonsters, Merkel wil niet naar Trump voor G7Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
30/05 07u15  Wanneer is het 'te druk'? Gemeenten sturen niet op data, maar op boa's en politieBurgemeesters sturen ook in het pinksterweekeinde vooral ‘op zicht’ en niet op ‘slimme data’ om vast te stellen of het te druk is in de stad. Apeldoorn, Deventer en Zwolle gebruiken waarnemingen van boa's, politie, marktmeesters en vrijwilligers.
30/05 07u15  Coronapatiënten krijgen nog steeds omstreden, en mogelijk zelfs schadelijk, malariamedicijnNederlandse ziekenhuizen behandelen coronapatiënten nog steeds met een omstreden malariamedicijn, terwijl uit recente onderzoeken blijkt dat het middel niet werkt en mogelijk zelfs schadelijk is.
30/05 07u15  Wordt het weer te druk aan recreatieplas Oldemeijer in Hardenberg? ‘Houd het bij even pootjebaden’Recreatieplas de Oldemeijer bij Hardenberg zet zich schrap voor weer een druk weekend. Maar op voorhand wordt de plas niet afgesloten.
30/05 07u15  Ambities voor ‘migrantenhotel’ Tuindersweg teruggeschroefdHet plan om aan de Tuindersweg 21a in twee fasen voor 240 arbeidsmigranten wooneenheden te plaatsen is al een paar maanden geleden losgelaten. „We hebben het inmiddels ook weggehaald uit de tekeningen”, zegt directeur Paul Silderhuis van Esprit Projectontwikkeling, in een reactie op de onrust onder de omwonenden.
30/05 07u15  De 'spaghettibenen' van Liverpool-doelman Bruce GrobbelaarElke dag belichten we een historisch sportmoment van dezelfde datum. Vandaag 30 mei 1984: de ‘spaghettibenen’ van Bruce Grobbelaar.
30/05 07u15  Burgemeester daagt inwoners van Zutphen uit om zelf met corona-versoepelingen te komenKinderen die zelf met een oplossing moeten komen om weer op de skatebaan te mogen spelen en horecaondernememers die zichzelf met plannen moeten melden om terrassen financieel haalbaar te kunnen openen. Burgemeester Annemieke Vermeulen stimuleert Zutphenaren zelf verantwoordelijkheid te nemen om de teugels wat te kunnen laten vieren. Het ‘Moreel Kompas Zutphen’, noemt ze dat.
30/05 07u15  Onveilige hobbels langs de IJsselallee Zwolle alweer weggehaald: ‘Toch te groot’De onveilige verkeershobbels die een paar maanden geleden langs de IJsselallee werden gelegd, zijn inmiddels weer verwijderd. De gemeente ziet in dat, na berichtgeving in deze krant, de betonblokken te groot zijn én te dicht langs de rijbaan liggen.
30/05 07u15  Zonnewoud en attractiepark Staatsbosbeheer in Zeewolde gaan doorStaatsbosbeheer heeft groen licht gekregen voor een attractiepark met 28.000 zonnepanelen en een speelweide aan de Groenewoudseweg in Zeewolde.
30/05 07u15  Drukte in binnenstad neemt in Apeldoorn harder toe dan in veel andere stedenDe drukte in de binnenstad van Apeldoorn is de afgelopen drie zaterdagen harder toegenomen dan in veel andere Nederlandse steden. Dat blijkt uit gegevens van het bedrijf Locatus.
30/05 06u15  Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levensstijlWie alleen een auto koopt om van A naar B te komen zonder nat te worden, zal niet snel een Audi kopen. Je gaat voor een model met de vier ringen op zijn neus omdat je iets extra’s wilt: een aparter design, meer gadgets en luxe, een hoger kwaliteitsgevoel. Op veel punten past de nieuwe Audi A3 Sportback (die meteen ook als vierdeurs ‘Limousine’ verschijnt) precies bij wat je van dit automerk verwacht: met zijn markante ontwerp is hij meteen herkenbaar als Audi, zijn prachtig gevormde en gebouwde interieur straalt klasse uit en je kunt hem voorzien van allerlei moderne opties. Tot zover veel goed nieuws.
30/05 06u15  Najib Amhali: ‘Ik weet nu, het gaat zoveel beter zonder drugs en drank’Najib Amhali (49) zou dit jaar zijn 25-jarig jubileum vieren met shows in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar door de coronacrisis moet de cabaretier zijn voorstellingen uitstellen. Wel verschijnt zijn biografie. ‘Ik ga met de billen bloot.’
30/05 06u15  Opnieuw felle protesten tegen politiegeweld VS, hoofdkantoor CNN bestormdDe agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.
30/05 05u15  Hondenhaar, kippengaas en in een gieter plassen: zo houd je marters weg bij je autoMarters knagen onder je motorkap aan slangen en kabels, of verstoppen er hun eten. Gelukkig zijn er zijn genoeg milieuvriendelijke oplossingen om ze te verjagen.
30/05 03u15  Virologen: handhaaf buiten minder streng, besmettingen vooral binnenDe handhaving van coronaregels op stranden en in bossen en parken zou deze zomer wel wat minder streng mogen. Dat stelt een aantal virologen in gesprek met deze krant. Besmettingen met het coronavirus blijken vooral binnen plaats te vinden, en niet in de vrije buitenlucht.
30/05 03u15  LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in SpanjeDonald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
30/05 00u15  LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 23u15  Chipmachinefabrikant ASML laat alweer 250 werknemers toe in de gebouwenWerknemers van ASML, die tot nog toe vooral thuis werkten, gaan weer stapsgewijs werken op kantoor. Volgende week gaan zo’n 150 mensen weer dagelijks naar de gebouwen van de chipmachinefabrikant en een week later nog eens honderd.
29/05 23u15  Ravage voor garage door tollende autoEen automobilist in Maarssen heeft vrijdagavond een ravage aangericht voor de deur van een garagebedrijf in Maarssen. De bestuurder raakte ook gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
29/05 23u15  RB Salzburg haalt uit in bekerfinaleRed Bull Salzburg heeft bij de hervatting van het betaald voetbal in Oostenrijk de beker gewonnen. In de finale in Klagenfurt werd Austria Lustenau, uit het tweede niveau, met 5-0 verslagen.
29/05 23u15  Criminoloog: ‘Opsporen drugslabs op het platteland kan veel beter’NIJMEGEN - Bij het opsporen van drugslabs op het platteland valt voor politie en justitie nog een wereld te winnen. Dat zegt criminoloog en drugsexpert Shanna Mehlbaum.
29/05 23u15  India laat ‘gearresteerde’ spionnenduif vrij: ‘Vogel was onschuldig’De politie in India heeft een wedstrijdduif vrijgelaten, waarvan eerder nog werd vermoed dat het dier mogelijk was ingezet bij spionageactiviteiten. ,,De duif is gisteren vrijgelaten. Er is niks verdachts gevonden tijdens het onderzoek’’, geeft politieagent Shailendra Mishra uit de Indiase deelstaat Kashmir aan.
29/05 23u15  Grens met België gaat weer open voor familiebezoekFamiliebezoek over de grens is vanaf zaterdag weer toegestaan. Dat heeft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem vrijdagavond laten weten.
29/05 23u15  Urenlange zoekactie voorbij: zwaar dementerende man (72) pakt in Zutphen de trein naar ApeldoornEen 72-jarige man uit de Achterhoek die sinds vanmiddag vermist was, is weer terecht. Dat meldt de politie Gelderland. De zwaar dementerende man werd na een urenlange zoekactie in goede gezondheid aangetroffen in Apeldoorn.
29/05 23u15  Amerikaanse agent die zwarte man met knieklem doodde gearresteerd, resultaten autopsie bekendEen agent die samen met collega’s in de Amerikaanse stad Minneapolis een ongewapende zwarte man zo hardhandig probeerden te arresteren dat hij later overleed, is gearresteerd. De agent in kwestie bracht een knieklem aan, waardoor de arrestant geen lucht meer kreeg. De dood van de man zorgde voor hevige rellen in de stad. Ondertussen is ook het autopsierapport bekend geworden.
29/05 22u15  Trump beëindigt relatie VS met WHOPresident Donald Trump gaat de Amerikaanse relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beëindigen. Dat zei hij zojuist in een toespraak bij het Witte Huis naar aanleiding van Chinese veiligheidswetgeving die de autonomie van Hongkong aantast.
29/05 22u15  Lady Gaga stelt luistersessie album uit om dood George FloydLady Gaga heeft een speciale virtuele luistersessie van haar nieuwe album Chromatica afgeblazen. De zangeres zou vandaag samen met haar fans luisteren naar haar nieuwe plaat maar vindt dat vanwege de dood van George Floyd, de zwarte ongewapende man die maandag om het leven kwam door bruut politiegeweld, ongepast.
29/05 22u15  Gemist? Tweeling vindt granaat die nog op scherp staat. En: petdag voor dief in HarderwijkBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 29 mei.
29/05 22u15  Defensie schiet veelbesproken laagvliegroute boven Oost-Nederland afEr zullen geen gevechtsvliegtuigen van Defensie meer laag over Noord- en Oost-Nederland vliegen voor oefeningen via een speciale vluchtroute. De veelbesproken Laagvliegroute 10a, waar in het verleden veel over te doen is geweest, wordt door het Ministerie van Defensie opgeheven. Dat schrijft staatssecretaris Barbara Visser in een brief aan de Tweede Kamer.
29/05 22u15  Gerimpelde Art heeft wat jaren overgeslagen en Carly is drie rollen rijkerKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
29/05 22u15  Analyse van 500 wedstrijden: ‘Voetbal is een veilige sport, óók in coronatijd’Voetbal is een veilige sport om te beoefenen, ook in tijden van corona. Dat concludeert Edwin Goedhart, die als bondsarts voor Oranje werkt. Hij doet niet aan nattevingerwerk, maar analyseerde bijna 500 eredivisieduels en interlands. ,,De conclusies verrassen mij zelf ook.’’
29/05 22u15  Doodnormale mensen die compleet omslaan met een slok op zijn nu het grootste gevaarÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
29/05 22u15  Bijzondere dapperheidsmedaille voor Ruben Zeeman (21) die scootmobieler uit haven Urk reddeRuben Zeeman (21) heeft vrijdagmiddag op het gemeentehuis van Urk de ‘Erepenning Menslievend Hulpbetoon’ gekregen. Hij kreeg de na de Militaire Willems-Orde oudste nog bestaande dapperheidsmedaille voor Nederlanders vanwege zijn heldendaad bij de haven van Urk.
29/05 22u15  Ilse DeLange scoort eerste plek in Duitse albumlijstIlse DeLange heeft deze week alsnog de eerste plek in de officiële Duitse albumcharts bemachtigd. Het album van het programma Sing Meinen Song, de Duitse versie van Beste Zangers waar de zangeres aan meedoet, is binnengekomen op nummer 1. Dat meldt de Offizielle Deutsche Charts.
29/05 22u15  Hugo en Jonathan zijn 15 jaar en hebben nu al een eigen frietkraam: ‘We hebben al geoefend’Ze hebben even moeten wachten, maar maandag is het dan eindelijk zover: dan gaat de kraam van twee piepjonge frietbakkers aan de jachthaven van het Zeeuwse Bruinisse open. Hugo Paagman en Jonathan van den Berge staan te trappelen om de frituur aan te zetten.
29/05 22u15  Politie uren druk met reconstructie van dodelijk ongeval in EmmeloordDe politie is vrijdag uren bezig geweest met een reconstructie op het deel van de Espelerweg waar drie weken geleden bij een ongeval een 6-jarig meisje om het leven is gekomen dat haar hond aan het uitlaten was. Op het laatste moment besloot de politie om ook het naastgelegen fietspad af te sluiten.
29/05 22u15  Politie zoekt zwaar dementerende man (72) die mogelijk met trein van Zutphen naar Apeldoorn reisdeDe politie is op zoek naar een vermiste man van 72 jaar. Het gaat om een urgente vermissing. De man is zwaar dementerend. De politie roept via sociale media op naar hem uit te kijken. Ook is er een melding verspreid via Burgernet.
29/05 21u15  Kampen dreigt Theologische Universiteit na 160 jaar te verliezen aan... ZwolleAl meer dan 160 jaar is de Theologische Universiteit in Kampen te vinden, maar dat lijkt binnenkort te gaan veranderen. Het bestuur van de TU denkt namelijk serieus na over een verhuizing naar Zwolle of Utrecht. En hoewel Kampen nog niet helemaal is afgeschreven, lijken de kansen klein dat de TU tóch in de stad blijft.
29/05 21u15  Man aangehouden na mishandeling van twee boa’s in ArnhemDe politie heeft een 19-jarige man uit Velp aangehouden die twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Arnhem zou hebben belaagd. Een van de handhavers raakte bij de mishandeling lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.
29/05 21u15  Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn sloot twee slachterijen: ‘Vion was gewaarschuwd’Bijna hoogstpersoonlijk draaide Ton Heerts recent de deur van twee slachthuizen op slot, omdat er niet genoeg gebeurde om coronabesmettingen te voorkomen. Hij kruiste de degens met een sector die in zijn omgang met werknemers ‘op het dunste koordje loopt’. ,,We hadden toch echt iets afgesproken, dacht ik.”
29/05 21u15  Moeder ontdekt bij toeval dat huisvriend (30) haar slapende kinderen misbruikt: ‘Hoe zwart is je geest?’Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Dat mooie beeld verandert als zijn vriend een usb-stick vindt met gruwelijke foto's.
29/05 21u15  Deventer brouwerij Davo opent proeflokaal in de binnenstad van ZwolleDe Deventer brouwerij Davo begint een proeflokaal in de Zwolse binnenstad. Na een kleine verbouwing opent Davo in juli de deuren aan het Grote Kerkplein, in het pand waar voorheen Moor en Bapas het niet al te lang volhielden. Bij de drie nieuwe exploitanten is het vertrouwen desondanks groot, mede dankzij de succesvolle crowdfunding die de weg plaveide.
29/05 21u15  LIVE | Leverkusen zet Freiburg direct onder drukLees meer >
29/05 20u15  Woody Allen deelt sneer uit aan acteurs die hem lieten vallenWoody Allen heeft zich erbij neergelegd dat de beschuldigingen van seksueel misbruik hem de rest van zijn leven blijven achtervolgen. De 84-jarige regisseur denkt dat het in Hollywood ‘hip’ werd om naar hem uit te halen. ,,Ik neem aan dat voor de rest van mijn leven een groot deel van de mensen denkt dat ik een roofdier ben”, zegt hij in The Guardian.
29/05 20u15  Bingo met Cristiano Ronaldo en porno kijken met ‘Godzilla’Al dat gegolf van Gareth Bale, dat vinden ze maar gek in Spanje. De aanvaller van Real Madrid zou zich gewoon meer op het voetbal moeten richten. Deze week beet hij opnieuw van zich af in een interview. Maar het kan allemaal veel gekker wat betreft hobby’s van topsporters. Een aantal voorbeelden.
29/05 20u15  Deze burgemeester sloot twee slachterijen: ‘Vion was gewaarschuwd’Bijna hoogstpersoonlijk draaide Ton Heerts recent de deur van twee slachthuizen op slot, omdat er niet genoeg gebeurde om coronabesmettingen te voorkomen. Hij kruiste de degens met een sector die in zijn omgang met werknemers ‘op het dunste koordje loopt’. ,,We hadden toch echt iets afgesproken, dacht ik.”
29/05 20u15  Ook in België moet middenbaan straks vrijgemaakt worden voor hulpdienstenHet vrijmaken van een ‘reddingsstrook’ is vanaf juli hoogstwaarschijnlijk verplicht in België. Automobilisten moeten bij een file dan de middenbaan vrijhouden voor hulpdiensten.
29/05 20u15  Politie zoekt zwaar dementerende man (72) die onderweg is naar ApeldoornDe politie is op zoek naar een vermiste man van 72 jaar. Het gaat om een urgente vermissing. De man is zwaar dementerend.
29/05 20u15  Voorbijganger haalt fietser uit water bij Singel Deventer, slachtoffer met spoed naar ziekenhuisEen voorbijganger heeft vrijdag aan het eind van de middag in het Rijsterborgherpark in Deventer een fietser uit het water gehaald. Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
29/05 20u15  Amerikaanse agent die ongewapende zwarte man met knieklem doodde gearresteerdEen agent die samen met collega’s in de Amerikaanse stad Minneapolis een ongewapende zwarte man zo hardhandig probeerden te arresteren dat hij later overleed, is gearresteerd. De agent in kwestie bracht een knieklem aan, waardoor de arrestant geen lucht meer kreeg. De dood van de man zorgde voor hevige rellen in de stad.
29/05 20u15  LIVE | Sinkgraven terug bij Leverkusen voor duel bij FreiburgLees meer >
29/05 20u15  Rabobank kampte met internetstoring: ‘En ik heb zo geen zin om te koken’De Rabobank heeft vandaag sinds het einde van deze middag te maken gehad met een storing. Daardoor was het voor klanten niet mogelijk om in te loggen op de Rabo Bankieren App en in Rabo Online Bankieren. Pinnen was nog wel mogelijk.
29/05 19u15  Dranghekken en wildstal-verbod om drukte in binnenstad Apeldoorn te controlerenIn de Apeldoornse binnenstad gaan de komende weken extra maatregelen gelden om de drukte beheersbaar te houden. Stapsgewijs komt er onder meer eenrichting-looproutes en een verbod om een fiets los te stallen.
29/05 19u15  Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopenRotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.
29/05 19u15  In de onlinekroeg van Maike (45) is geen biertap, maar vind je wel de gezelligheid van een caféNiet meer naar de kroeg? Niet als het aan Maike Warner (45) ligt. Ze bouwde een website waarop je kunt binnenstappen in een quarantainecafé.
29/05 19u15  Peiling de Stentor: ondanks versoepeling coronamaatregelen blijven we vaak thuisDe maatregelen rond corona worden versoepeld, maar we gaan nu niet ineens massaal ons huis uit. Een groot deel van de mensen die deelnamen aan een peiling van de Stentor laat weten zo veel mogelijk thuis te blijven. Ook nu nog.
29/05 19u15  Spaanse fiscus dreigt met zes maanden cel voor Diego CostaNa Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en coach Josá Mourinho is Diego Costa de volgende ster die met de Spaanse fiscus te maken krijgt. Het Openbaar Ministerie in Spanje dreigt wegens vermeende belastingfraude met een halfjaar gevangenisstraf voor de Atlético Madrid-aanvaller.
29/05 19u15  TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegenNu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”
29/05 19u15  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
29/05 19u15  Michel Mulder als assistent-coach aan de slag bij ReggeborghMichel Mulder gaat als assistent-trainer aan de slag bij schaatsteam Reggeborgh. De olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen sprint zal hoofdcoach Gerard van Velde gaan ondersteunen.
29/05 19u15  Fysiek gehavend Leverkusen op bezoek bij FreiburgLees meer >
29/05 19u15  Rabobank kampt met storing, betalen met iDeal gaat niet: ‘En ik heb zo geen zin om te koken’De Rabobank kampt sinds het einde van deze middag met een storing. Daardoor is het voor klanten niet mogelijk om in te loggen op de Rabo Bankieren App en in Rabo Online Bankieren. Pinnen is nog wel mogelijk. Dat meldt de bank op Twitter.
29/05 19u15  ‘Kylie Jenner vervalste documenten en is helemaal geen miljardair’Kylie Jenner is onterecht gekroond tot jongste ‘selfmade’ miljardair van de wereld. Althans, dat claimt zakenblad Forbes na nieuw onderzoek. De 22-jarige halfzus van Kim Kardashian zou iets minder dan 900 miljoen dollar waard zijn en zou zelfs hebben gesjoemeld met belastingteruggaven zodat haar vermogen hoger zou uitkomen.
29/05 19u15  Diks over spelen voor digitale supporters: ‘Best confronterend, die grote schermen’Ook in Denemarken is de voetbalcompetitie weer opgestart. Via een online internetverbinding zagen een paar honderd supporters gisteravond de wedstrijd Aarhus – Randers (1-1) ‘live’ vanuit het stadion. Voor Kevin Diks was het een aparte ervaring. ,,Het was best wel confronterend, zo van die grote schermen naast je. Maar wel leuk.”
29/05 19u15  OM en politie: Advocaat Khalid Kasem lekte informatie naar organisatie Ridouan TaghiPolitie en justitie zijn ervan overtuigd dat advocaat Khalid Kasem in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek aan de organisatie van Ridouan Taghi heeft gelekt. Dat melden verschillende bronnen rondom dat onderzoek aan het AD. De deken, die toezicht houdt op de advocatuur, is door het OM geïnformeerd over misstanden rondom dat strafonderzoek. Kasem ontkent met klem.
29/05 18u15  Mondkapje gekocht op het station? Het kan toch net de verkeerde zijnVanaf maandag geldt de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Maar welke masker moet je dragen? Sommige exemplaren die in stations worden aangeboden, zijn volgens het ministerie juist níet bedoeld om in de trein te dragen.
29/05 18u15  Pet van 6-jarig meisje in brand gestoken: man (18) opgepaktIn Sprang-Capelle is donderdagavond de pet van een 6-jarig meisje in brand gestoken. De politie onderzoekt de zaak nog, maar heeft vrijdag een 18-jarige man opgepakt.
29/05 18u15  Sloveense toparbiter opgepakt in onderzoek vrouwenhandelDe Sloveense scheidsrechter Slavko Vincic is gearresteerd in een onderzoek naar vrouwenhandel. Hij is aangehouden tijdens een grote politieactie in Bosnië Herzegovina.
29/05 18u15  OG3NE geeft volgende week nog een thuisconcertZoals beloofd organiseert OG3NE nog een thuisconcert dat live te volgen is. Het trio treedt zondag 7 juni voor de tweede keer live online op, maakten de zussen vandaag bekend.
29/05 18u15  De val van het roemruchte Williams: coronavirus dreigt laatste zetje te gevenEen van de grootste teams uit de Formule 1-historie staat aan de rand van de afgrond. Het coronavirus dreigt het toch al wankele Williams het laatste zetje te geven. De renstal staat te koop. Daarmee lijkt een einde te komen aan het levensproject van de Britse racefamilie.
29/05 18u15  Spectaculaire drone-vlucht door het museum van Mercedes-BenzHet museum van Mercedes-Benz is na de verplichte sluiting door de coronacrisis eindelijk weer open en om daar de aandacht op te vestigen heeft de autofabrikant een spectaculaire video laten maken. Een cameradrone gaat dwars door het museum en vliegt zelfs door sommige auto's.
29/05 18u15  Boa’s voeren toch geen actie met Pinksteren, wel op een later momentDe vakbonden voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan binnenkort zeker actie voeren, maar niet zoals was aangekondigd op 1 juni, tweede pinksterdag. Dat meldt een woordvoerder van BOA ACP vandaag.
29/05 18u15  Cultuurminister trapt heropening van musea maandag af bij De Fundatie in ZwolleDe officiële heropening van de vaderlandse musea op 1 juni geschiedt in Zwolle. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verwelkomt de eerste bezoekers pinkstermaandag om 12.00 bij - waar anders - Museum De Fundatie.
29/05 18u15  Kersvers cannabisbier uit Bronckhorst is zeer populair: ‘al uitverkocht voordat het in de winkel verkrijgbaar is’De Achterhoekse brouwerij De Bronckhorster Brewing Company heeft samen met het bedrijf (de Feestfabriek) achter festivals als Mañana Mañana en Zwarte Cross, een heus cannabisbiertje ontwikkeld. Maandag is het pas verkrijgbaar maar de online bestellingen van dit ‘junglebiertje’ gaan al door het dak ,,Ik denk dat dit een blijvertje is.’’
29/05 18u15  Koeien van Albert uit Oene verslinden de wilgjes van Staatsbosbeheer langs IJssel - en dat is (bio)logischMinder productie, maar wel blije koeien en een tevreden boer. Albert Hassink (38) uit Oene heeft bewust gekozen voor zijn ‘logische’ manier van boeren. Door de samenwerking met Staatsbosbeheer heeft hij nog meer grond om zijn gedroomde bedrijfsvoering waar te maken. ,,Ik heb alles in huis. De koeien en het voer.”
29/05 17u15  Boa's voeren toch geen actie met Pinksteren, wel op een later momentDe vakbonden voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan binnenkort zeker actie voeren, maar niet zoals was aangekondigd op 1 juni, tweede pinksterdag. Dat meldt een woordvoerder van BOA ACP vandaag.
29/05 17u15  Koeien van Albert uit Oene verslinden de wilgjes van Staatsbosbeheer langs de IJsselMinder productie, maar wel blije koeien en een tevreden boer. Albert Hassink (38) uit Oene heeft bewust gekozen voor zijn ‘logische’ manier van boeren. Door de samenwerking met Staatsbosbeheer heeft hij nog meer grond om zijn gedroomde bedrijfsvoering waar te maken. ,,Ik heb alles in huis. De koeien en het voer.”
29/05 17u15  Champagneproducenten in problemen, ook al ploppen de kurken vaker nu we meer thuis zijnDoor de coronacrisis en daarbij de sluiting van de horeca verwacht de Franse champagnevereniging CIVC dat de champagneverkoop dit jaar met een derde inzakt. Het gaat om 100 miljoen onverkochte flessen.
29/05 17u15  Spaarders opnieuw naar rechter om belasting: ‘Veel hoger dan rente dus diefstal’De Bond voor Belastingbetalers (BvB) bereidt een nieuwe rechtszaak voor tegen de spaarbelasting. Ondanks aanpassingen betalen spaarders nog steeds veel meer belasting over hun vermogen dan ze aan rente ontvangen zegt de BvB.
29/05 17u15  Veiligheidsregio: ‘Signalen dat arbeidsmigranten die in quarantaine horen tóch aan het werk gaan’De autoriteiten in de Duitse districten Borken en Kleve hebben aanwijzingen dat arbeidsmigranten die in thuisquarantiane horen te zitten toch in slachterijen worden ingezet. Uitzendbureau Horizon uit Velp moet op straffe van een boete zijn administratie overdragen.
29/05 17u15  Bridget start vol goede moed aan werkweek en Anna ontsnapt in roze lingeriesetjeKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
29/05 17u15  Twitter schermt boodschap Trump weer af, Witte Huis reageert boosTwitter heeft een bericht van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer afgeschermd. Gebruikers van de berichtendienst kunnen de tweet over de rellen in Minneapolis nog wel bekijken, maar krijgen eerst de mededeling te zien dat het bericht strijdig is met de regels die het verheerlijken van geweld verbieden.
29/05 17u15  Federer passeert Messi als best betaalde sporter ter wereldRoger Federer is de nieuwe nummer één van de wereld. Niet op de ranking van de ATP, maar op de lijst van Forbes van de best betaalde sporters over de laatste twaalf maanden. Volgens het Amerikaanse zakenblad is de Zwitser dit jaar goed voor een inkomen van 106 miljoen dollar, ruim 95,5 miljoen euro.
29/05 17u15  Aantal coronapatiënten op Nederlandse ic’s met twee gedaaldHet aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot 180. Dat zijn er twee minder dan gisteren, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: ,,De bezetting op de intensive care neemt momenteel maar langzaam af.’’
29/05 17u15  Witte rook in Spanje: La Liga begint op 11 juni weer met derby van SevillaOok in Spanje is er witte rook over de herstart van de competitie. Met Sevilla - Real Betis gaat La Liga op donderdag 11 juni weer van start met de derby van Sevilla. Iets meer dan een maand later, op 19 juli, moet de competitie beëindigd zijn.
29/05 17u15  Memphis Depay zo goed als klaar voor groepstrainingHet uitgestelde EK geeft Memphis Depay extra tijd om topfit te worden, maar de spits van Olympique Lyon voelt zich zo goed als klaar voor een herstart. De vraag is alleen nog wanneer die rentree exact volgt in Frankrijk.
29/05 17u15  Q&A met Mikos Gouka: ‘Wat doet Feyenoord met Kuyt als Advocaat kampioen wordt?’Wie vragen had over Feyenoord, kon ze deze week stellen aan Mikos Gouka. De redactie maakte een selectie van de ingezonden vragen en clubwatcher van AD Sportwereld beantwoordde ze in een video voor de Kuip. Zo ging het over Dirk Kuyt, die in de zomer van 2021 de hoofdtrainer moet zijn in Rotterdam Zuid.
29/05 17u15  Verdachte (30) opgepakt voor zendmastbranden BrabantDe politie in Oost-Brabant heeft afgelopen week, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar de zendmastbranden. Het gaat om een 30-jarige Veldhovenaar. Hij wordt verdacht van het in brand steken van twee zendmasten in zijn woonplaats.
29/05 17u15  Dit zijn de testlocaties voor een corona-check waar je vanaf maandag terecht kanVanaf maandag kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Sterker nog, de minister roept zelfs op om bij milde klachten naar de teststraat te gaan. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de GGD meerdere testlocaties ingericht.
29/05 16u15  Belgische basisschool ontsnapt: vrachtwagen ramt gevel net voor schoolbelIn de Belgische plaats Sint-Truiden brak vanmiddag een hels lawaai los, toen een vrachtwagenchauffeur omstreeks 14.30 uur met een rotvaart enkele gevels van huizen ramde. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen de schoolpoort van de basisschool De Heiberg. Er vielen wonder boven wonder geen gewonden.
29/05 16u15  Bertens in juli naar Berlijn voor demonstratietoernooiKiki Bertens is één van de zes vrouwen die half juli meedoet aan een demonstratietoernooi in Berlijn. Ook onder anderen Nick Kyrgios, Alexander Zverev, Dominic Thiem en Elina Svitolina staan op de spelerslijst.
29/05 16u15  Verdachte (30) opgepakt voor zendmastbranden VeldhovenDe politie in Oost-Brabant heeft afgelopen week, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar de zendmastbranden. Het gaat om een 30-jarige Veldhovenaar. Hij wordt verdacht van het in brand steken van twee zendmasten in zijn woonplaats.
29/05 16u15  Nederlandse toeristen nog niet welkom in GriekenlandEen domper voor wie zich binnenkort al zag luieren op een strand op Rhodos of Kreta, na alle berichten dat Griekenland met smacht zit te wachten op toeristen: Nederlandse vakantiegangers zijn vooralsnog niet welkom. De Griekse overheid heeft een lijst gepubliceerd met 29 landen van waaruit per 15 juni toeristen welkom zijn. Nederland staat daar niet op.
29/05 16u15  ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’
29/05 16u15  Kai Verbij breekt sleutelbeen bij val met de fiets; kneuzingen voor OtterspeerBij een fietsrit heeft schaatser Kai Verbij (25) vandaag zijn linkersleutelbeen gebroken. De sprinter die vorige maand de overstap maakte van team Reggeborgh naar Jumbo-Visma fietste achter zijn nieuwe ploeggenoot Hein Otterspeer, die ten val kwam door een hobbel. Verbij kon hem vervolgens niet meer ontwijken.
29/05 16u15  Kabinet wil data mobiele telefoons gebruiken om corona te volgenHet kabinet wil het via een ‘tijdelijke noodwet’ mogelijk maken dat het RIVM data krijgt van waar mobiele telefoons zich hebben bevonden.
29/05 16u15  Kees Jansma over Heizeldrama: ‘De wedstrijd beleefde ik als een zombie, ik weet er niks meer van’Het is vandaag 35 jaar geleden dat de Heizelramp plaatsvond in Brussel. Kees Jansma was erbij en beleefde een afschrikwekkende avond. ,,Pas later besef je wat zich er allemaal heeft afgespeeld.”
29/05 16u15  Ajax-fan Rob uit Meppel begint letselschadezaak tegen politie nadat hij bij rellen gewond raakteEen deel van de Ajax-fans die gewond raakten bij het politie-ingrijpen voor de wedstrijd Ajax-Juventus, vorig jaar april, hebben hun aangiften tegen de politie in de prullenbak zien belanden. Rob van Dommelen (28) uit Meppel start daarom een letselschadezaak.
29/05 16u15  Zo zorg je ervoor dat je aantrekkelijk blijft voor werkgeversWaar er voor de coronacrisis nog sprake was van krapte op de arbeidsmarkt, is het nu in veel sectoren lastiger geworden werk te vinden. Daarnaast vrezen veel mensen voor het verlies van hun baan. Belangrijk dus om je cv up-to-date te houden. Hoe zorg je ervoor dat werkgevers jou in dienst willen nemen?
29/05 16u15  De verjaardag van… Sherida Spitse: ‘Ik moest eerst tien dagen in quarantaine voordat ik mocht trainen’In deze sportloze periode bellen we dagelijks met een jarige prominent uit de sportwereld. Door het coronavirus is het toch een heel andere verjaardag dan normaal. Vandaag: Sherida Spitse (30), voetbalster bij Vålerenga IF in Noorwegen en 178-voudig international van de Leeuwinnen.
29/05 16u15  Barry Atsma per ongeluk neergestoken op filmsetBarry Atsma is vandaag gewond geraakt op de set van de Duitse dramaserie Du Sollst Nicht Lügen. Tijdens het draaien van een scène werd hij per ongeluk in zijn been gestoken.
29/05 16u15  Waar kun je je laten testen op het coronavirus? Bekijk het op deze kaartVanaf maandag kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Sterker nog, de minister roept zelfs op om bij milde klachten naar de teststraat te gaan. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de GGD meerdere testlocaties ingericht.
29/05 16u15  Quiz | Hoe vaak scoorde Van Dijk dit seizoen voor Liverpool?Na Duitsland gaat wordt ook in Engeland binnenkort weer een topcompetitie hervat. Wat weet jij van de Premier League. Test je kennis en speel de quiz.
29/05 16u15  Emile Ratelband: Accepteer dat ons lot in handen ligt van de godenNederland zit voorlopig vooral thuis en veel BN’ers dus ook. Wat lezen, luisteren of kijken zij om de dag door te komen? Vandaag geeft ‘bewustzijnsverruimer’ Emile Ratelband (71) zijn aanrader(s).
29/05 16u15  Rutte: Het wordt spannend maandag als cafés en restaurants weer open mogenPremier Mark Rutte kijkt met enige nervositeit uit naar maandag, wanneer een flink aantal corona-maatregelen wordt verruimd. ,,Het wordt een spannend moment’’, aldus Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
29/05 16u15  IJs, zon en... eindelijk weer naar het terras: kom maar op met het weekend!Er ligt een lang en zonovergoten pinksterweekend voor ons. En nog fijner, vanaf maandag mogen we weer naar het terras, de bios en naar ons favoriete eettentje. Ook veel musea openen voorzichtig de deuren en kunnen we eindelijk weer live genieten van al het tentoongestelde moois.
29/05 16u15  Kabinet maakt einde aan geldstroom van 37 miljard van brievenbusfirma’sHet kabinet gaat aanvullende maatregelen nemen om belastingontwijking via in Nederland gevestigde brievenbusfirma’s tegen te gaan. Ook over dividenden die via Nederland naar belastingparadijzen gaan zal de fiscus vanaf 2024 een zogeheten bronbelasting gaan heffen.
29/05 16u15  Elektrische auto vliegt in brand tijdens het laden in DeventerEen elektrische auto is vrijdagmiddag tijdens het laden, bij een bedrijf aan de Duurstedeweg in Deventer, in brand gevlogen.
29/05 16u15  Woonzorgcentrum in Zutphen langer dicht voor bezoek na nieuw coronageval: ‘We zijn weer terug bij af’Voordat de bezoekregeling goed en wel van start kon gaan in het Zutphense woonzorgcentrum de Polbeek, is die alweer opgeheven. Gisteren werd het covid 19-virus bij één van de bewoners vastgesteld. ,,We zijn weer terug bij af.’’
29/05 16u15  Vakantieganger kan rustig voucher aannemen: kabinet schuift 150 miljoenVakantiegangers kunnen voortaan met een gerust hart een reisvoucher accepteren voor hun geannuleerde vakantie. Het kabinet dekt de vouchers met een garantiestelling van 150 miljoen euro, schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag aan de Tweede Kamer.
29/05 15u15  Rutte: ‘Het wordt spannend maandag als cafés en restaurants weer open mogen’Premier Mark Rutte kijkt met enige nervositeit uit naar maandag, wanneer een flink aantal corona-maatregelen worden verruimd. ,,Het wordt een spannend moment’’, aldus Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
29/05 15u15  ‘De wc moet zo strak mogelijk en leg eerst een papiertje erin voor je gaat zitten’Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zeker niet als je de fijne trucjes kent. Daarom geeft schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp elke week een handige schoonmaaktip. Deze week komt ze met spraakmakende adviezen voor in de kleine kamer.
29/05 15u15  Frank zit in quarantaine: scenes van het landleven met een kleine moraalNet als veel Nederlanders blijft redacteur Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 77. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
29/05 15u15  Leeuwinnen niet op betaalzender, iedereen moet Oranje op tv kunnen zienHet WK- en het EK-vrouwenvoetbal moet voortaan voor iedereen live op televisie te zien zijn. Het kabinet heeft de sportevenementen toegevoegd aan de lijst met zaken die niet achter een decoder mogen.
29/05 15u15  Youtuber Qucee voor de derde keer vader gewordenYoutuber Qucee deelt vrolijk nieuws op zijn Instagram: hij is opnieuw vader geworden. Dochter Noëlla is het derde kind van de Supergaande-ster en zijn partner Steffie.
29/05 15u15  Kabinet pakt belastingontwijking brievenbusfirma’s verder aan: einde aan geldstroom van 37 miljardHet kabinet gaat aanvullende maatregelen nemen om belastingontwijking via in Nederland gevestigde brievenbusfirma's tegen te gaan. Ook over dividenden die via Nederland naar belastingparadijzen gaan zal de fiscus vanaf 2024 een zogeheten bronbelasting gaan heffen.
29/05 15u15  Woonzorgcentrum voor ouderen in Zutphen langer dicht voor bezoek na nieuw coronageval: ‘We zijn weer terug bij af’Voordat de bezoekregeling goed en wel van start kon gaan in het Zutphense woonzorgcentrum de Polbeek, is die alweer opgeheven. Gisteren werd het covid 19-virus bij één van de bewoners vastgesteld. ,,We zijn weer terug bij af.’’
29/05 15u15  Kabinet helpt reisbranche, garandeert reisvouchers met forse leningVakantiegangers kunnen voortaan met een gerust hart een reisvoucher accepteren voor hun geannuleerde vakantie. Het kabinet dekt de vouchers met een garantiestelling van 150 miljoen euro, schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag aan de Tweede Kamer.
29/05 15u15  Selectie ADO akkoord met salarisverlagingHet duurde even, maar ook ADO Den Haag is erin geslaagd om met de spelersgroep een akkoord te bereiken over een tijdelijke salarisverlaging. Directeur Mohammed Hamdi spreekt van een sterk signaal.
29/05 15u15  Zijn we te snel gestopt? ‘Het is nu wel heel vroeg komkommertijd’Met het zetten van een punt achter het voetbalseizoen is Nederland in Europa nog altijd één van de uitzonderingen. Nu de grote voetballanden weer begonnen zijn of plannen hebben om te starten, dringt zich dé vraag op: zijn we niet te vroeg gestopt?
29/05 15u15  Ariana en Gaga scoren de hoogste binnenkomer in de Top 40Dit is het overzicht van de belangrijkste verschuivingen in de Top 40 van week 22. In de lijst zien we 3 binnenkomers, 10 zittenblijvers, 11 stijgers en 16 zakkers.
29/05 15u15  Gewapende overval op tattooshop in Harderwijk; vluchtende dader komt niet verIn tattooshop Pijkie in Harderwijk heeft vrijdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden. Als de dader daar al buit bij maakte, kon hij er amper van genieten.
29/05 15u15  Zodra Nick, Simon en Kees in plat-Volendams praten ben ik weerloosJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
29/05 14u15  Trijntje Oosterhuis bezingt vitale beroepen in Frontberichten-medleyTrijntje Oosterhuis heeft een eerbetoon gebracht aan het NPO 1-coronacrisisprogramma Frontberichten, dat zondag voor de laatste keer te zien zal zijn. Bij het nummer hoort een bijzondere videoclip, waarin alle hoogtepunten van de afleveringen te zien zijn.
29/05 14u15  RIVM meldt 28 doden als gevolg van coronavirus, 9 nieuwe ziekenhuisopnamesHet RIVM registreerde de afgelopen 24 uur(tot en met 10.00 uur vandaag) 28 overleden personen die besmet waren met het coronavirus. Ook werden er 9 ziekenhuisopnames geregistreerd. Gisteren waren dat er 16. Er overleden toen 34 personen.
29/05 14u15  Alkmaar steunt AZ met 10 miljoen euro voor nieuw dakDe gemeente Alkmaar steekt AZ een helpende hand toe. De nummer 2 van het afgebroken seizoen in de eredivisie krijgt 10 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe dak van het stadion. Dat gebeurt in de vorm van een lening of garantie, laat AZ weten.
29/05 14u15  KNVB voelt niets voor bekerfinale op BonaireDe KNVB ziet niets in het plan om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op Bonaire af te werken. ,,Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is', reageert een woordvoerder van de voetbalbond.
29/05 14u15  Bijna blinde Wolter is afgekeurd maar wil heel graag aan het werk: ‘Ik ben veel meer dan mijn zicht’Wolter Oosterhuis (33) mag dan bijna blind en volledig afgekeurd zijn, bij de pakken neerzitten doet hij niet. Integendeel, de voormalig leraar en vader van drie is keihard op zoek naar een baan. ‘Verdorie, ik ben pas 33. Ik wil eruit halen wat erin zit.’
29/05 14u15  Boer Geert en Ingrid alweer uit elkaar: ‘Hij wil even niets nu’Het is niet langer ‘aan’ tussen boer Geert en zijn vriendin Ingrid, die hij leerde kennen vlak na de opnames van het KRO-NCRV-programma Boer Zoekt Vrouw. De 52-jarige Geert heeft het bijltje erbij neergegooid, laat zijn ex via Instagram weten.
29/05 14u15  Doodgeslagen brandweerman Duitsland: drie jongeren aangeklaagd, vier gaan vrijuitHet Openbaar Ministerie (OM) in het Duitse Augsburg (Beieren) heeft drie verdachten aangeklaagd voor de dood van een 49-jarige brandweerman, begin december. De jongeren van 17, 18 en 20 jaar worden beschuldigd van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel. De jongste, de vermeende hoofddader, moet zich ook voor de rechter verantwoorden voor mishandeling met de dood tot gevolg.
29/05 14u15  Max Meyer door het stof voor video van zijn vaderCrystal Palace-speler Max Meyer geneert zich voor zijn vader die een omstreden video (zie beneden) op sociale media plaatste. ,,Die video van hem past niet in mijn wereld. Ik ben echt diep geshockt,‘’ reageert de Duitser.
29/05 14u15  Peter R. de Vries stopt met advocatenwerkPeter R. de Vries stopt met zijn werk als directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem Advocaten. Zijn job zit erop, zo maakte de misdaadverslaggever en tv-persoonlijkheid bekend op Twitter.
29/05 14u15  Nick, Simon en Kees zijn het ideale antigif tegen de coronabluesJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
29/05 14u15  Nederlandse Loterij roept 1,5 miljoen klanten op om wachtwoord te resetten na verdachte activiteitenDe Nederlandse Loterij roept 1,5 miljoen actieve gebruikers op om hun wachtwoord te wijzigen. Dat doet de loterij nadat er verdachte inlogpogingen bij meer dan 12.000 klanten zijn waargenomen. Volgens een woordvoerder gaat het om ‘credential stuffing’, een methode waarbij hackers een elders gestolen wachtwoord en mailadres gebruiken om in te loggen op het account van klanten.
29/05 13u15  Staatsloterij roept 1,5 miljoen klanten op om wachtwoord te resetten na verdachte activiteitenDe Staatsloterij roept 1,5 miljoen actieve gebruikers op om hun wachtwoord te wijzigen. Dat doet de loterij nadat er verdachte inlogpogingen bij meer dan 12.000 klanten zijn waargenomen. Volgens een woordvoerder gaat het om ‘credential stuffing’, een methode waarbij hackers een eerder gelekt wachtwoord en mailadres gebruiken om in te loggen op het account van Staatsloterij-klanten.
29/05 13u15  Niet meer te koop in de supermarkt: waar zijn de kleine eierdozen gebleven?Wie regelmatig een eitje tikt, merkt er niks van. Maar mensen die alleen wonen of nauwelijks eieren consumeren, hebben het waarschijnlijk al ontdekt: in de meeste supermarkten worden niet langer doosjes met 4 eieren verkocht.
29/05 13u15  Van Basten: Michels misschien bang dat Cruijff het beter deedMarco van Basten vermoedt dat hij weet waarom Rinus Michels na het EK van 1998 niet Johan Cruijff, maar Leo Beenhakker bondscoach van het Nederlands elftal heeft gemaakt. ,,Het enige vermoeden wat ik heb, is dat Michels bang was dat zijn Europese titel van 1988 minder belangrijk zou zijn als Cruijff twee jaar later wereldkampioen was geworden”, zegt hij in een video op de website van de KNVB.
29/05 13u15  Dortmund zonder Haaland tegen PaderbornErling Haaland mist zaterdag de uitwedstrijd van Borussia Dortmund tegen SC Paderborn. De Noorse spits is nog niet hersteld van een blessure die hij dinsdag opliep tijdens het verloren duel met Bayern München (0-1).
29/05 13u15  Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”
29/05 13u15  Iconisch horecabedrijf De Haas in Elburg na 53 jaar failliet door corona: ‘Heel triest dat het zo gaat’Het zong al weken door de historische binnenstad van Elburg, maar nu is het echt een feit. De familie Vos heeft vrijdag het faillissement aangevraagd van Restaurant De Haas. Het bedrijf waar elke Elburger wel eens een biertje of een kop koffie dronk en waar de wijde regio kwam voor bruiloften en partijen. ,,We hebben met z’n allen een potje zitten janken.’’
29/05 13u15  Wielercrack Atty Duijn (74) uit Eefde gaat zijn pupil Turbo Theo achterna: recordpoging in GeleenAtty Duijn (74) uit Eefde gaat op 20 juni voor een mondiaal record een uur lang op de wielerbaan in Geleen rondjes fietsen achter een derny. Slaagt Atty in zijn missie, dan zorgt hij voor een wereldprimeur: nog nooit waagde iemand ouder dan 70 jaar een werelduurrecordpoging achter een gangmaker.
29/05 13u15  Tweeling speelt met op scherp staande granaat in Heino: ‘Ze dachten dat het een steen was’De tweeling Quinn en Jurre Logtenberg uit Heino speelde deze week zonder het zelf door te hebben met een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief bleek ook nog eens op scherp te hebben gestaan. ,,Dit had heel anders af kunnen lopen, maar inmiddels kunnen we er wel een beetje om lachen”, zegt vader Edwin.
29/05 13u15  The Strokes ook headliner op Best Kept Secret 2021Het Best Kept Secret Festival heeft zijn eerste headliner voor 2021. The Strokes komt volgend jaar alsnog naar Hilvarenbeek, zo heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt.
29/05 13u15  Fajah komt met volle billen-tips en Kim openhartig over embryotweelingKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
29/05 13u15  ‘UEFA wil CL en Europa League verkort uitspelen’De UEFA werkt aan een plan om de Champions League en Europa League met een verkort schema te voltooien. Dat beweert voorzitter Angel Torres van Getafe, de Spaanse club die Ajax in februari de toegang tot de achtste finales van de Europa League belemmerde.
29/05 13u15  Twintig procent van de horeca blijft maandag dichtCirca twintig procent van de horecazaken die maandag weer open mogen blijft dicht, dat blijkt uit een rondgang langs enkele grote bierbrouwerijen door de Stentor.
29/05 12u15  Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.
29/05 12u15  Bakfenomeen Rudolph van Veen bakt nu gezonder op tv: ‘Je kunt bloem vervangen door havermeel’Meer dan duizend baksels heeft chefkok Rudolph van Veen in het verleden gepresenteerd in zijn programma Rudolph's Bakery. Na een hiaat van vijf jaar is hij terug met een nieuwe dagelijkse reeks op 24 Kitchen.
29/05 12u15  Politie maakt reconstructie van dood pasgeboren baby in HaaksbergenHet Landelijk Video Reconstructie Team van de politie gaat komende week een reconstructie maken over de dood van de pasgeboren baby in Haaksbergen, op 11 april. De moeder, verdachte in de zaak, zit daarvoor nog altijd vast.
29/05 12u15  Dan maar in eigen land, die gravelrace: zelfs de beste profs gaan afzienDe gravelkoers Dirty Kanza had het hoogtepunt moeten zijn in het eerste jaar van Laurens ten Dam als wieler­pensiona­do. Maar corona bepaalde anders. Dus rijdt hij de 320 kilo­meter niet in de VS maar Nederland.
29/05 12u15  Influencers kunnen nu nóg rijker worden na aanpassingen InstagramInstagram stuurt updates de wereld in waarmee influencers gemakkelijker geld kunnen verdienen, rechtstreeks via het platform.
29/05 12u15  Renault blijft ondanks bezuinigingen in Formule 1Renault gaat fors bezuinigen om door de coronacrisis te komen, maar blijft wel actief in de Formule 1. ,,Het is onze intentie om in de Formule 1 te blijven', zei interim-directeur Clotilde Delbos. Vanaf volgend jaar geldt een budgetplafond van 133 miljoen euro voor alle teams in de Formule 1 en Renault denkt dan beter te kunnen concurreren met de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull.
29/05 12u15  Man (20) uit Deventer gewond na nachtelijke steekpartijDeventer werd afgelopen nacht opgeschrikt door een steekpartij op de Tweede Kruisstraat. Rond 1.00 uur ontving de politie meerdere meldingen van geschreeuw in de straat. De politie was snel ter plaatste, maar de verdachten waren al weg. Een 20-jarige Deventenaar raakte gewond en moest met de ambulance naar het ziekenhuis.
29/05 12u15  Williams breekt met hoofdsponsor en zet team te koopNog voordat het Formule 1-seizoen is begonnen neemt Williams afscheid van hoofdsponsor Rokit. Het roemruchte F1-team zit in financieel zwaar weer en moet nu weer een klap incasseren.
29/05 11u15  Bert (72) uit Zwolle had leukemie toen het C-woord viel: ‘Weg was-ie. Zonder afscheid’Ondanks zijn chronische lymfatische leukemie maakte Zwollenaar Bert Ponsteen wat van zijn eigen leven en dat van zijn (klein)kinderen. Bert gaf. Hij trapte het gaspedaal helemaal in. ,,Want in bed gaan de meeste mensen dood.’’
29/05 11u15  Wie wint de strijd om de Hema? ‘Speelbal van het grootkapitaal’Raakt zakenman Marcel Boekhoorn ‘zijn’ Hema kwijt? Nog geen 2 jaar nadat de miljardair de winkelketen overnam van Britse durfinvesteerders, proberen schuldeisers eigenaar te worden van ons nationale warenhuis. In ruil daarvoor zijn ze bereid 300 miljoen euro aan schulden weg te strepen. ,,Treurig om te zien dat Hema opnieuw een speelbal is van het grootkapitaal.’’
29/05 11u15  Afscheidslied Davina Michelle raakt nieuwslezer Henk Blok diepHenk Blok (52) was vandaag voor het laatst te horen op de radio in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Een verrassingsoptreden van Davina Michelle raakte hem diep. De nieuwslezer, die lijdt aan sarcoïdose, neemt een sabbatical om meer tijd aan zijn gezin te besteden. ‘Nu kan het nog.’
29/05 11u15  André is de enige bakker die de echte Arnhemse meisjes maakt: ‘Het procedé luistert nauw’Hoe begeerlijk kan een koekje zijn? Vraag het bakker André Hilvers. Sinds vorig jaar botert het tussen hem en Arnhemse meisjes. De koekjes maakt hij met een geheim recept.
29/05 11u15  Luguber tafereel: strand Nieuw-Zeeland bezaaid met miljoenen dode kreeftenEen luguber tafereel: het strand van het Nieuw-Zeelandse schiereiland Otago kleurt zo rood als een kreeft omdat daar miljoenen dode kreeften zijn aangespoeld.
29/05 11u15  Het fanatieke hakwerk van de zwarte specht: Twente had de primeurIn oudere bossen in Twente en de Achterhoek klinkt niet zelden de roffel van de zwarte specht. Het eerste succesvolle paartje in ons land werd in 1915 ontdekt in Lonneker. Echt welkom waren de zwarte spechten toen nog niet: zijn onvermoeibare gehak in bomen stoorde boseigenaren.
29/05 11u15  Grote zorgorganisaties in Apeldoorn zijn corona-vrij, bezoekregeling kan iets ruimerAlle locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o., KleinGeluk en Atlant in de regio Apeldoorn zijn corona-vrij. Daardoor kunnen de bezoekregeling in de zorggebouwen voorzichtig iets worden verruimd. Ook het speciale zorghotel op het Juliana-terrein is daarom niet meer nodig; die sluit maandag.
29/05 11u15  Australische dierenverzorgster zwaargewond na leeuwenaanval, bijtwonden in hoofd en nekEen 35-jarige Australische dierenverzorgster is vanmorgen zwaargewond geraakt toen ze een leeuwenverblijf aan het schoonmaken was. De vrouw werd aangevallen door twee volwassen, mannelijke leeuwen en werd in haar hoofd en nek gebeten. De aanval was niet alleen voor de vrouw traumatisch, ook twee ambulancemedewerkers die de vrouw uit het hok moesten halen vreesden voor hun leven.
29/05 11u15  Zeldzaam én heel schattig: koe krijgt drielingZeldzaam, bijzonder en vooral gewoon heel erg schattig. Koe Sneeker heeft een drieling gekregen op het melkveebedrijf van Lynn van der Grift en Wilbert van Laak uit Terhole.
29/05 11u15  Derde relnacht in Minneapolis na dood zwarte arrestant: politiebureau uitgebrandVoor de derde nacht op rij is de Amerikaanse stad Minneapolis het strijdtoneel geweest van brandstichtingen, plunderingen en vandalisme. Naast winkels ging ook een politiebureau in vlammen op. De protesten, die oversloegen naar zusterstad St. Paul, volgen op de dood van een geboeide zwarte man nadat een agent minutenlang zijn knie op de hals van de man had gedrukt.
29/05 10u15  Wat Eten We Vandaag: Kipburgers met pittige kaasvullingBijna weekend? Ja! Met deze kipburgers met pittige kaasvulling begin je het weekend op de juiste manier.
29/05 10u15  Renault schrapt bijna 15.000 banenRenault schrapt wereldwijd 14.600 banen om uit de crisis te komen waarin de autofabrikant verkeert. Ook wordt de productiecapaciteit van de fabrieken met bijna een vijfde verlaagd. Maar het merk blijft wel actief in de Formule 1, bevestigt ceo Clotilde Delbos.
29/05 10u15  Williams breekt met hoofdsponsor en overweegt team te verkopenNog voordat het Formule 1-seizoen is begonnen neemt Williams afscheid van hoofdsponsor Rokit. Het roemruchte F1-team zit in financieel zwaar weer en moet nu weer een klap incasseren.
29/05 10u15  Minneapolis beleeft derde relnacht na dood zwarte arrestant: politiebureau in vlammen opVoor de derde nacht op rij is de Amerikaanse stad Minneapolis het strijdtoneel geweest van brandstichtingen, plunderingen en vandalisme. Naast winkels ging ook een politiebureau in vlammen op. De protesten, die oversloegen naar zusterstad St. Paul, volgen op de dood van een geboeide zwarte man nadat een politieman minutenlang diens knie op zijn hals had gedrukt.
29/05 10u15  Bloemenkweker Aad verklapt acht jaar na Boer Zoekt Vrouw hoe het hem vergaatBoer Aad (56), die in 2012 schitterde in Boer Zoekt Vrouw, is nog altijd gelukkig in de liefde. Niet met Jeannet, maar met Ingrid, met wie hij sinds vijf jaar samen is.
29/05 10u15  Moeder Douwe Egberts maakt megabeursgang: 15,6 miljard euro waardMoederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, begint vrijdag bij zijn notering in Amsterdam de handel met een marktwaarde van 15,6 miljard euro. Daarbij komt de prijs per aandeel bij de beursgang uit op 31,50 euro. De marktwaarde valt daarmee aan de hoge kant uit van de beoogde bandbreedte tussen 14,9 miljard en 16 miljard euro.
29/05 10u15  Oproep aan Nederlandse volk: ‘Al bij niezen en hoesten geldt: Laat je testen!’Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid roept mensen op om zich al bij milde klachten op corona te laten testen. ,,Dat kan bij koorts, maar óók bij alleen klachten als hoesten, niezen en kortademigheid. Ook daarbij geldt: ‘Blijf thuis, en laat je testen!’’
29/05 09u15  Volendammers Nick & Simon en Kees geven Beau het nakijkenDe tweede aflevering van het nieuwe programma van Nick & Simon en hun goede vriend Kees Tol heeft flink wat extra kijkers getrokken. Gisteren keken er bijna 1,3 miljoen mensen naar Nick, Simon & Kees: Homeward Bound, meldt Stichting Kijkonderzoek. Dat is ruim 300.000 meer dan vorige week.
29/05 09u15  Minneapolis beleeft derde relnacht na dood zwarte arrestant: politiebureau in brand gestokenVoor de derde nacht op rij is de Amerikaanse stad Minneapolis het strijdtoneel geweest van brandstichtingen, plunderingen en vandalisme. Naast winkels ging ook een politiebureau in vlammen op. De protesten, die oversloegen naar zusterstad St. Paul, volgen op de dood van George Floyd, een geboeide zwarte man die stierf nadat een politieman minutenlang zijn knie op de nek van Floyd had gedrukt.
29/05 09u15  ‘Quarantainekilo’s? Mensen willen juist nu afvallen. Daar help ik bij’Oranje-leeuwin Dominique Blood­worth (25) hervat vandaag met VfL Wolfsburg de Bundesliga. Ze zat een week in een quarantainehotel, maar verveelde zich daar geen moment. ,,Voetbal staat op één, maar ik wil andere mensen helpen gezond te worden.’’
29/05 09u15  Onverwachte zomercliffhanger GTST trekt slechts 663.000 kijkersDe laatste aflevering van het dertigste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden is geëindigd zoals die begon. Slechts 663.000 mensen zagen volgens Stichting Kijkonderzoek gisteren een opgepoetste weekendcliffhanger, die vanwege de coronacrisis plots de zomercliffhanger werd.
29/05 09u15  Boer Aad en Ingrid nog altijd stapelverliefd: ‘We keken elkaar aan en het was goed’Boer Aad (56), die in 2012 schitterde in Boer Zoekt Vrouw, is nog altijd dolgelukkig met Ingrid. Nadat er drie jaar geleden borstkanker bij haar werd geconstateerd, zijn de twee nog hechter geworden.
29/05 09u15  Pim Fortuyn Prijs gaat naar Jort KelderProgramma- en opiniemaker Jort Kelder (55) is de winnaar van de Pim Fortuyn Prijs. Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vrijdag bekendgemaakt. De prijs is bedoeld voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord en taboes durven doorbreken.
29/05 09u15  Nieuwslezer Henk Blok neemt sabbatical: ‘Hopen dat een verre reis er nog in zit’Henk Blok (52) is vandaag voor het laatst te horen op de radio in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. De nieuwslezer, die lijdt aan sarcoïdose, neemt een sabbatical om meer tijd aan zijn gezin te besteden. ‘Nu kan het nog.’
29/05 09u15  Slachterij Helmond dicht: 1 op de zes geteste werknemers besmetSlachthuis Van Rooi Meat in Helmond moet tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat heeft de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost donderdagavond besloten.
29/05 08u15  Matige vorst aan de grond in noordoosten, zomerse Tweede Pinksterdag in aantochtDe nacht van donderdag op vrijdag is behoorlijk fris geweest. Op sommige plekken was zelfs sprake van matige vorst aan de grond, meldt Weerplaza.
29/05 08u15  Henk Blok neemt sabbatical: ‘Hopen dat reizen er nog in zit’Henk Blok (52) is vandaag voor het laatst te horen op de radio in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. De nieuwslezer, die lijdt aan sarcoïdose, neemt een sabbatical om meer tijd aan zijn gezin te besteden. ‘Nu kan het nog.’
29/05 08u15  UMC’s pleiten voor hoger salaris verpleegkundigen: ‘Laten we allemaal 10 euro meer zorgpremie betalen’Verpleegkundigen verdienen een beter salaris en meer doorgroeimogelijkheden. Niet alleen in crisistijd, maar structureel. Dat stelt prof. dr. Willy Spaan, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
29/05 08u15  ‘Jarig’ Slagharen opent attracties weer en is klaar voor de eerste bezoekersRuim twee maanden later dan gepland opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen de poorten weer. Vanwege het coronavirus uiteraard met de nodige maatregelen en aanpassingen. ,,Het enthousiasme is groot.’’
29/05 08u15  Harry en Meghan zijn overvliegende drones zat en bellen de politieOok in Los Angeles lijken prins Harry en zijn vrouw Meghan nog niet te kunnen genieten van hun privacy. De hertog en hertogin van Sussex hebben volgens verschillende Amerikaanse media last van overvliegende drones en ze hebben de politie ingeschakeld.
29/05 08u15  Ineens was er rust, heel veel rustRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt.
29/05 08u15  Grote blokhut bij Zutphen in vlammen opBij een woning Aan de Weg naar Voorst bij Zutphen is afgelopen nacht een grote blokhut in vlammen opgegaan. De brandweer wist overslag naar de woning te voorkomen.
29/05 08u15  Nieuwe aanklacht tegen Harvey WeinsteinIn een nieuwe rechtszaak beschuldigen nog eens vier vrouwen oud-filmproducent Harvey Weinstein van aanranding en verkrachting. Een van hen was ten tijde van het vermeende misbruik minderjarig.
29/05 08u15  Kvitova de beste op 'coronaproof' toernooi in PraagPetra Kvitova heeft ook in de coronatijd een toernooizege kunnen toevoegen aan haar erelijst. De 30-jarige Kvitova, tweevoudig winnares van Wimbledon, was voor lege tribunes de beste op een toernooi in Praag. De Tsjechische tennisbond had het evenement opgezet speciaal voor spelers uit eigen land.
29/05 08u15  Moeder Douwe Egberts 15,6 miljard waard op beurs AmsterdamMoederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet's, begint vrijdag bij zijn notering in Amsterdam de handel met een marktwaarde van 15,6 miljard euro. Daarbij komt de prijs per aandeel bij de beursgang uit op 31,50 euro. De marktwaarde valt daarmee aan de hoge kant uit van de beoogde bandbreedte tussen 14,9 miljard en 16 miljard euro.
29/05 08u15  Amsterdams appartement zonder balkon te koop voor 2,3 miljoen euro. ‘Wie koopt dat nou?’Het is weliswaar een chique ingericht appartement aan een van de bekendste pleinen van ons land, maar toch doet de vraagprijs wenkbrauwen fronsen: in Amsterdam staat een appartement te koop voor 2,3 miljoen euro, zonder buitenruimte. ,,Het lijkt erop dat het appartement niet is ingericht om in te wonen.”
29/05 08u15  LIVE | Sport- en evenementenwereld werken aan plan om open te gaan, MLS mag weer trainenHoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.
29/05 08u15  Auto slaat over de kop en belandt in sloot langs A6 bij Nagele: twee gewondenBij een ongeluk gisteravond op de A6 tussen Nagele en Emmeloord zijn twee mensen gewond geraakt. Een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak van de snelweg, waarna het op de kop in een sloot eindigde. In het voertuig zaten vijf mensen.
29/05 07u15  LIVE | Sport- en evenementenwereld werken samen aan plan om weer open te gaanHoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.
29/05 07u15  Paul McCartney komt niet, waar hoorden we dat eerder?Het doet pijn bij fans van Paul McCartney: vanavond zou hij optreden in het Goffertpark. Maar ja, corona. Vaker lieten grote sterren het afweten op Nederlandse bodem, om diverse redenen. Over afgelaste shows door dronkenschap, te veel pillen en zelfs een huwelijkscrisis.
29/05 07u15  Rokers willen stoppen uit angst voor coronavirusTieners keren zich af van de sigaretten, maar ook oudere rokers willen nu meer dan ooit van het roken af, meldt het Trimbos Instituut. Ze zijn bang dat ze nóg zieker worden als ze besmet raken met het coronavirus.
29/05 07u15  De legendarische ‘buzzer beater’ van Rik SmitsElke dag belichten we een historisch sportmoment van dezelfde datum. Vandaag 29 mei 1995: de beroemde ‘buzzer beater’ van Rik Smits.
29/05 07u15  Dode en gewonde door spookrijder bij frontale botsing op de A12Een frontale botsing tussen twee auto’s op de A12 bij Maarsbergen heeft vanmorgen het leven gekost aan een van de inzittenden. Een andere is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval werd volgens de politie hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een spookrijder. Die is aangehouden en ook overgebracht naar het ziekenhuis.
29/05 07u15  Duitse hulpdiensten aangevallen na brandstichting: drie verdachten vast, ruim een ton schadeDuitse politieagenten en brandweerlieden zijn afgelopen nacht aangevallen nadat ze afkwamen op een brandmelding in Dietzenbach bij Frankfurt. Zo'n 50 mensen bekogelden de hulpdiensten met stenen nadat de groep brand had gesticht. Niemand raakte gewond.
29/05 07u15  Apeldoorn zet mes in aantal zorgaanbieders, misschien ook in soorten therapieApeldoorners die zorg of hulp via de gemeente krijgen, hebben straks minder te kiezen dan nu. De gemeenteraad is het eens met die principiële verandering. Wel zijn er vragen en kanttekeningen.
29/05 07u15  Stadsstrand Zwolle opent maandag, met grote banken in plaats van strandstoelenStadsstrand Zwolle opent maandag weer. De vergunning is binnen en de containers zijn al op het Rodetorenplein geplaatst. Maar helemaal dezelfde beleving zoals tijdens de voorgaande jaren, dat kunnen de uitbaters niet bieden. Strandstoelen zullen nauwelijks aanwezig zijn.
29/05 07u15  Stoplicht blokkeert brandweerkazerne ErmeloDe brandweerkazerne van Ermelo is enkele dagen slecht bereikbaar geweest voor brandweerlieden, door werkzaamheden van Liander. Een stoplicht blokkeerde de straat.
29/05 07u15  LIVE | Kwartaalomzet horeca 14 procent lager, slachthuis Helmond dicht na nieuwe besmettingenFrankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 07u15  Terrassen in Raalte mogen uitbreiden: ‘Ondernemers kwamen zelf met schetsen’Bijna alle terrassen in Raalte mogen vanaf 1 juni verruimd open. Er kwamen veel ideeën en aanvragen van horecaondernemers binnen bij de gemeente Raalte om een uitbreiding voor elkaar te krijgen. Wethouder Dennis Melenhorst laat weten dat bijna alles terrassen de tafels en stoelen vanaf tweede pinksterdag verruimd mogen opzetten.
29/05 06u15  Oproep om al bij milde klachten test te doen: ‘Met verkoudheid moet je al gaan’Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid roept mensen op om zich al bij milde klachten op corona te laten testen. ,,Dat kan bij koorts, maar óók voor iedereen met alleen klachten zoals hoesten, niezen en kortademigheid geldt: ‘Blijf thuis, en laat je testen!’’
29/05 06u15  Twitter: Decreet Trump bedreiging vrijheid van meningsuitingTwitter noemt het decreet van de Amerikaanse president Donald Trump om sociale mediabedrijven verantwoordelijk te houden voor de geplaatste content een ,,bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van internet’’.
29/05 05u15  Voordelig alternatief voor de VW Golf: op pad met de nieuwe Seat LeonWaarom zou je nog voor een Volkswagen Golf kiezen, nu Seat de ruim 1500 euro goedkopere, nieuwe Leon introduceert? Dat is min of meer dezelfde auto, maar spannender vormgegeven.
29/05 05u15  Nieuwe Lego-Lamborghini bestaat uit bijna 4000 onderdelenDe Lamborghini Sián FKP 37 Technic-set is de meest complete en dus ook een van de duurste Lego-auto's ter wereld. Hij bestaat uit 3696 onderdelen en is vanaf 1 juni te bestellen voor 379,99 euro.
29/05 05u15  LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, recordaantal nieuwe gevallen BraziliëFrankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 04u15  Zes aanhoudingen bij ontdekking drugslab BrabantDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een drugslab aangetroffen in het Brabantse Vorstenbosch. Er werden zes aanhoudingen verricht, meldt de politie op Twitter.
29/05 04u15  Slachthuis Helmond langer dicht: ‘Is brandhaard of kan dat worden’Slachthuis Van Rooi Meat in Helmond moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat maakte de Veiligheidsregio in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.
29/05 03u15  Wanneer de branden stoppen? ‘Als er onderzoek komt naar 5G’Wat drijft mensen die brand stichten in onze zendmasten? Deze week ging nummer 29 in de fik, in Roosendaal: ,,Die mastbranden zijn alleen maar om aandacht te vragen voor de gevaren van 5G.”
29/05 03u15  Extra bewaking bij zendmasten, zorgen over brandstichtersZendmastbedrijven en telecomproviders in Nederland huren extra beveiliging in tegen brandstichters die het op hun masten hebben gemunt.
29/05 03u15  Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe coronabesmettingenSlachthuis Van Rooi Meat in Helmond moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat maakte de Veiligheidsregio in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.
29/05 03u15  Kansrijke senator Nevada wil geen running mate meer worden van BidenDe Democratische senator van de Amerikaanse staat Nevada Catherine Cortez Masto heeft donderdag bekendgemaakt dat ze zich niet langer kandidaat stelt om running mate van presidentskandidaat Joe Biden te worden.
29/05 03u15  LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per videoFrankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 02u15  LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per videoFrankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 01u15  Omzet motor- en autobranche gedaald door coronacrisisDe omzet van de motor- en autobranche is in het eerste kwartaal van dit jaar door de coronacrisis voor het eerst sinds 2013 gedaald. Met name de importeurs van auto’s en motoren boekten fors minder opbrengsten omdat veel autofabrieken hun deuren sloten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29/05 01u15  Miljoenenbonus voor Tesla-topman MuskTesla-topman Elon Musk heeft begin mei een miljoenenbonus gekregen. Toen werd aan de voorwaarde voldaan om de eerste tranche van een enorm bonusplan uit te betalen, bevestigde de maker van elektrische auto’s in een bij de toezichthouder ingediend document. Tesla had op dat moment een omzet van 20 miljard dollar en was langdurig meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs.
29/05 01u15  Coronacrisis drijft meer mensen naar bijstandNederland telde eind maart 413.000 mensen met een bijstandsuitkering. Daarmee steeg het aantal mensen dat een beroep deed op het vangnet op maandbasis met circa duizend. Vooral de aanvragen van zelfstandigen namen toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is sprake van een trendbreuk. Sinds 2017 was vrijwel iedere maand sprake van een daling van het aantal mensen in de bijstand.
29/05 00u15  LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni openen, ‘Serie A en Premier League in juni verder’Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
29/05 00u15  Koeman: ‘Afspraak cardioloog was uitgesteld door coronacrisis’Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. ,,Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld”, zo verklaarde hij donderdag bij het RTL4-programma Beau. ,,Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo’n afspraak is uitgesteld.”
28/05 23u15  Koeman: ‘Uitspraak cardioloog was uitgesteld door coronacrisis’Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. ,,Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld”, zo verklaarde hij donderdag bij het RTL4-programma Beau. ,,Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo’n afspraak is uitgesteld.”
28/05 23u15  HSV verprutst 2-0 voorsprong bij StuttgartHamburger SV heeft bij VfB Stuttgart een gevoelige nederlaag geleden. Het team van Rick van Drongelen en Timo Letschert stond bij rust met 0-2 voor, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit tegen de concurrent in de strijd om directe promotie.
28/05 23u15  Coronabesmetting op kantoor door airco, kan dat?Zowel een Chinees als Amerikaans onderzoek toont aan dat de door een airco veroorzaakte luchtstroom ‘coronadruppeltjes’ kan oppikken én verder kan meevoeren dan de veilig gewaande 1,5 meter. Reden tot paniek? Virologen vertelden aan HLN wat het gevaar van besmetting is via de airco.
28/05 23u15  Trump tekent decreet om sociale media aansprakelijk te maken voor inhoudDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn oorlog tegen verschillende sociale mediabedrijven naar een hoger niveau getild. Hij heeft zojuist een decreet ondertekend waarmee hij sociale media als Twitter en Facebook aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun sites. Trump vindt de sociale media vooringenomen en neemt daarom stappen.
28/05 23u15  Jongemannen (17) met nepwapen opgepakt op station Arnhem CentraalARNHEM - Twee mannen zijn donderdagavond op station Arnhem Centraal gearresteerd, omdat ze een wapen bij zich droegen. Agenten met kogelwerende vesten hebben het tweetal opgepakt. Het gaat om twee 17-jarige Arnhemmers, zo laat een woordvoerder van de politie weten.
28/05 22u15  Jan van Zanen voorgedragen als burgemeester van Den HaagJan van Zanen is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat werd vanavond bekend gemaakt in theater Diligentia in Den Haag.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

3x Ambulancewens biedt excuses aan voor ‘laatste wens-ruzie’ met woonzorgcentrum Goes30/05 11u15 - De Stentor: GOES - De Stichting Ambulance Wens Nederland biedt haar excuses aan tegenover het personeel van het Goese woonzorgcentrum Rehoboth. De stichting erkent dat ze het personeel er eerder deze week ten onrechte van betichtte, niet te willen meewerken aan de laatste wens van een stervende man om zijn vrouw nog één keer te zien.
3x Maak je geen zorgen in de supermarkt en negen andere corona-geboden30/05 08u15 - De Stentor: Verder na de lockdown, hoe moet dat? Waar dreigt het coronagevaar wel, waar niet? Om orde te scheppen in het woud van meningen en wetenschappelijke onderzoeken, sprak deze krant met een reeks experts. Het resultaat: tien geboden voor een veilig (en leuk) leven in coronatijd.
2x Tennisster Gauff over politiegeweld in VS: ‘Ben ik de volgende?’30/05 12u15 - De Stentor: De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis heeft ook tennisster Coco Gauff diep geraakt. De pas 16-jarige speelster, vorig jaar een sensatie op Wimbledon, heeft op het sociale medium TikTok een filmpje geplaatst waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn. Eerder spraken al meer Amerikaanse sportsterren hun afschuw uit over de dood van Floyd die tot grote protesten heeft geleid in de VS.
2x Man uit Brabant aangehouden voor branden eendenslachterij Tomassen Duck-To Ermelo30/05 11u15 - De Stentor: De politie heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert (Noord-Brabant) aangehouden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij een brandstichting op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo. Hij meldde zichzelf bij de politie.
2x Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’30/05 11u15 - De Stentor: De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.
2x Pinksterweekend begint met zomerse temperaturen, en het wordt nog warmer30/05 11u15 - De Stentor: Het pinksterweekend is begonnen en ons land kan de komende dagen rekenen op veel zon en aangename temperaturen. Vandaag kunnen de temperaturen oplopen tot 25 graden en ook morgen en maandag wordt het heerlijk weer.
2x Harm Edens uit Zutphen: ‘Mijn moeder zei: zeg maar niet op tv dat je homoseksueel bent’30/05 11u15 - De Stentor: Razendsnel zag Harm Edens (58) dit voorjaar het medialandschap veranderen. Ook hij ligt ’s nachts wakker van de zorgen, maar hij zet z’n angst om in energie en strijdbaarheid. Die nuchterheid kreeg hij van huis uit mee. En ook ‘héél veel niet.’
2x Polen en Roemenen elke dag in volle busjes van Emmerik naar Nederland: ‘Voor ons is corona niet meer dan een griepje’30/05 11u15 - De Stentor: EMMERIK - Nergens in deze regio wonen naar verhouding zoveel arbeidsmigranten als in Emmerik, het verpauperde grensstadje am Rhein. Wie de Oost-Europeanen wil vinden, moet kijken waar er een busje van Horizon voor de deur staat.
2x ‘Dacht hij bij het gieten van de benzine aan donzige kuikens?’30/05 11u15 - De Stentor: Phaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.
2x LIVE | 'GP Oostenrijk gaat door’, Lyon hoopt nog op uitspelen competitie30/05 11u15 - De Stentor: Hoewel de sport steeds meer wordt opgestart, houdt het coronavirus een ijzeren greep op de sportwereld. In dit liveblog houden we de laatste nieuwsberichten bij.

Statistieken

Artikels:
25701
Gelezen:
4616
Aantal lezers nu:
75


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven