zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
30/05 13u15  Ook winkelen in de grensstreek mag weer Niet alleen familiebezoeken over de grens zijn vanaf vandaag/zaterdag weer toegelaten, ook winkelen over de grens mag weer. Dat blijkt uit de recentste publicatie van het Staatsblad. Die versoepeling is genomen uit praktisch oogpunt voor mensen die in de grensstreek wonen, verduidelijkt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
30/05 13u15  Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na lockdownfeestje in Spanje Prins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft dinsdag een illegaal feestje bijgewoond in de Spaanse stad Cordoba. Dat meldt de Spaanse krant El Confidencial. Het koningshuis bevestigt aan onze redactie dat prins Joachim aanwezig was op het feestje, en inmiddels een positieve test op het coronavirus heeft afgelegd.
30/05 13u15  Trainer van FC Barcelona erkent zwaarte van programma, maar is geen voorstander van vijf wissels: “Regel gaat ons schaden” Quique Setien, de coach van FC Barcelona, is een koele minnaar van de nieuwe maatregel die toelaat vijf spelers te wisselen in een wedstrijd. Dat vertelde hij vrijdag tijdens een videocall met aspirant-trainers.
30/05 12u15  Protest in VS loopt uit de hand: hoofdkwartier CNN bestormd, Witte Huis in lockdown Na verscheidene nachten van gewelddadige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft de burgemeester er een avondklok uitgevaardigd. Toch duurt het protest voort, in de hele Verenigde Staten. In Kentucky werden betogers beschoten, in Atlanta werd het hoofdkwartier van CNN bestormd, en ook aan het Witte Huis in Washington werd vrijdagavond betoogd.
30/05 12u15  De favoriete plekken van Annelies Moons (Radio 1): boeken, wijn en goed vlees Radiopresentatrice Annelies Moons vindt zichzelf geen stadsmens. Toch kocht ze twee jaar geleden de koffiebar en boekshop Buchbar op het Zuid. Sindsdien rijdt ze meermaals per week vanuit haar huis op het platteland in Korbeek-Dijle naar de stad. “Ik heb het beste van twee werelden. Overdag de drukte en de bezigheid van de stad en ’s avonds geniet ik thuis van het groen en de stilte.”
30/05 12u15  Belgische zakenman vermoord in Athene: in hoofd geschoten vanop motor Vlak bij zijn woning in de Griekse hoofdstad Athene is vrijdagavond een Belg doodgeschoten. Dat heeft de Griekse politie laten weten. De politie denkt dat de moord uitgevoerd is door huurmoordenaars.
30/05 12u15  Valerie De Booser na de breuk met Koen Wauters: “We hebben elkaar godzijdank de duvel niet aangedaan” Valerie De Booser (40) en Koen Wauters (52) maakten begin dit jaar na zeventien jaar een einde aan hun huwelijk. Een breuk die gelukkig geen diepe wonden heeft geslagen, zegt ze daarover in Het Laatste Nieuws. “Ik kan niet zeggen dat het een droomscenario is – dat is uit elkaar gaan nooit – maar het is wel een goede scheiding.”
30/05 12u15  Tennistalent Coco Gauff na dood van George Floyd: “Ben ik de volgende?” De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis raakt ook tennissensatie Coco Gauff. Op het sociale medium TikTok zette ze een filmpje waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn.
30/05 11u15  Akelig stil in Kinepolis Antwerpen: zo bereidt bioscoopcomplex zich voor op heropening Kinepolis Antwerpen ligt er verlaten bij. Een lege parking, niemand op de trappen, geen wachtrijen aan de wc’s … Helemaal niets. En dat in een gigantisch complex dat normaal elke dag duizenden filmliefhebbers mag ontvangen. “Het geeft een vreemd gevoel om door de verlaten gangen te dwalen”, zegt Els De Brabander, verantwoordelijke van Kinepolis Antwerpen.
30/05 10u15  Broers Borlée gaan tijdelijk in zee met Franse sprintcoach voor 100 en 200 meter Jonathan, Kevin en Dylan Borlée gaan zich deze zomer toeleggen op de 100 en 200 meter. Ze nemen daarvoor de vermaarde Franse sprintcoach Guy Ontanon onder de arm, zo bericht onder andere Le Soir.
30/05 10u15  Spelers van Bayern München leveren loon in tot einde van seizoen De spelers van Bayern München zijn bereid tot het einde van het seizoen een loonsverlaging te slikken om hun club te helpen besparen in deze coronatijden. “Het doet mij veel plezier dat onze spelers begrip tonen voor de huidige situatie en tot het einde van het seizoen willen inleveren op hun salaris”, zegt clubpresident Herbert Hainer in Bild. Tot dusver was alleen bekend dat Robert Lewandowski en co 20 procent inleverden op hun lonen tot en met april.
30/05 10u15  NBA-baas wil competitie op 31 juli hervatten Vanaf 31 juli wordt er mogelijk opnieuw gebasket in de NBA. Dat is alvast de datum die NBA commissioner Adam Silver vrijdag naar voor schoof tijdens een telefonisch onderhoud met de eigenaars van de clubs, zo berichten Amerikaanse media.
30/05 10u15  Dwars door het Hageland zoekt weer deels de onverharde wegen op en gaat door op 15 augustus De organisatoren van Dwars door het Hageland (cat. 1.Pro) hebben van de Internationale Wielerunie UCI officieel de toestemming gekregen om hun wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus. Dat deelde de organisatie vrijdag mee.
30/05 10u15  Ex-woordvoerder Emmanuel André haalt zwaar uit naar coronabeleid: “Experts hebben het risico niet gezien” Emmanuel André, de viroloog die een tijdlang de Franstalige woordvoerder van het crisiscentrum was, heeft zware kritiek geuit op het overheidsbeleid in de strijd tegen het coronavirus. “De Risk Assessment Group heeft het risico niet gezien. Was het niet willen of niet kunnen? Ik weet het niet”, zegt André bij VRT NWS.
30/05 10u15  Finale Coppa Italia vindt plaats op 17 juni, nog voor de herstart van de Serie A De Italiaanse Voetballiga heeft vrijdag bevestigd dat de Serie A in het weekend van 20 en 21 juni weer van start zal gaan. Donderdag meldde minister van Sport Vincenzo Spadafora al dat de regering daarvoor het licht op groen zette. Nog voor de herstart van de competitie wil de liga de beker afgewerkt zien.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/05 10u15  Ondanks avondklok weer protest in Amerikaanse stad MinneapolisNa verscheidene nachten van gewelddadige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft de burgemeester er een avondklok uitgevaardigd. Toch duurde het protest ook vannacht voort.
30/05 10u15  Coronatests voor iedereen beschikbaar, maar niet zaligmakendIedereen zal zich kunnen laten testen op de aanwezigheid van antilichamen tegen het coronavirus. Belangrijk is wel dat de aanwezigheid van antilichamen geen zekerheid biedt op immuniteit.
30/05 10u15  Een huldiging op z’n coronas: Salzburg respecteert de afstandregel en steekt beker in de lucht in leeg stadionRed Bull Salzburg heeft bij de hervatting van het betaald voetbal in Oostenrijk de beker gewonnen. In de finale in Klagenfurt werd tweedeklasser Austria Lustenau met 5-0 verslagen.
30/05 10u15  Nederlandse studente in Antwerpen zag ouders niet meer sinds eind februari: “Mijn moeder zal hier snel staan”Wie familie heeft aan de overkant van de grens, in een van onze buurlanden, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast. Tot grote vreugde van de Nederlandse studente Marloes Schaap in Antwerpen. “Vooral mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee.”
30/05 09u15  Eén op vier ergert zich aan wie winkelt zonder mondmaskerEen kwart van de Vlamingen vindt het problematisch tot zeer problematisch dat mensen geen mondmasker dragen in winkels en supermarkten. Dat blijkt uit een bevraging van Ipsos in opdracht van Het Nieuwsblad.
30/05 09u15  Eén Belg op de drie kiest voor vakantie in eigen land41% van de Belgen is door de lockdown de eigen streek en omgeving meer gaan ontdekken en appreciëren. 34% wil in de toekomst vaker met vakantie in eigen land. En 80% zegt dat ze drukbevolkte plaatsen liever links laten liggen. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen op vraag van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.
30/05 08u15  Een huldiging op z’n coronas: Salzburg respecteert de regels de afstandregel en steekt beker in de lucht in leeg stadionRed Bull Salzburg heeft bij de hervatting van het betaald voetbal in Oostenrijk de beker gewonnen. In de finale in Klagenfurt werd tweedeklasser Austria Lustenau met 5-0 verslagen.
30/05 08u15  Thibaut Courtois voelt zich klaar om weer onder de lat te staan bij Real Madrid: “Gelukkig dat dit niet 25 jaar geleden plaatsvond”Als de Spaanse competitie over twee weken hervat wordt, zal Thibaut Courtois daar klaar voor zijn. “We lagen bijna twee maanden stil, maar op de eerste trainingen bleek al snel dat ik het balgevoel nog heb”, vertelde het sluitstuk van Real Madrid en de Rode Duivels vrijdag.
30/05 08u15  Lot van nieuwe Isvag ligt in handen van minister Demir na ongunstig adviesHet lot van een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie van Isvag in Wilrijk lijkt stilaan bezegeld. De gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC) vraagt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) om de aanvraag voor de bouw van deze installatie te weigeren. Het Isvag-dossier zorgde voor politieke spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a in Antwerpen.
30/05 06u15  “Spaar uw water voor later”: gemeenten roepen bevolking om niet te morsen met drinkwaterHet is sinds 1901 nog nooit zo droog geweest. Op bijna twee op drie plaatsen in Vlaanderen zijn de grondwaterstanden enorm laag. Ook het Waasland deelt in de droogte. Toch nemen de gemeentebesturen nog geen exuberante maatregelen om waterverbruik te rantsoeneren. Al roepen ze de inwoners wel op om spaarzaam te zijn.
30/05 05u15  Nederlandse studente zag ouders niet meer sinds eind februari: “Ik verwacht dat mijn moeder hier snel aan de deur zal staan”Wie familie heeft aan de overkant van de grens, in een van onze buurlanden, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast. Tot grote vreugde van de Nederlandse studente Marloes Schaap in Antwerpen. “Vooral mijn moeder heeft het er heel moeilijk mee.”
30/05 05u15  STANDPUNT. Over water (en het tekort eraan)Nu we afstevenen op de droogste meimaand ooit en nadat er in Overijse een aantal dagen geen druppel uit de kraan is gekomen, is het dreigende tekort aan water in Vlaanderen weer een aandachtspunt. Dat is het na een reeks kurkdroge zomers al langer, maar een paar natte weken volstaan meestal om de waterschaarste weer te vergeten. Minister van Omgeving Zuhal Demir wil het probleem nu te lijf gaan met een aanpassing van onze waterfactuur. In droge periodes zou drinkwater duurder worden. Het is misschien de meest voor de hand liggende oplossing, maar zeker niet de efficiëntste en al helemaal niet de meest duurzame.
30/05 05u15  Zo’n 8.000 bevestigde besmettingen in provincie Antwerpen, 145 patiënten liggen nog in het ziekenhuisIn de provincie Antwerpen zijn de afgelopen maanden 7.993 bevestigde gevallen van Covid-19 opgedoken. Vergeleken met de andere provincies een record in absolute aantallen, maar als we rekening houden met het aantal inwoners, valt het nog mee. De drukte periode voor onze ziekenhuizen lag duidelijk tussen eind maart en begin april.
30/05 05u15  Het kloppende horecahart van Matthias De Caluwe: “In het begin van de lockdown waande ik me soms in een aflevering van ‘The Walking Dead’”At last. De horeca heeft van de regering een openingsdatum en steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.0000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid bij de Kapellenaar? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.”
30/05 05u15  Grote loonverschillen in onderzoek Jobat: master en job in chemie leveren veel opHet gemiddelde brutomaandloon in Vlaanderen en Brussel is 3.410 euro. Dat blijkt uit het Salarisrapport van de vacaturewebsite Jobat. De chemie- en farmasector betaalt het best, geen diploma hebben is een levenslang financieel nadeel en vrouwen verdienen in voltijdse banen beduidend minder dan mannen.
30/05 05u15  Antwerps schip pionierde in containervaart: “Dart Europe was in alles zijn tijd vooruit”‘Grootste containerschip in Hoboken van stapel’ titelde deze krant enthousiast in augustus 1970.Het huidige record mag dan op 23.964 TEU staan; in die tijd was de Dart Europe met 1.556 TEU effectief wereldrecordhouder. Meer dan twintig jaar zou het schip pendelen tussen Antwerpen en Canada. Twee gewezen officieren vertellen wat er zo speciaal was aan een van de eerste échte containerschepen ter wereld.
30/05 05u15  COLUMN. Marginale mama verdient applausGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
30/05 05u15  Wim De Decker over zijn afscheid bij Antwerp: “Er wás een plan: Bölöni en ik gingen onze rollen anders invullen”Nieuwe wijn vraagt nieuwe zakken. In de opmars van Antwerp FC was eerst geen plek meer voor succescoach Laszlo Bölöni. In zijn zog volgde zijn trouwe compagnon de route. Wim De Decker (38) nam afscheid van de club die hem zeven fantastische jaren heeft geschonken. En vice versa. ­AA Gent stond meteen klaar om hem in te lijven. “Ik verwijt Antwerp niets. Al verbaast het me dat de club me weken en zelfs maanden in het ongewisse heeft gelaten. Al die tijd kreeg ik geen enkel concreet voorstel. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken en een nieuwe uitdaging te zoeken. Met opgeheven hoofd.”
30/05 05u15  Niet iedereen leeft even streng maatregelen na: “Vliegwiel van ergernis”We leven niet allemaal even streng de coronamaatregelen na, en dat zorgt voor ergernis en soms frustratie. In het begin van de lockdown was er vooral samenhorigheid, samen tegen de onzichtbare vijand. Nu de regels stilaan versoepelen is dat anders. We begrijpen niet goed waarom de ene al wat meer mag dan de andere. Normaal gedrag is dat volgens socioloog Walter Weyns van de Universiteit Antwerpen.
30/05 05u15  COLUMN. Welkom in narcostaat VlaanderenHet is wat met die Hollanders. Al decennialang zenden ze hun zonen en dochters uit naar Antwerpen, om de stad en zijn buitengebieden als ware criminele kolonisten in te palmen. Via onze haven trekken de Nederlandse ‘syndicaten’ hasj, heroïne en coke binnen. En daar blijft het niet bij: ook de grondstoffen voor de miljardenbusiness van synthetische drugs als ecstasy, amfetamine en crystal meth komen in tonnen binnen via Antwerpen. En nu het in Antwerpen stevig uit de klauwen begint te lopen – om de terminologie van onze noorderburen over te nemen – sturen ze hun criminologen en antropologen om de nieuwe drugscrisis te onderzoeken.
30/05 05u15  Foto-expo van bewoners op lege Turnhoutsebaan: “Hier wordt een sterk statement gemaakt”Tijdens volle coronacrisis viel het verkeer op de Turnhoutsebaan nagenoeg volledig stil. De ideale gelegenheid volgens burgerinitiatief ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ om het potentieel van de straat in de kijker te zetten. En dus maakten ze een ludieke fotoreeks die bewoners centraal in het straatbeeld plaatst. Een selectie wordt nog tot en met 5 juli tentoongesteld.
30/05 05u15  Lot van nieuwe Isvag ligt in handen van minister Demir na ongunstig advies: ‘geen afvalverbrandingsinstallatie in woonwijk’Het lot van een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie van Isvag in Wilrijk lijkt stilaan bezegeld. De gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC) vraagt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) om de aanvraag voor de bouw van deze installatie te weigeren. Het Isvag-dossier zorgde voor politieke spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a in Antwerpen.
30/05 05u15  Antwerpse fotografe Irmy Coeckelbergs (24) reist de wereld rond: “Puurste liefde vastleggen”Fotografe Irmy Coeckelbergs (24) groeide op in Nederland en de Kempen, maar woont intussen in het centrum van Antwerpen. Toch is ze voor haar foto’s nog altijd het liefst in de vrije natuur en aan het water te vinden. De beelden die ze via @jesuisirmy deelt, worden gretig geliket door haar meer dan zestienduizend volgers op Instagram. “Mijn opa is en blijft mijn grootste motivator”, zegt ze.
30/05 05u15  Project Bruisend Booischot moet deelgemeente nieuw leven inblazenDe komende jaren wordt een nieuw plan opgemaakt voor de dorpskern van Booischot (Heist-op-den-Berg), met meer aandacht voor groen. Ook de historische moestuin en boomgaard van kasteeldomein Hof Ter Laken wordt nieuw leven ingeblazen. Plattelandssubsidies helpen bij de realisatie van de plannen.
30/05 05u15  Grootste triatlonclub van het land heeft oplossing voor zwemtrainingen: met leeftijdsbubbels in jachthavenEr is een kolossaal tekort aan zwemwater. Ook de atleten van het Kempisch Triatlon Team smachten naar zwemtraining. Dankzij een overeenkomst met VVW Kempen, de gemeente Zandhoven en De Vlaamse Waterweg mogen zij voortaan op afgesproken uren zwemmen in de jachthaven van Massenhoven.
30/05 05u15  Vier baby-egeltjes gevondenHet VOC Neteland in Herenthout kreeg de voorbije weken heel wat egels binnen met verwondingen. “Wanneer mannelijke egels elkaar tegenkomen tijdens het paarseizoen gaan ze vechten, met lelijke verwondingen tot gevolg”, klinkt het.
30/05 05u15  COLUMN. De raketten van ‘den Challenger’Ik zapte woensdagavond even naar die geplande lancering van SpaceX. Ik vond het even boeiend als paalzitten op het Zilvermeer. Mijn gedachten flitsten meteen weg naar de Challenger. Nee, niet dat ruimteveer. Het was ook de naam van een schimmige discotheek in het bosgebied op de grens van Beerse en Gierle. Nu onder de noemer The New Challenge een propere taverne met B&B.
30/05 05u15  Kempense klei bevoorraadt motor van baksteenindustrieDankzij de Kempense kleilagen ontstonden op het einde van de negentiende eeuw tientallen industriële steenbakkerijen in de Noorderkempen. Vooral na het uitgraven van het kanaal Dessel-Schoten lag de klei voor het rapen. De meeste steenbakkerijen gingen intussen teloor, maar producent Wienerberger in Beerse blijft stevig overeind. “De lokaal aanwezige klei is nog altijd de grondstof voor de productie van onze gevelstenen”, zegt Anity Ory van Wienerberger.
30/05 05u15  Veertig jaar onderzoek naar gedrag hoogradioactief afval in diepe kleilaag: “Kleilaag onder Kempen stabiel voor een miljoen jaar”Onder Mol bevindt zich een kleilaag op een diepte van 190 tot 290 meter. Ze loopt onder vele Kempense gemeenten door en komt in Boom aan de oppervlakte. Vandaar haar geologische naam: de Boomse kleilaag. Bij SCK in Mol boorden ze er in 1975 een gat in en vanaf 1980 begonnen ze er proeven in te doen waarvan de conclusie vandaag is dat de Boomse kleilaag potentieel geschikt is om al het Belgische kernafval veilig in te bergen.
30/05 05u15  Werken in tijden van corona: prof microbiologie geeft les vanop zolderkamerVoor het eerst sinds de lockdown zette prof Leen Van Campenhout (47) een stap op de campus van de KU Leuven in Geel. “Nooit waren de parking en de inkomhal zo verlaten”, zegt de microbiologe. Sinds 13 maart heeft ze uitsluitend online les gegeven, vanachter de computer op de zolderkamer van haar woning in Geel.
30/05 05u15  Vogelkenner spot paar vale gieren boven OlmenVogelkenner Koen Leysen uit Laakdal spotte vrijdagochtend twee vale gieren boven Olmen (Balen). De vogels zijn wellicht afkomstig van Zuid-Frankrijk. Het was dit jaar ook de eerste waarneming van de vale gier boven de Kempen.
30/05 05u15  Horeca mag terrassen uitbreiden: “Door de extra kilometers vliegen de coronakilo’s er zo weer af”Lierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide in de Netelaan. “Dit kan zolang de zaterdagmarkt niet naar de Grote Markt terugkeert”, duidt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA). Veel zaakvoerders reageren tevreden.
30/05 05u15  Oppositie sabelt verkavelingsplan Heidelaan neer, meerderheid pareert: “We moeten het doen met de grond die we hebben”De meerderheid van Lijst Burgemeester en N-VA keurde tijdens de gemeenteraad een wijziging aan het wegentracé in de Heidelaan in Grasheide (Putte) goed. Dat maakt een gebied tussen de Heidelaan en de Grensstraat toegankelijk voor een nieuwbouwproject met 21 vrijstaande eengezinswoningen. De oppositie is daar niet mee opgezet.
30/05 05u15  Zelf vlierbloesemsiroop maken is hip én het moet nu gebeuren: “Ideaal zomerdrankje”Zelf vlierbloesemsiroop maken is tegenwoordig hip. Het is smakelijk en makkelijk, als je weet hoe je eraan moet beginnen. Wie het eens wil proberen, moet dat wel nu doen, want de witte bloemenschermen staan maar enkele weken in bloei. Wij gingen kijken bij Lesley Van Durme (38) van zomerbar Au Jardin in Berlaar, die elk jaar haar eigen siroop maakt, tot groot plezier van haar gasten.
30/05 05u15  Alex Agnew is goed in doen alsof hij geen emotioneel type is: “Sommigen denken dat ik thuis uitwerpselen tegen de muur smeer”In deze bijzondere tijden komt elk gesprek vroeg of laat uit bij die allesbeheersende pandemie, zelfs als we het daar eigenlijk even liever niet over willen hebben. Interessante Antwerpenaars laten voor u elke week het achterste van hun tong zien, met één duidelijke afspraak: we gaan het niet hebben over dat C-woord. Zelfs niet een heel klein beetje. Vandaag: comedian en metalzanger Alex Agnew uit Mortsel.
29/05 23u15  Eerste match na de onderbreking, en Rode Ster Belgrado pakt meteen de titel in ServiëRode Ster Belgrado heeft bij de hervatting van de competitie in Servië meteen de titel gepakt. De ploeg van coach Dejan Stankovic won met 0-5 bij stadsgenoot FK Rad en kwam daarmee op 72 punten. Concurrent Partizan heeft er veertien minder en kan met nog vier duels te spelen de koploper niet meer inhalen.
29/05 22u15  Van btw-verlaging tot sluitingsuur: steun- en veiligheidsmaatregelen voor de horecaHet kernkabinet heeft een aantal tijdelijke steunmaatregelen uitgewerkt voor de horeca- en evenementensector. Het gaat onder meer om een btw-verlaging en verhoogde aftrekbaarheid van restaurant-, receptie- en evenementskosten. De maatregelen worden zaterdag voorgelegd aan de tien partijen die de volmachten van de regering hebben goedgekeurd.
29/05 22u15  Horecaconcessie van vernieuwde Het Zomerhuis in Stekene is toegekendIn Stekene heeft het gemeentebestuur beslist dat het nieuwe Zomerhuis mag uitgebaat worden door een horeca-ondernemer uit Antwerpen. Hij kreeg een concessie voor 18 jaar. Het domein is een populaire ontmoetingsplaats voor veel mensen. De gemeente heeft er zowat 4 miljoen euro in geïnvesteerd. De oppositie stelt zich vragen bij het financiële plaatje en bij het verloop van de openbare aanbesteding.
29/05 22u15  Noorse spits Sigurd Haugen verlaat Union Sint-GillisDe Noorse aanvaller Sigurd Haugen verlaat Union Sint-Gillis. Hij gaat opnieuw in Noorwegen voetballen, voor het pas naar de eerste klasse gepromoveerde Aalesunds FK.
29/05 22u15  Alle geile sms’en in de openbaarheid, wat noch actrices noch ’stalker’ Bart De Pauw ooit wildenEen échte publieke knieval van Bart De Pauw is er ondanks verschillende bemiddelingspogingen achter de schermen nooit gekomen. Nu het gerecht haar onderzoek klaar heeft en naar de rechtbank wil, is de televisiemaker naar eigen zeggen opgelucht dat er na 2,5 jaar “in het vagevuur” alsnog een openbaar proces komt. Ook de vrouwen die van hem flirterige sms’en ontvingen en altijd uit de schijnwerpers wilden blijven, zien “de openbare terechtzitting” plots met vertrouwen tegemoet.
29/05 21u15  Emanuel Buchmann (BORA - hansgrohe) voltooit ’Everest Challenge’ in recordtijd: “Het moeilijkste dat ik heb gedaan”De Duitse wielrenner Emanuel Buchmann (BORA - hansgrohe) heeft zijn “Everest Challenge” voltooid. De nummer vier van de Tour de France 2019 reed in het Oostenrijkse Ötztal (Tirol) steeds maar weer dezelfde berg op en af, tot hij 8.848 hoogtemeters, en dus “de top van de Mount Everest”, bereikt had. Hij had daar 7 uur en 28 minuten voor nodig en verbeterde daarmee het officieuze Everest-record met twaalf minuten.
29/05 21u15  Familiebezoek over de grens vanaf zaterdag opnieuw toegelatenWie familie heeft aan de overkant van de grens, mag daar vanaf zaterdag opnieuw op bezoek gaan. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft het ministerieel besluit daarvoor aangepast.
29/05 21u15  Advocaten baasje katje Lee fors in de tegenaanval tegen Voedselagentschap: “Quarantaine is beter voor volksgezondheid dan euthanasie”Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), dat het uit Peru meegesmokkelde katje Lee wil afmaken, heeft voor de rechtbank fors juridisch weerwerk gekregen van de advocaten van baasje Selena Ali, het Vlaams Gewest en Gaia. “Het gaat al lang niet meer over volksgezondheid of dierenwelzijn, het FAVV maakt er een principekwestie van.”
29/05 20u15  Buurtweg blijft, verkaveling met 22 kavels in open akkerland voorlopig afgewendDe gemeenteraad van Malle stemde donderdagavond unaniem tegen de afschaffing van een buurtweg aan de Vogelsanck in Oostmalle. Het schepencollege greep die weigering na de gemeenteraad aan om de aan de buurtweg gekoppelde aangevraagde verkaveling in woonuitbreidingsgebied te weigeren. “We moeten onze open ruimte koesteren om onze identiteit als plattelandsgemeente te vrijwaren”, vindt schepen Sanne Van Looy (N-VA).
29/05 20u15  Ferrari schenkt ex-wereldkampioen Kimi Räikkönen de bolide waarmee hij zijn laatste Grand Prix wonKimi Räikkönen heeft vrijdag van zijn ex-werkgever Ferrari de bolide gekregen waarmee hij in 2018 in Austin (Texas) de Grand Prix van de Verenigde Staten won. Het is voorlopig de laatste zege voor de 40-jarige Fin in de Formule 1. De Ferrari SF71H is het nieuwste pronkstuk in zijn wagenpark.
29/05 20u15  Werf kathedraal heropgestart, restauratie klaar voor verjaardag in mei 2021Er wordt opnieuw gewerkt in de kathedraal en aan de torenspits. Nadat de werf weken stil heeft gelegen is de bedrijvigheid weer als vanouds. Het is de bedoeling dat de restauratie- en herstelwerken klaar zijn tegen mei van volgend jaar. Dan wordt de vijfhonderdste verjaardag van de kathedraal gevierd.
29/05 20u15  Speeltuin, oude serres en gebouwen Kruidtuin worden afgebroken: “Grotere speeltuin en meer ruimte voor Parkpop”De stad Mechelen gaat enkele leegstaande gebouwen en serres in de Kruidtuin afbreken en vervangen door een grote speeltuin. De huidige speeltuin wordt eveneens afgebroken en maakt plaats voor een uitbreiding van het grasveld. Als alles volgens plan verloopt moeten de werken klaar zijn in het voorjaar van 2022.
29/05 20u15  Processierupsen palmen nestkastje tegen processierupsen inDe gemeente Zandhoven hing samen met VTI Zandhoven in januari en februari tweehonderd mezennestkastjes op grondgebied Zandhoven aan eiken gehangen om de processierups te bestrijden. In de buurt van Vinkennest aan het zandpad van de Herenteugellaan in Pulderbos wordt het anti-processierupsennestkastje momenteel gekoloniseerd door… processierupsen.
29/05 20u15  Alle partijen, ook DBM, tegen de geplande windturbinesTijdens de gemeenteraad vroegen burgemeester en schepenen de standpunten van alle politieke fracties over de vier windturbines die Mintjens Group, Fingo en Tri (Etap) willen bouwen. “Zodat we met jullie standpunten rekening kunnen houden bij ons advies”, legde burgemeester Harry Hendrickx (DBM) uit. De oppositie wou eerst het standpunt van de meerderheidsfracties kennen. N-VA en CD&V hadden eerder al laten weten dat ze de vergunningsaanvraag niet steunen. Burgemeester Harry Hendrickx draaide eerst wat rond de hete brij maar zei tenslotte dat zijn partij DBM “zoals de plannen nu voorliggen, tegen is. Ze staan er niet op hun plaats en zijn te storend.”
29/05 20u15  Gezonde kastanjes tegen de vlakte, boomexpert spaart kritiek niet: “Als dit in de stad gebeurt, is het kot te klein”Alle voorstellen en smeekbedes van de bewoners ten spijt, keurde de gemeenteraad meerderheid tegen oppositie donderdag de rioleringswerken in de Mostheuvellaan in Westmalle goed. Dit betekent het doodsvonnis voor de tachtig jaar oude paardenkastanjes. “Hier geeft de gemeente het slechte voorbeeld”, vindt landschapsarchitect/landbouwingenieur Johan Possemiers die de bomen onderzocht.
29/05 19u15  Mondmaskers, handgel, 2 meter afstand, politie: negen Mallenaren hebben het er tóch voor over om hun raadsleden live te zienVoor het eerst sinds de corona-uitbraak was er donderdagavond weer publiek welkom op de gemeenteraad van Malle. Een tiental belangstellenden volgde de zitting vanuit de aanpalende foyer, waar de gemeenteraad op groot scherm werd getoond. Zowel beeld als klank waren perfect. Er werd zelfs ingezoomd op de raadsleden bij tussenkomsten. De toeschouwers moesten wel verplicht een mondmasker dragen - wie er geen bij had kon er gratis eentje uit een doos nemen - en de handen ontsmetten. De stoelen stonden anderhalve meter uit elkaar. Een agent hield toezicht.
29/05 19u15  Jan Jambon bezoekt Antwerpse opera: “Dinsdag lanceren we noodfonds voor de cultuursector”In aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad van woensdag, kwam minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) vrijdag poolshoogte nemen in de Antwerpse opera. “We hopen weer grote producties te presenteren vanaf februari 2021”, zegt directeur Jan Raes.
29/05 19u15  Politiekorpsen deze zomer met bodycams op pad: “Geweld tegen politie neemt toe”Patrouilles van de politiezones Brasschaat en Schoten zullen nog deze zomer hun interventie kunnen filmen, wanneer die uit de hand dreigt te lopen. Beide lokale besturen gaan over tot de aankoop van twintig bodycams voor elk korps.
29/05 19u15  Opnieuw code rood in De Liereman, eerste melding blijkt loos alarmDe rookpluim van een brand bij een transportbedrijf in het Nederlandse Hapert, vlak over de grens, deed de brandweer vrijdagnamiddag naar Landschap De Liereman in Oud-Turnhout snellen. Vrijwilligers en politie houden het gebied de komende dagen nauwlettend in de gaten.
29/05 19u15  Robot meet koorts en controleert op mondmasker in UZAHet zorgpersoneel van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft er een nieuwe medewerker bij: de robot Cruzr Health. Die robot zal vanaf volgende week de mensen helpen als ze zich aanmelden bij het ziekenhuis.
29/05 19u15  De voorwaarden voor de heropstart cafés en restaurants: om middernacht sluiten en reserveren of contactgegevens achterlatenDe federale regering heeft vrijdag ingestemd met een gids over de heropstart die de horecasector opgesteld heeft.
29/05 19u15  Twee doden bij serie van zware ongevallen op de E17: autotransport in lichterlaaieBij een reeks ongevallen op de E17 zijn minstens twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat meldt de brandweer van Sint-Niklaas. In Haasdonk is een vrachtwagen met elektrische auto’s betrokken, de chauffeur kwam om het leven en het voertuig is aan het uitbranden. De brandweer is massaal aanwezig.
29/05 18u15  Als cafés en restaurants openen, zal het onder de volgende voorwaarden zijn: reserveren of contactgegevens achterlatenDe sector en de overheid hebben een akkoord bereikt over de heropening van de horecazaken in ons land. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden.
29/05 18u15  Al voor 34,5 miljoen euro aan corona-hinderpremies uitgekeerd in Antwerpse districtenHet Vlaams Agentschap innoveren en ondernemen keerde aan ondernemers in de Antwerpse districten al voor 34,5 miljoen euro aan corona-hinderpremies uit. Dat blijkt uit cijfers die Berchems districtsschepen Edwin De Cleyn (CD&V) opvroeg bij het Vlaams Parlement.
29/05 18u15  Brendan Rodgers, coach van Leicester City, was besmet met het coronavirus: “Ik kon nauwelijks lopen”Leicester City-trainer Brendan Rodgers heeft in maart het coronavirus opgelopen. Aan de BBC Radio Leicester vertelde de 47-jarige coach van de nummer drie in de Premier League dat hij totaal geen krachten meer had.
29/05 18u15  Bevestigd: Spaanse voetbalseizoen hervat op 11 juni met stadsderby van SevillaDe hoogste Spaanse voetbalklasse wordt op 11 juni hervat met de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis. Dat heeft de sportraad van het land vrijdag laten weten.
29/05 18u15  Inwoners Mol, Arendonk en Lommel moeten ramen en deuren sluiten door Nederlandse brandIn Mol, Arendonk en Lommel moeten inwoners ramen deuren gesloten houden. Bij een bedrijfspand aan de Diamantweg in het Nederlandse Hapert, op minder dan tien kilometer van de Belgische grens, woedt vrijdag een grote brand. Die beslaat een groot deel van het dak van het pand. Er is veel rook. Omwonenden krijgen de raad ramen en deuren gesloten te houden.De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig op het Kempisch Bedrijven Park. Er wordt geprobeerd te voorkomen dat de brand overslaat naar panden in de buurt.
29/05 18u15  Twee gekwetsten bij botsing op Westmallebaan in ZoerselDe Westmallebaan in Zoersel is vrijdag een uur lang versperd geweest door een ongeval. Daarbij raakten twee bestuurders, een man uit Zandhoven en een vrouw uit Zoersel, gewond.
29/05 18u15  Ziekenhuizen verwelkomen terug bezoekers: “Een persoon per patiënt, en liefst steeds dezelfde”De Kempense ziekenhuizen maken zich klaar om vanaf volgende week opnieuw bezoekers te ontvangen. Dat zal gebeuren onder strikte maatregelen. Het AZ Herentals wacht nog een weekje langer om bezoek toe te laten, want zij willen het gloednieuwe geautomatiseerde toegangssysteem eerst op punt zetten.
29/05 17u15  Hilde Noël trekt conclusie na ontbinding gemeentelijk onderwijs: “Ik neem ontslag als directeur”De omstreden beslissing van de gemeenteraad om haar twee basisscholen vanaf 1 september over te dragen aan het Gemeenschapsonderwijs heeft meteen gevolgen. Hilde Noël, negen jaar directeur in ’t Laar, heeft haar ontslag ingediend.
29/05 17u15  Zwijndrecht weert sluipverkeer uit aantal stratenVanaf dit weekend gelden nieuwe maatregelen die het sluipverkeer in Zwijndrecht moeten tegengaan en voor veiligere woonstraten en hogere verkeersveiligheid moeten zorgen.
29/05 17u15  Heists budget voor rampen gaat deels naar bestrijding Covid-19Het budget dat de gemeente jaarlijks spendeert voor noodhulp, zal dit jaar deels gaan naar de bestrijding van Covid-19. “Normaal wordt dat budget volledig besteed aan rampen zoals aardbevingen. Dit jaar gaan we onze 3.000 euro voor de helft schenken aan organisaties die de gevolgen voor het coronavirus helpen aan te pakken”, aldus schepen van Gelijke Kansen Kelly Van Tendeloo (PRO Heist).
29/05 17u15  Herenthoutsesteenweg gaat bijna weer openDe werken voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg in Nijlen zijn afgerond.
29/05 17u15  Summer Sessions kopieert affiche naar 2021De coronacrisis krijgt Summer Sessions niet klein. Het driedaags festival dat volgende week Clouseau, Bart Peeters en Soulsister op het Kasteelplein in Turnhout had moeten verwelkomen, kopieert de integrale affiche naar 2021.
29/05 17u15  Nieuwe voetbalclub: KVC WilrijkKoninklijke Voetbalclub Wilrijk wordt boven de doopvont gehouden. Woensdag wordt ze officieel voorgesteld. Er is een oproep gelanceerd voor jeugdspelers om zich in te schrijven.
29/05 17u15  Topman van De Lijn stapt vervroegd opRoger Kesteloot, de directeur-generaal van De Lijn, stapt vervroegd op. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij zelf. Hij werkt al meer dan twintig jaar voor De Lijn en is sinds 2010 gedelegeerd bestuurder.
29/05 17u15  Nieuwe campagne moet toerisme in Wallonië stimulerenMet een nieuwe campagne ‘Changer d’air’ in het Frans en ‘Ruimte voor verademing’ in het Nederlands, hoopt de Waalse toeristische sector mensen warm te maken om komende zomer uitstapjes te maken in Wallonië.
29/05 16u15  Stad start volgende week met verdeling mondmaskers via apothekenMidden mei besliste de stad om al haar inwoners van 12 jaar en ouder een mondmasker te geven. Deze worden vanaf volgende week gefaseerd verdeeld via de Antwerpse apotheken. Gezinnen krijgen vanaf 3 juni een uitnodiging in hun bus, waarmee ze naar een apotheek in hun buurt kunnen om hun mondmasker af te halen.
29/05 16u15  Stad neemt bijvriendelijke initiatievenVan 3 juni tot en met 7 juni vindt de ‘Week van de Bij’ plaats. De geplande activiteiten kunnen door de coronacrisis niet doorgaan, maar de stad Mechelen neemt wel enkele bijvriendelijke initiatieven.
29/05 16u15  Woonzorghuis Ten Kerselaere start verzorging terug op in bubbels: “Rode loper ligt klaar, cava staat koud”Woonzorghuis Ten Kerselaere in Hallaar (Heist-op-den-Berg) begint vanaf dinsdag 2 juni aan de heropening van het centrum voor dagverzorging. In de eerste fase kunnen er twee groepsbubbels van telkens 15 gebruikers terecht in een nieuwe setting.
29/05 16u15  Niet naar de andere kant van het kanaal? Met deze items schep je thuis een Britse sfeerGroot-Brittannië is zeer zwaar getroffen door de coronacrisis en een reis naar de overkant van het kanaal is niet meteen aan de orde. Het voordeel is dat je de typisch landelijke sfeer, de heerlijke gebakjes en de thee wel gewoon naar hier kunt halen. De leukste hebbedingen om je deze zomer helemaal onder te dompelen in je eigen little Britain.
29/05 16u15  Meer mensen testen op corona is logische volgende stap: “Er is voldoende testcapaciteit”Al van bij het begin van de coronacrisis is er discussie over wie wanneer getest kan worden. Nu wordt een opening gemaakt om dat bij meer mensen te doen.
29/05 16u15  Vive le vélo! Letterenhuis toont fietsaffiches uit belle époqueIn het Letterenhuis gaat met enige vertraging door de coronacrisis vanaf 3 juni Velodroom van start, een expo met fietsaffiches uit de belle époque. In het laatste decennium van de negentiende eeuw kende de fiets net als vandaag een enorme boom.
29/05 16u15  Joel Banks blijft langer coach van volleybalclub MaaseikDe Engelsman Joel Banks (45) heeft zijn contract als coach van Maaseik met twee jaar verlengd. Dat maakte de club uit de Euromillions Volley League vrijdag bekend.
29/05 16u15  Nieuwe seizoen van La Liga start op 12 septemberAls alles volgens plan verloopt, dan begint het nieuwe Spaanse voetbalseizoen op 12 september. Dat vertelde voorzitter Javier Tebas van La Liga vrijdag aan journalisten uit zijn land.
29/05 16u15  Zonnen of aperitieven je tuin: met deze bikini’s waan je je in het paradijsReizen naar het buitenland zit er voorlopig nog niet in maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen zonnen in onze eigen tuin of op het balkon. Deze bikini’s kunnen je dan wel niet ontvoeren naar een paradijselijk eiland maar ze geven je wel een goed gevoel: om te zonnen, om te aperitieven met je bubbel of om te ravotten.
29/05 15u15  Stakingsaanzegging voor de gevangenissen ingetrokkenDe stakingsaanzegging voor de gevangenissen, naar aanleiding van het bezoek dat sinds maandag opnieuw toegestaan is, is ingetrokken. Dat melden de vakbonden donderdag. Ze dreigden met acties omdat ze de veiligheidsmaatregelen bij het bezoek onvoldoende vonden, maar na overleg eerder op de week kwamen extra maatregelen uit de bus.
29/05 15u15  Werken aan Temsebrug bijna achter de rug: verkeer kan 5 juni weer doorVolgende donderdag zijn de werken aan de Temsebrug klaar. Het verkeer moet dan nog een dag in beide richtingen over de nieuwe Scheldebrug, maar vanaf vrijdagavond kunnen weer beide bruggen worden gebruikt.
29/05 15u15  Terugmatch van 1B-finale tussen OHL en Beerschot op 2 augustusDe terugwedstrijd van de promotiefinale van de Proximus League (1B) tussen OHL en Beerschot wordt op zondag 2 augustus gespeeld in het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven. Dat hebben de twee teams en de Pro League vrijdag bevestigd. De aftrap wordt om 19u gegeven.
29/05 15u15  Autodelen krabbelt weer recht: “Mama heeft superveel auto’s, ze rijdt telkens met een andere”Het autodelen heeft door de coronacrisis de voorbije maanden een serieuze klap moeten incasseren. Aanbieders als Cambio en Cozycar, die heel wat auto’s hebben in Mechelen, zagen hoe het aantal ritten met deelwagens herleid werd tot een fractie van het normale gebruik. “Maar we zijn ervan overtuigd dat het autodelen weer zal rechtveren na de crisis”, klinkt het.
29/05 15u15  Totembeeld keert terug van Middelheim naar provinciehuisHet indrukwekkend totembeeld van Bert De Leeuw, dat al in 1980 in de tuin van het voormalige provinciehuis stond, is terug. Het kreeg een plek in de voortuin van het nieuwe provinciehuis (kant Elisabethlei). Het 4,5 meter hoge kunstwerk, dat enkele ton zwaar is, wordt met een kraan op zijn sokkel gehesen. Het beeld stond tijdelijk in het open depot van het Middelheimmuseum. Ook de typische fontein van Pol Bury, kenmerkend voor de omgeving Provinciehuis, is terug. “Zowel Bert De Leeuw als Pol Bury maakten deel uit van de kunstenaarsgroep G58-Hessenhuis en deelden een visie op kunst. Het is dan ook passend dat beide kunstwerken opnieuw herenigd worden”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe
29/05 14u15  Colette Dedyn creëert verhalen in zand op muziek en geeft performances met groot orkestDe Brasschaatse Colette Dedyn heeft nog tot eind juni een programma dat wordt uitgezonden op Eclips TV, een zender die zich voornamelijk richt op 55+’ers. Colette is een zandkunstenares. Ze creëert verhalen in zand op een lichtbak onder begeleiding van muziek.
29/05 14u15  Kringwinkels roepen op: breng niets meer binnen, maar kom shoppenDe Kringwinkels van De Cirkel in Brecht, Malle, Zandhoven en Wuustwezel kunnen het grote aantal binnengebrachte goederen nog moeilijk verwerken en stockeren. Ze roepen op om nu vooral te komen shoppen - omdat er koopjes gedaan kunnen worden - en pas weer vanaf juli spullen binnen te brengen.
29/05 14u15  Elektriciteitskast op Campus De Nayer vat vuur: brandje snel geblustHet heeft vrijdag omstreeks 12u kort gebrand in een technisch lokaal van een laboratorium van de richting bouwkunde op Campus De Nayer van Thomas More in Sint-Katelijne-Waver. Een elektriciteitskast vatte vuur en zorgde voor heel wat rookontwikkeling.
29/05 14u15  UAntwerpen onderzoekt met camera’s ‘anderhalvemetergedrag’ op de MeirOp de Antwerpse Meir start een proefproject om uit te zoeken of mensen afstand van elkaar houden. Het gaat om een onderzoek van UAntwerpen in samenwerking met Robovision (gespecialiseerd in Artificiële Intelligentie) en beveiligingsfirma Securitas. “Dit is absoluut geen ordehandhavingstool”, klinkt het. “We willen vooral achterhalen hoe de interactie tussen passanten de komende tijd evolueert.”
29/05 14u15  Deel Antwerps Haventracé versneld uitgevoerdHet westelijke deel van het Haventracé rond Antwerpen, tussen de E34-West tot voorbij de Tijsmanstunnel in de haven, kan versneld aangepakt worden. In de loop van volgend jaar wordt wellicht duidelijk wanneer er met werken gestart kan worden. Dat zegt Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
29/05 14u15  Brouwerij van Westmalle wil waterverbruik verlagenSpaarzaam omgaan met water, het lijkt het nieuwe normaal te worden. Het is bijzonder droog, en dan slinkt onze drinkwatervoorraad. Maar ook vele bedrijven verbruiken miljoenen liters water. Zoals de brouwerij van Westmalle, die heel wat water nodig heeft om haar trappistenbier te brouwen. Daar zijn ze dan ook al volop bezig om hun waterverbruik naar omlaag te krijgen.
29/05 14u15  Tekenatelier houdt retro-raamtentoonstellingNormaal betekent de tentoonstelling in cultuurhuis De Bijl de jaarlijkse afsluiter van het schooljaar van het Zoersels Tekenatelier. Door de coronacrisis moesten de docenten nu nóg creatiever uit de hoek komen om een oplossing te bedenken. Het resultaat? Een raamexpo. De werkjes zijn te bewonderen achter verschillende ramen van Zoerselse gebouwen.
29/05 13u15  Simon Van Geet (ASV Geel) verhuist naar Lierse K.Eén dag na de komst van Bob Straetman (Lokeren) kondigt Lierse K. de komst van Simon Van Geet aan. De linkerflankverdediger maakt de overstap van ASV Geel en ondertekende een contract voor één seizoen met optie op nog een bijkomend jaar op het Lisp.
29/05 13u15  Rechter doet op 5 juni uitspraak over lot van katje LeeOp 5 juni doet de rechter in Antwerpen uitspraak over het lot van katje Lee. Dat werd vrijdag beslist in de rechtbank. Tientallen sympathisanten stonden de Stabroekse Selena Ali (23) op te wachten. Ze had een speciaal mondmasker aan en had de - lege - koffer bij waarmee ze Lee naar België bracht.
29/05 13u15  Kunnen cafés en restaurants weer open op 8 juni? Waar zal die beslissing van afhangen?Hoe hard we er ook naar uitkijken, het is nog niet zeker dat we op maandag 8 juni voor het eerst in bijna 3 maanden weer op café en op restaurant kunnen. De horeca is vragende partij, maar een beslissing is er nog niet wegens onenigheid binnen de politiek. Erika Vlieghe, hoofd van de expertengroep rond de exitstrategie, benadrukt dat het geen eenvoudige beslissing is. Want zelfs als de horeca weer open mag, zal een cafébezoek er nog niet hetzelfde uitzien als voor de crisis.
29/05 13u15  Twee bestuurders zonder rijbewijs op zak betraptDe Antwerpse politie controleerde donderdag een aantal voertuigen ter hoogte van de Quinten Matsijslei. Het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum stelde daarbij meerdere inbreuken vast.
29/05 13u15  Rina Rabau neemt ontslag uit provincieraadMechels Groen-politica Rina Rabau neemt ontslag uit de Antwerpse provincieraad. “Ik heb er lang over nagedacht, maar ik kon mijn mandaat in de provincieraad niet langer combineren met mijn gezin, de Mechelse gemeenteraad en mijn job als raadgever voor Brussels minister Elke Van den Brandt”, klinkt het. “Ik deed het heel graag en had het ook graag blijven doen, maar ik kwam niet langer tot het inhoudelijk werk in de provincieraad. Daarom moest ik eerlijk zijn met mezelf en heb ik beslist om de fakkel door te geven aan Brend Van Ransbeeck uit Berlaar. Hij zal zich voor de volle 100% kunnen inzetten.” Rabau blijft wel zetelen in de Mechelse gemeenteraad, waar ze deel uitmaakt van de stadslijst Vld-Groen-m+. “Door mijn ontslag in de provincieraad kan ik een goede balans terugvinden en me volop focussen op Mechelen.”
29/05 13u15  Brandfase rood in Antwerpse natuurgebieden door extreme droogte, De Liereman afgeslotenDe risicofase voor brand in de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg wordt opgetrokken van oranje naar rood. Dat meldt Natuur en Bos vrijdag. Toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. In Oud-Turnhout wordt natuurdomein De Liereman afgesloten.
29/05 12u15  Zo zullen studenten van de UAntwerpen helemaal veilig examens afleggen in de WaagnatieEen crisis van de omvang van deze coronapandemie zorgt voor de nodige uitdagingen en creatieve oplossingen om er mee om te gaan. Zo ook voor de Universiteit Antwerpen die op korte tijd bijkomende locaties moest vinden om studenten volgens de voorschriften van de physical distancing in juni examens te kunnen laten afleggen. De extra ruimtes werden gevonden in de Waagnatie op het Eilandje en Antwerp Expo op het Kiel. In die grote hallen werd ook alles in het werk gesteld om het risico op besmetting tot quasi nul te herleiden, zo blijkt uit dit filmpje van de UAntwerpen. Zo zullen studenten vooraf handen moeten wassen, een mondmasker moeten dragen en vaste routes volgen naar de toegewezen banken, die allemaal ver gescheiden staan van elkaar.
29/05 12u15  Gemeente wil 63 laanbomen in Blommerschot kappen omdat ze ziek zijnDe gemeente Malle wil 63 monumentale beuken en Amerikaanse eiken rooien in de Blommerschotsebaan en Blommerschot.
29/05 12u15  Creatieve dames meten bomen kleurig jasje aan om 100ste verjaardag Ferm te vierenFerm Tongerlo bestaat in augustus 100 jaar. Om dit feestjaar in the picture te plaatsen werd een kunstproject opgestart met de Westelse tekenacademie en projecthuis de Dreef. Tot het coronavirus de plannen dwarsboomde. Met een wildbreiproject als alternatief brengen ze momenteel kleur in het straatbeeld van Tongerlo.
29/05 12u15  Straks duidelijkheid over katje Lee? Selena Ali met speciaal mondmasker, actievoerders aan VlinderpaleisBezegelt de rechtbank in Antwerpen straks het lot van katje Lee? De Stabroekse Selena Ali (23) verscheen vrijdagmorgen aan het Vlinderpaleis met een speciaal mondmasker en de koffer waarmee ze de kat naar België bracht. Tientallen sympathisanten stonden haar op te wachten.
29/05 12u15  Ingrepen om sluipverkeer in Halle te werenOm sluipverkeer en laagvliegers te weren, deed de gemeente Zoersel enkele verkeersingrepen in Halle. Voor een proefperiode van een half jaar is er eenrichtingsverkeer in Liefkenshoek tussen het kruispunt met Driesheide en Watermolen/Sniederspad.
29/05 12u15  Geen tuin, maar toch een regenwaterput? “Collectieve wijkputten zijn de oplossing”We klokken binnen een paar dagen zo goed als zeker af op de droogste maand mei sinds 1834. Als het ooit nog eens wil gaan regenen, kunnen we maar beter spaarzaam omspringen met dat water. Een regenwaterput installeren is een van de voor de hand liggende oplossingen, maar wat als je geen tuin of ruimte hebt in de stad om een put te installeren? “Dan moeten we dat in de stad op wijkniveau organiseren”, zegt professor Grondwaterhydrologie aan de Vrije Universiteit Brussel Marijke Huysmans.
29/05 12u15  Borgerhout maakt werk van 48 extra studeerplekkenHeel wat leerlingen en studenten beschikken thuis niet over een rustige of eigen plek om te studeren of hun schoolwerk te maken. “Tijdens de coronacrisis is dit probleem nog prangender geworden. Zeker de jongeren uit kwetsbare gezinnen die klein behuisd zijn, hebben nood aan een rustige omgeving om te studeren”, zegt Omar Al Jattari, districtsschepen van Jeugd (Groen).
29/05 12u15  Hulpverleners, medisch personeel en ordediensten blijven mikpunt van zinloos geweldAgressie tegen hulpverleners en ordediensten blijft toenemen. Spoed,112 en de Ambulanciersunie starten daarom een nieuwe sensibiliseringscampagne. Lierenaar Walter Grootaers is peter van de campagne.
29/05 12u15  Trends nog steeds licht dalend: “Combinatie van hitte en Covid-19 zal uitdaging zijn”Het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten is de voorbije 24 uur gedaald onder de symbolische drempel van de 1.000, tot 937 patiënten. Ook het aantal patiënten op intensieve zorg daalde onder de 200, tot 187 patiënten. Dat deelde Steven Van Gucht, de interfederale woordvoerder in de strijd tegen het coronavirus, vrijdag mee. Er vielen wel 42 overlijdens te betreuren. Er waren ook 212 nieuwe bevestigde besmettingen.
29/05 12u15  Nijlense verenigingen bezorgen Gemeentekroniek en krijgen daarvoor subsidieTijdens het Pinksterweekend krijgen alle Nijlense gezinnen een Gemeentekroniek in de brievenbus. Daarin staat een apart katern over hoe Nijlen de coronacrisis beleeft en ook te lijf gaat. Bijzonder is ook dat deze uitgave niet door de post maar door 43 Nijlense verenigingen wordt bedeeld. Zij krijgen daarvoor een subsidie van de gemeente. Op die manier kunnen ze de gemiste inkomsten vanwege het annuleren van allerlei activiteiten gedeeltelijk compenseren.
29/05 12u15  Open grasveldje op Eilandje verdwijnt: nieuwe eigenaar bouwt er kantoren en horecaOp het driehoekige grasveld op het Eilandje (hoek Londenstraat-Kattendijkdok-Oostkaai) komt tegen de zomer van 2022 een nieuw gebouw met voornamelijk kantoren. Op de begane grond is er plek voor horeca. De bebouwing van het perceel leidde in het verleden tot protest bij bewoners en handelaars in de buurt.
29/05 12u15  Camila Cabello openhartig over mentale gezondheidsproblemen: “Als ik huilend in de auto zit dan plaats ik dat niet op Instagram”Zangeres Camila Cabello heeft een angststoornis. Dat schrijft de Cubaans-Amerikaanse neer in een lange brief voor het Amerikaanse tijdschrift ‘WSJ’ in het kader van de Mental Health Month.
29/05 11u15  Mondmasker of gelaatsscherm: wat biedt de beste bescherming?Niemand kijkt meer op van mondmaskers, maar toch vinden sommige handelaars die beschermende maskers vooral een noodzakelijk kwaad dat hun contact met de klanten bemoeilijkt. In Berchem kochten handelaars in één keer 150 gelaatsschermen uit plexiglas aan. Een waardig alternatief, of biedt een traditioneel mondmasker toch nog steeds de beste garantie tegen besmettingen?
29/05 11u15  Stig Broeckx en zijn schrijver Thijs Delrue: “Met de pausmobiel door Dessel”Inspirerend. Het klinkt als een uitgeholde omschrijving, tot je medisch mirakel Stig Broeckx beter leert kennen. Ingeweken Kempenaar Thijs Delrue schreef zijn verhaal neer in het boek Zeg nooit nooit. Het duo toont ons vijf plekken die hen, euh…. inspireren.
29/05 11u15  Boom krijgt totaal vernieuwe Kaai: overkapping, nieuwe wandelesplanade en ondergrondse parkingEen deel van de Kaai aan de Rupel in Boom wordt overkapt. Op het plateau dat zo ontstaat wordt een nieuwe, grote wandelesplanade aangelegd. Ondergronds komt een parking zodat later de Grote Markt autovrij en groen wordt. De enorme makeover voor het centrum van de gemeente trekt handel en bewoning aan en gaat gepaard met een grote campagne.
29/05 11u15  Gedetineerde Transitiehuis helpt bij Dierenbescherming in aanloop naar leven na gevangenisstrafEen van de bewoners van het Transitiehuis in Mechelen werkt sinds kort als vrijwilliger bij de Dierenbescherming. Op die manier krijgen de gedetineerden de kans om een zinvolle activiteit uit te voeren in functie van de maatschappij en leren ze na hun gevangenisstraf opnieuw omgaan met verantwoordelijkheden.
29/05 11u15  Pas 2,5 jaar geleden gekocht, nu al de aftocht: dit was Coucke als voorzitter van AnderlechtIets meer dan 2,5 jaar zal het voorzitterschap van Marc Coucke bij Anderlecht geduurd hebben. Een overzicht van een turbulente periode.
29/05 11u15  ‘100 jaar Aster Berkhof’: openluchttentoonstelling in Sint-Jozef RijkevorselAuteur Aster Berkhof wordt op 18 juni honderd jaar. In zijn geboortedorp Sint-Jozef Rijkevorsel gaat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij. Er komt een openluchttentoonstelling over zijn leven en werk.
29/05 11u15  Kinderfeest Begijntjes Laat Besluit afgelastHet coronavirus trekt dit jaar ook een streep door het kinderfeest Begijntjes Laat Besluit. Dat zou zou normaal gezien plaatsvinden op zondag 23 augustus.
29/05 11u15  Motorrijder ernstig gewond bij aanrijdingBij een ongeval op de Blancefloerlaan raakte een 29-jarige man donderdagavond ernstig gewond. Hij werd op het kruispunt met de Halewijnlaan aangereden door een wagen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.
29/05 11u15  Gucci ontwerpt outfits voor populair videospelIn tijden van corona moeten ook de internationale modehuizen creatief omgaan met de situatie. Zo ontwierp het Italiaanse modehuis Gucci speciaal enkele nieuwe creaties voor het populaire videospel ‘Tennis Clash’.
29/05 10u15  Brandfase rood in Antwerpse natuurgebieden door extreme droogteDe risicofase voor brand in de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg wordt opgetrokken van oranje naar rood. Dat meldt Natuur en Bos vrijdag. Toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden.
29/05 10u15  Lier krijgt extra terrassen op Grote Markt en evenementenweideLierse horeca-uitbaters die hun terras niet kunnen uitbreiden voor of naast hun zaak, krijgen hiervoor extra ruimte op het centrale plein op de Grote Markt of op de evenementenweide aan de Netelaan.
29/05 10u15  Twee mensensmokkelaars en achttien transmigranten opgepakt in KruibekeDe federale politie heeft dinsdagnacht twee vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt bij een grote politieactie op en rond de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Er werden ook achttien transmigranten opgepakt die in vrachtwagens probeerden te klimmen.
29/05 10u15  Ryan Reynolds verschijnt in ondergoed op Instagram, zijn vrouw steekt er de draak meeHollywoodkoppel Blake Lively en Ryan Reynolds amuseren zich ook tijdens de wereldwijde coronacrisis kostelijk op sociale media. Het paar, dat elkaar geregeld voor de gek houdt, komt ook nu weer met een bizarre foto.
29/05 10u15  Fiets-, speel-, schoolstraten en woonerven: positief voor bewoners, maar voor bestuurders niet altijd duidelijk“Fietsstraat, schoolstraat, speelstraat en woonerf? Kent u het verschil?”, dat vroeg de lokale politie Zuiderkempen (Westerlo, Hulshout, Herselt) zich begin deze week af. Het viel de politie op dat de borden van de verschillende straten nog niet helemaal ingeburgerd waren. Er staat een overzicht op de website. Wij trokken naar de vier verschillende soorten van straten en voelden de bewoners aan de tand.
29/05 10u15  DISCUSSIE. Wat vind jij van de corona-communicatie van de overheid?Veel ouders zijn blij dat de scholen weer open gaan, maar de manier waarop is gecommuniceerd heeft veel kwaad bloed gezet.
29/05 10u15  “Harry en Meghan geteisterd door overvliegende drones”Ook in Los Angeles lijken prins Harry en zijn vrouw Meghan nog niet te kunnen genieten van privacy. De hertog en hertogin van Sussex hebben volgens verschillende Amerikaanse media last van overvliegende drones en ze hebben de politie ingeschakeld.
29/05 10u15  Coronawandeling door Terhagen: monumentaal, roemrucht, nostalgischElke gemeente pakt graag uit met haar rijke verleden en hoe dat uitgroeide tot de huidige manier van leven. Met enig chauvinisme kan ik zeker beweren dat Terhagen op dit vlak een van de rijkste van Vlaanderen is.
29/05 09u15  Parket wil Bart De Pauw voor correctionele rechtbank: “Ik ben klaar voor mijn proces”Het Mechels parket vraagt de doorverwijzing van de zaak Bart De Pauw naar de correctionele rechtbank. Dat meldt de advocaat van Bart De Pauw. De tv-maker zal zich niet verzetten tegen de doorverwijzing. De VRT zette in 2017 de samenwerking met De Pauw (52) stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag.
29/05 09u15  Kempens koppel rijdt 150 kilometer naar kerkhof en botst dan met gemeentewerkerEen tocht van 300 kilometer om het kerkhof van Ingelmunster te bezoeken liep donderdag faliekant af voor een ouder koppel uit Ravels. In het West-Vlaamse Oostrozebeke reden ze bij een manoeuvre een gemeentewerker aan, waarna hun auto in een voortuin belandde.
29/05 09u15  Apothekers schenken EHBO-rugzakken aan scouts en gidsenNu de jeugdbewegingen groen licht kregen om hun zomerkampen te laten doorgaan, is het voor de leiding alle hens aan dek. In Kontich willen twee collega-apothekers hen daar graag een handje bij helpen. Met de opbrengst van hun verkoop van mondmaskers schenken ze de jeugdbewegingen van Kontich Centrum een aantal gevulde EHBO-rugzakken, inclusief handgels, mondmaskers en handschoenen.
29/05 08u15  Loodsbrand in Antwerpse haven onder controle: geurhinder nog steeds mogelijkIn de Vosseschijnstraat in Antwerpse haven woedde donderdagnacht een hevige brand in een loods. De brand, die zich situeerde ter hoogte van het Tweede en Derde Havendok, is inmiddels onder controle. Er kan nog enige tijd geurhinder zijn in de ruime omgeving.
29/05 08u15  We missen ‘De Container Cup’ nu al: corona is dan toch voor iets goed geweestLees meer >
29/05 08u15  Vrachtwagen met koeien gekanteld op E17In de staart van de file aan het ongeval op de E17 in Gentbrugge richting Kortrijk is vrijdagochtend omstreeks 06.40 uur een tweede ongeval gebeurd in Beervelde. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Daarbij zijn zeker twee vrachtwagens betrokken en is er sprake van gewonden. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Door dat tweede ongeval is ook in Beervelde nog maar 1 rijstrook vrij op de snelweg. Eerder deze week was er ook al een dodelijk ongeval op die plaats.
29/05 07u15  Loodsbrand in Antwerpse haven onder controleIn de Vosseschijnstraat in Antwerpse haven woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een brand in een loods. De brand, die zich situeerde ter hoogte van het Tweede en Derde Havendok, is inmiddels onder controle.
29/05 05u15  Money time, voor Europa én Charles MichelHet is niet alleen money time voor Europa – letterlijk én figuurlijk – maar ook voor Charles Michel. De Europese president moet nog voor de zomer de 27 EU-lidstaten door een mijnenveld van tegengestelde belangen naar een akkoord loodsen over het relanceplan van Ursula von der Leyen. “Het is nu zijn moment van de waarheid”, zegt professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven).
29/05 05u15  STANDPUNT. Hoe kan je een reis boeken als grenzen dicht zijn?Sinds het begin van de coronacrisis krijgen de regeringen in ons land veel kritiek over hun gebrekkige communicatie. Meer dan twee maanden later is het communicatiebeleid nog slechter geworden dan het al was. De veiligheidsmaatregelen in de scholen zijn daar een voorbeeld van. In de voorbije weken hebben de scholen hard gewerkt om vier vierkante meter ruimte per leerling in de klas te creëren, omdat de experten dat hadden geëist. Sinds woensdagavond heeft het Overlegcomité van ministers en experten die regeling afgeschaft, waardoor toch meer kinderen samen in de klas kunnen zitten, en er geen lessen meer moeten worden gegeven in een kerk of op de speelplaats.
29/05 05u15  Erika Vlieghe is niet opgezet met communicatie van Ben Weyts: “Ik begrijp de kritiek van de onderwijsdirecties”Directies en leerkrachten mogen voor de derde keer hun klassen herinrichten: in tegenstelling tot wat vorige week vrijdag werd aangekondigd, moeten klasgenoten onderling toch geen afstand bewaren. “Blijkbaar waren er vorige week andere virologische inzichten dan vandaag”, zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) daarover. Maar Erika Vlieghe schiet terug: “Wat de minister beslist, is voor zijn rekening.”
29/05 05u15  Burgemeester van Putte: “Geef ons duidelijke richtlijnen over kinderopvang”Burgemeester van Putte Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) smeekt de hogere overheden om duidelijkheid over het organiseren van gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang. De basisscholen mogen vanaf volgende week terug open zonder afstandsregels binnen de eigen klasbubbels. “Maar wat met die contactbubbels in de kinderopvang? Moeten we dan zeventig aparte lokalen en begeleiders voorzien?”
29/05 05u15  Congolese ex-kindsoldaten maken mondmaskers met materialen uit GeelDankzij een lading stoffen, garens en naaimachines uit Geel zijn ex-kindsoldaten in de Congolese stad Kananga, bij een Vlaamse pater, volop aan de slag om mondmaskers te maken voor hun gemeenschap. Het coronavirus wordt ook daar een almaar grotere dreiging “en social distancing is hier onmogelijk”.
29/05 05u15  UA-specialisten starten online informatieplatform: “Nog te weinig geweten over bekkenbodem”Een groep experts van de Universiteit Antwerpen en het UZA heeft ‘The Pelvic Floor’ opgericht, een laagdrempelig online informatieplatform rond vrouwelijke bekkenbodemproblemen. “Die kunnen een grote impact hebben op hun dagelijkse leven, maar jammer genoeg weten vrouwen er niet genoeg over”, zegt initiatiefneemster en bekkenbodemkinesitherapeut Hedwig Neels.
29/05 05u15  China bezegelt de “dood van Hongkong”: Volkscongres keurt wet goed die Peking rechtstreeks laat ingrijpenIn China heeft het Volkscongres een wet goedgekeurd die Peking de macht geeft om rechtstreeks in te grijpen in Hongkong. Dat betekent zowat het einde van de speciale status die de autonome regio geniet. “Het geduld van China met de straatprotesten in Hongkong is op”, zegt China-kenner Frank Pieke.
29/05 05u15  Miss België Celine Van Ouytsel ziet een groot deel van haar privileges wegvallen door coronacrisisHet jaar van Miss België Celine Van Ouytsel (23) viel grotendeels in het water door de coronacrisis: geen reis naar Los Angeles, geen rol in Mooi en Meedogenloos. “Stiekem hoop ik dat mijn Miss-jaar verlengd wordt”, geeft de Herentalse toe. “Maar in tussentijd probeer ik vooral veel te sensibiliseren rond corona.”
29/05 05u15  Sean Dhondt lanceert eerste solonummer over donkere periode die beter eindigde dan hij voor mogelijk hield: “Ik wou mijn verhaal vertellen”Begin dit jaar, toen dat nog mocht, trok Sean Dhondt (36) enkele dagen naar Schotland voor een schrijfkamp. Hij keerde terug met een zak nieuwe nummers, waarvan hij het eerste vandaag uitbrengt. In Snoop herbeleeft hij de reis naar zijn vrouw Allison.
29/05 05u15  Bedrogen Elke blikt voor het eerst terug op ‘Temptation island’: “Ik heb diep gezeten”De pluim mag voor dit seizoen van ‘Temptation island’ op de hoed van Elke Castro (23). Terwijl ze moest toekijken hoe ‘haar’ Arda (26) haar bedroog, hield ze zich waardig en sterk. “Ineens was ik alles kwijt: mijn lief, mijn beste vriend, de plek waar ik woonde. Maar ik wou niet instorten, voor mijn vrienden en familie.”
29/05 05u15  Wouter Vandenhaute: na 22 jaar dromen eindelijk op voorzittersstoel AnderlechtHet grote publiek leerde Wouter Vandenhaute (58) kennen als presentator van het Huis van wantrouwen, of als grote baas van wielerorganisatie Flanders Classics. Maar eigenlijk is voetbal altijd de eerste liefde van de nieuwe voorzitter van Anderlecht geweest. 22 jaar geleden al zei hij dat hij ooit Anderlecht wilde leiden. Doorheen de jaren zijn de flirts met de voetbalwereld en paars-wit in het bijzonder nooit ver weg geweest. “Ik ga proberen de grootst mogelijke dienaar van de club te zijn”, belooft de nieuwe baas.
29/05 05u15  Nieuwe coach Ivan Leko is er klaar voor (en het bestuur van Antwerp ook)Relaxed maar vastberaden: zo oogde Ivan Leko (42) tijdens zijn presentatie voor de pers. Relaxed omdat hij zich thuisvoelt op Antwerp, vastberaden omdat hij net als bij Club Brugge hoog mikt. Zijn bazen ook. Die spreken van vier à vijf gerichte versterkingen en blijven hopen dat Mbokani blijft. “Maar je kent Dieu…”
29/05 05u15  Anderlecht verbaast met voorzitterswissel, maar opvallendste rol is voor Vincent KompanyEen zoveelste paleisrevolutie bij Anderlecht. Marc â doet een stap opzij als voorzitter en wordt opgevolgd door Wouter Vandenhaute. Maar nog opvallender is het financiële engagement van Vincent Kompany (34). Vince blijft ook na 2022. Dat kan moeilijk anders, want na speler en manager wordt Kompany nu ook investeerder. Dat is een unieke positie in het voetbal en die zet moet Anderlecht redden.
29/05 05u15  Er is weer leven op Daknam: KSC Lokeren-Temse al aan de slag in voetbalstadionHoewel de accommodaties na het faillissement van Sporting Lokeren officieel nog in gebruik zijn door de curatoren, gonst het al van de bedrijvigheid in en rond het Daknamstadion. Als het van burgemeester Anthuenis afhangt, gaan straks alle tribunes weer open voor de nieuwe fusieploeg.
29/05 05u15  Even geen Hollywood, dan maar graffiti voor Matthias SchoenaertsOok Matthias Schoenaerts zit noodgedwongen thuis tijdens deze coronacrisis. Nu zijn acteerwerk even on hold staat, grijpt de internationaal gevierde acteur uit Antwerpen terug naar zijn oude liefde: street art. Een maand geleden pakte hij nog uit met een knappe mural in de Brederodestraat. Vandaag pronkt er al een nieuw werk in de Lange Lozanastraat.
29/05 05u15  Antwerpse hiphopper Bird brengt nieuwe EP uit: “Sinds de lockdown schrijf ik elke dag”De coronacrisis gaf hiphopper Bert Ardies (23), aka Bird, veel tijd om na te denken. “Ik heb belangrijke knopen doorgehakt in mijn leven”, vertelt hij. In volle coronatijd dropt hij twee jaar na zijn debuutplaat Vogelvlucht een nieuwe EP: Verdieping 3. En een nieuw album zit er eind 2020 ook nog aankomen.
29/05 05u15  Wommelgems bedrijf overstelpt met aanvragen voor plexiglas in taxi’sBij Varoco in Wommelgem komen er veel aanvragen binnen om plexiglas te installeren in taxi’s. “We hebben zelfs klanten die vanuit Limburg en de kust bij ons acrylaat komen laten plaatsen”, zegt Dimas Van Rompaey. “Klanten van taxibedrijven zijn zelf vragende partij.” Ook de taxifederatie vindt het een goede ingreep, maar niet iedereen is overtuigd.
29/05 05u15  Natuur en Bos verwerft 11 hectare extra van ErtbruggeHet Agentschap Natuur en Bos heeft elf hectare grond gekocht van het beschermd landschap Ertbrugge. Zo komt in totaal veertig hectare van het ongeveer 65 hectare grote groengebied in het beheer van het agentschap. “Vooral het beukenbos is echt de moeite”, zegt boswachter Lucas Bergmans.
29/05 05u15  COLUMN. Gezocht: een locatie voor een wietplantageHet was een drukke week voor de drugssecties van de politie in het arrondissement Mechelen. Op enkele dagen tijd werden drie cannabisplantages ontdekt. Drie op een week lijkt veel, maar is wellicht maar het topje van de ijsberg. In werkelijkheid staan er ook in deze streek vele tientallen cannabisplantages op de meest ondenkbare plaatsen, zonder dat buurtbewoners ook maar enig vermoeden hebben. Plaatsen waar wietboeren rustig hun ding kunnen doen. Cannabis is nu eenmaal big business.
29/05 05u15  Herinrichting Markt: minder auto’s en meer vergroening in dorpskernDe Markt in Vorselaar zal er eind volgend jaar heel anders uitzien dan nu. De grote principes liggen vast, maar in de volgende fase mogen de inwoners nog meepraten over de concrete herinrichting. “Het voorlopige ontwerp ligt nog tot de zomervakantie ter inzage op het gemeentehuis”, weet burgemeester Lievens Janssens (ActieV). Ook de omgeving van de Markt wordt aangepakt.
29/05 05u15  Oprit-dj mag buurt niet meer opfleuren met muziek: “Iedereen geniet, maar één buurman klaagt”Om de lockdown wat draaglijker te maken, speelde Peter Jacobs op zaterdagavond gedurende twee uur muziek op zijn oprit in de Swat Engelenstraat. Speelde, want hoewel de buurt het initiatief erg apprecieert, mag het niet meer.
29/05 05u15  Lagere maximumsnelheid in straten zonder fietspad in industriegebiedHet stadsbestuur verlaagt de maximaal toegelaten snelheid in alle straten in de industriezone die geen fietspad hebben. “We volgen een aanbeveling van de hogere overheid op”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen).
29/05 05u15  COLUMN. Geef de koningin der thuisleveringen een straatnaamAl wekenlang kijk ik achter mijn laptop uit op de straat. Als een wachter op een toren. Zo ben ik de eerste die iemand naar onze voordeur ziet lopen, zoals dinsdag. “De Rudy is er”, riep ik uit. Kort daarna stapelde de Rudy de kartonnen dozen op in onze gang. Gevuld met aardbeien, komkommers, appelsienen, aardappelen en noem maar op. Omdat een marktkramer ook zijn kost moet blijven verdienen. Deze week arriveert de Carl nog met een bak Gageleer en een kratje limonade voor de kinderen. Ach, thuisleveringen, van mij mogen ze blijven duren. Wat alweer alles met nostalgie te maken heeft.
29/05 05u15  Tractorsluis in Sint-Jobbaan weert sluipverkeerDe gemeente Malle installeerde in overleg met de gemeente Brecht een tractorsluis op de Sint-Jobbaan. Bedevaartsoord Drieboomkensberg blijft wel bereikbaar met de auto. De Sint-Jobbaan kreunt al jaren onder sluipverkeer tussen Westmalle en Brecht. Een snelheidsbeperking tot dertig kilometer per uur op het onverhard gedeelte van de Sint-Jobbaan bracht geen beterschap. Vandaar dat Malle tot de drastische ingreep overging. “We komen hier toevallig fietsen omdat we de Trappistenroute volgen”, vertelde het gezin Nelissen uit Schoten toen we er donderdag passeerden. “Maar het zal wel nuttig zijn, want het is hier een enorm stoffige weg, wat het niet aangenaam maakt voor fietsers en wandelaars als er auto’s passeren.”
29/05 05u15  Man probeert vriendin te wurgen met riem van haar handtas: 37 maanden cel geëistHet Openbaar Ministerie heeft donderdag 37 maanden cel gevorderd tegen Oleg P. uit Lier. De man stond terecht voor de poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin. Hij sloeg de vrouw, nam haar vast bij de keel en trachtte haar met de riem van haar handtas te wurgen. Ondanks de zware tenlastelegging ontkende de man dat hij de intentie had om zijn vriendin om te brengen.
29/05 04u15  “We zullen vier à vijf gerichte versterkingen halen”Relaxed maar vastberaden: zo oogde Ivan Leko (42) tijdens zijn presentatie voor de pers. Relaxed omdat hij zich thuisvoelt op Antwerp, vastberaden omdat hij net als bij Club Brugge hoog mikt. Zijn bazen ook. Die spreken van vier à vijf gerichte versterkingen en blijven hopen dat Mbokani blijft. “Maar je kent Dieu…”
29/05 01u15  Loodsbrand in Antwerpse havenIn de Vosseschijnstraat in Antwerpen, in het havengebied, woedt donderdagnacht een brand in een bedrijfsloods. Dat meldt de Antwerpse brandweer via Twitter. De brand situeert zich ter hoogte van het Tweede en Derde Havendok.
28/05 23u15  Ondanks fel protest voor gemeenteraad: Het Oogappeltje en ’t Laar varen voortaan onder GO!-vlagHet Oogappeltje en ’t Laar worden al vanaf 1 september 2020 overgedragen aan het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Dat besliste de gemeenteraad gisteravond na een woelige vergadering en tegen de adviezen in van vakbonden en ouderraden. Hiermee komt een einde aan meer dan 150 jaar gemeentelijk onderwijs in Wommelgem.
28/05 23u15  Jeugd- en amateurcompetities mogen vanaf 5 september opnieuw opstartenVoetbal Vlaanderen heeft de startdatum van haar competities in 2020-2021 bekendgemaakt. Vanaf zaterdag 5 september komen alle jeugdafdelingen en voetbalcompetities tot tweede en derde amateur opnieuw in actie.
28/05 23u15  Renault wil wereldwijd 15.000 banen schrappenDe Franse autobouwer Renault wil wereldwijd zo’n 15.000 banen schrappen. Dat is donderdagavond vernomen uit eensluidende bronnen dichtbij het dossier. Renault maakt morgen/vrijdag (10 uur) een eerder aangekondigd besparingsplan bekend, waarbij over drie jaar 2 miljard euro zou gesnoeid worden.
28/05 21u15  Modieus voor mond en neus: vier bijzondere Antwerpse mondmaskersNu mondmaskers een onmisbaar deel van onze garderobe lijken te worden, laat creatief Antwerpen zich van zijn beste (voor)kant zien. De ene maakt er een exclusief kunstwerkje van, de andere een wezenlijk onderdeel van de outfit. Het is duidelijk dat de kunst- en modewereld niet op zijn lauweren rust om bijzondere exemplaren de wereld in te sturen. Ons weekendmagazine citta koos er vier uit.
28/05 21u15  Mama’s Jasje kondigt extra shows aanZijn deelname aan het tv-programma Liefde voor Muziek heeft Peter Vanlaets populariteit duidelijk een boost gegeven. De eerste concerten van de jubileumtournee langs enkele van Vlaanderens mooiste theaterzalen die hij in het voorjaar van 2021 met Mama’s Jasje onderneemt, waren in een handomdraai uitverkocht. Daarom kondigt de groep nu twee extra shows aan. Het dertigjarig bestaan van Mama’s Jasje vieren Vanlaet en co. ook op zondag 25 april in Het Depot in Leuven en op zaterdag 22 mei in De Roma in Borgerhout. De voorverkoop voor beide nieuwe data is al meteen begonnen. Nog dit voorjaar brengen de makers van Nederlandstalige popklassiekers als Zo ver weg, Teken van leven en Als de dag van toen een verjaardagsalbum uit met dertig nummers: tien hits, tien hommages en tien splinternieuwe songs.
28/05 21u15  Mehdi Bayat haalt slag thuis, KBVB keurt 1,25 miljoen euro steun voor Pro League goedTijdens een pittige raad van bestuur, die liefst vier uur duurde, heeft bondsvoorzitter Mehdi Bayat zijn slag thuis gehaald. De bestuurders zetten het licht op groen voor een betaling van 1,25 miljoen euro coronasteun aan de Pro League. De amateurclubs hadden ook een vergoeding gevraagd, maar moeten het voorlopig stellen met de steun die werd toegezegd door de opschorting van drie maanden bondsbijdragen. Die zou 2,2 miljoen euro bedragen.
28/05 21u15  Atelier Maple maakt taco’s met schwungLees meer >
28/05 21u15  Zaak van vermiste Belg Jelle Leemans: onderzoek in Nederlands bosgebiedDe Nederlandse politie heeft het onderzoek naar de vermiste Jelle Leemans opgepakt. De destijds 27-jarige Belg uit Rumst is spoorloos sinds 21 november 2013 na een afspraak in Roosendaal over een drugsdeal. Een rechercheteam van de politie, specialisten van de Landelijke Eenheid en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben woensdag in het bosgebied bij Rucphen onderzoek gedaan, meldt de politie donderdag.
28/05 21u15  Meibloemstraat wordt wat smaller, pleintje op kruispunt groterHet pleintje op het kruispunt van de Meibloemstraat en de Jozef Simonslaan wordt heraangelegd. Een stuk van de rijbaan wordt daarvoor opgeheven.
28/05 21u15  Stabroekse zangeres ziet zieke ‘moeke’ terug: “Verschieten he!”Begin april zag u op ATV hoe zangeres Lissa Lewis uit Stabroek het leven van haar grootmoeder redde. Lissa zag haar moeke bezwijken, en kon haar reanimeren. Nadien bleek in het ziekenhuis Lissa’s grootmoeder ook nog eens besmet te zijn met corona. Maar het is een verhaal met een happy end, want donderdag stond een heel welkomstcomité Irene thuis op te wachten.
28/05 20u15  Arslanagic wordt allicht niks bij Antwerp, Defour wacht nog op voorstel, Mbokani kan verrassenIn de marge van de voorstelling van Ivan Leko kwam uiteraard het transferbeleid van Antwerp aan bod. De Great Old wil vier à vijf gerichte versterkingen doen, maar hoe zit het met de aflopende contracten?
28/05 20u15  Tatyana Beloy bevallen van eerste zoontjeCoronacrisis of niet, de Antwerpse presentatrice en actrice Tatyana Beloy (35) maakte de voorbije maanden enkele mooie herinneringen.
28/05 20u15  Politie campus Vesta krijgt opleiding van FBIZo’n 500 politiemensen kregen vandaag een online opleiding door medewerkers van het FBI. De opleiding draaide om het gebruik van speciale software die het mogelijk maakt om snel een zicht te krijgen op de inhoud van computerschijven. Dat is vooral belangrijk voor politiemensen die bezig zijn met onderzoek naar kindermisbruik en kinderpornografie via het internet. De trainingssessie werd georganiseerd door de politieopleiding van Campus Vesta.
28/05 20u15  Buitenlandse investeerders verkiezen België boven Nederland: “Corona kan positief uitdraaien voor Antwerpse haven”België is een zeer aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders. Dat blijkt uit een Europese studie van consultant EY (vroeger beter bekend als Ernst & Young). “Door de coronacrisis kan die aantrekkelijkheid nog vergroten, zeker voor de Antwerpse haven”, zegt Tristan Dhondt, partner bij EY, die ook wel twee knelpunten ziet.
28/05 20u15  Vader wil gerechtigheid na dodelijke explosie bij TotalAl meer dan zes jaar voert Guido Dirix een juridische strijd tegen Total en vier andere bedrijven. In 2013 kwam Guido’s zoon samen met een collega om bij een explosie op de Totalraffinaderij in Antwerpen. Donderdag werd de zaak behandeld voor de raadkamer.
28/05 20u15  Verrassingsoptreden na 32 dagen corona-coma voor jarige Marcel (71)Liefst 32 dagen lag Marcel Van der Elst uit Sint-Job-in-’t-Goor in coma op de corona-afdeling van AZ Sint-Jozef in Malle. Zijn leven hing lang aan een zijden draadje. Tot overmaat van ramp belandde zijn vrouw Anita (68) ook op de corona-afdeling. Vrijdag mag Anita naar huis, terwijl Marcel op de revalidatieafdeling aan zijn herstel blijft werken. Voor Marcels 71ste verjaardag gaven buren en vrienden Jimmy en Dave Davis een verrassingsoptreden in het gezelschap van de familie en buren van het onfortuinlijk koppel.
28/05 20u15  Onzekerheid bij zomerbars: “Is het nog rendabel?”We kunnen al een hele tijd genieten van zomerweer, maar een terrasje doen of een cocktail drinken in een zomerbar zit er voorlopig niet in. En het is nog niet duidelijk of en wanneer het wel kan. Want er zijn nog geen concrete maatregelen voor de zomerbars. Daardoor heerst veel onzekerheid bij de organisatoren die niet weten of ze mogen starten met de opbouw van hun bars.
28/05 20u15  Zangeres ziet zieke moeke terug: “Verschieten he!”Begin april zag u in ons nieuws hoe zangeres Lissa Lewis uit Stabroek het leven van haar grootmoeder redde. Lissa zag haar moeke bezwijken, en kon haar reanimeren. Nadien bleek in het ziekenhuis Lissa’s grootmoeder besmet te zijn met corona ook. Maar het is een verhaal met een happy end, want vandaag stond een heel verwelkomingscomité Irene thuis op te wachten.
28/05 20u15  233 snelheidsovertreders op de bon gezwierdDe lokale politie van Heist-op-den-Berg controleerde de voorbije dagen 2.900 voertuigen op overdreven snelheid. In totaal duwden 233 chauffeurs het gaspedaal te diep in. Zij mogen binnenkort een boete in de bus verwachten. In de Hoge Brugstraat reden 70 van de 920 gecontroleerde voertuigen te snel. In de L. Van Bauwelstraat duwden 48 van de 585 gecontroleerden het gaspedaal te diep in. In de Schriekstraat werden 1.002 voertuigen gecontroleerd. 45 bestuurders gingen er op de bon. In de Lauwrijkstraat maakten 4 op 49 bestuurders te veel vaart. In de Langstraat, tot slot, werden 66 bestuurders geflitst op 344 voertuigen die voorbij de controle kwamen geraasd.
28/05 19u15  Tot 9 jaar cel gevraagd voor ‘loopjongens en onderknuppels’ die 882 kilogram coke probeerden uit te halenTien mannen riskeren tot negen jaar cel voor hun rol bij de (mislukte) poging om 882 kilogram cocaïne uit een container in de haven van Antwerpen te halen. “Een onaanvaardbare zware strafeis”, vinden verschillende advocaten.
28/05 19u15  Aangepaste touwtrektrainingen bij De BerketrekkersTouwtrekvereniging De Berketrekkers uit Merksplas heeft na twee maanden inactiviteit de trainingen kunnen hervatten. Die verlopen iets anders dan voor de uitbraak van het coronavirus, met onder andere vaste posities aan het touw tijdens het oefenmoment.
28/05 19u15  Vijf jaar cel geëist tegen man die medewerker café wil neerstekenEen 29-jarige man uit Lier stond voor de correctionele rechtbank op verdenking van poging tot doodslag op een medewerker van een Liers café. In het tumult zou de beklaagde met een mes hebben willen steken, maar raakte hij de broekriem van het slachtoffer. De man ontkende tot op de zitting dat hij iemand heeft proberen neer te steken.
28/05 19u15  Antwerpse haven wil helft CO2-uitstoot opvangen of hergebruikenDe Antwerpse haven wil tegen 2030 de helft van de CO2-uitstoot van de haven opvangen en/of hergebruiken. Dat eerder gelanceerde project kreeg nu de naam Antwerp@C. Via twee studies wordt nu gekeken om CO2 naar Nederland en Noorwegen te vervoeren.
28/05 19u15  Albanezen die in cannabisplantage werden aangetroffen zijn aangehoudenDe twee Albanezen die woensdagochtend werden aangetroffen tijdens een inval van de politie in een oude hoeve op het kruispunt van de Pastoor Mellaertsstraat met Lammeneelstraat in Heist-Goor, zijn door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden. In de hoeve werd een professioneel uitgebouwde cannabisplantage aangetroffen met meer dan 2.500 plantjes. De twee Albanezen stonden wellicht in voor het onderhoud en de bewaking van de plantage. Eén man kon onmiddellijk in de boeien worden geslagen, de andere vluchtte weg maar kon bijna onmiddellijk in de buurt worden ingerekend.
28/05 19u15  Kempense academies gaan dit schooljaar niet meer openDe kleuter- en lagere scholen mogen volgende week weer opengaan, maar de Kempense academies blijven dit schooljaar gewoon gesloten. Groepslessen zijn niet meer mogelijk, een-op-een momenten soms wel.
28/05 19u15  Gemeente gaat Bomencharter ondertekenenHet gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is er principieel mee akkoord om zich aan te sluiten bij het Bomencharter. Door dat charter te ondertekenen, engageert de gemeente zich om tegen 2024 een bepaald aantal bomen te planten. “Het sluit aan bij ons beleid, waarbij we de groene long naast de R6 gaan bebossen en het bos Verloren Hoek heraanplanten”, zegt schepen van Milieu Joris De Pauw (N-VA) “De concrete uitwerking van het charter moeten we intern bekijken met de groenambtenaar, maar we hebben de ambitie om een groot aantal nieuwe bomen te planten.” Oppositieraadslid Ronny Slootmans (Samen Anders) plaatste het punt op de agenda van de gemeenteraad en is tevreden. “Het is een mooi initiatief waarmee we een bijdrage leveren om de klimaatopwarming tegen te gaan. De gemeente kan er alleen maar beter van worden.”
28/05 19u15  Beerschot zal tussenkomen in arbitrageprocedure van Waasland-Beveren: “We willen onze rechten laten gelden”Beerschot zal als belanghebbende partij vrijwillig tussenkomen in de procedure die Waasland-Beveren aanhangig zal maken bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat kondigde de 1B-finalist donderdag aan.
28/05 19u15  Ondersteunende maatregelen voor handelaars en horecaDe gemeenteraad heeft unaniem een steunpakket goedgekeurd voor ondernemers. Martkramers, horecazaken en foorkramers krijgen wat financiële ademruimte.
28/05 18u15  Noorderwijk schrapt zomerse Ronde en dorpsfeestDe Gemeenschapsraad van Noorderwijk (Herentals) annuleert de 44ste editie van de loopwedstrijd Ronde van Noorderwijk en het dorpsfestijn Noorderwijk Feest tijdens de zomer. Mogelijk volgen later alternatieven.
28/05 18u15  Peter Sagan waarschijnlijk in Tour én Giro (maar niet in de overlappende kasseiklassiekers)Het lijkt erop dat we Peter Sagan (30) dit najaar niet zullen zien in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Definitief is het nog niet, maar de kans dat de drievoudige ex-wereldkampioen zich met de Tour en de Giro bij zijn originele plan houdt, is groter dan dat hij alles omgooit. Uitsluitsel volgt volgende maand tijdens de stage van Bora-hansgrohe in Oostenrijk.
28/05 18u15  De ‘regel van vier’ botst op zijn limiet: “Het moet eenvoudiger en uitgebreider”Is de regel van vier aan uitbreiding toe? Ja, zegt Erika Vlieghe. Ze wordt daarin bijgetreden door andere experts. “Je voelt overal dat die regel op zijn limiet zat. Het is tijd om oplossingen te vinden.” De Veiligheidsraad buigt zich op 3 juni over de complexe regel.
28/05 18u15  ‘Cobramuseum’ Fernand Huts komt in Natiebuurt, maar havenbaas zelf spreekt liever van ‘depot’Het museum met de privé-collectie van Fernand Huts dat zal focussen op zijn Cobra-kunstwerken, komt tussen de Duboisstraat en de De Waghemakerestraat, in de Natiebuurt dus. Fernand Huts licht zijn plannen toe en spreekt liever van een ‘depot’ dan van een museum. Volgens website Apache.be is de bouwvergunning voor het project er gekomen tegen het advies van de bevoegde ambtenaar.
28/05 18u15  Mechelen steunt jeugd- en sportverenigingen met impulsfondsDe stad Mechelen heeft heel wat middelen vrijgemaakt voor steun om de coronacrisis aan te pakken. Zo is er ook een impulsfonds voor sport- en jeugdverenigingen van 678.000 euro.
28/05 18u15  De nieuwe eucharistieviering: stewards in de kerk, wijwatervat op slot en zwevende hostiesPer kerk een maximum aantal kerkgangers, respect voor de afstandsregel, verplichte mondmaskers en hosties die de priester vanop tien centimeter in de handen laat vallen. Het bisdom Antwerpen is volop bezig de heropstart van de eucharistievieringen voor te bereiden. “Gezien de hoge leeftijd van onze priesters en pastorale medewerkers zal wellicht maar twee derde van de kerken kunnen heropenen”, zegt Bruno Aerts, vicaris-generaal van Bisdom Antwerpen.
28/05 18u15  Zwaar getroffen Imeldaziekenhuis na twee maanden strijd coronavrij: “Maar doe nu niet te zot”Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is na twee maanden strijd coronavrij. Op het hoogtepunt van de crisis was het een van de drukst bezette Covid-19-centra van het land. “Bij de collega’s leeft een enorm gevoel van opluchting. Maar doe nu niet te zot mensen, blijf de maatregelen volgen”, zegt hoofdverpleegkundige Tim De Cuyper (37).
28/05 18u15  Studeren een feest in ’s GraevenhofVanaf dinsdag 2 juni stellen het ’s Graevenhof en Jones Food hun feestzalen open als studieruimte voor studenten. Door de coronamaatregelen zijn de feestzalen nog gesloten. “Aangezien vele studenten al weken in hun kot les hebben gevolgd, leek het ons fijn om hen een alternatief te bieden”, aldus manager Cédric Dupon. “De gemeente Schilde was meteen voorstander en hielp ons de juiste maatregelen te nemen, zodat we de studenten op een veilige manier kunnen ontvangen.”
28/05 18u15  Postkaarten met werk van ‘StreetArtwerpenaren’ leveren al 5.000 euro op voor zorgsectorDe lockdown inspireerde Tim Marschang, bezield promotor van straatkunst, tot een initiatief om de zorgsector te steunen. Hij liet vijftig ontwerpen van Belgische street artkunstenaars op postkaarten drukken. De verkoop bracht tot nu toe al 5.000 euro in het laatje ten voordele van de actie Clap & Act.
28/05 18u15  Na nieuwe wateroverlast: rioleringswerken in Kontichsesteenweg starten in januariGemeenteraadslid Bart De Hertogh (N-VA) interpelleerde het schepencollege over de recente wateroverlast op de N177-Kontichsesteenweg. Ondanks rioleringswerken langs de A12 stond de buurt zondag 10 mei nog eens onder water.
28/05 18u15  Horecavennoten Flor en de Louis verwelkomen broer Gaston in 2021 op Lebon-siteBrasserie Flor in Beerse en ontbijt- en lunchzaak de Louis in Turnhout willen in de loop van 2021 op de Lebon-site in Turnhout de nieuwe horecazaak Gaston openen. De zaakvoerders van de horecazaken lanceren met de Gaston Gastro Box al een voorsmaakje van hun nieuw concept.
28/05 18u15  Studenten mogen examens voorbereiden in Cinema PlazaDuffelse studenten mogen vanaf dinsdag 2 juni studeren in Cinema Plaza. Dit kan omdat er tijdelijk geen voorstellingen in cultuurcentrum plaatsvinden. De vorige jaren bevond hun studeerplek zich in de bibliotheek. “Maar wegens werken in de bib, de sociale afstand en de veiligheidsnormen kunnen we dit jaar de zalen van de bib niet volledig benutten. De Plaza is nu wel geschikt om te zorgen voor een ‘stille studeerplek’ voor de jongeren. We bieden hen in deze moeilijke tijd graag die speciale locatie aan, zodat ze zich ten volle kunnen voorbereiden op hun examen. Er zal steeds toezicht zijn en iedereen moet zich natuurlijk aan de veiligheidsafspraken houden”, zegt schepen van Onderwijs Lili Stevens (CD&V).
28/05 18u15  Vegetatie vat vuur achter woningDe brandweer van Westerlo werd donderdag rond 16u gestuurd naar de Molenstraat in Heultje (Westerlo). Achter een woning had vegetatie vuur gevat vlak bij een bos en een houtstapel.
28/05 17u15  Gemeente verdeelt gratis mondmaskersDe gemeente Berlaar is begonnen met het huis aan huis vedelen van de gratis, herbruikbare mondmaskers.
28/05 17u15  Na kathedraal en synagoge ontsmet Mustapha ook moskeeDe Mechelse ondernemer Mustapha Ouaich wist in verschillende gebedshuizen gratis mogelijke sporen van het coronavirus uit. Zijn team heeft donderdag moskee Al Buraq ontsmet.
28/05 17u15  ‘Cobramuseum’ Fernand Huts komt in NatiebuurtHet museum met de privé-collectie van Fernand Huts, dat onder andere zal focussen op zijn Cobra-kunstwerken, komt tussen de Duboisstraat en de De Waghemakerestraat, in de Natiebuurt dus. Dat schrijft Apache.be. Volgens de website is de bouwvergunning voor het project er gekomen tegen het advies in van de bevoegde ambtenaar.
28/05 17u15  Lierse K. trekt Bob Straetman aanNa enkele weken windstilte slaat Lierse K. opnieuw toe op de transfermarkt. De Pallieters versterkten zich donderdag met Bob Straetman, die de overstap maakt van het failliete Lokeren.
28/05 17u15  Raadkamer doet op 25 juni uitspraak over ontploffingszaak TotalDe raadkamer in Antwerpen zal zich op 25 juni uitspreken over de verwijzing van Total en vier andere bedrijven voor hun vermeende verantwoordelijkheid bij de dood van twee arbeiders, German Duran Pacheco en William van Robbroeck, na een explosie op de site van de raffinaderij aan de Scheldelaan in Antwerpen.
28/05 17u15  Preventiedienst HiER! krijgt nieuwe thuis op Grote MarktDe ‘herboren’ preventiedienst ‘HiER!’ bevindt zich voortaan in het vroegere CM-gebouw op de Grote Markt in Boom. Geen onthaalbalie, wel inloopmomenten voor jongeren en andere inwoners en een uitvalsbasis voor gemeenschapswachten en Boomse wijkinspecteurs.
28/05 17u15  Straf met uitstel voor fatale dosis xtc op kerstavondEen Rotterdammer is in Antwerpen veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel. Op kerstavond had Ronald P. zijn boezemvriend Werner Ketels (51) in Ekeren een fatale dosis xtc toegestopt.
28/05 16u15  Daar zijn de patissiers van de Queen weer: zo maak je ‘Victoria sponge cake’“Om de Royal garden parties te vieren, delen de koninklijke patissiers graag dit recept met jullie”, staat te lezen op het officiële Instagramaccount van de Britse koningin Elizabeth II. Tijdens die zomerse tuinfeesten worden normaal gezien 27.000 kopjes thee, meer dan 20.000 sandwiches en 20.000 stukken taart geserveerd, maar tijdens de lockdown moedigen de koninklijke chefs ons aan zelf aan het bakken te slaan.
28/05 16u15  Grenspark Kalmthoutse Heide lanceert nieuwe website: “Snel weg vinden naar juiste natuurbeleving”Grenspark Kalmthoutse Heide helpt bezoekers om zich via de nieuwe website snel te oriënteren in het uitgestrekte natuurgebied van 6000 hectare. De website, die ook op de smartphone gemakkelijk valt te raadplegen, biedt een overzicht over hoe je de natuur en het afwisselende landschap kan ontdekken.
28/05 16u15  ONZE BINGETIP. ZeroZeroZero: een baksteen vol wit poederDe wereld van de cocaïnehandel wordt bevolkt door doorslechte mensen. Het snoeiharde ZeroZeroZero is niet beschroomd om hun ware gelaat te tonen. Dat maakt deze stijlvolle, nihilistische thriller tot van de beste series van het jaar. Als je ertegen kan.
28/05 16u15  Kijk omhoog en zoek de gevelgeheimen van de stad tijdens deze zoektochtHet lijkt een voor de hand liggende wandeling, de Via Sinjoor. Maar zelfs op bekend terrein heeft de stad nog geheimen prijs te geven. Want op deze brede wandelboulevard tussen Centraal Station en Steen vertellen talloze ornamenten en beelden hoog op de gevels een verrassend stuk stadsgeschiedenis. Nu corona ons meer tijd geeft om in eigen stad te kuieren, stellen wij een zoektocht voor die aansluit bij de GVA-voetrally’s die in vroeger tijden zo populair waren. Kijk omhoog!
28/05 16u15  Zo maak je het perfecte hotel voor de beestjes in jouw tuinHet gaat nog een tijdje duren voor we zelf weer op hotel mogen, dus waarom niet gewoon thuis een logies bouwen? Voor bijen, lieveheersbeestjes en egels.
28/05 16u15  Sigrid Spruyt wil de openluchtzwembaden weer open: “Wij hebben geen douches of kleedhokjes nodig”In naam van een groep Antwerpse zwemmers vraagt Sigrid Spruyt om de opening van de openluchtzwembaden. Schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) wacht op groen licht van de Nationale Veiligheidsraad.
28/05 16u15  Herentalse dames openen pop-up met eigen werk: “Elke verkoop is een compliment”Uniek, imperfect en eenvoudig, met die slogan is de Herentalse Zandstraat een winkel rijker. Voeg daar nog lokaal, duurzaam en ecologisch aan toe en je hebt de ingrediënten van De Passiefabriek. Twee Herentalse dames An Vloemans (44) en Katrien Lathouwers (38) verkopen hun handgemaakte producten vanaf nu elke zaterdag in hun eigen pop-up.
28/05 16u15  Zwembadenverdeler moet klanten teleurstellen: “Producent kan 400 zwembaden niet leveren”De zwembaden vliegen (vlogen) de deur uit bij Zwembad.eu in Herentals en Balen. “Maar het is niet allemaal hip hip hoera”, zegt eigenaar Joeri Peemans (35). “De meeste zwembaden worden gemaakt in Spanje en Italië. De productie lag er maanden stil. De fabrikanten hebben de levering van meer dan vierhonderd zwembaden geannuleerd.”
28/05 16u15  Hoe zou het nog zijn met ex-veldrijder Peter Van Santvliet? “In het containerpark werken was een jongensdroom voor mij”De grapjurk. De nar. De krasse clown. Zo werd Peter Van Santvliet (51) steevast omschreven. Hij was natuurlijk veldrijder van beroep, maar dankzij de tv-reeks Wellens en wee werd hij een vedette. Nu werkt hij in een containerpark. “Mijn grootvader baatte een stort uit. De cirkel is rond.”
28/05 16u15  Luc Sevenhans kan ten vroegste op 1 juli terugkeren uit Spanje: “Ik heb de begrafenis van mijn stiefvader online gevolgd”Luc Sevenhans, voormalig schepen in Brasschaat, zit al sinds 22 februari in zijn tweede verblijf in het Spaanse Benissa, in de buurt van Calpe. Het echtpaar kan pas ten vroegste terugkeren op 1 juli. Zeven eerdere vluchten werden geannuleerd.
28/05 16u15  Tien Belgische juwelenmerken om te ontdekkenVan plan om Belgische ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens deze crisis? In ons land vind je naast mode, design en beauty ook flink wat juwelen van eigen bodem. Een overzicht met tien merkjes.
28/05 16u15  Indiase Michelin-chef deelt miljoenen voedselpakketten uitInmiddels een vertrouwd gezicht in Indiase steden: dagloners en dakloze burgers die geduldig in de rij aanschuiven voor een bordje rijst, linzen en wat groenten.
28/05 16u15  Bakkersgast opent automaat met fietsmateriaal naast bakker Lulu’s: “Op dit idee kwam ik ’s nachts aan de oven bij de pistolets”Naast de broodautomaat bij bakkerij Lulu in Herentals is nu een tweede toestel verschenen… met materiaal om je fiets te herstellen. De bedenker werkt dan ook in de bakkerij en als fietshersteller.
28/05 16u15  Schoolmuur Regina Pacis 2 vol graffiti: alternatief cadeau voor einde schooljaarDe leerlingen van het zesde leerjaar kregen in de school Regina Pacis 2 in Hove een workshop graffiti, als alternatief eindejaarscadeau. Een hele voormiddag lang, met de nodige beschermingsmiddelen én aangepaste kledij gingen ze aan de slag.
28/05 15u15  Waterbreuk zet straat blankDonderdag werd een grote breuk in de waterleiding vastgesteld in de Stationsstraat in Kemzeke, dichtbij het kruispunt met de Regentiestraat.
28/05 15u15  Vrees voor meer hinder door eikenprocessierups in AntwerpenDe provincie Antwerpen gaat haar ondersteuning aan gemeenten om de eikenprocessierups te bestrijden opdrijven, omdat de vrees bestaat dat de hinder dit jaar groter zal zijn dan de voorbije jaren. Er zijn dit jaar opvallend veel rupsen en die krijgen rond deze tijd brandhaartjes die tot irritatie en andere gezondheidsproblemen kunnen leiden bij de mens. Bovendien trekken door de lockdown veel meer mensen de natuur in.
28/05 15u15  Dronken man spuwt naar politieagentenEen 34-jarige man uit Retie is woensdagmiddag gearresteerd aan een bushalte in Mol. De ogenschijnlijk dronken man had onder meer gespuwd naar agenten toen die hem wilden controleren.
28/05 15u15  FAVV bijt van zich af: “Alle mogelijke initiatieven genomen om katje Lee terug te sturen”Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft alle mogelijke initiatieven genomen om de terugzending van de illegaal geïmporteerde kat Lee, die mogelijk drager is van rabiës (hondsdolheid), naar Peru mogelijk te maken. Dat zegt het agentschap donderdag na aantijgingen van GAIA. Het FAVV meldde woensdagavond dat de Peruaanse gezondheidsautoriteiten het verzoek hebben geweigerd om Lee terug te sturen. Volgens de dierenrechtenorganisatie zijn “doelbewust” verkeerde documenten doorgestuurd naar Peru.
28/05 15u15  Volgende Veiligheidsraad behandelt uitbreiding van bubbels: “Regel van vier botst op zijn limiet”Op de volgende Veiligheidsraad zal besproken worden of de bubbels verder mogen worden uitgebreid. “De regel van vier botst op zijn limiet”, zegt infectiologe Erika Vlieghe daarover aan onze krant.
28/05 15u15  Markt op Kerkplaats alleen toegankelijk via DasstraatMet een week vertraging kunnen ook de inwoners van Wommelgem weer naar de markt. Die wordt vrijdagochtend vroeg opgesteld op de vertrouwde Kerkplaats. Op de markt dienen alle bezoekers de nodige afstand te houden van elkaar. Om iedereen daarvoor de nodige ruimte te geven, zal het aantal bezoekers beperkt en geteld worden.
28/05 15u15  Nieuwe paleisrevolutie bij Anderlecht: Wouter Vandenhaute vervangt Marc Coucke als voorzitterEr zijn weer verschillende verschuivingen op til achter de schermen bij Anderlecht. Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany gaan investeren in de club, en Vandenhaute wordt zelfs de nieuwe voorzitter. Eigenaar Marc Coucke zet zo een stapje terug, maar blijft wel degelijk aan boord. De club wordt dus niet verkocht.
28/05 15u15  Stedelijke musea open op pinkstermaandagNormaal zijn de stedelijke musea op maandag gesloten, maar deze pinkstermaandag zijn ze uitzonderlijk open. Wie tijdens dit verlengd weekend een museum wil bezoeken moet wel eerst online een ticket kopen.
28/05 15u15  Celstraffen voor twee ‘coronaspuwers’De rechtbank in Antwerpen heeft donderdag twee ‘coronaspuwers’ veroordeeld. Jaroslaw M. (39) kreeg twee jaar cel opgelegd. De Antwerpenaar had was bij een alcoholcontrole in Wommelgem ‘corona’ beginnen roepen en gedroeg zich weerspannig tegen de politie. Hij weigerde zich te laten boeien en spuwde tijdens de worsteling die volgde twee keer in gezicht van een politieman. M. werd ook schuldig bevonden aan een eerdere weerspannigheid en verkeersagressie.
28/05 15u15  Australië wil voetbalcompetitie in juli hervattenDe Australische voetbalcompetitie wordt hervat. Het is de bedoeling dat de spelers van de elf clubs uit de A-League komende maand weer beginnen met trainen. De competitie zou dan half juli weer verder moeten gaan.
28/05 15u15  Kylie Minogue brengt roséwijn op de marktKylie Minogue wordt op donderdag 28 mei 52 jaar en trakteert. De Australische zangeres heeft immers haar eigen roséwijn gemaakt… en die valt in de smaak. Ze is lang niet de eerste celeb die dit pad opgaat. Onder meer Drew Barrymore en Bon Jovi gingen haar voor.
28/05 14u15  Proces tegen voormalig IAAF-voorzitter Lamine Diack start op 8 juniHet proces tegen Lamine Diack, voormalig voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie IAAF, zal op 8 juni van start kunnen gaan. Het proces, dat eerder uitgesteld werd, komt voor de 32e kamer van de correctionele rechtbank van Parijs en zal tien dagen duren.
28/05 14u15  Voor het eerst sinds 11 maart: geen enkele coronapatiënt meer in ImeldaziekenhuisHet Imeldaziekenhuis in Bonheiden is sinds donderdag helemaal coronavrij. De isolatie van de laatste patiënten werd er opgeheven en een schoonmaakteam is de Covid-19-afdeling volop aan het ontsmetten. Op de piek van de crisis, op 29 maart, lagen nog 97 met het coronavirus besmette patiënten in het ziekenhuis.
28/05 14u15  Tot zeven jaar cel voor crystal meth-lab in WuustwezelDe correctionele rechtbank in Antwerpen heeft straffen uitgesproken tot zeven jaar voor de acht mannen die betrokken waren bij een drugslabo in Wuustwezel. In het lab werd 460 kilogram methamfetamine of ‘chrystal meth’ geproduceerd.
28/05 14u15  Heistse rommelmarkt keert terug op 7 juniDe rommelmarkt in Heist-op-den-Berg kan vanaf zondag 7 juni terug doorgaan, mits maatregelen. “In feite is de Heistse rommelmarkt een evenement en geen echte markt”, zegt schepen van Economie en Markten Patrick Feyaerts (Open Vld).
28/05 13u15  Blokkende studenten zijn ook welkom tussen eeuwenoude kloostermurenStudenten kunnen in Mechelen vanaf dinsdag 2 juni ook tussen de eeuwenoude muren van Het Predikheren studeren. Via het ticketingsysteem moeten ze wel hun plekje reserveren.
28/05 13u15  Vrachtwagen beschadigt bovenleiding in omgeving van Havenhuis: langdurige hinderDoor een ongeval is er donderdagmiddag heel wat hinder in de omgeving van het Havenhuis en de Straatsburgbrug. Dat meldt de Antwerpse politie. Een vrachtwagen beschadigde er een deel van de bovenleiding. Die moet hersteld worden. De Lijn verwacht langdurige hinder.
28/05 13u15  Canadees Félix Auger-Aliassime vergezelt David Goffin bij Ultimate Tennis ShowdownDe Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 20) zal volgende maand deelnemen aan de eerste editie van de Ultimate Tennis Showdown (UTS). Dat is het tennistoernooi achter gesloten deuren met Patrick Mouratoglou, trainer van Serena Williams, als organisator.
28/05 13u15  Lady in red: koningin Mathilde stemt mondmasker af op outfitDe Belgische koningin Mathilde draagt in het openbaar een mondmasker en stemde het deze keer volledig af op haar outfit. Zo kwam ze tevoorschijn in een oranjerood ensemble met bijpassend masker in exact dezelfde tint.
28/05 13u15  World Rugby weigert ‘coronatoernooi’ in 2021World Rugby toont zich geen voorstander van een internationaal toernooi in 2021 om fondsen in te zamelen voor nationale rugbybonden, die wegens de coronacrisis financiële moeilijkheden ondervinden. Dat heeft de internationale rugbybond bevestigd.
28/05 12u15  Scholen gooien opnieuw alles om voor grotere klasbubbels: “En nu geen veranderingen meer voor de rest van het schooljaar graag”Leerlingen van de lagere school zijn vanaf 5 juni terug welkom, zonder afstand in de eigen klasbubbel. Dat bericht kregen scholen woensdagavond binnen. Dat betekent een hopelijk laatste hertekening van de plannen van de scholen. “Met een paar creatieve chiro-oplossingen komen we al ver”, klinkt het bij directeur Gert Damen van Sint-Clara in Arendonk.
28/05 12u15  Hongarije laat sportfans onder strikte voorwaarden weer toe bij outdoor eventsFans mogen in Hongarije vanaf donderdag opnieuw sportwedstrijden, zoals voetbalduels, in openlucht bijwonen. Dat heeft de Hongaarse regering woensdagavond per decreet beslist. Er zijn, tegen de achtergrond van de coronacrisis, wel strikte gezondheidsmaatregelen van kracht.
28/05 12u15  Ivan Leko voorgesteld bij Antwerp FC: “Dit is een ‘big dream’”Ivan Leko (42) is donderdag geïntroduceerd als nieuwe T1 van Royal Antwerp FC. De 42-jarige Kroaat wacht de zware taak om beter te doen dan zijn voorganger Laszlo Bölöni, maar heeft er alle vertrouwen in. “We kunnen van dit project nog iets mooier maken.”
28/05 12u15  Modeontwerper Jacquemus kiest voor eigen grootmoeder als modelDe Franse modeontwerper Simon Porte Jacquemus kan normaal kiezen uit modellen als de zusjes Hadid of Emily Ratajkowski. Maar door de coronamaatregelen moet hij creatief uit de hoek komen. Zijn laatste model moest hij niet ver zoeken: hij zette zijn grootmoeder voor de lens.
28/05 12u15  Aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld: “Lijkt op uitbraken in rusthuizen”Opvallend cijfer in de dagelijkse briefing van Sciensano: het aantal nieuwe besmettingen is fors gestegen tot 257 nieuwe besmettingen, terwijl dat er woensdag maar 137 waren. Volgens professor Steven Van Gucht is er een toename in woonzorgcentra. “Dit kan op één of twee uitbraken wijzen, maar in welke woonzorgcentra dat het geval is, is mij nog niet duidelijk.”
28/05 12u15  Miel en Ivo verrassen bewoners De MickMuzikanten Miel Pieters en Ivo Côme trekken langs woonzorgcentra om de bewoners te verrassen met een miniconcertje. Zo passeerden ze ook langs De Mick in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Miel is gepensioneerd violist, hij speelde vroeger bij de Antwerp Symphony Orchestra. Ivo speelt gitaar, zingt, en bespeelt als een echte singer-songwriter ook de mondharmonica. Ze brachten een reeks liedjes uit de oude doos, maar ook enkele nummers die Ivo zelf schreef.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Protest in VS loopt uit de hand: hoofdkwartier CNN bestormd, Witte Huis in lockdown30/05 12u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Na verscheidene nachten van gewelddadige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft de burgemeester er een avondklok uitgevaardigd. Toch duurt het protest voort, in de hele Verenigde Staten. In Kentucky werden betogers beschoten, in Atlanta werd het hoofdkwartier van CNN bestormd, en ook aan het Witte Huis in Washington werd vrijdagavond betoogd.
2x De favoriete plekken van Annelies Moons (Radio 1): boeken, wijn en goed vlees30/05 12u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Radiopresentatrice Annelies Moons vindt zichzelf geen stadsmens. Toch kocht ze twee jaar geleden de koffiebar en boekshop Buchbar op het Zuid. Sindsdien rijdt ze meermaals per week vanuit haar huis op het platteland in Korbeek-Dijle naar de stad. “Ik heb het beste van twee werelden. Overdag de drukte en de bezigheid van de stad en ’s avonds geniet ik thuis van het groen en de stilte.”
2x Belgische zakenman vermoord in Athene: in hoofd geschoten vanop motor30/05 12u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Vlak bij zijn woning in de Griekse hoofdstad Athene is vrijdagavond een Belg doodgeschoten. Dat heeft de Griekse politie laten weten. De politie denkt dat de moord uitgevoerd is door huurmoordenaars.
2x Valerie De Booser na de breuk met Koen Wauters: “We hebben elkaar godzijdank de duvel niet aangedaan”30/05 12u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Valerie De Booser (40) en Koen Wauters (52) maakten begin dit jaar na zeventien jaar een einde aan hun huwelijk. Een breuk die gelukkig geen diepe wonden heeft geslagen, zegt ze daarover in Het Laatste Nieuws. “Ik kan niet zeggen dat het een droomscenario is – dat is uit elkaar gaan nooit – maar het is wel een goede scheiding.”
2x Tennistalent Coco Gauff na dood van George Floyd: “Ben ik de volgende?”30/05 12u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis raakt ook tennissensatie Coco Gauff. Op het sociale medium TikTok zette ze een filmpje waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn.
2x Akelig stil in Kinepolis Antwerpen: zo bereidt bioscoopcomplex zich voor op heropening30/05 11u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Kinepolis Antwerpen ligt er verlaten bij. Een lege parking, niemand op de trappen, geen wachtrijen aan de wc’s … Helemaal niets. En dat in een gigantisch complex dat normaal elke dag duizenden filmliefhebbers mag ontvangen. “Het geeft een vreemd gevoel om door de verlaten gangen te dwalen”, zegt Els De Brabander, verantwoordelijke van Kinepolis Antwerpen.
2x Broers Borlée gaan tijdelijk in zee met Franse sprintcoach voor 100 en 200 meter30/05 10u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Jonathan, Kevin en Dylan Borlée gaan zich deze zomer toeleggen op de 100 en 200 meter. Ze nemen daarvoor de vermaarde Franse sprintcoach Guy Ontanon onder de arm, zo bericht onder andere Le Soir.
2x Spelers van Bayern München leveren loon in tot einde van seizoen30/05 10u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De spelers van Bayern München zijn bereid tot het einde van het seizoen een loonsverlaging te slikken om hun club te helpen besparen in deze coronatijden. “Het doet mij veel plezier dat onze spelers begrip tonen voor de huidige situatie en tot het einde van het seizoen willen inleveren op hun salaris”, zegt clubpresident Herbert Hainer in Bild. Tot dusver was alleen bekend dat Robert Lewandowski en co 20 procent inleverden op hun lonen tot en met april.
2x NBA-baas wil competitie op 31 juli hervatten30/05 10u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Vanaf 31 juli wordt er mogelijk opnieuw gebasket in de NBA. Dat is alvast de datum die NBA commissioner Adam Silver vrijdag naar voor schoof tijdens een telefonisch onderhoud met de eigenaars van de clubs, zo berichten Amerikaanse media.
2x Dwars door het Hageland zoekt weer deels de onverharde wegen op en gaat door op 15 augustus30/05 10u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De organisatoren van Dwars door het Hageland (cat. 1.Pro) hebben van de Internationale Wielerunie UCI officieel de toestemming gekregen om hun wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus. Dat deelde de organisatie vrijdag mee.

Statistieken

Artikels:
25827
Gelezen:
5360
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven