zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Beroemd en Bizar

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

De Standaard: Beroemd en Bizar

Verbergen Tonen
29/01 00u15  ‘Game of thrones’-acteur waagt zich aan politiek De Deense acteur Pilou Asbæk, die ­wereldwijd doorbrak als Euron Greyjoy in de serie Game of thrones, stapt in de politiek. De 39-jarige Deen heeft zich aangesloten bij de regerende so­ciaaldemocraten van zijn land.
29/01 00u15  Snorkelende bioloog gaat door het dak wanneer ze zeldzame octopus spot Een Australische marien bioloog kon met haar enthousiasme geen blijf toen ze tijdens het snorkelen een zeldzame octopus spotte bij het Great Barrier Reef. Op onderwaterbeelden van het kleurrijke dier zijn haar kreten van blijdschap zelfs door haar duikmasker te horen.
29/01 00u15  Platenzaak in hartje Rome krijgt oude klant paus Franciscus over de vloer Dinsdagavond werd paus Franciscus gespot toen hij een platenzaak in het centrum van Rome bezocht. Het was een nostalgisch bezoek, want de paus is een oude bekende bij Stereosound. In bovenstaande video verklapt de dochter van de zaakvoerder wat de favoriete muziek van paus Franciscus is.
29/01 00u15  Australische nieuwslezers noemen Djokovic ‘achterbakse klootzak’ Op sociale media doen gelekte beelden de ronde van Australische nieuwslezers die in een onderonsje commentaar leveren op tennisser Novak Djokovic. De twee zijn niet mals voor de Serviër die ze van leugens over zijn positieve coronatest en whereabouts betichten. De nieuwsankers hebben hun excuses aangeboden en televisienetwerk Seven West Media heeft een intern onderzoek geopend.
29/01 00u15  Zeg het met schapen: Duitser zet kudde in om vaccin te promoten Een Duitse organisator van teambuildings heeft genoeg van de coronacrisis en wil zijn landgenoten aansporen om zich te laten vaccineren. Dat doet hij op een opmerkelijke manier: ‘Als het niet lukt met wetenschappelijke argumenten, dan overtuigen deze schapen misschien wel’, luidt het. 
29/01 00u15  Skiërs redden hond die door lawine gegrepen werd Twee Amerikaanse jongemannen zagen tijdens een skitripje hoe een hond meegesleurd werd door een lawine. Na twintig minuten zoeken en graven, konden ze het dier bevrijden. Hun heldendaad werd vastgelegd op camera. Kijk mee in bovenstaande video.
29/01 00u15  Braziliaan wandelt op slackline tussen twee luchtballonnen: ‘Onvergetelijk’ Een 34-jarige waaghals uit Brazilië heeft een nieuw wereldrecord gevestigd. Op meer dan anderhalve kilometer hoogte wandelde hij op een slackline tussen twee luchtballonnen. ‘Het is een gevoel dat ik voor altijd bij me zal dragen’, aldus Rafael Zugno Bridi. Bekijk de straffe stunt in de video hierboven. 
29/01 00u15  Man gaat metershoog de lucht in met vlieger Een groep vrienden in de Sri Lankaanse stad Jaffna besloot een enorme vlieger de lucht in te hijsen, maar toen de wind te fel werd liep het fout. Iedereen had het touw losgelaten, behalve een man. In nog geen minuut tijd hing hij metershoog in de lucht.  
28/01 00u15  Onderzoek wijst uit: goudvis kan voertuig besturen Een team wetenschappers aan de Israëlische Ben-Gurion Universiteit heeft zes goudvissen leren ‘rijden’ met een robotvoertuigje. Dat deden ze om de cognitieve capaciteiten van de dieren te onderzoeken wanneer die buiten hun natuurlijke habitat navigeren. ‘De vissen beseffen snel dat er een verband is tussen hun bewegingen en de bewegingen van de robot’, aldus de onderzoekers.
28/01 00u15  ‘Uitwaaien’ is volgens ‘The Washington Post’ nieuwe trend Weg met de knusse Hygge van de Denen, een frisse neus halen is ‘de nieuwe trend’ volgens The Washington Post.
28/01 00u15  Vandalen doen iconische witte kliffen bloeden Aan de Siciliaanse kustlijn hebben vandalen afgelopen week de witte rotswanden besmeurd met een rood poeder. Op dronebeelden is te zien hoe de kliffen lijken te bloeden vooraleer ze door een groep vrijwilligers weer in ere werden hersteld.
28/01 00u15  Kim Kardashian aangeklaagd voor promotie cryptomunten Enkele Amerikaanse beroemdheden, onder wie Kim Kardashian, kijken aan tegen een rechtszaak omdat ze beleggers zouden hebben misleid met promotie voor een cryptomunt.
28/01 00u15  Eva De Roo bevallen van zoontje Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo is eind 2021 bevallen van een zoontje, Arto. Dat meldt ze zelf op Instagram. De Roo en partner Jan Paternoster hadden samen al een zoontje.
27/01 07u15  Blogster moet 4 miljoen dollar aan Cardi B De Amerikaanse rapster Cardi B krijgt 4 miljoen dollar in een proces tegen een gossipblogster die verklaard had dat het ongeboren kind van de rapster een intellectuele handicap zou hebben en dat Cardi zich prostitueerde om geld te verdienen, herpes opliep en ecstasy en cocaïne nam.
27/01 00u15  Mission impossible: luxejacht wurmt zich met moeite onder Nederlandse bruggen door In Nederland wordt een tachtig meter lang luxejacht vanaf een scheepswerf versleept. Het transport van de Galactica verloopt niet zonder slag of stoot: het schip liep door het hoge waterpeil al onder twee bruggen vast. Kijk mee in bovenstaande video.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/01 00u15  Buckingham Palace wou geen ‘Candle in the wind’ tijdens begrafenis DianaVan de begrafenis van prinses Diana herinneren veel mensen zich vooral het moment waarop Sir Elton John de aangepaste versie zong van zijn lied ‘Candle in the wind’. Maar volgens archiefdocumenten die net zijn vrijgegeven, was het Paleis daar geen voorstander van.
26/01 14u15  Bollywood-actrice na 15 jaar buiten vervolging gesteld van ‘obsceen gedrag’ met Richard GereVijftien jaar nadat Richard Gere haar publiekelijk op de wang kuste, is Bollywood-actrice Shilpa Shetty hiervoor buiten vervolging gesteld.
26/01 09u15  Peter Dinklage niet opgezet met remake SneeuwwitjeNiet iedereen is opgezet met de nieuwe remake van Disneys Snow White. Acteur Peter Dinklage uitte afgelopen week in de WTF-podcast van Marc Maron kritiek op de gedateerde manier waarop de dwergen in de film afgebeeld worden.
26/01 00u15  En plots racen er honderd ontsnapte struisvogels door stadscentrumIn het zuiden van China zijn zaterdag meer dan tachtig struisvogels ontsnapt uit een boerderij. De dieren renden de baan op en maakten het stadscentrum onveilig. Nadat de dieren zes kilometer hadden afgelegd, konden de meeste gevangen worden.  
26/01 00u15  Kate Middleton steelt de show op kerstconcert en laat zien dat ze aardig stukje piano kan spelenDe hertogin van Cambridge heeft vriend en vijand verbaasd op kerstavond door piano te spelen tijdens het koninklijk kerstconcert in Westminster Abbey. Kate Middleton bracht er samen met zanger Tom Walker zijn nummer ‘For those who can’t be here’. ‘Het idee om mij te begeleiden op piano kwam van de hertogin zelf’, aldus de zanger. ‘Ze was nerveus, maar heeft het fantastisch gedaan.’
25/01 00u15  Konijn van Mike Pence en ‘lgbti+-activist’ Marlon Bundo overledenMarlon Bundo, het bekende huisdier van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence, is niet meer. Het konijn zal vooral worden herinnerd als de inzet van een lgbti+-rel.
25/01 00u15  Turkmenistan wil ‘poort naar de hel’ dovenAl tientallen jaren staat een krater in de woestijn in Turkmenistan in brand. Maar daar wil de huidige president nu een einde aan brengen.
25/01 00u15  Brits koningshuis verspreidt nieuwe portretten van Kate Middleton voor haar 40ste verjaardagDe Britse prinses Kate Middleton wordt vandaag 40 jaar oud en het Britse koningshuis viert dat met enkele nieuwe portretten.
24/01 00u15  Boer geeft koeien VR-bril en krijgt prompt meer melk‘Zot zijn doet geen zeer’, dacht een Turkse veehouder, en hij gaf zijn koeien een VR-bril. Het resultaat: meer én betere melk. Bekijk zijn experiment in de video hierboven.  
24/01 00u15  Verward hert trapt deur van woning in en zet over zijn toeren huis op steltenEen vrouw uit South Bend, Colorado, kon dinsdag haar ogen niet geloven toen er een hert plots door haar voordeur stormde. Het dier rende in het wilde weg naar de kelder waar het zich constant bezeerde. Het hert was niet meer te redden en moest afgemaakt worden.  
24/01 00u15  Harry en Meghan delen eerste foto van hun dochtertjeZe is intussen al een half jaar oud, maar op een eerste foto van Lilibet was het wachten tot de jaarlijkse kerstkaart van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan.
22/01 12u15  Reddingswerkers redden hond met worst aan droneWat als een hond in gevaar de reddingswerkers niet vertrouwt en hun hulp weigert? Het Britse Denmead Drone Search & Rescue team wist er wel raad mee. In de video hierboven ziet u hoe Millie de hond, die dreigde te verdrinken door het opkomende tij, gered wordt.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

4x Man gaat metershoog de lucht in met vlieger29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Een groep vrienden in de Sri Lankaanse stad Jaffna besloot een enorme vlieger de lucht in te hijsen, maar toen de wind te fel werd liep het fout. Iedereen had het touw losgelaten, behalve een man. In nog geen minuut tijd hing hij metershoog in de lucht.  
4x Braziliaan wandelt op slackline tussen twee luchtballonnen: ‘Onvergetelijk’29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Een 34-jarige waaghals uit Brazilië heeft een nieuw wereldrecord gevestigd. Op meer dan anderhalve kilometer hoogte wandelde hij op een slackline tussen twee luchtballonnen. ‘Het is een gevoel dat ik voor altijd bij me zal dragen’, aldus Rafael Zugno Bridi. Bekijk de straffe stunt in de video hierboven. 
4x Skiërs redden hond die door lawine gegrepen werd29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Twee Amerikaanse jongemannen zagen tijdens een skitripje hoe een hond meegesleurd werd door een lawine. Na twintig minuten zoeken en graven, konden ze het dier bevrijden. Hun heldendaad werd vastgelegd op camera. Kijk mee in bovenstaande video.
4x Zeg het met schapen: Duitser zet kudde in om vaccin te promoten29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Een Duitse organisator van teambuildings heeft genoeg van de coronacrisis en wil zijn landgenoten aansporen om zich te laten vaccineren. Dat doet hij op een opmerkelijke manier: ‘Als het niet lukt met wetenschappelijke argumenten, dan overtuigen deze schapen misschien wel’, luidt het. 
4x Australische nieuwslezers noemen Djokovic ‘achterbakse klootzak’29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Op sociale media doen gelekte beelden de ronde van Australische nieuwslezers die in een onderonsje commentaar leveren op tennisser Novak Djokovic. De twee zijn niet mals voor de Serviër die ze van leugens over zijn positieve coronatest en whereabouts betichten. De nieuwsankers hebben hun excuses aangeboden en televisienetwerk Seven West Media heeft een intern onderzoek geopend.
4x Platenzaak in hartje Rome krijgt oude klant paus Franciscus over de vloer29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Dinsdagavond werd paus Franciscus gespot toen hij een platenzaak in het centrum van Rome bezocht. Het was een nostalgisch bezoek, want de paus is een oude bekende bij Stereosound. In bovenstaande video verklapt de dochter van de zaakvoerder wat de favoriete muziek van paus Franciscus is.
4x Snorkelende bioloog gaat door het dak wanneer ze zeldzame octopus spot29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Een Australische marien bioloog kon met haar enthousiasme geen blijf toen ze tijdens het snorkelen een zeldzame octopus spotte bij het Great Barrier Reef. Op onderwaterbeelden van het kleurrijke dier zijn haar kreten van blijdschap zelfs door haar duikmasker te horen.
4x ‘Game of thrones’-acteur waagt zich aan politiek29/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: De Deense acteur Pilou Asbæk, die ­wereldwijd doorbrak als Euron Greyjoy in de serie Game of thrones, stapt in de politiek. De 39-jarige Deen heeft zich aangesloten bij de regerende so­ciaaldemocraten van zijn land.
0x Reddingswerkers redden hond met worst aan drone22/01 12u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Wat als een hond in gevaar de reddingswerkers niet vertrouwt en hun hulp weigert? Het Britse Denmead Drone Search & Rescue team wist er wel raad mee. In de video hierboven ziet u hoe Millie de hond, die dreigde te verdrinken door het opkomende tij, gered wordt.
0x Harry en Meghan delen eerste foto van hun dochtertje24/01 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar: Ze is intussen al een half jaar oud, maar op een eerste foto van Lilibet was het wachten tot de jaarlijkse kerstkaart van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan.

Statistieken

Artikels:
33084
Gelezen:
3620
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven