zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

Knack

Verbergen Tonen
14/08 20u15  Alle leerlingen moeten in september voltijds naar school - met plaatselijke uitzonderingen Alle leerlingen, van kleuter tot secundair, zullen vijf dagen per week naar school moeten bij de start van het nieuwe schooljaar, maar lokaal kan van dat principe afgeweken worden.
14/08 17u15  Carl Devos: 'Er is voor niets een meerderheid, enkel voor stilstand' Partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) gooien de formatiehanddoek in de ring en kaatsen de bal terug richting de groenen en liberalen. 'Er heerst enorm veel wantrouwen tussen partijen en politici.'
14/08 17u15  Zit het coronavirus in onze diepvries? China is er steeds meer van overtuigd dat het coronavirus kan overleven in diepgevroren voeding. Is SARS-CoV-2 na airborne, nu ook foodborne?
14/08 17u15  Groen Grenoble: biologisch eten, schone energie én een fietssnelweg Bij de Franse gemeenteraadsverkiezingen in juni boekten Les Verts forse winst. Grenoble kreeg zes jaar geleden als eerste grote stad een groene burgemeester en fungeerde als proeflab. 'Voor mij is een fijn stadscentrum een plek waar je zin hebt om rond te lopen met de kinderwagen en een biertje te drinken', zegt Éric Piolle. Maar er is ook veel kritiek.
14/08 15u15  Sciensano-studie bevestigt: 'Kinderen worden minder vaak besmet met covid-19' Een nieuwe studie van Sciensano bevestigt dat kinderen minder vaak besmet raken met covid-19 en dat het aantal secundaire besmettingen in scholen lager ligt dan in het gezin. Bovendien worden kinderen die toch besmet raken vaak minder ernstig ziek.
14/08 14u15  De Wever en Magnette kappen met preformatieopdracht Partijvoorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) zullen hun preformatieopdracht maandag terug aan de koning geven. Dat meldt de openbare omroep en wordt bevestigd aan Knack. Naar verluidt zullen beide heren de koning voorstellen om de groenen en liberalen aan zet te laten komen.
14/08 13u15  Bart De Wever en Paul Magnette kaatsen bal terug naar groenen en liberalen Partijvoorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) zullen hun preformatie-opdracht maandag terug aan de koning geven. Dat meldt de openbare omroep en wordt bevestigd aan Knack. Naar verluidt zullen beide heren de koning voorstellen om de groenen en liberalen aan zet te laten komen.
14/08 11u15  Coronacrisis: Frankrijk wil Britten lik op stuk geven met quarantaineplicht Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
14/08 11u15  VS slaan alarm over nieuw Russisch hackerswapen De Amerikaanse autoriteiten zeggen het bestaan te hebben ontdekt van een geavanceerd Russisch hackerswapen. Dat heeft de codenaam Drovorub en kan worden gebruikt om in te breken in computers die draaien op besturingssysteem Linux.
14/08 11u15  Zehra Sayin, ceo van Special Olympics Belgium: 'Ik twijfel nooit' Van jongste kind in een bescheiden Brussels gezin tot vertrouwelinge van de familie Kennedy: Zehra Sayin raast door het leven. Ook al heeft de ceo van Special Olympics Belgium de ziekte van Lyme, ze houdt er een onnavolgbaar tempo op na. 'Ik herinner me nog goed de eerste keer dat iemand me vroeg of ik het moeilijk had gehad met mijn integratie. 'Welke integratie?' antwoordde ik.'
14/08 11u15  Leven in 2020: vakantie-updates in een aparte zomer Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden.
14/08 08u15  Eventsector oogst grote bijval met z'n 'sound of silence' Een opgemerkte guerilla-actie aan verschillende overheidsgebouwen deze ochtend. Activisten uit de eventsector hebben oranje stickers geplakt met de oproep 'disturb the sound of silence'. Ze klagen daarmee de stilte aan van de Belgische politiek, die maar geen duidelijk perspectief biedt aan de sector. Op sociale media is de 'sound of silence'-actie in 4 dagen tijd uitgegroeid tot een overdonderend...
14/08 07u15  Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal nieuwe overlijdens in de lift Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
14/08 06u15  Het postkantoor, nieuw strijdtoneel voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen Nu de coronacrisis er naar verwachting voor zal zorgen dat veel meer Amerikanen per post zullen stemmen, wordt de betrouwbaarheid van de postbezorging belangrijker dan ooit. Maar de manier waarop de regering-Trump het postagentschap runt, leidt tot ernstige zorgen bij Democraten.
14/08 06u15  Ideeën uit Afrika: 'Nigeria moet de macht naar de regio's overhevelen' Nigeria heeft een enorme olierijkdom maar wordt verlamd door politiek gesteggel. Volgens financieel econoom Chibuike Uche (Universiteit Leiden) moet zijn land de Belgische toer op, en de macht naar de regio's overhevelen. 'Hoe kun je een land ontwikkelen als je niet eens je eigen bevolkingsaantal kent?'
Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 06u15  Liveblog: Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal nieuwe overlijdens in de liftBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
14/08 04u15  Trump trekt Amerikaanse afkomst Kamala Harris in twijfel'Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap', zei Trump tijdens een persconferentie.
13/08 18u15  Skeyes blijft luchtverkeersleiders aanwerven ondanks coronacrisisHet bedrijf dat het luchtverkeer boven en op onze luchthavens regelt, blijft luchtverkeersleiders aanwerven. Nochtans is het luchtverkeer begin augustus met 56 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
13/08 18u15  Factcheck: 'Je hebt maar één absoluut grondrecht: het recht op leven'Dat zei Antwerps gouverneur Cathy Berx onlangs in een interview met de krant De Standaard. Maar klopt dat wel?
13/08 17u15  Dave Sinardet: 'Bart De Wever heeft een inschattingsfout gemaakt'Met een opmerkelijk persbericht zetten de liberale en groene families druk op preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). 'Strategisch slim', zegt politoloog Dave Sinardet (VUB).
13/08 16u15  Live blog: hitte kan plotse stijging aantal coronadoden verklarenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
13/08 13u15  Live blog: coronatesten op Brussels Airport vanaf septemberBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
13/08 13u15  Erdogan spreekt donderdag nog met Merkel en Michel over spanningen Middellandse ZeeDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag nog een onderhoud met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europese Raadsvoorzitter Charles Michel, om de spanning in de oostelijke Middellandse Zee te bedwingen. Dat heeft Erdogan donderdag gezegd in een toespraak in Ankara.
13/08 12u15  Liberalen en groenen zetten 'bubbel van vijf' onder zware drukOpen VLD, MR, Groen en Ecolo laten zich niet tegen elkaar uitspelen. N-VA en PS moeten kleur bekennen én het institutionele luik van hun 'kaartenhuis' herzien. 'Het paard dreigt een dromedaris te worden', vreest een N-VA-topper.
13/08 12u15  Factcheck: Nee, dit is niet 'Mary', 'gestorven aan de effecten van 5G'Op Facebook verschijnt een foto van een gewonde vrouw die 'Mary' zou heten en zou overleden zijn aan de effecten van 5G. Het blijkt te gaan om een selfie van de tv-persoonlijkheid Yasmine Pierards, die hem op haar Instagramaccount plaatste nadat ze werd aangevallen. Volgens juristen is dit soort misbruik van foto's strafbaar.
13/08 11u15  Liberalen en groenen zetten N-VA onder druk: hoe stevig is 'bubbel van vijf'?Open VLD, MR, Groen en Ecolo laten zich niet tegen elkaar uitspelen. N-VA en PS moeten kleur bekennen én het institutionele luik van hun 'kaartenhuis' herzien. 'Het paard dreigt een dromedaris te worden', vreest een N-VA-topper.
13/08 11u15  Mag een 100-jarige dan niet gevierd worden in een woon-zorgcentrum?Mag een bejaarde man in coronatijden zijn honderdste verjaardag vieren op het terras van zijn woon-zorgcentrum? De familie wil wel, de directie niet.
13/08 11u15  Hoe werkloosheid de gezondheid schaadtLangdurige werkloosheid gaat hand in hand met mentale en fysieke problemen, die op hun beurt de zoektocht naar een baan bemoeilijken. We kijken beter niet lijdzaam toe hoe die vicieuze cirkel zich op gang trekt.
13/08 11u15  Stefaan Degand en Elien Hanselaer in Ashes to Ashes: 'Hopelijk gaat iedereen geil naar huis'Stefaan Degand en Elien Hanselaer spelen Harold Pinters Ashes to Ashes, een tekst uit 1996. Hun sensuele 'pas de deux met woorden' reist vanaf deze week door het land.
13/08 08u15  Coronanieuws: gemiddeld meer dan 601 nieuwe besmettingen per dagBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
13/08 06u15  Coronanieuws: Braziliaanse deelstaat gaat Russisch vaccin testenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
13/08 05u15  De vernieuwingsoperatie van Tom Van Grieken: is het Vlaams Belang veranderd?Het Vlaams Belang wil liever dan ooit meeregeren en het cordon sanitaire kraakt. Is de partij voldoende geëvolueerd voor een machtsdeelname? Knack legt het discours, de inhoud en het personeel onder de loep.
13/08 04u15  'Nu zit ik me te enerveren': burgemeester Brakel wil weten wie covid-patiënten zijnOpen VLD'er Stefaan Devleeschouwer begrijpt niet waarom hij zelf als burgemeester van het relatief zwaar getroffen Brakel geen inzage krijgt in de covid-patiëntgegevens. Begrijpelijke vraag, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid, maar er zijn te veel juridische bezwaren.
12/08 21u15  Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: 'In de VS heerst een pervers kapitalisme' (video)In zijn jonge jaren liep Joseph Stiglitz mee met Martin Luther King in de mars op Washington. Nu ziet de vermaarde econoom met lede ogen hoe de raciale ongelijkheid in de VS weer fors toeneemt. 'We moeten de Afro-Amerikanen vergoeden voor de jaren van onderdrukking.'
12/08 19u15  Coronanieuws: Berx 'stuurt bij' in AntwerpenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 17u15  Coronanieuws: Berx 'stuurt bij' in Antwerpen, nu ook mondmaskerplicht in BrusselBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 16u15  Persoonlijke gegevens studentenclub Reuzegom gelekt: 'Dit is er zwaar over'De persoonlijke gegevens van de achttien leden van studentenclub Reuzegom, van wie sommigen bij het overlijden van Sanda Dia zouden zijn betrokken, zijn enkele dagen geleden op een website geplaatst. Ook hun familieleden en vrienden worden in sommige gevallen vermeld. 'Dit is er zwaar over', aldus privacyexpert Matthias Dobbelaere-Welvaert.
12/08 16u15  Coronanieuws: Berx stuurt opnieuw bij in Antwerpen, nu ook mondmaskerplicht in BrusselBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 16u15  Hongkongse activist Nathan Law: 'Ik zal de laatste stem zijn die tot zwijgen wordt gebracht'Nathan Law, een van de leiders van de protestbeweging in Hongkong, over de gecontesteerde Chinese veiligheidswet, zijn nieuwe leven in Londen en zijn hoop op een Europees front. 'Een boycot van de Winterspelen in 2022 en de internationale erkenning van Taiwan zouden sterke signalen zijn.'
12/08 15u15  Hoe veilig is het Russische Spoetnikvaccin?Gewoonlijk duurt het tien tot vijftien jaar om een vaccin ontwikkeld te krijgen. Rusland fikste het in amper zeven maanden door een essentiële stap in de testprocedure over te slaan.
12/08 15u15  Terugkeer van builenpesttraditie: Italië heropent 'wijnvensters'In Italië worden de Buchette del Vino van onder het stof gehaald. De bijna 400 jaar oude doorgeefraampjes deden hun intrede tijdens de builenpest als pandemiebestendige take-out service.
12/08 12u15  Agressie van bezoekers tegen het zorgpersoneel: 'Het is de druppel te veel'Ze hebben nauwelijks tijd gehad om te recupereren na de eerste coronagolf en worden nu ook geconfronteerd met ongeduldige bezoekers en burgers die de veiligheidsvoorschriften negeren. Het zorgpersoneel loopt op zijn tandvlees.
12/08 12u15  Alexandria Ocasio-Cortez sleepte Pater Damiaan mee in een standbeeldcontroverse. Terecht?Begin deze maand werd Pater Damiaan - missionaris, katholieke heilige, 'Grootste Belg' volgens een verkiezing in 2005 - meegesleept in de aanslepende internationale standbeeldencontroverse. Maar was dat wel terecht?
12/08 12u15  Coronanieuws: 'Brussel binnen tweetal weken op niveau van Antwerpen'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 10u15  Coronanieuws: Mondmaskerplicht in Brussel, aantal besmettingen blijft stijgenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 06u15  Coronanieuws: Mondmaskerplicht in Brussel - Antwerpse maatregelen worden versoepeldBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 05u15  Coronanieuws: Weekgemiddelde besmettingen stijgt met 12 procent - Antwerpse maatregelen worden versoepeldBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
12/08 04u15  De race naar het medicijn: 'Arrogantie tegenover corona wordt genadeloos afgestraft'Nee, wetenschappers zijn nog niet klaar met de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen het coronavirus en de ziekte covid-19 die het veroorzaakt. Maar er wordt koortsachtig aan gewerkt, ook in ons land. Op verschillende fronten staan klinische tests in de steigers.
12/08 04u15  Kamala Harris wordt 'running mate' van Biden: 'Een veilige keus, maar tóch historisch'Na maandenlange beraadslagingen heeft Joe Biden zijn keus nu dan toch gemaakt: Kamala Harris is zijn running mate, en wordt dus vicepresident als Biden in november de presidentsverkiezingen wint. De keuze mag geen verrassing heten, maar is op verschillende manieren toch een primeur.
12/08 04u15  Politoloog Caroline Sägesser: 'Vlaamse onafhankelijkheid zou goed zijn voor de democratie''Je kunt je moeilijk een meer penibele situatie indenken dan vandaag, tenzij een buitenlands leger België zou binnenvallen. Maar zelfs nu slaagt de politiek er niet in om een daadkrachtige regering te vormen', zegt de Zwitsers-Belgische historica Caroline Sägesser.
11/08 23u15  Joe Biden kiest senator Kamala Harris als kandidaat voor vicepresidentschapDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft senator Kamala Harris gekozen als running mate voor de presidentsverkiezingen van november. Als Biden wint, wordt Harris zijn vicepresident.
11/08 23u15  Coronanieuws: Antwerpse maatregelen worden versoepeld - Toch minder treinen naar de kustBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
11/08 21u15  Coronanieuws: Dan toch minder treinen naar de kust - De Crem pleit voor plaatsverbodBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
11/08 19u15  Eerste coronagolf kost volgens RIZIV half miljard euroCoronamaatregelen en extra ziekenhuiskosten bedragen samen 512 miljoen euro.
11/08 17u15  België stuurt hulpgoederen maar geen hulpteam naar Libanon: 'B-Fast is versmacht en gesmoord'België stuurt geen hulpteam naar het zwaargeteisterde Beiroet. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) omdat Libanon het team niet nodig heeft. 'De waarheid is dat we geen Search and Rescue-teams meer mogen uitsturen.'
11/08 17u15  Wie is Olaf Scholz, de man die Angela Merkel wil opvolgen?Ruim een jaar voor de Duitse parlementsverkiezingen is de kanselierskandidaat bekend. De sociaaldemocraat Olaf Scholz doet een poging om in de schoenen van de afscheidnemende Angela Merkel te treden.
11/08 17u15  Welke boetes en straffen riskeren covid-19-zondaars?We moeten een mondmasker dragen op drukke plaatsen. We mogen met niet meer dan tien personen samenkomen. We moeten in quarantaine als we vanuit een rode zone naar België terugkeren. Tijdens de pandemie moeten we ons aan veel regels houden. Wie dat niet doet, riskeert geldboetes en zelfs beperkte celstraffen.
11/08 17u15  Wat leert de natuur ons over gezond eten? 'Luister naar je 5 soorten eetlust'Dieren weten perfect wat ze moeten eten om gezond te zijn. Ze weten ook precies wanner ze moeten stoppen met eten. Hoe is het bij de mens zo mis kunnen gaan?
11/08 17u15  Wim Robberecht en Luc Sels: 'Onze gezondheidszorg is behoorlijk ongezond georganiseerd'De coronacrisis is een crashtest voor de Leuvense universiteit van rector Luc Sels en vooral het UZ Leuven van CEO Wim Robberecht. Ook het nieuwe academiejaar zal bepaald worden door covid-19. 'De universiteit en het ziekenhuis staan voor dezelfde opdracht: we bereiden ons allebei voor op het onbekende.'
11/08 17u15  Open bruggen in Chicago leveren spectaculaire beelden opIn de nacht van zaterdag op zondag kwam het tot geweld en plunderingen in Chicago. Om de toegang tot het centrum te beperken werden (spoor) wegen afgesloten, maar ook de talloze bruggen opengezet. Dat leverde heel aparte beelden op van de Amerikaanse stad.
11/08 17u15  Kwam de Belgische noodhulp voor Libanon te traag op gang?Vier dagen duurde het vooraleer een Belgisch C-130-vrachtvliegtuig met noodhulp naar het geteisterde Libanon vertrok. Too little, too late?
11/08 15u15  Rusland geeft eerste coronavaccin de naam 'Spoetnik V'Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag verklaard.
11/08 13u15  Coronanieuws: De Crem pleit voor plaatsverbod; 'Rusland heeft coronavaccin'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
11/08 13u15  'Rusland heeft coronavaccin', zegt PoetinRusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag verklaard.
11/08 12u15  'Niet bang om Reuzegommers die dat verdienen zwaarste straf te geven'De coronacrisis is een crashtest voor de Leuvense universiteit van rector Luc Sels en vooral het Universitair Ziekenhuis van CEO Wim Robberecht. Ook het nieuwe academiejaar zal bepaald worden door covid-19. 'De universiteit en het ziekenhuis staan voor dezelfde opdracht: we bereiden ons allebei voor op het onbekende.'
11/08 12u15  Waarom hitte ons agressiever maaktStudies tonen aan dat er een verband is tussen de temperatuur en menselijke agressie.
11/08 12u15  Franstalige kinderrechtencommissaris: 'Meeste Brusselse jongeren willen gewoon rustig naar strand''Uitdrukkelijk Brusselse jongeren verhinderen om naar zee te komen, kan niet', zegt Franstalig kinderrechtencommissaris Bernard De Vos.
11/08 11u15  Coronanieuws: Politievakbonden woedend op 'Brussels uitschot'; groei nieuwe besmettingen vertraagtBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
11/08 06u15  Coronanieuws: wereldwijd 20 miljoen gevallen, groei nieuwe besmettingen in België vertraagtBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
11/08 05u15  Peter De Roover: 'In mijn ideale model zijn er geen Belgische verkiezingen meer''We zijn niet toe aan een zevende staatshervorming, maar aan een paradigmashift', zegt N-VA-fractieleider Peter De Roover.
11/08 05u15  Kwam de Belgische noodhulp voor Libanon écht te traag op gang?Vier dagen duurde het vooraleer een Belgisch een C-130-vrachtvliegtuig met noodhulp naar het geteisterde Libanon vertrok. Too little, too late? Of is er meer aan de hand?
10/08 20u15  Libanese regering neemt ontslagDe voltallige Libanese regering neemt ontslag. Dat heeft de minister van Gezondheid aangekondigd na afloop van een ministerraad, melden verschillende media. Volgens minister van Gezondheid Hamad Hassan is het ontslag 'geen vlucht voor verantwoordelijkheid'.
10/08 19u15  De Crem overlegt over extra treinen richting kustMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) houdt maandag een overleg in verband met de treinen naar de kust. Deze week komt ook de Kamercommissie Binnenlandse Zaken vervroegd bijeen.
10/08 17u15  Passiviteit, repressie en enorme wortels: hoe Aleksandr Loekasjenko al 26 jaar de laatste dictator van Europa blijftVoor de zesde keer werd hij uitgeroepen tot president van Wit-Rusland. Maar zelden werd zijn macht nadrukkelijker gecontesteerd. Portret van Aleksandr Loekasjenko, de 'laatste dictator van Europa' die zijn laatste greintje krediet lijkt verspeeld te hebben. 'Eigenlijk zit hij nu in de val.'
10/08 15u15  Raadkamer verwijst Melikan Kucam naar rechtbankDe raadkamer in Antwerpen heeft maandag tien verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen in het dossier rond fraude met humanitaire visa.
10/08 14u15  Verkiezingen Wit-Rusland: EU vraagt exacte telling van de stemmenVoorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft maandag de onderdrukking van de demonstraties in Wit-Rusland veroordeeld en eist een 'exacte' telling van de uitgebrachte stemmen voor de presidentsverkiezingen.
10/08 13u15  GAIA stelt zich burgerlijke partij in proces tegen ReuzegomDierenrechtenorganisatie GAIA stelt zich burgerlijke partij in het proces tegen de leden van studentenclub Reuzegom.
10/08 13u15  'Maak je mondmasker niet nat tegen de hitte en vervang het regelmatig'Ondanks de hete temperaturen, is het geen goed idee om voor verkoeling te zorgen door je mondmasker nat te maken. 'De efficiëntie, de kwaliteit van uw masker zal danig verlagen', zo beklemtoont het Crisiscentrum.
10/08 13u15  Greg Van Avermaet verlaat CCC voor AG2R-La MondialeGreg Van Avermaet heeft al een nieuw team gevonden voor volgend seizoen. Het tekent een contract voor drie jaar bij het AG2R-La Mondiale van Oliver Naesen.
10/08 12u15  Coronanieuws: exponentiële groei in België lijkt gestopt, piek in Antwerpen mogelijk voorbijBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
10/08 11u15  Waarom Toyota in volle coronacrisis winst boektTerwijl de meeste constructeurs zware verliezen lijden, boekte Toyota tijdens het tweede kwartaal een winst van 110 miljoen euro en dat ondanks een terugloop van de operationele winst met 98 procent. Wat maakt Toyota tot voorbeeld voor zijn concurrenten?
10/08 10u15  In beeld: ecologische ramp bedreigt paradijselijk Mauritius na olielekEen schip met 4.000 ton olie aan boord is gestrand voor de kust van het eiland Mauritius dat bekend staat voor zijn smetteloos hagelwitte stranden. Meer dan 1.000 ton is al in zee terecht gekomen en nu dreigt het schip ook in twee te breken. Volgens milieuorganisatie Greenpeace zal het olielek vernietigende gevolgen hebben voor het maritieme leefmilieu op Mauritius.
10/08 09u15  Verkiezingscommissie roept Loekasjenko uit tot winnaar na bloedig nachtelijk geweld in in Wit-RuslandNa de verkiezingen in Wit-Rusland werd in de hoofdstad Minsk en elders hevig gedemonstreerd. Daarbij braken rellen uit met de veiligheidsdiensten.
10/08 06u15  Coronanieuws: Gemiddeld 580 besmettingen per dag, EU-commissaris verwacht vaccin rond jaarwisselingBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
10/08 05u15  De Europese buitengrenzen staan in brand: 'Het lijkt alsof we ons voorbereiden op de oorlog van gisteren'Van Wit-Rusland tot Libië en het Verenigd Koninkrijk: de Europese buitengrenzen krioelen van de instabiliteit. Hoewel die zogenaamde Ring of Fire niet nieuw is, weet de Europese Unie nog steeds niet hoe ze blussen moet.
10/08 01u15  Rellen na verkiezingen Wit-Rusland, oppositie erkent uitslag nietNa de verkiezingen in Wit-Rusland wordt in de hoofdstad Minsk en elders hevig gedemonstreerd. Daarbij braken rellen uit met de veiligheidsdiensten. Volgens de officiële exitpoll won president Alexander Loekasjenko de verkiezingen, een uitslag die door de oppositie niet wordt erkend.
10/08 00u15  Verkiezingen Wit-Rusland: Loekasjenko claimt overwinning, oppositie erkent uitslag nietVolgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. Oppositiekandidate Svetlana Tichanovskaja weigert een nederlaag te erkennen tegen 'de laatste dictator van Europa'.
09/08 22u15  Verkiezingen Wit-Rusland: Loekasjenko wint, oppositiekandidate Tichanovskaja erkent uitslag nietVolgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. Oppositiekandidate Svetlana Tichanovskaja weigert een nederlaag te erkennen tegen 'de laatste dictator van Europa'.
09/08 17u15  Coronanieuws: EU-Commissaris verwacht coronavaccin tegen einde van dit jaarBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
09/08 15u15  Vechtpartij Blankenberge: VSOA wil dat 'jongeren' eindelijk benoemd worden door de politiekPolitievakbond VSOA doet, na de rellen van zaterdag op het strand in Blankenberge, een nieuwe oproep tot nultolerantie voor geweld tegen politie en hulpverleners.
09/08 15u15  NMBS-aanbod naar de kust: 'Schrappen treinen gaat in tegen advies corona-experten'De gouverneur van West-Vlaanderen en enkele kustburgemeesters willen minder treinen naar de kust. Volgens federaal minister van Mobiliteit François Bellot vergist men zich van debat.
09/08 15u15  Mohamed Ridouani (SP.A): 'Ik mis vooral de sfeer die tijdens de zomer in de stad hangt'Mohamed Ridouani is SP.A-burgemeester van Leuven. Maar hoe brengt hij zijn vakantie door? Om deze vragen te beantwoorden had hij 16 minuten en 43 seconden nodig.
09/08 12u15  Coronanieuws: nu ook Gent boven de alarmdrempelBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
09/08 11u15  Treinen worden gecontroleerd in BlankenbergeDe stad Blankenberge wil niet dat er zondag tussen 9 en 16 uur treinen aankomen in de stad na de massale vechtpartij op het strand zaterdag. De NMBS geeft daar geen gehoor aan.
09/08 11u15  Waarom Wout van Aert veelzijdiger is dan Tom BoonenHij deed wat geen Belg hem in 21 (of 39 jaar) had voorgedaan, Milaan-Sanremo winnen. Meer dan waarschijnlijk wordt dat niet de laatste grote zege van Wout van Aert. Dankzij een enorme veelzijdigheid die ook Tom Boonen niet had.
09/08 11u15  Boswachter Peter Wohlleben: 'Ook bomen kunnen pijn voelen'Planten kunnen horen en bomen kunnen pijn voelen - tenminste, dat bepleit de Duitse boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben in zijn nieuwe boek. 'Veel mensen zijn gewoon bang om dat te erkennen, denk ik.'
09/08 11u15  Expo van Philip Aguirre y Otegui in Knokke: 'Boetseren, voor mij is dat erotiek'Met een gloednieuwe sculptuur als shelter voor een lagere school, drie monumentale beelden in de openbare ruimte en een galerietentoonstelling is Philip Aguirre y Otegui deze zomer alomtegenwoordig in Knokke. Ondanks - of misschien net dankzij - de lockdown.
09/08 05u15  Ex-leden Reuzegom getuigen: 'Ik was niet verwonderd'Oud-leden van studentenclub Reuzegom reageren op de verhalen en onthullingen over hun vroegere club. 'Het was een eer om lid te zijn van Reuzegom', klinkt het. Anderen zijn gedegouteerd over hun club.
09/08 05u15  Moest België zich excuseren voor de misdaden van huurlingen in Congo?Na de onafhankelijkheid van Congo in 1960 bleef België in zijn ex-kolonie politiek, economisch én militair actief. In 1964-1965 ondersteunde het Belgisch leger zelfs een bende witte huurlingen die gruweldaden begingen. Een van hen was twintiger Marc Goossens. Dit is zijn verhaal - en dat van de Belgisch-Congolese verhoudingen ná de onafhankelijkheidsverklaring.
09/08 05u15  Coronanieuws: 100.000 doden in Brazilië, tientallen miljarden verlies voor Frans toerismeBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
08/08 23u15  Libanese premier stelt vervroegde verkiezingen voor na explosie en betogingenDe Libanese premier Hassan Diap heeft zaterdag aangekondigd dat hij zal voorstellen om vervroegde verkiezingen te organiseren.
08/08 15u15  Op zonnevakantie? Bescherm dan uw natuurlijke zonnecrèmeHet pigment dat de kleur van onze huid en ons haar verzorgt, absorbeert ook schadelijke zonnestralen - maar trop is te veel.
08/08 14u15  Coronanieuws: wereldwijd minstens 721.902 doden door coronavirusBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
08/08 10u15  Corona in Brussel: 6 dagen wachten op een testTerwijl men in de meeste testcentra na een doorverwijzing door de huisarts meteen terecht kan voor een covid-19-test, is het in sommige Brusselse ziekenhuizen dagen wachten op een afspraak voor een staalname. Wie zich vroeger wil laten testen, maakt zich beter op voor een koers met hindernissen, ervaarde Knack-medewerker Ruben Brugnera.
08/08 10u15  Waarom het Portugees oorlogsschip eigenlijk geen kwal isSoms wordt het Portugees oorlogsschip voorgesteld als de grootste kwal ter wereld, maar het is geen kwal.
08/08 05u15  Kroniek van de week: over de economische coronaravage en het sprankeltje hoopHet ging deze week vooral over de desastreuze resultaten die bedrijven moesten bekendmaken als gevolg van de coronacrisis. Maar uit Duitsland kwam goed nieuws waaraan we ons kunnen optrekken. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
08/08 05u15  Waarom China Latijns-Amerika aan een coronavaccin gaat helpenTerwijl rivaal Amerika manoeuvreert om als eerste toegang tot een vaccin te krijgen, belooft China dat zijn vaccin vrij en universeel toegankelijk wordt.
08/08 05u15  Voetbal: dé ABC-gids voor het coronaseizoenDe bal gaat weer rollen, virus of niet. Met dit alfabet bent u helemaal voorbereid op het voetbalseizoen 2019-2020, dat al historisch mag worden genoemd nog voor de eerste match is afgetrapt.
08/08 05u15  Coronanieuws: Aantal nieuwe besmettingen met 25 procent gestegen in afgelopen weekBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
08/08 03u15  Coronanieuws: Italië keurt steunpakket van 25 miljard goed, onderhandelingen over stimulus lopen vast in VSBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x Coronanieuws: Braziliaanse deelstaat gaat Russisch vaccin testen13/08 06u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
1x Eventsector oogst grote bijval met z'n 'sound of silence'14/08 08u15 - Knack: Een opgemerkte guerilla-actie aan verschillende overheidsgebouwen deze ochtend. Activisten uit de eventsector hebben oranje stickers geplakt met de oproep 'disturb the sound of silence'. Ze klagen daarmee de stilte aan van de Belgische politiek, die maar geen duidelijk perspectief biedt aan de sector. Op sociale media is de 'sound of silence'-actie in 4 dagen tijd uitgegroeid tot een overdonderend...
1x VS slaan alarm over nieuw Russisch hackerswapen14/08 11u15 - Knack: De Amerikaanse autoriteiten zeggen het bestaan te hebben ontdekt van een geavanceerd Russisch hackerswapen. Dat heeft de codenaam Drovorub en kan worden gebruikt om in te breken in computers die draaien op besturingssysteem Linux.
1x Zit het coronavirus in onze diepvries?14/08 17u15 - Knack: China is er steeds meer van overtuigd dat het coronavirus kan overleven in diepgevroren voeding. Is SARS-CoV-2 na airborne, nu ook foodborne?
1x Carl Devos: 'Er is voor niets een meerderheid, enkel voor stilstand'14/08 17u15 - Knack: Partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) gooien de formatiehanddoek in de ring en kaatsen de bal terug richting de groenen en liberalen. 'Er heerst enorm veel wantrouwen tussen partijen en politici.'
0x Coronanieuws: Italië keurt steunpakket van 25 miljard goed, onderhandelingen over stimulus lopen vast in VS08/08 03u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
0x Coronanieuws: Aantal nieuwe besmettingen met 25 procent gestegen in afgelopen week08/08 05u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
0x Voetbal: dé ABC-gids voor het coronaseizoen08/08 05u15 - Knack: De bal gaat weer rollen, virus of niet. Met dit alfabet bent u helemaal voorbereid op het voetbalseizoen 2019-2020, dat al historisch mag worden genoemd nog voor de eerste match is afgetrapt.
0x Waarom China Latijns-Amerika aan een coronavaccin gaat helpen08/08 05u15 - Knack: Terwijl rivaal Amerika manoeuvreert om als eerste toegang tot een vaccin te krijgen, belooft China dat zijn vaccin vrij en universeel toegankelijk wordt.
0x Kroniek van de week: over de economische coronaravage en het sprankeltje hoop08/08 05u15 - Knack: Het ging deze week vooral over de desastreuze resultaten die bedrijven moesten bekendmaken als gevolg van de coronacrisis. Maar uit Duitsland kwam goed nieuws waaraan we ons kunnen optrekken. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.

Statistieken

Artikels:
25426
Gelezen:
885
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven