zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
15/08 00u15  Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres De grootste techbedrijven ter wereld zaten woensdag in het beklaagdenbankje. Amazon, Apple, Facebook en Google moesten zich tegenover het Amerikaanse Congres onder ede verantwoorden over vermeend machtsmisbruik en het schaden van consumentenbelangen. Het was de eerste keer dat de bazen van de vier techgiganten moesten getuigen in het parlement. Naar het verhoor van de vier … Continued The post Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 00u15  Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee De eerste politieke partijen met een plan voor de vereenvoudiging van het belastingstelsel hebben zich gemeld. D66 trapte eind juni af, 50PLUS kwam vorige week met fiscale voorstellen. Beide partijen willen elk op hun eigen manier af van de vele toeslagen en heffingskortingen die het stelsel ondoorzichtig maken, maar beide hebben het ei van Columbus … Continued The post Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 09u15  Biotechbonanza ademt de internetzeepbel Zijn we terug in het jaar 2000? Op de beurs lijkt de internethype van twintig jaar geleden zich te herhalen, schrijft Marijn Jongsma. Met dit verschil dat het nu om biotechaandelen gaat. Marijn Jongsma Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over financieel- en macro-economische onderwerpen. Bedrijven die werken aan … Continued The post Biotechbonanza ademt de internetzeepbel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 00u15  GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk GroenLinks wil Shell en Unilever financieel vastbinden aan Nederland. Veel andere politieke partijen staan sympathiek tegenover dat voorstel. Maar het zou een forse klap zijn voor het Nederlandse vestigingsklimaat. GroenLinkser Bart Snels is Tweede Kamerlid voor een oppositiepartij. Maar de strijd tegen multinationals pakt hij aan alsof hij een volwaardig kabinetslid is. Vorig jaar wist … Continued The post GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 00u15  Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? De vijfde generatie mobiel internet, 5G, is de nieuwe standaard voor mobiele netwerken. De opvolger van 4G is sneller en stabieler. Het omstreden Chinese bedrijf Huawei is marktleider op het gebied van 5G-infrastructuur. Huawei zou achterdeurtjes in zijn apparatuur inbouwen en een verlengstuk zijn van de Chinese staat. In Groot-Brittannië wordt Huawei-apparatuur, onder druk van … Continued The post Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/08 00u15  Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? Vrijdag publiceerden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster kwartaalcijfers over de huizenmarkt. In die cijfers zijn weinig gevolgen van de coronacrisis te ontdekken: er werden weer meer huizen verkocht, tegen hogere prijzen. De prijsindex bereikte in juni gewoon weer een record, de prijzen waren met 41 procent gestegen ten opzichte van vergelijkingsjaar … Continued The post Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/08 00u15  Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/08 00u15  Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika De huidige publieke discussie over slavernij gaat vooral over het verleden. Maar ook in 2020 is slavernij nog altijd niet uitgebannen, schrijft Marijn Jongsma. Al kan over de definitie ervan worden getwist. Een laag loon of lange werkdagen betekenen niet automatisch slavernij. Daarvan is sprake als de werknemer geen vrije keus meer heeft en feitelijk … Continued The post Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/08 00u15  Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/08 00u15  KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg KLM probeert de crisis door te komen door 5.000 banen te schrappen, personeel om te scholen en de arbeidsvoorwaarden te versoberen. En dat is hard nodig. De omzet van de vliegtuigmaatschappij is de eerste zes maanden van 2020 bijna gehalveerd naar 2,8 miljard euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vrijdag maakte KLM de herstructureringsplannen … Continued The post KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/08 00u15  D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro D66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee15/08 00u15 - Elsevier.nl: De eerste politieke partijen met een plan voor de vereenvoudiging van het belastingstelsel hebben zich gemeld. D66 trapte eind juni af, 50PLUS kwam vorige week met fiscale voorstellen. Beide partijen willen elk op hun eigen manier af van de vele toeslagen en heffingskortingen die het stelsel ondoorzichtig maken, maar beide hebben het ei van Columbus … Continued The post Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres15/08 00u15 - Elsevier.nl: De grootste techbedrijven ter wereld zaten woensdag in het beklaagdenbankje. Amazon, Apple, Facebook en Google moesten zich tegenover het Amerikaanse Congres onder ede verantwoorden over vermeend machtsmisbruik en het schaden van consumentenbelangen. Het was de eerste keer dat de bazen van de vier techgiganten moesten getuigen in het parlement. Naar het verhoor van de vier … Continued The post Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro08/08 00u15 - Elsevier.nl: D66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg08/08 00u15 - Elsevier.nl: KLM probeert de crisis door te komen door 5.000 banen te schrappen, personeel om te scholen en de arbeidsvoorwaarden te versoberen. En dat is hard nodig. De omzet van de vliegtuigmaatschappij is de eerste zes maanden van 2020 bijna gehalveerd naar 2,8 miljard euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vrijdag maakte KLM de herstructureringsplannen … Continued The post KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden?09/08 00u15 - Elsevier.nl: Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika09/08 00u15 - Elsevier.nl: De huidige publieke discussie over slavernij gaat vooral over het verleden. Maar ook in 2020 is slavernij nog altijd niet uitgebannen, schrijft Marijn Jongsma. Al kan over de definitie ervan worden getwist. Een laag loon of lange werkdagen betekenen niet automatisch slavernij. Daarvan is sprake als de werknemer geen vrije keus meer heeft en feitelijk … Continued The post Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G10/08 00u15 - Elsevier.nl: Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt?10/08 00u15 - Elsevier.nl: Vrijdag publiceerden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster kwartaalcijfers over de huizenmarkt. In die cijfers zijn weinig gevolgen van de coronacrisis te ontdekken: er werden weer meer huizen verkocht, tegen hogere prijzen. De prijsindex bereikte in juni gewoon weer een record, de prijzen waren met 41 procent gestegen ten opzichte van vergelijkingsjaar … Continued The post Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen?13/08 00u15 - Elsevier.nl: De vijfde generatie mobiel internet, 5G, is de nieuwe standaard voor mobiele netwerken. De opvolger van 4G is sneller en stabieler. Het omstreden Chinese bedrijf Huawei is marktleider op het gebied van 5G-infrastructuur. Huawei zou achterdeurtjes in zijn apparatuur inbouwen en een verlengstuk zijn van de Chinese staat. In Groot-Brittannië wordt Huawei-apparatuur, onder druk van … Continued The post Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk14/08 00u15 - Elsevier.nl: GroenLinks wil Shell en Unilever financieel vastbinden aan Nederland. Veel andere politieke partijen staan sympathiek tegenover dat voorstel. Maar het zou een forse klap zijn voor het Nederlandse vestigingsklimaat. GroenLinkser Bart Snels is Tweede Kamerlid voor een oppositiepartij. Maar de strijd tegen multinationals pakt hij aan alsof hij een volwaardig kabinetslid is. Vorig jaar wist … Continued The post GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
25418
Gelezen:
801
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven