zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
29/01 03u15  Provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelt samen met Gent en Deinze een fietsrouteplanner De provincie Oost-Vlaanderen lanceert binnenkort een fietsrouteplanner in samenwerking met Gent en Deinze. De mobiele applicatie helpt fietsers de meest ideale route te kiezen voor hun functionele verplaatsingen.
29/01 03u15  Auteur en dichter Frank Pollet doet inspiratie op in werkkamer van Stijn Streuvels: “Alles ademt hier poëzie” Auteur en dichter Frank Pollet (62) heeft zijn landelijke Puivelde bij Sint-Niklaas tijdelijk ingeruild voor het al even rustige Ingooigem bij Anzegem. In ‘Het Lijsternest’, de legendarische villa, waar Stijn Streuvels woonde en werkte, voltooit hij een nieuwe dichtbundel.
29/01 03u15  Gemeenteraad binnenkort (eindelijk) te volgen via livestream Na jaren van vragen haalt Groen Beveren eindelijk z’n slag thuis. De gemeente gaat investeren in camera’s zodat de gemeenteraad- en commissies live via het internet gevolgd kunnen worden.
29/01 03u15  Straatje zonder voetpad wordt eindelijk schoolstraat (voor twee maanden) De Akkerstraat in Temse wordt van maandag 31 januari tot en met vrijdag 1 april tijdelijk omgevormd tot een schoolstraat. Dat moet een oplossing bieden voor het kluwen aan wagens, fietsers en voetgangers in het smalle straatje.
29/01 03u15  Eenrichtingsverkeer, zone dertig en ruimte voor fietsers en voetgangers: Waasmunster bereidt nieuw mobiliteitsplan voor Om de leefbaarheid in het centrum te verbeteren en het autoverkeer grondig te herschikken, bereidt het gemeentebestuur van Waasmunster een nieuw mobiliteitsplan voor. “Omdat we ook onze bewoners in wijken en straten beschouwen als ervaringsdeskundigen, houden we in februari een bevraging”, kondigt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) aan.
28/01 23u15  Vlaanderen voorziet 2 miljoen euro voor spetterende opening van KMSKA Binnen een kleine acht maanden heropent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de deuren. Na meer dan tien jaar gesloten te zijn, moet dat een groot feest worden.
28/01 23u15  ‘Pleintje’ aan Parkbrug op Eilandje krijgt groen en bomen De fietshelling aan de Parkbrug over de noordelijke, aan de zijde van het Eilandje, wordt van een grijs plein omgebouwd tot een groene zone. Er komen bomen, groenvakken en zitmeubilair. De werken beginnen volgend jaar.
28/01 23u15  Derde afvaller in ‘The Masked Singer’: “Ik ben het gewend op een podium te staan, maar dit zorgde voor totale paniek” The Masked Singer moet alweer afscheid nemen van zijn derde deelnemer. Met de pomponnetjes in de hand en op de tonen van Taylor Swifts superhit Shake it off nemen de kijkers afscheid van de gele Cycloop. “Ik ben het gewend op een podium te staan, maar dit zorgde voor totale paniek.”
28/01 23u15  13,4 hectaren bedrijfsruimte in Malle staat leeg: spookboerderijen zorgen voor duizelingwekkend cijfer Kirsten Dewaelheyns, raadslid van Progressief Malle, kaartte op de jongste gemeenteraad de leegstand van grote bedrijfsruimtes in Malle aan. Liefst 13,24 hectare (cijfers 2020) van de beschikbare bedrijfsruimtes zou leeg staan. Volgens burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) doen leegstaande landbouwbedrijven die teller oplopen.
28/01 23u15  Darts: Dimitri Van den Bergh plaatst zich voor volgende ronde op Masters Dimitri Van Den Bergh (PDC 9) kwam vrijdagavond voor het eerst in actie op de Masters in het darts. De 27-jarige Antwerpenaar stootte met 6-1 vlotjes door naar de tweede ronde tegen de Engelsman Ian White (PDC 24).
28/01 23u15  Yannick Carrasco drie wedstrijden geschorst in de Champions League Yannick Carrasco is drie Champions League-wedstrijden geschorst vanwege een rode kaart die hij kreeg tijdens de wedstrijd tussen Atletico Madrid en FC Porto. Dat heeft de tuchtcommissie van de UEFA vrijdag bekendgemaakt.
28/01 23u15  Onbetaalde technicus koppelt microfoon los vlak voor persconferentie van Africa Cup Een technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het zaterdag in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Africa Cup.
28/01 22u15  Lierse wint in 1B met het kleinste verschil op het veld van Lommel Op de 18de speeldag van 1B Pro League kreeg Lommel SK vrijdag bezoek van Lierse Kempenzonen. De bezoekers wonnen met het kleinste verschil, het werd 0-1. Nils Schouterden besliste het duel in de 34ste minuut.
28/01 22u15  Paultjes processie: indrukwekkend rouwlint van lichtjes trekt muisstil door duister Koningshof Het was vrijdagavond zo mogelijk nog stiller dan anders in de dreven rond de kerk van OLV Koningin. Toch stapten ruim zeshonderd mensen op in een herdenkingstocht voor Paultje Bogaers, de jongeman die nog geen week geleden onverwacht overleed op amper 22-jarige leeftijd.
28/01 22u15  Aanvaller Dusan Vlahovic maakt voor 70 miljoen overstap van Fiorentina naar Juventus De Servische aanvaller Dusan Vlahovic heeft Fiorentina verlaten voor een avontuur bij Juventus. Dat maakte de Oude Dame vrijdag bekend. De club uit Turijn hoopt dankzij de goals van Vlahovic weg te geraken van de vijfde plaats in de competitie.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/01 22u15  Bos van bijna 3.000 vierkante meter illegaal gekapt: overtreder moet nieuwe bomen planten maar gaat in beroepDries De Vry, de nieuwe fractieleider van N-VA, interpelleerde burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) tijdens de gemeenteraad over een illegaal gekapt bos van 2.700 vierkante meter in Malle.
28/01 22u15  Mr. Gay Belgium overspoeld met haatberichten na deelname aan ‘De Buurtpolitie Vips’Sinds zijn passage in De Buurtpolitie Vips krijgt Joren Houtevels, Mister Gay Belgium 2020-2021, te maken met heel wat haatberichten. Nochtans was het doel van de aflevering net om een boodschap naar buiten te brengen rond gaybashing, zowel fysiek als verbaal. “Dit toont aan hoe belangrijk die boodschap anno 2022 blijft”, reageert hij.
28/01 22u15  Gedisciplineerd Lierse K. boekt in Lommel eerste zege sinds eind oktoberEindelijk bingo voor Lierse! Uitgerekend in de kapitale uitmatch bij Lommel maakten de Pallieters een einde aan een reeks van zeven wedstrijden zonder zege. Een rake knal van Nils Schouterden voor rust volstond voor de Lierenaars om een eerste overwinning sinds 30 oktober te happen. En dus krijgt geel-zwart opnieuw iets meer zuurstof in het klassement.
28/01 22u15  Malle sluit samenwerking af met Bosgroep Kempen NoordDe gemeente Malle gaat zich laten bijstaan door de Bosgroep Kempen Noord vzw voor haar boomplantacties.
28/01 22u15  Laatste scheepswerf van België is faillietDe scheepswerf Meuse et Sambre heeft de boeken neergelegd. De ondernemingsrechtbank van Namen sprak het faillissement vrijdag uit. Dat bevestigt de Franstalige vakbond CSC.
28/01 22u15  Zuster Patricia, stichter van Stella Matutina, overledenZuster Patricia, die de middelbare school Stella Matutina oprichtte, is op 95-jarige leeftijd overleden. Zo meldt de school op haar facebookpagina.
28/01 22u15  Houtkachel verwijderd na schouwbrandDe brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een schouwbrand in de Zandstraat in Sint-Pauwels. Een houtkachel moest verwijderd worden. Ook het schouwkanaal moest gereinigd worden. Door de interventie moest het verkeer beurtelings over één rijvak voorbij.
28/01 22u15  MAS verwerft prikkelend LGBTQ+ erfgoed van oudste homocafé van AntwerpenCafé Strange, het oudste homocafé van Antwerpen, sloot vorig jaar de deuren. Het MAS, dat zelf een collectie van LGBTQ+ erfgoed bewaart, heeft op de veiling van de inboedel van het café enkele stukken kunnen verkrijgen om te bewaren en te tonen. Zo blijft de beroemde bar van Antwerps icoon Armand Everaert toch een beetje voortbestaan.
28/01 22u15  Belgen worden met Kempenaar Daan Soete derde in Mixed Relay: “Volgend jaar wil ik weer meedoen”Een officiële medaille is het niet, maar officieus heeft België alvast WK-brons op zak. In de mixed relay moesten Daan Soete, Kiona Crabbé, Alicia Frank en Niels Vandeputte alleen winnaar Italië en de VS laten voorgaan. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Soete over het testevent.
28/01 22u15  Zeker 10 gewonden bij instorting van brug in Pittsburgh, president Biden bezoekt rampplek: “We gaan ze allemaal herstellen. Geen grap”In Pittsburgh, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft een brug het vrijdag begeven onder zware sneeuwval. Daarbij zouden al zeker tien gewonden gevallen zijn. Als bij toeval brengt president Joe Biden vrijdag een bezoek aan Pittsburgh, voor een toespraak over… infrastructuur.
28/01 22u15  ‘Tiger King’ Joe Exotic opnieuw veroordeeld voor huurmoord op Carole BaskinJoe Exotic, die bij ons voornamelijk bekend raakte dankzij de Netflixserie Tiger King, is veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf voor zijn rol bij het beramen van de moord op Carole Baskin. Hierdoor wordt zijn straf verminderd met een jaar. Exotic, die aan kanker lijdt, had eerder al gezegd dat eender welke straf zijn doodvonnis zou betekenen.
28/01 22u15  Huisartsen verdrinken in administratie door corona: “Generiek papiertje is te veel gevraagd”De huisartsen kreunen onder de werkdruk. Die ligt niet alleen hoog door het gigantische aantal zieken, maar vooral door de hoop paperassen die alle coronabesmettingen met zich mee brengt. “Elke werkgever heeft een eigen attest, net als alle mutualiteiten. Nochtans vragen ze exact hetzelfde. Maar een generiek papiertje, dat is te veel gevraagd”, zegt huisarts Bram Spinnewijn.
28/01 21u15  Recht onder de neus van de minister nam gokkantoor 170 krantenwinkels over: mag dat zomaar?Met de overname van 170 krantenwinkels van overheidsbedrijf BPost bevestigt gokbedrijf Golden Palace de evolutie die al twintig jaar aan de gang is: de groeiende goksector draaft als een renpaard, de overheid hinkt achterop.
28/01 21u15  Officieel: Ecuadoriaanse verdediger William Pacho tekent voor 5 seizoenen bij AntwerpDe Ecuadoriaan William Pacho (20) is sinds vrijdagavond de eerste wintertransfer van Royal Antwerp FC. De jonge centrale verdediger tekende een contract voor vijf seizoenen op de Bosuil. Hij sluit volgende week aan.
28/01 21u15  “Deelneemster doet aangifte tegen regisseur van ‘The Voice of Holland’ voor aanranding”Een van de vroegere deelneemsters van The Voice of Holland heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de regisseur die jarenlang actief was bij het programma. Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Voor zover bekend is zij de eerste die een aangifte van aanranding tegen de bewuste man indient.
28/01 21u15  Wandelen of fietsen langs raamgedichtenNog tot 2 februari loopt de tiende Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Ook Ranst doet mee, met raamgedichten langs een wandel- of fietsroute.
28/01 21u15  Vuurgevecht eindigt in dood van ‘Familie’-personageEen vuurgevecht in Familie, tussen Leon De Bodt (Herbert Flack) en zijn zoon Koen (Sieg De Doncker), betekende vrijdagavond meteen het einde van een personage in de populaire VTM-soap.
28/01 21u15  Egan Bernal vandaag nog twee keer onder het mes, maar toch dankt hij de goden: “Ik had 95 procent kans op verlamming”Egan Bernal heeft vrijdagmiddag iets op Instagram gepost, vier dagen nadat hij zijn zware crash maakte. “Ik had 95 procent kans op dwarslaesie (verlamming van de onderste ledematen) en verloor bijna mijn leven terwijl ik aan het doen was wat ik het liefste deed.”
28/01 20u15  Italië zegeviert op WK veldrijden mixed relays, België eindigt derdeItalië won de eerste Mixed Relay op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville, voor de Verenigde Staten en topfavoriet België.
28/01 20u15  Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen: “Van een dorp naast de stad naar een dorp in de stad”Borsbeek wordt in 2025 het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is alleszins de intentie van zowel het Antwerpse stadsbestuur als het Borsbeekse gemeentebestuur. De fusiegesprekken worden opgestart en uiterlijk 31 december 2023 valt de beslissing. “En daarbij zullen de Borsbekenaren sterk betrokken worden”, benadrukt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek).
28/01 20u15  Adoptieprocedure Genks homokoppel blijft aanslepen na harde conclusie van Vlaamse OmbudsdienstKoen en Christophe uit Wilrijk wachten al tien jaar op een adoptiekindje. Hun procedure verliep oneerlijk. Maar dat verandert niets aan de zaak, zegt de Vlaamse Ombudsdienst nu. “Onrechtvaardig”, vindt Christophe.
28/01 20u15  VS en EU werken aan bijkomende aardgasleveringen voor Europa: “Om bevoorradingsschokken te vermijden”Tegen de achtergrond van de crisis in Oekraïne werken de Verenigde Staten en de Europese Unie aan de levering van bijkomende voorraden aardgas voor Europa. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag bevestigd in een mededeling.
28/01 20u15  Huisartsen verdrinken in administratie door coronabesmettingen: “Maar een generiek papiertje, dat is te veel gevraagd”De huisartsen kreunen onder de werkdruk. Die ligt niet alleen hoog door het gigantische aantal zieken, maar vooral door de hoop paperassen die alle coronabesmettingen met zich mee brengt. “Elke werkgever heeft een eigen attest, net als alle mutualiteiten. Nochtans vragen ze exact hetzelfde. Maar een generiek papiertje, dat is te veel gevraagd”, zegt huisarts Bram Spinnewijn.
28/01 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. “De verdachten in Propere Handen zullen zich niet als lammeren naar de slachtbank laten leiden”23 jaar lang was Paul Bistiaux de kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij onze columnist. Bistiaux heeft een aantal bedenking in de rand van de zaak Propere Handen: “Vooreerst blijkt eens te meer dat het vermoeden van onschuld, één van de pijlers van ons rechtssysteem, in de praktijk niet bestaat. En zeker niet voor bekende personen.”
28/01 20u15  Advocaat 12-jarige dader steekpartij: “Hij was in paniek en wilde z’n broer helpen”Advocate Eylem Turan woonde vrijdagnamiddag de voorleiding bij de jeugdrechter bij van de 12-jarige jongen, die donderdag in Peer een 41-jarige wijkagent met een mes neerstak. Zij vertelde achteraf dat de jongen zelf ook geschrokken is van zijn daden.
28/01 20u15  Boosters bewijzen hun nut: niet-gevaccineerde volwassene heeft 5 tot 17 keer meer kans om aan corona te overlijdenHoe goed beschermen de vaccins nog, nu de omikrongolf door ons land raast? Bij niet-gevaccineerden blijft de kans gevoelig groter dat ze intensieve verzorging nodig hebben, of aan Covid-19 overlijden, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano.
28/01 20u15  Burgemeester Edegem Koen Metsu (N-VA): “Als we fuseren, is het met Hove”“Ons standpunt is niet gewijzigd”, zegt burgemeester van Edegem Koen Metsu (N-VA). “Wij staan open voor een vrijwillige fusie, maar alleen met Hove.”
28/01 19u15  Doutzen Kroes stopte met modellenwerk door corona: “Ik wilde niet meer bijdragen aan de corruptie”Doutzen Kroes is sinds het begin van de coronacrisis gestopt met modellenwerk. Dat vertelt de Friese in een podcast van collega-antivaxer Isa Kriens. “Ik deed mezelf de belofte enkel nog dingen uit mijn hart te doen.”
28/01 19u15  VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over crisis rond OekraïneDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt komende maandag 31 januari samen om zich te buigen over de crisis rond Oekraïne. Dat heeft Mona Juul, voorzitter van de Economische en Sociale Raad van de VN en Noors permanent vertegenwoordiger bij de VN, vrijdag laten weten. De vergadering komt er op vraag van de Verenigde Staten.
28/01 19u15  Bruidsmode Youniek opent derde winkel in de PatersstraatEen winkel met bruidsmode is er al sinds 2010. In 2018 opende Youniek een tweede zaak in Turnhout, voor de bruidegom. Sinds vrijdag is er nu een derde, kleurrijke winkel, waar betaalbare suite- en partykleding wordt verkocht. De geschiedenis van Youniek begon in China, waar Davy Broeckx zijn latere echtgenote Lin Thang leerde kennen.
28/01 19u15  Beweging in dossier Havenplein: start openbaar onderzoek en plannen voor extra openbare parking voor 40 wagensVrijdag is het openbaar onderzoek gestart rond de bouwplannen voor het Havenplein, waar 84 nieuwe woningen - voornamelijk appartementen - voorzien zijn. Tot 28 februari kan iedereen opmerkingen maken. Schepen Paul De Swaef (N-VA) kondigt meteen aan dat de gemeente zicht heeft op een nieuwe openbare parking in de onmiddellijke omgeving.
28/01 19u15  Boosters bewijzen hun nut: Een niet-gevaccineerde volwassene heeft 5 tot 17 keer meer kans om aan covid te overlijdenHoe goed beschermen de vaccins nog, nu de omikrongolf door ons land raast? Bij niet-gevaccineerden blijft de kans gevoelig groter dat ze intensieve verzorging nodig hebben, of aan covid overlijden, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano.
28/01 19u15  Kinderboerderij in Wilrijk heropent in septemberNog deze zomer zullen er opnieuw dieren rondhuppelen op de kinderboerderij van Wilrijk. En in september wil vzw De Koempanie, de uitbater van het domein, ook de eerste bezoekers verwelkomen. “De renovatie verloopt in fases, maar de kinderboerderij zoals ze vroeger was, zal nog dit jaar opengaan”, zegt Tim Pichal van De Koempanie.
28/01 19u15  Negen personen krijgen proces-verbaal voor drugsbezitDe politie regio Turnhout heeft donderdag met anonieme patrouilles controles uitgevoerd op een aantal overlastgevoelige plaatsen in het centrum van Turnhout.
28/01 19u15  Borsbekenaren vrezen hogere belastingen door fusie met Antwerpen: “En betalend parkeren zal ook wel ingevoerd worden”Borsbeek wordt het tiende district van de stad Antwerpen. Burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) beklemtoonden tijdens hun persconferentie over de fusie dat de Borsbekenaren er beter van moeten worden. Maar de inwoners van Borsbeek zijn nog niet overtuigd. “Wat kunnen we nog zeggen, het wordt toch doorgevoerd. Mee een district van Antwerpen worden of verhuizen, dat zijn de enige opties.”
28/01 19u15  Lint richt werkgroep om mogelijke fusie (met Kontich?) te besprekenLint bereidt zich voor op een mogelijke (opgelegde) fusie door het oprichten van een gemeentelijke werkgroep. Eind dit jaar moet die een breed rapport afleveren.
28/01 19u15  KV Mechelen probeert forfaitnederlaag te ontlopen voor Disciplinaire Raad: “Verschil tussen A- en B-lijst was ons niet bekend”De Disciplinaire Raad van de voetbalbond heeft vrijdag de zaak in verband met de niet-gespeelde wedstrijd tussen OH Leuven en KV Mechelen, dat niet kwam opdagen voor de match, behandeld. Terwijl de Leuvenaars voor een forfaitscore pleiten, stellen ze bij Malinwa dat het reglement niet duidelijk en niet correct was. Wanneer we een uitspraak mogen verwachten, is nog niet bekend.
28/01 19u15  Hoge Gezondheidsraad: “Momenteel geen wetenschappelijk bewijs voor boosterprik bij minderjarigen”Met de huidige kennis is er “onvoldoende” wetenschappelijk bewijs om het toedienen van een boosterprik voor 12- tot 17-jarigen te steunen, in het bijzonder in het geval van de omikronvariant. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) in een advies vandaag/vrijdag aan de verschillende ministers van Volksgezondheid.
28/01 19u15  Burgemeester Edegem Koen Metsu (N-VA): “Als we fusioneren is het met Hove”“Ons standpunt is niet gewijzigd”, zegt burgemeester van Edegem Koen Metsu (N-VA). “Wij staan open voor een vrijwillige fusie, maar alleen met Hove.”
28/01 19u15  Vliegtaks op alle vluchten op komst, ook voor vliegreizen buiten EuropaHet kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de vliegtaks. Wie een vlucht neemt van minder dan 500 kilometer zal 10 euro inschepingstaks moeten betalen, voor langere vluchten binnen Europa bedraagt de taks 2 euro. De invoering van de vliegtaks moet 30 miljoen euro in het laatje brengen.
28/01 19u15  Beerschot-fan laat Prychynenko op arm tatoeëren: Duitser nodigt hem uit voor etentjeDat Denis Prychynenko (29) zich de voorbije jaren in de harten van de Beerschot-supporters heeft gevoetbald, is niets nieuws. De excentrieke Duitser speelt tegenwoordig misschien wel voor Deinze, maar een Beerschot-fan vond het niet te laat om de ex-Rat te laten vereeuwigen in inkt op zijn arm.
28/01 19u15  OVERZICHT. Na aankondiging in Borsbeek: hebben andere gemeenten in Antwerpse zuidrand ook fusieplannen?Met de fusiegesprekken tussen Borsbeek en Antwerpen komt het thema van de gemeentefusies helemaal aan de oppervlakte. Ook andere gemeenten die grenzen aan Antwerpen spreken zich uit over een eventueel fusie met de grootstad. En ook in de zuidrand van Antwerpen ligt een lappendeken van kleinere gemeenten die in aanmerking komen om samen te smelten.
28/01 18u15  Vliegtaks op alle vluchten, ook voor vliegreizen buiten EuropaDe kern heeft een akkoord bereikt over de vliegtaks. Wie een vlucht neemt van minder dan 500 kilometer zal 10 euro inschepingstaks moeten betalen, voor langere vluchten binnen Europa bedraagt de taks 2 euro. De invoering van de vliegtaks moet 30 miljoen euro in het laatje brengen.
28/01 18u15  Vernieuwing Dasstraat en Ternesselei eist tol: 63 lindebomen voor de bijlDe heraanleg van de Dasstraat en Tenresselei, hét dorpsvernieuwingsproject van deze bestuursperiode, kost 63 bomen. Zij vormen de tol van de vooruitgang en worden vanaf 1 februari gekapt. De werken duren een week.
28/01 18u15  VUB-prof beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: “Iedereen wist hoe hij was”Een 49-jarige hoogleraar is door de VUB aan de deur gezet na meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag. “Dat hij geen prof meer is, geeft me wel het gevoel dat we iets hebben bereikt”, zegt een van de vrouwen die een klacht heeft ingediend.
28/01 18u15  Na maanden onderhandelingen en stakingen: grootste politievakbonden geven groen licht voor akkoord loonsverhoging en betere voorwaardenDe twee grootste politievakbonden, NSPV en VSOA, hebben na lange onderhandelingen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voorwaardelijk ingestemd met een nieuw sociaal akkoord voor de ruim 48.000 politiemensen. ACV en ACOD stemden wel tegen, die laatste vakbond dreigt zelfs met een nieuwe staking.
28/01 18u15  Andere randgemeenten unisono: “Wij zien een fusie met Antwerpen niet zitten”Gaat Borsbeek een huwelijk aan met Boechout, Mortsel, Wommelgem, of toch Antwerpen? Tot verbazing van sommigen koos het kleine Borsbeek toch voor het grote Antwerpen om een fusie mee aan te gaan. De drie andere gemeenten nemen geen aanstoot aan de beslissing van Borsbeek. Zelf zien ze momenteel niets in een gelijkaardige fusie met Antwerpen.
28/01 18u15  Borsbeek en Antwerpen lijnrecht tegenover elkaar over de luchthaven in Deurne: wat na een fusie?Borsbeek verzette zich de laatste jaren bijna als een Gallisch dorp tegen de uitgebreide luchthaven in Deurne. Er kwam zelfs juridische actie. In Antwerpen is het stadsbestuur uitgesproken vóór de luchthaven. Smoort een fusie het verzet in de kiem?
28/01 18u15  Burgemeester Erik Broeckx over fusies: “Wij zijn sterk genoeg”Mortsel houdt de boot van een fusie nog ver af. “We gaan zelf niet op zoek gaan”, zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA). “We zijn sterk genoeg om autonoom verder te gaan.”
28/01 18u15  Vergeetachtige David Goffin kan dankzij wildcard titel verdedigen in MontpellierDavid Goffin (ATP-45) kan volgende week zijn titel verdedigen in Montpellier (323.970 euro). De 31-jarige Luikenaar was vergeten zich in te schrijven voor het Zuid-Franse harcourttoernooi, maar kreeg vrijdag officieel een uitnodiging in de bus.
28/01 18u15  Poetin doorbreekt stilzwijgen over conflict met Oekraïne: “Westen negeert Russische bezorgdheid”De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag zijn stilzwijgen over het conflict met Oekraïne doorbroken, en zich er bij zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron over beklaagd dat het Westen zijn eisen voor een de-escalatie van het conflict heeft afgewezen. Inmiddels drijft Rusland zijn militaire aanwezigheid aan de grens wel verder op, aldus NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.
28/01 18u15  Twee jaar geleden vond er een moord plaats, nu staat statig kasteeltje te koop voor 2,65 miljoen euroHet kasteel Hoog Mosscher staat te koop. Wie er 2,65 miljoen euro voor over heeft, kan zich straks kasteelheer of kasteelvrouw noemen. Dat in het niet-beschermde gebouw twee jaar geleden de 90-jarige dokter Debaillie (90) werd vermoord, staat niet in de verkoopadvertentie.
28/01 18u15  Borsbekenaren vrezen hogere belastingen door nakende fusie: “En betalend parkeren zal ook wel ingevoerd worden”Burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) beklemtoonden tijdens hun persconferentie dat de Borsbekenaren er beter van moeten worden wanneer hun gemeente een district wordt. De inwoners van Borsbeek zullen dan wel sterk overtuigd moeten worden.
28/01 18u15  Straks eerste keer mixed relay op het WK veldrijden: hoe werkt het?Een nieuwigheid op dit WK. Voor de allereerste keer vindt er een mixed relay plaats. De gemengde aflossing. Wat moet u weten als u straks voor uw TV zit?
28/01 18u15  Diesel kostte nog nooit zoveel bij ons: hoe komt dat, en is tanken in het buitenland een oplossing?Morgen schrijven we geschiedenis. Dan betalen we aan de pomp 1,817 euro voor een liter diesel. Nooit eerder was de dieselprijs zo hoog. Alle brandstofprijzen stijgen. Hoe komt dat, kan de overheid daar iets aan doen en hoe schadelijk is deze evolutie voor onze economie? Experts geven de antwoorden.
28/01 18u15  ‘Big Brother’-bewoner Tobias naar ziekenhuis overgebrachtBig Brother-bewoner Tobias is vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat hij zich blesseerde tijdens het sporten. Livestream-kijkers zagen hoe de Nederlander slecht neerkwam na een sprong. Hij zou ook flauwgevallen zijn van de pijn.
28/01 18u15  Oud-schepen Jan Hermans keert terug naar Lierse gemeenteraadJan Hermans (Groen-Lier&Ko) legt maandag de eed van gemeenteraadslid af. Hij volgt Yente Van Oosterwyck op, die om persoonlijke redenen ontslag neemt.
28/01 18u15  Golfer Thomas Pieters klimt naar vijftiende plaats in Dubai, Detry en Colsaerts outMet een tweede ronde van 69 slagen heeft Thomas Pieters dertien plaatsen winst gemaakt in de Dubai Desert Classic. Hij staat nu vijftiende.
28/01 18u15  Europe Cup: Telenet Giants Antwerp tegen Kiev op 5 februari in Lotto ArenaDe uitgestelde wedstrijd van Telenet Giants Antwerp tegen Kiev in de FIBA Europe Cup (Last 16) wordt op zaterdag 5 februari (20 uur) afgewerkt. De Oekraïners vroegen uitstel aan omwille van een corona-uitbraak.
28/01 18u15  Geen vaste adressen op weekendzoneDe gemeente Zandhoven schrijft geen personen in op de Romeinseweg in Pulle. Dat werd op de gemeenteraad meegedeeld na een vraag van raadslid Ward Belmans (Groen). De weekendzone blijft dus echt een weekendzone.
28/01 17u15  Raadkamer in Amsterdam verlengt overleveringsdetentie van Dave De KockDave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, blijft in voorhechtenis in afwachting van zijn overlevering. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft vrijdag de overleveringsdetentie verlengd.
28/01 17u15  Acht op de tien volwassen Vlamingen hebben boosterprik gehadDe Vlaamse vaccinatiecampagne stoomt door. Intussen heeft 79 procent van alle volwassen Vlamingen een boosterprik gekregen. Ook een kwart van de 5- tot 11-jarigen heeft inmiddels een eerste dosis gekregen. Dat laten Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Volksgezondheid Wouter Beke vrijdag weten. Hoewel de omikronvariant zich wat laat voelen in de boostercampagne en de vaccinatiecentra stilaan wat gas terugnemen, komen er ook in februari nog 600.000 mensen in aanmerking voor een boosterprik.
28/01 17u15  Buurt reageert opgelucht op nieuws dat Kuehne + Nagel activiteiten moet stopzetten: “Hopelijk vinden we snel onze nachtrust terug”Nadat het logistieke bedrijf Kuehne + Nagel maandenlang voor geluidsoverlast zorgde bij de bewoners van Geerhoek en Vijvershof in Blaasveld (Willebroek), werd vrijdag een bestuurlijk besluit uitgevaardigd waarin gesteld wordt dat het bedrijf zijn activiteiten dient stop te zetten. Kuehne + Nagel krijgt nog drie weken de tijd om goederen, onder meer voedingswaren, te kunnen weghalen.
28/01 17u15  Rock Werchter vult affiche aan met 64 nieuwe namen, tickets bijna uitverkochtDe line-up van Rock Werchter is vrijdag aangevuld met 64 nieuwe namen. Daarmee is de affiche zo goed als klaar, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De ticketverkoop loopt ondertussen vlot: negentig procent van de tickets zijn uitverkocht.
28/01 17u15  Eerste bomen aangeplant op Zuiderdokken en rond museumDe voorbije dagen werden bomen aangeplant op het nieuwe park op de Zuiderdokken. Ook in de tuin rond het Museum voor Schone Kunsten arriveerde het eerste nieuwe groen.
28/01 17u15  Bart De Wever: “Borsbeek zal net als de andere districten zijn eigenheid behouden”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt een uitbreiding van zijn stad met de kleine randgemeente Borsbeek te verwelkomen. “De stad is volgens mij de toekomst van de hele samenleving”, stelt hij. “Maar Borsbeek zal zijn eigenheid behouden, net zoals dat bij de andere Antwerpse districten het geval is.”
28/01 17u15  Renaat Decorte wil alsnog schepenambt via verkiezingsbetwisting na motie van wantrouenGemeenteraadslid Renaat Decorte (ex-CD&V en zetelend als onafhankelijke) heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen om alsnog aanspraak te kunnen maken op een schepenambt binnen de CD&V-N-VA-coalitie. Hij vecht de motie van wantrouwen aan, die door de meerderheid tegen hem werd uitgesproken in de gemeenteraad.
28/01 17u15  Speciale trappen redden padden uit grachtenDe omgeving van de Europawijk en Kievermont in Geel is rond deze periode jaarlijks het decor voor de voorjaarstrek van padden en andere amfibieën naar de voortplantingspoel in Reitvennen.
28/01 17u15  Vrouw klaagt rapper Chris Brown aan voor verkrachting: “De volgende ochtend eiste hij dat ik morning-afterpil nam”Een Amerikaanse vrouw beschuldigt rapper Chris Brown ervan dat hij haar eind december 2020 heeft gedrogeerd en verkracht. Dat meldt TMZ. De vrouw eist een schadevergoeding van 20 miljoen dollar (zo’n 18 miljoen euro).
28/01 17u15  Burgemeester Kontich Bart Seldeslachts: “We staan open voor gesprek maar voelen nog geen dringende noodzaak voor fusie”Ook in Kontich kwam een mogelijke fusie met de buren van Lint de voorbije week weer boven water. Aanleiding was een vermelding in de vacature voor algemeen directeur in Lint dat hij/zij ook een leidende rol moet spelen bij een toekomstige fusie.
28/01 17u15  Gemiddeld 25 boetes per dag via ANPR-camera’s, meeste pv’s uitgeschreven in LombaardstraatTijdens de eerste elf maanden van 2021 werden er in Sint-Katelijne-Waver 8.402 boetes uitgeschreven op basis van de ANPR-camera’s. Dat zijn er gemiddeld bijna 25 per dag. Vooral in de Lombaardstraat wordt er nog regelmatig te snel gereden. De trajectcontrole in de straat was goed voor 88% van de boetes.
28/01 17u15  Is het een cocktail? Is het een dessert? Zo snel maak je de BilliestrojkaTwee ingrediënten en een minimum aan bereidingstijd: we breken records met onze Billiestrojka. In principe werkt het met elke smaak roomijs, maar de cherry on top krijg je automatisch als je het met kersenroomijs maakt. Heb je meer gasten aan tafel, zet dan gewoon een bolletje ijs voor ieders neus en de fles ijskoude wodka kan integraal mee geserveerd worden.
28/01 17u15  Paulette van interieurwinkel Paulette in ’t Stad is nieuwe expert in ‘Stukken van Mensen’Paulette Van Hacht (31) maakt binnenkort haar debuut als expert in Stukken van Mensen. Sinds 2017 baat de vintagedealer en interieurstyliste de meubelwinkel Paulette in ’t Stad uit in de Sint-Jorispoort in Antwerpen.
28/01 17u15  Als de nood het hoogst is, is Super Mario nabij: enfant terrible Balotelli maakt zijn comeback bij Italië op driedaagse stage3,5 jaar. Zo lang was de laatste selectie van Mario Balotelli (31) voor de Italiaanse nationale ploeg al geleden. In zijn wanhopige zoektocht naar een van de laatste WK-tickets kwam bondscoach Roberto Mancini (57) uit bij het enfant terrible van weleer. Hoe komt het dat de regerende Europese kampioen de excentriekeling plots weer opvist?
28/01 17u15  DEBAT. Is een fusie tussen Borsbeek en Antwerpen een goede zaak?Als de plannen van burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) doorgaan, zal Borsbeek vanaf 2025 het tiende district van Antwerpen zijn. Op de persconferentie in het gemeentehuis van Borsbeek bepleitten beide burgemeesters de fusie als “een win” voor beide partijen.
28/01 17u15  Ook Boechout sprak met Borsbeek: “We hebben nog vragen gekregen, maar zien een fusie niet zitten”Afgelopen weekend had Boechouts burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) nog een lang telefoongesprek met Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) om een fusie af te toetsen. Maar Boechout zit niet te wachten op een fusie met welke gemeente dan ook.
28/01 17u15  De eerste Belgische zege is binnen: Tim Wellens klopt Valverde op Mallorca: “Op training ging het nochtans niet geweldig”Tim Wellens won de Trofeo Serra de Tramuntana, de derde wedstrijd in de Challenge Mallorca. In een rit met vijf beklimmingen was de renner van Lotto-Soudal de snelste van een kopgroep van zeven. Alejandro Valverde werd tweede, Simon Carke derde. Kobe Goossens werd vijfde.
28/01 16u15  Kruispunt IJzerstraat en Gasthuisstraat onderbrokenEen aannemer gaat op donderdag 3 februari op de hoek van de IJzerstraat en de Gasthuisstraat in Beerse aan de slag met een hoogtewerker.
28/01 16u15  12-jarige jongen die agent neerstak in Peer wordt voorlopig drie maanden in instelling geplaatstDe 12-jarige jongen die donderdag een wijkagent neerstak in Peer, wordt voorlopig voor drie maanden in een halfopen instelling geplaatst. Dat laat zijn advocaat weten, na overleg met de jeugdrechter. Dat meldt VRT NWS. “Dat is beter voor de rust - zowel voor de maatschappij als de minderjarige zelf”, klinkt het.
28/01 16u15  Postbode John opent Friethuis 1958 aan station NekkerspoelIn de Nekkerspoelstraat in Mechelen vlak bij het station heeft Friethuis 1958 de deuren geopend. Uitbater is John Collaer (43). De veertiger, die ook postbode is, heeft al tien jaar ervaring als friturist. “De aardappelen voor mijn friet snijd ik zelf”, zegt John. Vrienden van hem serveren er vanaf maandag eveneens broodjes.
28/01 16u15  Hove: “Geen gesprekken aan de gang”In de geruchtenmolen van mogelijke fusiegesprekken in de rand rond Antwerpen wordt Hove al eens gelinkt aan Edegem of Lint, maar dit veegt de nieuwe burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) helemaal van tafel.
28/01 16u15  Werfdieven stelen armaturenOp een bouwwerf in de Vennekensstraat in Houtvenne (Hulshout) werd donderdagnacht een diefstal gepleegd.
28/01 16u15  “Kun je stoppen? Dit is gevaarlijk”: Elon Musk bood tiener 5.000 dollar om Twitter-account over hem offline te halenElon Musk heeft een tiener 5.000 dollar geboden om een Twitter-account over hem offline te halen. Dat account tweet telkens de privéjet van Musk opstijgt en landt, en de steenrijke Zuid-Afrikaan vindt dat gevaarlijk.
28/01 16u15  Niemand in verdenking gesteld in verdere onderzoek naar dodelijke schietpartij in BrechtIn het gerechtelijk onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Brecht is momenteel niemand in verdenking gesteld. Dat meldt het Antwerps parket in een persbericht. Eerder deze maand werd een ontvluchte Nederlandse gevangene (21) doodgeschoten bij een schietpartij met de politie.
28/01 16u15  Coronavirus gaat sneller dan ooit rond bij werkende volwassenen: “Telewerken zal een nieuwe gewoonte worden”Op een week tijd is het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 mensen in de beroepsbevolking in ons land met een derde gestegen. De incidentie ligt bovendien een derde hoger dan in de algemene bevolking. Het mag duidelijk zijn: het zijn vooral werkende volwassenen die op dit moment besmet geraken met het coronavirus. En dan vooral in de kinderopvang en het onderwijs. “Telewerk zal nog enkele weken erg belangrijk zijn om de uitval op de werkvloer beperkt te houden”, zegt professor Lode Godderis.
28/01 16u15  Fietsdieven slaan toe op zes plaatsenIn de straten Klissenhoek en Niemandshoek in Vorselaar waren in de nacht van donderdag op vrijdag fietsdieven actief.
28/01 16u15  Nieuw speeltoestel aan Sint-Hubertuskerk wordt in februari geplaatstIn 2021 deed het district Berchem een bevraging in de buurt welk speeltoestel de voorkeur had om op het pleintje voor de Sint-Hubertuskerk te plaatsen. Het speelobject komt op de hoek van de Daenenstraat, Maloustraat en de Victor Jacobslei. Het district zal van de gelegenheid gebruik maken om het pleintje groener te maken en speelse stapstenen aan te leggen die naar het speeltoestel leiden.
28/01 16u15  Aantal inwoners in de parkgemeente blijft lichtjes aangroeienDe gemeente Brasschaat telde eind 2021 38.251 inwoners. Dat zijn er negen meer dan een jaar eerder. De grootste groep inwoners met ene buitenlandse nationaliteit blijven de Nederlanders. Zij zijn met 1910.
28/01 16u15  Leerlingen Sint-jozef handig met gereedschap en elektronica, maar ook met woordenOok in een technische school zoals het Sint-Jozefinstituut ging gedichtendag niet onopgemerkt voorbij. De school voor aankomende ingenieurs, vakmannen en technologische specialisten beschikt duidelijk ook over heel wat poëtisch talent.
28/01 16u15  Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen tegen 2025: “Deze fusie is een win-win”Borsbeek wordt het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie op het gemeentehuis van Borsbeek, waar onder meer de beide burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) het woord namen. Beide besturen hebben nu een intentieverklaring uitgesproken. Het Borsbeekse bestuur probeert nu de inwoners en gemeenteraad te overtuigen van de beslissing om uiteindelijk tegen 1 januari 2025 het huwelijk te kunnen afronden.
28/01 16u15  Drie vrouwen over hun passie voor vogels spotten: “Dat het een mannenzaak is, heeft me lang tegengehouden”Dat het vooral een mannenzaak is, lijkt langzaam te veranderen. Al blijven er verschillen. Zij houden eerder van het sociale aspect, mannen mikken meer op kennis. Drie vrouwen vertellen over hun vogelspotpassie. “Het zijn kleine gelukjes die je in je leven kunt introduceren.” Dat kan jij ook: doe mee aan het Grote Vogelweekend van Natuurpunt en tel op zaterdag 29 of zondag 30 januari de vogels in je tuin.
28/01 16u15  Samen Fit zet minder sportieve mensen toch aan het sporten: “In groep bewegen is makkelijker vol te houden”In het centrum van Putte opent dit weekend het gloednieuwe sport- en gezondheidscentrum Samen Fit. Kristof Budts, die in Mechelen actief was als Bewegen Op Verwijzing-coach wil de drempel om te sporten er zo laag mogelijk maken. “De ervaring die ik in mijn vorige jobs opdeed, komt nu goed van pas”, zegt hij.
28/01 16u15  Vlaams Belang over fusie Borsbeek met Antwerpen: “Niet zonder referendum”Borsbeek wordt het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie op het gemeentehuis van Borsbeek, waar onder meer de burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) uitleg gaven. Vlaams Belang reageerde meteen op de fusie en eist een referendum alvorens de procedure in gang wordt gezet.
28/01 16u15  Klanten teleurgesteld: “We moeten de bus nemen voor honderd gram hesp!”De overname van vier filialen van Alvo baart vooral de inwoners van Rumst grote zorgen. In hun dorp blijft geen enkele voedingswinkel meer over. Het gemeentebestuur biedt indien nodig hulp aan.
28/01 16u15  Regenboogbank geplaatst bij vredesboomOp het pleintje tussen Leest en de Schuttershofstraat werd drie jaar geleden een vredesboom geplant. Er staat nu ook een zitbank in de kleuren van de regenboog.
28/01 16u15  Girlpower in gemeenteraad MalleAlle meisjes aan de macht, zong Yasmine indertijd al. En in Malle is dat sinds donderdag toch wel het geval, met twee leading ladies in de gemeenteraad. De zitting van 27 januari was de vuurdoop voor Sanne Van Looy (N-VA) in de hoedanigheid van burgemeester. Jolien Vrints (DBM) leidde dan weer haar eerst gemeenteraad als voorzitter. Beide dames deden dat meteen met veel flair.
28/01 16u15  Sociale kruidenier, Kabas en noodwoningen moeten verhuizen uit Sint-JozefgebouwDe verkoop van het Vesaliusgebouw aan Klina heeft gevolgen voor enkele huidige invullingen van het Sint-Jozefgebouw. Als Klina het Vesaliusgebouw inneemt, wordt er op de site van het Sint-Jozefgebouw een nieuw Woonzorgcentrum gebouwd.
28/01 16u15  Dominique Defossez legt eed af als gemeenteraadslid voor DBMDominique Defossez zetelt sinds donderdag opnieuw voor DBM in de gemeenteraad van Malle. Hij neemt het zitje van afgezwaaid burgemeester Harry Hendrickx over.
28/01 15u15  Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen tegen 2025: “Deze fusie is voor iedereen een win-win”Borsbeek wordt het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie op het gemeentehuis van Borsbeek, waar onder meer de beide burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) gaven. Beide besturen hebben nu een intentieverklaring uitgesproken. Het Borsbeekse bestuur probeert nu de inwoners en gemeenteraad te overtuigen van de beslissing om uiteindelijk tegen 1 januari 2025 het huwelijk te kunnen afronden.
28/01 15u15  Jos Brech krijgt 16 jaar cel voor dood van Nicky Verstappen, familie bijzonder emotioneel: “Vuile hond!”De Nederlander Jos Brech is ook in beroep schuldig bevonden aan de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De man werd veroordeeld tot 16 jaar cel.
28/01 15u15  Volledige sloop Hooidonk aangevraagd, ook van kolossaal oud kloosterHet hing al in de lucht, maar nu is het ook effectief een feit. De Kristelijke Mutualistische Interfederatie uit Schaarbeek heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om alle constructies van Hooidonk aan de Langestraat in Zandhoven te slopen. Normaal moet er rond 2026 een volledige nieuwe Revapolis ter vervanging van de gebouwen van het huidig zorgverblijf Hooidonk en het revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren in Pulderbos staan.
28/01 15u15  KV Mechelen blijft corona voelen: “Data tonen 50% minder intensiteit tegen Anderlecht”Na de thuisnederlaag tegen Anderlecht (0-1) gaat KV Mechelen zondag tegen Standard op zoek naar zijn eerste punten van 2022. Eenvoudig wordt dat niet: Vinicius Souza (verrekking quadriceps) is erg twijfelachtig voor de verplaatsing naar Luik en de naweeën van de recente coronagolf zijn nog altijd merkbaar bij een aantal spelers.
28/01 15u15  Omikron nadert zijn piek in de KempenDe omikronvariant blijft statistische records breken in de Kempen, maar het goede nieuws is dat het virus duidelijk op zijn piekmoment lijkt af te stevenen. In heel wat gemeentes vlakt de wekelijkse aangroei af.
28/01 15u15  Boomse instrumentenbouwschool laat van zich horen in Parijs: “Met drie cello’s in finale”Op een internationale wedstrijd voor cellobouwers in Parijs heeft de Internationale Lutherie School Antwerpen (ILSA) uit Boom voor heel wat weerklank gezorgd. Vier studenten wisten met hun drie instrumenten de finale te halen, waarbij Joshua Hermans (21) en Ilze de Ligt (22) zelfs het brons in de wacht sleepten.
28/01 15u15  Gala van de Gouden Reuskens gaat door op 24 februari in TrixHet Gala van de Gouden Reuskens kent een nieuwe datum: 24 februari. Het Gala is een nieuw en groots Borgerhouts feest waarop het district al zijn helden in de bloemetjes wil zetten. De grootste helden krijgen een gouden reusken.
28/01 15u15  Landbouwbeurs uitgesteld naar mei: “Landbouwers willen terug buitenkomen en elkaar ontmoeten”Er komt dan toch een vierde editie van de Vlaamse Agridagen in de vroegere NAVO-hallen van Weelde in Ravels, zij het twee maanden later dan gepland. Op de tweejaarlijkse vakbeurs voor veeteelt en landbouwmachines worden meer dan twintigduizend bezoekers verwacht.
28/01 15u15  Man met grote partij drugs ontkent verkoopJoachim A. (33) uit Retie liep tegen de lamp met onder meer 49 gram speed en een halve liter ghb maar hij ontkende voor de rechter dat hij ook drugs had verkocht.
28/01 15u15  Geseinde bestuurder met vier levenslange rijverboden gearresteerdDe Antwerpse politie heeft donderdag een vijftiger die al viermaal was veroordeeld tot een levenslang rijverbod gearresteerd. De man stond bovendien geseind voor vluchtmisdrijf na een ongeval.
28/01 15u15  Dieven stelen werkmateriaalMinstens twee dieven hebben tijdens de nacht van donderdag op vrijdag in de Rechtestraat in Vorselaar werkgerief gestolen uit een bestelwagen. Die stond geparkeerd nabij een woning.
28/01 15u15  Filiaal van Basic-Fit opent maandag de deuren: “De club biedt voor elk wat wils”Op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver opent maandag een nieuwe vestiging van fitness-keten Basic-Fit. Het is het eerste filiaal in de gemeente. “We kijken er enorm naar uit om de mensen van Katelijne te verwelkomen in onze gloednieuwe club”, zegt Kevin Ayeni van Basic-Fit.
28/01 15u15  Priske countert na uithaal Nainggolan: “We tellen 44 punten en speelden quasi nooit met dezelfde elf”Na het gelijkspel tegen STVV (1-1) dat gepaard ging met een magere vertoning moet Antwerp zich zondag herpakken in Gent. De frustraties liepen dinsdag na de wedstrijd hoog op. “Never change a winning team”, floepte Radja Nainggolan er in de catacomben uit. “We tellen 44 punten en speelden quasi nooit met dezelfde elf”, counterde zijn trainer Brian Priske vrijdag.
28/01 15u15  Vital Heynen gaat Duitse volleybalvrouwen coachenVital Heynen is vrijdag aangesteld als nieuwe bondscoach van de Duitse nationale volleybalploeg bij de vrouwen. De Limburger ondertekende een contract voor drie jaar.
28/01 15u15  Politie vindt 141 gram cannabis in autoEen 34-jarige man uit Westerlo stond terecht voor het bezit en de verkoop van drugs.
28/01 15u15  Beruchte broer (17) van dader steekpartij Peer overviel drie jaar geleden krantenwinkelDe inmiddels 17-jarige broer van de 12-jarige die een agent in Peer neerstak, was amper 14 toen hij een overval pleegde op een krantenwinkel in Overpelt. Hij wordt in de buurt omschreven als de leider van een zelfverklaarde jeugdbende met jongeren uit Peer en omliggende gemeenten.
28/01 15u15  Nu ook BA.3 ontdekt in ons land: wat weten al over deze nieuwe subvariant van omikron?Na BA.1 – de omikronvariant die vandaag in ons land 97,8 procent van alle besmettingen uitmaakt – en subvariant BA.2 is er nu ook BA.3. Opnieuw een subvariant van omikron die in ons land is vastgesteld. Moeten we ons zorgen maken?
28/01 15u15  Sociaal werker luistert voortaan naar mensen vanachter de toog van De Parlé: “Mensen hebben nood om weer samen te komen”In de schaduw van de kerk van Booischot (Heist-op-den-Berg) opent zaterdag horecazaak De Parlé, in het voormalige bankkantoor van KBC. Filip Helsen (41) gooit er als sociaal werker zijn leven totaal om en maakt zijn stille droom waar.
28/01 15u15  Anderlecht-coach Vincent Kompany is klaar voor de Brusselse derby: “Union is vandaag de enige titelkandidaat”De nederlaag tegen Cercle is verteerd. Anderlecht maakt zich op voor de Brusselse derby tegen Union in het historische Dudenpark. RSCA-coach Vincent Kompany legt de druk wel bij de competitieleider. “Union is zoals Leicester City dat kampioen werd in de Premier League.”
28/01 15u15  Dertiger riskeert straf voor brandstichting en diefstal bij ijssalonChristoph C. (33) uit Arendonk riskeert een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden voor brandstichting, diefstal en drugsfeiten.
28/01 15u15  Politie wijzigt openingsuren onthaalDe lokale politie van Brasschaat wijzigt vanaf 1 februari de openingsuren van het onthaal aan de Hemelakkers. Vanaf 1 februari is het onthaal geopend van maandag tot en met zaterdag van 8u tot 18u. Op zon- en feestdagen zal het onthaal gesloten zijn. Voor dringende oproepen kan men altijd het noodnummer 101 gebruiken, zeven dagen op zeven en 24 uur op 24. Voor niet-dringende afspraken is het best online een afspraak te maken.
28/01 15u15  Twee wagens branden uit in Hoboken, politie gaat uit van kwaad opzetDe brandweer rukte donderdagnacht uit naar de Weerstandlaan in Hoboken. Daar brandden twee geparkeerde wagens volledig uit. De politie gaat uit van kwaad opzet en is een onderzoek gestart.
28/01 15u15  Torenwerken Sint-Willibrorduskerk leiden tot misverstanden over kerkhaan op sociale mediaEen hoogtewerker aan de Sint-Willibrorduskerk was op Facebook druk gesprekstof. Heel wat inwoners gingen ervan uit dat het om de haan op de kerktoren ging, maar niets is minder waar. Er wordt gewerkt aan het dak van de kerk.
28/01 15u15  Nieuwe brandtoren Grenspark Kalmthoutse Heide krijgt vormDe gemeente Kalmthout, het Agentschap Natuur en Bos en Astrid (telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten) investeren samen in een nieuwe brandtoren op de Kalmthoutse Heide. De aannemer startte zopas met het opbouwen van de nieuwe toren.
28/01 14u15  Twee procent van Vlaamse bevolking kan woning onvoldoende verwarmenIn 2020 leefde 2% van de bevolking in het Vlaamse Gewest in een huishouden dat het zich niet kan veroorloven om de woning voldoende te verwarmen. Dat komt overeen met ongeveer 120.000 personen, meldt Statistiek Vlaanderen.
28/01 14u15  Fluvius en trekt weg uit Lokeren en daar is niemand blij om: “De burger is weer de klos”Distributienetbeheerder Fluvius sluit haar kantoren aan de Oud Strijderslaan op 1 maart. Een eenvoudig briefje voor het raam verwijst de klanten door naar het de kantoren in Sint-Niklaas of naar de digitale toepassingen. Ook De Watergroep overweegt een verhuis.
28/01 14u15  LIVE. Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen vanaf 2025Er lijkt een fusie in de maak tussen de stad Antwerpen en de gemeente Borsbeek. Vanmiddag, om 14u geven burgemeester van Borsbeek, Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) toelichting over een mogelijke toetreding van Borsbeek als district van de stad. Ook Borsbeeks schepen van burgerzaken, personeel en financiën Ken Casier (N-VA) en Antwerps schepen van decentralisatie en financiën Koen Kennis (N-VA) zullen vanmiddag aanwezig zijn. Volg de persconferentie hier
28/01 14u15  Pas in maart weer concerten in De Casino, café heropent in februariHoewel de ingevoerde coronabarometer vanaf nu opnieuw meer mogelijkheden biedt aan concertzalen en organisatoren van evenementen, blijft concertzaal De Casino nog heel de maand februari dicht.
28/01 14u15  Waarom je beter tot na aftiteling in de bioscoop blijft zitten: vooral Marvel maakt van ‘post-credit scenes’ zijn handelsmerkVoor de aftiteling is uitgerold de zaal uit gegaan? Dan hebt u het belangrijkste van de film misschien gemist. De post-credits scene, ooit het olijke nagiftje van de regisseur, is nu een essentieel onderdeel van de cinemabeleving. Geef Marvel maar de schuld.
28/01 14u15  Vaccinatiecentrum in Bobbejaanland gaat eind februari dichtHet vaccinatiecentrum in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) sluit op zaterdag 26 februari de deuren.
28/01 14u15  Politie arresteert drietal dat heroïne dealt in MerksemHet wijkondersteuningsteam regio Noord van de Antwerpse politie heeft drie personen gearresteerd voor het dealen van heroïne in Merksem.
28/01 14u15  Haven erkent problemen met toegankelijkheid: werkgroep moet problemen aanpakkenEnkele weken geleden liepen volop berichten binnen, dat schepen soms dagenlang moeten wachten om de Schelde op te varen. De Antwerpse haven grijpt nu in, en wil de ‘nautische keten’ verbeteren.
28/01 14u15  Wijnegem: “Wij zijn geen vragende partij voor een fusie, al is het soms moeilijk”Ook Leen Wouters (N-VA), de kersverse burgemeester van Wijnegem, heeft geen date met partijgenoot Bart De Wever. “Als Wijnegem zijn we geen vragende partij voor een fusie”, zegt ze naar aanleiding van de ontwikkelingen in Borsbeek. “Voor de financiële bonus hoeven we het in elk geval niet te doen”, aldus de eerste vrouwelijke burgemeester van Wijnegem, dat sinds 2020 meer dan tienduizend inwoners telt.
28/01 14u15  Willebroek wil logistiek bedrijf weg na aanhoudende geluidsoverlast: “Dit kan niet ongestraft blijven”Het logistiek bedrijf Kuehne + Nagel moet binnen de drie weken zijn activiteiten aan de Schoondonkweg in Willebroek stopzetten na aanhoudende geluidsoverlast. Dat staat in een lokaal bestuurlijk besluit. “Maandenlang buurtbewoners overlast bezorgen, met niet-vergunde activiteiten, kan niet ongestraft blijven”, stelt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).
28/01 14u15  Buurgemeente Wommelgem reageert op fusieplannen Borsbeek: “Ook voor ons is dit geen taboe”Burgemeester Frank Gys (N-VA) heeft van een mogelijke fusie van zijn kleine gemeente Wommelgem en tevens buurgemeente van Borsbeek, nooit een taboe gemaakt. Dat herhaalde hij in een recent interview met Gazet Van Antwerpen. De kaap van 13.000 inwoners mag de landelijke buur van de stad recent dan wel overschreden zijn, er komen op kleine lokale besturen zoals Wommelgem anno 2022 erg veel uitdagingen af.
28/01 14u15  17-jarige dealer verstopt cocaïne in powerbankDe Antwerpse politie heeft deze week een 17-jarige jongeman gearresteerd die ervan verdacht wordt drugs te dealen. Net voor de controle gooide de jongen een powerbank weg waarin cocaïne verstopt zat.
28/01 14u15  Kandidate krijgt verschrikkelijk nieuws in ‘Big brother’-huis: “Hij was niet eens ziek”Tijdens haar verblijf in het Big brother-huis krijgt kandidate Vera slecht nieuws. Haar grootvader is plots overleden. De man kreeg twee weken geleden de diagnose van longkanker. De familie wilden Vera niet verontrusten met dat nieuws, omdat het volgens de artsen nog goed kon komen. Voorlopig blijft ze in het spel.
28/01 14u15  Dierenspeciaalzaak Pawlov breidt uit: “Begonnen omdat ik veel dingen zelf niet mooi vond”Wie z’n hond of kat al eens graag verwent, kan terecht in Pawlov. Dat is de winkel van de Borgerhoutse Lynn Van den Bergh. Zij heeft 2 honden, maar vond nooit mooie spullen voor hen, en dus opende ze 6 jaar geleden haar eigen winkel mét heel wat zelfgemaakte spullen: Pawlov. Een piepkleine zaak op de Belgiëlei, die de laatste tijd overspoeld werd door klanten. Dus verhuist Lynn nu naar de Kasteelpleinstraat waar ze een pak meer plek heeft.
28/01 14u15  POLITIEK RAPPORT. Oppositie geeft dikke onvoldoende aan Putse meerderheid: “Beleid van feestjes en recepties”Sinds mensenheugenis staan in Putte het liberale en het christendemocratische kamp lijnrecht tegenover elkaar. Tijdens de verkiezingen in 2018 haalden Lijst Burgemeester (voordien Open Vld) en het kartel CD&V-Groen elk elf zetels. De overige drie gingen naar N-VA, dat vanuit een comfortabele positie een bestuursakkoord onderhandelde met ‘de blauwen’. Maar hoe ver staan ze intussen met de uitwerking daarvan?
28/01 14u15  Prins George is dol op videogames: “We proberen de schermtijd te bewaken”, aldus prins WilliamPrins William heeft onthuld dat oudste zoon George (8) een grote fan is van videospelletjes, maar houdt de schermtijd van zijn kinderen goed in het oog.
28/01 14u15  Moskou wil dialoog, “geen oorlog”, zegt Russische minister LavrovRusland geeft de voorkeur aan dialoog en niet aan oorlog, zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov. Hij reageert daarmee op de Amerikaanse oproep terug te keren naar de onderhandelingstafel en Oekraïne niet binnen te vallen.
28/01 14u15  Dieren hard geslagen, ernstige fouten bij het slachten: minister Weyts sluit slachthuis Ryckaert in EekloVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts sluit slachthuis Ryckaert in het Oost-Vlaamse Eeklo. In het slachthuis zijn het voorbije jaar verschillende keren zware overtredingen vastgesteld. Volgens minister Weyts werden de dieren er hard geslagen, werden elektrische prikkelaars buitensporig gebruikt en werden er ernstige fouten gemaakt bij het slachten zelf.
28/01 14u15  Nog veel onduidelijkheid rond woningbrandDe oorzaak van de zware woningbrand zondagochtend in de Merodelei in het centrum van Turnhout is nog altijd niet helemaal duidelijk. Volgens de woordvoerder van het parket Antwerpen heeft een branddeskundige ter plaatse vaststellingen gedaan maar is het voorlopig nog wachten op zijn conclusies. Ook de identiteit van het dodelijke slachtoffer dat in het gebouw werd aangetroffen, is nog onbekend.
28/01 14u15  Populaire Escape Rooms terug open: “De telefoon staat hier al meteen roodgloeiend”De coronabarometer is vanaf vandaag van kracht. We starten in code rood en toch betekent dat meteen versoepelingen. De escape rooms bijvoorbeeld zijn weer open. En dat hebben heel wat mensen al door, want de telefoon staat er roodgloeiend om komend weekend een activiteit te boeken. De escape rooms moesten een maand geleden de deuren sluiten door de verstrengde coronamaatregelen. Iets wat de uitbaters nooit hebben begrepen.
28/01 13u15  Daniil Medvedev vervoegt Nadal in finale Australian Open, maar gaat helemaal over de rooie tegen umpire: “Kijk naar mij!”De Rus Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zich vrijdag als tweede speler geplaatst voor de finale van de Australian Open. In de Rod Laver Arena in Melbourne versloeg hij de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) in vier sets (7-6 (7/5), 4-6, 6-4 en 6-1). Valse noot: de emotionele Rus liet zich (alweer) op een negatieve manier opmerken tegenover de umpire.
28/01 13u15  Fonkelnieuwe sporthal Axion geeft clubs ademruimteMet een openingsweekend speelt basketbalclub BBC Geel de gloednieuwe sporthal Axion 2.0 in. Of correcter: het eerste deel dat intussen afgewerkt is. Dat geeft de hurende sportclubs en scholen meer ademruimte.
28/01 13u15  Wie is Henny De Baets, de OVAM-topvrouw die vlak voor haar pensioen haar minister voor schut zet?Het is ongezien: een administratie die haar voogdijminister keihard aanvalt. OVAM doet het met Zuhal Demir (N-VA). OVAM-topvrouw Henny De Baets (64) beschuldigt haar minister in een brief aan de PFOS-onderzoekscommissie van leugens. Met Henny De Baets sol je niet. Dat weten ze in haar thuisstad Dendermonde ook.
28/01 13u15  Moeder opgepakt van Franse jongen die dood werd aangetroffen in valiesIn Frankrijk is de moeder opgepakt van de 10-jarige jongen die donderdag dood werd aangetroffen in een koffer in Ferrières-en-Brie, in het departement Seine-et-Marne. Dat heeft het parket van Meaux laten weten. De 33-jarige vrouw zit in hechtenis.
28/01 13u15  Radioshow om samengaan WEB en Blenders en directeurswissel te vierenVzw WerkErvaringsBedrijven en impactorganisatie Blenders worden voortaan aangestuurd door één bestuur en één directie. Tijdens een inhouse-radioshow werd afscheid genomen van Guido Macours, algemeen directeur van WEB. Bart Wuyts van Blenders is zijn opvolger.
28/01 13u15  Willem en Merel van zorg naar bakkerij: “Eerste Co-Pains met verbruikszaal”Over een carrièreswitch gesproken. Willem Van Genechten en Merel Rooyakers openden deze week hun bakkerij met verbruikszaal op de Lebonsite. Daarvoor werkten ze allebei in de sociale sector.
28/01 13u15  Plantrent geeft startschot van nieuwbouw: “We hebben weer volle gas gegeven”Plantrent, het verhuurbedrijf van planten en themadecoratie, gaf vrijdag het startschot van een nieuwbouw aan de vestiging op Polendam in Beerse. Na een aantal moeilijke coronamaanden zijn de werkzaamheden gestart voor een nieuwe laad- en loszone met kantoorruimte. “Vier tot zes bedienden kunnen van daaruit het logistieke verhaal sturen”, zegt zaakvoerder Stijn Goethals.
28/01 13u15  DISCUSSIE. Moet ons land nu al alle coronaregels overboord gooien?Byebye Covid-19! Dat is wat ze deze week zeiden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken. De drie landen menen dat omikron zo wijd verspreid is, moeilijk valt in te dijken en tegelijk niet leidt tot een grote toename aan ziekenhuisopnames. De conclusie is dan ook: laat ons alle coronaregels overboord gooien en het leven zoals we het twee jaar geleden leidden, voor er sprake was van Covid-19, weer oppikken.
28/01 13u15  POLITIEK RAPPORT. Kalmthout heeft grote bouwplannen voor volgende drie jaarIn de heidegemeente heeft CD&V met burgemeester Lukas Jacobs de absolute meerderheid. Hij is bezig aan zijn derde ambtstermijn, kan putten uit heel wat ervaring en wordt omkaderd door een schepenploeg die ook al enkele jaren meedraait. De oppositie is verdeeld over vijf partijen, aangevuld met een onafhankelijk raadslid.
28/01 13u15  Kandidaten van ‘Dancing with the stars’ ruilen hun vertrouwde partner inHet is Switch-up week in Dancing with the stars. Dat wil zeggen dat de bekende kandidaten hun vertrouwde partner inwisselen voor iemand anders. Niet iedereen voelt zich daar even comfortabel bij en het wordt even spannend bij de eerste ontmoeting. Of het helemaal goed komt, is nog een vraagteken.
28/01 13u15  Opvallend minder zittenblijvers in secundair onderwijs vorig schooljaarIn het schooljaar 2020-2021 zijn bijna 9.500 leerlingen in het secundair onderwijs blijven zitten. Dat zijn er opvallend minder dan het schooljaar daarvoor, toen het er bijna 17.800 waren, blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen.
28/01 13u15  Weer meer dan 40 coronapatiënten in VitazDe coronacijfers in het Vitaz-ziekenhuis zijn de voorbije week forst gestegen. Er liggen opnieuw meer dan 40 coronapatiënten in het ziekenhuis.
28/01 13u15  Actiecomité: “Pas tevreden als er geen geluidsoverlast meer is”Magda Spiessens, woordvoerster van het actiecomité Rust voor Grobbendonk, reageert gematigd positief op de bevestiging dat de geluidswal er nu effectief gaat komen.
28/01 13u15  Auto gegrepen door bus De LijnOp het kruispunt van de Turkeyenstraat met de Okkevoordestraat in Sint-Gillis-Waas is donderdagavond een bestuurder van een auto gegrepen door de chauffeur van een bus van De Lijn. Het ongeval gebeurde tijdens een afslagmanoeuvre van de autobestuurder. Door de klap kwam de wagen tegen een verlichtingspaal terecht. Zowel de bestuurder van de auto als de chauffeur van De Lijn werden ter plaatse verzorgd. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen.
28/01 13u15  Hinder op A12 door aanrijding met vrachtwagen uitzonderlijk vervoerOp de A12 richting Antwerpen, vlak voor Ekeren, heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een wagen en een vrachtwagen met uitzonderlijk vervoer. Door het incident was de rechterrijstrook een tijdlang versperd.
28/01 13u15  Exploderende gas- en elektriciteitsprijzen stuwen inflatie naar hoogste peil sinds jaren 80: hoe is het zover kunnen komen?De inflatie stond sinds het begin van de jaren tachtig niet meer zo hoog. Het leven is 7,59% duurder dan vorig jaar in januari, blijkt uit cijfers van de FOD Economie. De motor van die snel oplopende inflatie moet je niet ver zoeken: de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen. En die zijn nog altijd niet op hun retour.
28/01 12u15  12-jarige die agent neerstak, verschijnt voor jeugdrechter voor poging tot doodslagDe 12-jarige die donderdag een wijkagent neerstak in Peer zal vrijdag voor de jeugdrechter voorgeleid worden. Momenteel hanteert men de kwalificatie poging tot doodslag. Ook zijn broer (17) zal voorgeleid worden. In zijn geval kijkt men naar weerspannigheid in bende.
28/01 12u15  Stad investeert in renovatie woonwagenpark en pakt verzakkingen aanAls alles meezit, is woonwagenpark de Schans in Mechelen tegen deze zomer gerenoveerd. Met Vlaamse subsidies investeert de stad ruim een miljoen euro om verouderde dienstgebouwen onder handen te nemen. Ook verzakkingen worden aangepakt.
28/01 12u15  Gemeentebestuur zoekt nieuwe uitbater voor cultuurcafé met wedstrijdHet gemeentebestuur van Mol start deze maand met de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor het cultuurcafé in ’t Getouw. Dat gebeurt met een wedstrijd waarbij de uiteindelijke kandidaat onder meer kan rekenen op extra steun van gemeente en UNIZO.
28/01 12u15  “Laat je kind eerst multimoven en pas daarna voetballen of basketten”In plaats van op jonge leeftijd al meteen te gaan voetballen of basketten, is het beter om eerst verschillende basissportvaardigheden te oefenen. Dat is de mening van de sportdienst van Retie. Samen met enkele lokale sportclubs start de gemeente daarom met nieuwe lessen multimove en muli skillz voor jonge kinderen.
28/01 12u15  Essen zoekt extra volk om tof team te versterkenHet gemeentebestuur zoekt extra volk. Naast een diensthoofd vergunningen & ruimtelijke planning heeft Essen nog aan een ploegbaas wegen en een maatschappelijk assistent. Solliciteren kan tot en met 25 februari.
28/01 12u15  Binnenkort werkt gezichtsherkenning op iPhone mét mondmaskerNa twee jaar pandemie weten we ondertussen dat gezichtsherkenning op je smartphone en een mondmasker niet samengaan. Maar daar brengt Apple verandering in met een nieuwe update.
28/01 12u15  Ontdek Borsbeek: de kleinste gemeente van de provincie die ook wel rust biedt om uit stadsdrukte te ontsnappenMet zijn 3,92 vierkante kilometer is Borsbeek momenteel de kleinste gemeente van de provincie. Mocht Borsbeek binnenkort een district van Antwerpen worden, zou het zelfs, samen met Borgerhout, het kleinste district van de stad zijn. Daarnaast is het, op Mortsel na, de dichtstbevolkte gemeente van Antwerpen. Toch is het mogelijk om vanuit het drukke centrum tal van rustpunten op te zoeken.
28/01 12u15  MAS verwerft prikkelend LGTBQ+ erfgoed van oudste homocafé van AntwerpenCafé Strange, het oudste homocafé van Antwerpen, sloot vorig jaar de deuren. Het MAS, dat zelf een collectie van LGTB+ erfgoed bewaart, heeft op de veiling van de inboedel van het café enkele stukken kunnen verkrijgen om te bewaren en te tonen. Zo blijft de beroemde bar van Antwerps icoon Armand Everaert toch een beetje voortbestaan.
28/01 12u15  Fantastische beelden: Genk-speler Theo Bongonda wordt ‘gedoopt’ bij de Congolese nationale ploegTheo Bongonda hoort nu officieel bij de nationale ploeg van Congo. De Genkenaar, die de dubbele Belgisch-Congolese nationaliteit heeft, werd op stage in Bahrein ‘gedoopt’.
28/01 12u15  Exploderende gas- en elektriciteitsprijzen stuwen inflatie naar hoogste peil sinds jaren 80De inflatie stond sinds het begin van de jaren tachtig niet meer zo hoog. Het leven is 7,59% duurder dan vorig jaar in januari, blijkt uit cijfers van de FOD Economie. De motor van die snel oplopende inflatie moet je niet ver zoeken: de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen. En die zijn nog altijd niet op hun retour.
28/01 12u15  Vlaams kampioenschap indoor biedt eerste kans op limieten voor WK in BelgradoZondag gaat in de Gentse Topsporthal het Kampioenschap van Vlaanderen indooratletiek door. Het zaalseizoen trekt zich bescheiden op gang, want slechts een handjevol toppers verschijnt aan de start. De Vlaamse titelstrijd biedt wel een eerste kans op limieten voor het WK van eind maart in Belgrado.
28/01 12u15  Mechelen plant 218 bomen aan in vernieuwde tuinwijk OtterbeekDe stad laat dit voorjaar 218 bomen aanplanten in de vernieuwde tuinwijk Otterbeek in Mechelen-Noord. Er komen ook vijftienduizend heesters en bijna vijfduizend andere vaste planten.
28/01 12u15  Vitesse hoeft topschutter Loïs Openda geen drie maar twee wedstrijden te missenHet Nederlandse Vitesse moet het twee in plaats van drie wedstrijden doen zonder topscorer Loïs Openda. De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft de schorsing van de Belgische aanvaller met één duel ingekort. Vitesse mist Openda in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (5 februari) en het duel met Ajax in de kwartfinales van het bekertoernooi (9 februari).
28/01 12u15  OPROEP. Werk jij in een rusthuis? Vertel ons jouw ervaringenHet Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane is ter opspraak gekomen omdat het op de zwarte lijst van de Vlaamse zorginspectie staat. Het duurste woonzorgcentrum van Vlaanderen kampte met een personeelstekort. Sommige medewerkers moesten dubbele shiften draaien of wisselen van dienst. Wij zijn daarom op zoek naar ervaringen van mensen die in rusthuizen werken voor een reportage.
28/01 12u15  Een mooie neus, een derde tepel, géén gezichtshaar: acteurs Nathan en Noa over wat hen uniek maakt“Het gaat heel raar zijn, wat ik nu vertel.” Hij heeft het over een moedervlekje op een speciale plek. Nathan Naenen laat, samen met zijn collega-acteur Noa Tambwe Kabati, zien wat zijn lijf uniek maakt, en praat er nog veel uitgebreider over in de podcast Uniek. Nathan en Noa zijn jonge twintigers, ze spelen beiden een rol in de webserie wtFock op Go Play, over het leven en opgroeien van jongeren op de middelbare school.
28/01 12u15  Groen-Lier&Ko vraagt volwaardig energieloketOppositiepartij Groen-Lier&Ko pleit voor de opstart van een Liers SOS Energieplatform.
28/01 12u15  Wegwijzers moeten Schellenaren aanzetten tot meer bewegingOnder het motto ‘elke stap telt’ zet ook Schelle, net als vele andere gemeenten, de schouders onder het 10.000 stappen-project. Daarvoor zijn deze week op verschillende plaatsen nieuwe wegwijzers geplaatst. Daarop staan niet het aantal kilometer, maar het aantal stappen tot de vermelde bestemming.
28/01 12u15  Madonna (63) toont trots haar achterwerk en rekent af met speculatiesDat Madonna er niet vies van is om haar lichaam te tonen, is al decennia bekend. Nu heeft de 63-jarige popster een foto gedeeld van haar achterwerk om af te rekenen met de speculaties dat het zou zijn gevuld met implantaten.
28/01 12u15  Lille vraagt minister subsidies voor wolfwerende maatregelenHet gemeentebestuur van Lille heeft in een brief aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) subsidies voor wolfwerende maatregelen gevraagd. “We vragen met aandrang een actualisatie van het risicogebied”, zegt gemeenteraadslid Ann Kersemans (Groen).
28/01 12u15  GBS De Sleutelbloem sluit fluoweek af met een oogverblindende fluodagGemeentelijke basisschool De Sleutelbloem kleurt vandaag helemaal fluo. Als apotheose van de fluoweek hulden alle juffen, meesters, kleuters en leerlingen zich in fluorescerende kledij, inclusief gekke accessoires.
28/01 11u15  Wordt Borsbeek dan toch district van Antwerpen? Burgemeesters geven straks persconferentieEr lijkt een fusie in de maak tussen de stad Antwerpen en de gemeente Borsbeek. Vanmiddag, om 14u geven burgemeester van Borsbeek, Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) toelichting over een mogelijke toetreding van Borsbeek als district van de stad. Ook Borsbeeks schepen van burgerzaken, personeel en financiën Ken Casier (N-VA) en Antwerps schepen van decentralisatie en financiën Koen Kennis (N-VA) zullen vanmiddag aanwezig zijn.
28/01 11u15  Ook egels, reeën en salamanders maken straks gebruik van Hoogmolenbrug: “Ecostrook uniek voor Albertkanaal”De nieuwe Hoogmolenbrug, die onlangs werd goedgelegd, is de enige van de 62 bruggen over het Albertkanaal die een aparte strook voor dieren heeft. Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en Schotens milieuschepen Walter Brat (N-VA) zijn niet de enigen die geloven dat de ecopassage van ruim 2,5 meter breed ook echt gebruikt zal worden in deze nochtans op het eerste zicht weinig diervriendelijke omgeving. Ook ecoductenkenner Jorg Lambrechts van Natuurpunt verwacht faunaverkeer, al ziet hij de vooropgestelde das, ree en al zeker de wolf niet gauw verschijnen op de Hoogmolenbrug.
28/01 11u15  Stad schenkt weesfietsen aan kansengroepenHet schepencollege van Lier heeft beslist om weesfietsen, gevonden en verloren fietsen dus, bij voorrang te reserveren voor kansengroepen na herstelling door vzw Werkmmaat. De sociale diensten zorgen voor de doorverwijzing.
28/01 11u15  Hoe moet het nu verder met de 12-jarige jongen die agent neerstak? Hoe zal hij bestraft worden?Hoe moet het nu verder met de 12-jarige jongen die donderdag vlak na schooltijd twee messteken gaf aan een wijkagent in Peer? Een 12-jarige bestraffen kan, zeggen experts, maar het is een erg moeilijke leeftijd. “We laten kinderen op die leeftijd niet roken, drinken, stemmen en seks hebben omdat we hen niet verantwoordelijk genoeg vinden. Zijn ze dat bij een misdrijf dan plots wel?”
28/01 11u15  Acacia Jr. genomineerd voor beste online video award in categorie opkomend talentZonder het te weten is YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21) uit Lier geselecteerd voor de Jamies, de beste Vlaamse online video awards. Samen met zijn vaste cameraman Dilan Van Linden (24) uit Massenhoven liep hij eind vorig jaar in de kijker met zijn Squid Game-filmpjes. “Wij willen nu wel echt winnen. Dus stem op ons via www.dejamies.be”, roept Dilan op.
28/01 11u15  Halle is opnieuw startplaats van Gooikse Pijl: “We moeten ons parcours niet veranderen om te veranderen”De 19e editie van de Gooikse Pijl, op zondag 18 september, zal opnieuw vanuit Halle vertrekken. De organisatoren van deze categorie 1.1 wedstrijd bereikten hiervoor een akkoord met het stadsbestuur. De aankomstlijn ligt traditioneel getrokken op de Strijlandstraat in Gooik.
28/01 11u15  Merksemnaren kunnen kiezen tussen bijenhotel, gevelton of groenslingerHet district Merksem wil de inwoners overtuigen om te vergroenen, te ontharden en te verblauwen. Ze kunnen daarom kiezen tussen drie nieuwe groeninitiatieven om hun steentje bij te dragen voor een beter klimaat.
28/01 11u15  Politie stelt opnieuw stijgend gebruik van alcohol en drugs vast bij bestuurdersDe politie regio Turnhout ziet voor het tweede jaar op rij een stijging van het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol of drugs met de wagen rijdt. Vooral bij jonge chauffeurs leverden de controles op drugs vaak een positief resultaat op.
28/01 11u15  Vanaf vanavond zijn er weer supporters welkom in het voetbalstadion: dit zijn de regels per eersteklasserHet is zover: vanaf vanavond is er weer (beperkt) publiek toegelaten in de voetbalstadions. Volgens de coronabarometer mogen eersteklassers tot zeventig procent van de maximale capaciteit vullen. Maar hoe wordt dat praktisch geregeld? Wij bezorgen u een overzicht per club.
28/01 11u15  Sneltest van student kan tegelijk corona en griep opsporen: “De test geeft ook aan in welke fase de ziekte zit”Thomas Mortelmans (27), voormalig student aan de UHasselt die nu doctoreert in Zwitserland, heeft een sneltest ontwikkeld die tegelijkertijd Covid-19 en griep kan opsporen. “Bijkomend voordeel is dat de test ook aangeeft in welke fase de ziekte zit”, zegt Mortelmans.
28/01 11u15  BelOrta trapt nieuw seizoen af met primeurverkoop van komkommersBij veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn vrijdag de eerste komkommers uit de traditionele teelt geveild. Met deze eerste primeurverkoop van het voorjaar trapt de coöperatie het primeurseizoen op gang.
28/01 11u15  Cargo Service bestaat 30 jaar en wordt agent Durisotti-polyvolumes voor België en LuxemburgCarrosseriebedrijf Cargo Service heeft 30 jaar op de teller. Als specialist in het opbouwen, herstellen en schilderen van onder meer bestelwagens, lichte vrachtauto’s en vrachtwagens bouwde het familiebedrijf een stevige reputatie op. Sinds kort is het bedrijf agent voor België en Luxemburg van Durisotti, dat polyvolumes verkoopt.
28/01 11u15  Johan Vanslambrouck zetelt opnieuw in gemeenteraad voor Vlaams BelangJohan Vanslambrouck uit Massenhoven legde donderdagavond de eed af bij Paula Henderickx (CD&V), voorzitter van de Zandhovense gemeenteraad, als nieuw gemeenteraadslid voor Vlaams Belang.
28/01 11u15  Kalender WK motorcross bekend: GP van Portugal keert terug, wereldkampioen Herlings verliest thuisvoordeelNa een afwezigheid van twee jaar keert de GP van Portugal terug in het WK motorcross. Dat blijkt uit de aangepaste kalender die organisator Infront Moto Racing vrijgaf. De wedstrijd staat op 3 april in Agueda geprogrammeerd.
28/01 11u15  Hoge Gezondheidsraad komt normaal vrijdag met advies over boosterprik 12- tot 17-jarigenDe Hoge Gezondheidsraad maakt normaal gesproken het advies over een eventuele boosterprik bij de 12- tot 17-jarigen over aan de ministers van Volksgezondheid. Dat zou vandaag gebeuren. De ministers zouden dan in de loop van het weekend reeds de knoop kunnen doorhakken.
28/01 11u15  Kalmthoutsesteenweg heropent maandag voor alle verkeerDe Kalmthoutsesteenweg (N122) gaat in de loop van maandagnamiddag 31 januari opnieuw volledig open voor álle verkeer. De bijhorende wegomleggingen worden dan allemaal opgeheven. Komend weekend rondt de aannemer van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken af.
28/01 11u15  Zelfs corona krijgt drie powervriendinnen niet klein: kleding, kapsalon en schoonheidsinstituut bij Habbit 2.0 onder één dakAlle goeie dingen bestaan in drieën, luidt een bekend spreekwoord, en dat is zeker van toepassing op Habbit 2.0.
28/01 11u15  Thomas Meunier prijkt op verlanglijstje van FC BarcelonaFC Barcelona heeft interesse in Thomas Meunier. Hoewel de prioriteit bij aan nieuwe aanvaller ligt, wil Barça de rechtsback tot het einde van het seizoen huren. Coach Xavi zou in hem een oplossing zien voor de vele tegengoals op stilstaande fasen.
28/01 11u15  Undav komt er vanaf met verwittiging na uitlatingen over ref Visser: “Niet voor herhaling vatbaar”Union-spits Deniz Undav gaf donderdagavond na de topper tegen Club Brugge niet het slimste interview. De Duitser was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Lawrence Visser en nam geen blad voor de mond. Van de voetbalbond krijgt hij daarvoor een “formele verwittiging”.
28/01 11u15  Twijfels over positieve coronatest van Novak Djokovic: getallen kloppen nietDe Australian Open mag dan op zijn eind lopen dit weekend, de soap rond Novak Djokovic lijkt nog lang niet voorbij. Nu zijn er - na onderzoek van de BBC - twijfels over het herstelbewijs dat de Serviër gebruikte om Australië binnen te komen.
28/01 10u15  Wordt Borsbeek dan toch district van Antwerpen? Straks persconferentieEr lijkt een fusie in de maak tussen de stad Antwerpen en de gemeente Borsbeek. Vanmiddag, om 14u geven burgemeester van Borsbeek, Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) toelichting over een mogelijke toetreding van Borsbeek als district van de stad. Ook Borsbeeks schepen van burgerzaken, personeel en financiën Ken Casier (N-VA) en Antwerps schepen van decentralisatie en financiën Koen Kennis (N-VA) zullen vanmiddag aanwezig zijn.
28/01 10u15  Evelien Van Hamme kopt binnen: “Met die acteur van ‘Normal people’ wil ik wel eens een pintje gaan drinken”Ze schittert sinds kort weer op het kleine scherm als Tinne in ‘Dertigers’, één van de populairste personages uit de reeks. Maar ook in onze videorubriek ‘… kopt binnen’ schittert de immer goedlachse Evelien Van Hamme (39). “Waar je mij gelukkig mee kan maken? Ik weet niet het, héél veel.”
28/01 10u15  POLITIEK RAPPORT. “Uitkijken naar renovatie van Mols oud-gemeentehuis tot een toeristisch centrum”Met Wim Caeyers (CD&V) kreeg Mol na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een nieuwe burgemeester. Hij vormde een nieuwe coalitie met N-VA, waardoor sp.a (nu Vooruit) en Open Vld plus in de oppositie belandden. Ondertussen is de legislatuur al halfweg. Tijd dus voor een tussentijdse analyse.
28/01 10u15  Tanken doe je best voor zaterdag: dieselprijs stijgt naar recordhoogte van meer dan 1,8 euro per literDe dieselprijs stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte en doorbreekt voor het eerst de kaap van de 1,8 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. Ook stookolie inslaan wordt zaterdag duurder.
28/01 10u15  Tweede editie van Week van de Belgische Muziek vindt over heel het land plaatsDe Week van de Belgische Muziek, het evenement dat muziek van eigen bodem in de spotlights zet, gaat maandag 31 januari van start. Nieuw dit jaar is dat ook Wallonië meedoet, waar onder meer de Franstalige openbare omroep RTBF mee de kar trekt.
28/01 10u15  Tijdens de zomer weten de Loenhoutenaren weer hoe laat het isIn juni wordt het torenuurwerk van de Petrus en Pauluskerk weer hersteld.
28/01 10u15  Twee auto’s botsen op snelwegbrugOp de Steenweg op Zevendonk in Turnhout kwamen vrijdagochtend twee personenwagens met elkaar in botsing.
28/01 10u15  Bromfietser valt door aanrijding met bestelwagenIn de Beemdenstraat in Beerse gebeurde donderdagnamiddag een verkeersongeval.
28/01 10u15  Demi Lovato scherp voor ex-lief: “Mijn vibrator is beter”De Amerikaanse artiest Demi Lovato is niet mals voor de bedprestaties van hun voormalige verloofde Max Ehrich. Dat maakte Lovato duidelijk op Instagram.
28/01 10u15  NBA. Lakers verliezen van Philadelphia zonder LeBron James, die naar zijn 18de All-Star Game magDe Los Angeles Lakers hebben donderdagavond met 105-87 verloren van Philadelphia. In het bezoekende kamp moest LeBron James afhaken met een pijnlijke linkerknie. In zijn afwezigheid nam Anthony Davis de scepter over met 31 punten en 12 rebounds maar dat volstond niet voor een zege van de Californiërs.
28/01 10u15  NAVO en VS verwerpen Russische eisen, maar antwoord van Poetin blijft uit: bereidt hij in stilte volgende stap voor?Als een volleerde sfinx wil de Russische president Poetin zijn tijd nemen om te reageren op de voorstellen die de NAVO en de Verenigde Staten hem gedaan hebben. Die komen niet tegemoet aan zijn eisen, maar Moskou gooit de deur ook niet meteen dicht.
28/01 10u15  Parket Limburg: “Hoogst uitzonderlijk en verontrustend dat 12-jarige dergelijke feiten pleegt”“Dat dergelijke ernstige feiten door een 12-jarige gepleegd worden, is hoogst uitzonderlijk en verontrustend”, klinkt het bij het Limburgse parket. Ook experten in jeugdcriminaliteit zijn verbaasd door de jonge leeftijd van de dader.
28/01 10u15  Dieven stelen partij gereedschappen uit werfcontainerIn Willebroek hebben dieven allerlei gereedschappen ontvreemd.
28/01 10u15  Snoeiafval is voortaan gratisSnoeiafval, eigenlijk alle groenafval behalve grasmaaisel, mag voortaan het hele jaar door gratis worden afgeleverd in het recyclagepark in Turnhout. Op dit ogenblik betaalt de klant hiervoor nog 0.075 euro per kilo, maar kan het snoeiafval vier maanden per jaar, in de lente en in de herfst, gratis worden aangeleverd. “In de praktijk houden mensen hun snoeiafval bij en brengen ze het alleen tijdens die gratis maanden naar het containerpark”, zegt schepen van Financiën Francis Stijnen (CD&V). “Voor onze stadskas maakt het dus niet veel uit. 80% van het snoeiafval wordt toch gratis gedeponeerd.” Met de maatregel wil de stad het bezoek aan het containerpark beter spreiden. Nu staan vooral tijdens de maanden dat het snoeiafval gratis kan worden aangeleverd, lange rijen auto’s aan te schuiven in de Muizenvenstraat. 
28/01 10u15  Groen Laakdal pleit voor de elektrificatie van het gemeentelijk wagenparkGroen Laakdal kaartte de elektrificatie van het gemeentelijk wagenpark aan tijdens de gemeenteraad, omdat drie dienstvoertuigen recent werden vervangen door exemplaren met een klassieke dieselmotor.
28/01 10u15  Dieven vinden geen buit in feestzaal Sint-CeciliaIn Leest (Mechelen) werd ingebroken in een feestzaal, maar er is geen buit gemaakt.
28/01 10u15  Charlotte Timmers uit ‘Billie vs Benjamin’: “Ik spreek nog altijd meer Limburgs dan Antwerps, maar ik hou enorm van deze stad”“Tuurlijk moest ik nog auditie doen voor mijn rol in Billie vs Benjamin”, zegt Charlotte Timmers over haar hoofdrol in de nieuwe serie die momenteel op Streamz te zien is. Nochtans is de actrice de jongste jaren niet meer van het scherm weg te branden. Terecht, want na haar rollen in Studio Tarara, Beau Séjour, Fair Trade of Wat Als? weten we wat deze vrolijke spring-in-’t-veld in haar mars heeft. Enkele jaren geleden ruilde ze Zonhoven in voor Antwerpen. “Hoewel ik nog altijd meer Limburgs dan Antwerps spreek, hou ik enorm van deze stad.”
28/01 09u15  Maandblad ‘Linda’ kreeg in 2020 signalen wangedrag ‘The Voice’-coachHet Nederlandse maandblad Linda, onderdeel van mediabedrijf Talpa, heeft in juni 2020 concrete signalen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door The Voice of Holland-coach Ali B. Dat schrijft de Nederlandse krant De Volkskrant.
28/01 09u15  Charlotte Timmers (‘Billie vs Benjamin’): “Ik spreek nog altijd meer Limburgs dan Antwerps, maar ik hou enorm van deze stad”“Tuurlijk moest ik nog auditie doen voor mijn rol in Billie vs Benjamin”, zegt Charlotte Timmers over haar hoofdrol in de nieuwe serie die momenteel op Streamz te zien is. Nochtans is de actrice de jongste jaren niet meer van het scherm weg te branden. Terecht, want na haar rollen in Studio Tarara, Beau Séjour, Fair Trade of Wat Als? weten we wat deze vrolijke spring-in-’t-veld in haar mars heeft. Enkele jaren geleden ruilde ze Zonhoven in voor Antwerpen. “Hoewel ik nog altijd meer Limburgs dan Antwerps spreek, hou ik enorm van deze stad.”
28/01 09u15  5x pannenkoeken voor LichtmisLichtmis en pannenkoeken. Die twee zijn al eeuwenlang een smakelijk duo. Vanwaar de traditie komt, is niet helemaal zeker. Maar dit gezegde geldt nog altijd: ‘Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm.’ Gazet van Antwerpen zocht uit waar ze in de Kempen dat pannetje warm maken.
28/01 09u15  Dieven stelen laptop bij woninginbraakIn een woonwijk aan de Battelsesteenweg in Mechelen werd een woninginbraak gepleegd.
28/01 09u15  Waarom Antwerpen in de Tweede Wereldoorlog meer Joodse mannen deporteerde dan andere stedenIn 1942 werden meer dan 2.250 Joodse mannen vanuit België naar Noord-Frankrijk gedeporteerd om er als dwangarbeider te werken. Hun familie bleef thuis achter en waande zich “veilig”.
28/01 09u15  Getuigen helpen politie twee fietsendieven ontmaskerenDe politie heeft dinsdag twee fietsendieven ingerekend. Een van hen is een Est van 25 jaar. De twintiger werd in de stationsbuurt gevat en heeft meerdere diefstallen op zijn actief. Beide fietsendieven zijn gepakt na tips van alerte burgers.
28/01 09u15  Oliver Symons van Bazart is papa gewordenOpvolging verzekerd. Oliver Symons (28), toetsenist van de Belgische band Bazart, is voor het eerst papa geworden. Dat nieuws deelt hij mee op Instagram.
28/01 09u15  15 weesboompjes zoeken nieuwe thuisDe groendienst van Mol zoekt een nieuwe thuis voor vijftien weesboompjes. De laagstammige fruitboompjes werden de afgelopen maanden niet opgehaald tijdens het project ‘Iedere burger een boom’.
28/01 09u15  Atlético Madrid plukt Daniel Wass weg bij ValenciaDe Deense international Daniel Wass ruilt Valencia voor Atlético Madrid. Dat heeft de club van Rode Duivel Yannick Carrasco donderdag bekendgemaakt.
28/01 09u15  Inter slaat zijn slag en neemt verdediger Robin Gosens over van AtalantaInter neemt de Duitse verdediger Robin Gosens over van Atalanta, reeksgenoot in de Italiaanse Serie A. Dat hebben beide clubs donderdag bevestigd.
28/01 09u15  Coronabarometer treedt vandaag in werking: dit zijn de maatregelen die vanaf nu geldenDe langverwachte coronabarometer treedt in werking. Dat gaat meteen gepaard met een aantal versoepelingen. Zo kunnen bowlinghallen, binnenspeeltuinen en casino’s de deuren weer openen.
28/01 08u15  Nadal slaat zich een weg naar 29ste grandslamfinale, Belgische Costoulas speelt finale bij juniorenRafael Nadal (ATP 5) heeft zich vrijdag als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische Sofia Costoulas uit Limburg (ITF 10) heeft zich ook geplaatst voor de finale, zij speelt het enkelspel bij de meisjes junioren .
28/01 08u15  Covid Safe Ticket ligt meer en meer onder vuurHet Covid Safe Ticket leidt tot polarisatie, staat ter discussie voor het Grondwettelijk Hof en doet in deze pandemie niet meer wat het moet doen. Hoelang is het nog houdbaar?
28/01 08u15  VS willen Oekraïne-crisis voor VN-VeiligheidsraadDe Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties gevraagd om maandag een openbare vergadering van de Veiligheidsraad te beleggen over de crisis rond Oekraïne. De VS willen dat omdat ze zeggen dat Rusland een bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.
28/01 08u15  Rode Duivels blijven nummer 1 van de wereld: Brazilië kan niet winnen, doelman Alisson krijgt twee keer rood maar speelt match uitBrazilië heeft donderdag op de vijftiende speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK in Qatar de punten gedeeld met Ecuador. De Seleção, die als autoritaire leider zijn WK-ticket al op zak heeft, speelde in Quito 1-1 gelijk. Door de draw blijven de Rode Duivels nog wat langer aan kop van de FIFA-ranking.
28/01 08u15  Coronabarometer treedt in werkingDe langverwachte coronabarometer treedt in werking. Dat gaat meteen gepaard met een aantal versoepelingen. Zo kunnen bowlinghallen, binnenspeeltuinen en casino’s de deuren weer openen.
28/01 08u15  Nieuw Belgisch toptalent in aantocht? Sofia Costoulas plaatst zich makkelijk voor finale junioren op Australian OpenSofia Costoulas (ITF 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale in het enkelspel bij de meisjes junioren op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne.
28/01 07u15  Bestuur bereidt nieuw voorstel omstreden trajectcontroles voor: “We gaan niet hals over kop te werk”Het vernietigingsbesluit van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) over het publiek private trajectcontrolesysteem TaaS (Trajectcontroles as a Service), blijft voor verdeeldheid zorgen tussen verschillende politieke fracties. N-VA en Groen blijven hun bezorgdheden uiten, terwijl de meerderheid werkt aan een aangepast voorstel.
28/01 07u15  Een bewolkt maar zacht en droog weekend voor de boegVrijdag wordt een hoofdzakelijk droge dag met geleidelijk aan meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. Dit weekend wordt het ook vooral bewolkt, al zijn de temperaturen zaterdag iets zachter en blijft het na de middag droog.
28/01 07u15  1,4 miljoen werknemers krijgen coronachequeZo’n 1,4 miljoen werk­nemers - de helft van al wie in loondienst bij een privébedrijf werkt - krijgen dit jaar een coronacheque. Dat leert onderzoek van de ondernemersorganisatie Unizo. Alles ­samen geven 50.000 bedrijven 400 miljoen euro uit aan de ­premie. Dat staat te lezen in De Tijd.
28/01 07u15  Ziekenhuisopnames nog steeds in stijgende lijn, 98% van besmettingen door omikronHet aantal ziekenhuisopnames wegens corona blijft voorlopig nog even stijgen. Tussen 21 en 27 januari zijn dagelijks gemiddeld 344 coronapatiënten gehospitaliseerd, een stijging met 34 procent op weekbasis. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
28/01 07u15  Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vindenDe Verenigde Staten proberen met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro, een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
28/01 07u15  Auto gaat aan het slippen en knalt tegen vangrail op E19: bestuurder zwaargewond, snelweg geruime tijd versperdEen ernstig ongeval op de E19 in Schoten richting Nederland heeft donderdagavond voor ernstige verkeershinder gezorgd. Een bestuurder was aan het slippen gegaan en tegen een betonnen vangrail gebotst. De brandweer moest het slachtoffer uit het wrak bevrijden en de snelweg was volledig dicht, met een lange file tot gevolg.
28/01 06u15  De Reiger nog steeds goedkoopste woon-zorgcentrum van het Waasland, maar in 2023 gaan de prijzen omhoogWaar betaal je het meest voor je oude dag en waar is een kamer in een woonzorgcentrum het voordeligst? Het Nieuwsblad gidst je door de prijzen in heel Vlaanderen. In het Waasland is Vlashof uit Stekene het duurste woonzorgcentrum. De Reiger uit Temse heeft dan weer de laagste prijzen. Maar niet voor lang meer, want in 2023 verhuizen de bewoners naar een gloednieuw gebouw en daar hangt een prijskaartje aan vast.
28/01 05u15  Amper 12 jaar oud, maar wel wijkagent met mes in de rug gestoken: hoe uitzonderlijk is buitensporig geweld op die leeftijd?Een jongen van amper twaalf jaar oud heeft donderdag aan het college in Peer een wijkagent met een mes twee keer in de rug gestoken. De politieman raakte ernstig gewond na een discussie met de tiener, zijn 17-jarige broer en hun moeder. Dergelijk buitensporig geweld op zo’n jonge leeftijd is volgens deskundigen hoogst uitzonderlijk. “Wij moeten quasi nooit maatregelen nemen voor een 12-jarige.”
28/01 05u15  Rapport was duidelijk, “in geen geval” mocht er onderscheid zijn tussen wel- en niet-gevaccineerde jongeren, en toch doen we hetZelfs als iemand in je gezin besmet is met het coronavirus, mag je naar school. Tenzij je een niet-gevaccineerde scholier uit het middelbaar bent. Al sinds begin januari maken de ministers van Volksgezondheid onderscheid op basis van vaccinatiestatus bij 12- tot 17-jarigen. Nochtans was er geadviseerd om dat niet te doen – “in GEEN GEVAL”, zegt het rapport.
28/01 05u15  Een mooie zomer wenkt: is het einde na twee lange jaren echt in zicht?Het pandemisch eindspel is begonnen. De Europese topman van de Wereldgezondheidsorganisatie, Hans Kluge, voegde daar nog “waarschijnlijk” aan toe, maar niemand die dat heeft gehoord. Zeker nu Schotland, Engeland en ook Denemarken zo goed als alle maatregelen schrappen. Komt er na twee jaar een einde aan de coronacrisis? Steeds meer landen nemen afscheid van de maatregelen en ook bij ons zal het niet lang meer duren. “Omikron gaat verdwijnen. In de zomer spreken we er niet meer over”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
28/01 05u15  Deze inbreuken deden rusthuizen op zwarte lijst belandenNee, het zijn geen kleinigheden en onbenullige akkefietjes die zorgen dat een rusthuis op de zwarte lijst belandt. De rapporten tonen vaak een waslijst tekortkomingen: een schrijnend gebrek aan personeel, fouten met medicatie of 'een sterke urine- en putjesgeur”.
28/01 05u15  Rusthuisfactuur blijft stabiel, maar stijging is wel in zichtHet afgelopen jaar is de gemiddelde rusthuisfactuur met nauwelijks 23 euro gestegen. Dat is minder dan de voorgaande jaren. De verwachting is dat de prijs volgend jaar wel weer verder stijgt.
28/01 05u15  STANDPUNT. 12.000 euro per maand, 3 pampers per dagJe zou denken dat de service nergens beter kan zijn dan in een woonzorgcentrum waar je van 4.000 tot 7.000 euro (suite met zicht op de tuin) per maand betaalt. Maar zo simpel is het niet in de wereld van rusthuizen.
28/01 05u15  Vlaamse boeren zoeken steeds meer duurzame alternatieven voor Zuid-Amerikaanse soja om hun dieren te voederenDe productie van alternatieve eiwitten in de Vlaamse landbouw is in tien jaar tijd bijna verdrievoudigd. Daardoor zijn onze landbouwers minder genoodzaakt om soja te importeren vanuit Latijns-Amerika en dragen ze hun steentje bij om de ontbossing van bijvoorbeeld het Amazonewoud een halt toe te roepen.
28/01 05u15  Brad Pitt is naar verluidt aan het daten met Zweedse zangeres Lykke LiEr lijkt iets moois te bloeien tussen filmster Brad Pitt (58) en de Zweedse zangeres Lykke Li (35). De twee worden in de Britse boulevardpers aan elkaar gekoppeld nadat ze samen werden opgemerkt.
28/01 05u15  Nieuwe single Clouseau raakt scheidingsproces Koen Wauters aan: “Merkte dat gevoel van leegte uit het nummer toen ik voor het eerst de kinderen naar mijn ex bracht”“Een scheiding is klote, maar nu kan ik zeggen dat ik weer goed in mijn vel zit.” Koen Wauters (54) heeft de gevoelens tijdens dat proces – van het diepe dal tot de positieve ommekeer – met broer Kris (57) in een nieuw nummer gegoten: ‘Stil’. Het is de tweede single die Clouseau lost in de aanloop van nieuwe plaat ‘Jonge wolven’. Na 37 jaar is de groep nog steeds niet uitgezongen. “Als zestigplussers staan we graag nog eens in het Sportpaleis!”
28/01 05u15  COLUMN. Laat die voorbarig geschreven in memoriams voor Arno nog maar even op de plank liggen Ik was vast niet de enige die zich geërgerd heeft aan de manier waarop de Radio 1-sessie van Arno onlangs gecoverd werd in de media, met inbegrip van de betrokken zender zélf. De teneur in de berichtgeving was dat het misschien wel zijn allerlaatste concert zou zijn, waarbij ‘misschien’ heel stilletjes werd uitgesproken, en het allerlaatste heel luid.
28/01 05u15  Sien Wynants en Thomas Van Achteren nemen afscheid van Ketnet: “Daarna volgt een groot zwart gat”Het wordt wennen voor de kijkers van Ketnet: in april nemen Sien Wynants (31) en Thomas Van Achteren (26) tegelijk afscheid als wrappers. “Ik denk dat er een groot zwart gat zal volgen, maar daarin zal ik wel een lichtpuntje ontdekken om te zien waar mijn toekomst heen gaat”, zegt Wynants die nog geen idee heeft van wat ze na Ketnet gaat doen.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Provincie Oost-Vlaanderen ontwikkelt samen met Gent en Deinze een fietsrouteplanner29/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De provincie Oost-Vlaanderen lanceert binnenkort een fietsrouteplanner in samenwerking met Gent en Deinze. De mobiele applicatie helpt fietsers de meest ideale route te kiezen voor hun functionele verplaatsingen.
2x Auteur en dichter Frank Pollet doet inspiratie op in werkkamer van Stijn Streuvels: “Alles ademt hier poëzie”29/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Auteur en dichter Frank Pollet (62) heeft zijn landelijke Puivelde bij Sint-Niklaas tijdelijk ingeruild voor het al even rustige Ingooigem bij Anzegem. In ‘Het Lijsternest’, de legendarische villa, waar Stijn Streuvels woonde en werkte, voltooit hij een nieuwe dichtbundel.
2x Gemeenteraad binnenkort (eindelijk) te volgen via livestream29/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Na jaren van vragen haalt Groen Beveren eindelijk z’n slag thuis. De gemeente gaat investeren in camera’s zodat de gemeenteraad- en commissies live via het internet gevolgd kunnen worden.
2x Straatje zonder voetpad wordt eindelijk schoolstraat (voor twee maanden)29/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De Akkerstraat in Temse wordt van maandag 31 januari tot en met vrijdag 1 april tijdelijk omgevormd tot een schoolstraat. Dat moet een oplossing bieden voor het kluwen aan wagens, fietsers en voetgangers in het smalle straatje.
2x Eenrichtingsverkeer, zone dertig en ruimte voor fietsers en voetgangers: Waasmunster bereidt nieuw mobiliteitsplan voor29/01 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Om de leefbaarheid in het centrum te verbeteren en het autoverkeer grondig te herschikken, bereidt het gemeentebestuur van Waasmunster een nieuw mobiliteitsplan voor. “Omdat we ook onze bewoners in wijken en straten beschouwen als ervaringsdeskundigen, houden we in februari een bevraging”, kondigt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) aan.
1x Darts: Dimitri Van den Bergh plaatst zich voor volgende ronde op Masters28/01 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Dimitri Van Den Bergh (PDC 9) kwam vrijdagavond voor het eerst in actie op de Masters in het darts. De 27-jarige Antwerpenaar stootte met 6-1 vlotjes door naar de tweede ronde tegen de Engelsman Ian White (PDC 24).
1x Onbetaalde technicus koppelt microfoon los vlak voor persconferentie van Africa Cup28/01 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Een technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het zaterdag in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Africa Cup.
1x Lierse wint in 1B met het kleinste verschil op het veld van Lommel28/01 22u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Op de 18de speeldag van 1B Pro League kreeg Lommel SK vrijdag bezoek van Lierse Kempenzonen. De bezoekers wonnen met het kleinste verschil, het werd 0-1. Nils Schouterden besliste het duel in de 34ste minuut.
1x Paultjes processie: indrukwekkend rouwlint van lichtjes trekt muisstil door duister Koningshof28/01 22u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Het was vrijdagavond zo mogelijk nog stiller dan anders in de dreven rond de kerk van OLV Koningin. Toch stapten ruim zeshonderd mensen op in een herdenkingstocht voor Paultje Bogaers, de jongeman die nog geen week geleden onverwacht overleed op amper 22-jarige leeftijd.
1x Aanvaller Dusan Vlahovic maakt voor 70 miljoen overstap van Fiorentina naar Juventus28/01 22u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De Servische aanvaller Dusan Vlahovic heeft Fiorentina verlaten voor een avontuur bij Juventus. Dat maakte de Oude Dame vrijdag bekend. De club uit Turijn hoopt dankzij de goals van Vlahovic weg te geraken van de vijfde plaats in de competitie.

Statistieken

Artikels:
32914
Gelezen:
3259
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven