zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
15/08 01u15  Liveblog corona | Nog geen besmettingen bij tweede testdag Terschelling Lees meer >
15/08 00u15  Badhoevedorp herdenkt Bas van Wijk met emotionele stille tocht Heel Badhoevedorp lijkt even stil te staan bij het overlijden van Bas van Wijk als vrijdagavond een stoet mensen door het dorp loopt om de zaterdag doodgeschoten oud-inwoner van het dorp tijdens een stille tocht te herdenken. Van Wijks vader loopt voorop, gevolgd door familieleden en vrienden. Van Wijk verliet enkele jaren geleden het dorp, toch willen de mensen in zijn oude woonplaats afscheid van hem nemen en dus vormen ze een erehaag voor de stoet.
15/08 00u15  Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 is 11,5 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet.
15/08 00u15  Video | Vooruitblik F1: 'Race wordt strategisch spel tussen topteams' Inhalen wordt lastig op het circuit in Spanje en daardoor moeten de tactici van de topteams aan de slag. Red Bull liet op Silverstone zien goed met de strategie om te kunnen gaan, maar wat gaat het antwoord zijn van Mercedes?
14/08 23u15  Bayern vernedert Barcelona met 8-2 in kwartfinales Champions League Bayern München heeft vrijdagavond op indrukwekkende wijze de halve finales van de Champions League bereikt. De Duitse ploeg was in Lissabon met liefst 8-2 te sterk voor FC Barcelona.
14/08 22u15  Badhoevedorp herdenkt doodgeschoten Bas van Wijk met emotionele stille tocht Heel Badhoevedorp lijkt even stil te staan bij het overlijden van Bas van Wijk als vrijdagavond een stoet mensen door het dorp loopt om de zaterdag doodgeschoten oud-inwoner van het dorp tijdens een stille tocht te herdenken. Van Wijks vader loopt voorop, gevolgd door familieleden en vrienden. Van Wijk verliet enkele jaren geleden het dorp, toch willen de mensen in zijn oude woonplaats afscheid van hem nemen en dus vormen ze een erehaag voor de stoet.
14/08 22u15  Liveblog CL | Bayern vernedert Barcelona in spectaculaire kwartfinale Lees meer >
14/08 22u15  Deze landen kregen afgelopen week een aangescherpt (oranje) reisadvies Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen week voor verschillende landen het reisadvies aangescherpt naar code oranje, dat staat voor 'alleen noodzakelijke reizen'. NU.nl zet deze aanpassingen op een rij.
14/08 21u15  Video | Wit-Russische agenten laten schilden zakken en worden geknuffeld Antiregeringsdemonstranten omhelzen Wit-Russische agenten nadat zij hun schilden lieten zakken. Dat gebeurde vrijdag bij het massale protest bij het parlementsgebouw in de hoofdstad Minsk.
14/08 21u15  EU wil sancties tegen Wit-Russen verantwoordelijk voor schijnverkiezing De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten willen sancties opleggen aan de Wit-Russische functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de schijnverkiezing en het geweld dat daarop volgde tegen demonstranten, zo hebben ze vrijdag tijdens een ingelaste vergadering besloten.
14/08 21u15  Aruba dicht bij financieel noodpakket, Curaçao 'zet stappen' Aruba is dicht bij en Curaçao heeft goede stappen gezet om in aanmerking te komen voor een financieel noodpakket van het kabinet. Sint-Maarten heeft wederom laten zien niet aan de vanuit Nederland gestelde voorwaarden te voldoen. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vrijdag in een Kamerbrief na afloop van de ministerraad.
14/08 21u15  Verkiezingsupdate: 'Pitbull' Kamala Harris kon meteen aan de slag Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Kamala Harris, Joe Bidens gewezen rivaal en nu running mate, staat weer even vol in de schijnwerpers.
14/08 21u15  Liveblog corona | Ook mondkapjes op Hilversumse middelbare school Lees meer >
14/08 20u15  Verkiezingsupdate: 'Vechthond' Kamala Harris kon meteen aan de slag Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Kamala Harris, Joe Bidens gewezen rivaal en nu running mate, staat weer even vol in de schijnwerpers.
14/08 18u15  Verdachte in zaak rond dood Bas van Wijk bekent op hem te hebben geschoten Een van de vier verdachten in de zaak rond de dood van Bas van Wijk heeft bekend op hem te hebben geschoten. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 18u15  Relschoppende jongeren in Den Haag voorlopig niet welkom in SchilderswijkDe jongeren die in de nacht van donderdag op vrijdag vanwege aanhoudende onrust zijn aangehouden in de Schilderswijk in Den Haag, mogen daar de komende negentig dagen niet meer komen, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De jongeren hebben een gedragsaanwijzing ontvangen die hen verbiedt zich op straat te begeven.
14/08 18u15  'Ridouan T. werd van informatie voorzien door corrupte marechaussee'Ridouan T. werd van informatie voorzien door een corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. Dat schrijf NRC vrijdag op basis van het onderzoek naar de marechaussee die eerder dit jaar is veroordeeld voor het schenden van haar ambtsgeheim.
14/08 17u15  Rutte blijft tegen loonstijging zorg maar wacht Kameruitspraak afHet tumult en de verontwaardigde reacties na de stemming over de verhoging van de salarissen in de zorg eerder deze week heeft premier Mark Rutte niet anders doen denken over een hogere beloning voor de zorgmedewerkers. 'Er zijn al aanzienlijke loonstijgingen geweest. Het is niet zo dat er niets gebeurt', zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad. Tegelijkertijd zet de minister-president de hakken niet in het zand. 'Laten we eerst kijken wat de Tweede Kamer vindt.'
14/08 17u15  Zomernieuws-update: Economie slinkt | Wiegman weg bij OranjevrouwenVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
14/08 17u15  Brussel neemt vaccindeal van Nederland, Frankrijk en Duitsland overDe deal die de vaccinalliantie van Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië maakte met AstraZeneca, voor de levering van 300 tot 400 miljoen potentiële vaccins, is overgenomen door de Europese Commissie (EC). Dat betekent minder financiële lasten voor het kabinet. Of ook een kleiner deel van de vaccins uiteindelijk naar Nederland gaat, is nog de vraag.
14/08 17u15  Podcast | 'Winst Verstappen in Spanje hangt volledig af van tactiek Red Bull'De tactici van Red Bull Racing moeten aan de bak in Spanje om Max Verstappen aan een nieuwe overwinning te helpen. Hoe afhankelijk is de Nederlander van een andere strategie ten opzichte van Mercedes?
14/08 16u15  Toch geen goud in beslag genomen bij Limburgs recyclingbedrijfDe honderden kilo's metaal die in juli bij een metaalrecyclingbedrijf in het Limburgse Venlo in beslag werden genomen, blijken toch geen goud te zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag aan NU.nl na berichtgeving van 1Limburg.
14/08 16u15  Middelbare school in Assen voert na vakantie twee weken mondkapjesplicht inOp het Vincent van Gogh College in Assen (locatie Lariks) wordt voor twee weken een mondkapjesplicht ingevoerd voor leerlingen vanaf de vierde klas. Dat bevestigt de school aan NU.nl na berichtgeving van RTV Drenthe.
14/08 16u15  CoronaMelder-app vanaf 17 augustus in hele provincie Overijssel te testenDe CoronaMelder-app is vanaf 17 augustus in de hele provincie Overijssel te testen, meldt een woordvoerder namens de twee GGD's uit de provincie vrijdag aan NU.nl. Ook in Drenthe kunnen inwoners, vakantiegangers en mensen die in de provincie werken bij de GGD aankloppen voor een coronatest als zij via de app een waarschuwing ontvangen.
14/08 16u15  Liveblog corona | Rutte: Krimp economie is catastrofaalLees meer >
14/08 15u15  Goed nieuws: 'Zingende' bultruggen | Naam pandababy bekendGoed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
14/08 15u15  Camping Appelhof op Terschelling sluit voortijdig vanwege besmettingenJongerencamping Appelhof op het Waddeneiland Terschelling sluit zondag de deuren, meldt de Veiligheidsregio Fryslân vrijdag. Meerdere bezoekers van de camping bleken deze week besmet te zijn met het coronavirus.
14/08 15u15  Liveblog corona | Spanje sluit nachtclubs vanwege toename besmettingenLees meer >
14/08 14u15  Europese Commissie neemt vaccindeal van Nederland, Frankrijk en Duitsland overDe deal die de vaccinalliantie van Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië maakte met AstraZeneca, voor de levering van 300 tot 400 miljoen potentiële vaccins, is overgenomen door de Europese Commissie (EC). Dat betekent minder financiële lasten voor het kabinet. Of ook een kleiner deel van de vaccins uiteindelijk naar Nederland gaat, is nog de vraag.
14/08 14u15  Succescoach Wiegman verruilt Oranjevrouwen na Spelen voor Engelse vrouwenSarina Wiegman gaat na de Olympische Spelen van 2021 aan de slag als bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen. Daarmee komt er een einde aan haar succesvolle dienstverband als bondscoach van de Oranjevrouwen.
14/08 14u15  Jongerencamping Appelhof op Terschelling sluit voortijdig de deurenJongerencamping Appelhof op het Waddeneiland Terschelling sluit zondag de deuren. Dat meldt de Veiligheidsregio Fryslân. Meerdere bezoekers van de camping bleken deze week besmet te zijn met het coronavirus.
14/08 14u15  CPB wil dat kabinet loonsteun afbouwt en focust op omscholingHet kabinet ondersteunt bedrijven nu nog bij de doorbetaling van salarissen, maar zou er goed aan doen deze steun af te bouwen. In plaats daarvan moet het kabinet mensen stimuleren zich te laten omscholen, stelt het Centraal Planbureau (CPB) vrijdag.
14/08 14u15  Video | Gestrand schip bij Mauritius leeggepompt, koraal nog bedreigdBijna alle brandstof uit een gestrand schip bij Mauritius is weggepompt, laat het bedrijf Nagashiki Shipping woensdag weten. Het schip van het Japanse bedrijf strandde op 25 juli op een rif, vlak voor de kust van Mauritius.
14/08 14u15  Tot nu toe 5,7 miljoen euro via Giro555 gedoneerd voor slachtoffers BeiroetTot vrijdag 13.00 uur is via Giro555 5,7 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De Nationale Actiedag van de Samenwerkende Hulporganisaties wordt vanwege de coronamaatregelen grotendeels online gehouden.
14/08 13u15  Opgepakte betogers Wit-Rusland zeggen te zijn mishandeld in gevangenisDe Wit-Russische autoriteiten hebben vrijdag zo'n duizend opgepakte betogers vrijgelaten in een poging om de woede onder de bevolking iets tot bedaren te brengen. In interviews zeggen de vrijgelaten betogers tijdens hun gevangenschap zwaar mishandeld te zijn en beschrijven ze hoe ze zijn behandeld.
14/08 13u15  Video | Gestrand olieschip bij Mauritius leeggepompt, koraal nog bedreigdBijna alle brandstof uit een gestrand schip bij Mauritius is weggepompt, laat het bedrijf Nagashiki Shipping woensdag weten. Het schip van het Japanse bedrijf strandde op 25 juli op een rif, vlak voor de kust van Mauritius.
14/08 13u15  Weekendweerbericht: Zon en warme temperaturen, maar ook regen en onweerDe gemiddelde temperatuur ligt dit weekend lager dan de afgelopen week. Aan zee duikt de gemiddelde temperatuur beneden de 25 graden, landinwaarts kan het lokaal toch nog zo'n 27 graden worden.
14/08 12u15  Pandababy Ouwehands Dierenpark vernoemd naar Vincent van GoghDe reuzenpanda die begin mei werd geboren in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen is definitief vernoemd naar de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. De panda heeft de naam Fan Xing gekregen. Het is een genderneutrale naam, omdat het geslacht van het jong nog niet duidelijk is.
14/08 12u15  Meer dan twintig personen verhoord wegens ongeregeldheden in Den HaagMeer dan twintig personen die in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk zijn aangehouden, zitten nog vast en worden vrijdagochtend verhoord.
14/08 11u15  Meer dan twintig personen verhoord wegens ongeregeldheden in SchilderswijkMeer dan twintig personen die in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk zijn aangehouden, zitten nog vast en worden vrijdagochtend verhoord.
14/08 11u15  'Weerfenomeen La Niña keert terug in de komende maanden'Amerikaanse meteorologen voorspellen dat er 60 procent kans is dat het weersverschijnsel La Niña in de komende maanden terugkeert, melden Amerikaanse wetenschappers in de maandelijkse rapportage van het National Weather Service's Climate Prediction Center (CPC). Bij een La Niña daalt rond de evenaar in het oostelijk deel van de Grote Oceaan de temperatuur van het zeewater.
14/08 11u15  'GGD Rotterdam waarschuwde ministerie voor problemen contactonderzoek'Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) werd op 23 juli al door GGD Rotterdam-Rijnmond gewaarschuwd voor problemen met het bron- en contactonderzoek. Daar is niet op gehandeld, schrijft NRC vrijdag op basis van een memo. Vanwege capaciteitsproblemen moesten de GGD's in Rotterdam en Amsterdam het onderzoek vorige week afschalen.
14/08 10u15  Nederlandse economie krimpt met een ongekende 8,5 procentDe Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent gekrompen vergeleken met het kwartaal ervoor, toen ook al sprake was van een teruggang. 'Een dergelijke krimp is niet eerder gemeten', meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
14/08 10u15  Video | Vrijgelaten Wit-Russische gevangenen tonen gevolgen mishandelingWit-Rusland is vrijdag begonnen met het vrijlaten van duizenden gevangenen. Ze zaten naar eigen zeggen op elkaar gepropt in cellen en zouden zijn mishandeld.
14/08 09u15  Nederland gaat reisadvies voor Verenigd Koninkrijk aanscherpen naar oranjeNederland scherpt het advies voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk aan, omdat de Britse regering een quarantaineplicht heeft ingesteld voor Nederlandse reizigers. Dat vertelt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in gesprek met NU.nl.
14/08 09u15  Video | Apocalyptische beelden door enorme bosbrand in CaliforniëHet zuiden van de Amerikaanse staat Californië wordt geteisterd door een enorme bosbrand. 'Lake Fire' zorgt sinds woensdag voor apocalyptische beelden.
14/08 09u15  Liveblog corona | Franse regering: Parijs is opnieuw een rode zoneLees meer >
14/08 08u15  Tientallen historische gebouwen in Beiroet dreigen in te stortenZo'n zestig historische gebouwen in Beiroet zijn door de explosie van vorige week dinsdag dusdanig beschadigd dat ze dreigen in te storten. Daarvoor waarschuwen het Libanese ministerie van Cultuur en de VN-organisatie UNESCO, die meldt dat daarnaast nog 580 andere historische gebouwen getroffen zijn.
14/08 08u15  Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet van start, 5 miljoen euro gedoneerdDe Nationale Actiedag van Giro555, waarmee geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet, is vrijdagochtend van start gegaan. De actiedag heeft vanwege de coronamaatregelen een ander karakter dan landelijke inzamelacties in het verleden en zal grotendeels online plaatsvinden. Voor aanvang van de dag was ruim 5 miljoen euro gedoneerd.
14/08 08u15  Liveblog corona | Parijs opnieuw rode zoneLees meer >
14/08 07u15  Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet van start gegaanDe Nationale Actiedag voor Giro555, waarmee geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet, is vrijdagochtend van start gegaan. De actiedag heeft vanwege de coronamaatregelen een ander karakter dan landelijke inzamelacties in het verleden en zal grotendeels online plaatsvinden.
14/08 07u15  Wit-Rusland laat duizenden gearresteerde demonstranten vrijDe autoriteiten in Wit-Rusland zijn begonnen met het vrijlaten van duizenden demonstranten die sinds de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd. Hiermee hopen de autoriteiten een einde te maken aan de dagenlange protesten.
14/08 07u15  Noodbevel in Den Haag wegens aanhoudende onrust, twintig aanhoudingenDe gemeente Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodbevel afgekondigd voor enkele straten in de Schilderswijk, wegens aanhoudende onrust in de buurt. Net als een dag eerder gooiden jongeren met eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten. De politie zegt twintig personen te hebben aangehouden.
14/08 07u15  VVD'er Mulder verlaat Tweede Kamer, voorgedragen als wethouder Den HaagVVD'er Anne Mulder verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Den Haag, meldt de VVD Den Haag donderdag.
14/08 06u15  Podcast | 'Europa kan fraude en geweld in Wit-Rusland niet meer negeren'Vrijdag komen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten bij elkaar om praten over of er sancties moeten komen voor Wit-Rusland. Dit naar aanleiding van de omstreden schijnverkiezingen en het geweld op demonstranten. Hoe sterk is de roep om sancties van de Europese Unie? Ik vroeg het aan Han ten Broeke, directeur politieke zaken van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.
14/08 06u15  Weerbericht: Warmte neemt iets af, kans op onweerMet temperaturen tussen de 25 tot 29 graden is het vrijdag nog steeds een zomerse dag, maar wel minder warm dan de afgelopen week. Gedurende de dag wisselen zon en bewolking elkaar af en er is kans op onweer.
14/08 05u15  Noodbevel in Den Haag wegens aanhoudende onrust, 20 aanhoudingenDe gemeente Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodbevel afgekondigd voor enkele straten in de Schilderswijk, wegens aanhoudende onrust in de buurt. Net zoals een dag eerder gooien jongeren met eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten. De politie zegt twintig personen te hebben aangehouden.
14/08 04u15  VVD’er Mulder verlaat Tweede Kamer, voorgedragen als wethouder Den HaagVVD'er Anne Mulder verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Den Haag, meldt de VVD Den Haag donderdag.
14/08 01u15  Noodbevel in Den Haag wegens aanhoudende onrust in SchilderswijkDe gemeente Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een noodbevel afgekondigd voor enkele straten in de Schilderswijk, wegens aanhoudende onrust in de buurt. Net zoals een dag eerder gooien jongeren met eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar politieagenten. De politie meldt aan NU.nl dat er al enkele personen zijn aangehouden, maar het is nog onduidelijk hoeveel.
14/08 01u15  Liveblog corona | Eén besmetting bevestigd bij coronatestdag TerschellingLees meer >
14/08 00u15  Verenigd Koninkrijk voert quarantaineplicht in voor reizigers vanuit NederlandReizigers vanuit Nederland moeten vanaf zaterdag bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk twee weken in zelfquarantaine. Dat heeft de Britse minister van Transport Grant Shapps donderdagavond bekendgemaakt.
13/08 23u15  RB Leipzig stoot Atlético uit Champions League en treft PSG in halve finalesRB Leipzig heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Duitsers waren in het Estádio José Alvalade in Lissabon door een laat doelpunt met 2-1 te sterk voor Atlético Madrid.
13/08 23u15  VVD’er Mulder vertrekt uit Tweede Kamer, voorgedragen als wethouder Den HaagVVD'er Anne Mulder verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van Den Haag, meldt de VVD Den Haag donderdag.
13/08 22u15  Het belangrijkste coronanieuws van vandaagLees meer >
13/08 22u15  Liveblog CL | Olmo kopt Leipzig op voorsprong tegen Atlético in kwartfinaleLees meer >
13/08 21u15  67 coronatests afgenomen op Schiphol op eerste dag met teststraatIn de teststraat die donderdag op Schiphol in gebruik is genomen, heeft de GGD op de eerste dag 67 coronatests afgenomen. Dat meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland aan NU.nl.
13/08 21u15  Liveblog hitte | Regen- en onweersbuien trekken over het landLees meer >
13/08 21u15  Liveblog CL | Atlético Madrid en RB Leipzig begonnen aan kwartfinaleLees meer >
13/08 20u15  Verwarde man (23) overleden nadat politie hem neerschoot in AmsterdamEen 23-jarige man is donderdag overleden nadat de politie hem neerschoot in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. De man van Duitse komaf bedreigde zichzelf en agenten met een mes, waardoor agenten zich genoodzaakt voelden te schieten, meldt de politie.
13/08 19u15  Kosmische stofwolk veroorzaakte plotselinge dimmen van ster BetelgeuzeHet plotselinge en onverwachte dimmen van de ster Betelgeuze begin dit jaar, werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een immense kosmische stofwolk, die voor de rode superreus schoof. Dat blijkt uit waarnemingen van de ruimtetelescoop Hubble, melden ruimtevaartorganisaties NASA en ESA donderdag.
13/08 19u15  Liveblog hitte | Eerste onweersbuien trekken Noord-Brabant binnenLees meer >
13/08 18u15  Video | Kamala Harris: eerst rivaal van Biden, nu zij aan zijHaar eigen ambitie om president van de Verenigde Staten te worden moest begin dit jaar in de ijskast, maar nu maakt ze kans de op een na belangrijkste persoon van het land te worden: Kamala Harris.
13/08 18u15  Thijs H. in hoger beroep tegen celstraf van achttien jaarThijs H. gaat in hoger beroep tegen de achttien jaar cel en tbs die hij onlangs van de rechtbank in Limburg opgelegd heeft gekregen voor het doodsteken van drie wandelaars, zo meldt advocaat Serge Weening donderdag namens zijn cliënt.
13/08 18u15  Israël en Verenigde Arabische Emiraten sluiten historisch akkoordDe Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Israël hebben donderdag een historisch akkoord bereikt, dat moet leiden tot het volledig aanhalen van de diplomatieke banden. Dat maakte de Amerikaanse president Donald Trump, die hielp bij het bemiddelen, donderdag bekend.
13/08 18u15  Podcast | 'Verkrachtingswet zou alle slachtoffers moeten erkennen'De lat voor strafbaarheid bij onvrijwillige seks ligt soms te hoog vindt minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Daarom deed hij een voorstel om alle seks tegen de wil strafbaar te maken. Hij stelt voor om 'seks tegen de wil' op te nemen als apart misdrijf, maar doe je dan genoeg recht aan de slachtoffers?
13/08 18u15  Een van vijf verdachten in zaak rond dood Bas van Wijk weer vrijgelatenEen van de vijf personen die woensdag werden opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige Bas van Wijk in Amsterdam is donderdag vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam.
13/08 18u15  Zomernieuws-update: Coalitie verdedigt actie | Warmste week ooit gemetenVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
13/08 17u15  'Nederland krijgt te maken met ongekende economische krimp'De Europese economie kromp in het tweede kwartaal met 11,9 procent en ook in de lidstaten was er sprake van sterke teruggang. Vrijdag worden de cijfers over de Nederlandse economie in die periode gepubliceerd. Dan wordt duidelijk in welke mate het binnenlands product (bbp) gekrompen is.
13/08 17u15  Goed nieuws: Irma Sluis geëerd | Brandweer redt tien hondjes van vuurdoodGoed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
13/08 16u15  Coalitie verdedigt stemmingsdebacle, Arib noemt actie 'slecht voor aanzien'Hoewel coalitiepartijen erkennen dat de politiek woensdag een slechte beurt heeft gemaakt toen zij wegliepen bij de stemmingen, verdedigen ze de actie. D66 en ChristenUnie wijzen naar de coronaregels van de Tweede Kamer en willen opheldering van Kamervoorzitter Khadija Arib. Arib laakt het optreden van de vier partijen. 'Wat gisteravond is gebeurd, is niet goed voor het aanzien van de Kamer.'
13/08 16u15  Grieks leger in staat van paraatheid wegens spanningen met TurkijeGriekenland heeft zijn eigen leger in staat van paraatheid gebracht vanwege oplopende spanningen met Turkije. De beide landen liggen in de clinch vanwege Turkse projecten in het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee, waarmee Ankara op de zeebodem naar olie en gas zoekt.
13/08 16u15  Stelling | 'Drillrapclips zouden verboden moeten worden'Steeds vaker wordt het muziekgenre drillrap in verband gebracht met gewelddadige misdrijven, zoals de dodelijke steekpartij in Scheveningen afgelopen maandag. Voor hiphopplatform 101Barz was dat reden om enkele video's van grote drillrapartiesten te verwijderen van hun kanalen. Wij zijn benieuwd hoe jij tegen drillrap aankijkt.
13/08 15u15  Griekenland stoomt leger klaar na oplopende spanningen met TurkijeGriekenland heeft zijn eigen leger in staat van paraatheid gebracht vanwege oplopende spanningen met Turkije. De beide landen liggen in de clinch vanwege Turkse projecten in het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee, waarmee Ankara op de zeebodem naar olie en gas zoekt.
13/08 14u15  Duindorp uren zonder water doordat relschoppers brandkranen opendraaidenInwoners van de Haagse wijk Duindorp kregen donderdagochtend weinig tot geen water uit de kraan. Volgens waterbedrijf Dunea komt dit door het 'illegaal openzetten van brandkranen'. De problemen waren rond 13.00 uur verholpen.
13/08 13u15  KNMI meet warmste week ooit: gemiddeld 33,1 gradenHet KNMI heeft de warmste week gemeten sinds het begin van de weermetingen in 1901. In De Bilt was het de afgelopen zeven dagen gemiddeld 33,1 graden.
13/08 13u15  Duindorp urenlang zonder water nadat relschoppers brandkranen opendraaidenInwoners van de Haagse wijk Duindorp kregen donderdagochtend weinig tot geen water uit de kraan. Volgens waterbedrijf Dunea komt dit door het 'illegaal openzetten van brandkranen'. De problemen waren rond 13.00 uur verholpen.
13/08 12u15  Video | Waarom hete dagen in Nederland vaak zo klam aanvoelenWe hebben een aantal behoorlijke hete dagen erop zitten, maar op sommige dagen leek het wel 10 graden warmer te zijn dan het daadwerkelijk was. Hoe komt dat?
13/08 12u15  Duindorp zit zonder water doordat relschoppers brandkranen opendraaidenInwoners van de Haagse wijk Duindorp krijgen donderdagochtend weinig tot geen water uit de kraan. Volgens waterbedrijf Dunea komt dit door het 'illegaal openzetten van brandkranen'.
13/08 12u15  Baan kwijt door coronacrisis? In deze sectoren is nog volop werkVeel mensen zijn door de uitbraak van COVID-19 hun baan kwijtgeraakt. Maar in sommige sectoren staan werkgevers juist te springen om personeel, bijvoorbeeld om monteurs, leerkrachten, accountants en hoveniers. Dat meldt UWV donderdag.
13/08 12u15  Liveblog corona | Acht besmettingen onder gasten jongerencamping AppelhofLees meer >
13/08 10u15  Afgelopen decennium is de warmste periode ooit gemetenHet afgelopen decennium is de allerwarmste periode die ooit is gemeten, stellen klimaatonderzoekers. De gemiddelde temperatuur op aarde zou in de laatste tien jaar met 0,4 graden zijn gestegen. Het afgelopen jaar is daarnaast een van de warmste jaren die ooit is gemeten, concludeert een groep van 528 klimaatonderzoekers uit 61 landen.
13/08 10u15  Waarom hydroxychloroquine geen kansrijk middel tegen COVID-19 meer isEen van de eerste middelen die grootschalig werden getest vanwege hun mogelijke werking tegen COVID-19, was het reumamiddel hydroxychloroquine. Inmiddels is duidelijk dat het niet werkt bij in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten.
13/08 09u15  Video | ME voert charges uit tegen grote groep jongeren in Den HaagDe Mobiele Eenheid (ME) van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt, omdat een groep van 100 tot 150 jongeren onrust veroorzaakte in de Haagse Schilderswijk. Er zijn in totaal vier personen aangehouden, bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15.
13/08 09u15  Hypotheekrentes al enkele maanden stabiel na grillige start van het jaarWaar de hypotheekrentes in het begin van dit jaar nog flink op en neer schommelden, zijn ze de afgelopen maanden in een rustiger vaarwater gekomen. Dat merken ABN AMRO, Rabobank en vergelijkingssite Rente.nl. Onder meer het lagere aantal hypotheekaanbieders zorgt voor de stabiele percentages.
13/08 08u15  Meisje (15) overleden bij steekincident Rotterdam, 16-jarig meisje aangehoudenBij een steekincident in een woning in de Rotterdamse wijk Spangen is woensdagavond een vijftienjarig meisje uit Rotterdam om het leven gekomen. De politie heeft een zestienjarig meisje als verdachte aangehouden.
13/08 07u15  Grote groep jongeren veroorzaakt onrust in Den Haag, vier aanhoudingenDe mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Haagse Schilderswijk omdat een groep van ruim 100 tot 150 jongeren onrust veroorzaakte op straat, bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Er zijn in totaal vier personen aangehouden.
13/08 07u15  Politie pakt vijf verdachten op in onderzoek naar doodschieten Bas van WijkDe politie heeft woensdag vijf mensen aangehouden die in verband worden gebracht met de dood van de 24-jarige Bas van Wijk in Amsterdam. Hij kwam op 8 augustus op klaarlichte dag om het leven op een strand bij park De Oeverlanden toen hij volgens omstanders ingreep bij de diefstal van een horloge.
13/08 07u15  Podcast | Nog een dag hitte: 'Fiets wat tijdens je pauze voor verkoeling'Vrijdag lijkt er eindelijk wat verkoeling te komen, maar voor het zover is, zal je nog te maken krijgen met tropische temperaturen. Hoe kom je door die laatste hete dag heen? Wordt je lichaam bijvoorbeeld koeler door thee te drinken? Kan je blijven sporten? En helpt een ventilator? We vragen het aan thermofysioloog Koen Levels van de KNRB en NOC*NSF.
13/08 07u15  Aantal gedetineerden steeg in 2019 opnieuw: bijna tienduizend gevangenenHet aantal gedetineerden is in 2019 voor het derde jaar op rij gestegen, blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Op 30 september 2019 waren er bijna tienduizend gedetineerden, vierhonderd meer dan in 2018. In vergelijking met 2016 zaten er in 2019 ruim elfhonderd meer mensen in de gevangenis.
13/08 07u15  Geen stemming over beloning zorgmedewerkers doordat coalitie wegblijftAan het einde van het coronadebat van woensdag in de Tweede Kamer waren er nog te weinig Kamerleden aanwezig om een stemming te kunnen houden over een betere beloning van zorgmedewerkers. Volgens leden van de oppositie zijn de coalitiepartijen 'weggerend' om de stemming tegen te houden, maar de coalitie spreekt dit tegen.
13/08 07u15  Liveblog corona | India meldt miljoen besmettingen in laatste twintig dagenLees meer >
13/08 06u15  Podcast | 'Beetje inspanning kan best goed werken tegen de warmte'Vrijdag lijkt er eindelijk wat verkoeling te komen. Maar voor het zover is zal je nog te maken krijgen met tropische temperaturen. Daarom leek het ons een goed idee om je nog even deze laatste bloedhete dag door te helpen. Want wordt je lichaam koeler door thee te drinken, kan je blijven sporten en helpt een ventilator? We vragen het aan thermofysioloog Koen Levels van KNRB en NOC*NSF.
13/08 06u15  Weerbericht: Zon en bewolking wisselen elkaar af, nog steeds tropisch warmOverdag wordt wederom een tropisch warme dag met temperaturen tussen de 29 en 33 graden. Wel zullen er steeds meer wolken voorkomen en wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af.
13/08 03u15  Liveblog corona | Aanzienlijk minder nieuwe besmettingen in AustraliëLees meer >
13/08 02u15  Opnieuw stijging in aantal gedetineerden in 2019, bijna 10.000 gevangenenIn 2019 was het aantal gedetineerden voor het derde jaar op rij gestegen, blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Op 30 september 2019 waren er bijna 10.000 gedetineerden, 400 meer dan in 2018. In vergelijking tot 2016 zaten er in 2019 ruim 1.100 meer mensen in de gevangenis.
13/08 02u15  Grote groep jongeren zorgt voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uitDe mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat een grote groep jongeren de straat op zijn gegaan en onrust veroorzaken. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Volgens Regio15 zijn er ruim 100 tot 150 jongeren op straat.
13/08 01u15  'Ruim 100 jongeren zorgen voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uit'De mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat ruim 100 tot 150 jongeren de straat op zijn gegaan en onrust veroorzaken. Dat meldt Regio15.
13/08 00u15  Geen stemming over beloning zorgmedewerkers door wegblijven coalitieAan het einde van het coronadebat woensdag in de Tweede Kamer waren er te weinig Kamerleden nog aanwezig om een stemming te kunnen houden over het beter belonen van zorgmedewerkers. Volgens leden van de oppositie zijn de coalitiepartijen 'weggerend' om de stemming tegen te houden, maar de coalitie spreekt dit tegen.
12/08 23u15  Politie pakt vijf verdachten op in onderzoek doodschieten Bas van WijkDe politie heeft woensdag vijf mensen aangehouden die in verband worden gebracht met de dood van de 24-jarige Bas van Wijk in het Amsterdamse park De Overlanden. De man kwam op 8 augustus op klaarlichte dag om het leven op een strand bij park De Oeverlanden toen hij volgens omstanders ingreep bij de diefstal van een horloge.
12/08 23u15  PSG knokt zich dankzij late goals langs Atalanta en staat in halve finales CLParis Saint-Germain heeft woensdag dankzij twee treffers vlak voor tijd de halve eindstrijd van de Champions League bereikt. De ploeg stond in de negentigste minuut nog met 1-0 achter tegen Atalanta, maar wist die achterstand alsnog om te draaien: 1-2.
12/08 23u15  Meisje overleden bij steekincident Rotterdam, zestienjarig meisje aangehoudenBij een steekincident in een woning in de Rotterdamse wijk Spangen is woensdagavond een meisje om het leven gekomen. Haar identiteit is nog niet bekend. De politie heeft een zestienjarig meisje als verdachte aangehouden.
12/08 22u15  Video | Waarom het gevaarlijk is om met aflandige wind te drijven op zeeNiet alleen een mui, maar ook iets gangbaars als aflandige wind is gevaarlijk op zee. Wat gebeurt er als je met iets opblaasbaars op zee drijft en je niet terug kan zwemmen? En op welke manier grijpt de reddingsbrigade in? NU.nl zoekt het voor je uit.
12/08 22u15  Liveblog corona | Het belangrijkste coronanieuws van vandaagLees meer >
12/08 22u15  Kaart | Ook Noorwegen wordt 'oranje': bekijk hier alle Europese reisadviezenNederlanders kunnen sinds 15 juni weer op vakantie naar meerdere Europese landen. De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn echter niet voor elk land hetzelfde en worden regelmatig aangepast. Bekijk onderstaande kaart voor het actuele reisadvies per land. Door op een land te klikken, lees je welke coronamaatregelen daar gelden.
12/08 22u15  Is het nou coronaproof of niet? Zes vragen over ventilatie in gebouwenEind juli paste het RIVM de adviezen over ventilatie in gebouwen, zoals verpleeghuizen en scholen, aan. Toch is nog niet iedereen gerust op hoe 'coronaproof' hun gebouw is. Een uitbraak in Maassluis droeg daar niet bepaald aan bij. De stand van zaken uitgelegd in zes vragen en antwoorden.
12/08 22u15  Liveblog CL | Atalanta na rust op voorsprong in kwartfinale tegen PSGLees meer >
12/08 21u15  'Al in mei twijfel bij GGD over capaciteit bron- en contactonderzoek'Al in de maand mei waren er binnen de GGD twijfels over de lage inschatting van de capaciteit om goed bron- en contactonderzoek te doen naar mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt de NOS woensdag op basis van opgevraagde documenten.
12/08 21u15  Is het nou coronaproof of niet? 6 vragen over ventilatie in gebouwenEind juli paste het RIVM de adviezen over ventilatie in gebouwen, zoals verpleeghuizen en scholen, aan. Toch is nog niet iedereen gerust op hoe 'coronaproof' hun gebouw is. Een uitbraak in Maassluis droeg daar niet bepaald aan bij. De stand van zaken uitgelegd in 6 vragen en antwoorden.
12/08 21u15  Liveblog CL | Neymar mist enorme kans op openingsgoal PSG tegen AtalantaLees meer >
12/08 19u15  De Jonge wil toch meer tijd voor invoering quarantaineplichtDe invoering van de quarantaineplicht voor mensen die besmet zijn met het coronavirus zal niet vanaf volgende week gelden. Minister Hugo de Jonge zei woensdag in het Kamerdebat over de corona-aanpak dat het kabinet 'over een paar weken' zal terugkomen op hoe de maatregelen wordt ingevoerd.
12/08 19u15  Zomernieuws-update: Biden kiest Harris als running mate | Weer hitterecordVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
12/08 19u15  101Barz verwijdert video's van drillrapgroepen na dodelijke steekpartijHet hiphopplatform 101Barz heeft enkele video's verwijderd van de drillrapgroepen Qlas & Blacka en 73 De Pijp, blijkt na berichtgeving van de NOS. De twee groepen zijn mogelijk betrokken bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen, waarbij maandagavond een negentienjarige Rotterdammer om het leven kwam.
12/08 19u15  Liveblog corona | 654 nieuwe besmettingen en stijging op ic'sLees meer >
12/08 19u15  Vier Eindhoven Airport-marechaussees besmet, 25 preventief in quarantaineVier marechaussees die onder meer werkzaam zijn op Eindhoven Airport zijn besmet met het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen zitten 25 andere marechaussees preventief in thuisquarantaine. Dat meldt het ministerie van Defensie woensdag.
12/08 18u15  Liveblog corona | 654 nieuwe besmettingen en stijging op ic's: 'Besmettingsgolf moet nu gestokt worden'Lees meer >
12/08 18u15  Zeldzame spitssnuitdolfijn waargenomen voor Nederlandse kustVoor de Wassenaarse Slag is woensdagochtend een spitssnuitdolfijn waargenomen. Dit is bijzonder omdat deze walvissoort doorgaans in de diepzee leeft, meldt SOS Dolfijn.
12/08 18u15  4 Eindhoven Airport-marechaussees besmet, nog eens 25 in thuisquarantaineVier marechaussees die onder meer werkzaam zijn op Eindhoven Airport zijn besmet met het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen zitten 25 andere marechaussees preventief in thuisquarantaine. Dat meldt het ministerie van Defensie woensdag.
12/08 18u15  Treinontsporing in Schotland kost drie mensen het leven, zes gewondenDe treinontsporing in de buurt van het Schotse Stonehaven heeft woensdag drie mensen het leven gekost. Ook zijn er zes gewonden gevallen.
12/08 18u15  'Doorbraak' in onderzoek stelselvorming: dubbelganger van Melkweg gespotAstronomen hebben met de reusachtige Atacama Large Millimeter Array (ALMA)-telescoop een sterrenstelsel ontdekt dat grote overeenkomsten toont met de Melkweg. Het ligt op zo'n enorme afstand, het licht deed er meer dan 12 miljard jaar over om de aarde te bereiken, dat astronomen een unieke kans wordt geboden om een jong, soortgelijk sterrenstelsel te bestuderen.
12/08 17u15  Liveblog corona | 654 nieuwe besmettingen, ook stijging op ic'sLees meer >
12/08 17u15  Advocaat Bouchikhi is vertrouwen in leden rechtbank Marengo-proces kwijtAdvocaat Yassine Bouchikhi heeft de voorzitter en de zogenoemde oudste rechter van de rechtbank in Amsterdam in de zaak Marengo verzocht te overwegen vrijwillig terug te treden in de zaak van zijn cliënt. Aanleiding is een opmerking waaruit vooringenomenheid ten opzichte van Bouchikhi zou blijken.
12/08 17u15  Werk of zit jij op de middelbare school? Vertel over de coronaregels daarMaandag gaan de scholen weer open in het noorden. Zowel leerkrachten als de leerlingen kunnen starten met een schone lei, maar er zijn ook zorgen. Kunnen de scholen wel open zonder beperkingen, ondanks de stijging van het aantal coronabesmettingen onder tieners? Werk jij of ben je een leerling op de middelbare school? Wij zijn benieuwd of jij bezorgd bent om de start van het nieuwe schooljaar of juist niet.
12/08 17u15  'Doorbraak' in onderzoek stelselvorming: jonge dubbelganger van Melkweg gespotAstronomen hebben met de reusachtige Atacama Large Millimeter Array (ALMA)-telescoop een sterrenstelsel ontdekt dat grote overeenkomsten toont met de Melkweg. Het ligt op zo'n enorme afstand, het licht deed er meer dan 12 miljard jaar over om de aarde te bereiken, dat astronomen een unieke kans wordt geboden om een jong, soortgelijk sterrenstelsel te bestuderen.
12/08 17u15  Podcast | 'Verrassende club gaat sowieso de Champions League-finale halen'Het is de belangrijkste prijs die je als voetbalclub kan winnen, de Champions League. Deze competitie is weer op stoom gekomen na een coronabreak, maar woensdagavond gaat de handrem er echt af. Waarom is de Champions League nu leuker, interessanter en spannender dan ooit? We vragen het aan NUsport-verslaggever Rypke Bakker.
12/08 17u15  De Ligt na schouderoperatie drie maanden aan de kantMatthijs de Ligt is woensdag aan zijn rechterschouder geopereerd. Volgens zijn club Juventus is de ingreep succesvol verlopen. De verdediger moet zo'n drie maanden revalideren.
12/08 16u15  Goed nieuws: Pratende geldautomaten | Prestigieuze prijs voor Ilse DeLangeGoed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
12/08 16u15  Botten van nieuwe dinosaurus ontdekt, verwant aan Tyrannosaurus RexOp het Britse eiland Wight zijn botten gevonden van een nieuwe dinosaurussoort die waarschijnlijk tot de groep Therapoda behoort, een familie met onder meer tweevoetige dinosauriërs zoals de wereldberoemde Tyrannosaurus Rex.
12/08 16u15  Signalen over mogelijke wraakacties na fatale steekpartij ScheveningenDe Haagse politie monitort signalen van mogelijke wraakacties naar aanleiding van de dodelijke steekpartij in Scheveningen waarbij maandagavond een negentienjarige Rotterdammer om het leven kwam, meldt een politiewoordvoerder woensdag aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.
12/08 15u15  Mogelijke signalen over wraakacties na fatale steekpartij ScheveningenDe Haagse politie monitort signalen van mogelijke wraakacties naar aanleiding van de dodelijke steekpartij in Scheveningen waarbij maandagavond een negentienjarige Rotterdammer om het leven kwam, meldt een politiewoordvoerder woensdag aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.
12/08 15u15  IJssalons zijn superblij met mooi weer maar hangen de vlag nog niet uitDankzij het warme weer in vakantietijd is het een toptijd voor de ijssalons. Deze weken maken een hoop goed, maar volgens de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAI) is het seizoen nog niet gered.
12/08 15u15  Trein ontspoord bij Schots Stonehaven, premier spreekt van zwaargewondenIn de buurt van het Schotse Stonehaven in de regio Aberdeenshire is woensdagochtend een trein ontspoord. Op de plaats van het ongeluk is sprake van veel rookontwikkeling. De Schotse premier Nicola Sturgeon spreekt van een 'buitengewoon ernstig incident'. Er zouden mensen zwaargewond zijn geraakt.
12/08 15u15  Liveblog corona | Noorse quarantaineplicht voor reizigers uit NederlandLees meer >
12/08 14u15  Kamer verbaasd over quarantaineplicht, kritiek op 'gebrekkige' communicatieDe Tweede Kamer heeft met verbazing gereageerd op het optreden van het kabinet nadat in de afgelopen weken het aantal coronabesmettingen is toegenomen. Woensdag in het Kamerdebat klonk er kritiek op de aangekondigde quarantaineplicht en de onduidelijke communicatie vanuit het kabinet. Ook zijn er zorgen over slechte ventilatie op scholen.
12/08 14u15  Weer een hitterecord: zeven dagen op rij 30 graden in De BiltOpnieuw is er tijdens deze hitteperiode een record gesneuveld. Woensdag steeg het kwik in De Bilt voor de zevende dag op rij naar de 30 graden Celsius en dat is sinds het begin van de metingen in 1901 nooit eerder voorgekomen, melden het KNMI en Weerplaza.
12/08 14u15  OM eist 12 maanden cel voor achterlaten verdacht pakketje bij joods restaurantHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag twaalf maanden cel (waarvan vier voorwaardelijk) geëist tegen de man die ervan verdacht wordt dat hij een verdacht pakketje heeft achtergelaten bij het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam.
12/08 14u15  Liveblog corona | Designer Outlet Roermond voert mondkapjesplicht inLees meer >
12/08 13u15  EU-ministers wegen sancties tegen Wit-Rusland na schijnverkiezingenDe ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten zullen vrijdag bij elkaar komen om gerichte sancties tegen Wit-Rusland te bespreken, heeft de Zweedse regering woensdag bekendgemaakt. Na de omstreden verkiezingen van afgelopen weekend gebruikt het Wit-Russische regime veel geweld tegen demonstranten.
12/08 13u15  OM eist twaalf maanden cel voor achterlaten verdacht pakketje bij joods restaurantHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag twaalf maanden cel (waarvan vier voorwaardelijk) geëist tegen de man die ervan verdacht wordt dat hij een verdacht pakketje heeft achtergelaten bij het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam.
12/08 12u15  Livestream | Kamer debatteert over ontwikkelingen rondom het coronavirusDe Tweede Kamer debatteert woensdag over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Kijk hier live mee.
12/08 11u15  Iedereen met coronaklachten kan nu online testafspraak maken en uitslag zienHet online testportal voor het coronavirus is woensdag gelanceerd, meldt de Rijksoverheid. Iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus kan online een testafspraak maken. Ook kan je hier vervolgens de uitslag bekijken.
12/08 10u15  ABN AMRO schrapt achthonderd banen en richt zich op Nederland en EuropaABN AMRO verlegt de focus en richt zich in de toekomst op de activiteiten in Nederland en Noordwest-Europa. De bank krimpt de divisie zakelijk bankieren fors in en de activiteiten op het gebied van financiering van de handel en grondstoffensector worden volledig stopgezet. Daardoor verdwijnen achthonderd banen, maakt het bedrijf woensdag bekend.
12/08 10u15  Liveblog corona | Reisadvies voor Malta aangescherpt naar oranjeLees meer >
12/08 08u15  Video | Noodweer in Nederland: onweer, hagel en ondergelopen stratenEr trekken dinsdagavond zware regen- en hagelbuien over het land. In Midden-Limburg zorgden windstoten van meer dan 100 kilometer per uur ervoor dat bomen omvielen. De buien trekken in de loop van de avond in noordelijke richting.
12/08 08u15  Liveblog corona | Kamer keert vervroegd terug van reces voor coronadebatLees meer >
12/08 07u15  Reddingsbrigade: 'Vlaggen en waarschuwingen op strand dringen niet door'Hoe duidelijk een zwemverbod door de reddingsbrigade ook wordt gegeven, toch gaan badgasten alsnog de zee in, bleek afgelopen weekend weer. De reddingsbrigade moest alleen zondag al tientallen keren levensreddend optreden en meerdere mensen overleden alsnog nadat ze uit zee waren gered. De eigen veiligheid van mensen op het strand is vaak een 'blinde vlek', constateert Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, in gesprek met NU.nl.
12/08 07u15  RIVM heeft extra griepvaccins ingekocht, meer vraag verwacht door coronaVanwege COVID-19 wordt verwacht dat er dit jaar meer mensen een griepprik zullen halen. Om deze reden heeft het RIVM meer griepvaccins ingekocht. Hierdoor kan de opkomst bij de griepprik 10 procent hoger zijn dan normaal.
12/08 07u15  Wie is Kamala Harris, de running mate van Joe Biden?Kamala Harris, senator voor de Amerikaanse staat Californië, is dinsdag aangekondigd als de running mate voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Als Biden de verkiezingen in november wint, wordt Harris de eerste vrouwelijke vicepresident, de eerste zwarte vicepresident én de eerste vicepresident met een Aziatische achtergrond.
12/08 06u15  Podcast | 'Corruptievrij wordt Libanon niet, maar verandering brengt hoop'Maandag werd duidelijk dat de Libanese premier Hassan Diab samen met zijn kabinet terugtreedt. Dit was ook een van de eisen van demonstranten die sinds de hevige explosie van vorige week in de hoofdstad Beiroet roepen om hervorming. Wat betekent deze eerste stap in een land dat doordrenkt wordt door corruptie? Daarover hoor je schrijver van meerdere boeken over Libanon, Martijn van der Kooij in de Dit wordt het nieuws-podcast.
12/08 06u15  Weerbericht: Wederom een hete dag met kans op onweer in het zuidenOok woensdag wordt een tropisch hete dag met kans op onweersbuien vooral in het zuiden van het land. Het kwik stijgt naar de 30 tot 36 graden Celsius.
12/08 05u15  In Hongkong opgepakte mediatycoon Lai op borgtocht vrijgelatenMediatycoon Jimmy Lai is woensdag op borgtocht vrijgelaten, nadat hij maandag in Hongkong werd opgepakt samen met zes anderen op verdenking van overtreding van de nieuwe Chinese veiligheidswet. Dat meldt persbureau AFP.
12/08 04u15  In Hongkong opgepakte mediatycoon Lai op borgsom vrijgelatenMediatycoon Jimmy Lai is woensdag op borgsom vrijgelaten, nadat hij maandag in Hongkong werd opgepakt samen met zes anderen op verdenking van overtreding van de nieuwe Chinese veiligheidswet. Dat meldt persbureau AFP.
12/08 04u15  Liveblog corona | Meer dan 5.000 coronadoden in ArgentiniëLees meer >
12/08 03u15  Suriname vaardigt opsporingsbevel uit voor oud-minister in corruptiezaakDe Surinaamse politie heeft woensdag een opsporingsbevel uitgevaardigd tegen de oud-minister Gillmore Hoefdraad (Financiën), die wordt verdacht van corruptie. Afgelopen donderdag gaf het Surinaamse parlement toestemming tot vervolging, nadat dit eerder dit jaar nog werd tegengehouden.
12/08 03u15  Profiel: Wie is Kamala Harris, de running mate van Joe Biden?Kamala Harris, senator voor de Amerikaanse staat Californië, is dinsdag aangekondigd als de running mate voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Als Biden de verkiezingen in november wint, wordt Harris de eerste vrouw, eerste zwarte Amerikaan en eerste Amerikaan met een Aziatische achtergrond die vicepresident wordt.
12/08 00u15  Noodweer leidt op meerdere plekken in Nederland tot wateroverlastOp meerdere plekken in het land hebben zware regen- en onweersbuien, in combinatie met hagel en felle windstoten, dinsdagavond voor overlast gezorgd. Plaatselijk ontstond wateroverlast, sloeg de bliksem in en waaiden takken van bomen.
11/08 23u15  Joe Biden kiest Kamala Harris als running mate voor Amerikaanse verkiezingenDe Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft dinsdag bekendgemaakt dat Kamala Harris zijn running mate wordt. Zij wordt de vicepresident als Biden op 3 november de verkiezingen wint.
11/08 23u15  Quarantaine wordt verplicht voor wie nauw contact had met coronapatiëntPersonen die in nauw contact zijn geweest met coronapatiënten moeten verplicht in thuisquarantaine, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
11/08 22u15  Coronatesters: 'Mensen vergeten dat je eraan kunt overlijden'Bij klachten die op coronasymptomen lijken, kun je je sinds juli laten testen bij je lokale GGD. Die kant van het verhaal kennen we. Maar hoe is het om, van top tot teen ingepakt, de tests af te nemen? We spraken drie zogeheten bemonsteraars over hun ervaringen.
11/08 22u15  Kabinet stelt vanaf donderdag weer inreisverbod in vanuit MarokkoHet kabinet stelt vanaf donderdag weer een inreisverbod in voor reizigers uit Marokko vanwege het toegenomen aantal coronabesmettingen in dat land. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dinsdag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.
11/08 21u15  De Jonge: 'Verplichte quarantaine voor wie nauw contact had met coronapatiënt'Personen die in nauw contact zijn geweest met coronapatiënten moeten verplicht in thuisquarantaine, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
11/08 21u15  Coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven na zes jaar vrij met enkelbandDe Tilburgse coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven wordt na een gevangenisstraf van zes jaar, op 28 augustus vrijgelaten uit de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. Dat bevestigt advocaat Gert-Jan Knoops aan NU.nl na berichtgeving van NRC.
11/08 21u15  Zomernieuws-update: Facebook verbiedt afbeelding Zwarte Piet | HitterecordVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
11/08 20u15  De Jonge: verplichte quarantaine voor wie nauw contact had met coronapatiëntPersonen die in nauw contact zijn geweest met coronapatiënten moeten verplicht in thuisquarantaine, schrijft minister De Jonge (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
11/08 20u15  Video | Lokaal noodweer zorgt voor gevelde bomen en ondergelopen stratenEr trekken dinsdagavond zware regen- en hagelbuien over het land. In Midden-Limburg zorgden windstoten van meer dan 100 km/u er voor dat bomen omvielen. De buien trekken in de loop van de avond in noordelijke richting.
11/08 20u15  Coffeeshopeigenaar Johan Van Laarhoven na zes jaar vrijgelatenDe Tilburgse coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven wordt na een gevangenisstraf van zes jaar, op 28 augustus vrijgelaten uit de PI in Vught. Dat meldt NRC dinsdag.
11/08 20u15  Liveblog hitte | Flinke onweersbuien zorgen plaatselijk voor wateroverlastLees meer >
11/08 20u15  Politie: Meld je als je schutter van Amsterdams strand op vluchtroute zagDe politie is op zoek naar specifieke getuigen die de dader van de dodelijke schietpartij bij de Nieuwe Meer in Amsterdam zaterdag op zijn vluchtroute gezien hebben. Dat meldt de politie dinsdag. Bij de schietpartij kwam een 24-jarige man om het leven.
11/08 20u15  Praat mee | Let jij op je waterverbruik tijdens tropische dagen?Tijdens een hittegolf verbruiken we meer water dan gebruikelijk. Dat komt omdat we veel drinken, vaker douchen en ook massaal zwembadjes vullen. Waterbedrijven waarschuwen dat er daardoor tijdelijk minder druk op het drinkwater kan komen te staan. Wij zijn benieuwd of jij je waterverbruik aanpast tijdens deze warme dagen of juist niet.
11/08 20u15  Vijf dagen heter dan 35 graden, nooit voorgekomen sinds start metingenHet is op bepaalde plaatsen in Nederland vijf dagen op rij heter geweest dan 35 graden. Dit is niet eerder voorgekomen sinds het begin van de temperatuurmetingen in 1901, zo meldt weerbureau Weerplaza.
11/08 20u15  Zomernieuws-update: Facebook verbiedt afbeeldingen Zwarte Piet | HitterecordVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
11/08 19u15  Extreme zomerhitte in Nederland neemt veel sneller toe dan verwachtNederland beleeft de warmste week ooit gemeten, en de langste ononderbroken periode van temperaturen boven de 30 graden. Terwijl Nederland zweet, puzzelen klimaatonderzoekers: dat hittegolven warmer worden past in de verwachting, maar niet dat het zo snel gaat.
11/08 19u15  Liveblog hitte | Flinke onweersbuien in delen van NederlandLees meer >
11/08 18u15  Facebook en Instagram verbieden afbeeldingen van Zwarte PietFoto's en video's van Zwarte Piet zijn voortaan verboden op Facebook en Instagram, maakt Facebook, het bedrijf achter de twee sociale netwerken, dinsdag bekend. Het gaat om afbeeldingen waarin het beeld gepromoot wordt van een Piet met een zwart geschminkte huid én andere stereotiepe kenmerken, zoals een pruik met krullen of grote lippen.
11/08 18u15  Hittegolven in Nederland worden veel sneller warmer dan verwachtNederland beleeft de warmste week ooit gemeten, en de langste ononderbroken periode van temperaturen boven de 30 graden. Terwijl Nederland zweet, puzzelen klimaatonderzoekers: dat hittegolven warmer worden past in de verwachting, maar niet dat het zo snel gaat.
11/08 18u15  Video | Palestijnen laten ballonnen met explosief op bij nederzettingen IsraëlPalestijnen hebben maandag explosieve ballonnen opgelaten richting Israëlische nederzettingen. Er vielen geen gewonden, maar volgens lokale media ontstonden er dertig branden in Joodse nederzettingen. De ballonnen worden gevuld met helium waarna er explosief materiaal onder wordt gehangen.
11/08 18u15  Jakobsen keert week na vreselijke crash in Polen terug naar NederlandFabio Jakobsen keert woensdag alweer terug naar Nederland. De 23-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step mag in eigen land verder herstellen van de vreselijke crash vorige week in de Ronde van Polen, waarbij hij ernstig gewond raakte.
11/08 18u15  Liveblog corona | Epidemioloog: Oppassen dat we grip op virus niet verliezenLees meer >
11/08 17u15  Vijf dagen heter dan 35 graden, niet voorgekomen sinds 1901Het is op bepaalde plaatsen in Nederland vijf dagen op rij heter geweest dan 35 graden. Dit is niet eerder voorgekomen sinds het begin van de temperatuurmetingen in 1901, zo meldt weerbureau Weerplaza.
11/08 17u15  Stepjesfabrikant uit Heerhugowaard begraaft strijdbijl met MessiSpeelgoedfabrikant Easy2Company uit Heerhugowaard heeft een oplossing gevonden in een conflict met stervoetballer Lionel Messi. De Argentijn was volgens het bedrijf in gebreke gebleven bij een sponsorovereenkomst, maar hij gaat nu op indirecte wijze toch reclame maken voor de Space Scooter van het bedrijf.
11/08 17u15  Podcast | 'Lukashenko heeft de kracht van Wit-Russische oppositie onderschat'Wit-Rusland staat sinds zondagavond op zijn kop door de uitkomst van de presidentsverkiezingen. Alexander Lukashenko zou zijn herkozen met ruim 80 procent van de stemmen. Maar bijna niemand gelooft dat dit daadwerkelijk de uitkomst is. Heeft de president de situatie onderschat? We gaan erover praten met Hubert Smeets, van het journalistieke platform Raam op Rusland en de universiteit van Leiden.
11/08 17u15  Kustwacht stuurt reddingsboten KNRM niet meer bij elke noodoproep op padKustwacht Nederland gaat niet meer automatisch bij elke noodmelding op het water een reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) sturen. De hulpvrager moet straks bij niet-spoedeisende gevallen zelf hulp zoeken bij een (commerciële) hulpaanbieder, meldt de Kustwacht dinsdag.
11/08 17u15  Goed nieuws: Patrick Ster krijgt eigen serie | Schotse schat gevondenGoed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we dagelijks een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
11/08 17u15  Aantal coronabesmettingen stijgt met 4.036, opnames blijven achter4.036 mensen in Nederland zijn in de afgelopen week positief getest op het coronavirus, meldt Jaap van Dissel, directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dinsdag tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer. Het is een toename van 1.448 ten opzichte van de 2.588 besmettingen die vorige week werden gemeld.
11/08 17u15  NRC-correspondent gewond geraakt bij protesten in Wit-RuslandEmilie van Outeren, correspondent van NRC, heeft verwondingen opgelopen tijdens haar werk in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Dat meldt NRC dinsdag.
11/08 17u15  Video | Enorme vuurbal na brand bij tankstation in RuslandZeker twaalf mensen raakten maandag gewond doordat er brand uitbrak bij een Russisch tankstation in de stad Volgograd. Nadat een gastank in brand was gevlogen, ontstond er een enorme explosie.
11/08 16u15  RIVM komt deze week met advies rondom mogelijke inkorting zelfquarantaineMogelijk wordt de streng geadviseerde zelfquarantaine verkort van veertien naar tien dagen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) overhandigt deze week een advies aan het ministerie van Volksgezondheid, dat de politici vaak overnemen.
11/08 16u15  Video | Enorme explosie door brand bij tankstation in RuslandZeker twaalf mensen raakten maandag gewond doordat er brand uitbrak bij een Russisch tankstation. Nadat een gastank in brand was gevlogen, ontstond er een enorme explosie.
11/08 16u15  Liveblog corona | GGD: Sommige patiënten hebben meer dan 100 contactenLees meer >
11/08 16u15  Livestream | GGD en RIVM praten Kamer bij over opmars van coronavirusDe GGD en het RIVM praten de Tweede Kamer bij over de huidige stand van zaken wat betreft het coronavirus.
11/08 15u15  Advocaten: 'Verhaal OM over lekken informatie is doelbewuste beschadiging'Advocaten van verdachten in het liquidatieproces Marengo hebben dinsdag hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtbank van Amsterdam. Aanleiding is de conclusie van justitie dat er door advocaten geheimen informatie is gelekt.
11/08 15u15  Van Dissel roept Nederlanders op zich eerder te laten testen op coronavirusOm het bron- en contactonderzoek efficiënt in te kunnen zetten, moeten Nederlanders zich sneller laten testen op het coronavirus, zegt Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het RIVM. 'Je wil dat mensen zich eerder laten testen', zei de wetenschapper dinsdag tijdens een informatiebijeenkomst in de Tweede Kamer. 'Daar hangt het succes van het bron- en contactonderzoek van af.'
11/08 15u15  Liveblog corona | RIVM adviseert over mogelijke inkorting zelfquarantaineLees meer >
11/08 14u15  Aantal coronabesmettingen met 4.036 toegenomen, ziekenhuisopnames blijven achter4.036 mensen in Nederland zijn in de afgelopen week positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Het is een toename van 1.448 ten opzichte van de 2.588 besmettingen die vorige week werden gemeld.
11/08 14u15  Livestream | Van Dissel praat Kamer bij over opmars van coronavirusJaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het RIVM, praat de Tweede Kamer bij over de huidige stand van zaken wat betreft het coronavirus in Nederland.
11/08 14u15  Liveblog corona | RIVM: Aantal reizigers dat positief test bijna verdubbeldLees meer >
11/08 14u15  Brabants drinkwaterbedrijf roept boeren op niet overdag te beregenenDirecteur Guïljo van Nuland van drinkwaterbedrijf Brabant Water vraagt Brabantse boeren om gewassen niet meer overdag te beregenen. Die oproep deed hij dinsdag in het programma Spraakmakers. Volgens hem gaat door verdamping overdag 'zo vreselijk veel' water verloren dat het zonde is om overdag gewassen te beregenen.
11/08 13u15  Liveblog corona | RIVM brieft Tweede KamerLees meer >
11/08 13u15  'Drillrapgroepen betrokken bij dodelijke steekpartij in Scheveningen'Het steekincident op De Pier in Scheveningen waarbij maandagavond een negentienjarige Rotterdammer om het leven kwam, is mogelijk het gevolg van een ruzie tussen twee rivaliserende drillrapgroepen uit Amsterdam en Rotterdam, melden onder meer Het Parool en De Telegraaf dinsdag op basis van ingewijden.
11/08 13u15  Rusland keurt vaccin goed en stevent af op massa-inenting, WHO wil het keurenHet Russische ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag groen licht gegeven voor de ingebruikname van een eerste COVID-19-vaccin. Het land wil, als de laatste testfases zijn afgerond, als eerste land overgaan tot massa-inenting. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft Rusland toestemming gevraagd om het vaccin onder de loep te nemen.
11/08 13u15  Na 102 dagen nieuwe besmettingen in Nieuw-Zeeland, Auckland in lockdownIn Nieuw-Zeeland zijn dinsdag voor het eerst in 102 dagen tijd nieuwe binnenlandse besmettingen bevestigd, meldt persbureau Bloomberg op basis van de Nieuw-Zeelandse regering. Om verdere verspreiding te voorkomen, is de stad Auckland in lockdown gegaan.
11/08 12u15  Halsema: 'In Amsterdam gedode man betaalde hoogste prijs voor moed'Burgemeester Femke Halsema zegt dinsdag in een schriftelijke reactie dat de man die afgelopen weekend werd doodgeschoten in Amsterdam 'de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed'. Volgens omstanders greep Bas van Wijk (24) in toen een horloge werd gestolen en werd hij vervolgens onder vuur genomen.
11/08 12u15  Enorme vraag naar zwembadjes door hitte: verkoop verzevenvoudigdEr worden als gevolg van de hitte 'gigantisch veel' zwembadjes verkocht. Bij bol.com ligt de verkoop bijna zeven keer zo hoog als normaal en ook bij Blokker vliegen ze de winkels uit, melden woordvoerders dinsdag aan NU.nl.
11/08 12u15  Video | Zo ziet de grootste cocaïnewasserij van Nederland eruitDe politie heeft vrijdag de grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit aangetroffen in het Drentse Nijeveen. Het lab werd in een omgebouwde manege gevonden. Naar schatting kon er per dag zo'n 150 tot 200 kilogram cocaïne worden geproduceerd.
11/08 11u15  Halsema: 'In Amsterdam doodgeschoten man betaalde hoogste prijs voor moed'Burgemeester Femke Halsema zegt dinsdag in een schriftelijke reactie dat de man die afgelopen weekend werd doodgeschoten in Amsterdam 'de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed'. Volgens omstanders greep Bas van Wijk (24) in toen een horloge werd gestolen en werd hij vervolgens onder vuur genomen.
11/08 11u15  Thuiswerken in de hitte is niet de verantwoordelijkheid van de werkgeverNederland werkt massaal thuis terwijl we midden in een hittegolf zitten. Maar waar de werkgever op de werkvloer wel verantwoordelijk is voor een koele werkplek, geldt dat niet voor thuis, blijkt uit navraag bij werkgeversvereniging AWVN en vakbond FNV.
11/08 11u15  Liveblog corona | Rusland stevent af op massa-inenting na goedkeuring vaccinLees meer >
11/08 10u15  Grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit aangetroffen in Drents NijeveenDe politie heeft vorige week vrijdag de grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit aangetroffen in het Drentse Nijeveen, zo wordt dinsdag gemeld. De productiecapaciteit van het lab, dat in een omgebouwde manege is gevonden, wordt geschat op zo'n 150 tot 200 kilogram cocaïne per dag.
11/08 09u15  Wit-Russische oppositieleider Tikhanovskaya naar Litouwen gevluchtDe Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tikhanovskaya is naar Litouwen gevlucht, meldt de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken dinsdag op Twitter. Haar campagneteam zou haar sinds maandag niet meer hebben gesproken.
11/08 09u15  Trump weggeleid bij persconferentie, dreigende man neergeschotenAgenten van de Amerikaanse geheime dienst hebben president Donald Trump maandag (lokale tijd) weggevoerd bij een persconferentie nadat er werd geschoten in de buurt van het Witte Huis. Trump, die na een paar minuten terugkwam, kon al snel melden dat de verdachte was neergeschoten door autoriteiten. Zowel de verdachte als een agent van de geheime dienst is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de geheime dienst op Twitter.
11/08 09u15  Video | Paniek op straat in Cannes door gerucht over schietpartijEen gerucht over een schietpartij leidde maandagavond tot paniek in de Franse stad Cannes. Getuigen melden dat mensen op straat plots in paniek raakten en dat daarbij ook personen op de grond vielen. De paniek zou zijn ontstaan doordat iemand net voor middernacht iets over geweerschoten riep.
11/08 09u15  Liveblog coronavirus | Nierpatiënten extra vatbaar voor complicatiesLees meer >
11/08 08u15  Trump voor even weggevoerd bij persconferentie, dreigende man neergeschotenAgenten van de Amerikaanse geheime dienst hebben president Donald Trump maandag (lokale tijd) weggevoerd bij een persconferentie nadat er werd geschoten in de buurt van het Witte Huis. Trump, die na een paar minuten terugkwam, kon al snel melden dat de verdachte was neergeschoten door autoriteiten. Zowel de verdachte als een agent van de geheime dienst is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de geheime dienst op Twitter.
11/08 07u15  Podcast | Marengo-proces in teken van 'naar Ridouan T. lekkende advocaten'Het Marengo-proces wordt dinsdag hervat. Sinds afgelopen weekend hangt er echter een sluier over de zaak: verschillende 'topadvocaten' zouden informatie uit strafdossiers hebben verstrekt aan de criminele organisatie van Ridouan T. Je hoort rechtbankverslaggever Joris Peters in de Dit wordt het nieuws-podcast.
11/08 07u15  Weerbericht: Opnieuw een hete dag, in het zuiden kans op onweerDinsdag wordt opnieuw een hete dag, met temperaturen van 30 tot 36 graden. In het zuiden en midden van het land kunnen echter ook onweersbuien ontstaan.
11/08 07u15  Liveblog coronavirus | Wereldwijd meer dan twintig miljoen besmettingenLees meer >
11/08 06u15  Podcast | Marengo-proces in teken van 'lekkende advocaten aan Ridouan T.'Het Marengo-proces wordt hervat. Sinds afgelopen weekend hangt er echter een sluier over de zaak. Zouden verschillende 'topadvocaten' informatie uit strafdossiers hebben verstrekt aan de criminele organisatie van Ridouan T.? Je hoort rechtbankverslaggever Joris Peters hierover in de Dit wordt het nieuws-podcast.
11/08 06u15  Weerbericht: Opnieuw hete dag, in zuiden kans op onweerDinsdag wordt opnieuw een hete dag met temperaturen van 30 tot 36 graden. In het zuiden en midden van het land kunnen er echter ook onweersbuien ontstaan.
11/08 06u15  Persoon (19) overleden door steekincident bij De Pier in ScheveningenEen negentienjarige Rotterdammer is maandag overleden na een steekincident bij De Pier in Scheveningen, meldt de politie op Twitter. Twee verdachten zijn aangehouden en worden verhoord, aldus de politie tegen Omroep West.
11/08 05u15  Liveblog coronavirus | Ruim 53.000 sterfgevallen in MexicoLees meer >
11/08 04u15  Opnieuw protesten in Wit-Rusland na verkiezingen, betoger overledenBij nieuwe protesten maandag in Wit-Rusland, als gevolg van de verkiezingen zondag, zijn duizenden mensen weer de straat opgegaan in de hoofdstad Minsk. Eén betoger is overleden tijdens de protesten, toen deze een naar verluid een explosief naar de politie wilde gooien.
11/08 00u15  Trump weggevoerd tijdens persconferentie na schoten bij Witte HuisAgenten van de Amerikaanse geheime dienst hebben president Donald Trump dinsdag weggevoerd bij een persconferentie nadat er schoten zouden zijn gelost in de buurt van het Witte Huis. Volgens Trump is de betreffende schutter neergeschoten door autoriteiten.
11/08 00u15  Man verdronken bij Rotterdamse zwemplas, jongen (7) gereanimeerdTwee drenkelingen zijn maandagavond bij het strand van Nesselande in Rotterdam uit het water gehaald. Een jongvolwassen man, van wie de identiteit officieel nog niet is vastgesteld, is overleden. Eerder op de avond is een zevenjarige jongen in ernstige toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, zegt een politiewoordvoerder.
10/08 23u15  Drama bij Rotterdamse zwemplas: man verdronken, jongen (7) gereanimeerdTwee drenkelingen zijn maandagavond bij het strand van Nesselande in Rotterdam uit het water gehaald. Een jongvolwassen man, van wie de identiteit officieel nog niet is vastgesteld, is overleden. Eerder op de avond is een zevenjarige jongen in ernstige toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, zegt een politiewoordvoerder.
10/08 23u15  Video | Chaos in Chicago door massale plunderingenIn de nacht van zondag op maandag hebben honderden mensen in Chicago zich schuldig gemaakt aan plunderingen. De politie schoot zondag iemand neer, het slachtoffer was op de vlucht voor de politie en schoot daarbij ook op agenten. De plunderingen zijn een reactie op het schietincident.
10/08 21u15  Nationale actiedag voor Beiroet grotendeels online door coronavirusDe elf samenwerkende hulporganisaties, verenigd in Giro555, houden vrijdag een nationale actiedag voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet. De actiedag zal vanwege de coronamaatregelen een ander karakter hebben dan bij landelijke inzamelacties in het verleden en grotendeels op het internet plaatsvinden.
10/08 20u15  Gecrashte helikopter bij Aruba teruggevonden in twee stukkenDe maritieme gevechtshelikopter, die op 19 juli neerstortte in de Caribische Zee voor de kust van Aruba, is zondag gevonden. Het NH90-toestel ligt in twee stukken, meldt Defensie maandag.
10/08 20u15  Premier Libanon stapt op, noemt explosie gevolg van wijdverspreide corruptieDe minister-president van Libanon, Hassan Diab, heeft maandag het ontslag van zijn kabinet aangekondigd. Ook zelf zal hij het veld ruimen. Het wegsturen van de regering was een van de eisen van de demonstranten die al dagen aan het protesteren zijn in Beiroet.
10/08 20u15  Amateurarcheoloog vindt drieduizend jaar oude bronsschat in SchotlandEen amateurarcheoloog heeft een van de opvallendste schatten uit de bronstijd in Schotland ooit gevonden. De voorwerpen zijn circa drieduizend jaar oud. Dat zeggen Schotse experts maandag, meldt de BBC.
10/08 19u15  Premier Libanon kondigt ontslag aan na commotie rond explosie BeiroetDe minister-president van Libanon, Hassan Diab, heeft maandag het ontslag van zijn kabinet aangekondigd. Ook zelf zal hij het veld ruimen. Het wegsturen van de regering was een van de eisen van de demonstranten die al dagen aan het protesteren zijn in Beiroet.
10/08 19u15  Liveblog corona | Bijna 12 procent van geteste Bergen op Zoomenaren positiefLees meer >
10/08 18u15  Podcast | 'Wen er maar aan, hittegolven als deze worden steeds normaler'Hittegolven komen steeds vaker voor in Nederland. Sinds het jaar 2000 hebben we er inclusief de huidige al dertien gehad. In de Dit wordt het nieuws-podcast bespreken we of een hittegolf gevaarlijk is en of we deze extreme temperaturen ook aan zagen komen?
10/08 18u15  Naar Griekenland op vakantie? Je hebt een negatieve coronatest nodigMensen die vanuit Nederland naar Griekenland gaan, moeten vanaf 17 augustus de uitslag van een negatieve coronatest laten zien. Dat heeft het Griekse kabinet maandag bepaald.
10/08 18u15  Zomernieuws-update: Gevaarlijke zeestroming | Onrust in Wit-RuslandVoor vakantiegangers die alleen even willen zien wat ze écht niet mogen missen, maken we een overzicht van het belangrijkste nieuws van vandaag.
10/08 18u15  Liveblog hitte | Nieuw warmterecord, rode vlag gehesen op ZandvoortLees meer >
10/08 17u15  Politie neemt gezochte Mazda in beslag in zaak doodrijden Tamar (14)De politie heeft vrijdagavond de gezochte grijze Mazda 3 in beslag genomen in verband met het onderzoek naar het doodrijden van de veertienjarige Tamar uit Marken. De recherche kwam het voertuig na vele tips op het spoor, meldt de politie maandag.
10/08 17u15  Geen extra maatregelen op stranden, 'hoogspanning is eraf'Kustgemeenten nemen vooralsnog geen extra maatregelen om overvolle stranden te voorkomen. Reden is dat het maandag veel minder druk is dan zondag, toen de reddingsbrigade moeite had het overzicht te bewaren en er vier mensen omkwamen in zee. 'De hoogspanning is eraf', zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag in gesprek met NU.nl.
10/08 17u15  Twee aanhoudingen voor overgieten vrouw met kokend water in azcDe politie heeft zondag twee mensen opgepakt voor het mishandelen van een lesbische vrouw in een asielzoekerscentrum (azc) in Gilze, zo is maandag bekendgemaakt. Het gaat om een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria.
10/08 16u15  Gemeenten nemen geen extra maatregelen op stranden, 'hoogspanning is eraf'Kustgemeenten nemen vooralsnog geen extra maatregelen om overvolle stranden te voorkomen. Reden is dat het maandag veel minder druk is dan zondag, toen de reddingsbrigade moeite had het overzicht te bewaren en er vier mensen omkwamen in zee. 'De hoogspanning is eraf', zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag in gesprek met NU.nl.
10/08 16u15  Goed nieuws: Drukte bij strandtenten | IJsjes voor seniorenDoor het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen dagen.
10/08 16u15  Is 'megaoverwinning' Lukashenko een keerpunt voor Wit-Rusland?Met ruim 80 procent van de stemmen heeft Alexander Lukashenko dit weekend voor de zesde keer op rij de verkiezingen in Wit-Rusland gewonnen. Toch lijkt er vrijwel niemand meer te geloven in deze 'brutale megaoverwinning' en kan het mogelijk voor een keerpunt gaan zorgen in het land.
10/08 16u15  Liveblog corona | RIVM maakt melding van 630 nieuwe besmettingenLees meer >
10/08 15u15  Coronacijfers lijken sneller te stijgen, percentage positieve testen weer groterDe gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD's) hebben de afgelopen week net geen 99.000 coronatests afgenomen. Dat zijn zo'n drieduizend tests minder ten opzichte van de voorgaande week. Het percentage geteste personen dat een positieve testuitslag krijgt, nam opnieuw toe, naar zo'n 3,5 procent.
10/08 15u15  Video | Hoe komt het dat Verstappen zo goed met zijn banden omgaat?Max Verstappen gaf zondag op het circuit van Silverstone een masterclass in bandenmanagement en won mede daardoor de 70ste verjaardagsrace van de Formule 1. Hoe doet hij dit precies?
10/08 15u15  Door coronaregels meer meldingen over zich misdragende vliegtuigpassagiersNu het vliegverkeer meer op gang komt, is er een flinke toename in het aantal meldingen over vliegtuigpassagiers die zich misdragen, zo meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag. Uit de analyse blijkt dat er samenhang is tussen de overlastgevende passagiers en de coronamaatregelen.
10/08 14u15  Al 2,2 miljoen euro via Giro555 gedoneerd voor slachtoffers explosie BeiroetBinnen 72 uur is bij Giro555 ruim 2,2 miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Elf samenwerkende hulporganisaties, waaronder Stichting Vluchteling en Cordaid, zamelen de komende weken geld in voor de slachtoffers van de ramp van afgelopen dinsdag in de Libanese hoofdstad.
10/08 14u15  Video | Zo blijft je huis koel tijdens zomerse dagenHet is behoorlijk warm en hoewel dat buiten in de zon erg lekker is, is dat in je huis minder aangenaam. Zo zorg je ervoor dat je huis koel blijft tijdens zomerse dagen.
10/08 14u15  Liveblog hitte | Waterbedrijven: drinkwaterverbruik enorm toegenomenLees meer >
10/08 14u15  Reddingsbrigade had bijna drukste dag ooit, kwam amper door mensenmassaReddingsbrigade Nederland had zondag een van de drukste dagen ooit: er moesten 37 mensen uit zee gered worden. Door de enorme mensenmassa in het water was het moeilijk om overzicht te houden. Ook konden de hulpverleners amper met voertuigen op het strand komen.
10/08 14u15  Podcast | 'Overwinning Verstappen is precies wat de F1 nodig had'De verrassende overwinning van Max Verstappen op Silverstone heeft de kaarten in de Formule 1 misschien wel opnieuw geschud. Hoe kon Verstappen opeens sneller zijn dan Mercedes en wat is er toch met Sebastian Vettel aan de hand? F1-experts Joost Nederpelt en Patrick Moeke vertellen, in gesprek met NUsport-presentator Bas Scharwachter, hoe met name Verstappen de beide Mercedessen weer zenuwachtig maakt.
10/08 13u15  Werken tijdens een hittegolf: zo hou je je laptop koelWaar sommige mensen veel last hebben van hitte, genieten anderen er juist van als de temperatuur boven de 30 graden uitkomt. Dat geldt niet voor laptops, die reageren altijd negatief op warm weer en kunnen zelfs helemaal uitvallen als ze te heet worden. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je de temperatuur van je laptop onder controle kunt houden.
10/08 13u15  AZ begint jacht op Champions League-ticket tegen Viktoria PlzenAZ speelt in de tweede voorronde van de Champions League thuis tegen het Tsjechische Viktoria Plzen, zo heeft de loting maandag in het Zwitserse Nyon bepaald.
10/08 13u15  Coronateststraat op Schiphol gaat eind van de week openDe coronateststraat op luchthaven Schiphol gaat eind deze week open, zegt een woordvoerder van de luchthaven maandag tegen NU.nl.
10/08 12u15  Livestream | Loting tweede voorronde Champions League met AZIn het Zwitserse Nyon wordt maandag om 12.00 uur geloot voor de tweede voorronde van de Champions League. AZ is een van de ploegen die hoort tegen wie over ruim twee weken gespeeld moet worden.
10/08 12u15  Door coronaregels flink meer meldingen over misdragende vliegtuigpassagiersNu het vliegverkeer meer op gang komt, is er een flinke toename in het aantal meldingen over vliegtuigpassagiers die zich misdragen, zo meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag. Uit de analyse blijkt dat er samenhang is tussen de overlastgevende passagiers en de coronamaatregelen.
10/08 12u15  Opnieuw rode vlag op Haagse stranden: zwemverbod vanwege gevaarlijke zeeDe reddingsbrigade in Den Haag heeft maandagochtend opnieuw de rode vlag hesen op de Haagse stranden. Dit betekent dat de zee gevaarlijk is en het verboden is om in de zee te zwemmen. De reddingsbrigade raadt strandgangers 'ten zeerste' af het water in te gaan.
1 2


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Video | Vooruitblik F1: 'Race wordt strategisch spel tussen topteams'15/08 00u15 - Nu.nl: Inhalen wordt lastig op het circuit in Spanje en daardoor moeten de tactici van de topteams aan de slag. Red Bull liet op Silverstone zien goed met de strategie om te kunnen gaan, maar wat gaat het antwoord zijn van Mercedes?
2x Nationale Actiedag Giro555 voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op15/08 00u15 - Nu.nl: Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 is 11,5 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet.
2x Badhoevedorp herdenkt Bas van Wijk met emotionele stille tocht15/08 00u15 - Nu.nl: Heel Badhoevedorp lijkt even stil te staan bij het overlijden van Bas van Wijk als vrijdagavond een stoet mensen door het dorp loopt om de zaterdag doodgeschoten oud-inwoner van het dorp tijdens een stille tocht te herdenken. Van Wijks vader loopt voorop, gevolgd door familieleden en vrienden. Van Wijk verliet enkele jaren geleden het dorp, toch willen de mensen in zijn oude woonplaats afscheid van hem nemen en dus vormen ze een erehaag voor de stoet.
2x Liveblog corona | Nog geen besmettingen bij tweede testdag Terschelling15/08 01u15 - Nu.nl: Lees meer >
1x Relschoppende jongeren in Den Haag voorlopig niet welkom in Schilderswijk14/08 18u15 - Nu.nl: De jongeren die in de nacht van donderdag op vrijdag vanwege aanhoudende onrust zijn aangehouden in de Schilderswijk in Den Haag, mogen daar de komende negentig dagen niet meer komen, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De jongeren hebben een gedragsaanwijzing ontvangen die hen verbiedt zich op straat te begeven.
1x Verkiezingsupdate: 'Pitbull' Kamala Harris kon meteen aan de slag14/08 21u15 - Nu.nl: Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Kamala Harris, Joe Bidens gewezen rivaal en nu running mate, staat weer even vol in de schijnwerpers.
1x Aruba dicht bij financieel noodpakket, Curaçao 'zet stappen'14/08 21u15 - Nu.nl: Aruba is dicht bij en Curaçao heeft goede stappen gezet om in aanmerking te komen voor een financieel noodpakket van het kabinet. Sint-Maarten heeft wederom laten zien niet aan de vanuit Nederland gestelde voorwaarden te voldoen. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vrijdag in een Kamerbrief na afloop van de ministerraad.
1x Deze landen kregen afgelopen week een aangescherpt (oranje) reisadvies14/08 22u15 - Nu.nl: Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen week voor verschillende landen het reisadvies aangescherpt naar code oranje, dat staat voor 'alleen noodzakelijke reizen'. NU.nl zet deze aanpassingen op een rij.
0x Liveblog coronavirus | Reisadvies Marokko blijft staan op oranje08/08 00u15 - Nu.nl: Lees meer >
0x Liveblog corona | Reisadvies Marokko blijft staan op oranje08/08 01u15 - Nu.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
25418
Gelezen:
801
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven