dinsdag 27 oktober 2020, week 44


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
27/10 00u15  Stad wil tien woningen kopen en slopen voor Ragheno: “Noodzakelijk voor ontsluiting en park” Voor de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk in Ragheno wil Mechelen tien woningen in de Bautersemstraat aankopen en slopen. Ze voert daarover onderhandelingen met de eigenaars. Met een van hen is er al een akkoord.
27/10 00u15  Spoedarts van N-VA en huisarts van PVDA vinden elkaar in gemeenteraad De impact van de coronacrisis was maandagavond duidelijk voelbaar in de (digitale) Antwerpse gemeenteraad. Spoedarts Kevin Vereecken (N-VA) en huisarts Mie Branders (PVDA) vonden elkaar in gedeelde ervaringen tijdens deze crisis. “Het federale en Vlaamse niveau hebben ons laten vallen”, zei Vereecken.
27/10 00u15  Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na feestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona” Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
26/10 23u15  Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na coronafeestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona” Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
26/10 23u15  Antwerpen veroordeelt in brief moord op Franse leerkracht Het Antwerpse stadsbestuur overhandigt een brief aan de Franse ambassade waarin niet alleen de moord op leerkracht Samuel Paty wordt veroordeeld, maar Antwerpen ook zijn medeleven betuigt.
26/10 23u15  Zidane sluit niet uit dat Eden Hazard morgen speelt in Champions League: “Als Hazard bij ons is, is dat omdat hij het goed stelt” Daar is Eden Hazard. De Rode Duivel mag zich eindelijk opnieuw voetballer noemen na weken van blessureleed. Hazard landde maandag met de selectie van Real Madrid in Duitsland, waar de Koninklijke het dinsdag tegen Borussia Mönchengladbach in een belangrijk duel in de Champions League.
26/10 23u15  Met de groeten van Thorup: Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat Het houdt niet bij AA Gent. Als de verdediging niet eens pijnlijk in de fout gaat, dan is het aan de doelman om naast een bal te grabbelen. Dit keer bleek ook Sinan Bolat voor het virus dat al een heel seizoen bij de Buffalo’s woedt. Jess Thorup mag blij zijn met de 1-2-zege want Genk kwam wel héél goed weg. Door de thuisnederlaag blijft AA Gent met 9 op 30 hangen op de dertiende plaats.
26/10 23u15  Saelemaekers en Ibrahimovic stelen de show, maar AC Milan geeft het drie keer weg tegen AS Roma Op de vijfde speeldag van de Serie A heeft leider AC Milan zijn eerste puntenverlies geleden. Milan kwam in eigen huis nochtans drie keer op voorsprong tegen AS Roma, maar gaf die bonus telkens opnieuw uit handen. Zo werd het 3-3.
26/10 23u15  Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijgen in Antwerpse derby” Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.
26/10 22u15  Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijg in Antwerpse derby” Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.
26/10 22u15  Daarom duurt de herfstvakantie drie dagen langer: “Voldoende voorbeelden van leerlingen die virus mee naar huis brachten” Een herfstvakantie die ocharme drie dagen langer duurt: is dat het wondermiddel om de coronacurve af te vlakken? “Neen, maar dit is laaghangend fruit dat we makkelijk konden plukken”, zegt viroloog Marc Van Ranst. Mét positieve impact op de cijfers, de leerkrachten en de werking van scholen. Dit zijn de drie voornaamste redenen om de herfstvakantie te verlengen.
26/10 22u15  Miss Nice stopt ermee: beste Belgische triatlete ooit Tine Deckers beëindigt haar carrière Na meer dan vijftien seizoenen op het hoogste niveau in de triatlonsport (lange afstand) heeft Tine Deckers maandag bekendgemaakt een punt te zetten achter haar loopbaan. De 42-jarige Leuvense was het voorbije decennium vijf maal de beste in de Ironman van Nice (2009, 2010, 2012, 2014 en 2016). Ze was ook de enige Belgische die de triatlon van Embrun op haar naam kon schrijven. Op de Ironman van Hawaï was haar beste prestatie in zes deelnames een twaalfde plaats (2011).
26/10 22u15  Alle juffen in quarantaine: kleuterschool De Fontein noodgedwongen dicht De kleuterafdeling van basisschool De Fontein in de Nijverheidsstraat in Sint-Niklaas sluit vanaf dinsdag vervroegd de deuren. Alle kleuterjuffen zijn in quarantaine geplaatst nadat ze in contact waren gekomen met een leerkracht die positief had getest op corona. “Het virus schorst al onze geplande activiteiten”, meldt de directie. “De werking van de lagere school blijft voorlopig wel doorgaan.”
26/10 22u15  Auto total loss na doortocht tractor, eigenaars lanceren oproep naar getuigen Een geparkeerde auto werd maandagochtend in de Eglantierlaan in Beveren vernield door een voorbijrijdende tractor. De eigenaars van de auto lanceren een oproep naar getuigen. “De tractor trok een aanhangwagen met daarop een soort kraan”, zeggen ze. “De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Ook de politie kwam ter plaatse, maar die kon geen sporen meer aantreffen. De auto is total loss.” Wie meer informatie zou hebben, kan contact opnemen met de lokale politie.
26/10 22u15  Gentse fans verrassen ex-trainer Jess Thorup, maar spandoek mag niet in Ghelamco Arena Maandagmiddag zakte een delegatie van Gentse supporters af naar het Marriott-hotel in het Gentse stadscentrum waar Jess Thorup met RC Genk in afzondering is voor het duel van vanavond. Voor de Deense coach uiteraard een speciale wedstrijd want het is ook meteen de eerste keer dat hij opnieuw de grasmat van de Ghelamco Arena zal betreden nadat AA Gent hem ontsloeg.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/10 22u15  ASSISEN. Verhoor over ophefmakende moord op autohandelaar na vijf minuten voorbijFred Wittig wil geen enkele vraag beantwoorden over de moord op autohandelaar Steve Huypens in Schilde in 2007, waarvoor hij deze week terechtstaat. “Ik wil dat mijn advocaat daarop antwoordt”, zei hij maandagmiddag. De voorzitter reageerde dat het wat vreemd zou zijn om zijn advocaat te verhoren over feiten waarvan hij geen getuige was. Dus stopte het verhoor daar, na amper vijf minuten.
26/10 21u15  Parkeerschijf in blauwe zones voortaan ook op zaterdag verplichtHet gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone is voortaan ook op zaterdag verplicht in Mechelen. De maatregel moet voorkomen dat bezoekers en shoppers de parkeerplaatsen van bewoners inpikken.
26/10 21u15  Bijna half miljoen euro subsidies voor hangar 23De subsidies voor de restauratie van hangar 23 aan het Fort 5 van Edegem die patrimoniumschepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA) begin deze maand aankondigde, zijn toegekend. De Vlaamse overheid legt 478.367,11 euro klaar.
26/10 21u15  Niel Staes (Groen) vervangt tijdelijk De Vylder in gemeenteraadNiel Staes legde maandagavond de eed af als Antwerps gemeenteraadslid voor Groen. Hij vervangt tijdelijk Koen De Vylder, die even is uitgevallen door medische problemen. Hoewel de gemeenteraad door de coronacrisis digitaal plaatsvond, ging Staes zoals voorgeschreven toch rechtstaan om voor zijn computer de eed af te leggen. Het nieuwe raadslid werd verwelkomd met een applaus, maar dan in gebarentaal.
26/10 21u15  Na veertig jaar opnieuw slagtandenroof in Ravenhof: bekende pronkstukken van kasteel voor tweede keer gestolenDe twee grote oliftantenslagtanden in de grote inkomhal van het kasteel Ravenhof vormen niet langer de ivoren boog beneden aan de grote trap. De pronkstukken werden in de nacht van 20 op 21 oktober gestolen. Ook veertig jaar geleden gingen dieven er al eens mee aan de haal. “Het lijkt op diefstal op bestelling, want ivoorhandel is al decennia verboden in ons land”, zegt Stabroeks burgemeester Rik Frans.
26/10 21u15  Trossard en Brighton kunnen niet winnen van West BromwichBrighton & Hove Albion heeft maandag op de zesde speeldag van de Premier League in de slotfase de zege laten schieten tegen promovendus West Bromwich Albion. Het werd 1-1. Leandro Trossard stond bij de thuisploeg aan de aftrap en werd tien minuten voor tijd, bij een 1-0 voorsprong voor Brighton, gewisseld.
26/10 21u15  Teambaas Ferrari daagt gefrustreerde Vettel uitMattia Binotto, de teambaas van Formule 1-renstal Ferrari, heeft zijn piloot Sebastian Vettel, die na dit seizoen vertrekt bij Ferrari, in subtiele bewoordingen uitgedaagd. “Misschien mogen we wel wat meer verwachten van onze tweede rijder”, liet hij fijntjes weten.
26/10 21u15  Nog rustiger in en rond Antwerpse universiteit door extra maatregelen: “Het studentenleven bestaat momenteel niet”Bovenop alle coronamaatregelen die er al waren, heeft Universiteit Antwerpen moeten beslissen dat sinds maandag de meeste hoorcolleges niet meer fysiek kunnen doorgaan. Studenten zien hun studentenleven dus volledig verdraaid worden. Zowel op studievlak als in hun vrije tijd. “We kunnen u weinig vertellen over het studentenleven, dat bestaat momenteel gewoon niet.”
26/10 21u15  Vicepremier Sophie Wilmès nog altijd op intensieve zorgVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorg van het Delta-ziekenhuis in Oudergem. “Haar toestand gaat stapje voor stapje vooruit en ze wordt niet beademd”, zegt haar woordvoerster Elke Pattyn.
26/10 21u15  Kempense burgemeesters smeken hogere overheid: “Dringend verstrengen of we nemen zelf maatregelen”De gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie vragen de hogere overheden om dringend bijkomende beperkingen op te leggen op sociale contacten. Anders nemen de gemeentes zelf maatregelen.
26/10 20u15  Kandidaten gezocht voor kindergemeenteraad: “Ze leren overleggen en verruimen hun kijk”De kind- en jeugddienst van Putte zoekt nog drie onafhankelijke kandidaten die in de nieuwe kindergemeenteraad willen zetelen. Dat zijn kinderen die wel in de gemeente wonen, maar er niet naar school gaan.
26/10 20u15  Slecht nieuws: gestreepte Amerikaanse rivierkreeft ontdekt in Kleine BeekBij het ruimen van de Kleine Beek in Pulle werd een gestreepte Amerikaanse rivierkreeft ontdekt. Dat is geen heuglijk, maar wel belangwekkend, nieuws. Het gaat nog maar om de derde populatie in België.
26/10 20u15  Toekomst basketbalclub Luik onzeker: “Faillissement dreigt als we zonder publiek spelen”De toekomst van eersteklasser Luik (EuroMillions League) is door de coronapandemie onzeker. “Ik heb net alle Pro League-clubs gewaarschuwd”, zegt Christophe Muytjens, directeur van de Luikse club.
26/10 20u15  Woning in aanbouw zwaar beschadigd door brandEen brand in een ruwbouw woning op het Alida Peetersplein, op de voormalige De Naeyer-site in Willebroek, heeft maandagavond grote schade aangericht. “Het ging om een partij isolatiemateriaal die in de woning lag opgeslagen die vuur had gevat”, zegt brandweerofficier Kris Engels van hulpverleningszone Rivierenland. “De brand woedde eigenlijk tussen de isolatieplaten, zodat er voor ons niets anders opzat dan het materiaal met mesthaken uit mekaar te trekken en naar buiten te brengen om het daar verder af te blussen.”
26/10 20u15  DAVE LANGS DE ZIJLIJN. Met mijn tv-ijskreem onder de neus van Ritchie Ria Alfons De LaetDave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn. Wekelijks laat hij op maandag op de website van Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over de ‘belangrijkste bijzaak in het leven’: voetbal. Met veel passie. En een knipoog.
26/10 20u15  ASSISEN. Fred Wittig weigert verklaringen af te leggen over ophefmakende moord op autohandelaarFred Wittig wil geen enkele vraag beantwoorden over de moord op autohandelaar Steve Huypens in Schilde in 2007, waarvoor hij deze week terechtstaat. “Ik wil dat mijn advocaat daarop antwoordt”, zei hij maandagmiddag. De voorzitter reageerde dat het wat vreemd zou zijn om zijn advocaat te verhoren over feiten waarvan hij geen getuige was. Dus stopte het verhoor daar, na amper vijf minuten.
26/10 20u15  Test- en triagecentrum van Antwerpse Zuidoostrand breidt uitGoed nieuws voor de inwoners van de zuidoostrand van Antwerpen. Het test- en triagecentrum aan het Mortselse ziekenhuis GZA Sint-Jozef breidt uit. Hierdoor kunnen er meer covid-testen worden afgenomen en kunnen mensen met symptomen sneller een afspraak maken om zich te laten testen.
26/10 20u15  Vandaal bekrast meer dan 20 geparkeerde auto’sEén of meerdere vandalen hebben zondagnacht meer dan twintig auto’s beschadigd in Duffel. Dat gebeurde in de omgeving van Ganzenkoor, maar ook in de buurt van de Rechtstraat. Telkens werden diepe krassen aangebracht in het koetswerk.
26/10 20u15  Pieter Timmers met New York Breakers twee keer vierde in aflossingPieter Timmers is maandag in Boedapest met de New York Breakers zowel in de 4x100 meter vrije slag als de 4x100 meter wisselslag vierde geworden op de eerste dag van de vierde International Swimming League.
26/10 19u15  Spanning voor herfstvakantie: halen basisscholen einde van laatste lesweek?Basisschool De Weg-Wijzer uit Dessel moest vanaf 15 oktober de kleuterschool sluiten, omdat zes van de zeven leerkrachten met het coronavirus waren besmet. Bij Toermalijn in Sint-Jozef-Olen was het maandagochtend alle hens aan dek omdat zondag bleek dat een test die een leerkracht woensdag had afgelegd positief was. Halen onze basisscholen het einde van de week wel?
26/10 19u15  Ilse L. (41) opnieuw voor strafrechter voor nieuwe feiten van verregaande oplichtingIn maart vorig jaar werd Ilse L. uit Kasterlee nog veroordeeld tot dertig maanden celstraf voor verschillende feiten van extreme oplichting. Dat was al haar achtste veroordeling, maar de vrouw blijft hardleers. Het parket vraagt opnieuw een verwijzing naar de correctionele rechtbank omwille van een nieuwe waslijst aan feiten.
26/10 19u15  Gemeente vervangt alle sloten in jeugdhuis: “Getuigt van weinig vertrouwen in jongeren”Na klachten van buren heeft de gemeente de deursloten van jeugdhuis ’t Onkrooid in Arendonk laten vervangen en nog slechts drie sleutels uitgedeeld aan de jongeren. “Deze lock-out van het bestuur getuigt van weinig vertrouwen in onze jeugd”, zegt gemeenteraadslid Tom Claessen (sp.a-Groen).
26/10 19u15  Dronken man steelt twee blikjes bier in nachtwinkelEen 35-jarige Mechelaar riskeert een celstraf van tien maanden voor de diefstal van twee blikjes bier in een nachtwinkel. Abdelkarim B. was eind juni van vorig jaar in dronken toestand afgezakt naar de winkel in kwestie. Hij nam twee blikjes Gordon en zei tegen de uitbater dat hij die daags nadien wel zou komen betalen. Dat was niet naar de zin van de winkelier en die probeerde B. tegen te houden. “Maar meneer B. rukte zich los en vertrok toch. Waardoor de feiten verzwaard werden naar diefstal met geweld bij nacht”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.
26/10 19u15  Man vuurt zes keer in de lucht aan dancing CarréOp 9 oktober 2017 zakte Yassine M., af naar dancing Carré in Willebroek. Van de portiers kreeg hij evenwel te horen dat hij niet naar binnen mocht. Volgens zijn raadsman reageerde M. gefrustreerd en ontgoocheld en greep hij dan naar een alarmpistool dat hij bij zich had. “De man vuurde zes keer in de lucht. Daarmee heeft hij iedereen die buitenstond flink wat schrik aangejaagd”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.
26/10 19u15  Jolien Dingemans brouwt eigen tripel ter ere van overleden opaJolien Dingemans creëerde een eigen bier voor haar overleden grootvader. Deze tripel effende voor haar het pad naar de AP Hogeschool Antwerpen waar ze nu chemie studeert. Op het bieretiket staat een foto van opa Alex en de naam “Brouwerke”, zijn bijnaam.
26/10 19u15  Wordt ook het Vlaamse jeugdvoetbal stopgezet? Woensdag valt beslissingVoetbal Vlaanderen zal woensdagnamiddag op een bestuursvergadering beslissen of er in het kader van de strijd tegen het coronavirus bijkomende maatregelen wenselijk zijn.
26/10 19u15  Veel bekijks voor kunstDe tentoonstellingszaal aan Zwijgershoek in Sint-Niklaas kreeg heel wat bezoekers over de vloer. Zowel schilderijen, beeldhouwwerk als andere kunstvormen kwamen er aan de bak.
26/10 19u15  Eerste huurders nemen intrek in voormalig vredegerecht voor ambitieus project Het TribunaalElian Coninx, Vincent Reynders, Lysander Van de Peet en Studio 2970 zijn de eerste gebruikers van Het Tribunaal, het leegstandsproject van de gemeente in het voormalige vredegerecht.
26/10 18u15  Geneeskunde voor het Volk: “De regering laat ons in de kou staan!”Huisartsen van Geneeskunde voor het Volk gingen maandagmiddag gedeeltelijk uit de kleren in Hoboken voor extra hulp voor alle zorgverleners. “We vragen al maanden om hulp, maar op het terrein blijft elke verbetering uit”, zegt Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA).
26/10 18u15  Europa kleurt rood, maar groene Flixbus rijdt nog steedsZowat alle Europese landen hebben vandaag code rood. Toch rijden er nog Flixbussen aan en af op het Koning Astridplein in Antwerpen. Niet zozeer voor citytrippers en vakantiegangers, wel voor essentiële verplaatsingen zoals voor expats of buitenlandse studenten die naar huis willen. “Ik ga terug naar mijn familie in Parijs, want hier studeren heeft geen zin meer”, zegt student Ethan (18).
26/10 18u15  NASA ziet water op de maan en wil er opnieuw naar toeHet is nu definitief: er zijn H2O-moleculen aanwezig op de maan. Dat kon NASA met de sofia-telescoop waarnemen. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Nature Astronomy en hielden maandag een grote persbijeenkomst.
26/10 18u15  Zal een Vlaamse ademtest de zomer redden?Een minuut in- en uitademen en vijf minuten later weet je al of je besmet bent met het coronavirus. In Leuven is een prototype van een dergelijke ademtest klaar.
26/10 18u15  Schalke 04 mag vrijdag maar 300 toeschouwers toelatenSchalke 04 mag vrijdag voor zijn wedstrijd van de zesde speeldag in de Bundesliga tegen Stuttgart maar driehonderd toeschouwers in zijn Veltins-Arena ontvangen. Dat deelde de club van Benito Raman maandag mee. Net als op de vierde speeldag tegen Union Berlijn (1-1) zullen de weinige toeschouwers over de onderste stadionring verdeeld worden. De tickets worden verloot onder de fans die een aanvraag ingediend hebben.
26/10 18u15  Schepen Rik Pets met corona in ziekenhuisDe Lierse schepen Rik Pets (N-VA) ligt zich sinds dit weekend in het Heilig Hartziekenhuis in Lier. Hij is besmet met het coronavirus.
26/10 18u15  Mondmasker verplicht op Duffelse begraafplaatsenDe gemeente Duffel verplicht het dragen van een mond-neusmasker op de begraafplaatsen van donderdag 29 oktober tot en met maandag 2 november.
26/10 18u15  Nederlandse doelman Michel Vorm zet een punt achter zijn carrièreDe Nederlander Michel Vorm heeft maandag op Instagram bekendgemaakt te stoppen met voetballen. De 37-jarige doelman zat zonder club sinds zijn contract bij Tottenham deze zomer afliep. In het tussenseizoen werd zijn naam nog gelinkt aan Anderlecht.
26/10 18u15  Horecabazen naar rechter: “Bewijs dan dat wij grote verspreider van coronavirus zijn”Drie Antwerpse horecaondernemers dagvaarden de Belgische staat in kort geding. Ze gaan niet akkoord met de gedwongen sluiting van de horeca. In het verlengde van dat kort geding trekken ze ook naar de Raad van State. De drie vertegenwoordigen onder meer de restaurants Danieli il Divino, Het Pomphuis en Fiera in de Handelsbeurs.
26/10 17u15  IJspiste komt er dan toch niet tijdens eindejaarsperiode: “Prioriteit aan volksgezondheid”Het lokaal bestuur van Kontich heeft dan toch knopen moeten doorhakken over Kontich Schaatst tijdens de eindejaarsperiode. Door het coronavirus dat ons in de greep blijft houden, komt er uiteindelijk toch geen ijspiste.
26/10 17u15  Drie Antwerpse horecabazen naar Raad van State tegen sluiting: “Als men ons objectieve cijfers laat zien, nemen we er vrede mee”Drie Antwerpse horecaondernemers dagvaarden de Belgische staat in kort geding. Ze gaan niet akkoord met de gedwongen sluiting van de horeca. In het verlengde van dat kort geding trekken ze ook naar de Raad van State. De drie vertegenwoordigen onder meer de restaurants Danieli il Divino, Het Pomphuis en Fiera in de Handelsbeurs.
26/10 17u15  Ook kinderopvang Dijkstappers gesloten door coronabesmettingen bij kindje en begeleidsterDe buitenschoolse kinderopvang Dijkstappers in Sint-Katelijne-Waver moet tijdelijk de deuren sluiten door het coronavirus. Een kind en een begeleidster legden een positieve coronatest af. Alle kinderen die met de besmette personen in contact gekomen zijn, moeten tien dagen in quarantaine.
26/10 17u15  Trilogie over Amerikaanse hulporganisatie in Kapellen klaar: “Miljoenen mensen gered vanuit kasteel Oude Gracht”Het derde deel van de trilogie over de voedselbedeling tijdens de Eerste Wereldoorlog vanuit het Kasteel Oude Gracht is uit. De hulpactie was het werk van de Amerikaan Edouard Bunge die in het kasteel woonde.
26/10 17u15  Inwoners doodlopende Beukenhoflaan plaatsen vuilnis voorin straat, tot ergernis van buren: “Zakken blijven soms dagenlang liggen”De huisvuilophaling in het doodlopend stukje van de Beukenhoflaan zorgt voor problemen bij de bewoners. Het gemeentebestuur en Igean zoeken naar een oplossing.
26/10 17u15  Nederlandse fietser (87) komt onder vrachtwagen terecht en sterftOp de Gentsevaart, dat is de verbindingsweg tussen Stekene en het Nederlandse Hulst is maandagmiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Net over de Nederlandse grens in Kapelleburg kwam een fietser onder een vrachtwagen terecht. De opgeroepen medische diensten, waaronder een traumahelikopter uit Rotterdam kwamen ter plaatse. Helaas mocht dit allemaal niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn opgelopen verwondingen. Het gaat om een 87-jarige man uit het Nederlandse Hulst. De vrachtwagenchauffeur verkeerde in shock en werd door de politie meegenomen voor verhoor. Door het ongeval werd de drukke weg in beide richtingen een tijdlang afgesloten.
26/10 17u15  Pogba gaat klacht indienen tegen Britse tabloid na geruchten over afscheid van Les BleusPaul Pogba heeft maandag aangekondigd dat hij klacht zal indienen tegen de media, zoals onder meer de tabloid The Sun, die hebben gepubliceerd dat de Franse middenvelder zijn loopbaan als international zou beëindigen als teken van protest tegen de opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron over de radicale islam.
26/10 17u15  Dievegge betrapt in dierenspeciaalzaakDe Mechelse correctionele rechtbank heeft maandag een zaak behandeld van ondertussen vijf jaar geleden. Het ging om een diefstal in een dierenspeciaalzaak in Heist-op-den-Berg. Twee vrouwen waren er aan het shoppen en toen één van hen, Annemie V., afrekende aan de kassa, bleek dat er nog een aantal spullen in haar tas zaten die ze niet ter betaling had aangeboden. “Mijn cliënte heeft haar spullen betaald, maar tijdens het winkelen had haar vriendin ook enkele zaken genomen en gevraagd of ze die in de tas mocht steken”, zei advocate Liesbeth De Vleeschouwer. “Toen het winkelpersoneel haar op die spullen wees, heeft ze er afstand van gedaan. Toen ze niet wou wachten op de verdere afhandeling van de zaak, is ze in haar wagen gestapt en is ze, ondanks het personeel dat haar wou tegenhouden, toch vertrokken.”
26/10 17u15  Dodelijke steekpartij in Van Stralenstraat overgedaan tijdens reconstructieIn de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord is maandag een reconstructie gehouden van een dodelijke steekpartij waarbij een 45-jarige Dominicaan om het leven kwam. De verdachte wordt verdacht van moord.
26/10 16u15  Geamputeerde sprinter mag met huidige prothesen niet deelnemen aan Olympische SpelenDe geamputeerde sprinter Blake Leeper mag van het Internationaal Sporttribunaal TAS met zijn huidige prothesen niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio en andere grote wedstrijden. De Amerikaan was in beroep gegaan tegen een uitspraak van World Athletics, de internationale atletiekfederatie.
26/10 16u15  Man steelt drie smartphones in winkelHet Openbaar Ministerie heeft maandag tien maanden cel gevorderd tegen Napoleon T. De man had begin februari, samen met een minderjarige, toegeslagen in de Telenet-winkel in Mechelen. Ze gingen met drie smartphones aan de haal. Een inspecteur van de lokale politie probeerde de vluchtende dieven tegen te houden, maar werd omver gelopen en raakte daarbij gewond.
26/10 16u15  Kimmer Coppejans struikelt over eerste horde in Challenger HamburgKimmer Coppejans (ATP 176) is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Duitse Hamburg (hard/44.820 euro).
26/10 16u15  Shishabar verzegeld door inbreuk op waterpijpverbodShishabar Monaco in de Verschansingstraat is verzegeld omdat de uitbater de coronamaatregelen niet naleefde. Tijdens een actie begin oktober trof de Antwerpse politie er vier personen aan rond drie waterpijpen. Sinds eind juli is het gebruik van waterpijp in Antwerpen verboden.
26/10 16u15  Geen intrede van Sinterklaas in Lier dit jaarDe coronamaatregelen zorgen ervoor dat de traditionele intrede van Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar niet kan plaatsvinden.
26/10 16u15  Zigeunerinnen beticht van inbraken: 30 maanden cel geëistHet Openbaar Ministerie heeft dertig maanden celstraf geëist tegen twee zigeunerinnen. Zij zouden enkele inbraken hebben gepleegd, waarvan het merendeel in Lier.
26/10 16u15  Inbrekers vermommen zich als joggers en plegen vier diefstallenTwee Serviërs stonden maandag terecht voor vier inbraken in de ruime regio rond Mechelen. Ze sloegen toe in woningen in Mechelen, Heist-op-den-Berg en Putte. Opvallend was dat ze zich vermomd hadden als joggers, om geen argwaan te wekken bij omwonenden.
26/10 16u15  Man opgepakt die twee kogels afvuurde op café in BrederodestraatEen 30-jarige man van Turkse afkomst is zondag aangehouden in Antwerpen voor inbreuken op de wapenwet. De man vuurde eind september twee kogels af op de gevel van een café in de Brederodestraat.
26/10 16u15  Net vrijgelaten twintiger alweer geklist bij reeks inbraken in Heistse industriezone: parket vraagt interneringEen 20-jarige Irakees uit Heist-op-den-Berg moest zich maandag andermaal verantwoorden voor een reeks inbraken en pogingen daartoe in zijn gemeente. Opvallend: de eerste nieuwe feiten gebeurden amper enkele uren nadat de man was vrijgelaten uit de gevangenis. Daar zat hij in voorhechtenis voor… een hele reeks inbraken. Volgens het Openbaar Ministerie moet de Irakees geïnterneerd worden.
26/10 16u15  Koper van bosgrond wil nieuw voedselbos aanplanten, maar stoot op gigantisch stortHet zal je maar overkomen: je koopt een gekapt populierenbos als bosgrond met de bedoeling er een nieuw ecologische voedselbos aan te planten, maar komt tot de vaststelling dat er een geweldig stort in de grond zit. Het overkwam Bruno Van Orshoven van de vzw Oakland in Pulle, die de grond liet saneren maar met een afvoerfactuur van 60.000 euro geconfronteerd wordt.
26/10 16u15  Tot vier jaar cel voor 544 cannabisplanten op zolderDe rechtbank in Turnhout veroordeelde drie personen tot celstraffen tot vier jaar voor een cannabisplantage in een woning op de Antwerpseweg in Vlimmeren. De plantage met 544 cannabisplanten kwam aan het licht na een brand op de zolder.
26/10 16u15  Muziek Voor Iedereen laat muzikanten verspreid over pand musiceren: “De kans is zelfs groot dat ze elkaar helemaal niet zien”Lien Avonds uit Geel biedt met Muziek Voor Iedereen al langer kansen om samen met onbekenden te musiceren of te zingen. Ook in deze coronatijd vol strikte maatregelen doktert ze daar een concept voor uit. “Iedereen heeft nood aan samen zijn en een goed gevoel krijgen, want in deze tijden alsmaar moeilijker wordt”, legt ze uit.
26/10 16u15  Lichtgewond na klap tegen verlichtingspaalIn de Kasteelstraat in Sint-Gillis-Waas is zaterdagnacht een bestuurder de controle over het stuur van zijn auto verloren. De wagen raakte een verkeersbord en een omheining van een huis en kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf.
26/10 16u15  Corona velt ook festival voor amateurtheater: “Niet mogelijk om voorstelling te spelen onder de huidige maatregelen”Alle activiteiten in het kader van het Landjuweel, hét festival van het amateurtheater, dat van 4 tot 8 november in Sint-Niklaas zou doorgaan zijn geschrapt. Dat lieten de organisatoren maandag weten.
26/10 16u15  RECEPT. Pompoencake met een vleugje BaileysEen dessert en digestiefje in één cake, die zich qua smaken perfect leent om op te peuzelen na een paar uur in de herfstige buitenlucht? Daar heb je volgens Karel Roels, groentechef bij Aardig in Gent, onder meer een pompoen, speculaaskruiden, Baileys en een beetje baktalent voor nodig.
26/10 15u15  BOEK. Jessica Fellowes - De Mitford- moorden: PamelaWe schrijven 1925. De extravagante feesten van een groepje losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd halen geregeld de krantenkoppen. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in deze stijl gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht. Helaas eindigt de avond miserabel, wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.
26/10 15u15  Waasland-Beveren op twee na jongste ploeg van Europa, net voor AnderlechtDe gemiddelde leeftijd van de spelers die Waasland-Beveren dit seizoen al opstelde is 23,4 jaar, berekende statistiekenbureau CIES. Slechts twee ploegen in de twintig grootste Europese competities doen beter.
26/10 15u15  ‘Kromme boot’ van Middelheimmuseum krijgt grondige restauratieHet Middelheimmuseum is haar kroonjuweel even kwijt. Heel even maar, want het werk Misconceivable van Erwin Wurm, in de volksmond beter bekend als ‘de kromme boot’, zal over een drietal weken na een grondige restauratie, weer op de vertrouwde plek over de slotgracht aan de Middelheimlaan liggen.
26/10 15u15  Politie neemt 190 flessen lachgas in beslag op LinkeroeverDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag maar liefst 190 flessen lachgas in beslag genomen. Dat gebeurde bij een controle op een parking aan de Gloriantlaan, op Linkeroever.
26/10 15u15  BOEK. Patrick De Bruyn - De vrouw die liefhadAlice heeft aan een stevige vechtscheiding één troost overgehouden: ze heeft het hoederecht over haar tienerdochter verkregen. Emma is nochtans geen lieverdje, ze kijkt haar school met de nek aan en ziet zichzelf als een potentieel belangrijker vlogger en influencer. Maar daarvoor heeft ze nog wel wat startkapitaal nodig. Alice, die onder het pseudoniem van P.D. Brown steeds meer succes kent als thrillerauteur wil haar graag helpen, maar Emma vraag steeds meer van haar.
26/10 15u15  Antwerpse horecaondernemers verenigen zich tegen verplichte sluitingEen groep Antwerpse horecaondernemers stapt zowel naar de Raad van State als naar de burgerlijke rechtbank om de strijd aan te binden met de verplichte sluiting van horecazaken in ons land. De klagers halen aan dat zelfs de meest gezonde horecaondernemingen niet zullen overleven als de sluiting aanhoudt, en ze stellen dat de horeca lang niet de voornaamste oorsprong van coronabesmettingen zijn.
26/10 15u15  Experts na uitspraak van Jambon over corona: “Natuurlijk staan we al in brand”Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verbaasde de virologen door te stellen dat Vlaanderen nog niet in brand staat. “Natuurlijk staan we al in brand”, reageert viroloog Steven Van Gucht. “En het is niet de frietpot die overkookt, we zitten jammer genoeg al verder.” “Ik zie Vlaamse gemeenten die nu al op hetzelfde niveau zitten als plaatsen in Wallonië of zelfs Brussel stad”, bevestigt biostatisticus Geert Molenberghs.
26/10 15u15  “De Ploeg van ‘t Stad, nog altijd!”: Ritchie De Laet uitzinnig van vreugde na stadsderbyDankzij de overwinning tegen Beerschot zondag kroonde Antwerp FC zich voor de komende paar maanden tot Ploeg van ‘t Stad. Dat die titel op het spel stond, besefte Antwerp-speler Ritchie De Laet maar al te goed. “De Ploeg van ‘t Stad, nog altijd!” klonk het na affluiten bij de verdediger in een filmpje van de rood-witte clubmedia.
26/10 15u15  Haartrend voor heren: een warrige froufrouDe manbun is verleden tijd, althans als je kijkt naar de huidige coupe van de hipste sterren. Zij kiezen steeds vaker voor de cherubim, wat zoveel betekent als een braaf froufroutje voor mannen.
26/10 14u15  Tweeduizendste bezoeker foto-expo in bos krijgt biosap en kaasDat iedereen snakt naar wat cultuur, bewijst de foto-expo Side by Side in het park van het Bautersemhof in Zandhoven. Initiatiefneemster Elisabeth Ryelandt, die met haar gezin in het kasteel woont, liet kunstenares Jessica Hilltout meer dan dertig koppels voor haar lens poseren. Diezelfde koppels lieten afgelopen zestig jaar al hun huwelijksfoto’s op het domein nemen.
26/10 14u15  Stella McCartney, die zelf moeder verloor aan ziekte, zet borstkankerpatiënten in spotlightsBreast Cancer Awareness Month ligt ontwerpster Stella McCartney na aan het hart. Elk jaar in oktober organiseert ze een speciale actie rond borstkanker. Dit keer zet ze twaalf vrouwen in de schijnwerpers die genezen zijn van de ziekte of er nu mee worden geconfronteerd.
26/10 14u15  Man probeert zijn ex-partner aan te rijden aan druk kruispuntIn Sint-Niklaas heeft zich maandagochtend een passioneel drama voorgedaan. Omstreeks 8.30 uur reed een man met zijn pick-up in op de wagen van zijn ex-partner.
26/10 14u15  N-VA blijft op de rem staan, ook al wordt ze ingehaald door de cijfers: hoe verstandig is deze strategie?De horeca ging voor een maand dicht, maar N-VA-minister Zuhal Demir reageerde boos “dat ze dat niet meer uitgelegd kreeg”. De herfstvakantie wordt uitgebreid, maar de N-VA-minister van Onderwijs verzette zich hevig. De grootste partij van Vlaanderen profileert zich als het laatste verzetsbastion tegen een lockdown, maar wat levert dat op, als je daarna toch telkens bakzeil haalt?
26/10 14u15  Komst van de Sint in volle voorbereiding: Grote Markt is heel even decor voor opnames televisieshowZondagavond laat zijn op de Grote Markt in Sint-Niklaas verschillende opnames gemaakt voor Li(e)ve Sint, het tv-programma dat binnenkort vier zondagen wordt uitgezonden vanuit De Streamboot, een tv-studio op de Grote Markt.
26/10 14u15  Tour de France gaat volgend jaar opnieuw naar de Ventoux en viert Quatorze Juillet hoog in de PyreneeënDe Tour de France van Tadej Pogacar is bij manier van spreken nog maar net achter de rug of in het Palais des Expositions in Parijs wordt donderdag de 108ste editie voorgesteld. Naar jaarlijkse gewoonte komen links en rechts wat lekken zodat de grote lijnen van de volgende Tour de France zichtbaar zijn. Thomas Vergouwen van www.velowire.com maakt er een sport van om tegen donderdag zoveel mogelijk gegevens verzameld te hebben over de Tour van 2021. Die zal dit keer aan de Porte Maillot voor minder volk voorgesteld worden door Tourbaas Christian Prudhomme, die naar jaarlijkse gewoonte op het podium ingeleid wordt door Etienne Amaury. Dit zijn de grote lijnen:
26/10 14u15  Cijfers weer spectaculair gestegen: 22 extra coronapatiënten op een dag in AZ NikolaasEr verbleven maandagochtend 26 oktober liefst 81 personen in het AZ Nikolaas die een positieve coronatest hadden afgelegd. Dat zijn er liefst 22 meer dan daags voordien. Nooit eerder was de toename zo groot. Van de 81 patiënten werden er maandag ook acht op de afdeling intensieve zorg behandeld. Vijf personen werden, in afwachting van het resultaat van hun test, ook al opgenomen in het ziekenhuis omdat ook zij symptomen vertonen.
26/10 14u15  Gouverneur West-Vlaanderen overlegt over eventuele verstrenging maatregelenWest-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé houdt maandagmiddag een overleg met verschillende burgemeesters over een eventuele verstrenging van de coronamaatregelen. Dat bevestigt de gouverneur maandag. Welke verstrengingen er op tafel liggen, is momenteel niet duidelijk.
26/10 14u15  Nieuwe collectie van Beyoncé voor Adidas bulkt van kleurDe langverwachte tweede collectie van Beyoncé en haar sportmerk Ivy Park in samenwerking met Adidas draait helemaal rond kleur. Dat blijkt uit de eerste beelden die werden vrijgegeven.
26/10 14u15  Telewerk laat zich voelen: “Filezwaarte in Antwerpen 79% lager dan jaar geleden”Sinds vorige week is telewerk opnieuw de norm in ons land en die beslissing heeft meteen een grote impact op de verkeersdrukte. Van 19 tot en met 23 oktober lag het autoverkeer 25,4% lager dan in dezelfde week vorig jaar. Ook de filezwaarte lag afgelopen week 79% lager dan in diezelfde periode in 2019. Dat blijkt maandag uit een studienota van het Vlaamse Verkeerscentrum.
26/10 14u15  Farma- en chemiesector blijft maar aanwerven: “Geen werkervaring nodig voor een derde van de vacatures”Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n duizend openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector ondanks de coronacrisis heel wat jobkansen bieden. Ruim een kwart van de bedrijven verwacht dit jaar zelfs meer aanwervingen te doen dan aanvankelijk gepland. Voor een derde van de ongeveer openstaande vacatures is zelfs helemaal geen werkervaring verreist.
26/10 13u15  Tien elektrische auto’s vergroenen wagenparkDe gemeente schaft volgend jaar tien elektrische wagens aan. Dat zal ongeveer 520.000 euro kosten en de oppositie vindt dat overdreven.
26/10 13u15  ‘Kronkeldiedoe’ laat leerlingen eerste graad coronaveilig sportenZo’n vierhonderd leerlingen van de eerste graad hebben deelgenomen aan de ‘Kronkeldiedoe’-sportdagen van de gemeentelijke sportdienst en sportondersteuning MOEV in sporthal De Molenberg. Verspreid over vier halve dagen trokken telkens 100 leerlingen de korte broek aan. “Alles verliep zeer veilig”, zegt sportpromotor Liesl Van Hoeij. “De verschillende scholen bleven altijd van elkaar gescheiden. Als de leerlingen wisselden van zaalgedeelte werd al het materiaal telkens ontsmet.”
26/10 13u15  Hertenlaan is opnieuw de Slimste Straat van MelseleTijdens de Aardbeifeesten wordt elk jaar ook de Slimste Straat van Melsele gezocht. Die quiz kon dit jaar niet doorgaan op de normale manier en daarom werden er verschillende opdrachten uitgeschreven voor de kandidaten om alles coronaveilig te laten verlopen.
26/10 13u15  Vanaf volgende maandag code rood in hogeschool Odisee: afstandsonderwijs opnieuw de normDe directie van de Odisee-hogeschool heeft beslist om vanaf maandag 9 november over te schakelen naar ‘code rood’. Dat betekent dat zo veel mogelijk lessen vanaf dan vanop afstand zullen verlopen.
26/10 13u15  Ongeval op E34 in Vrasene met lege LijnbusOp de E34 ter hoogte van Vrasene is een ongeval gebeurd. Een auto en een lege bus van De Lijn zijn om een nog onbekende reden tegen elkaar geknald.
26/10 13u15  Schooldirecteur: “Langere herfstvakantie maakt moeilijker leerachterstand in te halen”Dat de herfstvakantie drie dagen langer zal duren voor de scholieren is nadelig voor de achterstand die ze al hebben opgelopen. Dat zegt de directeur van het OLVE-college in Edegem. Hij is wel blij met de langere adempauze voor de hardwerkende leerkrachten en de ietwat vermoeide leerlingen. Vlaams onderwijsminister Ben Weyts besliste gisteren om de herfstvakantie enkele dagen te verlengen om het virus af te remmen en het onderwijs wat meer rust te gunnen. Dinsdag beslist de Vlaamse regering over mogelijk nog strengere maatregelen.
26/10 13u15  Orlando Bloom verrast Katy Perry voor haar verjaardagDe Amerikaanse zangeres Katy Perry is afgelopen zondag 36 jaar geworden en kreeg een verrassing op maat van verloofde Orlando Bloom. Hij schakelde acteur Sacha Baron Cohen in als typetje Borat om haar in zijn typische stijl een gelukkige verjaardag te wensen.
26/10 13u15  Roberto Cavalli heeft een nieuwe hoofdontwerper beetRoberto Cavalli heeft aangekondigd dat het de Italiaanse ontwerper Fausto Puglisi aan boord heeft gehaald. Opvallend is dat hij niet de functie van creatief directeur krijgt, maar wel van “creatief consulent”.
26/10 12u15  BOEK. Geoffrey Parker. Keizer Karel VOver Keizer Karel V (1500-1558), vaak omschreven als de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend, zijn al tientallen biografieën geschreven. Verlucht met meer dan tweehonderd afbeeldingen in kleur en gebaseerd op een zeer gedegen onderzoek dat jaren in beslag nam, heeft Geoffrey Parker - die speciaal voor dit boek enkele voor hem nog vreemde talen aanleerde en talloze plekken bezocht die ook Karel V in zijn turbulente leven had aangedaan - aan deze lange rij nog een opvallend exemplaar toegevoegd.
26/10 12u15  Vlaamse regering zit dinsdag samen over bijkomende maatregelenDe Vlaamse regering organiseert dinsdagavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon maandag aan Belga laten weten.
26/10 12u15  BOEK. Robert Harris - V2We schrijven november 1944. Van alle kanten belaagd, houdt Adolf Hitler vast aan de illusie dat hij het tij alsnog kan doen keren door middel van zijn nieuwste wapen, de V2-raketten. Deze hebben een opmerkelijk bereik en kunnen explosieve ladingen van meer dan 1.000 kilogram met een snelheid van driemaal het geluid vervoeren.
26/10 12u15  KV Mechelen stelt stemming over Penninckx onbepaalde tijd uitKV Mechelen stelt de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de toekomst van Dieter Penninckx als bestuurder voor onbepaalde tijd uit.
26/10 12u15  Twee jaar cel gevorderd voor valse bommelding Centraal StationHet openbaar ministerie heeft maandag twee jaar cel en 4.000 euro boete gevorderd voor Wildi E. (24) uit Antwerpen, die vervolgd wordt voor een valse bommelding. De twintiger, die al voor gelijkaardige feiten veroordeeld werd, denkt dat hij er werd ingeluisd.
26/10 12u15  ASSISEN. Moeder roept Fred Wittig op om waarheid te vertellen: “Waarom moest mijn enige kind sterven?”In het Antwerpse gerechtsgebouw is maandag de assisenzaak van Fred Wittig van start gegaan, die vervolgd wordt voor de moord op autohandelaar Steve Huypens in Schilde op 30 november 2007. In 2009 is hij in Duitsland al veroordeeld tot levenslang voor moord op een Turkse autohandelaar in het Duitse Krefeld. De moeder van slachtoffer Steve Huypens riep Fred Wittig op om eindelijk bekentenissen af te leggen over de moord op haar zoon.
26/10 12u15  Farma- en chemiesector blijft maar aanwerven: “Geen werkervaring nodig voor derde van vacatures”Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n duizend openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector ondanks de coronacrisis heel wat jobkansen bieden. Ruim een kwart van de bedrijven verwacht dit jaar zelfs meer aanwervingen te doen dan aanvankelijk gepland. Voor een derde van de ongeveer openstaande vacatures is zelfs helemaal geen werkervaring verreist.
26/10 12u15  Wandelaars en kinderen springen weg om aanrijding aan Rivierenhof te vermijden: wagen in beslag genomenDe Antwerpse politie heeft zaterdag een sportieve huurwagen in beslag genomen aan het Rivierenhof. De 25-jarige bestuurder reed er met hoge snelheid over een weg die verboden is voor personenwagens en bracht zo wandelaars, fietsers en spelende kinderen in gevaar.
26/10 12u15  Den Zalfsen Herberg deelt waardebonnen uit aan jeugdbewegingenEr moet al een half mirakel gebeuren opdat de vijftigste Salphenkermis in Oostmalle in januari 2021 kan doorgaan. Dit belet Den Zalfsen Herberg vzw, die in januari 2020 voor de eerste keer een van de feesttenten uitbaatte, niet om de jeugdbewegingen met de opbrengst van haar eerste deelname al te belonen.
26/10 12u15  Eigenbak Wafels: klein familiebedrijf bakt al 66 jaar tienduizend wafels per dagMet drie personen in acht uur tienduizenden wafels bakken, je moet het maar eens proberen. In Arendonk doen ze het. Elke dag. Wafelbakkerij Eigenbak zag 66 jaar geleden het levenslicht en is in die tijd uitgegroeid tot een icoon. Van kleine bakkers tot grote supermarkten: allemaal willen ze de wafels in hun aanbod.
26/10 12u15  Bogdan Mykhaylichenko test positief bij Anderlecht, dat in de problemen zit op linksachterDe laatste testronde op het coronavirus heeft bij RSC Anderlecht twee positieve gevallen opgeleverd. Op de clubwebsite bevestigde de recordkampioen zondagavond dat een speler en een lid van de medische staf een positieve test hebben afgelegd. De speler in kwestie is Bogdan Mykhaylichenko. De linksachter en het staflid gingen beide in quarantaine.
26/10 12u15  Burgemeesters Vlaamse Rand willen verstrenging avondklok, sluiting fitness en casino’sDe burgemeesters uit de Vlaamse Rand vragen de gouverneur om dringend doortastende maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus, op het niveau van de provincie. Dat is uit het overleg maandagochtend gekomen. Concreet willen de burgemeesters onder meer de fitnesscentra en casino’s volledig sluiten, cultuur en sport meer verstrengen, en de avondklok van 22 uur tot 6 uur laten ingaan.
26/10 11u15  Wandel langs winnende stiltefoto’s in het MoretusbosDit jaar verliep de Dag van de Stilte volledig coronaproof. De winnende foto’s van de wedstrijd, uitgeschreven door het Grenspark Kalmthoutse Heide, blijven tot het einde van dit jaar opgesteld in het Moretusbos.
26/10 11u15  Steunactie brouwerij Het Anker levert bijna 50.000 euro op voor verenigingenEen steunactie van de Mechelse brouwerij Het Anker voor het lokale verenigingsleven is een onverhoopt succes geworden. Verenigingen bestelden in totaal 5.062 gepersonaliseerde houten kistjes met bier om door te verkopen. Dat levert hen bijna 50.000 euro op.
26/10 11u15  Familie Borremans parkeert smoutebollenkraam noodgedwongen in voortuinOmdat op twee na alle kermissen waar Diane en Johan Borremans dit jaar zouden staan afgelast werden, kozen ze voor een opvallend alternatief. De wagen waarin de familie al sinds 1936 smoutebollen en galetten verkoopt, staat nu geparkeerd op de oprit van het ouderlijk huis aan de Brechtsebaan. Ieder weekend wordt er gekneed en gebakken volgens het geheime recept van overgrootvader Emiel.
26/10 11u15  Vrienden eren te vroeg overleden vaders met marathon langs Grote Nete: “Niet dat ze er een zier om zouden gegeven hebben”Met een marathon hebben acht dappere lopers uit Kessel (Nijlen) en omstreken hulde gebracht aan de te vroeg overleden vaders van initiatiefnemend kwartet Chris Magel (42), Dominic Magel (39), Tim Van Den Bosch (41) en Jeffrey Keersmaekers (38). Normaal gesproken zouden de Maas en de Erasmusbrug hun strijdtoneel vormen, maar door de afgelasting van de Marathon van Rotterdam treffen we de sportlui zondag langs de oevers van de Grote Nete tussen Berlaar en Lier, in wat vanaf nu als de Marathon van Kessel te boek staat.
26/10 10u15  Elio Di Rupo sluit “bijkomende maatregelen” in Wallonië niet uitWaals minister-president Elio Di Rupo (PS) sluit niet uit dat zijn regering gedwongen wordt nog “bijkomende maatregelen” voor Wallonië te nemen in de strijd tegen het coronavirus, bovenop die vrijdag werden aangekondigd en de maatregelen rond het Franstalig middelbaar onderwijs. “Het is niet uitgesloten dat ik binnen enkele dagen een nieuwe Waalse regering bijeenroep om bijkomende maatregelen te nemen. Ik weet het nog niet, maar sluit het niet uit”, zei hij maandag op Matin Première (RTBF).
26/10 10u15  ANALYSE GOOTS. Mbokani besliste de derby, Holzhauser kon dat niet voor BeerschotHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
26/10 10u15  Organisatie Superprestige Ruddervoorde over spookcross: “We zijn doorgegaan ondanks de twijfel. Voor het veldrijden”Ruddervoorde, zijn topcross, zijn volksfeest, zijn massa-ambiance. Behalve dit jaar. ‘Adapt or die’, schreef Darwin in zijn evolutieleer. Aanpassen of sterven. En dus heeft de veldrit van Ruddervoorde zich aangepast in deze coronatijden. Wel een cross, maar zonder publiek, en zonder ambiance. Wij gingen kijken en zagen wat ook de organisator zag. “Meneer, dit is goed voor een jaar. Maar ik kan het amper aanzien.”
26/10 10u15  Hilary Duff in verwachting van derde kindjeActrice Hilary Duff heeft bekendgemaakt dat ze zwanger is van haar derde kindje. Samen met haar echtgenoot Matthew plaatste ze een filmpje op Instagram om het grote nieuws aan te kondigen.
26/10 10u15  Jonge huisartsen weigeren nog quarantaine-attesten uit te schrijvenHonderden jonge huisartsen, verenigd in Jong Domus, weigeren voortaan nog onnodige attesten uit te schrijven. Volgens hen valt de “psychische belasting en de continue druk op de praktijk in deze crisis voor vele huisartsen zwaar.” Volgens hen is het dan ook niet haalbaar om heel wat administratieve taken te blijven combineren met de extra belasting van Covid-19.
26/10 10u15  Steven Van Gucht vraagt iedereen om thuis te blijven: “We moeten meer doen dan wat de overheid vraagt”Viroloog Steven Van Gucht vraagt iedereen om zo veel mogelijk thuis te blijven. De komende dagen worden doorslaggevend, zegt de viroloog. “Blijf thuis. Blijf binnen je bubbel. Zo kunnen we de trend keren”
26/10 10u15  “Prins Philip neemt afstand van Harry en Meghan”Prins Harry en Meghan Markle schokten begin dit jaar de wereld toen ze aankondigden een stap terug te doen als senior royals. Ook binnen de koninklijke familie sloeg deze beslissing in als een bom. De keuze zou prins Philip dusdanig hebben geraakt dat hij besloot afstand te nemen van zijn kleinzoon en zijn vrouw.
26/10 09u15  Fort 5 wordt creatief broeinest voor beeldende kunst: “Uniek voor onze regio”Het Fort 5 van Edegem zal voortaan een vijftal kunsttentoonstellingen per jaar ontvangen. Als het van de organiserende vzw Kunstwerk afhangt, zullen er trouwens nog veel meer projecten rond hedendaagse beeldende kunst doorgaan op deze historische locatie.
26/10 09u15  Politie schrijft 67 boetes uit voor negeren avondklokDe lokale politie heeft in Mechelen en Willebroek tijdens een alcoholcontrole ook 67 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de avondklok. Vijf jongeren kregen een extra proces-verbaal voor een samenscholing toen ze in het holst van de nacht samen terugkwamen van een feestje in Willebroek.
26/10 09u15  Na de boze tweet: “Remco Evenepoel heeft excuses aangeboden aan Ronde-motard”“Fucking motard de merde”, gevolgd door enkele uitroeptekens. Remco Evenepoel was op Twitter bikkelhard voor de motorrijder tegen wie zijn ploegmaat Julian Alaphilippe botste alvorens ten val te komen in de Ronde van Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step intussen zijn excuses aangeboden aan Eddy Lissens, de motard in kwestie.
26/10 09u15  Arjan Swinkels lijdt historische nederlaag in Eredivisie tegen Ajax: “0-13. Nog nooit meegemaakt”Arjan Swinkels heeft zijn plek veroverd in de volgende editie van het ‘Guiness Book of Records’. Met zijn nieuwe club VVV Venlo kreeg Swinkels zaterdagnamiddag een historisch pak slaag (0-13) van een bloeddorstig Ajax. “Kansloos. Een nachtmerrie. Nog nooit meegemaakt”, sprak de ex-speler van KV Mechelen, Beerschot en Lierse.
26/10 09u15  Dennis Donkor (Telenet Giants Antwerp) speelklaar voor Virtus BolognaDennis Donkor, die vorige week in het Litouwse Lietkabelis met een nekblessure niet in actie kwam, is speelklaar voor de partij van dinsdag (20 uur, Lotto Arena, vijfde speeldag EuroCup) tegen de Italiaanse topploeg Virtus Bologna met onder meer vedette en ex-NBA-speler (Los Angeles Clippers) Milos Teodosic.
26/10 09u15  Westerlo-Deinze al voor derde keer uitgesteld: “Naar élke test met een bang hart”Geen voetbal vanavond in het Kuipje. Drie dagen na de 2-2 in Deinze maakte Westerlo zich op voor een revanche. Vijftien besmettingen met Covid-19 bij Deinze, onder wie twaalf spelers, beslisten er anders over. De Pro League besliste meteen om het duel te schrappen.
26/10 09u15  OHL-coach Marc Brys blijft kritisch ondanks zege tegen kampioen: “We speelden geen mooie wedstrijd”Net drie punten gepakt tegen kampioen Club Brugge én ongeslagen tegen de volledige G5. Maar wie dacht dat OHL-coach Marc Brys in de gangen van Den Dreef de polonaise zou dansen van tevredenheid , had het flink mis. De 58-jarige Antwerpenaar was opvallend kritisch voor zijn ploeg.
26/10 09u15  DISCUSSIE. Herfstvakantie voor scholen verlengd: een goede maatregel?“Een verlengde adempauze.” Zo noemt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de beslissing om ook voor de Vlaamse scholen, net als in Wallonië, de herfstvakantie door te trekken tot en met de feestdag 11 november.
26/10 09u15  Ook Hoghe Cluyse ontsnapt niet aan virus: vijf bewoners en drie personeelsleden besmetTijdens het weekend kwam aan het licht dat vijf bewoners en drie personeelsleden in woonzorgcentrum Hoghe Cluyse besmet zijn geraakt met Covid-19. Maandag wordt iedereen van de bewoners en medewerkers getest.
26/10 08u15  PODCAST. “We moeten de uitkeringen optrekken en voorzien in meer openbare ruimte”In deze podcast gaat journalist Sacha Van Wiele op zoek naar het Antwerpen van de toekomst; de stad zoals ze na corona zou kunnen zijn. Hij spreekt met Peter Raeymaeckers, professor sociaal werk en socioloog bij de Universiteit Antwerpen, en voorzitter van het Antwerps Platform Sociaal Middenveldorganisaties. Een gesprek over sociaal welzijn in Antwerpen na corona.
26/10 08u15  PODCAST. “Er is 10 miljard nodig om Antwerpse bedrijven te redden.”In deze podcast gaat journalist Sacha Van Wiele op zoek naar het Antwerpen van de toekomst; de stad zoals ze na corona zou kunnen zijn. Hij spreekt hij met Eric Van den Broele, senior manager bij Graydon, over werken en ondernemen in Antwerpen na corona.
26/10 08u15  Verrassing: nieuw seizoen ‘De mol’ is al ingeblikt (en coronaproof)Sinds de ontmaskering van Alina (21) in april kropen de makers van ‘De mol’ weer ondergronds. De hele tijd bleef het stil rond een nieuw seizoen, en of dat in coronatijden wel kon. Nu verklapt Gilles De Coster (39) dat het vervolg er komt. Meer zelfs, de nieuwe reeks is al ingeblikt.
26/10 07u15  Academici trekken naar Raad van State tegen nachtklokTwee academici, jurist Jan De Groote (31) en wetenschapsfilosofe Karin Verelst (55), trekken naar de Raad van State om de avondklok in ons land aan te vechten. Dat schrijft HLN. Ze maken zich grote zorgen over onze grondwet.
26/10 07u15  Bezieler van verkiezing kinderstadsdichter bundelt gedichten: “Hopelijk blijft het poëzievirus ons wel besmetten”In 2003 werd Sint-Niklazenaar Tom Lanoye in Antwerpen aangesteld tot eerste Vlaamse stadsdichter. In 2010 trad Olivia Wittock in Sint-Niklaas in zijn voetsporen als eerst kinderstadsdichter in Vlaanderen.
26/10 07u15  Oppositiepartij N-VA wil heraanleg fietspaden BeekstraatOppositiepartij N-VA wil dat de fietspaden in de Beekstraat in Sint-Pauwels worden aangepakt. “De rijbaan is een biljartlaken terwijl de fietspaden vol putten liggen”, klaagt fractieleider Koen Daniëls aan.
26/10 05u15  Experts willen dat Vlaanderen ook verstrengtNu Wallonië en vooral Brussel de nationale coronamaatregelen op eigen houtje hebben aangescherpt, kijkt iedereen in de richting van Vlaanderen. Daar is vooralsnog weinig animo te bespeuren om alweer verder te verstrengen.
26/10 05u15  Agente die Hitlergroet bracht in cel: “Ik wilde een grapje maken”“Het was heel zwaar om die man in bedwang te houden. Humor is dan een manier van verwerken.” De agente die de Hitlergroet bracht tijdens de voor de Slovaak Jozef Chovanec fataal afgelopen interventie op de luchthaven van Charleroi, vertelt voor het eerst haar verhaal. “Toen ik mijn arm strekte, bedoelde ik daar niets mee.”
26/10 05u15  Drie dagen langer herfstvakantie: Vlaamse regering plooit dan toch na nieuwe nota virologenDe Vlaamse regering moest uiteindelijk toch plooien. Een nieuwe nota van de virologen toonde zwart op wit aan dat een paar dagen minder school een grote impact op de curve zou hebben. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) koos dan maar de vlucht vooruit en verlengde de herfstvakantie tot en met 11 november. Al ziet hij naast de virologische voordelen ook wel nadelen.
26/10 05u15  STANDPUNT. Het virus stopt niet aan de taalgrensWie ernstig ziek wordt van corona, kan er niet meer op rekenen dat hij in een ziekenhuis dicht bij huis wordt opgenomen. Zo erg is de situatie nu geworden. De Antwerpse ziekenhuizen Sint-Augustinus, Sint-Vincentius en Sint-Jozef lieten dit weekend weten dat ze geen nieuwe coronapatiënten meer kunnen opnemen, omdat er geen bedden meer vrij zijn. De patiënten worden nu doorverwezen naar andere ziekenhuizen.
26/10 05u15  Aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen: wanneer zien we effect maatregelen?“Zonder de ingevoerde ingrepen zou 80% van alle ziekenhuisbedden op intensieve zorgen begin november vol liggen.” Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs, die samen met zijn team voorspellingen maakt over de coronacijfers. Wat mogen we verwachten in de provincie Antwerpen en daarbuiten? We legden hem vier vragen voor.
26/10 05u15  40 jaar ‘There Will Be No Next Time’: wat u nog niet wist over dé klassieker van The KidsThere Will Be No Next Time, klonk het veertig jaar geleden voor het eerst. Deze week verschijnt die Antwerpse rockklassieker opnieuw, in een gelimiteerde versie op gekleurd vinyl. Hoe Dire Straits, Tom Petty en Marcel Vanthilt aan het bekendste nummer van The Kids zijn gelinkt? Frontman Ludo Mariman (65) en gitarist Luc Van De Poel (68) verduidelijken vijf weetjes over de wereldhit die er geen is geworden.
26/10 05u15  Trotse Losada ondanks verloren derby: “Dit is het Beerschot dat ik iedere week wil zien”Geen stunt voor Beerschot in de eerste stadsderby in eerste klasse sinds 2004. Het zat er nochtans in voor de Mannekes. Na een moeilijk openingskwartier knokte Beerschot zich terug in de wedstrijd, maar Mbokani doorprikte abrupt de Kielse droom. “Als we op deze manier verliezen, heb ik daar geen probleem mee”, reageerde Losada.
26/10 05u15  Leko wint met Antwerp in Europa én derby: “Dit was de moeilijkste week uit mijn carrière als coach”Na een Play-off 2-finale met Sint-Truiden en een titel met Club Brugge dikt ook het aantal opzienbarende prestaties van Ivan Leko als Antwerp-coach aardig aan. De Great Old bezorgde zijn fans voor de buis een droomweek en staat na tien speeldagen zelfs aan de leiding. “Dit mag je een mirakel noemen.”
26/10 05u15  COLUMN. Geen schouwburg zonder theaterDé theaterschouwburg van ’t Stad en ver daarbuiten, de Bourla, wordt klaargestoomd voor de toekomst. Daarvoor werden vanuit Vlaanderen en de stad Antwerpen de nodige budgetten vrijgemaakt. 67 miljoen euro om precies te zijn. “De geplande verbouwingswerken zullen elke stuiver meer dan waard zijn”, beloofde burgemeester De Wever (N-VA) tijdens de officiële aankondiging van de financiering van het masterplan zaterdagavond. Ook minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kondigden met fierheid aan hun financiële bijdrage te leveren.
26/10 05u15  Antwerpse starters laten zich niet afschrikken door coronacrisisStartende ondernemers laten zich voorlopig niet afschrikken door de coronacrisis en de bijhorende onheilsberichten, blijkt uit recente cijfers van ondernemersorganisatie Unizo. Vooral detailhandel en onlineverkoop doen het erg goed.
26/10 05u15  Op zoek naar gratis kunst: overal in stad kleine doosjes verstoptZondag was er in Antwerpen gratis kunst te vinden op straat. Galerij Pjez Unik organiseerde namelijk haar jaarlijkse kunstjacht. Overal in de stad waren kleine doosjes verstopt die in de galerij konden worden ingeruild tegen een echt kunstwerk.
26/10 05u15  Schepencollege geeft negatief advies voor zendmastHet schepencollege van Heist-op-den-Berg heeft een negatief advies gegeven voor het plaatsen van een zendmast in provinciaal domein De Averegten in Hallaar. Telecomoperatoren willen er investeren om het bereik te verbeteren.
26/10 05u15  Mankementen aan dorpscentrum worden hersteld: maand lang verkeershinderEen aannemer voert een aantal herstellingen uit aan het nieuwe dorpscentrum van Itegem (Heist-op-den-Berg). Dat zorgt voor verkeersoverlast tot 22 november.
26/10 05u15  COLUMN. MurwDit weekend kwam ik op Facebook een zes maanden oud filmpje tegen. Buschauffeurs steken zorgverleners een hart onder de riem met applaus en spandoeken, las ik. Ik zag hoe er minutenlang applaus weerklonk aan het AZ Sint-Maarten in Mechelen.
26/10 05u15  Blauwe brug opgefleurd met graffitiPeter Everaert van Galerij Artisjok organiseerde zondag een graffiti-evenement onder de blauwe brug in de Ouderijstraat in Lier.
26/10 05u15  Jeugd van Waarloos kan weer klimmen en schommelen op nieuwe speeltuinIn de Kontichse deelgemeente Waarloos, op het terrein achter kinderopvang ’t Wisterke, wordt gestart met de aanleg van een nieuwe speeltuin. Het wordt de tweede grootste speelgelegenheid in heel Kontich.
26/10 05u15  Broers stellen boek voor in schoenwinkel: “Geen gemakkelijke tijden om een dichtbundel in de belangstelling te brengen”De broers Yentl (32) en Michai Nuytemans (28) stelden afgelopen weekend hun tweede dichtbundel Breintentakels-Sprokkelwoud voor in schoenwinkel Passo. Misschien een eigenaardige plaats om met een dichtbundel uit te pakken, maar in deze coronatijden was het een mooie gelegenheid om reclame te maken.
26/10 05u15  Week voor Allerheiligen al nabestaanden die graven weer piekfijn in orde brengenEen week voor Allerheiligen trekken er al mensen naar het kerkhof om de graven te poetsen en frisse bloemen te plaatsen. Ook op de begraafplaats van Berchem waren mensen al druk in de weer om alles piekfijn te krijgen tegen 1 november.
26/10 05u15  RAM en Bonheiden AC annuleren 11 november-cross en veldloopRegionale Atletiekverenigingen Mechelen (RAM) en Atletiek Bonheiden AC, hebben besloten om de beide veldlopen van de clubs af te gelasten. De manifestaties lokken steeds meer dan 1.000 deelnemers en bezoekers en dat is in deze crisistijd niet mogelijk.
26/10 05u15  Bezieler Kalmthoutse bevrijdingsfeesten Roland Demuth krijgt Canadees eretekenCorona zorgde voor een heel andere invulling van de Bevrijdingsfeesten in Heide. Geen plechtigheden, wel een militaire colonne. Roland Demuth, medebezieler van twintig jaar Bevrijdingsfeesten, ontving de Sovereign’s Medal for Volunteers, een hoge Canadese onderscheiding.
26/10 05u15  Zware tankslag van de Kruisweg herdacht: “Essentieel in de verdediging van de Antwerpse haven”Met een intieme viering aan het monument op de Kruisweg werd de zware tankslag tussen geallieerden en de bezetter in oktober 1944 herdacht. De strijd belette de opmars van de Duitsers naar Antwerpen.
26/10 05u15  COLUMN. Godot uit de TramstraatWelke E313-gebruiker herkent zich in volgende situatie: je komt van (richting) Antwerpen, rijdt rustig over de autosnelweg en hoopt via afrit 22 naar Olen (Noorderwijk, Oosterwijk, Voortkapel, Zoerle-Parwijs, Herselt enzovoort, die kant uit dus) af te slaan. Maar net wanneer je Herentals Industrie bent gepasseerd, verandert je bovenkamer bij wijze van spreken in de ontploffend-hoofd-emoji omdat je er weer eens niet aan gedacht hebt dat de afrit nog tot eind november afgesloten is. Een kilometer of vijftien kun je intern gevloek niet onderdrukken omdat je via Geel-West rechtsomkeer moet maken en je zo weer twaalf minuten van je kostbare tijd bent verloren, om nog niet te spreken over je vergrote ecologische voetafdruk.
26/10 04u15  Antwerpse brouwers moeten plannen bijstellen: “Sluiting horeca kunnen we niet goedmaken in winkels”Nu voor de tweede keer dit jaar het slot op de cafédeuren gaat, moeten ook de brouwers hun najaarsplannen bijstellen. We legden ons oor te luisteren in Antwerpen, Herentals en Westmalle.
26/10 04u15  Zelfs grote Antwerpse namen geraken nog amper op podium: “Desnoods voor vijf man”Hun natuurlijke habitat is het podium en spelen voor een publiek is hun lang leven. Maar de verstrengingen in de culturele wereld maken dat het ook voor Antwerpse artiesten met naam en faam alsmaar moeilijker wordt om nog op een podium te geraken.
26/10 04u15  Nachtklok of niet, Operatie Nachtwacht tegen drugsgeweld gaat doorOperatie Nachtwacht, het antwoord van de Antwerpse lokale politie op de opstoot van drugsgerelateerd geweld in onder meer Deurne en Borgerhout tijdens de zomer, gaat ondanks de geldende coronamaatregelen onverminderd verder. “We hebben altijd gezegd dat we voor honderd dagen gingen én dat dat nog maar het begin was”, klinkt het.
26/10 04u15  Waardevolle maalderij en oude kruidenierszaak te koop: “Winkel nagebouwd in mijn tuin”De mechanische maalderij op de Krombeekweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) staat te koop, samen met de aanpalende voormalige kruidenierswinkel. Eigenaar Jos Van Gorp (71) hoopt dat het gebouw een mooie nieuwe bestemming krijgt. De geest van de oude kruidenierswinkel zal alleszins verder blijven leven, want Jos heeft een kruidenierswinkel nagebouwd in zijn tuin, bomvol met oude winkelwaren.
25/10 23u15  Gasthuiszuster onthult gedenksteen voor Augustinessen na vijf eeuwen zorg in GeelOp de grootste Geelse begraafplaats Eikenvelden hebben het stadsbestuur en de zusters Augustinessen een monument ter ere van de Gasthuiszusters onthuld. Zij staan dan ook al vijf eeuwen mee in voor de beroemde zorg.
25/10 22u15  Seraing opnieuw aan de leiding in 1B na zuinige zege tegen LommelSeraing heeft zondag Lommel met 1-0 geklopt op de achtste speeldag in de 1B Pro League. Sami Lahssaini (32.) lukte de enige goal van de wedstrijd, zijn afgeweken schot verraste Lommel-doelman Svedkauskas. Seraing wipt zo opnieuw naar de leiding.
25/10 22u15  Ook Ronaldinho ontsnapt er niet aan in heus pechjaar: positief getest op COVID-19De voormalige Braziliaanse voetbalster Ronaldinho heeft zondag meegedeeld dat hij positief testte op het coronavirus. De symptomen heeft de ex-speler van Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milaan wel niet.
25/10 21u15  Leander Dendoncker legde er zijn hoofd voor, maar Wolverhampton moet in extremis tevreden zijn met puntWolverhampton heeft zondag op de zesde speeldag van de Premier League 1-1 gelijkgespeeld tegen Newcastle. Leander Dendoncker speelde de hele wedstrijd mee.
25/10 21u15  Burgemeester van Ranst wil weer gegevens van besmette personen: “Plots geen toegang meer”“Sinds 9 oktober krijgen we geen adresgegevens meer van besmette personen in onze gemeente”, zegt Johan De Ryck, burgemeester van Ranst. “Dat is onbegrijpelijk op een moment dat het aantal besmettingen stijgt.” Het Agentschap Zorg en Gezondheid reageert dat lokale initiatieven om het virus in te perken daardoor niet in het gedrang komen.
25/10 21u15  22-jarige Ugo Humbert wint European Open en wordt derde Franse winnaar in Antwerpen: “Tennis kan soms echt een gekke sport zijn”Twaalf maanden geleden vierde Andy Murray in Antwerpen zijn wederopstanding Stan Wawrinka af te troeven. Toen streden twee rijpe dertigers (en voormalige major-winnaars) voor winst in de European Open, nu deden prille twintigers dat. De 22-jarige Ugo Humbert (ATP 38) haalde het in twee sets van de een jaar jongere Alex de Minaur (ATP 29): 6-1, 7-6.
25/10 20u15  Yanina Wickmayer in blijde verwachting: “Maar maak jullie geen zorgen: dit is geen afscheid van het tennis”Yanina Wickmayer verwacht samen met haar man Jérôme Vanderzijl hun eerste kindje. Dat kondigde de Belgische tennisster, die deze week 31 werd, zelf aan met een openhartig bericht op haar sociale media.
25/10 20u15  Max Verstappen blaast na record van Lewis Hamilton: “Ik zal moeten doorgaan tot mijn 40e of zo”Max Verstappen vreest dat hij wellicht nog twee decennia in de Formule 1 moet blijven wil hij ooit het record van Lewis Hamilton kunnen afpakken. De 35-jarige Brit boekte in de Grote Prijs van Portugal de 92e zege in zijn carrière en is Michael Schumacher voorbij als recordhouder. “Het is een ongelooflijke prestatie en ik denk niet dat het hier stopt. Hij kan over de 100 gaan”, zei de 23-jarige Verstappen, die zelf op negen GP-zeges staat.
25/10 20u15  Regenjack bracht Roglic in de problemen in de Vuelta: “De show gaat verder”Primoz Roglic kende problemen met z’n regenjack in de zesde etappe van de Vuelta en belandde daardoor achterop in de afdaling. “We moesten volle bak aan de slag om terug te keren voor de slotklim en dat betaal ik uiteindelijk bergop”, verklaarde de kopman van Jumbo-Visma na afloop.
25/10 20u15  Richting nationale lockdown? “We gaan niet anders kunnen”, zegt Marc Van RanstVlaanderen zal niet dezelfde coronamaatregelen nemen als Wallonië en Brussel. “Onbegrijpelijk”, vindt Marc Van Ranst. “Hoe je het noemt, maakt niet uit, maar we moeten naar een nationale lockdown.”
25/10 20u15  Herfstvakantie ook voor Vlaamse scholen verlengd: tot en met 11 novemberVlaanderen gaat Wallonië achterna en verlengt de herfstvakantie tot en met 11 november. Alle Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld. “Scholen kunnen zich resetten”, reageert viroloog Marc Van Ranst.
25/10 20u15  Spookstraten rondom Bosuil, met hier en daar een verdwaalde fan: zo verliep de derby in Deurne-NoordVanmiddag vond in de Bosuil de derby der derby’s plaats, Antwerp tegen Beerschot. De match moest achter gesloten deuren plaatsvinden, zonder toeschouwers. De fans van de Great Old konden natuurlijk ook niet een van de café’s gaan supporteren en dus was, toen we naar Deurne trokken, de grote vraag: zal er ook buiten het stadion een bal te zien zijn?
25/10 19u15  Herfstvakantie ook voor Vlaamse scholen verlengd tot en met 11 novemberVlaanderen gaat Wallonië achterna en verlengt de herfstvakantie tot en met 11 november. Alle Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze, dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld.
25/10 19u15  Spookstraten rondom Bosuil, met hier en daar een verdwaalde fan: “Het pikt dat we de derby niet in het stadion kunnen zien”Vanmiddag vond in de Bosuil de derby der derby’s plaats, Antwerp tegen Beerschot. De match moest achter gesloten deuren plaatsvinden, zonder toeschouwers. De fans van de Great Old konden natuurlijk ook niet een van de café’s gaan supporteren en dus was, toen we naar Deurne trokken, de grote vraag: zal er ook buiten het stadion een bal te zien zijn?
25/10 19u15  Veertig jaar ‘There Will Be No Next Time’: wat u nog niet wist over dé klassieker van The KidsThere Will Be No Next Time, klonk het veertig jaar geleden voor het eerst. Deze week verschijnt die Antwerpse rockklassieker opnieuw, in een gelimiteerde versie op gekleurd vinyl. Hoe Dire Straits, Tom Petty en Marcel Vanthilt aan het bekendste nummer van The Kids zijn gelinkt? Frontman Ludo Mariman (65) en gitarist Luc Van De Poel (68) verduidelijken vijf weetjes over de wereldhit die er geen is geworden.
25/10 19u15  Site Sint-Anna verandert in zorgdorp, achttien oude serviceflats ruimen baan voor vijftig nieuweBouwonderneming Groep Van Roey is gestart met de afbraak van achttien oude serviceflats op de site van woonzorgcentrum (wzc) Sint-Anna in Herentals. In de plaats komen vijftig nieuwe assistentiewoningen.
25/10 19u15  Kapotte landbouwweg wordt opgebroken, maar bewust niet heraangelegd met betonDe kapotte landbouwweg tussen de Moerenstraat en de Biezen in Arendonk wordt opgebroken, maar niet opnieuw verhard met beton. “We kiezen bewust voor een ecologische renovatie met gerecycleerde steenslag”, zegt schepen Luc Bouwen.
25/10 19u15  Gasthuiszusters krijgen eigen gedenksteen op begraafplaats na vijf eeuwen zorg in Geel: “Dit monument herinnert aan ons wanneer we er niet meer zijn”Op grootste Geelse begraafplaats Eikenvelden hebben het stadsbestuur en de zusters Augustinessen een monument ter ere van de Gasthuiszusters onthuld. Zij staan dan ook al vijf eeuwen mee in voor de beroemde zorg.
25/10 19u15  600 kilo mosselen vliegen de deur uit ten voordele van Sjarabang: “De vzw kan het geld in deze tijden echt wel gebruiken”Dertig vrijwilligers hebben zaterdag liefst 600 kilogram mosselen en 170 porties vol-au-vent klaargemaakt en verkocht voor vzw Sjarabang, de Mechelse kunstwerking voor personen met een beperking. “We hadden door corona geen inkomsten, maar deze enorme respons maakt veel goed”, zegt voorzitter Luc Vis van Sjarabang.
25/10 19u15  AED Studios start aanbod voor kinderen op: met de Jeep rond de televisiestudio’s rijdenVanaf de aanvang van de herfstvakantie op 31 oktober begint AED Studios in Lint met de Junior Jeep Experience. Hiervoor staan er 24 elektrische junior Jeeps te wachten op de kinderen.
25/10 19u15  Elise Mertens wint in Tsjechië met Aryna Sabalenka het dubbelspelElise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben zondag de eindzege in het dubbelspel veroverd op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar).
25/10 19u15  Antwerpvoorzitter Paul Gheysens in de wolken én boos: “Die scheidsrechter heeft onze fantastische week bijna verbrod”Vanuit zijn loge zag Antwerp-voorzitter Paul Gheysens dat het meer dan goed was. “Fantastisch mooi, deze zege. En verdiend. Wat een week is het voor ons geworden. Eerst die knappe Europese zege in Bulgarije en dan dit. Winnen in de derby én de eerste plaats, of toch zeker even. Dat is fenomenaal. (mijmerend) Heb je die pass van Buta en dan die goal van Mbokani gezien? Prachtig toch.”
25/10 19u15  Napoli wint op bezoek bij Benevento, Dries Mertens na een uurtje naar de kantNapoli heeft zondag op de vijfde speeldag van de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Benevento. Dries Mertens (Napels) en Daam Foulon (Benevento) werden rond het uur vervangen.
25/10 19u15  NMBS plaatst hoge omheining rond parking station NoorderkempenRond parking station Noorderkempen staat sinds enkele dagen een hoge omheining. “Beveiliging”, volgens NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “Om het betalend karakter af te dwingen”, meent mobiliteitsschepen Eline Peeters (N-VA).
25/10 19u15  Al zeventien van 27 woningen Papenhof werden verkochtGeïnteresseerden konden zondag een bezoek brengen aan het nieuwbouwproject Papenhof in het Aspergeveld in Mechelen. Igemo verkoopt er momenteel 27 bouwkavels. Zeventien gronden werden al verkocht.
25/10 19u15  Ook in Italië weer voetbalwedstrijden zonder toeschouwersDe Italiaanse overheid heeft zondag beslist geen toeschouwers meer toe te laten bij sportevenementen. De nieuwe maatregel geldt van maandag tot 24 november. Tot vandaag waren er maximaal 1.000 fans toegelaten.
25/10 19u15  Winnaar Tao Geoghegan Hart overtrof in Giro zijn stoutste dromen, verliezer Wilco Keldermann gaat “flink aan het bier”Tao Geoghegan Hart heeft de eindwinst in de Giro beet. De Brit van Ineos Grenadiers toonde zich in de slottijdrit veel sneller dan rozetruidrager Jai Hindley en wint de Giro met 39 seconden voorsprong. “Het zal een tijdje duren vooraleer ik goed en wel zal beseffen wat ik gerealiseerd heb.”
25/10 18u15  Burgemeester van Ranst wil weer gegevens van besmette personen: “Wij sporen clusters sneller op”“Sinds 9 oktober krijgen we geen adresgegevens meer van besmette personen in onze gemeente”, zegt Johan De Ryck, burgemeester van Ranst. “Dat is onbegrijpelijk op een moment dat het aantal besmettingen stijgt.” Het Agentschap Zorg en Gezondheid reageert dat lokale initiatieven om het virus in te perken daardoor niet in het gedrang komen.
25/10 18u15  Betaalbare kavels te koop in WinkelomheideDe stad Geel en IOK ontwikkelen samen de verkaveling Dennenstraat in het centrum van buitenparochie Winkelomheide.
25/10 18u15  Nieuwe pandoering voor Club NXT in 1B: Union draait beloften door de gehaktmolenHet blijft wachten op de eerste overwinning voor Club NXT in 1B. Thuis zijn de blauw-zwarte jonkies nog ongeslagen, uit konden ze nog geen enkel punt pakken. Dat lukte ook niet in het lege Joseph Marienstadion, waar ze net als twee weken geleden in Seraing opnieuw een zware 6-0 slikten.
25/10 18u15  Drie Antwerpse ziekenhuizen moeten coronapatiënten overbrengen naar andere hospitalen door plaatsgebrekAl zeker drie Antwerpse ziekenhuizen kunnen op dit moment geen Covid-19-patiënten meer opnemen. De GZA-ziekenhuizen (Sint-Augustinus, Sint-Vincentius en Sint-Jozef) hebben hun maximumcapaciteit bereikt. Ze hebben zelfs al coronapatiënten naar andere ziekenhuizen moeten overbrengen. Als de cijfers zo blijven stijgen, vrezen ze bij GZA de komende week patiënten naar ziekenhuizen buiten de provincie te moeten transfereren.
25/10 18u15  22-jarige Ugo Humbert wint European Open: derde Franse winnaar in AntwerpenTwaalf maanden geleden vierde Andy Murray in Antwerpen zijn wederopstanding Stan Wawrinka af te troeven. Toen streden twee rijpe dertigers (en voormalige major-winnaars) voor winst in de European Open, nu deden prille twintigers dat. De 22-jarige Ugo Humbert (ATP 38) haalde het in twee sets van de een jaar jongere Alex de Minaur (ATP 29): 6-1, 7-6.
25/10 18u15  Opknapbeurt voor fietspad Gierlebaan, totale vernieuwing gepland in 2021Fietsers moeten nog enkele dagen rekening houden met hinder op het fietspad op de Gierlebaan tussen Lille en Gierle. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is daar gestart met de vernieuwing van delen van het fietspad. In de loop van 2021 komt er een gloednieuw fietspad.
25/10 18u15  De Esdoorn sluit kleuterschool en tweede leerjaar tot aan herfstvakantie na coronabesmettingenDe kleuterafdeling en het tweede leerjaar van basisschool De Esdoorn in Hombeek (Mechelen) sluiten tot aan de herfstvakantie. Zowel in het leerkrachtenteam als bij de leerlingen werden er coronabesmettingen vastgesteld. De kinderen uit het tweede leerjaar krijgen afstandsonderwijs. ‘In totaal gaat zo bijna de helft van de school tot aan de herfstvakantie in quarantaine”, zegt directeur Gudrun Vranken.
25/10 18u15  Victor Campenaerts sluit Giro af met knappe tweede plaats: “Blij dat ik naar huis mag, ben beetje over mijn top heen”Victor Campenaerts zal de slottijdrit in de Giro niet winnen. Een tijdlang mocht hij plaatsnemen op de hotseat, maar toen Filippo Ganna aan de beurt was, was het voorbij. De Italiaan dook 32 seconden onder de chrono van onze landgenoot.
25/10 18u15  Tao Geoghegan Hart dolgelukkig met eindzege in Giro: “Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht”Tao Geoghegan Hart heeft de eindwinst in de Giro beet. De Brit van Ineos Grenadiers toonde zich in de slottijdrit veel sneller dan rozetruidrager Jai Hindley en wint de Giro met 39 seconden voorsprong. “Het zal een tijdje duren vooraleer ik goed en wel zal beseffen wat ik gerealiseerd heb.”
25/10 18u15  Zeven arrestaties in Boom: politie voorkomt vermoedelijke confrontatie tussen voetbalsupportersAan een loods in de industriezone van Boom, in de straat Scherpenhoek, heeft de Antwerpse politie in samenwerking met de politiezone Rupel zeven mannen bestuurlijk aangehouden omdat zij vermoedelijk van plan waren om de confrontatie aan te gaan met andere voetbalsupporters. De opgepakte mannen zouden te situeren zijn in het Antwerp-kamp.
25/10 18u15  Wereldkampioen Tim Gajser pakt in Lommel de zege in MXGPDe Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Lommel, de vijftiende manche in het WK motorcross, in de MXGP-categorie op zijn naam geschreven. Hij verstevigde meteen zijn leidersplaats in de WK-stand.
25/10 18u15  Kinderopvang Kikiwikies gesloten na coronabesmettingenDe buitenschoolse kinderopvang Kikiwikies in Sint-Katelijne-Waver sluit zeker tot en met vrijdag 30 oktober de deuren. Een van de kindjes die er opgevangen wordt, testte positief op het coronavirus. Een tweede kindje vertoont dan weer symptomen en ook een ouder testte intussen positief.
25/10 18u15  REACTIES BEERSCHOT. Balende Dom: “Duidelijk dat het tactisch niet in orde was”De vroege achterstand op Antwerp was Joren Dom een doorn in het oog. “Het was duidelijk dat het eerste kwartier tactisch niet in orde was. Antwerp kon veel te makkelijk van flank wisselen en sneed te vlot door onze verdediging. Daarna hebben we onze aanpak bijgesteld en vanaf dan hebben we de wedstrijd gedomineerd. Als we in de eerste twintig minuten goed stonden, dan ben ik er zeker van dat we geen twee doelpunten hadden geslikt.”
25/10 18u15  REACTIES ANTWERP. Refaelov: “We misten iets: onze fans”Antwerp had de Europese trip naar Bulgarije van afgelopen donderdag nog in de benen, maar daar was in de stadsderby tegen Beerschot bijna niets meer van te merken. De Great Old leek de Kielse bezoekers in de aanvangsfase zelfs te zullen oppeuzelen. Eerst Lior Refaelov zelf, die via een Beerschotbeen verschroeiend uithaalde voor de 1-0. En even later diezelfde Refaelov die Simen Juklerod fijntjes op weg zette voor de ogenschijnlijk bevrijdende 2-0.
25/10 18u15  UITSLAG ETAPPE 21 GIRO. Tao Geoghegan Hart wint de Giro na miniem verschil in historische tijdrit op slotdag, Filippo Ganna pakt vierde ritzegeTao Geoghegan Hart heeft de Giro d’Italia gewonnen. De 25-jarige Brit werkte de afsluitende tijdrit sneller af dan klassementsleider Jai Hindley, die in dezelfde tijd stond. Uiteindelijk won Geoghegan Hart de Giro met een verschil van amper 39 seconden. Filippo Ganna maakte het feestje compleet voor INEOS Grenadiers: de wereldkampioen tijdrijden werkte het korte parcours al snelste af en pakte zijn vierde ritzege in deze Giro.
25/10 17u15  Plus Belle verhuist tijdens corona van winkelpand naar woning: “Boetiek palmt onze slaapkamer in”Omdat een winkel in een pand in het centrum van Mol niet echt rendabel was, verhuisde Linda Moonen (55) haar boetiek voor dames met een maatje meer weer naar haar woning in Mol-Achterbos. “Plus Belle heeft nu onze vroegere slaapkamer ingepalmd”, zegt ze. “Even heb ik aan stoppen gedacht, maar ik doe dit te graag en wilde mijn vaste klanten niet in de steek laten.”
25/10 17u15  REACTIES ANTWERP. Glunderende Juklerod: “Ik scoor vaker door offensievere rol”Antwerp leek al op het kwartier de schaapjes op het droge te hebben. Eerst was er de 1-0 van Lior Refaelov, en nog geen tien minuten later lag de tweede Antwerpse treffer al in het mandje. Getekend: Simen Juklerod, die er met een droge knal 2-0 van had gemaakt. Uiteraard was de Noor blij met de zege én het feit dat de verdediger weer belangrijk kon zijn.
25/10 17u15  PAARS-WIT COMMENTAAR. Beerschot kan wel degelijk de voet naast die van de “grote buur” zettenZe baalden toch stevig. De supporters van Beerschot zullen na afloop van de derby thuis voor de televisie toch een tijdlang sip voor zich uitgestaard hebben. Want de wedstrijd die je niet mag en wil verliezen liep op een sisser af.
25/10 17u15  ROOD-WIT COMMENTAAR. Antwerp zet de puntjes op de 1Royal Antwerp Football Club mag een streepje bijzetten op zijn ‘derbymuur’. Nummer 235 in de burenstrijd met het Kiel leverde zege nummer 102 op voor het stamnummer 1, een stilaan onoverbrugbare historische voorsprong op Beerschot (85 zeges). De belangrijkste titel in Antwerpen krijgt de komende vier maanden een fiere plek in elk rood-wit hart. En Beerschot, die blijven achter met het gevoel dat ze mogelijk meer verdienden, maar dat je daar niets mee koopt.
25/10 17u15  Experts maken zich zorgen: wordt tweede golf erger dan eerste?Voorlopig komen er geen strengere in Vlaanderen. Toch noemen de experten de huidige situatie dramatisch. We stevenen af op een tweede piek die erger kan worden dan de eerste. Ons mentaal welzijn gaat achteruit en de ziekenhuisbedden vullen zich razendsnel.
25/10 17u15  IN BEELD. Spelers Antwerp FC groeten lege tribune 2 na derbyzegeAntwerp heeft zich tot ‘Ploeg van ’t Stad’ gekroond na de derbyzege tegen Beerschot en dat moest natuurlijk gevierd worden. In speciale omstandigheden weliswaar, want in het Bosuilstadion was geen enkele supporter welkom. Voor een lege tribune vieren, dan maar. Bekijk hier de beelden.
25/10 17u15  Havenbedrijven experimenteren met 5G: “Verkleint de kans op ongelukken”Drie chemiebedrijven in de Antwerpse haven hebben samen met telecomoperator Orange Belgium het supersnelle 5G-netwerk uitgetest. Met dat netwerk kunnen ze papier besparen, sneller en efficiënter werken en de veiligheid vergroten. Maar de definitieve uitrol is ten vroegste voor 2022.
25/10 16u15  Gemeenteraad beslist over RUP Rubenshuis: nieuw onthaal en bezoekersvoorzieningenHet openbaar onderzoek is afgelopen en er werden geen bezwaren ingediend. Daarmee kan het college van burgemeester en schepenen het Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) voor de bouw van nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen aan het Rubenshuis ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad. Dat gebeurt maandagavond.
25/10 16u15  Havenbedrijven experimenteren met 5G: “dit verkleint de kans op ongelukken”Drie chemiebedrijven in de Antwerpse haven hebben samen met telecomoperator Orange Belgium het supersnelle 5G-netwerk uitgetest. Met dat netwerk kunnen ze papier besparen, sneller en efficiënter werken en de veiligheid vergroten. Maar de definitieve uitrol is ten vroegste voor 2022.
25/10 16u15  REACTIES BEERSCHOT. Francis Vrancken: “Ontgoocheld maar ook heel fier”Met gemengde gevoelens blikte Beerschotvoorzitter Francis Vrancken terug op de Antwerpse derby. “We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld, maar de ontgoocheling is ook heel groot.”
25/10 16u15  White Star zoekt via obligaties half miljoen om nieuwe accommodatie te bouwen in SchorvoortFC White Star Schorvoort wil het seizoen 2023-2024 aftrappen op de nieuwe accommodatie Waterheide in de Slagmolenstraat. Voor de financiering worden tweeduizend obligaties met elk een waarde van 250 euro uitgegeven.
25/10 16u15  Colombiaanse politie neemt 357 kilo cocaïne met bestemming België in beslagIn de Colombiaanse havenstad Cartagena is afgelopen week 357 kilogram cocaïne met bestemming België onderschept. Dat laat de antidrugsafdeling van de Colombiaanse politie op Twitter weten.
25/10 16u15  Tour of Hope eindigt in Beveren: sportievelingen stappen en fietsen 163.000 kilometer bij elkaarZaterdag is de Tour Of Hope geëindigd, het alternatief voor de actie Levensloop. In totaal werden 163.000 kilometers gelopen en gefietst. Ivan reed langs elke Levensloop-gemeente in de Tour Of Hope Bike Pro.
25/10 16u15  John Peers en Michael Venus winnen dubbelspel op European Open in AntwerpenDe Australiër John Peers en de Nieuw-Zeelander Michael Venus hebben zondag het dubbelspel gewonnen op de European Open in Antwerpen (hard/394.800 euro).
25/10 16u15  Porsche en Laurens Vanthoor triomferen in 24 Uren van Spa-FrancorchampsDe Porsche van Nick Tandy/Earl Bamber/Laurens Vanthoor (GBr/NZe/Bel) heeft zondag de 72e editie van de 24 Uren van Spa-Francorchamps gewonnen. De Audi van Frédéric Vervisch/Patric Niederhauser/Mattia Drudi (Bel/Zwi/Ita) werd tweede op vier seconden.
25/10 16u15  ONS OORDEEL. Refaelov als Man van de Match, ook uitblinkers bij BeerschotAntwerp FC is de nieuwe competitieleider én mag zich de ‘Ploeg van ‘t Stad’ noemen. Een spektakelrijke derby tegen Beerschot eindigde op 3-2, na een beslissend doelpunt van - wie anders? - Dieumerci Mbokani. En toch geven wij hem niet de hoogste score. Hier zijn onze spelersbeoordelingen na de Antwerpse derby.
25/10 16u15  Patiëntenstop in Mols ziekenhuis door onvoorzichtige bezoekers: “Een klap in ons gezicht”Ruim twintig patiënten, medewerkers en zelfs artsen op één afdeling in het Heilig Hartziekenhuis in Mol blijken besmet met corona, waarschijnlijk door bezoekers. Tot maandagmiddag neemt het hospitaal geen patiënten op.
25/10 16u15  De ‘Ploeg van ‘t Stad’ als leider: Antwerp wint spektakelrijke derby tegen BeerschotAntwerp FC mag zich zeker tot de return begin februari de ‘Ploeg van ’t Stad’ noemen. De Great Old startte furieus aan de derby met twee snelle goals van Refaelov en Juklerod. Nadien nam Beerschot het commando stelselmatig over, met zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker van Suzuki. Het slotakkoord in het rivalenduel was als zo vaak in het verleden voor Mbokani. Zo gaat dat nu eenmaal: grote spitsen staan er op grote momenten.
25/10 16u15  Vicepremier Petra De Sutter: “Vlaanderen zal niet anders kunnen dan ook maatregelen te nemen”“Vlaanderen zal niet anders kunnen dan ook maatregelen te nemen”. Dat heeft federaal vicepremier Petra De Sutter (Groen) zondag gezegd in een debat in De Zevende Dag.
25/10 16u15  Chironamiddag valt in het water na inbraakIn het Sonneheem, het lokaal van Chiro Jong Leven in Nijlen, is ingebroken. Daar kwam een leidster op uit voor de start van de Chironamiddag.
25/10 15u15  LIVE. 3-2! Mbokani wist gelijkmaker Suzuki meteen uit, Antwerp op weg naar derbyzegeTijd voor dé derby: Antwerp vs. Beerschot. Het wordt een onuitgegeven versie, want geen enkele supporter is vandaag toegelaten op de Bosuil. Dat zal de spelers echter niet tegenhouden om voluit te strijden voor de eerste plaats en natuurlijk de eretitel als ploeg van ’t Stad. Wie wint? Volg alles hier LIVE vanaf 13u30!
25/10 15u15  Vicepremier Petra De Sutter:“Vlaanderen zal niet anders kunnen dan ook maatregelen te nemen”“Vlaanderen zal niet anders kunnen dan ook maatregelen te nemen”. Dat heeft federaal vicepremier Petra De Sutter (Groen) zondag gezegd in een debat in De Zevende Dag.
25/10 15u15  Lewis Hamilton gaat door in 2021: “Maar zal geen lange tijd meer zijn voor ik stop”Lewis Hamilton zal in 2021 nog in de Formule 1 te zien zijn. De zesvoudige wereldkampioen betwijfelt wel of hij ook daarna blijft racen. “Alles wat ik kan zeggen dat ik plan hier volgend jaar nog te zijn”, vertelde hij aan Sky Sports UK in aanloop naar de GP van Portugal.
25/10 15u15  400 besmettingen bij het leger, 750 mensen in quarantaineHet leger telt 400 besmette personeelsleden en 750 anderen zijn in quarantaine geplaatst. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) zondag bekendgemaakt in het RTL-TVI-programma C’est pas tous les jours dimanche. Het gaat om 1,5 procent van het totale aantal personeelsleden.
25/10 15u15  European Open blijft in moeilijke omstandigheden overeind: “Ook volgend jaar staat Antwerpen op de kalender”Ondanks de fletse prestatie van David Goffin, de gereduceerde tribunes en de last minute lockdown van de Lotto Arena tonen tornooidirecteur Dick Norman en eigenaar Kristoff Puelinckx (Tennium) zich blij met de vijfde editie van hun European Open. “We hebben allicht financieel een klein verlies geboekt, maar we zagen veel toptennis en we staan volgend jaar zeker opnieuw op de kalender.”
25/10 15u15  Boetes voor inbreuken op avondklokTijdens het afgelopen weekend hebben speciale corona-politiepatrouilles van de lokale politie van Sint-Niklaas onder meer zeven pv’s opgesteld voor inbreuken op de avondklok en werd een uitbater van een nachtwinkel betrapt die nog alcohol verkocht na 20 uur.
25/10 15u15  Onzichtbaar voor ons, veilig voor dieren: minister Zuhal Demir schroeft laatste vijs in ingenieuze rustplaats voor ottersIn de Kruibeekse polder werd al zeven hectare van het natuurgebied speciaal voor de otter ingericht. Minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) werkte eigenhandig de otterholt af, een nieuwe rustplaats voor de dieren.
25/10 14u15  Restaurant van woonzorgcentrum wordt Covid-afdeling na 69 besmettingenIn het woonzorgcentrum Hof van Egmont in Mechelen zijn 46 bewoners en 23 medewerkers besmet met het coronavirus. Het woonzorgcentrum neemt daarom een derde Covid-afdeling in gebruik die dit weekend ingericht werd in het restaurant. Ook in wzc De Lisdodde werden al enkele besmettingen vastgesteld.
25/10 14u15  LIVE. Beerschot knokt terug: Suzuki scoort 2-1 na vliegende start van AntwerpTijd voor dé derby: Antwerp vs. Beerschot. Het wordt een onuitgegeven versie, want geen enkele supporter is vandaag toegelaten op de Bosuil. Dat zal de spelers echter niet tegenhouden om voluit te strijden voor de eerste plaats en natuurlijk de eretitel als ploeg van ’t Stad. Wie wint? Volg alles hier LIVE vanaf 13u30!
25/10 13u15  De derby tussen de broers Vanhamel: “Hij had me liever bij Antwerp gezien”Onrechtstreeks is het duel met Antwerp voor Mike Vanhamel een broederstrijd. Halfbroer Tim Vanhamel is al jarenlang fanatiek supporter van stamnummer 1. “Toen ik de titel pakte met White Star, zat hij op de Bosuil.”
25/10 13u15  Beerschot-supporters krijgen boete voor erehaag spelersbusEnkele tientallen supporters hebben zondag op de Straatsburgbrug, nabij het Havenhuis, een erehaag gevormd voor de spelersbus van Beerschot die daar passeerde richting Bosuilstadion. De politie greep niet in, maar zal wel boetes uitdelen aan wie geïdentificeerd kon worden.
25/10 13u15  Foto van palliatieve Beerschot- en Antwerp-fan gaat viraal: “Erik en Marc bewijzen dat verdriet geen kleur heeft”Moesten ze elkaar op het voetbalveld zijn tegengekomen, ze zouden zichzelf aartsvijanden hebben genoemd. Maar terwijl ze beiden de dood in de ogen keken, bleef alleen de vriendschap over. Marc Janssens, Antwerpsupporter, overleed op 28 december van vorig jaar, Beerschotsupporter Erik De Lauwer twee dagen later. “Hun respect voor elkaar was enorm.”
25/10 13u15  Weer eersteklasser getroffen door coronagolf: nu ook zes spelers en één staflid positief bij Cercle BruggeBij Cercle Brugge zijn na de positieve test van één speler afgelopen vrijdag nu nog eens zes nieuwe gevallen bekendgemaakt. In totaal zit de vereniging nu met zes spelers en één staflid die positief getest hebben op corona. Normaal gezien had Cercle zaterdag tegen Moeskroen moeten spelen, maar die wedstrijd werd uitgesteld… door een coronagolf bij Moeskroen.
25/10 13u15  Jan Jambon wil nog geen verstrenging voor Vlaanderen: “Eerst effect van maatregelen afwachten, daarna bijsturen”Terwijl Wallonië en Brussel strengere maatregelen nemen wil Vlaams minister-president Jan Jambon eerst het effect van de huidige maatregelen afwachten. Als die maatregelen toch onvoldoende effect zouden hebben, wil Jambon wel “bijsturen”. Dat heeft hij gezegd in De Zevende Dag.
25/10 13u15  LIVE. Antwerp en Beerschot strijden om eerste plaats in lege Bosuil: hier zijn de opstellingenTijd voor dé derby: Antwerp vs. Beerschot. Het wordt een onuitgegeven versie, want geen enkele supporter is vandaag toegelaten op de Bosuil. Dat zal de spelers echter niet tegenhouden om te strijden voor de eerste plaats en natuurlijk de eretitel als ploeg van ’t Stad. Wie wint? Volg alles hier LIVE vanaf 13u30!
25/10 12u15  Zes overlijdens in AZ Nikolaas door COVID-19Het voorbije weekend zijn zes mensen in het AZ Nikolaas overleden aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Vanaf maandag verhuist het testcentrum naar de parking van Sinbad.
25/10 12u15  Actie om materniteit in Lokeren te houden, heeft weinig kans op slagen:“Dit is zaak van gezond verstand”Maandag wil de Lokerse SP.A in de gemeenteraad van Lokeren via een motie proberen om de materniteit alsnog in AZ Lokeren te houden. De gemeenteraad van Sint-Niklaas gaf vrijdagnacht alvast geen hoop.
25/10 12u15  Wim De Decker staat met AA Gent voor cruciale week: “Komende duels kunnen bepalend zijn”Donderdagavond slikten de Buffalo’s nog maar eens een pijnlijke nederlaag. Op bezoek bij het Tsjechische Slovan Liberec speelde het team van Wim De Decker vooral zichzelf in de vernieling: “Gek om te zeggen maar daar spelen we misschien wel de perfecte wedstrijd”, houdt Wim De Decker evenwel voet bij stuk. Maar nu staan er alweer twee cruciale duels op het programma want op maandag ontvangt AA Gent immers RC Genk en drie dagen later volgt er het Europese thuisduel tegen Hoffenheim.
25/10 12u15  Julie Allemand leidt Montpellier met buzzer beater naar winstJullie Allemand gaat in de Franse LFB op haar elan van in de WNBA door. De Belgian Cat leidde met een knappe prestatie en 15 punten, 7 rebounds en 6 assists Montpellier versus Nantes ook naar de winst: 62-60. De Belgische guard scoorde met een buzzer beater tevens de winnende korf. Bij Montpellier is de Belg Thibaut Petit coach.
25/10 12u15  Politie pakt vijf jonge drugsdealers opDe lokale politie van Sint-Niklaas heeft afgelopen week vijf jonge drugsdealers opgepakt. Drie van hen werden door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden.
25/10 12u15  In het El Dorado van de Kempen: op de manege van tv-reeks ‘Undercover’Ligt El Dorado, de manege uit de razend populaire Eén/Netflix-reeks ‘Undercover’, in West-Vlaanderen? De accenten van de sinistere broers Berger zorgen voor verwarring. Maar El Dorado, of beter gezegd Gipsy Horses Ranch, ligt wel degelijk in de Kempen. William Dougan (59), de excentrieke eigenaar die in 1980 de manege uit de grond stampte, leidt ons rond in Westerlo. “Het is vreemd om je eigen keuken op tv te zien.”
25/10 12u15  Goed nieuws voor Club Brugge voor Champions League-match tegen Lazio: Mignolet, Kossounou en Krmencik testen negatiefGoed nieuws voor Club Brugge voor de Champions League-match tegen Lazio. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik, die een week geleden positief testten op corona, hebben nu negatief getest. Zondagochtend stonden ze alweer op het trainingsveld, waardoor ze in aanmerking komen om te spelen woensdag tegen Lazio.
25/10 12u15  Beerschot-café beklad met Antwerp-slogans in aanloop naar derbyStraks wordt de aftrap gegeven van de langverwachte derby tussen Antwerp en Beerschot, maar intussen loopt de rivaliteit tussen de harde kernen van beide ploegen op. Zaterdagnacht werd het bekende café Stadion, in de schaduw van het Olympisch Stadion, beklad met Antwerp-slogans.
25/10 12u15  Viviane vol lof over parkeerwachter: “Ik dacht dat ik een boete kreeg, maar hij herstelde mijn platte band”Toen Viviane Suetens (54) zaterdagochtend haar wagen parkeerde op het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg, stond er meteen een parkeerwachter aan haar auto. Niet om een parkeerretributie uit te schrijven, zo bleek. Wel om haar te helpen. Op het menselijke optreden van de Mechelaar wordt nu bijzonder positief gereageerd.
25/10 11u15  Beerschotstadion beklad met Antwerptermen in aanloop naar derbyStraks wordt de aftrap gegeven van de langverwachte derby tussen Antwerp en Beerschot, intussen loopt de rivaliteit tussen de harde kernen van beide ploegen op. Zaterdagnacht werd het bekende café Stadion, in de schaduw van het Olympisch Stadion, beklad met Antwerpslogans.
25/10 11u15  DISCUSSIE. Vind jij dat Vlaanderen nu ook strengere coronamaatregelen moet nemen?De verschillende maatregelen in ons land roepen vragen op. Enkele wetenschappers pleiten voor een uniforme aanpak, maar de Vlaamse regering wil daar voorlopig niet van weten. “Dat Brussel en Wallonië verstrengen, is logisch als je hun cijfers ziet.”
25/10 11u15  Nikolas Maes stopt met wielrennen: “Verheug me op nieuwe fase in mijn leven”Nikolas Maes (34) zet na een profcarrière van veertien jaar een punt achter zijn wielercarrière. De voormalige ploegmaat van toppers als Tom Boonen en Philippe Gilbert kreeg van Lotto-Soudal geen nieuw contract meer.
25/10 11u15  De online plaagstoten van de supporters in aanloop naar de Antwerpse derby“Dat jennen tussen supporters, dagen van tevoren, mag nooit verdwijnen”, zegt Beerschotman Walter Damen in het gesprek met onze vier GvA-columnisten. Hij hoeft zich niet ongerust te maken, want de voorbije dagen lieten zowel Antwerp- als Beerschotfans zich al online gaan met memes en spotprenten die gretig werden rondgestuurd op sociale media. Een selectie uit beide kampen.
25/10 11u15  Viviane vol lof over vriendelijke parkeerwachter: “Ik dacht dat ik een boete kreeg, maar hij herstelde mijn platte band”Toen Viviane Suetens (54) zaterdagochtend haar wagen parkeerde op het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg, stond er meteen een parkeerwachter aan haar auto. Niet om een parkeerretributie uit te schrijven, zo bleek. Wel om haar te helpen. Op het menselijke optreden van de Mechelaar wordt nu bijzonder positief gereageerd.
25/10 11u15  Deze 19 namen moeten Antwerp aan derbyzege helpen op BosuilIvan Leko selecteerde negentien namen voor de derby tegen Beerschot, aftrap om 13.30u op de Bosuil. Daarbij geen verrassingen.
25/10 10u15  ROYALS. Nieuw portret van Harry en Meghan, kritiek op Willem-Alexander en Máxima houdt aanVoor het eerst sinds hun vertrek uit het Britse koningshuis hebben prins Harry en Meghan Markle nog eens geposeerd voor een officiële foto. In Nederland kregen Willem-Alexander en Máxima heel wat kritiek over zich heen en prins William kreeg een nieuwe, belangrijke taak toebedeeld. Een overzicht van het wel en wee in koninklijke kringen.
25/10 10u15  Geen nieuwe positieve coronagevallen bij BeerschotBeerschot heeft goed nieuws gekregen in aanloop naar de derby van vanmiddag tegen Antwerp. Zaterdag kreeg de club de resultaten van de laatste Covid-test en niemand bleek positief.
25/10 10u15  Bekende YouTuber Kastiop vermist: “Deze verdwijning valt volledig buiten het normale”De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski - is al sinds vrijdag vermist. De politie heeft intussen een opsporingsbericht verstuurd. Fans reageren verrast, sommigen zijn bedroefd. “Dit is geen stunt”, tweet iemand. “Ga desnoods even een wandeling maken en kijken.” Ook de medewerkers van Child Focus zijn aangeslagen. Zij werkten recent met hem samen aan een campagne over de gevaren van gamen.
25/10 09u15  Trump zegt gevaren van corona “bewust gebagatelliseerd” te hebben “om geen paniek te zaaienDonald Trump zegt de gevaren van het coronavirus, waarvan hij inmiddels zelf hersteld is, bewust gebagatelliseerd te hebben om geen paniek te zaaien. Dat zei op doortocht in Florida en North Carolina. Beide zijn belangrijke staten voor de verkiezingen van 3 november.
25/10 08u15  Bourla wordt grondig gerenoveerd: verbouwing kost 67 miljoen euroHet masterplan voor de verbouwing van de Bourlaschouwburg kan nu ook echt uitgevoerd worden. De Vlaamse regering én de Stad Antwerpen trekken daar samen 67 miljoen euro voor uit. Tegen 2026 moet de vernieuwde Bourla de deuren openen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

6x Stad wil tien woningen kopen en slopen voor Ragheno: “Noodzakelijk voor ontsluiting en park”27/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Voor de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk in Ragheno wil Mechelen tien woningen in de Bautersemstraat aankopen en slopen. Ze voert daarover onderhandelingen met de eigenaars. Met een van hen is er al een akkoord.
4x Spoedarts van N-VA en huisarts van PVDA vinden elkaar in gemeenteraad27/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: De impact van de coronacrisis was maandagavond duidelijk voelbaar in de (digitale) Antwerpse gemeenteraad. Spoedarts Kevin Vereecken (N-VA) en huisarts Mie Branders (PVDA) vonden elkaar in gedeelde ervaringen tijdens deze crisis. “Het federale en Vlaamse niveau hebben ons laten vallen”, zei Vereecken.
4x Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na feestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona”27/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
1x Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na coronafeestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona”26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
1x Antwerpen veroordeelt in brief moord op Franse leerkracht26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Het Antwerpse stadsbestuur overhandigt een brief aan de Franse ambassade waarin niet alleen de moord op leerkracht Samuel Paty wordt veroordeeld, maar Antwerpen ook zijn medeleven betuigt.
1x Zidane sluit niet uit dat Eden Hazard morgen speelt in Champions League: “Als Hazard bij ons is, is dat omdat hij het goed stelt”26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Daar is Eden Hazard. De Rode Duivel mag zich eindelijk opnieuw voetballer noemen na weken van blessureleed. Hazard landde maandag met de selectie van Real Madrid in Duitsland, waar de Koninklijke het dinsdag tegen Borussia Mönchengladbach in een belangrijk duel in de Champions League.
1x Saelemaekers en Ibrahimovic stelen de show, maar AC Milan geeft het drie keer weg tegen AS Roma26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Op de vijfde speeldag van de Serie A heeft leider AC Milan zijn eerste puntenverlies geleden. Milan kwam in eigen huis nochtans drie keer op voorsprong tegen AS Roma, maar gaf die bonus telkens opnieuw uit handen. Zo werd het 3-3.
1x Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijgen in Antwerpse derby”26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.
1x Auto total loss na doortocht tractor, eigenaars lanceren oproep naar getuigen26/10 22u15 - Gazet van Antwerpen: Een geparkeerde auto werd maandagochtend in de Eglantierlaan in Beveren vernield door een voorbijrijdende tractor. De eigenaars van de auto lanceren een oproep naar getuigen. “De tractor trok een aanhangwagen met daarop een soort kraan”, zeggen ze. “De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Ook de politie kwam ter plaatse, maar die kon geen sporen meer aantreffen. De auto is total loss.” Wie meer informatie zou hebben, kan contact opnemen met de lokale politie.
0x Met de groeten van Thorup: Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat26/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Het houdt niet bij AA Gent. Als de verdediging niet eens pijnlijk in de fout gaat, dan is het aan de doelman om naast een bal te grabbelen. Dit keer bleek ook Sinan Bolat voor het virus dat al een heel seizoen bij de Buffalo’s woedt. Jess Thorup mag blij zijn met de 1-2-zege want Genk kwam wel héél goed weg. Door de thuisnederlaag blijft AA Gent met 9 op 30 hangen op de dertiende plaats.

Statistieken

Artikels:
27096
Gelezen:
102
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven