zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u00
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
15/08 03u15  In 2021 pas een vaccin: ‘Het najaar kan heel taai worden’ Nu een vaccin er in 2020 niet lijkt te gaan komen, wacht Nederland een ‘heel taai najaar’, vrezen experts.
15/08 03u15  Veiligheidsraad stemt tegen verlenging wapenembargo Iran Tot groot ongenoegen van de Verenigde Staten wordt een wapenembargo tegen Iran door de VN-Veiligheidsraad niet verlengd. In de nucleaire overeenkomst uit 2015 tussen Iran en een aantal landen staat dat het wapenembargo half oktober van dit jaar afloopt.
15/08 01u15  Opnieuw onrust en arrestaties in Haagse Schilderswijk Voor de derde nacht op rij is het onrustig in de Haagse Schilderswijk. Tientallen jongeren gingen opnieuw de straat op. De politie had voor een deel van de wijk een noodbevel uitgevaardigd. Een aantal mensen hield zich daar niet aan, aldus de politie. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.
15/08 01u15  Politie en ME maken eind aan avond vol rellen in Utrechtse Kanaleneiland De politie heeft Kanaleneiland-Noord in Utrecht afgesloten en de ME stelt zich op om de wijk in linie schoon te vegen. Iedereen die wil vertrekken wordt gecontroleerd en relschoppers die niet willen gaan, worden aangehouden.
15/08 00u15  Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.
15/08 00u15  Avond vol rellen in Utrechtse Kanaleneiland: ME in wijk na autobranden, vuurwerkbom en vernielingen Kanaleneiland-Noord in Utrecht beleefde een onrustig avond na berichten op sociale media, waarin jongeren werden opgeroepen om te gaan rellen. Ooggetuigen melden dat de ME met zo'n acht bussen de wijk is binnengereden.
14/08 23u15  Vannacht noodbevel in Schilderswijk in Den Haag na rellen In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.
14/08 23u15  Scooterrijder rijdt voetganger aan in Musispark Arnhem ARNHEM - In het Musispark in Anrhem heeft rond 21.45 uur deze vrijdagavond een scooterrijder een voetganger aangereden. De voetganger raakte daarbij gewond. De politie heeft de bestuurder van de scooter aangehouden na het ongeval.
14/08 23u15  Dertien waterbuffels gered uit kanaal in Son en Breugel Waterbuffels zijn experts op het gebied van zwemmen, maar niet zoals het vrijdagmorgen gebeurde met de dieren van Arjan Swinkels uit Son en Breugel. Dertien waterbuffels waren uit een weiland ontsnapt en in het kanaal gesprongen. De brandweer moest er aan te pas komen om alle dieren weer aan land te krijgen.
14/08 23u15  Willem wil Poolse insluiper ‘zo de sloot in tikken’, maar krijgt medelijden: ‘Eten en kleren gegeven’ Is Bartik een boef of toch een zielig hoopje mens in nood? Het laatste, oordeelde het Ermelose stel Saskia Zwolsman en Willem Angel al snel over de dakloze Pool die midden in de nacht op hun recreatiekavel kwam ‘kamperen’ en door hen werd overmeesterd. In plaats van boosheid, een preek en een strafzaak kregen Bartik én maatje Piotr een bord eten, kleding en geld voor een treinkaartje. ,,Die jongen komt hier ook niet helemaal naartoe om in de bosjes te moeten slapen.’’
14/08 23u15  Lessen van corona: ‘Zorg voor groen, we trekken nu meer naar de fluitende vogels en ritselende bladeren’ De eerste coronagolf lijkt voorbij. Hoewel onduidelijk is of ons snel een tweede golf te wachten staat, biedt de zomervakantie voor veel mensen tijd voor reflectie. Wat hebben ze de afgelopen maanden nou meegemaakt? En vooral: welke lessen trekken ze voor nu en later? Les 6: de openbare ruimte.
14/08 23u15  Bayern München trakteert Barcelona op historische nederlaag in Lissabon Op een historische avond in Lissabon werd FC Barcelona weggevaagd door een weergaloos Bayern München. De topfavoriet voor de Champions League-winst is bekend. In Catalonië dreigt het definitieve einde van een tijdperk: 2-8.
14/08 22u15  Ik maak me niet zoveel zorgen om de krimp, dat trekt in 2021 wel bij Nog nooit vertoond, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek: de Nederlandse economie kromp in het tweede kwartaal met 8,5 procent. Dat was een gevolg van de coronacrisis. Maar Nederland deed het beter dan de landen om ons heen. Is het glas nu half vol of half leeg? 
14/08 22u15  Nederlandse toerist (31) overlijdt voor ogen van vriend bij jetski-ongeluk in Spanje Bij een jetski-ongeluk rondom het Zuid-Spaanse Torremolinos, een kustplaats vlakbij Málaga, is woensdag een Nederlander om het leven gekomen. Dat bevestigt de Spaanse politie. De 31-jarige toerist liep op het strand van de populaire badplaats La Carihuela een ernstige hoofdwond op toen hij op zijn waterscooter zat. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.
14/08 22u15  Imca Marina te zien in The Voice Senior: ‘Ik wil mensen inspireren’ Een wel heel bijzondere kandidaat doet mee aan The Voice Senior: Imca Marina. Dat onthult RTL Boulevard. Ze wil daarmee mensen inspireren, vertelt ze.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 22u15  Nijmeegse hardloper Mike Foppen evenaart Nederlands record tijdens debuut Diamond LeagueNIJMEGEN/MONACO - De Nijmeegse atleet Mike Foppen kan terugkijken op een mooi debuut tijdens de Diamond League in Monaco. De 23-jarige atleet eindigde op de 5000 meter deze vrijdagavond als vierde in een tijd van 13.13.06. Met die tijd evenaart hij het Nederlands record van Kamiel Maase.
14/08 22u15  Crisisplan: 85 procent competitie gespeeld? Dan is er een kampioenMocht een nieuwe pandemie het Nederlandse voetbal komend seizoen weer stilleggen, dan zijn er straks regels die bepalen hoe de competities te beëindigen. Insteek is dat de ere- en eerste divisie hoe dan ook uitgespeeld worden. Maar lukt dat niet, dan moeten de nieuwe afspraken discussies voorkomen zoals die over de CL-plek voor Ajax of AZ en wel of niet promoveren en degraderen.
14/08 22u15  Wandelaarsgeluk: enorme takken vallen nét niet op hun hoofd's-HEERENBERG - Dat wandelingetje had deze vrijdag heel wat slechter kunnen aflopen. Als de twee wandelaars op de Doetinchemseweg in 's-Heerenberg net iets sneller gelopen hadden, waren enorme takken uit een monumentale plataan op hun hoofd gevallen. Met alle gevolgen vandien.
14/08 22u15  Wit-Russische leider Loekasjenko haalt uit naar ‘Nederlandse’ rol bij protestenDe Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. ,,De agressie tegen ons land is begonnen”, waarschuwde hij.
14/08 22u15  Gekrulde tenen bij Jesse Klaver, die zo nodig ook nog even moest scorenÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
14/08 22u15  ‘Zullen we 10.000 euro inzamelen voor de karaoke van Maarten?’Geen zomer zonder het olijke seniorenduo Philip en Maarten op NPO 2. Fans Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam slaan geen aflevering over. Elke week blikken zij terug op De slimste mens.
14/08 22u15  Leider van beruchte Bende van Venlo (levenslang cel voor 7 moorden) eist uitzicht op vrijheidDe tot levenslang veroordeelde Frank ‘Frenkie’ Peeters, in de jaren 90 de leider van de beruchte Bende van Venlo, wil via de rechter afdwingen dat hij aan een re-integratieproject mag meedoen, gericht op gratie. Peeters werd in 1996 veroordeeld tot levenslang voor de moord op zeven mensen.
14/08 22u15  Familie maakt zich grote zorgen om dochter (16): vermist en alleen fiets, rugtas en schoenen teruggevondenKLEEF / EMMERIK - Een 16-jarig meisje dat woensdag is verdwenen in Kleef is nog steeds spoorloos. Ondanks een grootscheepse zoektocht die woensdagmiddag al begon, tasten politie en familie in het duister.
14/08 21u15  Ook de levenslang gestrafte leider van Bende van Venlo wil via rechter z'n vrijheid terugDe tot levenslang veroordeelde Frank ‘Frenkie’ Peeters, in de jaren 90 de leider van de beruchte Bende van Venlo, wil via de rechter afdwingen dat hij aan een re-integratieproject mag meedoen, gericht op gratie. Peeters werd in 1996 veroordeeld tot levenslang voor de moord op zeven mensen.
14/08 21u15  F1 Battle: ‘Zonder party mode ietsje meer macht voor de coureur’Voorafgaand aan elke grand prix discussiëren de Formule 1-verslaggevers van AD Sportwereld over een actuele stelling. Vandaag deel 6: Tim Engelen en Rik Spekenbrink over de vraag of de FIA dat wel kan maken, midden in het seizoen de ‘party mode’ afschaffen.
14/08 21u15  Droomvakantie in duigen door verplichte quarantaine: ‘Ik heb hier nul begrip voor’Op vakantie naar Groot-Brittannië? Zet dat maar uit je hoofd. De Britse regering is de Nederlandse toerist liever kwijt dan rijk en stelt vanaf morgen opnieuw strenge reisbeperkingen in. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (weg)verkeer wordt nog toegelaten. Hierdoor gaat een weekendje Londen of een weekje hiken in de Schotse natuur voor honderden, en mogelijk duizenden Nederlanders in rook op. ,,Ik heb echt nul begrip voor deze beslissing.”
14/08 21u15  Ferry komt tot rust in Zwitserland en Tess is van haar ‘kleffe knotje’ afKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/08 21u15  En dat is nummer 31: coronabesmetting nertsenbedrijf Altforst met 12.000 moederdierenALTFORST - Bij een nertsenbedrijf in Altforst is het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf met 12.000 moederdieren zal zo snel mogelijk worden geruimd. Het bedrijf in de gemeente West Maas en Waal is het 31ste waarbij de besmettelijke ziekte is geconstateerd.
14/08 21u15  Trump naar ‘erg zieke’ jongere broer in ziekenhuisDe Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt ‘erg ziek’ is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.
14/08 21u15  Harvard-onderzoeker: ‘Pas op dat Nederlandse corona-app niet meer kwaad doet dan goed’De corona-app die vanaf maandag te downloaden is, kan juist tot méér besmettingen leiden als weinig Nederlanders hem gaan gebruiken. Daarvoor waarschuwt Chiara Farronato, onderzoeker aan de Harvard Business School. ,,Pas op voor schijnveiligheid.’’
14/08 20u15  Trump naar 'erg zieke' jongere broer in ziekenhuisDe Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt 'erg ziek' is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.
14/08 20u15  Harvard-onderzoeker: Corona-app kan juist tot méér besmettingen leidenDe corona-app die vanaf maandag te downloaden is, kan juist tot méér besmettingen leiden als weinig Nederlanders hem gaan gebruiken. Daarvoor waarschuwt Chiara Farronato, onderzoeker aan de Harvard Business School. ,,Pas op voor schijnveiligheid.’’
14/08 20u15  Werken voor Drag Race was droom van Fred van LeerHet was altijd een droom van Fred van Leer om te mogen werken voor het programma Drag Race. Zelf ging de presentator ook vijftien jaar als drag queen door het leven, vertelt hij aan RTL Boulevard.
14/08 20u15  Nieuw stadstheater in Arnhem met Oostpool en Introdans komt nabijARNHEM Het gemeentebestuur van Arnhem hakt in het najaar de knoop door over de bouw van het nieuwe Stadstheater. Dan zal worden beslist of het zal komen tot één gebouw voor Stadstheater, Introdans en Toneelgroep Oostpool of dat er voor elke culturele instelling aparte nieuwbouw komt op huidige vestigingsplaatsen.
14/08 20u15  Hamburgerkoningin La Toya, 23 jaar en zwanger, stapte uit het leven: ‘Ze was als de dood voor corona’Ze is er niet meer, de hamburgerkoningin van Moerwijk. La Toya De Graaff Guilloud stapte vorige week uit het leven, 23 jaar oud en zwanger zonder dat te willen zeggen. Haar vader zag hoe corona haar de afgelopen maanden van de kaart bracht.
14/08 20u15  Hofland over Ricksen: ‘Hij was een rare jongen, maar Fernando stond er als het moest’Als Kevin Hofland (41) op 12 september voor het eerst zonder stroman op de bank zit als de officiële hoofdtrainer van Fortuna Sittard, is het ook bijna een jaar geleden dat zijn dierbare jeugdvriend Fernando Ricksen overleed. ,,Altijd het beste in jezelf naar boven halen; dat blijf ik onthouden van hem. Klaar ben je pas als je dood bent.”
14/08 20u15  Walking basketbal van start in Malden: ‘Alles mag, behalve rennen’MALDEN - Toch nog een kleine vraag onder de deelnemers: of je tijdens het ‘potje’ wel mag rennen? Het antwoord van trainer Peter Soethoudt is helder: nee. Want dat is zo'n beetje het enige waar walking basketbal mee afwijkt van het gewone spelletje.
14/08 19u15  De economie krimpt hard en snel door corona, maar ‘laten we elkaar niet in de put praten’De economie kent een recordkrimp van 8,5 procent, werd vandaag bekend. Daartegenover staat dat het vertrouwen van ondernemers optimistischer is dan aan het begin van de coronacrisis. ‘De klap in de Achterhoek is groter dan die in Nijmegen.’
14/08 19u15  Feestje veroorzaakt reeks coronabesmettingen: bezoekers in quarantaineEen aantal bezoekers van een feestje in de gemeente Voorst is besmet met het coronavirus. Hoeveel exact maakt de GGD Noord- Oost Gelderland niet bekend, wel zijn alle contacten in beeld. ,,Iedereen werkt goed mee aan het bron- en contactonderzoek en de quarantaine.”
14/08 19u15  Verstappen accepteert derde tijd achter Mercedessen: ‘De lange runs voelen goed’Max Verstappen stapte met een tevreden gevoel uit zijn Red Bull na de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Spanje.
14/08 19u15  EU-ministers willen sancties tegen Wit-Russen die voor verkiezingsfraude zorgdenDe Europese Unie gaat een sanctielijst opstellen met Wit-Russische functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de verkiezingsfraude in het land en het daaropvolgende geweld tegen demonstranten. Dat is de uitkomst van ingelast videoberaad van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen, melden de persbureaus Reuters en Bloomberg.
14/08 19u15  Kleefs meisje (16) al drie dagen vermist: familie maakt zich grote zorgenKLEEF / EMMERIK - Een 16-jarig meisje dat woensdag is verdwenen in Kleef is nog steeds spoorloos. Ondanks een grootscheepse zoektocht die woensdagmiddag al begon, tasten politie en familie in het duister.
14/08 19u15  Ook twee besmettingen bij Sparta, oefenduel bij Lens gaat niet doorOok bij Sparta Rotterdam zijn twee personen besmet met het coronavirus. Zij hebben op dit moment geen klachten, maar ze kregen vandaag een positieve uitslag na een nieuwe testronde voor spelers en stafleden van de club uit Spangen.
14/08 19u15  Mollema trots op rugnummer 1 in Ronde van LombardijeBauke Mollema vierde nog geen overwinning dit seizoen, maar de benen zijn goed. De Groninger durft morgen dan ook voor de zege te gaan in de klassieker die hij vorig jaar won: de Ronde van Lombardije.
14/08 19u15  Alleen de echte Taylor Swift-fan maakt deze quiz foutloosLyrische recensies en talloze verbroken records: Folklore van Taylor Swift is nu al hét popalbum van 2020. Hoe goed ken jij de zangeres eigenlijk? Test je kennis en win een speciale magazine-editie van haar album Reputation!
14/08 19u15  Arrestatieteam haalt man uit woning in Nijmegen, vuurwapen aangetroffenNIJMEGEN - De politie heeft deze vrijdagmiddag rond 17.00 uur een inval gedaan in een appartement in een gebouw aan de Horstacker 14de straat in Nijmegen. Een man is uit de woning gehaald omdat hij verdacht wordt van strafbare feiten. In de woning is een vuurwapen aangetroffen.
14/08 19u15  Geen gedroomde rijen, maar malaise in Ouwehands: ‘We kennen die panda's nu wel’Hoe bijzonder de geboorte ook is, babypanda Fan Xing levert Ouwehands Dierenpark tot nu toe geen gouden bergen op. Door de coronacrisis laat het park in Rhenen per dag veel minder bezoekers toe. Geen gedroomde rijen voor de toegangspoort, maar financiële malaise. Een nieuwe hype bleef uit. ,,We kennen die panda’s nou wel.’’
14/08 19u15  Verdachte bekent schieten op Bas van WijkEen van de vier mannen die vastzit voor de moord op Bas van Wijk heeft in een verklaring bekend te hebben geschoten. Dat meldt het Openbaar Ministerie Amsterdam. De mannen blijven allemaal minstens twee weken langer in hechtenis, heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.
14/08 18u15  Wat hebben die schattige reuzenpanda’s tot nu toe opgeleverd?Hoe bijzonder de geboorte ook is, babypanda Fan Xing levert Ouwehands Dierenpark tot nu toe geen gouden bergen op. Door de coronacrisis laat het park in Rhenen per dag veel minder bezoekers toe. Geen gedroomde rijen voor de toegangspoort, maar financiële malaise. Een nieuwe hype bleef uit. ,,We kennen die panda’s nou wel.’’
14/08 18u15  Afleveringen tweede seizoen Undercover komen wekelijks onlinePech voor fans van de hitserie Undercover: het tweede seizoen wordt niet als geheel online gezet en valt dus niet te bingewatchen. Afleveringen van de gloednieuwe reeks zullen vanaf 6 september wekelijks te zien zijn.
14/08 18u15  Mercedes tóch wel bereid tot tekenen commercieel akkoord: ‘Zal nooit eenheid komen in F1'Mercedes zet niet langer de hakken in het zand en is toch bereid de nieuwe commerciële overeenkomst met het management van de Formule 1 te ondertekenen. Vorige week bij de races op Silverstone verkondigde teambaas Toto Wolff nog dat de Duitse renstal absoluut niet van plan was te tekenen.
14/08 18u15  ‘Alleen al van denken aan Fargo krijg ik het ijskoud!’Het was de warmste week ooit gemeten en verkoeling was nauwelijks te vinden. Daarom geven Charlene en Kevin van de podcast Bingewatchers een paar ijskoude tips om te kijken in deze tijd.
14/08 18u15  Een van verdachten bekent schieten op Bas van WijkEen van de vier mannen die vastzit voor de moord op Bas van Wijk heeft in een verklaring bekend te hebben geschoten. Dat meldt het Openbaar Ministerie Amsterdam. De mannen blijven allemaal minstens twee weken langer in hechtenis, heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.
14/08 18u15  ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaussee’De groep rond Ridouan Taghi beschikte over ten minste één corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen, schrijft NRC Handelsblad vrijdag. Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan Taghi gebruik maakte. Taghi wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.
14/08 18u15  Henk Krol beschuldigd van foutief declareren stroopwafelsMaanden na het vertrek van Henk Krol bij 50Plus is ineens een interne notitie van de toenmalige partijtop over hem opgedoken. Daarin wordt de inmiddels opgestapte fractieleider beschuldigd van foutieve declaraties, van bijvoorbeeld blikken stroopwafels.
14/08 18u15  Dertigste coronabesmetting op nertsenfokkerij, hoe kan dat? ‘We zijn niet ziek, en toch gebeurt dit’VEN-ZELDERHEIDE - Harrie Hendriks is de dertigste nertsenhouder in Nederland wiens nertsen zijn geruimd na besmetting met het coronavirus. ,,Ongekend.’’
14/08 17u15  Stroopwafelgate: foute declaraties Krol of afrekening?Maanden na het vertrek van Henk Krol bij 50Plus is ineens een interne notitie van de toenmalige partijtop over hem opgedoken. Daarin wordt de inmiddels opgestapte fractieleider beschuldigd van foutieve declaraties, van bijvoorbeeld blikken stroopwafels.
14/08 17u15  Verbazing na dertigste besmetting nertsen: ‘We zijn niet ziek. En toch gebeurt dit’VEN-ZELDERHEIDE - Harrie Hendriks is de dertigste nertsenhouder in Nederland wiens nertsen zijn geruimd na besmetting met het coronavirus. ,,Ongekend.’’
14/08 17u15  Deze softdrink moet helpen met slapen, maar werkt het ook?Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen professionals producten en wordt antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal testen experts een drankje dat bedoeld is om lekkerder te slapen.
14/08 17u15  Door de financiële wasstraat: ‘Bij mij is het een zooitje!’Financieel adviseurs van online vergelijker Independer vlooien op verzoek uw vaste uitgaven door. Zelf heeft ze een hekel aan financiën en vindt ze dat haar administratie ‘een rommeltje’ is. Volgens Independer-adviseur Michel Campmans heeft Sandra Weegenaar (50) uit Zwolle haar verzekeringen echter prima voor elkaar.
14/08 17u15  Ollongren overvallen door plan van De Jonge voor quarantaineplichtMinister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken is deze week overvallen door het plan van haar collega-minister Hugo de Jonge voor een thuisblijfplicht. ,,We moeten elkaar binnen het kabinet niet verrassen.’’
14/08 17u15  Anouk wil extra maatregelen in The Voice wegens risico op coronabesmettingAnouk wil niet het risico nemen om besmet te worden met het coronavirus tijdens de opnames van The Voice of Holland. Daarom wil de zangeres, die met heftige astma kampt, dat er extra maatregelen worden getroffen in het nieuwe seizoen van The Voice. Een woordvoerster van RTL bevestigt het nieuws. ,,We willen een zo veilig mogelijke invulling geven aan haar coachschap.”
14/08 17u15  Slot: ‘AZ is niet meer het team van vorig jaar’AZ is over een kleine twee weken de eerste Nederlandse voetbalclub die een wedstrijd van groot belang speelt. Vorig seizoen beleefde trainer Arne Slot een topseizoen met de Alkmaarders. Maar is in het tweede jaar niet alles anders?
14/08 17u15  Gelders dorp raapt de scherven bijeen na heftig avondje natuurgeweldDaags nadat Pluvius een noodweer over Wezep uitstortte, vegen de bewoners de scherven bijeen. Kelders worden leeggepompt, straten aangeveegd, kolken leeggeschept en beschadigde elektronica vervangen. De water- en bliksemoverlast houdt de gemoederen flink bezig, zo blijkt uit een rondgang. ,,Dit gaan we in de toekomst meer meemaken.’’
14/08 17u15  Hoe verder met Leeuwinnen na vertrek Wiegman? ‘Op elke trainer zit een houdbaarheidsdatum’Sarina Wiegman (50) verlaat de Oranjevrouwen om als bondscoach aan de slag te gaan voor het nationale team van Engeland. Maar eerst volgend jaar nog de Olympische Spelen in Tokio. Zorgt dat niet voor een andere dynamiek tussen de bondscoach en de speelsters?
14/08 17u15  Madonna mag mee met pastoor in de auto: ‘Gordel om, flesje prik, en dan gaan we’GASSEL / GRAVE - De viering met de Staakmadonna in Gassel wordt toch verplaatst: die is zaterdag niet in Gassel, maar in de Elisabethkerk. De Madonna gaat met de pastoor mee in de auto naar Grave. ,,Ze mag naast mij zitten. Gordel om, flesje prik, en dan gaan we.’’
14/08 17u15  Joris Linssen: ‘Van mijn pleegkinderen hou ik net zoveel als van mijn eigen kinderen’Joris Linssen (54) is ‘verslaafd aan de zucht van de zaal’. Meer nog dan aan televisie heeft hij zijn hart verpand aan muziek. Van punk, grunge en Vader Abraham tot aan Mexicaanse mariachi. ,,De anarchie van punk paste goed bij me.’’
14/08 17u15  Weer derde plaats voor Verstappen, Hamilton het snelstWederom moest Max Verstappen het vanmiddag doen met de derde tijd in een vrije training. In een sessie die op het Circuit de Catalunya met name in het teken stond van de racesimulaties, was Lewis Hamilton (1.16,883) ditmaal wat sneller dan ploeggenoot Valtteri Bottas.
14/08 17u15  Wendy en haar kinderen moeten van Bruls nu écht huis uit vanwege drugshandel van partner: ‘Ik vind het onmenselijk’NIJMEGEN - De Nijmeegse Wendy (38) en haar twee kinderen van 12 en 9 worden door burgemeester Hubert Bruls uit hun huis in Leuvensbroek (Lindenholt) gezet.
14/08 16u15  Politie lucht hart over asociaal gedrag op A73 na ongevallen: Bestuurders rijden vol door brokstukkenBOXMEER - De politie geeft weggebruikers een veeg uit de pan over hun weggedrag in de file op de snelweg A73. Daar gebeurden eerder vanmiddag enkele ongelukken kort na elkaar waardoor de snelweg enige tijd volledig werd afgesloten bij Boxmeer. Naast de kritiek is er ook lof voor automobilisten die de slachtoffers hebben beschermd en opgevangen.
14/08 16u15  Joris Linssen: ‘Het voelt fijn als mensen me herkennen omdat ze me op tv hebben gezien’Joris Linssen (54) is ‘verslaafd aan de zucht van de zaal’. Meer nog dan aan televisie heeft hij zijn hart verpand aan muziek. Van punk, grunge en Vader Abraham tot aan Mexicaanse mariachi. ,,De anarchie van punk paste goed bij me.’’
14/08 16u15  Koolhoven breekt lans voor vergeten Nederlandse filmklassiekersRegisseur Martin Koolhoven en filmprogrammeur Ronald Simons wijden op 15 oktober een speciale avond in filmmuseum Eye in Amsterdam aan vergeten Nederlandse filmklassiekers. De hoofdfilm van deze speciale Dutch Nostalgia Night is Help! De Dokter verzuipt uit 1974 van de onlangs overleden regisseur Nikolai van der Heyde. Daarvoor vertoont het duo trailers en scènes van Nederlandse films die volgens hen onterecht in de vergetelheid dreigen te raken.
14/08 16u15  BZV-Milou sluit aan bij de dertigersclub en Bibi geniet van hete zomerKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/08 16u15  Onveilig: vleeswarenfabriek Beuningen sluit nieuwe productiehal onder dwangBEUNINGEN - De Beuningse vleeswarenfabriek Henri van de Bilt heeft een nieuwe productiehal per direct gesloten. Het bedrijf aan de Goudwerf is hiertoe gedwongen door de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Het bedrijfsonderdeel is volgens die controlerende instantie niet brandveilig.
14/08 16u15  LIVE | Hamilton en Bottas weer bovenaan, Verstappen derdeEen week na het kunststukje van Max Verstappen en de mannen van Red Bull op Silverstone, staat er alweer een volgende race op het programma: de Grand Prix van Spanje. Kan de Nederlander het ook hier de Mercedessen moeilijk maken? Je volgt het dit weekend via Ziggo Sport en de liveblogs op deze site, met vanaf 15.00 uur VT2!
14/08 15u15  Verstandelijk beperkte vrouw: Taxichauffeur wilde mij niet thuisbrengen voordat ik hem oraal had bevredigdAls het aan justitie ligt, gaat taxichauffeur Rouin H. (33) tweeënhalf jaar de gevangenis in voor verkrachting van een van zijn passagiers. De vrouw met wie hij seks had is dan wel 38 jaar, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kind van 4.
14/08 15u15  LIVE | Hoe vergaat het Verstappen in Spaanse middag?Een week na het kunststukje van Max Verstappen en de mannen van Red Bull op Silverstone, staat er alweer een volgende race op het programma: de Grand Prix van Spanje. Kan de Nederlander het ook hier de Mercedessen moeilijk maken? Je volgt het dit weekend via Ziggo Sport en de liveblogs op deze site, met vanaf 15.00 uur VT2!
14/08 15u15  Keijenborgse maakt lied omdat ze De Graafschap mist: ‘Blauw-wit hart onder de riem van alle Superboeren’DOETINCHEM/ KEIJENBORG - Christine Hermsen uit Keijenborg mist haar club De Graafschap zo, dat ze een speciaal lied heeft geschreven om het gemis wat te verzachten. Het nummer getiteld Blauw Wit Hart is vandaag (vrijdag) uit gekomen.
14/08 15u15  Veroordeelde Cuijkse pizzabezorger met knuppel vindt werkstraf niet terecht: ‘Ik ben slachtoffer’BOXMEER / CUIJK - Een 24-jarige voormalig pizzabezorger uit Cuijk vindt dat hij onterecht is veroordeeld voor een mishandeling op 10 juni 2017 in Boxmeer. ,,Die man trok de deur van mijn bus open en gaf me een klap tegen het oog. Ik kon niet wegrijden: hij blokkeerde mijn weg. Ik was in shock en pakte daarom de knuppel.”
14/08 15u15  Corona-teststraat verhuist van GelreDome naar VelpVELP - De Corona teststraat bij GelreDome verhuist naar Velp. Bij het ziekenhuis Rijnstate aan de Presidenten Kennedylaan richt de GGD dit weekend een teststraat in die vanaf maandag operationeel moet zijn.
14/08 15u15  Wendy en haar kinderen moeten van rechter huis uit vanwege drugshandel van partner: ‘Ik vind het onmenselijk’NIJMEGEN - De Nijmeegse Wendy (38) en haar twee kinderen van 12 en 9 worden door burgemeester Hubert Bruls uit hun huis in Leuvensbroek (Lindenholt) gezet.
14/08 15u15  Blikvanger uit Koude Oorlog pal naast station Ede-Wageningen krijgt nieuw doel: ‘Deze bol heeft toekomst, dat gaan wij bewijzen’EDE - Nederlandse soldaten oefenden er met de Stingerraket om Russische raketten uit de lucht te schieten. Dat is verleden tijd. Nu is het de beurt aan kunstenaars en koks om de Stingerbol op de Edese kazerneterreinen te gebruiken.
14/08 15u15  Wiegman wordt na Olympische Spelen coach van Engeland: ‘Geweldig dat ik hier mag werken’Sarina Wiegman (50) verlaat de Leeuwinnen en wordt bondscoach van Engeland. De succescoach blijft tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio bij de KNVB om vervolgens haar vleugels uit te slaan. Ze tekent een contract voor vier jaar bij de Engelse bond.
14/08 15u15  A73 bij Boxmeer weer vrij na ongeluk met drie auto's: vertraging neemt afBOXMEER - De snelweg A73 bij Boxmeer is vrijdagmiddag een tijdlang volledig afgesloten geweest vanwege een ongeluk. Drie auto's botsten daar eerder op de middag op elkaar.
14/08 15u15  Vier vragen en antwoorden over de nieuwste F1-rel: het inperken van de party modeDe autosportfederatie FIA liet gisteren een bommetje vallen in de Formule 1. Er komt naar alle waarschijnlijkheid nieuwe regelgeving aan waarin de engine modes aanzienlijk worden ingeperkt. Maar waar gaat het nu over?
14/08 15u15  LIVE | Formolo als eerst boven op de Col de la Madeleine, peloton op ruim 5 minutenKan Primoz Roglic zijn leiderstrui verdedigen in de derde etappe van de Dauphiné? De Sloveen deelde gisteren een gevoelige tik uit, maar heeft volop mannen die vlak achter hem zitten. Volg hier etappe 3! Speel hier mee in het AD Tourspel.
14/08 14u15  Wendy en haar kinderen moeten huis uit vanwege drugshandel van partner: ‘Ik vind het onmenselijk’NIJMEGEN - De Nijmeegse Wendy (38) en haar twee kinderen van 12 en 9 worden door burgemeester Hubert Bruls uit hun huis in Leuvensbroek (Lindenholt) gezet.
14/08 14u15  Daniël (26) ontwikkelt nieuwe tomatenrassen: ‘De planten voelen als mijn kindjes’Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: tomatenveredelaar Daniël van den Bosch (26) bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan.
14/08 14u15  Definitief: Sarina Wiegman wordt na Olympische Spelen coach van EngelandSarina Wiegman (50) verlaat de Leeuwinnen en wordt bondscoach van Engeland. De succescoach blijft tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio bij de KNVB om vervolgens haar vleugels uit te slaan. Ze tekent een contract voor vier jaar bij de Engelse bond.
14/08 14u15  De Rijn over zwemmen schijnt levensgevaarlijk te zijn, de lokale variant van de Mount Everest beklimmenWoensdagmiddag keek ik naar de slimme meter: 33,5 graden. De hoogst gemeten temperatuur in onze woonkamer ooit. Volgens klimaatwetenschappers is de 33,5 graden nog maar het topje van de ijsberg. De toekomst van onze zomers schijnt zonnig.
14/08 14u15  A73 bij Boxmeer dicht door ongeluk met drie auto's: veel vertragingBOXMEER - De snelweg A73 bij Boxmeer is sinds vrijdagmiddag volledig afgesloten vanwege een ongeluk. Drie auto's botsten daar eerder op de middag op elkaar.
14/08 14u15  Horecabond waarschuwt: foute investeerders nemen wankelende bedrijven overMalafide ondernemers en criminelen zullen Amsterdamse horecabedrijven en andere ondernemingen overnemen als de overheid niet snel over de brug komt met steun. Nu al staan veel bedrijven voor opvallend lage bedragen te koop.
14/08 14u15  Presentatrice Linda Hakeboom (34) heeft borstkankerVerdrietig nieuws voor presentatrice Linda Hakeboom (34). Een knobbeltje dat ze in haar borst heeft ontdekt, blijkt kwaadaardig. ,,Het stof moet nog een beetje neerdwarrelen.”
14/08 14u15  Spannende dagen voor telers Elstarappel: hoop op koele nachten en een rode blosVALBURG - Over de smaak van de Elstar maakt hij zich geen zorgen, maar de kleur van de appel is een ander verhaal. De komende weken moet de Elstar roder worden anders vreest fruitteler Kees van Blijderveen uit Valburg dat een deel van zijn oogst eindigt als appelmoes.
14/08 14u15  Financiële meevaller voor kabinet: Europese Commissie neemt vaccindeal met AstraZeneca overDe Europese Commissie heeft de vaccindeal overgenomen die Nederland samen met Duitsland, Frankrijk en Italië sloot met farmaceut AstraZeneca. De stap betekent voor ons land een financiële meevaller.
14/08 14u15  ‘Het grote gevaar is met stuntprijzen smijten. Niet doen!’Hoe overleef je als bedrijf? Door het leveren van excellente service. Dat is kort door de bocht de belangrijkste boodschap van F*uck de prijs, leve de service, het nieuwste boek van marketing- en retaildeskundige Paul Moers. ,,Het gaat om dienen in plaats van verdienen.’’
14/08 14u15  Twee ongelukken op A2 bij Zaltbommel: flinke vertraging in beide richtingenZALTBOMMEL - De A2 tussen Zaltbommel en knooppunt Empel was sinds vrijdagmiddag 12.20 uur dicht. Dat kwam door een ongeluk. Rond 13.00 uur waren er nog twee rijstroken gesloten en zijn de bergingswerkzaamheden gestart.
14/08 14u15  LIVE | Renners begonnen aan de Col de la Madeleine, kopgroep valt uiteenKan Primoz Roglic zijn leiderstrui verdedigen in de derde etappe van de Dauphiné? De Sloveen deelde gisteren een gevoelige tik uit, maar heeft volop mannen die vlak achter hem zitten. Volg hier etappe 3! Speel hier mee in het AD Tourspel.
14/08 13u15  Financiële meevaller voor kabinet: Europa neemt vaccindeal met AstraZeneca overDe Europese Commissie heeft de vaccindeal overgenomen die Nederland samen met Duitsland, Frankrijk en Italië sloot met farmaceut AstraZeneca. De stap betekent voor ons land een financiële meevaller.
14/08 13u15  Vier vragen en antwoorden over de nieuwste F1-rel: het inperken van de engine modeDe autosportfederatie FIA liet gisteren een bommetje vallen in de Formule 1. Er komt naar alle waarschijnlijkheid nieuwe regelgeving aan waarin de engine modes aanzienlijk worden ingeperkt. Maar waar gaat het nu over?
14/08 13u15  Bas van Wijk (1996-2020) was een doorzetter met grote plannenEen lieve jongen in het lijf van een bodybuilder. Bas van Wijk (24) deed geen vlieg kwaad, maar als het moest, stond hij pal voor zijn groep. Precies dat werd hem zaterdag op een steiger in de Oeverlanden fataal.
14/08 13u15  Het gaat om dienen, niet om verdienen: goede service belangrijker dan lage prijsHoe overleef je als bedrijf? Door het leveren van excellente service. Dat is kort door de bocht de belangrijkste boodschap van F*uck de prijs, leve de service, het nieuwste boek van marketing- en retaildeskundige Paul Moers. ,,Het gaat om dienen in plaats van verdienen.’’
14/08 13u15  Daphne ‘photobombt’ in bikini en Maartje viert zoet babynieuwsKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/08 13u15  Snelweg A2 deels dicht bij Zaltbommel door ongeluk, file groeit snelZALTBOMMEL - De A2 tussen Zaltbommel en knooppunt Empel was sinds vrijdagmiddag 12.20 uur dicht. Dat kwam door een ongeluk. Rond 13.00 uur waren er nog twee rijstroken gesloten en zijn de bergingswerkzaamheden gestart.
14/08 13u15  Vrijpartij langs drukke weg door politie beeïndigdDe politie heeft donderdagavond een eind gemaakt aan een openbare vrijpartij langs de Limburglaan in Maastricht. Dat schrijft 1 Limburg.
14/08 13u15  Toch geen goud gevonden bij recyclingbedrijf Geerlings in VenloBij de inval van politie en justitie bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo is toch geen goud aangetroffen. Het metaal is inmiddels teruggebracht naar het bedrijf.
14/08 13u15  Nicky Romero heeft corona en moet shows op Texel afzeggenNicky Romero moet noodgedwongen een streep zetten door de twee shows die hij vandaag in het kader van Het Strand van 2020 op Texel zou geven. De Veenendaalse dj is positief getest op corona en moet in quarantaine.
14/08 13u15  Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeldAlle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.
14/08 13u15  Maker van eerste digitale afbeelding en uitvinder van de pixel overledenDe man die de eerste digitale afbeelding ooit maakte, de Amerikaanse computerpionier Russell Kirsch, is overleden. Kirsch stierf dinsdag op 91-jarige leeftijd in zijn huis in de Amerikaanse stad Portland. Dat melden lokale media.
14/08 13u15  LIVE | Negental aanvallers krijgt wat ruimte van het peloton in derde etappeKan Primoz Roglic zijn leiderstrui verdedigen in de derde etappe van de Dauphiné? De Sloveen deelde gisteren een gevoelige tik uit, maar heeft volop mannen die vlak achter hem zitten. Volg hier etappe 3! Speel hier mee in het AD Tourspel.
14/08 13u15  Alwéér ging het mis: zwaargewonde fietser door ongeluk op kruising is 51-jarige NijmegenaarNIJMEGEN - De fietser die donderdagavond zwaargewond raakte door een ongeluk in Nijmegen, is een 51-jarige man uit Nijmegen. Hij kwam in botsing met een auto op het Nelson Mandelaplein, de kruising tussen de Graafseweg en de Neerbosscheweg.
14/08 12u15  Auto vliegt spontaan in brand in ArnhemARNHEM - Een auto is vrijdagochtend spontaan gaan branden op het Schipholplein in de Arnhemse wijk Elderveld.
14/08 12u15  Supporters kunnen op Beugelsdijk rekenen: ‘Ik zal vechten voor Sparta’Tommie Beugelsdijk (30) is vanaf vandaag officieel Spartaan. Vanochtend maakte het boegbeeld van ADO Den Haag zijn eerste meters op het trainingsveld van de Rotterdamse club, waar hij eerder zijn krabbel zette onder een tweejarige verbintenis. ,,Ik heb oprecht heel veel zin in dit nieuwe avontuur”, zegt de verdediger.
14/08 12u15  Helena (87) uit Arnhem overleefde bloedbad in Indië na de 'bevrijding’: ‘Ik kan niet meer slapen in het donker’ARNHEM Het einde van de Tweede Wereldoorlog bracht geen vrede in Nederlands Indië. De afslachting van de Nederlanders en Indische Nederlanders door losgeslagen moordbendes in de beruchte periode van de Bersiap staat Helena (87) voor altijd op het netvlies gegrift. ,,Ik kan nog altijd niet slapen in het donker. Dan zie ik de wreedheden en de beelden van de lijken weer voor me.”
14/08 12u15  De 75ste Nationale Indië Herdenking net zo gedenkwaardig in tijd van coronaEen live herdenking en speciaal programma op tv. De 75ste herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië zal ook in deze tijd van corona gedenkwaardig blijken.
14/08 12u15  LIVE | Roglic verdedigt leiderstrui in derde etappe mét slotklimKan Primoz Roglic zijn leiderstrui verdedigen in de derde etappe van de Dauphiné? De Sloveen deelde gisteren een gevoelige tik uit, maar heeft volop mannen die vlak achter hem zitten. Volg hier etappe 3! Speel hier mee in het AD Tourspel.
14/08 12u15  Olympisch Stadion in Amsterdam haalt beeld met ‘Hitlergroet’ wegHet standbeeld met opgeheven rechterhand, dat sinds 1928 op het plein voor het Olympisch Stadion in Amsterdam staat, wordt door de organisatie weggehaald. Uit historisch onderzoek blijkt namelijk dat de groet te herleiden is naar een fascistische traditie.
14/08 12u15  Voorbijganger pakt sleutels dronken vrouw af die met kinderen op de achterbank tegen paal botsteEen oplettende man heeft gisteren in Holten ervoor gezorgd dat een dronken bestuurder niet verder kon rijden. De vrouw stapte om 21.50 uur met twee kinderen in de auto.
14/08 12u15  Dit is de naam van de eerste Nederlandse pandababyRHENEN - De babypanda die begin mei geboren werd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, luistert naar de naam Fan Xing. Dat is zojuist in de dierentuin bekendgemaakt.
14/08 12u15  Nederland snakt naar regen: ook vandaag weer lokale onweersbuienVannacht trokken flinke regen- en onweersbuien over ons land. Toch hadden ook veel mensen pech: de neerslag sloeg verschillende steden en dorpen nét over. En dat terwijl we op dit moment juist zo snakken naar een beetje verkoeling.
14/08 12u15  Nijmegenaar ontkent stelen portemonnees oudere dames in de Achterhoek: ‘Klopt gewoon niet’DOETINCHEM/ NIJMEGEN - ,,Ik heb niets met de diefstallen te maken. Ik ben het niet geweest. Het klopt gewoon niet.” De 42-jarige Nijmegenaar die vrijdag voor de rechter stond voor het stelen van portemonnees van oudere dames in de Achterhoek, volhardde in zijn ontkenning.
14/08 12u15  Poepbacterie in recreatieplas De Groene Heuvels: zwemmen is onverstandigEWIJK - Zwemmen in recreatieplas De Groene Heuvels in Ewijk is op dit moment niet verstandig. Bij metingen zijn te hoge concentraties van de zogenoemde E. colibacterie gevonden.
14/08 12u15  Zo’n meisje maakte ineens een heel raar dansjeSoms zijn er verschijnselen die maar ten dele tot me doordringen. Dat zijn er steeds meer, terwijl ik toch goed oplet. Voordat de president van de Verenigde Staten zich er druk over maakte, was ik nog niet blijven haken aan de activiteit die TikTok heet.
14/08 12u15  Ook al gaan we niet naar Spanje, voor Job is het de vakantie waar hij naar toe leefdeAnderhalf uur, geeft de routeplanner aan. Dat is niks! Zouden we naar Spanje gaan, dan duurde alleen de rolstoeltaxirit van huis naar vliegveld al zo lang. Daar moesten we dan minstens twee uur wachten, aansluitend vier uur hangen in een vliegtuig, opnieuw wachten op een aangepaste taxi en dan nog een uur zweten op de achterbank met de koffers op schoot.
14/08 12u15  LIVE | Bottas blijft Hamilton nipt voor, derde tijd VerstappenEen week na het kunststukje van Max Verstappen en de mannen van Red Bull op Silverstone, staat er alweer een volgende race op het programma: de Grand Prix van Spanje. Kan de Nederlander het ook hier de Mercedessen moeilijk maken? Je volgt het via Ziggo Sport en de liveblogs op deze site, te beginnen met VT1 om 11.00 uur!
14/08 11u15  Feyenoord denkt dat Antonucci straks veel geld gaat opleverenToen Francesco Antonucci veertien jaar was, gaf zijn vader Carmelo een interview aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. Zijn zoon speelde op dat moment drie jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht. ,,Francesco heeft veel talent’’, zei Carmelo over zijn zoon. ,,Ik word elke week gebeld door Juventus, Ajax, Chelsea, Barcelona, AC Milan, Manchester City, Manchester United, noem maar op.’’
14/08 11u15  Moet Europa zich zorgen maken over Wit-Rusland? En vier andere vragenVoor de EU is er alle reden om de dictatuur van Wit-Rusland te weerstaan. Toch blinkt zij niet uit in daadkracht tegen president Loekasjenko die opnieuw de knoet legt over de oppositie. Vijf vragen over wankelmoedig Europees beleid.
14/08 11u15  Keukenheks: Snijd je gember op déze manier voor een intensere smaakIn deze aflevering van Keukenheks leer je hoe je gemberthee op de professionele manier zet. In plaats van de gember te snijden, gebruik je een rasp. Het water neemt zo veel meer smaak op. Een beetje honing erbij en genieten maar!
14/08 11u15  Jaela (16) wil later als rechercheur misdaden oplossenGeneratie C is een korte serie over jongeren die net hun diploma hebben gehaald. Hoe komen zij de zomer door in tijden van corona? Jaela mijmert over de roadtrip door Europa die ze had gepland.
14/08 11u15  The Speed Cubers is dé feelgood docu die we allemaal nodig hebbenDe Australische Feliks Zemdegs en de Amerikaanse Max Park; we zouden de tieners zonder deze documentaire waarschijnlijk te makkelijk het stempel ‘zielige buitenbeentjes’ geven. Volledig meedraaien in de ‘gewone’ maatschappij is een uitdaging.
14/08 11u15  LIVE | Hoe begint Verstappen aan weekend in Spaanse zon?Een week na het kunststukje van Max Verstappen en de mannen van Red Bull op Silverstone, staat er alweer een volgende race op het programma: de Grand Prix van Spanje. Kan de Nederlander het ook hier de Mercedessen moeilijk maken? Je volgt het via Ziggo Sport en de liveblogs op deze site, te beginnen met VT1 om 11.00 uur!
14/08 11u15  Bij Wilfred en Anne kampeer je gratis in de achtertuin: ‘Voor mensen die het financieel zwaar hebben’BOVEN-LEEUWEN - Gratis kamperen in andermans achtertuin. Bij Wilfred Ernste en Anne Verkleij in Boven-Leeuwen kan het. Hun tuin van 30 bij 33 meter stellen ze beschikbaar voor mensen die het door de coronacrisis financieel zwaar hebben en ook op vakantie willen.
14/08 11u15  Deze vrouwen maken geen schijn van kans op een woning: ‘Van hypotheek kan ik net twee garageboxen betalen’ARNHEM - De Nederlandse woningmarkt staat onder hoogspanning. Ook in Arnhem. Vooral voor alleenstaanden is er nauwelijks perspectief. Drie vrouwen vertellen over hun zoektocht.
14/08 11u15  Straatrover die 90-jarige vrouw op klaarlichte dag beroofde opgepaktDe man die op 22 mei een 90-jarige vrouw in Barneveld heeft beroofd, is opgepakt. Het gaat om een 53-jarige man uit Lunteren.
14/08 11u15  Good Girls is heerlijke serie in Fargo-stijlDrie vrouwen komen bij toeval terecht in het criminele circuit. Ze hebben geheimen voor hun gezinnen en moeten zich zowel criminelen als de FBI van het lijf houden. Het uitgangspunt leidt tot een heerlijke serie waarvan momenteel drie seizoenen beschikbaar zijn.
14/08 11u15  Docu Audrie & Daisy: Kijken met gebalde vuistenHoe wreed kunnen mensen zijn? Vooral als zij op sociale media anoniem slachtoffers van seksuele misdrijven de maat nemen en hen vervolgens van uitlokking beschuldigen, met zelfmoord tot gevolg. De documentaire Audrie & Daisy is door de dood van Daisy vorige week nu opnieuw in de belangstelling.
14/08 11u15  ADO-icoon Beugelsdijk voor twee jaar SpartaanDe verrassing was groot, gistermorgen vroeg, toen bekend werd dat ADO Den Haag-icoon Tommie Beugelsdijk voor een overgang naar Sparta Rotterdam stond. Inmiddels zijn de handtekeningen gezet: de 30-jarige verdediger speelt de komende twee seizoenen in Spangen.
14/08 11u15  ‘Verstappen heeft één DNF van Hamilton nodig’Voorafgaand aan elk raceweekeinde peilt AD Sportwereld de stemming bij een kenner of een liefhebber. Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje: schaatser Hein Otterspeer.
14/08 11u15  ‘Afvalproppers’ Joost en Zenon zorgen op ‘beruchte’ Waalstrandjes voor minder zooi en meer gezelligheidNIJMEGEN - Agressieve paarden en badgasten. Véél troep. Het is altijd wat op de Nijmeegse Waalstrandjes. Tot de ‘afvalcoaches’ van de Dar komen. Minder troep. Meer gezelligheid.
14/08 10u15  ‘Mrs. Weasly’ Julie Walters: Ik speel graag volkse typesHoewel zij twee Oscarnominaties op haar naam heeft staan en als mrs. Weasley te zien was in de meeste Harry Potters-films is Dame Julie Walters (70) internationaal niet zo bekend als haar collega’s Judi Dench, Helen Mirren en Maggie Smith. Daar zit de nuchtere Engelse actrice niet mee. ,,Ik voel me vereerd om in dit rijtje te staan.’'
14/08 10u15  Jawsh 685 en Jason Derulo voor de derde week op nummer 1 in de Top 40Dit is het overzicht van de belangrijkste verschuivingen in de Top 40 van week 33. In de lijst zien we 3 binnenkomers, 6 zittenblijvers, 14 zakkers en 17 stijgers.
14/08 10u15  Van bloemschikken en schoolmusicals tot een speciale Tante Es, de theaters maken er het beste vanTheaters en poppodia doen er alles aan om te overleven. Hoe gaat het met ze en wat bedenken ze om overeind te blijven? Verslaggevers van deze krant maakten tijdens de coronacrisis een rondgang langs podia, klein en groot, in het land.
14/08 10u15  Wat Eten We Vandaag: Nectarinesalade met suikerbroodcroutonsNectarines zijn het ultieme zomerfruit. Gemakkelijk om zo uit het vuistje te eten, maar nog lekkerder verwerkt in een gerecht. Gegrild bijvoorbeeld. Voeg daar nog plakjes wilde nectarine, knapperige zoute spekreepjes en zoete croutons aan toe, en je hebt een zomers gerecht.
14/08 10u15  Nederlandse economie boekt recordkrimp door coronacrisisDe Nederlandse economie is in de maanden april tot en met juni 8,5 procent gekrompen ten opzichte van de drie maanden ervoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zegt nooit eerder zo’n forse krimp te hebben gemeten.
14/08 10u15  Fortnite uit App Store en Google Play Store verwijderd: ontwikkelaar slaat terug met rechtszaakApple heeft het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dit gebeurde enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen. Epic heeft de techgigant uit Cupertino aangeklaagd en op de hak genomen met een wel heel bekende commercial.
14/08 10u15  Kijkers Slimste Mens starten inzamelingsactie voor karaokende Maarten van RossemTienduizend euro willen een aantal kijkers van De Slimste Mens inzamelen om jurylid Maarten van Rossem (76) aan de karaoke te krijgen. Ze zijn doneeracties gestart na de uitzending van gisteravond, waarin Van Rossem zei dat hij voor dat bedrag wel een karaokenummer ten gehore zou brengen.
14/08 10u15  De Kameleon keert terug in de bios, met nieuwe tweelingDe beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer keert volgend jaar terug naar de bioscoop. De opnames van de nieuwe Kameleon-film zijn deze week begonnen, maakte distributeur Just Film Distribution vandaag bekend.
14/08 10u15  Weer besmetting met coronavirus bij nertsenbedrijfVEN-ZELDERHEIDE - Bij een nertsenfokkerij in Ven-Zelderheide is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf zal zo spoedig mogelijk worden geruimd, meldt het ministerie van Volksgezondheid.
14/08 10u15  Oneindige woningjacht voor alleenstaanden in ArnhemARNHEM - Een woning vinden in Arnhem is verre van eenvoudig. Een woning vinden in Arnhem als alleenstaande is vrijwel onmogelijk. En daar lijkt voorlopig weinig aan te veranderen.
14/08 10u15  Max roept niet dat het WK nu open ligt: ‘Komen nog altijd snelheid tekort’Realisme wint het voorlopig van hoop of euforie bij Max Verstappen. Hij roept na één zege niet dat het WK nu open ligt. Al is het afwachten welke rol de hitte, banden en de ‘party mode’ gaan spelen de komende weken.
14/08 09u15  Met Roglic in het geel kunnen Dumoulin en Kruijswijk eigenlijk geen kant uitVolgens columnist Thijs Zonneveld is Primoz Roglic ­favoriet om de Tour de France te winnen. ‘Omdat hij zelf rijdt als een straaljager, maar ook omdat ze bij Jumbo-Visma vrijwel allemaal schroeiplekken op het asfalt achterlaten.’
14/08 09u15  De Kameleon keer terug in de bios, met nieuwe tweelingDe beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer keert volgend jaar terug naar de bioscoop. De opnames van de nieuwe Kameleon-film zijn deze week begonnen, maakte distributeur Just Film Distribution vandaag bekend.
14/08 09u15  NS lijdt 185 miljoen nettoverlies, opnieuw financiële steun nodigDe NS heeft in de eerste helft van het jaar een nettoverlies geleden van 185 miljoen euro. Het vervoersbedrijf werd hard geraakt door de gekelderde reizigersaantallen en denkt dat deze ook volgend jaar fors achter zullen blijven. President-directeur Roger van Boxtel zegt dat de Nederlandse ov-sector zich moet aanpassen, maar het niet gaat redden zonder verdere steun.
14/08 09u15  Wendy (38) en haar kinderen radeloos nu ze huis uit dreigen te moeten: 'Waarom worden wij gestraft voor zijn daden?’NIJMEGEN - Dankzij de drugshandel van haar vriend worden Wendy (38) en haar kinderen misschien het huis uitgezet. Ze is ten einde raad. ,,Zo onterecht. Waarom moeten wij worden gestraft voor zijn daden?”
14/08 09u15  GGD: Twintig Efteling-bezoekers met corona, in drie weken tijdIn de afgelopen drie weken zijn twintig bezoekers van de Efteling kort na hun uitje positief getest op corona. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. Die gelooft desondanks niet dat er een groot risico is om in het grootste attractiepark van Nederland besmet te raken.
14/08 09u15  Onbegrip over maaibeleid waterschap Rijn en IJssel: ‘We doen het nooit voor iedereen goed genoeg’STEENDEREN/DOETINCHEM - Het maaibeleid van het Waterschap Rijn en IJssel ligt onder vuur. In de maand juli werden 45 klachten ingediend over het maaien van de slootkanten. ,,We doen ons stinkende best, maar we kunnen het nooit voor iedereen goed genoeg doen', weet Henri Peppelman van het waterschap.
14/08 09u15  LIVE | Nederlandse reizigers verplicht in zelfisolatie in Verenigd Koninkrijk, Parijs nu 'rode' zoneNederland wordt in Groot-Brittannië van de groene lijst van landen gehaald waar het veilig is om naartoe te reizen. Reizigers uit Nederland moeten vanaf morgen verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Verder heeft de Franse regering Parijs en het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust uitgeroepen tot ‘rode’ zones met een hoog risico op coronavirusinfecties. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
14/08 08u15  Ik vind het eigenlijk wel fijn, zo’n zomer zonder een bomvolle agendaOrganisatoren van evenementen trekken hun aanvraag voor een vergunning vaak in. Dat doen ze ‘na goed overleg’ met de gemeente of omdat de strikte coronaregels het organiseren van een evenement erg moeilijk maakt. Het gevolg: er zijn nauwelijks evenementen.
14/08 08u15  Labyad ruikt zijn kans bij Ajax: ‘Ik wil niet weer zo’n seizoen beleven’Twee aanvallers die voorheen vooral op de bank zaten in Amsterdam, Zakaria Labyad en Noa Lang, hielpen Ajax gisteren in de Arena opvallend gemakkelijk langs FC Utrecht: 5-1.
14/08 08u15  Hoe is het nu met..? Drazic uit Heartbreak HighWaar zijn ze gebleven? Sterren van toen die uit de schijnwerpers zijn verdwenen. Vandaag: Callan Mulvey (45), bekend als de bad boy in Heartbreak High.
14/08 08u15  Geen advies geven, wel ernaar vragen: zo steun je een rouwende collega het bestHeeft een collega net een dierbare verloren, dan willen we diegene uiteraard graag steunen. Alleen weten we vaak niet zo goed hoe. Wat kan je doen om een rouwende collega te helpen, en wat werkt juist averechts? Arbeidspsycholoog Mirjam Baars en rouwverwerkingsexpert Irene Kersten weten raad.
14/08 08u15  Chrissy Teigen en John Legend verwachten derde kindjeModel Chrissy Teigen en zanger John Legend kunnen zich opmaken voor gezinsuitbreiding. Het koppel is in verwachting van een derde kindje. De twee maakten het babynieuws op bijzondere wijze bekend in de videoclip van Johns nieuwe single Wild.
14/08 08u15  Nationale actiedag Beiroet begint met ruim 5 miljoen euroDe nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is vanochtend even na 07.00 uur begonnen met ruim 5 miljoen euro als startbedrag. Tot nu toe is 5.009.477 euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet.
14/08 08u15  Opnames reboot Heartbreak High op stapel in Australië met nieuwe castDe Nederlandse producent NewBe zit middenin het proces de Australische jaren 90-hitserie Heartbreak High nieuw leven in te blazen. Het Amsterdamse bedrijf zet hoog in en wil de reboot in Australië opnemen.
14/08 08u15  Vlekken in de vloerbedekking? Dit is Marja's EHBO-schoonmaakkitHet huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn, zeker niet als je de fijne trucjes kent. Daarom geeft schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp elke week een handige schoonmaak- of opruimtip. Deze week een probleem dat vrij gemakkelijk is op te lossen, als je je hoofd maar koel houdt.
14/08 08u15  Lekker wonen: Heumen op plek 14 van 355 gemeenten in NederlandHEUMEN - Wie prettig wil wonen en vertrouwen heeft in de jaarlijkse lijstjes die Bureau Louter in opdracht van het weekblad Elsevier maakt, kan in deze regio het beste naar een huis in de gemeente Heumen zoeken. De gemeente staat op plek 14 van de in totaal 355 Nederlandse gemeenten die zijn doorgelicht. In Heumen is Malden-oost dé plek om te wonen.
14/08 08u15  Zorgcentra Achterhoek niet meer op slot bij corona-uitbraak: ‘Dat willen we echt niet meer’GAANDEREN - De Achterhoekse zorgcentra voor ouderen hoeven ‘in principe’ niet meer op slot. De instellingen hebben met elkaar afgesproken dat met corona besmette ouderen bij een grote uitbraak worden verplaatst naar het nieuwe zorghotel in Gaanderen.
14/08 08u15  Chaos met badgasten Rijnstrandjes op fietspad John FrostbrugARNHEM - De grote belangstelling voor de strandjes aan de Rijnoever in Arnhem zorgt soms voor chaotische taferelen op het fietspad aan de westkant van de John Frostbrug. Daar staan bij heet zomerweer over een lengte van tientallen meters fietsers en brommers geparkeerd langs de reling van de brug, waardoor het fietspad een stuk smaller wordt.
14/08 08u15  Corona zet streep door vrijwel alle evenementen: 'Mensen komen toch niet met al die regels'NIJMEGEN / ARNHEM - Belemmerd door de strenge coronaregels durven organisatoren nauwelijks nog evenementen te houden. Dat blijkt uit navraag bij veertig gemeenten uit de regio naar het aantal aangevraagde vergunningen voor festiviteiten.
14/08 08u15  Bugatti, Porsche, Mercedes én camper betrokken bij extreem dure crash op beroemde pasDe Gotthardpas in Zwitserland moest woensdag tijdelijk worden afgesloten vanwege waarschijnlijk een van de duurste auto-ongelukken in tijden. Volgens de Zwitserse politie bedroeg de schade 3,4 miljoen euro toen een Bugatti, een Porsche, een Mercedes én een camper op elkaar klapten.
14/08 08u15  Voormalig vertrouweling Trump: Hij speelde vals in 2016 en Rusland hielp hemMichael Cohen, voormalig persoonlijk advocaat en vertrouweling van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert in een binnenkort te verschijnen boek dat zijn cliënt in 2016 hulp kreeg van Rusland en met vals spel de verkiezingen heeft gewonnen.
14/08 08u15  Coronacrisis heeft grote gevolgen voor de banenmarkt: 322.000 minder banenIn de afgelopen drie maanden nam het aantal vacatures af en het aantal werklozen toe. Een groot verschil met de situatie op de arbeidsmarkt aan het begin van dit jaar. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het CBS.
14/08 07u15  Opnieuw is het raak: wéér autobrand in Arnhemse wijk KlarendalARNHEM – Opnieuw is er een auto uitgebrand in de Arnhemse wijk Klarendal. Een felle brand heeft donderdagavond een wagen veel schade bezorgd.
14/08 07u15  Max houdt verbaal het gas nog in na zegeRealisme wint het voorlopig van hoop of euforie bij Max Verstappen. Hij roept na één zege niet dat het WK nu open ligt. Al is het afwachten welke rol de hitte, banden en de ‘party mode’ gaan spelen de komende weken.
14/08 07u15  De meeste toeristen in Parijs zijn Nederlanders en dat is uniekNederlanders lijken op dit moment de grootste groep buitenlandse toeristen in Parijs en omstreken. Hoteleigenaren en campinghouders zeggen dat de meeste reserveringen voor augustus uit Nederland komen. Dat blijkt uit een steekproef van het regionaal toerismebureau.
14/08 07u15  Amper nog evenementen, organisaties trekken aanvragen in: ‘Mensen komen toch niet met al die coronaregels’NIJMEGEN / ARNHEM - Belemmerd door de strenge coronaregels durven organisatoren nauwelijks nog evenementen te houden. Dat blijkt uit navraag bij veertig gemeenten uit de regio naar het aantal aangevraagde vergunningen voor festiviteiten.
14/08 07u15  LIVE | Nettoverlies van 185 miljoen euro voor NS, meer dan half miljoen gevallen in MexicoDe overheid moet ook volgend jaar bijspringen om de dienstverlening van de Nederlandse Spoorwegen (NS) overeind te houden. Het vervoersbedrijf meldt een nettoverlies van 185 miljoen euro in de eerste helft van 2020. Verder is Mexico gisteren de grens van een half miljoen coronabesmettingen gepasseerd. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
14/08 07u15  ‘Wiegman tekent als bondscoach Engeland’Sarina Wiegman staat op het punt om een contract te tekenen als bondscoach van Engeland. Sky Sports meldt dat de overeenkomst zo goed als rond is en vandaag officieel bekend wordt gemaakt.
14/08 06u15  Vrijlating van de laatste 400 Talibanleden begonnenDe Afghaanse autoriteiten zijn begonnen met de vrijlating van 400 gevangen genomen strijders. Als dat gebeurd is, is de laatste horde weggenomen om de opstandelingen aan tafel te krijgen en de vredesbesprekingen te hervatten.
14/08 06u15  Acteur Dennis Quaid adopteert kat Dennis QuaidToen acteur Dennis Quaid een segment van een lokale nieuwsshow zag over een asielkat met zijn naam die maar geen nieuw baasje kon vinden, kon de acteur het niet over zijn hart krijgen het er bij te laten zitten. En dus neemt kat Dennis Quaid binnenkort zijn intrek bij zijn bekende naamgenoot.
14/08 05u15  LIVE | Amerikaanse bioscoopgigant gedeeltelijk weer open, meer dan half miljoen gevallen in MexicoNederland wordt in Groot-Brittannië van de groene lijst van landen gehaald waar het veilig is om naartoe te reizen. Dat zegt Grant Shapps, de Britse minister van Transport. De Europese Commissie heeft intussen afspraken gemaakt met de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson over de aanschaf van een vaccin als blijkt dat het veilig en effectief is tegen Covid-19. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
14/08 04u15  Trump trekt afkomst Kamala Harris in twijfelDe Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. ,,Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap', zei Trump tijdens een persconferentie.
14/08 03u15  Politie over rellende jeugd: 'Overvolle stranden en korte lontjes’Op meerdere plaatsen in het land zijn jongeren aan het rellen geslagen. Volgens de politie komt het door een combinatie van vakantie, coronaverveling en de verzengende hitte. ,,Stranden zijn overvol en de lontjes worden wat korter.’’
14/08 03u15  Cohen: Trump speelde vals in 2016 en Rusland hielp hemMichael Cohen, voormalig persoonlijk advocaat en regelaar van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert in een binnenkort te verschijnen boek dat zijn cliënt in 2016 hulp kreeg van Rusland en met vals spel de verkiezingen heeft gewonnen.
14/08 02u15  Cardi B gaf ton uit aan coronatesten voor nieuwe videoclipOm cast en crew aan haar videoclip voor WAP te kunnen laten werken, moest Cardi B aardig in de buidel tasten voor de verplichte coronatesten. In een interview met Vice vertelt de rapper dat de kosten daarvoor opliepen tot 100.000 dollar.
14/08 01u15  Aanklager: Ghislaine Maxwell niet slecht behandeld in gevangenisEen klacht van Ghislaine Maxwell over slechte behandeling in de gevangenis waar ze vastzit is door de openbaar aanklagers ongegrond verklaard. Ze zit in een New Yorkse gevangenis in afwachting van de rechtszaak over vermeend hulp bij misbruik van drie jonge meisjes. Ze wordt ook zelf beschuldigd van misbruik.
14/08 00u15  Veel minder vacatures en meer werklozen in het afgelopen kwartaalIn de afgelopen drie maanden nam het aantal vacatures af en het aantal werklozen toe. Een groot verschil met de situatie op de arbeidsmarkt aan het begin van dit jaar. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het CBS.
14/08 00u15  Hongaarse oppositie vormt één front tegen OrbánDe zes grootste oppositiepartijen van Hongarije gaan samenwerken om de partij van premier Viktor Orbán te verslaan bij de volgende landelijke verkiezing in 2022. Ze willen onder meer één gezamenlijke kandidaat inzetten in ieder kiesdistrict.
14/08 00u15  ‘Wiegman tekent morgen als bondscoach Engeland’Sarina Wiegman staat op het punt om een contract te tekenen als bondscoach van Engeland. Sky Sports meldt dat de overeenkomst zo goed als rond is en morgen officieel bekend wordt gemaakt.
14/08 00u15  ‘Zonnepark Lievelde is er doorheen gejast’, zegt LTODEN HAAG/LIEVELDE – Landbouwlobby LTO Noord vindt dat de gemeente Oost Gelre het plan voor een zonnepark in Lievelde een beetje op zijn janboerenfluitjes er doorheen heeft gejast.
13/08 23u15  Belgische buschauffeur opgepakt nadat hij niet in quarantaine ging na vakantieDe Belgische politie heeft vandaag in het Belgische Haaltert een man opgepakt die na een vakantie naar Macedonië niet in quarantaine ging. De buschauffeur ging na zijn trip meteen weer aan het werk. Dat is verboden.
13/08 23u15  Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App StoreApple heeft het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dit gebeurde enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.
13/08 23u15  Burgemeester sluit per direct strand op IJburg in AmsterdamBurgemeester Femke Halsema sluit per direct het strand op IJburg. Ook de horecagelegenheid wordt per direct gesloten. Dit besluit komt na de vondst van een overleden vrouw donderdag en een man die later in slechte conditie uit het water is gehaald.
13/08 23u15  Sia hielp collega-zangeres Katy Perry door depressie heenZangeres Sia heeft haar collega Katy Perry door een depressie geholpen. Dat onthulde de Australische in een interview met de Los Angeles Times. Katy had een moeilijke periode na het uitbrengen van haar album Witness.
13/08 23u15  Geen directe vluchten tussen Nederland en MarokkoEr zijn momenteel geen directe vluchten mogelijk tussen Nederland en Marokko. Een verdrag tussen de twee landen dat zulke vluchten mogelijk maakt verliep dinsdag. Onderhandelingen over verlenging lopen nog, laat Buitenlandse Zaken weten.
13/08 23u15  Onweersbuien: bliksem veroorzaakt brand in Doesburg en Vortum, boom op huis en op snelweg A12, kelders vol waterDe hittegolf lijkt aan haar eind te komen: stevige onweersbuien trekken sinds vanmiddag het land binnen. Plaatselijk kunnen deze buien voor wateroverlast, hagel en zware windstoten zorgen, meldt Weerplaza.
13/08 22u15  Grote leidingbreuk: delen van Zevenaar zonder water(druk)ZEVENAAR - Door een breuk in een hoofdwaterleiding in de Oosteinde in Zevenaar staan honderden meters straat blank van het water. Door de breuk zitten sinds 21.15 uur grote delen van Zevenaar zonder water of hebben last van een erg lage waterdruk.
13/08 22u15  Zijn linkshandigen écht creatiever, slimmer en beter in sport? De feiten en fabels op een rij13 augustus is internationale linkshandigendag. Tegenwoordig is linkshandigheid de normaalste zaak ter wereld, maar vroeger werd het geassocieerd met kwaadaardigheid, hekserij en de duivel. Maar zijn die linkshandigen ook daadwerkelijk anders? Van alle verhalen die de ronde doen over linkshandigen, blijkt een flink deel lariekoek. Hoog tijd dus om een en ander ‘recht’ te zetten.
13/08 22u15  Van den Brom blij met afstraffen fouten door Ajax: ‘Hier leren we van’Trainer John van den Brom wil komend seizoen met FC Utrecht de topclubs in de eredivisie aanvallen In de verloren oefenwedstrijd tegen Ajax (5-1) zag hij dat zijn ploeg nog veel werk wacht. Bij rust was de stand al 5-0.
13/08 22u15  Sylvia waant zich in exotisch sprookje en Thomas waagt sprong in het diepeKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
13/08 22u15  Froome ondanks bijrol in Dauphiné optimistisch over TourChris Froome zegt zich in aanloop naar de Tour de France geen zorgen te maken over zijn vorm. De Brit speelde donderdag in de tweede rit in het Critérium du Dauphiné een bijrol. Froome finishte in de zware etappe als 49e, op 8 minuten en 32 seconden van de Sloveense winnaar Primoz Roglic van Jumbo-Visma.
13/08 22u15  Ernstig ongeluk: auto rijdt fietser aan in NijmegenNIJMEGEN - Een fietser is deze donderdagavond door een auto aangereden op een kruising van het fietspad en de weg van het Nelson Mandelaplein in Nijmegen. Daarbij is de fietser ernstig gewond geraakt.
13/08 22u15  Engeland worstelt met massa’s vluchtelingen: ‘Loopt enorm uit de hand’Vluchtelingen steken in groten getale vanuit Calais het Kanaal over in gammele rubberboten om asiel aan te vragen in Engeland. De Britse regering briest, maar staat machteloos. ,,Er gaan straks tientallen mensen verdrinken.”
13/08 22u15  Onweersbuien: bliksem veroorzaakt brand in Doesburg en Vortum, boom op snelweg A12De hittegolf lijkt aan haar eind te komen: stevige onweersbuien trekken sinds vanmiddag het land binnen. Plaatselijk kunnen deze buien voor wateroverlast, hagel en zware windstoten zorgen, meldt Weerplaza.
13/08 21u15  ‘Elke kampeerplaats had een heus postvakje, waar ook de krant met wat dagen vertraging werd bezorgd’Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. Ze vervangt Nynke de Jong die met zwangerschapsverlof is. Linda woont in Vlijmen en is journalist. Ze is getrouwd en heeft drie jonge kinderen.
13/08 21u15  Topman Rabobank: ‘Onzekerheid rond corona voert de boventoon’Rabobank zet nog eens 1,4 miljard euro opzij voor klanten die mogelijk door corona in financiële problemen komen en daardoor hun leningen niet kunnen terugbetalen. Door de stap zag de bank zijn nettowinst zakken met 81 procent tot 227 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer over de impact van corona op de bank en klanten.
13/08 21u15  Erdogan waarschuwt voor escalatie gasconflict op Middellandse ZeeDe Turkse president Erdogan heeft gewaarschuwd voor de gevolgen als een Turks onderzoeksschip in de Middellandse Zee wordt aangevallen. De Oruc Reis zoekt daar naar olie en gas en volgens de Turkse leider zal bij agressie tegen het schip een ‘hoge prijs’ betaald moeten worden.
13/08 21u15  Duif zit klemvast in grill van auto na aanrijding: brandweer redt gewonde vogelDREMPT – Op de Rijksweg (N317) tussen Drempt en Doesburg vloog een duif tegen de auto van een passerende bestuurster aan. De duif bleek in de grill van de auto vast te zitten. Het diertje leefde echter nog wel.
13/08 21u15  Ajax en Labyad geven FC Utrecht pak slaag in oefenduelAjax heeft de verhoudingen in de eredivisie in een oefenduel met FC Utrecht meteen weer even duidelijk gemaakt. De ploeg van John van den Brom wil komend seizoen aanhaken bij de top 3, maar kreeg in Amsterdam vanavond voetballes (5-1). Grote man was Ajacied én oud-speler van FC Utrecht Zakaria Labyad met drie treffers.
13/08 21u15  André van Duin probeert te leven met verlies echtgenoot Martin: ‘Dat is het enige wat je kan doen’André van Duin (73) moest begin dit jaar afscheid nemen van zijn grote liefde Martin Elferink, die op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van botkanker. André heeft zijn leven zo goed en zo kwaad als het gaat weer opgepakt, maar nog elke dag bezorgt de leegte die Martin achterliet hem een pijnscheut in het hart. ,,Je moet ermee leren leven.”
13/08 21u15  Politie deelt corrigerende tik uit na agressief en 'levensgevaarlijk rijgedrag’Is het normaal dat een politieman iemand die hij al op de grond in bedwang houdt nog een klap geeft? De twee Apeldoornse jongens die dat woensdagavond filmden in de buurt van het Oranjepark keken daar wel gek van op. De politie van Apeldoorn reageert op de videobeelden: ,,Iemand die zich zo heftig verzet dat we hem niet goed kunnen aanhouden, kan een vervelende tik krijgen.”
13/08 21u15  Onweersbuien: bliksem slaat in schuur Vortum-Mullem, boom op snelweg A12 bij BabberichDe hittegolf lijkt aan haar eind te komen: stevige onweersbuien trekken sinds vanmiddag het land binnen. Plaatselijk kunnen deze buien voor wateroverlast, hagel en zware windstoten zorgen, meldt Weerplaza.
13/08 21u15  Hevige hagelbuien teisteren renners bij slotklim in DauphinéDe Dauphiné werd vanmiddag geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Enkele minuten na de aankomst van ritwinnaar Primoz Roglic brak er noodweer uit. Renners die minuten achter de winnaar van Jumbo-Visma nog onderweg waren, werden ‘bekogeld’ door reusachtige hagelstenen.
13/08 21u15  ‘Er is één partij die niks aan dit akkoord heeft: de Palestijnen’Het vandaag gesloten akkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten is enorm belangrijk, maar om het écht tot een historisch moment te maken, is meer nodig. Dat zeggen Nederlandse Midden-Oostenexperts. Vredesbesprekingen met de Palestijnen bijvoorbeeld. ,,Een akkoord tussen beide partijen is nu verder weg dan ooit.’’
13/08 20u15  Zelf een huis laten bouwen: ‘Fantastisch, maar het bouwen was een drama’Zelf een huis laten bouwen: in veel gemeentes wordt dat burgerinitiatief gestimuleerd. Er is dan geen projectontwikkelaar die alles voor je regelt. Op de Rubenssingel in Capelle aan den IJssel is inmiddels de laatste van de zeventien woningen opgeleverd. Dat ging niet allemaal van een leien dakje.
13/08 20u15  Politie Apeldoorn deelt corrigerende tik uit na agressief en 'levensgevaarlijk rijgedrag’Is het normaal dat een politieman iemand die hij al op de grond in bedwang houdt nog een klap geeft? De twee Apeldoornse jongens die dat woensdagavond filmden in de buurt van het Oranjepark keken daar wel gek van op. De politie van Apeldoorn reageert op de videobeelden: ,,Iemand die zich zo heftig verzet dat we hem niet goed kunnen aanhouden, kan een vervelende tik krijgen.”
13/08 20u15  Engeland worstelt met massa’s vluchtelingen: ‘Schokkende invasie’Vluchtelingen steken in groten getale vanuit Calais het Kanaal over in gammele rubberboten om asiel aan te vragen in Engeland. De Britse regering briest, maar staat machteloos. ,,Er gaan straks tientallen mensen verdrinken.”
13/08 20u15  Vrouw beticht boa's en woordvoerder van NSB-praktijken bij sluiting supermarkt: ‘Dit kan echt niet’NSB-praktijken, mensen verlinken zoals in de jaren ‘40-’45, weer in die situatie belanden ‘omdat mensen zoals u orders opvolgen’. Boa's en woordvoerder Ton Kamp van de Veiligheidsregio Twente kregen gistermiddag allerlei verwensingen naar hun hoofd geslingerd toen ze het bevel tot sluiting bij supermarkt Berning in Noord Deurningen kwamen brengen.
13/08 20u15  Bliksem zet schuur in brand in Vortum-MullemVORTUM-MULLEM Een schuur bij een woning aan de Nieuwe Werf in Vortum-Mullem is deze avond tijdens een onweer door de bliksem getroffen. De brandweer rukte uit om het vuur dat door die inslag ontstond te blussen.
13/08 20u15  Directeur Surinaamse bank opgepakt op verdenking deelname criminele organisatieDe directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, is opgepakt door de Surinaamse politie. Dit heeft de politie bekendgemaakt. Kromosoeto wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, verduistering en oplichting.
13/08 20u15  Enorme hagelstenen teisteren renners op slotklim in Dauphiné; Declercq toont gehavende rugDe Dauphiné werd vanmiddag geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Enkele minuten na de aankomst van ritwinnaar Primoz Roglic brak er noodweer uit. Renners die minuten achter de winnaar van Jumbo-Visma nog onderweg waren, werden ‘bekogeld’ door reusachtige hagelstenen.
13/08 19u15  Een Tourheld werd hij niet, maar nu verslaat Remmert Wielinga (42) menig profrenner op StravaIn de vroege zomer van 2003 leek Remmert Wielinga de volgende vaderlandse Tourheld te gaan worden. Het liep allemaal anders. Hoe het nu met hem gaat? ,,Als je me op Strava volgt, weet je het. Mannen als Richie Porte en Tadej Pogacar kan ik aan”
13/08 19u15  Verkiezingscampagne begint vroeger dan verwacht door coronaHet politieke debat deze week over de coronacrisis is uitgemond in een populariteitsquiz en haantjesgedrag. Parlementariërs spraken vanuit de Tweede Kamer vooral hun eigen achterban toe. Coronaminister De Jonge zat in de hoek waar de klappen vielen, net als de regeringscoalitie.
13/08 19u15  Oppositie vraagt om heropening debat over zorgsalarissenDe oppositie, met GroenLinks op kop, wil dat de Tweede Kamer komende dinsdag het debat over de coronacrisis en het salaris van zorgpersoneel voortzet.
13/08 19u15  Door politie neergeschoten verwarde man in Amsterdam is overledenDe politie heeft een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde op de Honselersdijkstraat in Amsterdam. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte, werd er geschoten. De man is later in het ziekenhuis overleden.
13/08 19u15  Leerling rijschool in shock: auto botst, verliest wiel en haalt appelboompjes neer in Zoelense fruitgaardZOELEN - De rijles van een jongeman is donderdagmiddag hardhandig tot een einde gekomen op de kruising van de Burensedijk en het Noordereind in Zoelen. Daar botste de lesauto en een wagen op elkaar. De zilverkleurige auto werd een fruitboomgaard in gekatapulteerd.
13/08 19u15  Onweersbuien trekken over het land, plaatselijke stormschade gemeldDe hittegolf lijkt aan een eind te komen, met de stevige onweersbuien die sinds vanmiddag het land binnentrekken. In het midden van Brabant regende het rond 17.00 uur al dat het giet.
13/08 19u15  Wageningse studenten beginnen aan introductie in ‘coronastijl’: ‘Hoop dat we ’s avonds nog wel wat gaan doen’WAGENINGEN - De eerste introductiedagen voor studenten zijn in deze regio donderdag begonnen bij de universiteit van Wageningen. Het bier ontbreekt, maar de eerstejaars zijn allang blij dat ze elkaar in het echt kunnen ontmoeten.
13/08 19u15  Hevige hagelbuien teisteren renners op slotklim in DauphinéDe Dauphiné werd vanmiddag geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Enkele minuten na de aankomst van ritwinnaar Primoz Roglic brak er noodweer uit. Renners die minuten achter de winnaar van Jumbo-Visma nog onderweg waren, werden ‘bekogeld’ door reusachtige hagelstenen.
13/08 19u15  Internationaal bekroonde Het Geheim van de Meester keert terug op tvHet AVROTROS-programma Het Geheim van de Meester keert volgend jaar terug op de buis. Dat maakte de omroep vandaag bekend tijdens de opening van de speciale tentoonstelling met de reconstructies uit het programma in het Grachtenmuseum in Amsterdam.
13/08 19u15  Vettel verwacht geen wonderen van nieuw chassisSebastian Vettel denkt niet dat het nieuwe chassis voor zijn Ferrari veel verbetering zal brengen in zijn tot dusver bijzonder tegenvallende prestaties in de Formule 1.
13/08 18u15  Oorlogsdrama Summerland wordt in hapklare porties opgediendWelke speelfilms zijn deze week de moeite waard? Onze filmredacteurs maken een selectie uit het aanbod.
13/08 18u15  KNVB schrapt alle jeugdinterlands in september om coronaDe interlands van de jeugdteams van de KNVB gaan in september niet door. De UEFA besloot vandaag alle officiële wedstrijden te schrappen en de KNVB liet daarop weten dat ook de vriendschappelijke interlands in september zijn afgelast.
13/08 18u15  Danny Ghosen komt met vervolg op tweeluik Slag om Libanon na explosieProgrammamaker Danny Ghosen reist vanwege de verwoestende explosie in Beiroet, waarbij meer dan honderd doden vielen, terug naar zijn geboorteland. Ghosen maakt daar een vervolg van zijn serie De slag om Libanon. Dat maakte de NTR vandaag bekend. Danny, die tot z’n vijftiende in Libanon woonde, nam de kijkers vorig jaar mee naar de toen al schrijnende situatie in Libanon.
13/08 18u15  Thijs H. in hoger beroep tegen vonnis van achttien jaar celDrievoudig moordenaar Thijs H. gaat in hoger beroep nadat hij twee weken geleden werd veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat meldt De Limburger. H. vermoordde vorig jaar mei drie wandelaars in Den Haag en op de Brunssummerheide.
13/08 18u15  Mannen met knuppels en boksbeugels zorgen voor onrust rond recreatieplas in ZwolleLichte consternatie donderdagmiddag op het strand van de Wijthmenerplas in Zwolle. Volgens een ooggetuige liepen vier ‘ongure figuren’ met honkbalknuppels rond. De politie heeft in de auto van de mannen drugs gevonden.
13/08 18u15  Goedkoper met de regiotaxi naar Nijmegen (maar alleen voor Brabanders)GRAVE - Bij gebrek aan gewone lijnbussen kan iedereen nu met de Regiotaxi van Grave naar Nijmegen. Dat ritje kost dan tijdelijk net zo veel als een gebruikelijke busrit, nu lijnbussen de brug bij Grave niet over mogen. Normaal gesproken betaal je meer, tenzij je een wmo-pas hebt.
13/08 18u15  Israël schort annexatie deel Palestijnse gebieden op na akkoord met EmiratenIsraël schort de annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever voorlopig op. Dat besluit is onderdeel van een akkoord met de Verenigde Arabische Emiraten. Beide landen hebben ook afgesproken de diplomatieke banden te normaliseren.
13/08 17u15  Israel schort annexatie deel Palestijnse gebieden op na akkoord met EmiratenIsrael en de Verenigde Arabische Emiraten hebben afgesproken diplomatieke banden te openen. Dat meldt de Amerikaanse president Donald Trump zojuist. De VAE is daarmee de eerste golfstaat die diplomatieke banden heeft met Israel, en het derde Arabische land.
13/08 17u15  Hoe kan een neppaal toch in Flitsmeister belanden? En vier andere vragen over de Lentse fakeflitserNIJMEGEN/LENT - Twee weken lang zijn automobilisten in Lent genept door een namaakflitser. Zelfs Flitsmeister trapte erin. Hoe kan dat? En werkt zo’n ding?
13/08 17u15  Bestel jij graag quinoa in een bowl? Die kan zomaar van boer Louw komenWat oogsten en eten we deze zomer? We gaan langs bij boeren, kijken wat er nu van het land komt en vragen een chef hoe we het lekker kunnen bereiden. Deze week: quinoa bij agrariër Louw Overbeeke in Dronten.
13/08 17u15  Max Verstappen tempert verwachtingen: ‘Er is niets veranderd’Voor Max Verstappen maakt één zwaluw nog geen zomer. Veel racefans begroetten zijn zege vorige week op Silverstone enthousiast, eindelijk werd de Mercedes-hegemonie doorbroken. Maar het betekent niet dat vanaf nu alles anders is, gaf Verstappen in Spanje een winstwaarschuwing.
13/08 17u15  Van misbruik beschuldigde Cuba Gooding Jr meldt zich weer bij rechtbankCuba Gooding Jr heeft zich voor het eerst in lange tijd weer bij de rechtbank in New York gemeld. De zaak rond de acteur, die wordt verdacht van seksueel misbruik, lag de afgelopen maanden grotendeels stil vanwege de coronacrisis.
13/08 17u15  Station Arnhem Velperpoort wordt in sneltreintempo gemoderniseerdARNHEM - Station Arnhem Velperpoort, al jaren de meest shabby treinhalte van de stad, wordt in hoog tempo gemoderniseerd. Als volgende week donderdag de treinen weer gaan rijden, moet de aannemer flinke stappen hebben gezet.
13/08 17u15  Steekpartij Apeldoorn gefilmd: 25-jarige Nijmegenaar ernstig gewondVan de steekpartij die gisteravond in het Apeldoornse Oranjepark plaatsvond, zijn door een toeschouwer videobeelden gemaakt. Daarop is te zien dat er in totaal zeven personen bij de ruzie betrokken waren. Al houdt één van hen zich vrij afzijdig. Een 25-jarige Nijmegenaar raakte ernstig gewond.
13/08 17u15  Trump wil meer water uit de kraan: ‘Mijn haar moet perfect zijn’De autoriteiten in de Verenigde Staten bekijken of de waterdruk in Amerikaanse badkamers kan worden aangepast na klachten van president Trump. ,,Als je een douche neemt, komt er geen water uit”, aldus de president.
13/08 17u15  Frits Sissing in quarantaine, Dionne Stax neemt liveshow overFrits Sissing kan woensdag niet het liveprogramma Nederland staat op tegen kanker presenteren. Hij is in aanraking gekomen met iemand die het coronavirus heeft en moet in quarantaine. Dat heeft AVROTROS vandaag bekendgemaakt. Dionne Stax neemt de show van hem over.
13/08 17u15  KLM stelt afgesproken loonsverhoging uit, FNV overweegt kort gedingLuchtvaartmaatschappij KLM heeft besloten een in 2019 afgesproken loonsverhoging van 2,5 procent voor alle medewerkers tot nader order uit te stellen. De maatschappij, die vanwege de coronacrisis aan het infuus van de overheid ligt, nam dit besluit eenzijdig. De vakbonden zijn vanmiddag ingelicht.
13/08 17u15  Mutlu is kapster en relatiecoach: fris kapsel én een blind date in de salon in BoxmeerBOXMEER - Een fris kapsel en ook nog een nieuwe relatie aanknopen? Twee vliegen in één klap. Het kan voortaan bij Mutlu Polat van Beauty Revolution.
13/08 17u15  Oud-captain Russisch elftal slaat arbiter naar de grondDe gewezen aanvoerder van het Russische nationale elftal Roman Sjirokov heeft tijdens een amateurwedstrijd de scheidsrechter neergeslagen. De politie is een onderzoek begonnen naar de 39-jarige oud-international, aldus de krant Sport Express. Hij moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden voor het incident van maandag.
13/08 17u15  Arrestatie gefilmd, maar een van vijf verdachten in moordzaak Bas van Wijk is alweer vrijEen van de vijf mannen die gisteren werden opgepakt in de moordzaak rond Bas van Wijk is weer vrijgelaten. Dat zegt het Openbaar Ministerie Amsterdam. De andere vier zitten nog vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
13/08 16u15  Horssens monument voor gevangenen in Japans kamp POW 14B in Nagasaki: ‘slachtoffers gezicht geven’HORSSEN/ NAGASAKI – Het is Rob Schouten gelukt. Een monument voor zijn vader en 547 andere mannen, tijdens de Tweede Wereldoorlog te werk gesteld in een Japans kamp, komt er.
13/08 16u15  Sporen coronavirus gevonden op Braziliaanse kippenvleugelsConsumenten in de Chinese stad Shenzhen worden aangeraden voorzichtig te zijn bij het inkopen van diepgevroren voedingsproducten. De waarschuwing van de lokale autoriteiten komt nadat een monster van een partij kippenvleugeltjes uit Brazilië positief testte op het coronavirus.
13/08 16u15  Fans opgelet: honderden items uit Star Wars-films onder de hamerFans van Star Wars kunnen eind deze maand hun slag slaan tijdens een veiling van meer dan achthonderd items uit de beroemde filmsaga. Op 27 en 28 augustus gaan de honderden spullen onder de hamer tijdens een onlineveiling van Prop Store.
13/08 16u15  Ik dacht: die willen gluren. Voor ik het wist pasten ze stringetjesNooit vier ik mijn verjaardag. Het zou in ons appartement kunnen. Mijn vrienden passen er makkelijk in. Mijn vriendin is populairder: zij wijkt uit naar Sonsbeekpark. Onze woning is te klein om haar vriendinnenkring te ontvangen.
13/08 16u15  Drie dagen proces rond bende Taghi: 'We krijgen een container stront over ons heen gegooid’Drie dagen lang ging het in de beveiligde rechtbank op Schiphol over het liquidatieproces Marengo. De spanning liep regelmatig hoog op. Welke kwesties blijven hangen?
13/08 16u15  51-jarige man uit Overberg werkte in drugslaboratoria waar voor miljoenen euro's aan pillen lagenEen 51-jarige man uit Overberg en een 75-jarige inwoner van Kockengen werkten samen bij de productie van drugs. Daar gaat het Openbaar Ministerie van uit na de vondst van twee grote drugslaboratoria op hun terreinen in de polder. Het duo verschijnt ook samen voor de rechter.
13/08 16u15  LIVE | Indrukwekkend Ineos zet Jumbo-Visma onder druk op Col de PorteDe Jumbo-Visma-trein dendert maar door. Wout van Aert won woensdag de openingsetappe in het Critérium du Dauphiné en George Bennett won in Italië de eendaagse Gran Piemonte. Vandaag komen de kopmannen Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk in actie, want de tweede rit in de Dauphiné eindigt op de Col de Porte. Mis hier niets van het wedstrijdverloop! Finish: ± 16.30 uur
13/08 15u15  Gulle Gordon Ramsay deelt gratis pizza uit aan geslaagdenEen joviale actie van Gordon Ramsay: de Britse chef-kok deel gratis pizza’s uit aan jongeren die hun A Level hebben behaald. Dat papiertje geeft toegang tot de universiteit. Ramsay is zo trots, dat de geslaagden onbeperkt pizza mogen eten in zijn pizzatent.
13/08 15u15  Vuelta naar Utrecht: lukt het niet in 2022, dan doen we het toch gewoon een jaar later?De ambitie is nog steeds om de start van de Ronde van Spanje in 2022 naar Utrecht en Brabant te halen, maar een Hollandse Vuelta in 2023 is óók een optie. Wethouders van Utrecht en Breda sluiten dat bepaald niet uit, bleek vanochtend in Utrecht.
13/08 15u15  Laatste keer Tour de Mariënvelde vanuit café Heutinck: kroeg sluit na 96 jaarMARIËNVELDE - Nog éénmaal is het vermaarde tourspel Tour de Mariënvelde dit jaar vanuit café Heutinck in Mariënvelde. Daarna sluit het café de deuren definitief, na 96 jaar in het dorpshart.
13/08 15u15  Aangehouden verdachten (51) en (75) drugslaboratoria werkten samen in de polderEen 51-jarige man uit Overberg en een 75-jarige inwoner van Kockengen werkten samen bij de productie van drugs. Daar gaat het Openbaar Ministerie van uit na de vondst van twee grote drugslaboratoria op hun terreinen in de polder. Het duo verschijnt ook samen voor de rechter.
13/08 15u15  Anita Witzier gaat ouderenzorg in voor nieuw programmaIn het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen duikt Anita Witzier de ouderenzorg in. Daar gaat ze in gesprek met bewoners en medewerkers van verschillende instellingen, maakte KRO-NCRV vandaag bekend.
13/08 15u15  ‘Nieuwe iPhones komen na vertraging pas uit in oktober en november’Apple brengt nieuwe versies van de Watch uit over vier weken, halverwege oktober komen de eerste iPhone 12-modellen en in november volgen iPhone 12 Pro’s. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde analist Jon Prosser, die dit jaar diverse releasedata van Apple-producten goed voorspelde.
13/08 15u15  FC Groningen zet alsnog streep door Robben-rentree: ‘Ik wil eerst fitter worden’Arjen Robben maakt vrijdagavond toch niet zijn rentree in het shirt van FC Groningen. De 36-jarige routinier zit niet bij de wedstrijdselectie voor het oefenduel met PEC Zwolle, melden de noorderlingen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Opnieuw onrust en arrestaties in Haagse Schilderswijk15/08 01u15 - Gelderlander: Voor de derde nacht op rij is het onrustig in de Haagse Schilderswijk. Tientallen jongeren gingen opnieuw de straat op. De politie had voor een deel van de wijk een noodbevel uitgevaardigd. Een aantal mensen hield zich daar niet aan, aldus de politie. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.
2x Politie en ME maken eind aan avond vol rellen in Utrechtse Kanaleneiland15/08 01u15 - Gelderlander: De politie heeft Kanaleneiland-Noord in Utrecht afgesloten en de ME stelt zich op om de wijk in linie schoon te vegen. Iedereen die wil vertrekken wordt gecontroleerd en relschoppers die niet willen gaan, worden aangehouden.
2x Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op15/08 00u15 - Gelderlander: De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.
2x Avond vol rellen in Utrechtse Kanaleneiland: ME in wijk na autobranden, vuurwerkbom en vernielingen15/08 00u15 - Gelderlander: Kanaleneiland-Noord in Utrecht beleefde een onrustig avond na berichten op sociale media, waarin jongeren werden opgeroepen om te gaan rellen. Ooggetuigen melden dat de ME met zo'n acht bussen de wijk is binnengereden.
1x In 2021 pas een vaccin: ‘Het najaar kan heel taai worden’15/08 03u15 - Gelderlander: Nu een vaccin er in 2020 niet lijkt te gaan komen, wacht Nederland een ‘heel taai najaar’, vrezen experts.
1x Veiligheidsraad stemt tegen verlenging wapenembargo Iran15/08 03u15 - Gelderlander: Tot groot ongenoegen van de Verenigde Staten wordt een wapenembargo tegen Iran door de VN-Veiligheidsraad niet verlengd. In de nucleaire overeenkomst uit 2015 tussen Iran en een aantal landen staat dat het wapenembargo half oktober van dit jaar afloopt.
0x Vannacht noodbevel in Schilderswijk in Den Haag na rellen14/08 23u15 - Gelderlander: In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.
0x Scooterrijder rijdt voetganger aan in Musispark Arnhem14/08 23u15 - Gelderlander: ARNHEM - In het Musispark in Anrhem heeft rond 21.45 uur deze vrijdagavond een scooterrijder een voetganger aangereden. De voetganger raakte daarbij gewond. De politie heeft de bestuurder van de scooter aangehouden na het ongeval.
0x Dertien waterbuffels gered uit kanaal in Son en Breugel14/08 23u15 - Gelderlander: Waterbuffels zijn experts op het gebied van zwemmen, maar niet zoals het vrijdagmorgen gebeurde met de dieren van Arjan Swinkels uit Son en Breugel. Dertien waterbuffels waren uit een weiland ontsnapt en in het kanaal gesprongen. De brandweer moest er aan te pas komen om alle dieren weer aan land te krijgen.
0x Willem wil Poolse insluiper ‘zo de sloot in tikken’, maar krijgt medelijden: ‘Eten en kleren gegeven’14/08 23u15 - Gelderlander: Is Bartik een boef of toch een zielig hoopje mens in nood? Het laatste, oordeelde het Ermelose stel Saskia Zwolsman en Willem Angel al snel over de dakloze Pool die midden in de nacht op hun recreatiekavel kwam ‘kamperen’ en door hen werd overmeesterd. In plaats van boosheid, een preek en een strafzaak kregen Bartik én maatje Piotr een bord eten, kleding en geld voor een treinkaartje. ,,Die jongen komt hier ook niet helemaal naartoe om in de bosjes te moeten slapen.’’

Statistieken

Artikels:
25418
Gelezen:
801
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven