woensdag 4 augustus 2021, week 31


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
04/08 01u15  VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagen De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen. Dat zegt de Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land.
04/08 00u15  Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.13 
04/08 00u15  Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in Nederland De politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie.11 
04/08 00u15  Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.15 
03/08 23u15  Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringen Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.10 
03/08 23u15  Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordt Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.
03/08 23u15  Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
03/08 23u15  VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
03/08 23u15  Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers? De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.11 
03/08 23u15  “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden
03/08 22u15  Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
03/08 22u15  IJsberg brokkelt af in Titanic-museum: drie gewonden Zelfs Titanic-fans moeten oppassen voor ijsbergen. In een Titanic-museum in Tennessee, Amerika, zijn drie gewonden gevallen nadat een ijsbergmuur instortte. Ze moesten naar het ziekenhuis, zo melden de eigenaren van het museum op Facebook.
03/08 22u15  Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
03/08 22u15  Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij bij bus- en metrostation: agent gedood, schutter doodgeschoten Het Pentagon nabij Washington is dinsdag ruim een uur afgegrendeld geweest na een schietincident op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen na de schietpartij, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden.
03/08 21u15  Brad Pitt-lookalike moet datingapps verwijderen omdat geobsedeerde vrouwen hem stalken: “Ik ben niet op zoek naar mijn Angelina” Een 35-jarige vrijgezel zijn en als twee druppels water op Brad Pitt lijken. Het klinkt als een droom, maar er is ook flinke keerzijde aan de medaille. Lookalike en vader Nathan Meads kan niet meer online dates scoren omdat vrouwen enkel geïnteresseerd zijn in de echte Hollywoodster of hem blijven lastigvallen. “Vrouwen verwijten me dat ik een nepprofiel heb of beginnen met letterlijk te stalken”, zegt de Brit.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
01/08 23u15  Honderden mensen opgepakt na verboden coronabetogingen BerlijnDe politie van Berlijn heeft ongeveer vijfhonderd mensen opgepakt na verboden coronabetogingen in de Duitse hoofdstad. Duizenden tegenstanders van het Duitse coronabeleid gingen zondagmiddag de straat op. Betogers negeerden een protestverbod en volgens lokale media hing er een gespannen sfeer.
01/08 22u15  Spoorvakbonden eisen dringende oplossing voor veiligheid Securail-personeelDe socialistische en christelijke vakbonden bij het spoor zullen maandag om 12 uur actievoeren in het station van Brussel-Zuid. Ze eisen snel oplossingen voor de bescherming van het Securail-personeel, dat de laatste tijd met verschillende gevallen van agressie te maken heeft gekregen.
01/08 22u15  Overvallers slaan opnieuw slag na spraakmakende juwelenroof in Parijs: “Daders lieten veel sporen na”Drie dagen na de spraakmakende juwelenroof bij een van Frankrijks oudste juweliershuizen in Parijs, hebben overvallers opnieuw hun slag geslagen in de Franse hoofdstad. Die was de afgelopen jaren het toneel van spectaculaire sieradendiefstallen, onder andere bij realityster Kim Kardashian, en in 2008 zelfs van ‘de juwelenroof van de eeuw’.
01/08 22u15  Belg Ronny Swiggers is wereldkampioen quizzenDe Belg Ronny Swiggers heeft zaterdag het wereldkampioenschap quizzen gewonnen. De Oostendenaar is na negentien edities de eerste Belg die daarin slaagt.
01/08 21u15  Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.
01/08 21u15  Iran ontkent betrokkenheid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”Iran zegt niets te maken te hebben met een dodelijke aanval op een olietanker voor de kust van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt Israël daar onjuiste informatie over te verspreiden. “Israël gebruikt dergelijke beschuldigingen om de aandacht af te leiden van de feiten. Ze zijn nergens op gebaseerd”, zei een woordvoerder. Volgens Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zou het “zeer waarschijnlijk” gaan om een “doelbewuste” actie van Iran. Ook de VS is daarvan overtuigd en wil met een “passend antwoord” komen.
01/08 20u15  Litouwen roept EU-landen op tot solidariteit over toestroom migranten uit Wit-RuslandDe Litouwse president Gitanas Nauseda heeft de andere EU-landen opgeroepen tot een solidaire aanpak van het migratieprobleem in het land. Litouwen wordt geconfronteerd met een sterke stijging van de illegale migratie vanuit Wit-Rusland. Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson gaat maandag naar het Baltische land voor crisisoverleg.
01/08 19u15  Nog zowat 2.900 gezinnen in Luik zonder stroom door noodweerIn de Luikse gemeenten die zo'n twee weken geleden getroffen werden door de overstromingen, heeft meer dan 90 procent weer stroom. Dat maakte distributienetbeheerder Resa zondag bekend. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele dagen de stroom overal hersteld kan zijn. Voor het gasnetwerk gaat het herstel een pak trager.
01/08 18u15  YouTube blokkeert Sky News Australia wegens berichtgeving over coronaDe videowebsite YouTube heeft het account van de zender Sky News Australia voor een week geblokkeerd omdat er foute informatie zou zijn verspreid in video’s over de coronacrisis.
01/08 18u15  Wie leest, wil naar Redu: het dorp dat papier en boeken ademtRedu is hét boekendorp van België. Met vijftien boekenwinkels, tweetalige culturele festivals en een museum dat vooral andere musea uitlacht, lokt het zo’n 120.000 bezoekers per jaar. Wij gingen op zoek naar de roots van Redu. Of hoe een zot idee midden jaren tachtig een klein Ardens dorpje zijn unieke stempel gaf. “Redu was tot 1984 een Ardens dorpje als alle andere, maar dat veranderde snel.”
01/08 18u15  Demonstratie tegenstanders coronabeleid Berlijn verloopt onrustigDuizenden tegenstanders van het Duitse coronabeleid zijn zondagmiddag de straat opgegaan in hoofdstad Berlijn. Betogers negeerden een protestverbod en volgens lokale media hangt er een gespannen sfeer. Het zou herhaaldelijk tot opstootjes zijn gekomen.
01/08 18u15  Parket zoekt dader vluchtmisdrijf waarbij fietser zwaargewond raakteHet parket van Luik, afdeling Hoei, heeft zondag een opsporingsbericht laten verspreiden naar de dader van een ongeval met vluchtmisdrijf in Grâce-Hollogne waarbij een fietser zwaargewond raakte.
01/08 16u15  Etna uitgebarsten tijdens bosbranden op SiciliëDe vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië, dat momenteel wordt geteisterd door bosbranden, is uitgebarsten. De uitbarsting startte zaterdagavond en hield aan tot zondagnacht, meldt het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) in Catania.
01/08 16u15  China test miljoenen mensen wegens nieuwe stijging aantal coronabesmettingenIn een poging om een nieuwe uitbraak van het coronavirus onder controle te krijgen, hebben zondag miljoenen Chinezen een coronatest ondergaan. In verschillende grote steden in het land wordt massaal getest, zo melden lokale media.
01/08 16u15  70, 85, of zelfs 90 procent: wie weet nog waar de eindmeet van vaccinatiecampagne ligt? Politici en experts goochelen met cijfersMeer dan zeventig procent van de volwassen Belgen is sinds vrijdag volledig gevaccineerd en bijna zeventig procent van álle Belgen kreeg al een eerste prik. De eindmeet lijkt daarmee in zicht. Of toch niet? Want er heerst onduidelijkheid over het streefdoel van de vaccinatiecampagne. Politici en wetenschappers goochelen met percentages en niemand lijkt het nog te weten.
01/08 16u15  Nieuwe grote klimaatactie op 10 oktoberDe klimaatjongeren van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie, een verzameling van 80 organisaties, houden op zondag 10 oktober opnieuw een grote klimaatactie. Onder de noemer ‘Back tot the Climate’ willen ze politici nogmaals waarschuwen dat er dringend vooruitgang moet geboekt worden in de strijd tegen klimaatverandering.
01/08 16u15  Wit-Rusland wil atlete onder dwang weghalen uit Tokio na kritiek op coaches, sportster vraagt hulp van Olympisch comitéAtlete Kristina Tsimanoeskaja uit Wit-Rusland is in Tokio bijna tegen haar wil op het vliegtuig gezet om terug te keren naar huis. Ze zegt dat de teamleiding de ingrijpende maatregel had genomen nadat ze openlijk kritiek had geleverd op haar coaches. Ze stapte op de luchthaven net op tijd naar de Japanse politie en vraagt het Internationaal Olympisch Comité IOC om hulp.
01/08 16u15  Italianen protesteren tegen coronamaatregelenIn Italië is dit weekend geprotesteerd tegen geplande coronamaatregelen. Die komen er ondanks dat 60 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is.
01/08 15u15  Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EUFarmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien. De prijzen zouden verhoogd zijn doordat de EU nu volop inzet op de mRNA-vaccins van beide producenten, en niet meer op die van Oxford/AstraZeneca en Johnson & Johnson.
01/08 15u15  Israël begonnen met derde prik voor 60-plussers, ziekenhuizen zien grote stijging van aantal ernstig zieke COVID-patiëntenIsraël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft. Het aantal ernstig zieke coronapatiënten is wel opnieuw aan het stijgen in het land. Voor het eerst sinds april zijn meer dan 200 mensen met zware symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zondag uit gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.
01/08 14u15  Kusthoreca tevreden over maand juli: “Meer overnachtingen en mensen bleven langer aan tafel”Aan de kust maken ze de eerste balans van de zomervakantie. De maand zit erop, en ook al was het weer niet echt goed, aan de kust zijn ze tevreden. Er waren meer overnachtingen en mensen bleven langer aan tafel blijven. Kortom, de horeca spreekt van een beter seizoen dan vorig jaar. Alleen de dagjestoeristen bleven weg.
01/08 14u15  Crevits voert strijd tegen onzinnige subsidies op: nieuw kwaliteitsorgaan moet charlatans ontmaskerenAl jaren subsidieert de Vlaamse overheid opleidingen voor ondernemers en zelfstandigen zonder de kwaliteit ervan te controleren. Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) wil dat veranderen. Ze werkt aan een nieuw systeem dat subsidies aan charlatans straks onmogelijk moet maken.
01/08 14u15  “Hier voelde ik mij veilig en aanvaard”: James Cooke keert terug naar de wijk waar hij opgroeideNa de scheiding van zijn ouders, hij was toen twaalf, speelden de zomervakanties van James Cooke (36) zich af in de wijk waar hij opgroeide: de Vluchtenboer in Gavere. Geld voor reizen was er niet meer, maar erg was dat niet. “Hier voelde ik mij veilig. Iedereen aanvaardde me zoals ik was. Druk, luid, homo, het maakte niks uit. Hier was ik Jameske.”
01/08 14u15  Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EU met 25 procent en 34 procentFarmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien.
01/08 14u15  Denemarken versoepelt coronamaatregelenDenemarken versoepelt vandaag verschillende coronamaatregelen. Zo wordt de capaciteit op het openbaar vervoer niet langer beperkt en zijn de maatregelen voor sport- en cultuurzalen minder streng.
01/08 14u15  Twee Belgische wandelaars gered uit kloof na storm in OostenrijkIn Oostenrijk zijn twee Belgische toeristen in nood geraakt tijdens een storm. Ze moesten uit een kloof worden gered.
01/08 13u15  Meer dan 400 migranten gered op Middellandse ZeeMeer dan 400 migranten die aan boord zaten van een houten boot zijn in de nacht van zaterdag op zondag door drie ngo's gered op de Middellandse Zee. Eerder dit weekend werden al 200 migranten in nood opgepikt, meldt SOS Mediterranee.
01/08 13u15  Minister Peeters roept op om tijdig in te schrijven voor terugkommoment rijbewijsVlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters roept iedereen op om zich op tijd in te schrijven voor het verplichte terugkommoment dat beginnende bestuurders moeten volgen, zes tot negen maanden na het behalen van hun definitieve rijbewijs. Ze wijst erop dat tegen eind september maar liefst 16.000 mensen zo een terugkommoment moeten volgen. Einde juni waren er dat nog 24.000.
01/08 13u15  Opnieuw code geel voor stevige onweersbuien, ook eerste week van augustus geen zomerweer in zichtHet KMI verwacht vandaag lokaal opnieuw stevige regen- en onweersbuien. In de loop van de dag verplaatsen de buien, met plaatselijk onweer, zich vanuit het westen landinwaarts. Op meerdere plaatsen kan er daarbij op korte tijd 10 tot 20 l/m² neerslag vallen, lokaal mogelijk meer bij opeenvolgende buien. Het kwakkelweer houdt ook de komende dagen aan.
01/08 13u15  Israël begonnen met derde coronaprik voor 60-plussersIsraël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft.
01/08 12u15  Israël begonnen met derde prik voor 60-plussersIsraël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft.
01/08 12u15  De ene is een rebelse tiener, de andere een schuchtere scholier: dit zijn Alexia en Ariane, de zussen van kroonprinses AmaliaWat zich achter de paleismuren afspeelt, blijft over het algemeen een groot geheim. Maar af en toe geven de royals een kijkje in hun leven, zoals tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie van het Nederlandse koningshuis deze maand. Daarbij kon de toekomstige koningin Amalia natuurlijk op veel aandacht rekenen, maar ook haar zussen Alexia en Ariane werden eens in de spotlight gezet. Wie zijn deze twee ‘onzichtbare’ prinsessen, die in de schaduw van hun grote zus leven?
01/08 12u15  Iran ontkent betrokkenheid bij aanval op olietankerIran zegt niets te maken te hebben met een dodelijke aanval op een olietanker voor de kust van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt Israël daar onjuiste informatie over te verspreiden. 'Israël gebruikt dergelijke beschuldigingen om de aandacht af te leiden van de feiten. Ze zijn nergens op gebaseerd', zei een woordvoerder.
01/08 12u15  “De Queen heeft altijd een zwak gehad voor Harry. Ze realiseerde zich hoe moeilijk het voor hem kon worden”Andrew Morton (68) werd beroemd als huisbiograaf van prinses Diana en beschrijft nu het Britse koningshuis door de ogen van koningin Elizabeth en haar overleden zus Margaret. Hij ziet gelijkenissen met de spanning tussen prinsen Harry en William.
01/08 12u15  Juli was sombere maand met nieuw neerslagrecord en amper drie zomerdagenJuli 2021 was een sombere maand met een nieuw neerslagrecord. Voorts waren er 24 lentedagen en slechts 3 zomerdagen. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht van het KMI.
01/08 12u15  Hitte en branden in Italië, Griekenland en Turkije houden aan, verschillende doden en gewondenItalië, Griekenland en Turkije gaan nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. De Italiaanse brandweerlieden hebben de voorbije 24 uur meer dan 800 brandhaarden geregistreerd. In het noordwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd. Er zijn ook zeker zestien gewonden. In de Turkse vakantieregio Bodrum werden mensen met boten over zee in veiligheid gebracht.
01/08 11u15  Nederlandse politie vindt grootste crystalmethlab ooit nabij Belgische grens, productiecapaciteit van meer dan 100 kilo per dagDe Nederlandse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het grootste en meest professionele crystalmethlab ooit in het land gevonden. De politie stootte op het lab in Nederweert in de provincie Limburg, niet ver van de Belgische grens. Er is een 62-jarige Poolse man aangehouden.
01/08 11u15  Juli was sombere maand met nieuw neerslagrecordJuli 2021 was een sombere maand met een nieuw neerslagrecord. Voorts waren er 24 lentedagen en slechts 3 zomerdagen. Dat blijkt zondag uit het klimatologisch overzicht van het KMI.
01/08 11u15  Honderdjarige oud-bewaker van concentratiekamp alsnog voor rechter in DuitslandEen voormalige bewaker van een concentratiekamp moet in Duitsland 76 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog alsnog voor de rechter verschijnen. Het proces tegen de 100-jarige man begint volgens Welt am Sonntag in het najaar.
01/08 11u15  Opnieuw stevige onweersbuien verwacht in ons land: KMI kondigt code geel af, nummer 1722 actiefHet KMI verwacht vandaag lokaal opnieuw stevige regen- en onweersbuien. In het uiterste westen en noordwesten kunnen die al sinds de ochtend voorkomen, terwijl het elders nog droog blijft met lage wolken of lokale opklaringen. In de loop van de dag verplaatsen de buien, met plaatselijk onweer, zich landinwaarts. Op meerdere plaatsen kan er daarbij op korte tijd 10 tot 20 l/m² neerslag vallen, lokaal mogelijk meer bij opeenvolgende buien.
01/08 11u15  Taliban beschieten belangrijk vliegveld Afghanistan met rakettenDe taliban hebben het vliegveld van de tweede stad van Afghanistan onder vuur genomen met raketten. Daardoor raakte volgens de autoriteiten de landingsbaan beschadigd en moest het vliegverkeer worden stilgelegd. Afghaanse regeringstroepen probeerden ondertussen om meerdere steden te verdedigen tegen de oprukkende moslimextremisten.
01/08 10u15  Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”Het is al bijna een kwarteeuw geleden dat Sabine en Laetitia werden bevrijd uit de gruwelkelder van Marcinelle. Hun ontvoerder, Marc Dutroux (nu 64), waande zich God. Heerser over zijn slachtoffers én z’n handlangers. Dat zijn eigen domheid hem de das zou omdoen, had de meester-manipulator nooit gedacht. “Ik geef jullie twee meisjes”, begon hij zijn huiveringwekkende bekentenissen tegen de speurders.
01/08 10u15  Na de massa het maatwerk: de vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase inDe grootste vaccinatiecampagne ooit maakt stilaan plaats voor gespecialiseerd maatwerk, in de hoop dat ook de meest overtuigde weigeraars overstag gaan. Toch zal een totale vaccinatie altijd een utopie blijven. “We doen er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te leggen.”
01/08 10u15  Reeks aardbevingen doet Grieks vulkanisch eiland Nisyros bevenIn de regio van de Dodekanesos-archipel in het zuidoosten van de Egeïsche Zee hebben verschillende aardbevingen plaatsgevonden. De zwaarste beving deed zich deze ochtend voor en had een kracht van 5,3.
01/08 10u15  Hitte en branden in Griekenland houden aan, nu al 16 gewonden gemeldGriekenland gaat nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. In het noordwesten van het schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd wegens de aanhoudende bosbranden. Dat heeft de brandweer meegedeeld. Er zijn ook zeker zestien gewonden.
01/08 10u15  De zomerherinneringen van Geert Hoste: “Aan de voordeur van het casino stapte Luc Appermont op mij af...”Ook deze zomer heeft reizen en vakantie vieren nog veel weg van een hindernissenparcours. Gelukkig kan onze columnist Geert Hoste (61) de pil verzachten door zijn meest memorabele en amusante zomerherinneringen van lang en minder lang geleden voor u op te halen. In z’n gekende speelse stijl, waar zelfspot zelden ver weg is, deelt hij ze met u. Deze week heeft hij het over de zomers aan de Belgische kust.” Geen Belgischer vakantie dan een verblijf in een badstad aan onze kust, natuurlijk. In mijn prille jeugd viel daar helaas níks te beleven. Maar dat veranderde toen ik in de zomer van 1982 als jonge mimespeler mocht optreden in Middelkerke.”
01/08 09u15  Miljoenen Amerikanen riskeren huisuitzetting door verlopen verbodMiljoenen Amerikanen dreigen dakloos te worden nu een verbod op huisuitzettingen van hun federale overheid verloopt. Die was ingesteld tijdens de coronacrisis en valt weg in een periode waarin de deltavariant van het virus in veel staten in opmars is. Een poging de maatregel op de valreep nog te verlengen mislukte en dat leidde al meteen tot harde politieke verwijten.
01/08 09u15  5 dorpen op Griekse schiereiland Peloponnesos ontruimd wegens bosbranden, zeker 16 gewondenIn het noordwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd wegens de aanhoudende bosbranden. Dat heeft de brandweer meegedeeld. Er zijn ook zeker zestien gewonden.
01/08 08u15  De grootste mysteries van Hollywood (deel 4): aliens, affaires en afpersing, de belangrijkste theorieën over de dood van Marilyn MonroeNooit opgeloste verdwijningen, sinistere communes en bizarre moorden: Hollywood is een vat vol geheimen. Deze zomer duikt HLN in de meest opvallende mysteries van het land van glitter en glamour. Deze week: de doodsoorzaak van Marilyn Monroe leek zonneklaar te zijn: zelfmoord. Maar de verdwijning van een rood dagboekje roept vragen op. En wat is dat met die aliens?
01/08 08u15  Opnieuw aanval in Afghanistan: luchthaven Kandahar getroffen door drie rakettenDe luchthaven van Kandahar, een grote stad in het zuiden van Afghanistan, is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door drie raketten. Dat meldt het hoofd van de luchthaven van Kandahar, Massoud Pashtun. Een verantwoordelijke van de burgerluchtvaart in Kaboel bevestigde de inslagen.
01/08 08u15  Nee, late brieven door hanenpoten zijn geen flauw excuus van bpost: “Soms kunnen mensen hun eigen geschrift zelfs niet meer lezen”Zijn we anno 2021 allemaal dokters geworden? Of toch minstens in ons handschrift? Bij bpost staat men zich vaak in het haar te krabben, zo blijkt, omdat adressen onleesbaar worden. 'Soms kunnen mensen zelfs hun éigen geschrift niet meer lezen.' Wie toch iets moois op papier wil zetten, heeft twee opties: ofwel bijlessen volgen, ofwel een kalligraaf inhuren voor het werkje.
01/08 08u15  Recordaantal nieuwe besmettingen in 'coronahotspot’ Florida, ook ziekenhuisopnames bereiken nieuwe piekIn de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen. Ook de ziekenhuisopnames stijgen onrustwekkend, terwijl nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd.
01/08 07u15  Twee Sumatraanse tijgers in Indonesische zoo herstellen van coronavirusTwee Sumatraanse tijgers die in een Indonesische dierentuin leven, herstellen van het coronavirus nadat ze in juli positief hadden getest op het coronavirus. Dat berichten de autoriteiten van Jakarta.
01/08 07u15  Militaire machthebber Myanmar belooft verkiezingenDe militaire machthebber van Myanmar, Min Aung Hlaing, beloofde zondag opnieuw nieuwe verkiezingen waaraan meerdere partijen mogen meedoen. Ook zei hij dat zijn regering bereid is samen te werken met iedere speciale gezant die wordt benoemd door de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN).
01/08 06u15  Ontbijten met HLN-lezer Benjamin Cammerman (57): “Ik heb leren content zijn met wat ik heb”In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Benjamin Cammerman (57) uit Appels. Hij is dit jaar 35 jaar gehuwd met Karin (56). Naast zijn job als planner bij papierfabriek VPK hadden Benjamin en zijn vrouw lang een fietsenwinkel, tot het hen te veel werd. “De klanten heb ik wel gemist, maar ik ben blij dat ik nu kan genieten van mijn kleinkinderen.”
01/08 06u15  De zomerherinneringen van Geert Hoste: “Aan de voordeur van het casino stapte Luc Appermont op mij af...’Ook deze zomer heeft reizen en vakantie vieren nog veel weg van een hindernissenparcours. Gelukkig kan onze columnist Geert Hoste (61) de pil verzachten door zijn meest memorabele en amusante zomerherinneringen van lang en minder lang geleden voor u op te halen. In z’n gekende speelse stijl, waar zelfspot zelden ver weg is, deelt hij ze met u. Deze week heeft hij het over de zomers aan de Belgische kust.”Geen Belgischer vakantie dan een verblijf in een badstad aan onze kust, natuurlijk. In mijn prille jeugd viel daar helaas níks te beleven. Maar dat veranderde toen ik in de zomer van 1982 als jonge mimespeler mocht optreden in Middelkerke.”
01/08 06u15  Opnieuw stevige onweersbuien verwacht in ons land: code geel vanaf de ochtend, nummer 1722 actiefHet KMI voorspelt vandaag stevige regen- en onweersbuien, waarbij lokaal 10 tot 20 liter per vierkante meter regen kan vallen, of lokaal nog meer. De overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom het telefoonnummer 1722 weer geactiveerd voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.
01/08 05u15  Vanaf 2022 ook renteloos renovatiekrediet voor sociale ontlenersVanaf 2022 kunnen sociale ontleners van het Vlaams Woningfonds een energetische renovatielening van 0 procent aangaan wanneer ze een woning of appartement kopen om te renoveren. Zo’n lening bestaat al sinds 2021 voor hypothecaire leningen bij banken. Vanaf volgend jaar volgen de sociale leningen. Dat meldt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
01/08 04u15  Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweldEen van de gevangengenomen activisten van de Wit-Russische oppositie, Maria Kolesnikova, heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko opgeroepen geen geweld te gebruiken. “Ik roep de autoriteiten op te stoppen met vechten tegen hun eigen volk, te luisteren naar de Wit-Russen en een nieuwe dialoog aan te gaan,” verklaarde de 39-jarige in een schriftelijk interview aan de krant Welt am Sonntag. “Stop het geweld! Stop de absurde rechtszaken!”, klonk het.
01/08 04u15  Frankrijk verwacht deze zomer 50 miljoen buitenlandse bezoekersFrankrijk hoopt deze zomer zo’n 50 miljoen buitenlandse bezoekers te mogen verwelkomen, voornamelijk uit Europa. Dat heeft staatssecretaris voor Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne in de krant Journal du Dimanche gezegd. De toeristen uit “verre” landen zullen wellicht wel nog even op zich laten wachten.
01/08 02u15  Demonstranten eisen onderzoek naar “culturele genocide” bij inheemse internaten in CanadaHonderden demonstranten in de Canadese hoofdstad Ottawa hebben zaterdag opgeroepen tot een onderzoek naar internaten voor inheemse kinderen. De woede in het land groeit na de ontdekking van honderden anonieme graven bij de voormalige scholen.
01/08 02u15  Duitsland voert testplicht in voor reizigersSinds zondag geldt er voor reizigers naar Duitsland een testplicht. Wie het land binnen wil, moet een negatieve test (PCR- of antigeentest), genezingsattest of vaccinatiebewijs kunnen voorleggen. De verplichting geldt voor alle personen ouder dan 12 jaar.
01/08 01u15  Duitse politie breekt swingersfeestje op: deelnemers hielden onvoldoende afstandIn het Duitse Hamburg heeft de politie vrijdagavond laat een swingersfeestje in een flat opgebroken waarop 68 deelnemers waren afgekomen. Dat gebeurde nadat bleek dat de aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Dat meldt een politiewoordvoerder zaterdag.
01/08 00u15  Helft van Frankrijk, enkele regio’s in Griekenland en Italië kleuren rood op Belgische coronakaartVanaf 1 augustus kleurt het zuiden van Frankrijk, alsook de regio rond Parijs rood. Ook in Griekenland en Italië kleuren enkele regio’s rood. Dat kondigt FOD Buitenlandse Zaken aan in de jongste update van de coronakaart.
31/07 23u15  VN waarschuwen lidstaten dat klimaatambities niet ver genoeg reiken: “Extreme weersomstandigheden zijn een stevige waarschuwingDe internationale gemeenschap moet ambitieuzere plannen maken om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dat heeft Patricia Espinosa, secretaris-generaal van de Klimaatconferentie van de VN (UNFCCC), benadrukt, enkele maanden voor de start van de klimaattop in Glasgow.
31/07 22u15  Syrisch meisje (11) moederziel alleen op Nederlands station: “Dit raakt je in je hart”Vanmiddag is er een jong Syrisch meisje aangetroffen dat moederziel alleen achtergelaten was op het Nederlandse treinstation van Utrecht. Het meisje sprak geen woord Nederlands of Engels. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld.
31/07 22u15  ⚠️ Opnieuw stevige onweersbuien verwacht: code geel vanaf morgenvroeg, nummer 1722 actiefHet KMI voorspelt morgen stevige regen- en onweersbuien, waarbij lokaal 10 tot 20 liter per vierkante meter regen kan vallen, of lokaal nog meer. De overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom het telefoonnummer 1722 weer geactiveerd voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.
31/07 21u15  Aardappelen en frieten worden wellicht duurder na overstromingen: “Mijn oogst is voor 99 procent naar de vaantjes”De kans is groot dat aardappelen en frieten binnenkort een pak duurder zijn. Dat is voornamelijk te wijten aan de overstromingen die een groot deel van de oogst verwoest hebben. Ook aardappelboer Guy Renders ziet het somber in: “Op dit perceel is de oogst voor 99 procent naar de vaantjes”, zegt hij bij VTM NIEUWS.
31/07 21u15  ⚠️ Opnieuw stevige onweersbuien verwacht in ons land: code geel vanaf morgenvroeg, nummer 1722 actiefHet KMI voorspelt morgen stevige regen- en onweersbuien, waarbij lokaal 10 tot 20 liter per vierkante meter regen kan vallen, of lokaal nog meer. De overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom het telefoonnummer 1722 weer geactiveerd voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.
31/07 20u15  Hoe komt het dat zuidoosten van Europa afrekent met verschroeiende temperaturen? VTM-weerman David Dehenauw legt uitHet zuidoosten van Europa rekent af met een verschroeiende hittegolf. Het kwik stijgt de komende dagen tot bijna 45 graden in onder meer Turkije, Griekenland en Sicilië. Hoe komt het dat het er zo ongelofelijk warm wordt? En zal het kwakkelweer in België binnenkort ook plaatsmaken voor hittegolven? Weerman David Dehenauw legt het uit bij VTM NIEUWS.
31/07 20u15  OVERZICHT. Verschroeiende hittegolven en bosbranden teisteren Zuid-Europese vakantielanden: "Zelfs de zee is te warm om verkoeling te vinden”Landen rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen in Griekenland worden er zelfs temperaturen tot 46 graden verwacht. Daarnaast woeden er in Turkije een tiental bosbranden. “Zelfs het water van de zee is te warm om verkoeling te vinden”, zo getuigde een Vlaamse toeriste bij VTM NIEUWS vanop het Griekse eiland Chios.
31/07 19u15  Hoe deze vrouwen hun familie-imperium stevig in handen houden: “Wat hij per maand verdiende, haalde ik binnen aan commerciële deals”Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. ’t Is een huizenhoog cliché waar al eens lacherig over wordt gedaan. Maar opvallend: in de bekendste showbizzfamilies zijn het ook écht de vrouwen die stevig aan de touwtjes trekken. Een familie-imperium leiden ’n mannenzaak? Niet als je Sharon Osbourne, Kris Jenner, Rachel Hazes, Carmen Pfaff of Stephanie Planckaert heet. “Het ene moment de meest charmante gastvrouw, het volgende een keiharde zakenvrouw aan de onderhandelingstafel. Ze kan het allemaal.”
31/07 19u15  LIVE. Vlaamse toeriste getuigt in VTM NIEUWS over de extreme hittegolf in het Middellandse Zeegebied: "Zelfs de zee is te warm om nog verkoeling te vinden”Landen rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen in Griekenland worden er zelfs temperaturen tot 46 graden verwacht. Daarnaast woeden er in Turkije een tiental bosbranden. Een Vlaamse toeriste getuigt bij VTM NIEUWS over de verschroeiende hitte.
31/07 18u15  Andy Peelman gaat op kamp met Sven Nys en jong wielertalent: “De meesten zijn verrast wanneer ze zien dat Sven er effectief elke dag is én meefietst”Het mooiste is voorbij, de adrenaline zou nooit terugkomen. Dat kreeg Sven Nys (45) te horen toen hij in 2016 zijn profcarrière beëindigde. Het tegendeel is waar, zo blijkt. Sven tilt de nieuwe generatie naar een hoger niveau; deze zomer stoomt hij zes- tot veertienjarigen klaar voor het echte werk in een reeks wielerkampen. “Mensen schrikken daar soms van, maar ik ben hier echt elke dag”, vertelt Sven aan zijn oude kameraard Andy Peelman.
31/07 18u15  Hittegolf in Groenland zorgt ervoor dat ijskap in razendsnel tempo smeltGroenland wordt al enkele dagen getroffen door een hittegolf, met temperaturen die meer dan tien graden hoger liggen dan normaal tijdens de zomer. De hoge temperaturen leiden tot een grootschalige versnelling van het smelten van de Groenlandse ijskap, zo waarschuwen glaciologen.
31/07 18u15  Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieuze verdwijning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Louise Kerton, een 24-jarige Britse studente, van de aardbol verdween. Ze reisde door Europa en zou normaal met een ferry vanuit Oostende terug naar Dover varen. Ze kwam echter nooit aan. Nu doet haar vader een nieuwe oproep, hopend op enkele nieuwe getuigenissen of zelfs de samenwerking van de Belgische en/of Duitse politie.
31/07 18u15  Boris Johnson (57) wordt voor zevende keer vaderBoris Johnson (57) en zijn vrouw Carrie Symonds (33) krijgen een tweede kind. Dat melden Britse media. De nieuwe telg word in december verwacht. Voor de Britse premier is het de zevende keer dat hij vader wordt.
31/07 18u15  Tienduizenden mensen betogen in Frankrijk tegen coronapas en verplichte vaccinatieVoor het derde weekend op rij zijn in Frankrijk tienduizenden mensen op straat op gekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Ze verzetten zich onder meer tegen de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel.
31/07 17u15  RECENSIE. ‘Sexy Beasts’: “Probeer maar eens te muilen met een aap terwijl uw gespleten kin in de weg zit”Singles die het beu zijn om op hun uiterlijk beoordeeld te worden en op zoek zijn naar die magische klik met die speciale iemand. Dat klinkt niet alleen als een fabeltje, dat ziet er in de datingkosmos van ‘Sexy Beasts’ ook zo uit. Maar zal deze mengeling van ‘Blind Date’ en ‘The Masker Singer’ u ook kunnen betoveren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
31/07 17u15  Al meer dan 110 doden na plotselinge overstromingen in AfghanistanHet aantal doden na de plotselinge overstromingen in de provincie Nooristan (in het noordoosten van Afghanistan) is opgelopen tot 113. Nog eens 110 mensen zijn als vermist opgegeven.
31/07 17u15  Dove jongen die in Frankrijk ontvoerd werd door zijn vader veilig en wel teruggevondenDe achtjarige jongen die door zijn eigen vader ontvoerd werd in Lannion (Bretagne) is veilig en wel teruggevonden. Grégoire H. werd opgepakt. Vijftig agenten waren naar Dewi op zoek, ook een hondenteam en een helikopter werden ingezet. “Dit is een grote opluchting”, reageert de burgemeester.
31/07 16u15  Achter de glitter van de catwalk schuilt een bittere wereld voor modellen: “Voor sommige ontwerpers zijn wij vee”Met een knip schrappen ze je uit een show en je wordt vaker niet dan wel betaald. Achter de glamour en glitter van de catwalk schuilt voor de modellen vaak een bittere en keiharde wereld, zeggen Hannelore Knuts en Talis Kyra in De Morgen. Ze vertellen over maanden wachten op een betaling, vuile machtsspelletjes van de agentschappen en op de dag zelf ontdekken dat je rol in de modeshow geschrapt werd. “In plaats van een paar tienduizend euro te verdienen, viel ik terug op nul. En niemand die even sorry komt zeggen.”
31/07 16u15  Gaan we naar een vaccinatiesamenleving? Het leven voor mensen zonder vaccin wordt ingewikkelder: in deze landen is het al zoverUit eten? Niet zonder vaccinatiebewijs. In Ierland en Griekenland is het al zover. Andere Europese landen zijn iets voorzichtiger, maar ook daar wordt het leven van wie zich niet laat vaccineren ingewikkelder. En zo lijken we van een testsamenleving te evolueren naar een vaccinatiesamenleving: “Gevaccineerde mensen zullen uiteindelijk zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerde”.
31/07 16u15  Zwangere vrouwen kunnen ergere symptomen krijgen door deltavariant: “Bescherm uzelf en uw baby via vaccin”De Engelse hoofdverloskundige Jacqueline Dunkley-Bent dringt er bij haar collega’s op aan om meer zwangere vrouwen aan te moedigen tot vaccinatie tegen het coronavirus. Momenteel laten heel wat zwangere vrouwen zich niet vaccineren. Uit een onderzoek van de universiteit van Oxford is onlangs echter gebleken dat zij ergere symptomen kunnen krijgen wanneer ze geconfronteerd worden met de deltavariant van het virus.
31/07 16u15  Meer dan duizend kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegenVandaag is een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is eraan te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het extreem druk. Op de middag stond er 1.092 kilometer file in Frankrijk, zo melden mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. Daarmee is het filerecord van 1.142 kilometer, dat dateert van 10 juli dit jaar, net niet verbroken. Intussen nemen de files opnieuw af. Toch raadt mobiliteitsorganisatie VAB aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.
31/07 15u15  LIVE. Tienduizenden mensen betogen in Parijs tegen coronapas en verplichte vaccinatieIn Frankrijk wordt voor het derde weekend op rij gemanifesteerd tegen de coronapas en de vaccinatie die voor sommige beroepen verplicht zou worden. Er worden meer dan 150.000 betogers verwacht. Ruim drieduizend agenten houden een oogje in het zeil. De gemoederen raken nu al echter flink verhit. U kan het protest in Parijs hier live volgen.
31/07 15u15  We Can Dance van start: 2.500 festivalgangers feesten zonder mondmasker en social distancingHet dancefestival We Can Dance in Zeebrugge is van start gegaan. Alle 2.500 tickets zijn uitverkocht. Omwille van de felle stormwind moest de oorspronkelijke eerste festivaldag gisteren afgelast worden. “Er is nog wat wind, maar niets zorgwekkends. Wij zijn volledig klaar om veilig open te gaan”, klinkt het bij de organisatie.
31/07 14u15  We Can Dance van start zonder mondmaskers of social distancingHet dancefestival We Can Dance in Zeebrugge is van start gegaan. Alle 2.500 tickets zijn uitverkocht. Omwille van de felle stormwind moest de oorspronkelijke eerste festivaldag gisteren afgelast worden. “Er is nog wat wind, maar niets zorgwekkends. Wij zijn volledig klaar om veilig open te gaan”, klinkt het bij de organisatie.
31/07 14u15  Frankrijk in de ban van onrustwekkende verdwijning: vader profiteert van zeldzaam bezoekrecht om dove zoon te ontvoerenFrankrijk is in de ban van een onrustwekkende verdwijning. Een vader maakte gisteren in Lannion (Bretagne) misbruik van zijn bezoekrecht om zijn dove zoon Dewi (8) te ontvoeren. De auto waarmee het duo vertrok, werd zo’n twintig kilometer verderop teruggevonden in Tréguier. Van dan af ontbreekt echter elk spoor.
31/07 14u15  OVERZICHT. Verschroeiende hittegolven en bosbranden teisteren vakantielanden rond Middellandse ZeeLanden rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen en in Griekenland wordt een verschroeiende hittegolf verwacht met temperaturen tot 46 graden. Ondertussen probeert de brandweer overal natuurbranden te blussen. In Turkije woeden nog altijd tien bosbranden, waarvan verschillende in Antalya, waar verschillende vakantiegangers geëvacueerd zijn.
31/07 13u15  Man uit Hongkong gearresteerd voor uitjouwen van Chinees volksliedEen man uit Hongkong is gearresteerd nadat hij het Chinese volkslied uitjouwde tijdens een kijkevenement van de Olympische Spelen in een shoppingcenter. De 40-jarige man zou ook een controversiële vlag van de koloniale periode in Hongkong hebben bovengehaald. Sinds juni 2020 is het in Hongkong verboden om oneerbiedig te zijn tegenover het volkslied.
31/07 13u15  Al bijna 1.000 kilometer file in Frankrijk op ‘zwarte zaterdag’: hier staan de files op de Europese wegenVandaag is een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is eraan te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het extreem druk. In Frankrijk stond op een bepaald moment bijna 1.000 kilometer file. Intussen nemen de files opnieuw af. Toch raadt mobiliteitsorganisatie VAB aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.
31/07 12u15  Binnenkort geen tol meer op drukke snelwegen in SpanjeGoed nieuws voor toeristen die met de auto naar Spanje afreizen: vanaf 1 september hoeven automobilisten daar geen tol meer te betalen op een aantal populaire snelwegen. Dit kan al snel tientallen euro’s vakantiegeld besparen. Dat meldt de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’.
31/07 11u15  Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp.
31/07 11u15  Bosbranden teisteren populaire Turkse vakantiegebieden en SiciliëDe Turkse hulpdiensten proberen nog steeds om enorme natuurbranden onder controle te krijgen. Minister van Landbouw Bekir Pakdemirli zei dat er nog tien branden woeden, waarvan zich er drie bevinden in de onder toeristen populaire provincie Antalya. Daar moesten deze week ook meerdere vakantiegangers worden geëvacueerd. Ook het Italiaanse eiland Sicilië kampt met talrijke natuurbranden. Het vliegverkeer van de bij toeristen populaire luchthaven bij Catania werd tijdelijk stilgelegd.
31/07 11u15  “Historische hittegolf” in Griekenland: temperaturen tot 46 graden op komstGriekenland heeft te kampen met een “historische en lange hittegolf”. Dat zeggen meteorologen. Het kwik kan de komende dagen op het vasteland oplopen tot liefst 46 graden Celsius.
31/07 10u15  Zangers blikken terug op ‘Tien Om Te Zien’: “Betty van ‘Big Brother’ stond backstage over te geven in een zakje”Zondag keren we in ‘Tien om te Zien: De Zomer van 199X’ terug naar 1997. Een legendarisch jaar, als we de artiesten die toen optraden mogen geloven. Ze vertellen over per helikopter naar optredens gevoerd worden, de aandacht van vrouwelijke fans en hun schone figuurtje van toen. “Tijdens de generale repetitie moest ik de mensen m’n liedje nog aanleren.”
31/07 10u15  Aanslag op begrafenisdienst in Irak eist minstens dertien doden: “Allicht het werk van IS”Bij een begrafenisdienst in Yathrib, ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn zeker dertien doden gevallen en meer dan vijftig mensen gewond geraakt bij een aanslag. Die werd waarschijnlijk uitgevoerd door terreurorganisatie IS. Dat maakte het Iraakse persagentschap INA bekend op basis van een boodschap van de veiligheidsdiensten.
31/07 09u15  Grote zorgen over deltavariant in VS, meer mensen laten zich vaccinerenHet aantal Amerikanen dat zich laat inenten tegen het coronavirus zit flink in de lift. Volgens de krant The Washington Post bericht hebben vrijdag 856.000 mensen zich laten vaccineren, het hoogste aantal sinds 3 juli. Vooral zuidelijke staten waar veel nieuwe besmettingen worden gemeld, zoals Louisiana en Arkansas, noteren een flinke toename van het aantal mensen dat zich laat vaccineren.
31/07 09u15  ‘Zwarte zaterdag’ op Europese wegen door vakantiegangers: hier staan de filesHet is zaterdag een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is al goed te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het al zeer druk, melden verkeersorganisaties VAB en Touring zaterdagochtend. In Frankrijk staat er om 7 uur al zo’n 200 kilometer file. Ook wie terugkeert naar België, riskeert vandaag in de file te staan. Mobiliteitsorganisatie VAB raadt dan ook aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.
31/07 08u15  Annie Geeraerts - ‘de Bomma’ uit ‘Familie’ - is vijf jaar samen met Paul: “Lichamelijk komt er niet veel meer bij kijken”“Ik kan niet ontkennen dat ik ervan geniet, al die aandacht van een man. Ik voel mij opnieuw meer vrouw.” Ontroerend mooi is het, als je die woorden mag optekenen uit de mond van iemand die maandag haar 95ste verjaardag viert. Het liefdesgeluk is Annie Geeraerts dan ook aan te zien. Intussen is ze vijf jaar samen met Paul (90). “Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik een échte familie heb.”
31/07 08u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt, al 5 miljoen Vlamingen minstens deels gevaccineerdTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
31/07 07u15  Drie dagen lockdown in Australische stad Brisbane na zeven positieve coronagevallenIn Brisbane, de op twee na grootste stad van Australië, en delen van de staat Queensland is sinds zaterdagmiddag een strikte lockdown van drie dagen ingegaan, in een poging om de opmars van de deltavariant van het coronavirus in te dijken. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
31/07 07u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgtTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
31/07 07u15  INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”“Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofiele van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”
31/07 07u15  Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”In China zijn in tien dagen tijd bijna tweehonderd mensen met het coronavirus besmet geraakt. Zeven onder hen verkeren in kritieke toestand. Staatsmedia noemen het de “zwaarste uitbraak” sinds de ellende startte in Wuhan. Die heeft zich inmiddels uitgebreid naar twee andere delen van het land verspreid, meldden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Beijing al uitbraken van de Delta-variant gemeld.
31/07 06u15  COLUMN. Wat Vladimir Poetin denkt als hij in Moskou de medailletabel van Tokio overlooptIn een vorig leven als sportjournalist was Jan Segers aanwezig bij vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop. Vandaag: Vladimir Poetin
31/07 06u15  Massa-events mogen straks weer, maar overaanbod is er niet: “Onder ondernemers heerst veel angst”Wie over een Covid Safe Ticket beschikt, mag vanaf 13 augustus opnieuw tussen duizenden anderen staan dansen en zweten op evenementen in de buitenlucht. Verschillende testevents moeten daarom nu al aantonen dat straks ook festivals hun tenten weer veilig kunnen vullen, zonder afstandsregels en mondmaskers. “Mensen staan te popelen om nog eens buiten te komen.”
31/07 06u15  VS leggen Cuba nieuwe sancties op na onderdrukken demonstraties, regime krijgt hulp bondgenotenDe VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert.
31/07 06u15  Werkgevers willen weten wie geprikt is en wie niet, maar mogen dat niet vragenBedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. “Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer”, zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zaterdag in de Mediahuiskranten.
31/07 05u15  Madeline zat met haar gezin en andere slachtoffers tien uur lang vast op een dak: “Elk van ons had kunnen sterven daar”De hallucinante beelden gingen heel Europa rond. Doodsbange mensen op een dak in Pepinster, schuilend voor het kolkende water dat toen al heelder huizen en reddeloze inwoners met zich had meegesleurd. In de gietende regen, onwetend of en wanneer er hulp zou komen. Een van die onfortuinlijke slachtoffers was Madeline Halleux (37), die met haar gezin tien uur vastzat op dat dak. “Elk van ons had kunnen sterven.” Haar reconstructie van wat op leven en dood een eeuwigheid leek.
31/07 05u15  PORTRET. Nina Derwael (21) was zo’n energieke peuter dat haar ouders haar maar lieten turnen: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). Nu doet zijn dochter precies hetzelfde, maar dan aan de brug. De inzet is ook wat hoger dan vroeger: een gouden medaille op de Olympische Spelen. Wat behalve een ongelooflijk fantastische prestatie vooral het vervullen van een jarenlang gekoesterde droom zou zijn.
31/07 05u15  Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphonesDe smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.
31/07 04u15  VS leggen Cuba nieuwe sancties op na onderdrukken demonstratiesDe VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert.
31/07 03u15  Gouverneur Florida laat ware gelaat zien en blokkeert mondmaskerplicht scholenDe gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft vrijdag per decreet een mondmaskerplicht op scholen in de staat geblokkeerd. DeSantis zei in een toespraak dat ouders zelf het recht moeten hebben om te beslissen of hun kinderen een mondmasker moeten dragen.
31/07 01u15  Zeven doden bij aanslag op Koerdische familie in TurkijeZeven leden van dezelfde Koerdische familie zijn vrijdag gedood bij een gewapende aanslag op hun huis in Konya in Turkije. Mensenrechtenactivisten noemen het een racistische misdaad. De zeven leden van de familie Dedeoglu werden gedood door gewapende personen die hun huis aanvielen en probeerden in brand te steken, melden Turkse media.
31/07 00u15  VN-Comité tegen Foltering tikt België op vingers: buitensporig geweld en vervallen gevangenissenHet comité van de Verenigde Naties dat toekijkt op de naleving van het VN-Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, is niet mals voor ons land. In een rapport verwijst de CAT (Committee Against Torture) onder meer naar “het veelvuldig voorkomen” van politiegeweld en de overbevolking in gevangenissen.
31/07 00u15  Piloot ziet persoon met jetpack op 1,5 kilometer hoogte: FBI doet onderzoekDe FBI en Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoeken of een persoon met een jetpack boven Los Angeles heeft gevlogen. Het jetpack werd gespot door een piloot van een vrachtvliegtuig op zo'n 1,5 kilometer hoogte, vlakbij het internationale vliegveld LAX.
30/07 23u15  Walmart verplicht kantoorpersoneel tot inenting tegen coronaDe Amerikaanse supermarktketen Walmart eist dat alle kantoorpersoneel op zijn hoofdkantoor en alle regionale managers begin oktober gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. De medewerkers van winkels en distributiecentra moeten per direct weer mondkapjes dragen. Walmart probeert hen over te halen om een inenting te halen met een beloning. Die verdubbelde het bedrijf naar 150 dollar per persoon.
30/07 23u15  Rechtbank zet streep door verkeersproject bij StonehengeDe toestemming voor een omstreden verkeersproject bij Stonehenge is door een Engelse rechtbank onwettig verklaard. Tegenstanders hadden de zaak aangespannen omdat ze bang zijn voor de gevolgen voor het prehistorische monument.
30/07 23u15  Jonge slachtoffers kunnen makkelijk gelokt worden op chatsites: "Alles kan anoniem, daar moeten we strenger voor zijn"“Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?
30/07 22u15  ‘Aquaman 2’-producent was nooit van plan om Amber Heard te vervangenNa hun vechtscheiding ging het serieus bergaf met de carrière van Johnny Depp (58), maar over zijn ex-vrouw Amber Heard (35) kunnen we niet hetzelfde zeggen. Terwijl Depp zijn plaats in ‘Fantastic Beasts’ moest afstaan aan Mads Mikkelsen (55) is Heard wél nog te zien in ‘Aquaman 2’.
30/07 22u15  Thrillerauteur Mo Hayder overledenDe Britse auteur Mo Hayder, wiens echte naam Clare Dunkel was, is op 59-jarige overleden aan de gevolgen van ALS. Dat heeft haar uitgeverij laten weten.
30/07 22u15  Musk noemt provisie voor Apple in App Store “internetbelasting”Elon Musk heeft partij gekozen tegen Apple in de kwestie rond de provisie die dat techbedrijf eist van softwaremakers die hun apps aanbieden in de App Store. Apple is daarover in een juridische strijd verwikkeld met Epic Games, het bedrijf achter schietspel Fortnite, en de Tesla-topman geeft Epic in een tweet gelijk. Volgens Musk is die provisie 'feitelijk een wereldwijde internetbelasting'.
30/07 21u15  Na de filmposters nu ook de trailer: eerste beelden van ‘House of Gucci’ zijn veelbelovendBen jij ook zo benieuwd naar de film ‘House of Gucci’? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want na de filmposters van gisteren hebben de makers nu ook een eerste trailer vrijgegeven. En ja, ook die ziet er alvast veelbelovend uit.
30/07 21u15  “Amerikaanse politie schoot vorig jaar 1.021 mensen dood”De Amerikaanse politie heeft vorig jaar 1.021 mensen doodgeschoten. Volgens de Amerikaanse krant ‘The Washington Post is dat het hoogste aantal sinds het dagblad zes jaar geleden begon met die gegevens bij te houden. Sinds 2015 stierven ruim 6.400 personen door politiekogels, bijna drie per dag.
30/07 21u15  President Trump wilde verkiezingen frauduleus laten verklarenDe Amerikaanse oud-president Donald Trump wilde de presidentsverkiezingen vorig jaar ‘oneerlijk’ laten verklaren door zijn ministerie van Justitie. Hij hoopte met deze ongekende stap zijn verkiezingsnederlaag teniet te doen, meldt de krant The New York Times.
30/07 21u15  Bijna 300 Palestijnen gewond bij botsingen met Israëlisch legerZowat 270 Palestijnen zijn op de bezette Westelijke Jordaanoever gewond geraakt bij botsingen met Israëlische soldaten. Dat gebeurde tijdens betogingen tegen de kolonisatie én tijdens de begrafenis van een jonge Palestijn die gisteren gedood werd.
30/07 21u15  Amerikaanse vrouw rijdt maandenlang met lijken van neefje en nichtje in kofferbak rondEen Amerikaanse vrouw is met de lichamen van twee jonge kinderen in de koffer van haar auto tegengehouden, zo heeft de politie van Baltimore, in het oosten van de Verenigde Staten, meegedeeld. De politie deed de macabere ontdekking bij een banale wegcontrole.
30/07 20u15  Vrouw van George Clooney dan toch niet in verwachtingGeorge Clooney (60) en zijn vrouw Amal (43) doen dan toch niet aan gezinsuitbreiding. Op vrijdagochtend raakte het nieuws bekend dat de echtgenote van de acteur opnieuw in verwachting was, maar die geruchten blijken dus niet te kloppen.
30/07 20u15  PVDA zendt gemeenteraad Verviers vanavond uit op groot schermOppositiepartij PVDA zendt de gemeenteraad van Verviers vanavond op groot scherm uit op de Place du Marché. De partij wil daarmee de burgers tegemoetkomen die werden getroffen door het noodweer en nog steeds wachten op elektriciteit en internet.
30/07 20u15  Kwik blijft stijgen terwijl Turkije tegen dodelijke bosbranden vechtIn Turkije lijkt het grootste gevaar van de bosbranden even geweken. Volgens de autoriteiten zijn 70 van de 81 brandhaarden onder controle gebracht. Maar terwijl de eerste doden werden begraven, waarschuwden weerkundige diensten dat de verzengende hitte de komende dagen nog toeneemt. Ook in buurland Griekenland worden temperaturen tot 45 graden voorspeld, waardoor ook daar op heel wat plaatsen weer brandalarm wordt geslagen.
30/07 20u15  Meeste grootbanken doorstaan nieuwe Europese stresstestDe grootste Europese banken zijn goed bestand tegen een eventuele nieuwe zware economische crisis, zo blijkt uit de jongste stresstest van de Europese Bankautoriteit (EBA) van vijftig grootbanken. Die test kwam vrijdag met een jaar vertraging, door de coronapandemie. De meesten staan er zelfs beter voor dan drie jaar geleden.
30/07 20u15  NikkieTutorials geeft 10.000 dollar aan fan voor geslachtsoperatie: “Gefeliciteerd schoonheid”De Nederlandse Nikkie de Jager (27), gekend van haar YouTubekanaal NikkieTutorials heeft haar goed hart laten zien. De make-upgoeroe, die eerder dit jaar mee het Songfestival mocht presenteren, heeft 10.000 dollar (8.432 euro) aan één van haar fans gegeven.
30/07 20u15  VN-kantoren aangevallen in Herat, Afghaanse politieman gedoodDe kantoren van de Verenigde Naties in Herat, een grote stad in het westen van Afghanistan, zijn met raketlanceerders aangevallen. De aanval heeft een Afghaanse politieagent het leven gekost. Rond de stad waren gevechten tussen de taliban en Afghaanse troepen aan de gang.
30/07 20u15  Bijna 200 Chinezen besmet in tien dagen tijd: staatsmedia spreken van “zwaarste uitbraak sinds Wuhan”In China zijn in tien dagen tijd bijna tweehonderd mensen met het coronavirus besmet geraakt. Zeven onder hen verkeren in kritieke toestand. Staatsmedia noemen het de “zwaarste uitbraak” sinds de ellende startte in Wuhan.
30/07 20u15  ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te makenZolang de acteur die in een video opschept over zijn seksuele daden met minderjarigen niet in verdenking wordt gesteld, zullen we zijn initialen niet publiceren, ook al gaat zijn naam rond op sociale media. Worden er bewijzen gevonden dat hij wel degelijk deed wat hij zei, dan moet hij veroordeeld worden. Gebeurt dat niet, dan moet hij geholpen worden. Maar dat was niet het doel van de reportage van HLN en Vrije Vogels. Wat dan wel, dat legt hoofdredacteur Brecht Decaestecker hieronder uit.
30/07 19u15  Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”“Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?
30/07 19u15  EMA keurt opschaling productiecapaciteit Moderna goedHet Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft ingestemd met een opschaling van de productie van het coronavaccin van Moderna in de Verenigde Staten. Daardoor zou de aanlevering van vaccins aan de Europese Unie aanzienlijk kunnen toenemen, zo meldt het EMA vrijdag in een persmededeling.
30/07 19u15  19 gewonden bij busongeval nabij BerlijnBij een busongeval in de buurt van Berlijn zijn vrijdag negentien gewonden gevallen. Het voertuig kwam naast de weg op de zijkant terecht. Negen gewonden werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.
30/07 19u15  Shima Kaes verliest rechtszaak tegen Staat om aangifte tegen ex-verloofde Johnny de MolShima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol (42), heeft het kort geding tegen de Staat verloren. Kaes had verzocht om de aangifte tegen haar ex over te dragen naar een ander parket omdat werd gevreesd voor partijdigheid. Dit omdat drie aangiftes in het dossier door hetzelfde arrondissement worden behandeld. De rechter heeft het verzoek afgewezen.
30/07 19u15  Chinese overheid pakt Chinese technologiebedrijven verder aanDe Chinese overheid heeft een twintigtal technologiebedrijven de opdracht gegeven interne controles uit te voeren om illegale activiteiten aan banden te leggen. Zo moeten onder meer Alibaba en Tencent van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie naar hun gegevensbeveiliging en de bescherming van consumentenrechten kijken.
30/07 18u15  Vaccinatiegraad bij minderjarigen hinkt zwaar achterop in BrusselNet zoals bij de volwassenen hinkt ook de vaccinatiegraad van de Brusselse minderjarigen achterop. In onze hoofdstad is nog geen 14 procent van alle jongeren tussen 12 en 17 jaar minstens deels of volledig gevaccineerd. De kloof met de andere regio’s is groot.
30/07 18u15  Aantal drugsdoden in Schotland voor zevende opeenvolgende jaar op recordhoogteIn Schotland zijn vorig jaar 1.339 mensen overleden aan drugsmisbruik. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de registraties 25 jaar geleden, zo meldt het Schotse statistiekbureau vrijdag. Het aantal doden steeg zo voor het zevende opeenvolgende jaar. Het gaat om een stijging met 5 procent in vergelijking met 2019. De regio rond de stad Glasgow wordt het zwaarst getroffen.
30/07 18u15  Kerncentrale van Taishan legt reactor stil na incidentDe kerncentrale van Taishan, in het zuiden van China, heeft uiteindelijk beslist één van zijn kernreactoren stil te leggen na een incident dat zich anderhalve maand geleden in de reactor voordeed. De centrale, die met de Franse energiereus EDF werd gebouwd, is de enige in de wereld die met EPR-technologie werkt (European Pressurized Reactor).
30/07 18u15  Medisch team Britney Spears is het eens met zangeres: vader mag geen curator zijnBritney Spears (39) wil al een tijdje dat de bewindvoering van haar vader Jamie Spears (69) stopt en de zangeres krijgt er nu alvast een extra dosis steun bij. Het medische team van Britney is het er namelijk mee eens dat papa Spears geen curator meer mag zijn.
30/07 18u15  84 procent Covid-patiënten in Franse ziekenhuizen is niet gevaccineerd84 procent van de Covid-patiënten in Franse ziekenhuizen is niet gevaccineerd. Voor de overlijdens ligt dat percentage op 78 procent. Dat blijkt uit een studie die voor het eerst uitgevoerd werd door de Franse dienst voor statistiek Drees.
30/07 18u15  CELEBS 24/7. Lizzo heeft iets met naalden en dochter van David Beckham is ‘all grown up’Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
30/07 18u15  Kamerfractie MR wil doeltreffendheid federale hulpverlening bij noodweer onderzoekenDe MR wil bij de parlementaire rentree een gezamenlijke zitting van de Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Defensie houden om 'de doeltreffendheid en performantie' van de federale hulpdiensten bij de overstromingen in Wallonië te onderzoeken.
30/07 17u15  TUI verkoopt deel van hotelvastgoed voor 541 miljoen euroTUI heeft een deel van zijn hotelvastgoed aan het Spaanse Riu verkocht en ontvangt daarvoor 541 miljoen euro, zo maakte het toerismeconcern vrijdag bekend.
30/07 17u15  “Achter de schermen was ik een hoopje ellende”: ‘American Beauty’ Mena Suvari getuigt over seksueel misbruik en drugsverslavingenZe was een van de grootste sterren net na de eeuwwisseling, met dank aan haar rol in ‘American Beauty’. Maar achter een brede glimlach verborg Mena Suvari (42) heel wat pijn en schaamte. In haar pas verschenen memoires vertelt ze hoe ze sinds haar 13e consequent misbruikt wordt door de mannen in haar leven en over hoe ze haar pijn probeerde te vergeten met verschillende soorten drugs. Om over dat bizarre incident met Kevin Spacey (62) nog maar te zwijgen. “Ik was elke dag klaar om gered te worden. Maar het gebeurde nooit.”
30/07 17u15  Politie Warschau ontdekt Bitcoin-miner in eigen commissariaatDe politie van Warschau heeft een illegale Bitcoin-miner ontdekt in het eigen commissariaat. De man werd ontslagen.
30/07 17u15  CELEBS 24/7. Lizzo heeft iets met naalden en dochter van David Beckham is all grown upNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
30/07 17u15  Kamerfractie MR wil doeltreffendheid van federale hulpverlening bij noodweer onderzoekenDe MR wil bij de parlementaire rentree een gezamenlijke zitting van de Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Defensie houden om 'de doeltreffendheid en performantie' van de federale hulpdiensten bij de overstromingen in Wallonië te onderzoeken.
30/07 17u15  Tsjechische ambtenaren krijgen extra dagen vrijaf voor vaccinatieDe ambtenaren in Tsjechië krijgen meer betaald verlof als ze zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de regering in Praag vandaag beslist.
30/07 17u15  Wetenschappers creëren twaalf embryo's om noordelijke witte neushoorn te reddenWetenschappers hebben twaalf embryo’s van de noordelijke witte neushoorn gecreëerd in een poging de ondersoort van de uitsterving te redden. Sinds in 2018 het laatste mannetje overleed, blijven er nog slechts twee vrouwelijke dieren - Najin en haar dochter Fatu - over op aarde. Beide verblijven in het Keniaanse reservaat van Ol Pejeta.
30/07 17u15  Nu al druk op Europese wegen: wie kan vertrekt best zondag, Frankrijk maakt zich klaar voor ‘zwarte zaterdag’Het belooft opnieuw erg druk te worden op de Europese wegen dit weekend. Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwt vrijdagnamiddag voor de eerste zwarte zaterdag op de Europese wegen. Nu al staan er lange files richting het zuiden en op de terugweg. VAB raadt dan ook aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.
30/07 17u15  Afscheidstournee Klaasje officieel van start: “Samen met Hanne en Marthe ga ik de komende maanden alleen maar genieten”Na anderhalf jaar wachten is het eindelijk zover. Op vrijdag ging de nieuwe K3-show in première in het Ethias Theater in Hasselt. Een bijzonder moment voor de drie meiden, maar vooral voor Klaasje Meijer (26). Voor haar is het namelijk haar laatste tournee als K3’tje.
30/07 17u15  “George en Amal Clooney opnieuw in verwachting”Nespresso-gezicht George Clooney (60) en mensenrechtenadvocaat Amal Clooney (43) breiden binnenkort mogelijk hun familie uit. Het koppel werd vier jaar geleden ouders van de tweeling Ella en Alexander, en volgens het Britse magazine ‘OK!’ zou Amal opnieuw in verwachting zijn. Het zou opnieuw om een tweeling gaan.
30/07 16u15  Frankrijk maakt zich klaar voor ‘zwarte zaterdag’ op de wegHet belooft opnieuw erg druk te worden op de Europese wegen dit weekend. Frankrijk maakt zich weer op voor een ‘zwarte zaterdag’ in het verkeer als gevolg van veel mensen die op vakantie gaan en velen die terug naar huis rijden. Volgens de autoriteiten is zaterdag de zwaarste dag van het weekend in het verkeer, vooral door de mensen die in Frankrijk op vakantie gaan.
30/07 16u15  Begingeneriek en eerste aflevering van ‘De Redders’ nu al online te bekijkenOp maandag 2 augustus is de allereerste aflevering van ‘De Redders’ te zien op televisie, maar wie niet kan wachten tot na het weekend heeft alvast geluk. De eerste episode van de reeks staat nu al op de website van GoPlay en bij Play4 trakteerden ze ons vandaag ook nog op de begingeneriek van het nieuwe programma. Ideaal voor een korte kennismaking met de personages!
30/07 16u15  Rode Kruis doet dringende oproep naar bloeddonorenRode Kruis Vlaanderen meldt dat de bloedvoorraad zorgwekkend laag is deze zomer. De organisatie roept daarom op om bloed te geven, anders dreigt ze de vraag van de ziekenhuizen niet meer te kunnen bijhouden.
30/07 16u15  Puigdemont niet langer onschendbaar: EU-Gerecht verwerpt verzoek tot opschortingHet Gerecht van de Europese Unie heeft vandaag het verzoek tot opschorting van de opheffing van de parlementaire immuniteit van de vroegere Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont en zijn oud-ministers Toni Comin en Clara Ponsanti verworpen.
30/07 16u15  Afscheidstournee van Klaasje officieel van start: “Samen met Hanne en Marthe ga ik de komende maanden alleen maar genieten”Na anderhalf jaar wachten, is het eindelijk zover. Op vrijdag ging de nieuwe K3-show in première in het Ethias Theater in Hasselt. Een bijzonder moment voor de drie meiden, maar vooral voor Klaasje Meijer (26). Voor haar is het namelijk haar laatste tournee als K3’tje.
30/07 16u15  Dreigende taal in Chinese media over doortocht Britse marineDe Britse regering heeft vrijdag tegengesproken dat het China bewust provoceert door met marineschepen door de Zuid-Chinese Zee te varen. In Chinese staatsmedia was dreigend gereageerd op de komst van vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, dat wordt vergezeld door schepen uit Nederland en de Verenigde Staten.
30/07 16u15  Criminologe over online kindermisbruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtoffers en wisselen onderling tips uit”Het Antwerpse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het vermeende kindermisbruik door een Vlaamse acteur. Een Nederlandse onderzoeksjournalist kwam via de datingsite Bullchat in contact met de man, die meteen begon te vertellen over kindermisbruik, zijn fantasieën en toekomstplannen. Dat daders van kindermisbruik zich steeds vaker in chatgroepen en op online platformen begeven, merken ook de onderzoekers van het Universitair Forensisch Centrum in Antwerpen. “Daders gaan er op zoek naar potentiële slachtoffers of wisselen onderling tips uit', zegt criminologe Minne De Boeck in een gesprek met HLN LIVE.
30/07 16u15  Servicekost niet teruggestort? Pukkelpop verstuurt foutieve mail over terugbetaling ticketsSommige mensen kregen vrijdag een mail van de organisatoren van Pukkelpop over de terugbetaling van hun ticket(s). In die mail staat te lezen dat de servicekost van 10 euro niet terugbetaald zal worden. Maar dat klopt niet. “Het gaat om een vergissing”, verduidelijkt Frederik Luyten, de woordvoerder van Pukkelpop, aan onze redactie.
30/07 16u15  David (50) boekt ballonvaart naar de ruimte: “Niet goedkoop, maar geen seconde getwijfeld”Met David Laurier is de eerste ruimtetoerist van ons land bekend. De Deinzenaar kocht een peperduur ticket voor één van de vluchten van het Amerikaanse bedrijf Space Perspective, dat vanaf 2024 met een ruimteballon op meer dan 30 kilometer boven het aardoppervlak wil zweven. De ondernemer uit Deinze wordt daarmee de derde Belg — na astronauten Frank De Winne en Dirk Frimout — die zo hoog boven onze aardbol zal vliegen.
30/07 16u15  Leuven Air stilgelegd omdat publiek zich niet aan coronamaatregelen houdtHet optreden van rapper Yung Mavu op Leuven Air is donderdag vroegtijdig stopgezet nadat tientallen jongeren het podium betraden. Ook daarvoor al werd er tijdens het concert maar weinig rekening meer gehouden met mondmaskers en de nodige afstand in verband met de coronamaatregelen. De organisatie legde het optreden om 21.45 uur stil, een kwartier vroeger dan gepland. Alle bezoekers moesten het evenemententerrein verlaten.
30/07 16u15  92 procent van Vlaams zorgpersoneel is gevaccineerd: “Vaccinatie verplichten is voor mij geen taboe"Met 92 procent van het zorgpersoneel dat zich inmiddels liet vaccineren, heeft Vlaanderen een vrij hoge vaccinatiegraad. Toch zijn er nog steeds 17.500 personen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren. “We blijven mobiliseren en sensibiliseren en vragen transparantie aan de zorginstellingen”, aldus Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een reactie bij ‘VTM Nieuws’. “En er is tijdens de interministeriële conferentie afgesproken om het overleg rond de vaccinatieplicht op te starten.'
30/07 16u15  Bijna alle 150 mannen staan DNA af in onderzoek naar moord met 101 messteken op juf Mieke: gelijkaardig onderzoek leidde al tot ontmaskering van Kempense serieverkrachterBijna alle 150 mannen die werden opgeroepen om DNA af te staan in het onderzoek naar de moord op Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk zijn op die uitnodiging ingegaan. Een gespecialiseerd labo vergelijkt die DNA-stalen nu met het bloed dat de moordenaar heeft achtergelaten op de kledij van de zorgjuf. Als dit niet tot een doorbraak leidt, moeten wellicht nog veel meer Kempense mannen hun DNA afstaan. In 2011 leidde zo’n grootschalig DNA-onderzoek nog tot de ontmaskering van een Kempense serieverkrachter.
30/07 15u15  SHOWBITS. Julie Van den Steen viert haar verjaardag en Bart De Wever zit met een probleemThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
30/07 15u15  Amazon krijgt in Luxemburg hoogste Europese privacyboete ooitWebwinkelconcern Amazon heeft van de Luxemburgse privacywaakhond CNPD een boete van 746 miljoen euro gekregen. Het gaat om de grootste privacyboete die ooit is opgelegd in de Europese Unie.
30/07 15u15  Geboren voor het ongeluk? Tanja Dexters rijgt al sinds 2016 de relletjes aan elkaarDe vechtpartij in Marbella is het laatste incident waarbij Tanja Dexters en haar vriend Michaël Peeters betrokken zijn, maar het is zeker niet de eerste hobbel in het parcours van Dexters. De ex-Miss België gaat al sinds haar scheiding in 2016 veelvuldig over de tongen. Een overzicht van fratsen als grafschennis, een vernield appartement en vluchtmisdrijf, maar recent ook een pijnlijk strafdossier.
30/07 14u15  Netflix pakt in september uit met documentaire over Michael SchumacherNetflix zal dit jaar nog een documentaire aanbieden over autosporticoon Michael Schumacher (52). Vanaf 15 september zal de film “Schumacher” te zien zijn. De documentaire zal zowel zijn leven als zijn carrière belichten. “De film is het geschenk van zijn familie aan een geliefde echtgenoot en vader”, verklaart Sabine Kehm, de manager van de ex-piloot die 91 zeges boekte.
30/07 14u15  Wetenschappers waarschuwen: behoud coronamaatregelen nodig tot iedereen is gevaccineerdEen team van Europese onderzoekers roept op om de huidige coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van mondmaskers, te behouden totdat iedereen volledig is gevaccineerd. De wetenschappers waarschuwen vrijdag dat juist bij een hogere vaccinatiegraad de kans toeneemt dat zich een mutatie van het coronavirus ontwikkelt die resistent is tegen die vaccins.
30/07 14u15  “George en Amal Clooney verwachten opnieuw een kindje”Nespresso-gezicht George Clooney (60) en mensenrechtenadvocaat Amal Clooney (43) mogen binnenkort misschien wel een derde kindje verwelkomen. Het koppel werd vier jaar geleden ouders van de tweeling Ella en Alexander, en volgens het Britse magazine ‘OK!’ zou Amal opnieuw in verwachting zijn. Het zou opnieuw om een tweeling gaan.
30/07 14u15  50-tal beschadigde woningen worden afgebroken na zware overstromingen in PepinsterIn Pepinster in de provincie Luik heeft de burgemeester met spoed de afbraak bevolen van zo'n 50-tal zwaar beschadigde woningen, waaronder garages. Dat is een aanzienlijk deel van het centrum langs de Vesder. De meeste gebouwen waren eerder al onbewoonbaar verklaard na de zware overstromingen.
30/07 14u15  92 procent van Vlaams zorgpersoneel is gevaccineerd: “Overleg rond de vaccinatieplicht wordt opgestart"Met 92 procent van het zorgpersoneel dat zich inmiddels liet vaccineren, heeft Vlaanderen een vrij hoge vaccinatiegraad. Toch zijn er nog steeds 17.500 personen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren. “We blijven mobiliseren en sensibiliseren en vragen transparantie aan de zorginstellingen”, aldus Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een reactie bij VTM NIEUWS. “En er is tijdens de interministeriële conferentie afgesproken om het overleg rond de vaccinatieplicht op te starten.'
30/07 14u15  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatregelen” te nemenDPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. Ook de VRT zal “gepaste maatregelen” nemen zodra ze meer informatie heeft. Dat laat woordvoerder Hans Van Goethem weten.
30/07 13u15  Vaccinatiegraad bij Vlaams zorgpersoneel bijzonder hoog: 92 procent is volledig gevaccineerdOnlangs besliste de Franse president Emmanuel Macron om het coronavaccin te verplichten voor zorgpersoneel. Zo’n verplichting blijft uit in ons land en zou in Vlaanderen ook overbodig zijn. Dat blijkt uit de vaccinatiecijfers in de zorgsector die Vlaams minister van Volksgezondheid met onze redactie en VTM NIEUWS deelde.
30/07 13u15  Eurozone weer uit recessie: stevigere groei dan verwachtNa twee krimpkwartalen heeft de eurozone in het tweede kwartaal weer economische groei geboekt. Dat blijkt uit een raming van statistiekbureau Eurostat. Met 2 procent was de groei steviger dan analisten hadden verwacht.
30/07 13u15  Faroek: “De acteur is vrijgelaten omdat er nog te weinig juridisch belastende elementen zijn tegen hem”De acteur die is opgepakt in een onderzoek naar kindermisbruik, is intussen verhoord in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verkrachting van minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie. De man is niet aangehouden omdat er voorlopig geen juridisch bewijs is, zo legde gerechtsjournalist Faroek Özgünes uit in HLN LIVE.
30/07 12u15  Japan verlengt en breidt noodtoestand uit door recordaantal nieuwe besmettingen in Tokio na start Olympische SpelenDe Japanse regering heeft beslist de noodtoestand in Tokio te verlengen en uit te breiden naar vier andere departementen. De gezondheidscrisis is aan het verergeren en treft ook atleten die deelnemen aan de een week geleden begonnen Olympische Spelen.
30/07 12u15  Duitse regering wil vanaf zondag strengere testplicht reizigersDe Duitse regering wil voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus verspreiden. Ze hoopt dat met een uitbreiding van de verplichtingen voor coronatesten te bewerkstelligen.
30/07 12u15  Get Ready! niet blij met kledingkeuze in ‘Tien Om Te Zien’: “Oprechte excuses aan iedereen wiens ogen we hebben gepijnigd”In de zomer van 1997 bracht Get Ready! het nummer ‘Marjolijn’ uit. Daarmee scoorde de Vlaamse boysband meteen een hit. Koen van Get Ready! blikt nu terug op dat moment, waarbij hij grote ogen trekt als hij ziet welke kostuums de groep droeg. “Wij zagen er precies uit als Michelinmannetjes.”
30/07 12u15  Negen jaar cel voor eerste Hongkonger veroordeeld onder omstreden veiligheidswetDe eerste inwoner van Hongkong die veroordeeld werd op basis van de strenge, controversiële veiligheidswet die Peking in de metropool doorvoerde, heeft vrijdag een gevangenisstraf van negen jaar gekregen. De 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, werd dinsdag schuldig bevonden aan terrorisme en aanzetten tot separatisme.
30/07 12u15  QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
30/07 12u15  Recordaantal verkeersboetes voor De LijnVorig jaar ontving vervoersmaatschappij De Lijn 1.848 boetes. Dat is een record. “Ook De Lijn moet zich aan de verkeersregels houden”, reageert CD&V-parlementslid Stijn De Roo. Hij wijst op de voorbeeldfunctie van de vervoersmaatschappij.
30/07 12u15  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur: "Situatie zeer ernstig"DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms.
30/07 12u15  Faroek: “Vrijgelaten omdat er nog te weinig juridisch belastende elementen zijn tegen de acteur”De acteur die is opgepakt in een onderzoek naar kindermisbruik, is intussen verhoord in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verkrachting van minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie. De man niet is aangehouden omdat er voorlopig geen juridisch bewijs is, zo legde gerechtsjournalist Faroek Özgünes uit in HLN LIVE.
30/07 11u15  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen: "Situatie zeer ernstig"DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaams acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms.
30/07 11u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier koop je de voordeligste mosselenHou je ook zo van een heerlijke portie mosselen? Het mosselseizoen is volop bezig en ook de leden van Promojagers België laten het zich smaken. Ze merkten echter dat er grote prijsverschillen zijn naargelang de supermarkt waar je ze gaat kopen. Beheerder Gunther Devisch maakte een lijstje en onthult speciaal voor de lezers van HLN waar je ze het voordeligst kan krijgen.
30/07 11u15  Riadh Bahri verklaart de liefde aan Kürt Rogiers: “Ik ben al sinds mijn tienerjaren stapelzot van u”De villa van ‘Waarheid, Durven of Doen’ warmt zich op voor een nieuwe week vol onthullingen en opdrachten van bekende Vlamingen. Maandag maken Valerie De Booser, Anke Buckinx, Riadh Bahri en Jasper Erkens hun opwachting in de villa. Riadh moet voor een opdracht toegeven dat hij vroeger stapelzot was van Kürt. Hij belt hem op om dit te vertellen.
30/07 11u15  “Dit is mijn huisdier. Ik heb haar getraind”: hallucinante getuigenissen tegen R. Kelly stapelen zich opIn 2001 zong R. Kelly (54) nog ‘I’m The World’s Greatest’, maar ondertussen is de Amerikaanse zanger helemaal van zijn voetstuk gevallen. Tientallen mensen klaagden Robert Sylvester Kelly al aan wegens seksueel misbruik, en de gewezen artiest moet zich daar volgende maand voor verantwoorden in de rechtbank. Gedwongen seks met andere (minderjarige) meisjes en jongens, video-opnames als chantagemiddel en besmettingen met soa’s: de ene getuigenis is nog schrijnender dan de andere. “Ooit sloot hij mij acht uur lang op in een busje.”
30/07 11u15  Album Billie Eilish brak al record op Apple Music voor officiële releaseVandaag komt het tweede album van Billie Eilish (19), ‘Happier Than Ever’, uit. De plaat had al voor de officiële release een nieuw record gevestigd, want het is het album met de meeste pre-adds op Apple Music.
30/07 11u15  Dieselprijs op hoogste peil sinds november 2018De officiële maximumprijs voor diesel in België stijgt zaterdag naar een niveau dat sinds november 2018 niet meer was bereikt. De prijs voor een liter mag maximaal 1,594 euro bedragen, meldt de federale overheidsdienst Economie. Dat is een stijging met 2,1 eurocent.
30/07 11u15  Britse besmettingscijfers stijgen niet langer, ze kelderen zelfs. Wat is er aan de hand?Wat is er aan de hand in Groot-Brittannië? Tegen alle verwachtingen in dalen de besmettingscijfers er sterk. Wetenschappers tasten in het duister naar de precieze oorzaak, zo schrijft ‘The Washington Post’.
30/07 11u15  LIVE. Faroek: “Vrijgelaten omdat er nog te weinig belastende elementen zijn tegen de acteur”De acteur die is opgepakt in een onderzoek naar kindermisbruik, is intussen verhoord in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verkrachting van minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie. De man niet is aangehouden omdat er voorlopig geen juridisch bewijs is, zo legde gerechtsjournalist Faroek Özgünes uit in HLN LIVE.
30/07 10u15  Ook Uber verplicht vaccin voor Amerikaanse werknemersNa Google en Facebook heeft een andere Californische techgigant, namelijk Uber, vaccinatie verplicht gemaakt voor zijn werknemers in de Verenigde Staten, waar de deltavariant aan een steile opmars bezig is.
30/07 10u15  De Britse besmettingscijfers stijgen niet langer, ze kelderen zelfs. Wat is er aan de hand?Wat is er aan de hand in Groot-Brittannië? Tegen alle verwachtingen in dalen de besmettingscijfers er sterk. Wetenschappers tasten in het duister naar de precieze oorzaak, zo schrijft The Washington Post.
30/07 10u15  "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariantDe deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.
30/07 10u15  Waarom komt Harry zo snel met memoires op de proppen? “Schrik dat niemand hem binnen een paar jaar nog serieus neemt”Prins Harry (36) is nog maar een jaar uit de monarchie gestapt, of hij komt al met memoires. Volgens experts zal hij spijt krijgen als hij die nu al schrijft: “Hij zou beter eens naar het boek kijken van zijn overgrootoom Edward VIII, die wachtte tot hij zijn zegje kon doen zonder bitterheid.” Edward deed net als Harry afstand van het koningshuis nadat hij trouwde met een Amerikaanse gescheiden vrouw. “Maar bij Harry speelt er een andere factor mee: hij is bang dat er binnen een paar jaar niemand nog naar hem luistert.”
30/07 10u15  Wisselvallige dag met krachtige windstoten: code geel aan zeeVrijdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst kans op lichte regen, later op lokale buien. In de namiddag maar vooral tegen de avond waait de wind vrij hard, met pieken aan zee tot 75 of 80 km/u. Daarom activeert het KMI code geel aan de kust vanaf deze namiddag tot zaterdagnacht. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. Dat meldt het KMI.
30/07 09u15  Verbitterde Harry schrijft memoires omdat hij lijdt aan het ‘Prins Andrew-Complex’Volgens royaltywatchers zal prins Harry (36) spijt krijgen als hij zijn memoires nu al schrijft. “Hij zou beter eens naar het boek kijken van zijn overgrootoom Edward VIII, die zijn memoires schreef zonder bitterheid”, aldus royalty-experts. Edward deed net als Harry afstand van het koningshuis nadat hij trouwde met een Amerikaanse gescheiden vrouw. Maar de hertog van Sussex lijdt aan het ‘Prins Andrew-Complex’, waardoor hij zijn boek zo snel mogelijk wil publiceren. “Hij is bang dat hij genegeerd zal worden omdat er meer interesse is in volgende generatie Britse royals.”
30/07 09u15  Acteur (51) vorige week vrijdag verhoord in kader van onderzoek: “Wegens ernst van de feiten meteen actie ondernomen”De acteur is intussen verhoord in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar verkrachting van minderjarigen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan onze redactie.
30/07 09u15  Sabine Appelmans fileert de kritiek op Imke Courtois in ‘Tokyo 2020’: “Herkenbare muggenzifterij”Sporza-kijkers kennen Imke Courtois (33) al zes jaar als analiste bij voetbalwedstrijden, maar deze zomer is de voormalige Red Flame met 21 caps ook het gezicht van ‘Tokyo 2020’ op Eén. Haar inbreng zorgt op sociale media voor gemengde reacties. “Herkenbaar”, zucht Sabine Appelmans, die Imke een hart onder de riem steekt en terugblikt op haar eigen storm van kritiek. “Na een te korte opleiding werd ik veel te snel voor de leeuwen gegooid.”
30/07 09u15  Vandaag versoepelen de coronaregels: dit is wat er allemaal verandertVandaag gaat de derde fase van het ‘zomerplan’ in dat het Overlegcomité opstelde. Aan de voorwaarden is ruimschoots voldaan: zeker 70 procent van de volwassen Belgen moest minstens één keer gevaccineerd zijn en het aantal coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg moest onder de 500 liggen. Dit is wat er allemaal verandert.
30/07 09u15  Disney noemt aanklacht Scarlett Johansson “triest en verontrustend”Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen is uitgekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak, maar Disney ontkent dit. Ondertussen krijgt de actrice veel steun op social media.
30/07 08u15  Al 17.000 eigenaars van zonnepanelen hebben premie aangevraagdOp één week tijd hebben al 17.000 eigenaars van zonnepanelen de compensatiepremie aangevraagd voor het wegvallen van de voordelen van de terugdraaiende teller. Dat schrijft Het Belang van Limburg vrijdag.
30/07 08u15  Sylvie Meis presenteert Duitse versie van ‘Love Island’De Nederlandse presentatrice Sylvie Meis (43) wordt de nieuwe presentatrice van de Duitse versie van het datingprogramma ‘Love Island’. Ze kondigt het nieuws vandaag ‘met trots’ aan op Instagram. “Ik kan niet wachten om de eilandbewoners te vergezellen op hun pad naar liefde”, schrijft Sylvie.
30/07 08u15  Tom Waes op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: “Ik ben allicht de meest geteste mens van het land”“Het mooie aan zo lang in het vak zitten is dat je jezelf altijd kan heruitvinden.” Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. Wij brachten een bezoek aan de coronaproof set en spraken met Tom, die ook vertelt hoe het verder moet met ‘Reizen Waes’ en ‘Undercover’.
30/07 08u15  Sabine Appelmans fileert de kritiek op Imke Courtois in ‘Tokio 2020’: “Herkenbare muggenzifterij”Sporza-kijkers kennen Imke Courtois (33) al zes jaar als analiste bij voetbalwedstrijden, maar deze zomer is de voormalige Red Flame met 21 caps ook het gezicht van ‘Tokio Live’ op Eén. Haar inbreng zorgt op sociale media voor gemengde reacties. “Herkenbaar”, zucht Sabine Appelmans, die Imke een hart onder de riem steekt en terugblikt op haar eigen storm van kritiek. “Na een te korte opleiding werd ik veel te snel voor de leeuwen gegooid.”
30/07 08u15  Vlaamse steden kijken mee in uw portefeuille: "Als we veel Noord-Fransen zien komen sturen we versterking op straat”Steeds meer Vlaamse steden en gemeenten kijken mee in de portefeuille van de bezoekers in hun stad. Via telefoon- en betaaldata weten ze bijna in real time vanwaar bezoekers komen, hoelang ze blijven, waar ze geld achterlaten en hoe kapitaalkrachtig ze zijn. Het zorgt ervoor dat steden gericht kunnen kiezen wie ze naar hun stad lokken. Én wie niet.
30/07 07u15  Italiaanse brandweer bestrijdt meer dan 200 bosbranden in zuiden van het landDe Italiaanse hulpdiensten hebben donderdag hun inspanningen voortgezet om de groeiende bosbranden in het land onder controle te krijgen. Op dit moment zijn er volgens de brandweer ongeveer 240 branden.
30/07 07u15  Bart Peeters brengt dit najaar nieuwe muziek uitOp 1 oktober brengt Bart Peeters zijn nieuwste album uit. ‘De kat zat op de krant’ wordt de zanger zijn achtste studioalbum. De plaat zal Peeters zijn laatste singles bevatten, zoals ‘Voor de zon weer opkomt’, ‘Genstertje’, ‘Winterdip’ en ‘Brombeer’. Op Instagram verklapt hij alvast hoe de hoes er zal uitzien.
30/07 07u15  Wisselvallige dag met krachtige windstoten, ook herfstig weer in weekendVrijdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt, met eerst kans op lichte regen, later op lokale buien. In de namiddag maar vooral tegen de avond waait de wind vrij hard, met pieken aan zee tot 75 km/u. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. Dat meldt het KMI.
30/07 07u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen blijft stabiel, net als ziekenhuisbezettingHet aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft vrij stabiel. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt met een kwart, maar omdat er elke dag ook heel wat patiënten ontslagen worden, blijven de bezettingscijfers in onze hospitalen ook min of meer op hetzelfde niveau.
30/07 07u15  Tom Waes op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: “Je zou het ‘Tijdreizen Waes’ kunnen noemen, het dekt perfect de lading”Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. 'Noem het gerust 'Tijdreizen Waes'', klinkt het tussen twee opnames door. En hoewel we een heel stuk terugkeren in de geschiedenis, moet ook hier alles coronaproof verlopen. “Ik ben met meer dan 250 testen allicht de meest geteste mens van Vlaanderen.”
30/07 07u15  OCAD waarschuwt: Sociale media spelen sleutelrol bij verspreiding van rechts-extremismeSociale media spelen een sleutelrol in de verspreiding van rechts-extremistisch gedachtegoed, waarschuwt veiligheidsdienst OCAD in zijn jaarverslag. Rechts-extremisme wint bovendien zorgwekkend snel terrein. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.
30/07 06u15  Sabine Appelmans relativeert kritiek op Imke Courtois in ‘Tokio 2020’: “Muggenzifterij. Ze doet dat wel perfect”Sporza-kijkers kennen Imke Courtois (33) al zes jaar als analiste bij voetbalwedstrijden, maar deze zomer is de voormalige Red Flame met 21 caps ook het gezicht van ‘Tokio Live’ op Eén. Haar inbreng zorgt op sociale media voor gemengde reacties. “Herkenbaar”, zucht Sabine Appelmans. “Ik heb na mijn profcarrière als tennisster ook bakken kritiek over mij heen gekregen toen ik aan de slag ging bij de openbare omroep. Ach, Imke kan daar wel tegen.”
30/07 06u15  Priorzegel of niet, vertragingen stapelen zich op bij bpost: “Zoontje is al 7 weken, maar een vijfde van de geboortekaartjes kwamen nog niet toe”Kampbrieven die zelfs na 10 dagen niet aankomen, geboortekaartjes die verloren gaan of pas aankomen na een week of vier - ondanks de priorzegel. Het zijn geen uitzonderingen, bleek uit een stortvloed aan reacties die onze redactie ontving. “De baas van mijn vriendin heeft zelfs nooit ons geboortekaartje gekregen.” Bpost zelf steekt het op een aangepaste zomerdienstverlening of op het onleesbare handschrift van de verzender.
30/07 06u15  Vlaamse steden kijken mee in uw portefeuilleSteeds meer Vlaamse steden en gemeenten kijken mee in de portefeuille van de bezoekers in hun stad. Via telefoon- en betaaldata weten ze bijna in real time vanwaar bezoekers komen, hoelang ze blijven, waar ze geld achterlaten en hoe kapitaalkrachtig ze zijn. Het zorgt ervoor dat steden gericht kunnen kiezen wie ze naar hun stad lokken. Én wie niet.
30/07 06u15  70 procent volwassenen volledig gevaccineerd, nieuwe versoepelingen zomerplan van krachtZowat 6,5 miljoen Belgen zijn volledig gevaccineerd. Dat is meer dan 70 procent van de volwassen bevolking. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat was één van de voorwaarden voor de vierde fase van het zomerplan, die gepland staat vanaf 1 september.
30/07 05u15  Sociale media spelen sleutelrol bij verspreiding van rechts-extremismeSociale media spelen een sleutelrol in de verspreiding van rechts-extremistisch gedachtegoed, waarschuwt veiligheidsdienst OCAD in zijn jaarverslag. Rechts-extremisme wint bovendien zorgwekkend snel terrein. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.
30/07 04u15  Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”Alwéér geen joelende kinderstemmetjes aan de Boulevard de l’Europe in Waver. Eerst was er de pandemie, nadien de watersnood. Walibi moet nog weken smurrie spuiten, kassa’s kuisen en motoren maken voor het park weer open kan, ergens half oktober. “Oh ja, dit was dé klop van de hamer, maar kijk hoe strijdvaardig iedereen is. Kippenvel, al voor de tweede keer.”
30/07 04u15  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbranden: politie vermoedt brandstichtingIn het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio. Daarbij kwamen al vier mensen om, onder wie een bejaarde bewoner die zijn huis niet tijdig uit raakte. Zo’n 180 mensen raakten gewond.
30/07 02u15  Auto eindigt op terras van bar in Parijs: één dode en zes gewondenEen voertuig is donderdagavond in het zeventiende arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs op het terras van een café terechtgekomen. Daarbij is een vrouw om het leven gekomen en zijn zes anderen gewond geraakt, van wie één ernstig. Dat hebben de brandweer en de politie gemeld.
30/07 01u15  Disney noemt aanklacht Scarlett Johansson om film “triest en verontrustend”Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak, maar Disney ontkent dit.
30/07 00u15  Verplicht mondmasker en coronatesten voor niet-gevaccineerde ambtenaren in VSFederale ambtenaren in de Verenigde Staten krijgen vanwege corona met strengere regels te maken op de werkvloer. President Joe Biden heeft donderdag aangekondigd dat zij voortaan een mondmasker moeten dragen en één of twee keer per week een coronatest moeten ondergaan. De regels gelden niet voor volledig gevaccineerde ambtenaren.
29/07 23u15  Toeristen in zuiden van Turkije geëvacueerd wegens bosbrandenIn het zuiden van Turkije, en meer bepaald in de toeristische badplaatsen Bodrum en Marmaris, heeft de overheid toeristen laten evacueren uit hun hotels wegens de zware bosbranden in de regio.
29/07 22u15  Jozef Smets uit Turnhout is oudste mannelijke Belg met 107 jaar en 105 dagenOp zondag 25 juli is de oudste mannelijke Belg, Sylvain Vallée, overleden. Vallée was 109 jaar en 69 dagen. Hij werd geboren op 17 mei 1912 en was daarmee niet alleen de oudste man van België, maar van de hele Benelux . Dat meldt de Belgische correspondent van het ESO (European Supercentenarians Organisation).
29/07 22u15  Scarlett Johansson klaagt Disney aan om releasedatum ‘Black Widow’Scarlett Johansson (36) is een rechtszaak gestart tegen Disney. De actrice, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Disney-film ‘Black Widow’, is boos omdat de film tegelijkertijd op de streamingdienst van het bedrijf én in de bioscopen uit is gekomen. Dat was volgens haar niet de afspraak.
29/07 22u15  Affaire-McCarrick: aanklacht misbruik tegen hoogste geestelijke in VS tot nu toeDe Amerikaanse ex-kardinaal Theodore McCarrick (91) is aangeklaagd voor aanranding van een tiener in 1974. De voormalige aartsbisschop van Washington is daarmee de hoogste katholieke functionaris in het land die wordt vervolgd voor seksueel misbruik, melden Amerikaanse media.
29/07 22u15  Duitse moeder loopt wekenlang onwetend rond met winnend lot van 33 miljoen euroTientallen miljoenen euro’s winnen zonder dat je het zelf door hebt. Een Duitse moeder heeft zich wekenlang niet gerealiseerd dat zij uit het niets multimiljonair was geworden, meldt de Duitse loterij Lotto Bayern. Het gaat om een megabedrag van 33 miljoen euro, het op één na hoogste gewonnen bedrag in de 75-jarige geschiedenis van de Duitse loterij.
29/07 21u15  Charles Spencer wint rechtszaak en krijgt excuses van Britse krant The Times voor opmerkingen over DianaCharles Spencer (57), de broer van de overleden prinses Diana, heeft een overwinning behaald in de rechtbank. De Britse krant The Times had foutieve informatie gedeeld en moest daarom excuses aanbieden aan Spencer.
29/07 21u15  Twee mannen betrapt in gestolen wagen in Adegem: een man vlucht wegDeze middag heeft een politiepatrouille twee mannen betrapt in een gestolen wagen in de Hillestraat in Adegem. Toen de politie tot controle wou overgaan, vluchtte een van de mannen een maisveld in. De man is nog steeds niet gevat.
29/07 21u15  Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aanIsraël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
29/07 21u15  Jodie Whittaker en Chris Chibnall stoppen met ‘Doctor Who’Het is welletjes geweest voor Jodie Whittaker (39) en Chris Chibnall (51). Na drie seizoenen stappen beide namen in 2022 uit de populaire science fiction-reeks ‘Doctor Who’. “Beste job die ik ooit heb gehad”, klinkt het bij de Britse actrice.
29/07 21u15  Marilyn Manson noemt beschuldigingen van seksueel misbruik een “gecoördineerde aanval”Marilyn Manson (52) wil dat de rechtbank van Californië de rechtszaak rond seksueel misbruik tegen hem laat vallen. De zanger blijft z'n onschuld staande houden.
29/07 20u15  Verschillende factoren en oorzaken voor dood twaalf gevaccineerde bewoners in rusthuis NijvelBij de dood van twaalf gevaccineerde rusthuisbewoners in Nijvel in de maand mei hebben verschillende ongunstige factoren meegespeeld. Dat is volgens de Franstalige nieuwszender RTBF de conclusie van een wetenschappelijk comité dat de overlijdens heeft onderzocht. Alle rusthuisbewoners die overleden zijn, hadden onderliggende aandoeningen.
29/07 20u15  Elf jaar cel voor kopstuk internationale wapenhandel OosterwoldeDe rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft Hendrik van der H. (36) uit het Friese Oosterwolde veroordeeld tot elf jaar cel voor het leiding geven aan een internationale wapenbende. Een woonboerderij en later een kringloopwinkel in zijn woonplaats fungeerden als hoofdkwartier.
29/07 20u15  Lady Gaga en Jared Leto zijn onherkenbaar op nieuwe filmposters van ‘House of Gucci’Lady Gaga (35) en Jared Leto (49) zijn binnenkort samen te zien in de nieuwe film ‘House of Gucci’, maar bij het zien van de nieuwe filmposters moesten wij toch twee keer kijken. Zowel de ‘The Suicide Squad’-acteur als de ‘A Star Is Born’-actrice zien er namelijk onherkenbaar uit.
29/07 20u15  Aandeel Robinhood meteen flink lager bij beursdebuutDe Amerikaanse aandelenhandelaar Robinhood beleeft een teleurstellende beursintroductie. Het aandeel verloor kort na zijn eerste uren op de beurs tot 10 procent aan waarde.
29/07 20u15  Jongste kind van Jamie Lee Curtis is transgender: “Met trots zag ik hoe onze zoon onze dochter werd”In een nieuw interview verklapt actrice Jamie Lee Curtis (62) dat haar jongste kind transgender is en nu door het leven gaat onder de naam Ruby.
29/07 20u15  Avondklok verlengd in Barcelona, Salou en Sitges, maar Portugal neemt er afscheid vanDe Catalaanse autoriteiten hebben besloten om de avondklok in verschillende badplaatsen, zoals Salou, Sitges en de hoofdstad Barcelona, te verlengen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Maar Portugal schaft zondag de avondklok dan weer af en schrapt dan ook de beperkingen voor de openingstijden in de horeca en de detailhandel.
29/07 20u15  Russische labomodule Nauka aan ruimtestation ISS vastgeklonken, maar er zijn problemen opgedokenHet heeft veel vijven, zessen en nog meer cijfers gekost, maar de Russische multifunctionele laboratoriummodule Nauka is donderdag aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastgeklonken, zo was - ook via spectaculaire beelden - op NASA te zien. Maar er zijn nu wel wat problemen opgedoken.
29/07 19u15  Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakingsagent of toch een spion?Er is verdachte apparatuur gevonden in onze ambassade in Turkije. Wie die daar geplaatst zou hebben, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt. “Het was een perverse bewakingsagent die vrouwelijke diplomaten filmde voor zijn genot”, zo sust de Turkse pers. Best mogelijk. Maar feit is ook dat ambassades altijd al een doelwit van spionnen waren — en dat Turkije een reputatie heeft op dat vlak.
29/07 19u15  Avondklok verlengd in Barcelona, Salou en SitgesDe Catalaanse autoriteiten hebben besloten om de avondklok in verschillende badplaatsen, zoals Salou, Sitges en de hoofdstad Barcelona, te verlengen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden.
29/07 19u15  Finland zoekt makelaar om 78 miljoen dollar aan in beslag genomen bitcoins te verkopenDe Finse overheid zoekt een makelaar die in beslag genomen bitcoins ter waarde van 78 miljoen dollar (65,6 miljoen euro) kan verkopen voor gewoon geld. Dat meldt de Douane.
29/07 19u15  Europese Commissie vraagt hulp voor Litouwen bij toestroom migrantenDe Europese Commissie heeft de lidstaten van de Europese Unie (EU) opgeroepen om Litouwen meer bijstand te verlenen voor de bewaking van zijn buitengrens. De Baltische staat wordt al weken geconfronteerd met toenemende illegale migratie vanuit Wit-Rusland.
29/07 19u15  Bayer reserveert nog eens 4,5 miljard voor Roundup-claimsHet Duitse chemieconcern Bayer zet nog eens 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro) apart om schadeclaims af te handelen van mensen die zeggen ziek te zijn geworden door de onkruidverdelger Roundup. Duizenden Amerikanen hebben rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf omdat het middel kanker zou veroorzaken.
29/07 19u15  Windmolens op zee opnieuw afgeremd omwille van overproductieDe windmolens op zee zijn donderdag opnieuw zeven uur lang op een lager pitje gezet omdat er veel wind- en zonne-energie voorhanden is terwijl de nucleaire centrales niet kunnen worden afgeschakeld. Dat meldt minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
29/07 19u15  Koekiemonster-stemacteur Hero Muller op 83-jarige leeftijd overledenActeur Hero Muller is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat laat z’n familie weten. De acteur was vooral bekend als de stem van Koekiemonster in ‘Sesamstraat’. Meer details over zijn overlijden worden niet gegeven.
29/07 19u15  Melkveehouders dreigen met protestacties bij Albert HeijnMelkveehouders dreigen met prikacties bij supermarktketen Albert Heijn. Ze zijn boos omdat de keten uitpakt met extreem lage melkprijzen. Volgens het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) worden zuivelproducten ingezet als lokmiddel en gebeurt de prijzenslag ten koste van de boer.
29/07 18u15  Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweerVerschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.
29/07 18u15  Schermen, roeien of schoonspringen: deze sterren hadden (bijna) een Olympische carrièreDriewerf hoera (nou ja), want all things sport zijn dankzij de Olympische Spelen weer volop aanwezig. Wie dacht om zulke prestaties op deze showbizzpagina te ontlopen, is eraan voor de moeite. Heel wat internationale sterren mikten immers - de ene met wat meer succes dan de andere - ooit op Olympisch Goud. Wij zetten de meest opvallende namen op een rijtje. Van hier tot in Tokio, jawel.
29/07 18u15  België neemt deel aan Europese aankoop medicijn tegen coronavirusBelgië neemt deel aan de gemeenschappelijke Europese aankoop van het coronamedicijn Sotrovimab. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) bevestigd.
29/07 18u15  Nog drie lichamen gevonden na ontploffing in LeverkusenTwee dagen na de verwoestende ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, hebben de hulpdiensten nog eens drie lichamen van onder het puin gehaald. Dat hebben het Openbaar Ministerie en de politie van Keulen donderdag meegedeeld. Het dodental loopt zo op tot vijf mensen. Twee mensen worden nog vermist, zei het Openbaar Ministerie.
29/07 18u15  Rebel Wilson vertelt waarom ze gezonder is gaan leven: “Ik was een beetje beledigd”Fans van Rebel Wilson (41) hebben het vast al gemerkt. De actrice is het afgelopen jaar serieus afgevallen, maar dat was blijkbaar niet zonder reden. Op woensdag vertelde de ‘Pitch Perfect’-actrice in een Instagram Live dat ze de stap pas gezet heeft na advies van haar dokter.
29/07 18u15  Testcentra zien steeds vaker agressie bij reizigers die coronatest nodig hebben: “Wij zijn geen reisbureau”Meer dan 70 procent van de test- en triagecentra zegt de laatste weken meer agressie te ervaren tegenover hun personeel. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica aan VTM Nieuws. Het gaat daarbij vooral om verbale agressie van mensen die een test nodig hebben om te reizen. “We begrijpen dat veel mensen uitkijken naar een vakantie en dat iedereen hunkert naar een leven zonder Covid-19. Wij zijn er echter niet om reizen te belemmeren of te bemoeilijken, zoals veel mensen beweren, maar wel om corona te bestrijden”, klinkt het.
29/07 17u15  Boek meer dan vijftig jaar te laat teruggebracht naar Schotse bibliotheekDe Schotse bibliotheek Paisley Central Library kreeg wel een heel verrassend pakketje. Een anonieme zender had de bibliotheek een boek, twintig pond (23,50 euro) en een briefje opgestuurd. Op het briefje stonden excuses. De bibliotheek begreep al snel waarom: het boek “Indian Cookery” van Balbir Singh was meer dan vijftig jaar geleden uitgeleend.
29/07 17u15  Meteorologen waarschuwen voor risico op extreem weer in Verenigd Koninkrijk: “Hittegolven tot 40 graden niet uitgesloten”Zelfs als de klimaatverandering beperkt zou blijven tot 1,5 graad Celsius, loopt het Verenigd Koninkrijk nog steeds het risico om hittegolven te kennen met temperaturen die boven de 40 graden uitkomen. Daarvoor hebben meteorologen donderdag gewaarschuwd.
29/07 17u15  RECENSIE. ‘Turner & Hooch’: “Ideaal als u slechteriken klissen door het tapijt op te tillen als amusement aanvaardt”Een kuiszieke politieagent die een duo vormt met een hond met een abnormale kwijlbaard. De film ‘Turner & Hooch’ had voor Disney+ nog voldoende potentieel om er 32 jaar later ook een tv-reeks over te maken. Maar moet u deze zogenoemde ‘legacy sequel’ ook gezien hebben? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
29/07 17u15  CELEBS 24/7. Lea Michele laat zich van haar meest flexibele kant zien en Anne Hathaway viert de 20ste verjaardag van ‘The Princess Diaries’Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
29/07 17u15  Europese Commissie neemt tot eind september de tijd om Hongaars relanceplan te evalueren: “Er moeten nog veel punten uitgeklaard worden”De Europese Commissie en de Hongaarse regering zijn overeengekomen om de periode voor de evaluatie van het Hongaarse relanceplan te verlengen tot eind september. Dat heeft een woordvoerster donderdag meegedeeld.
29/07 17u15  Duizenden historische documenten weggespoeld tijdens noodweer, experts proberen archieven te redden met... diepvriezers: “Ons hart bloedt”In Eupen, Verviers en Luik spoelde twee weken geleden ook een stukje van onze vaderlandse geschiedenis weg. Heel wat archieven liepen onder water en duizenden documenten raakten beschadigd. “Ons hart bloedt”, zuchten historici bij het Rijksarchief. “Maar we proberen te redden wat er te redden valt.” Alle hoop is daarbij gevestigd op... diepvriezers.
29/07 17u15  Tot 2,5 miljard euro waard: Waalse software-aanbieder Odoo wordt Belgiës waardevolste private techbedrijfInvesteringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.
29/07 17u15  Nog geen 25.000 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkingen perfect normaalSinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin aan bijna 8 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de klachten waren lichte ongemakken als koorts of spierpijn. 6.000 bijwerkingen waren ernstig, in vier gevallen is een overlijden gelinkt aan de vaccinatie. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
29/07 17u15  Wallonië op zoek naar wooncontainers voor getroffenen van waterellendeHet Waals gewest heeft een oproep naar bedrijven gelanceerd om wooncontainers ter beschikking te stellen. Na de waterellende zitten duizenden gezinnen zonder bruikbare woning.
29/07 17u15  Russische labomodule Nauka aan ruimtestation ISS vastgeklonkenHet heeft veel vijven, zessen en nog meer cijfers gekost, maar de Russische multifunctionele laboratoriummodule Nauka is donderdag aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastgeklonken, zo was - ook via spectaculaire beelden - op NASA te zien.
29/07 17u15  SHOWBITS. Koen Wauters is op fietsvakantie en Dorothee Dauwe deelt foto’s van haar gloednieuw interieurThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
29/07 16u15  Ecolo-lid wordt uit partij gezet vanwege Grijze Wolven-groetDe Luikse afdeling van Ecolo heeft de procedure gestart om een gemeenteraadslid uit Herstal uit de partij te zetten. Op een oude foto, die gisteren werd gepubliceerd in de Waalse media, is de man te zien voor een vlag van de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. Hij maakte daarbij ook het handgebaar dat de beweging hanteert.
29/07 16u15  "Tegen 2035 sterven 2,45 miljoen mensen per jaar aan longkanker”Longkanker is met 1,8 miljoen overlijdens per jaar de meest dodelijke kanker wereldwijd, tegen 2030 zouden er zelfs 2,45 miljoen mensen per jaar aan kunnen sterven. De Stichting tegen Kanker wil de aandacht vestigen op de ziekte naar aanleiding van de Werelddag voor longkanker nu zondag.
29/07 16u15  Ryanair zoekt Belgisch cabinepersoneelRyanair lanceert een rekruteringscampagne voor cabinepersoneel dat vanuit België vertrekt. Hoeveel mensen precies worden aangenomen, kan de Ierse lagekostenmaatschappij nog niet zeggen. Het aantal jobs zal afhangen van het ritme van de levering van de nieuwe Boeing 737-vliegtuigen die de maatschappij besteld heeft.
29/07 16u15  Amerikaanse economie groeit fors, maar minder dan verwachtDe economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ondanks die forse stijging, lijkt dit een tegenvaller. Economen hadden in doorsnee op nog sterkere groei gerekend dankzij versoepelingen van coronaregels die door grootscheepse vaccinatiecampagnes mogelijk waren.
29/07 16u15  Vriend Tanja Dexters reageert op vechtpartij: “Tanja zei nog 'peace & harmony'. Ik denk dat we geboren zijn voor het ongeluk”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters (44) en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. Nu de eerste commotie voorbij is, wil ook Michaël - een dag na hun advocaat Omar Souidi - aan onze krant reageren op de hele hetze. “We zijn het kotsbeu. We wilden niks met die ruzie te maken hebben, maar werden zelf aangevallen.”
29/07 16u15  An Swartenbroekx interviewt Astrid Coppens: “Jammer dat Billie-Ray mijn broer niet kan zien”Hollywoodvrouw Astrid en Bieke Crucke, een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Net daarom keek ik er enorm naar uit om Astrid Coppens (38) te interviewen. “Och, díé Astrid was een karikatuur geworden”, zegt ze. Ook al krijgt ze nog regelmatig voorstellen voor een realityshow, de glamourlady van toen heeft nu de handen vol aan een dochter in de ‘terrible two’-fase. “Meer dan zes uur slaap gunt ze mij niet.”
29/07 15u15  Steeds minder groene gebieden op Europese coronakaart: zuidelijke helft Frankrijk rood, Italië grotendeels oranjeDe coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding kleurt steeds minder groen. Het zijn vooral de populaire vakantiebestemmingen die het minder goed doen dan vorige week. Zo is het zuiden van Frankrijk roodgekleurd, net als Sardinië en Sicilië.
29/07 15u15  Onderzoekers: “Malta medeverantwoordelijk voor moord journalist”De Maltese staat is volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie medeverantwoordelijk voor de moord op de kritische journalist Daphne Caruana Galizia, schrijft The Times of Malta. De staat zou hebben nagelaten de levensbedreigende gevaren voor Caruana Galizia te erkennen en redelijke maatregelen daartegen tegen te treffen.
29/07 15u15  Peking stuurt “vechtende wolf” als ambassadeur naar WashingtonChina heeft een ambassadeur naar de Verenigde Staten gestuurd die in zijn thuisland bekendstaat voor zijn onverzettelijkheid. Qin Gang gaat aan de slag op het moment dat de relaties tussen de twee wereldmachten volgens de Chinese diplomatie “in een impasse” zitten.
29/07 15u15  Vriend Tanja Dexters reageert op vechtpartij: “Die man viel ons in de rug aan, nadat hij met opzet tegen Tanja reed”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters (44) en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. Nu de eerste commotie voorbij is, wil ook Michaël - een dag na hun advocaat Omar Souidi - aan onze krant reageren op de hele hetze. “Tanja zei ‘peace and harmony’. We hebben er alles aan gedaan om deze ruzie te vermijden.”
29/07 15u15  Lage vaccinatiegraad in Afrika baart zorgen: “820 miljoen doses nodig”Het aantal nieuwe coronagevallen in Afrika begint licht te dalen. Op weekbasis slonk het aantal vastgestelde besmettingen met 15 procent, naar in totaal 239.000, zo meldt John Nkengasong van de gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC) donderdag. Tegelijkertijd wordt wel gewaarschuwd voor de opgang van de deltavariant en de lage vaccinatiegraad.
29/07 15u15  Burgemeester Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, verzoeken blijven onbeantwoord”De burgemeester van het door wateroverlast getroffen Pepinster, Philippe Godin, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, “afwezig” te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen ondanks onze herhaalde verzoeken die onbeantwoord blijven”, aldus Godin. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vandaag op bezoek in Dinant en andere getroffen steden, zegt dat het Rode Kruis moet overleggen met de lokale besturen.
29/07 14u15  Britten spreken schande van "gewaagde nieuwe attractie" in centrum van Londen: “Ergste wat ik ooit gedaan heb”De Britten hebben er een blikvanger bij in het centrum van Londen, maar heel warm lijken ze er niet voor te lopen. Het gaat om een kunstmatige groene heuvel aan Marble Arch, van waarop je kan uitkijken over de stad. Maar wat aangekondigd werd als een “gewaagde, nieuwe attractie”, is volgens bezoekers “het ergste wat ik ooit gedaan heb in Londen”.
29/07 14u15  Minister Verlinden bezoekt ravage in Dinant na overstromingen: “Het Rode Kruis hebben we hier nog niet gezien”Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft vandaag een bezoek gebracht aan Dinant. De stad werd tijdens de meest recente waterellende zwaar getroffen door overstromingen en is inmiddels bezig met de heropbouw. Net zoals in de andere Waalse steden komt de samenwerking met het Rode Kruis traag op gang: “Wij hebben nog niemand van het Rode Kruis gezien”, zeggen buurtbewoners aan VTM NIEUWS.
29/07 14u15  “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”Google en Facebook zullen hun werknemers enkel nog toelaten op de werkvloer als ze gevaccineerd zijn. Hr-dienstengroep Liantis benadrukt dat zulke praktijken in ons land voorlopig onmogelijk zijn. “Wanneer de overheid dit niet verplicht, blijft elke werknemer vrij om te kiezen of hij of zij zich laat vaccineren. De werkgever kan de toegang dus ook niet ontzeggen”, licht juridisch expert Matthias Debruyckere toe.
29/07 14u15  Handelsfederatie Comeos biedt slachtoffers wateroverlast kortingen aanHandelsfederatie Comeos zet samen met Assuralia een solidariteitsactie op poten waarbij slachtoffers van de wateroverlast aanspraak maken op een korting bij hun aankopen in bepaalde winkels. De actie loopt van 4 augustus tot en met 4 september en is van toepassing op alle personen die kunnen aantonen dat ze schade hebben ondervonden van de enorme wateroverlast.
29/07 13u15  Twee raketten afgevuurd op Amerikaanse ambassade in Irak na akkoord Biden met premier IrakTwee raketten zijn vanmorgen afgevuurd op de beveiligde Groene Zone van Bagdad, waar de Amerikaanse ambassade gevestigd is. Er vielen geen slachtoffers en er werd geen schade aangericht, meldt een Iraakse veiligheidsbron aan AFP. De operatie zou een protest zijn tegen de nog steeds aanwezige buitenlandse troepen.
29/07 13u15  An Swartenbroekx interviewt Astrid Coppens: “Jammer dat Billie-Ray mijn broer Lau niet kan zien”Hollywoodvrouw Astrid en Bieke Crucke, een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Net daarom keek ik er enorm naar uit om Astrid Coppens (38) te interviewen. “Och, díé Astrid was een karikatuur geworden”, zegt ze. Ook al krijgt ze nog regelmatig voorstellen voor een realityshow, de glamourlady van toen heeft nu de handen vol aan een dochter in de ‘terrible two’-fase. “Meer dan zes uur slaap gunt ze mij niet.”
29/07 13u15  Al vier doden door bosbranden in regio AntalyaDoor bosbranden in de regio van de populaire badplaats Antalya zijn al zeker vier doden en meer dan 120 gewonden gevallen. Het vuur woedt ook oostelijker aan de kust van de Middellandse Zee. Er zijn meer dan veertig brandhaarden, onder meer in de regio’s van Alanya, Mersin en Adana.
29/07 13u15  Seksuele uitbuiting online neemt toe, vooral van minderjarigenDe online seksuele uitbuiting, vooral van minderjarigen, neemt steeds meer toe. Vooral sinds de coronapandemie hebben ronselaars hun activiteiten naar de digitale wereld verplaatst. Dat blijkt uit een waarschuwing van de federale politie, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Mensenhandel, die plaatsvindt op vrijdag 30 juli.
29/07 13u15  Mooie topsportprestaties maken de Vlaming gelukkigerDe Olympische Spelen brengen heel wat enthousiasme teweeg en dat is volgens onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel niet onlogisch. De VUB-onderzoeksgroepen SPLISS en SASO hebben samen met Topsport Vlaanderen kunnen aantonen dat goede prestaties van topsporters een positieve impact hebben op het welzijn van de Vlaming.
29/07 13u15  Neutrale zone gaat ook voor hongerstakers definitief dichtDe neutrale zone in de buurt van het Sint-Katelijneplein gaat definitief dicht. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) sluit de zone definitief, ook voor de hongerstakers. Zij zouden genoeg geïnformeerd zijn over mogelijke regularisatiedossiers. Ondanks de sluiting stond er donderdag toch nog een dertigtal mensen aan te schuiven.
29/07 12u15  Telenet-personeel mag helpen in rampgebied tijdens werkurenWerknemers van Telenet mogen twee dagen gaan helpen in regio’s die door watersnood werden getroffen, zonder dat ze daarvoor verlof moeten nemen. Dat heeft CEO John Porter gezegd.
29/07 12u15  Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duurHeeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.
29/07 12u15  Israëlisch leger onderzoekt dood elfjarige Palestijnse jongenHet Israëlische leger is een onderzoek gestart naar een vreemd incident op de Westelijke Jordaanoever, waarbij woensdag een elfjarige Palestijnse jongen werd doodgeschoten.
29/07 12u15  Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.
29/07 12u15  Jared Kushner “van plan om politiek te verlaten en investeringsfirma te starten”Jared Kushner - schoonzoon en topadviseur van voormalige Amerikaans president Donald Trump - zou plannen hebben om de politiek te verlaten en een investeringsfirma te beginnen. Dat hebben bronnen die weet hebben van de plannen gezegd aan persbureau Reuters.
29/07 12u15  Belgische economie groeide met 1,4 procent in tweede kwartaalDe Belgische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,4 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
29/07 12u15  Nieuwe studie: “Risico op bloedklonters onveranderd bij tweede dosis AstraZeneca”Het risico op bloedklonters neemt niet toe na een tweede prik met het vaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit een onderzoek die als preprint (een artikel zonder officiële peer review) in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet bericht. De studie kan een nieuwe boost betekenen voor het vertrouwen in het veelbesproken vaccin.
29/07 11u15  Vaccinatiecampagne loopt stilaan ten einde: volgende week iets minder dan 400.000 prikkenIn de eerste week van augustus worden in Vlaanderen nog 377.466 coronavaccins toegediend. Dat is het laagste aantal in weken, wat erop wijst dat de vaccinatiecampagne stilaan de eindfase heeft bereikt.
29/07 11u15  Kajakster herstelt kajak met condoom en pakt brons op SpelenDe 27-jarige Australische kajakster Jessica Fox deelde op Instagram hoe ze haar kajak weer oplapte na een wedstrijd. Haar geheim? Condooms.
29/07 11u15  Zomersolden geen overdonderend succes, modehandelaars toch voorzichtig optimistisch voor najaarAanstaande zaterdag 31 juli zitten de zomersolden er op. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemingsorganisatie Unizo maakten al de balans op en peilden ook naar de vooruitzichten voor het najaar. Ondanks een mindere verkoop in vergelijking met 2019, het laatste normale verkoopjaar, zien de modehandelaars het najaar toch voorzichtig optimistisch tegemoet.
29/07 11u15  Nieuwe arrestatiegolf op Cuba na grote protesten tegen regeringDe autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. Advocaten zeggen volgens The New York Times dat honderden arrestaties zijn verricht. Huizen van activisten worden in de gaten gehouden door de politie.
29/07 10u15  Geheim opnamemateriaal ontdekt in “verschillende ruimtes” van Belgische ambassade in TurkijeEr is geheim opnamemateriaal ontdekt in de Belgische ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd aan de redactie van HLN. Er is een onderzoek gestart.
29/07 10u15  Tsunamialarm van kracht na zware aardbeving bij AlaskaDe Amerikaanse autoriteiten hebben een tsunamiwaarschuwing afgekondigd na een zware aardbeving bij Alaska. Die had volgens geologische dienst USGS een kracht van 8,2 en bevond zich op ongeveer 91 kilometer ten zuidoosten van het dorp Perryville.
29/07 10u15  239 nieuwe besmettingen in en rond Sydney: inwoners moeten binnen vijf kilometer van hun woning blijvenIn de Australische deelstaat New South Wales is na een wekenlange lockdown in en rond Sydney toch weer een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In delen van de deelstaat worden de maatregelen nu verder aangescherpt.
29/07 10u15  Franse president dient klacht in tegen man die posters van hem verspreidde als HitlerDe Franse president Emmanuel Macron zal juridische stappen ondernemen jegens de man die hem op reclameborden liet afbeelden als Hitler. Op de gigantische posters staat Macron gekleed in uniform, met een snorretje en een swastika-armband. Daarnaast in drukletters: “Gehoorzaam. Laat u vaccineren.”
29/07 09u15  Simon Cowell trekt na 17 jaar de stekker uit ‘X Factor’Simon Cowell (61) heeft na 17 jaar besloten om te stoppen met ‘The X Factor’. De talentenjacht was het lanceerplatform voor onder meer One Direction, Little Mix en Leona Lewis en was ook even in Vlaanderen te zien. Op het hoogtepunt keken er zo’n 10 miljoen kijkers in het VK naar het programma, maar de realityserie kreeg de afgelopen jaren te maken met dalende kijkcijfers.
29/07 09u15  "Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarmBijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.
29/07 09u15  Vanaf 1 september kan iedereen naar de psycholoog voor 11 euro per sessieVanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische zorg aan 11 euro per consultatie en dat tot 20 sessies per jaar. Daarover is een akkoord bereikt tussen het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de sector geestelijke gezondheidszorg. Nu kost een uur therapie gemiddeld 55 euro en de terugbetaling daarvan is beperkt. Maar daar komt dus verandering in.
29/07 08u15  Aantal nieuwe besmettingen stijgt naar recordhoogtes in Tokio na start Olympische SpelenDe Olympische Spelen in Japan zijn nog geen week bezig of er is al sprake van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in de hoofdstad. Nooit eerder was er sprake van zo’n snelle virusverspreiding in de hoofdstad. Dat zei de Japanse kabinetschef vandaag naar aanleiding van de slechte cijfers.
29/07 08u15  ‘Better Call Saul’-ster Bob Odenkirk stabiel na hartstilstand op de setDe Amerikaanse acteur Bob Odenkirk (58) werd dinsdag afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij onwel werd tijdens de opnames van ‘Better Call Saul’. Zijn management vertelt nu dat de acteur in stabiele toestand in het ziekenhuis in New Mexico verkeerd. Hij zou een hartstilstand gekregen hebben op de set.
29/07 08u15  Leonardtunnel volledig afgesloten door ongeval met vrachtwagen: in beide richtingen kilometer fileDe Leonardtunnel nabij Tervuren is vanochtend afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een vrachtwagen op de binnenring, in de richting van Waterloo. Dat zal nog geruime tijd zo blijven, deelt het Vlaams Verkeerscentrum mee. Er staat al een kilometer file in beide richtingen.
29/07 08u15  Spanje mag Shakira vervolgen voor belastingfraude van meer dan 14 miljoen euroShakira moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde vandaag volgens ‘El Pais’ dat er voldoende bewijs is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.
29/07 08u15  Sean Dhondt getuigt in ‘Waarheid, Durven of Doen’ over sextingschandaal: "Ik herkende mezelf niet meer"Openhartige BV's. Daar moet het VTM-programma 'Waarheid, Durven of Doen' het van hebben. Dat bleek ook gisteravond, toen Sean Dhondt (37) te gast was. De presentator vertelde hoe de gelekte naaktbeelden zijn leven overhoop haalden, en hoe hij daarna weer rust vond. 'Ik ben triest geweest, een hoopje ellende. Dat ik niet alleen was, is een schrale troost.”
29/07 08u15  Champagnedouches op decadente feestjes: Like Mike laat alle remmen los op Mykonos na loodzware periodeLunchen in het favoriete restaurant van Mariah Carey, dolfijnen aaien en tientallen flessen champagne leegspuiten op een decadent feestje omringd door schaarsgeklede modellen. Like Mike (35) gooit alle remmen los dezer dagen op party-eiland Mykonos met zijn vriendin Gemma, nadat het koppel twee maanden geleden afscheid moest nemen van hun stilgeboren dochtertje. De dj is trouwens niet de enige BV en celebrity die richting het Griekse eiland trekt, want de bestemming is zonder twijfel hét nieuwe Ibiza voor de jetset.
29/07 07u15  Een van de twee laatste vermiste personen na overstromingen in ons land teruggevondenGisteren is het lichaam teruggevonden van de man die nog vermist was sinds de overstromingen. Het gaat om een man afkomstig uit Verviers die werd teruggevonden in Trooz, een twintigtal kilometer verderop. Dat schrijft VRT NWS. Er is nog steeds één vrouw vermist.
29/07 07u15  Leonardtunnel afgesloten in twee richtingen door ongeval met vrachtwagenDe Leonardtunnel nabij Tervuren is vanochtend afgesloten in beide richtingen door een ongeval met een vrachtwagen op de binnenring. Dat zal nog geruime tijd zo blijven, deelt het Vlaams Verkeerscentrum mee.
29/07 07u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt minder snel, ruim 55 procent volledig gevaccineerdDe toename van de coronacijfers lijkt een plateau te bereiken. Het gemiddelde aantal nieuwe gevallen ging vandaag maar met 8 procent omhoog, tot 1.472 per dag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ruim 69 procent van de Belgische bevolking kreeg intussen al zeker een eerste prik en meer dan 55 procent is volledig gevaccineerd.
29/07 07u15  Rechter ziet voldoende bewijs voor grootschalige belastingontduiking ShakiraShakira moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde vandaag volgens ‘El Pais’ dat er voldoende bewijs is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.
29/07 07u15  Earth Overshoot Day: ecologische voetafdruk opnieuw met 6,6 procent gestegen, grondstoffen aarde uitgeput voor rest van het jaarNa het bijzondere coronajaar 2020 consumeert de mensheid nu weer even snel de natuurlijke hulpbronnen van de aarde als ze voor het virus en de lockdowns deed. Earth Overshoot Day vindt dit jaar immers opnieuw plaats op 29 juli. Dat is vier weken vroeger dan vorig jaar en exact dezelfde dag als in 2019.
29/07 07u15  ‘Telefacts Zomer’ reconstrueert het geheim achter het huwelijk van Diana en CharlesVandaag is het 40 jaar geleden dat prins Charles en Diana Spencer trouwden. In de zomer van 1981 keken wereldwijd zo'n 750 miljoen mensen naar de plechtigheid. Naar buiten toe vormde het paar één front, maar achter de schermen overheersten twijfel en hartzeer.
29/07 07u15  Sean Dhondt getuigt in ‘Waarheid, Doen of Durven’ over sextingschandaal: "Ik herkende mezelf niet meer"Openhartige BV's. Daar moet het VTM-programma 'Waarheid, durven of doen' het van hebben. Dat bleek ook gisteravond, toen Sean Dhondt (37) te gast was. De presentator vertelde hoe de gelekte naaktbeelden zijn leven overhoop haalden, en hoe hij daarna weer rust vond. 'Het was moeilijk om mijn familie gekwetst en onzeker te zien, bezorgd om mij. Je hebt dat soms niet in de hand of je kan hen niet beschermen.”
29/07 07u15  Champagnedouches en dolfijnen aaien: Like Mike laat alle remmen los op Mykonos na overlijden dochtertje en vaderLunchen in het favoriete restaurant van Mariah Carey, dolfijnen aaien en tientallen flessen champagne leegspuiten op een decadent feestje omringd door schaarsgeklede modellen. Like Mike (35) gooit alle remmen los dezer dagen op party-eiland Mykonos, zonder twijfel hét nieuwe Ibiza voor de jetset. De dj vertoeft er samen met zijn vriendin Gemma. Het koppel nam twee maanden geleden afscheid van hun stilgeboren dochtertje en heeft, zo te zien in hun gedeelde beeldmateriaal op sociale media, duidelijk nood aan wat afleiding.
29/07 06u15  Droge dag met af en toe een bui, wel fris voor de tijd van het jaarDeze ochtend is het op de meeste plaatsen droog met vooral ten zuiden van Samber en Maas wolkenvelden. Aan zee zijn aanvankelijk nog buien mogelijk. In de loop van de dag wordt het aan zee zonnig terwijl in het binnenland een lokale bui mogelijk is. De frisse maxima liggen tussen 16 en 22 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.
29/07 06u15  Basketbalbond wil meesurfen op populariteit Belgian Lions 3x3: “De aantrekkingskracht verwondert ons niet”Een sprookje zonder gouden, zilveren of bronzen randje blìjft een sprookje. Een - oké, ondankbare - vierde plaats is het gisteren geworden voor onze Belgian Lions 3x3. Met opgeheven hoofd, maar vooràl met een grote schare verse fans keren ze uit Tokio terug. “We surfen grààg mee op de hype. Tegen nieuwjaar willen we een plan klaar hebben”, zegt federatie Basketbal Vlaanderen.
29/07 06u15  “Net alsof ze in de gevangenis zit": Lynne Spears zwijgt niet langer over de bewindvoering van haar dochterDe tijd van fluisteren aan de telefoon uit schrik dat de familieleden het zouden horen, is voorbij. Lynne Spears (66) maakt in de rechtbank klaar en duidelijk wat ze ervan vindt dat haar dochter Britney (39) onder bewindvoering van haar vader staat. “Wat er nog overbleef van hun relatie is ondertussen volledig verwoest', klinkt het onder meer. Daarmee lijkt er voor het eerst licht aan het einde van de tunnel voor de zangeres, al doet die niet meteen moeite om stabiel over te komen.
29/07 06u15  SCHOOLSTRAAT 8. “Het ene moment sta ik in dat huis, het volgende lig ik vijftien meter verder op straat”Als brandweerman was Gino wel wat gewoon. Hij had ervaring, weinig kon hem uit z’n lood slaan. Maar op 19 september 2002, en zonder dat hij er iets aan kon doen, liep het anders. Een gasexplosie, alles zwart, licht uit. Gino raakte zwaarverbrand en moest een jaar revalideren. Met de littekens heeft hij leren leven, maar zijn passie heeft niemand hem kunnen afnemen. Hij kwam terug en doet weer wat hij liefst doet. Brandweerman zijn.
29/07 06u15  Opgegroeid in de keuken, nu krijgt hij er topfunctie: Belg moet bezoeker McDonald’s goed gevoel gevenManu Steijaert ademt McDonald’s. Hij groeide op in de keuken van zijn ouders, die franchisenemer waren, zette de levering aan huis op de kaart en krijgt nu een topfunctie bij het wereldwijde concern. De Belg wordt er de allereerste ‘Global Chief Customer Officer’. Hij moet het gevoel dat consumenten hebben als ze aan McDonald’s denken naar een hoger niveau tillen.
29/07 06u15  Vermogensbeheerder Merit Capital op zoek naar andere overnemerDe overname van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital door de oliegroep Netoil gaat niet door. De deal sprong af nadat de Nationale Bank haar veto had gesteld tegen een overname door een vehikel dat rechtstreeks onder controle staat van de olie­tycoon Roger Tamraz uit het Midden-­Oosten. Dat schrijft De Tijd vandaag.
29/07 06u15  Vier keer meer antisemitische incidenten in Londen tijdens elfdaagse oorlog tussen Israël en Hamas in GazaTijdens de dodelijke elfdaagse oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook in mei heeft de Londense politie ongeveer vier keer zoveel antisemitische incidenten geregistreerd dan op enig ander tijdstip in de afgelopen drie jaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
29/07 06u15  CD&V wil noodlijn voor internetfraude in het leven roepenCD&V wil werk maken van een noodlijn die de klok rond bereikbaar is voor slachtoffers van internetfraude. Online oplichting kende tijdens de coronacrisis een ongeziene groei.
29/07 06u15  Nieuw akkoord over geestelijke gezondheidszorg: iedereen naar de psycholoog voor 11 euro per sessieVanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische zorg aan 11 euro per consultatie en dat tot 20 sessies per jaar. Daarover is een akkoord bereikt tussen het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de sector geestelijke gezondheidszorg.
29/07 06u15  PORTRET. Moeilijke jeugd en seksueel misbruik doorstaan, maar nu werd het even te veel: hoe beste turnster ter wereld plots ‘nee’ zeiSimone Biles is geen Simonneke. Geen bleitkous, geen klager. Wel: dochter van een drugsverslaafde moeder die de beste gymnaste ter wereld werd. Wel: jonge vrouw die af te rekenen kreeg met seksueel misbruik. Samengebald is ze één meter en 42 centimeter vechtlust. En toch. Diep in haar levensverhaal zitten verontrustende signalen. “Ik beoefen mijn sport te veel voor àndere mensen.”
29/07 05u15  Stedelijke jeugd hinkt achterop in vaccinatiecampagne: “Een beloningseffect is de grootste motivator”Het aantal jongeren dat zich laat vaccineren blijft achter, vooral in Brussel en Antwerpen. Maar wat kunnen we doen om hen alsnog over de streep te trekken? Moeten de ouders meer duwtjes in de rug geven? Of moeten we straks ook werken met een vaccinatiebewijs om een café of nachtclub binnen te mogen? Pedagogen Pedro De Bruyckere en Bert Smits delen tips.
29/07 05u15  Met de camper door Duitsland, fietsen in Limburg, roadtrippen met de jongste zoon en Italië, ook als het giet: hier gaan onze politici op vakantie deze zomerFietsen in Limburg, feesten in Marbella, met de camper door Duitsland, met de familie naar Catalonië, op taalbad in Spa, met de jongste zoon op roadtrip, Italië en nog eens Italië. De vakantieplannen van onze politici zijn divers, maar er is er maar eentje die gaat trouwen: Vlaams minister-president Jan Jambon. Al gaan hij en zijn verloofde eerst nog een kleurtje opdoen in Toscane.
29/07 05u15  ONZE OPINIE. “Achter de sterftecijfers in onze ziekenhuizen gaat meer schuil dan enkel menselijk leed: durven we dat onderzoeken?”Na meer dan een jaar is er eindelijk wat meer zicht op de cijfers van het aantal coronadoden in onze ziekenhuizen. “Achter die cijfers schuilt meer dan enkel menselijk leed”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze kunnen ons mogelijk ook iets vertellen over bepaalde disfuncties in de zorg. Vraag is of iedereen die oefening wil maken.”
29/07 05u15  ‘Big Brother’ zoekt kandidaten voor volgende editieDe kogel is door de kerk: na een geslaagd eerste seizoen van het hernieuwde ‘Big Brother’, keert de reboot van de legendarische realityreeks ook in 2022 terug naar het Vlaamse scherm. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
29/07 05u15  In het spoor van de vrijwilligers van het Rode Kruis: “Deze ramp overtreft alle voorgaanden”Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft gisteren het aantal crisisvrijwilligers opgeschaald naar tweehonderd per dag. Van meehelpen schoonmaken tot informeren, over wondjes verzorgen tot psychosociale steun bieden: voor de Vlaamse vrijwilligers in Pepinster en Trooz is niets te veel gevraagd.
29/07 05u15  Pfizer geeft Belgische export miljardenboostDe rush op corona­vaccins legt de Amerikaanse farmareus Pfizer geen windeieren. In het tweede kwartaal verkocht Pfizer voor 7,8 miljard dollar aan coronavaccins. Dat was goed voor nagenoeg de helft van de totale omzet van net geen 19 miljard dollar, die bijna verdubbelde tegenover vorig jaar. Dat heeft een belangrijke impact voor ons land. Dat schrijft De Tijd vandaag.
29/07 05u15  FDA: vaccin Johnson & Johnson mag langer in de koelkast bewaard wordenHet vaccin van farmaceut Johnson & Johnson mag van de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA langer bewaard blijven. Tot nu toe adviseerde de autoriteit om het coronavaccin maximaal 4,5 maand in de koelkast te bewaren bij een temperatuur van tussen de 2 en 8 graden Celsius, dat is inmiddels verlengd naar zes maanden.
29/07 03u15  Oxfam: “Productie coronavaccins kost minstens vijf keer meer dan nodig”De wereldwijde kost van de vaccinatie tegen Covid-19 zou minstens vijf keer lager kunnen liggen als de farmaceutische bedrijven geen monopolie op hun vaccins zouden hebben. Dat heeft Oxfam gemeld in een persbericht op basis van een analyse van de ‘People's Vaccine Alliance’, waarvan de ngo lid is.
29/07 02u15  Containerschip Ever Given komt eindelijk aan in RotterdamHet containerschip Ever Given dat in maart het Suezkanaal blokkeerde, komt donderdag in de vroege ochtend aan in de Rotterdamse haven. Het schip blijft naar verwachting tot begin augustus in Rotterdam om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.
29/07 02u15  Hillsborough-drama eist na meer dan 30 jaar nieuw slachtoffer: Liverpool herdenkt 97 fansDe Engelse voetbalclub Liverpool heeft het overlijden gemeld van een supporter die 32 jaar geleden door de Hillsborough-ramp levensgevaarlijk gewond raakte. De lijkschouwer heeft bevestigd dat de 55-jarige Andrew Divine het 97e dodelijk slachtoffer is van de tragische gebeurtenis op 15 april 1989.
29/07 01u15  Nieuwe president van Peru belooft grondwetshervormingDe voormalige dorpsonderwijzer Pedro Castillo is woensdag lokale tijd ingezworen als nieuwe president van Peru. Hij zei dat hij een einde wilde maken aan de corruptie in het land en kondigde een grondwetshervorming aan.
29/07 01u15  Witte Huis: akkoord over infrastructuurpakket van 466 miljard euroSenatoren van beide partijen en de regering van de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een infrastructuurpakket van 550 miljard dollar (466 miljard euro). Dat meldt het Witte Huis. Het principeakkoord werd voorafgegaan door weken van zware onderhandelingen.
29/07 01u15  Na één maand rijbewijs: jongeman (19) rijdt vier auto’s in de prak in DikkebusWilde hij z’n vrienden imponeren? Of schatte hij de verkeerssituatie helemaal verkeerd in? Feit is, dat een 19-jarige kerel uit Loker dinsdagnacht zware brokken veroorzaakte toen hij in Dikkebus van de weg af raakte. Hij bleef ongedeerd, z’n vriendin raakte ernstig gewond. De getroffen omwonenden blijven met een kater achter.
29/07 00u15  Facebook verdubbelt winst in tweede kwartaal maar verwacht tragere groeiFacebook heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2021 verdubbeld tot 10,4 miljard dollar (ongeveer 8,8 miljard euro) op een omzet van 29 miljard (zo'n 24,4 miljard euro), dankzij de hoge tarieven voor internetadvertenties tijdens het economisch herstel. Dat heeft de socialemediagigant vandaag bekendgemaakt.
29/07 00u15  Google en Facebook verplichten personeel vaccinatie voor toegang tot kantoorGoogle eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen. Ook Facebook kondigde aan dat werknemers in de Verenigde Staten moeten zijn gevaccineerd om op kantoor te mogen komen.
28/07 23u15  Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham strijden dit najaar tegen de beste tijdrijders in 'De tijd van ons leven’Elodie Ouedraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) wagen zich binnenkort aan een redelijk bijzonder en sportief experiment. In het nieuwe Eén programma ‘De tijd van ons leven’ gaat het duo namelijk niet alleen de strijd aan tegen enkele van de beste tijdrijders, maar ook tegen zichzelf.
28/07 23u15  Google verplicht personeel vaccinatie voor toegang tot kantoorGoogle eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen.
28/07 22u15  Volkswagen en Pon kopen Europcar voor 2,5 miljard euroEen consortium onder leiding van Volkswagen is akkoord over de overname van de Franse autoverhuurder Europcar. De Duitse autofabrikant heeft samen de Nederlandse auto-importeur en mobiliteitsgroep Pon en de Britse vermogensbeheerder Attestor ruim 2,5 miljard euro over voor het bedrijf.
28/07 22u15  ZZ Top-bassist Dusty Hill (72) overledenDusty Hill, bassist bij de Amerikaanse rockband ZZ Top, is eergisteren in zijn slaap overleden. Dat laten de andere twee bandleden, Frank Beard en Billy Gibbons, weten op de website van de band. Hill werd 72.
28/07 22u15  Lucy Liu kreeg het op de set van ‘Charlie’s Angels’ aan de stok met Bill MurrayAls je nauw met iemand samenwerkt, kan het af en toe eens botsen. Iets wat Lucy Liu (52) en Bill Murray (70) maar al te goed weten. De twee acteurs kregen het namelijk met elkaar aan de stok op de set van hun film ‘Charlie’s Angels’.
28/07 22u15  President Biden ontmoet Wit-Russische oppositieleidster in Witte HuisDe Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag de Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja ontmoet in het Witte Huis. Biden wil daarmee zijn steun aan de oppositie tegen de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko onderstrepen.
28/07 22u15  Mila Kunis heeft spijt dat ze Ashton Kutcher niet de ruimte in liet gaan: “Nu is het te laat”Onlangs verklapte Ashton Kutcher (43) dat hij een ticket naar de ruimte had gekocht, maar die van echtgenote Mila Kunis (37) moest doorverkopen. En daar heeft zij nu spijt van, vertelt ze aan People.
28/07 21u15  Staat New York verplicht vaccinatie voor zorgpersoneel in dienst van de staatAlle werknemers in dienst van de Amerikaanse staat New York zullen zich ofwel moeten laten vaccineren tegen het coronavirus, ofwel regelmatig moeten laten testen. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo woensdag aangekondigd. Voor het zorgpersoneel in de ziekenhuizen van de staat dat in aanraking komt met patiënten, wordt de inenting tegen het longvirus verplicht.
28/07 21u15  Meer dan 2.000 mensen ondertekenen petitie om coronaregels voor huwelijksfeesten gelijk te stellen aan die voor festivalsAl meer dan 2.000 mensen hebben een petitie ondertekend waarin de regering wordt opgeroepen om de coronaregels die gelden voor huwelijksfeesten gelijk te stellen met die voor evenementen. “Wij vinden het heel onrechtvaardig dat op festivals wel gedanst kan worden, en op ons trouwfeest niet', getuigt een koppel in het VTM Nieuws.
28/07 21u15  Kelly Clarkson moet haar ex-man maandelijks 170.000 euro aan alimentatie betalenKelly Clarkson (39) en haar ex-man Brandon Blackstock (44) mogen dan wel (bijna) gescheiden zijn, maar de zangeres is nog niet meteen van haar voormalige echtgenoot af. De rechter die hun zaak behandelde, oordeelde namelijk dat Clarkson haar ex maandelijks 200.000 dollar (zo’n 170.000 euro) aan alimentatie moet betalen. En daar blijft het niet bij…
28/07 21u15  Stuk huwelijkstaart van Charles en Diana wordt na veertig jaar geveildJe zou denken dat een stuk taart na veertig jaar z'n waarde verliest, maar het Dominic Winter veilinghuis verwacht toch het tegendeel. Er gaat in augustus namelijk een stuk taart vanop het huwelijk van prins Charles (72) en prinses Diana onder de hamer.
28/07 21u15  Tien miljoen exemplaren PlayStation 5 verkochtSony heeft al meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn nieuwste spelcomputer PlayStation 5 verkocht. De console kwam in november vorig jaar op de markt. Het Japanse bedrijf noemt het de snelst verkopende spelcomputer die het ooit heeft gemaakt.
28/07 20u15  80 procent van door noodweer getroffen woningen in regio Luik heeft weer stroomTachtig procent van de door het noodweer getroffen woningen in de provincie Luik heeft opnieuw elektriciteit. Dat meldt netbeheerder Resa woensdag.
28/07 20u15  Ruby Rose afgevoerd naar het ziekenhuis met ernstige complicaties: “Urenlang geen plek”De Australische actrice Ruby Rose (35), onder meer bekend van de serie ‘Orange Is the New Black’, is gisteren naar eigen zeggen afgevoerd naar het ziekenhuis met ernstige complicaties na een eerdere ingreep. Hoewel ze duidelijk met spoed hulp nodig had, moest ze uren wachten vooraleer ze ergens terecht kon.
28/07 20u15  Superflitspaal ingezet in de strijd tegen verkeersovertredersOp onze Belgische wegen wordt voor het eerst een superflitspaal gebruikt. Het toestel, dat voorlopig enkel is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs, staat op de E411 aan het viaduct.
28/07 20u15  Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openenAttractiepark Walibi kan pas begin oktober weer de deuren openen. Het Waverse pretpark liep veel schade op bij de overstromingen van midden juli.
28/07 20u15  Nepverleegsters die bejaarden onder mom van coronatest bestalen opgepakt in LuikIn een onderzoek naar valse verpleegsters die geld en juwelen stalen van bejaarden bij het zogezegd afnemen van coronatesten, zijn zeven mensen opgepakt en vier huiszoekingen uitgevoerd in de regio Luik. Dat meldde het Luikse parket. Er is een dertigtal slachtoffers bekend.
28/07 20u15  Wie krijgt in België een derde coronaprik? “In september hakken we knopen door”Alleen de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen een boostervaccin geven? Of veel meer mensen zoals in Engeland? Die keuze is nog niet gemaakt in ons land. Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie en vaccinoloog Pierre Van Damme leggen uit waarom we nog tot september moeten wachten voor het beleid rond de derde coronaprik vastgelegd kan worden.
28/07 20u15  CELEBS 24/7. John Legend heeft een nieuwe puppy en de familie Beckham kiest voor een kleurrijke coupeNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
28/07 19u15  Na kritiek van Dua Lipa en Elton John: rapper DaBaby biedt gedeeltelijke excuses aan na aids-uitsprakenRapper DaBaby (29) vindt de reacties op de controversiële uitspraken die hij zondagavond deed tijdens een optreden zwaar overdreven. 'Ik vraag fans hun telefoonlampje aan te doen en jullie beginnen meteen een protestmars', liet hij dinsdag op Twitter weten.
28/07 19u15  Jo Vally schaamteloos misbruikt door cybercriminelen: “Die gangsters proberen m’n fans geld af te troggelen”“Ik zit in geldnood, zou je mij wat geld kunnen sturen?” Dat zijn de berichten die oplichters aan de fans van Jo Vally (62) sturen, in de hoop ze geld afhandig te maken. “Dat zijn gangsters die mijn naam misbruiken om goedgelovige mensen geld af te troggelen”, klinkt het kwaad bij de zanger. En ook radiomaker Luc Verschueren (67) kreeg er al mee te maken. Hun fans maken zich dan ook ongerust: “Ze hebben mij zelfs midden in de nacht proberen te bellen, best angstaanjagend.”
28/07 19u15  Minister van Energie: "Formeel Europees groen licht voor CRM in nabije toekomst verwacht"De Europese Commissie heeft de procedure met het oog op haar eindbeslissing over het CRM-subsidiemechanisme opgestart. Dat laat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) weten. “Het formele groene licht wordt in de nabije toekomst verwacht”, klinkt het.
28/07 19u15  Tsjechië wil ambtenaren 2 extra vakantiedagen geven in ruil voor coronaprikTsjechië is van plan alle staatsambtenaren twee betaalde vakantiedagen extra te geven als ze zich hebben laten inenten. Dat kondigde premier Andrej Babis (66) woensdag op Twitter aan. De regering zal vrijdag beslissen over het plan.
28/07 19u15  Carrefour investeert in start-up die boodschappen levert binnen de 15 minutenDe Franse supermarktgroep Carrefour voert exclusieve onderhandelingen om een minderheidsparticipatie te nemen in Cajoo, een Franse start-up die in verschillende steden boodschappen levert binnen 15 minuten. De investering moet Cajoo helpen om zijn ontwikkeling in Europa te versnellen, luidt het.
28/07 19u15  Twee verdachten overval op juwelierszaak in Parijs opgepakt met “groot deel van buit” op zakDe Franse politie heeft twee verdachten opgepakt voor de overval die dinsdag plaatsvond op een juwelierszaak in het centrum Parijs. Dat is meegedeeld door het parket van Parijs en de politie.
28/07 19u15  Belg krijgt topfunctie bij McDonald'sDe Belg Manu Steijaert krijgt een topfunctie bij ‘s werelds grootste fastfoodketen McDonald’s. Hij komt als wereldwijde Chief Customer Officer en ‘executive vice president’ aan het hoofd te staan van een nieuw team dat zich over klantenbeleving moet buigen en rapporteert voortaan rechtstreeks aan de CEO.
28/07 19u15  Beelden tonen hoe Tanja Dexters en vriend betrokken zijn bij vechtpartij in Marbella: “Ze wilden net hun zorgen vergeten”Enkele filmpjes waarin voormalig Miss België Tanja Dexters en haar vriend Michaël Peeters met een ander koppel al vechtend in de haven van Marbella over de grond rollen, gaan momenteel viraal via WhatsApp. “Dit is niet de schuld van Tanja en Michaël. Integendeel”, stelt hun advocaat Omar Souidi. “Ze gingen net op vakantie om hun zorgen van de voorbije maanden te vergeten.”
28/07 19u15  Gerecht opent onderzoek na dodelijke ontploffing in Duitse fabriekHet openbaar ministerie in Duitsland opent een onderzoek naar onopzettelijke doodslag na de ontploffing op het industriepark van Leverkusen waarbij zeker twee doden vielen.
28/07 18u15  SHOWBITS. De Pfaffs doen ‘Abbey Road' en Junior Planckaert moet nog even geduld hebbenThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
28/07 18u15  Niet hamsteraars, maar bevoorradingsproblemen zorgen voor lege rekken bij Delhaize: “Bijna elke vrachtwagen komt tegenwoordig op goed geluk aan”“Als Jumbo binnenkort aanklopt, ga ik toch eens aandachtig luisteren. Want zo kan het echt niet meer verder.” Aldus een moegetergde zelfstandige uitbater van enkele Delhaize-winkels, waar de rekken momenteel leger ogen dan ooit. Officieel omdat Delhaize logistiek voorrang geeft aan de snelle heropbouw van 40 overstroomde winkels in Wallonië, officieus omdat het bevoorradingssysteem al twee jaar in de soep draait: “Tegenwoordig duikt de ‘vrijdagse’ vrachtwagen zonder waarschuwing zelfs al eens op dinsdag op.”
28/07 18u15  Filipijnen bedanken gewichthefster Hidilyn Diaz voor eerst Filipijns goud op Spelen met half miljoen en twee huizenDe Filipijnse gewichthefster Hidilyn Diaz won twee dagen geleden de eerste olympische gouden medaille ooit voor haar land. Naast haar medaille kan Diaz rekenen op een half miljoen euro en twee huizen als beloning voor haar prestatie.
28/07 18u15  New York biedt burgers 100 dollar als ze zich laten vaccinerenOm burgers over te halen zich te laten vaccineren tegen Covid-19 biedt de stad New York een beloning van 100 dollar (ongeveer 85 euro). De Amerikaanse metropool hoopt daarmee het percentage ingeënten op te krikken, nu het aantal besmettingen met het coronavirus weer stijgt.
28/07 18u15  Overheid onthult eindelijk cijfers over coronadoden in ziekenhuizen: “Dit roept vragen op”Het bleef lange tijd het best bewaarde geheim van de coronacrisis: in welke ziekenhuizen waren de overlevingskansen voor covid het grootst en waar het kleinst? Na anderhalf jaar heeft de overheid een tip van de sluier opgelicht. En wat onder die sluier zit, roept vragen op. Oppositiepartij N-VA: “Heeft iedereen de juiste zorg gekregen?”
28/07 18u15  Hij won twee olympische medailles, maar deze bootrace kost Australische kajakker 25 jaar celIn 2004 werd Nathan Baggaley (45 ondertussen) uitgeroepen tot Australisch sportman van het jaar. De kajakker had die zomer twee keer zilver gewonnen op de Spelen in Athene en was ook drievoudig wereldkampioen. Het jaar nadien werd hij betrapt op doping en geschorst. Hij bleef dromen van een comeback, maar belandde in de misdaad en verloor zijn laatste race op het water van de politie.
28/07 17u15  Wetenschappers denken oudste dierenfossiel te hebben gevondenWetenschappers hebben mogelijk het 890 miljoen jaar oude fossiel van een zeespons gevonden in Canada. Als de vondst echt een fossiel blijkt, dan is dit het alleroudste dierenfossiel dat ooit gevonden is. Wetenschapper Elizabeth Turner van de Canadese Laurentian University beschrijft haar vondst in het vakblad Nature.
28/07 17u15  Heroïne op z'n twaalfde en ontsnapt aan death row: acteur Danny Trejo schreef turbulente leven neer in biografieGehypnotiseerd worden door de seriemoordende cultleider Charles Manson, gewapende overvallen om drugs te kunnen kopen en een verblijf op death row: de 77-jarige Mexicaans-Amerikaanse acteur Danny Trejo heeft al heel wat meegemaakt in z’n leven. Geen wonder dat hij er een biografie over schreef: ‘Trejo: My Life of Crime, Redemption and Hollywood’. Een verhaal over het vinden van God, beter leren omgaan met vrouwen én een record voor het vaakst sterven op het scherm. “Het kan me echt niks bommen, zolang ik er maar dik voor betaald word!”
28/07 17u15  Groot-Brittannië geeft 9 miljoen coronavaccins wegHet Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt vandaag bekend 9 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin naar het buitenland te exporteren. Daarvan gaan er 5 miljoen naar Covax, het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om entstoffen ook in de ontwikkelingslanden beschikbaar te maken.
28/07 17u15  Frans gerecht voert onderzoek naar moederbedrijf Fnac en Vanden Borre wegens witwassenFnac Darty, de elektronicagroep bij ons bekend met winkelketens Fnac en Vanden Borre is in Frankrijk onderwerp van een gerechtelijk onderzoek wegens witwassen en bendevorming. Dat bracht de Franse nieuwssite Mediapart aan het licht. Sinds 2014 zou het bedrijf in enkele Franse vestigingen minstens anderhalf miljoen euro illegale cashtransacties hebben ontvangen. Op 3 juni voerde het gerecht vijf huiszoekingen uit.
28/07 17u15  Verscheidene branden uitgebroken in Turkse vakantieregio AntalyaIn de Turkse vakantieregio Antalya zijn verscheidene bosbranden uitgebroken. De wind drijft het vuur in de richting van woonwijken, zei het hoofd van het district Manavgat, Mustafa Yigit, vandaag aan de zender CNN Türk. Drie wijken zijn geëvacueerd.
28/07 17u15  Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting in de klas van schoolFranse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden vanaf september naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven. “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, benadrukt minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Eerder had president Emmanuel Macron ook al gehamerd op het belang van vaccinatie om de pandemie tegen te gaan.
28/07 17u15  Australiër zwaargewond na aanval door haaiEen man is voor de Australische westkust aangevallen door een haai terwijl hij in de buurt van het afgelegen eiland Varanus aan het vissen was. Hij raakte zwaargewond.
28/07 16u15  "Jonge Nederlander op Mallorca aangevallen door zelfde dadergroep als Carlo (27)”“Er is die avond veel meer gebeurd dan het vreselijke drama dat Carlo overkwam”, dat vertelt een Nederlandse moeder aan de Telegraaf. Haar zoon werd mishandeld door dezelfde groep die Carlo Heuvelman (27) doodschopte op Mallorca.
28/07 16u15  OVERZICHT. Nieuw ministerieel besluit met coronamaatregelen gepubliceerd: deze regels gaan binnenkort inIn het Staatsblad is het ministerieel besluit (MB) gepubliceerd met daarin de nieuwe en gewijzigde coronamaatregelen die beslist zijn op het Overlegcomite van 19 juli. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Het gaat onder andere om versoepelingen rond het winkelen, en een verplichte CO2-meter op meer locaties.
28/07 16u15  VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het momentVakantie en nog geen plannen? Reisexpert Christoph Godin (28) heeft zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje gezet voor de lezers van HLN. Acht dagen in een chalet aan een Nederlands meer voor maar 43 euro per persoon? Of toch liever naar Spanje met de kinderen in een viersterrenhotel voor 216 euro per persoon in halfpension? Een overzicht.
28/07 16u15  Vlaanderen wil WK breakdance organiseren in 2023De Vlaamse regering wil in 2023 het Wereldkampioenschap breakdance naar Leuven brengen. Dat melden N-VA-ministers Ben Weyts en Zuhal Demir. Vlaanderen wil al langer internationale evenementen naar onze regio halen, dat lukte onder andere voor de World Choir Games (20/10-07/11) en het WK wielrennen (18/09-26/09), die beide nog dit jaar plaatsvinden.
28/07 16u15  Eerste vaccinatiecentra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerstelijnszoneNog zeker tot half oktober blijft er in Vlaanderen minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten. Op een tien- à vijftiental locaties wordt bekeken of een fusie of een verhuis naar een kleinere locatie tot de mogelijkheden behoort, maar concrete beslissingen zijn daarover nog niet genomen.
28/07 15u15  Gamingbedrijf Activision neemt dan toch maatregelen na aanklacht over discriminatie en seksueel wangedragDe CEO van de Amerikaanse gameproducent Activision Blizzard, Bobby Kotick, belooft maatregelen na een aanklacht over discriminatie en seksueel wangedrag op de werkvloer. In een brief hadden meer dan 2.600 werknemers de eerste reactie van de directie op een rechtszaak in Californië veroordeeld.
28/07 15u15  Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccinPfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 33,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 28,4 miljard euro, uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld. Dat is fors meer dan de 26 miljard dollar die de groep in mei nog naar voren schoof. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op. Dat blijkt uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.
28/07 15u15  Binnenkort geen quarantaine meer voor gevaccineerde EU-burgers in EngelandBinnenkort zullen inwoners van landen uit de Europese Unie die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, niet meer in quarantaine moeten als ze Engeland binnenkomen. Dat melden verschillende Britse media.
28/07 15u15  Racisme-rel rond Duitse wielercoach: “Haal die kamelendrijver in!”Een bijzonder pijnlijk moment tijdens de tijdrit van vandaag op de Olympische Spelen heeft de Duitse wielerploeg in verlegenheid gebracht. Tijdens de live-uitzending riep de Duitse wielercoach Patrick Moster hoorbaar: “Haal die kamelendrijver in” ter aanmoediging. Moster heeft zich inmiddels geëxcuseerd.
28/07 15u15  Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeksrechter aangesteld voor mogelijke onopzettelijke doodslagEr is een Luikse onderzoeksrechter aangesteld na de overstromingsramp van 14, 15 en 16 juli. In de provincie Luik kwamen daarbij 37 mensen om het leven. De onderzoeksrechter moet op zoek gaan naar eventuele verantwoordelijken, die vervolgd kunnen worden voor onopzettelijke doodslag, bij gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat zegt de procureur des Konings van Luik.
28/07 15u15  Pianowonder Benjamin uit ‘Belgium’s Got Talent’ brengt eerste plaat uit én verhuist naar LAHij was het pianowonder uit het zesde en recentste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’, won die talentenjacht ook en breit daar nu een vervolg aan. Benjamin Ceyssens (21) brengt zijn eerste zelf gecomponeerde werk uit, meteen goed voor twee ep’s vol filmische soundtracks. Een ideaal visitekaartje om volgend jaar richting Hollywood te trekken voor een exclusieve muziekopleiding. “Ik ga er de komende drie jaar wonen en studeren.”
28/07 14u15  Di Rupo bezoekt voor het eerst zwaar getroffen Pepinster en krijgt meteen kritiek van emotionele inwoonster: “Ik heb niks meer”Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft vandaag voor het eerst sinds de overstromingen een bezoek gebracht aan het zwaar getroffen Pepinster. Hij bezocht de regio met de burgemeester en twee commissarissen die de heropbouw in goede banen moeten leiden. Hun bezoek werd echter niet door iedereen in dank afgenomen: “Ik heb geen moeder meer, ik heb geen huis meer, ik heb niks meer”, reageert een inwoonster.
28/07 14u15  Bhutan geeft bijna hele bevolking tweede prik op week tijd: “Vaccinatiecampagne is een voorbeeld”Het is een hele krachttoer voor het kleine Zuid-Aziatische koninkrijk dat hoog in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China en India. Op amper zeven dagen tijd is Bhutan erin geslaagd om 90 procent van de volwassen bevolking een tweede prik van het coronavaccin te geven. “Het is wellicht de snelste campagne tijdens deze pandemie en een echt voorbeeld”, aldus Unicef.
28/07 13u15  IN KAART. Al meer dan 84 procent gevaccineerd in Koksijde, nog maar 36 procent in Molenbeek: zo staat úw gemeente ervoorTerwijl in Koksijde al meer dan 84 procent van de bevolking minstens deels is gevaccineerd tegen het coronavirus, is dat in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek nog maar 36 procent. De verschillen tussen Vlaanderen en vooral Brussel vergroten daarmee nog elke dag. En dat vertaalt zich ondertussen ook in de ziekenhuisopnames, blijkt uit een analyse van de jongste Sciensano-cijfers.
28/07 13u15  Man omzeilt strenge lockdown in Maleisië en laat 36 porties ‘nasi ganja' per helikopter bezorgenEen maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen hebben de stad, alsook de restaurants, volledig op slot gegooid. Daar liet een grote liefhebber van het rijstgerecht ‘nasi ganja’ zich niet door tegenhouden.
28/07 13u15  Sollicitanten, opgepast: recruiters streng voor spellingsfouten in cvBen je aan het solliciteren? Kijk dan zeker nog eens je cv na. Recruiters blijken namelijk kandidaten streng af te straffen voor spellingsfouten in het cv. Vanaf twee spelfouten valt de kans op een gesprek terug op 58% in plaats van 65%.
28/07 13u15  Voorbijgangers halen levende baby uit vuilniszak nabij LyonVoorbijgangers in het Franse Meyzieu, ten oosten van Lyon, hebben maandagavond een vuilniszak aangetroffen met daarin een levende baby. “We zijn geschokt door deze ontdekking”, luidt het in een verklaring van het gemeentebestuur.
28/07 13u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: beelden tonen hoe straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromenNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 12u15  Europeanen gebruiken nog steeds te veel antibiotica, Belgen scoren bovengemiddeldTussen 1997 en 2017 is het antibioticagebruik buiten de ziekenhuizen in Europa niet gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Antwerpen en Hasselt. In België ligt het gebruik bovendien boven het Europese gemiddelde, al is de trend in ons land wel dalend.
28/07 12u15  Bizar: Kanye West is ingetrokken in... een voetbalstadionKanye West (44) heeft zijn intrek genomen in het Mercedes-Benz Stadion in Atlanta om daar verder te werken aan zijn nieuwste album ‘Donda’. Op Instagram deelde de rapper een foto van de plek waar hij afgelopen donderdag een lanceringsfeestje gaf voor die plaat. Hij ‘woont’ daar sindsdien, al lijkt het toch meer op kamperen.
28/07 12u15  Japanse Olympische Spelen-superfan mist Spelen in thuisland en daarmee ook wereldrecordKazunori Takishima, een Japanse superfan van de Olympische Spelen, reist al 15 jaar de wereld af om alle Winter- en Zomerspelen live te beleven. Dit jaar zou hij een wereldrecord breken en het grootste aantal olympische sportnummers bijgewoond hebben. Maar net nu de Spelen in zijn thuishaven plaatsvinden, kan hij niet gaan door de coronapandemie.
28/07 12u15  Griekenland in rouw: geliefde zeehond Kostis van dichtbij gedood met harpoengeweerInwoners van een klein Grieks eiland zijn verdrietig, maar ook heel erg woedend nadat een speervisser zeehond Kostis opzettelijk heeft gedood. Het dier was hun mascotte geworden waar ze allemaal van waren gaan houden.
28/07 11u15  Gevaccineerd en toch besmet? Dit zijn de symptomen (en ze zijn anders dan bij wie niet gevaccineerd is)Vaccins zijn de beste bescherming tegen een besmetting met het coronavirus. Maar dat betekent niet dat je onmogelijk nog Covid-19 kan oplopen. Een grootschalige studie heeft nu ontdekt dat de symptomen die gevaccineerden melden, enigszins afwijken van die van niet-gevaccineerden. En er is ook een symptoom bij waar niet-gevaccineerden minder vaak over spreken.
28/07 11u15  Een meer, zwembad en jacuzzi: waterpret verzekerd in deze villa van 5,3 miljoenWe zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Tennessee waar de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson jarenlang woonde.
28/07 11u15  Tamara (38) won 10 miljoen euro: “Sommige mensen verwachtten dat ik dingen voor ze zou betalen”De 38-jarige Tamara Straatman won 3,5 jaar geleden 10 miljoen euro met de Staatsloterij, de grootste loterij bij onze noorderburen. Het enorme geldbedrag zorgde ervoor dat haar leven een draai van 180 graden kreeg en ze haar dromen kon verwezenlijken.
28/07 11u15  Lies Vandenberghe wist niet dat ze zwanger was op haar trouwVanavond zijn Kelly Pfaff, Sean Dhondt, Dominique Van Malder en sportanker Lies Vandenberghe te gast in ‘Waarheid Doen of Durven’. Daar praat het VTM-sportanker over de eerste keer samenwonen met haar man Maarten Breckx, ook sportanker, en over hun kinderwens. Daarnaast verklapt ze ook dat ze zwanger was op haar eigen trouw, vrijgezellenfeest en huwelijksreis zonder dat ze dit wist.
28/07 11u15  Werd de zoon van Angelina Jolie voor 100 dollar gekocht?De oudste zoon van Angelina Jolie werd mogelijk voor 100 euro gekocht van zijn biologische moeder. De actrice adopteerde haar zoon in 2001 toen ze op bezoek ging in Cambodja, maar de persoon die instond voor de de adoptie, wordt nu beschuldigd voor mensenhandel. Het is dus mogelijk dat de biologische moeder van Maddox nog in Cambodja leeft.
28/07 11u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromenNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 10u15  Volgens documentairemakers kocht Angelina Jolie haar zoon Maddox voor 100 dollarAngelina Jolie wordt ervan beschuldigd dat ze haar zoon Maddox voor 100 dollar heeft gekocht. De actrice adopteerde haar zoon in 2001 toen ze op bezoek ging in Cambodja, maar de persoon die instond voor de de adoptie, wordt nu beschuldigd voor mensenhandel. Het is dus mogelijk dat de biologische moeder van Maddox nog in Cambodja leeft.
28/07 10u15  Neha (17) draagt een jeans, haar ooms slaan haar doodEen 17-jarig meisje in India is door mannelijke familieleden met stokken doodgeslagen, waarna ze haar lichaam aan een brug lieten bungelen. Reden: Neha Paswan droeg een jeans. De moord in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh illustreert het echtelijk en familiaal geweld waar veel vrouwen en meisjes in India mee worden geconfronteerd.
28/07 10u15  Verkoop bedrijfsvoertuigen in EU verder toegenomen in juniDe verkoop van nieuwe bedrijfswagens, zoals vrachtwagens, bussen en bestelbusjes, in de Europese Unie is in juni verder toegenomen. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA klom de verkoop met meer dan 12 procent tot 185.573 voertuigen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.
28/07 10u15  Voormalig VTM-gezicht Peter Vandeborne (51) overledenPeter Vandeborne is dinsdagnamiddag op 51-jarige leeftijd overleden. De journalist die nog het nieuws las bij VTM leed aan een slepende ziekte en koos voor euthanasie.
28/07 10u15  Wisselvallige dag met plaatselijk buien, wind waait tot 65 kilometer per uur aan de kustVandaag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Plaatselijk is er nog kans op enkele buien, al zijn die minder intens dan de voorbije dagen. Aan de kust en in het westen van het land staat een strakke bries, de wind waait tot 65 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden, meldt het KMI deze ochtend.
28/07 09u15  Macron erkent schuld van Frankrijk bij kernproeven Frans-Polynesië, maar excuses blijven uitDe Franse president Emmanuel Macron heeft erkend dat zijn regering 'een schuld heeft' bij Frans-Polynesië wegens nucleaire tests die Frankrijk uitvoerde op de eilanden van 1966 tot 1996. Een formele verontschuldiging bleef uit. Macron is vier dagen op staatsbezoek in de archipel in de Stille Oceaan. Die hoort bij Frankrijk, maar heeft op meerdere terreinen wel zelfbestuur.
28/07 09u15  Peter Van de Velde liet zich ontdopen: “Dat Rome homoseksualiteit als een zonde blijft zien, stoort me mateloos”‘Thuis’-acteur Peter Van De Velde (54) heeft zich laten ontdopen. Hoewel de acteur in God gelooft en regelmatig bidt, vindt hij het niet kunnen dat de katholieke kerk homoseksualiteit als een zonde ziet. “Ik wil daar geen deel van uitmaken. Dus ik heb een brief gestuurd naar het bisdom, om mij uit het doopregister te laten schrappen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
28/07 09u15  Champions League voortaan op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: “De grote wens van Marc Degryse gaat in vervulling”De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Mijn voetbalvrienden en ik kijken er al naar uit.”
28/07 08u15  Steeds meer borelingen krijgen borstvoeding bij geboorteHet aantal borelingen dat borstvoeding krijgt, neemt verder toe. In 2020 kreeg 81,4 procent van de borelingen borstvoeding bij de geboorte. Dat is een toename met 0,7 procentpunt tegenover 2019. Dat meldt Opgroeien naar aanleiding van de Week van de Borstvoeding.
28/07 08u15  Vaticaan begint proces tegen sjoemelende kardinaal voor miljoenenschandaal met luxeappartementenHet Vaticaan is gisteren een proces begonnen tegen tien personen die van financiële misdrijven worden verdacht. Kardinaal Angelo Becciu, voorheen stafchef van het Vaticaanse staatssecretariaat, is de hoogstgeplaatste persoon in het Vaticaan die terechtstaat. De beschuldigingen betreffen strafbare feiten als fraude, verduistering, ambtsmisbruik, witwassen van geld en corruptie.
28/07 08u15  Champions League voortaan op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: “Niks zo leuk als op de eerste rij zitten bij allermooiste wat er in het voetbal gebeurt”De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Mijn voetbalvrienden en ik kijken er al naar uit.”
28/07 08u15  Dolverliefd en iedereen mag het zien: in het spoor van André Hazes en Sarah van Soelen op IbizaEen azuurblauwe zee, een luxueus hotel, en dat alles overgoten met héél veel zon. De jaloersmakende foto’s die André Hazes (27) en z’n Sarah Van Soelen (25) op Instagram delen, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven. En ja, zo’n liefdesvakantie mag wat kosten.
28/07 08u15  Belgen vluchten massaal voor de regen, maar welk land kies je nu best als je veel zon, weinig corona en niet te duur wil?De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Andere mensen hebben omwille van de coronapandemie tot nu gewacht om te beslissen naar waar ze zouden trekken. Waar reis je de komende weken nu het best naartoe, als je 1) veel zon 2) weinig corona en 3) niet teveel geld kwijt wil zijn? Onze redactie maakte de oefening.
28/07 07u15  “Mannen stonden klaar om Peter R. de Vries te filmen na aanslag”De Nederlandse politie houdt er sterk rekening mee dat in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam twee mannen klaar stonden om het lichaam van Peter R. de Vries te filmen nadat hij was neergeschoten. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoek tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad (AD).
28/07 07u15  Slipknot-drummer Joey Jordison (46) plotseling overleden: “Onbeschrijflijk verdriet”De bekende Amerikaanse metaldrummer Joey Jordison, oprichter en voormalig bandlid van Slipknot, is maandag plotseling in zijn slaap overleden. Dat maakt zijn familie in een verklaring bekend, meldt Blabbermouth. Jordison is 46 jaar geworden. Hij is het tweede bandlid van Slipknot dat onverwacht op jonge leeftijd sterft.
28/07 07u15  Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië en zorgt voor nieuwe overstromingen in EuropaNa het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderden straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
28/07 07u15  Paris Hilton ontkent geruchten over zwangerschapHet gerucht dat Paris Hilton (40) in verwachting is van haar eerste kindje, klopt niet. Gisteren melde Page Six nog dat ze via een bron vernomen hadden dat de voormalige realityster zwanger zou zijn, maar dat wordt nu ontkend door Hilton zelf. “Ik ben niet zwanger. Nog niet. Ik wacht tot na de bruiloft”, zegt ze in haar podcast.
28/07 07u15  ONZE OPINIE. Brussel is een bruisende en fantastische stad, maar plan graag uw bezoek wanneer de uitbraak onder controle isIn Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gillis of Schaarbeek is vandaag geen 35 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Waar Vlaanderen de beste leerling van de klas is, is Brussel de schandvlek van Europa, vindt onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. Er helpen maar twee zaken tegen corona: ofwel ga je ‘vaccineren, vaccineren, vaccineren’, ofwel beperk je de sociale contacten. Tijd dus om nieuwe maatregelen in Brussel in te voeren, terwijl die in de rest van het land — van Aalter tot Aarlen — mogen worden versoepeld.
28/07 07u15  OVERZICHT. Bijna 30 ziekenhuisopnames per dag, ook aantal coronabesmettingen blijft stijgenHet dagelijkse gemiddeld aantal ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19 is gestegen naar bijna 30, een toename met 14 procent op weekbasis. Ook het aantal coronabesmettingen blijft de hoogte ingaan. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft stabiel. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
28/07 07u15  Champions League voortaan (bijna) volledig op VTM, met Maarten Breckx als gastheer: "Mijn 'voetbalvrienden' en ik kijken er al naar uit"De Champions League, het kampioenenvoetbal met de sterkste Europese ploegen, huist voortaan weer bijna volledig bij VTM. Naast de matchen op woensdagavond heeft de zender nu ook de rechten op de wedstrijden van de Belgische ploegen én de halve finales op dinsdag binnengehaald. Ook de voorrondematchen van KRC Genk zullen live door VTM 2 uitgezonden worden. Maarten Breckx is gastheer van dienst samen met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. “Er is niks zo leuk als op de eerste rij te mogen zitten bij het allermooiste wat er in het voetbal gebeurt.”
28/07 07u15  Dolverliefd en iedereen mag het zien: André Hazes en Sarah van Soelen genieten van zomerse vakantie op IbizaEen azuurblauwe zee, een luxueus hotel, en dat alles overgoten met héél veel zon. De jaloersmakende foto’s die André Hazes (27) en z’n Sarah Van Soelen (25) op Instagram delen, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven.
28/07 07u15  Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”Moeten we ons ongerust maken nu de coronacijfers weer stijgen? Het aantal besmettingen neemt toe met 10%, het aantal patiënten op intensieve zorg zelfs met 15%. Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achterloopt? Of van de jongeren, die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit. “We mogen niet te snel denken dat het gedaan is. Maar we moeten ook aanvaarden dat we de meest fragiele mensen niet 100% kunnen beschermen”.
28/07 06u15  Einde van ‘Neighbours’ in zicht na 36 jaar?Hangt er onweer boven Ramsay Street? In Australische media wordt in elk geval gespeculeerd over een nakend einde van ‘Neighbours’ (‘Buren’), de soap die al 36 jaar loopt en bij ons op VTM2 te zien is. Officieel is er nog niks beslist, maar recente aanpassingen in het uitzendschema doen ‘Neighbours’-fans toch het ergste vermoeden.
28/07 06u15  Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar door Brussel worden alle Belgen langer meegesleurd in maatregelen”Wat te verwachten nu het aantal nieuwe coronabesmettingen forse sprongen maakt en de opnames intensieve zorg met Covid-19 zelfs stijgen met 15 procent? Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achter loopt? Of van de jongeren die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit op wat volgt.
28/07 06u15  Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar, en watersnood zal prijs nóg doen stijgenDe premie voor de brandverzekering is in ons land op tien jaar tijd liefst 43,76 procent duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel, dat de evolutie van de gemiddelde brandverzekeringspremie heeft bijgehouden. Bovendien dreigt de verzekeringspremie die we met z’n allen betalen de komende jaren nog verder op te lopen. Dat komt door de schade die extreme weerfenomenen, zoals de ‘waterbom’ die twee weken geleden over het zuidoosten van ons land trok, aanrichten. De verzekeringssector zelf vindt het te vroeg om de impact in te schatten.
28/07 06u15  Zon, zee én een overdosis liefde: André Hazes en Sarah van Soelen genieten van een zomerse vakantieBij ons lijkt het wel herfst, maar daar hebben André Hazes (27) en Sarah van Soelen (25) absoluut geen last van. De jaloersmakende foto’s die het koppel op Instagram deelt, barsten van het vakantiegevoel. En van het geluk, want de twee tortelduifjes genieten overduidelijk evenzeer van elkaar als van Ibiza, waar ze momenteel verblijven.
28/07 06u15  SCHOOLSTRAAT 8. “‘Paatje, ik voel me beter’, zei ze. De volgende ochtend was ze er niet meer”Kinderen horen hun ouders te begraven, niet andersom. Christine was een wonder van de natuur - golvend haar, dertig missverkiezingen gewonnen, bloedmooi. Waar ze kwam, vielen monden open. Tot plots, op haar 33, haar leven ophield. Zesentwintig jaar later gaat er nog altijd geen dag voorbij dat Willy en Leona niet aan hun betreurde dochter denken. Ode aan Christine, de Bloemenkoningin die geen Miss België mocht worden.
28/07 06u15  Wisselvallige dag met plaatselijk buien, rukwinden tot 65 kilometer per uur aan de kustVandaag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Plaatselijk is er nog kans op enkele buien, al zijn die minder intens dan de voorbije dagen. Aan de kust en in het westen van het land staat een strakke bries, met rukwinden tot 65 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden, meldt het KMI deze ochtend.
28/07 06u15  Belgen vluchten massaal naar de zon maar welk land kies je nu best?De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Wie volledig ingeënt is, kan met kortingen tot 50 procent vrij vlot naar Spanje. Wie een rode bestemming wil mijden, kan naar Italië of Bulgarije.
28/07 05u15  Sydney verlengt al vijf weken durende lockdown met een maandDe autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales hebben vandaag de lockdown in Sydney met nog een maand verlengd. De lockdown van de afgelopen vijf weken bleek niet genoeg om een uitbraak van de besmettelijke deltavariant van het coronavirus te bedwingen.
28/07 05u15  De drie broers van judoka Matthias Casse: “Plots zijn we ‘broer van’. Niet erg, hij is ook écht onze broer, hé”Mama Els en papa Serge hadden hoegenaamd niks met sport. Het tij kan keren. Het nageslacht dat ze hebben voortgebracht bestaat uit vier bonkige topsporters. Twee judoka’s, twee acrobatische gymnasten. Vincent (26), Matthias (24), Jeroen (23) en Robin (22). Zoon twee pakte gisteren brons op de Olympische Spelen in Tokio. Het geslacht Casse. “Een broer op de Spelen geeft ons een extra laag zelfvertrouwen. Elke prestatie is plots bereikbaar.”
28/07 05u15  Rode Kruis stuurt vanaf vandaag 200 vrijwilligers per dag naar overstroomde regio’s: “Als iedereen het advies om niet naar het rampgebied te gaan had gevolgd, hadden duizenden mensen niets te eten gehad”“De overheid heeft een flater begaan door de humanitaire hulp aan het Rode Kruis toe te vertrouwen. Het is gebleken dat zij niet de juiste partij waren om in deze ramp snel overal hulp te bieden.” Dat zegt Lien De Leenheer (39), oprichtster van het burgerplatform #AideHulp147. “En de overheid heeft ook schuldig verzuim gepleegd door te herhalen dat vrijwilligers beter wegbleven uit het rampgebied. Gelukkig is dat advies massaal genegeerd. Anders hadden duizenden getroffenen niets te eten gehad.”
28/07 05u15  Vlaamse regering vorderde al 78 miljoen euro onterechte coronasteun terugDe Vlaamse regering heeft al 78 miljoen euro aan onterechte coronasteun voor bedrijven en zelfstandigen teruggevorderd. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Om alle dossiers te kunnen bekijken, gaat Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) het aantal inspecteurs verdubbelen.
28/07 05u15  Recordaantal Belgen klikt bij de fiscusEen recordaantal mensen heeft het voorbije jaar geklikt bij de fiscus. Dat blijkt vandaag uit cijfers die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft bezorgd aan CD&V-kamerlid Steven Matheï en waar De Tijd over bericht.
28/07 04u15  Franse oud-justitieminister Dati beschuldigd van corruptie in zaak-GhosnHet Franse Openbaar Ministerie heeft de voormalige minister van Justitie Rachida Dati aangeklaagd vanwege haar omgang met de in ongenade gevallen oud-ceo van Renault, Carlos Ghosn. Dati is een prominent lid van de rechtse partij Les Républicains (LR) en een naaste bondgenoot van ex-president Nicolas Sarkozy (2007-2012).
28/07 03u15  WikiLeaks-oprichter Julian Assange verliest Ecuadoraanse nationaliteitWikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn Ecuadoraanse nationaliteit verloren. Volgens een rechtbank in Quito zijn diverse onregelmatigheden aangetroffen in zijn naturalisatie. De advocaat van Assange kondigde aan een verzoek tot vernietiging van de beslissing in te dienen.
28/07 03u15  Kinderen vanaf 5 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen coronaprik krijgen in IsraëlKinderen tussen vijf en elf die ernstig risico lopen om zwaar ziek te worden of te overlijden aan een coronabesmetting komen voortaan in Israël in aanmerking voor een coronaprik. Dat heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Het gaat dan bijvoorbeeld over kinderen met obesitas of hart- of longproblemen.
28/07 02u15  Biden nomineert vertrouweling als ambassadeur bij de Europese UnieDe Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag Mark Gitenstein genomineerd voor de post van ambassadeur bij de Europese Unie. Gitenstein, die voorheen al ambassadeur was in Roemenië, is een jarenlange medestander van de nieuwe Amerikaanse president.
28/07 01u15  Biden beschuldigt Rusland ervan midterms in 2022 te willen verstorenDe Amerikaanse president Joe Biden beschuldigde Rusland ervan de tussentijdse verkiezingen van 2022 te willen verstoren door het verspreiden van 'desinformatie'. Dat zei Biden tijdens een toespraak bij de inlichtingendiensten.
28/07 01u15  Google-moederbedrijf Alphabet verdient fors meer aan advertentiesGoogle-moederbedrijf Alphabet heeft zijn opbrengsten en winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Het Amerikaanse technologieconcern slaagde erin om veel meer te verdienen aan advertenties dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Ook leveren de clouddiensten van Alphabet steeds meer op. Wat meespeelt is dat in de vergelijkbare periode vorig jaar de coronacrisis net was uitgebroken en reclame-inkomsten onder druk stonden omdat bedrijven als kostenbesparing hun advertentiebudget verkleinden.
28/07 00u15  Helft van de Fransen is volledig gevaccineerdEen op de twee Fransen is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Daarmee is Frankrijk wel nog een eind verwijderd van groepsimmuniteit. Met de nieuwe, besmettelijkere deltavariant wordt die op 90 procent geraamd. Frankrijk dicht wel stilaan de kloof met België, waar net geen zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn (54,6 procent van de totale bevolking).
28/07 00u15  Rusland werkt aan nieuwe Doomsday-vliegtuig dat als commandocentrum kan dienen bij nucleaire oorlogRusland is volgens staatsmedia begonnen met de bouw van een nieuw Doomsday-vliegtuig. Dat kan dienen als commando- en controlecentrum bij rampen, zoals een nucleaire oorlog.
28/07 00u15  Chiptekorten treffen Apple nauwelijksTechbedrijf Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een derde meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. Nog nooit verkocht het bedrijf voor meer dan 81,4 miljard dollar (zo'n 68,8 miljard euro) aan producten en diensten in de periode april, mei en juni. Dat was mede te danken aan het feit dat het bedrijf weinig last had van chiptekorten.
1 2 3


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

15x Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.
13x Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.
11x Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers?03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.
11x Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in Nederland04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: De politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie.
10x Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringen03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.
9x Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws: De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
9x VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
9x Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
9x Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordt03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.
8x “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden

Statistieken

Artikels:
32933
Gelezen:
1333
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven