donderdag 21 januari 2021, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
21/01 16u15  ’t Ver-Zet-je verhuist naar De Nieuwe Feftig Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je zag door de coronacrisis vorig jaar meer mensen in armoede langskomen. In de loop van dit jaar wordt een grotere ontmoetingsruimte in gebruik genomen.
21/01 16u15  Antwerps cafévoetbal (KAVV) zet huidig seizoen definitief stop Slecht nieuws voor het cafévoetbal in Antwerpen. De Koninklijke Algemene Vereniging van Vriendenclubs (KAVV) heeft donderdag beslist dat het seizoen 2020-2021 definitief wordt stopgezet en dat het huidige klassement niet wordt meegerekend.
21/01 16u15  Nieuwbouw brengt freinetscholen samen op één campus: “Uniek in Vlaanderen” Achter de secundaire freinetschool Villa Da Vinci komt een nieuwbouw die de leerlingen eindelijk van hun containerklassen verlost. Ook de kinderen van de freinet-basisschool De Ark, elders in de stad, krijgen er een plek. Zo wordt het de eerste school met basis- en secundair freinetonderwijs onder één dak.
21/01 16u15  Ondanks petitie toch woningbouwproject in oude Turnhoutse school Ondanks buurtprotest lijkt niets de bouw van 33 woningen op het terrein van de voormalige gemeenteschool in de Prinsenstraat nog in de weg te staan. De gemeenteraad keurt maandag het ontwerp van het openbaar domein goed. Daarna moet het schepencollege nog een bouwvergunning afleveren.
21/01 16u15  Manchester City opnieuw getroffen door corona: topspits Sergio Agüero legt positieve test af Sergio Agüero (32) heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Argentijnse aanvaller van Manchester City donderdag bekendgemaakt op Twitter.
21/01 16u15  Auwegemvaart en Vaartdijk zijn vanaf 1 februari definitief fietsstraten De Auwegemvaart en de Vaartdijk in Mechelen zijn vanaf maandag 1 februari definitief fietsstraten. De invoering valt samen met de afbraak van het station en de aangepaste verkeerscirculatie die daarmee ingaat.
21/01 16u15  GEPROEFD. Wasbar werd volwassen Iedere week deelt onze mystery man zijn wedervaren over een willekeurig adres. Deze week: Wasbar.
21/01 16u15  Testbus controleert hele school na besmettingen bij zesde leerjaar De helft van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) bleek vorige week besmet te zijn met het coronavirus. Daarom werd de hele school - 130 kinderen en twintig personeelsleden - donderdag getest door het mobiel testteam van het UZA. Dat gebeurde op het dorpsplein.
21/01 16u15  Vier jaar cel voor zestiger die synthetische drugs produceerde Een 61-jarige Nederlander is bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanmaak van synthetische drugs. In december 2018 liet hij aan brug 7 van het kanaal in Ravels een aanhangwagen met afval van een drugslabo achter.
21/01 16u15  GO! Academie doet inzamelactie voor extra laptops in muziekstudio Om geld in te zamelen voor laptops, halen de leerlingen van de GO! Academie hun muziekinstrumenten boven. Wie minstens 10 euro aan de academie doneert, krijgt een persoonlijke muziek- of woordwens in zijn of haar mailbox.
21/01 16u15  Minder post door staking in Heists verdeelcentrum Meer dan de helft van de medewerkers van het postverdeelcentrum in Heist-op-den-Berg legde donderdag het werk neer. Daardoor werd een deel van de post niet bezorgd in Groot-Heist en Herselt. De oorzaak van de onvrede ligt bij een nieuwe dienstregeling. Twee van de 62 diensten zouden afgeschaft worden, wat volgens de actievoerder voor een te hoge werkdruk zou zorgen.
21/01 16u15  31 boetes voor inhalen van fietsers in fietsstraten Het verkeersondersteuningsteam regio City van de Antwerpse politie heeft deze week controles uitgevoerd in meerdere fietsstraten. Fietsers inhalen in zo’n straat is verboden, maar toch bezondigden 31 bestuurders zich hieraan.
21/01 16u15  Gewezen veldrittopper Bart Wellens wordt ploegleider in WorldTour Na Van der Poel en Van Aert duikt er opnieuw een wereldkampioen veldrijden in de grootste wegkoersen op. Ditmaal niet op de fiets, maar wel in de auto. Bart Wellens draait straks bij Intermarché-Wanty mee als ploegleider in de WorldTour. “Als ik zie wat hier allemaal bij komt kijken, dan is ploegleider in de cross een relatief makkelijk jobke.”
21/01 16u15  Bedrijvencentrum krijgt padelhal en straks (hopelijk) ook buurtsuperette Ludo Van Eynde, bestuurder van bedrijvencentrum De Bock, is op zoek naar een uitbater voor een nieuwe buurtsupermarkt. Intussen vordert de bouw van de padelhal goed zodat die in februari kan openen.
21/01 15u15  ‘Vermoedelijk Britse variant’ in Ranst, twee klassen in quarantaine In het Ranstse Annuncia Instituut, een basisschool aan de Gasthuisstraat, is een ‘beperkte uitbraak’ van het coronavirus gemeld, met drie positieve gevallen. Vermoedelijk gaat het om de Britse variant. Twee klassen van het zesde leerjaar zijn in quarantaine gezet.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/01 15u15  Brogno (Beerschot) opgeroepen door Disciplinair Comité wegens elleboogstootLoris Brogno moet voor het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) verschijnen. De Beerschot-speler deelde woensdagavond een elleboogstoot uit aan Jens Cools van Eupen en kreeg rechtstreeks rood.
21/01 15u15  Na vaccinatie opnieuw positieve testresultaten in woonzorgcentrumBij woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kessel hebben vijftien bewoners en zeven medewerkers een week na de eerste vaccinatieronde positief getest op het coronavirus. De getroffen woongroep zal nu langer moeten wachten op een tweede dosis.
21/01 15u15  Zwitsers gerecht sluit ook tweede onderzoek naar Sepp Blatter zonder gevolg afHet Zwitserse parket heeft geen gevolg gegeven aan een onderzoek, dat sinds 2015 liep naar de voormalige FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Dat hebben gerechtelijke bronnen bevestigd.
21/01 15u15  Bijna 240 kleuters noodgedwongen thuis door tekort aan leerkrachten na coronabesmettingDe 238 kleuters en 22 personeelsleden van de kleuterafdeling van de school H.Familie zitten tot en met 27 januari noodgedwongen thuis. Door een corona-uitbraak zijn er te weinig leerkrachten beschikbaar.
21/01 15u15  Legendarische plaat De Kommeniste opnieuw uitgebrachtDe Kommeniste speelden op 14 januari 1980 Joy Division van het podium in de King Kong aan de Keizerstraat in Antwerpen. Een maand later kwam de split. Over en uit? Niet echt. Hun lp ‘1000 titels’ is vanaf 1 februari weer te koop. Er is dus nog veel aandacht voor dit stukje Antwerpse Belpop.
21/01 15u15  Berx juicht het testen van de Antwerpse wijken toeAntwerps gouverneur Cathy Berx juicht het initiatief van de stad Antwerpen rond het massaal testen van de bewoners in twee wijken toe.
21/01 14u15  Nieuwe fietsroute rond het volledige Gardameer is bijna klaarHet noorden van Italië zal binnenkort nog een toeristische trekpleister rijker zijn. De aanleg van een fietsroute rond het volledige Gardameer is bijna afgerond en biedt in totaal maar liefst 140 kilometer fietsplezier.
21/01 14u15  Deze knopen moet het Overlegcomité morgen doorhakkenHet Overlegcomité van vrijdag 22 januari moet zo veel mogelijk mensen een houvast bieden voor hoe ze hun krokusvakantie kunnen organiseren. Aan wat de Vlaamse onderwijssector gisteren is overeengekomen zal normaal niets meer gewijzigd worden. Maar er moeten nog andere beslissingen worden genomen.
21/01 14u15  Eveline (42) brengt 50.000 euro samen voor MS-behandeling in MoskouEveline van der Horst (42) uit Kalmthout wil zo vlug als mogelijk naar Moskou, want daar ligt haar toekomst. Eveline is MS-patiënt en hoopt dankzij stamceltransplantatie een nieuw leven te kunnen leiden. Kostprijs 55.000 euro. Een crowdfunding moet dat bedrag nu bijeen brengen.
21/01 14u15  Waterproblemen in Deurne door schade aan leidingenDoor schade aan de waterleidingen in de Hooftvunderlei en de Parkweg zijn er problemen met de watertoevoer in Deurne.
21/01 14u15  Voor een prikje naar Anderlecht: Lotto Park doet dienst als Brussels vaccinatiecentrumHet Lotto Park zal dienstdoen als vaccinatiecentrum. Vanaf begin maart zullen er maandelijks zo’n 25.000 mensen gevaccineerd worden tegen het coronavirus.
21/01 14u15  Bestuurder vindt trajectcontrole discriminerend en vecht boete aanEen 66-jarige man uit Nijlen vindt de trajectcontrole op de Lierse Steenweg in Grobbendonk discriminerend. Hij vecht daarom voor de rechtbank een opgelopen snelheidsboete op dat traject aan. “Iemand die halverwege woont en 120 per uur rijdt, krijgt geen boete”, luidde het.
21/01 13u15  Leerling lagere school op het Kiel test positief: “Waarschijnlijk Britse variant”In de stedelijke lagere school De Tandem, aan de Jan de Voslei op het Kiel, heeft een leerling positief getest op het coronavirus. Volgens het Stedelijk Onderwijs gaat het “hoogstwaarschijnlijk” om de besmettelijke Britse variant.
21/01 13u15  Parket-generaal vraagt om onschendbaarheid van Dries Van Langenhove op te heffenHet parket-generaal van Oost-Vlaanderen heeft het parlement gevraagd om de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove op te heffen. Dat meldt VRT NWS en werd bevestigd aan onze redactie.
21/01 13u15  Opnieuw zware hinder door ongeval in KennedytunnelVoor de tweede dag op rij is er stevige hinder op de Antwerpse ring richting Gent door een ongeval met vrachtwagens in de Kennedytunnel. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
21/01 13u15  Stad Antwerpen gaat als eerste volledige wijken testen: 6.500 inwoners opgeroepenDe stad Antwerpen roept inwoners in een reeks straten in de joodse buurt op om zich dit weekend en maandag te laten testen op het testdorp. In twee buurten steeg het aantal coronabesmettingen vier keer meer dan het stedelijke gemiddelde. Het is de eerste maal dat er op wijkniveau wordt getest in België.
21/01 13u15  Jambon klopt aan bij Lier over vaccinaties in cultuurcentrumVlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat de tien lokale besturen contacteren die een cultureel centrum willen inrichten als vaccinatiecentrum. Vanuit de cultuursector was er protest gerezen op die locatiekeuze. In de provincie Antwerpen is Lier alvast niet van plan om snel een andere locatie te zoeken.
21/01 13u15  Nu al vier scholen in Sint-Truiden op slot: 54 besmettingen in één schoolAl vier kleuter- en basisscholen in Sint-Truiden zijn dicht als gevolg van coronabesmettingen. Naast Schuttershof, Momentum en Villa De Raam gaat nu ook basisschool De Letterfant in Gelinden gedeeltelijk op slot. De teller van het aantal besmettingen in Schuttershof staat ondertussen op 54.
21/01 13u15  SHOPPING. Warme wanten zoals oud-presidentskandidaat Bernie SandersNiet enkel Lady Gaga, Jennifer Lopez en Jill Biden en Kamala Harris stalen de show met hun outfit tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. In het publiek zat ook oud-presidentskandidaat Bernie Sanders en hij maakte vooral indruk met zijn opvallende wanten.
21/01 13u15  A12 richting Brussel tijdlang versperd door ongeval op viaduct in WilrijkDoor een zwaar verkeersongeval op het viaduct in Wilrijk richting Brussel was de A12 een tijdlang volledig versperd. Intussen is de linkerrijstrook weer vrijgemaakt.
21/01 12u15  Opnieuw wijziging in wielerkalender: Ronde van de Algarve wordt verplaatst van februari naar meiDe Ronde van de Algarve zal dus niet doorgaan van 17 feruari tot 21 februari. De organisatie hoopt de koers in mei nog te organiseren, maar wacht nog op goedkeuring van de UCI over een nieuwe datum.
21/01 12u15  Alejandro Valverde herhaalt: “Ik start met het idee dat dit mijn laatste jaar is”Het ziet ernaar uit dat we dit seizoen voor het laatste van de kunstjes van Alejandro Valverde zullen kunnen genieten. “Ik denk dat dit mijn laatste seizoen wordt”, vertelde de intussen 40-jarige Spanjaard op de presentatie van Movistar.
21/01 12u15  Ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen schrapt 400 banenOp een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Dat melden de vakbonden.
21/01 12u15  Dronken chauffeurs krijgen sleutelhanger met naam van verongelukte PhilippeChauffeurs die betrapt worden op rijden onder invloed krijgen vanaf dit weekend een bijzondere sleutelhanger. Niet de klassieke Bob-sleutelhanger, maar een met de naam van een kind dat verongelukt is door toedoen van een dronken chauffeur. “Dat is heftig, maar ook nodig”, zegt Didier Nijs, een van de ouders die meewerken aan de nieuwe campagne van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). “Volgende week is het vijf jaar geleden dat onze zoon Philippe door een dronken chauffeur voor dood werd achtergelaten, vandaag heb ik nog altijd nachtmerries.”
21/01 12u15  Kan je met voeding je immuniteit boosten? Wat moet je dan wel en niet eten?Kun je een ziek gevoel voorkomen door keuzes te maken op je bord? En wat als je extra vitaminen wil binnenkrijgen? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft zijn advies.
21/01 12u15  A12 richting Brussel volledig versperd door ongeval op viaduct in WilrijkDoor een zwaar verkeersongeval op het viaduct in Wilrijk richting Brussel is de A12 volledig versperd.
21/01 12u15  Willebroeks talent in de kijker tijdens Week van de Belgische MuziekRadio Rivierenland brengt samen met de gemeente Willebroek een ode aan de Belgische muziek. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar tijdens ‘de Week van de Belgische Muziek’, die loopt van 8 tot 14 februari. Lokaal talent kan zich inschrijven tot 4 februari.
21/01 12u15  Straffe koffie met Antwerpse roots bij familiebedrijf coffeeRootscoffeeRoots, een ambachtelijke branderij in Kruibeke, is een op en top Belgisch familiebedrijf dat in een eeuw tijd is uitgegroeid tot een grote speler op de internationale koffiemarkt. Vrij onopgemerkt, eigenlijk. Want nu pas duiken er (opnieuw) koffiewinkels onder het eigen label Cantata op in ons land.
21/01 12u15  Elektro Dams sluit na halve eeuw de deurenIn Geel-Larum maakt Elektro Dams al een halve eeuw onderdeel uit van het straatbeeld. Eind deze maand sluit het uitbatersechtpaar de handelszaak in elektromateriaal, huishoudgerief en interieurspullen.
21/01 12u15  Team Jumbo-Visma zonder Primoz Roglic op trainingsstage in SpanjeDe Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma is zonder Primoz Roglic op trainingsstage in Spanje. De Sloveense kopman van het team moet voorlopig thuisblijven. Volgens een woordvoerder van Jumbo-Visma komt dat mede omdat Roglic te maken heeft met “COVID-19-maatregelen of -besmettingen in zijn nabije omgeving”.
21/01 12u15  Antwerps café stopt met ‘anti-Trump’-boycot: “Weer Coca-Cola op de kaart”Café Zeezicht aan de Dageraadplaats in Antwerpen is gestopt met de anti-Trump-boycot, waarin het allerlei Amerikaanse producten als Coca-Cola, Lays-chips of Heinz-sausjes van zijn menu haalde. De boycot die van start ging vanuit Antwerpen, haalde toen zelfs The Washington Post.
21/01 12u15  Vogue publiceert dan toch cover met ‘juiste’ foto van Kamala HarrisVogue kwam in een storm van kritiek terecht, omdat de coverfoto van Kamala Harris niet door het team van de vicepresident goedgekeurd was en daarenboven helemaal niet gesmaakt werd door het grote publiek. Hoewel hoofdredacteur Anna Wintour eerst nog de bekritiseerde cover verdedigde, heeft het modeblad nu toch beslist om een ‘speciale’ editie uit te brengen met de juiste foto.
21/01 12u15  COMMENTAAR. Olympisch goud telt voor Nina Derwael, maar zeker ook de restZo, dat is klaar en duidelijk gezegd. Nina Derwael, een van de uithangborden van Team Belgium, verbindt haar lot aan haar coaches. En dat is haar volste recht, ook al zijn beiden mee betrokken in een onderzoek naar misstanden in het turnen. Met die belangrijke randbemerking: de olympische medaille is één ding, maar uitzoeken of er een positief turnklimaat heerste/heerst, is minstens even belangrijk.
21/01 12u15  Nick Celis, de drijvende kracht achter Antwerps getinte nationale 3x3-ploegDe Belgische nationale 3x3-ploeg is sinds vorige week begonnen aan haar voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, dat van 26 tot 30 mei in het Oostenrijkse Graz plaatsvindt. De ruime selectie bestaat voornamelijk uit Antwerpse jongens.
21/01 11u15  ATP voegt nieuwe toernooien toe aan uitgedunde tenniskalenderDe ATP heeft kort na de start van het tennisseizoen nog twee extra toernooien aan de uitgedunde kalender toegevoegd. Het gaat om ATP-evenementen in Singapore en Marbella. Deze toernooien hebben een licentie voor één jaar ontvangen.
21/01 11u15  Dodentol van gasexplosie in Madrid loopt op: 4 slachtoffersDe balans van de enorme explosie die woensdag een gebouw in het centrum van Madrid verwoestte, is tot vier doden opgelopen na het overlijden van een zwaargewonde priester woensdagnacht, zo hebben de religieuze autoriteiten donderdag gemeld. De explosie was aan een gaslek te wijten.
21/01 11u15  Heroïne in beslag genomen bij huiszoeking in MerksemDe Antwerpse politie heeft woensdag een aanzienlijke hoeveelheid heroïne gevonden tijdens een huiszoeking in Merksem.
21/01 11u15  Wout van Aert tekent bij tot 2024 bij Team Jumbo-Visma: “We zijn het beste team van de wereld geworden”Wout van Aert heeft een nieuw contract getekend bij Team Jumbo-Visma. De Belg verlengde zijn verbintenis, die eind dit seizoen zou aflopen, tot 2024.
21/01 11u15  Fietser aangereden door auto die parkeerplaats verlaatEen fietser is woensdag lichtgewond geraakt nadat hij op de Beverse Dijk werd aangereden door een auto. De bestuurder verliet een parkeerplaats en merkte het slachtoffer te laat op.
21/01 11u15  DISCUSSIE. Denk jij dat er veel zal veranderen in de VS nu Biden president is?Eenheid, eenheid, eenheid. Zo overwinnen we alle plagen die de VS teisteren. Eenheid was de rode draad van de inauguratiespeech van president Biden. Het was te verwachten, al klonk hij fermer dan we van hem gewoon zijn. Zijn “America united” was 24 minuten lang tegengif voor de doem die Donald Trump vier jaar geleden op dezelfde plek samenvatte in zijn “Amerikaanse bloedbad”.
21/01 11u15  Vrachtwagenchauffeur rijdt fietser aanOp de Provinciale Baan in Beveren is woensdagochtend een vrachtwagenchauffeur tegen een fietser gereden. Zowel de fietser als de vrachtwagenchauffeur liepen lichte verwondingen op.
21/01 11u15  Aico Luypaert: van hockeyspeler tot voorzitter van tennisclubAico Luypaert, tot twee jaar geleden nog een van de boegbeelden van hockeyclub Mechelse, tapt tegenwoordig uit een heel ander vaatje. Sinds dit jaar is hij de nieuwe voorzitter van de tennisafdeling van KMTHC. Luypaert wil het tennis binnen de club nog verder uitbouwen.
21/01 11u15  Jill Biden in blauw, Jennifer Lopez in Chanel: dit zijn de outfits van deze inauguratieUiteraard waren het de krachtige, verzoenende speeches van Joe Biden en Kamala Harris die echt indruk maakten, maar ook de outfits van de aanwezige dames werden opgemerkt. Een overzicht van de meest opvallende looks tijdens de inauguratieplechtigheid.
21/01 10u15  Arthur De Greef (28) zet punt achter tenniscarrièreArthur De Greef (28) zet een punt achter zijn tenniscarrière. Hij gaat Ysaline Bonaventure (WTA 123) coachen. Dat heeft De Greef donderdag bekendgemaakt op Instagram.
21/01 10u15  Deze trappist verliest zijn label door verdwijnen van laatste broedersMet het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.
21/01 10u15  Elia Viviani moet twee weken rusten na kleine ingreep voor hartprobleemRenner Elia Viviani moet twee weken rusten nadat hij een kleine ingreep onderging vanwege een hartprobleem. “Mijn motivatie blijft intact”, verklaart de 31-jarige Italiaan donderdag in een persbericht van zijn team Cofidis.
21/01 10u15  Brooklyn Nets in eerste NBA-duel met Big Three onderuitVoor het eerst hebben de supersterren Kyrie Irving, Kevin Durant en James Harden samengespeeld bij Brooklyn Nets. De nieuwe “Big Three” konden echter niet voorkomen dat de club uit New York onderuit ging bij Cleveland Cavaliers. Na twee verlengingen stond er 147-135 op het scorebord in Cleveland. Colin Sexton leidde de Cavs met 42 punten naar de winst. In de tweede overtime scoorde hij maar liefst 15 punten.
21/01 10u15  “Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen mutanten”Wetenschappers van de Universiteit van Oxford werken aan nieuwe versies van het Oxford/AstraZeneca-vaccin, die bescherming moeten bieden tegen de gemuteerde varianten van het coronavirus die zijn opgedoken in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië, meldt de Britse krant The Telegraph.
21/01 10u15  IOC-lid Dick Pound: “Beter Olympische Spelen zonder toeschouwers dan geen Spelen”De Olympische Spelen van Tokio kunnen beter zonder publiek worden gehouden dan helemaal niet. Dat zegt het vooraanstaande IOC-lid Dick Pound tegen het Japanse persbureau Kyodo News. Volgens de 78-jarige Canadees zijn er zes of zeven scenario’s voor de Spelen van komende zomer. Eén daarvan is dat alleen inwoners van Japan de sportwedstrijden kunnen bezoeken.
21/01 10u15  School gaat dicht bij gebrek aan personeel na coronabesmettingenDe kinderen van zowel de kleuterschool als de lagere school van basisschool H. Familie, in de Richard Van Britsomstraat, moeten vandaag, donderdag, noodgedwongen thuis blijven. Op de school werden de voorbije dagen tal van leerkrachten en andere personeelsleden besmet met het coronavirus.
21/01 10u15  Engagement voor Mechelse natuur groter dan ooit: “Het is crazy”Het aantal mensen dat zich wil engageren voor de natuur in de Mechelse regio was nog nooit zo groot. Bij Natuurpunt hebben zich meer dan tweehonderd nieuwe vrijwilligers aangeboden. Ook de actie om geld in te zamelen voor het Beschermd Natuurpark Rivierenland slaat aan. Er is al 37.000 euro opgehaald.
21/01 09u15  Krépin Diatta staat dicht bij AS Monaco, dat 20 miljoen euro heeft klaarliggen voor de SenegaleesKrépin Diatta lijkt Club Brugge te gaan verlaten. AS Monaco deed een bod 20 miljoen euro op de 21-jarige Senegalees, die woensdagavond nog scoorde tegen KV Oostende. Een princiepsakkoord tussen Club en de Monegasken is nakend. Blauw-zwart zou ook een percentage krijgen bij een eventuele doorverkoop van Diatta. Komend weekend tegen KRC Genk is hij er al niet meer bij.
21/01 09u15  Fans hangen spandoek tegen Lamkel Zé aan BosuilTegen Cercle Brugge was hij woensdagavond nog matchwinnaar, maar het mag duidelijk zijn dat lang niet alle Antwerpfans de terugkeer van Lamkel Zé in de A-kern van de Great Old toejuichen. Donderdagochtend vroeg werd een weinig tot de verbeelding sprekend spandoek gehangen aan de hoofdingang van de Bosuil. De boodschap blijft duidelijk: voor een deel van de fans “stopt het hier niet”.
21/01 09u15  Ondanks corona: deze Antwerpse kunstgaleries breiden uitDe legendarische Zeno X Gallery heropent het herenhuis op het Zuid tegenover het Museum voor Schone Kunsten. Tijdens de lockdown gebruikte galeriehouder Frank Demaegd de ruimte al voor virtuele beurspresentaties, maar nu start een vast tentoonstellingsprogramma. Dat was geleden van 2012 toen Zeno X naar Borgerhout verhuisde. Ook andere Antwerpse galeries breiden uit ondanks of dankzij corona.
21/01 09u15  Onverwachte slachtoffers van de Brexit: Elton John, Ed Sheeran en co.Is het niet het coronavirus, dan is het de Brexit die muzikanten parten speelt. Meer dan honderd Britse artiesten, onder wie Elton John, Sting en Ed Sheeran, hebben in een open brief in de krant The Times geëist om ook na de Brexit hun tournees zonder administratieve rompslomp te kunnen voortzetten. Helaas voor hen heeft de regering van Boris Johnson beslist geen uitzonderingen toe te laten. Dat wil zeggen: voor elke lidstaat een aparte én kostelijke administratie.
21/01 09u15  Drie scholen moeten sluiten in Sint-Truiden: “Kwart positieve tests is héél erg veel”Bijna één op de vier leerlingen en personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden heeft positief getest, zo blijkt uit de eerste resultaten van de grootschalige testing. Ook de Truiense schooltjes Momentum en Villa De Raam moeten na besmettingen de deuren sluiten.
21/01 09u15  Biden krijgt “genereuze” brief van Trump, maar gaat hem niet bellenDonald Trump lapte de meeste tradities die bij de machtsoverdracht horen aan zijn laars, maar een brief achterlaten voor zijn opvolger deed hij wel. President Joe Biden noemde die “heel genereus”, maar wat erin stond wilde hij niet vertellen tot hij met Trump heeft gesproken. Dat betekent niet dat een telefoontje tussen de twee gepland staat, temperde zijn nieuwe woordvoerster meteen de verwachtingen.
21/01 09u15  Joe Biden draait op eerste dag meteen Trumps beleid terugDe Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag, op zijn eerste dag als president, uiteindelijk vijftien decreten of ‘executive orders’ ondertekend. Dat heeft Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis, bevestigd. Daaronder ook de annulatie van de moslimban en het opschorten van de financiering van muur aan de Mexicaanse grens.
21/01 07u15  Gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag daalt traag verderHet gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. Gemiddeld werden per dag 1.972,9 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 6 procent.
21/01 06u15  Martine en haar buren stappen naar gemeenteraad om bouwplannen van verkavelaars tegen te houden: “Groen moet bewaard blijven”Martine Aerts van de Bellestraat in Sint-Niklaas stapt, met de steun van haar buren, naar de gemeenteraad. Ze willen verkavelingsplannen in hun buurt tegen te houden om een groot stuk groen te redden.
21/01 06u15  Studenten stellen eindwerken tentoon in Zwijgershoek: “Van de nood een deugd gemaakt”Elk jaar presenteren de laatstejaarsstudenten van d’ Academie hun eindwerken in ’t Bau-Huis. Door de coronacrisis kon dat moment vorig schooljaar natuurlijk niet doorgaan. Maar er is een waardig alternatief.
21/01 06u15  De koeien van boer Marc produceren speciale melk: “Baby’s slapen met onze melk plots wél door”Ijshoeve De Boey in Meerdonk heeft de innovatieprijs van de provincie Oost-Vlaanderen gewonnen voor de productie van ‘A2A2-melk’. Ofwel melk die beter verteerbaar is voor mensen met melkintolerantie. “De resultaten zijn nu al veelbelovend”, zegt Marc De Boey.
21/01 06u15  Wase boeren bieden geschenkpakketten aanDe coöperatie van Wase hoeve- en streekproducenten ‘Smaak van Waas’ is gestart met de verkoop van geschenkmanden. “Met de opbrengst van de verkoop willen we ons aanbod nog verder uitbreiden”, klinkt het. “Zo kan iedereen op een eenvoudige manier lokaal kopen en zorgeloos genieten.”
21/01 06u15  400 scholen vragen subsidie om asbest te verwijderenBijna vierhonderd scholen in Oost-Vlaanderen hebben in 2018 en 2019 een subsidieaanvraag ingediend om asbest aan te pakken in hun gebouwen. Dat vernam burgemeester van Sint-Gilllis-Waas en Vlaams Parlementariër Maaike De Rudder (CD&V) na een vraag aan de bevoegde minister. “In mijn eigen gemeente hebben we het dak van de basisschool in Meerdonk kunnen vervangen met de hulp van de subsidies”, zegt de Rudder. “Het resultaat mag er zijn. Scholen asbestveilige maken is zeer belangrijk. Het is een goede zaak dat daar ook financiële ondersteuning voor is.”
21/01 05u15  Bonheidense school verstrengt om “zo lang mogelijk open” te blijvenDe gemeenteschool van Bonheiden heeft het onderwijsoverleg niet afgewacht om strengere regels in te voeren. Mondmaskers zijn er sinds woensdag streng aanbevolen voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. “We kiezen voor extra veiligheid zodat we onze school zo lang mogelijk kunnen openhouden”, zegt directrice Nadja Derewianka.
21/01 05u15  Vakbonden blazen loononderhandelingen opDe vakbonden hebben de loononderhandelingen opgeblazen en leggen zo een bommetje onder de regering van Alexander De Croo. Maar aangezien het dossier de ideologische tegenstellingen tussen de liberalen en de rest van de ploeg zou kunnen oppoken, speelt die de bal meteen terug naar de sociale partners. Werkgevers en syndicaten moeten tot midden maart proberen het eens te raken over hoeveel onze lonen mogen stijgen, zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
21/01 05u15  Al ruim 1 op de 3 organisatoren leggen data voor fysieke najaarsevenementen vastHet gros van de evenementenbranche en zijn toeleveranciers verwachten dat hun omzet ook in 2021 veel lager zal liggen dan in 2019. Dat blijkt uit een bevraging van expertisecentrum Publieke Impact. Er is evenwel hoop: 36% van de organisatoren is bezig de eerste evenementen voor te bereiden. Het gaat vooral om bedrijfsevents.
21/01 05u15  Joe Biden: een wereld van verschilEenheid, eenheid, eenheid. Zo overwinnen we alle plagen die de VS teisteren. Eenheid was de rode draad van de inauguratiespeech van president Biden. Het was te verwachten, al klonk hij fermer dan we van hem gewoon zijn. Zijn “America united” was 24 minuten lang tegengif voor de doem die Donald Trump vier jaar geleden op dezelfde plek samenvatte in zijn “Amerikaanse bloedbad”.
21/01 05u15  22-jarige Amanda Gorman was dé ster van de inauguratie van BidenDe minst bekende van de mensen die aan het woord kwamen op de inauguratie van Joe Biden als nieuwe president van de Verenigde Staten, is diegene waar het meest over nagepraat wordt. De 22-jarige Amanda Gorman, een nobele onbekende voor het grote publiek, bracht een gedicht waarmee ze de luisteraars van hun sokken blies.
21/01 05u15  Premier De Croo over presidentswissel: “Biden zal ook op ons rekenen”Joe Biden heeft nu echt zijn intrek genomen in het Witte Huis. Wij stelden aan Premier Alexander De Croo vijf vragen over de Amerikaanse presidentswissel.
21/01 05u15  Eric Goens maakt docureeks over terrorist Abdeslam die toesloeg in Zaventem en ParijsTv-maker Eric Goens (51) wordt de komende maanden behoorlijk incontournable op de Vlaamse televisie, maar het programma waarnaar het meest wordt uitgekeken, is Salah. In die vierdelige Eén-documentaire gaat Goens op zoek naar wie Salah Abdeslam, een van de verdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, werkelijk is. “Ik ben in zijn kop geraakt, denk ik.”
21/01 05u15  Nina Derwael: “Als mijn coach stappen moet ondernemen, dan ben ik mee”Ondanks haar nog jonge leeftijd is Nina Derwael (20) een mondige dame. In De Thuismatch - de podcast van Sporza - legt ze bij Ruben Van Gucht haar ziel bloot. Met daarbij enkele verrassende uitspraken, vooral in verband met het onderzoek naar mentaal misbruik in de Belgische turnwereld. “Dat blijft ons achtervolgen”, aldus Derwael.
21/01 05u15  Bart Wellens wordt ploegleider in WorldTourMomenteel is hij nog louter ploegleider van de crossafdeling Tormans - Wanty Gobert, maar Bart Wellens (42) zal ook op de weg ingeschakeld worden. Sportieve baas Hilaire Van der Schueren is tevreden over de voormalige (tweevoudig) wereldkampioen veldrijden. “Bart doet het prima.”
21/01 05u15  COMMENTAAR. KV Mechelen kijkt nog altijd meer achter zich dan voor zichGeen historische vijfde over­winning op rij voor KV Mechelen. Fi Vanhoof blijft tot nader order de Mechelse zegekoning in ­eerste klasse, met zes over­winningen op rij in 1991. Tegen Standard begon KV nochtans niet slecht.
21/01 05u15  Rubin Seigers (23) naar Westerlo: “Ik kijk ernaar uit”De onderhandelingen met Genk sleepten een tijdje aan, maar gisteren zette de 23-jarige centrale verdediger Rubin Seigers dan toch zijn kribbel onder een contract tot 2024 bij Westerlo. “Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging”, zegt de Kempenaar die vorig jaar op huurbasis bij Beerschot voetbalde. Daar aanhoudend blessureleed kwam hij daar wel weinig aan spelen toe.
21/01 05u15  ‘Montignards’ openen theaterwinkel op het Zuid en maken eigen soapVrijdag openen acht podiumkunstenaars De Theaterwinkel in de Montignystraat op het Zuid. Je kan er bijvoorbeeld een theatrale wandelpartner inhuren om een rondje mee te doen. Betalen doe je door een praatje te slaan.
21/01 05u15  Twee architecten recupereren hout met BuurmanIn een oude vleeshal in de Damwijk omringen twee architecten zich deze dagen met stapels hout. Hout dat normaal naar de afvalstapel zou gaan, willen zij een tweede leven geven met vzw Buurman. De twee Antwerpenaren starten nu een growfunding om geld in te zamelen om van hun vleeshal en echte werkplaats te maken.
21/01 05u15  ALLEMAAL ANTWERPEN: “Boodschappen voor de meisjes van ’t Schipperskwartier”Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Jeorge (57).
21/01 05u15  CD&V Wijnegem wil dat zorgverleners sneller parkeerplek vindenZorgverstrekkers moeten vlotter kunnen parkeren in de overvolle Wijnegemse straten. Dat vindt CD&V-raadslid Inge Carpentier.
21/01 05u15  Waardig ouder worden in blokje van 40 vierkante meterDe coronacrisis heeft de drempel tot het woonzorgcentrum nog verhoogd. Het Wijnegemse bedrijf Hahbo, al 90 jaar specialist in modulaire houtbouw, speelt hier op in met Cango: een compacte – veertig vierkante meter –, maar ingenieus ingerichte woonmodule op maat van wie zo zelfstandig mogelijk oud wil worden. “Bovendien staat hij in één dag instapklaar in de tuin van bijvoorbeeld de kinderen”, aldus Hahbo-directeur Benoit Somers.
21/01 05u15  Nieuwe groene zithoek voor bewoners woonzorgcentrum CompostelaOp de hoek van de Lucien Hendrickxlei en de Schanslaan in Borsbeek zal over enkele weken een groene zithoek ontstaan. Het moet een rustpunt worden voor onder meer de bewoners van woonzorgcentrum Compostela.
21/01 05u15  Heistse Instagrammama’s bouwen après-skifeestje in woonkamerInstagrammama’s Annelies Vervoort (34) en Joyce Guillé (32) uit Heist-op-den-Berg organiseren vrijdag een knalfuif voor al wie de lockdown grondig beu is. Ze huurden deejays in voor een avondje après-skiplezier en iedereen kan in zijn eigen woonkamer meedansen.
21/01 05u15  DAF wil dit jaar verlies van 2020 goedmaken: “We zitten bijna weer op pre-coronaniveau”De DAF-fabriek in Oevel (Westerlo) wordt sinds kort geleid door iemand uit Westerlo: ingenieur Stijn Van Eyken. Hij werd eind 2020 benoemd tot managing director van DAF Trucks Vlaanderen. Van Eyken mag DAF in 2021 weer mee naar performante tijden loodsen, want het zand dat het Covid-virus in de machinerie van de wereldeconomie strooide, gaf ook de DAF-productie een knauw van 30%. Al hoopt de vrachtwagenconstructeur dit jaar die dip meer dan in te halen. “We kregen een flinke tik, maar we zien ook herstel”, zegt president-directeur Harry Wolters, die voor onze krant terugblikt op 2020, maar ook vooruitkijkt.
21/01 05u15  Stadsregio Turnhout start opmaak van gezamenlijk mobiliteitsplanVeel meer verplaatsingen te voet, met de fiets of het openbaar vervoer én een kwart minder verplaatsingen met de auto. Dat is de ambitieuze doelstelling die de gemeenten van de stadsregio Turnhout tegen 2035 willen bereiken. “Gewoon gaan”, zegt de Vosselaarse burgemeester Gilles Bultinck (CD&V).
21/01 05u15  Danich (35) moet noodgedwongen wachten met opening van zijn kapsalonOp 1 november wilde Danich Hussein (35) zijn nieuwe kapsalon openen in het centrum van Arendonk. De tweede lockdown besliste er anders over. “Dat is frustrerend. Ik investeerde meer dan 20.000 euro in de zaak en sta te popelen om de inwoners te leren kennen.”
21/01 05u15  COLUMN. Een blauwtje oplopen bij de kapperDe kappers zijn dicht. In Arendonk is er zelfs eentje onfortuinlijk in de startblokken blijven steken, zo lees je verder in dit katern. Los van onze wilde haren snakken we allemaal naar die diepgaande gesprekken bij coiffeur Gilbert of kapsalon Annita.
21/01 05u15  Carnavalisten bouwen nieuw dorpsmonument: Weldse BokNa de teljoorlekkers van Arendonk en de pieren van Ravels krijgen nu ook de bokken van Weelde een eigen dorpsmonument. In een loods op de oude NAVO-legerbasis zijn enkele lokale carnavalisten volop bezig met de bouw van ‘de Weldse Bok’.
21/01 05u15  Nieuwe poging voor verkaveling KateratKolmont, Novus Projects en IOK dienen een nieuwe verkavelingsaanvraag in voor het gebied Katerat in Mol Sluis. De provincie Antwerpen weigerde in 2017 een eerste aanvraag.
21/01 05u15  Gemeente Mol koopt drie voortuinstroken voor aanleg voetpadDe gemeente Mol koopt drie voortuinstroken in de Sint-Apollonialaan voor de aanleg van een veilige voetgangersverbinding tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.
21/01 04u15  Herentals koopt 11 hectaren grond voor boscompensatieDe stad Herentals koopt van Umicore in Olen 11 hectaren gronden om er bossen te laten aanplanten van eigenaars die elders bomen hebben gerooid om bouwprojecten te realiseren. Boscompensatie heet dat. De stad wil zo zijn bosareaal op peil houden. Een win-winsituatie. Behalve voor de mannen de Koninklijke Model Aero Club Herentals. Die gebruiken al 52 jaar de terreinen, maar moeten nu opkrassen. “Een donderslag bij heldere hemel”, zegt secretaris Gunther Cuypers.
21/01 03u15  STANDPUNT. Een dag van hoopNa een allerlaatste toespraak waarin hij nog maar eens vertelde wat voor een fantastische president hij is geweest, maakte Donald Trump woensdag eindelijk plaats voor zijn opvolger. De inauguratie van Joe Biden was een dag waar velen naar uitgekeken hebben, als naar een nieuw begin, naar licht na de duisternis, eenheid na verdeeldheid. Maar of de aanstelling van een nieuwe president voldoende is om het tij in de Verenigde Staten te keren, zal nog moeten blijken. Biden staat voor een gigantische opdracht.
21/01 03u15  Wereldprimeur: Antwerpse horecazaak bereidt ijsjes en patisserie zonder suikerOp Valentijnsdag opent op de De Keyserlei Sano: een nieuwe zaak die zonder suiker werkt. Nochtans lijkt de menukaart een suikerbom: vers gedraaid ijs, wafels, patisserie, milkshakes, chocolade, zoete koffie, … “Je kunt die producten even lekker bereiden zonder toegevoegde suikers”, zeggen de Antwerpse initiatiefnemers Thierry Huion en Gunther Vanbeselaere.
21/01 00u15  REACTIES. Vercauteren: “Ik heb begrip voor het feit dat niet iedereen even vrolijk was”Of Frank Vercauteren getwijfeld had om Lamkel Zé te zetten? “Helemaal niet”, zei de Antwerp-coach achteraf. “Het was mijn bedoeling om hem stelselmatig te brengen, maar als Mbokani en Refaelov dan uitvallen…”
21/01 00u15  Sociale media-verbod? Dan post ploegmaat Lamkel Zé maar op InstagramMet de beslissende 1-0 kroonde Didier Lamkel Zé zich tot matchwinnaar in Antwerp-Cercle Brugge. Daar horen natuurlijk vieringen in de kleedkamer en filmpjes op sociale media bij, ware het niet dat Lamkel Zé een verbod kreeg opgelegd door de club. Ampomah mag dan weer wel doen wat hij wil op Instagram. En dus was de Ghanees cameraman met dienst achteraf.
21/01 00u15  Manchester United wint bij het Fulham van Denis Odoi en is opnieuw leider in EngelandManchester United heeft woensdag een inhaalwedstrijd in de Engelse Premier League met 1-2 winnend afgesloten bij Fulham. ManU is daardoor opnieuw leider. Bij de thuisploeg kwam Denis Odoi niet van de bank.
20/01 23u15  ONS OORDEEL. Geen uitblinkers bij Antwerp, Lamkel Zé wel matchwinnaarAntwerp heeft in eigen huis nipt gewonnen van hekkensluiter Cercle Brugge (1-0). In een matige partij viel het doelpunt pas in het slot. Niemand minder dan Didier Lamkel Zé was de maker ervan. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
20/01 23u15  Winkelen tijdens verlengde soldenperiodeDe verkoop kon beter, hoor je op veel plaatsen verkondigen. Echt verwonderlijk is het dus niet dat de overheid beslist heeft de wintersolden met een paar weken te verlengen tot 14 februari. Extra tijd dus om gunstkoopjes alsnog in de wacht te slepen.
20/01 23u15  COMMENTAAR. Terugkeer van Lamkel Zé als afscheid van ‘oude’ AntwerpDaar stond hij dan in de basis. Nummer 7. Didier Lamkel Zé. Een even verrassende als verwachte apotheose van weken verhitte discussie rond het Kameroense enfant terrible. Verwacht omdat Vercauteren met een overdosis afwezige spelers worstelde. Verrassend omdat hij pas nét een ‘aller-allerlaatste kans’ had gekregen, tot ongenoegen van een deel van de fans. Die laatsten moeten zich nu geen illusies meer maken: het ‘oude’ Antwerp is écht wel dood en begraven. Take it or leave it.
20/01 23u15  Uitgerekend Lamkel Zé trekt Antwerp over de streep tegen Cercle BruggeDe scenarioschrijver op de Bosuil is wel een héle straffe. Het was ongelofelijk. Didier Lamkel Zé (24) stond tegen de rode lantaarn meteen in de basis en bezorgde zijn ploeg in de slotfase nog de zege ook. Al werd niet iedereen daar even vrolijk van.
20/01 23u15  Gary Wilson pot 147 maximumbreak weg op WST Pro snooker… en verliestHet nieuwe WST Pro snookertoernooi, dat maandag in Milton Keynes van start ging, heeft niet lang op zijn eerste 147 maximumbreak moeten wachten. Gary Wilson (WS-20) potte woensdag in het tweede frame van zijn vijfde groepswedstrijd vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg. Desondanks verloor Wilson de partij tegen Liam Highfield (WS-57) met 2-1.
20/01 23u15  REACTIES. Beerschot: “We krijgen te veel goals tegen”Het avontuur van Will Still bij Beerschot is in mineur gestart. Marius Noubissi deed zijn nieuwe coach na twee minuten hopen op een droomdebuut, over negentig minuten waren de Mannekes meer dan een maatje te klein voor Eupen. “We begonnen goed aan de match, maar daarna gingen de kopjes naar beneden”, aldus Still.
20/01 22u15  REACTIES. KV Mechelen: “Niet vergeten vanwaar we komen”Thibaut Peyre weigerde te praten over een offday voor KV Mechelen. “Dat zou te makkelijk zijn. We hebben een stevige tik gekregen. Verdiend ook. Standard heeft ons overklast. Wat ons overkwam net na de rust? Daar heb ik ook geen uitleg voor. Het valt niet te verklaren hoe we zoveel kansen kunnen weggeven op zo’n korte tijd. In zeven minuten tijd hebben we de match helemaal weggegeven.”
20/01 22u15  Middelbare scholen extra week dicht voor krokusvakantieEr komt een week ‘afkoelingsperiode’ vanaf 8 februari in de vorm van afstandsonderwijs voor leerlingen van het gewoon secundair onderwijs. Dat is woensdagavond beslist op het overleg tussen de onderwijspartners. Voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar komt een mondmaskerplicht als er een besmetting of quarantaine is in de klas. Het Overlegcomité zal zich vrijdag over de voorstellen buigen.
20/01 22u15  COMMENTAAR. Beerschot van revelatie naar frustratieHet debuut van de jongste trainer op het hoogste niveau in de geschiedenis van het Belgische profvoetbal was er een in mineur. Na het plotse vertrek van Hernan Losada is het niet eerlijk om Will Still meteen af te rekenen op de tegenvallende prestatie van Beerschot am Kehrweg. De vrije val was al een tijdje geleden ingezet.
20/01 22u15  Jimmy De Jonghe (ex-Beerschot) op weg naar RoemeniëNa een half jaar inactiviteit lijkt Jimmy De Jonghe eindelijk een nieuwe club gevonden te hebben. De 28-jarige linksback zat sinds het faillissement van Lokeren zonder club, maar er ligt nu een contract voor hem klaar bij het Roemeense FC Arges.
20/01 22u15  Bornauw en FC Köln bezorgen Raman en Schalke een kater in Duitse kelderkrakerFC Köln heeft woensdag met 1-2 gewonnen bij Schalke 04 op de zeventiende speeldag van de Duitse Bundesliga. Het winnende doelpunt viel pas diep in de blessuretijd.
20/01 22u15  Verrassing van formaat: Lamkel Zé startte in de basis bij Antwerp tegen CercleDidier Lamkel Zé startte woensdagavond in de basis bij Antwerp in het duel tegen Cercle Brugge op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League, nauwelijks enkele dagen nadat hij van de club zijn “allerallerlaatste kans” had gekregen en voor het eerst sinds lang weer mocht meetrainen met de A-kern.
20/01 22u15  Lier schenkt ‘heks’ Cathelyne Van den Bulcke na 431 jaar eerherstel“Ik verklaar dat de vervolging en veroordeling van Cathelyne Van den Bulcke, Anna Cops en Anneken Faes voor hekserij onrechtvaardig en onjuist was.” Met deze woorden schonk de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) woensdag het drietal uit Nijlen na 431 jaar eerherstel.
20/01 22u15  Tunesische interesse voor Togui (KV Mechelen)William Togui staat in de belangstelling van de Tunesische topclub Espérance de Tunis. De club zou hem willen uitlenen tot aan het einde van het seizoen. KV Mechelen zoekt naar een oplossing voor Togui in de vorm van een uitleenbeurt om hem opnieuw vertrouwen te laten opdoen.
20/01 22u15  LIVE. Ongelofelijke pech houdt Antwerp van voorsprong tegen CercleOndanks een teleurstellende prestatie won Antwerp zondag toch in Gent. Vanavond krijgt de Great Old hekkensluiter Cercle Brugge op bezoek. Kan rood-wit nu wel schitteren? Volg hier alles LIVE!
20/01 21u15  ONS OORDEEL. Beerschot ondermaats, zware buis voor verdedigerDe eerste wedstrijd van Beerschot onder Will Still is er een in mineur geworden (3-1). Noubissi opende al heel snel de score, maar Eupen trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
20/01 21u15  ONS OORDEEL. Zwak KV Mechelen met maar liefst vijf gebuisdenKV Mechelen heeft geen vijfde keer op rij gewonnen. Integendeel. Bij de rust stond Standard nog maar 0-1, maar Malinwa zakte in de tweede helft volledig weg (0-4). Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
20/01 21u15  Debuut in mineur voor Still: Beerschot kansloos onderuit in EupenHet avontuur van Will Still bij Beerschot is in mineur gestart. Marius Noubissi deed zijn nieuwe coach na twee minuten hopen op een droomdebuut, maar over negentig minuten waren de Mannekes meer dan een maatje te klein voor Eupen.
20/01 21u15  Standard maakt meedogenloos einde aan zegereeks KV MechelenDe Mechelse tgv is na een 12 op 12 abrupt tot stilstand gekomen. In een duel dat nooit kon beklijven strafte Standard de collectieve offday van KV Mechelen genadeloos af. Zo wordt de opmars van geel-rood (even) gestuit, terwijl Leye na drie duels met een foutloos rapport kan pronken.
20/01 21u15  Moord in appartement in Borgerhout maandag voor assisenIn het justitiepaleis is woensdag de jury samengesteld voor de eerste Antwerpse assisenzaak van 2021. Vanaf maandag staat Mohamed Ebrahimi (48) terecht voor de moord op een naamgenoot, die ook verre familie van hem was. In december 2017 stak hij het slachtoffer dood in een appartement aan Hof ter Lo in Borgerhout.
20/01 21u15  Opvallend veel beveiliging rond Bosuil uit voorzorg voor ontevreden supportersOpvallend veel beveiliging rond het Bosuilstadion voor de wedstrijd Antwerp-Cercle Brugge vanavond. In coronatijden is er normaal nooit politie aanwezig, maar nu enfant terrible Didier Lamkel Zé aan de oppervlakte komt, is heel Antwerp alert voor ontevreden supporters.
20/01 20u15  Sint-Filippusschool plukt de vruchten van klimaatactieDat de Sint-Filippusschool nu haar eigen kleine fruitboomgaard heeft, hebben directeur Tim Dens, zijn team en 260 leerlingen te danken aan de wijkverenigingen Atheneum en Donk.
20/01 20u15  44.000 eigenaars zonnepanelen stellen Vlaamse overheid in gebrekeDe beslissing van het Grondwettelijk Hof om een decreet te vernietigen van de Vlaamse Overheid over het voordeel van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen, zette heel wat kwaad bloed. Tienduizenden mensen voelen zich bekocht. Ondertussen hebben meer dan 44.000 eigenaars van zonnepanelen zich verenigd in een Facebookgroep. Ze willen de Vlaamse Overheid in gebreke stellen.
20/01 20u15  Droom van Trump: nachtmerrie voor Republikeinen“We komen terug in een of andere vorm,” zei Donald Trump in zijn toespraak voor zijn vertrek. Wat die vorm zal zijn, beslist hij zelf. Of dat nog zal kunnen in een publiek ambt hangt af van de houding van de Republikeinse partij bij het tweede impeachmentproces. De signalen uit die hoek zijn niet erg geruststellend voor de voormalige president. Zeker niet nu hij zou overwegen een eigen partij op te richten.
20/01 20u15  President Joe Biden in eerste speech: “Niet elk meningsverschil is aanleiding tot oorlog”Joe Biden heeft in zijn eerste toespraak als Amerikaans president gehamerd op eenheid. “Dat is de enige weg vooruit”, zei de Democraat. “Niet elk meningsverschil is een aanleiding tot oorlog.”
20/01 20u15  Proefproject rond extra wissels bij hoofdblessures in Premier League goedgekeurdDe Premier League heeft het licht op groen gezet voor een proefperiode met twee extra wissels in het geval van een hersenschudding. Dat liet de Engelse professionele voetballiga woensdag weten. Bedoeling is om spelers te beschermen tegen blijvende schade.
20/01 20u15  Bob Jungels geeft meer uitleg bij afwezigheid in Vlaamse klassiekers: “Aan den lijve ondervonden dat je niet alles kan rijden”Bob Jungels zal er dit jaar niet bij zijn in de Vlaamse klassiekers. Dat vertelde hij woensdag op de mediadag van zijn team AG2R-Citroën. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne van 2019 kiest voluit voor het Ardense werk en rittenkoersen van een week.
20/01 20u15  Horecabazen moeten Zoerselaars motiveren om zich te laten vaccinerenDe gemeente Zoersel gaat een campagne lanceren waarbij de Zoerselse horecahouders de inwoners mee moeten motiveren om zich te laten vaccineren. Deze week werden de foto’s genomen. De campagne start binnen enkele weken.
20/01 20u15  De Croo en Jambon pleiten voor tijdelijk verbod op niet-essentiële reizenPremier Alexander De Croo zal op de Europese top van donderdag pleiten voor een tijdelijk en gericht verbod op niet-essentiële reizen. Dat bevestigde hij woensdagavond in het VRT-journaal. “We zitten nu in een iets betere situatie, maar de minste vonk kan ervoor zorgen dat de cijfers weer sterk stijgen. Dat moeten we vermijden.”
20/01 20u15  Kristien Hemmerechts schenkt persoonlijk archief aan LetterenhuisHet Letterenhuis in Antwerpen, dat zichzelf het geheugen van de Vlaamse literatuur noemt, verwelkomt het archief van Kristien Hemmerechts (65). Dat archief bevat manuscripten en honderden brieven van bekende schrijvers zoals Leonard Nolens, Patricia De Martelaere, Stefan Hertmans en haar overleden echtgenoot Herman de Coninck. Ook niet gepubliceerde schriften en tal van foto’s maken deel uit van het archief. Dat overspant de volledige literaire carrière van de schrijfster, te beginnen bij haar eerste Engelstalige notitieboekjes tot en met haar meest recente roman, Ik ben Emma.
20/01 20u15  Tot eind maart geen TUI-vluchten op Antwerpse luchthavenAl tot eind maart zullen er op de luchthaven van Antwerpen geen vluchten van Tui Fly meer plaatsvinden. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag beslist.
20/01 20u15  LIVE. Lamkel Zé in basis bij Antwerp tegen Cercle BruggeOndanks een teleurstellende prestatie won Antwerp zondag toch in Gent. Vanavond krijgt de Great Old hekkensluiter Cercle Brugge op bezoek. Kan rood-wit nu wel schitteren? Volg hier alles LIVE!
20/01 20u15  Belgische kappers hebben vragen bij perfect geknipte voetballersIn Duitsland en Nederland is er al een debat over opgelaaid en ook in België is het de kappersfederatie Coiffure.org niet ontgaan: heel wat voetballers beoefenen dezer dagen hun beroep met professionele kapsels, ook al zijn de kapsalons al maanden gesloten.
20/01 20u15  Oostenrijkse skiester Nina Ortlieb loopt zware knieblessure opDe Oostenrijkse skiester Nina Ortlieb heeft woensdag tijdens de trainingen voor de Wereldbekermanche afdaling bij de vrouwen in het Zwitserse Crans-Montana bij een valpartij een zware kwetsuur aan de rechterknie opgelopen, zo maakte de Oostenrijkse federatie bekend.
20/01 20u15  “Automobilisten maken foto’s van hoe weinig centimeter ze over hebben”De Turnhoutse woonerven, waar een maximumsnelheid van 20 km/u geldt zodat kinderen er veilig kunnen spelen, worden uitgerust met boldrempels. Een wapen in de strijd tegen verkeersslachtoffers volgens de ene, nutteloze autovernielers volgens de andere.
20/01 20u15  Kafka op het kerkhof van SilsburgDe Antwerpse familie Arnouts zit met een kater na de begrafenis van stamvader Armand en zijn echtgenote Marie-Louise. Beiden stierven op amper twee maanden tijd van elkaar, na een huwelijk van zeventig jaar. Er was al een urne voor Armand geplaatst op de begraafplaats van Silsburg, de assen van zijn echtgenote twee maanden later bij hem zetten mocht niet. Dan moest de familie een familiegraf nemen. Kostprijs: 1.500 euro en nog een heleboel regels.
20/01 19u15  Van straf met uitstel naar zeven jaar effectief voor moordpoging in LierHet Antwerpse hof van beroep heeft David D.R. (40) uit Lier zwaarder bestraft voor het neersteken van zijn liefdesrivaal. De vijf jaar cel met probatie-uitstel die hij in eerste aanleg had gekregen, werd woensdag omgezet in zeven jaar effectief.
20/01 19u15  Engagement voor Mechelse natuur groter dan ooit: “Het is crazy!”Het aantal mensen dat zich wil engageren voor de natuur in de Mechelse regio was nog nooit zo groot. Bij Natuurpunt hebben zich meer dan tweehonderd nieuwe vrijwilligers aangeboden. Ook de actie om geld in te zamelen voor het Beschermd Natuurpark Rivierenland slaat aan. Er is al 37.000 euro opgehaald.
20/01 19u15  Staf ‘Kodak’ Kempenaers dankt redders na negenvoudige reanimatieIn het ziekenhuis van Turnhout revalideert Westelnaar en fotograaf Staf Kempenaers (64) nadat hij bijna anderhalve week geleden door hartproblemen onwel was geworden in zwembad De Beeltjens in Westerlo. “De dokters hebben me verteld dat ze me in totaal negen keer hebben moeten reanimeren. Momenteel voel ik me vrij goed, maar het is duidelijk dat mijn lichaam iets heeft meegemaakt. Het komt er nu op aan rustig op te bouwen.”
20/01 19u15  Boldrempels verdelen buurt: “Automobilisten maken foto’s van hoe weinig centimeter ze over hebben”De Turnhoutse woonerven, waar een maximumsnelheid van 20 km/u geldt zodat kinderen er veilig kunnen spelen, worden uitgerust met boldrempels. Een wapen in de strijd tegen verkeersslachtoffers volgens de ene, nutteloze autovernielers volgens de andere.
20/01 19u15  Dronkenman randt minderjarige meisjes aan op StatiepleinVerscheidene minderjarige meisjes werden eind 2019 op het Statieplein in Mol aangerand door een dronken man. Een van de meisjes vluchtte in allerijl een café binnen om haar vader te bellen. De dader, een 29-jarige man uit Antwerpen, moest zich voor de rechtbank verantwoorden.
20/01 19u15  Kattin Pablo speelt hoofdrol in zoekboek Kontichse illustratriceWaar is Wally? Die kennen we al. Maar waar is Pablo? De Kontichse illustratrice Julie Vangeel (30) heeft met Het jaar van Pablo een eerste eigen zoekboek uit, geïnspireerd op de wereldwijd populaire Britse jeugdboekenserie. Met Pablo, haar zwart-witte kattin van 3,5 jaar, in de hoofdrol.
20/01 19u15  Wout van Aert vertrok met tegenzin op stage, maar draaide de knop om“Ik was liever niet op stage gegaan”. Dat zei Wout van Aert eerder deze week in een interview met uw krant. Maar de Belgische veldritkampioen is echt wel graag in Spanje, benadrukt Jumbo-Visma.
20/01 19u15  Burgemeester Schoten ziet geen probleem in dineren in camperHet ziet er naar uit dat Danny Rijmenants van Pot-au-Feu zijn campagne voor een romantisch diner met Valentijn toch kan opstarten. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) is niet geneigd om op te treden tegen het serveren van maaltijden in campers op de semipublieke parking naast Danny’s restaurant.
20/01 19u15  Primeur in Vlaanderen: Deme baggert op vloeibaar aardgas op de ScheldeOm de Schelde toegankelijk te houden voor grote schepen moet er constant gebaggerd worden. Waterbouwkundig bedrijf Deme uit Zwijndrecht zette voor het eerst een schip in op vloeibaar aardgas (LNG). Het ging om de Scheldt River, een sleephopperzuiger. Die werd afgelopen week aan de Kallosluis (op Linkeroever) volgetankt met de brandstof.
20/01 19u15  Antwerp ook zonder Refaelov en Mbokani, én twee nieuwe coronagevallenZe vallen ineens als vliegen bij Antwerp. Faris Haroun was al out voor de match van woensdagavond tegen Cercle met last aan de kuit, Martin Hongla is geschorst. Maar dat is lang niet alles.
20/01 19u15  Van Hool kan toch meedingen naar megaorder e-bussen De LijnDe Lijn paste op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) de aanbestedingsprocedure van een eerste reeks elektrische bussen aan. Daardoor kan ook de Lierse busbouwer Van Hool meedingen naar het contract. Door de strenge selectiecriteria was dat eerst niet het geval. Het bedrijf zegt over de nodige technologie, kennis en ervaring te beschikken. Ze nemen akte van de aanpassing.
20/01 19u15  Basketbalvrouwen van Namen en Sint-Katelijne-Waver verliezen ook tweede wedstrijd in EuroCupNamen en Sint-Katelijne-Waver hebben woensdag ook hun tweede wedstrijd in de EuroCup basketbal voor vrouwenteams verloren.
20/01 19u15  Goed nieuws voor Diego Ulissi na nieuwe hartcontrole: “Hoop op een progressief herstel”De Italiaanse wielrenner Diego Ulissi kan hopen op “progressief herstel” na een nieuwe controle van zijn hart. Dat liet zijn ploeg UAE Team Emirates woensdag weten.
20/01 19u15  Antwerpen tweede dodelijkste stad door luchtverontreinigingAntwerpen is de tweede dodelijkste stad door luchtverontreiniging, na de Spaanse hoofdstad Madrid. Dat blijkt uit een studie naar de sterftegraad aan de gevolgen van stikstofdioxide of NO2. Brussel staat op de achtste plek. Al is er wel een nuance, de studie is gebaseerd op meetresultaten uit 2015.
20/01 19u15  LIVE. Bordjes hangen al snel terug gelijk in Eupen-BeerschotMet de nederlaag tegen Club Brugge (0-3) en het vertrek van trainer Losada beleefde Beerschot geen al te beste weekend. Een zege is ondertussen ook al geleden van november. Kunnen de Mannekes onder nieuwbakken T1 Will Still de volle buit pakken in Eupen? Volg hier alles LIVE!
20/01 18u15  Zes scholen nemen weggeschonken Mechelenbons in ontvangstZes Mechelse basisscholen namen woensdag een stapeltje Mechelenbons in ontvangst. Die werden door oppositiepartij CD&V ingezameld bij mensen die er geen nood aan hebben. Met de bons kunnen de scholen materiaal of andere producten aankopen voor kwetsbare kinderen.
20/01 18u15  Lukas Jacobs 20 jaar burgemeester Kalmthout: “Heidebrand grootste ramp uit carrière”Twintig jaar geleden, op 19 januari 2001, legde Lukas Jacobs (CD&V) de eed af als nieuwe burgemeester van Kalmthout. Met zijn 32 jaar was hij een van de jongste burgemeesters ooit in de gemeente. Twee decennia later blikt hij terug.
20/01 18u15  Ellen Van Loy is op haar 40ste nog altijd gek van veldrijden en gaat door: “Ik wil me nog steeds mengen in de debatten”Ellen Van Loy zal ook na dit seizoen nog in het veld te zien zijn. De inmiddels veertigjarige renster van Baloise-Trek Lions heeft nog steeds niet genoeg gekregen van het veldrijden en breit een vervolg aan haar carrière.
20/01 18u15  Projectontwikkelaars betalen ruim 3,6 miljoen voor aanleg park of speelpleinProjectontwikkelaars legden in 2020 ruim 3,6 miljoen euro op tafel voor de realisatie van een park, fietsenstallingen en speelterreinen. Dat is meer dan in 2019, want toen was dat 1,4 miljoen euro.
20/01 18u15  Westerlo strikt centrale verdediger Seigers (ex-Beerschot)Westerlo heeft er een nieuwe centrale verdediger bij. De jonge Rubin Seigers (23) komt over van Racing Genk. Seigers werd vorig seizoen nog door de Genkenaren uitgeleend aan Beerschot, maar raakte zwaar geblesseerd aan de knie.
20/01 18u15  Grootschalige testing op Joodse school in Antwerpen uit vrees voor corona-uitbraakDonderdag wordt in de Jesode-Hatora Beth-Jacob, de grootste erkende Joodse school in ons land, een grootschalige coronatesting uitgevoerd door een interventieploeg van het UZA. Die testing komt er mede uit vrees voor een corona-uitbraak op de school.
20/01 18u15  Dodelijk ongeval op E313 na aanrijding in staart van fileOp de E313 in Massenhoven (Zandhoven) vond woensdagmiddag een dodelijk ongeval plaats in de richting van Antwerpen. De snelweg was er meer dan twee uur volledig afgesloten. Het ongeval gebeurde in de staart van de file na het ongeval in de Kennedytunnel eerder vandaag.
20/01 18u15  Zware explosie in centrum van Madrid: minstens drie dodenIn een flatgebouw in het centrum van Madrid heeft zich woensdag een zware gasexplosie voorgedaan. Er zijn al minstens drie doden geborgen en verschillende gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht.
20/01 18u15  Viruswaanzin trekt oproep in om te betogen in straat van burgemeesterDe vzw Viruswaanzin trekt haar oproep van maandagavond om komende zaterdag in de straat van burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) te gaan manifesteren opnieuw in. “Een misverstand”, neemt de groepering die zich verzet tegen de huidige coronamaatregelen bij monde van woordvoerder Michael Verstraeten gas terug. “We roepen iedereen alleen maar op om individueel te gaan wandelen in de stad en zo ons ongenoegen te uiten. Op een bepaalde plaats samenkomen of de burgemeester viseren, doen we niet.”
20/01 18u15  LIVE. Het is zover: Joe Biden is nieuwe president van Verenigde StatenDe Democraat Joe Biden (78) heeft woensdagmiddag (lokale tijd) de eed afgelegd als 46ste president van de Verenigde Staten. Biden volgt de Republikein Donald Trump op, die zoals eerder aangekondigd niet aanwezig was bij de eedaflegging. De ex-president brak zo met een jarenlange traditie. Volg alle ontwikkelingen hier live.
20/01 18u15  LIVE. Still zet Coulibaly op bank en laat Noubissi starten tegen EupenMet de nederlaag tegen Club Brugge (0-3) en het vertrek van trainer Losada beleefde Beerschot geen al te beste weekend. Een zege is ondertussen ook al geleden van november. Kunnen de Mannekes onder nieuwbakken T1 Will Still de volle buit pakken in Eupen? Volg hier alles LIVE!
20/01 18u15  LIVE. Druijf voor het eerst in basis bij KV Mechelen tegen StandardKV Mechelen won haar laatste vier wedstrijden en klimt stilaan naar boven in de stand. Vanavond komt Standard, dat met zijn nieuwe coach Mbaye Leye 6 op 6 pakte, op bezoek. Kan Malinwa de zegereeks voortzetten? Volg hier alles LIVE!
20/01 18u15  Een jaar effectieve celstraf voor geweld tegen zussenDe rechter heeft een Montenegrijn uit Mechelen een jaar effectieve gevangenis gegeven omdat hij zijn twee zussen heeft geslagen en geterroriseerd. Ook spuwde hij in het eten bij een van hen. Beklaagde, Haki R., kon niet verdragen dat zijn jongste zus contact had met jongens.
20/01 18u15  Pierre Marcolini maakt chocolade (voor publiek) in vroegere viswinkel Van BladelZopas verhuisde chocolatier Pierre Marcolini in de Antwerpse binnenstad van de Korte Gasthuisstraat naar de Schrijnwerkersstraat. Hij installeerde er een open productiezone, waar de klanten het hele proces van het chocolade maken kunnen aanschouwen.
20/01 18u15  Vier geïnteresseerden om zwembad Zoersel te bouwenVier bedrijven hebben een voorstel ingediend voor de bouw en exploitatie van een nieuw intergemeentelijk zwembad in een publiek-private samenwerking met Zandhoven en Zoersel. Naast het verwachte Plopsa gaat het om Sportoase, S&R Lago en Cordeel Group NV.
20/01 18u15  Bestuurders negeren signalisatie aan werfzone: al 38 overtreders op de bonDe lokale politie heeft tijdens de afgelopen dagen verschillende gerichte controles gehouden aan de werfzone in de Burgemeester Achiel Heymanstraat in Tielrode. Die is niet toegankelijk voor autoverkeer. Maar dat lijken niet alle bestuurders begrepen te hebben.
20/01 18u15  Jarige koningin Mathilde bedankt fans voor de gelukswensen bij portretfotoDe Belgische koningin Mathilde mocht op woensdag 20 januari 48 kaarsjes uitblazen. Veel fans wensten onze vorstin proficiat via sociale media, waar ze hen op haar beurt bedankte. Daarbij hoort ook een portret in een zwart-witte outfit, die we al eens eerder zagen.
20/01 18u15  Kevin Mirallas krijgt Sa Pinto (ex-Standard) als nieuwe coach in TurkijeGaziantep heeft woensdag in de Turkse Süper Lig een 3-0 nederlaag geleden op het veld van Rizespor. Het team van Kevin Mirallas slaagt er zo niet in druk te zetten op koplopers Besiktas en Fenerbahçe. Opvallend: Gaziantep maakte net voor de aftrap van het duel bekend dat Ricardo Sa Pinto, ex-Standard, de nieuwe coach is.
20/01 18u15  ‘River Skimmer’ haalt drijvend afval uit dok in MerksemIn het Antwerpse district Merksem is woensdag de allereerste River Skimmer in het water gelaten. Het gaat om een initiatief van River Cleanup. De River Skimmer zuigt het zwerfafval op en haalt het uit het water. Op termijn komen nog River Skimmers aan het MAS in Antwerpen en aan Dok Noord in Gent.
20/01 18u15  Wandelvereniging Vaartlandstappers haalt oude routes van onder het stofDe wandelschoenen aantrekken is in deze coronatijden de meest veilige mogelijkheid om te ontspannen. Tijd dus voor een vier kilometer lange wandeling ‘Willebroek, Wandelen langs Water en Erfgoed’, met start aan het station. De wandelroute is net van onder het stof gehaald en lichtjes aangepast. De volgende weken komen andere wandelingen op de Willebroekse website in beeld.
20/01 18u15  Bavet opent spaghettirestaurant op Mechelse IJzerenleenHet bekende spaghettirestaurant Bavet opent donderdagavond een vestiging op de IJzerenleen in Mechelen. Ondanks corona besliste de keten om de heropening van de horeca niet af te wachten en al te starten met afhaal en thuislevering.
20/01 17u15  Bomen keurig ingepakt voor werken aan spoorwegbermDe oude spoorwegbermen in de Statielei en de Buurtspoorweglei in Borgerhout worden door spoorwegbeheerder Infrabel gereinigd en gerenoveerd. “De metselwerken en de steenglooiingen waren aan renovatie en vernieuwing toe”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Je hebt op deze locatie zeer mooie metselwerken en die willen we maximaal beschermen en behouden.” De werken moeten voor het bouwverlof afgerond zijn. In totaal gaat het om 650 meter berm waarlangs ook verschillende bomen staan. “Voor de restauratie zetten we natuurlijk werktuigen in. Om ervoor te zorgen dat die de bomen niet beschadigen, hebben we de bomen ingepakt met geribde buizen waar planken rond zijn bevestigd. Dat is een techniek die we ook elders al toepasten want onze bedoeling is uiteraard om de vegetatie zo goed mogelijk te beschermen.”
20/01 17u15  De voorgangers van Will Still: nog geen dertig en al trainer op hoogste niveauNog geen dertig en al trainer op het allerhoogste niveau: Will Still (28) voegt zich met zijn aanstelling bij Beerschot bij een hoogst select clubje. De mentor van Pep Guardiola of een Nederlandse legende die jonger was dan zijn spelersgroep behoren tot zijn voorgangers. Allemaal predikten ze op hun eigen manier revolutie, maar voor sommigen bleek hun beginperiode meteen ook hun hoogtepunt.
20/01 17u15  Cafés en restaurants weer open op 1 maart? “Te ambitieus”De komende weken erg strikte maatregelen hanteren, om vanaf 1 maart de horeca in kleine stapjes te laten heropenen. Dat moet volgens Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen mogelijk zijn. “In 40 dagen tijd kan er veel gebeuren, zeker met ambitieuze doelstellingen waarbij strenger wordt omgegaan met reizigers en de scholen even worden gesloten”, klinkt het. Maar is dat wel realistisch?
20/01 17u15  Zware explosie in centrum van Madrid: minstens twee dodenBij de ontploffing in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid zijn minstens twee doden gevallen. Er raakten ook meerdere mensen gewond, zo melden de lokale hulpdiensten. Waarschijnlijk ging het om een gasontploffing.
20/01 17u15  E313 richting Antwerpen volledig versperd na dodelijk ongeval in staart van fileDe E313 is na een dodelijk ongeval ter hoogte van Massenhoven (Zandhoven) volledig versperd in de richting van Antwerpen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde in de staart van de file na het ongeval in de Kennedytunnel eerder vandaag.
20/01 17u15  Gestolen Visa-kaart kost trio half jaar celDrie mannen, die gelinkt werden aan het afrukken van een handtas bij een vrouw, kregen van de rechter gevangenisstraffen van zes maanden en een geldboete van 800 euro. Ze werden ook schuldig bevonden aan informaticabedrog.
20/01 17u15  Kevin Mirallas verliest, valt uit én krijgt Ricardo Sa Pinto (ex-Standard) als nieuwe coach in TurkijeGaziantep heeft woensdag in de Turkse Süper Lig een 3-0 nederlaag geleden op het veld van Rizespor. Het team van Kevin Mirallas slaagt er zo niet in druk te zetten op koplopers Besiktas en Fenerbahçe. Opvallend: Gaziantep maakte net voor de aftrap van het duel bekend dat Ricardo Sa Pinto, ex-Standard, de nieuwe coach is.
20/01 17u15  Bijna 8,6 miljoen euro aan LEZ-boetes geïnd in 2020Met de lage-emissiezone (LEZ) waren er in 2020 driemaal zoveel boetes dan in 2019. Dat bleek woensdag al, maar PVDA vroeg op hoe groot het boetebedrag was. Het gaat om net geen 8,6 miljoen euro. Sinds de invoering in 2017 bracht de LEZ de stadskas 31 miljoen euro aan geïnde boetes op.
20/01 17u15  Vier jaar cel gevorderd voor oplichting en huisdiefstal van ruim 300.000 euroEen 36-jarige man uit Mechelen wordt verdacht van oplichting door het maken van valse facturen en een huisdiefstal bij zijn ex-werkgever. Volgens het parket zou de man bijna 300.000 euro achterover hebben gedrukt. De procureur vorderde een effectieve gevangenisstraf van vier jaar en een geldboete van 8.000 euro.
20/01 16u15  Albanezen slaan toe terwijl bewoners wandeling makenDrie Albanezen zijn door de rechter voor een woninginbraak in Putte veroordeeld tot elk één jaar gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete. Het trio zit al drie maanden in voorhechtenis.
20/01 16u15  Zware explosie in gebouw in centrum van MadridIn een flatgebouw in het centrum van Madrid heeft zich woensdag een zware explosie voorgedaan. De oorzaak is nog niet bekend. Voorlopig is er ook geen weet van slachtoffers. Omwonenden spreken over een zeer harde knal. De buurt ligt bezaait met brokstukken.
20/01 16u15  Novak Djokovic ligt andermaal onder vuur, maar bijt van zich af: “Mijn goede bedoelingen zijn verkeerd begrepen als egoïstisch”In Australië ligt Novak Djokovic onder vuur vanwege een brief die de Serviër geschreven heeft naar de organisatoren van de Australian Open om de tennissers in quarantaine te helpen. “Mijn goede bedoelingen zijn verkeerd begrepen als egoïstisch, moeilijk en ondankbaar”, reageert het nummer 1 van de wereld in een statement op Twitter.
20/01 16u15  Veertiger had langdurige relatie met 13-jarige dochter van jeugdvriendEen 47-jarige man uit Hoogstraten had in de zomer van 2019 een langdurige seksuele relatie met een 14-jarig meisje, de dochter van een jeugdvriend. Hij riskeert een veroordeling voor de verkrachting en aanranding van een minderjarige. “Hij heeft de onschuld van het meisje weggenomen”, luidde het op de rechtbank.
20/01 16u15  CD&V pleit voor extra overleg rond homofoob geweldVlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) dringt er bij de stad op aan om een vierhoeksoverleg op te richten rond homofoob geweld. In dat overleg zouden naast de stad, ook de politie, het lgbtq-middenveld en het gelijkekansencentrum Unia zitten.
20/01 16u15  Dealende tiener riskeert achttien maanden cel met uitstelEen 18-jarige jongeman uit Tremelo werd in Heist-op-den-Berg bij een controle uit het verkeer geplukt. Hij was onder invloed van drugs. Ook kwam aan het licht dat hij dealde om een schuld bij zijn dealer te betalen. Hij riskeert achttien maanden cel met uitstel.
20/01 16u15  Grote testronde brengt veertien extra besmettingen aan het licht in KontichEen dag na de grote testronde in het Sint-Jozefinstituut in Kontich zijn ook daar de resultaten bekend. Veertien mensen hebben positief getest op het coronavirus, onder wie twee waarschijnlijk met de Britse variant.
20/01 16u15  E313 richting Antwerpen volledig versperd na ernstig ongeval in staart van fileDe E313 is na een ernstig ongeval ter hoogte van Massenhoven (Zandhoven) volledig versperd in de richting van Antwerpen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde in de staart van de file na het ongeval in de Kennedytunnel eerder vandaag.
20/01 16u15  Bijzonder beeld: hoogtewerker aan Kesselse kerktorenWoensdagochtend kregen de inwoners van Kessel het bijzondere beeld te zien van mannen die vanuit een hoogtewerker werkzaamheden uitvoerden aan de toren van de Sint-Lambertuskerk. Een zendmast van Telenet werd vervangen zodat de Kesselaars hun internetverbinding weer optimaal kan werken. “Regelmatig gebeuren er updates aan de masten zodat de verbinding verbetert en dit was zo’n update”, klonk het bij het gemeentebestuur.
20/01 16u15  Pfizer schroefde levering terug na kennis over zesde dosisFarmabedrijf Pfizer verminderde het aantal leveringen nadat het hoorde dat er zes in plaats van vijf dosissen uit een flacon kon worden gehaald, zo geeft de federale taskforce vaccinatie aan. “Wij rekenden volgens flacons, zij volgens het contract op dosissen.”
20/01 16u15  Constant Verhulststraat in Berlaar is voortaan fietsstraatBerlaar kreeg er een vierde fietsstraat bij. In een deel van de Constant Verhulststraat is de fietser voortaan namelijk de hoofdgebruiker. Eerder werden ook al in de Heistsebaan, De Beerslaan en Lozenhoek fietsstraten ingericht.
20/01 16u15  Wilfried bouwde 100% energieneutraal: “Waarom geen compensatie via KI?”Wilfried Van Wesenbeeck uit Kapellen is één van de vele slachtoffers van de beslissing van het Grondwettelijk Hof om de regeling van terugdraaiende meters af te schaffen. Wilfried en zijn gezin wonen volledig CO²- en energieneutraal. Hij suggereert om de eigenaars die extra hun best doen voor het milieu, via het kadastraal inkomen te compenseren.
20/01 16u15  Knack Roeselare probeert corona-uitbraak in te dijken, duel tegen Menen nog onder voorbehoudBij de laatste testronde op het coronavirus van gisteren/dinsdag werden bij volleyclub Roeselare geen bijkomende besmettingen vastgesteld. Dat hebben de West-Vlamingen woensdag gemeld. De thuismatch tegen Menen van zaterdag staat wel nog steeds onder voorbehoud.
20/01 16u15  Nieuwe veegwagen moet Essen schoner makenOm te zorgen voor schonere straten in Essen, heeft de gemeente een nieuwe veegwagen aangekocht. Het vegen van de straten wordt normaal drie keer per jaar gedaan door een externe firma.
20/01 16u15  Tweede jaar zonder carnaval in Mortsel: “Beter nu al beslissen”Net als in 2020 zal er ook dit jaar geen carnavalstoet door de straten van Mortsel trekken door corona. De organiserende vereniging Karnamor nam zopas deze beslissing en kijkt meteen uit naar 2022.
20/01 15u15  Botsing Kennedytunnel: enorme hinder in ruime omgeving, “wellicht tot avondspits”In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken waren versperd. Voor de takeling werd de tunnel tien minuten volledig afgesloten. Iets voor 15u werd de weg vrijgegeven. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt wel nog dat de hinder in de ruime omgeving nog tot de avondspits zal duren omdat er erg lange files staan die slechts langzaam zullen oplossen.
20/01 15u15  Welkom in de Prince: studentenhuis anno 2021 met 156 ‘units’De renovatie van de voormalige peda Ten Prinsenhove is klaar en blaast nieuw leven in het kotleven van Antwerpse studenten. De nieuwe studententoren Prince heeft 156 studentenwoningen waar naast traditionele studentenhuisvesting ook plaats is voor gastprofessoren. Ook short stays in de zomerperiode zijn mogelijk. De Prince ontvangt zijn eerste bewoners in februari.
20/01 15u15  BuroMuro verkoopt exclusieve werken van grafisch ontwerpersDe Mechelse ondernemers Bart Lenaerts (37) en Jolijn Gyssels (33) zijn gestart met een platform om kunstenaars en grafisch vormgevers te steunen. Via BuroMuro kunnen de ontwerpers hun werken exclusief en in beperkte oplage verkopen. Voorlopig bestaat het platform enkel online, maar het duo droomt ook van een galerij.
20/01 15u15  Weer meer coronapatiënten in ziekenhuisNadat het ziekenhuis in Sint-Niklaas dinsdag vier overlijdens moest melden aan de gevolgen van het coronavirus, stierf ook woensdag weer één patiënt die besmet was met het virus.
20/01 15u15  Joe Biden vliegt er meteen in met deze maatregelenDat de aanpak van de coronacrisis en de strijd tegen global warming prioriteiten worden, wisten we al. Maar ook op andere terreinen vliegt Biden erin, met een spervuur aan beleidsmaat­regelen.
20/01 15u15  Nederland voert vliegverbod in voor verschillende landen, wellicht ook avondklokWoensdag kondigde de Nederlandse premier Mark Rutte nieuwe coronamaatregelen aan. “Dit gaat ons helpen ons leven stap voor stap terug te krijgen”, klonk het. Het is in Nederland vanaf nu verboden om meer dan één persoon thuis uit te nodigen. En morgen wordt over een avondklok vanaf 20.30 uur gestemd.
20/01 15u15  Babysitter riskeert vijf jaar cel na aanranding van 7-jarig meisje“Mijn dochter is getekend voor haar leven.” De moeder van een 7-jarig meisje is gedegouteerd van wat de 23-jarige B.V. uit Mol haar dochtertje heeft aangedaan. De man die verjaardagsfeestjes voor kinderen organiseerde en babysitter was, riskeert vijf jaar cel voor het seksueel misbruik van het meisje en voor het bezit en aanmaak van kinderporno. De twintiger deelde zelfs gedragen ondergoed en sokken van het slachtoffer met een Nederlandse pedofiel.
20/01 15u15  Fans geven Kevin De Bruyne plaats in UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020, die door de voetbalfans werd samengesteld. De Europese voetbalbond heeft woensdag het winnende elftal bekendgemaakt.
20/01 15u15  Met groene deelwagen gratis naar het vaccinatiecentrumZorgpersoneel dat binnenkort naar het vaccinatiecentrum moet voor een prik, kan daarvoor gratis een groene deelwagen gebruiken. Dat maakte aanbieder Green Mobility zonet bekend. Wie zijn prik al heeft gehad, bijvoorbeeld in het ziekenhuis waar nu de vaccinaties bezig zijn, mag alsnog een gratis ritje doen met zo’n deelwagen.
20/01 15u15  Topmodel Gigi Hadid over zwangerschap op de catwalk: “Backstage was ik zo misselijk”Het Amerikaanse topmodel met Nederlandse roots Gigi Hadid is intussen al vier maanden mama, maar ging nu in gesprek met enkele fans over haar zwangerschap. Daaruit blijkt dat ze in het begin soms kotsmisselijk op de catwalk van topontwerpers liep.
20/01 14u15  Yannick Carrasco is bij Atletico Madrid terug de uitblinker van weleerYannick Carrasco is met succes bezig aan zijn tweede passage bij Atletico Madrid. In een gesprek met Marca vertelt onze landgenoot honderduit over zijn oude nieuwe werkgever, zijn passage in China en de Rode Duivels.
20/01 14u15  Fans geven Kevin De Bruyne plaats in UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020! Wie zijn zijn ploegmaats?Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft een plaats gekregen in de UEFA.com Ploeg van het Jaar 2020, die door de voetbalfans werd samengesteld. De Europese voetbalbond heeft woensdag het winnende elftal bekendgemaakt.
20/01 14u15  1 op de 4 Antwerpenaren dagelijks met lawaaihinder geconfronteerdEr is te veel lawaai in de stad. Eén op de vier Antwerpenaren wordt dagelijks geconfronteerd met geluid van meer dan 65 decibel. En dat is meer dan de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.
20/01 14u15  Studeren en wonen als een prins in hartje AntwerpenAntwerpen heeft er een hippe studentenhome bij. Twee jaar geleden moest het verouderde studentencomplex Ten Prinsenhove in de Koningstraat de deuren sluiten omdat het buisde op brandveiligheid. Projectontwikkelaar LIFE stak de woontoren in een nieuw kleedje en de grondige facelift is bijna klaar.
20/01 14u15  Verlenging krokusvakantie of strengere regels op school? Dit ligt vandaag op tafelOnderwijsminister Ben Weyts (N-VA) komt vanavond met een voorstel over de coronaregels in het onderwijs. Wordt de krokusvakantie verlengd? Komt er een uitbreiding van de mondmaskerplicht naar 10 en 11 jaar in de klas? En welke andere maatregelen worden genomen? Een overzicht van wat er op tafel ligt.
20/01 14u15  Exit Pirard, Bill Lathouwers (ex-Antwerp) tekent bij Waasland-BeverenBij Waasland-Beveren laten ze hun tweede doelman, Lucas Pirard, naar 1B-club Union gaan. Maar geen probleem, want ze hebben al een opvolger beet.
20/01 14u15  Huisartsen overstelpt met vragenHuisartsenvereniging Domus Medica vraagt om duidelijke richtlijnen van de regering. Want de huisartsen worden nu overstelpt met vragen en omdat er geen uniform beleid is, kunnen ze daar geen antwoord op geven.
20/01 14u15  Anderlecht kan tegen Waasland-Beveren al beroep doen op Abdoulay DiabyAbdoulay Diaby, de recentste aanwinst van Anderlecht, kan vrijdag al spelen tegen Waasland-Beveren. 'Hij is topfit en inzetbaar', zegt Vincent Kompany over de huurling van Sporting Lissabon. Die andere nieuwkomer, Majeed Ashimeru, haalt de partij van vrijdag niet.
20/01 14u15  Schouwbrand veroorzaakt rookschade in HulshoutIn een woning in de Molenstraat in Hulshout is woensdagvoormiddag brand ontstaan in de schouw. Het ging om een wat ouder gebouw en volgens de brandweer was de schoorsteen niet goed onderhouden. De brandweer kon beletten dat het vuur oversloeg naar de zolderverdieping. De woning liep rookschade op, maar blijft bewoonbaar. De bewoonster, een bejaarde dame, bleef ongedeerd.
20/01 14u15  Jimmy Choo richt eigen modeacademie opDe iconische schoenenontwerper Jimmy Choo richt een eigen modeacademie op in hartje Londen. Het de nieuwste universiteit die exclusief is toegewijd aan mode in het Verenigd Koninkrijk.
20/01 13u15  Doelman Pirard van Waasland-Beveren uitgeleend aan UnionLucas Pirard (25), tweede doelman van Waasland-Beveren, maakt het seizoen vol in de eerste klasse B bij Union.
20/01 13u15  Trump verleent gratie aan 143 mensen: twee rappers op de lijstDonald Trump heeft in zijn allerlaatste uren als president gratie verleend aan 143 mensen. Op de lijst staan onder andere zijn vroegere adviseur Steve Bannon, een voormalige Democratische burgemeester, en de rapper Lil Wayne en Kodak Black. Maar niet zichzelf of zijn familieleden.
20/01 13u15  Mechelen wil meer natuurlijke tuinen in strijd tegen klimaatveranderingDe stad Mechelen onderzoekt hoe ze haar inwoners kan helpen om hun tuinen natuurlijker te maken in de strijd tegen de klimaatverandering. Gemeenteraadslid Rina Rabau (Vld-Groen-m+) gaf daar de aanzet toe.
20/01 13u15  CERCLE BRUGGE - nieuws 20/01 Verdediger van 10 miljoen voor Cercle BruggeCercle Brugge krijgt er nog een centrale verdediger bij. Het gaat om de Serviër Strahinja Pavlovic. De viervoudige international komt op huurbasis over van moederclub Monaco.
20/01 13u15  Ook Otamendi en Tavares leggen positieve coronatest af bij BenficaBij Benfica Lissabon zijn ook verdedigers Nicolas Otamendi en Nuno Tavares besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste tests, zo maakte de Portugese topclub vanochtend bekend.
20/01 13u15  Vonnis over bootongeval op Schelde uitgesteldDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis over het bootongeval tijdens een teambuildingsactiviteit op de Schelde woensdag uitgesteld naar 26 januari. Het openbaar ministerie had voor de schippers van de twee boten drie en zes maanden cel met uitstel gevorderd.
20/01 13u15  Vrachtwagens botsen in Kennedytunnel: linkerrijstrook opengesteldIn de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken zijn versperd. Voor de takeling werd de tunnel tien minuten volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Ondertussen werd de linkerrijstrook opnieuw opengesteld.
20/01 12u15  Vrachtwagens botsen in Kennedytunnel: “Tunnel richting Gent wordt 10 minuten afgesloten”In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken zijn versperd. Voor de takeling wordt de tunnel straks tien minuten volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
20/01 12u15  Na vaccinaties toch nog corona-uitbraken in twee woonzorgcentraIn twee Limburgse woonzorgcentra zijn er na de vaccinaties toch nog corona-uitbraken geweest. In De Bloemelingen in Heusden-Zolder is het aantal besmettingen opgelopen tot 23, in Aan de Beverdijk in Hamont-Achel testten tien bewoners en een personeelslid enkele dagen na hun vaccinatie positief. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden”, zucht directeur Piet Bormans.
20/01 12u15  Doelman Bo Geens (ex-Lierse) bloeit open in Nederlandse tweede klasseNa een lauwe passage bij Lierse Kempenzonen werkt doelman Bo Geens sinds augustus met het nodige succes aan zijn wederopstanding bij de Nederlandse tweedeklasser TOP Oss. Een investering, zo noemt de 25-jarige zoon van Theo Custers het. Stiekem hoopt de doelman om opnieuw een stap hogerop te kunnen zetten. “De voorbije jaren heb ik al de mooie en minder mooie kanten van het voetbal leren kennen”, zegt Geens.
20/01 12u15  Twee mannen en vrouw opgepakt na home-invasion in MolTwee mannen en een jonge vrouw zijn dinsdag opgepakt na een home-invasion bij een man in Mol, dat bevestigt het parket. Het slachtoffer had de twee mannen leren kennen en ze waren mee naar zijn appartement gegaan. Daar werd de bewoner volgens onze informatie beroofd van zijn gsm, laptop en andere spullen.
20/01 12u15  Nog maar net coronavrij, maar woon-zorgcentrum heeft alweer nieuwe besmettingDrie bewoners van woon-zorgcentrum Huize Vincent in Temse zijn besmet met het coronavirus. Amper een week geleden verklaarde de directie Huize Vincent nog coronavrij na een vorige uitbraak. Maar er is ook goed nieuws: alle niet-besmette bewoners kregen dinsdag een spuitje met coronavaccin.
20/01 12u15  Natalia reageert op kritiek na reis: “Ik wens alle haters toch veel warmte toe”Natalia en haar gezin zetten het nieuwe jaar in op vakantie op Barbados. Bij thuiskomst zal het gezelschap wel twee weken in quarantaine moeten, want het eiland is een rode zone.
20/01 12u15  Opluchting bij KdG-studenten die ‘geschrapte’ opleidingen toch mogen afmakenDe 200 studenten van de KdG Hogeschool in Antwerpen die de geschrapte richtingen Maatschappelijk Werk, Voertuigtechniek of Internet of Things volgen, kunnen hun opleiding dan toch afmaken. “Een heel grote opluchting en super om dit donkere semester zo af te sluiten”, zegt studente Elise Verhelst (21).
20/01 12u15  Corona geeft boost aan digitale bouwadviezenKamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, gaf vorig jaar welgeteld 860 bouwadviezen aan particuliere burgers. Slechts 10% kwam daarvoor fysiek langs. Dat heeft uiteraard te maken met corona. Digitaal informeren blijkt ondertussen beter in de smaak te vallen dan verwacht en zal ook na het coronatijdperk voortgezet worden.
20/01 12u15  Natuurpunt kant zich tegen fietsostrade door TielenheideNatuurpunt, afdeling De Turnhoutse Kempen, kant zich resoluut tegen een fietsostrade langs de spoorweg tussen Tielen (Kasterlee) en Turnhout. “Door vijfhonderd meter om te rijden, kan er kwetsbare natuur worden gevrijwaard”, zegt Dirk Segers, voorzitter van Natuurpunt De Turnhoutse Kempen.
20/01 12u15  RECONSTRUCTIE. De skiester is de zondebok, maar deed niets dat verboden isDe moeder die de Britse variant heeft meegebracht uit Zwitserland, heeft de quarantaineregels niet geschonden. Ze bracht wel een cascade op gang waarbij op het einde niets anders restte dan de sluiting van twee scholen.
20/01 12u15  Red Flames spelen tegen Duitsland en Nederland als promotie voor gemeenschappelijke kandidatuur WK voetbalDe Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg speelt eind februari vriendschappelijke wedstrijden tegen Nederland en Duitsland in het kader van de ‘Three Nations, One Goal’-campagne. Daarmee zetten de drie landen hun kandidatuur in de verf om het WK vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren.
20/01 12u15  Niels De Ridder twee jaar extra bij Telenet Giants AntwerpNiels De Ridder, de 19-jarige en 1m96 grote power forward van Telenet Giants Antwerp, tekende een nieuwe overeenkomst van twee seizoenen bij de Sinjoren.
20/01 12u15  Belg Tom Van der Borght mocht Berlijnse modeweek openenTom Van der Borght is sterk bezig. De Belgische modeontwerper won in oktober nog een contract bij Chanel en nu mocht hij met zijn creaties de Berlin Fashion Week openen.
20/01 12u15  Burgemeester Bart Seldeslachts: “Enkele positieve gevallen in Kontich”Dinsdag werden 1.450 leerlingen, 250 personeelsleden én al hun gezinsleden getest door een team van het UZA in Sint-Jozef in Kontich. De eerste uitslagen liepen gisteren al binnen.
20/01 11u15  Op bezoek bij coworkingplek in tijden van corona, en net dan komt arbeidsinspectie langsWanneer thuiswerk de norm is, hebben coworkingplekken dan nog hun nut? “Absoluut. De fysieke bezettingsgraad in onze vestiging naast de E313 in Herentals is door de huidige maatregelen teruggevallen van 70% naar 50%, maar belevingsindustrie is de toekomst”, zegt verkoopdirecteur Armand Stuivenwold. Uitgerekend tijdens ons bezoek krijgt de firma de arbeidsinspectie over de vloer. “Dat juichen we alleen maar toe.”
20/01 11u15  Jens Van Beylen (27) uit Kasterlee is trainer bij Total Direct EnergieMet de aanstelling van Jens Van Beylen als trainer wordt de delegatie bij het Franse Total Direct Energie met een extra Kempenaar uitgebreid. Naast Van Beylen vinden we er immers ook nog renner Dries Van Gestel terug.
20/01 11u15  Kickbokser Jamal Ben Saddik zegt met rugblessure af voor titelkamp tegen VerhoevenKickbokser Jamal Ben Saddik zal volgende week zaterdag niet om de wereldtitel bij de zwaargewichten kampen tegen de Nederlander Rico Verhoeven. De Belgische Marokkaan heeft zich met een rugblessure afgemeld. Dat bevestigde Ben Saddik op Twitter.
20/01 11u15  File op N41 na kop-staartaanrijdingHet verkeer op de N41 in Elversele heeft woensdagochtend heel wat hinder ondervonden door een kop-staartaanrijding ter hoogte van de Duivenhoek. Een bestuurder van een bestelwagen was er achteraan ingereden op een vrachtwagen. Niemand raakte gewond, maar de rijstrook in de richting van Hamme was versperd. Daardoor moest het verkeer beurtelings voorbij de plaats van het ongeval. De bestelwagen moest worden getakeld.
20/01 11u15  Vandalen besmeuren doorgang KunstencampusCorona, staat er in gouden letters op de zuilen van de doorgang onder de Kunstencampus. Een vandaal heeft daarmee zijn frustraties in de nacht van dinsdag op woensdag van zich afgespoten.
20/01 11u15  Gewond na klap tegen geparkeerde autoEen bestuurder is woensdagochtend met zijn auto ingereden op een geparkeerde wagen in de Hulstbaan in Sinaai. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder had de auto wellicht niet opgemerkt door een combinatie van de duisternis en het regenweer. Beide wagens moesten getakeld worden.
20/01 11u15  Bestuurder vlucht na ongeval maar rijdt langs politie tijdens verhoor slachtofferDe Antwerpse politie heeft dinsdag een wagen in beslag genomen na een ongeval in de Lange Nieuwstraat. De bestuurder was gevlucht, maar reed per ongeluk opnieuw langs toen de politie bezig was met het verhoor van het slachtoffer. De man was onder invloed van alcohol.
20/01 11u15  Ontwerper Alber Elbaz maakt nog deze maand zijn comeback in de modewereldDe comeback van Alber Elbaz is nakende. De Israëlische modeontwerper, die jarenlang aan het hoofd van Lanvin stond, heeft bekendgemaakt dat hij met een nieuw modelabel begint. Dat wordt op 26 januari gelanceerd onder de naam AZ Factory.
20/01 10u15  Antwerpse kickbokser Jamal Ben Saddik zegt met rugblessure af voor kamp om wereldtitelDe Borgerhoutse kickbokser Jamal Ben Saddik zal volgende week zaterdag niet om de wereldtitel bij de zwaargewichten kampen tegen de Nederlander Rico Verhoeven. De Belgische Marokkaan heeft zich met een rugblessure afgemeld. Dat bevestigde Ben Saddik op Twitter.
20/01 10u15  Burgmeester Bart Seldeslachts: “Enkele positieve gevallen in Kontich”Dinsdag werden 1.450 leerlingen, 250 personeelsleden én al hun gezinsleden getest door een team van het UZA in Sint-Jozef in Kontich. De eerste uitslagen liepen gisteren al binnen.
20/01 10u15  Trappistin Geertrui maakt Vuurkruisersvlag uit 1919 weer als nieuwDe eeuwenoude vlag van de Wijnegemse Vuurkruisers lijkt als nieuw. Nochtans bleven er tot voor kort niet veel meer dan enkele flarden van over. Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) deed een beroep op de vaardige handen van zuster Geertrui, die de trots van de plaatselijke strijdersvereniging restaureerde. Een echt monniken-, euh trappistinnenwerk.
20/01 10u15  DISCUSSIE. Huisartsen hekelen willekeur bij uitbraken in verschillende gemeenten: wat vind jij ervan?Edegem, Houthulst, Aalst, Sint-Truiden: allemaal krijgen ze te maken met een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Allemaal pakken ze de situatie anders aan. “Dat soort willekeur werkt niet, en je krijgt het aan de mensen niet uitgelegd”, zeggen de huisartsen. Ook het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat er meer stroomlijning moet komen.
20/01 10u15  Zorgpersoneel Borsbeekhof ontspant met djembélesEdegemnaar Etienne Deruelle heeft een djembéworkshop gegeven in woonzorgcentrum Borsbeekhof in Borgerhout.
20/01 10u15  Acht lessen om de perfecte fietsschoenen te vindenIk heb al een fortuin uitgegeven in mijn zoektocht naar de juiste fietsschoen, met navenante miskopen. Oorzaak? Ik heb steunzolen nodig omdat mijn voeten niet staan zoals het hoort. En is het een ‘hell of a job’ om de gepaste schoen te vinden. Want de meeste fietsschoentjes zijn te smal. Resultaat: ik krijg mijn voeten soms amper in die fietsschoen, ook al kies ik twee maten groter dan mijn eigenlijke schoenmaat. Ik krijg de sluitingen nauwelijks dicht, en aanvaard na al die jaren min of meer dat mijn voeten toch gekneld zitten. Intussen blijft het wringen op dat pedaal met die vervelende schoenplaatjes.
20/01 10u15  8 motoren die je had moeten zien op het salonGeen Brussels Motorshow dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat de motormerken niks nieuws te melden hebben. Net zoals de autoconstructeurs, halen de motorimporteurs het salon naar hun dealers. Daar kun je de modellen bewonderen die anders in de Heizelpaleizen hadden gestaan. Wij kozen er de acht meest opvallende uit.
20/01 10u15  Negen feestvierders betrapt op lockdownfeestje in Airbnb-appartementDe Antwerpse politie heeft dinsdagnacht negen personen betrapt op een lockdownfeestje in de Lange Koepoortstraat. Daar hadden ze een Airbnb-appartement afgehuurd. Enkele aanwezigen probeerden via een dakraam te ontsnappen.
20/01 10u15  Nieuwssite Apache mocht Fornuis-feestje filmen: journalisten vrijgesprokenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Apache-journalisten Karl Van den Broeck en Stef Arends over de hele lijn vrijgesproken in de zaak die vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal tegen hen had aangespannen. Van der Paal beschuldigde hen van belaging en schending van de privacy, maar zijn klacht werd afgewezen.
20/01 10u15  Utah boekt zesde opeenvolgende zege, deze keer tegen New OrleansUtah heeft dinsdag een zesde overwinning op rij behaald in de NBA. Het werd 118-102 tegen New Orleans.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x ’t Ver-Zet-je verhuist naar De Nieuwe Feftig21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je zag door de coronacrisis vorig jaar meer mensen in armoede langskomen. In de loop van dit jaar wordt een grotere ontmoetingsruimte in gebruik genomen.
2x Antwerps cafévoetbal (KAVV) zet huidig seizoen definitief stop21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Slecht nieuws voor het cafévoetbal in Antwerpen. De Koninklijke Algemene Vereniging van Vriendenclubs (KAVV) heeft donderdag beslist dat het seizoen 2020-2021 definitief wordt stopgezet en dat het huidige klassement niet wordt meegerekend.
2x Nieuwbouw brengt freinetscholen samen op één campus: “Uniek in Vlaanderen”21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Achter de secundaire freinetschool Villa Da Vinci komt een nieuwbouw die de leerlingen eindelijk van hun containerklassen verlost. Ook de kinderen van de freinet-basisschool De Ark, elders in de stad, krijgen er een plek. Zo wordt het de eerste school met basis- en secundair freinetonderwijs onder één dak.
2x Ondanks petitie toch woningbouwproject in oude Turnhoutse school21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Ondanks buurtprotest lijkt niets de bouw van 33 woningen op het terrein van de voormalige gemeenteschool in de Prinsenstraat nog in de weg te staan. De gemeenteraad keurt maandag het ontwerp van het openbaar domein goed. Daarna moet het schepencollege nog een bouwvergunning afleveren.
2x Manchester City opnieuw getroffen door corona: topspits Sergio Agüero legt positieve test af21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Sergio Agüero (32) heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Argentijnse aanvaller van Manchester City donderdag bekendgemaakt op Twitter.
2x Auwegemvaart en Vaartdijk zijn vanaf 1 februari definitief fietsstraten21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Auwegemvaart en de Vaartdijk in Mechelen zijn vanaf maandag 1 februari definitief fietsstraten. De invoering valt samen met de afbraak van het station en de aangepaste verkeerscirculatie die daarmee ingaat.
2x GEPROEFD. Wasbar werd volwassen21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Iedere week deelt onze mystery man zijn wedervaren over een willekeurig adres. Deze week: Wasbar.
2x Testbus controleert hele school na besmettingen bij zesde leerjaar21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De helft van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) bleek vorige week besmet te zijn met het coronavirus. Daarom werd de hele school - 130 kinderen en twintig personeelsleden - donderdag getest door het mobiel testteam van het UZA. Dat gebeurde op het dorpsplein.
2x Vier jaar cel voor zestiger die synthetische drugs produceerde21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een 61-jarige Nederlander is bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanmaak van synthetische drugs. In december 2018 liet hij aan brug 7 van het kanaal in Ravels een aanhangwagen met afval van een drugslabo achter.
2x GO! Academie doet inzamelactie voor extra laptops in muziekstudio21/01 16u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Om geld in te zamelen voor laptops, halen de leerlingen van de GO! Academie hun muziekinstrumenten boven. Wie minstens 10 euro aan de academie doneert, krijgt een persoonlijke muziek- of woordwens in zijn of haar mailbox.

Statistieken

Artikels:
33069
Gelezen:
9865
Aantal lezers nu:
88


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven