zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u15
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
29/05 18u15  EW-omslagverhaal: Neo-fascistische Fratelli d’Italia eist excuses Giorgia Meloni, leider van de neo-fascistische Fratelli d’Italia, eist dat de Nederlandse ambassadeur in Rome Joost Flamand excuses aanbiedt voor Jelte Wiersma’s omslagartikel in EW van deze week. In het artikel worden de feiten op een rij gezet waarom het pervers zou zijn Nederland en Noord-Europees geld aan Zuid-Europese EU-landen te geven. Meloni heeft de … Continued The post EW-omslagverhaal: Neo-fascistische Fratelli d’Italia eist excuses appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/05 17u15  Vier veelgestelde vragen over het coronavirus Hoe besmettelijk is het coronavirus? En hoe verspreidt het zich? Redacteur zorg en gezondheid Marieke ten Katen beantwoordt vier veelgestelde vragen over het coronavirus. Hoe verspreidt het virus zich? Mensen die besmet zijn met het virus kunnen het verspreiden via druppels die door niezen en hoesten uit de neus en mond kunnen komen. En ook … Continued The post Vier veelgestelde vragen over het coronavirus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/05 17u15  1,5 meter-samenleving sneuvelt: straks weer volle treinen, drukke winkelstraten en massa’s toeristen De maatschappij moet weer open. Per direct. Maar in de juiste balans, schrijft winkelonderzoeker Hans van Tellingen. Zodat aan de ene kant de economie en het land weer kunnen functioneren, en aan de andere kant het coronavirus onder controle komt. Want het kan niet zo zijn dat het virus wint en Nederland aan de bedelstaf … Continued The post 1,5 meter-samenleving sneuvelt: straks weer volle treinen, drukke winkelstraten en massa’s toeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/05 13u15  Podcast: Hoe zoekt Joe Biden een vicepresident en wie maken er kans? Normaliter is het vicepresidentschap een weinig aanlokkelijke baan. Maar met de 77-jarige Joe Biden als presidentskandidaat van de Democraten, is alles anders. Wie zijn de favorieten van Biden en hoe kies je een vicepresident? Amerikacorrespondent Emile Kossen legt het uit in gesprek met Victor Pak. Ook spreken zij over het uitstellen van de partijconventies. De … Continued The post Podcast: Hoe zoekt Joe Biden een vicepresident en wie maken er kans? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/05 13u15  Waarom CDA’er Omtzigt boos is over gebrekkig functionerende Tweede Kamer Woensdag debatteerde de Tweede Kamer opnieuw over de ontspoorde toeslagenaffaire. De Belastingdienst vorderde van duizenden ouders onterecht de kinderopvangtoeslag terug, maar een oplossing van het probleem is voorlopig niet inzicht. Kamerlid Pieter Omtzigt raakte zichtbaar gefrustreerd over de obstructie van de staatssecretaris, maar ook over het functioneren van de Tweede Kamer. Volgens Omtzigt (CDA) trekt … Continued The post Waarom CDA’er Omtzigt boos is over gebrekkig functionerende Tweede Kamer appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 22u15  Waarom voert het Westen de strijd tegen corona niet samen? In eerdere crisissituaties was er sprake van eenheid tussen Europa en Amerika, schrijft Roberta N. Haar. Waarom lijkt het coronavirus westerse bondgenoten juist uit elkaar te drijven? For English, click here Ten tijden van de lockdown ruimen we bijna allemaal onze kast op. Een van mijn buren vond een speciale editie van The New York … Continued The post Waarom voert het Westen de strijd tegen corona niet samen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 22u15  The disunifying effect of Vaccine Wars Across the Atlantic We are all cleaning out our closets in this lockdown period. One of my neighbors found a Special Edition of The New York Times from Sunday the 16th of September 2001, which had been lovingly saved over the years. Still unable to throw it away, he passed it on to me. Reading it these nineteen … Continued The post The disunifying effect of Vaccine Wars Across the Atlantic appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 19u15  ‘Ze hebben in Afrika veel adequater gereageerd dan in Europa’ De reisindustrie is hard geraakt door de coronacrisis, maar sommige ondernemers zien ook kansen. Charles Witlox organiseert met zijn bedrijf Charlie’s Travels reizen op het Afrikaanse continent. ‘Dit is het moment waarop we moeten overleggen hoe reizen er na corona moet uitzien.’ Hoe manifesteert corona zich in Afrika? ‘Overheden hebben heel adequaat gereageerd hier, veel … Continued The post ‘Ze hebben in Afrika veel adequater gereageerd dan in Europa’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 19u15  Opeens wil iedereen Bidens vicepresident worden Normaliter is het vicepresidentschap een weinig aanlokkelijke baan. Maar deze keer, met de 77-jarige Joe Biden als presidentskandidaat van de Democraten, is alles anders. Wie maken er kans om Bidens running mate te worden? ‘De vicepresident van de Verenigde Staten heeft twee taken,’ reageerde voormalig Senator John McCain eens op de vraag of hij Amerika’s tweede man wilde … Continued The post Opeens wil iedereen Bidens vicepresident worden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 15u15  Een ‘betere deal’ sluiten: internationaal lukt het Trump niet Trump heeft zich internationaal nog niet bewezen als  succesvolle ‘dealmaker’, schrijft Robbert de Witt. Opzeggen en terugtrekken, daar blijft het bij. Robbert de Witt (1978) is Buitenlandredacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over mondiale ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor Nederland en Europa. Naar de letter heeft Donald Trump het gelijk aan zijn … Continued The post Een ‘betere deal’ sluiten: internationaal lukt het Trump niet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 13u15  Falend systeem van inburgeren blijft nog even bestaan Inburgeren in Nederland is een drama. Sinds de jaren negentig is er een inburgeringsbeleid en sindsdien worstelt de politiek er al mee. Om de paar jaar wordt het beleid omgegooid omdat het niet werkt of omdat een nieuw kabinet zich wil laten gelden. Dan weer moet de gemeente het doen, dan weer de markt. De … Continued The post Falend systeem van inburgeren blijft nog even bestaan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 13u15  Hugo de Jonge citeerde niet Abraham Kuyper maar Groen van Prinsterer Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid verbaasde vorige week een beetje toen hij opeens Abraham Kuyper citeerde. De CDA-minister deed dat aan het begin van zijn bijdrage aan de persconferentie over de corona-maatregelen, dinsdagavond 19 mei in Den Haag. Dat citaat – ‘Regeren is iets anders dan administreren’ – was vooral voor zijn eigen achterban … Continued The post Hugo de Jonge citeerde niet Abraham Kuyper maar Groen van Prinsterer appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/05 13u15  Adieu kantoortuin, we kiezen voor echt groen Overleeft het kantoor de coronacrisis? Meer thuiswerken is mogelijk een blijvertje. Dat is ook van invloed op de huizenmarkt, schrijft Marijn Jongsma. Managementprofessor Frederik Anseel, verbonden aan de universiteit van Sydney, is er in zijn column in de Belgische zakenkrant De Tijd duidelijk over: ‘Kantoren zijn al lang geen plaats meer waar efficiëntie en controle … Continued The post Adieu kantoortuin, we kiezen voor echt groen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
27/05 16u15  Wie van de vier wordt Bidens vicepresident? Normaliter is het vicepresidentschap een weinig aanlokkelijke baan. Maar deze keer, met de 77-jarige Joe Biden als presidentskandidaat van de Democraten, is alles anders. Wie maken er kans om Bidens running mate te worden? ‘De vicepresident van de Verenigde Staten heeft twee taken,’ reageerde voormalig Senator John McCain eens op de vraag of hij Amerika’s tweede man wilde … Continued The post Wie van de vier wordt Bidens vicepresident? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
27/05 16u15  Geld naar Zuiden, EU-belastingen en hogere EU-begroting: Nee, nee, nee De Duitse Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (CDU) presenteerde ingefluisterd door de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) en de Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) woensdag in het Europees Parlement een herstelfonds van 750 miljard euro, waarvan 500 miljard euro aan giften aan voor Zuid-Europa. De overige 250 miljard euro wil Von der Leyen ophalen … Continued The post Geld naar Zuiden, EU-belastingen en hogere EU-begroting: Nee, nee, nee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 29 mei 2020, 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/05 14u15  De coronasamenleving: op school 1,5 meter, op het terras dicht op elkaarDe regels voor de coronosamenleving laten nogal wat ruimte voor eigen invulling. Ook mag de een wel wat de ander niet mag. Waar zitten de knelpunten in de versoepeling? Op 1 juni om 12 uur gaan, om premier Mark Rutte te parafraseren, heel veel loketten tegelijk open. Na het voorzichtige begin met de basisscholen in … Continued The post De coronasamenleving: op school 1,5 meter, op het terras dicht op elkaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
27/05 14u15  Hoe rechts mag het CDA zijn?Of het nu de bij vlagen staatsmannelijke Wopke Hoekstra, dat handige mannetje met die clownsschoentjes of een kandidaat uit onverwachte hoek wordt, de nieuwe leider van het CDA heeft een belangrijke vraag te beantwoorden: hoe rechts mag het CDA zijn? Constanteyn Roelofs geeft een voorzet. Op papier lijkt het antwoord makkelijk. ‘Een beetje, maar niet … Continued The post Hoe rechts mag het CDA zijn? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
27/05 14u15  Aangifte tegen topambtenaren Belastingdienst staatsrechtelijk dubieusWoensdag debatteert de Tweede Kamer over de zogeheten Toeslagen-affaire. In strijd met alles wat ons staatsrecht en onze parlementaire democratie ons leren, worden nu door de affaire ambtenaren opgeofferd, schrijft Philip van Tijn. Een signaal dat de deur naar meer fraude openstaat. Hoe ziet een parlementaire democratie eruit? De hoogste macht is het parlement, want … Continued The post Aangifte tegen topambtenaren Belastingdienst staatsrechtelijk dubieus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/05 20u15  Actie om een vrouw in het Torentje te krijgenPolitici uit het Vrouwennetwerk Els Borst vinden dat vrouwen de politiek te veel aan mannen overlaten. Dat zal volgens hen weer blijken bij de Kamerverkiezingen 17 maart 2021 als voornamelijk mannelijke lijsttrekkers aantreden. Ze roepen D66-vrouwen op zich kandidaat te stellen voor het Torentje. Nederland had nog nooit een vrouwelijke premier, wel vrouwelijke vice-premiers. Annemarie … Continued The post Actie om een vrouw in het Torentje te krijgen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/05 17u15  Politici worstelen met eigen coronaregelsIn veel Europese landen gelden nog altijd strenge coronaregels. Bedacht door politici om de burgers te beschermen tegen het coronavirus, met grote vrijheidsbeperkingen tot gevolg. Niet alleen burgers, maar ook politici en hun adviseurs worstelen met die regels. Drie voorbeelden waarbij één van hen de eigen regels overtrad en één uitzondering. De Oostenrijkse president bleef … Continued The post Politici worstelen met eigen coronaregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/05 14u15  En weer duikt het spook van de bankencrisis opDe Europese Commissie komt woensdag met eigen plannen voor een herstelfonds om de coronacrisis te bezweren. Het zal worden gepresenteerd als een ambitieus hervormingsplan. Maar de kans dat een substantieel deel van de honderden miljarden euro’s wordt ingezet als brandpreventie is groot, schrijft Marijn Jongsma. Brussel zegt de zwaarst getroffen lidstaten alleen te willen steunen … Continued The post En weer duikt het spook van de bankencrisis op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/05 14u15  Goedschiks of kwaadschiks, uiteindelijk springen we allemaalVan dik hout zaagt men planken. Zo zou je het Saudische coronabeleid kunnen omschrijven. Een heel ander beleid dan Nederlanders kennen. Naast draconische lockdowns en boetes vanaf 2.500 euro of een celstraf voor burgers die de afstandsregels negeren, vallen vooral de economische noodmaatregelen op, schrijft Leo Kwarten. Per 1 juli wordt de btw in één … Continued The post Goedschiks of kwaadschiks, uiteindelijk springen we allemaal appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/05 14u15  Overwinning oppositie in Suriname betekent einde tijdperk BouterseHoewel nog niet alle stemmen zijn geteld, lijken de Surinaamse verkiezingen uit te lopen op een overwinning voor de VHP van oud-minister van Justitie Chan Santokhi met rond de twintig van de 51 zetels. De Nationale Democratische Partij van president Desi Bouterse zou uitkomen op tien tot zestien zetels. Dat melden Surinaamse media dinsdagmorgen. De … Continued The post Overwinning oppositie in Suriname betekent einde tijdperk Bouterse appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 19u15  Laat de coronageneratie geen zorgenkindje worden Tijd voor een economisch herstelplan waarin de bescherming van de jonge generatie hoog op de agenda staat, schrijven Teun Toonen, Julian Postulart en Hebe Willems, drie studenten politicologie van begin twintig. Ze reageren op de oproep van premier Mark Rutte aan jongeren om mee te denken over de post-corona-samenleving. ‘Juist jongeren zullen de negatieve gevolgen … Continued The post Laat de coronageneratie geen zorgenkindje worden  appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 14u15  Coalitie ruziet over coronageld voor AfrikaTussen de regeringspartijen ontstaat een hoogoplopende ruzie over extra ontwikkelingshulp aan Afrika. De VVD staat alleen in de coalitie en lijnrecht tegenover de coalitiepartners. Het CDA en D66 willen 1 miljard euro vrijmaken om Afrika te helpen met het coronavirus en de gevolgen daarvan. De VVD wil daar niets van weten. De Telegraaf schreef maandag … Continued The post Coalitie ruziet over coronageld voor Afrika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 12u15  Herstelplan Merkel en Macron én plannen Jetten schaden Nederlands belangMet 500 miljard euro willen Angela Merkel en Emmanuel Macron de landen in de Europese Unie erbovenop helpen na de coronacrisis. Hoe ziet dit herstelplan er precies uit? En is het een goed idee? We bespreken het met met onze Brussel-correspondent Jelte Wiersma. Ook hebben we het over Rob Jetten: de leider van D66 wil … Continued The post Herstelplan Merkel en Macron én plannen Jetten schaden Nederlands belang appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 12u15  Linkse presidenten: hoe tv-series politieke invloed uitoefenenFictie en realiteit hangen soms nauw samen. De serie 24 maakte de geesten rijp voor een zwarte president. Opvallend is dat fatsoenlijke politici op tv en in de bioscoop praktisch altijd progressief zijn, schrijft Gerry van der List. Na de executie van Nicholas Brody aan het eind van het derde seizoen is het eigenlijk tobben … Continued The post Linkse presidenten: hoe tv-series politieke invloed uitoefenen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 12u15  Geachte Soner Atasoy, stop de schande, wees eerlijkPublicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan directeur-bestuurder Soner Atasoy van het islamitische Haga Lyceum in Amsterdam: stop met liegen over het afluisteren van de onderwijsinspectie. Onno Aerden Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde. Ik moest mijn … Continued The post Geachte Soner Atasoy, stop de schande, wees eerlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 15u15  Denkfouten en misverstanden bij de miljarden voor Zuid-EuropaMerkel en Macron hebben het onzalige plan gelanceerd om Zuid-Europa uit de coronacrisis te helpen met een Europees fonds van 500 miljard euro. Waarom gaat al dit geld naar ‘het zwaarst getroffen’ deel van Europa? Philip van Tijn merkt op dat er veel misverstanden en denkfouten ten grondslag liggen aan deze megagift. Door haar ondoordachte … Continued The post Denkfouten en misverstanden bij de miljarden voor Zuid-Europa appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/05 11u15  Geachte Soner Atasoy, stop de schande wees eerlijkPublicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan directeur-bestuurder Soner Atasoy van het islamitische Haga Lyceum in Amsterdam: stop met liegen over het afluisteren van de onderwijsinspectie. Onno Aerden Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde. Ik moest mijn … Continued The post Geachte Soner Atasoy, stop de schande wees eerlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x 1,5 meter-samenleving sneuvelt: straks weer volle treinen, drukke winkelstraten en massa’s toeristen29/05 17u15 - Elsevier.nl: De maatschappij moet weer open. Per direct. Maar in de juiste balans, schrijft winkelonderzoeker Hans van Tellingen. Zodat aan de ene kant de economie en het land weer kunnen functioneren, en aan de andere kant het coronavirus onder controle komt. Want het kan niet zo zijn dat het virus wint en Nederland aan de bedelstaf … Continued The post 1,5 meter-samenleving sneuvelt: straks weer volle treinen, drukke winkelstraten en massa’s toeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x EW-omslagverhaal: Neo-fascistische Fratelli d’Italia eist excuses29/05 18u15 - Elsevier.nl: Giorgia Meloni, leider van de neo-fascistische Fratelli d’Italia, eist dat de Nederlandse ambassadeur in Rome Joost Flamand excuses aanbiedt voor Jelte Wiersma’s omslagartikel in EW van deze week. In het artikel worden de feiten op een rij gezet waarom het pervers zou zijn Nederland en Noord-Europees geld aan Zuid-Europese EU-landen te geven. Meloni heeft de … Continued The post EW-omslagverhaal: Neo-fascistische Fratelli d’Italia eist excuses appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Geachte Soner Atasoy, stop de schande wees eerlijk23/05 11u15 - Elsevier.nl: Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan directeur-bestuurder Soner Atasoy van het islamitische Haga Lyceum in Amsterdam: stop met liegen over het afluisteren van de onderwijsinspectie. Onno Aerden Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde. Ik moest mijn … Continued The post Geachte Soner Atasoy, stop de schande wees eerlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Denkfouten en misverstanden bij de miljarden voor Zuid-Europa24/05 15u15 - Elsevier.nl: Merkel en Macron hebben het onzalige plan gelanceerd om Zuid-Europa uit de coronacrisis te helpen met een Europees fonds van 500 miljard euro. Waarom gaat al dit geld naar ‘het zwaarst getroffen’ deel van Europa? Philip van Tijn merkt op dat er veel misverstanden en denkfouten ten grondslag liggen aan deze megagift. Door haar ondoordachte … Continued The post Denkfouten en misverstanden bij de miljarden voor Zuid-Europa appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Geachte Soner Atasoy, stop de schande, wees eerlijk25/05 12u15 - Elsevier.nl: Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan directeur-bestuurder Soner Atasoy van het islamitische Haga Lyceum in Amsterdam: stop met liegen over het afluisteren van de onderwijsinspectie. Onno Aerden Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde. Ik moest mijn … Continued The post Geachte Soner Atasoy, stop de schande, wees eerlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Linkse presidenten: hoe tv-series politieke invloed uitoefenen25/05 12u15 - Elsevier.nl: Fictie en realiteit hangen soms nauw samen. De serie 24 maakte de geesten rijp voor een zwarte president. Opvallend is dat fatsoenlijke politici op tv en in de bioscoop praktisch altijd progressief zijn, schrijft Gerry van der List. Na de executie van Nicholas Brody aan het eind van het derde seizoen is het eigenlijk tobben … Continued The post Linkse presidenten: hoe tv-series politieke invloed uitoefenen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Herstelplan Merkel en Macron én plannen Jetten schaden Nederlands belang25/05 12u15 - Elsevier.nl: Met 500 miljard euro willen Angela Merkel en Emmanuel Macron de landen in de Europese Unie erbovenop helpen na de coronacrisis. Hoe ziet dit herstelplan er precies uit? En is het een goed idee? We bespreken het met met onze Brussel-correspondent Jelte Wiersma. Ook hebben we het over Rob Jetten: de leider van D66 wil … Continued The post Herstelplan Merkel en Macron én plannen Jetten schaden Nederlands belang appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Coalitie ruziet over coronageld voor Afrika25/05 14u15 - Elsevier.nl: Tussen de regeringspartijen ontstaat een hoogoplopende ruzie over extra ontwikkelingshulp aan Afrika. De VVD staat alleen in de coalitie en lijnrecht tegenover de coalitiepartners. Het CDA en D66 willen 1 miljard euro vrijmaken om Afrika te helpen met het coronavirus en de gevolgen daarvan. De VVD wil daar niets van weten. De Telegraaf schreef maandag … Continued The post Coalitie ruziet over coronageld voor Afrika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Laat de coronageneratie geen zorgenkindje worden 25/05 19u15 - Elsevier.nl: Tijd voor een economisch herstelplan waarin de bescherming van de jonge generatie hoog op de agenda staat, schrijven Teun Toonen, Julian Postulart en Hebe Willems, drie studenten politicologie van begin twintig. Ze reageren op de oproep van premier Mark Rutte aan jongeren om mee te denken over de post-corona-samenleving. ‘Juist jongeren zullen de negatieve gevolgen … Continued The post Laat de coronageneratie geen zorgenkindje worden  appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Overwinning oppositie in Suriname betekent einde tijdperk Bouterse26/05 14u15 - Elsevier.nl: Hoewel nog niet alle stemmen zijn geteld, lijken de Surinaamse verkiezingen uit te lopen op een overwinning voor de VHP van oud-minister van Justitie Chan Santokhi met rond de twintig van de 51 zetels. De Nationale Democratische Partij van president Desi Bouterse zou uitkomen op tien tot zestien zetels. Dat melden Surinaamse media dinsdagmorgen. De … Continued The post Overwinning oppositie in Suriname betekent einde tijdperk Bouterse appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
25701
Gelezen:
4616
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven