woensdag 4 augustus 2021, week 31


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
04/08 02u15  Biden haalt uit naar Republikeinse gouverneurs die coronabeleid tegenwerken De Amerikaanse president Joe Biden heeft er woensdag bij de Republikeinse leiders in de staten Florida en Texas op aangedrongen de Covid-richtlijnen van de gezondheidsdienst (CDC) te volgen - of anders 'uit de weg te gaan'. Florida en Texas zijn samen goed voor ongeveer een derde van alle nieuwe Amerikaanse coronabesmettingen.
04/08 02u15  Geen explosieven in verdacht pakketje dat bij Saudische ambassade in Nederland werd aangetroffen Er zijn geen explosieven gevonden in een verdacht pakketje dat gisteravond bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag werd aangetroffen. Dat meldt de politie even na middernacht. Rond 21.15 uur gisteravond werd een onbeheerde tas aangetroffen, zei een woordvoerder van de politie eerder.
04/08 01u15  VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagen De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen. Dat zegt de Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land.11 
04/08 00u15  Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.15 
04/08 00u15  Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in Nederland De politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie.13 
04/08 00u15  Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.17 
03/08 23u15  Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringen Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.10 
03/08 23u15  Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordt Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.
03/08 23u15  Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
03/08 23u15  VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
03/08 23u15  Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers? De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.11 
03/08 23u15  “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden
03/08 22u15  Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
03/08 22u15  IJsberg brokkelt af in Titanic-museum: drie gewonden Zelfs Titanic-fans moeten oppassen voor ijsbergen. In een Titanic-museum in Tennessee, Amerika, zijn drie gewonden gevallen nadat een ijsbergmuur instortte. Ze moesten naar het ziekenhuis, zo melden de eigenaren van het museum op Facebook.
03/08 22u15  Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

17x Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.
15x Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.
13x Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in Nederland04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: De politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie.
11x Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers?03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.
11x VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagen04/08 01u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen. Dat zegt de Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land.
10x Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringen03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.
9x Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws: De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
9x VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
9x Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
9x Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordt03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws: Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.

Statistieken

Artikels:
32989
Gelezen:
1958
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven