vrijdag 14 mei 2021, week 19


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
14/05 08u15  Politie beëindigt illegaal feest met 250 mensen in Deventer, twee arrestaties De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een einde gemaakt aan een illegaal feest op de Wellekade in Deventer.
14/05 08u15  Liveblog corona | 'Nederland ligt dwars bij verplichte gratis PCR-test' Lees meer >
14/05 07u15  'Spraakzame' dinosaurus ontdekt aan de hand van in Mexico gevonden fossiel Paleontologen hebben een nieuwe soort dinosaurus ontdekt door de vondst van een 73 miljoen jaar oud fossiel in Noord-Mexico, heeft het Mexicaanse instituut voor antropologie en geschiedenis (INAH) donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een grote herbivoor die door middel van geluid kon communiceren.
14/05 07u15  Liveblog corona | Opnieuw vierduizend doden door COVID-19 in India Lees meer >
14/05 06u15  Podcast | Uitspraak zaak Hero Brinkman | De Boer komt met voorselectie EK Deze ochtend in de Dit wordt het nieuws-podcast aandacht voor de uitspraak in de strafzaak tegen Hero Brinkman. Netflix brengt de film Ferry uit en bondscoach Frank de Boer maakt de voorselectie voor het EK deze zomer bekend.
14/05 06u15  Weerbericht: Code geel vanwege dichte mist, rest van de dag regenachtig In het zuiden van het land geldt code geel vanwege dichte mist. In het begin van de ochtend klaart het op. In het noorden kan het in de ochtend regenen. In de loop van de dag neemt ook in het zuiden de kans op regen toe, mogelijk met onweer.
14/05 06u15  Fossiel van spraakzame dinosaurus ontdekt in Mexico Paleontologen hebben een nieuwe soort dinosaurus ontdekt na de vondst van een 73 miljoen jaar oud fossiel in Noord-Mexico, heeft het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een grote herbivoor die door middel van geluid kon communiceren.
14/05 06u15  Liveblog corona | Denemarken versoepelt regels voor toeristen Lees meer >
14/05 04u15  Liveblog corona | Denemarken versoepelt coronaregels voor toeristen Lees meer >
14/05 03u15  Schilderij van Picasso voor 85 miljoen euro verkocht op veiling in New York Een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie's.
14/05 02u15  Israëlische grondtroepen zijn Gazastrook toch niet binnengevallen Het Israëlische leger meldde donderdagavond een grondoffensief te zijn begonnen in de Gazastrook. Een legerwoordvoerder bevestigde het nieuws, maar twee uur later weersprak diezelfde woordvoerder het nieuws. Er zou sprake zijn geweest van een 'intern communicatieprobleem'. Het betrekken van grondtroepen bij de aanval op Gaza vanaf de grens, is wel een significante ontwikkeling van het geweld van de afgelopen dagen.
14/05 02u15  Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesakkoord De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan beschuldigd de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach.
14/05 01u15  VN-Veiligheidsraad zondag bijeen vanwege conflict Israël en Palestijnen De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag bijeen om te vergaderen over het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen. Volgens diplomatieke bronnen staat de bijeenkomst gepland om 14.00 uur.
14/05 01u15  Airbnb profiteert van opheffing coronamaatregelen in verschillende landen Vakantieverhuurplatform Airbnb heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder thuisland de Verenigde Staten. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam.
14/05 00u15  Israëlische grondtroepen vallen doelen in Gazastrook aan Het Israëlische leger is donderdagavond met luchtsteun een grondoffensief begonnen in de Gazastrook. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. Een legerwoordvoerder bevestigde het nieuws. Hoeveel grondtroepen precies de Gazastrook zijn binnengevallen is niet duidelijk. Eerder op de dag werden duizenden reservisten gemobiliseerd en verzamelden Israëlische grondtroepen zich bij de grens.
Laatste update: vandaag om 8u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/05 23u15  Rusland wil VS aftroeven in eerste speelfilm gemaakt in de ruimteRusland stuurt een actrice en een regisseur naar de ruimte om daar een film te maken. De filmploeg vertrekt volgens ruimtevaartorganisatie Roskosmos in het najaar naar het internationale ruimtestation (ISS). De populaire actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko moeten de komende maanden eerst een astronautentraining ondergaan.
13/05 22u15  Ingeënte Amerikanen hoeven mondkapje grotendeels niet meer te dragenAmerikanen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 hoeven, uitzonderingen daargelaten, geen mondkapje meer te dragen of 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Dat maakte de directeur van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) donderdag bekend.
13/05 21u15  Israël beschoten met raketten vanuit Libanon, geen schade aangerichtIsraël is ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Het Israëlische leger bevestigde dat drie projectielen zijn afgeschoten. Die zouden zonder schade aan te richten in de Middellandse Zee zijn gestort.
13/05 21u15  Ingeënte Amerikanen hoeven geen mondkapje meer te dragenAmerikanen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 hoeven, uitzonderingen daargelaten, geen mondkapje meer te dragen of 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Dat maakte de directeur van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) donderdag bekend.
13/05 20u15  Video | Songfestival: Naveltrui Jeangu en Nikkie kan mening goed verbloemenIn deze dagelijkse Songfestival-update bespreken NU.nl-verslaggevers Lara Zevenberg en Jesse Taat de laatste ontwikkelingen rond het Songfestival in Rotterdam. Deze aflevering: Tijdens zijn eerste repetitie was Jeangu Macrooy in een blauwe croptop te zien en Nikkie de Jager blijkt haar mening over Songfestival-deelnemers goed te kunnen verbloemen.
13/05 20u15  Tachtig voetbalsupporters aangehouden nabij Cars Jeans Stadion in Den HaagDe politie heeft donderdag ruim tachtig aanhoudingen verricht nabij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Rondom het stadion gold een noodbevel zodat de voetbalsupporters weg zouden blijven bij het degradatieduel met Willem II dat daar plaatsvond. De aangehouden personen gaven meerdere keren geen gehoor aan de oproep weg te gaan, aldus de politie.
13/05 19u15  Drie gewonden doordat auto door hek bij McDonald's Hoogvliet schietDrie personen onder wie een kind zijn donderdagmiddag gewond geraakt, nadat een auto met hoge snelheid van een weg afschoot en door een hek op het parkeerterrein van een McDonald's in Hoogvliet in de gemeente Rotterdam belandde. De bestuurder is aangehouden, zegt een politiewoordvoerder.
13/05 19u15  Klopjacht naar verdachte van dubbele moord gaande in Frans bosIn een bos in het zuiden van Frankrijk is een klopjacht gaande op een man die wordt verdacht van een dubbele moord. De man sloeg twee dagen geleden op de vlucht nadat hij zijn baas en een collega doodschoot in een houtzagerij in het dorp Les Plantiers.
13/05 18u15  Israël stuurt grondtroepen naar grens GazastrookIsraël heeft versterkingen gestuurd naar de grens met de Gazastrook. Er verzamelden zich donderdag grondtroepen bij het veiligheidshek aan de grens en tanks vuurden op doelen in de Palestijnse enclave aan de kust.
13/05 18u15  Liveblog corona | Mars tegen coronabeleid in Den Bosch rustig verlopenLees meer >
13/05 17u15  Zeven miljoenste coronavaccin donderdag gezet, miljoen prikken in week tijdDe zeven miljoenste prik met een vaccin tegen het coronavirus wordt donderdag gezet, maakt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekend. Dat zou ook betekenen dat er in een week tijd een miljoen prikken zijn gezet: het grootste aantal wekelijkse prikken sinds de start van de vaccinatiecampagne in januari.
13/05 17u15  Analyse: Bij Thierry Baudet houdt niemand het lang uitDe breuk bij Forum voor Democratie (FVD) is de derde in twee jaar. Door zijn radicale standpunten en autoritaire en grillige bestuursstijl blijkt Thierry Baudet niet in staat te zijn om een stabiele politieke partij op te bouwen.
13/05 17u15  ADO Den Haag en VVV-Venlo gedegradeerd uit EredivisieADO Den Haag en VVV-Venlo zijn donderdag gedegradeerd uit de Eredivisie. De Haagse club verloor thuis met 1-4 van Willem II en de Venlonaren gingen met 3-1 onderuit bij Ajax, waardoor met nog een speelronde te gaan het doek al is gevallen voor de twee clubs. Willem II en FC Emmen moeten nog vrezen voor de zestiende plek en daarmee deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.
13/05 17u15  Tientallen ADO-fans aangehouden nabij Cars Jeans Stadion in Den HaagTientallen supporters van ADO Den Haag zijn donderdag aangehouden in de omgeving van het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Ze maakten deel uit van twee groepen supporters die weigerden gehoor te geven aan bevelen om weg te gaan, meldt de politie.
13/05 17u15  PSV mede door goal Zahavi en gelijkspel AZ officieus zeker van tweede plekPSV is nagenoeg zeker van de tweede plaats in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen mede door een doelpunt van Eran Zahavi eenvoudig met 4-2 van PEC Zwolle en zagen concurrent AZ niet verder komen dan een 0-0-gelijkspel bij FC Groningen.
13/05 17u15  Liveblog corona | Protestmars tegen coronabeleid in Den Bosch rustig verlopenLees meer >
13/05 16u15  Liveblog Eredivisie | ADO en VVV virtueel gedegradeerd, AZ nog op 0-0Lees meer >
13/05 15u15  Liveblog Eredivisie | ADO en VVV virtueel gedegradeerd, PSV vernedert PECLees meer >
13/05 15u15  Liveblog corona | Wederom daling aantal patiënten in ziekenhuizen en op icLees meer >
13/05 15u15  Taiwan heeft weer stroom na urenlange storingTaiwan heeft donderdag te maken gehad met massale stroomuitval. Zo'n 11,4 miljoen huishoudens zaten afwisselend zonder stroom als gevolg van een storing bij een energiecentrale.
13/05 15u15  Kamerleden Van Haga, Ephraim en Smolders verlaten FVD, starten eigen fractieTweede Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders scheiden zich af van Forum voor Democratie (FVD) en gaan verder als zelfstandige fractie. Dat maakte Van Haga donderdagochtend via een persbericht bekend.
13/05 14u15  Omstreden 'vrijheidsposters' voor Van Haga aanleiding tot vertrek bij FVDWybren van Haga splitste zich donderdag met Olaf Ephraim en Hans Smolders af van de fractie van Forum voor Democratie (FVD) omdat hij niet zoals voorman Thierry Baudet 'taboes wil doorbreken' in de politiek.
13/05 14u15  Liveblog Eredivisie | Aftellen tot negen wedstrijden tegelijkertijd om 14.30 uurLees meer >
13/05 14u15  Uiterste noorden Nederland kon vannacht glimp opvangen van noorderlichtIn het noorden van het land was in de nacht van woensdag op donderdag het noorderlicht te zien. Op sociale media delen verschillende mensen een foto waarop een glimp van het licht te zien is.
13/05 13u15  Champions League-finale vanwege corona verplaatst van Istanboel naar PortoDe Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea is verplaatst van Istanboel naar Porto, zo heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt. Bij de eindstrijd op 29 mei kunnen van elke club zesduizend supporters aanwezig zijn in Estádio do Dragão.
13/05 13u15  Twee ME'ers gewond bij onrust nabij stadion Doetinchem, zeven aanhoudingenTwee ME'ers zijn in de nacht van woensdag op donderdag lichtgewond geraakt bij de ongeregeldheden nabij het stadion van voetbalclub De Graafschap in Doetinchem, bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl na berichtgeving van Omroep Gelderland. In totaal werden zeven aanhoudingen verricht, waarvan vijf voor openlijke geweldpleging en twee voor belediging.
13/05 13u15  Liveblog corona | 'Slechts' 466 besmettingen na Koningsdag in AmsterdamLees meer >
13/05 12u15  Stroom valt uit in bijna heel Taiwan, miljoenen inwoners in het donkerIn Taiwan is donderdagmiddag (lokale tijd) een grote stroomstoring ontstaan, waardoor nog maar twee miljoen huishoudens toegang hebben tot elektriciteit, schrijft The Washington Post. Het land telt in totaal 24 miljoen inwoners.
13/05 11u15  Kamerleden Van Haga, Ephraim en Smolders verlaten FVD en starten eigen fractieTweede Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders scheiden zich af van Forum voor Democratie en gaan verder als zelfstandige fractie. Dat maakte Van Haga donderdagochtend via een persbericht bekend.
13/05 11u15  Dumoulin keert volgende maand terug als wielrenner en richt zich op SpelenTom Dumoulin maakt volgende maand zijn rentree als wielrenner, zo bevestigt zijn ploeg Jumbo-Visma woensdag. De dertigjarige Limburger, die in januari voor onbepaalde tijd met verlof ging, keert in de Ronde van Zwitserland terug in de peloton en gaat voor olympisch succes.
13/05 10u15  Kamerleden Van Haga, Ephraim en Smolders scheiden zich af van FVD-fractieTweede Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders scheiden zich af van Forum voor Democratie en gaan verder als zelfstandige fractie.
13/05 10u15  Dumoulin lijkt volgende maand terug te keren als wielrennerTom Dumoulin maakt volgende maand zijn rentree als wielrenner. WielerFlits meldt donderdag dat de dertigjarige Limburger, die in januari voor onbepaalde tijd met verlof ging, in de Ronde van Zwitserland (6-13 juni) terugkeert in het peloton.
13/05 09u15  Liveblog corona | Gevaccineerden in Ohio maken kans op loterijprijzenLees meer >
13/05 08u15  Volksfeest in Deventer na promotie Go Ahead, ME grijpt in bij De GraafschapDe Mobiele Eenheid (ME) heeft in de nacht van woensdag op donderdag in moeten grijpen nabij stadion De Vijverberg van De Graafschap, nadat de club uit Doetinchem promotie was misgelopen. Supporters gooiden met zwaar vuurwerk en richtten vernielingen aan. In Deventer ontstond een spontaan volksfeest nadat Go Ahead Eagles onverwacht naar de Eredivisie promoveerde.
13/05 08u15  Video | Hoe de 'originele' coronavirusvariant bijna verdwenen is in ons landOp 27 februari 2020 wordt Nederland opgeschrikt door de eerste officieel geregistreerde coronabesmetting in ons land. Inmiddels zijn we ruim een jaar en meer dan anderhalf miljoen geregistreerde besmettingen verder en komt de virusvariant waarmee het allemaal begon bijna niet meer voor. Hoe zit dat?
13/05 08u15  Sylvana Simons verklaart vertrek bij debat: 'Leef al jaren met chronische pijn'Sylvana Simons heeft donderdag via Twitter laten weten dat ze al zeker drie jaar met chronische pijn leeft. Een exacte diagnose is er volgens het BIJ1-Kamerlid nog niet, maar mogelijk is er sprake van reuma of artrose. Simons moest woensdagavond vanwege pijn aan haar knieën en voeten voortijdig een Kamerdebat verlaten.
13/05 07u15  Weerbericht: Lokaal enkele stevige buien op HemelvaartsdagHemelvaartsdag begint droog, maar geleidelijk zullen stapelwolken ontstaan. In de middag kunnen in het midden en het zuiden van ons land enkele stevige buien voorkomen, met bovendien kans op onweer. Lokaal kan daarbij veel regen vallen.
13/05 07u15  Curaçao registreerde woensdag geen nieuwe besmettingen en sterfgevallenOp Curaçao zijn woensdag geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd en is niemand overleden aan de gevolgen van het virus. Ook een dag eerder waren er geen besmettingen, maar toen overleed wel één coronapatiënt. Daarmee lijkt de hevige coronagolf van de afgelopen maanden achter de rug. De laatste keer dat het eiland geen besmettingen kende, was bijna drie maanden geleden.
13/05 07u15  Liveblog corona | Bonaire versoepelt de maatregelenLees meer >
13/05 06u15  Iedereen vrij tijdens Suikerfeest: ramadan eindigt dit jaar op HemelvaartHet is donderdag zowel Suikerfeest als Hemelvaartsdag. Een meevaller voor praktiserende moslims, die geen extra dag vrij moeten vragen om het einde van de ramadan te vieren. Al is het bij veel bedrijven al mogelijk om enkele betaalde vrije dagen zelf te kiezen.
13/05 06u15  Dit weten we nu over de Indiase variant van het coronavirusDe gezondheidsorganisatie WHO bestempelde de Indiase variant van het coronavirus maandag als 'zorgelijk'. Dit is de vierde variant van het coronavirus dat dit stempel krijgt. Eerder gebeurde dit al bij de Britse, Zuid-Afrikaanse en een Braziliaanse. Maar wat weten we eigenlijk over de Indiase variant?
13/05 06u15  Liveblog corona | Bonaire versoepelt de coronamaatregelenLees meer >
13/05 05u15  Is corona weg na de zomer? Dit kunnen we verwachtenNu naar verwachting stap twee van het openingsplan gezet kan worden op woensdag 19 mei, gaat de samenleving de komende maanden heel voorzichtig weer open. Maar wanneer kunnen we ook stoppen met de laatste maatregelen zoals mondkapjes en 1,5 meter? Een echte voorspelling is hier niet over te doen, maar twee hoogleraren spreken in gesprek met NU.nl alvast hun verwachting uit.
13/05 05u15  Weerbericht: Donderdag lokaal enkele stevige buienDe dag begint droog, maar geleidelijk zullen stapelwolken ontstaan. In de middag kunnen in het midden en het zuiden van ons land enkele stevige buien vormen, met bovendien kans op onweer. Lokaal kan daarbij veel regen vallen.
13/05 05u15  Liveblog corona | Rust teruggekeerd in Doetinchem en DeventerLees meer >
13/05 04u15  Woensdag geen nieuwe besmettingen en sterfgevallen op Curaçao geregistreerdOp Curaçao zijn woensdag geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd en is er niemand overleden aan de gevolgen van het virus. Ook een dag eerder waren er geen besmettingen, toen overleed er wel een coronapatiënt. Daarmee lijkt de hevige coronagolf van de afgelopen maanden achter de rug. De laatste keer dat het eiland geen besmettingen kende, was bijna drie maanden geleden.
13/05 02u15  Patiënten moeten mogelijk naar ander ziekenhuis voor 'inhaalzorg'Patiënten die wachten op een operatie die wegens de coronacrisis is uitgesteld, moeten daarvoor mogelijk naar een ziekenhuis elders in het land. Het kabinet overweegt ook bij het inhalen van uitgestelde behandelingen patiënten te gaan spreiden over het land, zoals dat ook met coronapatiënten gebeurt. Dat zegt minister Tamara van Ark (Medische Zorg).
13/05 02u15  Liveblog corona | Rust keert terug in Doetinchem en DeventerLees meer >
13/05 00u15  Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie na bizarre laatste speelrondeGo Ahead Eagles is woensdagavond na een bizarre laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie gepromoveerd naar de Eredivisie. De Deventenaren wonnen met 0-1 bij Excelsior en moesten vervolgens afwachten wat concurrent De Graafschap deed tegen Helmond Sport. Het duel op De Vijverberg lag bijna anderhalf uur stil vanwege noodweer, waarna De Graafschap op een kletsnat veld niet verder kwam dan 0-0.
13/05 00u15  Nog geen coronasteun voor Sint-Maarten, bestuur vliegveld niet op ordeSint-Maarten krijgt voorlopig toch geen coronasteun, dit keer omdat de regering van het eiland nog steeds niet het wanbestuur van het vliegveld heeft aangepakt. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) in een brief aan de minister-president Silveria Jacobs. Het gaat om een bedrag van ongeveer 18 miljoen euro dat Sint-Maarten vooralsnog niet krijgt.
13/05 00u15  Liveblog corona | Fans van Go Ahead Eagles straat op in regenachtig DeventerLees meer >
13/05 00u15  Stoffelijk overschot van baby gevonden in Wernhout, zorgen om moederIn een park in het Noord-Brabantse dorp Wernhout is het stoffelijk overschot van een baby gevonden. Het zou om een pasgeboren baby gaan, laat de politie woensdagavond weten. De moeder is opgeroepen zich te melden. De politie zegt zich 'ernstig zorgen' te maken over haar gezondheid.
12/05 23u15  Ellen DeGeneres stopt na 19 seizoenen met dagelijkse talkshowThe Ellen DeGeneres Show stopt na negentien seizoenen en ruim drieduizend afleveringen, zo maakt de televisiepresentatrice woensdag bekend in gesprek met The Hollywood Reporter. De laatste aflevering is in 2022 te zien.
12/05 22u15  Ook bibliotheken op 20 mei open, mits ziekenhuiscijfers voldoende dalenDe bibliotheken worden meegenomen in stap twee van het heropeningsplan en gaan daarom eerder open dan gepland. Als de ziekenhuiscijfers voldoende dalen en de tweede stap in het openingsplan kan worden doorgezet, kunnen de bibliotheken de deuren weer openen op 20 mei.
12/05 22u15  De Graafschap of Go Ahead promoveert naar Eredivisie op bizarre KKD-avondDe Graafschap of Go Ahead Eagles promoveert woensdagavond naar de Eredivisie. De Deventenaren zijn de club uit Doetinchem virtueel voorbij op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, maar de wedstrijd van De Graafschap tegen Helmond Sport is nog bezig.
12/05 22u15  Dit zijn de verwachtingen voor de zomervakantie in Europese vakantielandenPer 15 mei komt het algehele negatieve reisadvies te vervallen en geeft het ministerie weer per land een advies. Hoewel het nog niet bekend is naar welke landen vakantiereizen deze zomer weer mogelijk gaat zijn, denken veel mensen al wel na over een zomervakantie over de grens. Dit is een overzicht van populaire Europese vakantielanden en hun huidige regels en plannen voor de zomer, voor zover bekend.
12/05 22u15  KLM vliegt niet meer op Tel Aviv vanwege conflict tussen Israël en PalestijnenKLM voert sinds dinsdag geen vluchten meer uit op de Israëlische stad Tel Aviv vanwege het oplopende conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen. Er stond voor dinsdag een vlucht gepland, maar die was tot woensdag uitgesteld. Inmiddels is besloten niet meer die kant op te vliegen, laat een woordvoerder van de vliegmaatschappij weten.
12/05 22u15  Video | Flat in Gaza stort in na Israëlische raketaanvalIn Gaza is woensdag een gebouw van veertien verdiepingen ingestort na een raketaanval van Israël. Bij de aanval zouden volgens Israël vier belangrijke Hamas-leiders zijn omgekomen. Hamas zegt zelf dat meerdere topcommandanten om zijn gekomen, onder wie de militaire baas van Gaza-stad.
12/05 22u15  Republikeinse Trump-criticus Cheney weggestemd uit belangrijke partijfunctieHet Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Liz Cheney is weggestemd uit een belangrijke functie binnen de Republikeinse Partij. Ze gold als de nummer drie van haar partij in het lagerhuis en was daar een van de fractieleiders. Cheney stond bekend als felle tegenstander van oud-president Donald Trump.
12/05 20u15  Israël doodt belangrijke Hamas-commandant bij nieuwe luchtaanvallenIsraël zegt woensdag meerdere hooggeplaatste militairen van de Palestijnse Hamas-beweging te hebben gedood. Volgens Hamas ging het om 'talrijke topcommandanten', onder wie de militaire baas van Gaza-stad. De Israëlische veiligheidsdienst stelt dat zeker vier andere belangrijke leiders ook zijn gedood.
12/05 20u15  Bonaire eerste bestemming met geel reisadvies: vakantie kan per 19 mei weerVanaf 19 mei is reizen naar Bonaire weer mogelijk, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van De Telegraaf. De kleurcode kan volgende week woensdag van oranje naar geel omdat het eiland niet meer als hoogrisicogebied wordt beschouwd, aldus de woordvoerder.
12/05 19u15  Livestream | Kamer debatteert over ontwikkelingen rond coronavirusDe Tweede Kamer debatteert woensdag over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Volg het debat hier live.
12/05 19u15  Stoffelijk overschot pasgeboren baby gevonden in WernhoutIn een park in het Noord-Brabantse dorp Wernhout is het stoffelijk overschot van een baby gevonden. Het zou om een pasgeboren baby gaan, laat de politie woensdagavond weten.
12/05 19u15  Stank in riool Lelystad met name veroorzaakt door benzine en propeenDe vreemde benzineachtige geur die zaterdag uit het riool in de wijk Punter in Lelystad opsteeg, werd veroorzaakt door geraffineerde aardolieproducten, zoals inderdaad benzine en het licht ontvlambare propeen. Dat concludeert het RIVM na onderzoek, meldt de gemeente Lelystad woensdag. Het is nog niet bekend hoe deze producten in het riool kwamen.
12/05 18u15  Helft van basisscholen heeft de beloofde zelftesten nog niet ontvangenDe helft van de 6.700 basisscholen heeft nog geen zelftesten ontvangen, terwijl het ministerie van Onderwijs van plan was alle coronatesten deze week onder scholen verdeeld te hebben. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) vindt het teleurstellend. 'De testen lagen bijna nog eerder in de supermarkt dan op school.'
12/05 18u15  Video | Baudet tegen ongeruste Kamer: 'Heb geen corona, voel me kiplekker'Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zich niet laten testen toen hij vorige week een paar dagen ziek was. De politicus zei woensdag voorafgaand aan een debat over de kabinetsformatie griep te hebben gehad, maar niet te weten of hij een besmetting met het coronavirus had opgelopen.
12/05 17u15  'Fundamentele reset' van Rutte kan nog niet rekenen op vertrouwen van PvdADe plannen van VVD-leider Mark Rutte voor een door de Kamer zo gewenste andere bestuursstijl kunnen op weinig enthousiasme bij de andere partijen rekenen. Hoewel de volledige oppositie het vertrouwen in Rutte begin april opzegde, lijken sommigen daar nu op terug te komen.
12/05 17u15  Liveblog | Hamer officieel aangesteld als nieuwe informateurLees meer >
12/05 17u15  Donor krijgt meer informatie en inspraak over gebruik lichaamsmateriaalMensen bij wie lichaamsmateriaal is afgenomen, bijvoorbeeld tijdens een medische behandeling, krijgen voortaan meer informatie over het mogelijke gebruik daarvan voor wetenschappelijk onderzoek. Zij mogen dat ook weigeren, maar niet als het gaat om restmateriaal dat wordt gebruikt voor onderzoek in het algemeen belang.
12/05 17u15  Zeldzame hommelsoort teruggevonden in Limburg, 'bekroning natuurherstel'Wageningse studenten hebben tijdens een veldwerk in het Geuldal in Zuid-Limburg een boshommel aangetroffen, een zeer zeldzame hommelsoort die veertien jaar geleden voor het laatst werd gezien. Onderzoekers zien het als een bekroning op een natuurherstelproject, waarbij lokale partijen zich onder meer inzetten voor terugkeer van bloeiende akkerranden en meidoornheggen.
12/05 17u15  Ellen DeGeneres stopt na negentien seizoenen met dagelijkse talkshowThe Ellen DeGeneres Show stopt na negentien seizoenen en ruim drieduizend afleveringen, zo maakt de televisiepresentatrice woensdag bekend in gesprek met The Hollywood Reporter. De laatste aflevering is in 2022 te zien.
12/05 17u15  Vier weken cel voor bedreigen RIVM-directeur Van DisselDe vrouw die RIVM-directeur Jaap van Dissel op internet heeft bedreigd, is woensdag veroordeeld tot een celstraf van vier weken waarvan twee weken voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De politierechter in Den Haag sprak van een zeer ernstige bedreiging.
12/05 16u15  Coronacijfers volgens ic-baas genoeg gedaald voor stap 2: kan de vlag al uit?Om stap twee van het heropeningsplan te kunnen zetten, moet de gemiddelde ziekenhuisinstroom van coronapatiënten 20 procent lager liggen dan tijdens de piek van de derde golf. Daarom besluit het kabinet volgende week pas of er op 19 mei echt versoepeld gaat worden. Ic-coördinator Ernst Kuipers zei woensdag echter dat de cijfers al genoeg zijn gedaald. Hoe staan we ervoor? En kan de vlag echt al uit?
12/05 16u15  Vier maanden cel geëist voor bedreigen RIVM-directeur Van DisselHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in de rechtbank van Den Haag een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen een vrouw die RIVM-directeur Jaap van Dissel zou hebben bedreigd.
12/05 16u15  Baudet zegt griep te hebben gehad, maar heeft zich niet laten testen op coronaForum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zich niet laten testen toen hij vorige week een paar dagen ziek was. De politicus zei woensdag voorafgaand aan het debat griep te hebben gehad, maar niet te weten of hij een besmetting met het coronavirus had opgelopen.
12/05 16u15  Europese Commissie wil schadelijke vervuiling voor 2050 uitbannenDe Europese Commissie heeft zich ten doel gesteld schadelijke vervuiling van lucht, water en grond uit te bannen. Daartoe moeten tot 2030 al flinke stappen worden gezet, zoals het met 55 procent verminderen van het aantal 'luchtverontreinigingsdoden'.
12/05 16u15  Zeker 175 gedupeerden doordat UWV jarenlang fout zat bij uitkeringenUitkeringsinstantie UWV heeft zeker 175 mensen gedupeerd doordat er fouten zijn gemaakt bij herbeoordelingen van arbeidsongeschiktheid. De slachtoffers, die zich bij een speciaal hiervoor opgericht meldpunt kenbaar hebben gemaakt, worden gecompenseerd. Mogelijk zijn er nog meer gedupeerden.
12/05 16u15  Ajax-sterren hit op Marktplaats, fans bieden honderden euro's voor 3,45 gramDe sterren die Ajax heeft laten omsmelten voor fans worden voor veel geld aangeboden op Marktplaats. De voetbalclub heeft 42.000 kleine sterren van de kampioensschaal laten maken, die iedere seizoenkaarthouder krijgt opgestuurd. Op het vrijhandelsplatform hebben liefhebbers daar meer dan 900 euro voor over.
12/05 15u15  Vrijspraak voor dodelijk grasmaaierongeluk bij basisschool in KampenDe bestuurder van een grasmaaier die in september 2018 betrokken was bij een ongeluk bij een basisschool in Kampen, waarbij een 6-jarig meisje omkwam, is woensdag vrijgesproken. De rechtbank Overijssel oordeelt dat de 21-jarige Daniël V. niet 'verwijtbaar onvoorzichtig' is geweest.
12/05 15u15  Zeker 175 gedupeerden doordat UWV jarenlang fout zat bij WIA-uitkeringenUitkeringsinstantie UWV heeft zeker 175 mensen gedupeerd doordat er fouten zijn gemaakt bij herbeoordelingen van arbeidsongeschiktheid. De slachtoffers, die zich bij een speciaal hiervoor opgericht meldpunt kenbaar hebben gemaakt, worden gecompenseerd. Mogelijk zijn er nog meer gedupeerden.
12/05 15u15  Twee jaar cel voor Nederlander voor verkopen van gestolen inloggegevensEen 24-jarige man uit Giesbeek, bij Arnhem, is woensdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor zijn rol bij We Leak Info, een website waarop miljarden gelekte gegevens werden verkocht. De Nederlander was verantwoordelijk voor het verwerken en daarna uploaden van de data. We Leak Info bood in totaal twaalf miljard gegevens te koop aan, waaronder namen, e-mailadressen en wachtwoorden.
12/05 14u15  Liveblog | D66 en VVD stellen officieel Hamer als nieuwe informateur voorLees meer >
12/05 13u15  Coronapandemie had volgens onafhankelijk onderzoek voorkomen kunnen wordenDe coronapandemie had wereldwijd geen miljoenen levens geëist als sneller was gereageerd, blijkt uit een woensdag gepubliceerd onafhankelijk onderzoek dat is opgesteld in opdracht van gezondheidsorganisatie WHO. Er zouden meerdere zwakke punten ontdekt zijn, citeert The Guardian.
12/05 13u15  Politie ontruimt omgeving paleis Huis ten Bosch wegens verdachte situatieHet Haagse Bos bij paleis Huis ten Bosch wordt ontruimd na melding van een verdachte situatie. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is, zo meldt de politie woensdag.
12/05 13u15  Oranje-aanvoerder Van Dijk mist EK definitief vanwege zware knieblessureOranje-aanvoerder Virgil van Dijk mist volgende maand definitief het EK vanwege een zware knieblessure. De 29-jarige verdediger van Liverpool laat dinsdag in een interview met zijn club weten dat hij meer tijd moet nemen voor zijn revalidatie en daardoor niet beschikbaar is voor het Nederlands elftal.
12/05 13u15  Liveblog | D66 en VVD stellen officieel Mariëtte Hamer als nieuwe informateur voorLees meer >
12/05 13u15  Video | Maori-politicus uit Nieuw-Zeelands parlement gestuurd na hakaRawiri Waititi, een van de leiders van de Maori-partij, is woensdag uit het Nieuw-Zeelandse parlement gestuurd. De politicus vond dat het voorstel voor een speciale zorgautoriteit voor Maori racistisch is. Waititi voerde vervolgens de haka uit, de traditionele dans van de Maori, waarna hij de Kamer moest verlaten.
12/05 13u15  Peuter die in Amsterdam werd geraakt door verdwaalde kogel is weer thuisDe peuter die maandagavond in Amsterdam werd geraakt door een verdwaalde kogel is weer thuis. Het tweejarige kind is behandeld in het ziekenhuis, maar heeft nog wel een wond.
12/05 12u15  NUcheckt: Bericht over sterfte onder jongeren na vaccinatie in Israël klopt nietNUcheckt controleert berichten op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar de bewering dat het sterftecijfer onder twintigers in Israël na vaccinatie 30 procent hoger lag. Dit is onjuist.
12/05 12u15  Máxima ter ere van 50e verjaardag geïnterviewd door Matthijs van NieuwkerkMatthijs van Nieuwkerk heeft koningin Máxima geïnterviewd ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag, die ze aanstaande maandag viert.
12/05 12u15  Bijna vier op de tien winkeliers houden rekening met het SuikerfeestHet is nog niet altijd zichtbaar, maar bijna vier op de tien winkelformules zeggen rekening te houden met het Suikerfeest. Bij bijna 15 procent is dat ook zichtbaar in de winkel, zo'n 13 procent besteedt aandacht aan de afsluiting van de ramadan in de reclame-uitingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Suikerfeestmonitor van onderzoeksbureau Labyrinth.
12/05 11u15  Liveblog | Kamer in debat met Tjeenk Willink over hoe formatie verder moetLees meer >
12/05 11u15  Netanyahu roept noodtoestand uit in Lod, situatie in Israël blijft escalerenDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen in de centraal gelegen stad Lod, nadat demonstraties van Israëlische Arabieren op plunderingen waren uitgelopen. Sinds begin deze week escaleert de situatie in Israël en de Palestijnse Gebieden.
12/05 10u15  Wisselvallig weer houdt rest van mei aan, temperaturen onder het gemiddeldeDe hoge temperaturen tijdens Moederdag leken een voorbode van lenteweer, maar niets is minder waar. In de komende weken blijft het wisselvallig en komt het kwik waarschijnlijk niet boven de 20 graden uit.
12/05 10u15  Livestream | Kamer debatteert over eindverslag informateur Tjeenk WillinkDe Tweede Kamer debatteert woensdag over het eindverslag van informateur Herman Tjeenk Willink. Bekijk het hier live.
12/05 10u15  NASA-sonde Voyager 1 registreert ver in de ruimte 'aanhoudend gebrom'De NASA-ruimtesonde Voyager 1 heeft ver buiten ons zonnestelsel een vaag monotoon gebrom opgepikt. Het geluid is waarschijnlijk afkomstig van trillingen van kleine hoeveelheden gas in de ruimte tussen verschillende sterrenstelsels, schrijven wetenschappers in een onderzoek dat Nature Astronomy heeft gepubliceerd.
12/05 10u15  Ajax smelt kampioensschaal om: alle seizoenkaarthouders krijgen een stukjeAjax is op een bijzondere manier omgesprongen met de kampioensschaal. De Amsterdamse club heeft het zilveren exemplaar laten omsmelten tot ruim 42.000 kleine kampioenssterren, die worden uitgedeeld aan de seizoenkaarthouders.
12/05 09u15  SER wil meer geld en vrijheid voor de zorg vanwege dreigend personeelstekortZorgmedewerkers moeten vrijer kunnen werken, meer kansen krijgen om door te groeien en beter worden betaald. Dat adviseert de Sociaal-Economische Raad (SER) op aanvraag van demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Het advies aan het kabinet is een reactie op de toenemende personeelstekorten in de zorgsector.
12/05 09u15  Video | Hamas schiet 130 raketten af op Israëlische stad Tel AvivHamas heeft dinsdagavond raketten afgevuurd op de Israëlische stad Tel Aviv en omgeving. Volgens de extremistische Palestijnse beweging ging het om zo'n 130 projectielen.
12/05 08u15  OMT waarschuwt dat versoepelen kan leiden tot zomer met meer beperkingenHet Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd uitermate voorzichtig te zijn met het versoepelen van coronamaatregelen. Te snel de teugels laten vieren, kan leiden tot een zomer met beperkingen en op den duur een toename van het aantal gevallen van long covid, oftewel personen die na een besmetting langdurig klachten houden.
12/05 08u15  Liveblog corona | Zeker 1.104 besmettingen door Koningsdag in AmsterdamLees meer >
12/05 08u15  Sinds eind april 42 doden en ruim 1.000 gewonden door protesten in ColombiaBij de protesten tegen de regering in Colombia zijn sinds eind april 42 mensen om het leven gekomen, meldt de nationale ombudsman van het Zuid-Amerikaanse land dinsdag. Op één na alle slachtoffers waren burgers, het andere slachtoffer was een militair.
12/05 07u15  Podcast | 'Omtzigt blijft als zwaard van Damocles boven formatie hangen'Dit wordt het nieuws: De Tweede Kamer debatteert over de vastgelopen kabinetsformatie en in de Keuken Kampioen Divisie wordt de laatste speelronde afgewerkt. De Graafschap is bij winst zeker van promotie naar de Eredivisie, maar gaat het de 'Superboeren' lukken?
12/05 07u15  42 doden bij protestgolf in Colombia sinds eind aprilBij de protesten tegen de regering in Colombia zijn sinds eind april tot nu toe 42 mensen om het leven gekomen, meldt de Nationale ombudsman dinsdag. Op één na alle slachtoffers waren burgers, het andere slachtoffer was een militair.
12/05 07u15  NS wil reizigers er met kortingen toe verleiden weer voor de trein te kiezenDe NS wil reizigers weer terug in de trein krijgen door korting te geven op treinkaartjes. Ook komt de vervoerder met nieuwe abonnementen voor werkgevers, die de NS vanaf de zomer stapsgewijs wil lanceren.
12/05 07u15  Zeker 33 doden in Israël en Gaza door luchtaanvallen en raketbeschietingenDoor geweld tussen Israël en de Palestijnen zijn dinsdag zeker 33 mensen om het leven gekomen, schrijven verschillende media. Bij Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse doelen zouden dertig Palestijnen omgekomen zijn, onder wie tien kinderen.
12/05 06u15  30 procent van sportschoolklanten zegde afgelopen jaar abonnement opSportscholen verloren sinds het begin van de coronacrisis zo'n 30 procent van hun klanten, meldt brancheorganisatie NL Actief aan NU.nl. Ze verwachten de komende maanden nog een tijd rode cijfers te schrijven, maar zien wel beterschap wanneer alle maatregelen vervallen.
12/05 06u15  Podcast | 'Omtzigt blijft boven formatie hangen' | Spanning in Eerste DivisieDit wordt het nieuws: de Tweede Kamer debatteert over de vastgelopen kabinetsformatie en het is de laatste speelronde in de Keuken Kampioendivisie. De Graafschap is bij winst zeker van promotie naar de Eredivisie, maar gaat het ze lukken?
12/05 06u15  Ten minste 33 doden Israël en Gaza door luchtaanvallen en raketbeschietingenOp dinsdag zijn bij het geweld tussen Israël en de Palestijnen zeker 33 mensen om het leven gekomen, zo schrijven verschillende media. Bij Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse doelen zouden 30 Palestijnen omgekomen zijn, onder wie tien kinderen.
12/05 05u15  Weerbericht: Meer ruimte voor de zon, vooral in de ochtendWoensdag is er in Nederland meer ruimte voor de zon. Dat is vooral in de ochtend het geval. Het blijft overwegend droog, al is een lokale bui niet uitgesloten. De temperaturen lopen uiteen van 15 graden in de kustgebieden tot 18 graden in het zuiden van het land.
12/05 05u15  Vrouwen die RIVM-directeur Van Dissel bedreigden voor de rechterDe twee vrouwen die verdacht worden van het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel, moeten woensdagmiddag voor de politierechter in Den Haag verschijnen. De 54-jarige vrouw uit Apeldoorn en de 53-jarige vrouw uit Terneuzen worden ook verdacht van opruiing.
12/05 02u15  Kabinet wil niet alleen bonus voor 'frontlinie', maar voor alle zorgmedewerkersHet demissionaire kabinet wil een bonus geven aan alle medewerkers in de zorg. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdag aan de Tweede Kamer.
12/05 02u15  NS wil met kortingen reizigers verleiden om weer voor de trein te kiezenDe NS wil door kortingen te geven op treinkaartjes reizigers weer terug in de trein krijgen. Ook komt de vervoerder met nieuwe abonnementen voor werkgevers, die de NS vanaf de zomer stapsgewijs wil lanceren.
12/05 02u15  Moeder Jeangu Macrooy mag Songfestival-optreden van zoon niet bijwonenJeannette John, de moeder van Songfestival-kandidaat Jeangu Macrooy, krijgt geen uitzondering op het reisverbod zodat ze naar Nederland kan om het optreden van haar zoon bij te wonen. John woont in Suriname en probeerde de afgelopen dagen om toch naar Nederland te kunnen.
12/05 02u15  Liveblog corona | Mogelijk minder vaccins van Janssen geleverdLees meer >
12/05 01u15  Ten minste 33 doden in Israël door luchtaanvallen en raketbeschietingenOp dinsdag zijn bij het geweld tussen Israël en de Palestijnen zeker 33 mensen om het leven gekomen, zo schrijven verschillende media. Bij Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse doelen zouden 30 Palestijnen omgekomen zijn, onder wie tien kinderen.
12/05 01u15  FC Barcelona ziet titel uit zicht verdwijnen na spectaculaire remise bij LevanteFC Barcelona heeft dinsdagavond slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Ronald Koeman gaf in de uitwedstrijd tegen Levante tot twee keer toe een voorsprong uit handen (3-3) en ziet de titel uit het zicht verdwijnen.
12/05 01u15  Moeder Jeangu Macrooy mag optreden van zoon niet bijwonenJeannette John, de moeder van Songfestival-kandidaat Jeangu Macrooy, krijgt geen uitzondering op het reisverbod zodat ze naar Nederland kan om het optreden van haar zoon bij te wonen. John woont in Suriname en probeerde de afgelopen dagen om toch naar Nederland te kunnen.
11/05 23u15  Video | Palestijnen schieten 130 raketten af op Israëlische stad Tel AvivPalestijnen hebben dinsdagavond raketten afgevuurd op de Israëlische stad Tel Aviv en omgeving. Volgens de Palestijnse beweging Hamas ging het om zo'n 130 projectielen.
11/05 22u15  Zwemmen en binnen eten: antwoord op jullie vragen over de persconferentieHet demissionaire kabinet kondigde dinsdagavond tijdens een persconferentie enkele versoepelingen aan die op 19 mei in kunnen gaan. In dit artikel beantwoorden we meest gestelde vragen die jullie via NUjij instuurden.
11/05 22u15  Liveblog corona | Drukte bij reisbureaus na persconferentieLees meer >
11/05 21u15  De Jonge verwacht anderhalvemeterregel in najaar te kunnen schrappenDemissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) 'hoopt en verwacht' de anderhalvemeterregel in het najaar los te kunnen laten. Dat zei hij dinsdagavond tijdens een persconferentie. Een concrete datum kon de minister er nog niet op plakken, omdat er nog veel onzeker is.
11/05 21u15  Kabinet wil 19 mei versoepelen, maar kan maandag nog op pauzeknop drukkenHet kabinet gaat per woensdag 19 mei de volgende stap zetten in het heropenen van de samenleving. Maar dat versoepelen gebeurt alleen 'als de richting goed is', zo vertelde demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie.
11/05 21u15  Video | De Jonge: 'Met alleen één prik zou je kunnen reizen'Demissionair zorgminister Hugo de Jonge hoopt dat één prik met een coronavaccin volstaat om de grens over te gaan met een coronapaspoort. Dat zei hij dinsdag in de coronapersconferentie.
11/05 21u15  Stap 2 in het openingsplan: dit kan er vanaf 19 mei waarschijnlijk weerAls de daling van het aantal ziekenhuisopnames doorzet, zet het kabinet op woensdag 19 mei stap 2 in het heropenen van de samenleving. NU.nl zet op op een rij wat er vanaf die datum waarschijnlijk weer kan.
11/05 21u15  Hamas vuurt raketten af op Tel Aviv in antwoord op Israëlische luchtaanvalPalestijnen hebben raketten afgevuurd op de Israëlische hoofdstad Tel Aviv en omgeving. Volgens de Palestijnse beweging Hamas ging het om zo'n 130 projectielen.
11/05 20u15  Kabinet wil 19 mei versoepelen, maar kan maandag nog op 'pauzeknop' drukkenHet kabinet gaat per woensdag 19 mei de volgende stap zetten in het heropenen van de samenleving. Maar dat versoepelen gebeurt alleen 'als de richting goed is', zo vertelde demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie.
11/05 20u15  Sportscholen weer open, baantjes trekken vanaf volgende week ook toegestaanMensen kunnen als het aantal ziekenhuisopnames en intensivecareopnames genoeg blijft dalen met ingang van woensdag 19 mei weer terecht in de sportscholen of in zwembaden om baantjes te trekken. Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte dinsdag tijdens de coronapersconferentie bekendgemaakt.
11/05 20u15  Vanaf 15 mei reisadvies per land, reizen naar het buitenland weer mogelijkVanaf 15 mei zouden de eerste vakantiereizen naar het buitenland weer mogelijk moeten zijn. Vanaf die dag vervalt het algehele negatieve reisadvies en geeft de overheid weer een advies per land. Steeds meer landen zullen dan een veilige vakantiebestemming worden, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag tijdens een persconferentie.
11/05 20u15  Zo ziet het stappenplan van het kabinet eruitHet demissionaire kabinet presenteerde half april onderstaand stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland richting het einde van de coronacrisis. Stap 1 is inmiddels doorgevoerd en stap 2 komt eraan. Of de streefdata van de overige stappen gehaald gaan worden, is nog onzeker.
11/05 20u15  Zorgen om drukke Koningsdag noemt Rutte terecht, veel clusters in AmsterdamDat mensen zich zorgen maakten over de drukte op Koningsdag was volgens demissionair premier Mark Rutte terecht. De drukke straten, parken en illegale samenkomsten hebben alleen al in Amsterdam tot zeventien nieuwe clusters van besmettingen geleid, aldus Rutte.
11/05 20u15  Wat wil jij weten over de mogelijke versoepelingen?Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben dinsdagavond tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat 19 mei de volgende stap in het heropenen van de samenleving wordt gezet, mits de cijfers blijven dalen. Stel op reactieplatform NUjij al jouw prangende vragen over wat op de persconferentie besproken is.
11/05 19u15  Liveblog corona | Lees mee met de persconferentie van Rutte en De JongeLees meer >
11/05 19u15  Livestream | Bekijk hier de coronapersconferentie van Rutte en De JongeDemissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven dinsdag een persconferentie waarin ze Nederland bijpraten over het coronavirus. Kijk hier live mee.
11/05 19u15  Auto-immuunziektemedicijn werkt mogelijk ook bij zeer zieke coronapatiëntCoronapatiënten die ernstig ziek worden, produceren veel afwijkende antistoffen, ontdekten onderzoekers van het Amsterdam UMC. Degenen die zwaar door het virus worden getroffen, zouden hierdoor mogelijk gebaat zijn bij behandeling met een al bestaand middel dat wordt gebruikt bij auto-immuunziekten.
11/05 19u15  Aantal ziekenhuisopnames verder afgenomen, maar nog geen gewenste dalingHet aantal coronapatiënten dat in de afgelopen week is opgenomen in het ziekenhuis, is met 22 procent gedaald. Ook op de intensive care is het aantal coronapatiënten afgenomen, meldt het RIVM dinsdag in de wekelijkse update. Desondanks is er nog geen sprake van de door het Outbreak Management Team (OMT) gewenste daling.
11/05 18u15  SER-voorzitter Hamer zo goed als zeker nieuwe informateur kabinetsformatieMariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. In die rol gaat zij de mogelijkheden onderzoeken voor de vorming van een nieuw kabinet. Dat bevestigen ingewijden dinsdag na berichtgeving van het AD.
11/05 18u15  Tweede Kamer akkoord met aangepaste quarantaineplichtDe Tweede Kamer heeft ingestemd met de invoering van een quarantaineplicht voor reizigers uit het buitenland. De hoop is dat zo voorkomen kan worden dat nieuwe virusgevallen uit het buitenland geïmporteerd worden. Het wetsvoorstel van het kabinet is wel op een aantal belangrijke punten aangepast, zo is duidelijker vastgelegd in welke gevallen de plicht moet gelden.
11/05 18u15  Film De Oost hoeft van rechter aan het begin geen disclaimer te plaatsenHet team achter de film De Oost, die vanaf 13 mei te zien is op Amazon, hoeft van de rechter geen disclaimer te plaatsen vóór het begin van de film. Dat was wel de eis van de Federatie Indische Nederlanders (FIN), die stellen dat de film claims maakt die niet worden ondersteund door historische feiten.
11/05 17u15  Kamer stemt in met testwet: invulling voor samenleving nog niet duidelijkDe Tweede Kamer heeft ingestemd met de wet die het mogelijk maakt om sectoren eerder te openen met het gebruik van toegangstesten. Per wanneer, voor hoelang en waarvoor je een testbewijs nodig hebt, is nog niet vastgelegd. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kan dit zolang de wet van kracht is per sector apart regelen via lagere wetgeving.
11/05 17u15  Video | Colonne eikenprocessierupsen gefilmd bij 'beruchte' plek in HengeloDe beruchte eikenprocessierups is dinsdag gespot op het bedrijventerrein Westermaat in Hengelo. Het bedrijventerrein is al jaren een hotspot voor deze rupsen.
11/05 17u15  Liveblog corona | Afgelopen week ruim 810.000 mensen gevaccineerdLees meer >
11/05 16u15  Aantal ziekenhuisopnames verder afgenomen, nog geen sprake van gewenste dalingHet aantal coronapatiënten dat in de afgelopen week is opgenomen in het ziekenhuis, is met 22 procent gedaald. Ook op de intensive care is het aantal coronapatiënten afgenomen, meldt het RIVM dinsdag in de wekelijkse update. Desondanks is er nog geen sprake van de door het Outbreak Management Team (OMT) gewenste daling.
11/05 16u15  Formatie gaat verder: vertraging een feit, onderling vertrouwen nog nietDe formatie mocht vooral niet te lang duren, want Nederland zit samen met de rest van de wereld nog midden in de coronacrisis. Een nieuw kabinet moest er daarom 'gisteren' al zijn, zei verkenner van het eerste uur Annemarie Jorritsma (VVD) grappend een dag na de verkiezingen. Een week later werd medeverkenner Kajsa Ollongren (D66) gefotografeerd met de notitie 'Omtzigt, functie elders'. Woensdag debatteert de Kamer over de formatie.
11/05 16u15  Zeker negen doden bij schietpartij in Russische school, onder wie kinderenZeker negen mensen zijn dinsdagochtend omgekomen bij een schietpartij in de Russische stad Kazan. Het gaat om zeven kinderen, een leraar en een andere volwassene. Volgens het Russische persbureau TASS zijn 32 personen, onder wie 12 kinderen, gewond geraakt.
11/05 15u15  Waarom het conflict tussen Israël en de Palestijnen (weer) escaleertDe dagenlange onrust in Jeruzalem en de Gazastrook bereikte maandagavond een kookpunt, toen Israël en de Palestijnse Hamasbeweging elkaar met raketten beschoten. Wat is er aan de hand in het gebied? En waarom is het juist nu weer onrustig?
11/05 15u15  Liveblog corona | Gommers verwacht fors personeelstekort op ic's in najaarLees meer >
11/05 14u15  KNVB zet 'historische stap': vrouwen in eerste mannenelftal in amateurvoetbalVrouwelijke amateurvoetballers mogen vanaf het seizoen 2021/2022 uitkomen in het eerste mannenelftal van hun club. De KNVB heeft daar dinsdag als eerste voetbalbond ter wereld toestemming voor gegeven.
11/05 14u15  Beugelsdijk mag gewoon spelen zolang onderzoek naar matchfixing looptTom Beugelsdijk mag gewoon blijven spelen voor Sparta Rotterdam zolang het onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij matchfixing loopt. Dat heeft de KNVB dinsdag aan NU.nl laten weten.
11/05 14u15  Zeker acht doden bij schietpartij in Russische school, onder wie zeven kinderenZeker acht mensen zijn dinsdagochtend omgekomen bij een schietpartij in de Russische stad Kazan. Het gaat om zeven kinderen en een leraar. Volgens het Russische persbureau TASS zijn 32 personen gewond geraakt, onder wie twaalf kinderen.
11/05 13u15  Als versoepelingen 19 mei doorgaan, mag je ook ontbijten en dineren op terrasAls de daling van het aantal ziekenhuisopnames doorzet, is het demissionaire kabinet van plan de openingstijden van terrassen te verruimen zodat er ook ontbeten en gedineerd kan worden. De terrassen mogen dan open van 6.00 tot 20.00 uur, bevestigen Haagse bronnen dinsdag na berichtgeving van het AD.
11/05 12u15  Jaar na Schevenings surfdrama: gemeente kijkt binnenkort naar meldsysteemHet is dinsdag exact één jaar geleden dat een groep van tien watersporters voor de kust van Scheveningen in de problemen kwam door algenschuimvorming. Vijf van hen overleefden het niet. Aanbevelingen van experts om de veiligheid op het strand te verbeteren, zoals een waarschuwingssysteem, worden binnenkort behandeld door de gemeente Den Haag, meldt een woordvoerder in gesprek met NU.nl.
11/05 12u15  Ook hof geeft dader van 5 meisteekpartij in Den Haag geen celstraf maar tbsOok het gerechtshof in Den Haag oordeelt dinsdag dat Malek F. volledig ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 5 mei 2018 drie willekeurige mensen neerstak. Daarom wordt de 35-jarige F. geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging opgelegd.
11/05 12u15  Zahavi maakt seizoen gewoon af bij PSV: 'We voelen de steun van Nederland'Eran Zahavi wil de laatste twee competitieduels gewoon in actie komen voor PSV. De 33-jarige spits maakt geen gebruik van de optie van zijn club om het slot van het seizoen over te slaan na de brute overval op zijn woning zondag.
11/05 12u15  Kind van twee raakt gewond bij schietincident nabij Amsterdams metrostationEen tweejarig kind is maandagavond gewond geraakt bij een schietincident in de buurt van metrostation Kraaiennest in Amsterdam. Het jonge slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie in het ziekenhuis blijven.
11/05 12u15  Woningcorporaties kunnen groei aantal dak- en thuislozen moeilijk bijbenenWoningcorporaties zien het aantal dak- en thuislozen stijgen en hebben moeite de toestroom bij te benen. Steeds meer mensen raken dakloos door een scheiding of geldgebrek en gemeenten stellen onvoldoende tijdelijke flexwoningen beschikbaar. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van branchevereniging Aedes onder 140 woningcorporaties.
11/05 12u15  Over dit stappenplan voor versoepelingen gaat de persconferentie vanavondHet demissionaire kabinet presenteerde half april onderstaand stappenplan voor de geleidelijke heropening van Nederland richting het einde van de coronacrisis. Stap 1 is inmiddels doorgevoerd. Of de streefdata van de overige stappen gehaald gaan worden, is nog onzeker. Tijdens de persconferentie van dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een update.
11/05 11u15  Zeker elf doden bij schietpartij in Russische school, onder wie acht kinderenZeker elf mensen zijn dinsdagochtend bij een schietpartij in de Russische stad Kazan omgekomen. Het gaat om zeker acht kinderen en een leraar. Volgens het Russische persbureau TASS zijn 32 personen gewond geraakt.
11/05 11u15  Video | Ontsnapte tijger loopt door Amerikaanse woonwijkAgenten in de Amerikaanse stad Houston hebben maandag de vermoedelijke eigenaar van een tijger opgepakt. Het dier liep tot schrik van de bewoners los door een woonwijk. Het is in Houston illegaal om een wild dier te huisvesten in een woning.
11/05 11u15  Producent van coronavaccins Pfizer zou belasting ontwijken via NederlandMedicijnfabrikant Pfizer gebruikt Nederlandse vennootschappen om minder belasting te hoeven betalen, schrijft het journalistieke onderzoeksplatform Follow the Money (FTM) dinsdag. Via onder meer een bedrijf in Capelle aan den IJssel vloeien er miljarden euro's door Nederland, zonder dat daar in ons land belasting over wordt betaald.
11/05 11u15  Buitenlandse vakantie zal door beperkt aanbod voorlopig flink duurder zijnDe seinen staan bijna op groen om de koffers te pakken voor vakanties over de grens. Maar wie meteen al een reis bij een touroperator boekt, zal de portemonnee moeten trekken. Vooralsnog zal een versoepeld reisadvies maar voor een paar landen en gebieden gelden. Het aanbod blijft dus beperkt, terwijl de vraag enorm is.
11/05 10u15  Acht kinderen en één leraar doodgeschoten in Russische schoolBij een schietpartij dinsdagmorgen in een school in de Russische stad Kazan zijn zeker negen doden gevallen. Het betreft acht kinderen en één leraar. Volgens het Russische persbureau TASS zijn 32 personen gewond geraakt.
11/05 10u15  Buitenlandse vakantie zal voorlopig flink duurder door beperkt aanbodDe seinen staan bijna letterlijk op groen om de koffers weer te pakken voor vakanties over de grens, maar wie meteen al een reis boekt bij een touroperator, zal de portemonnee moeten trekken. Vooralsnog zal een versoepeld reisadvies maar voor een paar landen en gebieden gelden, wat het aanbod beperkt, terwijl de vraag enorm is.
11/05 09u15  Liveblog corona | België bespreekt heropening restaurants en festivalseizoenLees meer >
11/05 08u15  China noteert kleinste bevolkingsgroei sinds invoering eenkindpolitiekChina kende in de afgelopen tien jaar de kleinste bevolkingsgroei sinds de invoering van de eenkindpolitiek in de jaren zeventig, waarbij ieder stel maar één kind mocht krijgen. Dat blijkt uit het resultaat van de volkstelling in 2020 dat het nationale statistiekbureau dinsdag heeft bekendgemaakt.
11/05 08u15  CDA-Kamerlid Omtzigt wil best in gesprek met Rutte, maar kan dat niet nu alCDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is bereid om met VVD-leider Mark Rutte in gesprek te gaan, schreef hij maandagavond op Twitter. De twee hebben al 'sms-contact' gehad, zei Rutte maandag in Nieuwsuur. Omtzigt speelde een belangrijke rol in het blootleggen van de toeslagenaffaire. Hij werd daarin tegengewerkt door het nu demissionaire kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
11/05 07u15  Vakanties naar buitenland zullen voorlopig flink duurder zijn door beperkt aanbodDe seinen staan bijna letterlijk op groen om de koffers weer te pakken voor vakanties over de grens, maar wie meteen al een reis boekt bij een touroperator, zal de portemonnee moeten trekken. Vooralsnog zal een versoepeld reisadvies maar voor een paar landen en gebieden gelden, wat het aanbod beperkt, terwijl de vraag enorm is.
11/05 07u15  Tom Cruise levert Golden Globes in uit protest tegen gebrek aan diversiteitAls protest tegen een gebrek aan diversiteit binnen de organisatie heeft Tom Cruise laten weten alle Golden Globes die hij tijdens zijn carrière heeft gewonnen in te leveren. Hiermee steunt hij het standpunt van NBC Universal, meldt Deadline dinsdag.
11/05 07u15  Podcast | 'Openingsplan vooral verwarrend' | Stunt Koeman met 'Barça'?Dit wordt het nieuws: Dinsdagavond staat een nieuwe persconferentie met demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) op de planning. Wat kan je verwachten? En hoe duidelijk is het allemaal nog? Verder is er spanning in Spanje, want daar ligt de titelrace in de nationale voetbalcompetitie volledig open en zou Ronald Koeman zomaar de koppositie kunnen pakken met FC Barcelona.
11/05 07u15  PSV geeft Zahavi de optie om competitieslot aan zich voorbij te laten gaanEran Zahavi komt dit seizoen wellicht niet meer in actie voor PSV. Zijn gezin werd zondag het slachtoffer van een brute woningoverval en de spits krijgt de vrijheid om de laatste twee Eredivisie-duels aan zich voorbij te laten gaan, zo laat algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV maandag aan De Telegraaf weten.
11/05 07u15  Politie in Uden pakt jongens van 12 en 14 jaar op wegens dierenmishandelingDe politie in het Brabantse Uden heeft twee jongens van twaalf en veertien jaar oud opgepakt wegens een aantal dierenmishandelingen die in het afgelopen weekend plaatsvonden. Een moedereend werd overgoten met cassis en haar tien eieren werden kapotgegooid. Acht kuikens zijn overleden.
11/05 07u15  Koningin Elizabeth opent parlementaire jaar, eerste optreden na dood PhilipKoningin Elizabeth opent het Britse parlementaire jaar dinsdag met een toespraak in de Houses of Parliament. Het is voor de Britse vorstin de eerste keer dat ze in het openbaar verschijnt sinds het overlijden van haar man prins Philip begin april.
11/05 06u15  Vakanties naar het buitenland zullen voorlopig flink duurder zijn door beperkt aanbodDe seinen staan bijna letterlijk op groen om de koffers weer te pakken voor vakanties over de grens, maar wie meteen al een reis boekt bij een touroperator, zal de portemonnee moeten trekken. Vooralsnog zal een versoepeld reisadvies maar voor een paar landen en gebieden gelden, wat het aanbod beperkt, terwijl de vraag enorm is.
11/05 06u15  Podcast | 'Openingsplan vooral verwarrend' | Kan Koeman stunten met Barca?Dit wordt het nieuws: dinsdagavond staat een nieuwe persconferentie met Rutte en De Jonge op de planning. Wat kan je verwachten en hoe duidelijk is het allemaal nog. Verder ook spanning in Spanje, daar ligt de koppositie in de voetbalcompetitie namelijk volledig open en zou Ronald Koeman met Barcelona zomaar bovenaan kunnen eindigen.
11/05 06u15  Queen Elizabeth opent parlementaire jaar, eerste optreden na dood PhilipKoningin Elizabeth opent dinsdag het Britse parlementaire jaar met een toespraak in de Houses of Parliament. Het is voor de Britse vorstin de eerste keer dat ze publiekelijk naar buiten treedt sinds het overlijden van haar man prins Philip begin april.
11/05 05u15  China eist dat VN-bijeenkomst over onderdrukken Oeigoeren wordt afgelastChina heeft maandag geëist dat de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een videoconferentie van de Verenigde Naties (VN) over Pekings hardhandige optreden tegenover de Oeigoeren annuleren.
11/05 03u15  EU en VS veroordelen oplaaiend geweld Jeruzalem en GazastrookDe Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten hebben het recente geweld in Jeruzalem en de Gazastrook veroordeeld en eisen dat het geweld ophoudt. Dagenlange protesten van Palestijnen in Jeruzalem tegen de uitzetting van gezinnen om plaats te maken voor Joodse kolonisten zijn uitgelopen op Palestijnse raketbeschietingen van Israël en Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook.
11/05 02u15  Politie in Uden pakt jongens van 12 en 14 jaar op voor dierenmishandelingenDe politie in het Brabantse Uden heeft twee jongens van 12 en 14 opgepakt voor een aantal dierenmishandelingen die het afgelopen weekend plaatsvonden. Een moedereend werd overgoten met cassis en haar tien eieren werden kapot gegooid. Acht kuikens zijn overleden.
11/05 02u15  NBC weigert Golden Globes uit te zenden wegens gebrek aan diversiteitNBC, dat al decennialang de uitreiking van de Golden Globes uitzendt, weigert dit in 2022 opnieuw te doen. Het besluit volgt na de vele kritiek die is gekomen op het gebrek aan diversiteit in de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), die bepaalt wie er met een beeldje naar huis gaat.
10/05 23u15  Rutte beloofde radicale ideeën, maar gaat 'niet opeens alles anders doen'Demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte was van plan met 'radicale ideeën' te komen nadat een groot deel van de Kamer niets meer zag in zijn werkwijze in de 'kwestie-Omtzigt', maar ruim een maand na die belofte zei hij maandagavond tegen Nieuwsuur: 'Ik ga het niet opeens allemaal dingen anders doen. Ik ben heel trots op de afgelopen tien jaar.'
10/05 23u15  Liveblog corona | Onbegrip over registratiewijze GGD in vaccinatieboekjeLees meer >
10/05 22u15  Vakbonden twijfelen of er genoeg leraren zijn voor inhalen corona-achterstandOnder meerdere onderwijsvakbonden leven twijfels of er wel voldoende leerkrachten zijn om de onderwijsachterstanden in te halen. In totaal stelt het ministerie 8,5 miljard euro beschikbaar om de corona-achterstanden weg te werken. Maar voor een groot deel van die keuzeopties zijn 'extra handjes' nodig, terwijl er een groot tekort is aan leraren en die vraag de komende jaren alleen maar oploopt.
10/05 22u15  Burgemeesters achter voornemen kabinet om vanaf 19 mei te versoepelenHet Veiligheidsberaad is positief over het voornemen van het kabinet om vanaf 19 mei meer coronamaatregelen te versoepelen, op voorwaarde dat de situatie dit toelaat. Dit meldde het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's zijn vertegenwoordigd, maandagavond na digitaal overleg.
10/05 22u15  Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs met Cliënt E. BuskenAuteur Jeroen Brouwers (81) is uitgeroepen tot winnaar van de Libris Literatuur Prijs van 2021. In het televisieprogramma Nieuwsuur werd maandag bekend dat hij de prijs in ontvangst neemt voor zijn boek Cliënt E. Busken.
10/05 22u15  Ruimte voor versoepelingen volgens Kuipers klein, maar nieuwe stap mogelijkDe ruimte voor versoepelingen is nog beperkt, maar het zetten van een volgende stap in het openingsplan volgende week is wel mogelijk, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) maandag. Volgens Kuipers gaat de coronasituatie in de ziekenhuizen 'de goede kant op'.
10/05 20u15  Onrust Jeruzalem en Gazastrook neemt toe, Israël en Hamas vuren raketten afHet geweld in Jeruzalem en de Gazastrook escaleert. Dagenlange protesten van Palestijnen tegen de uitzetting van gezinnen om plaats te maken voor Joodse kolonisten zijn uitgelopen op raketaanvallen tussen Israël en de Gazastrook. Israël laat weten drie leden van de Palestijnse Hamasbeweging, die de Gazastrook controleert, te hebben gedood. Volgens Hamas is een van hun commandanten om het leven gekomen.
10/05 19u15  Dinsdag persconferentie, maar kabinet worstelt nog steeds met uitweg crisisHet in april gepresenteerde openingsplan waarmee Nederland in vijf stappen uit de coronacrisis moet komen, leidt inmiddels vooral tot onzekerheid. Versoepelingen moesten al eens worden uitgesteld en het advies van het Outbreak Management Team (OMT) werd niet meer standaard opgevolgd. Dinsdag zou een besluit worden genomen over de volgende versoepelingen, maar het kabinet lijkt het toch nog niet helemaal aan te durven. Wel is er dinsdag een persconferentie.
10/05 18u15  Liveblog corona | WHO noemt Indiase virusvariant 'zorgelijk'Lees meer >
10/05 18u15  Politie achterhaalt verdachte van opmerkelijk schietincident in taxi TilburgDe politie weet wie de passagier was die in de nacht van 1 op 2 mei tijdens een taxirit door Tilburg met een vuurwapen meerdere malen in het dashboard van het voertuig schoot. Het gaat om een 33-jarige Tilburger, een bekende van de politie, meldt zij maandag.
10/05 18u15  Video | Fenne (23) en Marjan (40) over long covid: 'Iedere week een huilbui'Drie kwart van ruim achttienhonderd mensen met long covid is nog niet volledig aan het werk, blijkt uit een onderzoek van het Longfonds. Maar wie zijn die mensen? NU.nl spreekt met twee mensen die al voor langere tijd klachten hebben na een coronabesmetting.
10/05 18u15  Staat stemt tegen bonus van 2 miljoen euro van topman Air France-KLMDe Nederlandse Staat zal tegen de bonus van 2 miljoen euro van topman Ben Smith van Air France-KLM stemmen. Dat schrijft demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra maandag in een Kamerbrief. Volgens Hoekstra is er in een crisis 'geen plaats voor het toekennen en uitbetalen van bonussen' bij bedrijven die overeind gehouden moeten worden met staatssteun.
10/05 17u15  Ruimte voor versoepelingen volgens Kuipers klein, maar volgende stap mogelijkDe ruimte voor versoepelingen is nog beperkt, maar het zetten van een volgende stap in het openingsplan volgende week is wel mogelijk, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) maandag. Volgens Kuipers gaat de coronasituatie in de ziekenhuizen 'de goede kant op'.
10/05 17u15  Franse seriemoordenaar Michel Fourniret (79) overledenDe Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is maandag op 79-jarige leeftijd overleden, zegt de Parijse aanklager Rémy Heitz tegen het persbureau AFP. De Fransman, die ook wel bekendstond als 'het monster van de Ardennen' kreeg twee keer levenslang opgelegd voor de moord op meerdere jonge vrouwen en meisjes.
10/05 17u15  Nederlander Van der Hoorn stunt met zeer fraaie ritzege in Giro d'ItaliaTaco van der Hoorn heeft maandag op zeer fraaie wijze de derde etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De 27-jarige Nederlander, die debuteert in een grote ronde, reed de hele dag in de aanval en bleef het aanstormende peloton net voor.
10/05 17u15  Video | Kuipers licht (voorzichtig) positieve coronacijfers toeErnst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), deelde maandag de laatste stand van zaken omtrent de bezetting van de ziekenhuis- en ic-bedden. 'We gaan de goede kant uit, maar de ruimte om daarbij wat te doen is nog beperkt.'
10/05 17u15  Besluit over versoepelingen per 19 mei uitgesteld tot volgende week maandagVolgende week maandag wordt definitief besloten of vanaf 19 mei de sportscholen, binnenzwembaden en doorstroomlocaties in de buitenlucht onder voorwaarden weer open mogen. Dat bevestigen ingewijden maandag aan ANP na berichtgeving van NOS.
10/05 17u15  Liveblog corona | Ministerie niet te spreken over 'prullenbakvaccin'Lees meer >
10/05 17u15  Prominenten uit cultuurwereld willen dat Tweede Kamer testwet verwerptTientallen kopstukken uit de kunst- en cultuursector zijn zeer bezorgd over de gevolgen van de tijdelijke coronatestwet voor musea, theaters, concertzalen en bioscopen, waarover dinsdag gestemd wordt in de Tweede Kamer. Zij hebben hun zorgen geuit in een open brief, die maandag is gepubliceerd in NRC.
10/05 16u15  Vakantie naar Portugal of Spaans of Grieks eiland kan mogelijk deze maand alHet reisadvies om niet naar het buitenland af te reizen vervalt per 15 mei, melden Haagse bronnen maandag aan NU.nl. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het reisadvies per land of regio beoordelen. Portugal, IJsland en de Spaanse en Griekse eilanden komen vooralsnog in aanmerking voor een geel of groen advies, bevestigen meerdere ingewijden, waardoor vakanties naar die landen vanaf dat moment mogelijk zijn.
10/05 16u15  Besluit over versoepelingen per 18 mei uitgesteld tot volgende week maandagVolgende week maandag wordt definitief besloten of vanaf 18 mei de sportscholen, binnenzwembaden en doorstroomlocaties in de buitenlucht onder voorwaarden weer open mogen. Dat bevestigen ingewijden aan ANP na berichtgeving van NOS.
10/05 16u15  De Boer over EK-kansen Robben: 'Op dit moment sluit ik het uit'Frank de Boer genoot zondag van de hoofdrol van FC Groningen-aanvoerder Arjen Robben in het duel met FC Emmen (0-4-zege), maar de bondscoach van Oranje ziet voorlopig geen plek voor de 96-voudig international in zijn selectie voor het EK van komende zomer.
10/05 16u15  Liveblog corona | Website moet mensen aan 'prullenbakvaccin' gaan helpenLees meer >
10/05 15u15  Vakanties naar Portugal en de Balearen vanaf zaterdag waarschijnlijk weer mogelijkHet reisadvies om niet naar het buitenland af te reizen vervalt per 15 mei, melden Haagse bronnen maandag aan NU.nl. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het reisadvies per land of regio beoordelen. Portugal, IJsland en de Spaanse en Griekse eilanden komen vooralsnog in aanmerking voor een geel of groen advies, bevestigen meerdere ingewijden, waardoor vakanties naar die landen vanaf dat moment mogelijk zijn.
10/05 15u15  Liveblog corona | Bezetting op ic's voor vijfde dag op rij afgenomenLees meer >
10/05 14u15  Spartaan Beugelsdijk ontkent betrokkenheid bij matchfixing na speculatiesSparta-speler Tom Beugelsdijk ontkent dat hij iets te maken heeft met matchfixing in het betaald voetbal. Op de sociale media werd de verdediger veelvuldig genoemd als de speler die volgens de NOS ervan verdacht wordt expres een gele kaart te hebben gepakt tijdens een wedstrijd.
10/05 13u15  RIVM vervangt complete leiding van vaccinatieprogrammaMarcel van Raaij krijgt bij het RIVM de leiding over het vaccinatieprogramma tegen COVID-19. Van Raaij neemt per 15 juni de taken over van huidig vaccinatiechef Jaap van Delden, meldt het instituut maandag. Ook volgt er een nieuwe directie.
10/05 13u15  Vrouw en kinderen PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen, monden afgeplaktDe vrouw en vier kinderen van PSV-spits Eran Zahavi zijn zondag bij de overval op hun woning vastgebonden. Ook werden hun monden afgeplakt met tape en werden ze bedreigd met een vuurwapen, meldt de Amsterdamse politie. De politie is op zoek naar de twee daders die als postbezorgers waren verkleed.
10/05 13u15  OM eist elf maanden tegen oud-officier voor betaalde seks met minderjarigeHet Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in de rechtbank van Den Haag elf maanden geëist tegen oud-officier van justitie Vincent L. voor seks met een minderjarige tegen betaling in 2016. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan verleiding en kinderprostitutie.
10/05 13u15  Vermiste arts die Russische oppositieleider Navalny behandelde weer terechtEen arts die de Russische oppositieleider Alexei Navalny meteen na diens vergiftiging in 2020 behandelde, is levend teruggevonden nadat hij twee dagen spoorloos was. Alexander Murakhovsky is volgens plaatselijke media uiteindelijk opgedoken in een dorpje waar hij om hulp aanklopte. Hij maakt het volgens de plaatselijke autoriteiten goed, maar is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.
10/05 13u15  Honderden gewonden bij aanhoudende confrontaties bij moskee in JeruzalemBij confrontaties in Jeruzalem zijn maandagochtend honderden mensen gewond geraakt. De Israëlische politie botste bij de Al Aqsa-moskee opnieuw met Palestijnse betogers, die met stenen en andere projectielen gooiden. Agenten vuurden traangas, flitsgranaten en rubberen kogels af.
10/05 13u15  Video | Lesauto belandt op geparkeerde cabriolet in UtrechtEen lesauto is zondagavond in Utrecht op een geparkeerde auto terechtgekomen. De bestuurder en de instructeur bleven ongedeerd.
10/05 13u15  Dekker verleent veroordeelde moordenaar Loi Wah C. na 33 jaar gratieDemissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de tot levenslang veroordeelde moordenaar Loi Wah C. afgelopen week gratie verleend. Volgens de bewindsman zat er niets anders op, omdat zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de rechter positief had geadviseerd over het inmiddels zevende gratieverzoek van C.
10/05 12u15  Van ontucht verdachte oud-officier: 'Ja, ik gaf hem geld, maar niet voor seks'Voormalig officier van justitie Vincent L. ontkent dat er een verband bestaat tussen geld dat hij aan een jongen gaf en orale seks. De 48-jarige L. staat maandag terecht in de rechtbank van Den Haag voor ontucht met een minderjarige en kinderprostitutie in 2016.
10/05 12u15  Dekker verleent na 33 jaar gratie aan veroordeelde moordenaar Loi Wah C.Demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft afgelopen week gratie verleend aan de tot levenslang veroordeelde moordenaar Loi Wah C. Volgens de bewindsman zat er niets anders op nadat zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de rechter positief had geadviseerd over het inmiddels zevende gratieverzoek van C.
10/05 12u15  Onderzoek naar long covid: Veel mensen nog niet volledig aan het werkMensen die na een coronabesmetting lang klachten houden, kunnen vaak nog niet volledig aan het werk. Dit blijkt uit een peiling van het Longfonds onder 1.864 mensen die last hebben van long covid.
10/05 11u15  Vrouw en kinderen PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen, monden afgeplakt met tapeBij de overval zondag op het huis van PSV'er Eran Zahavi zijn de vrouw en vier kinderen van de spits vastgebonden en werden hun monden afgeplakt met tape. Ook is er gedreigd met een vuurwapen, meldt de Amsterdamse politie. Gezocht wordt naar twee verdachten, die zich hadden verkleed als postbezorgers.
10/05 11u15  Dekker verleent gratie aan veroordeelde moordenaar Loi Wah C.Demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft afgelopen week gratie verleend aan de tot levenslang veroordeelde moordenaar Loi Wah C. Volgens de bewindsman zat er niets anders op nadat zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de rechter positief had geadviseerd over het inmiddels zevende gratieverzoek van C.
10/05 11u15  Liveblog corona | Kabinet wint kort geding, maatregelen kunnen blijvenLees meer >
10/05 11u15  Video | Enorme zwermen van muggen vormen plaag op AfsluitdijkEnorme zwermen van muggen hangen weer boven de Afsluitdijk. Het gaat om zogeheten dansmuggen. Ze steken niet, maar automobilisten kunnen er wel hinder van ondervinden.
10/05 10u15  Longfonds: Veel mensen nog niet volledig aan het werk na coronabesmettingDrie kwart van ruim achttienhonderd mensen met langdurige klachten door long-covid is nog niet volledig aan het werk. Het grootste deel van hen (95 procent) voelt zich drie maanden tot een jaar na de eerste klachten nog steeds slecht. Dat meldt het Longfonds maandag op basis van een peiling onder 1.864 personen met langdurige klachten.
10/05 10u15  Verplaatsing van lange brug door Rotterdam verloopt volgens planningRijkswaterstaat is in de nacht van zondag op maandag begonnen aan het megatransport van de nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug. De boogbrug van circa 200 meter lang, 20 meter breed en ruim 40 meter hoog maakt een spectaculaire reis over het water dwars door Rotterdam.
10/05 09u15  Scholen mogen lesdagen verlengen om corona-achterstand in te halenEen langere schooldag voor iedereen, extra lestijd voor bepaalde leerlingen en een-op-eenbegeleiding zijn enkele methodes die scholen kunnen kiezen om achterstanden in het basis- en voortgezet onderwijs in te halen. De opties staan op een keuzemenu dat het ministerie van Onderwijs maandag presenteert.
10/05 09u15  Liveblog corona | Belgische premier zet in op zomerfestivals.
10/05 08u15  Verplaatsing van 200 meter lange brug dwars door Rotterdam verloopt volgens planningRijkswaterstaat is in de nacht van zondag op maandag begonnen aan het megatransport van de nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug. De boogbrug van circa 200 meter lang, 20 meter breed en ruim 40 meter hoog maakt een spectaculaire reis over het water dwars door Rotterdam.
10/05 08u15  Video | Waarom in de VS niet meer over groepsimmuniteit wordt gesprokenDe vaccinatiecampagne in de Verenigde Staten schiet aardig op. Desondanks zeggen experts dat groepsimmuniteit - waarbij zoveel mensen tegen COVID-19 zijn gevaccineerd dat het coronavirus zich niet meer kan verspreiden - waarschijnlijk niet wordt bereikt. Hoe zit dat?
10/05 08u15  Linssen vreesde niet voor vertrek Advocaat: 'Gaan voor hem door het vuur'Bryan Linssen vindt dat er ondanks de matige reeks van Feyenoord nog een prima relatie is tussen Dick Advocaat en de spelersgroep. Volgens de aanvaller gaat iedereen door het vuur voor de 73-jarige trainer.
10/05 08u15  SpaceX lanceert maanmissie die wordt betaald met cryptomunt DogecoinHet Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de cryptomunt Dogecoin. Dat heeft het Canadese bedrijf Geometric Energy Corporation, dat de maanmissie zal leiden, zondag bekendgemaakt.
10/05 07u15  Zeven doden bij schietpartij op een verjaardagsfeestje in ColoradoEen schutter heeft zondag tijdens een verjaardagsfeestje in een woonwagenkamp in de Amerikaanse stad Colorado Springs het vuur geopend. Hij bracht zes volwassenen om het leven voordat hij zichzelf neerschoot. Toen de hulpdiensten arriveerden, leefde de schutter nog. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt Colorado Springs Gazette.
10/05 07u15  Analyse: Werk aan de winkel voor Red Bull, maar 2022 ligt op de loerRed Bull Racing en Max Verstappen verlaten Barcelona na de Grand Prix van Spanje met een dubbel gevoel. Enerzijds was Mercedes in de race niet te houden, aan de andere kant bewees Verstappen zaterdag wel dat zijn auto - op momenten - weinig onderdoet voor die van Lewis Hamilton. Wat betekent dat voor de rest van het seizoen? Een analyse.
10/05 07u15  Oudste in Afrika begraven mens was een kleuter van 78.000 jaar geledenIn Kenia is de tot nu toe oudste in Afrika begraven mens gevonden. De overblijfselen zijn van een kleuter die zo'n 78.000 jaar geleden met het hoofd op een kussen te ruste is gelegd. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature is verschenen.
10/05 07u15  Kleine walvis uit sluis van Londense rivier de Theems bevrijdReddingswerkers hebben een kleine walvis bevrijd uit een sluis van de rivier de Theems in de Britse hoofdstad Londen, meldt BBC News. De reddingsoperatie begon zondag rond 22.00 uur. Ongeveer vier uur later kon de walvis, vermoedelijk een dwergvinvis, naar een veiligere plek worden gebracht.
10/05 06u15  Podcast | WHO bekijkt Russisch vaccin Spoetnik V | Komen er versoepelingen?Dit wordt het nieuws: de WHO kijkt naar het Russische coronavaccin Spoetnik V, de Veiligheidsraad praat digitaal over mogelijke versoepelingen en Cyprus wil meer toeristen verwelkomen.
10/05 06u15  Zeven doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje in ColoradoEen schutter heeft zondag in een woonwagenkamp in Colorado Springs in de Verenigde Staten het vuur geopend op een verjaardagsfeestje. Hij bracht zes volwassenen om het leven voordat hij zichzelf neerschoot. Toen de hulpdiensten arriveerden leefde de schutter nog, maar hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat meldt de Colorado Springs Gazette.
10/05 06u15  Kleine walvis uit sluis van de Londense rivier Theems bevrijdReddingswerkers hebben een kleine walvis bevrijd die in een sluis van de rivier de Theems in het zuidwesten van de Britse hoofdstad Londen was komen vast te zitten, meldt de BBC. De reddingsoperatie begon rond 22.00 uur zondagavond en ongeveer vier uur later werd de walvis, vermoedelijk een dwergvinvis, naar een veiligere plek gebracht.
10/05 06u15  Weerbericht: In de ochtend is het regenachtig, daarna klaart het opOp maandagochtend trekken er een aantal buien over het land. In de middag wordt het droger en gaat ook de zon schijnen. Het wordt 16 graden aan zee en tot 21 graden langs de grens met Duitsland.
10/05 06u15  Bewoners van ontruimde wijk in Lelystad mogen weer terug naar huisDe bewoners van de ongeveer vijftig ontruimde woningen in de wijk Punter in de gemeente Lelystad die nog niet waren vrijgegeven, mogen naar huis. De brandweer meldt in de nacht van zondag op maandag dat de situatie veilig is. De woningen waren ontruimd vanwege een 'benzine-achtige stof' in het riool.
10/05 06u15  Liveblog corona | Bedrijfsartsen worstelen met aanpak langdurige COVID-19Lees meer >
10/05 05u15  Minister Slob komt met plannen om leerachterstanden door corona weg te werkenMinister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) trekt 6 miljard euro uit voor het basis- en voortgezet onderwijs. Scholen krijgen allerlei middelen toegespeeld om leerachterstanden door corona weg te werken. Zo kunnen zij het schooljaar verlengen, lesdagen langer maken, en zelfs privéleraren inzetten, laat de minister weten in een interview met het AD.
10/05 05u15  Oudste begraven mens in Afrika was kleuter van 78.000 jaar geledenIn Kenia is de oudste begraven mens in Afrika gevonden. Dat blijkt uit onderzoek dat woensdag werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. De overblijfselen zijn van een kleuter die met het hoofd op een kussen ten ruste is gelegd.
10/05 05u15  Inwoners van ontruimde wijk Lelystad mogen weer terug naar huisDe bewoners van de ongeveer vijftig ontruimde woningen in de wijk Punter in de gemeente Lelystad die nog niet waren vrijgegeven, mogen naar huis. De brandweer meldt in de nacht van zondag op maandag dat de situatie veilig is. De woningen waren ontruimd vanwege een 'benzine-achtige stof' in het riool.
10/05 03u15  Liveblog corona | Bedrijfsartsen worstelen met aanpak 'long covid'Lees meer >
10/05 02u15  Demonstranten vallen Iraans consulaat aan in Iraakse stad KarbalaActievoerders hebben zondag het Iraanse consulaat in Zuid-Irak aangevallen uit protest tegen de moord op een activist, melden getuigen. Demonstranten bestormden de buitenste omheining van het consulaat in de stad Karbala en zouden delen ervan in brand hebben gestoken. Ook wachthokjes van beveiligers gingen in vlammen op.
10/05 02u15  SpaceX lanceert maanmissie betaald met cryptomunt DogecoinHet Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de cryptomunt Dogecoin. Dat heeft het Canadese bedrijf Geometric Energy Corporation, dat de maanmissie zal leiden, zondag bekendgemaakt.
10/05 01u15  Rijkswaterstaat begonnen aan megatransport boogbrug dwars door RotterdamRijkswaterstaat is in de nacht van zondag op maandag begonnen aan het megatransport van de nieuwe, tijdelijke Suurhoffbrug. De boogbrug van circa 200 meter lang, 20 meter breed en ruim 40 meter hoog maakt een spectaculaire reis dwars door Rotterdam.
10/05 00u15  Zeven doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje in Amerikaanse staat ColoradoEen schutter heeft zondag in een woonwagenkamp in Colorado Springs in de Verenigde Staten het vuur geopend op een verjaardagsfeestje. Hij bracht zes volwassenen om het leven voordat hij zichzelf neerschoot. Toen de hulpdiensten arriveerden leefde de schutter nog, maar hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat meldt de Colorado Springs Gazette.
09/05 22u15  Aantal inwoners van ontruimde wijk Lelystad mag weer terug naar huisEen deel van de inwoners in de wijk Punter in Lelystad mag zondagavond weer naar huis. Het gebied rond hun woningen is door de brandweer veilig verklaard, meldt de gemeente. Bewoners van de wijk moesten zondag voor de tweede dag op rij hun huis uit nadat de brandweer een stinkende, benzine-achtige stof had ontdekt in het riool.
09/05 22u15  Behandelend arts van vergiftigde Russische oppositieleider Navalny vermistEen Russische arts die de Russische oppositieleider Alexei Navalny meteen na diens vergiftiging behandelde, wordt vermist. Chef-arts Alexander Murakhovsky verdween vrijdag na een jachtpartij.
09/05 20u15  Kabinet beslist dinsdag of geplande versoepelingen op 18 mei doorgaanHet demissionaire kabinet neemt dinsdag pas een besluit over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 18 mei. Dat is zondag de uitkomst van het overleg tussen leden van het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) op het Catshuis.
09/05 20u15  Onderzoek naar Eredivisie-speler wegens mogelijke matchfixing met gele kaartDe politie doet onderzoek naar een speler uit de Eredivisie die wordt verdacht van matchfixing, meldt de NOS zondag. De speler zou opzettelijk een gele kaart hebben gepakt, waar gokkers geld mee verdienden.
09/05 20u15  Video | Terugblik F1: Waardoor verloor Verstappen de Grand Prix van Spanje?Max Verstappen haalde Lewis Hamilton in bij de start, maar moest zeven ronden voor het einde de koppositie toch uit handen geven. Waarom had Verstappen niet de snelheid om te winnen? Formule 1-experts Joost Nederpelt en Patrick Moeke leggen het uit.
1 2


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

8x Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesakkoord14/05 02u15 - Nu.nl: De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan beschuldigd de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach.
6x Liveblog corona | Denemarken versoepelt coronaregels voor toeristen14/05 04u15 - Nu.nl: Lees meer >
6x Schilderij van Picasso voor 85 miljoen euro verkocht op veiling in New York14/05 03u15 - Nu.nl: Een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie's.
6x Israëlische grondtroepen zijn Gazastrook toch niet binnengevallen14/05 02u15 - Nu.nl: Het Israëlische leger meldde donderdagavond een grondoffensief te zijn begonnen in de Gazastrook. Een legerwoordvoerder bevestigde het nieuws, maar twee uur later weersprak diezelfde woordvoerder het nieuws. Er zou sprake zijn geweest van een 'intern communicatieprobleem'. Het betrekken van grondtroepen bij de aanval op Gaza vanaf de grens, is wel een significante ontwikkeling van het geweld van de afgelopen dagen.
6x VN-Veiligheidsraad zondag bijeen vanwege conflict Israël en Palestijnen14/05 01u15 - Nu.nl: De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag bijeen om te vergaderen over het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen. Volgens diplomatieke bronnen staat de bijeenkomst gepland om 14.00 uur.
6x Airbnb profiteert van opheffing coronamaatregelen in verschillende landen14/05 01u15 - Nu.nl: Vakantieverhuurplatform Airbnb heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder thuisland de Verenigde Staten. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam.
6x Israëlische grondtroepen vallen doelen in Gazastrook aan14/05 00u15 - Nu.nl: Het Israëlische leger is donderdagavond met luchtsteun een grondoffensief begonnen in de Gazastrook. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. Een legerwoordvoerder bevestigde het nieuws. Hoeveel grondtroepen precies de Gazastrook zijn binnengevallen is niet duidelijk. Eerder op de dag werden duizenden reservisten gemobiliseerd en verzamelden Israëlische grondtroepen zich bij de grens.
6x Rusland wil VS aftroeven in eerste speelfilm gemaakt in de ruimte13/05 23u15 - Nu.nl: Rusland stuurt een actrice en een regisseur naar de ruimte om daar een film te maken. De filmploeg vertrekt volgens ruimtevaartorganisatie Roskosmos in het najaar naar het internationale ruimtestation (ISS). De populaire actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko moeten de komende maanden eerst een astronautentraining ondergaan.
5x Ingeënte Amerikanen hoeven mondkapje grotendeels niet meer te dragen13/05 22u15 - Nu.nl: Amerikanen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 hoeven, uitzonderingen daargelaten, geen mondkapje meer te dragen of 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Dat maakte de directeur van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) donderdag bekend.
5x Israël beschoten met raketten vanuit Libanon, geen schade aangericht13/05 21u15 - Nu.nl: Israël is ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Het Israëlische leger bevestigde dat drie projectielen zijn afgeschoten. Die zouden zonder schade aan te richten in de Middellandse Zee zijn gestort.

Statistieken

Artikels:
31489
Gelezen:
5746
Aantal lezers nu:
91


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven