zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Knack

Verbergen Tonen
29/01 00u15  Rusland ontzegt Europese functionarissen toegang - EU betreurt gang van zaken Rusland heeft verscheidene functionarissen van de Europese Unie de toegang ontzegd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou vrijdag laten weten. De Europese Unie noemt de beslissing van Rusland vrijdagavond 'betreurenswaardig'.18 
29/01 00u15  Rapport over partygate zal 'spoedig' aan Johnson overhandigd worden (media) Het rapport van topambtenaar Sue Gray over de mogelijk illegale feestjes in de ambtswoning van eerste minister Boris Johnson, zal 'spoedig' worden overgemaakt. Dat melden verschillende Britse media vrijdagavond.17 
29/01 00u15  Uw energiefactuur doorgelicht: analyse in vier stellingen Zonder massale elektrificatie wordt de energietransitie bijna onhaalbaar. Dus moet de elektriciteitsfactuur naar beneden. Alleen zitten daarin nog veel heilige huisjes verscholen.18 
28/01 20u15  Factcheck: nee, deze foto toont geen 50.000 truckers die zich kanten tegen vaccinatie Op sociale media circuleren berichten over een protest van truckchauffeurs in Canada tegen verplichte coronavaccinatie. De cijfers die erover circuleren zijn sterk overdreven en niet alle foto's of video's van het protest zijn echt.
28/01 19u15  Coronablog: 'Onvoldoende bewijs om boosterprik voor minderjarigen te steunen' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 18u15  Twee grondwetspecialisten pleiten voor federalisme zonder Gewesten of Gemeenschappen Twee professoren grondwettelijk recht, Marc Verdussen (UCLouvain) en Marc Uyttendaele (ULB), pleiten voor een federalisme met vier entiteiten, dat het huidige tweelagig model vervangt dat op de Gewesten en Gemeenschappen gebouwd werd.
28/01 17u15  Heeft de EU een 'sms-gate'? 'We moeten weten wat Von der Leyen aan Pfizer beloofd heeft' Wat staat er in de vermeende sms-berichten tussen Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Pfizer-topman Albert Bourla? Volgens de Europese ombudsvrouw Emily O'Reilly is er dringend nood aan onderzoek en transparantie.
28/01 16u15  Trekt de hype van de World Gravel Series het veldrijden uit de Vlaamse klei? Op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetville lanceert de Internationale Wielerunie dit weekend de World Gravel Series. Kan die nieuwe wielerhype het veldrijden uit de Vlaamse klei trekken?
28/01 15u15  Lgbtq+'ers leven ondergedoken in Afghanistan: 'Waar je ook gaat, we weten je te vinden' Sinds de machtsovername door de taliban worden Afghanen met een andere geaardheid nog meer geviseerd dan voorheen. Door geweld en uitsluiting moeten velen onderduiken of vluchten.
28/01 15u15  Wetenschappers laten poot van kikker terug aangroeien Wetenschappers zijn erin geslaagd om een poot van een kikker bijna volledig te laten teruggroeien met een cocktail van vijf geneesmiddelen. Ze hopen dat de techniek op termijn ook voor zoogdieren en misschien wel de mens kan werken.
28/01 13u15  Hoe het energiedebat vervelt tot een perceptiestrijd Een gebrek aan vertrouwen tussen Vooruit en Open VLD hindert een deal rond de energiefactuur.
28/01 13u15  Derde moord in één maand: journalisten in Mexico moeten kiezen tussen autocensuur of hun leven Alleen al in de maand januari zijn er drie Mexicaanse journalisten vermoord. In het hele land trokken journalisten de straat op om te protesteren. Ze willen niet langer vrezen voor hun leven en vragen president Lopez Obrador om actie te ondernemen. 'Een land zonder persvrijheid, is een land zonder democratie', aldus de bekende journaliste Carmen Aristegui die al jaren tegen de censuur vecht.
28/01 13u15  Factcheck: nee, De Telegraaf schrijft niet dat er placebo's zijn uitgedeeld tijdens de coronavaccinatiecampagne Volgens een Facebookbericht zou De Telegraaf schrijven dat er placebo's zijn uitgedeeld tijdens de coronavaccinatiecampagne. Dat klopt niet. De Nederlandse krant bracht een artikel over bijwerkingen die werden gemeld door mensen die een placebo kregen, maar dat ging over de klinische proeven voor de kandidaatvaccins, niet over de publieke vaccinatiecampagne.
28/01 13u15  Coronablog: 'Piek vijfde golf is in zicht' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 12u15  Coronablog: piek vijfde golf is in zicht Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/01 10u15  Ceo van datingsite Parship: 'Het moet gedaan zijn met daten op het toilet'Online daten viert in januari hoogtij. Tegelijk verloopt het flirten er steeds ruwer. De ceo van de datingsite Parship grijpt in.
28/01 10u15  Sofie Claerhout, doctor in forensische genetica: 'We zouden tientallen cold cases kunnen oplossen'Sofie Claerhout (28) is de eerste Belgische doctor in de forensische genetica. Haar ambitie: het oplossen van cold cases.
28/01 08u15  Redding Great Barrier Reef: verkiezingsstunt of realiteit?Australië gaat de komende negen jaar 1 miljard Australische dollar (630 miljoen euro) investeren in de bescherming van het Great Barrier Reef. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison aangekondigd. De oppositie spreekt van een verkiezingsstunt.
28/01 06u15  Coronabarometer treedt in werkingDe langverwachte coronabarometer treedt vandaag/vrijdag in werking. Dat gaat meteen gepaard met een aantal versoepelingen. Zo kunnen bowlinghallen, binnenspeeltuinen en casino's de deuren weer openen.
28/01 06u15  België talmt met omzetting Europese regelsSteeds vaker zet België Europese richtlijnen te laat of foutief om. Met het oog op het Europees voorzitterschap een pijnlijke zaak. 'De pandemie speelt een grote rol', aldus vicepremier Sophie Wilmès (MR).
28/01 06u15  Historica Annelien de Dijn: 'Het discours van Bart De Wever is zo doorzichtig'De coronacrisis legt onze al te individualistische opvatting over vrijheid bloot, zegt historica Annelien de Dijn. Een gesprek over het hitlersnorretje van Obama, Jean Jaurès en pintjes drinken op een terras.
28/01 06u15  Minister vraagt aan Amerikaans leger minder burgerslachtoffers te maken bij luchtaanvallenDe Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft er bij het Amerikaanse leger op aangedrongen meer inspanningen te doen om burgerslachtoffers bij luchtaanvallen te voorkomen. De oproep komt er nadat het leger verscheidene dodelijke blunders heeft begaan waardoor de reputatie van het Amerikaanse leger een knauw kreeg.
28/01 06u15  Tesla boekt recordwinst in 2021De Amerikaanse autofabrikant Tesla, die profiteert van de populariteit van zijn elektrische voertuigen, heeft in 2021 een recordwinst van 5,5 miljard dollar geboekt. Maar tegelijkertijd waarschuwde fabrikant dat de problemen met zijn bevoorradingsketen het hele jaar zouden kunnen aanhouden.
28/01 06u15  Coronablog: Ziekenhuisopnames gaan nog steeds in stijgende lijnBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 02u15  VBO-voorzitter Bart De Smet: 'Mensen worden als het ware uitgenodigd om niet te werken'De loonkostenhandicap is terug van nooit helemaal weg geweest. De hoge inflatie zaagt via de automatische index aan de poten van de concurrentiekracht van de bedrijven, op een ogenblik dat de ondernemingen kampen met hoge energiefacturen en een structurele schaarste op de arbeidsmarkt. 'We slagen er in dit land niet in verder te kijken dan onze neus lang is', zegt VBO- voorzitter Bart De Smet.
28/01 01u15  VS willen Oekraïne-crisis voor VN-VeiligheidsraadDe Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties gevraagd om maandag een openbare vergadering van de Veiligheidsraad te beleggen over de crisis rond Oekraïne, en dat vanwege de bedreiging die Rusland vormt voor de internationale vrede en veiligheid. Dat hebben de VS donderdag bekendgemaakt.
28/01 01u15  Xiomara Castro legt eed af als eerste vrouwelijke president van HondurasXiomara Castro heeft donderdag de eed afgelegd als eerste vrouwelijke president van Honduras. Dat gebeurde in het Nationale Stadion in Tegucigalpa, in aanwezigheid van 30.000 toeschouwers.
27/01 17u15  Vivaldi bijt tanden stuk op energiefactuurDe federale regering raakt het maar niet eens over maatregelen die de exploderende energiefactuur moeten temperen. Nadat zijn compromisvoorstel op een njet stuitte, moet de premier opnieuw naar de tekentafel.
27/01 17u15  Factcheck: ja, fastfood heeft een effect op de leerwinst bij kinderen'Slechte schoolprestaties door fastfood': die kop lazen we boven een artikel in ABC Gezondheid. Dat blijkt te kort door de bocht, al is er wel een duidelijk verband.
27/01 17u15  Rusland: 'NAVO-interventie creëert negatieve context voor besprekingen veiligheidsgaranties'De verklaringen van de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg over de mogelijkheid om de aanwezigheid van de westerse militaire alliantie uit te breiden naar het Oosten, 'creëren een negatieve context voor besprekingen over veiligheidsgaranties (in Europa, red.).' Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gezegd op een wekelijkse persbriefin...
27/01 12u15  Coronablog: Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te latenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 11u15  Factcheck: nee, dit incident gaat niet over een mondmaskerOp sociale media circuleert een filmfragment waarin een meisje op hardhandige wijze wordt gearresteerd in Oostende. Volgens een Nederlandse vrouw die de beelden op Facebook deelt, wil het meisje 'geen mondkap op'. Dat klopt niet: noch volgens de politie, noch volgens het meisje in kwestie had de arrestatie iets met een mondmasker te maken.
27/01 10u15  Seksuoloog Chloé De Bie: 'Pedofielen zijn geen misdadigers, pedoseksuelen wel'Waarover is seksuoloog Chloé De Bie van gedachte veranderd? 'Vroeger dacht ik dat alle pedoseksuele daden door pedofielen gepleegd werden, maar dat is helemaal niet zo.'
27/01 09u15  Podcast Waarom Europa?: 'Macron kan zich naar voor schuiven als de grote EU-onderhandelaar'Iedere maand presenteren Knack en het Fonds involvEU een terugblik op de Europese actualiteit met de podcast 'Waarom Europa?'. Deze maand: de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, het Franse voorzitterschap van de Europese Unie en de twintigste verjaardag van de euro.
27/01 08u15  Gaat Hongkong pas vanaf 2024 weer open?De semi-autonome Chinese stad Hongkong opent haar deuren mogelijk pas in 2024, aldus een rapport van de Europese Kamer van Koophandel in Hongkong. Dit zou een watervaleffect kunnen veroorzaken en tot een exodus van buitenlandse bedrijven en persoon kunnen leiden. Vooral de status van de stad als internationaal financieel en zakencentrum komt in gevaar.
27/01 08u15  Coronablog: nog steeds meer dan 300 ziekenhuisopnames per dagBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 06u15  Stuurt België binnenkort afgewezen asielzoekers terug naar Afghanistan?Na een stopzetting van enkele maanden, is het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van plan om opnieuw beslissingen te nemen over subsidiaire bescherming voor Afghanen die naar ons land kwamen. 'Sinds de machtswissel is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen', zegt topman Dirk Van den Bulck.
27/01 06u15  Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de MaanEen trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.
27/01 06u15  Beslissing Fed haalt Wall Street omlaag, Microsoft bij winnaarsDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten en zagen eerdere winsten verdampen. Dat gebeurde na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Hij hintte op een rentestap bij de volgende beleidsvergadering van de centralebankenkoepel in maart. Verder was er aandacht voor de cijfers van Microsoft.
27/01 06u15  'Moeilijke gesprekken' in Parijs leveren 'positief signaal' opDe onderhandelingen in Parijs over het conflict in Oost-Oekraïne zijn woensdag moeizaam verlopen, maar hebben een 'positief signaal' en 'staakt-het-vuren' opgeleverd. Dat heeft het Elysée woensdagavond meegedeeld na afloop van het acht uur durende overleg. De onderhandelaars beklemtoonden onder meer het belang van de naleving van de vredesakkoorden van Minsk. De gesprekken moeten binnen veertien d...
27/01 06u15  Coronablog: Moderna begint proeven OmnikronvaccinBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 03u15  Kernkabinet uiteen zonder akkoord over maatregelen om energiefactuur te temperenHet federale kernkabinet is woensdagnacht uiteengegaan zonder akkoord over maatregelen om de forse energiefactuur te verlichten. Dat verneemt Belga uit goede bron.
27/01 03u15  Nord Stream 2 gaat volgens VS niet door bij Russische inval OekraïneAls Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 'niet doorgaat'. Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt dat hij daar 'heel duidelijk over wil zijn'.
27/01 02u15  Kernkabinet nog bijeen over energieprijzen en OekraïneHet federale kernkabinet zit woensdagnacht nog altijd samen over de veiligheidssituatie in Europa en de energieprijzen.
27/01 02u15  Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaaldDe muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid.
26/01 22u15  NAVO geeft Moskou donderdag antwoord, antwoord van Washington 'serieuze diplomatieke weg vooruit' (Blinken)De NAVO zal zijn schriftelijk antwoord op de Russische eisen in verband met uitbreiding van het bondgenootschap en de terugtrekking van de NAVO-troepen uit Oost-Europa donderdag overhandigen. Het geschreven antwoord van de Verenigde Staten aan Rusland biedt 'een serieuze diplomatieke weg vooruit, als Rusland dat wenst', stelt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
26/01 19u15  Coronablog: Klassen moeten niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijnBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/01 17u15  WWF-drone telt slapende bonobo's in bossen van CongoBiologen hebben een revolutionaire nieuwe methode gebruikt om de populatie zeldzame bonobo's te tellen in het Congobekken. Hun onderzoek in opdracht van WWF toont aan dat zelfs de moeilijk bereikbare gebieden bedreigd worden door boskap en stroperij.
26/01 16u15  Snel rijk worden met cryptotokens? Oplichting loert via Facebookadvertenties om de hoekDoor verhalen over bitcoinmiljonairs en lage interesten op spaarboekjes lijken cryptomunten en andere virtuele tokens interessante beleggingsmogelijkheden. Maar op sociale media is een groot deel van de cryptoaanbiedingen ronduit oplichting.
26/01 16u15  'Baerbock en Scholz halen voor de camera uit naar Moskou, maar in de coulissen klinkt het anders'In het conflict tussen Rusland en Oekraïne is het westerse kamp niet altijd eensgezind. Zo botst in Duitsland de geopolitiek geregeld met de economische belangen.
26/01 13u15  Coronablog: IMC vraagt advies over boosterprik voor jongerenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/01 11u15  Milieuorganisaties dagvaarden Vlaamse overheid, OVAM en Lantis in PFOS-dossierMilieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, BioForum en Velt dagvaarden de Vlaamse overheid, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Lantis (de bouwheer van de Oosterweel) in het dossier van de PFOS-vervuiling rond de 3M-site in Zwijndrecht.
26/01 11u15  Ducarme (MR) na vertrek van Crucke: 'Met een ruk naar rechts zullen we geen kiezers winnen''Een compliment voor Zemmour? Dat kan echt niet', zegt Denis Ducarme, die zich opwerpt als de spreekbuis van de meer sociale liberalen in de MR.
26/01 11u15  Kernkabinet komt samen over veiligheidssituatie in EuropaHet kernkabinet steekt woensdagavond opnieuw de koppen bij elkaar. Daarop zal onder meer worden gepraat over de veiligheidssituatie in Europa en de situatie aan de grens tussen Oekraïne en Rusland. Dat werd woensdag vernomen op het kabinet van premier Alexander De Croo. Mogelijk komen ook de energieprijzen aan bod.
26/01 06u15  Waarom uw gas- en elektriciteitsfactuur niet snel zullen dalenDe regering-De Croo bereikt maar geen akkoord over hoe ze de torenhoge energiefacturen zal temperen. Energiespecialisten noemen de voorstellen die nu circuleren 'symptoombestrijding', en zien in de hoge gasprijs een buitenkans voor de energietransitie.
26/01 06u15  Carla Galle, de flamboyante socialiste die Vlaanderen zijn eigen topsport gafVorige week overleed Carla Galle (73) aan een hersentumor.
25/01 22u15  VS-president Biden 'niet van plan' troepen naar Oekraïne te sturenDe Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag tegenover journalisten gezegd 'niet van plan te zijn' Amerikaanse of NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen.
25/01 20u15  Factcheck: deze foto heeft niets te maken met coronavaccinsOp sociale media wordt een meme gedeeld met daarop een voetballer die op het veld gereanimeerd wordt. Op de foto is een ironische aanmoediging geplaatst om je te laten vaccineren, 'ook al betekent het je dood'. De foto toont echter geen voetballer die aan een coronavaccin is gestorven, het gaat om een stockfoto die van voor de coronacrisis dateert. Voor een verband tussen de overlijdens van bekend...
25/01 20u15  Rusland start legermanoeuvres in zuiden en op de KrimHet Russische leger heeft dinsdag een nieuwe reeks manoeuvres gestart in de buurt van de Oekraïense grens en op het schiereiland de Krim. Aan de oefeningen nemen 6.000 militairen, jachtvliegtuigen en bommenwerpers deel, aldus de Russische persagentschappen.
25/01 20u15  Johnson belooft 'samen te werken' met de politieDe Britse premier Boris Johnson is van plan 'volledig samen te werken' met de politie, nadat Scotland Yard dinsdag aankondigde een onderzoek te openen naar de lockdownfeestjes in Downing Street.
25/01 18u15  Coronablog: Europese Commissie vraagt afschaffing bijkomende reisbeperkingenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/01 17u15  Viroloog Marc Van Ranst: 'Ik zal me niet verzetten tegen de afschaffing van het CST'Van alle coronamaatregelen stuit het Covid Safe Ticket (CST) op de meeste weerstand. Dat verzet is volgens wetenschappers ook niet ongegrond. 'Iedereen voelt toch aan dat je het in deze situatie niet kunt verplichten?'
25/01 17u15  Karl Nehammer, Oostenrijks bondskanselier: 'Verplichte vaccinatie is voor ons een laatste redmiddel'Na het aftreden van de kanseliers Sebastian Kurz en Alexander Schallenberg is Karl Nehammer (49) de derde Oostenrijkse regeringsleider in enkele maanden tijd. Een gesprek over Europa, Nord Stream 2 en verplichte vaccinatie.
25/01 16u15  Onderwijs wil nieuwe regels: 'Uitkijken naar haalbare strategie'Het onderwijsveld wil dat enkel nog kinderen die symptomen hebben thuis moeten blijven. Dat is dinsdag afgesproken op het overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, de onderwijspartners en de experts.
25/01 14u15  Coronablog: Israëlische experts adviseren brede uitrol vierde prikBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/01 14u15  Bijna een op de vijf Belgische werknemers in 2021 getroffen door tijdelijke werkloosheidIn 2021 is het aandeel tijdelijke werkloosheid ten opzichte van 2020 gehalveerd, maar toch was bijna een op de vijf Belgische werknemers getroffen door tijdelijke werkloosheid. Dat zegt hr-bureau SD Worx. Vooral de horeca, de kappers, de evenementen- en de luchtvaartsector worden getroffen.
25/01 12u15  De obsessie van Vladimir Poetin: 'Hij moet tonen dat hij bereid is om zijn troepen te gebruiken'Wat bezielt Rusland om meer dan 100.000 manschappen aan de grens met Oekraïne te concentreren? Wil Vladimir Poetin Oekraïne met geweld tot de orde roepen of is hij gewoon een gewiekste onderhandelaar? Het verhaal van twee broedervolkeren die niet meer naar hetzelfde familiefeest willen.
25/01 12u15  Karl Vrancken, opdrachthouder PFAS-problemen: 'Gemiddeld tien risicosites per Vlaamse gemeente'De Commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement hoort woensdag professor Karl Vrancken (UAntwerpen) over zijn tweede tussentijdse rapport als opdrachthouder van de Vlaamse regering voor de PFAS-problematiek. In het rapport is sprake van 4000 met PFAS vervuilde locaties in Vlaanderen.
25/01 12u15  Karl Vrancken (UAntwerpen): 'België PFAS-vrij? Dan duwen we ons hele recyclagesysteem omver'Sinds een half jaar buigt professor Karl Vrancken (UAntwerpen) zich als opdrachthouder van de Vlaamse regering over de PFAS-problematiek. Vorige week leverde hij het eerste deel van een tussentijds rapport af. Knack kon het document van 65 bladzijden inkijken en las zowel verontrustende als hoopgevende vaststellingen. 'We hebben een ander soort chemie nodig'.
25/01 12u15  Onderwijs wil dat enkel kinderen met symptomen nog thuisblijvenHet onderwijsveld wil dat enkel nog kinderen die symptomen hebben thuis moeten blijven. Dat is dinsdag afgesproken op het overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, de onderwijspartners en de experts.
25/01 11u15  Dronken zonder alcohol: wat zijn de gevaren van lachgas?19% van de Belgische bestuurders tussen 18 en 34 jaar inhaleert naar eigen zeggen maandelijks weleens lachgas en rijdt vervolgens nog met de wagen. Lachgas brengt niet alleen gevaren met zich mee voor de verkeersveiligheid, maar ook voor de gezondheid.
25/01 11u15  Gênant maar ook hilarisch: 10 leiders die niet doorhadden dat hun micro nog aan stond (video)De Amerikaanse president Joe Biden is niet de eerste politicus die vergeet dat zijn micro nog open staat en ongepaste uitspraken doet. Bekijk tien andere memorabele blunders.
25/01 11u15  Tweesterrenchef Bart De Pooter wordt chef van Sapphire House AntwerpNiemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar maar liefst twee restaurants in het Autograph Collection Hotel by Marriott. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen. PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten in al hun wensen van ontbijt tot diner.
25/01 10u15  'Stomme klootzak': Biden vergeet microfoon uit te zetten tijdens persconferentie (video)Tijdens een persconferentie rond economische thema's heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Fox News is een populaire nieuwszender bij conservatieve Amerikanen, die weinig banden hebben met president Biden.
25/01 10u15  Twee miljoen migranten werden vorig jaar tegengehouden aan grens tussen Mexico en VSMeer dan twee miljoen migranten die illegaal de Verenigde Staten zijn binnengekomen, zijn volgens officiële statistieken in 2021 tegengehouden aan de grens met Mexico, een recordaantal.
25/01 05u15  Coronablog: aantal besmettingen per dag stijgt naar 47.000Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/01 04u15  Yves Leterme: 'De CD&V-standpunten zijn irrelevant als we "gewoon meedoen"''Over enkele decennia zullen we met verbazing terugkijken op de nucleaire uitstap', zegt oud-premier en ex-CD&V-voorzitter Yves Leterme. Met Knack overloopt hij de kerndossiers van deze regering.
25/01 02u15  New York: nieuwe burgemeester kondigt controversieel plan tegen wapengeweld aanHij is nog maar sinds kort in functie, maar de nieuwe Democratische burgemeester van New York, Eric Adams, heeft een breed plan bekendgemaakt om wapengeweld in de stad tegen te gaan. Hij gaat met zijn voorstellen in tegen de linkervleugel van zijn eigen partij.
24/01 17u15  Coronacommissaris Pedro Facon: 'Omikronvariant heeft sterke impact op debat over vaccinatieplicht'Ook al is het eindspel van de pandemie misschien ingezet, zegt coronacommissaris Pedro Facon, dan nog moeten we ervoor zorgen dat we 'ons niet struikelend naar de uitgang begeven'.
24/01 17u15  Eerst een huis: wordt Housing First een gamechanger voor dak- en thuislozen?Het aantal dakloze mensen in onze hoofdstad is drie keer zo groot als twaalf jaar geleden én dat cijfer blijft stijgen. Bijna drie jaar lang was André Cara (45) een van de 5.313 Brusselse daklozen, tot Housing First op zijn pad kwam. De strategie, die thuislozen eerst een dak boven het hoofd geeft, kan de nodige gamechanger zijn. Al vraagt dat een serieuze mentaliteitswijziging.
24/01 14u15  NAVO stuurt duidelijke boodschap naar Rusland: 'Schepen en vliegtuigen naar oosten Europa'De NAVO-lidstaten hebben strijdkrachten stand-by gezet en schepen en straaljagers naar het oosten van Europa gestuurd om hun aanwezigheid daar te versterken. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt nu er steeds meer sprake is van een nakende Russische invasie in het oosten van Oekraïne.
24/01 14u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbarenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 14u15  Autotycoon Carlos Tavares: 'Constructeurs kunnen niet overleven zonder normaalverdieners'Corona en het tekort aan halfgeleiders alle schuld geven voor de terugloop van de autoverkoop is niet correct. Ook verantwoordelijk zijn de fors gestegen prijzen van nieuwe auto's als gevolg van technologische upgrades. Die zijn noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de strengere CO2-normen. Topman Carlos Tavares van fusiegroep Stellantis waarschuwt voor de sociaaleconomische gevolgen voor producen...
24/01 14u15  'Straks wordt Anderlecht nog kampioen'Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, analyseert de voetbalactualiteit met Union, Anderlecht en Club Brugge.
24/01 13u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbaren, vaccinatiepas treedt in werking in FBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 12u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbaren, vaccinatiepas treedt in werking in FrankrijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 11u15  Russische dreiging: Belgisch leger houdt eenheden 'in staat van maximale paraatheid'De Russische dreiging aan de Oekraïense grens 'baart ons veel zorgen en raakt ons politiek, diplomatiek, maar ook militair'.
24/01 11u15  Coronablog: vaccinatiepas treedt in werking in FrankrijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 10u15  VS en VK halen diplomatiek personeel weg uit Oekraïne, EU nietHet Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft familieleden van diplomatiek personeel op de ambassade in Kiev opgedragen uit Oekraïne te vertrekken. Ook het Verenigd Koninkrijk roept medewerkers terug.
24/01 08u15  Nieuwe inzichten over prikkelbare darmen: 'We begrijpen steeds beter de communicatie tussen brein en darm'1 op 10 Belgen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom, een aandoening die helaas nog steeds omhuld is in een zweem van mysterie. Gastro-enteroloog Heiko De Schepper (UZA) pleit voor meer aandacht voor het nog steeds onderschatte probleem.
24/01 06u15  Rellen na coronabetoging, 70 personen opgepakt - De Croo: 'Betrokkenen worden vervolgd'De Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
24/01 06u15  Bij het overlijden van Thierry Mugler: 'Het is meer dan ooit onze plicht om schoonheid in de wereld te brengen'De naam Thierry Mugler is voor altijd verbonden met powerdressing en spraakmakende parfums. Zijn expo in Rotterdam in 2019 was een ode aan de verbeelding. Naar aanleiding van het overlijden van Mugler herpubliceren we deze reportage, waarin de man uitvoerig aan het woord komt.
24/01 03u15  Ron DeSantis, de mini-Trump die met Trump wil rivaliserenRon DeSantis, de gouverneur van Florida, was tot op grote hoogte een creatie van Donald Trump. Hij liep in diens voetsporen, genoot diens steun, en won met de hakken over de sloot waar zijn baas een ruime zege binnenhaalde. Maar nu verandert die situatie van afhankelijkheid, tot ergernis van de ex-president.
24/01 02u15  Thierry Mugler: 'Ik trek alle registers open'De naam Thierry Mugler is voor altijd verbonden met powerdressing en spraakmakende parfums. Zijn expo in Rotterdam in 2019 was een ode aan de verbeelding. Naar aanleiding van het overlijden van Mugler herpubliceren we deze reportage, waarin de man uitvoerig aan het woord komt.
23/01 23u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging, 70 personen opgepakt - De Croo: 'Betrokkenen worden vervolgd'De Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
23/01 20u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging: politie zet waterkanon in: zeker 70 personen opgepaktDe Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
23/01 20u15  Coronablog: WHO: 'Met omikron is einde van pandemie in Europa aannemelijk'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/01 18u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging: politie zet waterkanon inDe Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.
23/01 17u15  Sopraan Elise Caluwaerts: 'Ik ben iemand die makkelijk alles kan inpakken en vertrekken'Hoe is Elise Caluwaerts als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 18 minuten en 51 seconden nodig.
23/01 17u15  Geen verhuis naar Gent: Vooruit-voorzitter Conner Rousseau blijft in Sint-Niklaas wonenVooruit-voorzitter Conner Rousseau blijft in Sint-Niklaas wonen en wil er iets duurzaams uitbouwen voor zijn partij. Dat kondigde hij zondagmiddag aan op een persmoment in Sint-Niklaas. Gent, de stad waarvan de jongste maanden gezegd werd dat hij naar daar zou verhuizen, is volgens de partijvoorzitter in goede handen.
23/01 17u15  VS willen Europa bevoorraden met gas uit QatarVertegenwoordigers van de Amerikaanse regering hebben gesprekken gevoerd met Qatar over de mogelijke bevoorrading van Europa met LNG, in het geval een Russische inval in Oekraïne zou leiden tot gastekorten.
23/01 15u15  Rellen uitgebroken op coronabetoging: politie zet waterkanon inDe Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.
23/01 13u15  Europese manifestatie tegen de coronamaatregelen van start gegaan in BrusselOmstreeks 11.30 uur is aan het station Brussel-Noord een nieuwe manifestatie tegen de coronamaatregelen gestart. De manifestatie lijkt honderden tot duizenden mensen op de been gebracht te hebben. Het gaat ditmaal om een Europese manifestatie voor de democratie die oproept tot een breed maatschappelijk debat over de coronamaatregelen.
23/01 11u15  Astrofysicus Vincent Van Eylen: 'We staan aan het begin van een sterrenkundige revolutie'Vincent Van Eylen (31) Is hoofddocent sterrenkunde aan het Mullard Space Science Laboratory van University College London (UCL), een van de tien beste universiteiten ter wereld.
23/01 11u15  De Wever: 'Vivaldi moet verdwijnen, wie extremistisch stemt helpt Vivaldi 2 op de been'N-VA-voorzitter Bart De Wever is duidelijk in zijn nieuwjaarstoespraak: 'Vivaldi moet verdwijnen. De Vlaamse partijen die eraan meewerken, verdienen geen Vlaamse stemmen', maar ook 'Wie uit frustratie extremistisch stemt, helpt Vivaldi 2 in het zadel'.
23/01 05u15  Brits ministerie beschuldigt Moskou ervan 'pro-Russische leider' te willen installeren in OekraïneHet Verenigd Koninkrijk heeft Moskou er zaterdag van beschuldigd dat het een 'pro-Russische leider' probeert te installeren in Kiev en dat het 'overweegt om Oekraïne te bezetten'.
23/01 05u15  Tom Van Grieken (Vlaams Belang): 'Vlaanderen is een tweede België aan het worden'In een interview met De Zondag legt de voorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken (35), het partijstandpunt rond vaccinatieplicht uit, en verdedigt hij de aanduiding van een anti-vaccinveearts voor de hoorzittingen over de kwestie. Hij geeft ook bakkenvol kritiek op de N-VA.
23/01 04u15  Terug naar 1972, toen de wereld het milieu wilde redden: 'De groene beweging is te pedant geweest'In 1972 bereikte de aandacht voor natuur en milieu een ongezien hoogtepunt dankzij de Club van Rome. De daadkracht van toen lijkt helemaal vergeten, stelt Geert Buelens vast. 'We kunnen niet volhouden dat we onwetend onze omgeving hebben vervuild.'
23/01 04u15  In memoriam: Michael Lang (1944-2022), oprichter van het iconische Woodstock-festivalDe Amerikaanse producer en concertpromotor Michael Lang (77) overleed op 8 januari 2022 in New York aan lymfeklierkanker. Een korte blik op zijn leven.
23/01 01u15  Coronablog: gemiddeld 40.000 besmettingen per dag, stijging met 62 procentBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 23u15  Factcheck: nee, deze video toont geen instortende profvoetballer na coronavaccinOp sociale media circuleert een video van een voetballer die instort op het veld. Sommigen suggereren dat dit het gevolg zou zijn van een coronavaccin, maar dat heeft er niets mee te maken. Het gaat om beelden uit 2019, dus van voor de coronacrisis. De voetballer heeft destijds in de media verklaard dat zijn appelflauwte te wijten was aan een tekort aan zout.
22/01 19u15  Lachaert lanceert vernieuwingsoperatie Open VLD: D'Hose en Pillen worden nieuwe ondervoorzitterVoorzitter Egbert Lachaert heeft zaterdag op de digitale nieuwjaarsreceptie van Open Vld een vernieuwingsoperatie 'Liberaal Vuur' binnen de partij gelanceerd. Tegelijk stelde hij ook twee nieuwe ondervoorzitters voor, Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose en Kamerlid Jasper Pillen, die de vernieuwing zullen trekken
22/01 17u15  Mary Beard blijft al te vaak steken in anekdotiek in haar nieuwste boek 'Twaalf keizers'Waarom zijn we al een paar millennia verzot op Romeinse keizers? Mary Beard zocht het voor ons uit.
22/01 16u15  Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen af naar OekraïneNiet-essentiële reizen naar Oekraïne worden afgeraden. Dat blijkt uit het recentste reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken. Alle reizen naar de regio's Luhansk, Donetsk en de Krim zijn volstrekt afgeraden.
22/01 16u15  Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven toenemenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 13u15  Ageas-CEO Hans De Cuyper: 'Wij zullen FPIM behandelen als elke andere aandeelhouder'Het was het nieuws van de voorbije week: de Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) neemt een belang van 6,3 procent in Ageas. Voor CEO Hans De Cuyper hoeft het daar niet bij te blijven: 'Er is altijd plaats voor langetermijninvesteerders die geloven in ons verhaal.'
22/01 13u15  VS sturen militaire hulp naar OekraïneDe Verenigde Staten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd.
22/01 12u15  Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft toenemenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 10u15  Van klassiek antivax tot complottheorieën: wie zijn de buitenlandse sprekers op de coronabetoging?Zondag is in Brussel opnieuw een betoging gepland tegen het huidige coronabeleid. Demonstranten die met ongetwijfeld uiteenlopende motieven naar Brussel afzakken, ook gematigden, mogen zich verwachten aan een radicaal discours vol complottheorieën en antivaccingevoelens. Dat blijkt uit de lijst van buitenlandse sprekers die voor de micro worden verwacht. De meesten onder hen staan in verband met d...
22/01 10u15  Annelies D'Espallier, ombudsvrouw gender: 'Ik heb maar twee standen: aan en uit'Elke week vraagt Knack aan ondernemende mensen hoe ze lijf en psyche in balans houden. 'Het is pas stil in mijn hoofd als ik fysiek moe ben', zegt Annelies D'Espallier. En dus fietst de ombudsvrouw gender bij de Vlaamse Gemeenschap altijd zo hard mogelijk en duikt ze ook 's winters weleens de zee in.
22/01 09u15  Van klassiek antivax tot complottheorieën: wie zijn de sprekers op de coronabetoging?Zondag is in Brussel opnieuw een betoging gepland tegen het huidige coronabeleid. Demonstranten die met ongetwijfeld uiteenlopende motieven naar Brussel afzakken, ook gematigden, mogen zich verwachten aan een radicaal discours vol complottheorieën en antivaccingevoelens. Dat blijkt uit de lijst van buitenlandse sprekers die voor de micro worden verwacht. De meesten onder hen staan in verband met d...
22/01 05u15  Expo 'From Kraftwerk to Techno' toont hoe electro de wereld even samenbrachtVan de eerste analoge synthesizers via de hitmachines van Jean-Michel Jarre en Daft Punk tot kolkende clubs: de expo Electro: From Kraftwerk to Techno in Düsseldorf toont hoe elektronische muziek de popcultuur veroverde.
22/01 05u15  Beestenboel: kans is groot dat witsnuitdolfijnen steeds meer slachtoffer worden van visnettenWitsnuitdolfijnen zijn speelse dieren, die graag met boten meezwemmen.
22/01 04u15  In El Salvador communiceren regering en bendes door middel van lijkenOnder president Nayib Bukele daalden de moordcijfers drastisch in en rond de voormalige 'moordhoofdstad' van de wereld. Zelf dankt de president dat aan zijn Despliege Nacional, een programma waarbij wordt ingezet op zwaar geschut om het bendegeweld in te dammen. Kwatongen beweren dat Bukele het op een akkoordje gooide met de bendes.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

18x Uw energiefactuur doorgelicht: analyse in vier stellingen29/01 00u15 - Knack: Zonder massale elektrificatie wordt de energietransitie bijna onhaalbaar. Dus moet de elektriciteitsfactuur naar beneden. Alleen zitten daarin nog veel heilige huisjes verscholen.
18x Rusland ontzegt Europese functionarissen toegang - EU betreurt gang van zaken29/01 00u15 - Knack: Rusland heeft verscheidene functionarissen van de Europese Unie de toegang ontzegd. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou vrijdag laten weten. De Europese Unie noemt de beslissing van Rusland vrijdagavond 'betreurenswaardig'.
17x Rapport over partygate zal 'spoedig' aan Johnson overhandigd worden (media)29/01 00u15 - Knack: Het rapport van topambtenaar Sue Gray over de mogelijk illegale feestjes in de ambtswoning van eerste minister Boris Johnson, zal 'spoedig' worden overgemaakt. Dat melden verschillende Britse media vrijdagavond.
8x Derde moord in één maand: journalisten in Mexico moeten kiezen tussen autocensuur of hun leven28/01 13u15 - Knack: Alleen al in de maand januari zijn er drie Mexicaanse journalisten vermoord. In het hele land trokken journalisten de straat op om te protesteren. Ze willen niet langer vrezen voor hun leven en vragen president Lopez Obrador om actie te ondernemen. 'Een land zonder persvrijheid, is een land zonder democratie', aldus de bekende journaliste Carmen Aristegui die al jaren tegen de censuur vecht.
7x Lgbtq+'ers leven ondergedoken in Afghanistan: 'Waar je ook gaat, we weten je te vinden'28/01 15u15 - Knack: Sinds de machtsovername door de taliban worden Afghanen met een andere geaardheid nog meer geviseerd dan voorheen. Door geweld en uitsluiting moeten velen onderduiken of vluchten.
7x Trekt de hype van de World Gravel Series het veldrijden uit de Vlaamse klei?28/01 16u15 - Knack: Op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetville lanceert de Internationale Wielerunie dit weekend de World Gravel Series. Kan die nieuwe wielerhype het veldrijden uit de Vlaamse klei trekken?
7x Factcheck: nee, deze foto toont geen 50.000 truckers die zich kanten tegen vaccinatie28/01 20u15 - Knack: Op sociale media circuleren berichten over een protest van truckchauffeurs in Canada tegen verplichte coronavaccinatie. De cijfers die erover circuleren zijn sterk overdreven en niet alle foto's of video's van het protest zijn echt.
6x Coronablog: piek vijfde golf is in zicht28/01 12u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
6x Coronablog: 'Piek vijfde golf is in zicht'28/01 13u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
6x Factcheck: nee, De Telegraaf schrijft niet dat er placebo's zijn uitgedeeld tijdens de coronavaccinatiecampagne28/01 13u15 - Knack: Volgens een Facebookbericht zou De Telegraaf schrijven dat er placebo's zijn uitgedeeld tijdens de coronavaccinatiecampagne. Dat klopt niet. De Nederlandse krant bracht een artikel over bijwerkingen die werden gemeld door mensen die een placebo kregen, maar dat ging over de klinische proeven voor de kandidaatvaccins, niet over de publieke vaccinatiecampagne.

Statistieken

Artikels:
32914
Gelezen:
3259
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven