dinsdag 27 oktober 2020, week 44


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
27/10 00u15  Biden vergeet tijdens interview hoe Donald Trump heet en noemt hem “George” De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.
27/10 00u15  Tienduizenden mensen geëvacueerd in Californië wegens bosbrand Wegens een snel uitbreidende bosbrand worden maandag in de stad Irvine, in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Californië, 60.000 mensen geëvacueerd. In een paar uur tijd is al ruim 200 hectare grond in vlammen opgegaan door de brand die maandag is uitgebroken, zo melden de plaatselijke autoriteiten volgens de Los Angeles Times.
26/10 23u15  Honderden mensen opgepakt tijdens eerste stakingsdag in Wit-Rusland De politie van Wit-Rusland heeft maandag honderden mensen opgepakt tijdens betogingen tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. De arrestaties komen op de eerste dag van een nationale staking, waartoe de oppositie had opgeroepen.
26/10 23u15  Kledij niet-essentieel? Man gaat in onderbroek winkelen om punt duidelijk te maken In Wales is sinds vrijdag een twee weken durende lockdown bezig om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Winkels mogen er momenteel geen ‘niet-essentiële’ producten verkopen. Ook kledij valt daaronder, maar daar is deze man het niet mee eens.
26/10 23u15  Monumentale olifantenslagtanden gestolen uit Kasteel Ravenhof In Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek zijn dieven met een wel erg opvallende buit aan de haal gegaan. De twee ivoren olifantenslagtanden, die een boog vormen over de eikenhouten trap in de inkomhal, werden in de nacht van 20 op 21 oktober gestolen. “De blikvanger van het Ravenhof. Hopelijk worden ze snel teruggevonden”, reageert burgemeester Rik Frans (N-VA).
26/10 23u15  LIVE. Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen” De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
26/10 22u15  “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controleren” “Deze golf heeft het potentieel om erger te worden dan de eerste maar hoeft dat niet te zijn”, dat zei Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. De viroloog gelooft nog wel dat we het een rampscenario nog kunnen afwenden. De maatregelen die de Vlaamse regering morgen zal nemen, moeten daartoe bijdragen. Verder sprak Van Gucht zich positief uit over het secundair onderwijs in Leuven dat na de herfstvakantie deeltijds afstandsonderwijs moet aanbieden.
26/10 22u15  Oplegger met wol in lichterlaaie op E40 in Affligem: snelweg even afgesloten Op de E40 richting Gent, net voorbij het op- en afrittencomplex Affligem, staat de oplegger van een vrachtwagen in brand. De trailer is geladen met wol. De vrachtwagenbestuurder had de reflex om snel te ontkoppelen en de trekker in veiligheid te brengen. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten, maar ondertussen is er een rijvak vrij. De E40 zal straks opnieuw afgesloten worden om na te blussen. De bluswerken zelf zullen wellicht nog enkele uren duren.
26/10 21u15  Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust” Catherine Politis voelt zich “doodmoe” en “coronaziek”. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. “We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt”, schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.
26/10 21u15  Belg Pierre Marcolini verkozen tot beste patissier ter wereld De Belg Pierre Marcolini heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. Dat meldt het Huis Pierre Marcolini maandagavond.
26/10 21u15  Begrafenisondernemers willen erkenning als zorgmedewerkers: “Uitvaart is essentieel onderdeel van zorgtraject, alleen worden we zo niet behandeld” Uitvaartbedrijf DELA geeft aan dat met de tweede coronagolf ook de druk op de uitvaartsector opnieuw toeneemt. Het vraagt dat de overheid begrafenisondernemers als zorgmedewerkers erkennen, zodat ze recht hebben op bijvoorbeeld extra beschermingsmateriaal of met de zorgsector mee als eerste gevaccineerd kunnen worden.
26/10 21u15  Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van huis: “Maar we hebben ongelooflijk veel geluk gehad” “Dit had nooit mogen gebeuren.” Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden zijn gevallen en op een woning zijn terechtgekomen. Bewoonster Ilse Van Hulle beleefde de schrik van haar leven. “Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat.”
26/10 20u15  Toekomst winkelketen Mega World blijft nog even onduidelijk De situatie bij winkelketen Mega World - het voormalige Blokker - blijft nog even onzeker. De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft aangegeven pas volgende week maandag een beslissing te nemen over het verzoek van de keten tot bescherming tegen schuldeisers. Dan wordt ook beslist of er een reorganisatie wordt toegestaan, en of er eventueel een tijdelijke bewindvoerder wordt aangesteld.
26/10 20u15  Nummer twee van regime Saddam Hoessein overleden Ezzat Ibrahim al-Douri, de nummer twee in het voormalige regime van Saddam Hoessein, is dood, zo hebben zijn partij en de dochter van de overleden Iraakse dictator maandag bekendgemaakt.
26/10 20u15  Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van woning: “We hebben ongelooflijk veel geluk gehad” “Dit had nooit mogen gebeuren.” Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden vielen en op een woning terechtkwamen. Bewoonster Ilse Van Hulle kreeg de schrik van haar leven. “Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat.”
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/10 20u15  Afscheid van huisarts Jan Vandevoorde (61): “Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19”De geliefde huisarts Jan Vandevoorde, aangesloten bij Groepspraktijk Merchtem, is na een wekenlange strijd in het ziekenhuis bezweken aan het coronavirus. 61 werd hij. Een man die veel betekende en niet alleen voor de Merchtemse bevolking. Als professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) stoomde hij ook jonge mensen klaar voor een job als huisarts. “Een hele joviale man met de nodige beroepsernst”, klinkt het.
26/10 20u15  Bouwkraan stort neer bij opstellen in Michelbeke: twee woningen zwaar beschadigdIn de Brakelse deelgemeente Michelbeke is maandagavond een bouwkraan neergestort en op twee woningen terechtgekomen. Die hebben zware schade opgelopen. De brandweer onderzoekt of de bewoners er kunnen blijven.
26/10 20u15  Zesdejaars vinden verlenging herfstvakantie maar slappe kost: “De ene week op school, de andere thuis les: dat zou ideaal zijn. Want véilig voel ik mij hier niet, hoor”“Ik snap niet waarom wij nog altijd naar school moeten. Waarom kunnen we niet een week naar school en een week thuis les krijgen, bijvoorbeeld? Want véilig voel ik mij hier niet, hoor.” Wij gingen luisteren naar scholieren, in twee klassen laatstejaars, naar hoe zíj tegen onderwijs in coronatijden aankijken en denken over het openhouden van de scholen. “Geef gewoon ons duidelijkheid, in plaats van uitzichtloosheid.”
26/10 20u15  Helft van de Belgen wil volgens peiling op 61 jaar met pensioenDe mentaliteit over onze pensioenleeftijd zit muurvast. Dat moet blijken uit een peiling in opdracht van levensverzekeraar NN. Zo vindt de helft van de Belgen dat we op 61 jaar op pensioen moeten kunnen.
26/10 20u15  15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maandenlang stalktBijzonder verregaand en uiterst ernstig. Zo bestempelde de strafrechtbank het gedrag van de 37-jarige IT-specialist uit Oudsbergen die zijn ex-partner jarenlang belaagde. Maandenlang steunde hij zijn ex in haar zoektocht naar haar ‘geheime stalker’, die haar leven onmogelijk maakte. Tot het slachtoffer ontdekte dat de vader van haar zoontje zelf de boosdoener was. De man, die zelfs naaktopnames van het slachtoffer maakte door het raam van haar woning zonder dat ze dat wist, kreeg 15 maanden cel, waarvan tien met uitstel. “Hij verloor helemaal zijn pedalen.”
26/10 20u15  Coens excuseert zich voor etentje in hotel: “Het was compleet fout, het zal niet meer gebeuren”CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet.
26/10 19u15  Belg wil volgens peiling op 61 jaar met pensioenDe mentaliteit over onze pensioenleeftijd zit muurvast. Dat moet blijken uit een peiling in opdracht van levensverzekeraar NN. Zo vindt de helft van de Belgen dat we op 61 jaar op pensioen moeten kunnen.
26/10 19u15  Vader van Nederlands ‘spookgezin’ dat jarenlang in afzondering leefde begrijpt eigen strafzaak nietDe unieke rechtszaak tegen de Nederlandse vader die met zes van zijn kinderen jarenlang in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, is nog complexer geworden. Gerrit-Jan van D. begrijpt zijn eigen strafzaak niet, hebben gedragswetenschappers volgens zijn advocaat Robert Snorn vastgesteld. Hij kan daarom niet worden berecht, vindt Snorn.
26/10 19u15  ASSISEN. Beschuldigde van moord op Steve Huypens hult zich in stilzwijgen: “Wat er gebeurd is? Vraag dat maar aan mijn advocaat”Zou Fred Wittig (57) de moord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde na dertien jaar dan toch bekennen? Veel hoop koesterden de nabestaanden op de eerste dag van het assisenproces tegen de Duitse crimineel, die in zijn geboorteland al levenslang kreeg voor een gelijkaardige moord, niet. En gelijk kregen ze. Wittig – zichtbaar geïrriteerd door de taalbarrière – weigerde tijdens zijn verhoor ook maar iets te zeggen over wat er in de herfst van 2007 in de autohandel van het slachtoffer gebeurd is. “Zijn houding is laf en ronduit arrogant”, reageert Steves moeder.
26/10 19u15  Rector Sels wijzigt dan toch: KU Leuven gaat deels verder in code roodDe KU Leuven gaat dan toch deels verder in code rood. Dat maakte rector Luc Sels bekend in een mail aan de studenten.
26/10 19u15  Coens en De Crem overtreden coronaregels door in restaurant van hotel te lunchen: “Het was compleet fout, het zal niet meer gebeuren”CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet.
26/10 18u15  Jonge huisartsen gaan in attestenstakingHeel wat jonge huisartsen verzetten zich tegen het uitschrijven van quarantaine-attesten omdat dit een enorme administratieve overbelasting veroorzaakt. Ze gaan over tot een attestenstaking, zegt werkgroep Jong Domus. Door te weigeren om nog langer dit soort attesten te schrijven, willen de artsen er naar eigen zeggen voor zorgen dat er opnieuw ruimte komt voor de noodzakelijke patiëntenzorg.
26/10 18u15  Bouchez waarschuwt: “Maatregelen naleven of nieuwe lockdown, moeilijke situatie zal allicht tot de zomer duren”“Ofwel leven we met zijn allen de maatregelen tegen het coronavirus na, ofwel komt er een nieuwe lockdown.” Dat laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vandaag optekenen. En hij gooit er meteen een bijkomende waarschuwing tegenaan. 'Het zal niet simpel zijn om daarna snel te beslissen om die noodtoestand weer op te heffen.”
26/10 18u15  Leuvense secundaire scholen stappen over op gedeeltelijk afstandsonderwijsDe Leuvense burgemeester Mohamed Riouani (sp.a) steekt een stevige tand bij in de strijd tegen het coronavirus. “We willen onze bijdrage leveren om de curve in België af te buigen. Daarom heeft het stadsbestuur samen met de secundaire scholen besloten om na de verlengde herfstvakantie over te stappen op deeltijds afstandsonderwijs”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.
26/10 18u15  “Ik vond hun graf niet meer. Ik was in shock”: grafzerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme zerkAfgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was - net als alle andere zerken in de rij - vervangen door een reeks anonieme stenen. “Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer”, vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.
26/10 18u15  NASA vindt water op de maanEr is water op de maan. Dat heeft NASA zonet bekendgemaakt. De ontdekking werd gedaan met de telescoop Sofia. De idee dat er water op de maan zou zijn, is niet nieuw, maar het bewijs daarvan wél. NASA voegde eraan toe dat het gedetecteerde water op zich niet voldoende is voor leven op de maan. Maar het is interessant voor toekomstige astronauten. Een tussenstop aan een permanent station op de maan onderweg naar Mars behoort tot de mogelijkheden.
26/10 18u15  Maakt deze Vlaamse ademtest het leven volgende zomer weer normaal?Een groep Vlaamse onderzoekers werkt momenteel met man en macht aan een sneltest die ons heel wat vrijheid zou kunnen teruggeven. Eén minuutje blazen, vijf minuten wachten en u weet of u Covid-19 heeft. Negatief? Dan mag u het vliegtuig op of dan kan u het festival binnen. Zo eenvoudig zou het leven er over een halfjaar kunnen uitzien.
26/10 18u15  Peuter aan paal vastgebonden en negen meter de lucht in gekatapulteerd: religieus festival zorgt voor controverseIJzingwekkende beelden uit het Thaise Phuket: een peuter werd tijdens een religieus festival aan een paal vastgebonden en zo negen meter de lucht in gekatapulteerd. Een acrobaat liet haar vervolgens vanaf die hoogte naar beneden bengelen.
26/10 17u15  Peuter aan paal vastgebonden en negen meter de lucht in gekatapulteerd: religieus festival zorgt weer voor controverseIJzingwekkende beelden uit het Thaise Phuket: een peuter werd tijdens een religieus festival aan een paal vastgebonden en zo negen meter de lucht in gekatapulteerd. Een acrobaat liet haar vervolgens vanaf die hoogte naar beneden bengelen.
26/10 17u15  Ziekenhuis Verviers bouwt in zes dagen extra opnamepostDe ziekenhuizen in ons land lopen vol met coronapatiënten en zijn wanhopig op zoek naar oplossingen. Het Centre Hospitalier Régional (CHR) van Verviers East bouwde in zes dagen tijd een extra unit voor 34 bijkomende patiënten.
26/10 17u15  China eist bedrijfsinformatie van zes Amerikaanse mediaHet Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken geeft zes Amerikaanse mediabedrijven een week de tijd om een overzicht te geven van hun werkzaamheden in China. Daarmee reageren de Chinese autoriteiten op de beperkingen die zes Chinese mediabedrijven in de Verenigde Staten woensdag opgelegd hebben gekregen.
26/10 17u15  Verdachten van hacking op Belgische bankautomaten gevat in PortugalIn Portugal zijn deze zomer twee mannen aangehouden voor feiten van hacking op bankautomaten in ons land. Dat meldt het Antwerpse parket. De twee zullen in november worden uitgeleverd zodat ze in België kunnen worden berecht.
26/10 17u15  Ook als meest besmette hoofdstad van Europa blijft Brussel de plek van de achterpoortjesHoe groeide Brussel uit tot de Europese hoofdstad met het hoogste aantal besmettingen? Een zaterdagnacht in de straatjes rond de Grote Markt levert een overdaad aan verklaringen op. In deze stad is er altijd wel iemand die weet hoe wat niet mag ‘en stoemelings’ toch kan.
26/10 17u15  Coens en De Crem overtreden coronaregels door in restaurant van hotel te lunchenCD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet.
26/10 17u15  De herfstvakantie verlengd: wat nu met de kinderopvang? En 10 andere belangrijke vragen beantwoordHoera! Vreugdedansje. Wie schoolkinderen heeft, herkent het tafereel van zondagavond bij het ‘goede nieuws’ van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wellicht wel. De herfstvakantie wordt ook in Vlaanderen verlengd, tot en met 11 november. Maar de mededeling van de minister deed ouders ook massaal in het haar krabben, zo blijkt uit de zowat 1.500 vragen die wij van u ontvingen. Is dit extra vakantie, of moet er aan afstandsonderwijs worden gedaan? Wanneer komt er duidelijkheid over de sportkampen? En hoe zeker is dat de scholen op 12 november opnieuw openen?
26/10 17u15  Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje: “Al tweede avontuurlijke stel sinds lockdown”De wildcamera van een man uit Zemst, die alleen beelden schiet wanneer er beweging in het veld is, draait de laatste weken overuren. Niet door loslopend wild, maar door een vrijend koppeltje. Het avontuurlijke stel heeft er de voorbije maand al heel wat spannende momenten beleefd. “De camera hangt er al jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis in maart spot ik er meer wilde koppeltjes dan wilde dieren mee”, lacht de eigenaar.
26/10 17u15  Trump wil benoeming van ‘zijn’ opperrechter vieren bij het Witte Huis, vorig event rond Amy Coney Barrett bleek superverspreiderDe Amerikaanse president Donald Trump wil de verwachte benoeming van 'zijn' opperrechter Amy Coney Barrett vieren met een feestje in de openlucht bij het Witte Huis. Het is de bedoeling dat er op de bijeenkomst zo veel mogelijk afstand wordt gehouden, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.
26/10 17u15  Antwerpse horeca-uitbaters nemen gerechtelijke stappen tegen sluiting: “Als dit blijft duren, gaan heel wat zaken het niet overleven”Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat wegens de verplichte sluiting van de horeca. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg om die beslissing te schorsen. “Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen en een schending van het gelijkheidsbeginsel”, vinden ze.
26/10 17u15  Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: ex-OCMW-voorzitster dagvaardt oud-burgemeester voor de strafrechter na vechtpartijIn Herstappe laaide de politieke vete tussen de twee lokale politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hoog op. Een dag voor de kiezers naar de stembus trokken, raakte de echtgenoot van ex-OCMW-voorzitster Mariëlla Creten (63) slaags met oud-burgemeester en gemeenteraadslid Serge Louwet (76). Het koppel Pirson-Creten dagvaardde de zeventiger en vraagt nu een schadevergoeding. De toekenning van een grafconcessie voor een familiegraf aan de familie van Creten zou aan de oorzaak liggen van de jarenlange vete.
26/10 16u15  TV TIPS. De terugkeer van Winteruur en de vraag van tien miljoen: kan Ella Leyers ook vanavond weer scoren?In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
26/10 16u15  INTERVIEW. Nicole Kidman staat naast Hugh Grant in ‘The Undoing’: “Hij heeft zijn motivatie teruggevonden”De lockdown houdt Hollywood al meer dan acht maanden in haar greep, en dat begint nu ook op grote filmsterren als Nicole Kidman (53) effect te hebben. De opnames van haar nieuwste film ‘The Northman’ werden noodgedwongen voor een tijdje stilgelegd, en ook de release van haar HBO-reeks ‘The Undoing’ werd met zes maanden uitgesteld. Vanaf vandaag is - bij ons via Telenet - de eerste aflevering eindelijk te zien, en als je goed kijkt zie je ook haar dochters opduiken. In een interview met onze Hollywoodredactrice vertelt ze openlijk over Hugh Grant, haar zangkunsten, haar zorgen om de filmindustrie en de toekomst van haar kroost. “Mijn dochters hebben vijf dagen in ijskoude temperaturen gefilmd, maar géén seconde gezeurd.”
26/10 16u15  Dit zijn de mooiste tuinen van 2020Al voor de 24ste keer werd de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer‘ georganiseerd, waaraan alle professionele Vlaamse tuinaannemers konden deelnemen. Op basis van de aanleg en het onderhoud van de tuin werden in verschillende categorieën winnaars gekozen. Dit is een overzicht.
26/10 16u15  Antwerpse ondernemers nemen gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca: “Dit is een inbreuk op de vrijheid”Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat na het Ministerieel Besluit van 18 oktober, dat de horeca verplichtte de deuren te sluiten. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg voor een onmiddellijke schorsing van besluit. “Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen én een schending van het gelijkheidsbeginsel.”
26/10 15u15  “België vroeg Nederland om coronapatiënten over te nemen”België heeft aan Nederland gevraagd om coronapatiënten over te nemen, om de druk op onze ziekenhuizen te verlichten. Maar voorlopig is er in Nederland geen plaats voor hen. Dat heeft Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg in Nederland, vandaag gezegd.
26/10 15u15  Vanaf januari 2021 strengere sancties bij ontbreken van rookmelder in woningWie geen rookmelder(s) in zijn woning heeft, riskeert vanaf 2021 dat zijn woning ongeschikt verklaard wordt. “Vooral voor huurders en verhuurders kan dit verregaande gevolgen hebben”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers.
26/10 15u15  Microbioloog Herman Goossens: “Nieuwe teststrategie in scholen is absolute noodzaak”Professor klinische biologie Herman Goossens (UAntwerpen) hoopt dat er van de verlengde herfstvakantie gebruikt wordt gemaakt om na te denken over een nieuwe teststrategie in de scholen. 'Dat is de enige kans om ervoor te zorgen dat we de scholen kunnen openhouden, maar we gaan sowieso nog drie tot zes uiterst zware maanden tegemoet', klinkt het.
26/10 15u15  Topmagistraat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan ondergeschikteJohan Sabbe (60), de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen is zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel, geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Gentse tuchtrechtbank vandaag beslist. Zijn vroegere vrouwelijke chauffeur had klacht ingediend tegen hem.
26/10 15u15  Kaïs (4) mag het ziekenhuis verlaten: “Hij speelt en zingt, maar is nog niet helemaal de oude”De Vilvoordse kleuter Kaïs (4) is weer thuis. Het jongetje lag bijna twee weken op intensieve zorg nadat hij ernstig ziek werd door het coronavirus. “Hij moet nog zeker een maand aansterken, maar het gaat goed.”
26/10 15u15  Politieke vete in kleinste gemeente van Vlaanderen escaleert: “Door de pesterijen van de ‘Zonnekoning’ hebben wij nu ons huis te koop gezet”In Herstappe, de kleinste gemeente van Vlaanderen, laaide de politieke vete tussen de twee lokale politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 hoog op. Een dag voor de kiezers in 2018 naar de stembus trokken, raakten de echtgenoot van ex-OCMW voorzitster Mariëlla Creten (63) slaags met oud-burgemeester en gemeenteraadslid Serge Louwet (76). Het koppel Pirson-Creten dagvaardde de zeventiger en vraagt nu een schadevergoeding. “Door de pesterijen van de ‘zonnekoning’ hebben wij nu ons huis te koop gezet.” Louwet schudde het hoofd vol onbeprip. “Ik werd zelf bij de keel gegrepen.”
26/10 15u15  Bijzonder: menselijk bot op Nederlands strand blijkt afkomstig uit Romeinse tijdEen menselijk bot dat in maart op het strand van het Nederlandse Ameland (een eiland dat tot Friesland behoort) werd gevonden, blijkt zeker 1.770 jaar oud.
26/10 15u15  N-VA vraagt noodplanning van NMBS: “Incidenten stapelen zich op"N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman vraagt dat de NMBS een noodplanning opstelt om overbezette treinen en drukke perrons te vermijden. 'De maatregelen zijn onvoldoende. De situatie op de treinen en in stations is vaak niet meer onder controle', klinkt het.
26/10 15u15  Buitenschoolse kinderopvang vraagt dringend overleg over verlenging herfstvakantieHet Vlaams Welzijnsverbond vraagt dringend overleg met de Vlaamse regering over de impact van de verlenging van de herfstvakantie op de buitenschoolse kinderopvang, de jeugdhulpsector en de gehandicaptensector. “Wij willen hier zeker onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt directeur Hendrik Delaruelle. “Maar dit had veel vroeger beslist en gepland moeten worden, en niet alleen met de onderwijssector.” De Gezinsbond van haar kant vraagt begrip en flexibiliteit voor gezinnen die hierdoor in de problemen komen.
26/10 15u15  VUB-rector Caroline Pauwels heeft het ziekenhuis verlaten na coronabesmettingVUB-rector Caroline Pauwels heeft zondag het ziekenhuis mogen verlaten. Ze verbleef er ter observatie nadat ze het coronavirus had opgelopen.
26/10 15u15  Alle hens aan dek in Zuid-West-Vlaanderen: “Vrijdag ontplofte onze spoeddienst bijna met vijftien patiënten tegelijk”Corona gaat overal in Vlaanderen hard, maar Zuid-West-Vlaanderen is een van de regio’s die er toch nog bovenuit steekt. Op de vier campussen van AZ Delta (Roeselare, Menen, Torhout en Rumbeke) is het cijfer van de ziekenhuisopnames vorig weekend met 60 procent gestegen. “Vrijdag ontplofte onze spoeddienst bijna met vijftien patiënten tegelijk”, aldus Karin Decaestecker als voorzitster van de crisiscel.
26/10 15u15  Erdogan roept op tot boycot Franse producten: “Moslims in Europa behandeld zoals Joden voor WOII”President Recep Tayyip Erdogan heeft de Turken opgeroepen om Franse producten te boycotten. Tussen Turkije en Frankrijk is de voorbije dagen een diplomatieke rel ontstaan na kritische opmerkingen die de Franse president Emmanuel Macron had gemaakt over de islam. Volgens Erdogan worden moslims vandaag in Europa behandeld zoals de Joden in de tijd van de nazi’s.
26/10 14u15  “Een prognose hebben we niet gevraagd. Tom zou dan toch maar zitten aftellen”: The Wanted-zanger en echtgenote open over terminale diagnoseZo'n week geleden maakte The Wanted-zanger Tom Parker (32) bekend dat hij een hersentumor heeft en terminaal is. Een zware klap voor de zanger en z'n echtgenote Kelsey (30), die hoogzwanger is van hun tweede kindje. In Closer doen de twee hun verhaal. “Ik dacht dat hij gewoon last had van de mannengriep.”
26/10 14u15  50 Cent trekt steun Donald Trump weer inDe steun van rapper 50 Cent (45) voor president Donald Trump (74) was van korte duur. De rapper en acteur liet dit weekend weten dat hij nooit veel op heeft gehad met de president.
26/10 14u15  Waarom David uit ‘Boer zkt Vrouw’ Muriëlle naar huis stuurde: “Verliefd worden op iemand met wie je geen toekomst ziet, is het ergste wat er is”Of perenboer David Franssens (37) uit Sint-Gillis-Waas de ware liefde vindt bij Rebecca of Sarah, zal vanavond blijken in ‘Boer zkt Vrouw’. Zus Aline (bijna 26) vindt het alvast jammer dat hij Muriëlle naar huis stuurde: “Zij was mijn favoriet.” Een dubbelgesprek met broer en zus, die samen het programma analyseren, terugblikken op hun jeugd en de valkuilen waar Davids uitverkorene rekening mee zal moeten houden. “Ik ben ouderwets opgevoed: de man zorgt voor de inkomsten, de vrouw voor het huishouden.”
26/10 14u15  Erdogan roept op tot boycot van alle Franse productenPresident Recep Tayyip Erdogan heeft de Turken opgeroepen om Franse producten te boycotten. “Net zoals in Frankrijk sommigen zeggen ‘koop geen Turkse merken’, spreek ik van hieruit tot mijn landgenoten: let vooral niet op Franse merken en koop ze niet”, zei Erdogan in een toespraak in Ankara.
26/10 14u15  Zeker 500 betogers opgepakt in Wit-Rusland tijdens nieuwe protesten tegen Loekasjenko, oppositieleidster kondigt algemene staking aanDe politie in Wit-Rusland heeft zondag honderden demonstranten gearresteerd. In de hoofdstad Minsk en ook in andere steden werd opnieuw massaal gedemonstreerd tegen leider Aleksandr Loekasjenko. De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja heeft maandag de start van een algemene staking aangekondigd om de president uit zijn ambt te zetten.
26/10 13u15  Vrouw kan extra kosten voor bagage niet betalen, nobele onbekende toont zijn groot hartGeluk zit soms in een klein hoekje verscholen. Op de luchthaven van Ibiza raakte een moeder met drie kinderen in paniek omdat ze plots vijftig pond (55 euro) moest bijbetalen voor haar bagage. Een nobele onbekende sprong voor haar in de bres en betaalde de rekening. Die jongeman wordt nu bedolven onder de complimenten.
26/10 13u15  Vlamingen verdienen meer: gemiddelde inkomen rondt kaap van 20.000 euroHet gemiddelde jaarinkomen van de inwoners van Vlaanderen is in 2018 voorbij de grens van 20.000 euro gegaan. Het staat nu op 20.125 euro, zo meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. Een jaar eerder bedroeg het gemiddelde inkomen per inwoner nog 19.636 euro.
26/10 13u15  Absenteïsme van 10 à 30 procent bij ziekenhuizen: “Bed werkt niet zonder het personeel errond”In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel absenteïsmecijfers van 10 tot 30 procent opgetekend, door ziekte maar ook door de quarantaineregels. 'Een bed werkt niet zonder het personeel errond', zei interfederaal woordvoerder Yvan Van Laethem maandag tijdens de persconferentie.
26/10 13u15  Vlaamse regering buigt zich morgen over eventuele bijkomende maatregelenDe Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Dat laat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) weten.
26/10 13u15  Hoofdbeschuldigde aanslagen 2015 in Frankrijk ziet zichzelf als zondebok: “Ik heb er niets mee te maken”“Ik heb er echt niets mee te maken.” Dat heeft Ali Riza Polat, hoofdverdachte tijdens het proces van de aanslagen van januari 2015, gezegd voor het hof van assisen in Parijs. De man ontkent elke “medeplichtigheid” aan de terroristische aanslagen en beschouwt zichzelf als een “zondebok”.
26/10 12u15  IN BEELD. Halloween op het Witte Huis, met onder meer een mini-Trump en mini-Melania die (op afstand) de show stelenMet een paar corona-aanpassingen waren de Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania zondag, zoals de traditie het wil, de gastheer en gastvrouw van tientallen superhelden, eenhoorns, skeletten, een hotdog en zélfs een miniatuurversie van henzelf. Een blik op de Halloweenfeestelijkheden aan het Witte Huis.
26/10 12u15  Steven Van Gucht roept werkgevers op om personeel zoveel mogelijk te laten telewerken: “Jullie zijn belangrijke schakel in bestrijden van virus”Viroloog Steven Van Gucht zei het deze ochtend al, en herhaalde het tijdens de persconferentie van het Nationale Crisiscentrum: we moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuisblijven de komende dagen. Van Gucht richtte zich tijdens de persconferentie dan ook naar werkgevers en zaakvoerders, met een oproep om hun personeel waar dat kan zoveel mogelijk te laten telewerken.
26/10 12u15  Longartsen roepen bevolking op: “Volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks”De Beroepsvereniging van de Belgische longartsen roept de bevolking op om zich strikt aan de opgelegde maatregelen te houden. “We worden weer overspoeld door een toevloed aan patiënten. Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen”, slaan de longartsen alarm in een open brief.
26/10 12u15  VS voeren eerste keer in maanden luchtaanval uit op taliban in AfghanistanAmerikaanse strijdkrachten in Afghanistan hebben voor het eerst sinds februari een luchtaanval uitgevoerd op de taliban. De aanval van gisterenavond diende om Afghaanse regeringstroepen te beschermen, meldde een legerwoordvoerder. Er zouden vijf talibanstrijders bij om het leven zijn gekomen.
26/10 12u15  POLL. Wie zijn volgens jou de Masked Singers? Raad hier meeNu ook Aap z'n biezen heeft moeten pakken, wordt de zoektocht naar ‘The Masked Singer’ steeds spannender. Want wie zit er nu in ‘s hemelsnaam in de overblijvende pakken? Vul hieronder jouw verdachten in in onze poll. Weet je het niet meteen? Geen nood: je kan meermaals deelnemen en/of bepaalde antwoorden blanco laten. De top drie van de meest genoemde namen zal volgende week bekendgemaakt worden!
26/10 11u15  Wanneer moet je je laten testen? Wanneer moet je in quarantaine? FOD Volksgezondheid geeft duidelijk overzichtDe nieuwe teststrategie en stijgende coronacijfers doen bij heel wat mensen vragen rijzen. Wanneer is een test nu juist verplicht en wanneer moet je in quarantaine? De FOD Volksgezondheid wil de onduidelijkheid de wereld uit helpen en giet alle antwoorden in een overzichtelijk diagram.
26/10 11u15  Na strenge lockdown van bijna drie maanden is deze Australische stad opnieuw coronavrijHet was de bakermat van de tweede coronagolf in Australië, maar vandaag is in Melbourne na bijna drie maanden van strenge lockdown geen enkele nieuwe besmetting of sterfgeval gemeld.
26/10 11u15  Meer details over duet Angèle en Dua Lipa bekendgemaaktOp 30 oktober komt ‘Fever' uit, het duet dat onze Belgische trots Angèle (24) opnam met de Kosovaars-Britse Dua Lipa (25). Dat maakten ze bekend op Instagram.
26/10 11u15  Zeker 500 betogers opgepakt in Wit-Rusland tijdens nieuwe protesten tegen president LoekasjenkoDe politie in Wit-Rusland heeft zondag honderden demonstranten gearresteerd. In de hoofdstad Minsk en ook in andere steden werd opnieuw massaal gedemonstreerd tegen leider Aleksandr Loekasjenko.
26/10 11u15  Verstrenging op komst in West-Vlaanderen? Gouverneur overlegt met burgemeesters over extra maatregelen: “Tijd om op tafel te kloppen”Gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) houdt vanmiddag een online vergadering met de West-Vlaamse burgemeesters. Op tafel ligt een verstrenging van de coronamaatregelen in onze provincie.
26/10 11u15  Welkom kleine ‘Pistache’: puppy met groene vacht geboren op Sardinië, “de kleur van de hoop”De Italiaanse boer Cristian Mallocci kon zijn ogen niet geloven nadat zijn teefje vijf gezonde kleine pups op de wereld had gezet: één van de hondjes had een groene vacht.
26/10 11u15  Onderwijsvakbonden: “Zal verlenging herfstvakantie met drie dagen wel volstaan?”De onderwijsvakbonden in Vlaanderen zijn tevreden met de verlenging van de herfstvakantie, maar vragen zich af of drie dagen wel zullen volstaan om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen en de druk op het onderwijspersoneel te verlichten. “We staan voor cruciale weken, maar het wordt sowieso nog het hele schooljaar tandenknarsen en tandenbijten”, klinkt het.
26/10 11u15  “Vrouwelijke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”De autoriteiten in Australië maken zich ‘ernstig zorgen’ over geluiden dat een groep vrouwelijke reizigers op een ‘buitengewoon ongepaste’ manier is behandeld op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar. De vrouwen, die begin oktober op een vlucht van Qatar Airways naar Sydney zaten, werden volgens Australische media plots uit het vliegtuig gehaald voor een ‘inwendig onderzoek’. “Ik was doodsbang dat ze me ergens mee naartoe zouden nemen”, aldus een van de vrouwen.
26/10 11u15  IN KAART. Alle provincies boven hoogst mogelijke alarmdrempel. Bekijk hier de coronasituatie in uw gemeente en regioHet gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft sterk stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
26/10 11u15  Biostatisticus Molenberghs: "Strengere maatregelen over heel het land nodig”Geert Molenberghs, biostatisticus aan de KU Leuven en UHasselt roept de overheid op om ook in Vlaanderen strengere maatregelen door te voeren. “We lopen ongeveer tien dagen achter op Wallonië, maar we mogen niet wachten tot het ook hier te laat is”, zegt hij aan HLN LIVE.
26/10 10u15  Di Rupo sluit "bijkomende maatregelen" in Wallonië niet uitWaals minister-president Elio Di Rupo (PS) sluit niet uit dat zijn regering gedwongen wordt nog 'bijkomende maatregelen' voor Wallonië te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft hij vanochtend gezegd op ‘Matin Première’ (RTBF).
26/10 10u15  Onderwijsvakbonden: "Zal verlenging herfstvakantie met drie dagen wel volstaan?"De onderwijsvakbonden in Vlaanderen zijn tevreden met de verlenging van de herfstvakantie, maar vragen zich af of drie dagen wel zullen volstaan om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen en de druk op het onderwijspersoneel te verlichten. 'We staan voor cruciale weken, maar het wordt sowieso nog het hele schooljaar tandenknarsen en tandenbijten', klinkt het.
26/10 10u15  Vier chauffeurs starten rechtszaak tegen Uber vanwege "ontslag via algoritmes"Drie Britse en een Portugese chauffeur van taxidienst Uber zijn een rechtszaak tegen het bedrijf begonnen. Ze beschuldigen Uber ervan dat er met algoritmes wordt bepaald wie er ontslagen wordt. De zaak dient in Nederland, omdat het Europese hoofdkantoor van het bedrijf zich daar bevindt.
26/10 10u15  Vicevoorzitter Duits parlement sterft bij tv-opnameDe vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, Thomas Oppermann, is onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Tijdens filmopnamen met de openbare omroep ZDF was hij ingestort en naar een ziekenhuis gebracht.
26/10 10u15  “Net ‘The Handmaid’s Tale’”: make-upartieste Britney Spears klapt uit de biecht over verregaande controleDat Britney Spears (38) al sinds 2008 onder curatele staat en daardoor niets zelf kan beslissen, wisten we al. Maar haar make-upartieste Maxi heeft nu in de podcast ‘Calababes Podcast’ verklapt hoe vér die maatregelen precies gaan.
26/10 09u15  “Net ‘The Handmaid’s Tale’”: make-upartieste Britney Spears klapt uit de biecht over bewindvoeringDat Britney Spears (38) al sinds 2008 onder curatele staat en daardoor niets zelf kan beslissen, wisten we al. Maar haar make-upartieste Maxi heeft nu in de podcast ‘Calababes Podcast’ verklapt hoe vér die maatregelen precies gaan.
26/10 09u15  Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië', zo verklaarde hij op ‘De ochtend’.
26/10 09u15  Staakt-het-vuren Azerbeidzjan en Armenië alweer geschondenKort nadat een nieuw staakt-het-vuren in het conflict over de betwiste regio Nagorno-Karabach in de zuidelijke Kaukasus maandag van kracht werd, hebben Armenië en Azerbeidzjan elkaar beschuldigd van schending van de overeenkomst.
26/10 09u15  12 coronabesmettingen op set ‘Mission Impossible 7': productie (opnieuw) stilgelegdHet zit Tom Cruise (58) niet mee. Hij bevindt zich op dit moment in Venetië voor de opnames van ‘Mission Impossible 7', maar die opnames werden (opnieuw) stilgelegd nadat maar liefst 12 medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat schrijven Britse media.
26/10 09u15  Zonnepanelen op bijna 60.000 sociale woningenDe Vlaamse huis­vestingsmaatschappijen willen bijna 60.000 sociale woningen voor­zien van zonnepanelen. Het gaat om een investering van 231 miljoen euro, zo schrijft De Standaard maandag. Huurders zullen tot 30 euro extra moeten betalen per maand, maar zouden dat geld terugverdienen dankzij een lagere elektriciteitsrekening.
26/10 08u15  Agente die Hitlergroet bracht tijdens fatale interventie: “Ik wilde een grapje maken”De 25-jarige politievrouw die de Hitlergroet bracht tijdens een interventie op de luchthaven van Charleroi waarbij de 38-jarige Jozef Chovanec zwaargewond raakte en uiteindelijk overleed, bedoelde naar eigen zeggen “niets” met het gebaar. Dat vertelt ze in een interview aan De Standaard. “Ik wilde een grapje maken. Twee seconden later besefte ik dat ik in de fout was gegaan”, luidt haar verklaring.
26/10 08u15  Al bijna 200.000 keer gezocht naar takeaway via HLNDe actie 'Help de Horeca' van 'Het Laatste Nieuws' en HLN.be, die zaterdag werd gelanceerd, is nu al een enorm succes. Er werd al bijna 200.000 keer gezocht naar takeaway-maaltijden in de buurt.
26/10 08u15  Vanavond in 'De MUG': jongen zwaargewond na blikseminslagDe hulpverleners van ZNA Stuivenberg krijgen een 17-jarige jongen over de vloer die zwaargewond raakte door een blikseminslag. “Ongelofelijk uitzonderlijk', klinkt het in ‘De MUG’.
26/10 08u15  Echtgenoot Cardi B ondervraagd voor wapenbezit bij Trump-betogingZaterdag werd rapper Offset (28), de echtgenoot van Cardi B (28), door de politie ondervraagd. Hij was aanwezig op een pro-Trump-beweging en werd er beschuldigd van wapenbezit. Uiteindelijk werd hij niet gearresteerd.
26/10 08u15  Van uitgemaakte zaak tot één groot raadsel: de boeren kiezen hun ultieme match in ‘Boer zkt Vrouw’Nadat varkensboer Bart uit ‘Boer zkt Vrouw’ zijn ultieme crush Céline vorige week al vond, kiezen David en Tristan vanavond hun 'ware'. Frits, Veerle en Dries wachten nog een weekje, maar voor ons is het al duidelijk: deze vrouwen en heren maken het meeste kans om binnenkort te verhuizen naar de boerderij.
26/10 07u15  Echtgenoot Cardi B niet aangehouden bij Trump-betogingZaterdag werd rapper Offset (28), de echtgenoot van Cardi B (28), door de politie ondervraagd. Hij was aanwezig op een pro-Trump-beweging en werd er beschuldigd van wapenbezit. Uiteindelijk werd hij niet gearresteerd.
26/10 07u15  557 agenten thuis door corona: "Het water staat veel korpsen aan de lippen”Op 19 oktober waren er 557 agenten thuis, een dikke helft (282) ziek door corona, de andere helft (275) omdat ze in contact waren geweest met iemand die ziek was. Dat schrijft onder meer De Standaard vandaag.
26/10 07u15  Slangen op maandag. Is Vandenbroucke de grootste troef of de grootste bedreiging van De Croo I?Binnen zeven dagen weten we of de maatregelen die een goede week geleden ingingen effect hebben. Wie vandaag naar de cijfers kijkt, ziet het resultaat van de periode daarvoor, van de politieke onbeslistheid onder Wilmès en van de creatieve - om niet te zeggen egocentrische - interpretatie van de bestaande regels door een flink stuk van de bevolking. Intussen leven we politiek in een nieuwe wereld. Zowel de toon, inhoud als personages zijn veranderd.
26/10 07u15  Zeven arrestaties op olietanker met verstekelingen aan boord nabij Isle of WightDe Britse autoriteiten hebben zeven zondagavond zeven verdachten gearresteerd op een olietanker in het Kanaal bij het eiland Wight.
26/10 07u15  "Twee salons, 16 slaapplaatsen en een radiostudio": Joe-dj’s Sven en Anke starten hun muzikale roadtrip met RegiDeze week pakken Sven Ornelis (47) en Anke Buckinx (40) elke ochtend met een straffe stunt uit. De twee Joe-dj's organiseren een muzikale roadtrip door Vlaanderen en nemen Niels Destadsbader, Milow, Natalia, Regi en Bart Kaëll mee op hun tourbus. De luisteraars bepalen zelf de route én wie er thuis op een exclusief en coronaproof concert wordt getrakteerd. “Een beetje zoals bij Romeo en Julia: optreden op de stoep of onder het balkon.”
26/10 07u15  OVERZICHT. Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingen, meer dan 4.800 mensen in ziekenhuisTussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames en de opnames op de intensieve zorg blijven toenemen.
26/10 07u15  Tv-programma ‘Free Love Paradise’ nu al spraakmakend: “Altijd die ene partner: voor velen is dat niet meer van deze tijd”Vergeet 'Temptation Island' en 'Love Island', het nagelnieuwe 'Free Love Paradise' gaat nog een stap verder: is het in die eerste twee programma's altijd maar afwachten of er overspel van komt, dan is het in dit 'Paradijs van de Vrije Liefde' ronduit de bedoeling. 'We hebben de zes koppels nooit gedwongen om vreemd te gaan', zegt seksuologe Chloé De Bie (31). 'Maar we hebben hen wel ruimschoots de mogelijkheid geboden.'
26/10 07u15  Cijfers bewijzen: ook zonder lockdown blijven we weer meer in ons kotSinds de regering-De Croo strengere maatregelen aankondigde, lopen de snelwegen, treinen en bussen weer leeg. Ook winkels zien opvallend minder klanten. Alle indicatoren wijzen erop dat we ons gedrag aanpassen - ook zonder lockdown. 'Dat is hoopgevend', zegt viroloog Steven Van Gucht.
26/10 07u15  Marc Van Ranst: “Jambon ontkent het zonlicht”Minister-president Jan Jambon (N-VA) mag het dan wel ontkennen, volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) staat ook het Vlaams coronahuis in brand. Na de uitslaande brand in Wallonië en Brussel, woedt volgens hem ook in Vlaanderen de epidemie in alle hevigheid. Een afwachtende houding is niet langer een optie, klinkt het. “Als Jambon zegt dat het huis nog niet in brand staat, ontkent hij het zonlicht.”
26/10 06u15  Wisselend bewolkt weer met soms brede opklaringen en temperaturen tot 13 gradenNa het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het vandaag overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind tussen 50 en 60 km/u. Aan zee ruimt de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag. Dat meldt het KMI.
26/10 06u15  Van uitgemaakte zaak tot één groot raadsel: de boeren kiezen hun ultieme matchNadat varkensboer Bart uit ‘Boer zkt Vrouw’ zijn ultieme crush Céline vorige week al vond, kiezen David en Tristan vanavond hun 'ware'. Frits, Veerle en Dries wachten nog een weekje, maar voor ons is het al duidelijk: deze vrouwen en heren maken het meeste kans om binnenkort te verhuizen naar de boerderij.
26/10 06u15  OVERZICHT. Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingenTussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames en de opnames op de intensieve zorg blijven toenemen.
26/10 06u15  Amerikaanse peuter (3) schiet zichzelf per ongeluk dood op eigen verjaardagsfeestjeEen Amerikaanse peuter heeft zichzelf dodelijk verwond op zijn eigen verjaardagsfeestje. Het jongetje, dat net 3 jaar was geworden, vond het wapen van een familielid en schoot zichzelf er per ongeluk mee in de borst.
26/10 06u15  LIVE. Honderden agenten thuis door corona - Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingenDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
26/10 05u15  Fourniret en ex naar Ville-sur-Lumes in onderzoek naar moord op Estelle MouzinSeriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier worden vanmiddag naar het Franse Ville-sur-Lumes gebracht, nabij Charleville-Mézières en niet ver van de Belgische grens. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het dossier. De verplaatsing kadert in het onderzoek naar de moord op het Franse meisje Estelle Mouzin in 2003. Vier maanden geleden bleven pogingen om het lichaam van het kind te vinden zonder resultaat.
26/10 05u15  Academici naar rechter tegen avondklok: “Hoort niet in een democratische samenleving”Een jurist en een wetenschapsfilosofe trekken naar de Raad van State om de avondklok in ons land aan te vechten. Niet omdat ze niet geloven in het coronavirus of uit financieel belang, maar omdat ze zich grote zorgen maken over het respect voor onze grondwet. “Dit is heel gevaarlijk. Grondrechten die je prijsgeeft, krijg je zelden nog terug.”
26/10 05u15  AB-InBev en Duvel-Moortgat niet eens met sluiting cafés en restaurants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”De hele wereld drinkt ons goudgele gerstenat, maar in eigen land staan de tapkranen toe. Eén week na de drooglegging van bierland België spreken horecadirecteur Pieter Anciaux (30) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe (40) van Duvel-Moortgat klare taal. 'De staat een proces aandoen, heeft geen zin. Maar laat ons de volgende keer beslissen op basis van data, want de horeca verdient het niet telkens het kind van de rekening te zijn.'
26/10 05u15  ‘Free Love Paradise’ nu al spraakmakend: “Altijd die ene partner: voor velen is dat niet meer van deze tijd”Vergeet 'Temptation Island' en 'Love Island', het nagelnieuwe 'Free Love Paradise' gaat nog een stap verder: is het in die eerste twee programma's altijd maar afwachten of er overspel van komt, dan is het in dit 'Paradijs van de Vrije Liefde' ronduit de bedoeling. 'We hebben de zes koppels nooit gedwongen om vreemd te gaan', zegt seksuologe Chloé De Bie (31). 'Maar we hebben hen wel ruimschoots de mogelijkheid geboden.'
26/10 05u15  Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”Ze wonen in een straat die Little Bear Road heet en dat illustreert hoe Larry Forney (66) en Eva Top (54) in Idaho leven. Tussen de beren en poema’s, met matig internet en geen huis in de omtrek te zien. Idaho is een beetje ruw, mannen drinken er bier, klieven er hout en schieten met een geweer. Hier wordt Trump gestemd, of wat dacht u? “Vlamingen hebben geen idee hoe het leven hier is.”
26/10 05u15  De zaak van 1,9 miljard: Marc Coucke en Perrigo vechten conflict uitHeeft miljardair Marc Coucke (55) bedrog gepleegd toen hij zijn bedrijf Omega Pharma aan farmareus Perrigo verkocht? Over deze vraag buigen drie topadvocaten zich vanaf vandaag. Perrigo eist liefst 1,9 miljard euro. Maar of de multinational dat volledige bedrag ook zal krijgen, is heel twijfelachtig.
26/10 05u15  Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VSMijn agenda is meer dan gevuld met het opvolgen van de coronacrisis, hier in de VS. De meestgelezen kranten hier zijn de zaterdagedities. Wat hebben die voor één keer allemaal gemeen? Hun titels op de eerste pagina: 'Covid-19', en het snel toenemende aantal besmettingen in zo goed als alle Amerikaanse staten. Ik lees commentaren waarin verwezen wordt naar Europa, waar het ene na het andere land de maatregelen serieus verstrengt. 'Als het daar druppelt, gaat het hier in de VS snel regenen', lees ik. Het is een waarschuwing aan de lezers. Het wordt een donkere winter.
26/10 05u15  Ook zonder lockdown blijven we weer meer in ons kotSinds de regering-De Croo strengere maatregelen aankondigde, lopen de snelwegen, treinen en bussen weer leeg. Ook winkels zien opvallend minder klanten. Alle indicatoren wijzen erop dat we ons gedrag aanpassen - ook zonder lockdown. 'Dat is hoopgevend', zegt viroloog Steven Van Gucht.
26/10 05u15  LIVE. Honderden agenten thuis door corona - Farma- en chemiesector blijft aanwervenDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
26/10 04u15  Senaat VS stemt over benoeming opperrechter BarrettDe Amerikaanse Senaat stemt vandaag over de benoeming van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. Na goedkeuring is Barrett de opvolger van de overleden opperrechter Ruth Bader Ginsburg.
26/10 04u15  LIVE. Al 460 mensen op zwarte lijst Delta Air Lines wegens weigeren mondmasker - Farma- en chemiesector blijft aanwervenDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
26/10 04u15  Nu al meer vervroegd gestemd voor presidentsverkiezingen VS dan in 2016Er is nu al meer vervroegd gestemd, per brief of persoonlijk, voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november dan bij de vorige verkiezingen in 2016. Dat blijkt uit een onafhankelijke studie van een onderzoekscentrum van de universiteit van Florida.
26/10 02u15  “Grote meerderheid Chilenen stemt voor wijziging Pinochets grondwet”De Chileense bevolking heeft in grote meerderheid voor een nieuwe grondwet gestemd. Dat blijkt uit de eerste uitslagen die door de kiescommissie bekend zijn gemaakt.
26/10 02u15  Litouwse christendemocraten winnen parlementsverkiezingenDe christendemocraten in Litouwen hebben de parlementsverkiezingen gewonnen. De conservatieve oppositiepartij heeft na de tweede ronde samen met twee liberale partijen een meerderheid in de 141-koppige Seimas, zoals het parlement word genoemd, en gaat een regering vormen.
26/10 01u15  Al 460 mensen op zwarte lijst Delta Air Lines wegens weigeren mondmaskerHonderden mensen zijn niet meer welkom op vluchten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines, nadat ze weigerden om een mondmasker te dragen aan boord. Dat heeft het bedrijf in een mededeling aan zijn personeel laten weten, zo meldt CNN vandaag. Het gaat ondertussen al om 460 mensen.
26/10 01u15  Farma- en chemiesector blijft ondanks coronacrisis aanwervenRuim een kwart van de farma- en chemiebedrijven verwacht in 2020 meer aanwervingen te doen dan aanvankelijk gepland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Jobbarometer waarmee sectorfederatie essenscia Vlaanderen peilt naar de tewerkstellingstrends in de sector.
26/10 00u15  Marc Van Ranst richt zich tot verenigingen: “Best alle activiteiten uitstellen”Viroloog Marc Van Ranst richt zich in een tweet tot verenigingen en geeft daarbij een niet mis te verstane boodschap mee. “Jullie bijdrage aan het sociaal weefsel in ons land is cruciaal”, zegt Van Ranst. Maar in de huidige situatie kunnen jullie best alle activiteiten uitstellen.”
25/10 23u15  Luxereis van blogger (26) uit Brussel blijkt betaald met verkoop van kinderpornoEen 26-jarige blogger uit Brussel is in Australië veroordeeld omdat hij online kinderpornografisch materiaal te koop aanbood. Met de opbrengst financierde Bryan L.(26) zijn luxueuze wereldreis, waarvan hij regelmatig foto’s deelde met zijn 17.000 volgers op Instagram.
25/10 21u15  Onze reporter ging zaterdagavond toch op restaurant, en overtrad daarbij geen enkele coronamaatregelLekker uit eten, dat is er in deze semilockdown niet meer bij. En toch ging reporter DIETERT BERNAERS zaterdagavond op restaurant. Hij overtrad daarbij geen enkele coronamaatregel, én hij was niet alleen.
25/10 20u15  Erika Vlieghe vreest dat zorgsysteem kan omvallen: “Nood aan drastische maatregelen in Vlaanderen”Professor Erika Vlieghe vindt dat er ook in Vlaanderen snel drastische coronamaatregelen moeten worden genomen. “In deze fase van de epidemie hebben we nood aan heel drastische, radicale en eenvoudige maatregelen om het virus geleidelijk weer onder controle te krijgen.” Als dat niet snel gebeurt, vreest Vlieghe dat ons zorgsysteem kan kapseizen, zegt de infectiologe zondag aan de VRT.
25/10 19u15  Herfstvakantie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van RanstDe herfstvakantie voor het onderwijs in Vlaanderen wordt dan toch verlengd tot en met 11 november. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november. Viroloog Marc Van Ranst reageerde in VTM NIEUWS op de beslissing. Hij vindt het een goed idee.
25/10 19u15  Libische olietanker vaart urenlang zigzag voor Britse kust nadat er verstekelingen aan boord worden gevondenDe Britse politie heeft bevestigd dat ze zondag bezig is met een incident aan boord van een olietanker op het Kanaal voor de kust van het eiland Wight, zo heeft het Britse persbureau Press Association gemeld. Het gaat niet om een kaping zoals eerst gemeld door sommige bronnen, zei het advocatenkantoor Tatham & Co namens de eigenaars van het schip. Het kantoor bevestigde dat er verstekelingen aan boord waren. Sky News meldde dat een zestal verstekelingen waren ontdekt.
25/10 18u15  Koufront met lokaal tot 1 meter sneeuw trekt over de AlpenAfgelopen week was het nog zeer zacht in de Alpen maar vanaf de maandag slaat de winter toe. Een actief koufront trekt van west naar oost over met over de hele Alpen sneeuw, lokaal zelfs tot 1 meter. De sneeuwgrens daalt daarbij tot onder 2000 meter.
25/10 18u15  ‘Incident’ op olietanker voor Britse kust: “mogelijk poging tot kaping”De Britse politie heeft bevestigd dat ze zondag bezig is met een incident aan boord van een olietanker op het Kanaal voor de kust van het eiland Wight, zo heeft het Britse persbureau Press Association gemeld. In sommige onbevestigde berichten is sprake van een poging tot kaping.
25/10 18u15  Viroloog Steven Van Gucht roept op: “Blijf thuis, de komende dagen worden doorslaggevend”Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven, want de komende dagen worden doorslaggevend. Dat zegt Van Gucht aan persdienst Belga. De cijfers blijven intussen dramatisch: tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor.
25/10 18u15  ASSISEN. De moord met het antieke revolvertje: één héél klein kogeltje en Isabelle was doodVoor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.
25/10 17u15  EU veroordeelt uitspraken van Erdogan over Macron: “Onacceptabel"EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de Franse president Emmanuel Macron als 'onacceptabel' veroordeeld. Borrell riep Turkije in berichten op Twitter op 'te stoppen met deze gevaarlijke neerwaartse spiraal van confrontatie'.
25/10 17u15  Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”
25/10 17u15  Doen ‘overwerkte’ Belgische labo’s coronatesten voor Nederlandse overheid? De waarheid is genuanceerderEr ontstond dit weekend op sociale media ophef over het feit dat Belgische labo’s coronatesten zouden analyseren voor de Nederlandse overheid. En dat terwijl België zijn teststrategie wijzigde om onder meer de druk in de labo’s te verlichten. De waarheid is genuanceerder.
25/10 17u15  CD&V vraagt maatregelen voor Brussels openbaar vervoerDat Brussel strengere coronamaatregelen invoert, is volgens oppositiepartij CD&V een goede zaak. Maar de partij dringt aan op maatregelen rond het openbaar vervoer. 'In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden', zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.
25/10 16u15  Paus zal 13 nieuwe kardinalen benoemen: voor het eerst ook een Afro-AmerikaanPaus Franciscus heeft vandaag aangekondigd dat hij de komende maand dertien nieuwe kardinalen zal creëren, onder wie voor het eerst een Afro-Amerikaan.
25/10 16u15  TV TIPS. Amoureuze stress bij Junior Planckaert en wie kraakt de Code van Coppens dit keer als eerste?In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
25/10 16u15  OVERZICHT. Dit zijn alle nieuwe coronamaatregelen in Vlaanderen, Brussel en WalloniëSinds vrijdag zijn over heel het land heel wat nieuwe maatregelen getroffen om de grote verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vrijdag werden de maatregelen voor cultuur, sport en vrije tijd voor het hele land aangescherpt, terwijl in Wallonië en Brussel nog strengere maatregelen werden ingevoerd. Vlaanderen besliste om, naast de strengere federale maatregelen, voorlopig geen andere verstrengingen door te voeren. Wij zetten alle maatregelen per regio op een rijtje.
25/10 16u15  Echtpaar stapt samen uit het leven bij het graf van hun zoon (26): “Rouwen kent geen eindpunt”Op het kerkhof in Aalst zijn zaterdagochtend twee lichamen gevonden aan een graf. Een bejaard echtpaar had besloten om uit het leven te stappen, bij het graf van hun zoon. “Rouwen kent geen eindpunt. Zij wilden terug bij hun zoon zijn”, zegt psychotherapeute Lies Scaut.
25/10 16u15  Handelsgesprekken tussen Britten en EU verlengd tot woensdagDe gesprekken over een handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie worden verlengd tot en met woensdag. Dat heeft een Britse regeringsfunctionaris tegen het persbureau Bloomberg gezegd.
25/10 15u15  Spaanse regering roept sanitaire noodtoestand uit tot mei 2021De Spaanse regering heeft de sanitaire noodtoestand uitgeroepen over gans het grondgebied. Met uitzondering van de Canarische Eilanden komt er een nachtelijk uitgaansverbod. Dat heeft premier Pedro Sanchez aangekondigd. De noodtoestand zal duren tot begin mei 2021.
25/10 15u15  Nieuwe trend op TikTok: niet ‘gepakt’ worden tijdens avondklok. Van Ranst: “Asociaal”Dat sommigen bewust de avondklok aan hun laars lappen, bewijzen beelden van een nieuwe uitdaging die circuleert op de razend populaire video-app TikTok. Het doel van de uitdaging? Tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends door de straten dolen zonder daarbij ‘gepakt te worden' door de politie. “Daar is maar één woord voor”, aldus viroloog Marc Van Ranst. “Asociaal.”
25/10 14u15  Nieuwe trend op TikTok: niet 'gepakt' worden tijdens de avondklokDat sommigen bewust de avondklok aan hun laars lappen, bewijzen beelden van een nieuwe uitdaging die circuleert op de razend populaire video-app TikTok. Het doel van de uitdaging? Tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends door de straten dolen zonder daarbij ‘gepakt te worden' door de politie. “Daar is maar één woord voor”, aldus viroloog Marc Van Ranst. “Asociaal.”
25/10 14u15  ASSISEN. De moord met het antieke pistooltje: één héél klein kogeltje en Isabelle was doodVoor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.
25/10 14u15  Voorlopig geen verstrengingen in Vlaanderen, Jambon: “Eerst effect maatregelen afwachten”Terwijl Wallonië en Brussel strengere maatregelen nemen, wil Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) eerst het effect van de huidige maatregelen afwachten. Als die toch onvoldoende effect zouden hebben, wil Jambon wel “bijsturen”. “We moeten ons door de cijfers laten leiden”, benadrukt Jambon in VTM NIEUWS.
25/10 14u15  Vlaams anesthesist ziekenhuis Moeskroen trekt aan alarmbel: “We staan aan de rand van implosie”Wim Bruyneel, een Vlaams anesthesist in het ziekenhuis van het Henegouwse Moeskroen, uitte dit weekend zijn bezorgdheid over de situatie in de ziekenhuizen. Volgens hem verwacht het Moeskroense ziekenhuis tegen volgende week zo’n 160 opgenomen coronapatiënten, en dat is ruim boven de opnamepiek van de eerste besmettingsgolf eerder dit jaar.
25/10 13u15  400 besmettingen bij het Belgische leger, 750 anderen in quarantaineHet leger telt 400 besmette personeelsleden en 750 anderen zijn in quarantaine geplaatst. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bekendgemaakt in het RTL-TVI-programma 'C'est pas tous les jours dimanche'. Het gaat om 1,5 procent van het totale aantal personeelsleden.
25/10 13u15  Tom Barman is ook fotograaf: “Als ik foto’s ga schieten, ben ik op rooftocht”We kenden hem al als muzikant en filmmaker, maar tegenwoordig mag je Tom Barman (48) ook fotograaf noemen: dit weekend opent de frontman van dEUS in Antwerpen zijn eerste tentoonstelling en brengt hij het boek ‘Hurry Up And Wait’ uit, een selectie van zijn werken. “In de fotografie voel ik opnieuw wilde frisheid, de opwinding van debuteren.”
25/10 13u15  Gezondheidseconoom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstboodschappen en de verkeerde maatregelen zijn het probleem"Of er te veel naar hem werd geluisterd, en te weinig of te laat is ingegrepen. Dat werd bij de Zevende Dag op één gevraagd aan gezondheidseconoom Lieven Annemans (56), naar aanleiding van de beangstigende coronacijfers. De gezondheidseconoom pleitte in september nog vurig voor het versoepelen van enkele coronamaatregelen, omdat we ons dat konden “permitteren” zei hij toen. Nochtans waren de cijfers op dat moment ook al aan het stijgen.
25/10 12u15  “MGM overwoog serieus nieuwe Bond aan streaming te verkopen”Producent MGM heeft serieus overwogen de geplaagde nieuwe Bond-film ‘No Time To Die’ aan een streamingplatform te verkopen. Onder meer Netflix en Apple zouden interesse hebben gehad en een bod van 600 miljoen dollar (zo'n 505 miljoen euro) hebben overwogen. Het plan is nu van de baan: de bedoeling is dat de film in april alsnog in de bioscopen uitkomt.
25/10 12u15  Topman Internationaal Atoomagentschap heeft vragen bij kernuitstapZonder kerncentrales wordt het moeilijk om de klimaatakkoorden van Parijs te halen. Dat zegt de topman van het Internationaal Atoomagentschap IAEA. Heel wat landen, waaronder België, willen echter af van kernenergie.
25/10 12u15  Was Lily James ook de oorzaak van breuk tussen Armie Hammer en echtgenote? “Hij genoot ervan”Het lijkt erop dat actrice Lily James (31) een voorkeur heeft voor getrouwde mannen. Een dikke week nadat foto’s opdoken waarop te zien is dat ze het wel heel gezellig maakte met de getrouwde Dominic West (51), komt uit dat ze op de set van Netflix-reeks ‘Rebecca’ flirtte met Armie Hammer (34). Hij is ondertussen gescheiden, nadat z'n echtgenote seksueel getinte berichtjes vond. Dat schrijft The Daily Mail.
25/10 12u15  NASA deelt “spannend nieuw weetje” over de maanHet Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zal morgen (maandag 26 oktober) een “spannend nieuw weetje” over de maan delen. In een persbericht delen ze alvast dat het nieuwe weetje gebaseerd is op nieuwe resultaten van het Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), een project van de NASA en de Duitse lucht- en ruimtevaartorganisatie DLR.
25/10 12u15  Opnames ‘De Mol’ succesvol afgerond: nieuw seizoen komend voorjaar op tvFans van ‘De Mol’ kunnen alvast beginnen aftellen. In het voorjaar zal het nieuwe seizoen te zien zijn op VIER nadat de opnames succesvol afgerond zijn. Dat vertelt presentator Gilles De Coster (39) in De Zondag.
25/10 12u15  LIVE. Verstrengingen in Vlaanderen? “Eerst effect van huidige maatregelen afwachten”, zegt Jan Jambon - Nederlandse politie legt feest met 300 bezoekers stilDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig nog niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
25/10 11u15  Mannen over hun wijkende haarlijn: “Naar de kapper ga ik niet meer. De tijdwinst is fantastisch”Eén man op de twee, jonger dan 35, krijgt te maken met haarverlies. In de meeste gevallen een natuurlijk proces, maar waarom blijft het dan toch zo’n gevoelig thema? “Het voelde alsof een stuk van mijn mannelijkheid verdween.”
25/10 11u15  Petra Lerutte, de voormalige zangeres van Sha-Na, is uitvaartplanner: “Dit is een heel dankbare job”Petra Lerutte (50), de donkerharige helft van de meidengroep Sha-Na, scoorde in de jaren negentig hits met liedjes als ‘Ademloos’, ‘De Orgelman’ en ‘Eviva España’. Vandaag de dag is Petra zelfstandig uitvaartplanner. “Over een carrièreswitch gesproken hé?”
25/10 11u15  Iconische Samsung-baas, die ooit 150.000 gsm’s verbrandde, overledenDe rijkste en machtigste industrieel van Zuid-Korea, Lee Kun-hee, is op 78-jarige leeftijd overleden. De man die van Samsung Electronics een gigantisch wereldwijd telecombedrijf maakte, stierf vandaag in een ziekenhuis in Seoel.
25/10 11u15  Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftienduizend mensen”Bij ons zijn alle pretparken verplicht dicht, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. Hoe verantwoord is dat? “Het is ook belangrijk dat mensen in deze vervelende tijd even hun zorgen kunnen vergeten.”
25/10 11u15  LIVE. Nederlandse politie legt feest met 300 bezoekers stil: "Waar zijn jullie mee bezig?" - Opnamestop in H. Hartziekenhuis MolDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig nog niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
25/10 10u15  Speervisser (59) vecht voor z’n leven na haaienaanval in Great Barrier ReefEen 59-jarige man verkeert in kritieke toestand nadat hij door een haai werd aangevallen in het Groot Barrièrerif voor de kust van de Australische stad Townsville. Dat melden de hulpdiensten.
25/10 10u15  Topmannen Facebook en Twitter op het matje geroepen door de Senaat voor het blokkeren van kritisch artikel over BidenTwittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook zullen na de Amerikaanse verkiezingen in de Senaat verschijnen om vragen te beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Voorzitter Lindsey Graham van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken heeft dat bekendgemaakt.
25/10 10u15  Michaël Pas over zijn huwelijk: “Ik heb mijn ouders heel hard doen schrikken”Twee jaar geleden stapte acteur Michaël Pas (54) in het huwelijksbootje. Niet omwille van de romantiek, maar wel uit zakelijke overwegingen. Dat vertelt hij in ‘De Rotonde’ op Radio 2. Al kwam er toch - onverwacht - wat romantiek aan te pas.
25/10 10u15  Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “We geloven dat het verantwoord is”Bij ons zijn alle pretparken verplicht op slot, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. Hoe verantwoord is dat? “Het is ook belangrijk dat mensen in deze vervelende tijd even hun zorgen kunnen vergeten.”
25/10 10u15  Unizo: "Meer dan 11.000 Vlamingen stampten tijdens lockdown een eigen zaak uit de grond”Ondanks de coronacrisis en de lockdown hebben meer dan 11.000 Vlamingen in de lockdown-maanden maart, april en mei een eigen zaak opgestart. Dat blijkt uit cijfers van ondernemersorganisatie Unizo, die berichtgeving van De Zondag daarover corrigeert.
25/10 09u15  Nederland nadert grens van 300.000 besmettingen: 100.000 nieuwe gevallen erbij in twee wekenHet duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt.
25/10 09u15  Adele grapt over gewichtsverlies in eerste televisieoptreden in drie jaarVoor het eerst in drie jaar is zangeres Adele (32) nog eens op televisie verschenen, als gastpresentator van het tv-programma ‘Saturday Night Live’. Daar grapte ze onder meer over haar indrukwekkende gewichtsverlies en bedankte ze politica Sarah Palin (56) voor haar Amerikaanse doorbraak.
25/10 09u15  Ondanks ‘favorietje’ Hanne: An-Sofie uit ‘Boer zkt Vrouw’ blijft voor Frits strijdenDat boer Frits (23) al vanaf het prille begin een boon heeft voor Hanne is géén geheim. Hij noemde haar zelfs zijn favorietje. Maar nadat de kippenkweker Lise naar huis stuurde, klikt het ook steeds beter met An-Sofie (23). “Ik had me evengoed het derde wiel aan de wagen kunnen voelen, maar Frits gaf me oprechte aandacht”, zegt An-Sofie uit ‘Boer zkt Vrouw’ nu in TV Familie. “En ja, ik wil voor hem strijden. Tot het bittere einde. Misschien kan het tij nog keren, hé!”
25/10 09u15  Concertreeks met Natalia en Bart Peeters na première stopgezetDe concertreeks ‘Zoolala’ had een opstekertje moeten zijn in coronatijden. Niet alleen voor de meer dan 4.000 mensen die een kaartje hadden gekocht, maar ook voor de Zoo van Antwerpen, die een financieel steuntje in de rug zou krijgen dankzij de concerten. Alleen werd de concertreeks meteen na de première zaterdag stopgezet. Dat schrijft het Nieuwsblad.
25/10 09u15  Nu al 24 doden, vooral studenten, bij aanslag van IS in KaboelEen zelfmoordterrorist heeft zichzelf gisteren opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het dodental is inmiddels naar 24 gestegen. Er vielen ook 57 gewonden. Bij de aanslag kwamen vooral studenten op. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft het bloedbad opgeëist.
25/10 09u15  Opnames nieuw seizoen ‘De Mol’ al achter de rug: “Geen evidentie in deze onzekere tijden”Fans van ‘De Mol’ kunnen alvast beginnen aftellen. In het voorjaar zal het nieuwe seizoen te zien zijn op VIER. Dat vertelt presentator Gilles De Coster (39) in De Zondag.
25/10 09u15  Verhuizen mag, ook in code roodDe Vlaamse regering heeft de kleurencodes voor het Vlaams woonbeleid goedgekeurd. Dat meldt minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Aan de hand van de kleuren moet duidelijk worden wat mag en niet mag voor de woonsector. Verhuizen mag alvast altijd, zo blijkt.
25/10 09u15  Duo rijdt met explosief materiaal rond bij SchipholDe Nederlandse politie heeft vanochtend bij Schiphol twee mensen aangehouden nadat in hun auto explosief materiaal is gevonden.
25/10 09u15  LIVE. Gemiddeld bijna 12.000 besmettingen per dag - Opnamestop in H. Hartziekenhuis MolDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig nog niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
25/10 08u15  OVERZICHT. Gisteren bijna 600 nieuwe coronapatiënten opgenomen in ziekenhuisTussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Gisteren werden 590 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
25/10 08u15  LIVE. Gemiddelde bijna 12.000 besmettingen per dag - Opnamestop in H. Hartziekenhuis MolDe coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig nog niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
25/10 07u15  Treinverkeer weer normaal na aanrijding in HasseltHet treinverkeer tussen Hasselt en Diest rijdt vanochtend weer normaal, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Gisteren vond in Hasselt een aanrijding plaats tussen vier goederenwagons en een reizigerstrein.
25/10 07u15  OVERZICHT. In één dag bijna 600 nieuwe coronapatiënten opgenomen in ziekenhuisTussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Gisteren werden 590 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
25/10 06u15  Inwoners Chili stemmen over nieuwe grondwet in historisch referendumDe inwoners van Chili spreken zich vandaag uit over een nieuwe grondwet tijdens een historisch referendum. De huidige grondwet is nog een overblijfsel uit de dictatuur van Augusto Pinochet. Normaal moest het referendum in april al plaatsvinden, maar omwille van de coronacrisis werd het uitgesteld naar 25 oktober.
25/10 06u15  Vlamingen met gezichtsafwijkingen roepen op om 'normaal' te doen tegen hen: "Staar niet naar ons, maar vraag: 'Wat heb je?'"En als we nu eens 'normaal' zouden doen tegen mensen die er anders uitzien? In een groot-scheepse mediacampagne riepen personen met gezichtsafwijkingen op om te stoppen met staren. Alvast deze vier steken hun nek uit en vertellen over het leven als je 'anders' bent. Over bekeken worden, gefluister achter je rug, buitengesloten worden. 'Benieuwd waarom we er zo raar uitzien? Vraag het gewoon.'
25/10 06u15  Unizo: "1.750 mensen stampten tijdens lockdown een eigen zaak uit de grond”Ondanks de coronacrisis hebben de afgelopen maanden toch nog duizenden mensen de sprong naar het ondernemerschap gewaagd. Dat blijkt uit cijfers van Unizo, waarover De Zondag bericht.
25/10 06u15  LIVE. Gemiddelde bijna 12.000 besmettingen per dag. Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
25/10 05u15  INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.
25/10 04u15  Samsung-voorzitter Lee Kun-hee overledenDe voorzitter van Samsung Electronics, Lee Kun-hee, is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zuid-Koreaanse groep in een mededeling.
25/10 03u15  Lichamen van zeven verstekelingen aangetroffen in container na reis van drie maandenZeven lichamen in verregaande staat van ontbinding zijn vrijdag aangetroffen tussen een lading kunstmest die drie maanden geleden vanuit Servië naar Paraguay werd verstuurd. Dat delen de Paraguayaanse autoriteiten mee.
25/10 02u15  Kernwapenverbod eindelijk in werking, maar België ondertekende verdrag nog steeds nietSinds zaterdag hebben 50 landen het internationale verdrag voor het verbod op kernwapens officieel goedgekeurd, waardoor het verdrag in werking treedt. Dat gebeurt over 90 dagen. De landen die het hebben bekrachtigd, hebben afgesproken om onder andere het gebruik, de ontwikkeling en de opslag van kernwapens te verbieden.
25/10 02u15  Opnieuw tienduizenden mensen op straat tegen Netanyahu in IsraëlOp honderden plaatsen in Israël, zoals in Tel Aviv en Jeruzalem, zijn gisteren tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen premier Benjamin Netanyahu. Het is de achttiende week op rij dat er manifestaties zijn. De politie arresteerde zes mensen in Tel Aviv, meldt een woordvoerder.
25/10 01u15  LIVE. 45.000 besmettingen op één dag in Frankrijk. Opnamestop in H. Hartziekenhuis Mol• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
25/10 00u15  Obama: “Trump verknoeide coronabeleid totaal”Oud-president Barack Obama vindt dat zijn opvolger Donald Trump totaal heeft gefaald in zijn aanpak van de corona-epidemie. 'Het idee dat het Witte Huis iets anders heeft gedaan dan dit ding volledig verkloten is nonsens', zei hij in Miami op campagne voor zijn toenmalige vicepresident, de Democratische kandidaat Joe Biden.
24/10 23u15  Topfiguur al-Qaida gedood in AfghanistanAfghaanse veiligheidstroepen hebben bij een operatie in de oostelijke provincie Ghazni een topman van terreurbeweging al-Qaida gedood. Abu Muhsin al-Masri stond op de lijst van meest gezochte personen van de Amerikaanse FBI.
24/10 23u15  Meer dan 120 arrestaties bij Poolse protesten tegen inperking abortusDe Poolse politie heeft meer dan 120 mensen aangehouden bij demonstraties tegen nieuwe beperkingen op abortus. Voor de derde dag op rij gingen mensen de straat op om te protesteren tegen die beperkingen.
24/10 22u15  Zeker acht kinderen doodgeschoten in school KameroenZeker acht kinderen zijn doodgeschoten of met machetes om het leven gebracht in een school in Kameroen, melden de Verenigde Naties. Twaalf kinderen raakten zwaargewond en zijn naar ziekenhuizen gebracht.
24/10 21u15  Gouverneur van Luik neemt bijkomende maatregelenWaarnemend gouverneur van de provincie Luik, Catherine Delcourt, heeft vandaag drie politiebevelen uitgevaardigd ter aanvulling van de federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Het gaat om maatregelen inzake uitgaansverbod, handel en evenementen, die werden besloten na een vergadering van de provinciale crisiscel en na overleg met de vertegenwoordigers van de 84 burgemeesters van de provincie.
24/10 21u15  Zes kinderen doodgeschoten in school KameroenZeker zes kinderen zijn doodgeschoten in een school in Kameroen. Ten minste dertien kinderen raakten zwaargewond, melden de autoriteiten in het zuidwestelijke Engelssprekende departement Meme. Wie er heeft geschoten in de particuliere school is onduidelijk. De aanval is niet opgeëist.
24/10 20u15  Ocean Cleanup maakt zonnebrillen van plastic uit oceaanPlastic dat vorig jaar nog ronddreef op de Grote Oceaan, is omgevormd tot zonnebrillen. Ocean Cleanup, een Nederlands project dat de oceanen schoon wil maken, gaat die verkopen aan mensen die het doel een warm hart toedragen. Zo'n zonnebril kost 199 euro. Van de opbrengsten worden nieuwe schoonmaakacties in de wereldzeeën betaald.
24/10 19u15  Marc Van Ranst wil dezelfde maatregelen over hele land: “Toestand die heel erg lijkt op wat in we maart en april meemaakten”Viroloog Marc Van Ranst wil dat Vlaanderen dezelfde strengere maatregelen neemt als Wallonië en Brussel. Hij pleit bij VTM Nieuws onder andere voor verplicht thuiswerk en het voorkomen van niet-essentiële verplaatsingen.
24/10 19u15  Oproepen tot boycot Franse producten in moslimlanden na toespraak MacronIn verscheidene landen van het Midden-Oosten is zaterdag opgeroepen Franse producten te boycotten, nadat de Franse president Emmanuel Macron had verzekerd dat hij geen afstand zou nemen van de karikaturen van de profeet Mohammed, die verboden zijn in de islam.
24/10 19u15  Minstens 18 doden en 57 gewonden bij aanslag Islamitische Staat in KaboelEen zelfmoordterrorist heeft zichzelf zaterdag opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Minstens achttien mensen zijn omgekomen, zeker dertig anderen raakten gewond. De groep IS (Islamitische Staat) heeft de aanslag intussen opgeëist.
24/10 18u15  Coronateststraat in Nederland beklad en deels vernieldEen straat voor het uitvoeren van coronatests in Breda, in het zuiden van Nederland, is het doelwit geworden van vernielingen en intimidaties. Volgens burgemeester Paul Depla zijn bij de teststraat van de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) borden vernield en is de teststraat beklad. Ook zijn er mensen uitgescholden door lieden die corona een sprookje vinden, aldus Depla.
24/10 18u15  Frankrijk zet gezinsleden van Bosnische vrouw het land uit na mishandelingNa een rechtszaak zijn vijf gezinsleden van een jonge Bosnische moslima uit Frankrijk gezet omdat ze haar haren zouden hebben afgeschoren en hebben geslagen. Ze kwamen tot hun daad nadat de vrouw verliefd was geworden op een jonge christelijke Serviër.
24/10 18u15  Minstens 13 doden en 30 gewonden bij aanslag in KaboelEen zelfmoordterrorist heeft zichzelf zaterdag opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Minstens dertien mensen zijn omgekomen, zeker dertig anderen raakten gewond. De taliban hebben ontkend verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.
24/10 17u15  Kunnen we streven naar een bacterievrije wereld?Door het coronavirus wassen en ontsmetten we onze handen meer dan ooit tevoren. We hopen zo de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Maar is het mogelijk om alle ziektekiemen weg te houden en zo de kans op een ziekte op nul te houden? “Neen', zegt professor Emily Sickbert-Bennett aan Live-Science. “Maar dat is ook niet erg. De meeste microben zijn in feite onschuldig.”
24/10 17u15  24 jaar na origineel herneemt Neve Campbell rol in iconische horrorhit: “‘Scream’-fans lijken wel sekteleden”Neve Campbell (47) verdween negen jaar van het witte doek om tijd te nemen voor haar gezin. Na een aantal kleinere televisieseries vond ze dat het terug tijd was voor een groot project: de Canadese actrice schittert in de Disneyfilm ‘Clouds’. Daarbovenop staat ze op het punt te vertrekken voor de opnames van de satirische horrorfilm ‘Scream 5’, het vijfde deel van de ongelooflijk succesvolle ‘Scream’-filmreeks. Ze stapt opnieuw in de schoenen van de enige echte Sidney Prescott: “Naast mijn rol in ‘Clouds’, zit Sidney constant in mijn hoofd”, vertelde Campbell ons via Zoom.
24/10 17u15  Minstens 10 doden en 20 gewonden bij aanslag in KaboelMinstens tien mensen zijn gedood en twintig anderen gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag zaterdag op een educatief centrum in Kaboel, zo heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.
24/10 16u15  TV TIPS. Tom Barman laat in z’n hoofd kijken en Keanu Reeves haalt z’n innerlijke vechtersbaas bovenIn het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
24/10 15u15  Azerbeidjan: “Beelden executievideo Armeniërs onecht”Is een recente video waarin twee gevangengenomen Armeniërs in de betwiste regio Nagorno-Karabach terechtgesteld worden authentiek? Volgens Azerbeidjan zijn de via sociale media verspreide belden onecht, dit in tegenstelling tot Armenië. De Raad van Europa onderzoekt de mogelijke oorlogsmisdaad, meldt de BBC.
24/10 14u15  Mensen reizen China rond in de hoop experimenteel coronavaccin te krijgenDe zoektocht naar een coronavaccin loopt in verschillende internationale testcentra vlot. Sinds enkele maanden wordt het virus ook toegediend op proefpersoenen. Die testen blijken gegeerd, zo reizen Chinezen van overal ter wereld terug naar hun thuisland in de hoop het proefvaccin ingeënt te krijgen. Dat schrijft CNN.
24/10 13u15  Voormalig Clouseau-lid en manager Bob Savenberg verloor twintig jaar geleden zijn vader: “Pas nu ben ik die klap helemaal te boven”“Je was een rockster”, lachte zijn dochter Jade (13) hem toe, nadat ze tijdens de lockdown een video zag van haar vader ten tijde van Clouseau. Gelijk heeft ze, want Bob Savenberg (58) werd destijds samen met Koen en Kris Wauters bij elk optreden door gillende meisjes opgewacht. Intussen maakt Bob al lang geen deel meer uit van de succesformatie. Toch bleef hij – met succes – werkzaam in het muziekwereldje. Weliswaar achter de schermen én met de moeilijke hindernissen die zijn pad kruisten. Nu staat Bob opnieuw aan de vooravond van een carrièreswitch: hij maakt een comeback als artiest.
24/10 12u15  Door corona genoot Thomas Vanderveken van een extra lang vaderschapsverlof, maar... “Ik krijg soms het gevoel dat ik nooit eens vijf minuten voor mezelf heb”“Vrouwen moeten de dag na hun bevalling al meteen bezoek ontvangen en borstvoeding geven en weer knap en mager zijn. Dat gáát gewoon niet”, zegt Thomas Vanderveken (39). De presentator, die samen met Véronique Leysen (34) twee zoontjes heeft - Otto (3,5) en Isaï (8 maanden) -, neemt zijn vaderrol zéér ter harte. Al is hij blij dat hij nu weer voluit voor zijn tv-werk kan gaan.
24/10 12u15  Familiedrama op kerkhof in Aalst: koppel dood aangetroffen aan graf kindOp het kerkhof in Aalst zijn deze ochtend twee lichamen gevonden van een ouder koppel aan een graf. Mogelijk gaat het om een familiedrama waarbij een ouder koppel zichzelf beroofde van het leven. De hulpdiensten zijn momenteel massaal aanwezig en het onderzoek loopt.
24/10 12u15  “Ik kan geen zuurstof ‘oefenen’”: eerste repetitie ‘The Masked Singers’ viel Aap zwaarDat het voor de Masked Singers helemaal niet makkelijk is om te zingen in zo’n warm pak en masker, bewijst ook Aap. Tijdens de eerste repetitie kreeg ze het nummer ‘Old Town Road’ niet uitgezongen, vertelt ze in ‘Behind The Mask’.
24/10 12u15  Vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen reageren: “Verbaasd dat hij er opnieuw voor kiest om zijn pleidooi via de media te voeren”De vrouwen die zich burgerlijke partij stelden in de zaak tegen Bart De Pauw (52) zijn verontrust dat de televisiemaker de aandacht van de media blijft zoeken. Dat zegt Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in een mededeling.
24/10 12u15  Automonteur neemt binnengebrachte politiecombi om alcohol te kopen in nachtwinkelWaarom staat een combi van een andere politiezone geparkeerd voor een nachtwinkel? Dat wilden agenten in de Luikse stad Seraing donderdagavond weten, zo melden de Sudinfo-kranten.
24/10 11u15  Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend”In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
24/10 11u15  Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het ‘gewone leven’ te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?
24/10 11u15  Wouter Deprez eindigt show door nachtklok met halflege zaalIn Stasegem (West-Vlaanderen) worden de coronamaatregelen strikt nageleefd. Dat mocht komiek Wouter Deprez (45) aan den lijve ondervinden, toen zowat de helft van de toeschouwers voor het einde van de show naar huis vertrokken. Dat vertelt een toeschouwer aan Radio 2.
24/10 11u15  Departementen gezondheid en veiligheid grotendeels gespaard bij begrotingsopmaakDe ministerraad heeft gisteren de begrotingsnotificaties goedgekeurd. Zo zal België voor het eerst sinds 2018 weer een echte begroting kunnen indienen, meldt staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
24/10 10u15  Trump over beruchte rol van zijn advocaat in nieuwe Borat-film: “Ik vind hem niet grappig”De Amerikaanse president Donald Trump is geen fan van Sacha Baron Cohen, de Britse komiek en bedenker van de fictieve Kazachse reporter Borat. In de nieuwste Borat-film krijgt Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York en op dit moment de advocaat van Trump, een ongewilde en wat gênante bijrol.
24/10 10u15  Perrigo eist 1,9 miljard euro van Coucke, arbitrage start maandagDe arbitrageprocedure over de verkoop van Omega Pharma tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo begint maandag. Dat schrijft De Tijd.
24/10 10u15  INTERVIEW. Professor Erika Vlieghe: “Het was voor virologen vechten tegen de bierkaai, en zie waar we nu staan”'We gedragen ons best weer zoveel mogelijk zoals in maart en april', zegt Erika Vlieghe. Voor een totale lockdown pleit de professor infectieziekten niet, maar ze vreest dat de maatregelen die de regering nu genomen heeft nét niet streng genoeg zijn. 'Ze zullen alleen werken als we er ons allemaal heel strikt aan houden.'
24/10 09u15  ‘Bake Off’-winnares Julie werkt als foodproducer voor nieuw seizoen: “Meer stress achter de schermen dan als kandidaat”Twee jaar geleden werd Julie Van den Driesschen (28) tot winnares van ‘Bake Off Vlaanderen’ gekroond. En de show blijft in haar leven: deze zomer werkte de Mechelse mee aan het nieuwe seizoen, als foodproducer. Dat vertelt ze in Het Nieuwsblad.
24/10 09u15  Avondklok in Napels leidt tot straatprotestenHonderden demonstranten in Napels hebben vrijdagavond met de oproerpolitie gekampt bij protesten tegen coronavirusbeperkingen in de Zuid-Italiaanse stad.
24/10 09u15  Nieuwe prinses geboren in AlbaniëAlbanië heeft een nieuwe prinses. Donderdagmorgen om half tien is in het Koningin Geraldine Kraamziekenhuis in Tirana prinses Geraldine geboren, zo heeft het Albaanse hof bekendgemaakt. Moeder en kind maken het goed.
24/10 09u15  Rod Stewart wil mishandelingszaak schikkenRod Stewart (75) en zijn zoon Sean (40) willen een poging doen om de mishandelingszaak waarin de twee zijn verwikkeld, te schikken. Hun advocaat vroeg vrijdag tijdens een hoorzitting via Zoom anderhalve maand de tijd om met de aanklagers te onderhandelen. De rechter stemde daarmee in, melden Britse media.
24/10 09u15  Jennifer Aniston waarschuwt: “Stemmen op Kanye is niet grappig”Net als vele andere Amerikaanse sterren steunt actrice Jennifer Aniston (51) de Democratische presidentskandidaat Joe Biden (77) en zijn 'running mate' Kamala Harris (56). Op Instagram liet Jennifer weten dat ze haar stem al heeft uitgebracht. Ook wil ze haar volgers duidelijk maken dat het niet grappig is om op rapper Kanye West (43) te stemmen.
24/10 08u15  Volledig betegelen van voortuinen straks verboden?In de strijd tegen zowel de toenemende droogte als ernstige wateroverlast, overweegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om in heel Vlaanderen het volledig verharden of betegelen van voortuinen te verbieden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
24/10 08u15  Aap wordt ontmaskerd in ‘The Masked Singer’: “Zo blij dat ik de mensen niets meer moet wijsmaken”En toen kwam de aap uit de mouw. In ‘The Masked Singer’ is Ruth Beeckmans (38) gisteravond ontmaskerd als Aap en mocht ze eindelijk uit haar warme pak kruipen. “Je wilt niet weten hoe hard ik daarin heb gezweet. En dan koos ik er ook nog voor om Aap heel beweeglijk te maken, dus dat maakte het nog erger', lacht de actrice.
24/10 08u15  OVERZICHT. Dramatische cijfers stijgen verder: vrijdag 585 ziekenhuisopnames, dinsdag meer dan 15.400 besmettingenAfgelopen dinsdag is bij 15.432 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen fors verder door blijft stijgen en nu boven de 11.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 585 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren.
24/10 08u15  Meer dan 9.000 mensen kochten ticket voor online theater van James Cooke: “Een opsteker voor ons personeel na zes maanden zonder inkomsten”De test is geslaagd. Meer dan 9.000 mensen kochten een ticket voor de onlineversie van James Cooke (35) zijn bekende ‘Assisen’-theaterreeks. Genoeg voor zijn productiehuis om uit de kosten te geraken én opnieuw te investeren in een vervolg - in de kerstperiode start een tweede online assisenverhaal. “Een opsteker na zes maanden zonder inkomsten.”
24/10 08u15  LIVE. Recordaantal van 80.000 nieuwe dagelijkse besmettingen in VS - J&J hervat weldra klinische proeven• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
24/10 07u15  Vliegtuig Amerikaanse marine stort neer in woonwijk: twee dodenIn de Amerikaanse staat Alabama is een trainingsvliegtuig van de marine neergestort. Het toestel crashte in een woning in het plaatsje Foley, in de buurt van de havenstad Mobile aan de Golf van Mexico. Beide inzittenden van het trainingstoestel van het type T-6B Texan II kwamen om het leven, zo heeft de marine bevestigd.
24/10 07u15  Help de horeca. HLN bundelt alle takeaway in jouw buurtSinds maandag houden alle horecazaken een maand verplicht de deuren dicht. Voor alle brasseries, cafés en restaurants die een tweede keer getroffen worden door de coronacrisis, wil 'Het Laatste Nieuws' iets terugdoen: met 'Help de Horeca' geven we een gratis platform aan horecazaken die overschakelen op takeaway, zowel in de krant als op HLN.be.
24/10 06u15  Greet De Keyser telt af: “Bezoeken aan staten van Trump en Biden tellen meer dan dubbel tijdens laatste sprint”De laatste rechtstreekse confrontatie tussen beide kandidaten is achter de rug, nu start de rechte weg naar verkiezingsdag. Voor mij betekent het de laatste lange nacht met rechtstreekse verslaggeving tot 3 november. Terwijl ik dit schrijf, zit ik in een Uber naar de luchthaven van Nashville. Het zal in de late avond zijn voor ik terug thuis ben. Ondertussen zijn de kandidaten alweer op campagne. President Trump heeft, opvallend, de staat Florida gekozen. Het is en blijft een strijdstaat waar beide kandidaten nek aan nek strijden. Joe Biden kiest het coronaveilige pad en zal een toespraak over de stijgende coronabesmettingen houden in zijn thuisbasis Delaware. Als ik Nashville verlaat, worden in verschillende gemeenten hier de maatregelen verstrengd en wordt het dragen van een mondmasker er verplicht. Met de uitbreiding van de coronacrisis op de achtergrond wordt dit onderwerp zeker belangrijker vooraleer de verkiezingen achter de rug zijn. Dat is geen goed nieuws voor president Trump. Daarom is de invloed van het debat belangrijk.
24/10 06u15  Carl Devos: “De opeenstapeling van allerlei beperkingen voelt al aan als een lockdown”Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
24/10 06u15  Freddy (57) was al twee keer slachtoffer van uitgestelde ingrepen: “Nog maanden wachten met pijn in heup”Nu ziekenhuizen zich voorbereiden op het ergste moeten alle niet-dringende ingrepen worden uitgesteld. Voor Freddy Dygardein (57) uit Oostende is dat al de tweede keer. Nadat corona er in maart voor zorgde dat zijn schouderoperatie niet kon doorgaan, overkomt hem nu hetzelfde met een heupingreep. In de plaats van een nieuwe heup, aanstaande dinsdag, wacht hem nu een winter vol pijn.
24/10 06u15  Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"'In maart hadden we geen maskers en geen beschermende pakken. Nu hebben we ze, maar geen mensen genoeg om ze aan te trekken.' Het brandt in Luik: de drie grote ziekenhuizen liggen vol, vol, vol. Maar vooral: 20% van het zorgpersoneel is ziek uitgevallen - ze hebben zelf corona gekregen, of zijn compleet uitgeblust na de eerste golf dit voorjaar. 'We dreigen het Bergamo aan de Maas te worden, ja. Je kan in Luik maar beter geen ongeluk krijgen en naar het ziekenhuis moeten dezer dagen.'
24/10 06u15  LIVE. Meer dan 11.000 dagelijkse besmettingen. J&J hervat weldra klinische proeven• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
24/10 05u15  Paulette was 16 tijdens WOII: "Liever de oorlog dan corona, toen was er tenminste nog sociaal contact"Ze vormen de beide uiteinden van een viergeslacht. Tussen hen ligt bijna een gemiddeld mensenleven. Maar toch delen Paulette Deprez (volgende week 91) en Fran Van Houdenhove (16) hetzelfde momentum. De ene was zestien in WOII, de andere ís zestien in de coronacrisis. Dubbelgesprek tussen overgrootmoeder en achterkleindochter over even verwarrende tienertijden: 'Tijdens de oorlog was er tenminste nog sociaal contact', zegt overgrootmoeder Paulette ferm.
24/10 05u15  Jeugd mag nog voetballen, maar goesting ebt wegWoelige tijden voor het jeugdvoetbal: vorig weekend gingen 665 matchen niet door. Heel wat ouders zagen het niet meer zitten om hun kind te laten opdraven: bang voor besmetting, geen kans om te douchen... Nu de richtlijnen zijn verstrengd, regent het allicht nog méér afzeggingen. Er gaan steeds meer stemmen op om ook de jeugdcompetities stil te leggen.
24/10 05u15  "200 toeschouwers? Daar verdienen we zelfs geen boterham mee": ‘goed nieuws’ Jambon bezorgt cultuursector kater200 toeschouwers, zonder uitzondering. Die - zoveelste - harde noot krijgt de cultuursector te kraken. Het is vooral een kaakslag voor de grote spelers, die de afgelopen weken hemel en aarde bewogen om volgens de regels volk te kunnen ontvangen. 'Alles was net klaar om coronaproof te werken.'
24/10 05u15  INTERVIEW. Professor Erika Vlieghe: "Eerste lockdown was een botte bijl, maar hij was tenminste duidelijk"'We gedragen ons best weer zoveel mogelijk zoals in maart en april', zegt Erika Vlieghe. Voor een totale lockdown pleit de professor infectieziekten niet, maar ze vreest dat de maatregelen die de regering nu genomen heeft nét niet streng genoeg zijn. 'Ze zullen alleen werken als we er ons allemaal heel strikt aan houden.'
24/10 05u15  Vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Voor de allerlaatste keer?U kunt vannacht een uurtje langer slapen, want ons land schakelt weer over op het winteruur. Om 3 uur draaien we de klok een uurtje terug. Het is misschien wel de laatste keer dat u met de wijzers moet prutsen. Het Europees Parlement stemde vorig jaar voor de afschaffing van de uurwisseling in 2021. Maar of we dan definitief overschakelen op het zomer- dan wel op het winteruur, is nog altijd niet uitgemaakt. De bouwsector pleitte gisteren alvast voor een permanent winteruur.
24/10 05u15  LIVE. 80.000 nieuwe besmettingen in VS. J&J hervat weldra klinische proeven• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
24/10 04u15  Meer dan 100 olifantenslagtanden in beslag genomen in KameroenIn totaal zijn 118 slagtanden van olifanten in beslag genomen in Amban, in het zuiden Kameroen, een hotspot voor ivoorhandel nabij de grens met Gabon en Equatoriaal-Guinea. Dat meldt de Kameroense douane.
24/10 03u15  Alsof corona nog niet genoeg is: dodelijke schimmel verspreidt zich in HongkongNaast het coronavirus heeft Hongkong ook last van een uitbraak van een andere ziekmaker, namelijk de schimmel Candida auris, die in veel gevallen dodelijk kan zijn. De schimmel is resistent voor veel schimmeldodende middelen en wordt daarom ook wel een superschimmel genoemd.
24/10 02u15  NASA-sonde verliest deeltjes van asteroïde in de ruimteDe sonde OSIRIS-REx van het Amerikaanse ruimtebedrijf NASA is er eerder deze week in geslaagd om zeer grote hoeveelheden deeltjes van de asteroïde Bennu te verzamelen, maar verliest ook monsters in de ruimte. Dat meldt NASA vandaag. De sonde 'verliest een groot deel van de verzamelde massa', verklaarde Dante Lauretta, de chef van de missie, in een telefonische persconferentie.
24/10 02u15  Braziliaans bedrijf zal Russisch coronavaccin producerenEen Braziliaans farmaceutisch bedrijf meldde vrijdag dat het een overeenkomst heeft ondertekend met het Russische Investeringsfonds om het Russische Sputnik V-vaccin tegen Covid-19 te produceren. De productie zou starten in de tweede helft van november.
24/10 02u15  LIVE. Biden belooft gratis vaccin voor elke Amerikaan. J&J hervat weldra klinische proeven• OVERZICHT. Maandag bijna 13.000 besmettingen op 24 uur, donderdag net geen 500 mensen opgenomen
24/10 01u15  Johnson & Johnson hervat weldra klinische proeven met vaccinHet Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson bereidt zich voor om de klinische proeven met een mogelijk coronavaccin te hervatten. Dat meldt het bedrijf vrijdag. De testen werden vorige week tijdelijk stilgelegd omdat één van de deelnemers ziek is geworden.
24/10 01u15  Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaringEen 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.
24/10 01u15  Meer dan 50 burgers gedood bij protesten in NigeriaSinds de start van de protesten tegen het politiegeweld in Nigeria zijn al 51 burgers om het leven gekomen. Dat meldde president Muhammadu Buhari gisteren. Het is de eerste keer dat hij erkent dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
24/10 00u15  Bod van kandidaat-overnemer voor verzekeraar IntegraleDe raad van bestuur van verzekeraar Integrale heeft een bod ontvangen van een potentiële overnemer. Dat meldt de Luikse verzekeraar in een persbericht.
23/10 23u15  Klinische tests met coronavaccin AstraZeneca mogen weer worden opgestart in VSDe Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford mogen de klinische tests met een coronavaccin in de Verenigde Staten weer hervatten. Dat heeft de farmaceutische groep vrijdag meegedeeld.
23/10 23u15  Biden belooft gratis coronavaccin voor elke Amerikaan als hij verkiezingen wintDe uitdager van de Amerikaanse president Donald Trump, Joe Biden, belooft een gratis coronavaccin voor iedereen als hij de verkiezingen wint. Op het moment dat er een veilig en effectief vaccin is, moet het voor iedereen beschikbaar zijn. “Of je nu wel of niet verzekerd bent”, aldus de Democratische rivaal van de Republikeinse president.
23/10 23u15  Ex-Sex Pistol John Lydon (64) verzorgt dementerende echtgenote (78): “Ze stak ons huis al twee keer in brand, maar ik kan niet zonder haar”Hij staat bekend als relschopper en anarchist, maar John Lydon (64) - beter bekend als Sex Pistols-frontman Johnny Rotten - heeft ook een gevoelig kantje. Dat wordt duidelijk wanneer hij het over z'n vrouw Nora (78) heeft, die tegen Alzheimer vecht. Hij vertelt over hun relatie in The Daily Mail.
23/10 23u15  VS waarschuwen voor "ernstige gevolgen" na Turkse test met Russische raketafweersysteemDe Turkse test met het raketafweersysteem S-400 kan “ernstige gevolgen” hebben voor de relaties tussen Washington en Ankara. De test met de Russische installatie vormt een inbreuk op de Turkse NAVO-engagementen, zo wordt in de mededeling van het Pentagon benadrukt.
1 2 3


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

8x Biden vergeet tijdens interview hoe Donald Trump heet en noemt hem “George”27/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.
5x Tienduizenden mensen geëvacueerd in Californië wegens bosbrand27/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Wegens een snel uitbreidende bosbrand worden maandag in de stad Irvine, in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Californië, 60.000 mensen geëvacueerd. In een paar uur tijd is al ruim 200 hectare grond in vlammen opgegaan door de brand die maandag is uitgebroken, zo melden de plaatselijke autoriteiten volgens de Los Angeles Times.
2x LIVE. Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen”26/10 23u15 - Het Laatste Nieuws: De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
1x Cijfers bewijzen: ook zonder lockdown blijven we weer meer in ons kot26/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Sinds de regering-De Croo strengere maatregelen aankondigde, lopen de snelwegen, treinen en bussen weer leeg. Ook winkels zien opvallend minder klanten. Alle indicatoren wijzen erop dat we ons gedrag aanpassen - ook zonder lockdown. 'Dat is hoopgevend', zegt viroloog Steven Van Gucht.
1x Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van woning: “We hebben ongelooflijk veel geluk gehad”26/10 20u15 - Het Laatste Nieuws: “Dit had nooit mogen gebeuren.” Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden vielen en op een woning terechtkwamen. Bewoonster Ilse Van Hulle kreeg de schrik van haar leven. “Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat.”
1x Nummer twee van regime Saddam Hoessein overleden26/10 20u15 - Het Laatste Nieuws: Ezzat Ibrahim al-Douri, de nummer twee in het voormalige regime van Saddam Hoessein, is dood, zo hebben zijn partij en de dochter van de overleden Iraakse dictator maandag bekendgemaakt.
1x Toekomst winkelketen Mega World blijft nog even onduidelijk26/10 20u15 - Het Laatste Nieuws: De situatie bij winkelketen Mega World - het voormalige Blokker - blijft nog even onzeker. De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft aangegeven pas volgende week maandag een beslissing te nemen over het verzoek van de keten tot bescherming tegen schuldeisers. Dan wordt ook beslist of er een reorganisatie wordt toegestaan, en of er eventueel een tijdelijke bewindvoerder wordt aangesteld.
1x Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van huis: “Maar we hebben ongelooflijk veel geluk gehad”26/10 21u15 - Het Laatste Nieuws: “Dit had nooit mogen gebeuren.” Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden zijn gevallen en op een woning zijn terechtgekomen. Bewoonster Ilse Van Hulle beleefde de schrik van haar leven. “Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat.”
1x Begrafenisondernemers willen erkenning als zorgmedewerkers: “Uitvaart is essentieel onderdeel van zorgtraject, alleen worden we zo niet behandeld”26/10 21u15 - Het Laatste Nieuws: Uitvaartbedrijf DELA geeft aan dat met de tweede coronagolf ook de druk op de uitvaartsector opnieuw toeneemt. Het vraagt dat de overheid begrafenisondernemers als zorgmedewerkers erkennen, zodat ze recht hebben op bijvoorbeeld extra beschermingsmateriaal of met de zorgsector mee als eerste gevaccineerd kunnen worden.
1x Belg Pierre Marcolini verkozen tot beste patissier ter wereld26/10 21u15 - Het Laatste Nieuws: De Belg Pierre Marcolini heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. Dat meldt het Huis Pierre Marcolini maandagavond.

Statistieken

Artikels:
27124
Gelezen:
488
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven