vrijdag 17 september 2021, week 37


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/09 16u15  In het land der gekwetsten is de populist koning Tweede Kamerleden vervallen in gekwetstheid en emoties wanneer zij te maken krijgen met een hun onwelgevallige mening. Het debat gaat dan niet meer over de inhoud, maar is een wedstrijd geworden wie het meest gekwetst is. Dat is een parlement onwaardig, schrijft jurist en voormalig Tweede Kamer-beleidsmedewerker Fabian van Hal voor EW Podium. Holocaustvergelijkingen zijn … Continued The post In het land der gekwetsten is de populist koning appeared first on EWmagazine.nl.
17/09 13u15  Wat zijn de gevolgen van het aftreden van Sigrid Kaag? Met het opstappen van Sigrid Kaag is het demissionaire kabinet-Rutte III nog verder uitgedund. Bewindslieden reageerden vrijdagochtend, voorafgaand aan de ministerraad aangeslagen. Dit weekeinde gaat de formatie verder in Hilversum. Onder leiding van Johan Remkes gaan Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) een weg zoeken uit een politiek moeras. Het opstappen … Continued The post Wat zijn de gevolgen van het aftreden van Sigrid Kaag? appeared first on EWmagazine.nl.
17/09 10u15  Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit De coronapandemie leek tot enorme economische schade te leiden in de Verenigde Staten, maar uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal Amerikanen dat in armoede leeft, lager is dan ooit. Dat is vooral te danken aan de enorme financiële steunpakketten van toenmalig president Donald Trump. Het Amerikaanse Census Bureau publiceerde dinsdag langverwachte inkomenscijfers, met daarin … Continued The post Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 21u15  Minister Kaag stapt op om Afghaanse evacuatie Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) stapt op na een aangenomen motie van afkeuring over haar handelen in het Afghanistan-dossier. Kaag gaat wel door als fractievoorzitter van D66 en blijft deelnemen aan de formatie. Er is volgens Kaag ‘intens en intensief’ gedebatteerd over de evacuaties uit Afghanistan. Ze zei achter de inzet van de … Continued The post Minister Kaag stapt op om Afghaanse evacuatie appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 18u15  Veiligheidsalliantie AUKUS moet regionale Chinese agressie inperken Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gaan hecht samenwerken in hun strijd tegen China. Australië krijgt zelfs nucleair aangedreven onderzeeërs als deel van de nieuwe AUKUS-alliantie. Het verbond wekt de toorn van China, terwijl de Europese Unie opnieuw is genegeerd en ook de Fransen in alle staten zijn. Vier vragen over het nieuwe … Continued The post Veiligheidsalliantie AUKUS moet regionale Chinese agressie inperken appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 17u15  Burgerlijke ongehoorzaamheid: horecaondernemers hebben geen zin in naleving regels Vanaf 25 september is een coronapas verplicht in de horeca, in de kunst- en cultuursector en bij sportwedstrijden. In ruil daarvoor wordt de anderhalve meterregel afgeschaft. Maar steeds meer politici, bestuurders en ondernemers geven aan dat zij niet in de nieuwe regels willen meegaan. Volgens de nieuwe regels is de coronapas nodig bij een bezoek … Continued The post Burgerlijke ongehoorzaamheid: horecaondernemers hebben geen zin in naleving regels appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 13u15  Kras voor Kaag na Afghanistan-debat Kras voor Kaag. De minister van Buitenlandse Zaken kreeg er in het debat over de evacuatie van Afghanen stevig van langs. Deemoedig gaf Sigrid Kaag (D66) toe dat ze – op basis van ‘verkeerde aannames’ – de chaotische toestand in Afghanistan verkeerd had ingeschat. De PvdA, gesteund door vrijwel de gehele oppositie, diende een motie … Continued The post Kras voor Kaag na Afghanistan-debat appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 12u15  Grens tussen patriottisme en landverraad is soms zeer dun Trumps ongehoorzame ondergeschikten waren net als de Turkse coupplegers overtuigd van de juistheid van hun insubordinatie. Maar, vraagt Robbert de Witt zich af, leggen zij zelf niet de bijl aan de wortels van rechtsstaat en democratie? Er loopt soms een heel dunne grens tussen handelen uit vaderlandsliefde en landverraad. Neem generaal Mark Milley, Chairman of … Continued The post Grens tussen patriottisme en landverraad is soms zeer dun appeared first on EWmagazine.nl.
16/09 11u15  Amerikaanse generaal illustreert dunne grens tussen vaderlandsliefde en landverraad Trumps ongehoorzame ondergeschikten waren net als de Turkse coupplegers overtuigd van de juistheid van hun insubordinatie. Maar, vraagt Robbert de Witt zich af, leggen zij zelf niet de bijl aan de wortels van rechtsstaat en democratie? Er loopt soms een heel dunne grens tussen handelen uit vaderlandsliefde en landverraad. Neem generaal Mark Milley, Chairman of … Continued The post Amerikaanse generaal illustreert dunne grens tussen vaderlandsliefde en landverraad appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 17u15  Britten gaan migranten naar Europese vasteland sturen De Britse kustwacht is begonnen met het trainen van medewerkers om boten met migranten op zee ‘terug te duwen’ naar de Franse kust. Op het Europese vasteland gaat het al niet veel beter. Maandag 13 september concludeerde de Europese Rekenkamer nog dat het Europese migratiebeleid hopeloos faalt. 1. Wat gaan de Britten doen? De Britse … Continued The post Britten gaan migranten naar Europese vasteland sturen appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 15u15  Een schattige vorm van kleinburgerlijke beschaving bij het CDA De gewone leden van het CDA willen vooral áárdig zijn, merkt Constanteyn Roelofs tijdens het partijcongres. Dat staat in groot contrast met het naar rechts hangende cynisme in de (partij)top. In tegenstelling tot wat ik eerder aan u trouwe lezers had beloofd, was ik door omstandigheden afgelopen zaterdag niet fysiek aanwezig bij het ingelaste CDA-congres … Continued The post Een schattige vorm van kleinburgerlijke beschaving bij het CDA appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 15u15  Peter van Koppen over Villamoord: ‘Hoge Raad kan niet om novum heen’ Dat de Hoge Raad het rammelende onderzoek naar de Arnhemse Villamoord heropent, is onontkoombaar. Openbaar Ministerie en politie ondersteunen een tweede herzieningsverzoek van de advocaat na ontlastend bewijs in een documentaireserie over de zaak. In EW spreekt rechtspsycholoog Peter van Koppen van ‘een novum’ – een nieuw feit. De Arnhemse Villamoord lijkt een ongekend rechterlijke … Continued The post Peter van Koppen over Villamoord: ‘Hoge Raad kan niet om novum heen’ appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 12u15  Grote vragen over rol Kaag en Bijleveld in Afghanistan-debat Hoe boos is de Tweede Kamer over de moeizaam verlopen evacuatie uit Afghanistan? Dat moet woensdagmiddag 15 september blijken als de Kamer, na uitstel, erover debatteert. Ten minste 459 Nederlanders of mensen met een verblijfsvergunning zijn daar achter gebleven, onder wie 22 tolken. Lees ook: Lessen uit Kabul: Kamerleden moeten bij zichzelf te rade gaan … Continued The post Grote vragen over rol Kaag en Bijleveld in Afghanistan-debat appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 11u15  Nieuwe verkiezingen? Doe niet zo mal Vorige week werd in Den Haag weer gesproken over nieuwe verkiezingen als de enige oplossing voor de vastgelopen formatie. Een ridicuul idee. De werkweigering van politici is niet het probleem van de kiezer, schrijft Victor Pak. Lees ook: Hakken uit het zand in de kabinetsformatie Het was ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers die zich uitgerekend na een … Continued The post Nieuwe verkiezingen? Doe niet zo mal appeared first on EWmagazine.nl.
15/09 10u15  Pieter Omtzigt terug in de Kamer: wat gaat zijn eenmansfractie doen? Hij is er weer! Vandaag, woensdag 15 september, keert Pieter Omtzigt – volgens vriend en vijand ’s lands beste volksvertegenwoordiger – terug in de Tweede Kamer. Zijn ziekteverlof zit erop en hij is voldoende hersteld om meteen een eenmansfractie te vormen. Eric Vrijsen over de kansen van de ‘Groep Omtzigt’. Bij de verkiezingen was hij … Continued The post Pieter Omtzigt terug in de Kamer: wat gaat zijn eenmansfractie doen? appeared first on EWmagazine.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/09 17u15  Waarom ik strijd voor de persvrijheid in HongarijeVeronika Munk is hoofdredacteur van de Hongaarse nieuwswebsite Telex.hu en vecht voor persvrijheid in haar thuisland. Ze ondervond er aan den lijve hoe die sinds 2010 steeds verder onder druk is komen te staan. Een ingekorte versie van haar Vrijheidslezing, die ze op maandag 13 september uitsprak in De Balie, verschijnt nu op EW Podium. … Continued The post Waarom ik strijd voor de persvrijheid in Hongarije appeared first on EWmagazine.nl.
14/09 16u15  Weer lekt omstreden stikstofplan uit: vergunningen mogelijk ingetrokkenIn een gelekt advies pleit de landsadvocaat voor het intrekken van vergunningen van boeren die in de nabijheid van natuurgebieden te veel stikstof uitstoten. Die zogenoemde piekbelasters zijn zo sneller aan te pakken dan via onteigening. Boerenorganisatie LTO en Tweede Kamerleden reageren woedend of verbolgen op dit nieuwe omstreden stikstofplan. 1. Wat adviseert de landsadvocaat? … Continued The post Weer lekt omstreden stikstofplan uit: vergunningen mogelijk ingetrokken appeared first on EWmagazine.nl.
14/09 14u15  Nick Smidt (24): ‘Je bent fysiek en mentaal sterker dan je denkt’Wie inspireren je? ‘Mensen die hun fysieke en ­mentale grenzen opzoeken. ­Zoals Wim Hof met zijn ijsbaden en de Amerikaanse ­ultramara­thonloper David Goggins, die ­dagelijks een marathon loopt. Zij laten zien dat je sterker bent dan je denkt.’ Belangrijkste gebeurtenis? Nick Smidt (24) haalde afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Tokio de halve finales … Continued The post Nick Smidt (24): ‘Je bent fysiek en mentaal sterker dan je denkt’ appeared first on EWmagazine.nl.
14/09 13u15  Het valt waarachtig niet mee een Arabische Bovenbaas te zijnDe Arabische Golfregio is doorspekt met types die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld aan moeten, schrijft Leo Kwarten. Dat valt heus niet altijd mee. In Marten Toonders Avonturen van Tom Poes figureert de grootondernemer Amos W. Steinhacker, alias AWS. Hij verschijnt in de gedaante van een kleine, driftige kikker. AWS geeft … Continued The post Het valt waarachtig niet mee een Arabische Bovenbaas te zijn appeared first on EWmagazine.nl.
14/09 13u15  Alle ogen op Von der Leyen en haar tweede ‘State of the Union’Na een door corona gedwongen periode van thuiswerken, komt ‘het Brusselse Europa’ weer fysiek tot leven. Deze week in Straatsburg. De plenaire sessie van het Europees Parlement in de hoofdstad van de Elzas voelt voor velen als een eerste schooldag na een lange zomervakantie. Het hoogtepunt: de State of the Union-rede van Commissievoorzitter Ursula von … Continued The post Alle ogen op Von der Leyen en haar tweede ‘State of the Union’ appeared first on EWmagazine.nl.
13/09 17u15  Succesrijke carrière van gevoelige coach Guus Hiddink lijkt ten eindeGuus Hiddink stopt als coach van Curaçao. Het betekent het einde van een succesrijke carrière als coach en bondscoach, schrijft Hugo Camps. De 74-jarige Achterhoeker was al een tijdje geveld door corona. Hij moest tijdelijk aan het zuurstofapparaat. Inmiddels is hij hersteld. Hugo Camps schrijft wekelijks een sportcolumn voor weekblad EW. Camps (Molenstede, 1943) schrijft voor EW sinds 1986 … Continued The post Succesrijke carrière van gevoelige coach Guus Hiddink lijkt ten einde appeared first on EWmagazine.nl.
13/09 17u15  ‘Vaccinatiedwang’ en corona; hoe is het in andere landen geregeld?Nederland gaat per 25 september zeer waarschijnlijk een coronatoegangsbewijs verplichten in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel. Hoe is dat in landen om ons heen geregeld? 1. Denemarken: alle maatregelen afgeschaft Vrijdag 10 september liet Denemarken alle coronamaatregelen los, waaronder de verplichte coronapas. Ruim 83 procent van de … Continued The post ‘Vaccinatiedwang’ en corona; hoe is het in andere landen geregeld? appeared first on EWmagazine.nl.
13/09 16u15  Anglofiele managers zetten de Nederlandse cultuur op het spelOndanks Trump en de Brexit blijft het Engels oprukken in Nederland, vooral in het hoger onderwijs. De enorme instroom aan buitenlandse studenten is de boosdoener, schrijft filosofiestudent Nathanael Korfker in een artikel voor EW Podium. Een van de elementen die van Oorlog en Vrede, het magnum opus van Lev Tolstoj, een grandioos boek maken, is … Continued The post Anglofiele managers zetten de Nederlandse cultuur op het spel appeared first on EWmagazine.nl.
13/09 13u15  Radicale omslag coronabeleid: toegangsbewijs voor horeca en theater, geen afstandsregelZoals gebruikelijk voorafgaand aan een persconferentie over de coronamaatregelen zijn de belangrijkste besluiten gelekt. Het demissionaire kabinet gaat volgens de berichten dinsdag 14 september aankondigen dat de anderhalvemeterregel verdwijnt, maar de coronapas wordt ingevoerd. Voor bezoek aan theater, horeca en evenement moet iedereen getest, gevaccineerd of genezen zijn. Lees ook: Gemankeerd coronapaspoort gaat te ver … Continued The post Radicale omslag coronabeleid: toegangsbewijs voor horeca en theater, geen afstandsregel appeared first on EWmagazine.nl.
13/09 11u15  Slim geld weet wanneer dom geld geloof verliest: analyse geldstromen is de heilige graal van de aandelenmarktBestaat er zoiets als dom geld en slim geld op de beurs? Het onderscheid ertussen is waardevolle informatie voor beleggers, schrijft Marijn Jongsma. Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij EW. Hij blogt wekelijks over financieel- en macro-economische onderwerpen. De Tilburgse econometrist Ralph Koijen, nu hoogleraar financiering aan de universiteit van Chicago, doet hier samen met zijn vakgenoot … Continued The post Slim geld weet wanneer dom geld geloof verliest: analyse geldstromen is de heilige graal van de aandelenmarkt appeared first on EWmagazine.nl.
12/09 15u15  D66-leider Kaag: de Topdiplomaat in de porseleinkastDe wereld zal na deze speech nooit meer dezelfde zijn, appte hij aan een vriend na de geruchtmakende HJ Schoo-lezing van D66-lijsttrekker Sigrid Kaag. ‘Mijn beoogde ironie lijkt bittere werkelijkheid te worden,’ schrijft Philip van Tijn. ‘Althans als je “de wereld” beperkt tot Nederland.’ Ik weet nog precies waar ik was toen op 9/11 de … Continued The post D66-leider Kaag: de Topdiplomaat in de porseleinkast appeared first on EWmagazine.nl.
12/09 10u15  Meent de Volkskrant dat nou over islamofobie?Elk medium moet natuurlijk lekker vinden wat het zelf vindt. Het eigen publiek dienen – daar gaat het om. Maar soms schrik je als relatieve buitenstaander. Zoals bij het commentaar dat de Volkskrant op 11 september afdrukte onder het kopje 9/11, schrijft Arendo Joustra. In dat commentaar, dat ‘het standpunt van de krant verwoordt en … Continued The post Meent de Volkskrant dat nou over islamofobie? appeared first on EWmagazine.nl.
11/09 12u15  Streng abortusbeleid garandeert geen politiek succesIn de Amerikaanse staat Texas is het vrouwen zo goed als onmogelijk gemaakt een abortus te krijgen. Met het strenge beleid willen Texaanse Republikeinen hun achterban tegemoetkomen, maar dat kan zo maar in hun gezicht ontploffen, schrijft Victor Pak. Victor Pak (1995) is redacteur bij EW. Wekelijks op zaterdag blogt hij over wat er speelt in de Amerikaanse … Continued The post Streng abortusbeleid garandeert geen politiek succes appeared first on EWmagazine.nl.
11/09 11u15  Schaf de Kamer van Koophandel afDe Kamer van Koophandel (KvK) is gewetenloos, schrijft Zihni Özdil. Hij vraagt zich af: moet er eerst een journalist worden vermoord voor we dat staatsbedrijf opheffen? Toen Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal in het Turks een interview gaf voor de Turkse televisiezender A Haber, waren de rapen gaar. Nederlandse politici … Continued The post Schaf de Kamer van Koophandel af appeared first on EWmagazine.nl.
11/09 11u15  Het verhaal van het enige Nederlandse slachtoffer van 9/11Dinsdagochtend 11 september 2001. Vanuit haar kantoor op de 93ste verdieping in de zuidtoren van het World Trade Center (WTC) in New York belt Ingeborg Lariby om 08.55 uur lokale tijd haar ouders in Malaga, Spanje. Die ontwaken net uit hun siësta. ‘Schrik niet. Er is een vliegtuig tegen de noordtoren gevlogen. Ik ben okay.’ … Continued The post Het verhaal van het enige Nederlandse slachtoffer van 9/11 appeared first on EWmagazine.nl.
10/09 18u15  Aan woonprotest in Amsterdam doen vooral linkse clubs meeIn Amsterdam komen zondag naar verwachting tienduizenden demonstranten bijeen om te protesteren tegen de situatie op de Nederlandse huizenmarkt. Wie zijn de actievoerders? Vier vragen en antwoorden. 1. Wat zijn de cijfers? De problemen op de woningmarkt zijn niet nieuw. Dit jaar zijn er 300.000 woningen te weinig voor het aantal mensen dat een huis wil … Continued The post Aan woonprotest in Amsterdam doen vooral linkse clubs mee appeared first on EWmagazine.nl.
10/09 13u15  Om vaccinaties af te dwingen zet Biden macht van Amerikaanse overheid inHet geduld van Joe Biden is op. ‘Velen van ons zijn gefrustreerd over de tachtig miljoen Amerikanen die nog niet zijn gevaccineerd,’ zei de Amerikaanse president donderdagavond 9 september. Een nieuwe, vergaande vaccinatieverplichting moet ervoor zorgen dat ongevaccineerde Amerikanen zich toch laten inenten tegen het coronavirus. Lees ook: Waarom de populariteit van Joe Biden zo … Continued The post Om vaccinaties af te dwingen zet Biden macht van Amerikaanse overheid in appeared first on EWmagazine.nl.
10/09 12u15  Hoe Nederland zich verslikte in AfghanistanTwintig jaar lang veranderde er verrassend weinig in de Nederlandse missie in Afghanistan, totdat deze zomer die olietanker plots een Titanic bleek. Jorrit Kamminga publiceert op 11 september zijn boek Je wordt bedankt Bin Laden. Op EW Podium geeft hij alvast een voorproefje. De afgelopen tweeënhalf jaar schreef ik aan een boek over twintig jaar … Continued The post Hoe Nederland zich verslikte in Afghanistan appeared first on EWmagazine.nl.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

5x Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit17/09 10u15 - Elsevier.nl: De coronapandemie leek tot enorme economische schade te leiden in de Verenigde Staten, maar uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal Amerikanen dat in armoede leeft, lager is dan ooit. Dat is vooral te danken aan de enorme financiële steunpakketten van toenmalig president Donald Trump. Het Amerikaanse Census Bureau publiceerde dinsdag langverwachte inkomenscijfers, met daarin … Continued The post Onder Trump daalde armoede naar laagste punt ooit appeared first on EWmagazine.nl.
4x Wat zijn de gevolgen van het aftreden van Sigrid Kaag?17/09 13u15 - Elsevier.nl: Met het opstappen van Sigrid Kaag is het demissionaire kabinet-Rutte III nog verder uitgedund. Bewindslieden reageerden vrijdagochtend, voorafgaand aan de ministerraad aangeslagen. Dit weekeinde gaat de formatie verder in Hilversum. Onder leiding van Johan Remkes gaan Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) een weg zoeken uit een politiek moeras. Het opstappen … Continued The post Wat zijn de gevolgen van het aftreden van Sigrid Kaag? appeared first on EWmagazine.nl.
3x Burgerlijke ongehoorzaamheid: horecaondernemers hebben geen zin in naleving regels16/09 17u15 - Elsevier.nl: Vanaf 25 september is een coronapas verplicht in de horeca, in de kunst- en cultuursector en bij sportwedstrijden. In ruil daarvoor wordt de anderhalve meterregel afgeschaft. Maar steeds meer politici, bestuurders en ondernemers geven aan dat zij niet in de nieuwe regels willen meegaan. Volgens de nieuwe regels is de coronapas nodig bij een bezoek … Continued The post Burgerlijke ongehoorzaamheid: horecaondernemers hebben geen zin in naleving regels appeared first on EWmagazine.nl.
3x Veiligheidsalliantie AUKUS moet regionale Chinese agressie inperken16/09 18u15 - Elsevier.nl: Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gaan hecht samenwerken in hun strijd tegen China. Australië krijgt zelfs nucleair aangedreven onderzeeërs als deel van de nieuwe AUKUS-alliantie. Het verbond wekt de toorn van China, terwijl de Europese Unie opnieuw is genegeerd en ook de Fransen in alle staten zijn. Vier vragen over het nieuwe … Continued The post Veiligheidsalliantie AUKUS moet regionale Chinese agressie inperken appeared first on EWmagazine.nl.
3x Minister Kaag stapt op om Afghaanse evacuatie16/09 21u15 - Elsevier.nl: Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) stapt op na een aangenomen motie van afkeuring over haar handelen in het Afghanistan-dossier. Kaag gaat wel door als fractievoorzitter van D66 en blijft deelnemen aan de formatie. Er is volgens Kaag ‘intens en intensief’ gedebatteerd over de evacuaties uit Afghanistan. Ze zei achter de inzet van de … Continued The post Minister Kaag stapt op om Afghaanse evacuatie appeared first on EWmagazine.nl.
2x Kras voor Kaag na Afghanistan-debat16/09 13u15 - Elsevier.nl: Kras voor Kaag. De minister van Buitenlandse Zaken kreeg er in het debat over de evacuatie van Afghanen stevig van langs. Deemoedig gaf Sigrid Kaag (D66) toe dat ze – op basis van ‘verkeerde aannames’ – de chaotische toestand in Afghanistan verkeerd had ingeschat. De PvdA, gesteund door vrijwel de gehele oppositie, diende een motie … Continued The post Kras voor Kaag na Afghanistan-debat appeared first on EWmagazine.nl.
1x Pieter Omtzigt terug in de Kamer: wat gaat zijn eenmansfractie doen?15/09 10u15 - Elsevier.nl: Hij is er weer! Vandaag, woensdag 15 september, keert Pieter Omtzigt – volgens vriend en vijand ’s lands beste volksvertegenwoordiger – terug in de Tweede Kamer. Zijn ziekteverlof zit erop en hij is voldoende hersteld om meteen een eenmansfractie te vormen. Eric Vrijsen over de kansen van de ‘Groep Omtzigt’. Bij de verkiezingen was hij … Continued The post Pieter Omtzigt terug in de Kamer: wat gaat zijn eenmansfractie doen? appeared first on EWmagazine.nl.
1x Peter van Koppen over Villamoord: ‘Hoge Raad kan niet om novum heen’15/09 15u15 - Elsevier.nl: Dat de Hoge Raad het rammelende onderzoek naar de Arnhemse Villamoord heropent, is onontkoombaar. Openbaar Ministerie en politie ondersteunen een tweede herzieningsverzoek van de advocaat na ontlastend bewijs in een documentaireserie over de zaak. In EW spreekt rechtspsycholoog Peter van Koppen van ‘een novum’ – een nieuw feit. De Arnhemse Villamoord lijkt een ongekend rechterlijke … Continued The post Peter van Koppen over Villamoord: ‘Hoge Raad kan niet om novum heen’ appeared first on EWmagazine.nl.
1x In het land der gekwetsten is de populist koning17/09 16u15 - Elsevier.nl: Tweede Kamerleden vervallen in gekwetstheid en emoties wanneer zij te maken krijgen met een hun onwelgevallige mening. Het debat gaat dan niet meer over de inhoud, maar is een wedstrijd geworden wie het meest gekwetst is. Dat is een parlement onwaardig, schrijft jurist en voormalig Tweede Kamer-beleidsmedewerker Fabian van Hal voor EW Podium. Holocaustvergelijkingen zijn … Continued The post In het land der gekwetsten is de populist koning appeared first on EWmagazine.nl.
0x Hoe Nederland zich verslikte in Afghanistan10/09 12u15 - Elsevier.nl: Twintig jaar lang veranderde er verrassend weinig in de Nederlandse missie in Afghanistan, totdat deze zomer die olietanker plots een Titanic bleek. Jorrit Kamminga publiceert op 11 september zijn boek Je wordt bedankt Bin Laden. Op EW Podium geeft hij alvast een voorproefje. De afgelopen tweeënhalf jaar schreef ik aan een boek over twintig jaar … Continued The post Hoe Nederland zich verslikte in Afghanistan appeared first on EWmagazine.nl.

Statistieken

Artikels:
27935
Gelezen:
12808
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven