zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
30/05 00u15  Helft Nederlanders kampt met haarverlies Zes op de tien Nederlandse mannen en een derde van de Nederlandse vrouwen kampt met haarverlies, vaak al op jonge leeftijd. Hoewel veel mensen met haarverlies zich somber en onzeker voelen, zoeken de meeste geen deskundige hulp en informeren ze zich nauwelijks over oorzaken of mogelijke behandelingen.
30/05 00u15  Nadruk op mentale bijwerkingen pil door huisartsen Huisartsen gaan in gesprekken over de anticonceptiepil meer aandacht besteden aan de mentale bijwerkingen, zoals depressie, stemmingswisselingen en minder zin in seks. Dat staat in de herziene huisartsenrichtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), meldt het AD.
29/05 00u15  Link gevonden tussen vitamine D-tekort en coronavirus Er zijn sterke aanwijzingen dat mensen met een vitamine D-tekort meer risico lopen op ernstige complicaties van COVID-19. Op plekken waar mensen structureel te weinig vitamine D binnenkrijgen, is de kans op een dodelijke afloop van een besmetting met het coronavirus bovendien groter.
29/05 00u15  Overlast eikenprocessierups in aantocht De eerste eikenprocessierupsen ontwikkelen op dit moment brandharen en vormen nesten. Met name in juni, als het aantal nesten een piek bereikt, lijkt de rups problemen te gaan veroorzaken.
28/05 12u15  Duizenden patiënten houden klachten na corona Duizenden Nederlanders die corona hadden, houden mogelijk blijvend letsel aan hun longen. Daarvoor waarschuwt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (Nvalt) Leon van den Toorn donderdag op de website van het AD.
27/05 00u15  Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks. Dat concludeert hoogleraar fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc na onderzoek onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.
27/05 00u15  Stuwmeer aan uitgestelde operaties door coronacrisis De coronacrisis zorgt voor een stuwmeer aan uitgestelde operaties. In het Erasmus MC in Rotterdam wachten alleen al vijfduizend mensen op een datum. Om te bepalen welke patiënt eerst behandeld moet worden, werkt het ziekenhuis aan een formule. Dit meldt het AD.
26/05 15u15  'Twintig kinderen behandeld voor Kawasaki, elf hadden ook corona' De afgelopen weken hebben ziekenhuizen in ons land twintig kinderen behandeld voor verschijnselen van de ziekte van Kawasaki. Er is waarschijnlijk een relatie met het nieuwe coronavirus, want elf van hen hadden ook antistoffen tegen het virus in hun bloed. Dit betekent dat ze onlangs ook COVID-19 hebben gehad, meldt de NOS.
25/05 13u15  Hittegolf extra gevaarlijk voor zwakkeren tijdens coronacrisis Een hittegolf in ons land in combinatie met het coronavirus kan grote effecten hebben op de volksgezondheid. Daarom pleiten deskundigen ervoor om het nationale hitteplan aan te passen aan de huidige coronacrisis, meldt het AD.
24/05 00u15  Coronacrisis leidt tot meer stress en ongezondere leefstijl De coronacrisis heeft een negatieve invloed op de leefstijl van een groot deel van de Nederlanders. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in samenwerking met de Volkskrant.
23/05 00u15  Meeste Nederlanders eten niet anders door coronamaatregelen Nederlanders zijn niet anders gaan eten door de coronamaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum, uitgevoerd door onderzoeksbureau Flycatcher.
23/05 00u15  Nieuw digitaal platform voor longklachten na corona Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden, kunnen vanaf nu met hun vragen terecht op coronalongplein.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Nadruk op mentale bijwerkingen pil door huisartsen30/05 00u15 - GezondheidsNet: Huisartsen gaan in gesprekken over de anticonceptiepil meer aandacht besteden aan de mentale bijwerkingen, zoals depressie, stemmingswisselingen en minder zin in seks. Dat staat in de herziene huisartsenrichtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), meldt het AD.
2x Helft Nederlanders kampt met haarverlies30/05 00u15 - GezondheidsNet: Zes op de tien Nederlandse mannen en een derde van de Nederlandse vrouwen kampt met haarverlies, vaak al op jonge leeftijd. Hoewel veel mensen met haarverlies zich somber en onzeker voelen, zoeken de meeste geen deskundige hulp en informeren ze zich nauwelijks over oorzaken of mogelijke behandelingen.
1x Hittegolf extra gevaarlijk voor zwakkeren tijdens coronacrisis25/05 13u15 - GezondheidsNet: Een hittegolf in ons land in combinatie met het coronavirus kan grote effecten hebben op de volksgezondheid. Daarom pleiten deskundigen ervoor om het nationale hitteplan aan te passen aan de huidige coronacrisis, meldt het AD.
0x Nieuw digitaal platform voor longklachten na corona23/05 00u15 - GezondheidsNet: Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden, kunnen vanaf nu met hun vragen terecht op coronalongplein.nl.
0x Meeste Nederlanders eten niet anders door coronamaatregelen23/05 00u15 - GezondheidsNet: Nederlanders zijn niet anders gaan eten door de coronamaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum, uitgevoerd door onderzoeksbureau Flycatcher.
0x Coronacrisis leidt tot meer stress en ongezondere leefstijl24/05 00u15 - GezondheidsNet: De coronacrisis heeft een negatieve invloed op de leefstijl van een groot deel van de Nederlanders. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in samenwerking met de Volkskrant.
0x 'Twintig kinderen behandeld voor Kawasaki, elf hadden ook corona'26/05 15u15 - GezondheidsNet: De afgelopen weken hebben ziekenhuizen in ons land twintig kinderen behandeld voor verschijnselen van de ziekte van Kawasaki. Er is waarschijnlijk een relatie met het nieuwe coronavirus, want elf van hen hadden ook antistoffen tegen het virus in hun bloed. Dit betekent dat ze onlangs ook COVID-19 hebben gehad, meldt de NOS.
0x Stuwmeer aan uitgestelde operaties door coronacrisis27/05 00u15 - GezondheidsNet: De coronacrisis zorgt voor een stuwmeer aan uitgestelde operaties. In het Erasmus MC in Rotterdam wachten alleen al vijfduizend mensen op een datum. Om te bepalen welke patiënt eerst behandeld moet worden, werkt het ziekenhuis aan een formule. Dit meldt het AD.
0x Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen27/05 00u15 - GezondheidsNet: Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks. Dat concludeert hoogleraar fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc na onderzoek onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.
0x Duizenden patiënten houden klachten na corona28/05 12u15 - GezondheidsNet: Duizenden Nederlanders die corona hadden, houden mogelijk blijvend letsel aan hun longen. Daarvoor waarschuwt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (Nvalt) Leon van den Toorn donderdag op de website van het AD.

Statistieken

Artikels:
25701
Gelezen:
4616
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven