zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
29/01 06u15  Pas op met wat je door je gootsteen spoelt en een alternatief voor vershoudfolie: tips van onze huishoudexperte Een verstopte gootsteen staat garant voor een hoop ellende en gesakker. Onze huishoud-experte lijst even op wat je niet ongestraft doorspoelt.
29/01 06u15  Deze kweker brengt kleur in de winter met helleborus en andere winterbloeiers Het Wilgenbroek in Oostkamp is een van de weinige kwekerijen/plantencentra die in februari volop in kleur staan. Daarvoor dank aan Helleborus en andere winterbloeiers. Vooral de Helleborus oriëntalishybriden met hun kleuren die variëren van wit tot (bijna) zwart en van geel tot rood, vaak met prachtige stippen in de bloemen en naar keuze met open bloemen, halfgevulde (anemoon) of dubbele bloemen nemen een belangrijke plaats in. Van 1 tot 20 februari zijn er opendeurdagen met extra activiteiten waaronder bloemsierkunst van Mieke Hoflack en Vicky Vangampelaere te bewonderen.
29/01 06u15  Twee maanden bloemenpracht met de Cambria-orchidee: zo hou je ze mooi Mooi en meer: Noem deze schitterende orchidee Cambria maar oefen tegelijk Vuylstekeara, want dat is haar echte naam. Koop ze in bloei en geniet bijna twee maanden van de wonderlijke en veelkleurige bloemen. Net als de vlinderorchidee of Phalaenopsis kan u haar nadien inkorten en opnieuw in bloei brengen Het duurt in dit geval wel negen maanden!
29/01 06u15  Wat kost de aanleg van een tuin? Onze Groenman rekent voor Geen twee tuinen die identiek zijn. Het maakt het moeilijk, zelfs onmogelijk een standaardprijs voor tuinaanleg te hanteren. Bovendien verschillen prijzen naargelang de regio waar je woont, de oppervlakte van de tuin, grondsoort en noem maar op. Onze Groenman helpt je op weg.
29/01 06u15  Welke vogels zitten in jouw tuin en hoe leven ze eigenlijk? De beste boeken over onze gevederde vrienden Nieuwsgierig naar welke vogels zich verzamelen op en rond de voedertafel in je tuin, hoe ze leven, kwetteren en fluiten en of je ze het leven in jouw tuin nog aangenamer kunt maken. Onze Groenman, Marc Verachtert, zocht het voor je uit en liet zich daarbij meeslepen tot het andere einde van de (vogel-)wereld.
29/01 06u15  Lekker klinken bij een Vlaamse klassieker: onze expert selecteert stoofpotwijnen Stoofpotten en suddergerechtjes zijn bijzonder populair tijdens de winter. Vraag het maar aan Jeroen Meus. Want wat blijkt? Uit de honderden gerechten is stoofvlees het meest gedownloade gerecht van Dagelijkse kost. Maar welke wijn drink je daar nu bij? Wij zoeken het iets breder en gingen op zoek naar vier stoofpotwijnen zowel in het hogere als lagere prijssegment. Onze conclusie? Hou het simpel.
29/01 06u15  Het kookboek met koekjes waar niet alleen de kindjes, maar ook de volwassenen blij van worden Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week gaan we koekjes bakken met Belinda.
29/01 06u15  Het geeft een smaakboost aan je gerechten, maar die is niet altijd even smakelijk: onze chef test groentebouillonblokjes Chef Pieter-Jan Lint van Plantaardige Gastronomie in Merelbeke proeft voor ons tien groentebouillons in een blokje, uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een krachtige bouillon die aan de gerechten waarin hij gebruikt wordt, een stevige smaakboost kan geven.
29/01 06u15  Overdag in uniform, ’s avonds in jogging: de make-over van Genkse politie-inspecteur Kelly “Ik ben al heel mijn leven blond”, zegt politie-inspecteur Kelly (30) uit Genk. “Werken doe ik in uniform en thuis loop ik het liefst rond in jogging of jeans en sneakers. Het mag wel eens wat vrouwelijker.”
29/01 06u15  Evelien Van Hamme: “De levensstandaard die ik nu heb, had ik voor ‘Dertigers’ niet. En kan ik misschien niet aanhouden” Toen ze elf was, speelde ze een kip in het schooltoneel. Compleet met een rubberen handschoen op haar hoofd. Na het applaus wist ze: dit smaakt naar meer. Bijna dertig jaar later smaakt het nog altijd. En staat de ster van Evelien Van Hamme (39) behoorlijk hoog door de populaire Eén-reeks Dertigers, waar binnenkort onherroepelijk een einde aan komt. “Alles in mijn leven is redelijk traag gegaan. Ik ben daar wel blij om.”
29/01 06u15  Lotte Vanwezemael krijgt vrouwelijke danspartner in ‘Dancing with the stars’: “Het is niet zo dat nu een van ons de ‘mannenrol’ overneemt” “Twee vrouwen die samen dansen, daar hoeft niets seksueels aan gelinkt te worden.” Dus danst Lotte Vanwezemael (29) in ‘Dancing with the stars’ voor een keer met Björk Gunnarsdottir. En ze belooft opnieuw een passionele dans, zoals het thema vorige week. Daar wil ze nog even iets over kwijt: “Ik heb toen gezegd dat er iemand in mijn leven is die ik leuk vind, maar ik heb dus geen relatie.”
29/01 06u15  Selah Sue praat over psychedelische therapie met ‘magic mushrooms’ Zangeres Selah Sue heeft zich tijdens de lockdown bevrijd van antidepressiva. Ze verrast in De Afspraak op Canvas met haar alternatieve therapie: een psychedelische trip met ‘magic mushrooms’ (psilocybine paddenstoelen). Behandelingen met psychedelica (drugs) zijn in ons land niet erkend.
29/01 06u15  Onze TV-tips: Een gezinsdrama, wonderen in het heelal en een Brusselaar in Amsterdam Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
29/01 06u15  Recensie: ‘Na de val. Op zoek naar democratie in een veranderende wereld’ van Ben Rhodes Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘Na de val. Op zoek naar democratie in een veranderende wereld’, van Ben Rhodes, adviseur buitenlandse politiek van Barack Obama.
29/01 06u15  Voyeur: waarom de tijd een stokoude man met vleugels is Voyeur ontsluit het verhaal achter een kunstwerk uit onze omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week ‘De Triomf van de Tijd’ van Dirck Vellert.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/01 06u15  Hoe de gulzige sportgokindustrie ons steeds meer in zijn greep krijgtNa 16 van de 18 voetbalclubs in eerste klasse, kan nu ook Bpost niet weerstaan aan de lokroep van het gokgeld. Het verkoopt 170 krantenwinkels aan Golden Palace. De kritiek is groot. “Als de politiek niet ingrijpt, dreigt straks een pandemie van gokverslaafden.”
29/01 06u15  Een strengere straf zal de jonge messentrekker uit Peer niet op het juiste pad helpenEen kind van 12 jaar. U weet wel, zo’n slungelige jongen waarvan de benen te lang zijn en het lijf te kort en die net wat donshaar onder de neus krijgt, maar toch nog graag geknuffeld wordt door zijn moeder. Zo’n gastje dat nog met een been in de lagere school staat, en met het andere in de grote-mensen-wereld. Tenminste: zo zijn de meeste 12-jarigen. De explosie van emoties wanneer een kind van 12 met een zakmes een politieagent aanvalt is dan ook supersonisch. De reacties op de dramatische aanval op een politieagent in Peer die op Facebook verschijnen, zijn dat evenzeer. Van schandpalen tot beenharde celstraffen, de strafmaten die we voor de jonge delinquent bedenken zijn niet mis. Maar is het de juiste manier?
29/01 06u15  Plan om jongeren in probleemsituatie nieuwe ‘thuis’ te geven bij een zorgverlenerJongeren in probleemsituaties worden straks misschien opgevangen bij professionele zorgverleners thuis, in zogeheten ‘gezinshuizen’. Daarover ligt een plan op tafel. In ruil voor een jaarlijkse vergoeding kunnen de zorgverleners dan één tot drie kinderen in hun eigen gezin onderbrengen en een huiselijke houvast bieden.
29/01 06u15  Het leven in een jeugdinstelling: weinig prikkels, veel routine en de deur op slotDe 12-jarige die een wijkagent stak in Peer moet van de jeugdrechter voor drie maanden naar een gemeenschapsinstelling. “Een gevangenis is dat niet, maar de deur gaat wel op slot.”
29/01 06u15  Politieke patstelling rond energiefactuur brengt verlenging sociaal tarief in gevaarOp de ministerraad en de daaropvolgende vergadering van topministers van de federale regering vrijdag stond de aanpak van de hoge energiefactuur niet op de agenda. Dit weekend worden de gesprekken op het niveau van de kabinetsexperten voortgezet, maar verdere politieke onderhandelingen worden er nog niet verwacht. “Dat zal voor begin volgende week zijn”, klinkt het.
29/01 06u15  Marc Coucke en Hasselaar Christian Teunissen kopen samen hotel in HanMarc Coucke heeft een hotel gekocht in Han-sur-Lesse. Dat meldt De Tijd en wordt bevestigd aan onze redactie. Coucke doet de investering samen met Christian Teunissen, de topman van Xior, de grote vastgoedspeler die vooral in studentenkamers investeert. Het gaat om ‘Grenier des Grottes’, een volledig te renoveren hotel met 42 kamers, in het centrum van Han.
29/01 06u15  Na inflatierecord: waarom het leven niet meteen goedkoper zal wordenHet is van 1982 geleden dat de inflatie in ons land hoger stond dan vandaag. De torenhoge gas- en elektriciteitsprijzen duwen de levensduurte 7,59 procent omhoog in vergelijking met een jaar geleden. Slecht nieuws voor de spaarboekjes, die weggevreten worden. En het ziet er niet naar uit dat er snel verbetering komt.
29/01 06u15  Narcos in Limburg: “Vandaag is 1 ton cocaïne een routineklus”‘Narcos’, ‘Breaking Bad’, ‘El Chapo’... series over drugs worden gretig bekeken op de Netflixen van deze wereld. En daar komt nu ‘Over Grenzen’ bij, een documentaire op Amazon Prime, met een hoofdrol voor... Limburg. Zuid-Amerikaanse drugs gaan via onze regio naar de rest van de wereld. “De markt van synthetische drugs in Limburg is intussen 1 miljard euro waard”, zegt Kris Vandepaer, hoofd van de federale gerechtelijke politie Limburg.
29/01 01u15  Wagen over de kop op Wagemanskeel in GenkOp de Wagemanskeel in Genk verloor vrijdagavond omstreeks 23.30 uur de bestuurder van een wagen om een nog onbekende reden de controle over het stuur.16 
29/01 00u15  STVV-coach Bernd Hollerbach betreurt gedrag van supporters: “Dit is een gevaarlijke situatie”Niet de krappe nederlaag tegen Charleroi, wel de clash die zich voordeed tussen de fans enerzijds en Hollerbachs assistenten en Junior Pius anderzijds vormde hét gespreksonderwerp in de perszaal. “Laat ons snel weer een eenheid worden”, richtte Hollerbach zich tot de supporters.19 
29/01 00u15  Kanarie Koita na verlies tegen Charleroi: “Niet goed genoeg, dus ben ik niet tevreden”Pechvogel van de avond aan STVV-kant was Aboubakary Koita. De Senegalese Belg trof na rust tot twee keer toe het doelkader. “Ik heb een goeie trap”, zuchtte hij. “Maar het was net niet goed genoeg en dus ben ik niet tevreden.”20 
29/01 00u15  Lavalée na Truiense nederlaag: “Gedrag van de supporters was betreurenswaardig”De Kanaries vochten voor wat ze waard waren tegen een stug Charleroi, maar de verdiende 1-1 kwam er niet. Dat zorgde voor frustratie bij de harde kern van de STVV-aanhang, die enkele spelers en stafleden onder vuur namen. “Betreurenswaardig”, vond Dimitri Lavalée.17 
29/01 00u15  Glenn Neven na 3 op 30: “Het is al lang twaalf uur gepasseerd”Lommel SK boekte een nipte 0-1-nederlaag tegen Lierse. De doodzieke Noord-Limburgers boekten hun tiende nederlaag van het seizoen en met een 3 op 30 verzeilt het in steeds diepere (degradatie)zorgen.19 
29/01 00u15  Tumult op Stayen: Verdediger Pius spuwt richting woedende STVV-fans na nederlaagSTVV kon een uitstekend gestarte week vrijdagavond niet in stijl afsluiten. De Zebra’s trokken resoluut een streep door de Truiense aspiraties. Eigen schuld dikke bult want de enige tegentreffer was een cadeau met een grote strik. Het schip is nog niet in veilige haven, het blijft onrustig op Stayen. De (schaarse) fans koelden hun woede vooral op Pius, die pikte dat niet.21 
28/01 23u15  Genk Ladies leeft verder op roze wolk: 2-1 tegen leider OH LeuvenKRC Genk Ladies verkeert in bloedvorm. De dames van Guido Brepoels stuntten vrijdagavond tegen leider OH Leuven en zijn zo weer een stap dichter bij Play-Off 1.10 
28/01 23u15  Rapport over ‘partygate’ zal spoedig aan Boris Johnson overhandigd wordenHet rapport van topambtenaar Sue Gray over de mogelijk illegale feestjes in de ambtswoning van eerste minister Boris Johnson, zal spoedig worden overgemaakt. Dat melden verschillende Britse media vrijdagavond.
28/01 23u15  Derde afvaller in ‘The masked singer’: “Ik ben het gewend op een podium te staan, maar dit zorgde voor totale paniek”The masked singer moet alweer afscheid nemen van zijn derde deelnemer. Met de pomponnetjes in de hand en op de tonen van Taylor Swifts superhit Shake it off nemen de kijkers afscheid van de gele Cycloop. “Ik ben het gewend op een podium te staan, maar dit zorgde voor totale paniek.”
28/01 23u15  Russo en Leistner delen vroeg cadeau uit, STVV-fans koelen na nederlaag hun woedeSTVV kon een uitstekend gestarte week vrijdagavond niet in stijl afsluiten. De Zebra’s trokken resoluut een streep door de Truiense aspiraties. Eigen schuld dikke bult want de enige tegentreffer was een cadeau met een grote strik. Het schip is nog niet in veilige haven, het blijft onrustig op Stayen. De (schaarse) fans koelden na afloop hun woede.
28/01 23u15  Dancing Dimi start met indrukwekkende zege in Masters of DartsDimitri Van den Bergh (PDC 9) is uitstekend gestart op de Masters of darts. Hij klopte in de eerste ronde de Engelsman Ian White, het nummer 24, met 6-1.14 
28/01 23u15  ONZE PUNTEN. Leistner zit er één keer naast met goal tot gevolg, Hara doeltreffender dan spitsbroederCharleroi ging vrijdagavond met 0-1 winnen op het veld van STVV. Anass Zaroury scoorde al na zeven minuten de enige goal van de avond. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen van de Kanaries.10 
28/01 23u15  Yannick Carrasco drie wedstrijden geschorst in de Champions LeagueYannick Carrasco is drie Champions League-wedstrijden geschorst vanwege een rode kaart die hij kreeg tijdens de wedstrijd tussen Atletico Madrid en FC Porto. Dat heeft de tuchtcommissie van de UEFA vrijdag bekendgemaakt.
28/01 23u15  Onbetaalde technicus koppelt microfoon los vlak voor persconferentie van Africa CupEen technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het zaterdag in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Africa Cup.12 
28/01 23u15  Mr. Gay Belgium overspoeld met haatberichten na deelname aan ‘De Buurtpolitie Vips’Sinds zijn passage in De Buurtpolitie Vips krijgt Joren Houtevels, Mister Gay Belgium 2020 -2021, te maken met heel wat haatberichten. Nochtans was het doel van de aflevering net om een boodschap naar buiten te brengen rond gaybashing, zowel fysiek als verbaal. “Dit toont aan hoe belangrijk die boodschap anno 2022 blijft”, reageert hij.11 
28/01 22u15  Pentagon: “Rusland heeft genoeg troepen aan de grens om heel Oekraïne binnen te vallen”Rusland heeft genoeg troepen en militair materiaal verzameld aan de grens met Oekraïne om het hele land binnen te vallen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vrijdagavond gezegd tijdens een persconferentie in het Pentagon. “Maar een conflict is nog altijd niet onvermijdelijk”, klonk het.
28/01 22u15  ‘Tiger King’ Joe Exotic opnieuw veroordeeld voor huurmoord op Carole BaskinJoe Exotic, die bij ons voornamelijk bekend raakte dankzij de Netflix-serie Tiger King, is veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf voor zijn rol bij het beramen van de moord op Carole Baskin. Hierdoor wordt zijn straf verminderd met een jaar. Exotic, die aan kanker lijdt, had eerder al gezegd dat eender welke straf zijn doodvonnis zou betekenen.
28/01 22u15  “Deelneemster doet aangifte tegen regisseur van ‘The voice of Holland’ voor aanranding”Een van de vroegere deelneemsters van ‘The voice of Holland’ heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de regisseur die jarenlang actief was bij het programma. Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Voor zover bekend is zij de eerste die een aangifte van aanranding tegen de bewuste man indient.
28/01 22u15  Zeker 10 gewonden bij instorting van brug in Pittsburgh: “We gaan ze allemaal herstellen. Geen grap”In Pittsburgh, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft een brug het vrijdag begeven onder zware sneeuwval. Daarbij zouden al zeker tien gewonden gevallen zijn. Als bij toeval brengt president Joe Biden vrijdag een bezoek aan Pittsburgh, voor een toespraak over… infrastructuur.
28/01 22u15  Lierse wint in 1B met het kleinste verschil op het veld van LommelOp de 18de speeldag van 1B Pro League kreeg Lommel SK vrijdag bezoek van Lierse Kempenzonen. De bezoekers wonnen met het kleinste verschil, het werd 0-1. Nils Schouterden besliste het duel in de 34ste minuut.
28/01 22u15  Tiende nederlaag van het seizoen voor Lommel SK en 3 op 30 na 0-1-thuisnederlaag tegen LierseEen doodziek Lommel SK boekte een nipte 0-1-nederlaag tegen Lierse. Groen-wit boekte al haar tiende nederlaag van het seizoen en met een 3 op 30 verzeilt het steeds in diepere (degradatie)zorgen.
28/01 22u15  Aanvaller Dusan Vlahovic maakt voor 70 miljoen overstap van Fiorentina naar JuventusDe Servische aanvaller Dusan Vlahovic heeft Fiorentina verlaten voor een avontuur bij Juventus. Dat maakte de Oude Dame vrijdag bekend. De club uit Turijn hoopt dankzij de goals van Vlahovic weg te geraken van de vijfde plaats in de competitie.
28/01 22u15  Sporting Winterslag houdt na 20 jaar op te bestaan: eerste ploeg geeft dit weekend al forfaitDe kogel is door de kerk. Sporting Winterslag VZW stopt aan het einde van het seizoen. De jeugdploegen en reserven werken dit seizoen hun wedstrijden nog af, maar het eerste elftal geeft algemeen forfait voor de rest van het seizoen.
28/01 22u15  Noord-Limburger Sven Geyens maakt trainersdebuut in het zuiden van de provincieMet Hoeselt (2B) is Sven Geyens al aan zijn veertiende club als trainer toe. De Meeuwenaar werd op zijn 26ste speler-trainer in Opitter en is na omzwervingen in de het noorden en het westen van onze provincie uiteindelijk in Zuid-Limburg aangespoeld.
28/01 22u15  Kunnen deze twee Verviétois het scoreprobleem van Belisia oplossen?Komt de oplossing voor het scoreprobleem van Belisia uit Verviers? Winteraanwinsten David Timmermans en Christophe Martin-Suarez weten in ieder geval wat van hen verwacht wordt: doelpunten, liefst direct al in de Haspengouwse derby tegen Tongeren.
28/01 22u15  Wellen-boegbeeld Glen Lowet (31) stopt en wordt beloftencoachHet vertrek van T2 Wim Raymaekers naar reeksgenoot Koersel heeft bij KVK Wellen een stoelendans binnen de trainersstaf uitgelokt. Beloftentrainer Emanuel Liefsoens (32) schoof een bank vooruit (tot T2), zijn stek werd ingenomen door kapitein Glen Lowet (31), die tijdens de winterstop de schoenen aan de haak hing. Beiden beleven dit weekend hun vuurdoop tegen Termien.
28/01 22u15  Van speler-trainer bij Achel tot enkel speler bij Helson: “Geen zorgen” voor Ben LenaertsIedereen wil tegen de leider een prestigieuze zege neerzetten. De beurt is nu aan Helson om het te proberen. “Wij hebben de kwaliteit om het Bree-Beek moeilijk te maken”, zegt Helson-verdediger Ben Lenaerts vol zelfvertrouwen. “In Beek hebben we dat trouwens bewezen. We verloren er pas in de toegevoegde tijd (4-3).”
28/01 22u15  Senne Vandergeeten trekt met Patro naar Knokke: “Gelukkig allemaal weer tijdig fit”Patro trekt zondag voor haar eerste opdracht in het nieuwe jaar naar Knokke. “Een corona-uitbraak heeft onze voorbereiding danig verstoord, maar gelukkig zijn we met zijn allen weer tijdig fit voor de hervatting”, reageert Senne Vandergeeten.
28/01 22u15  Na het puntje, nu de eerste zege voor Weerstand Koersel tegen De Kempen?Enkel tegen De Kempen kon Weerstand dit seizoen een puntje rapen. “Hopelijk kunnen we nu tegen deze ploeg onze eerste zege binnenhalen”, zegt coach Wim Raymaekers, die zijn competitiedebuut maakt bij Koersel. “De voorbije weken heb ik de groep beter leren kennen. We hebben goed en hard getraind en we zijn nu meer klaar dan een aantal weken geleden. Iedereen is erop gebrand om die eerste zege te pakken en in de resterende wedstrijden willen we zeker nog punten pakken”, zegt de coach vastberaden.
28/01 22u15  Drie Beringse basisspelers geschorst, coach Kurt Van de Paar moet puzzelenVoor de verplaatsing naar Berlaar-Heikant zijn drie basisspelers geschorst bij KVK Beringen.
28/01 22u15  Onur Gürler haakt af bij Sporting HasseltSporting Hasselt kwam de gedwongen coronapauze niet ongehavend door. Zo kreeg een groot deel van de spelersgroep te maken met de ziekte waardoor een oefenwedstrijd moest worden afgelast.
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in vierde provinciale BWinterslag maakte vrijdag bekend er de stekker uit te trekken. LeiderWiemismeertrekt naar Diepenbeek B, dat 2021 afsloot met dertien op vijftien.
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in tweede provinciale BDoor de stekelige trip (naar Opglabbeek A) van achtervolgerHoepertingen is de kans niet onbestaande dat leider Meeuwen (tegen As-Niel) haar voorsprong nog wat vergroot. Kolmont-Gruitrode wordt uitgesteld.
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in eerste provincialeHet is meteen weer een interessant weekend, want er staan enkele pikante confrontaties op het programma. Te beginnen met de stekelige trip van leider Bree-Beek naar Helson, en vervolgens de vraag of Zepperen-Brustem Schoonbeek-Beverst de duvel kan aandoen. En wie blijft in het zog van de twee kopploegen, Eksel of Torpedo? Zij maken het onder mekaar uit.
28/01 22u15  Tomas Daumantas wil achtste en laatste seizoen bij Termien “mooi afsluiten”Het achtste seizoen is meteen het laatste voor Tomas Daumantas als trainer van Termien.
28/01 22u15  Ruben Janssen (Bocholt VV): “Londerzeel is niet echt een cadeau, maar wel een uitdaging 
28/01 22u15  Martijn Dingenen (SK Tongeren) zonder schrik op bezoek bij de buren van BelisiaMartijn Dingenen kan richting Sportpark Katteberg fietsen om zijn gewezen ploegmaats partij te geven. “Ik woon twee straten verder. In vogelvlucht zal het amper twee kilometer zijn”, schat Dingenen. Beide ploegen hebben een uitstekende decembermaand achter de rug. “Toch is Belisia de absolute favoriet”, vindt de middenvelder. “Ze tellen elf punten meer en hebben zich bovendien versterkt met topspits Timmermans, met wie ik nog samenspeelde bij Spouwen-Mopertingen. We tellen wat afwezigen, maar dat wil niet zeggen dat we met schrik naar daar gaan. Zelf kreeg ik in de oefenpartij tegen Patro een trap tegen het hoofd. Mijn nek is nog stijf, maar ik verwacht zondag toch fit te geraken.”
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in vierde provinciale DLeider Bocholt B ontvangt Maasland NO B en ook Eksel B mag op papier geen probleem hebben met Ellikom. Lutlommel hoopt tegen Molenbeersel op een tweede zege.
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in vierde provinciale AKoploper Veldwezelt trekt naar nummer zes Tongeren B. Belisia B en Smeermaas hopen bij respectievelijk Rutten en H.-Millen B te profiteren van een mogelijke misstap.
28/01 22u15  Dit moet u weten van het voetbalweekend in tweede provinciale APark Houthalen wil in de onderlinge topper de kloof op leider Hechtel verkleinen. Jordy Mendez (foto) is naast kapitein nu ook trainer ad interim van rode lantaarn Halen. Paal-Tervant - Hamont werd uitgesteld.
28/01 21u15  Raad van State vernietigt aanstelling Herkse algemeen directeur: “Niet volgens de regels gebeurd”Herk-de-Stad moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, omdat de Raad van State de aanstelling van de huidige, Nathalie Creten, vernietigd heeft. Dat gebeurde na een klacht van voormalig OCMW-secretaris Jo Briers, die ook kandidaat was voor de functie.
28/01 21u15  Spoiler: Van dit ‘Familie’-personage nemen we afscheid na vuurgevechtEen vuurgevecht in Familie, tussen Leon De Bodt (Herbert Flack) en zijn zoon Koen (Sieg De Doncker), betekende vrijdagavond meteen het einde van een personage in de populaire VTM-soap.
28/01 21u15  Confrontatie tussen Demir en OVAM in commissie lijkt onafwendbaarEen extra hoorzitting met een confrontatie tussen OVAM-topvrouw Henny De Baets en haar voogdijminister Zuhal Demir (N-VA) lijkt onafwendbaar, nadat de eerste de laatste beschuldigt van leugens. Maandag valt de beslissing.
28/01 21u15  Buren over neergestoken wijkagent: “Hij is een beer van een vent”De buren van de getroffen wijkagent, die in Bree woont, zijn geschrokken door het nieuws van de steekpartij in Peer. “Een hele fijne kerel, altijd even vriendelijk.”
28/01 21u15  Stoffel Vandoorne opent Formule E-seizoen met tweede plaats in Saoedië-ArabiëStoffel Vandoorne (Mercedes) is vrijdag in het Saoedische Diriyah met een tweede plaats aan het nieuwe Formule E-seizoen begonnen.
28/01 21u15  Italië wint eerste Mixed Relay op WK veldrijden, favoriet België pakt bronsItalië won de eerste Mixed Relay op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville, voor de Verenigde Staten en topfavoriet België.
28/01 21u15  Tim Wellens bezorgt België eerste wielersucces van 2022: “Toegegeven, sprint was op de limiet”De vierde wedstrijddag op Europese bodem en de eerste Belgische zege is al een feit. Tim Wellens deed zijn reputatie van ‘vroege vogel’ alle eer aan. De Truienaar van Lotto Soudal schreef de Trofeo Tramuntana voor de vierde keer op zijn naam door in de sprint zes medevluchters te vlug af te zijn.
28/01 21u15  LIVE. Kanaries komen snel op achterstand tegen CharleroiSTVV ontvangt vanavond (aftrap om 20.45u) op Stayen Sporting Charleroi. Kunnen de Kanaries hun fans, die eindelijk weer welkom zijn in het stadion, verwennen met een zege? Volg het hier live.
28/01 20u15  Als kleuter zag ze Clijsters winnen en nu treedt Sofia Costoulas in voetsporen van haar idoolNa Kim Clijsters is Sofia Costoulas nog maar de tweede Limburgse junior die de finale speelt van een grandslam. Beiden zijn trouwens geboren in Bilzen. Niet te verwonderen dat Clijsters het grote idool is van de 22 jaar jongere Costoulas.
28/01 20u15  “Vannacht zwaarbewolkt, een vooruitblik op het weer van zaterdag”Vannacht is het zwaar bewolkt en zo goed als droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het niet kouder dan een graad of 5.
28/01 20u15  Brand in frietketel Tongerse frituurVrijdag rond 19.30 uur is er brand ontstaan in de frituur ’t Elders Frietje op de Elderseweg. Volgens de uitbater vatte de frietketel vuur. Dat ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De man verwittigde zelf de brandweer. Een persoon werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij had wat rook ingeademd.
28/01 20u15  De deal is rond: Andreas Skov Olsen tekent contract tot 2026 bij Club BruggeClub Brugge heeft Andreas Skov Olsen (22) nu definitief te pakken. De winger komt over van het Italiaanse Bologna en tekende een contract tot 2026
28/01 20u15  Noord-Limburg steunt verwoeste gemeenteschool van Trooz: “Kinderen weer van hun speeltijd laten genieten”De brandweer van hulpverleningszone Noord-Limburg heeft vrijdag voor 25.000 euro goederen naar Trooz gebracht. De negen gemeenten van de zone verenigen de krachten om materiële bijstand te leveren aan de gemeentelijke basisschool van de Luikse gemeente die afgelopen zomer heel zwaar getroffen werd door wateroverlast.
28/01 20u15  Oppositie Hechtel-Eksel vraagt deontologisch onderzoek naar mogelijke belangenvermenging burgemeester Jan DalemansIn twee bouwdossiers is minstens sprake van een schijn van partijdigheid met betrekking tot burgemeester Jan Dalemans. Dat concludeert Audit Vlaanderen na een onderzoek. De verzamelde oppositie vraagt nu dat er een deontologische commissie komt. Dalemans zegt dat de oppositie hem en de gemeente bewust schade berokkent.
28/01 20u15  Vogeltelweekend: leerlingen school Diepenbeek registreren vogels op schooldomeinKomend weekend zijn het hoogdagen voor menig vogelliefhebber, want Natuurpunt lanceert weer het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Daarbij worden alle soorten vogels in onze Vlaamse tuinen geteld. De eerstejaars van de Provinciale School Diepenbeek zijn alvast druk in de weer om de vogels op het schooldomein te registreren.
28/01 20u15  9 Noord-Limburgse gemeenten houden solidariteitsactie voor Waals dorp dat getroffen werd door wateroverlastDe 9 gemeenten in Noord-Limburg hebben een solidariteitsactie op poten gezet voor de gemeentelijke basisschool in Trooz. De gemeente, dichtbij Luik, werd in juli zwaar getroffen door de overstroming van de Vesder. De brandweer van de Hulpverleningszone Noord-Limburg ging al enkele keren ter plaatse helpen, zodat de school in september de deuren kon openen. Vandaag vertrok er nog een vrachtwagen spullen naar Wallonnië.
28/01 20u15  PVDA wil ruimer onderzoek na verhoogde PFOS-waarden bij buurtbewoners TennecoDe onderzochte bloedstalen van 9 inwoners uit de wiek Terbiest in Sint-Truiden blijken licht verhoogde PFOS-waarden te bevatten. Volgens PVDA-voorzitter Lizzy Vandenrijt toont het aan dat de vraag naar extra onderzoek gegrond is. Komende maandag zal ze het stadsbestuur vragen om een uitgebreid onderzoek te voeren.
28/01 20u15  Aanpassing statuut moet tekort aan brandweervrijwilligers oplossenHet aantal brandweervrijwilligers in Vlaanderen is met 556 leden gedaald sinds 2015. Onze provincie telt 93 vrijwilligers minder dan in 2015. Daarom dient Vooruit in het federaal parlement een resolutie in om de rekrutering en het statuut van brandweervrijwilligers te verbeteren. Hulpverleningszone Zuid-West-Limburg telt 320 vrijwilligers en is voorstander om de aanwervingsprocedure te herbekijken, want het duurt soms ongeveer 2 jaar voor een vrijwilliger aan de slag kan.
28/01 20u15  Politievakbond eist zware en effectieve straffen voor geweld tegen politiedienstenPolitievakbond VSOA eist zware en effectieve straffen voor geweld tegen politiediensten. 'Het geweld neemt alleen maar toe en wordt alleen maar erger.' Ook in Brussel vorig weekend liep een betoging uit de hand. Mensen die interesse hebben in een job bij de politie, haken hierdoor af.
28/01 19u15  Diesel kostte nog nooit zoveel bij ons: hoe komt dat, en is tanken in het buitenland een oplossing?Morgen schrijven we geschiedenis. Dan betalen we aan de pomp 1,817 euro voor een liter diesel. Nooit eerder was de dieselprijs zo hoog. Alle brandstofprijzen stijgen. Hoe komt dat, kan de overheid daar iets aan doen en hoe schadelijk is deze evolutie voor onze economie? Experts geven de antwoorden.
28/01 19u15  VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over crisis rond OekraïneDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt komende maandag 31 januari samen om zich te buigen over de crisis rond Oekraïne. Dat heeft Mona Juul, voorzitter van de Economische en Sociale Raad van de VN en Noors permanent vertegenwoordiger bij de VN, vrijdag laten weten. De vergadering komt er op vraag van de Verenigde Staten.
28/01 19u15  Regering bestelt Pfizer-vaccins tegen omikronvariantDe ministerraad bestelt vaccins van Pfizer-BioNTech die aangepast zijn aan de omikron-variant. De regering heeft vrijdag immers ingestemd met het tweede amendement op de Vaccin Order Form met de producent. Dat voorziet in de bestelling van bijna 3,9 miljoen dosissen.
28/01 19u15  Faillissement van Limburgse ondernemer in toneelstuk gegoten: “Het voelde alsof ik mijn familie in de steek liet”Een faillissement kruipt onder je vel, getuigden ondernemers aan de regisseur van Man in de mist. Het theaterstuk over een bedrijf in nood bekijken, brengt herinneringen terug. “Het ergste? Mijn medewerkers, mijn tweede familie, meedelen dat het ophield.”
28/01 19u15  LIVE. Verwent STVV fans met thuiszege tegen Charleroi?STVV ontvangt vanavond (aftrap om 20.45u) op Stayen Sporting Charleroi. Kunnen de Kanaries hun fans, die eindelijk weer welkom zijn in het stadion, verwennen met een zege? Volg het hier live.
28/01 19u15  Nieuwkomer Bob Adriaans nog niet speelgerechtigd bij Esperanza PeltPelt ging in de heenronde met 0-3 onderuit tegen Sint Lenaarts en dat zijn ze op De Roosen niet vergeten.
28/01 19u15  Thomas Pieters klimt naar vijftiende plaats in DubaiMet een tweede ronde van 69 slagen heeft Thomas Pieters dertien plaatsen winst gemaakt in de Dubai Desert Classic (DP World Tour/8 miljoen dollar). Hij staat nu vijftiende.
28/01 19u15  Advocaat 12-jarige dader steekpartij: “Hij was in paniek en wilde z’n broer helpen”Advocate Eylem Turan woonde vrijdagnamiddag de voorleiding bij de jeugdrechter bij van de 12-jarige jongen, die donderdag in Peer een 41-jarige wijkagent met een mes neerstak. Zij vertelde achteraf dat de jongen zelf ook geschrokken is van zijn daden.
28/01 19u15  Hert wordt uit benarde situatie bevrijd door behulpzame agentenMet een schaartje uit een EHBO-doos hebben twee Welshe agenten een goede daad verricht. Ze spotten een hertje dat was vast komen te zitten met zijn gewei in een schommel. Zonder dralen besloten ze om het arme dier te bevrijden uit de schommel. Niet veel later kon het hert weer verder lopen.
28/01 19u15  Poëzie in basisschool AtheneekeHet voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen.
28/01 19u15  Hoge Gezondheidsraad steunt boosterprik voor tieners niet: “Momenteel geen wetenschappelijk bewijs”Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om jongeren tussen 12 en 17 jaar een boosterprik aan te bieden. Dat schrijft de Hoge Gezondheidsraad in een advies dat vrijdagnamiddag werd verzonden naar de ministers van Volksgezondheid. De experten vragen om te wachten op een aanbeveling van het Europees Geneesmiddelenagentschap.
28/01 19u15  Peltse verzint oplossing voor dure vrijgezellenfeestjes: “Alles wat je nodig hebt in één doos”Wat is er zo leuk aan trouwen? Het vrijgezellenfeest natuurlijk. Tenzij de rekening te hoog dreigt op te lopen. De Peltse onderneemster Sientje Palmans denkt daar wat op te hebben gevonden, met een ‘workshopdoos’ voor vrijgezellenfeestjes die je aan huis laat leveren.
28/01 19u15  Lichtgewond bij spectaculaire crashVrijdag even voor 17.30 uur is op de Rode Kruislaan in Bree een auto op z’n kant in de middenberm terechtgekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de brug over de Zuid-Willemsvaart na een uitwijkmanoeuvre voor een vrachtwagen. De bestuurder raakte lichtgewond. De politie regelde het verkeer tot het wrak was getakeld. Daardoor moest het verkeer tijdelijk over versmalde rijstroken. 
28/01 19u15  Negen bestuurders onder invloed betrapt bij controles in politiezone LRHNegen bestuurders zijn donderdag betrapt op rijden onder invloed bij controles in de politiezone LRH. Twee waren onder invloed van drugs, zeven hadden te veel alcohol gedronken. Deze bestuurders moesten hun rijbewijs (tijdelijk) inleveren.
28/01 19u15  Akkoord nakend: vliegtaks op alle vluchten, ook voor vliegreizen buiten EuropaDe kern heeft een akkoord bereikt over de vliegtaks. Ook wie een vlucht buiten Europa neemt, zal een taks moeten betalen.
28/01 19u15  Monumentale linde aan Tongerse Kastanjewal gekapt: “Bij hevige storm zou hij kunnen omwaaien”Vrijdag is op de Kastanjewal in Tongeren een monumentale linde gerooid. De boom heeft de heraanleg van de straat niet overleefd. Dinsdag wordt hij vervangen door een olm.
28/01 18u15  Regering beslist: vliegtaks op alle vluchten, ook voor vliegreizen buiten EuropaDe kern heeft een akkoord bereikt over de vliegtaks. Ook wie een vlucht buiten Europa neemt, zal een taks moeten betalen.
28/01 18u15  Drie auto’s botsen in Lummen: Beringse gewondDrie auto’s zijn vrijdag even voor 8 uur in de Gestelstraat bij een ongeval betrokken geraakt. Lauren J. (24) uit Beringen liep lichte verwondingen op.  
28/01 18u15  Auto in voortuin in Zonhoven: bestuurder gewondJoeri V. (29) uit Zonhoven is gewond geraakt bij een ongeval op de Kludweg. Even voor 1 uur verloor hij de controle over het stuur van zijn auto en kwam in de tuin van een huis tot stilstand. De bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.  
28/01 18u15  Raam geforceerd bij inbraak in RapertingenInbrekers hebben in de Rapertingenstraat in Rapertingen een raam van een huis geforceerd om binnen te geraken. De feiten werden vrijdag even voor 13 uur bij de politie gemeld. Het juiste nadeel moet uit een inventaris blijken.  
28/01 18u15  Een op vijf te snel bij controles in Heusden-ZolderBij verkeerscontroles donderdag in Heusden-Zolder reed net geen een op vijf te snel. In totaal passeerden 765 voertuigen de camera. 138 (18%) reden er sneller dan toegelaten. Bij de overtreders twee mannen die in de Dijkstraat in Geenrijt ruim twee keer sneller dan toegelaten reden. Ze haalden snelheden tot 134 km/uur terwijl maar 50 km/uur is toegelaten. De agent zag hoe de twee chauffeurs elkaar aan het uitdagen waren. Daar werd een bijkomend pv voor opgesteld. De twee riskeren hun rijbewijs kwijt te spelen. 
28/01 18u15  Geen buit bij inbraak in KoerselIn de Zwaluwenstraat in Koersel is donderdag rond 19.30 uur een inbraak ontdekt. Op het eerste gezicht lijkt er niet te zijn verdwenen. 
28/01 18u15  Vergeetachtige David Goffin kan dankzij wildcard titel verdedigen in MontpellierDavid Goffin (ATP-45) kan volgende week zijn titel verdedigen in Montpellier (323.970 euro). De 31-jarige Luikenaar was vergeten zich in te schrijven voor het Zuid-Franse harcourttoernooi, maar kreeg vrijdag officieel een uitnodiging in de bus.
28/01 18u15  Kimmer Coppejans weet wat grandslamfinale betekent: “Costoulas moet resoluut kiezen voor de profs”Sofia Costoulas speelt zaterdag (vanaf 2.00 uur ’s ochtends) de finale van de Australian Open. Het is ondertussen al tien jaar geleden dat een Belg nog eens de junioresfinale haalde. Kimmer Coppejans was de laatste. Hij won in Roland Garros.
28/01 18u15  Nu ook BA.3 ontdekt in ons land: wat weten al over deze nieuwe subvariant van omikron?Na BA.1 – de omikronvariant die vandaag in ons land 97,8 procent van alle besmettingen uitmaakt – en subvariant BA.2 is er nu ook BA.3. Opnieuw een subvariant van omikron die in ons land is vastgesteld. Moeten we ons zorgen maken?
28/01 18u15  Vital Heynen gaat voor het eerst als coach van vrouwenploeg aan de slag: “Ik hou wel van een uitdaging”Vital Heynen (52) gaat voor het eerst in zijn carrière aan de slag bij een vrouwenploeg. De Maaseikenaar heeft de komende drie jaar de Duitse vrouwenploeg onder zijn hoede.
28/01 18u15  Geen Queens of the Stone Age op Rock Werchter, wel 63 nieuwe namenRag’n’Bone Man, Idles, Bazart, Anne Marie en Disclosure, dat zijn enkele van de 64 nieuwe namen die Rock Werchter heeft aangekondigd. Daarbij kwam ook een dienstmededeling: Queens of the Stone Age, die normaal op vrijdag 1 juli zouden spelen, komen toch niet. De Amerikaanse rockband heeft z’n tourplannen gewijzigd.
28/01 17u15  “First Cat of the United States”: Willow maakt opwachting in Witte HuisHet Witte Huis en de Bidens zijn sinds vrijdag een huisdier rijker: kat Willow heeft namelijk haar intrede gemaakt. First Lady Jill Biden kondigde de komst van Willow vrijdag zelf aan op Twitter.
28/01 17u15  Ex-gedetineerden leggen hun ziel bloot in ‘De Dadertapes’Hoe moeilijk is het voor ex-gedetineerden om terug te keren naar de maatschappij? Hoe kijken ze terug op hun misstap? En wat voelen ze bij het leed van hun slachtoffers? Zij vertellen het zélf in onze nieuwe podcastreeks ‘De Dadertapes’.
28/01 17u15  PODCAST. ‘De Dadertapes’ - Jacob: “In een maand tijd veranderd in een monster”Jacob werd veroordeeld tot vijf jaar cel wegens het lokken van homo’s via een datingapp, waarna zijn bende hen aanviel en beroofde. Sinds kort is Jacob in bemiddeling met een van zijn slachtoffers.
28/01 17u15  Dader (12) steekpartij Peer geplaatst in halfopen instelling, broer krijgt intensievere begeleidingDe 12-jarige die donderdag in Peer een wijkagent meerdere malen aanviel, deed dat met een zakmes dat hij eerder op de dag had gekregen van een leerlinge van 13 jaar. Voorlopig wordt de dader verdacht van poging tot doodslag. De jeugdrechter besliste om de jongen voorlopig voor drie maanden in een halfopen instelling te plaatsen. Zijn broer, die al onder toezicht stond, krijgt nog meer intensievere begeleiding.
28/01 17u15  Na maanden onderhandelingen tussen politie en minister: voorwaardelijk akkoord met grootste vakbondenDe twee grootste politievakbonden, NSPV en VSOA, hebben na lange onderhandelingen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voorwaardelijk ingestemd met een nieuw sociaal akkoord voor de ruim 48.000 politiemensen. ACV en ACOD stemden wel tegen, die laatste vakbond dreigt zelfs met een nieuwe staking.
28/01 17u15  Belg (83) overleden na verkeersongeval in Nederlandse gemeente SluisEen 83-jarige Belgische man die donderdag als passagier gewond was geraakt bij een verkeersongeval in Sluis, in de Nederlandse provincie Zeeland, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de Nederlandse politie vrijdag.
28/01 17u15  Nieuwe combi's voor politie Tongeren-HerstappeOp 28 januari nam de politie Tongeren-Herstappe twee nieuwe combi's in gebruik. Met deze voertuigen beschikt de politiezone over een divers wagenpark zodat met in alle mogelijke omstandigheden op een professionele manier kan tussenkomen.
28/01 17u15  320 ouders komen online samen op PXL-webinar rond studiekeuzeOp woensdagavond 26 januari 2022 kwamen 320 ouders van leerlingen uit het 6de jaar van het secundair onderwijs samen voor een online webinar. Jongeren zijn de toekomst van morgen. 'En als we aan de toekomst willen werken, dan zijn geschoolde jongeren daar de sleutel toe,' zegt algemeen directeur Ben Lambrechts, die erg blij is met dit succesvolle initiatief dat voor de 4de keer georganiseerd werd.
28/01 17u15  Defensie krijgt 0,2 procent extra geld: 10,2 miljard euro voor nieuwe helikopters en een cybercomponentDefensie krijgt meer geld. Het Belgisch leger mag 10,2 miljard meer investeren tegen 2030 dan oorspronkelijk voorzien. Daarnaast komen er ook loonsverhogingen en gerenoveerde of nieuwe kwartieren.
28/01 17u15  Doet virtual reality binnenkort zijn intrede in de klas?Midden jaren tachtig staarden we vol verbazing naar het hologram van Obi-Wan Kenobi in de film Star Wars. Ondertussen is een hele technologische revolutie op gang gekomen. Breekt zo’n 40 jaar later de dag aan dat een hologram in de aula’s zijn intrede doet? De Bilzense PXL-student Jordy De Temmerman (25) onderzocht voor zijn bachelorproef een en ander en kwam tot de conclusie dat VR in de klas nog niet voor morgen is.
28/01 17u15  Is het een cocktail? Is het een dessert? Zo snel maak je de BilliestrojkaTwee ingrediënten en een minimum aan bereidingstijd: we breken records met onze Billiestrojka. In principe werkt het met elke smaak roomijs, maar de cherry on top krijg je automatisch als je het met kersenroomijs maakt. Heb je meer gasten aan tafel, zet dan gewoon een bolletje ijs voor ieders neus en de fles ijskoude wodka kan integraal mee geserveerd worden.
28/01 17u15  De eerste Belgische zege is binnen: Tim Wellens klopt Valverde op Mallorca: “Op training ging het nochtans niet geweldig”Tim Wellens won de Trofeo Serra de Tramuntana, de derde wedstrijd in de Challenge Mallorca. In een rit met vijf beklimmingen was de renner van Lotto-Soudal de snelste van een kopgroep van zeven. Alejandro Valverde werd tweede, Simon Carke derde. Kobe Goossens werd vijfde.
28/01 17u15  “Geobsedeerde” Diestenaar riskeert internering na onophoudelijke belagingHet openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt de internering gevorderd voor een 39-jarige Diestenaar. Na een eerdere veroordeling bleef de man zijn ex onophoudelijk stalken. “Ik wil weten waarom zij mij niet meer wil.”
28/01 17u15  Hoe Fruitsnacks vanuit Nieuwerkerken nu ook in Nederland stappen zetDe leverancier van fruit op het werk Fruitsnacks is straf aan het jaar 2022 begonnen. De familie Paesmans neemt niet alleen een collega in eigen streek over, maar zet via de overname van VitaminenExpress ook de eerste stappen in Nederland.
28/01 16u15  Dader (12) steekpartij Peer geplaatst in halfopen instellingDe 12-jarige die donderdag in Peer een wijkagent meerdere malen aanviel, deed dat met een zakmes dat hij eerder op de dag had gekregen van een leerlinge van 13 jaar. Voorlopig wordt de dader verdacht van poging tot doodslag. De jeugdrechter besliste om de jongen voorlopig voor drie maanden in een halfopen instelling te plaatsen.
28/01 16u15  Toxicoloog onderzocht stalen Truiense buurt: “PFOS in bloed van bewoners, maar ongerustheid hoeft niet”Er werden hogere PFOS-waarden dan gemiddeld aangetroffen in de bloedstalen van omwonenden van Tenneco. “Maar er is geen reden tot ongerustheid”, zegt een bekende toxicoloog die de stalen onderzocht.
28/01 16u15  “Kun je stoppen? Dit is gevaarlijk”: Elon Musk bood tiener 5.000 dollar om zijn Twitter-account offline te halenElon Musk heeft een tiener 5.000 dollar geboden om een Twitter-account over hem offline te halen. Dat account tweet telkens de privéjet van Musk opstijgt en landt, en de steenrijke Zuid-Afrikaan vindt dat gevaarlijk.
28/01 16u15  Isolatiemateriaal gestolen uit woning in aanbouw in VeldwezeltEen woning in aanbouw op de Creytenberg in Veldwezelt heeft dieven over de vloer gekregen. Er werd isolatiemateriaal gestolen. De diefstal is vrijdagochtend ontdekt. 
28/01 16u15  Werkmateriaal gestolen in hal in opbouw in SmeermaasVrijdagvoormiddag is de diefstal van werkmateriaal vastgesteld in een hal in opbouw aan Europark in Smeermaas. Er werden onder meer wat hamers gestolen van onderaannemers.  
28/01 16u15  In deze Hasseltse zaak kan je een ‘Boosterburger’ inclusief injectiespuit bestellenOf het gezondheidswinst oplevert in de coronastrijd is niet meteen duidelijk maar Rudi Vanherle van Den Ateljee in Godsheide heeft vanaf nu een ‘Boosterburger’ op de kaart. Een ‘Covid Safe Ticket’ kan je er niet mee verdienen, ook niet door er drie binnen te spelen, wel een gestilde honger.
28/01 16u15  Steven Van Gucht: “Omikron gaat verdwijnen. In de zomer spreken we er niet meer over”Het pandemisch eindspel is begonnen. De Europese topman van de Wereldgezondheidsorganisatie, Hans Kluge, voegde daar nog “waarschijnlijk” aan toe, maar niemand die dat heeft gehoord. “Omikron gaat verdwijnen. In de zomer spreken we er niet meer over”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
28/01 16u15  Papierophalers ‘vergeten’ weer 4 straten in Runkst: “Er is geen excuus voor”‘Optimo’ functioneert volgens de inwoners van Runkst maar matig. Nadat ze eerder, door een misverstand, hun papier te vroeg hadden buiten gezet, bleef het papier en karton donderdag weer onopgehaald achter in 4 straten. Limburg.net stuurde vrijdag een ploeg om alles op te pikken.
28/01 16u15  Stoffel Vandoorne is meteen op de afspraak en pakt de pole in Saoedi-ArabiëStoffel Vandoorne (Mercedes) is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Formule E. Hij veroverde vrijdag de polepositie voor de ePrix in het Saoedische Diriyah, waar de openingswedstrijd van het WK wordt gereden.
28/01 16u15  Acht coronabesmettingen bij Hades: duel tegen Eendracht Aalst uitgesteldDe wedstrijd tussen Hades en Aalst van zaterdag wordt uitgesteld wegens een achttal coronabesmettingen bij staf en spelers van Hades.
28/01 16u15  Borussia Mönchengladbach zoekt nieuwe sportief directeur na vertrek van Max EberlMax Eberl legt zijn functie als sportief directeur van Borussia Mönchengladbach neer, zo maakte hij vrijdag bekend. De voormalige rechtsachter kwam in 1999 bij de club als speler. Na zijn voetbalpensioen in 2005 ging hij aan de slag in de jeugdacademie om vanaf 2008 sportief directeur te worden.
28/01 16u15  AA Gent in zaak Propere Handen: “Bevestigen volle vertrouwen in manager Michel Louwagie”AA Gent heeft zijn vertrouwen uitgesproken in algemeen manager Michel Louwagie, een van de 56 namen die het federaal parket voor de correctionele rechtbank wil brengen in de zaak Propere Handen rond fraude in het Belgisch voetbal. “Op basis van het dossier en na interne bespreking bevestigt de Raad van Bestuur haar volle vertrouwen in Michel Louwagie, als persoon en als algemeen manager in de uitoefening van zijn functie”, laat de club in een statement weten.
28/01 16u15  Sofia Costoulas staat nu hoger dan Kim Clijsters op de ranglijst, maar hoe deden haar voorgangers het?Er schittert een Bilzense op de Australian Open. Sofia Costoulas speelt komende nacht de finale Down Under. Momenteel staat ze tiende van de wereld bij de juniors en 905de op de wereldranglijst bij de vrouwen. Dat is hoger dan Kim Clijsters, maar alleen omdat Clijsters de voorbije jaren amper speelde.
28/01 16u15  Drie vrouwen over hun passie voor vogels spotten: “Dat het een mannenzaak is, heeft me lang tegengehouden”Dat het vooral een mannenzaak is, lijkt langzaam te veranderen. Al blijven er verschillen. Zij houden eerder van het sociale aspect, mannen mikken meer op kennis. Drie vrouwen vertellen over hun vogelspotpassie. “Het zijn kleine gelukjes die je in je leven kunt introduceren.” Dat kan jij ook: doe mee aan het Grote Vogelweekend van Natuurpunt en tel op zaterdag 29 of zondag 30 januari de vogels in je tuin.
28/01 16u15  Geld en juwelen gestolen in Klein-VorsenDonderdag is rond 21 uur een inbraak ontdekt op de Groenplaats in Klein-Vorsen. De dieven stalen geld en juwelen.  
28/01 16u15  Wie is Henny De Baets, de OVAM-topvrouw die vlak voor haar pensioen haar minister voor schut zet?Het is ongezien: een administratie die haar voogdijminister keihard aanvalt. OVAM doet het met Zuhal Demir (N-VA). OVAM-topvrouw Henny De Baets (64) beschuldigt haar minister in een brief aan de PFOS-onderzoekscommissie van leugens. Met Henny De Baets sol je niet. Dat weten ze in haar thuisstad Dendermonde ook.
28/01 16u15  Twee gewonden bij ongeval in Sint-TruidenOp de Naamsesteenweg zijn vrijdag rond 7.45 uur twee voertuigen gebotst. Een 21-jarige uit Herk-de-Stad en 39-jarige uit Sint-Truiden raakten gewond.  
28/01 16u15  KV Mechelen blijft corona voelen: “Data tonen 50 procent minder intensiteit tegen Anderlecht”Na de thuisnederlaag tegen Anderlecht (0-1) gaat KV Mechelen zondag tegen Standard op zoek naar zijn eerste punten van 2022. Eenvoudig wordt dat niet: Vinicius Souza (verrekking quadriceps) is erg twijfelachtig voor de verplaatsing naar Luik en de naweeën van de recente coronagolf zijn nog altijd merkbaar bij een aantal spelers.
28/01 16u15  Fortuna Sittard huurt Jordan Botaka (ex-STVV) van AA GentFortuna Sittard heeft de tweede aanwinst binnen. Na doelman Michael Verrips is Jordan Botaka vastgelegd. De 28-jarige vleugelaanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AA Gent.
28/01 16u15  Coronacijfers blijven spectaculair stijgen: wanneer kunnen we versoepelen?En toch, grote versoepelingen zoals in Groot-Brittannië en Denemarken zitten er niet aan te komen op korte termijn. Er is zelfs geen datum voorop te stellen wanneer we kunnen versoepelen. Dat zegt professor biostatistiek aan de UHasselt Geert Molenberghs. Hij verdedigt de coronabarometer.
28/01 15u15  Brian Priske countert na uithaal Nainggolan: “We tellen 44 punten en speelden quasi nooit met dezelfde elf”Na het gelijkspel tegen STVV (1-1) dat gepaard ging met een magere vertoning moet Antwerp zich zondag herpakken in Gent. De frustraties liepen dinsdag na de wedstrijd hoog op. “Never change a winning team”, floepte Radja Nainggolan er in de catacomben uit. “We tellen 44 punten en speelden quasi nooit met dezelfde elf”, counterde zijn trainer Brian Priske vrijdag.
28/01 15u15  Italiaanse priester krijgt boete omdat hij de kerkklokken te vaak luidtEen Italiaanse priester uit Coverciano, bij de stad Firenze, is op het matje geroepen omdat hij te vaak de kerkklokken luidt. Zo zou hij tot tweehonderd keer per dag het klokkenspel laten klinken, zeggen zijn buren. Toscaanse autoriteiten hebben de Italiaanse geestelijke nu een boete opgelegd van 2.000 euro. Dat meldt de Italiaanse krant Il Corriere Fiorentino vrijdag.
28/01 15u15  Kandidate krijgt verschrikkelijk nieuws in ‘Big brother’-huis: “Hij was niet eens ziek”Tijdens haar verblijf in het ‘Big brother’-huis krijgt kandidate Vera slecht nieuws. Haar grootvader is plots overleden. De man kreeg twee weken geleden de diagnose van longkanker. De familie wilden Vera niet verontrusten met dat nieuws, omdat het volgens de artsen nog goed kon komen. Voorlopig blijft ze in het spel.
28/01 15u15  Twee inbraken ontdekt in TesteltDonderdagavond zijn twee inbraken ontdekt in de Leemstraat en de Nieuwe Mechelsebaan in Testelt. In beide woningen is de buit nog niet bekend. Op camerabeelden van een buurman waren twee verdachten te zien. De politie voert verder onderzoek.  
28/01 15u15  Limburgse politie controleert volgende week extra op gsm achter het stuurDe Limburgse politiezones gaan volgende week extra aandacht hebben voor gsm-gebruik achter het stuur, in het kader van een provinciale actie. “De bedoeling is om bestuurders bewust te maken van de gevaren.”
28/01 15u15  Thibaut Courtois - “de muur van Europa” - staat te popelen om prijzen te pakken: “Met een grote Eden Hazard kan dat zeker”Thibaut Courtois is opnieuw bezig aan een straf seizoen bij Real Madrid. Onze nationale nummer één kreeg tot nu toe de minste doelpunten tegen in La Liga. “Dat betekent niets als we geen prijzen pakken”, aldus Courtois bij AS.
28/01 15u15  Snelheidsduivels rijden 112 en 94 km/uur in zone 50 in TongerenDe politie Tongeren-Herstappe heeft vrijdag tussen 6 en 14 uur een snelheidscontrole gedaan op de Sint-Truidersteenweg, Schaapsweide en de Eldersestraat. Van de 1.058 bestuurders reden er 111 te snel, ruim 10 procent. Twee bestuurders haalden snelheden van maar liefst 112 km/uur en 94 km/uur in een zone 50. Hun rijbewijzen werden ingetrokken voor 15 dagen. 
28/01 15u15  Opvallend: spoorwegmaatschappij steekt eigen sporen in brand (maar doet dat met een reden)Een opvallend zicht in de Amerikaanse stad Chicago: doorheen de stad staan de treinsporen in brand. Dat is niet het werk van vandalen, maar van de spoorwegmaatschappij Metra zelf. Ze staken de sporen in brand om bevriezing tegen te gaan. Op die manier zijn ze, zelfs bij de extreme temperaturen waar Chicago nu onder kreunt, ervan verzekerd dat de treinen kunnen blijven rijden.
28/01 15u15  Anderlecht-coach Vincent Kompany is klaar voor de Brusselse derby: “Union is vandaag de enige titelkandidaat”De nederlaag tegen Cercle is verteerd. Anderlecht maakt zich op voor de Brusselse derby tegen Union in het historische Dudenpark. RSCA-coach Vincent Kompany legt de druk wel bij de competitieleider. “Union is zoals Leicester City dat kampioen werd in de Premier League.”
28/01 15u15  Stationsstraat in Lanaken toch tijdelijk weer open na waterlekNa een grondige inspectie vrijdagvoormiddag is gebleken dat de Stationsstraat in het centrum van Lanaken stabiel genoeg is om opnieuw verkeer toe te laten. Donderdag ontstond daar ter hoogte van de Winkelstraat een groot waterlek. Het wegdek wordt dinsdag hersteld.
28/01 15u15  Jos Brech in Nederland veroordeeld tot 16 jaar cel voor misbruik van en doodslag op Nicky VerstappenDe Nederlander Jos Brech is in Den Bosch schuldig bevonden aan de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De man werd veroordeeld tot 16 jaar cel.
28/01 15u15  Vital Heynen gaat Duitse volleybalvrouwen coachenVital Heynen is vrijdag aangesteld als nieuwe bondscoach van de Duitse nationale volleybalploeg bij de vrouwen. De Maaseikenaar ondertekende een contract voor drie jaar.
28/01 15u15  Bilzense juniore Sofia Costoulas staat op een zege van grandslamtitel: “Nu al fier op parcours”Sofia Costoulas plaatste zich vrijdag voor de finale van het juniorentoernooi op de Australian Open. De Bilzerse versloeg thuisspeelster Charlotte Kempenaers-Pocz in twee sets (6-4, 6-1) en mag zich nu opmaken voor haar eerste grandslamfinale.
28/01 14u15  Beruchte broer (17) van dader steekpartij Peer overviel krantenwinkel op zijn veertiendeDe inmiddels 17-jarige broer van de 12-jarige die de agent in Peer neerstak was amper 14 toen hij een overval pleegde op een krantenwinkel in Overpelt. Hij wordt in de buurt omschreven als de leider van een zelfverklaarde jeugdbende met jongeren uit Peer en omliggende gemeenten.
28/01 14u15  Belgian Lions Loïc Schwartz trekt naar Orléans als medische jokerBasketinternational Loïc Schwartz (29) gaat tot eind februari aan de slag bij het Franse Orléans. Hij wordt er als medische joker aangetrokken om de blessure op te vangen van Marcus Paige.
28/01 14u15  25 jaar heeft Peer gewacht, maar geen ommegang door corona: “Wel Mariabier voor onze overleden pastoor Kris”Liefst 25 jaar heeft Peer ernaar uitgekeken, maar Covid maakt een grote ommegang tijdens de Mariale Feesten onmogelijk. Er is wel een Mariabier ter nagedachtenis van pastoor Kris, die overleed aan corona, en er zijn veel kleine activiteiten.
28/01 14u15  Van gerbils tot een zebravink: 140 dieren in beslag genomen op Chaussée d’AmourDe politie heeft donderdagavond maar liefst 140 dieren in beslag genomen bij een huiszoeking op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Het gaat onder meer om ganzen, eenden, konijnen en kippen, maar ook gerbils, degoes, stekelmuizen en een zebravink.
28/01 14u15  Gedichtendag in De Reinpad GelierenDe poëziefee verblijdt jong en oud met haar mooie gedichten tijdens de week van de poëzie in basisschool De Reinpad in Gelieren.
28/01 14u15  Kleuters van basisschool FLX knutselen voor ValentijnHet is weer bijna zover: 14 februari, de dag van de liefde.
28/01 14u15  Prins George is dol op videogames: “We proberen de schermtijd te bewaken”, aldus prins WilliamPrins William heeft onthuld dat oudste zoon George (8) een grote fan is van videospelletjes, maar houdt de schermtijd van zijn kinderen goed in het oog.
28/01 14u15  Drie Belgische wielerploegen nemen deel aan Ronde van OmanNa twee jaar afwezigheid wordt volgende maand opnieuw een Ronde van Oman georganiseerd. Met Quick-Step Alpha Vinyl, Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux en Bingoal Pauwels Sauces WB verschijnen er drie Belgische ploegen aan de start in het sultanaat.
28/01 14u15  Daniil Medvedev vervoegt Rafael Nadal in de finale van de Australian Open, maar gaat helemaal over de rooie tegen umpireDe Rus Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zich vrijdag als tweede speler geplaatst voor de finale van de Australian Open. In de Rod Laver Arena in Melbourne versloeg hij de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) in vier sets (7-6 (7/5), 4-6, 6-4 en 6-1). Valse noot: de emotionele Rus liet zich (alweer) op een negatieve manier opmerken tegenover de umpire.
28/01 14u15  Absurde krantenkop uit onze krant komt tot leven in nieuw sketchprogrammaDieven stelen met water gevulde jacuzzi uit tuin in Diepenbeek. Het was een krantenkop die in juni 2020 in onze krant te lezen was. In het nieuwe sketchprogramma ‘Zijn Daar Geen Beelden Van’ op Play4 brengen ze zulke artikels tot leven.
28/01 13u15  School en burgemeester reageren geschokt op steekpartij: "Er wordt psychologische begeleiding voorzien"Het nieuws raakt de hele samenleving. In Peer zijn de leerlingen, leerkrachten en het politiekorps erg aangedaan door de steekpartij. Er wordt psychologische begeleiding en opvang voorzien. Het was voor het Agnetencollege een heel verwarrende periode.
28/01 13u15  Halfvastenstoet Maaseik uitgesteld naar 1 mei: “Hopelijk willen er dan nog groepen komen”Carnavalsvereniging Het Heilig Wammes verplaatst de jaarlijkse halfvastenstoet in Maaseik van 27 maart naar 1 mei. “Of er groepen willen komen, valt af te wachten”, zegt vorst Eric Opdenakker.
28/01 13u15  Nummer twee van de wereld gaat helemaal over de rooie tegen umpire in halve finale Australian OpenDaniil Medvedev is een emotionele tennisser, wat we al vaak zagen tijdens deze Australian Open. In zijn halve finale tegen Stefanos Tsitsipas was het opnieuw van dat.
28/01 13u15  Absurde krantenkoppen komen tot leven in nieuw sketchprogrammaDieven stelen met water gevulde jacuzzi uit tuin in Diepenbeek. Het was een krantenkop die in juni 2020 in onze krant te lezen was. In het nieuwe sketchprogramma ‘Zijn Daar Geen Beelden Van’ op Play4 brengen ze zulke artikels tot leven.
28/01 13u15  GEMEENTERAAD. Stoelendans in gemeenteraad As: drie nieuwe raadsledenStoelendans: De raadszitting in As werd deels ingenomen door een stoelendans met vooraan afscheidnemend gemeente- en OCMW-raadslid Rik Kissembeek (Voluit). Hij wordt opgevolgd door partijgenoot Ine Daniels. Ook Erik Notermans (N-VA) verlaat het politiek toneel als raadslid en wordt opgevolgd door Erik Winters. Al ging de eedaflegging van die laatste vooraf door druk gesticulerende expressie waarbij de zichtbare hulp op de achtergrond er waarschijnlijk ook niets aan kon doen dat wellicht zijn microfoon eventjes niet werkte. Tenslotte zegt ook Valeer Hoogmartens (CD&V) vaarwel aan zijn mandaat als raadslid. Vital Cloostermans neemt zijn plaats in.
28/01 13u15  LIVE. Zaak-Nicky Verstappen: wordt het vrijheid of veroordeling voor Jos Brech?Wordt Jos Brech (59) uit Simpelveld in hoger beroep veroordeeld voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen (11)? Volg hier de uitspraak van het gerechtshof vrijdag vanaf 13.00 uur live.
28/01 13u15  Opnieuw goedkeuring voor coronamars aanstaande zondag in BrusselDe nieuwe mars tegen de coronamaatregelen van aanstaande zondag 30 januari is goedgekeurd door Brussels burgemeester Philippe Close. Dat meldt de Brusselse politie.
28/01 13u15  Dader (12) steekpartij Peer kreeg mes van meisje (13) op school: “Poging tot doodslag”De 12-jarige die donderdag in Peer een wijkagent meerdere malen aanviel, deed dat met een zakmes dat hij eerder op de dag had gekregen van een leerlinge van 13 jaar. Voorlopig wordt de dader verdacht van poging tot doodslag.
28/01 12u15  Kimi Räikkönen wordt na F1-carrière teambaas bij Kawasaki in motorcrossKimi Räikkönen heeft een nieuwe baan gevonden na zijn afscheid van de Formule 1. De Fin, die eind vorig jaar in Abu Dhabi zijn 349e en laatste grand prix reed, stapt over naar de motorcross. Hij is de nieuwe teambaas van het fabrieksteam van Kawasaki in de MXGP, de hoogste klasse.
28/01 12u15  Fantastische beelden: Genk-speler Theo Bongonda wordt ‘gedoopt’ bij de Congolese nationale ploegTheo Bongonda hoort nu officieel bij de nationale ploeg van Congo. De Genkenaar, die de dubbele Belgisch-Congolese nationaliteit heeft, werd op stage in Bahrein ‘gedoopt’.
28/01 12u15  De ene fantastische pot na de andere: Judd Trump na demonstratie al sinds 2020 onklopbaar op German MastersJudd Trump is uitstekend begonnen aan zijn titelverdediging van de German Masters snooker begonnen. De Engelse nummer twee van de wereld was met 5-0 te sterk voor Zhou Yuelong.
28/01 12u15  Dader (12) steekpartij Peer kreeg mes van leerlinge (13): “Poging tot doodslag”De 12-jarige die donderdag in Peer de wijkagent meerdere malen aanviel deed dat met een zakmes dat hij had gekregen van een leerlinge van 13 jaar. Dat gebeurde al eerder op de dag. Voorlopig wordt de dader verdacht van poging tot doodslag.
28/01 12u15  Vlaams kampioenschap indoor biedt eerste kans op limieten voor WK in BelgradoZondag gaat in de Gentse Topsporthal het Kampioenschap van Vlaanderen indooratletiek door. Het zaalseizoen trekt zich bescheiden op gang, want slechts een handjevol toppers verschijnt aan de start. De Vlaamse titelstrijd biedt wel een eerste kans op limieten voor het WK van eind maart in Belgrado.
28/01 12u15  Inflatie in januari gestegen naar hoogste niveau in bijna 40 jaarDe inflatie klokte deze maand af op 7,59 procent. Het hoogste cijfer sinds augustus 1983. De veronderstelling dat het om een tijdelijk fenomeen zou gaan komt onder druk te staan.
28/01 12u15  Vitesse hoeft topschutter Loïs Openda geen drie maar twee wedstrijden te missenHet Nederlandse Vitesse moet het twee in plaats van drie wedstrijden doen zonder topscorer Loïs Openda. De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft de schorsing van de Belgische aanvaller met één duel ingekort. Vitesse mist Openda in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (5 februari) en het duel met Ajax in de kwartfinales van het bekertoernooi (9 februari).
28/01 12u15  GEMEENTERAAD. Zutendaal stelt ontwerper aan voor nieuwe Lieteberg: maar wel nog drie miljoen euro gezochtLieteberg: De gemeenteraad van Zutendaal heeft een ontwerper aangesteld voor de vernieuwing en de uitbreiding van de Lieteberg in Zutendaal. Zowel horeca als het belevingscentrum krijgen een grondige facelift die het aantal bezoekers van 150.000 naar 200.000 per jaar moet optrekken.
28/01 12u15  Een mooie neus, een derde tepel, géén gezichtshaar: acteurs Nathan en Noa over wat hen uniek maakt“Het gaat heel raar zijn, wat ik nu vertel.” Hij heeft het over een moedervlekje op een speciale plek. Nathan Naenen laat, samen met zijn collega-acteur Noa Tambwe Kabati, zien wat zijn lijf uniek maakt, en praat er nog veel uitgebreider over in de podcast Uniek. Nathan en Noa zijn jonge twintigers, ze spelen beiden een rol in de webserie wtFock op Go Play, over het leven en opgroeien van jongeren op de middelbare school.
28/01 12u15  Van Gucht: “Piek vijfde coronagolf in zicht, maandag recordaantal besmettingen geregistreerd”De piek van de vijfde coronagolf is in zicht. Maandag werd nog wel een recordaantal besmettingen geteld. Dat heeft viroloog Steven van Gucht vrijdag gezegd op het wekelijkse persmoment van het Nationaal Crisiscentrum.
28/01 12u15  Lees hier welke wedstrijden uitgesteld worden in het Limburgse voetbalNa meer dan een maand onderbreking wordt er dit weekend weer gevoetbald in de lagere reeksen. Toch blijft corona spelbreker. Zo worden minstens zes wedstrijden (voor eerste elftallen) alvast geannuleerd.
28/01 12u15  GEMEENTERAAD. Buurtbewoners Bauwerd kunnen perceeltjes aankopen van gemeente VoerenBauwerd: In Sint-Pieters-Voeren worden momenteel rioleringswerken en verbeteringswerken aan het openbaar domein uitgevoerd. Bij de voorbereidingen van de plannen is gebleken dat de begrenzingen van dat openbaar domein ter hoogte van de woningen Bauwerd 8-10-12-14 momenteel en volgens de Buurtwegenatlas op een onduidelijke en niet functionele manier verlopen. Een landmeter heeft het geheel opgemeten en er is met de aanpalende private eigenaars overlegd of zij interesse hebben in een aankoop van het deel dat uit het openbaar domein gehaald wordt en voor hun eigendom ligt. Verschillende van deze eigenaars hebben gemeld dat zij inderdaad interesse hebben. Zij wensen dit te doen om de eigen wagen op privéterrein voor hun woning te stallen.
28/01 12u15  Madonna (63) toont trots haar achterwerk en rekent af met speculatiesDat Madonna er niet vies van is om haar lichaam te tonen, is al decennia bekend. Nu heeft de 63-jarige popster een foto gedeeld van haar achterwerk om af te rekenen met de speculaties dat het zou zijn gevuld met implantaten.
28/01 12u15  GEMEENTERAAD. Al vijf jaar staat lelijke keet voor Hoeselts ontmoetingscentrum, en ze blijft daar voorlopig staan ookVoetbalpark: Hoeselt wil de voetbalploeg - door fusies is er maar één over - met alle jeugdploegen een nieuwe thuis geven aan het nog te ontwikkelen sportpark aan de Oude Nederbaan. Voor de aanleg van vier voetbalvelden, waarvan één met kunstgras, en de bouw van kleedkamers en kantine keurde de gemeenteraad een budget van twee miljoen euro goed. Ontwerp en bouw gebeuren door dezelfde firma. Raadsleden Eddy Vandecaetsbeek (Wij Hoeselt) en Serge Voncken (Best Groen) vroegen wat de volledige visie en vooral kostprijs is voor het gehele sportpark. “Hoeveel gaan aanleg van wegen, parking, riolering en looppiste nog kosten? Hoeveel gaat de infrastructuur voor de tafeltennisclub kosten die ook naar het sportpark mag verhuizen?” “Dat brengen we op de volgende gemeenteraad”, beloofde schepen van Sport Johan Schoefs (N-VA-Nieuw).
28/01 12u15  Nederlandse actievoerders maken zich op voor langdurige actie in Sterrebos: ‘We willen hier tot 1 maart blijven’Met de moed der wanhoop strijden enkele tientallen actievoerders voor het behoud van het Sterrebos net over de grens in Nederland. Ze gaan letterlijk de boom in, om te voorkomen dat autofabriek Nedcar het aangelegen bos omkapt. En ze willen lang blijven.
28/01 12u15  Politie Londen vraagt rapport over partygate te begrenzenDe politie van Londen heeft het team van topambtenaar Sue Gray dat mogelijk illegale feestjes in de ambtswoning van premier Boris Johnson onderzoekt, gevraagd zo weinig mogelijk te melden over bijeenkomsten die het korps zelf onderzoekt. Dat moet garanderen dat politieonderzoekers hun werk onbevooroordeeld kunnen doen.
28/01 11u15  Genkse Noord-Zuidraad houdt digitale nieuwjaarsreceptieVoor het tweede jaar op rij gooide corona roet in het eten. Ook dit jaar moest de Genkse Noord-Zuidraad zich terugplooien op een digitale nieuwjaarsreceptie. Desondanks werd het een gezellige bedoening met vooraf bezorgde drankjes en met een gerenommeerde gastspreker, Els Hertogen.
28/01 11u15  DEBAT. Moet het Covid Safe Ticket afgeschaft worden?Het Covid Safe Ticket ligt steeds meer onder vuur. Er zijn procedures bij het Grondwettelijk Hof, uit Nederlands onderzoek blijkt dat het amper omikronbesmettingen tegenhoudt en ook de Gems is het liever kwijt dan rijk. Toch keurde het Vlaams Parlement onlangs nog een verlenging van het CST goed. Volgens de meerderheidspartijen is het door de huidige vijfde golf nodig tijdelijk vast te houden aan het CST.
28/01 11u15  Agressieve bumperklever wil langs rechts inhalen, maar veroorzaakt spectaculaire crashIn de Amerikaanse staat New Jersey probeert een ongeduldige bestuurder tevergeefs in te halen. De man probeert eerst nog te bumperkleven, maar ziet dan een andere oplossing. Die blijft helaas voor de bestuurder niet zonder gevolgen: zijn auto lijkt reddeloos verloren. De bestuurder zelf hield er als bij wonder enkel lichte verwondingen aan over.
28/01 11u15  Halle is opnieuw startplaats van Gooikse Pijl: “We moeten ons parcours niet veranderen om te veranderen”De 19e editie van de Gooikse Pijl, op zondag 18 september, zal opnieuw vanuit Halle vertrekken. De organisatoren van deze categorie 1.1 wedstrijd bereikten hiervoor een akkoord met het stadsbestuur. De aankomstlijn ligt traditioneel getrokken op de Strijlandstraat in Gooik.
28/01 11u15  Ronddolen in het Archief van Piet StockmansHet werk van Piet Stockmans is te zien in bekende musea zoals de Victoria & Albert in Londen, het Metropolitan Museum in New York en vele andere. Maar het kloppend hart van zijn artistieke activiteiten vind je in Genk, in C-mine.
28/01 11u15  Schooldirecteur filmt 18-jarige student stiekem in badkamerHet parket van Limburg is een onderzoek gestart naar een Limburgse schooldirecteur die een 18-jarige uitwisselingsstudent stiekem filmde in zijn badkamer. Om kort op de bal te spelen, zal het parket de man snel een alternatieve sanctie opleggen.
28/01 11u15  Kalender WK motorcross bekend: GP van Portugal keert terug, wereldkampioen Herlings verliest thuisvoordeelNa een afwezigheid van twee jaar keert de GP van Portugal terug in het WK motorcross. Dat blijkt uit de aangepaste kalender die organisator Infront Moto Racing vrijgaf. De wedstrijd staat op 3 april in Agueda geprogrammeerd.
28/01 11u15  Hoge Gezondheidsraad komt normaal vrijdag met advies over boosterprik 12- tot 17-jarigenDe Hoge Gezondheidsraad maakt normaal gesproken later op vrijdag nog het advies over een eventuele boosterprik bij de 12- tot 17-jarigen over aan de ministers van Volksgezondheid. Die zouden dan in de loop van het weekend reeds de knoop kunnen doorhakken.
28/01 11u15  Binnenkort werkt gezichtsherkenning op iPhone mét mondmaskerNa twee jaar pandemie weten we ondertussen dat gezichtsherkenning op je smartphone en een mondmasker niet samengaan. Maar daar brengt Apple verandering in met een nieuwe update.
28/01 10u15  Kristina Mladenovic en Ivan Dodig winnen gemengd dubbelspel op Australian OpenDe Française Kristina Mladenovic en de Kroaat Ivan Dodig hebben vrijdag het gemengd dubbelspel gewonnen op de Australian Open in Melbourne.
28/01 10u15  Tanken doe je best voor zaterdag: dieselprijs stijgt naar recordhoogte van meer dan 1,8 euro per literDe dieselprijs stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte en doorbreekt voor het eerst de kaap van de 1,8 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. Ook stookolie inslaan wordt zaterdag duurder.
28/01 10u15  Twijfels over positieve coronatest van Novak Djokovic: getallen kloppen nietDe Australian Open mag dan op zijn eind lopen dit weekend, de soap rond Novak Djokovic lijkt nog lang niet voorbij. Nu zijn er - na onderzoek van de BBC - twijfels over het herstelbewijs dat de Serviër gebruikte om Australië binnen te komen.
28/01 10u15  Antwerp wil van verdediger William Pacho de eerste winteraankoop makenAntwerp schiet in actie. Met de Ecuadoriaanse verdediger William Pacho (20) staat het dicht bij zijn eerste winteraanwinst.
28/01 10u15  Evelien Van Hamme kopt binnen: “Met die acteur van ‘Normal people’ wil ik wel eens een pintje gaan drinken”Ze schittert sinds kort weer op het kleine scherm als Tinne in ‘Dertigers’, één van de populairste personages uit de reeks. Maar ook in onze videorubriek ‘… kopt binnen’ schittert de immer goedlachse Evelien Van Hamme (39). “Waar je mij gelukkig mee kan maken? Ik weet niet het, héél veel.”
28/01 10u15  Bewoners blussen zelf brand aan elektriciteitskast in HelchterenOp de Langvoor in Helchteren is vrijdag rond 6.20 uur brand uitgebroken aan een elektriciteitskast. Toen de brandweer Oost-Limburg arriveerde, hadden de bewoners het vuur al geblust. De brandweer moest de woning wel nog ventileren. 
28/01 10u15  Ruttermolenwinkeltje ontvangt het HIB-labelHet ondernemerskoppel Serge en Marica baat niet alleen de B&B Ruttermolen uit in Tongeren, ze pakken ook uit met verrassende artisanele producten in hun Ruttermolenwinkeltje.
28/01 10u15  Juwelen en geld gestolen bij inbraak in ZolderEen woning op de Rodenbachlaan in Zolder heeft dieven over de vloer gekregen. Dat is donderdag rond 22.30 uur vastgesteld. Ze namen juwelen en cash geld mee.  
28/01 10u15  Gedichtenwedstrijd in Scholengroep XpertDe poëzieweek met als thema 'natuur' is van start gegaan. Dat was ook het geval in scholengroep GO! Xpert.
28/01 10u15  Diefstal op werf in BerkenbosIn de Rode Kruisstraat in Berkenbos is donderdag rond 10 uur een diefstal op een werf ontdekt. De dieven namen een expansievat, bluetooth speaker en bouwmateriaal mee.  
28/01 10u15  Neos Zutendaal luistert geboeid naar ouderenpsycholoog Luc Van de VenNeos Zutendaal heeft in de januarimaand haar activiteiten niet stilgelegd. Streng wakend over de toepassing van de coronaregels slaagde ze driemaal na elkaar erin ruim vijftig leden op de been te brengen.
28/01 10u15  Steekpartij Peer zindert na aan schoolpoort: “Hij kon heel vriendelijk zijn, maar werd soms snel boos”De ochtend nadat een 12-jarige leerling van het Agnetencollege een wijkagent heeft neergestoken, was de sfeer aan de schoolpoort eentje van verslagenheid en onbegrip. “Mijn kinderen waren in shock en wilden niet gaan slapen. We hebben heel lang met hen hierover gesproken”, reageert een ouder.
28/01 10u15  Alfred Schreuder vraagt al versterkingen bij Club Brugge: “Ik neem aan dat die er komen”Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Alfred Schreuder zag dat zijn ploeg bijwijlen overklast werd door de leider, die echter de kansen liet liggen. De Nederlander beseft dat het veel beter moet en vraagt ook versterkingen, meervoud: “Ik neem aan dat die er komen.”
28/01 10u15  Lekkere attentie voor senioren HerfstlichtKienen, kaarten of samen lekker en gezellig eten is momenteel niet mogelijk, daarom kregen al de leden van seniorenvereniging Herfstlicht Rutten nog eens een lekkere attentie bij hun thuis gebracht.
28/01 10u15  Leerlingen Don Bosco Helchteren vieren ChrysostomosDe leerlingen van Don Bosco Helchteren vierden Chrysostomos.
28/01 10u15  Leerlingen Don Bosco Helchteren zorgen voor nette speelplaatsDaan, Jarne en Maxim van 1TD in Don Bosco Helchteren zetten zich vrijwillig in voor een propere, opgeruimde speelplaats.
28/01 10u15  Christel Audenaerd neemt Cynthia Reekmans onder haar vleugelsDe Limburgse ex-miss Belgium Beauty Cynthia Reekmans en Christel Audenaerd hebben de handen weer in elkaar geslagen. De voorbije week blikten ze een aflevering in voor My Beautiful Life over een wel heel interessant onderwerp; de helpende kracht van engelen. Een straaltje positiviteit in deze donkere dagen.
28/01 10u15  Deniz Undav komt er vanaf met verwittiging na uitlatingen over scheidsrechter: “Niet voor herhaling vatbaar”Union-spits Deniz Undav gaf donderdagavond na de topper tegen Club Brugge niet het slimste interview. De Duitser was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Lawrence Visser en nam geen blad voor de mond. Van de voetbalbond krijgt hij daarvoor een “formele verwittiging”.
28/01 10u15  Demi Lovato scherp voor ex-lief: “Mijn vibrator is beter”De Amerikaanse artiest Demi Lovato is niet mals voor de bedprestaties van hun voormalige verloofde Max Ehrich. Dat maakte Lovato duidelijk op Instagram.
28/01 10u15  NBA. Lakers verliezen van Philadelphia zonder LeBron James, die naar zijn 18de All-Star Game magDe Los Angeles Lakers hebben donderdagavond met 105-87 verloren van Philadelphia. In het bezoekende kamp moest LeBron James afhaken met een pijnlijke linkerknie. In zijn afwezigheid nam Anthony Davis de scepter over met 31 punten en 12 rebounds maar dat volstond niet voor een zege van de Californiërs.
28/01 10u15  Calum Chambers (Arsenal) versterkt verdediging van Aston VillaAston Villa is donderdag een overeenkomst voor 3,5 jaar aangegaan met verdediger Calum Chambers van Arsenal, waarmee het totale aantal aanwinsten deze maand op vijf komt. Dat maakten de Villans donderdag bekend.
28/01 10u15  Topstudent bachelor Bouw PXL krijgt 3 jaar inschrijvingsgeld terugbetaaldConfederatie Bouw Limburg en Hogeschool PXL startten drie jaar geleden met een excellentieprogramma voor bouwstudenten. Doel? Topstudenten bachelor bouw sneller volwaardig aan de slag krijgen in bouwbedrijven. Vandaag gaven de studenten hun ‘final pitch’ in de hoop de hoofdprijs in de wacht te slepen: een cheque ter waarde van 3 jaar inschrijvingsgeld.
28/01 10u15  Eén lichtgewonde na ongeval in MaasmechelenTwee voertuigen zijn donderdag rond 18 uur gebotst in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. De passagier van een van de voertuigen raakte lichtgewond. 
28/01 10u15  STEM Academy leert kinderen beter studerenSinds januari organiseert de PXL-STEM Academy ‘STEMaf’ op woensdagnamiddag van 13 tot 16 uur in Hasselt. Doelstelling is om een degelijke huiswerkbegeleiding aan te bieden en om kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar te leren studeren. “We geven ze praktische tips om hun persoonlijke probleem-vakken aan te pakken. Als beloning voor hun harde werk voorzien we erna altijd een leuke afsluitende activiteit”, zegt coördinator Mieke Vanormelingen.
28/01 09u15  Blad Linda kreeg in 2020 signalen wangedrag ‘The Voice’-coachHet Nederlandse maandblad Linda, onderdeel van mediabedrijf Talpa, heeft in juni 2020 concrete signalen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door The Voice of Holland-coach Ali B.
28/01 09u15  GEMEENTERAAD. Stoelendans in Oudsbergen: nieuwe namen in gemeenteraadStoelendans: Een nieuw jaar en heel wat wijzigingen in de Oudsbergse gemeenteraad. Zo nemen 1ste schepen Benny Spreeuwers (CD&V), raadsleden Lydie Jacobs (CD&V) en Stijn Willems (NVA) ontslag. Joris Evens en Carine Neyens zijn de opvolgers bij CD&V. Ilse Hindrikx neemt dit mandaat op voor N-VA. Rob Haex wordt aangesteld als CD&V fractievoorzitter. De gemeenteraad vraagt Vlaanderen om de voormalig Opglabbeekse burgemeester, Benny Spreeuwers, de titel van ereburgemeester toe te kennen. Jan Schonkeren (OO) noemt de aanvraag hypocrisie ten top. Vanita Mertens (Groen) wijst er op dat de Oudbergse politiek zich met deze postjescarrousel niet van zijn fraaiste kant laat zien. Burgemeester Marco Goossens betreurt in dat kader de recente uitspraken van Benny Spreeuwers in de pers: “Desondanks gunnen we de oud-burgemeester het ere-burgemeesterschap en bedanken we hem voor zijn jarenlange inzet.” Tot slot kent de gemeenteraad Lydie Jacobs de titel van ere-voorzitter OCMW toe.
28/01 09u15  Oliver Symons van Bazart is papa gewordenOpvolging verzekerd. Oliver Symons (28), toetsenist van de Belgische band Bazart, is voor het eerst papa geworden. Dat nieuws deelt hij mee op Instagram.
28/01 09u15  Vooruit lanceert plan voor betaalbaar wonen: “Starters moeten eerlijke kans krijgen”Vooruit legt een plan neer om de oververhitte woningprijzen onder controle te houden. Ze willen een “opkoopbescherming” invoeren naar Nederlands model.
28/01 09u15  Preciado stunt met punt tegen Brazilië, andere Genkenaars pakken volle buitDe vier Genkse internationals, die donderdagavond/vrijdagnacht in actie kwamen, waren allemaal aan het feest. Een overzichtje.
28/01 09u15  Atlético Madrid plukt Daniel Wass weg bij ValenciaDe Deense international Daniel Wass ruilt Valencia voor Atlético Madrid. Dat heeft de club van Rode Duivel Yannick Carrasco donderdag bekendgemaakt.
28/01 09u15  12-jarige steekt wijkagent aan middelbare school in Peer: agent loopt klaplong opEen 12-jarige leerling van het Agnetencollege in Peer heeft donderdagnamiddag een agent gestoken. De agent liep een klaplong op. De jongen werd samen met zijn broer (17) en zijn moeder gearresteerd. Wat er met de jonge dader gaat gebeuren, is nog onduidelijk.
28/01 09u15  Galatasaray wil Sinan Bolat, maar die mag niet weg van AA GentHet Turkse Galatasaray heeft zich gemeld bij AA Gent voor Sinan Bolat. De Buffalo’s willen hun doelman enkele dagen voor het einde van de transfermarkt niet meer laten gaan. “Wij hebben met Sinan gepraat. Hij ligt nog onder contract tot eind juni”, is CEO Michel Louwagie duidelijk.
28/01 09u15  Inter slaat zijn slag en neemt verdediger Robin Gosens over van AtalantaInter neemt de Duitse verdediger Robin Gosens over van Atalanta, reeksgenoot in de Italiaanse Serie A. Dat hebben beide clubs donderdag bevestigd.
28/01 08u15  VS willen Oekraïne-crisis voor VN-VeiligheidsraadDe Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties gevraagd om maandag een openbare vergadering van de Veiligheidsraad te beleggen over de crisis rond Oekraïne, en dat vanwege de bedreiging die Rusland vormt voor de internationale vrede en veiligheid. Dat hebben de VS donderdag bekendgemaakt.
28/01 08u15  Covid Safe Ticket ligt meer en meer onder vuurHet Covid Safe Ticket leidt tot polarisatie, staat ter discussie voor het Grondwettelijk Hof en doet in deze pandemie niet meer wat het moet doen. Hoelang is het nog houdbaar?
28/01 08u15  Australië investeert fors in Great Barrier ReefAustralië gaat de komende negen jaar 1 miljard Australische dollar (630 miljoen euro) investeren in de bescherming van het Great Barrier Reef. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison aangekondigd.
28/01 08u15  Pure power en passie: Rafael Nadal slaat zich een weg naar zijn 29ste grandslamfinaleRafael Nadal (ATP 5) heeft zich vrijdag als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
28/01 08u15  Man gooit zak cannabis uit auto vlak voor controle in VoerenEen dertiger heeft donderdagnamiddag een zak cannabis van 100 gram uit het raam van zijn auto gegooid vlak voor een controle in Voeren. De man testte positief op cocaïne en alcohol en werd gearresteerd.
28/01 08u15  Rode Duivels blijven nummer 1 van de wereld: Brazilië kan niet winnen, doelman Alisson krijgt twee keer rood maar speelt match uitBrazilië heeft donderdag op de vijftiende speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK in Qatar de punten gedeeld met Ecuador. De Seleção, die als autoritaire leider zijn WK-ticket al op zak heeft, speelde in Quito 1-1 gelijk. Door de draw blijven de Rode Duivels nog wat langer aan kop van de FIFA-ranking.
28/01 07u15  Nina, Nora en Jonatan ontmoeten nieuwe danspartner in ‘Dancing with the stars’Het Switch-up week is in Dancing with the stars. Dat wil zeggen dat de bekende kandidaten hun vertrouwde partner inwisselen voor iemand anders. Niet iedereen voelt zich daar even comfortabel bij en het wordt even spannend bij de eerste ontmoeting. Of het helemaal goed komt, is nog een vraagteken.
28/01 07u15  Coronabarometer treedt vrijdag in werkingDe langverwachte coronabarometer treedt vrijdag in werking. Dat gaat meteen gepaard met een aantal versoepelingen. Zo kunnen bowlinghallen, binnenspeeltuinen en casino’s de deuren weer openen.
28/01 07u15  1,4 miljoen werknemers krijgen coronachequeZo’n 1,4 miljoen werk­nemers - de helft van al wie in loondienst bij een privébedrijf werkt - krijgen dit jaar een coronacheque. Dat leert onderzoek van de ondernemersorganisatie Unizo. Alles ­samen geven 50.000 bedrijven 400 miljoen euro uit aan de ­premie. Dat staat te lezen in De Tijd.
28/01 07u15  Ziekenhuisopnames gaan nog steeds in stijgende lijnHet aantal ziekenhuisopnames wegens corona blijft voorlopig nog even stijgen. Tussen 21 en 27 januari zijn dagelijks gemiddeld 344 coronapatiënten gehospitaliseerd, een stijging met 34 procent op weekbasis. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
28/01 07u15  Bilzense juniore Sofia Costoulas stoomt door naar finale Australian OpenSofia Costoulas (ITF 10) heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale in het enkelspel bij de meisjes junioren op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne.
28/01 06u15  Barbara Sarafian zegt ‘FoKKoF’: “Vrouwen denken dat ik hun vent wil afpakken”Wie Barbara Sarafian (53) wil leren kennen, moet haar aan het werk zien in haar theatermonoloog ‘FoKKoF’. Waarin ze onder meer vertelt hoe ze ooit de doodskist van haar moeder maakte. “Mensen denken soms dat ik in een ander universum leef. Maar zie ik er nu zo gevaarlijk uit?”
28/01 06u15  In quarantaine met je gezin? Verrassend advies van Anke Buckinx: “Haal er álles uit”Anke Buckinx (41) babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en zoontje Max en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk.
28/01 06u15  Wie zit er achter nieuw personage Schorpioen uit The Masked Singer? Dit zijn de hoofdverdachtenMet de ontmaskering van Erik Van Looy nam ‘The masked singer’ vorige week afscheid van Radijsje. Zijn plek wordt ingenomen door een nieuw personage: Schorpioen. Opnieuw voer voor speculatie, dus, met Astrid Coppens als een van de hoofdverdachten.
28/01 06u15  Clouseau brengt nieuwe single uit na bewogen jaren voor Koen: “Een scheiding is klote”“Een scheiding is klote, maar nu kan ik zeggen dat ik weer goed in mijn vel zit.” Koen Wauters (54) heeft de gevoelens tijdens dat proces – van het diepe dal tot de positieve ommekeer – met broer Kris (57) in een nieuw nummer gegoten: ‘Stil’. Het is de tweede single die Clouseau lost in de aanloop van de nieuwe plaat ‘Jonge wolven’. Na 37 jaar is de groep nog steeds niet uitgezongen. “Als zestigplussers staan we graag nog eens in het Sportpaleis!”
28/01 06u15  Opnieuw uitstel voor tweede film van ‘Downton Abbey’De tweede film van ‘Dowton Abbey’ laat opnieuw langer op zich wachten. Door de aanhoudende coronaperikelen is de release uitgesteld van maart naar eind mei 2022.
28/01 06u15  Eric Goens duikt opnieuw ‘Kantine’ in: deze gasten komen langsReportagemaker Eric Goens (52) keert vrijdag terug met ‘Kantine’, zijn interviewreeks voor Play Sports. In het tweede seizoen komen niet enkel voetballers langs, maar ook praatgasten uit andere sporten.
28/01 06u15  Onze TV-tips: Darts op hoog niveau, misdaad in Schotland en succesvolle remakeWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
28/01 06u15  Shakespeare met een twist: in deze film wordt Macbeth gespeeld door een zestigerShakespeare kan - toch voor wie weinig vertrouwd is met de dialogen in het vroegmodern Engels - een harde noot zijn om te kraken. Maar film biedt door briljante vertolkers, zeer gestileerde fotografie en een gecompresseerde versie van de originele tekst toch mogelijkheden om de ‘zwaarte’ wat weg te nemen. Dat gebeurt in de versie van Joel Coen (Fargo, No Country for Old Men) van The Tragedy of Macbeth met brio. Hij adapteerde het verhaal van een generaal die onder impuls van zijn vrouw de koning vermoordt om zelf de troon te bestijgen als een film noir over een man die na zijn misdaad verteerd wordt door schuldbesef. Coens eerste solofilm gaat dus meer de richting uit van zijn regiedebuut Blood Simple dan van een historisch koningsdrama zoals King Arthur. Coen versterkt het filmische door de knappe expressionistische zwart-witfotografie die een beetje doet denken aan de versie van Orson Welles uit 1948 en in mindere mate die van Akira Kurosawa uit 1957. Maar Coen wilde het theatrale toch niet wegmoffelen. In plaats van realistische decors zoals in de uitstekende versie van Roman Polanski uit 1971 maakt hij gebruik van minimalistisch achtergronden en soms ronduit spartaanse ruimtes.
28/01 06u15  Lagere energiefactuur zorgt voor hoogspanning in regering De CrooDe energiediscussie krijgt meer en meer de allure van een chicken game na de slecht afgelopen vergadering van donderdagnacht. Voor Vooruit is het voorgestelde bedrag, een premie van 100 euro, een ‘absolute onvoldoende’.
28/01 06u15  Trajectcontrole als verdienmodel klinkt onschuldig, maar is dat nietDe eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.
28/01 06u15  Sneltest van UHasselt-student kan tegelijk corona en griep opsporenThomas Mortelmans (27), voormalig student aan de UHasselt die nu doctoreert in Zwitserland, heeft een sneltest ontwikkeld die tegelijkertijd Covid-19 en griep kan opsporen. “Bijkomend voordeel is dat de test ook aangeeft in welke fase de ziekte zit”, zegt Mortelmans.
28/01 06u15  OVAM in de clinch met Demir over PFOS-vervuilingIn een felle brief beschuldigt de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM minister Zuhal Demir (N-VA) ervan foutieve verklaringen te hebben afgelegd tijdens de onderzoekscommissie PFOS.
28/01 06u15  CAW Limburg begeleidt geradicaliseerde gedetineerden: “Amper één weigering in heel Vlaanderen”Gedetineerden die veroordeeld zijn voor gewelddadig extremisme stappen graag in vrijwillige trajecten voor deradicalisering die CAW Limburg over heel Vlaanderen aanbiedt. Tot nu toe heeft amper één gedetineerde zo’n traject geweigerd. Minister Wouter Beke (CD&V) breidt de werking uit.
28/01 06u15  De Maaseikse “haatprediker” die België niet wil verlatenDe staat wil hem het land uit, maar de 47-jarige Abdallah Ouabour is niet van plan om België te verlaten. De Maaseikenaar, bestempeld als een haatprediker en veroordeeld voor terrorisme, komt al twee decennia in opspraak, maar haalt juridisch zijn gelijk.
28/01 06u15  “Een stok volstaat niet, geradicaliseerden hebben ook een wortel nodig”Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) krijgt een haatprediker uit Maaseik het land maar niet uit gejaagd. Ook al heeft de man volgens de Dienst Vreemdelingenzaken – ondanks jaren in de gevangenis – nooit afstand gedaan van zijn “extremistische ideologie”. In de Vlaamse gevangenissen wordt er gewerkt met dit soort van gedetineerden. Net om hen van die ideologie af te helpen. De trajecten zijn pas vijf jaar geleden opgestart, toen was de Maaseikenaar al lang klaar met zijn straf. Misschien had hij daar wel iets aan gehad. CAW Limburg is verantwoordelijk voor die deradicaliseringstrajecten, niet alleen in Limburg, maar in heel Vlaanderen. Een gevangene wordt namelijk al eens verplaatst. Dan is het goed dat dezelfde mensen de begeleiding voortzetten. Van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) krijgen ze nu ook iets meer budget, zodat ze hun werking kunnen uitbreiden. Van drie naar vier mensen, geen heel leger dus, maar de groep geradicaliseerden is ook niet zo groot.
28/01 06u15  Met deze maatregelen willen socialisten massaal vertrek van brandweervrijwilligers tegengaanDe federale meerderheidspartijen Vooruit en PS dienen voorstellen in om het massale vertrek van brandweervrijwilligers tegen te gaan. De voorbije zes jaar zag Vlaanderen het aantal vrijwilligers bij de brandweer met 556 teruglopen naar 10.900.
28/01 06u15  Een op de drie kankerpatiënten krijgt na chemo hartproblemenKankerpatiënten worden vaak hartpatiënten, omdat bepaalde soorten chemotherapie tot hartschade kunnen leiden. “Van de patiënten die kanker overleven, wordt één op de drie hartpatiënt”, zegt doctoraatsonderzoeker Sibren Haesen (UHasselt).
28/01 06u15  Hoe reageert Poetin op voorstellen van NAVO en VS? “Weinig reden tot optimisme”Als een volleerde sfinx wil de Russische president Poetin zijn tijd nemen om te reageren op de voorstellen die de NAVO en de VS hem gedaan hebben. Die komen niet tegemoet aan zijn eisen, maar Moskou gooit de deur ook niet meteen dicht.
28/01 06u15  PODCAST. Op de rand van oorlog? Rusland, Oekraïne en de gevolgen voor onsKomt het tot een oorlog in Oekraïne? Dat is de vraag die Europa al weken bezighoudt, nu meer dan 100.000 Russische soldaten klaarstaan aan de Oekraïense grens. Is er nog een uitweg uit deze crisis en wat zijn de gevolgen voor ons in België?
28/01 06u15  DE ESSENTIE. Een krantenwinkel is geen gokwinkel. Moet de drempel om te gokken echt zo laag?Elke week geeft economiejournalist Guido Cloostermans zijn persoonlijke kijk op een actueel thema
28/01 06u15  Al vijf jaar op rij een nieuw record in aantal starters, maar dat is nog niet genoegEind vorig jaar telde Limburg 9.469 startende ondernemers. Dat is een nieuw record, voor het vijfde jaar op rij nu al. Maar toch haalt Limburg daarmee nog niet het Europees gemiddelde.
28/01 06u15  Stoffel Vandoorne aast op revanche in Formule E: “Ik heb de adrenaline maandenlang gemist”In Saoedi-Arabië gaat vandaag seizoen 8 van de Formule E van start. Jaargang 7 is een pijnlijke herinnering voor Stoffel Vandoorne – de titel ging naar zijn teammaat Nyck de Vries – en de West-Vlaming kan die alleen maar uitwissen door wereldkampioen te worden. Ook Lanakenaar Robin Frijns blijft van de partij. Wat is er nieuw in het nieuwe seizoen?
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

21x Tumult op Stayen: Verdediger Pius spuwt richting woedende STVV-fans na nederlaag29/01 00u15 - Het Belang van Limburg: STVV kon een uitstekend gestarte week vrijdagavond niet in stijl afsluiten. De Zebra’s trokken resoluut een streep door de Truiense aspiraties. Eigen schuld dikke bult want de enige tegentreffer was een cadeau met een grote strik. Het schip is nog niet in veilige haven, het blijft onrustig op Stayen. De (schaarse) fans koelden hun woede vooral op Pius, die pikte dat niet.
20x Kanarie Koita na verlies tegen Charleroi: “Niet goed genoeg, dus ben ik niet tevreden”29/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Pechvogel van de avond aan STVV-kant was Aboubakary Koita. De Senegalese Belg trof na rust tot twee keer toe het doelkader. “Ik heb een goeie trap”, zuchtte hij. “Maar het was net niet goed genoeg en dus ben ik niet tevreden.”
19x STVV-coach Bernd Hollerbach betreurt gedrag van supporters: “Dit is een gevaarlijke situatie”29/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Niet de krappe nederlaag tegen Charleroi, wel de clash die zich voordeed tussen de fans enerzijds en Hollerbachs assistenten en Junior Pius anderzijds vormde hét gespreksonderwerp in de perszaal. “Laat ons snel weer een eenheid worden”, richtte Hollerbach zich tot de supporters.
19x Glenn Neven na 3 op 30: “Het is al lang twaalf uur gepasseerd”29/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Lommel SK boekte een nipte 0-1-nederlaag tegen Lierse. De doodzieke Noord-Limburgers boekten hun tiende nederlaag van het seizoen en met een 3 op 30 verzeilt het in steeds diepere (degradatie)zorgen.
17x Lavalée na Truiense nederlaag: “Gedrag van de supporters was betreurenswaardig”29/01 00u15 - Het Belang van Limburg: De Kanaries vochten voor wat ze waard waren tegen een stug Charleroi, maar de verdiende 1-1 kwam er niet. Dat zorgde voor frustratie bij de harde kern van de STVV-aanhang, die enkele spelers en stafleden onder vuur namen. “Betreurenswaardig”, vond Dimitri Lavalée.
16x Wagen over de kop op Wagemanskeel in Genk29/01 01u15 - Het Belang van Limburg: Op de Wagemanskeel in Genk verloor vrijdagavond omstreeks 23.30 uur de bestuurder van een wagen om een nog onbekende reden de controle over het stuur.
14x Dancing Dimi start met indrukwekkende zege in Masters of Darts28/01 23u15 - Het Belang van Limburg: Dimitri Van den Bergh (PDC 9) is uitstekend gestart op de Masters of darts. Hij klopte in de eerste ronde de Engelsman Ian White, het nummer 24, met 6-1.
12x Onbetaalde technicus koppelt microfoon los vlak voor persconferentie van Africa Cup28/01 23u15 - Het Belang van Limburg: Een technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het zaterdag in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Africa Cup.
11x Mr. Gay Belgium overspoeld met haatberichten na deelname aan ‘De Buurtpolitie Vips’28/01 23u15 - Het Belang van Limburg: Sinds zijn passage in De Buurtpolitie Vips krijgt Joren Houtevels, Mister Gay Belgium 2020 -2021, te maken met heel wat haatberichten. Nochtans was het doel van de aflevering net om een boodschap naar buiten te brengen rond gaybashing, zowel fysiek als verbaal. “Dit toont aan hoe belangrijk die boodschap anno 2022 blijft”, reageert hij.
10x Genk Ladies leeft verder op roze wolk: 2-1 tegen leider OH Leuven28/01 23u15 - Het Belang van Limburg: KRC Genk Ladies verkeert in bloedvorm. De dames van Guido Brepoels stuntten vrijdagavond tegen leider OH Leuven en zijn zo weer een stap dichter bij Play-Off 1.

Statistieken

Artikels:
33216
Gelezen:
4555
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven