vrijdag 17 september 2021, week 37


U bent nu hier: Meer nieuws van fd.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

fd.nl

Verbergen Tonen
17/09 17u15  Meer faillissementen? Goed voor de economie! Het kabinet stopt 1 oktober met de noodsteun. Gaan bedrijven nu alsnog failliet? Voor de economie zou dat niet slecht zijn. Zo komt personeel vrij waar andere ondernemingen om zitten te springen.
17/09 17u15  The roaring twenties De nieuwe eigenaar van ID&T rekent op gouden tijden als de markt weer open gaat.
17/09 17u15  Meer vacatures vervullen lukt alleen met goede, (bijna) gratis kinderopvang Is de kinderopvang goed geregeld, dan willen mensen die meer willen werken dat zo 9 à 10 uur per week extra gaan doen, schrijft Emma Lok van WOMEN Inc.
17/09 17u15  Laat zonnepanelen in de woestijn de energie voor Tata’s waterstof gaan leveren Er moet een omvattend plan komen voor totale vraag naar waterstof en de toekomstige vraag naar stroom die hiervoor nodig is, schrijft emeritus hoogleraar political science Gerd Junne.
17/09 16u15  Chinese centrale bank steekt miljarden in financiële systeem De autoriteiten proberen er iets van de marktnervositeit mee weg te nemen die is ontstaan door de problemen bij Evergrande, de op een na grootste vastgoedontwikkelaar van China.
17/09 16u15  'Het klimaat voor grote bedrijven is onguur aan het worden' Aan de vooravond van zijn laatste Prinsjesdag ziet demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat Stef Blok een zorgwekkende 'culturele verandering' in Nederland. De rol van zijn eigen VVD hierin maakt hij klein.
17/09 16u15  Wat een portret! Achtentachtig topstukken uit de National Portrait Gallery in Londen gaan als reizende tentoonstelling de wereld rond. Na Seoel zijn ze nu in Leeuwarden te zien.
17/09 16u15  Wie lacht het laatst: mens of microbe? Die vraag dringt zich steeds meer op nu infectieziekten oprukken als een stille pandemie en antibiotica de wapenwedloop met ziekteverwekkers altijd een stap achter lijken. Juist kleinere innovatieve bedrijven maken nu een vuist.
17/09 15u15  CDA-minister Bijleveld stapt op na crisisberaad partijtop Binnen het CDA was grote onrust ontstaan over de positie van demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Dat bevestigen diverse partijleden.
17/09 15u15  Vicepresident ECB: 'Ik begrijp heel goed dat veel mensen klagen over de lage rentestand' Elke zes weken hopen spaarders op de persconferentie van de ECB te horen dat de rente snel omhoog gaat. Maar dat is nog wel een tijdje ijdele hoop, laat Luis de Guindos verstaan.
17/09 14u15  Boris Johnson herschikt zijn kabinet, maar waarom eigenlijk? De Britse premier begon pas twee jaar geleden met een verse ministersploeg. Afgelopen week haalde hij al voor de tweede keer de bezem erdoor.
17/09 14u15  Eén vrouw is niet alle vrouwen Waarom zouden vrouwelijke ondernemers zich moeten verantwoorden voor de daden van een enkele seksegenoot die wordt beschuldigd van fraude, vraagt Sanne Kanis zich af. Want dat is wat nu gebeurt in Silicon Valley.
17/09 13u15  Live: AEX levert winst weer in en staat onder de 800 punten Het blijft spannend of vandaag voor het eerst een slotstand van boven de 800 punten gehaald gaat worden. Ook elders in Europa leveren beurzen de eerdere winsten in na inflatienieuws.
17/09 13u15  Hoe de EU een digitaal 'Pearl Harbor' wil voorkomen Frankrijk neemt de leiding in de Europese strijd tegen computerinbraken. Maar samenwerking binnen de EU blijkt lastig. Wat mag je bijvoorbeeld wel en niet aan elkaar doorspelen?
17/09 12u15  Van melkveehouder tot koffiemiljardair: Dutch Bros maakt debuut op Wall Street Twee broers uit Oregon met Nederlandse wortels bouwden in dertig jaar tijd hun koffieketen uit van een enkel verkoopkarretje naar een miljardenbedrijf.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 12u15  Medische groothandel OneMed neemt Nederlandse concurrent overHet Zweedse OneMed voegt het MediReva toe aan een rijtje van vier eerdere overnames in Nederland.
17/09 12u15  Een fiscale revolutie krijgt Biden niet voor elkaarDe vraag die de jurk van Alexandria Ocasio-Cortez opriep was een relevante: is de regering-Biden bezig met de rijken belasten of ontspringt welvarend Amerika zoals meestal de dans?
17/09 12u15  Chinese Volksbank steekt miljarden in financiële systeemEvergrande is de een op na grootste vastgoedontwikkelaar van China en bevindt zich in een flinke crisis.
17/09 12u15  De zelfrijdende auto komt weer uit zijn schulpAutonoom rijden op de snelweg komt eraan, maar in de stad gaat het niet zo snel, schrijft Maarten Steinbuch. Zeker niet met 'volwassen, normale snelheid.'
17/09 12u15  Na de puinhopenAfscheid nemen is een kunst. Hoe plan je dat? Vreemd dat managementscholen bestuurders nog geen workshop 'Vaardig en Verantwoordelijk Vertrekken' aanbieden.
17/09 11u15  Live: AEX ruim boven de 800 puntenEuropese beurzen zijn op vrijdagochtend met een kleine openingswinst aan de handelsdag begonnen. De stemming is ook goed in Amsterdam.
17/09 11u15  Ambulance, brak hotel en plastic op de vloer: de kafkaëske realiteit in 'zero covid'-ChinaDe besmettelijkere deltavariant is ook in China opgedoken. Het 'zero covid'-beleid is zo stringent dat het soms absurde trekken aanneemt, merkt de FD-correspondent bij terugkeer in China.
17/09 11u15  Orban: Hongarije blijft tot eind in EUVolgens de conservatief nationalistische premier heeft Hongarije de EU nodig om toegang te behouden tot de interne markt.
17/09 11u15  Chinese Volksbank steekt miljarden in EvergrandeEvergrande is de een op na grootste vastgoedontwikkelaar van China en bevindt zich in een flinke crisis.
17/09 11u15  De bestuurder die juf werd: 'Dat marktdenken is niet de heilige graal'Merel van Vroonhoven ziet nu duidelijk wat haar in het bedrijfsleven zo ging tegenstaan. 'Veel ondernemingen hebben een nogal nauwe opvatting van wat hun werkelijke taak is', zegt de oud-voorzitter van de AFM.
17/09 10u15  Een spannende PortugeesEcht goede Portugese wijn is er pas sinds een paar jaar in Nederland. Hilary Akers verdiepte zich in de geschiedenis en vond meteen een aantal bloedmooie exemplaren.
17/09 10u15  'Een vliegtuig op mensenkracht viel al snel af'TU-student Liam Megill (24) had eerder zijn vliegbrevet dan zijn rijbewijs. Logisch dus dat hij nu aan een vliegtuig op waterstof werkt met AeroDelft.
17/09 09u15  Live: Chinese centrale bank stut Evergrande, openingswinst voor Europese beurzenIn Azië lijken beleggers zich vooralsnog nauwelijks zorgen te maken om de penibele situatie waarin de Chinese vastgoedreus Evergrande zich bevindt. In Tokyo staat de Nikkei 225-index op winst, net as in Hong Kong.
17/09 09u15  Google en Apple verwijderen Navalny app uit Russische appstoreDe app is bedoeld om Russen te helpen met strategisch stemmen om regeringspartij Verenigd Rusland tegen te werken.
17/09 08u15  Live: Elon Musk looft Chinese elektrische auto, beurzen Azië onbestemdIn Azië lijken beleggers zich vooralsnog nauwelijks zorgen te maken om de penibele situatie waarin de Chinese vastgoedreus Evergrande zich bevindt. In Tokyo staat de Nikkei 225-index op winst, net as in Hong Kong.
17/09 08u15  Kritische Kamer geeft fiat aan coronapas, maar niet op terrasHet coronatoegangsbewijs is een verkapte vorm van vaccinatiedwang vinden critici als PVV en SGP. Voorstanders willen dat het middel zo kort mogelijk wordt ingezet.
17/09 06u15  Nog even en de speurhond kan met pensioenMet alle technologie van de wereld kon één zintuig niet goed worden nagebootst: ons reukvermogen. Nu snuffelt geurtechnologie al aan ons bier en in vliegtuigen naar bommen.
17/09 01u15  Plan klaverEen monsterverbond tussen GroenLinks en de zware industrie kan de formatie redden.
17/09 00u15  Nederlandse bedrijven achterop met diversiteitOnderzoek geeft aan dat Nederlandse bedrijven sceptischer zijn over de positieve bijdrage van diversiteit op het resultaat dan bedrijven in andere Europese landen.
16/09 23u15  D66-leider Kaag weg als minister, maar rol niet uitgespeeldSigrid Kaag stapt op als minister van Buitenlandse Zaken na motie van afkeuring. 'In mijn opvatting over democratie en cultuur moet de minister gaan als het beleid wordt afgekeurd.'
16/09 23u15  'Intern ECB-model wijst op snellere renteverhoging'De Europese Centrale Bank (ECB) zou over ruim twee jaar de depositorente verhogen. Dat is minstens een jaar eerder dan de meeste economen verwachten.
16/09 22u15  D66-leider Kaag weg als minister, maar niet uitgespeeldSigrid Kaag stapt op als minister van Buitenlandse Zaken na motie van afkeuring. 'In mijn opvatting over democratie en cultuur moet de minister gaan als het beleid wordt afgekeurd.'
16/09 22u15  Muziekbedrijf Universal bekroont wederopstanding met beursgangUniversal Music Group belooft zijn toekomstige beleggers een groeiaandeel. Er zijn nog veel mensen in de wereld zonder muziekabonnement. 'Na water en voedsel, komt muziek.'
16/09 22u15  Tweede Kamer kritisch over coronapas, dringt aan op uitzondering voor terrassenHet coronatoegangsbewijs is een verkapte vorm van vaccinatiedwang vinden critici als PVV en SGP. Voorstanders willen dat het middel zo kort mogelijk wordt ingezet.
16/09 21u15  Werkgever mag toch vragen naar vaccinatiestatusDe overheid heeft nu ook de informatie op haar website aangepast na opmerkingen van demissionair minister Hugo de Jonge tijdens de coronapersconferentie eerder deze week.
16/09 21u15  Eurolanden handelen ook juli weer meer met de rest van de wereldDe negentien landen met de euro als munt kochten voor ruim €185 mrd in, een stijging van iets meer dan 17% vergeleken met 2020.
16/09 21u15  Nieuwe supercomputer in gebruik genomenDe krachtpatser Snellius heeft tien keer meer rekenkracht dan zijn voorganger Cartesius. Vanaf volgende maand kunnen wetenschappers aan Nederlandse universiteiten het apparaat gebruiken.
16/09 21u15  Pakketverkoop bij grootaandeelhouders: miljarden aan stukken verkochtGrote aandeelhouders bij Europese beursgenoteerde bedrijven verkopen veel grote pakketten met aandelen.
16/09 21u15  Microsoft mag bouw datacenter in Noord-Holland hervattenHet bedrijf mag 'op eigen risico' door met de bouw van een nieuw datacenter. Het besluit komt op een moment dat netbeheerder Liander laat weten dat er te weinig stroom in de provincie is.
16/09 20u15  Minister Kaag van Buitenlandse Zaken stapt opDe Tweede Kamer steunt een motie van afkeuring tegen de minister vanwege het chaotische vertrek van Nederland uit Afghanistan.
16/09 20u15  WRR roept terecht op tot scherpe keuzes zorgDe overheid moet staan voor kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg. Die staan nu onder druk, met alle gevolgen voor solidariteit en maatschappelijke stabiliteit.
16/09 19u15  Goldman Sachs zet Rotterdams handelsbedrijf Caldic in etalageInvesteringstak van de Amerikaanse zakenbank kan een klapper maken omdat beleggers op dit soort bedrijven duiken.
16/09 19u15  Storing Nederlands treinverkeer verholpenVolgens de NS was er een telefoonstoring op de verkeersleidingsposten.
16/09 19u15  Wooncrisis: De Nederlandsche Bank weet van de prins geen kwaadTaxateurs worden door DNB onterecht beschuldigd van het opdrijven van woningprijzen. Maar taxaties bleken de afgelopen jaren juist te laag, schrijven Edith Tielen en Michiel Langman.
16/09 18u15  Live: AEX-index sluit onder 800 puntenOp het Damrak zijn de ogen weer gericht op de 800-puntengrens. Kortstondig ging de index er vandaag ook weer doorheen, maar wist die stand niet over de eindstreep te krijgen
16/09 18u15  Goldman Sachs zet Nederlandse chemiedistributeur Caldic in etalageInvesteringstak van Amerikaanse zakenbank kan klapper maken omdat beleggers op dit soort bedrijven duiken.
16/09 18u15  Medicijngroothandel OneMed neemt Nederlandse concurrent overHet Zweedse OneMed voegt het MediReva toe aan een rijtje van vier eerdere overnames in Nederland.
16/09 18u15  Muziekbedrijf Universal bekroont zijn wederopstanding met beursgangUniversal Music Group belooft zijn toekomstige beleggers een groeiaandeel. Er zijn nog veel mensen in de wereld zonder muziekabonnement. 'Na water en voedsel, komt muziek.'
16/09 18u15  Aanklager noemt oud-Volkswagen-top 'een criminele bende'Volgens openbaar aanklager Elke Hoppenworth hield Winterkorn de kwestie onder de pet.
16/09 18u15  Kamer wil de nieuwe plannen van Tata Steel steunenEen ruime meerderheid van de Kamer wil dat het kabinet steunopties gaat uitwerken voor de waterstofplannen van Tata Steel
16/09 18u15  Pensioenfondsen betalen nu meer dan €10 mrd aan uitvoeringskostenHet gemiddelde beleggingsrendement is in 2020 op ruim 8% uitgekomen, maar dat was niet genoeg om de gestegen verplichtingen te dekken.
16/09 17u15  Wordt Evergrande China’s Lehman Brothers?De onrust groeit in China over de crisissituatie waarin Evergrande verkeert. De projectontwikkelaar was een grote speler in de vastgoedbubbel die Peking al tijden probeert door te prikken.
16/09 17u15  Hogere Schipholrekening heeft luchtvaartwet aan zijn zijdeSchiphol wil zijn havengeldtarieven verhogen, maar het wordt nog een lastige dobber om het door te voeren. De wet zou een extra heffing wel mogelijk maken.
16/09 17u15  Deense vechter Abildgaard brengt schwung terug bij T-MobileSøren Abildgaard vormde T-Mobile om van een probleemgeval tot een uitdager op de Nederlandse markt. Communicatief, strategisch sterk, maar ook een beetje spindoctor.
16/09 17u15  ChristenUnie steunt moties tegen Kaag en Bijleveld, Kamermeerderheid waarschijnlijkDe twee moties van afkeuring vanwege het chaotische vertrek van Nederland uit Afghanistan hadden al brede steun van de oppositie. Regeringspartij ChristenUnie besloot vanmiddag na fractieoverleg ook vóór te stemmen.
16/09 17u15  Vrezen voor een witte kerstLaten we hopen dat er geen sneeuw valt deze winter, want de prijs voor aardgas breekt alle records.
16/09 17u15  Europa-essay voor het FD, schrijf en win!Het FD houdt ook dit najaar weer een schrijfwedstrijd. Geïnteresseerden tot en met 25 jaar kunnen zich uitleven op een essay over het thema 'De euro, hoe verder?'.
16/09 16u15  ChristenUnie helpt motie tegen Kaag en Bijleveld aan meerderheidEen motie van afkeuring over de chaotische evacuatie van Nederland uit Afghanistan krijgt donderdag verrassend toch steun van een Kamermeerderheid.
16/09 16u15  'Strijd tegen cybercrime moet vanuit één gezamenlijke plek gevoerd worden'Directeur Hans de Vries van het Nationaal Cyber Security Center pleit voor een intensieve samenwerking tussen overheden en bedrijven om informatie beter te kunnen uitwisselen.
16/09 16u15  Live: AEX-index weer dicht bij de 800 punten, Wall Street vlakOp het Damrak zijn de ogen weer gericht op de 800-puntengrens. Kortstondig ging de index er vandaag ook weer doorheen, zal de AEX het nu tot het slot vast kunnen houden?
16/09 16u15  Beleggers in de rij voor beursgang rivaal IMCDChemiedistributeur Azelis gaat vrijdag vervroegd naar de beurs. Het is de grootste beursgang in België sinds 2007.
16/09 16u15  Geopolitiek voor een dubbeltjeZodra China en Rusland besluiten om eigen belangen voorop te zetten, moet Nederland of de Europese Unie daar tegenin. Doen ze dat niet, dan behalen die landen winst over onze rug, schrijft Jasper Lukkezen.
16/09 16u15  Trage EMA en sjacherend ministerie kosten kankerpatiënt vele levensjarenGoedkeuring van geneesmiddelen en opname in het basispakket gaan in Nederland zeer traag. Dat kan veranderen als de farmasector een bedrag van €150 mln op tafel legt, schrijft Peter Lems.
16/09 16u15  Schrap de optie om het bestuursverslag ‘ten kantore’ te houdenDat de helft van de rechtspersonen geen bestuursverslag laat inzien is ronduit schokkend, schrijft Ralph ter Hoeven, hoogleraar Externe Verslaggeving (RUG).
16/09 15u15  Live: AEX-index weer dicht bij de 800 punten, Wall Street lijkt lager te gaan openenDe AEX-index is hoger geopend. Op het Damrak wordt weer uitgekeken naar het breken van de 800-puntengrens. Kortstondig ging de index er vandaag ook weer doorheen, zal de AEX het nu tot sluit vast kunnen houden?
16/09 15u15  Crypto's financieel volwassen? Obligatiebeleggers denken van welDat beleggers ondanks alle tegenwind in de rij stonden om Coinbase krediet te verstrekken, zal de fans van cryptomunten goed doen.
16/09 14u15  Russische oppositie vecht voor deelname aan de parlementsverkiezingenMiljoenen Russen kiezen vanaf vrijdag in drie dagen een nieuwe Doema. De oppositie moet alle zeilen bijzetten om te de toegenomen repressie door de overheid te pareren.
16/09 14u15  Spelen met vuurIncasseren, je in stilte verbijten – het raakte uit de gratie. Emoties verhuisden van privé naar publiek.
16/09 14u15  Willen de mentoren achter techfraudeurs nu opstaan?In Silicon Valley zijn veel mensen wel klaar met het fraudeschandaal rond medische start-up Theranos. Logisch, schrijft Eva Schram, het legt namelijk de kwalijke rol van mannelijke rolmodellen en de techcultuur bloot.
16/09 13u15  Lightyear haalt nog eens €50 mln op voor zijn zonnewagensVerzekeraar Dela en Joop van Caldenborgh steken veel kapitaal in Brabantse onderneming die met zonnewagens een plek wil veroveren op de automarkt.
16/09 13u15  Brussel kleedt nieuwe Europese pandemieautoriteit Hera verder aanHera moet eraan bijdragen dat de EU beter is voorbereid op een nieuwe pandemie. Zo kan deze instelling eigenstandig besluiten tot gezamenlijke inkoop van vaccins voor de EU-lidstaten.
16/09 13u15  NPM Capital stapt in kassenbouwer KuboFamiliebedrijf uit het Westland wil nog meer vestigingen openen in het buitenland en denkt ook aan overnames.
16/09 13u15  Beleggers en het rode Duitse gevaarDe gemiddelde Duitser wil eigenlijk een tweede Merkel als nieuwe bondskanselier. En die vinden ze in de sociaaldemocraat Olaf Scholz.
16/09 13u15  Pakketje? Onderkantje?FD Persoonlijk-columnist Brenda van Osch krijgt een ‘scannetje’.
16/09 12u15  Barbara Baarsma: 'Coronapas is spelen met vuur'Economiehoogleraar Barbara Baarsma laat na een lange radiostilte weer van zich horen. Ze is tegen de coronapas die het kabinet wil invoeren. En van haar kritiek op het coronabeleid neemt ze geen letter terug.
16/09 12u15  Dancebedrijf ID&T komt in handen van Britse branchegenootSuperstruct verwacht met de aankoop van ID&T te kunnen profiteren van het sterke herstel van de festivalsector, als er vanaf volgend jaar weer volop gedraaid kan worden.
16/09 12u15  Grootverbruikers eisen overheidsingrijpen op oververhitte energiemarktDe torenhoge gasprijs jaagt ook de prijs van elektriciteit op. Zink- en aluminiumbedrijven schroeven de productie terug en willen dat minister Blok (Economische Zaken en Klimaat) maatregelen neemt.
16/09 12u15  Te rijk? 'Er zit heel wat geld bij mensen die dat niet nodig hebben'Is het aanvaardbaar dat er superrijken zijn terwijl zoveel mensen te weinig hebben? Nee, zeggen de limitaristen, een recente stroming in de politieke filosofie. Zij hebben radicale ideeën voor herverdeling, bijvoorbeeld via de erfbelasting.
16/09 12u15  Wordt de Noordzee een hotspot voor echte Europese ruimtevaart?Over een of twee jaar zullen minisatellieten en meetapparatuur vanaf een drijvend platform de ruimte in worden geschoten. Europa wil niet achterblijven in de booming ruimtebusiness. Lukt dat?
16/09 12u15  'Jermain is een open boek’Virginia de Rozario-Rhoe (30) over haar partner, Jermain de Rozario (38), chef-kok en eigenaar van sterrenrestaurant De Rozario, in Helmond.
16/09 11u15  Shell gaat grote bioraffinaderij bouwen in Rotterdam PernisOlie- en gasmultinational Shell wil olieraffinaderij in Pernis ombouwen tot een van zijn vijf wereldwijde energie- en chemieparken
16/09 11u15  Kabinet trekt €1 mrd extra uit voor bouw nieuwe woningenHet demissionair kabinet trekt €1 mrd uit om de pot 'Woningbouwimpuls' aan te vullen. Verder komen er geen ingrijpende plannen om het woningtekort aan te pakken.
16/09 11u15  Triodos acht Britse groene staatsobligatie niet groen genoegVolgens Triodos zijn de plannen van de Britten om te verduurzamen niet bevorderlijk om CO₂-uitstoot op de lange termijn te verminderen.
16/09 10u15  Picnic haalt €600 mln op, onder meer bij Bill GatesDe websupermarkt wil met de investering sneller uitbreiden in Europa, vooral in Duitsland en Frankrijk.
16/09 10u15  Podcast: de koningshuizen van de Lage LandenIn de podcast 'Buurland, wat doet u nu?' zetten Daan Ballegeer en Han Dirk Hekking de schijnwerpers op verschillen en gelijkenissen tussen België en Nederland. Wat valt er te vertellen over de koningshuizen?
16/09 10u15  Europese vermogens­beheerders hebben kluif aan 'vage' duurzaamheidsregelsDe sector klaagt dat de regels veel overlaten aan de eigen interpretatie.
16/09 09u15  Live: AEX-index weer dicht bij de 800 puntenDe AEX-index is hoger geopend. Op het Damrak wordt weer uitgekeken naar het breken van de 800-puntengrens. Gisteren lukte dat, maar de index sloot er toch onder.
16/09 09u15  Aantal werkenden op nieuw record: 9,1 miljoen mensen hebben een baanKrapte op de arbeidsmarkt houdt aan.
16/09 09u15  Nieuw veiligheidspact Australië, VS en VK tegen groeiende Chinese invloedTaiwan wil voor $9 mrd aan nieuwe wapens aanschaffen, vanwege dreiging vanuit China.
16/09 09u15  Triodos acht Britse groene obligatie niet groen genoegVolgens Triodos zijn de plannen van de Britten om te verduurzamen niet bevorderlijk om CO₂-uitstoot op de lange termijn te verminderen.
16/09 06u15  Geodis steekt ruim €100 mln in logistiek centrum in VenloInvestering nodig om snelle groei in e-commerce bij te houden.
16/09 06u15  Vliegen op stroom is nog vooral motormanagementVliegen moet groener worden. Daarom pioniert Nederland sinds kort met vliegen op stroom en wetenschapsjournalist Philip Dröge kon mee met een proefvlucht - mits de wind goed stond.
16/09 06u15  Bewogen vrouwenlevensDit najaar verschijnt een trits autobiografische boeken van interessante vrouwen, van Martine Bijl tot Chimamanda Ngozi Adichie. FD Persoonlijk-medewerker Liddie Austin kan nauwelijks wachten.
16/09 05u15  Koopverbod voor RyanairBritse aandeelhouders van Ryanair kregen deze week te horen dat hun aandelen gedwongen worden verkocht.
16/09 01u15  Investeringshuis Bolster haalt zeker €200 mln op voor tweede fondsVoormalig Van Lanschot Participaties trekt vermogende families en (ex-)ondernemers aan met nieuw initiatief.
16/09 01u15  Gehandicaptenzorg verbetert financiële positieCompensatiemaatregelen kabinet en zorgverzekeraars boden steun in de rug.
16/09 01u15  Preventiedwang?Betalen voor een ander is nooit een probleem als er genoeg is.
16/09 01u15  Main neemt nog drie softwarebedrijven voor de zorg overMet de overname wil het Haagse investeringshuis meer software aan zorginstellingen leveren.
15/09 22u15  Schiphol koerst af op harde botsing met luchtvaartmaatschappijenKLM en andere luchtvaartmaatschappijen zijn furieus over plannen van Schiphol om de tarieven te verhogen. De sector dreigt met juridische stappen.
15/09 22u15  Live: AEX sluit in het rood, Wall Street wint na wisselende startDe AEX ging rond half elf voor het eerst door de 800-puntengrens, maar de hoofdgraadmeter sloot in het rood. De belangrijkste Amerikaanse beursindices eindigden woensdag in de plus.
15/09 21u15  Tata dwingt kabinet meer te investeren in waterstofDe staalfabrikant wil een 'radicale koerswijziging' om te vergroenen en kaatst daarbij direct de bal terug naar politiek Den Haag. Daarvoor ligt er een complexe taak.
15/09 20u15  Omtzigt keert terug met hoogoplopend AfghanistandebatHet Afghanistandebat op de eerste dag van Pieter Omtzigt als onafhankelijk Kamerlid levert meteen een harde confrontatie tussen Kamer en kabinet op.
15/09 20u15  Vermogensbeheerders moeten daadkracht tonenKritisch AFM-rapport over groenfondsen is signaal voor sector om aan de slag te gaan.
15/09 20u15  Accountants en andere klimaatridders zijn hard nodigKlimaatridders zijn nodig in tal van beroepen. En snel ook, betogen Lucas Geusebroek en Robert Mul van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.
15/09 19u15  Brussel mijmert over glansrol in chipproductieEuropese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen kondigt in haar 'troonrede' een wet aan die de ambitie in de productie van halfgeleiders moet helpen vorm te geven.
15/09 19u15  Meeste zorgorganisaties omarmen WRR-rapportDe Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen zijn als enige kritisch, omdat het advies te eenzijdig zou uitgaan van starre financiële kaders en niet begint bij het vaststellen van de zorgbehoefte.
15/09 19u15  Uitbetalen in vreemde valutaMondelez geeft een converteerbare obligatie uit, maar niet voor aandelen in het eigen bedrijf
15/09 19u15  Streng toezicht op Tata Steel is beter dan vertrouwen op goede intentiesScherpere regelgeving en handhaving zijn nu het enige wat de omwonenden kan helpen, schrijft Willem Wiskerke van Milieudefensie.
15/09 19u15  Transparantie klinkt goed, maar verbetert privacy amperPolitici moeten beseffen dat de transparantieverplichtingen uit de AVG geen wondermiddel zijn. En veel nadrukkelijker meebeslissen hoe privacy te borgen, schrijft Axel Arnbak.
15/09 18u15  AEX raakt 800 punten, maar hoogtevrees speelt opDe Amsterdamse beurs heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De index brak voor het eerst door de grens van 800 punten. Maar kan het nog verder omhoog?
15/09 18u15  Live: AEX sluit in het rood, Wall Street wisselend uit de startblokkenDe AEX ging rond half elf voor het eerst door de 800-puntengrens, maar de hoofdgraadmeter sloot in het rood.
15/09 18u15  Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de staatDe organisatie van Unmute Us! wil dat clubavonden en festivals weer op volle capaciteit en zonder tijdsbeperkingen kunnen plaatsvinden.
15/09 18u15  Coronapas voor klanten voedt onvrede werkgeversWerkgevers mogen nu niet vragen naar de vaccinatiestatus van hun personeel. Maar het kabinet zet de deur op een kier naar toepassing van het prikbewijs op de werkvloer.
15/09 18u15  RIVM registreert 2402 nieuwe besmettingenDat is hoger dan het zevendaags gemiddelde van 2220. In de ziekenhuizen daalde de bezetting naar 600.
15/09 18u15  Het 'rode gevaar' doemt op in Duitse verkiezingenFinanciële wereld vreest ruk naar links in Duitsland. Deelstaat Thüringen heeft er geen rampzalige ervaring mee, blijkt in Erfurt. Deel 6 in de serie over de Duitse verkiezingen.
15/09 18u15  Waarom nog niet alle coronaregels verdwijnenVeel Nederlanders zijn gevaccineerd en daardoor gaat de economie op 25 september weer verder open. Toch blijft voorzichtigheid geboden. Maar waarom eigenlijk?
15/09 18u15  Europese vermogensbeheerders hebben kluif aan 'vage' duurzaamheidsregelsDe sector klaagt dat de regels veel overlaten aan de eigen interpretatie.
15/09 17u15  RIVM registreert 2878 nieuwe besmettingenDat is hoger dan het zevendaags gemiddelde van 2220. In de ziekenhuizen daalde de bezetting naar 600.
15/09 17u15  Poolse PiS-partij wil verwerping mediawet terugdraaienVorige week verwierp de Poolse senaat de omstreden mediawet. De regerende PiS-partij heeft gezegd een nieuwe poging te willen doen om de wet in te voeren.
15/09 17u15  Remkes zwengelt formatie aan met heisessie VVD, D66 en CDADe informateur gaat dit weekend op een Hilversums landgoed de mogelijkheden verkennen om met VVD, D66 en CDA tot een minderheidskabinet te komen.
15/09 17u15  Activistische aandeelhouder eist vertrek van ceo chemieconcern SolvayHet bedrijf blijft de milieu-impact van chemische lozingen aan de Italiaanse westkust ontkennen.
15/09 17u15  Failliete opleider Cibit maakt doorstartComplementair Groep uit Velp ontfermt zich over de IT-opleider die in zijn hoogtijdagen tachtig medewerkers telde.
15/09 17u15  Anderhalve meter wijkt na anderhalf jaar voor coronapasNederland neemt afscheid van de afstandsregel. Om dat mogelijk te maken, komt het demissionaire kabinet met een omstreden nieuwe maatregel.
15/09 17u15  Europese vermogensbeheerders hebben forse kluif aan 'vage' duurzaamheidsregelsDe sector klaagt dat de regels veel overlaten aan de eigen interpretatie.
15/09 17u15  Dynamic Credit komt in handen van BNP ParibasBijzondere Nederlandse vermogensbeheerder komt in Franse handen. Onduidelijk is hoeveel BNP heeft neergelegd voor Dynamic Credit.
15/09 16u15  Eindhovens Sendcloud haalt €150 mln op bij investeringsrondeDe leverancier van verzendsoftware groeide naar eigen zeggen meer dan 120% in 2020. Het techbedrijf wil het groeigeld onder meer gebruiken om naar de VS te gaan.
15/09 16u15  'Italië wil coronapaspoort verplicht maken voor werknemers'Binnen het kabinet is nog frictie over de maatregel, dus of die het gaat halen is nog niet zeker. De Italiaanse regering vergadert er donderdag over.
15/09 16u15  Ervaren Europarlementariër De Lange mag hopen op Brusselse topfunctieCDA-Europarlementariër is in beeld voor het voorzitterschap van het Europarlement. Het zou de bekroning zijn van een zorgvuldig gekozen carrière in de Brusselse bubbel.
15/09 16u15  Smerend rijkHet moederbedrijf van salademaker Johma wisselde eind vorig jaar van eigenaar, en dat legde het management geen windeieren.
15/09 15u15  Mondiale schuldenberg bereikt recordniveauDe wereldwijde schuldenlast is in het tweede kwartaal naar bijna $300.000 mrd gestegen. De toename was het sterkst in opkomende landen.
15/09 15u15  Het jaar dat aan seks doet denkenIn zijn boek 'Keerpunt 1971' legt econoom Edin Mujagić uit waarom het einde van de verkapte goudstandaard heeft geleid tot een schuldexplosie.
15/09 15u15  'Facebook weet dat Instagram gevaarlijk is voor tienermeisjes'In het openbaar heeft Facebook de negatieve effecten van de app op tieners consequent gebagatelliseerd.
15/09 15u15  De natuur in een ander lichtHet kunstenaarsduo Zuijderwijk-Vergouwe fotografeert landschappen zoals je die nog nooit hebt gezien. Ze prikkelen ons na te denken over onze verhouding tot de natuur.
15/09 14u15  Tata aast op subsidie en steun van overheid om sneller te vergroenenStaalbedrijf wil twintig jaar eerder gaan inzetten op de productie van staal middels waterstof. Maar financiële steun van de overheid is 'onontbeerlijk'.
15/09 14u15  Britse consument met lege handen door grootste personeelstekort ooit in het VKElke dag zijn er nieuwe berichten over tekorten bij Britse bedrijven. Er is veel te weinig personeel, vooral in het wegtransport. Consumenten merken het in de winkels.
15/09 14u15  Superrijke Zwitsers hangt extra taks boven het hoofdZwitserland stemt binnenkort over een voorstel om vermogenswinsten fors hoger te belasten. Bedrijven en superrijken zouden het land worden uitgejaagd.
15/09 14u15  Werkgever Schipholwinkeltjes onaangenaam verrast door FNV-actiesVolgens vakbond FNV Handel krijgen werknemers van See Buy Fly-winkels maandelijks honderden euro's minder sinds de cao afliep. De werkgever zegt 'verrast' te zijn door de acties.
15/09 14u15  Ralph Hamers vrijuit in tuchtzaak INGTuchtrecht Banken ziet geen bewijs dat de huidige topman van UBS zijn bankierseed geschonden heeft.
15/09 14u15  De scheidingEen echte relatie voelt intenser dan een virtuele variant, juist omdat je je hoofd kunt stoten en omdat ze eindig zijn, schrijft Roland van der Vorst.
15/09 13u15  Von der Leyen droomt in 'troonrede' van Europese hoofdrol in chipproductieDe Europese Commissie komt met wetgeving die een 'geavanceerd ecosysteem voor chips' in de EU tot stand moet brengen. De EU is nu te afhankelijk van Azië, terwijl er al een wereldwijd tekort is.
15/09 13u15  Corona en brexit zorgen voor personeelstekorten, en dus aan van alles, in het VKElke dag zijn er nieuwe berichten over tekorten bij Britse bedrijven. Er is veel te weinig personeel, vooral in het wegtransport. Consumenten merken het in de winkels.
15/09 13u15  Live: AEX zakt weer onder de 800-puntengrens, ING verhoogt koersdoel DSMDeze ochtend wist de AEX rond half elf voor het eerst door de 800 punten te gaan. En dat ondanks dat in Azië de aandelen lager stonden.
15/09 12u15  Live: AEX gaat door de 800, Dynamic Credit naar BNPDeze ochtend wist de AEX rond half elf voor het eerst door de 800 punten te gaan. En dat ondanks dat in Azië de aandelen lager stonden.
15/09 12u15  H&M en Zara-moeder Inditex tonen krachtig herstelAzië nog een probleem, maar verkopen gaan al weer naar de niveaus van voor de pandemie.
15/09 12u15  Winkelpersoneel op Schiphol legt werk neerVolgens vakbond FNV Handel krijgen medewerkers honderden euro's minder per maand sinds de cao in februari afliep.
15/09 12u15  BotanofobieEr is een waarachtige revolutie in ons denken gaande. Het is nu tijd, hoor je her en der, om rechten aan planten en bomen te geven. En waarom niet?
15/09 11u15  AEX breekt voor het eerst door grens van 800 puntenDe Amsterdamse beurs heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De index brak voor het eerst door de grens van 800 punten.
15/09 11u15  Live: JDE verliest, AEX gaat door de 800Deze ochtend wist de AEX rond half elf voor het eerst door de 800 punten te gaan. En dat ondanks dat in Azië de aandelen lager stonden.
15/09 11u15  Uitstoot broeikasgassen bijna weer op pre-corona niveauKouder weer en hogere industriële productie brengen de CO₂-uitstoot bijna weer op het niveau van vóór de pandemie.
15/09 10u15  Live: JDE verliest, AEX weer bijna op 800Deze ochtend verloren de aandelen in Azië, waarbij vooral casino-aandelen klappen kregen. De AEX opende de dag wel in de plus.
15/09 10u15  Inflatie Verenigd Koninkrijk loopt op tot 3,2%De geldontwaarding in het Verenigd Koninkrijk gaat harder dan verwacht.
15/09 10u15  Hé! Er is geen bal op de tvJournalist Joost van Kleef heeft geen televisie. En hij kijkt ook geen Netflix op zijn laptop. Want hij heeft een hekel aan tv. Waarom?
15/09 09u15  Evergrande gaat schuldeisers niet betalen, zegt Chinese overheidHet in diepe schuldproblemen gekomen Evergrande gaat de rente die het maandag zou moeten betalen op zijn obligaties niet betalen.
15/09 09u15  Live: AEX opent hoger, DSM weer winnaarDeze ochtend verloren de aandelen in Azië, waarbij vooral casino-aandelen klappen kregen. De AEX opende de dag wel in de plus.
15/09 08u15  Live: Azië daalt, vooral tech en casino's hard omlaagDe Amerikaanse beurzen sloten gisteren lager, en deze ochtend staan ook de aandelen in Azië veelal onder hun slotkoersen van gisteren. Casino-aandelen krijgen de zwaarste klappen en ook Europa lijkt lager te openen.
15/09 08u15  Koopkracht groeide in 2020 met gemiddeld 2,2%Werknemers zagen hun koopkracht met 4,3% het meest toenemen. Bij één op de vijf zzp'ers daalde de koopkracht in 2020 met 16% of meer.
15/09 08u15  Californische gouverneur mag blijvenDemocraat Gavin Newsom overleeft tussentijdse verkiezing en mag aanblijven als gouverneur van Amerika's grootste staat.
15/09 06u15  Ook zzp’ers willen ooit met pensioenVeel zelfstandigen zijn niet bezig met hun pensioen en dat is best onverstandig. Toch beginnen? Kijk naar je huidige uitgavenpatroon en bedenk wat je straks nodig hebt. ‘Reken je niet te rijk, vrije tijd kost geld.’
15/09 06u15  Primark wil af van vervuilende wegwerpmodeIerse modeprijsvechter lanceert een tienjarenplan met tien duurzame beloften. Die zijn niet allemaal even concreet.
15/09 00u15  Adviesraad: politiek moet prioriteiten stellen in zorg en burgers betrekkenDe Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid luidt de noodklok: in delen van de zorg staan de kwaliteit en toegankelijkheid onder druk.
14/09 22u15  Wall Street verliest, AEX sluit wel met winstHet aandeel DSM won na het bericht dat de materialentak in de etalage staat. De AEX sloot met winst, maar op Wall Street kleurden de beurzen rood..
14/09 22u15  Ierse privacywaakhond begint onderzoek naar TikTokDe waakhond gaat namens de EU kijken of TikTok zich aan de regels houdt bij de verwerking van data van minderjarige gebruikers.
14/09 21u15  Roep om herziening Europese regels voor groen beleggenEen kritisch rapport van beurswaakhond AFM maakt duidelijk dat de implementatie van de nieuwe wet voor duurzaam beleggen uiterst moeizaam verloopt.
14/09 21u15  Weer een bedrijf dat zijn toren op de Zuidas opgeeftNa ABN Amro en pensioenuitvoerder APG laat nu ook advocatenkantoor De Brauw zijn prestigieuze toren op de Zuidas achter. Duurzaam, slim en 'clubhuisgevoel' worden belangrijker dan locatie.
14/09 20u15  Anderhalvemetersamenleving wijkt na anderhalf jaar voor coronapasNederland neemt afscheid van de anderhalve meter. Om dat mogelijk te maken, komt het demissionaire kabinet met een omstreden nieuwe maatregel.
14/09 20u15  Ryanair gaat 5000 extra arbeidsplaatsen creërenIerse prijsvechter verwacht dat de capaciteit komend winterseizoen groter is dan voor corona.
14/09 20u15  Het is tijd dat de dekens hun tanden laten zienNa bankiers en accountants moeten advocaten hun rol als poortwachter ter hand nemen
14/09 19u15  Belastingplan Democraten laat superrijken buiten schotDe verkiezingsbelofte van Joe Biden om ongelijkheid in VS te verkleinen staat onder druk.
14/09 19u15  Hof Amsterdam: minder coronakorting op huur voor hotelHet Swissôtel ontving ook tegemoetkoming vaste lasten (TVL) en hoeft daardoor minder huurkorting te krijgen, vindt het Gerechtshof Amsterdam.
14/09 19u15  Volgend gevecht met Uber staat al voor de deurTaxichauffers van Uber verdienen volgens de rechter dezelfde rechten als werknemers. Dat afdwingen wordt nog een hele kluif, bevestigen juristen.
14/09 19u15  Weer een bedrijf dat zijn toren op de Zuidas verruilt voor een gerenoveerd pand eldersNa ABN Amro en pensioenuitvoerder APG laat nu ook advocatenkantoor De Brauw zijn prestigieuze toren op de Zuidas achter. De advocaten vertrekken naar een gerenoveerd pand verderop. Duurzaam, slim en 'clubhuisgevoel' worden belangrijker dan locatie locatie locatie.
14/09 19u15  Britten kiezen wel voor derde prikAnders dan Nederland kiest de regering-Johnson wel voor het zetten van extra vaccinaties. De besmettingsgraad is redelijk stabiel, maar wel erg hoog.
14/09 19u15  Conflict over Funda stevent af op een climax na vertrek van directeurNu bestuurder Quintin Schevernels vertrekt bij Funda, zijn de aandeelhouders aan zet. Wat willen zij?
14/09 19u15  Fidelity wordt beloond voor loyaliteit aan ASMIAmerikaanse vermogensbeheerder maakt een klapper met zijn belang in ASMI
14/09 18u15  Live: DSM grote winnaar op groen DamrakHet aandeel DSM wint nadat het bedrijf de materialentak in de etalage heeft gezet. De AEX staat in de plus.
14/09 18u15  Fidelity wordt beloond voor loyaliteit aan ASMIAmerikaanse vermogensbeheerder maakt een klapper met zijn belang in ASMI
14/09 18u15  Nachtclubs: kabinet biedt disco dooie musOok de nachtclubs mogen binnenkort tot middernacht open. Zo trekt het kabinet snel de angel uit een rechtszaak die dinsdag diende.
14/09 18u15  Amazon verhoogt lonen in zijn jacht naar personeelHet grootste webwinkelbedrijf ter wereld opende tijdens de coronacrisis vele nieuwe distributiecentra en zoekt nu tienduizenden extra medewerkers.
14/09 18u15  Reddit-belegger stort zich op uraniumDe prijs voor de grondstof voor kernenergie vliegt verder omhoog, net als de koersen van bedrijven in de sector.
14/09 18u15  Gretige beleggers vullen Europese pot met coronamiljarden aanBrussel had op dinsdag geen moeite met het vinden van geldschieters voor een lening met een looptijd van 7 jaar voor het steunprogramma Next Generation EU.
14/09 17u15  Advies landsadvocaat zet stikstofdiscussie verder op scherpHans Besselink ziet het intrekken van vergunningen van boeren als 'onontkoombaar' voor een snelle uitweg uit de stikstofcrisis. Politiek Den Haag reageert verdeeld, boeren zijn woedend.
14/09 17u15  Stevig klimaatdebat in Europarlement voorbode van lange strijd TimmermansDe Nederlandse Eurocommissaris kreeg in Straatsburg soms felle kritiek van Europese volksvertegenwoordigers op zijn klimaatplannen.
14/09 17u15  Transformatie DSM heeft een einddoel bereiktLimburgse multinational wist zichzelf meerdere keren opnieuw uit te vinden. Nu legt het bedrijf zich helemaal toe op voeding, tot vreugde van beleggers.
14/09 17u15  Thomas Steffens brengt bij Apple Hollandse nuchterheid meeThomas Steffens verkocht Primephonic, een streamingsdienst voor klassieke muziek, aan Apple. Hij is een liefhebber van klassiek, met een 'nerderig kantje'. Steffens gaat tot het gaatje, maar is nooit gestrest.
14/09 17u15  Het Parool en NRC Handelsblad stoppen met middageditiesHet Parool stapt volledig over naar ochtendbezorging, terwijl NRC Handelsblad in de regio Amsterdam stopt met de middagkrant.
14/09 17u15  Waarschuwing aan voormalig EY-bestuurder ongedaan gemaaktEerherstel voor Rob Lelieveld: het College van Beroep voor het bedrijfsleven zet een streep door het oordeel van de Accountantskamer.
14/09 17u15  Nederland grossiert in belastingvoordelenGeen andere ontwikkelde economie hanteert zo veel uitzonderingen, uitsluitingen en aftrekposten als Nederland, blijkt uit bij elkaar gebrachte internationale gegevens.
14/09 17u15  Chevron verdrievoudigt investeringen in duurzame energieactiviteitenAmerikaanse olieconcern trekt tot 2028 $10 mrd uit voor vergroeningsprojecten.
14/09 17u15  Van mijnbouwbedrijf naar gezondheidsconcernMet de voorgenomen verkoop van de materialendivisie zet DSM een nieuwe stap in zijn langdurige en drastische transformatietraject.
14/09 17u15  Gebrek aan vertrouwen is een grote kostenpostVertrouwen is onmisbaar voor de prestaties van teams. Wantrouwen benoemen is een cruciale eerste stap om tot verbetering te komen, schrijft Femke de Vries. We moeten durven confronteren.
14/09 16u15  2041 besmettingen, kleine daling op wekelijkse basisHet besmettingsgetal is lager dan het zevendaags gemiddelde van 2282. Op wekelijkse basis daalden zowel de ziekenhuisopnames als het aantal besmettingen licht.
14/09 16u15  Inflatie VS in augustus minder hard gestegen dan verwachtKerninflatie, dus exclusief voedsel en energie, lag in augustus op 0,1%.
14/09 16u15  KLM weert ongevaccineerd personeel op vluchten naar landen met prikplichtSteeds meer landen eisen volgens KLM dat vliegtuigbemanningen gevaccineerd zijn. Ook hotels waar personeel verblijft, vragen regelmatig een vaccinatiebewijs.
14/09 16u15  Euronext draait op voor extra toezichtskosten door brexitvluchtelingenDoor de brexit hebben veel nieuwe handelsplatformen zich in Amsterdam gevestigd. Dit leidde tot hogere toezichtskosten voor Euronext, dat een zaak hierover aanspande, maar verloor.
14/09 16u15  Divergentie als systeemrisicoHoeveel staatsschuld is er sinds het begin van de crisis bijgekomen in de Europese Unie?
14/09 16u15  Winst voor zzp’ersBlijkbaar kun je voor het tegengaan van echte schijnzelfstandigheid prima terecht bij de rechtbank.
14/09 15u15  Stevig klimaatdebat in Europarlement voorbode van lange strijd voor TimmermansDe Nederlandse Eurocommissaris kreeg in Straatsburg soms felle kritiek van Europese volksvertegenwoordigers op zijn klimaatplannen.
14/09 15u15  Loeren naar de concurrent is goud waardTechbedrijven houden concurrenten scherp in de gaten door hun digitale werving te screenen. Vacature- en netwerksites bieden een schat aan informatie, ook voor de bedrijfsstrategie. 'Hr-intelligence' loont.
14/09 15u15  Live: Amerikaanse inflatie minder hard omhoog, AEX springt opHet aandeel DSM wint nadat het bedrijf de materialentak in de etalage heeft gezet. De AEX staat in de plus. Beleggers zijn in afwachting van het Amerikaanse inflatiecijfer.
14/09 15u15  Verenigd Koninkrijk stelt importcontroles Europese goederen opnieuw uitLonden vindt extra paperwerk ongewenst nu toeleveringsketens al verstoord zijn door de coronacrisis.
14/09 15u15  Credit Suisse gaat investeren in Europees vastgoedZwitserse bank gaat zich in eerste instantie samen met investeerder Mark richten op de woningmarkten in Duitsland en Nederland.
14/09 15u15  Apple brengt beveiligingsupdate uit tegen spyware Israëlisch bedrijfDe update zorgt ervoor dat producten van Apple beschermd zijn tegen zogeheten spyware van een Israëlische softwareontwikkelaar, de NSO Group.
14/09 15u15  SuperheldenMensen hebben het wonderlijke vermogen zich veel meer aan te (kunnen) passen aan nieuwe situaties dan van tevoren vermoed.
14/09 12u15  EasyJet vangt bij rechter bot met klachten over SchipholtarievenCollege van Beroep voor het bedrijfsleven laat weinig heel van klachten budgetmaatschappij, die vindt dat KLM zou worden voorgetrokken door Schiphol.
14/09 12u15  Live: DSM grootste stijger in hogere AEXAmsterdamse effectenbeurs opent vlak. De AEX noteert 0,14% hoger, op 792,64 punten. Alle ogen zijn gericht op DSM.
14/09 12u15  Zuid-Korea beboet Google voor machtsmisbruikVorige maand nam het Zuid-Koreaanse parlement ook al een wet aan die het techreuzen verbiedt alleen eigen betaalsystemen toe te staan.
14/09 12u15  Gezondheidsraad: voorlopig alleen 'boosterprik' voor mensen met zwakke afweerPas als de effectiviteit tegen ernstige ziekte afneemt, komen andere groepen aan de beurt. Vooralsnog is een extra prik voor de meeste mensen niet nodig.
14/09 12u15  Een rietgedekte villa aan de AmstelIedere week bespreekt FD Persoonlijk een woning die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. ‘Met mooi weer duiken we in de plomp.’
14/09 11u15  Valt er wel iets te verdienen met flitsbezorging?Binnen tien minuten boodschappen bezorgen kost de bedrijven nu nog bakken met geld. Als er straks enkele winnaars overblijven, gaan de prijzen flink omhoog. Klanten lijken ook bereid om meer te betalen.
14/09 11u15  Live: DSM grootste stijger in AEXAmsterdamse effectenbeurs opent vlak. De AEX noteert 0,14% hoger, op 792,64 punten. Alle ogen zijn gericht op DSM.
14/09 11u15  Juridisch advies hoeft geen vermogen te kostenJuridische hulp nodig? Daar zijn sites voor, zegt FD-Persoonlijk columnist Erica Verdegaal.
14/09 10u15  China's grootste projectontwikkelaar zoekt wanhopig naar cash, koers zakt 11%Evergrande kan de tientallen miljarden aan schulden die het heeft uitstaan waarschijnlijk niet meer terugbetalen. Het bedrijf daalt hard op de beurs.
14/09 10u15  De Brauw verlaat iconisch hoofdkantoor The Rock aan de ZuidasAdvocatenfirma verhuist naar Tripolis Park, het kantoorcomplex nabij het Olympisch Stadion. Het prestigieuze The Rock zou door de plannen van De Brauw vrijwel leeg komen te staan.
14/09 09u15  Live: DSM opent 4% hogerAmsterdamse Effectenbeurs opent vlak. De AEX noteert 0,14% hoger op 792,64 punten. DSM wint 4%.
14/09 09u15  Centrumlinkse oppositiepartijen winnen verkiezingen NoorwegenConservatieve premier Erna Solberg vertrekt na verkiezingsnederlaag. De status van Noorwegen als een belangrijke leverancier van olie en gas, was een van de kernthema's bij deze verkiezingen.
14/09 09u15  Grootbedrijf zet vol in op groei nu pandemie afzwaktNederlandse bedrijven willen hun omzetten opvoeren door nieuwe producten te introduceren en overnames te doen, zo blijkt uit een enquête onder topmanagers.
14/09 09u15  Verliezen de Democraten hun bolwerk Californië aan een Republikein?Kiezers in Californië beslissen of de Democratische gouverneur Gavin Newsom mag aanblijven. Verliest hij, dan volgt de Republikeinse radiopresentator Larry Elder hem waarschijnlijk op.
14/09 09u15  Grondstoffenprijzen stijgen, maar ijzererts wordt juist goedkoperOp de grondstoffenmarkten vliegen de records beleggers om de oren dit jaar. Maar ijzererts, de grondstof voor staal, is sinds de piek in mei al meer dan 40% goedkoper geworden.
14/09 08u15  DSM splitst zich op, gaat zich volledig op voeding richtenHet Limburgse voedings- en chemieconcern gaat zich volledig richten op zijn voedingsactiviteiten. De materialentak staat in de etalage.
14/09 08u15  AFM maakt gehakt van 'groene' fondsbeheerdersVoorlopig deelt de beurswaakhond nog geen boetes uit vanwege de 'complexiteit' van de nieuwe regels voor duurzaam beleggen. Maar: 'Dit kan en moet beter.'
14/09 08u15  Live: Hogere opening met alle aandacht voor DSMWeinig koersmutaties op de Aziatische beurzen. Voor Europa wordt een vlakke tot licht hogere opening verwacht.
14/09 08u15  'De Brauw verlaat iconisch hoofdkantoor The Rock aan de Zuidas'Advocatenfirma zou nieuwe kantoren op het oog hebben in Tripolis Park.
14/09 08u15  Rabobank stapt uit beleggingsapp PeaksBeleggingsapp Peaks verliest zijn grootste geldschieter. Rabobank trekt zijn handen af van het bedrijf.
14/09 07u15  Hoteliers denken het jaar toch nog goed af te sluitenDe waarde van hotelvastgoed is niet significant gedaald, schrijft vastgoedadviseur Horwath HTL.
14/09 07u15  Een Haagse radicaalTopcommissaris Pauline van der Meer Mohr is vastberaden om bedrijven ervan te overtuigen duurzamer te gaan werken. Ze bekijkt ook haar eigen rol kritisch: 'Ik ben onderdeel van het systeem en ook van het establishment.'
14/09 01u15  Rabobank stopt definitief met beleggingsapp PeaksBeleggingsapp Peaks verliest zijn grootste geldschieter. Rabobank trekt zijn handen af van het bedrijf.
14/09 01u15  Voorzichtig met bouwen!Bouwen mag, maar dan wel voor de juiste doelgroep.
14/09 00u15  ABN Amro: industrie loopt in dit groeitempo tegen grenzen aanDe industrie is weer terug van weggeweest. De keerzijde is dat ruim een kwart van de industriële bedrijven kampt met tekort aan personeel en materialen.
13/09 23u15  Donoren zeggen ruim $1 mrd toe voor hulp aan AfghanistanVolgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres is er een 'morele plicht' om de Afghanen ook nadat de taliban de macht grepen te blijven helpen.
13/09 22u15  Live: S&P 500 en Dow Jones na dramatische week weer op winstDe stemming zat er op maandag goed in bij beleggers. Europese aandelen staan op groen en de AEX sloot de handelsdag af op een stand van 791,450 punten, een winstje van 0,4%.
13/09 21u15  Kabinet onvolledig ingelicht over risico's VolksbankDe top van de Volksbank vertelde het ministerie van Financiën pas op het laatst dat de bank onder de sanctiewet was gaan vallen, blijkt uit openbaar gemaakte documenten.
13/09 21u15  Grootbedrijf sorteert voor op groeispurtNederlandse bedrijven willen hun omzetten opvoeren door nieuwe producten te introduceren en overnames te doen, zo blijkt uit een enquête onder topmanagers.
13/09 21u15  Strijd om opvolging Merkel in Duitse verkiezingsrace verhardtHistorische nederlaag dreigt voor Merkels CDU/CSU.
13/09 20u15  Rechter prikt zzp-constructies platforms doorTerwijl de politiek in veel landen nog steeds zoekt naar een antwoord, steken rechters een spaak in het wiel van de kluseconomie. Zo ook in de rechtszaak tegen Uber.
13/09 20u15  Twee rederijen zetten plafond op torenhoge prijs containervervoerCMA CGM en Hapag-Lloyd komen tegemoet aan de steeds luider klinkende kritiek op de extreme prijsstijging. Toch leidt de maatregel niet tot gejuich bij klanten van de rederijen.
13/09 20u15  Rechtse polemist Zemmour kan campagne Marine Le Pen verziekenDe controversiële commentator hint steeds sterker op deelname aan presidentsverkiezingen.
13/09 20u15  'Vanaf 25 september weer meerdaagse evenementen en staan bij concerten'Ook het huidige thuiswerkadvies zal worden aangepast. Dat verandert volgens Haagse bronnen in 'thuiswerken als het kan, op het werk wanneer het nodig is.'
13/09 20u15  Opec praat opnieuw de olieprijs omhoogVan de voorspellingen uit het voorjaar van 2019 dat de groei van de vraag naar olie definitief voorbij was, is niets meer over.
13/09 20u15  Krimpend ABN Amro móét op zoek naar perspectiefABN Amro vraagt Goldman Sachs om Europese overnamekandidaten te zoeken. Een zinvolle stap om te voorkomen dat de bank verder marginaliseert.
13/09 19u15  Veel beren op het overnamepad van ABN AmroOm relevant te blijven heeft ABN Amro nu Goldman Sachs ingehuurd om buiten Nederland op zoek te gaan naar overnamekandidaten. Maar dat is niet zo eenvoudig.
13/09 19u15  Funda-topman Quintin Schevernels stapt opAl jaren woekert er een strijd bij Funda over de toekomst van de huizensite. Die strijd was nu reden voor de ceo om op te stappen.
13/09 19u15  Haagse wethouder stapt op wegens debacle banenplanDe Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks) is afgetreden. Hij voelt zich verantwoordelijk voor wat er mis is gegaan bij een groots opgezet banenplan van de gemeente.
13/09 19u15  Donoren zeggen ruim $1 mrd toe voor hulp aan AfghanistenVolgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres is er een 'morele plicht' om de Afghanen ook nadat de taliban de macht grepen te blijven helpen.
13/09 19u15  China's grootste projectontwikkelaar zoekt wanhopig naar cashEvergrande kan de tientallen miljarden aan schulden die het heeft uitstaan waarschijnlijk niet meer terugbetalen. Het bedrijf zakt op de beurs snel weg.
13/09 19u15  Cyberverzekeraars zien aantal claims sterk stijgen en verhogen premieVooral de toenemende aanvallen van hackers laten het aantal claims stijgen. Even snel een verzekering afsluiten is er niet meer bij.
13/09 19u15  Peking verstevigt grip op 'giftige gamecultuur'Peking bemoeit zich steeds intensiever met het privéleven van zijn burgers. Vanaf deze maand is ook gaming aan banden gelegd, het 'opium voor de geest' van jongeren. Techbedrijven houden zich stil onder het decreet.
13/09 18u15  Productie bij VDL Nedcar ligt weer deels stilDe enige autofabriek van Nederland kan deze week weer niet volledig draaien door de nijpende chiptekorten in de auto-industrie.
13/09 18u15  Formeren in trui en spijkerbroekZou een heisessie buiten Den Haag kunnen helpen om de vastgeroeste formatie uit het slop te trekken? Oud-informateur Herman Wijffels had er in 2007 succes mee, maar is nu sceptisch.
13/09 18u15  OM eist acht maanden cel voor fraude bij oliehandel NideraEen biodieselhandelaar van de Rotterdamse grondstoffenhandel Nidera, het huidige Cofco, zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd tijdens een megafraude.
13/09 18u15  EU-Rekenkamer: deals over terugsturen migranten werken nietMinder dan een op de vijf migranten die de afgelopen vijf jaar het verzoek kreeg de EU te verlaten, gaat daadwerkelijk terug. Dat zijn gemiddeld nog geen 100.000 migranten per jaar.
13/09 18u15  Grondstoffenprijzen in de lift, maar ijzererts wordt juist goedkoperOp de grondstoffenmarkten vliegen de records beleggers om de oren dit jaar. Maar ijzererts, de grondstof voor staal, is sinds de piek in mei al meer dan 40% goedkoper geworden.
13/09 17u15  Tegenvallend beursdebuut voor mijnbouwer waarin AllSeas belang heeftCanadees bedrijf The Metals Company, dat op de oceaanbodem grondstoffen wil delven, ziet bij beursgang een tweetal strategische investeerders verzaken.
13/09 16u15  Cryptomiljardair 'CZ' zegt het liefst niets te bezittenChangpeng Zhao is oprichter van het grootste cryptohandelshuis ter wereld, Binance. Financiële autoriteiten in verschillende landen komen in het geweer tegen zijn activiteiten. Toch droomt CZ van een beursgang in de VS.
13/09 16u15  Live: Wall Street terug op winst na rode week, energiesector in trekDe indices op het Damrak noteren halverwege de maandagmiddag alle in de plus, met een winst van 0,7% voor de AEX.
13/09 16u15  Botsing tussen olie- en offshorebedrijven: wie ruimt platforms op zee op?Leegstaande gasplatforms in de Nederlandse Noordzee moeten worden verwijderd, maar dat gebeurt amper. Opruimorganisatie Nexstep zou geen tractie krijgen in de markt, zeggen offshorebedrijven.
13/09 16u15  PlatformsprookjeDe truc van succesvolle softwarebedrijven is dat ze hun omzet veel sneller kunnen laten groeien dan de kosten. Voor berichtendiensten MessageBird en CM.com gaat dit vooralsnog niet op.
13/09 16u15  CDA verliest vier vijfde van zijn Tweede Kamerzetels in veertig jaarDe ooit grootste politieke partij van het land ziet de laatste decennia ook het ledenaantal flink dalen.
13/09 16u15  Pak de privacyinbrekersHad ik mijn dochter moeten verbieden op TikTok te gaan? Wat dataveiligheid betreft hebben van oorsprong Chinese bedrijven geen al te beste reputatie.
13/09 16u15  Maastricht is voor DSM een gemiste kansHeerlen heeft bijgedragen aan het succes van DSM. Het chemieconcern kan de stad daarom niet zomaar de rug toekeren, vindt Marianne Janssen van IJ Consulting.
13/09 15u15  Live: AEX in de plus, Coinbase wil $1,5 mrd lenenDe indices op het Damrak noteren halverwege de maandagmiddag alle in de plus, met een winst van 0,7% voor de AEX.
1 2


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

6x Van melkveehouder tot koffiemiljardair: Dutch Bros maakt debuut op Wall Street17/09 12u15 - fd.nl: Twee broers uit Oregon met Nederlandse wortels bouwden in dertig jaar tijd hun koffieketen uit van een enkel verkoopkarretje naar een miljardenbedrijf.
5x Nederlandse bedrijven achterop met diversiteit17/09 00u15 - fd.nl: Onderzoek geeft aan dat Nederlandse bedrijven sceptischer zijn over de positieve bijdrage van diversiteit op het resultaat dan bedrijven in andere Europese landen.
5x Chinese Volksbank steekt miljarden in financiële systeem17/09 12u15 - fd.nl: Evergrande is de een op na grootste vastgoedontwikkelaar van China en bevindt zich in een flinke crisis.
5x Een fiscale revolutie krijgt Biden niet voor elkaar17/09 12u15 - fd.nl: De vraag die de jurk van Alexandria Ocasio-Cortez opriep was een relevante: is de regering-Biden bezig met de rijken belasten of ontspringt welvarend Amerika zoals meestal de dans?
5x Live: AEX levert winst weer in en staat onder de 800 punten17/09 13u15 - fd.nl: Het blijft spannend of vandaag voor het eerst een slotstand van boven de 800 punten gehaald gaat worden. Ook elders in Europa leveren beurzen de eerdere winsten in na inflatienieuws.
5x Boris Johnson herschikt zijn kabinet, maar waarom eigenlijk?17/09 14u15 - fd.nl: De Britse premier begon pas twee jaar geleden met een verse ministersploeg. Afgelopen week haalde hij al voor de tweede keer de bezem erdoor.
4x Plan klaver17/09 01u15 - fd.nl: Een monsterverbond tussen GroenLinks en de zware industrie kan de formatie redden.
4x Orban: Hongarije blijft tot eind in EU17/09 11u15 - fd.nl: Volgens de conservatief nationalistische premier heeft Hongarije de EU nodig om toegang te behouden tot de interne markt.
4x Ambulance, brak hotel en plastic op de vloer: de kafkaëske realiteit in 'zero covid'-China17/09 11u15 - fd.nl: De besmettelijkere deltavariant is ook in China opgedoken. Het 'zero covid'-beleid is zo stringent dat het soms absurde trekken aanneemt, merkt de FD-correspondent bij terugkeer in China.
4x Live: AEX ruim boven de 800 punten17/09 11u15 - fd.nl: Europese beurzen zijn op vrijdagochtend met een kleine openingswinst aan de handelsdag begonnen. De stemming is ook goed in Amsterdam.

Statistieken

Artikels:
28226
Gelezen:
14040
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven