dinsdag 27 oktober 2020, week 44


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
27/10 01u15  ONZE PUNTEN. Enkel flaterende Bolat gebuisd bij AA Gent, één grote uitblinker bij KRC Genk De terugkeer van Jess Thorup, momenteel T1 van Racing Genk, naar de Ghelamco Arena is maandag in een 1-2 zege voor de Limburgers uitgedraaid. Gent kwam 1-0 voor, maar een veerkrachtig Genk boog de achterstand nog om.
27/10 00u15  ONZE PUNTEN. Enkel flaterende Bolat gebuisd bij AA Gent De terugkeer van Jess Thorup, momenteel T1 van Racing Genk, naar de Ghelamco Arena is maandag in een 1-2 zege voor de Limburgers uitgedraaid. Gent kwam 1-0 voor, maar een veerkrachtig Genk boog de achterstand nog om.
26/10 23u15  Met de groeten van Thorup: KRC Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat Het houdt niet bij AA Gent. Als de verdediging niet eens pijnlijk in de fout gaat, dan is het aan de doelman om naast een bal te grabbelen. Dit keer bleek ook Sinan Bolat voor het virus dat al een heel seizoen bij de Buffalo’s woedt. Jess Thorup mag blij zijn met de 1-2-zege want Genk kwam wel héél goed weg. Door de thuisnederlaag blijft AA Gent met 9 op 30 hangen op de dertiende plaats.
26/10 23u15  Opwinding over Jagger en sluwe allianties in ‘De slimste mens ter wereld’ De winnaar van gisteravond:
26/10 23u15  “Dit is een triomftocht voor Jess Thorup (en niet alleen door de zege)” In de ogen van de Gentse clubleiding zullen ze hun felbetwiste beslissing om Jess Thorup te ontslaan even de bevestiging hebben gezien. De defensie van RC Genk blunderde in de eerste helft dat het een lieve lust was. Was het niet omwille van dat flauwe verdedigen dat de Deen einde augustus in Gent werd ontslagen? De Buffalo’s hebben echter ook een probleem in de aanval. Ze konden het flaterfestival van Genk niet afmaken. Met alle gevolgen vandien.
26/10 22u15  Tristan en sterk twijfelende David hebben hun match beet in ‘Boer zkt vrouw’ Boer zkt vrouw zette maandagavond een nieuwe stap richting ontknoping. De Limburgse koeienboer Tristan sprak eerder al zijn gevoelens uit voor Lucas, al werden die niet meteen beantwoord. Toch koos hij voluit voor de 22-jarige Nederlander. Die is bereid zich helemaal open te stellen voor de liefde “nu hij vrij spel heeft”. De twee mogen alvast op romantische trip naar een luxehotel dicht bij huis.
26/10 21u15  Kind en Gezin hekelt dat personeel kinderopvang niet gezien wordt als zorgpersoneel: “Geen symptomen na risicocontact = niet getest” Omdat kinderbegeleiders niet worden gezien als zorgpersoneel, weigeren meerdere artsen om hen te testen na een hoogrisicocontact als ze geen symptomen vertonen. “Daar moet verandering in komen”, aldus Kind en Gezin. “Anders dreigen er nog meer kinderopvangen te moeten sluiten.”
26/10 21u15  Ons land heeft de beste patissier ter wereld, Pierre Marcolini krijgt internationale erkenning Pierre Marcolini heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. Dat meldt het Huis Pierre Marcolini maandagavond.
26/10 21u15  Gentse fans verrassen ex-trainer Jess Thorup, maar spandoek mag niet in Ghelamco Arena Maandagmiddag zakte een delegatie van Gentse supporters af naar het Marriott-hotel in het Gentse stadscentrum waar Jess Thorup met RC Genk in afzondering is voor het duel van vanavond. Voor de Deense coach uiteraard een speciale wedstrijd want het is ook meteen de eerste keer dat hij opnieuw de grasmat van de Ghelamco Arena zal betreden nadat AA Gent hem ontsloeg.
26/10 20u15  Belg mikt op pensioen op 61 jaar, net zoals zeven jaar geleden De mentaliteit over onze pensioenleeftijd zit muurvast. Dat moet blijken uit een peiling in opdracht van levensverzekeraar NN. Zo vindt de helft van de Belgen dat we op 61 jaar op pensioen moeten kunnen.
26/10 18u15  Marc Coucke en Perrigo strijden om 1,9 miljard euro: werd Omega Pharma echt te duur verkocht? En dreigt Coucke die hele som te moeten ophoesten? Hebben Marc Coucke en medeaandeelhouder Waterland Omega Pharma veel te duur verkocht? En was daar fraude mee gemoeid? Dat is in een notendop de vraag die drie ‘arbiters’ – zakenadvocaten met naam en faam – de komende weken moeten beantwoorden. Voor Coucke staat er veel op het spel: Perrigo eist 1,9 miljard euro. En tegen de uitspraak van het arbitragecollege is geen beroep mogelijk.
26/10 18u15  NASA ziet water op de maan en wil er opnieuw naar toe Het is nu definitief: er zijn H2O-moleculen aanwezig op de maan. Dat kon NASA met de sofia-telescoop waarnemen. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Nature Astronomy en hielden maandag een grote persbijeenkomst.
26/10 18u15  Experts over de uitspraak van Jambon en de coronacijfers in Vlaanderen: “Natuurlijk staan we al in brand” Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verbaasde de virologen door te stellen dat Vlaanderen nog niet in brand staat. “Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt’, klonk het. “Natuurlijk staan we al in brand”, reageert viroloog Steven Van Gucht. “En het is niet de frietpot die overkookt, we zitten jammer genoeg al verder.” “Ik zie Vlaamse gemeenten die nu al op hetzelfde niveau zitten als plaatsen in Wallonië of zelfs Brussel stad”, bevestigt biostatisticus Geert Molenberghs. “En dan heb ik het heus niet alleen over die in de Vlaamse rand.”
26/10 17u15  Spanningen tussen Frankrijk en Midden-Oosten lopen op: “Moslims in Europa behandeld zoals Joden voor de oorlog” Moslims in Europa worden volgens de Turkse president Erdogan behandeld zoals Joden voor de Tweede Wereldoorlog. De Turkse leider is boos over de reactie van Emmanuel Macron op een jihadistische moord op een Franse leraar aan een middelbare school in een Parijse voorstad. In verschillende landen zijn protesten tegen Frankrijk uitgebroken.
26/10 16u15  Zes maanden schorsing voor topmagistraat Johan Sabbe voor seksueel getinte berichten aan vrouwelijke chauffeur De tuchtrechtbank in Gent heeft de Oost-Vlaamse topmagistraat Johan Sabbe maandag geschorst voor een periode van zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel na grensoverschrijdend gedrag tegenover zijn vroegere vrouwelijke chauffeur.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/10 16u15  Man probeert zijn ex-partner aan te rijden aan druk kruispuntIn Sint-Niklaas heeft zich maandagochtend een passioneel drama voorgedaan. Omstreeks 8.30 uur reed een man met zijn pick-up in op de wagen van zijn ex-partner.
26/10 16u15  Moeder van Steve Huypens (39) in emotionele brief aan beschuldigde: “Als een lafaard heb je mijn oogappel in de rug geschoten”Bij de start van het assisenproces over de moord op Steve Huypens uit Schilde, liet zijn moeder Liliane Pruym (72) maandagmorgen een emotionele brief voorlezen door haar advocate Liliane Verjauw. De moeder gelooft duidelijk niet dat beschuldigde Fred Wittig (57) onschuldig is: “Als een lafaard heb je mijn zoon in de rug geschoten”.
26/10 16u15  Vanavond eerste aflevering van ‘Thuis’ na vertrek dokter Ann: “Ik voel mij opgelucht, het is goed geweest”Kijkend Vlaanderen kon vrijdag zien hoe dokter Ann, gespeeld door Monika Van Lierde, haar valiezen pakte om weg te gaan. Voorgoed. Na 23 jaar meespelen in Thuis is dat op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Dokter Ann was al te zien in de allereerste aflevering van het allereerste seizoen. Maar het is genoeg geweest, aldus Monika. “Ik heb zelf beslist om te stoppen, ik voel mij opgelucht”, klinkt het.
26/10 16u15  N-VA vraagt noodplanning van NMBS: “Incidenten stapelen zich op”N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman vraagt dat de NMBS een noodplanning opstelt om overbezette treinen en drukke perrons te vermijden. “De maatregelen zijn onvoldoende. De situatie op de treinen en in stations is vaak niet meer onder controle”, klinkt het.
26/10 16u15  Turkse president roept op om Franse producten te boycottenPresident Recep Tayyip Erdogan heeft maandag de Turken opgeroepen om Franse producten te boycotten.
26/10 16u15  Antwerpse horecaondernemers verenigen zich tegen verplichte sluiting en trekken naar Raad van StateEen groep Antwerpse horecaondernemers stapt zowel naar de Raad van State als naar de burgerlijke rechtbank om de strijd aan te binden met de verplichte sluiting van horecazaken in ons land. De klagers halen aan dat zelfs de meest gezonde horecaondernemingen niet zullen overleven als de sluiting aanhoudt, en ze stellen dat de horeca lang niet de voornaamste oorsprong van COVID-besmettingen zijn.
26/10 16u15  PARCOURS TOUR DE FRANCE 2021. Ronde van Frankrijk gaat volgend jaar opnieuw naar de Ventoux en viert Quatorze Juillet hoog in de PyreneeënDe Tour de France van Tadej Pogacar is bij manier van spreken nog maar net achter de rug of in het Palais des Expositions in Parijs wordt donderdag de 108ste editie voorgesteld. Naar jaarlijkse gewoonte wordt links en rechts wat gelekt, zodat de contouren van de volgende Tour de France zichtbaar zijn. Thomas Vergouwen van www.velowire.com maakt er een sport van om tegen donderdag zoveel mogelijk gegevens verzameld te hebben over de Tour van 2021. Die zal dit keer aan de Porte Maillot voor minder volk voorgesteld worden door Tourbaas Christian Prudhomme, die naar jaarlijkse gewoonte op het podium ingeleid wordt door Etienne Amaury. Dit zijn de grote lijnen:
26/10 16u15  RECEPT. Pompoencake met een vleugje BaileysEen dessert en digestiefje in één cake, die zich qua smaken perfect leent om op te peuzelen na een paar uur in de herfstige buitenlucht? Daar heb je volgens Karel Roels, groentechef bij Aardig in Gent, onder meer een pompoen, speculaaskruiden, Baileys en een beetje baktalent voor nodig.
26/10 16u15  Antwerpse politie neemt 190 flessen lachgas in beslagDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag maar liefst 190 flessen lachgas in beslag genomen. Dat gebeurde bij een controle op een parking aan de Gloriantlaan, op Linkeroever.
26/10 16u15  MNM-dj Wanne (23) verpulvert wereldrecord door 3 uur te klappen voor de zorg: “Ze verdienen het”MNM-dj Wanne Synnave (23) heeft maandagochtend het wereldrecord applaudisseren verbroken. In het UZ Gent klapte hij drie uur lang voor mensen uit de zorg en voor al wie een schouderklopje kan gebruiken in deze coronatijden. “De mensen verdienen het echt.”
26/10 16u15  Spanning in de Amerikaanse Senaat: controversiële benoeming van opperrechter Amy Coney Barrett lijkt niet meer tegen te houdenNaar alle verwachting wordt Amy Coney Barrett maandagnacht benoemd tot opvolger van de overleden Ruth Bader Ginsburg in het Amerikaanse Hooggerechtshof. De Democraten doen er alles aan om die benoeming tegen te houden en de stemming in hun voordeel te draaien, maar dat lijkt hen niet te zullen lukken. Zo halen de Republikeinen en president Trump een grote slag thuis.
26/10 15u15  Brandweer treft lichaam van man aan met kleren in de hand: veertiger raakte net niet op tijd wegIn het Mevrouw Courtmanspark in Oudegem (Dendermonde) woedde een hevige brand in een slaapkamer van een woning waar een vader en een zoon samenwonen. De zoon overleefde het niet. De veertiger raakte niet op tijd uit de slaapkamer. Over de oorzaak is er geen duidelijkheid. Die moet een branddeskundige nagaan.
26/10 14u15  Vierjarige coronapatiënt Kaïs is weer thuis na twaalf dagen kunstmatige coma: “Hij moet nu nog een tijdje revalideren”De vierjarige Kaïs, het jongetje dat twaalf dagen in een kunstmatige coma lag in het UZ van Brussel, is aan de beterhand. Hij werd vrijdag overgebracht naar het ziekenhuis van Vilvoorde en daar is hij maandagochtend ontslagen. Hij kan nu thuis verder herstellen maar moet wel nog wat onderzoeken ondergaan. Kaïs testte twee weken geleden positief op Covid-19.
26/10 14u15  Wanne (23) verpulvert wereldrecord door 3 uur te klappen voor de zorg: “Ze verdienen het”MNM-dj Wanne Synnave (23) heeft maandagochtend het wereldrecord applaudisseren verbroken. In het UZ Gent klapte hij drie uur lang voor mensen uit de zorg en voor al wie een schouderklopje kan gebruiken in deze coronatijden. “De mensen verdienen het echt.”
26/10 14u15  De Trumps verwelkomen kinderen in Witte Huis voor Halloween, één opvallend duo steelt de showWat als… je jezelf ziet passeren als kostuum voor Halloween? Het overkwam de Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania Trump zondagavond. Naar jaarlijkse gewoonte nodigden ze heel wat kinderen uit om samen Halloween te vieren en snoep uit te delen. Maar ze konden hun ogen niet geloven toen er plots een mini-versie van het koppel voor hun neus stond. “Ik voel me vereerd”, aldus de POTUS.
26/10 14u15  Joachim Coens en Pieter De Crem overtreden coronaregels en gaan samen lunchen (zonder te overnachten)CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is.
26/10 14u15  Tot 30.000 jobs bedreigd bij Lufthansa-groepDe Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, moederbedrijf van Brussels Airlines, moet nog dieper snijden in de kosten om het coronavirus het hoofd te bieden. Tot 30.000 van de 130.000 jobs bij de groep zijn bedreigd, zo blijkt uit een brief van de directie aan het personeel.
26/10 14u15  Orlando Bloom verrast Katy Perry voor haar verjaardagDe Amerikaanse zangeres Katy Perry is afgelopen zondag 36 jaar geworden en kreeg een verrassing op maat van verloofde Orlando Bloom. Hij schakelde acteur Sacha Baron Cohen in als typetje Borat om haar in zijn typische stijl een gelukkige verjaardag te wensen.
26/10 14u15  Opnieuw 41 deelnemende landen op Eurovisiesongfestival in RotterdamHet volgende Eurovisiesongfestival, dat in mei wordt gehouden in Rotterdam, telt opnieuw 41 deelnemers. Alle landen die zich dit jaar hadden ingeschreven voor de editie die vanwege corona werd geannuleerd, keren terug. Dat heeft de organisatie van NPO, NOS en AVROTROS maandag bekendgemaakt.
26/10 14u15  Nieuwe collectie van Beyoncé voor Adidas bulkt van kleurDe langverwachte tweede collectie van Beyoncé en haar sportmerk Ivy Park in samenwerking met Adidas draait helemaal rond kleur. Dat blijkt uit de eerste beelden die werden vrijgegeven.
26/10 13u15  Beschuldigde blijft volhouden dat antiek wapen “per ongeluk” afging: “Met al die alcohol in mijn lijf, zette ik te veel druk op die revolver”Een ongeluk uit zattigheid. Dat is kort samengevat de uitleg van William De Bondt (53) voor de dood van Isabelle Deschodt (39), drie jaar geleden in Diksmuide. Tijdens zijn ondervraging op zijn assisenproces in Brugge hield de beschuldigde vol dat hij zijn vriendin niet opzettelijk met zijn antieke wapen heeft gedood. “Ik probeerde al prutsend de kogels eruit te halen en heb toen te veel druk gezet op de trekker.”
26/10 13u15  Expert vreest meer gezinsdrama’s door coronacrisis: “Eenzaamheid, geldproblemen, ziekte, al die risicofactoren nemen toe”Twee gezinsdrama’s in twee dagen tijd. Het doet de vraag rijzen: doen deze donkere tijden de donkere gedachten toenemen? Forensisch expert Eva De Koning deed onderzoek naar familiedrama’s, en vreest voor wat nog komen gaat. “Ik denk dat veel mensen ook schrik hebben om de huisarts te bellen en dan zelf maar wat blijven aanmodderen.”
26/10 13u15  Joachim Coens en Pieter De Crem lappen coronaregels aan hun laars en gaan samen lunchenCD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is.
26/10 13u15  De vergeten ‘ho’ in ‘horeca’: “Ik kan mijn matrassen niet meegeven als take-aways, hé meneer”Dat de hotels niet mogen klagen, zou een café-uitbater kunnen denken. Zij mogen tenminste nog openblijven. Maar ook hotels zien hun inkomsten enorm terugvallen. Onze reporter ging logeren en zag gastvrijheid, tristesse en toch hoop. “Achttien procent bezetting, het is een goeie dag vandaag.”
26/10 13u15  NASA komt met “spannende ontdekking” op de maanMaandagnamiddag zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de resultaten vrijgeven van nieuw onderzoek van maanlicht. Volgens diverse gespecialiseerde nieuwssites heeft de Nasa water gevonden op de maan. Nog maar eens.
26/10 13u15  Gemiddelde inkomen van Vlaming rondt kaap van 20.000 euroHet gemiddelde jaarinkomen van de inwoners van Vlaanderen is in 2018 voorbij de grens van 20.000 euro gegaan. Het staat nu op 20.125 euro, zo meldt het Belgische statistiekbureau Statbel maandag. Een jaar eerder bedroeg het gemiddelde inkomen per inwoner nog 19.636 euro.
26/10 13u15  KV Mechelen stelt stemming over Dieter Penninckx “onbepaalde tijd” uitVoetbalclub KV Mechelen stelt de bijzondere aandeelhoudersvergadering over de toekomst van Dieter Penninckx als bestuurder voor onbepaalde tijd uit.
26/10 13u15  Tour de France gaat volgend jaar opnieuw naar de Ventoux en viert Quatorze Juillet hoog in de PyreneeënDe Tour de France van Tadej Pogacar is bij manier van spreken nog maar net achter de rug of in het Palais des Expositions in Parijs wordt donderdag de 108ste editie voorgesteld. Naar jaarlijkse gewoonte komen links en rechts wat lekken zodat de grote lijnen van de volgende Tour de France zichtbaar zijn. Thomas Vergouwen van www.velowire.com maakt er een sport van om tegen donderdag zoveel mogelijk gegevens verzameld te hebben over een Tour die dit keer aan de Porte Maillot voor minder volk zal voorgesteld worden door Tourbaas Christian Prudhomme, die naar jaarlijkse gewoonte op het podium ingeleid wordt door Etienne Amaury. Dit zijn de grote lijnen:
26/10 13u15  Absenteïsme van 10 à 30 procent bij ziekenhuizenIn de Belgische ziekenhuizen worden absenteïsmecijfers van 10 tot 30 pct opgetekend, door ziekte maar ook door de quantaineregels. “Een bed werkt niet zonder het personeel errond”, zei interfederaal woordvoerder Yvan Van Laethem maandag tijdens de persconferentie.
26/10 13u15  Zonder zorgen naar festival of het vliegtuig op: zal een Vlaamse ademtest de zomer redden?Een minuut in- en uitademen en vijf minuten later weet je al of je besmet bent met het coronavirus. In Leuven is een prototype van een dergelijke ademtest klaar.
26/10 13u15  Dit spookhuis is levensgevaarlijk, maar toch kan iedereen er zomaar binnenwandelen: “We sluiten het af en de rekening gaat naar de eigenaar”De eigenaar van wat bekend staat als het ‘Spookhuis van de Grote Baan’ reageert op geen enkele aanmaning van het gemeentebestuur om iets te doen aan de bouwvalligheid. Maandag laat de gemeente het huis afsluiten.
26/10 12u15  Partij blijft op de rem staan, ook al wordt ze ingehaald door de cijfers: hoe verstandig is de strategie van N-VA?De horeca ging voor een maand dicht, maar N-VA-minister Zuhal Demir reageerde boos “dat ze dat niet meer uitgelegd kreeg”. De herfstvakantie wordt uitgebreid, maar de N-VA-minister van Onderwijs verzette zich hevig. De grootste partij van Vlaanderen profileert zich als het laatste verzetsbastion tegen een lockdown, maar wat levert dat op, als je daarna toch telkens bakzeil haalt?
26/10 12u15  Jonge huisartsen weigeren nog quarantaine-attesten uit te schrijvenHonderden jonge huisartsen, verenigd in Jong Domus, weigeren voortaan nog onnodige attesten uit te schrijven. Volgens hen valt de “psychische belasting en de continue druk op de praktijk in deze crisis voor vele huisartsen zwaar.” Volgens hen is het dan ook niet haalbaar om heel wat administratieve taken te blijven combineren met de extra belasting van Covid-19.
26/10 12u15  Bogdan Mykhaylichenko test positief bij Anderlecht, dat in de problemen zit op linksachterDe laatste testronde op het coronavirus heeft bij RSC Anderlecht twee positieve gevallen opgeleverd. Op de clubwebsite bevestigde de recordkampioen zondagavond dat een speler en een lid van de medische staf een positieve test hebben afgelegd. De speler in kwestie is Bogdan Mykhaylichenko. De linksachter en het staflid gingen beide in quarantaine.
26/10 12u15  Vicevoorzitter Duits Parlement sterft bij tv-opnameDe vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, Thomas Oppermann, is onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Hij stortte in tijdens filmopnamen met de openbare omroep ZDF en werd naar een ziekenhuis gebracht.
26/10 11u15  Ben Crabbé bij intrede in ‘De slimste mens ter wereld’: “Prestatie dat ik op dit uur nog wakker ben”Ella Leyers en Riadh Bahri nemen het maandagavond op tegen Ben Crabbé. De presentator is naar eigen zeggen gemotiveerd en wakker. “Ik wil het zo goed mogelijk doen en verwacht geen cadeaus”, klinkt het.
26/10 10u15  “Prins Philip neemt afstand van Harry en Meghan”Prins Harry en Meghan Markle schokten begin dit jaar de wereld toen ze aankondigden een stap terug te doen als senior royals. Ook binnen de koninklijke familie sloeg deze beslissing in als een bom. De keuze zou prins Philip dusdanig hebben geraakt dat hij besloot afstand te nemen van zijn kleinzoon en zijn vrouw.
26/10 10u15  Boze reacties op stampvolle trein vol scholieren in station Lichtervelde: “Dit was een geval van overmacht”Afgelopen weekend circuleerden op sociale media beelden van een tjokvolle trein in het station van Lichtervelde. De NMBS vraagt begrip voor de uitzonderlijke situatie. De drukte was het gevolg van een geblokkeerde trein.
26/10 10u15  Speler en staflid van Anderlecht lopen coronabesmetting opDe laatste testronde op het coronavirus heeft bij RSC Anderlecht twee positieve gevallen opgeleverd. Op de clubwebsite bevestigde de recordkampioen zondagavond dat een speler en een lid van de medische staf een positieve test hebben afgelegd. Ze gingen beide meteen in quarantaine. De namen van de besmette personen werden niet vrijgegeven.
26/10 10u15  Hilary Duff in verwachting van derde kindjeActrice Hilary Duff heeft bekendgemaakt dat ze zwanger is van haar derde kindje. Samen met haar echtgenoot Matthew plaatste ze een filmpje op Instagram om het grote nieuws aan te kondigen.
26/10 10u15  Vicevoorzitter Duitse Bondsdag sterft bij tv-opnameDe vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, Thomas Oppermann, is onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Tijdens filmopnamen met de openbare omroep ZDF was hij ingestort en naar een ziekenhuis gebracht.
26/10 09u15  Ophef over tweet van Tampax: “Niet iedereen die menstrueert, is een vrouw”Tampax ligt onder vuur nadat ze enkele weken geleden een tweet de wereld in stuurde waarin ze schreven “niet iedereen die menstrueert, is een vrouw.”
26/10 09u15  Waardevolle Lotus oldtimer volledig uitgebrandEen oldtimerliefhebber moest zondagmiddag met lede ogen aanzien hoe zijn waardevolle Britse sportwagen volledig uitbrandde.
26/10 09u15  Twee academici trekken naar Raad van State tegen avondklokEen jurist en een wetenschapsfilosofe trekken naar de Raad van State om de avondklok in ons land aan te vechten. Ze maken zich grote zorgen over het respect voor onze grondwet, zo berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
26/10 08u15  Na de boze tweet: “Remco Evenepoel heeft excuses aangeboden aan Ronde-motard”“Fucking motard de merde”, gevolgd door enkele uitroeptekens. Remco Evenepoel was op Twitter bikkelhard voor de motorrijder tegen wie zijn ploegmaat Julian Alaphilippe botste alvorens ten val te komen in de Ronde van Vlaanderen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step intussen zijn excuses aangeboden aan Eddy Lissens, de motard in kwestie.
26/10 08u15  Hebben spontane sollicitaties wel zin? Is het slecht om te ‘jobhoppen’? Al je vragen over solliciteren beantwoordHebben spontane sollicitaties wel zin? Is het label “jobhopper” iets wat je absoluut moet vermijden? En hoe ga je als 50-plusser de strijd aan met de leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt? Onze experts beantwoorden al jullie vragen over solliciteren.
26/10 07u15  Nu al clash der titanen in ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik verwacht zeker geen cadeaus”Straffe bezetting in ‘De slimste mens’. Met Ella Leyers (32), Riadh Bahri (32) en nieuwkomer Ben Crabbé (57) schuiven drie titelkandidaten aan in de studio van Erik Van Looy (58). Voor Crabbé is het de derde keer dat hij een gooi doet naar de zege. “Maar ik verwacht geen cadeaus. Zeker niet als je ziet wie naast me zit.”
26/10 06u15  Maduro: “100 procent werkzaam coronageneesmiddel ontdekt in Venezuela”In Venezuela zou een hoogwerkzaam middel tegen het coronavirus ontdekt zijn. Een molecuul met de naam DR-10 vernietigt Covid-19 voor honderd procent, zonder nevenwerkingen te veroorzaken, zo heeft de Venezolaanse president Nicolas Maduro zondag gezegd tijdens een toespraak.
26/10 06u15  Chilenen kiezen voor nieuwe grondwetDe Chilenen hebben zondag in een referendum massaal voor een nieuwe grondwet gestemd. Uit de eerste resultaten, met zo’n 70 procent van alle stemmen geteld, blijkt dat 78 procent voor gestemd heeft. Dat meldt El País.
26/10 06u15  Michel Fourniret en ex-vrouw naar huis in Ville-sur-Lumes in onderzoek naar moord op Estelle MouzinSeriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier worden maandagnamiddag naar het Franse Ville-sur-Lumes gebracht, nabij Charleville-Mézières en niet ver van de Belgische grens. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het dossier. De verplaatsing kadert in het onderzoek naar de moord op het Franse meisje Estelle Mouzin in 2003. Vier maanden geleden bleven pogingen om het lichaam van het kind te vinden zonder resultaat.
26/10 06u15  Colombiaanse veiligheidsdiensten doden kopstuk ELNDe Colombiaanse veiligheidsdiensten hebben een kopstuk van de guerrillabeweging ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) gedood. Uriel, zoals zijn schuilnaam luidt, werd gedood tijdens een operatie in de westelijke kustregio Choco, meldde president Ivan Duque zondag.
26/10 03u15  Familiedrama Gullegem: “De mama van Noor leed enorm onder de scheiding met haar man. En dan die coronacrisis”Op haar 17de verjaardag is Noor V. vrijdag omgebracht door haar moeder, die vervolgens ook zelf uit het leven stapte. Niemand in het West-Vlaamse Gullegem begrijpt wat mama Regine (44) bezield heeft. “Ze zag wel erg af van de recente scheiding van haar man. Het moet haar allemaal te veel geworden zijn.” De vrienden van Noor blijven verweesd achter. “Ze was zo’n lief en ambitieus meisje.”
26/10 03u15  Politievakbond slaat alarm: “Agenten vallen uit bij bosjes door corona”Volgens de laatste officiële cijfers van de federale politie zijn er de afgelopen zes weken, van begin september tot half oktober, liefst 1.929 agenten van de 40.000 in heel het land thuis in quarantaine gezet. Op de datum van 19 oktober waren er 557 agenten thuis, een dikke helft (282) ziek door corona, de andere helft (275) omdat ze in contact waren geweest met iemand die ziek was, zo vernemen we.
26/10 03u15  Bekende Belgische YouTuber die campagne zou voeren voor Child Focus nu zelf vermistDe Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) – echte naam: Kacper Przybylski – is al sinds vrijdag spoorloos. Zijn moeder en vrienden hopen nu dat zijn honderdduizenden fans mee helpen zoeken naar de vermiste man. “Kacper ging deze week een campagne lanceren, voor Child Focus, maar dit is zeker geen stunt.”
26/10 03u15  Agente die Hitlergroet bracht in cel: “Ik wilde een grapje maken. Twee seconden later besefte ik al dat ik in de fout was gegaan”“Het was heel zwaar om die man in bedwang te houden. Humor is dan een manier van verwerken.” De agente die de Hitlergroet bracht tijdens de voor de Slovaak Jozef Chovanec fataal afgelopen interventie op de luchthaven van Charleroi, vertelt voor het eerst haar verhaal. “Toen ik mijn arm strekte, bedoelde ik daar niets mee.”
26/10 03u15  Laatste dilemma voor Tristan en David in ‘Boer zkt vrouw’: de concurrentie stijgt voelbaarDe concurrentie tussen de overblijvende mannen en vrouwen op de boerderijen van ‘Boer zkt vrouw: Home sweet home’ stijgt voelbaar. Vanavond staan perenboer David en koeienboer Tristan al voor hun laatste keuzemoment.
26/10 03u15  Zeven maanden lang zat Kevin Huypens (18) in cel voor de moord op zijn vader, toen pakte de Duitse politie de échte verdachte opZeven maanden lang zat de 18-jarige Kevin Huypens in de cel: zo overtuigd waren de Antwerpse speurders ervan dat hij zijn vader had doodgeschoten in zijn garage in Schilde. Tot de Duitse politie aanklopte, en aan de Belgen duidelijk maakte dat ze de verkeerde verdachte hadden. Zij hadden de Duitser Fred Wittig (57) ontmaskerd als moordenaar. Maar die pleit op zijn beurt onschuldig. “Justitie heeft zich wéér vergist”, schrijft Wittig vanuit zijn cel. In de assisenzaal zal deze week allicht ook het proces van de speurders gemaakt worden.
26/10 03u15  Nu al clash der titanen in ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik verwacht zeker geen cadeus”Straffe bezetting in ‘De slimste mens’. Met Ella Leyers (32), Riadh Bahri (32) en nieuwkomer Ben Crabbé (57) schuiven drie titelkandidaten aan in de studio van Erik Van Looy (58). Voor Crabbé is het de derde keer dat hij een gooi doet naar de zege. “Maar ik verwacht geen cadeaus. Zeker niet als je ziet wie naast me zit.”
26/10 03u15  Club Brugge kruist alweer de vingers: vandaag wordt al opnieuw getestEen dag na de 2-1-nederlaag op Oud-Heverlee Leuven kon Club Brugge zich optrekken aan goed nieuws: Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik testten negatief op corona. Toch is het niet zeker dat iedereen speelklaar is voor Lazio woensdag. Maandag staat een nieuwe testronde van de UEFA op het programma.
26/10 03u15  “De volgende club van Marc Brys kan toch alleen maar een topclub zijn?”Daar staan ze dan, broederlijk naast elkaar, vierde in de stand. Op één overwinning van de eerste plaats. De promovendi OH Leuven en Beerschot verrassen met hun hoge positie, maar het voetbal dat ze brengen, rechtvaardigt alle lof die ze krijgen.
26/10 03u15  Juventus blijft Cristiano Ronaldo missen en verliest nu ook punten tegen Hellas VeronaJuventus blijft in het sukkelstraatje zitten in de Italiaanse Serie A. De Oude Dame moest tegen Chievo Verona opnieuw aantreden zonder superster Cristiano Ronaldo, die met een coronabesmetting in quarantaine zit. Het kon pas in het laatste kwartier een nederlaag vermijden tegen Hellas Verona: het werd 1-1 in Turijn.
26/10 03u15  Wat nu, David Goffin? Fysiek en mentaal op de dool: kan Luikenaar zich handhaven in de top van het tennis?Rien ne va plus. Na zijn pijnlijke nederlaag in Antwerpen heeft David Goffin nu ook het toernooi van Wenen geschrapt, wat hem meteen ook de resterende waterkans op de Masters in Londen kost. De 29-jarige Luikenaar is al sinds de hervatting van het circuit in augustus fysiek en mentaal op de dool. En wat brengt de toekomst?
26/10 03u15  Vuelta-baas bezorgd over nieuwe coronamaatregelen in Spanje: “Ik hoop dat wij een uitzondering krijgen”Gaan we het einde van de Vuelta halen? Met de aankondiging van nieuwe coronamaatregelen is dat hoogst onzeker. De Spaanse regering kondigde de medische noodtoestand af tot mei volgend jaar en legde ook een avondklok op van 23 tot 6 uur. Voorlopig gaat de wedstrijd gewoon door en gaat Vuelta-baas Javier Guillén ervan uit dat de finish in Madrid op 8 november bereikt kan worden.
26/10 03u15  Slechtste start ooit voor Pep Guardiola: is de citroen uitgeperst? Volgens City-coach ligt dat echter niet aan zijn aanpakManchester City snakt naar adem. Naar punten. En naar doelpunten. Na een 1-1-gelijkspel tegen West Ham kan Pep Guardiola wel wat peptalk gebruiken. De start van het seizoen is erbarmelijk, de ziekenboeg puilt uit en morgen wacht al Marseille in de Champions League. Volgens de Catalaan is het een direct gevolg van corona.
26/10 03u15  Geen ontkomen aan Rik Verheye op je tv-scherm: “Naar mezelf kijken? Daar heb ik simpelweg geen tijd voor”Vaste klant in de jurybak van ‘De slimste mens’. Te bewonderen met pruik en panties in ‘De bende van Jan de Lichte’. En zelfs niet weg te denken wanneer het virus zijn fictiereeks ‘Nonkels’ on hold zet, met dank aan ‘De anderhalve meter show’. Duw uw tv-scherm aan en u ziet Rik Verheye (33). Dat zal komende maanden trouwens niet minderen. “Mij hoor je niet klagen. Ik mag mijn twee pollen kussen dat ik verzuip in het werk.”
26/10 03u15  Jess Thorup keert met RC Genk terug naar AA Gent: “Behalve ‘Bedankt’ zei ik niet veel bij mijn ontslag”Twee maanden nadat Jess Thorup werd ontslagen als trainer van AA Gent, keert hij voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena. Niet als toerist, wel als coach van Genk. Als wraakengel? Misschien. Als gentleman? Dat zeker.
26/10 03u15  Film Fest Gent hard getroffen door corona: niet helft aantal bezoekers van vorig jaarDe 47ste editie van Film Fest Gent lokte tussen 13 en 24 oktober 41.000 bezoekers. Dat is minder dan de helft van vorig jaar, toen er ongeveer 100.000 bezoekers waren.
26/10 01u15  Luchthaven Qatar onderwerpt vrouwen aan inwendig onderzoek nadat pasgeboren baby gevonden wordt in toilettenDe Australische regering heeft een klacht ingediend bij de autoriteiten in Qatar over vermeende vernedering en inwendig onderzoek bij Australische vrouwen op de internationale luchthaven van de hoofdstad Doha. Dertien vrouwen zouden zijn onderzocht nadat een pasgeboren baby gevonden werd in de toiletruimte.
25/10 22u15  Zeven arrestaties op olietanker op Kanaal, Verstekelingen dwingen olietanker aan te leggen aan Isle of WightDe Britse autoriteiten hebben zondag zeven verdachten opgepakt op een olietanker op het Kanaal bij het eiland Wight, meldt een lokale radiozender. De politie en kustwacht waren in actie gekomen na zorgen over de bemanning.
25/10 21u15  Luchthaven Qatar onderwerpt vrouwen aan inwendig onderzoek nadat pasgebore baby gevonden wordt in toilettenDe Australische regering heeft een klacht ingediend bij de autoriteiten in Qatar over vermeende vernedering en inwendig onderzoek bij Australische vrouwen op de internationale luchthaven van de hoofdstad Doha. Dertien vrouwen zouden zijn onderzocht nadat een pasgeboren baby gevonden werd in de toiletruimte.
25/10 20u15  Slechte ventilatie kan corona verspreiden op kantoor: “Virus kan urenlang rondzweven”De anderhalvemeterregel kennen we. Maar zijn we ons wel genoeg bewust van rondzwevende coronadeeltjes binnen, in de vorm van microdruppels? Keuringsbedrijf Vinçotte waarschuwt voor levensgevaarlijke fouten met de ventilatie in bedrijven. “Installaties zouden corona zelfs mee kunnen verspreiden”, waarschuwt manager Nico Seymus.
25/10 20u15  Yanina Wickmayer in blijde verwachting: “Maar maak jullie geen zorgen: dit is geen afscheid van het tennis”Yanina Wickmayer verwacht samen met haar man Jérôme Vanderzijl hun eerste kindje. Dat kondigde de Belgische tennisster, die deze week 31 werd, zelf aan met een openhartig bericht op haar sociale media.
25/10 20u15  Borsten op Instagram: aanraken mag, knijpen nietPlus-size model en influencer Nyome Nicholas-Williams doet Instagram door het stof kruipen. Na beschuldigingen van racisme en fatshaming passen Instagram en moederbedrijf Facebook hun naaktbeleid aan.
25/10 20u15  Verstekelingen dwingen olietanker aan te leggen aan Isle of WightDe Britse politie heeft bevestigd dat ze zondag bezig is met een incident aan boord van een olietanker op het Kanaal voor de kust van het eiland Wight, zo heeft het Britse persbureau PA (Press Association) gemeld. Het gaat niet om een kaping, zoals eerst gedacht. Advocatenkantoor Tatham & Co die de eigenaars van het schip bijstaat reageert dat het gaat om verstekelingen.
25/10 18u15  OPROEP. Heb jij een vraag over smartphones? Wij laten ze beantwoorden door expertsGaat een dure smartphone langer mee dan een goedkope? Waarop moet je letten als je een tweedehands toestel koopt? Welk abonnement is interessant voor je tieners? En hoeveel geheugen heb je nodig? Wij laten experts jouw vragen beantwoorden.
25/10 18u15  Rouwen op kindermaat: hoe steeds meer steden en gemeenten begraafplaats toegankelijker maken voor kinderenHerbruikte arduinplaten die dienen als hinkelstenen. Krijtborden in de vorm van wolkjes. Wilgenhutjes om tot rust te komen. Een spreekbuis onder de grond. Of een brievenbus met boodschappen voor dierbaren. Met kleine ingrepen proberen steeds meer steden en gemeenten in Vlaanderen om een minder akelige en meer kindvriendelijke plek te maken van hun begraafplaatsen. “We willen kinderen op een speelse manier betrekken in het rouwproces, zonder er een speeltuin van te maken.”
25/10 17u15  UITSLAG ETAPPE 21 GIRO. Tao Geoghegan Hart wint de Giro na miniem verschil in historische tijdrit op slotdag, Filippo Ganna pakt vierde ritzegeTao Geoghegan Hart heeft de Giro d’Italia gewonnen. De 25-jarige Brit werkte de afsluitende tijdrit sneller af dan klassementsleider Jai Hindley, die in dezelfde tijd stond. Uiteindelijk won Geoghegan Hart de Giro met een verschil van amper 39 seconden. Filippo Ganna maakte het feestje compleet voor INEOS Grenadiers: de wereldkampioen tijdrijden werkte het korte parcours al snelste af en pakte zijn vierde ritzege in deze Giro.
25/10 17u15  Ontroerend initiatief in Nederland: 15.000 knuffels in voetbaltribune om aandacht te vragen voor kankerpatiëntjesHartverwarmend beeld op de tribunes tijdens het Eredivisie-duel tussen sc Heerenveen en FC Emmen. Geen voetbalsupporters, maar 15.000 knuffelberen bezetten elk zitje in het stadion. De symbolische actie van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) wil daarmee aandacht vragen voor de circa 15.000 kinderen in Nederland die kanker hebben.
25/10 17u15  UITSLAG ETAPPE 6 VUELTA. Spektakel in Vuelta: Ion Izagirre wint kletsnatte bergrit, Carapaz neemt rode trui over van RoglicIon Izagirre (Astana) heeft de zesde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Op de slotklim naar het uitgeregende skistation naar Aramon Formigal effende zijn broer Gorka het pad, waarna Ion het afwerkte. Achter het Spaanse broederpaar kende Roglic een slechte dag en verloor ruim veertig seconden op Carapaz. De Ecudadoriaan is nu de nieuwe leider.
25/10 17u15  De uitvinding die bijna in de prullenmand belandde, maar dankzij een kerkkoor toch gered werdEen mislukte uitvinding én een kerkkoor. Zo begint het verhaal van de post-it. Vandaag worden er elk jaar vijftig miljard van verkocht. Niet slecht voor een uitvinding die in 1968 bijna in de prullenmand belandde, maar uiteindelijk toch bleef plakken. Omdat een kerkkoor last had met bladwijzers.
25/10 17u15  Pakistaanse premier haalt uit naar Macron wegens “aanval op islam”De Franse president Emmanuel Macron “valt de islam aan”, meent de Pakistaanse premier Imran Khan. Hij beschuldigt Macron ervan dat die “islamofobie aanmoedigt” door de islamitische religie aan te vallen, in plaats van “terroristen die geweld plegen”, ongeacht of dat moslims, aanhangers van het idee van witte superioriteit of neonazi’s zijn.
25/10 17u15  Het geluid nabootsen van regen, haardvuur of een trein? Deze man doet het met alledaagse objectenHeb je je ooit al afgevraagd waarom een geweerschot zo duidelijk kan weergalmen in een film? Of hoe de vonken een kampvuur van het scherm lijken te springen door het geknetter? Die geluidseffecten worden na het filmen toegevoegd en zijn het werk van foley-artiesten, mensen die het geluid zo goed mogelijk proberen na te bootsen in een studio. De Britse Charlie Cooke is geobsedeerd door die geluidseffecten en creëert ze zelf met alledaagse objecten. Met zijn video’s verzamelde hij intussen al een half miljoen fans op TikTok.
25/10 17u15  Kapers dwingen olietanker aan te leggen aan Isle of WightPolitiediensten zijn momenteel massaal aanwezig in het zuiden van Sandown op de Isle of Wight, een klein eiland van Groot-Britanië. Kapers zouden er controle hebben genomen over een olietanker.
25/10 16u15  Antwerp is de Ploeg van ‘t Stad en meteen ook de nieuwe leider na zege in spannende derby tegen BeerschotAntwerp mag zich Ploeg van ’t Stad noemen na een zege tegen stadsrivaal Beerschot. Beide teams maakten er zondagmiddag een spektakelstuk van in een lege Bosuil: het werd 3-2. Antwerp springt door de zege ook meteen naar de voorlopige koppositie in de Jupiler Pro League, Beerschot is vierde.
25/10 15u15  Zo organiseren de gezinnen van Generatie 2020 de opvang van hun kind: “Ouders doen het graag, en toch voel ik me schuldig”Zitten, brabbelen, vaste voeding. De baby’s van Generatie 2020 hebben al een hele ontwikkeling doorgemaakt. En ze ontwikkelen ook stilaan hun eigen leventje. Waar zijn de kindjes als mama en papa uit werken gaan? De ene baby werkt een heel weekschema af, de andere blijft bij mama of papa thuis. Generatie 2020, aflevering opvang. “Zonder de hulp van de familie zou het ons nooit lukken.”
25/10 15u15  Jennifer Aniston heeft gestemd en geeft ook stemadvies: “Het is niet grappig om op Kanye West te stemmen”Net als de rest van Hollywood stemt ook Jennifer Aniston (51) voor de Democartische presidentskandidaat Joe Biden (77) en zijn “running mate” Kamala Harris (56). Op Instagram toonde de Friends-actrice dat ze onlangs haar stem uitbracht per post. Ze voegde er nog aan toe dat “het niet grappig is op Kanye (West, nvdr.) te stemmen.”
25/10 15u15  Man gaat winkelen in onderbroek om te protesteren tegen coronamaatregelenIn het Verenigd Koninkrijk gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een onderdeel van die coronamaatregelen en de lockdown is dat inwoners niet-essentiële zaken - zoals onder meer kleren - niet meer kunnen kopen in de winkel. Daar is Christopher Noden uit Wales niet mee akkoord en dat wilde hij duidelijk laten blijken. Dus ging hij shoppen met alleen maar zijn onderbroek en mondmasker aan.
25/10 15u15  Weer eersteklasser getroffen door coronagolf: nu ook zes spelers en één staflid positief bij Cercle BruggeBij Cercle Brugge zijn na de positieve test van één speler afgelopen vrijdag nu nog eens zes nieuwe gevallen bekendgemaakt. In totaal zit de vereniging nu met zes spelers en één staflid die positief getest hebben op corona. Normaal gezien had Cercle zaterdag tegen Moeskroen moeten spelen, maar die wedstrijd werd uitgesteld… door een coronagolf bij Moeskroen.
25/10 15u15  Beerschot-supporters krijgen boete voor erehaag spelersbusEnkele tientallen supporters hebben zondag op de Straatsburgbrug, nabij het Havenhuis, een erehaag gevormd voor de spelersbus van Beerschot die daar passeerde richting Bosuilstadion. De politie greep niet in, maar zal wel boetes uitdelen aan wie geïdentificeerd kon worden.
25/10 14u15  ROYALS. Nieuw portret van Harry en Meghan, kritiek op Willem-Alexander en Máxima houdt aanVoor het eerst sinds hun vertrek uit het Britse koningshuis hebben prins Harry en Meghan Markle nog eens geposeerd voor een officiële foto. In Nederland kregen Willem-Alexander en Máxima heel wat kritiek over zich heen en prins William kreeg een nieuwe, belangrijke taak toebedeeld. Een overzicht van het wel en wee in koninklijke kringen.
25/10 14u15  Er even tussenuit in de herfstvakantie? Dit kan allemaal wél nogGoed opletten blijft de eerste boodschap, maar nu er geen lockdown komt, kunnen we in de herfstvakantie op een veilige manier weer even weg. Welke mogelijkheden blijven er over?
25/10 13u15  “Borat”-reporter Sacha Baron Cohen reageert op beledigingen van Donald Trump: “Ik vind jou ook niet grappig”Na de beledigingen van Donald Trump aan het adres van Sacha Baron Cohen - de Amerikaanse president noemde hem een “griezel” en “niet grappig” - reageert nu ook de Britse komiek en bedenker van de fictieve Kazachse reporter op diens uitlatingen. “Ik moet toegeven, ik vind jou ook niet grappig.”
25/10 13u15  “Corona bestrijden is een teamsport”: vijf tips om voor elkaar te zorgen“Corona bestrijden is een teamsport.” Dat zei premier De Croo bij de aankondiging van de nieuwe verstrengingen. We moeten dus goed voor elkaar zorgen. Maar wat kunnen we meer doen dan elkaar af en toe opbellen of eens samen gaan wandelen? Wij geven vijf tips.
25/10 13u15  Heerlijke herfstsoep: vijf topkoks delen hun favoriete receptDe herfst is in het land. De kleuren van de bomen vertellen het ons. De koele wind laat het ons voelen. En de steeds korter wordende dagen laten er geen twijfel over bestaan: dit gaat nog een hele tijd duren. Gelukkig is dit ook de tijd van heerlijke herfstsoepen. Vijf topkoks vertellen welke soep voor hen de komende maanden een absolute topper is en delen hun favoriete recept.
25/10 12u15  Verrassing: nieuw seizoen ‘De mol’ is al ingeblikt (en coronaproof)Sinds de ontmaskering van Alina (21) in april kropen de makers van ‘De mol’ weer ondergronds. De hele tijd bleef het stil rond een nieuw seizoen, en of dat in coronatijden wel kon. Nu verklapt Gilles De Coster (39) dat het vervolg er komt. Meer zelfs, de nieuwe reeks is al ingeblikt.
25/10 12u15  Wij brachten Tom Waes samen met een echte ex-undercoveragent: “Hij zou perfect kunnen infiltreren bij de Hell’s Angels”Vijf jaar lang was Martin Van Steenbrugge (62), de broer van de bekende strafpleiter Walter, actief als undercoveragent. In zijn boek Most wanted beschrijft hij hoe hij als Martin Bloemperk drugsbendes oprolde, jacht maakte op een Pools-Italiaanse maffioso en een gestolen Van Gogh terugvond. Tom Waes (51) is goed op weg om de dienstjaren van Bloemperk te evenaren: hij kroop in 2017 voor het eerst in de huid van Bob Lemmens voor de serie Undercover. Tijd voor een gesprek over uitzuipkroegen, corruptie in het voetbal, afluisterapparatuur en grijze haren.
25/10 12u15  Derby voor dummies: ex-spelers en supporters leggen uit wat Antwerp-Beerschot betekentWasico, Vlasico, Limbasico. Godzijdank heeft de Antwerpse burenstrijd aan dat soort spitsvondigheden weten te ontsnappen. Zondagmiddag wordt op de Bosuil gewoon De Grote Derby gespeeld. Royal Antwerp FC tegen Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen. Rood-wit tegen mauve-wit. Hard tegen onzacht. “Iedereen wil zich vanaf maandag vier maanden lang dé ploeg van ’t stad kunnen noemen.”
25/10 12u15  Britse zangeres Adele maakt mopjes in Saturday Night Live over haar gewichtsverlies en bedankt Sarah Palin: “Je bent een schatje!”Voor het eerst in drie jaar verscheen Adele nog eens op televisie. Ze werd gevraagd als gastpresentatrice voor het geweldige Amerikaanse Saturday Night Live. Vooral haar eigen gewichtsverlies nam ze op de korrel. En ze bedankte ook Sarah Palin, voormalig Republikeins vicepresidentskandidaat, voor de lancering van haar carrière.
25/10 12u15  Goed nieuws voor Club Brugge voor Champions League-match tegen Lazio: Mignolet, Kossounou en Krmencik testen negatiefGoed nieuws voor Club Brugge voor de Champions League-match tegen Lazio. Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik, die een week geleden positief testten op corona, hebben nu negatief getest. Zondagochtend stonden ze alweer op het trainingsveld, waardoor ze in aanmerking komen om te spelen woensdag tegen Lazio.
25/10 12u15  Seks in lederhosen, sadistische SS-poezen en een jacuzzimoord: Jan Verheyen blikt terug op de waanzin van de seventiesfilmsHet ging er wild aan toe in de jaren 70. Zeker in de cinema’s, waar na jaren van preutsheid en fatsoen de meest bizarre films op het publiek werden losgelaten. Seks in lederhosen? Vlaanderen jodelde mee. Kannibalen aan de dis? Schep dat bord maar vol. Sadistische SS-poezen? Miauwkes! De man die al sinds jaar en dag een passie koestert voor dat soort films, is regisseur Jan Verheyen. Met zijn Nacht van de wansmaak dwaalt hij in de theaters door de krochten van de pulpcinema. Nu is er ook het boek, met de focus op de seventies: Alle remmen los. Ziehier zeven verhalen voor u opgevist uit de riolen van de Zevende Kunst.
25/10 12u15  Nikolas Maes stopt met wielrennen: “Verheug me op nieuwe fase in mijn leven”Nikolas Maes (34) zet na een profcarrière van veertien jaar een punt achter zijn wielercarrière. De voormalige ploegmaat van toppers als Tom Boonen en Philippe Gilbert kreeg van Lotto-Soudal geen nieuw contract meer.
25/10 12u15  De mooiste fietstochten in ons land: offroad fietsen in het MTB-mekka HouffalizeDe herfst is het seizoen dat we onze stads- of racefiets al eens durven ruilen voor een mountainbike. Daarom gaan we vandaag op zoek naar een leuke offroadrit. En die blijken er in overvloed te zijn in Houffalize, dat al een tijdje bekendstaat als het paradijs voor de MTB-fanaten.
25/10 11u15  Man trapt deur Gents appartement in: verdachte naar gevangenis want hij stond geseindDe man die zaterdag in Gent door de speciale eenheden van de politie overmeesterd werd nadat hij de deur van een appartement had ingetrapt, is naar de gevangenis overgebracht. De man werd niet voorgeleid want hij stond al geseind, meldt het parket Oost-Vlaanderen.
25/10 11u15  Drie mensen bevangen door CO-intoxicatie in Anderlecht, vierjarig kind door moeder gereanimeerdIn de Brussele gemeente Anderlecht zijn zaterdagnacht drie mensen van hetzelfde gezin bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Het vierjarige kind moest door de moeder zelfs gereanimeerd worden.
25/10 11u15  Hoe maak je het in de modewereld? “Zoek je zelfvertrouwen. En drank helpt ook”Partners-in-crime Elspeth Jenkins en Catherine Kosters schreven met Persona non Prada een hoogst vermakelijke carrièregids voor elke wannabe fashion writer, maar ook voor iedereen die houdt van een sappige blik achter de schermen van de tot de verbeelding sprekende modewereld. Over de (vaak hobbelige) weg naar de top.
25/10 11u15  Vijf remedies tegen roest van onze huishoudexpert Zamarra KokOnze Huishoudexpert Zamarra Kok deelt vijf remedies tegen roest, een handige manier om aangekoekte resten van uw glazen kookplaat of ovenruit te verwijderen en een verdwijntruc voor verf.
25/10 11u15  De Belgische fotograaf die in volle coronatijd nog in de VS rondliep: “Ze zien de pandemie als een test van God”Fotograaf Carl De Keyzer (61), een van onze beste Belgische fotografen en verbonden aan het prestigieuze Magnum-agentschap, ging dertig jaar na zijn boek God Inc I opnieuw de stand van de religie opmeten in de Verenigde Staten. Hij trof slangenbezweerders, fanatiekelingen en cowboypriesters aan. En dan moest midden zijn reis de coronabom nog barsten, waardoor hij plots de laatste Belgische reiziger was op Amerikaanse bodem. Een bevoorrechte getuige in de onbekende buik van het land, al had hij de daver op het lijf én een verknipte slip voor z’n mond. “Ze rekenden op de bescherming van God in plaats van op een mondmasker.”
25/10 10u15  Bekende YouTuber Kastiop al sinds vrijdag vermist, Child Focus: “Deze verdwijning valt volledig buiten het normale”De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski - is al sinds vrijdag vermist. De politie heeft intussen een opsporingsbericht verstuurd. Fans reageren verrast, sommigen zijn bedroefd. “Dit is geen stunt”, tweet iemand. “Ga desnoods even een wandeling maken en kijken.” Ook de medewerkers van Child Focus zijn aangeslagen. Zij werkten recent met hem samen aan een campagne over de gevaren van gamen.
25/10 10u15  Romelu Lukaku op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport na nieuwe goal: “83 miljoen goed gespendeerd”Romelu Lukaku prijkt zondagochtend op de cover van La Gazzetta dello Sport, de belangrijkste Italiaanse sportkrant na zijn nieuwe goal voor Inter. “Opnieuw Lukaku” en “Lukaku regelt het” luiden de koppen. Binnenin staat een beschouwend stuk dat de 83 miljoen die Inter neertelde voor de Rode Duivel “goed gespendeerd” noemt.
25/10 09u15  Strijders in Kameroen vallen school binnen: vier kinderen doodgeschotenMinstens vier kinderen zijn gedood en tientallen anderen raakten gewond toen onbekende schutters een school in de Engelssprekende regio van Kameroen aanvielen. Dat zei een plaatselijke ambtenaar zaterdag.
25/10 08u15  Donald Trump zegt gevaren van corona “bewust gebagatelliseerd” te hebben “om geen paniek te zaaienDonald Trump zegt de gevaren van het coronavirus, waarvan hij inmiddels zelf hersteld is, bewust gebagatelliseerd te hebben om geen paniek te zaaien. Dat zei op doortocht in Florida en North Carolina. Beide zijn belangrijke staten voor de verkiezingen van 3 november.
25/10 08u15  Bekende YouTuber Kastiop al sinds vrijdag vermist, politie vraagt om om uit te kijkenDe Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski - is al sinds vrijdag vermist. De politie heeft intussen een opsporingsbericht verstuurd. Fans reageren verrast, sommigen zijn bedroefd. “Please. Desnoods ga je even een wandeling maken en kijken”, tweet iemand.
25/10 08u15  Khabib Noermagomedov stopt met MMA na overlijden vader: “Ik had tegen mijn moeder gezegd dat ik zonder mijn vader niet kon blijven vechten”Khabib Noermagomedov heeft zaterdag in de UFC 254 Justin Gaethje geklopt. Nadien kondigde de waanzinnig populaire kooivechter zijn pensioen aan.
25/10 03u15  Nog een half schooljaar, en haar droom om bakker te worden kon uitkomenHet meisje (17) dat vrijdag op haar verjaardag om het leven is gebracht door haar moeder (44), droomde ervan om bakker te worden. Haar vrienden en heel het dorp blijven verweesd achter. “De familie was geboren en getogen in Gullegem. Het meisje en haar broer waren zeer geliefd, ze waren lid van de jeugdbeweging”, zegt de zwaar aangedane burgemeester.
25/10 03u15  Trump heeft alvast gestemd: “Op een kerel met de naam Trump”Donald Trump is vervroegd gaan stemmen voor de presidentsverkiezingen van 3 november. “Ik heb gestemd op een kerel met de naam Trump”, zei hij aan het stembureau in Florida. Opvallend: de Amerikaanse president droeg daarbij een mondmasker. Ook al blijft hij de coronacrisis relativeren en spreekt hij op rallies nog steeds voor duizenden ongemaskerde aanhangers.
25/10 03u15  Gluren bij BV’s: De extreme nestdrang van Lesley-Ann Poppe en de griezelige kant van Nora GharibVan een griezelige make-over tot een glimmende look en sexy binnenshuis: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
25/10 03u15  Nederlandse acteur Frank Lammers (‘Undercover’) houdt van ons land: “Ik zou met plezier artistiek asiel aanvragen in België”Een belofte waar we Frank Lammers (48) graag aan houden: in de toekomst krijgen we nog veel van zijn ‘Undercover’-personage Ferry Bouman te zien. In een filmprequel op Netflix én een derde tv-seizoen op Eén. Maar eerst zijn er nog de zinderende laatste afleveringen van seizoen twee. “Of dit de rol van mijn leven is? Ik mag hopen van niet. Wat zou ik anders de komende decennia nog moeten doen?”
25/10 03u15  ‘Zwarte weduwe’ pluimt iedereen: haar man droeg zelfs geen kleren in het funerariumDe “zwarte weduwe”, zo noemt de dochter van weduwnaar Marcel V.B. (67) uit Kasterlee Godelieve V. V. leerde Marcel kennen in maart 2016 en kreeg de man zover om amper een paar maanden later al te trouwen. Maar na het huwelijk ging Marcel door een hel. Hij werd geterroriseerd en besliste uiteindelijk zich te verhangen – terwijl V. zelf thuis was en niets deed. Amper een dag later eist ze de hele erfenis op. “Ze heeft mijn vader de dood ingejaagd om zich alles toe te eigenen”, zegt dochter Els.
25/10 03u15  Federale regering ontziet gezondheid en veiligheid (een beetje) bij besparingenDe federale regering heeft een eerste versie van haar begroting goedgekeurd op de ministerraad. De nadruk ligt ook daarin op corona. Zo rekent de regering op een “efficiëntie-oefening” van 2 procent op het ambtenarenapparaat, maar de departementen gezondheid en veiligheid worden ontzien. “Dit land had nood aan een echte begroting”, zegt bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD).
25/10 03u15  Automobiliste (55) heeft autopech op sporen, aanstormende trein kan niet tijdig remmenEen Braziliaanse automobiliste (55) raakte als bij wonder niet gewond toen ze autopech kreeg op de sporen en een trein haar voertuig ramde. Een inzittende en een fietser probeerden de auto nog van de sporen te duwen, terwijl de machinist tevergeefs aan de noodrem trok. Volgens de lokale media werd de auto minstens vijftig meter meegesleurd. Een beveiligingscamera aan de overweg legde alles vast.
25/10 03u15  Concertreeks Natalia en Bart Peeters meteen stilgelegd na premièreVan slechte timing gesproken. Normaal zou Zoolala zaterdag in première gaan voor een publiek van 1.000 mensen in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Door de verstrengde coronamaatregelen gebeurde dat voor slechts 200 bezoekers. Bovendien werd de concertreeks, een steunproject met optredens van onder meer Natalia, Bart Peeters en Barbara Dex, meteen na de première stopgezet.
25/10 03u15  Buurt in de ban van dierendoder: “Wie dit doet, moet zwaar gestoord zijn”In de buurt van de Zijp- en Steenbergstraat in Hofstade bij Aalst lijkt een dierendoder aan het werk. Er zijn meerdere meldingen over katten en honden die stierven nadat ze een dodelijke stof hadden opgegeten.
25/10 03u15  Nederlandse klokkenspecialist moet 400 klokken op winteruur zetten in Windsor CastleDe Nederlandse klokkenspecialist Fjodor van den Broek heeft dit weekeinde naar eigen inschatting zestien uur nodig om te zorgen dat alle vierhonderd uurwerken van het Britse Windsor Castle bij het ingaan van de wintertijd weer de juiste tijd aangeven. Van den Broek is sinds een jaar in dienst van de Royal Collection Trust dat namens koningin Elizabeth het negen eeuwen oude kasteel beheert.
25/10 03u15  Meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op strand: “Nog geen duidelijke doodsoorzaak”In de Namibische stad Walvisbaai zijn meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op het strand. Non-profitorganisatie Ocean Conservation Namibia telde de dode dieren en zegt dat het voornamelijk jonge dieren zijn. “Het gaat over hoge cijfers”, zegt marienebioloog Naude Dreyer. “We hebben nog geen duidelijk oorzaak gevonden. Het kan komen door honger, het kan een ziekte zijn of gifstoffen in het water.” De organisatie neemt nu stalen van de dode dieren om de doodsoorzaak te achterhalen.
25/10 03u15  Alain Bloeykens verkent de gastronomische mogelijkheden van wijn van gedroogde druivenWie rode wijn zegt, denkt meteen aan droog – maar er zijn ook uitzonderingen. Rode wijn op basis van druiven die (lichtjes) ingedroogd werden, of die een bijzonder vinificatieproces achter de rug heeft. En dat geldt evenzeer voor wit. Niks voor u? Oordeel niet te snel, want net dat tikkeltje zoet – vooral rijper en meer volume – biedt flink wat gastronomische mogelijkheden.
24/10 23u15  Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm en wateroverlastDe FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 opnieuw geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Het zou vannacht stevig kunnen waaien en regenen op sommige plekken.
24/10 23u15  Club Brugge glijdt uit aan Den Dreef: doelman Romo matchwinnaar na 2-1-zegeClub Brugge staat opnieuw met de voetjes op de grond: het verloor verrassend met 2-1 op OHL. Bij de thuisploeg was de champagne achteraf voor doelman Romo: die ranselde kans na kans voor blauw-zwart uit zijn doel. Mercier maakte na de rust, na tussenkomst van de VAR, de winning goal. Voor Club is het eerste nederlaag in zeven matchen.
24/10 22u15  Vrouw overleden nadat ze wordt neergestoken op straatIn Sint-Jans-Molenbeek is zaterdag een vrouw overleden na een steekpartij op straat. De dader werd niet veel na de steekpartij opgepakt. De precieze aanleiding zal nog moeten blijken uit het verhoor van de man.
24/10 22u15  18 (ex)-werknemers vragen ontslag hoofdredactrice Vogue: “Wit, dun en rijk is alles wat telt”Anna Wintour, de hoofdredactrice van modeblad Vogue en de artistiek directeur van uitgever Condé Nast, zit in nauwe Louboutin’s. De hoofdredactrice wordt in een uitgebreid artikel van The New York Times beschuldigd van racisme. (Ex)-werknemers vragen het ontslag van de machtigste vrouw in mode. “Ze geeft enkel om alles wat wit, dun en rijk is.”
24/10 22u15  Hij blijft maar scoren: Inter Milaan wint met 0-2 dankzij goal Romelu LukakuInter Milaan-spits Romelu Lukaku heeft zaterdag zijn vijfde competitiedoelpunt van dit seizoen gemaakt op de vijfde speeldag van de Serie A. Hij nam de eerste treffer voor zijn rekening in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Genua. Inter klimt voorlopig naar de derde plaats in de rangschikking.
24/10 22u15  Foutje: Restaurant schenkt per abuis wijn van 2000 dollar aan jong stelEen ober van restaurant Balthazar in New York heeft per ongeluk een peperdure fles Bordeaux van 2000 dollar (1686 euro) opengetrokken en geschonken aan een jong koppel dat eigenlijk een wijntje van zo’n 15 euro had besteld.
24/10 22u15  Strijders in Kameroon vallen school binnen: vier kinderen doodgeschotenMinstens vier kinderen zijn gedood en tientallen anderen raakten gewond toen onbekende schutters een school in de Engelssprekende regio van Kameroen aanvielen. Dat zei een plaatselijke ambtenaar zaterdag.
24/10 22u15  Tanden poetsen bij de hond: zo doe je datTanden poetsen bij het opstaan en het slapengaan. Zo geroutineerd als bij ons hoeft het niet maar tandzorg is essentieel voor de gezondheid van je hond. “Slechte tanden kunnen heel wat ellende veroorzaken”, zegt dierendokter Rob Lückerath.
24/10 22u15  Man trapt deur Gents appartement: verdachte overmeesterd door politieIn Gent hebben de speciale eenheden van de politie de man overmeesterd die mogelijk gewapend was en de deur van een appartement had ingetrapt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Bij een huiszoeking werd uiteindelijk geen wapen gevonden.
24/10 22u15  Aanrijding tussen goederenwagons en reizigerstrein in Hasselt, geen gewondenIn Hasselt, op zo’n 600 meter van de overweg in de Veldstraat, heeft zich zaterdagmiddag rond 17.20 uur een aanrijding voorgedaan tussen vier goederenwagons en een reizigerstrein. Dat is vernomen van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
24/10 21u15  Sergio Ramos en Luka Modric redden hachje van coach Zidane in ClásicoHet is geen Clásico voor de geschiedenis geworden. Hoewel Zinédine Zidane er anders zal over denken. De trainer van Real Madrid ziet door deze zege de orde hersteld bij Real Madrid. Barcelona had niet moeten verliezen maar kon na de achterstand geen vuist maken. Het werd 1-3. Ronald Koeman heeft nog veel werk.
24/10 21u15  Eli Iserbyt soleert naar overwinning in Superprestige in RuddervoordeEli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Superprestige-manche in Ruddervoorde gewonnen. De West-Vlaming reed in het slot weg van Toon Aerts (Telenet Baloise Lions), die tweede werd. De Nederlander Lars van der Haar werd derde. Iserbyt en Aerts delen na twee manches de leiding.
24/10 19u15  Elke seconde telt 9.192.631.770 ‘tikjes’: zo wordt onze tijd berekend dankzij de atoomklokDit weekend schakelen we over op winteruur. Maar de jaren dat je die bewuste ­zondagochtend alle klokken in huis moest aanpassen, liggen al even achter ons. Je gsm doet dat zelf, net zoals je laptop, het klokje in de wagen, die op je gps, je sporthorloge, ... Omdat ze een intern klokje hebben, maar ook omdat ze zich geregeld linken aan ‘dé wereldtijd’. En die wordt gevoed door een netwerk van atoomklokken waarvan ons land ook deel uitmaakt. Jawel, de Sterrenwacht in Ukkel heeft mensen in dienst die waken over onze tijd.
24/10 19u15  Waarom er soms nog steeds schrijffouten in de krant staanU vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: Schrijffouten in de krant
24/10 19u15  “Mijn kinderen mogen wel wat meer doen in het huishouden”“Mijn kinderen doen eigenlijk niks in het huishouden en ik baal daar behoorlijk van. Ze zijn 12 en 10 en ik vind dat ze wel wat meer mogen helpen. Ik voel me steeds vaker een soort sloof. Zij hangen de halve dag op de bank, vaak nog roepend dat ze zich vervelen ook, terwijl ik me te pletter werk. Maar als ik ze vraag om ook eens iets te doen, ontstaat er zo’n gedoe dat ik het vaak maar zelf doe want dat kost minder energie dan heel die discussie. Hoe kan ik dat veranderen?”
24/10 19u15  “Deze Giro toont dat je ook met minder bekende acteurs een waanzinnige thriller kan maken”Spreken we straks van een kleine winnaar als Jai Hindley of Tao Geoghegan Hart in Milaan als eindwinnaar van de 103de Giro d’Italia wordt gehuldigd? Een onverwachte winnaar, dat zeker. Een kleine winnaar, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Beide renners hebben nog tijd genoeg om hun palmares uit te bouwen. Maar dat het met voorsprong de spannendste Giro ooit zal geweest zijn, staat nu al vast.
24/10 19u15  Burrata wordt steeds populairder: kaasmeester Frédéric Van Tricht proeft er zeven en deelt een 1 op 10 uitEerst beklom mozzarella een keukentroon, nu staat burrata klaar voor een ereplaats. Tussen die twee kazen is er niet veel verschil. Je hebt de eerste nodig om de tweede te maken. “Wat een populair product”, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht. Hij denkt dat burrata zijn succes dankt aan de verminderde kwaliteit van mozzarella: “De structuur en de smaak gaan achteruit. De mensen houden van de room die voor de burrata wordt toegevoegd.” Van Tricht houdt van burrata en dus is hij kritisch: “Een beetje zuur mag, maar niet te veel. Een beetje waterachtig mag, maar ook niet te veel. Een beetje korst mag, maar liefst niet te dik.”
24/10 19u15  Binnenkijken in een schuur vol schuifwanden: Barbara en Steven verbouwden een oude droogast tot hun droomwoningVan de oude droogast in Gits is alleen de schuur overgebleven. Ze lag aan de basis van een heel flexibel plan, een spel met licht en ruimte. De ast werd getransformeerd tot een heel open woning: speels en helemaal op maat van Steven, Barbara en hun twee dochtertjes.
24/10 19u15  Ramos en Modric redden hachje Zidane in clásicoHet is geen clásico voor de geschiedenis geworden. Hoewel Zinédine Zidane er anders zal over denken. De trainer van Real Madrid ziet door deze zege de orde hersteld bij Real Madrid. Barcelona had niet moeten verliezen maar kon na de 1-2 achterstand geen vuist maken. Ronald Koeman heeft nog veel werk.
24/10 19u15  Historische aframmeling: Ajax verplettert VVV Venlo met 0-13!Ajax heeft een gigantische overwinning geboekt tegen VVV Venlo. De Amsterdammers braken met 0-13 het Eredivisierecord voor grootste overwinning ooit, een record dat stond sinds 1972.
24/10 19u15  Iserbyt soleert naar overwinning in Superprestige in RuddervoordeEli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Superprestige-manche in Ruddervoorde gewonnen. De West-Vlaming reed in het slot weg van Toon Aerts (Telenet Baloise Lions), die tweede werd. Lars van der Haar werd derde. Iserbyt en Aerts delen na twee manches de leiding.
24/10 18u15  Werken aan Oosterweel zijn volop bezig: zo gaat het eraan toe op de moeilijkste bouwwerf ter wereldDit is Dylan De Lobelle (28), kraanmachinist op de Oosterweelwerf. Op een stevige werkdag kan hij makkelijk 2.500 kubieke meter grond uitgraven. Maar welke grond? Waar moet hij in godsnaam gaan rijden in de wirwar van slijksporen, werfwegen en verkeersomleidingen waar wij nu staan? Hier op Linkeroever zijn de werken aan de Oosterweelverbinding echt begonnen. Dit is bouwen met een grote B. En wij gingen na hoe je dat allemaal organiseert.
24/10 18u15  Donald Trump heeft zijn stem uitgebracht: “Ik heb voor een man die Trump heet gestemd”President Donald Trump heeft zaterdagmorgen zijn stem uitgebracht voor de verkiezingen van 3 november. De president deed dat in West Palm Beach in Florida. Hij was daar naartoe gereisd om zijn stem vervroegd uit te brengen.
24/10 18u15  “Met zijn kakelverse regering heeft De Croo zijn start niet gemist, maar hij moet zich tegelijk weinig illusies maken”Elke zaterdag fileert hoofdredacteur Liesbeth Van Impe een opvallende uitspraak uit het nieuws. Deze week: “Corona bestrijden is een teamsport”, van premier Alexander De Croo (Open VLD), tijdens het vragenuurtje in de Kamer op 22 oktober.
24/10 18u15  Sterke Tim Wellens sprint naar etappezege in vijfde Vuelta-ritTim Wellens (Lotto-Soudal) heeft de vijfde etappe in de Giro gewonnen. De Truienaar klopte in Sabinanigo Guillaume Martin (Cofidis) en Thymen Arensman (Team Sunweb) na een lange vlucht. Wellens is ook de nieuwe leider in het bergklassement.
24/10 18u15  De omwonenden dachten deze zomer dat ze ervan af waren, maar plots is de stank hier weer niet meer te harden: “Complete sanering is enige oplossing”Het stinkt nog steeds in Tienen. De afgelopen maand kreeg de omgevingsinspectie van het Departement Omgeving verschillende klachten over geurhinder vanuit de omgeving van de bezinkingsvijvers van de Tiense suikerraffinderij. “We hebben opnieuw een open brief geschreven aan het stadsbestuur omdat we na jaren van geurhinder eindelijk eens een oplossing willen”, zegt Andy Reniers, inwoner van Oplinter.
24/10 17u15  Donald Trump heeft zijn stem uitgebracht, “Ik heb voor een man die Trump heet gestemd”President Donald Trump heeft zaterdagmorgen zijn stem uitgebracht voor de verkiezingen van 3 november. De president deed dat in West Palm Beach in Florida. Hij was daar naartoe gereisd om zijn stem vervroegd uit te brengen.
24/10 17u15  Consensus over Duiker, en gaf Suikerspin de tip teveel? Alle theorieën over ‘The Masked Singer’ op een rijWat Karen Damen en half Vlaanderen al langer wisten, bleek vrijdag de waarheid in ‘The masked singer’: Ruth Beeckmans (38) hield zich voorbije weken schuil in het kostuum van Aap. Ook over Koningin en Duiker lijkt Damen zeker van haar stuk. De andere vermomde BV’s blijven wél voor onenigheid zorgen. Al kwam speurder Jens Dendoncker op de proppen met een nieuwe piste voor Wolf, en lijkt het erop dat Suikerspin haar mond voorbij gesproken heeft. Of was het tactiek? Een week voor de halve finale zetten we alle hoofdverdachten op een rij.
24/10 17u15  UITSLAG ETAPPE 20 GIRO. Onwaarschijnlijk slot dankzij sprint bergop: Geoghegan Hart en Hindley in gelijke tijd aan de start van beslissende tijdritTao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers) heeft de twintigste etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De Brit klopte zijn concurrent Jai Hindley (Team Sunweb) in een prestigesprint bergop, waardoor het duo in exact dezelfde tijd zal starten in de slottijdrit op zondag. Roze truidrager Wilco Kelderman zakte erdoor op de Sestrière en zal de Giro niet winnen.
24/10 17u15  Bezorgdheid in Witte Huis: ‘dochter’ van Borat staat op enkele meters van president Trump in nieuw fragmentBorat - het typetje van de Britse acteur Sacha Baron Cohen - veroorzaakt opnieuw ophef in de Verenigde Staten. Eerder deze week bracht hij Rudy Giuliani in een netelig parket door suggestieve beelden van de advocaat en de ‘15-jarige dochter’ van Borat te verspreiden. Nu is er bezorgdheid in het Witte Huis nadat blijkt dat diezelfde ‘dochter’ - actrice Maria Bakalova (24) - ergens in september gewoon de ambtswoning van president Trump kon binnenwandelen en zelfs zoon Donald Trump Junior ontmoette.
24/10 17u15  Oude brug valt met veel geraas in LeieMet een geraas en een plons kwam zaterdagmorgen 24 oktober rond 10 uur de brug tussen Ooigem en Desselgem aan haar einde. De Leiebrug moet plaats maken voor een hoger exemplaar.
24/10 17u15  Geruchten bevestigd: Angèle en Dua Lipa gaan samenwerkenDe Brusselse Angèle (25) en de Britse Dua Lipa (24) gaan samenwerken, dat maken ze samen bekend op Instagram met een foto. Angèle verwoordde het zo: “I think quelque chose is coming bientôt with @dualipa.” Vrij vertaald: ik denk dat er binnenkort iets zal komen met Dua Lipa.”
24/10 17u15  46-jarige coronapatiënte uit Gingelom rijdt na 218 dagen in het ziekenhuis naar huis in limousineAnnick Moyaerts (46) lag 218 dagen in het ziekenhuis nadat ze besmet raakte met het coronavirus. Vrijdagnamiddag mocht ze eindelijk weer naar huis in Gingelom. Het was een emotioneel weerzien met familie en vrienden, die een limousine hadden geregeld om haar naar huis te brengen.
24/10 17u15  Zo maak je griezelige HalloweenaapjesMaak eens een sock monkey, maar dan volledig in Halloweenstijl. Gebruik ze om je huis te versieren of om uit te delen aan familie of vrienden die gek zijn van popart­griezels.
24/10 16u15  Wederoptredende Kevin De Bruyne lijdt met Manchester City opnieuw puntenverlies na knappe tegengoalKevin De Bruyne heeft sneller dan verwacht weer zijn rentree op het veld gemaakt na de blessure die hij twee weken geleden opliep in de Nations League-match tegen Engeland. De Rode Duivel werd een halfuur voor tijd door Pep Guardiola van de bank gehaald om het verschil te maken tegen West Ham, maar het bleef bij 1-1. Voor City is het al het derde puntenverlies in vijf matchen.
24/10 15u15  Man die zich verschanst in appartement in Gent en dreigt te schieten, opgepakt door speciale eenhedenIn een appartementsgebouw In Gent heeft een man zich verschanst. Hij zou er volgens buurtbewoners mee dreigen te schieten. De politie heeft de buurt afgegrendeld.
24/10 15u15  West Ham-spits scoort met lekkere omhaal tegen Manchester CityNa een matige competitiestart moest Manchester City absoluut de volle buit pakken op bezoek bij West Ham, maar die opdracht bleek minder evident dan gedacht. Na een dik kwartier zette thuisspeler Michail Antonio de ‘Hammers’ zelfs op voorsprong met een knap geïmproviseerde omhaal. Bij de bezoekers, die de Premier League gestart zijn met een 7 op 12 en voorlopig slechts elfde staan met nog een match tegoed, begon de uit blessure teruggekeerde Kevin De Bruyne op de bank.
24/10 14u15  Koppel dood aangetroffen aan graf van hun zoon op kerkhof van AalstOp het kerkhof in Aalst werden vanochtend de lichamen gevonden, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De lichamen van een ouder echtpaar zouden teruggevonden zijn aan het graf van hun zoon. “We zijn getroffen door deze navrante triestheid”, zegt Aalsters burgemeester Christophe D’Haese.
24/10 14u15  Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose getroffen door zware infectie en hartklachtenDe Gentse Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open VLD) is al enkele dagen aan haar bed gekluisterd na een zware infectie in haar bloed, gevolgd door hartklachten. “Ook wie geen corona heeft, kan nog zwaar ziek worden.”
24/10 14u15  Groen-boegbeeld Calvo na de misgelopen ministerpost: “De verkiezingsuitslag van 2024 interesseert me op dit moment niet”Kristof Calvo (33) is terug. Hij is naar eigen zeggen overtuigd en enthousiast over zijn doorstart als fractieleider. Maar de kater over de gemiste ministerspost is nog lang niet doorgespoeld. “Politieke partijen zouden beter moeten worden in de manier waarop ze met hun mensen omgaan.”
24/10 14u15  Man gebruikt valse drugstesten in familierechtbank om zoon meer te kunnen zienIn de Leuvense strafrechtbank is een man uit Haacht veroordeeld voor het gebruik van valse drugstesten in de familierechtbank. Naar eigen zeggen wilde hij bewijzen dat hij drugsvrij was zodat hij zijn zoon meer kon zien.
24/10 14u15  Man verschanst zich in appartement in Gent en dreigt ermee te schietenIn een appartementsgebouw In Gent heeft een man zich verschanst. Hij zou er volgens buurtbewoners mee dreigen te schieten. De politie heeft de buurt afgegrendeld.
24/10 14u15  Man wint twee keer in een jaar tijd de jackpotMichael Christiansen uit Nebraska is een echte geluksvogel. Hij won dit jaar niet een, maar twee keer de jackpot.
24/10 14u15  Gezellig, zo’n varken in huis: “Maar voed het goed op”Een mini-varkentje als huisdier? Steeds meer mensen ontdekken dat varkentjes eigenlijk gewoon veel slimmer en aanhankelijker zijn dan een doorsnee hond. ’s Avonds komen ze gezellig mee in de zetel zitten. Al benadrukken specialisten dat je er vooraf toch heel goed over moet nadenken.
24/10 13u15  Koppel dood aangetroffen aan recent graf op kerkhof van AalstOp het kerkhof in Aalst werden vanochtend de lichamen gevonden, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De lichamen van een ouder echtpaar zouden teruggevonden zijn aan een graf. “We zijn getroffen door deze navrante triestheid”, zegt Aalsters burgemeester Christophe D’Haese.
24/10 12u15  Belgische toerist (26) financiert luxueuze wereldreis met verkoop van kinderpornoEen Belgische toerist is veroordeeld voor vier jaar cel, waarvan 2,5 jaar effectief, voor de verkoop van video’s waarop te zien is hoe kinderen wereldwijd misbruikt worden. De 26-jarige, die met zijn criminele handel zijn luxueuze wereldreis financierde, pleitte een kleine twee weken geleden schuldig. Dat schrijft de Australische federale politie in een persbericht vandaag.
24/10 12u15  Coucke en Perrigo kruisen eindelijk de degens over de verkoop van Omega PharmaDe arbitrageprocedure over de verkoop van Omega Pharma tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo begint maandag.
24/10 12u15  Opnieuw van zomer- naar winteruur, en we zijn er nog lang niet van afIn de nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok een uur terug en mogen we dus wat langer slapen. Maar wie gehoopt had dat het de laatste keer zou zijn, komt bedrogen uit: Europa is er nog altijd niet in geslaagd om de violen te stemmen en de klok gelijk te zetten.
24/10 12u15  Studenten op lockdownfeestje springen door het raam wanneer politie opduiktStudenten van de universiteit van Salford riskeerden woensdag lijf en leden toen ze betrapt werden tijdens een illegaal lockdownfeestje. In de Britse gemeente gelden strikte regels door het coronavirus en inwoners mogen geen bijeenkomsten binnenshuis organiseren. Toen de politie en de beveiliging van de universiteit opdook, sprongen sommige studenten uit het raam om geen boete te krijgen. De beelden van het incident gaan nu rond op sociale media.
24/10 11u15  Olietanker vaart tegen Meulestedebrug in Gent: “Nog maanden afgesloten door stabiliteitsprobleem”Een olietanker is zaterdagochtend tegen Meulestedebrug gevaren. Volgens de Gentse politie veroorzaakte de botsing stabiliteitsproblemen, waardoor de brug nog maanden afgesloten is. De Vlaamse Waterweg, beheerder van de brug, vindt het te vroeg voor dergelijke uitspraken.
24/10 11u15  Coucke en Perrigo over verkoop van Omega Pharma kruisen eindelijk de degensDe arbitrageprocedure over de verkoop van Omega Pharma tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo begint maandag.
24/10 11u15  “Het is alsof deze foto met tegenzin werd gelost. Omdat dit beeld het meest spontane was”Alsof er iemand onverwachts op hun schouder heeft getikt, zo kijken ze in de lens. Wat gegeneerd, alsof ze betrapt zijn. Een onbewaakt moment voor de eeuwigheid, de nationale geschiedenis en de koekjesdozen van Delacre. Zo moet het toch lijken.
24/10 11u15  Premier De Croo: “We moeten nog minstens tot volgende zomer met corona leven”Hij is momenteel meer crisismanager dan regeringsleider. Zijn doel: vermijden dat corona ons land en zijn ziekenhuizen overspoelt. Maar zelfs als dat lukt, zijn we nog niet meteen van dat verdomde virus verlost. Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moeten we er nog tot volgende zomer mee leren leven. “Dat lijkt me het minimum.”
24/10 11u15  PODCAST. Zeven maanden onschuldig in de cel voor de moord op zijn vader: het waanzinnige verhaal van Kevin HuypensIn Antwerpen start het proces rond de moord op Steve Huypens, een garagist uit Schilde die in 2007 koudweg werd afgemaakt. Maandenlang waren de speurders er rotsvast van overtuigd dat de moord was gepleegd door Kevin, de toen 18-jarige zoon van Steve. Tot er plots een telefoontje kwam uit Duitsland, dat het onderzoek een compleet andere richting uit stuurde.
24/10 11u15  Trump blijkt geen fan van Borat en noemt hem een “creep”De Amerikaanse president Donald Trump is geen fan van Sacha Baron Cohen, de Britse komiek en bedenker van de fictieve Kazachse reporter Borat. In de nieuwste Borat-film krijgt Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York en op dit moment de advocaat van Trump, een ongewilde en wat gênante bijrol.
24/10 11u15  Een magische crème tegen veroudering bestaat niet, maar dit product komt aardig in de buurtMagische anti-ageing-bestanddelen bestaan niet (dan zouden botox en fillers overbodig zijn), maar retinol (vitamine A) komt aardig in de buurt. Retinol praat met huidcellen (écht waar) en overtuigt hen ervan zich jonger en gezonder te gedragen. Jaren van goede wetenschappelijke studies tonen aan dat de personal coach van de huid helpt bij acne, opvallende poriën, rimpels en vlekjes en de collageen- en elastineproductie boost waardoor de huid gladder en steviger wordt.
24/10 11u15  Mathieu Terryn (Bazart) en Marie Wynants, nu ook partners in croque: “Het zou problematisch zijn mochten we de liefde voor eten niet delen”Mathieu Terryn (26) & Marie Wynants (27): dat zijn twee creatieve geesten. Zetdie samen in lockdown en dat geeft vonken. Het resultaat is hun eerste baby’tje, een boek. Croquestar leest als een ode aan alles dat niet goed is voor je cholesterol. “Zonder Marie verloor ik mij in de vettigheid.”
24/10 10u15  “Er zijn de laatste weken zoveel flagrante leugens verspreid”: de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen, reagerenDe vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag willen dat de aanvallen in de media stoppen. Al zeggen ze dat niet zelf, ze namen Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in de arm om voor hen het woord te voeren. “Als buffer tussen hen en de media. Er zijn de voorbije weken zoveel flagrante leugens verspreid, daar moeten we nú op ingaan.”
24/10 09u15  Vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag reageren: “Er zijn zoveel leugens verspreid”De vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag willen dat de aanvallen in de media stoppen. Al zeggen ze dat niet zelf, ze namen Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in de arm om voor hen het woord te voeren. “Als buffer tussen hen en de media. Er zijn de voorbije weken zoveel flagrante leugens verspreid, daar moeten we nú op ingaan.”
24/10 09u15  Gedaan met klinkers? Demir denkt eraan verharde voortuinen in heel Vlaanderen te verbiedenIn de strijd tegen zowel de toenemende droogte als ernstige wateroverlast, overweegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om in heel Vlaanderen het volledig verharden of betegelen van voortuinen te verbieden. Vandaag is dat enkel het geval in een handvol steden en gemeenten.
24/10 09u15  Strafklacht Jelle Van Damme tegen Louis de Vries loopt nog steedsDeze zomer diende Jelle Van Damme een strafklacht in tegen Louis de Vries, de voormalige eigenaar van Sporting Lokeren, die hem nog een deel van zijn salaris en tekengeld verschuldigd is.
24/10 09u15  Komende nacht schakelen we over op wintertijdIn de nacht van zaterdag op zondag goochelen we in België opnieuw met de tijd. Om 3.00 uur ‘s nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en belanden we voor vijf maanden op wintertijd. Het wordt mogelijk wel de laatste keer dat we een uurtje langer mogen slapen.
24/10 09u15  Topmannen Facebook en Twitter verschijnen in november in Senaat voor blokkeren kritisch artikel Joe BidenTwittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook zullen na de Amerikaanse verkiezingen in de Senaat verschijnen om vragen te beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Dat heeft voorzitter Lindsey Graham van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken bekendgemaakt.
24/10 09u15  Jelle Van Damme (37) over Didier Lamkel Zé, Killian Overmeire en zijn toekomst: “Als het hier stopt, dan neem ik daar vrede mee”“Killian Overmeire, die zouden ze een standbeeld moeten geven in Lokeren.” Op zijn 37ste is Jelle Van Damme nog steeds een man met een mening. Een club heeft hij zes maanden na het faillissement van Sporting Lokeren evenwel nog niet. Zenuwachtig wordt hij er niet van. “Ik heb genoeg mooie dingen meegemaakt om op terug te kijken.”
24/10 09u15  NASA-sonde verliest deeltjes van asteroïde in de ruimteDe sonde OSIRIS-REx van het Amerikaanse ruimtebedrijf NASA is er eerder deze week in geslaagd om zeer grote hoeveelheden deeltjes van de asteroïde Bennu te verzamelen, maar verliest ook monsters in de ruimte.
24/10 09u15  Evo Morales’ partij wint verkiezingen met verpletterend resultaatDe linkse MAS-partij van voormalig president Evo Morales heeft met een verpletterend resultaat de verkiezingen in Bolivia gewonnen vorig weekend. Dat blijkt uit de officiële resultaten die vrijdagavond laat bekend zijn gemaakt.
24/10 08u15  Weer belooft weinig goeds: wolken, wind en kans op regenZaterdag wordt het geleidelijk winderig en eerder bewolkt met kans op wat neerslag. In de loop van de nacht bereikt een regenzone het land. Ook zondag kan het veel regenen. Na het weekend wordt het frisser, zo verwacht het KMI.
24/10 03u15  Alexander De Croo, de coach van zijn “team van 11 miljoen”: “De regels gaan ons niet redden, ons gedrag wel”Hij is momenteel meer crisismanager dan regeringsleider. Zijn doel: vermijden dat corona ons land en zijn ziekenhuizen overspoelt. Maar zelfs als dat lukt, zijn we nog niet meteen van dat verdomde virus verlost. Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moeten we er nog tot volgende zomer mee leren leven. “Dat lijkt me het minimum.”
24/10 03u15  Onbekenden hangen Brussel vol met MohammedcartoonsDe politie in Brussel onderzoekt een geval van wildplakken. Onbekenden hebben woensdag op verschillende plekken in de Marollen en in Elsene affiches opgehangen met daarop Mohammedcartoons die ooit nog in het Franse satirisch magazine Charlie Hebdo verschenen zijn. Dezelfde cartoons waren de aanleiding voor de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo waarbij twaalf redactieleden en anderen omkwamen.
24/10 03u15  Vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag reageren via woordvoerster: “Hij kiest voor een trial by media, niet de vrouwen”De vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag willen dat de aanvallen in de media stoppen. Al zeggen ze dat niet zelf, ze namen Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in de arm om voor hen het woord te voeren. “Als buffer tussen hen en de media. Er zijn de voorbije weken zoveel flagrante leugens verspreid, daar moeten we nú op ingaan.”
24/10 03u15  Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels (82) schrijft leven neer in autobiografie: vader met losse handjes, geld mislopen en een glaasje te veelHij is al voor de vierde keer getrouwd. “Ik was nogal vlug te verleiden”, zegt hij met monkellachje. Hij reisde de wereld rond, van China tot Galapagos. En behalve Nonkel Jef, dat destijds meer dan een miljoen kijkers lokte, heeft hij nog 250 tv- en theaterproducties achter zijn naam. Tot een film met Louis de Funès toe. Maar tegelijk kende zijn leven ook flink wat opdoffers. Dat smeekte dus om een autobiografie van Ivo Pauwels (82), en die is er nu ook. In het landelijke Booischot, waar hij woont, overloopt hij met ons enkele scharnierpunten uit Dedju!.
24/10 03u15  Is het ontbijt echt zo cruciaal? Voedingsexperts pleiten ervoor, maar de wetenschap is er nog niet uitEen ontbijtje na het opstaan? Nergens voor nodig, denken almaar meer mensen. Het overslaan van deze maaltijd wint aan populariteit. Maar is het wel zo verstandig?
24/10 03u15  Federale recherche vreest verdere escalatie drugsgeweld in AntwerpenDe nieuwe baas van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen waarschuwt dat het “drugsgeweld” in Antwerpen “nog erger zal worden”. “Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar het geweld in Antwerpen is niet eens zo extreem als je kijkt naar wat er in Nederland gebeurt”, zegt hoofdcommissaris Yve Driesen (48). “We zien bovendien een duidelijke vermenging van het Antwerpse en Nederlandse milieu en als we zien welke spelers in dat drugsmilieu actief zijn, dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst.”
24/10 03u15  Belgische ‘Black Friday’ zet eigen makelij in de kijkerOnder de noemer Bel Friday zetten Belgische winkels zichzelf extra in de kijker tijdens Allerheiligen. Het moet dé Belgische variant worden op Black Friday, dat eind november wereldwijd voor promoties zorgt. “Een knipoog naar Black Friday, maar vooral een kans om Belgische retailers te promoten.”
24/10 03u15  Van winnares tot foodproducer: Julie heeft ‘Bake off Vlaanderen’ nog niet verlatenWoensdag start het nieuwe seizoen van Bake off Vlaanderen. Werkte daaraan mee achter de schermen als foodproducer: Julie Van den Driesschen, de winnares van 2018. “Ik ben geschrokken van de hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn om een seizoen te maken.”
24/10 03u15  Gedaan met voortuinen vol tegels: minister Demir wil verbod om verharding aan te pakkenIn de strijd tegen zowel de toenemende droogte als ernstige wateroverlast, overweegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om in heel Vlaanderen het volledig verharden of betegelen van voortuinen te verbieden. Vandaag is dat enkel het geval in een handvol steden en gemeenten.
24/10 03u15  De doorsnee Belg krijgt 15 pakjes per jaar geleverdPer Belgische inwoner zijn er in 2019 gemiddeld vijftien pakjes geleverd. Anders gesteld: 1 pakket per 24 dagen, zo meldt post- en telecomregulator BIPT vrijdag. Bij de brievenpost is er de grootste volumedaling sinds 2012. Het aantal brievenbussen voor verzending daalde met 20,6 procent.
24/10 03u15  Tien zaken van kindermisbruik en twee verkrachtingen: inval om jonge vrouw van ‘Orde der Transformanten’ te bevrijden blijkt topje van de ijsbergRobert B. (58), de leider van de Orde der Transformanten die woensdag net over de Duitse grens is opgepakt voor wapenbezit en gijzeling van een 25-jarige Nederlandse vrouw, wordt nu ook verdacht van ‘ernstig seksueel misbruik’ van kinderen in tien zaken en de verkrachting van twee vrouwen.
23/10 23u15  Eindelijk nog eens een positieve test: superefficiënt Anderlecht geeft het dit keer niet wegNa drie pijnlijke matchen met puntenverlies heeft Anderlecht nog eens gewonnen. Het werd 1-3 op Kortrijk dankzij Nmecha en Tau, waardoor paars-wit nu 17 op 30 heeft. De Brusselaars speelden allesbehalve superieur en soms zelfs wankel, maar toonden zich uitermate efficiënt. Dat de voorsprong dit keer werd vastgehouden, is op zich al positief.
23/10 23u15  Aap is uitgezongen in ‘The masked singer’: “Van m’n leven nog nooit zo veel gelogen”En toen waren ze nog met vier. De eindspurt van The masked singer is ingezet. Vanavond namen de kijkers afscheid van het figuurtje Aap. Wie zat er in dat flashy, roze kostuum? Slongs? Siska Schoeters? Of had speurder Karen Damen het opnieuw bij het rechte eind? Hoe het ook zij, Aap liet vanavond haar ware gelaat zien. “Mijn dochter vroeg: mama, waarom luister jij zoveel naar hetzelfde liedje?”
23/10 23u15  BINNENKIJKEN. Dit budget volstaat voor een moderne familiewoning met grote tuin in TorhoutNog één keer krijgen An, Sophie en Xavier de kans om hun score op te drijven in Huizenjagers. Makkelijk is het weliswaar niet. Kandidaat-kopers Yanel, Mathieu en hun kat Vedet willen immers verhuizen naar een moderne familiewoning in een rustige buurt, waarbij ze beschikken over een perceel van minstens 500 m². Dat zou het koppel de kans geven om hun kippen vrij te laten rondlopen. Bovendien is Yanel best kieskeurig, waardoor de makelaars alles uit de kast moeten halen om haar te overtuigen. Het beschikbare budget bedraagt 400.000 euro, wat Sophie bracht bij een vrijstaande nieuwbouwwoning in Torhout die vooral opvalt door de volledig aangelegde tuin.
23/10 23u15  Rode Duivels spelen in november in leeg Koning BoudewijnstadionDe Rode Duivels zullen hun drie wedstrijden in november in het Koning Boudewijnstadion in Brussel zonder supporters afwerken. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdagavond bekendgemaakt. Het gaat om de oefeninterland tegen Zwitserland (11/11) en de Nation League-duels met Engeland (15/11) en Denemarken (18/11).
23/10 23u15  Unieke natuurbeelden: beer krijgt het aan de stok met roedel wolvenAdam Brubaker, die sinds jaar en dag, tours begeleidt in het Amerikaanse National Park kon zijn ogen niet geloven toen hij een grizzlybeer in de clinch zag gaan met een roedel wolven. De beer, op zoektocht naar voedsel aan de rand van Hayden Valley in het nationale park, wordt iets te nieuwsgierig wanneer hij enkele wolven ziet. Die kunnen het niet appreciëren dat het grote roofdier zich in hun territorium begeeft. Wat volgt zijn beelden die recht uit een natuurdocumentaire lijken te komen. De beer wordt hard aangepakt door de wolven, maar uiteindelijk loopt het goed af. “Beren zijn nu eenmaal niet deel van het dieet van de doorsnee wolf”, legt Brubaker uit.
23/10 23u15  Agent die messentrekker doodschoot, handelde uit wettelijke zelfverdedigingDe politieman die in mei in een 35-jarige man gewapend met messen doodschoot, handelde uit wettige zelfverdediging. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen, dat het onderzoek heeft afgesloten.
23/10 22u15  UITSLAG ETAPPE 4 VUELTA. Sam Bennett remonteert Jasper Philipsen op de valreep en pakt ritzegeJasper Philipsen heeft net naast een ritzege in de Vuelta gegrepen. In de laatste tweehonderd meter leek de Belg van UAE op weg naar winst in de massaspurt en pakte een voorsprong van enkele meters, maar op het laatste moment werd hij geremonteerd door de Ier Sam Bennett. Meteen de eerste ritzege voor Deceuninck-Quick Step in deze Vuelta. Philipsen werd tweede. Roglic blijft leider.
23/10 21u15  Familiedrama in Gullegem: moeder steekt 17-jarige dochter dood en stapt vervolgens uit het levenEen familiedrama in Gullegem. In de deelgemeente van Wevelgem heeft een moeder haar 17-jarige dochter doodgestoken. Daarna is de vrouw uit het leven gestapt. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron.
23/10 21u15  Roger Putseys schuldig aan doodslag, maar krijgt met 9 jaar cel zeer lichte straf: “Hij zette zelf bewust aanval in op buurman Luc Dams”Roger Putseys (74) krijgt zijn vrijheid niet terug, maar is ook geen moordenaar. De jury op het Leuvense assisenproces verklaarde hem vrijdagnamiddag na zes uur beraad schuldig aan doodslag. Hij is veroordeeld tot 9 jaar cel. Dat is minder dan wat de openbaar aanklager eiste, met name 15 jaar. “Hij stak Luc Dams zonder meer intentioneel neer, en met grote kracht.”
23/10 20u15  Heisa in Ronde van Italië gaat voort: Giro-baas Mauro Vegni wil geen premies uitreiken voor 19de rit en doneert het prijzengeld“Geen prijzen”, zei Giro-baas Mauro Vegni aan de RAI nadat de renners hadden gestaakt. Het peloton weigerde om de vlakke etappe van 258km te rijden en wilde een ingekorte versie door het regenweer. De organisatie van de Giro wijzigde met tegenzin het parcours, Vegni was woedend. Hij vond dat het peloton geen respect toonde voor de organisatie en weigerde na afloop om prijzengeld uit te reiken. De organisatie besliste om het geld te doneren aan een medisch centrum dat zich inzet in de strijd tegen het coronavirus.
23/10 20u15  Spektakel in Portugal: F1-bolide vliegt in brand, aanrijding Max Verstappen met collegaDe tweede oefensessie voor de GP van Portugal werd gekenmerkt door enkele incidenten. Zo vloog de F1-bolide van Pierre Gasly in brand terwijl het ook tot een aanrijding kwam tussen Max Verstappen en Lance Stroll.
23/10 19u15  UITSLAG ETAPPE 4 VUELTA. Bennett remonteert Philipsen op de valreep en pakt ritzegeJasper Philipsen heeft net naast een ritzege in de Vuelta gegrepen. In de laatste tweehonderd meter leek de Belg van UAE op weg naar winst in de massaspurt en pakte een voorsprong van enkele meters, maar op het laatste moment werd hij geremonteerd door de Ier Sam Bennett. Meteen de eerste ritzege voor Deceuninck-Quick Step in deze Vuelta. Philipsen werd tweede. Roglic blijft leider.
23/10 19u15  Scannen van huid en haar: wordt dit de beauty van de toekomst?De perfecte fond de teint vinden aan de hand van enkele selfies? Zeker zijn dat je geen verkeerde shampoos in je haar masseert met de hulp van een slimme tang? Volgens kenners wordt het in de nabije toekomst mogelijk dankzij revoluties in de beautywereld, die je cosmetische noden detecteren op basis van artificiële intelligentie.
23/10 18u15  Jury verklaart Roger Putseys schuldig aan doodslag, hij riskeert 15 jaar cel: “Hij zette zelf bewust aanval in op buurman Luc Dams”Roger Putseys (74) krijgt zijn vrijheid niet terug, maar is ook geen moordenaar. De jury op het Leuvense assisenproces verklaarde hem vrijdagnamiddag na zes uur beraad schuldig aan doodslag. Later vandaag krijgt hij te horen hoe lang hij naar de cel moet. De openbaar aanklager eist 15 jaar. “Hij stak Luc Dams zonder meer intentioneel neer, en met grote kracht.”
23/10 18u15  Het moment waarop Trump zijn tegenstander op glad ijs duwde: “Dit heeft Biden pijn gedaan”Het debat tussen Joe Biden en Donald Trump van afgelopen nacht verliep een pak hoffelijker dan het vorige, maar was daarom niet minder gevaarlijk. Donald Trump wist Joe Biden met één vraag te doen afwijken van zijn partijprogramma, en dat zou Biden wel eens stemmen kunnen kosten. “Onbegrijpelijk, zegt ook Amerika-kenner Bart Kerremans (KULeuven). “Dit zal Biden pijn doen op plekken waar het telt.”
23/10 18u15  UITSLAG ETAPPE 19 GIRO. Beresterke Campenaerts strandt op tweede plek in Giro, zege is voor onbekende Tsjech van CCCHardrijder Josef Cerny (Team CCC) heeft de grootste zege van zijn carrière geboekt in de serieus ingekorte 19de etappe van de Giro. De 27-jarige Tsjech kletste op iets meer dan 20 kilometer van de streep zijn medevluchters, waaronder de Belgen Sander Armée en Victor Campenaerts, uit het wiel. In het slot bleef hij nipt uit de greep van de achtervolgers. Campenaerts finishte tweede en strandde op 17 seconden van de ritzege. Dankzij Cerny heeft CCC eindelijk zijn eerste WorldTour-zege van het jaar beet.
23/10 17u15  Je kind op kamp sturen of samen naar een vakantiehuisje: wat mag wel en niet deze herfstvakantie?Om de curve van de coronacijfers die nu nog dramatisch blijft stijgen om te buigen, moeten we allemaal opnieuw een beetje vrijheid opgeven. Dit mogen de 11 miljoenen Belgen, die volgens premier Alexander De Croo samen één ploeg moeten vormen tegen het coronavirus, wel nog of net niet meer doen.
23/10 17u15  Roger Putseys (74) schuldig aan doodslag op zijn buurman: “Steekwonde was zonder meer intentioneel”Roger Putseys (74) is vrijdag schuldig bevonden aan doodslag op zijn buurman, de ex-paracommando Luc Dams (56). De verdediging ging voor de vrijspraak op basis van het befaamde artikel 71 (onweerstaanbare drang), maar daar ging de jury niet in mee.
23/10 17u15  Melania ‘rukt’ hand weg van Trump na debat en Twitter ontploft: “Stand by your man was geen hit in Sloveni딑Melania Trump houdt niet echt meer van haar echtgenoot Donald.’ Dat wordt al langer geopperd op sociale media en duikt telkens weer op wanneer er nieuw beeldmateriaal is dat het gerucht illustreert. Twitter ontplofte dus ook toen het tweede en laatste debat tussen Trump en uitdager Biden afgelopen was. Aandachtige kijkers zagen dat Melania - die voor het eerst in het openbaar verscheen na haar coronabesmetting - de hand van de president niet erg lang wilde vasthouden wanneer ze het podium verlieten. “Stand by your man was duidelijk geen hit in Slovenië”, merkte een twitteraar fijntjes op.
23/10 17u15  Europees Parlement veegt voorstel van tafel: veggieburger mag veggieburger blijven hetenHet Europees Parlement heeft vrijdag een voorstel verworpen om benamingen als “burger”, “steak” of “worst” te verbieden voor vegetarische producten. Veggieburgers of sojasteaks mogen dus op het menu blijven staan.
23/10 17u15  Al zeven maanden op de sukkel door corona: “Er zijn dagen dat ik nog altijd niet door de supermarkt raak”Het is misschien wel het grootste mysterie van het coronavirus: de grote groep mensen die na milde symptomen maar niet lijken te genezen. ‘Post-Covid’, dat is de naam van de eerste Vlaamse patiëntenvereniging. Maar veel ‘post’ is er voor de Leuvense oprichtster Ann Li (37) niet aan. Zij en haar partner hebben al zeven maanden lang last. Met de vereniging hoopt ze het beleid te overtuigen de problematiek officieel te erkennen. “Ik heb er een uurtje per dag aan gewerkt, want meer is te zwaar.”
23/10 16u15  Luik wil Defensie veldhospitaal laten opzetten. Legerleiding: “Welk hospitaal?”Nergens anders in ons land – en bij uitbreiding zelfs Europa – is de situatie omtrent het coronavirus zo alarmerend als in de provincie Luik. Als het aantal coronapatiënten nog verder stijgt, wil de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) desnoods het leger vragen om een veldhospitaal naast één van zijn overbelaste ziekenhuizen te installeren.
23/10 16u15  Onthoofding Franse leraar: 56 huiszoekingen, 27 mensen opgepakt na meldingen van online contentIn Frankrijk zijn 56 “huisbezoeken” uitgevoerd na de moord op een leraar vorige week, en er zijn 27 mensen opgepakt na meldingen van online content, zo heeft de Franse premier Jean Castex vrijdag bekendgemaakt na een defensieraad op het Elysée.
23/10 16u15  Luikse ziekenhuizen bomvol, terwijl patiënten blijven komen: “Het is nu al erger dan tijdens de eerste golf”De afdeling intensieve zorg van het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle ligt vol, terwijl de patiënten blijven komen. “Mijn angst is dat we straks moeten kiezen wie we redden en wie niet.”
23/10 16u15  Blake Lively trekt bijzondere ‘schoenen’ aan om haar stem uit te brengenDe Amerikaanse actrice Blake Lively en haar man Ryan Reynolds zijn hun stem gaan uitbrengen voor de komende presidentsverkiezingen. Daarvoor droeg de blondine speciaal schoeisel...
23/10 16u15  Vriend ontkent dat hij achter stuur zat in ongeval waarbij A.J. (25) overleed: “Ik was passagier”Drugs, alcohol en een nachtje feesten zorgen ervoor dat niet duidelijk is wie de dood van A.J. Breugelmans op zijn geweten heeft. Zat de twintiger zelf achter het stuur bij de fatale crash in Wallonië? Of probeert zijn kameraad er mee weg te komen?
23/10 16u15  Franse politie pakt man op die in Duitsland verdacht wordt van 160 seksuele misdrijvenIn het Franse Rumersheim-Le-Haut, niet ver van Straatsburg, is afgelopen vrijdag een 52-jarige Italiaan opgepakt die in Duitsland verdacht wordt van 160 verkrachtingen en andere seksuele misdrijven. Tegen de man liep een Europees aanhoudingsmandaat.
23/10 16u15  Net op het moment dat overleden ouders verenigd gingen worden, bleek asse van moeder gestolen op kerkhof: “Een geluk dat pa dit niet meer moest meemaken”Een dief verwijderde de gedenkplaat, stal de as van Raymonde en plaatste de natuursteen terug. Haar familie ontdekte de diefstal pas toen het columbarium open moest voor de bijzetting van haar overleden man. Een dagenlange zoektocht op de begraafplaats leidde tot de sierurne, die was weggeworpen in een struik. De assen zijn nog altijd spoorloos.
23/10 16u15  Basketbalclub en scouts in diepe rouw na plotse overlijden van Guy (19): “Fantastische gast die overal graag gezien was”Afgelopen donderdag moest Knokke-Heist plots afscheid nemen van Guy Delacourt (19), een jonge talentvolle basketbalspeler en graag geziene scoutsleider. Zijn onverwacht overlijden komt als een mokerslag aan bij zijn familie, vrienden en kennissen. “Guy was hier héél graag gezien. Het is onwezenlijk”, zegt Francis Robert, voorzitter van BC Knokke-Heist.
23/10 16u15  Stemhokje in ruimtestation ISS zodat astronaute kan stemmenNet zoals reeds 49,3 miljoen andere Amerikanen heeft astronaute Kate Rubins vervroegd haar stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen. Al verliep dit een tikkeltje anders, alhoewel, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld.
23/10 16u15  Groot-Brittannië sluit met Japan eerste grote vrijhandelsakkoord na brexitGroot-Brittannië en Japan hebben vrijdag in Tokio een vrijhandelsverdrag boven de doopvont gehouden. Het is de eerste keer sinds hun vertrek uit de Europese Unie dat de Britten een handelsdeal bereiken met een economische grootmacht. Japan hoopt intussen vurig dat Groot-Brittannië en de Europese Unie alsnog een overeenkomst bereiken en het Britse eiland een toegangspoort tot de Europese markt kan blijven.
23/10 16u15  Corona slaat weer brok sociaal leven weg: stadsbestuur schrapt in één keer meer dan 50 activiteitenDe coronacrisis blijft verder inhakken op het sociale leven in Halle. Het stadsbestuur besliste donderdagavond na een ultiem overleg met meer dan twintig betrokken verenigingen om de volledige November Wereldmaand te annuleren. Hiermee gaat meteen een pakket met meer dan vijftig activiteiten voor de bijl, waaronder ook de populaire apotheose Toernee Mondi’Alle.
23/10 15u15  Vandaag dan toch nog publiek in Lotto Arena voor European Open, ook andere sporten nemen maatregelenIn tegenstelling tot onder andere het voetbal mag de European Open tennis in de Antwerpse Lotto Arena vandaag toch nog toeschouwers ontvangen. “We starten vandaag al om 14u en het was te kort dag om dat nog te veranderen”, zei toernooi-organisator Dick Norman. “Dit weekend is echter geen volk meer toegelaten, maar we hopen toch nog 200 toeschouwers te mogen ontvangen.”In het volleybal waren de competitiewedstrijden al uitgesteld, in het basketbal mogen de eersteklasseclubs bij de competitiestart in november kiezen of ze hun duels zonder publiek spelen of uitstellen.
23/10 14u15  In Nederland neergestoken Belg vecht voor zijn levenIn het Nederlandse Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag een Belg neergestoken, zo heeft de politie vrijdagochtend gemeld. De 25-jarige man uit Diepenbeek vecht voor zijn leven.
23/10 14u15  Man bedreigt leerkracht van dochter met slijpschijf op school: “Ik wilde haar locker openmaken omdat de school weigerde”Een 49-jarige man uit Middelkerke riskeert een principiële geldboete omdat hij de leerkracht van zijn dochter heeft bedreigd met een slijpschijf. Zelf ontkent K.C. dat. “Ik had die slijpschijf enkel bij om haar locker open te maken omdat de school dit weigerde.”
23/10 14u15  Wie van de drie wint de Giro? Onze man schat de kansen in van de overgebleven favorietenNog drie etappes te gaan en het is helemaal niet duidelijk wie dit jaar de 103de Giro d’Italia zal winnen. De in het Limburgse Lanaken wonende Nederlander Wilco Kelderman (Team Sunweb) neemt weliswaar de roze trui over van een bewonderenswaardige João Almeida, maar met ritwinnaar/ploegmaat Jai Hindley op twaalf seconden en Ineos-renner Tao Geoghegan Hart op vijftien tellen is nog niets beslist. Wij wikken en wegen hun kansen, de Stelvio hield woord en zorgde voor spektakel.
23/10 14u15  Amerikaanse boycot weegt op groei HuaweiDe Chinese telecomgigant Huawei heeft in de eerste negen maanden van het jaar 9,9 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. De Amerikaanse boycot tegen het bedrijf weegt wel op de groei.
23/10 14u15  Vandaag dan toch nog publiek in Lotto Arena voor European Open, ook ander sporten nemen maatregelenIn tegenstelling tot onder andere het voetbal mag de European Open tennis in de Antwerpse Lotto Arena vandaag toch nog toeschouwers ontvangen. “We starten vandaag al om 14u en het was te kort dag om dat nog te veranderen”, zei toernooi-organisator Dick Norman. “Dit weekend is echter geen volk meer toegelaten, maar we hopen toch nog 200 toeschouwers te mogen ontvangen.”In het volleybal waren de competitiewedstrijden al uitgesteld, in het basketbal mogen de eersteklasseclubs bij de competitiestart in november kiezen of ze hun duels zonder publiek spelen of uitstellen.
23/10 13u15  Strijdende partijen Libië komen staakt-het-vuren overeenDe belangrijkste bij het conflict in Libië betrokken partijen hebben vrijdag een nationaal en permanent staakt-het-vuren ondertekend, na vijf dagen van besprekingen in Genève onder de auspiciën van de Verenigde Naties.
23/10 12u15  Alle provincies boven hoogste alarmdrempel, maar onderling wel grote verschillen: zo erg is het in jouw provincie gesteldHet coronavirus slaat in heel het land hard toe. In de provincie Luik verspreidt het virus zich als een op hol geslagen trein, elders zijn er vooral lokale uitbraken die uitdijen als een olievlek. Sinds vandaag bevindt ook de provincie Limburg zich in alarmniveau 4 van de coronabarometer, door een incidentie boven de 400. Een overzicht.
23/10 12u15  Niels Destadsbader verplaatst concertenreeksNiels Destadsbader kondigde slechts twee weken geleden een concertenreeks met 12 optredens aan in de Ghelamco Arena. Nu de coronamaatregelen verscherpt zijn, heeft de zanger besloten die te verplaatsen naar april 2021.
23/10 12u15  Bij Zara vind je nu ook lingerieZara heeft het aanbod kleding uitgebreid. Bij de Spaanse keten kun je voortaan ook terecht voor een nieuw lingeriesetje.
23/10 12u15  Papa van Remco Evenepoel slachtoffer van diefstal: “Schandalig, in wat voor een wereld leven wij?”De vader van Remco Evenepoel is slachtoffer geworden van een diefstal. Patrick Evenepoel is stukadoor maar toen hij donderdag aankwam op zijn werf in Lennik, bleek die te zijn leeggehaald.
23/10 12u15  Een frisse teint dankzij beautyproducten met … pompoenenPompoenen zijn niet enkel in de keuken geliefd, ook als bestanddeel in beautyproducten zijn ze blijkbaar populair. Van maskers met pompoenextract tot lippenstift met pompoenolie. Met deze producten doe je het seizoensproduct van het moment alle eer aan.
23/10 12u15  Sekteleider verdacht van kindermisbruik, verkrachting en mishandeling: “Mijn vriendin moest seks hebben met haar moeder en zusje”Het leek er woensdagochtend op dat de Duitse politie was binnengevallen bij Transformanten omdat ze een 25-jarige Nederlandse vrouw vasthielden in hun klooster in Goch, net over de Duitse grens. Nu wordt voorganger Robert B. ook verdacht van ‘ernstig seksueel misbruik’ van kinderen in tien zaken, plus de verkrachting van twee vrouwen en zware mishandeling van een (voormalig) aanhanger van de Orde ten laste gelegd.
23/10 11u15  KV Mechelen telt plots elf spelers met corona, match tegen Eupen wordt uitgesteldCorona Alarm bij KV Mechelen. Na de drie positieve gevallen eerder deze week (Togui, Peyre en testdoelman Wenssens) kreeg de club deze ochtend het nieuws dat er nog acht andere spelers positief hebben getest. Het zou gaan om Vranckx, Schoofs, Kaya, Voet, Shved, Bouzian en Boni. Ook Bushiri zou na zijn week in quarantaine opnieuw een positieve test hebben afgelegd. Door de nieuwe golf van besmettingen wordt de wedstrijd van KV Mechelen tegen Eupen van zaterdag uitgesteld.
23/10 11u15  Luikse ziekenhuizen bomvol, terwijl patiënten blijven komen: “Het is nu al erger dan tijdens de eerste golf’De afdeling intensieve zorg van het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle ligt vol, terwijl de patiënten blijven komen. “Mijn angst is dat we straks moeten kiezen wie we redden en wie niet.”
1 2 3


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

3x ONZE PUNTEN. Enkel flaterende Bolat gebuisd bij AA Gent27/10 00u15 - Het Nieuwsblad: De terugkeer van Jess Thorup, momenteel T1 van Racing Genk, naar de Ghelamco Arena is maandag in een 1-2 zege voor de Limburgers uitgedraaid. Gent kwam 1-0 voor, maar een veerkrachtig Genk boog de achterstand nog om.
1x Boze reacties op stampvolle trein vol scholieren in station Lichtervelde: “Dit was een geval van overmacht”26/10 10u15 - Het Nieuwsblad: Afgelopen weekend circuleerden op sociale media beelden van een tjokvolle trein in het station van Lichtervelde. De NMBS vraagt begrip voor de uitzonderlijke situatie. De drukte was het gevolg van een geblokkeerde trein.
1x Marc Coucke en Perrigo strijden om 1,9 miljard euro: werd Omega Pharma echt te duur verkocht? En dreigt Coucke die hele som te moeten ophoesten?26/10 18u15 - Het Nieuwsblad: Hebben Marc Coucke en medeaandeelhouder Waterland Omega Pharma veel te duur verkocht? En was daar fraude mee gemoeid? Dat is in een notendop de vraag die drie ‘arbiters’ – zakenadvocaten met naam en faam – de komende weken moeten beantwoorden. Voor Coucke staat er veel op het spel: Perrigo eist 1,9 miljard euro. En tegen de uitspraak van het arbitragecollege is geen beroep mogelijk.
1x Tristan en sterk twijfelende David hebben hun match beet in ‘Boer zkt vrouw’26/10 22u15 - Het Nieuwsblad: Boer zkt vrouw zette maandagavond een nieuwe stap richting ontknoping. De Limburgse koeienboer Tristan sprak eerder al zijn gevoelens uit voor Lucas, al werden die niet meteen beantwoord. Toch koos hij voluit voor de 22-jarige Nederlander. Die is bereid zich helemaal open te stellen voor de liefde “nu hij vrij spel heeft”. De twee mogen alvast op romantische trip naar een luxehotel dicht bij huis.
1x Opwinding over Jagger en sluwe allianties in ‘De slimste mens ter wereld’26/10 23u15 - Het Nieuwsblad: De winnaar van gisteravond:
0x ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Dit waren de leukste momenten uit aflevering 520/10 00u15 - Het Nieuwsblad: De nieuwste kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld is maandag het mooiste meisje van het land, Miss België Celine Van Ouytsel. Is het enkel een beauty of heeft ze ook de brains? Bekijk alle mooiste momenten van maandagavond hier in deze compilatievideo.
0x Spannender wordt het niet in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: verliezer ligt eruit met 1 seconde verschil20/10 00u15 - Het Nieuwsblad: Miss België Celine Van Ouytsel hield het slechts één uitzending vol, maar het scheelde geen haar of ze had Hans Vanaken buitenspel gezet. Spaanse steden startend met een S schakelden haar uit.
0x Na maandenlange isolatie keert vaste kracht van de Meilandjes terug naar het chateau20/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Nadège, de huishoudster van de familie Meiland, keert vanavond voor het eerst terug op het kasteel na een maandenlange isolatie door de coronamaatregelen. Het weerzien is hartelijk, maar Nadège komt niet zomaar langs.
0x “Bang afwachten wat het gaat geven”: hoe kunnen we de wolven beschermen na nieuwe fatale aanrijding?20/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Voor de tweede keer in tien dagen tijd is er een jonge wolf aangereden in Limburg. “Het gaat zo goed als zeker om één van de overgebleven welpen van August en Noëlla”, zegt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). “Leren de twee resterende niet snel bij, dan schieten er binnenkort geen meer over.” Wat kunnen wij doen om de dieren te beschermen?
0x “Brood, spelen en geld van UEFA: Zenit wordt een hele zware brok voor Club Brugge”20/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Nooit is een Belgische club onder zulke moeilijke omstandigheden aan een Champions League begonnen. Met de vrees voor een nog grotere coronagolf in het achterhoofd na de positieve testen van Mignolet, Krmencik en Kossounou wordt Zenit een heel zware brok voor Club Brugge. Maar er is geen ontkomen aan. Zelfs niet als ze zouden willen.

Statistieken

Artikels:
27124
Gelezen:
488
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven