zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Het Parool

Verbergen Tonen
15/08 02u15  Live | Besmettingen Aruba blijven toenemen, grenzen Saba langer dicht Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 23u15  Noodplan voetbal: kampioen als 85 procent competitie is gespeeld Mocht door de pandemie het Nederlandse voetbal komend seizoen weer stilleggen, dan zijn er straks regels die bepalen hoe de competities te beëindigen. Insteek is dat de ere- en eerste divisie hoe dan ook uitgespeeld worden. Maar lukt dat niet, dan moeten de nieuwe afspraken discussies voorkomen.
14/08 23u15  Shin Sihan wint GrachtenfestivalPrijs 2020 Violist Shin Sihan is de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2020. ‘Hij bindt uitmuntende musici aan zich en verleidt ze mee te gaan in zijn muzikale avontuur. Samen met hen creëert hij magische momenten en pakt hij zijn publiek in,’ aldus de vakjury.
14/08 22u15  ‘Steun rechtstreekse hulpverlening aan de inwoners van Libanon’ De situatie in Libanon is complexer dan het lijkt, schrijft historicus Ozan Ozavci. Corruptie is de kern, de samenleving is zwaar verdeeld en de kans is groot dat de grimmige situatie alleen maar erger wordt.
14/08 21u15  ‘Corona-app kan juist tot meer besmettingen leiden’ Daarvoor waarschuwt Chiara Farronato, onderzoeker aan de Harvard Business School.
14/08 21u15  Live | Middelbare scholen voeren mondkapjes in Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 20u15  Strand van IJburg zaterdag weer open Het strand van IJburg gaat zaterdag weer open, laat de gemeente weten. Wel worden er extra maatregelen genomen voor de veiligheid van badgasten. Het strand werd donderdagavond gesloten nadat er in een dag tijd twee mensen verdronken.
14/08 20u15  Honderden mensen bij stille tocht voor Bas van Wijk Er zijn vrijdagavond honderden mensen afgekomen op de stille tocht voor de doodgeschoten Bas van Wijk. Familie en naasten zijn om 19.00 uur vanaf voetbalclub RKSV Pancratius begonnen met lopen. Belangstellenden staan in een erehaag langs de stoet.
14/08 19u15  Rutte houdt hoofd koel ondanks roerige week Premier Mark Rutte (VVD) hield het hoofd koel in de eerste wekelijkse persconferentie na het zomerreces. En dat terwijl vrijdag het CBS een ongekende krimp van de economie rapporteerde en deze week de coalitie meermaals onder kritiek kwam te staan in de Tweede Kamer.
14/08 18u15  Verdachte in zaak Bas van Wijk bekent te hebben geschoten Een van de vier mannen die vastzitten voor de dodelijke schietpartij op de 24-jarige Bas van Wijk afgelopen weekend, heeft bekend dat hij op het slachtoffer heeft geschoten. Alle vier mannen blijven twee weken langer vastzitten. Dat laat het OM Amsterdam weten.
14/08 18u15  Bewoners IJburg geschrokken door incidenten bij strand: ‘Er is te veel gebeurd’ Binnen een dag tijd, niet lang na elkaar, zijn twee personen uit het water gehaald bij het strand op IJburg. De één was al niet meer in leven, de ander overleed later in het ziekenhuis. Bewoners zijn geschrokken: ‘Het is daar helemaal niet diep.’
14/08 18u15  Amsterdam haalt teugels strakker aan in strijd tegen corona Amsterdam heeft vrijdag een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus, nu het aantal patiënten in de hoofdstad blijft toenemen. Vooral in de horeca en op de waterwegen gaan strengere regels gelden.
14/08 18u15  Ollongren wist niet van quarantaineplan De Jonge Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) is deze week overvallen door het plan van haar collega-minister Hugo de Jonge voor een thuisblijfplicht. “We moeten elkaar binnen het kabinet niet verrassen.”
14/08 17u15  Live | Reisadvies Verenigd Koninkrijk naar oranje Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 17u15  Live | Licht onweer en lokale regen op komst in Amsterdam Nederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 17u15  Vegan Sushi Bar: sympathiek, maar niet vissig genoegCulinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Vegan Sushi Bar.
14/08 16u15  GGD trekt aan de bel, publiceert coronacijfers per stadsdeelDe GGD Amsterdam maakt zich zorgen over het toenemende aantal besmettingen in de stad en gaat daarom wekelijks het aantal besmettingen per stadsdeel melden. Vooral in Nieuw-West en West neemt het aantal coronapatiënten toe.
14/08 16u15  Schoten gelost in Zuidoost: zowel dader als mogelijk slachtoffer verdwenenEr is geschoten op het Koningspalmplein in Zuidoost. Het is nog niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt. Zowel de dader als het mogelijke slachtoffer zijn verdwenen.
14/08 16u15  Live | 636 nieuwe besmettingen, 135 in AmsterdamHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 16u15  Extra controle op kroegen en feesten vanwege toename coronagevallenDe handhaving en controle op feest- en horecalocaties wordt aangescherpt, omdat het aantal coronabesmettingen in Amsterdam fors oploopt. Dat heeft het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland besloten.
14/08 15u15  Erfgoedverenigingen: ‘Ons’ Lieve Heer op Solder symbool voor tolerantie’Bond Heemschut heeft een brandbrief naar het college gestuurd.
14/08 14u15  We zweten het virus uit, niks aan de hand‘De resultaten van het onderzoek zijn inderdaad schokkend. Het nieuwe virus doodt jongeren, ouderen ­tussen de zestig en de tachtig blijven in leven…”
14/08 14u15  Buurtbewoner koopt zelf kliko's tegen rommel SloterstrandJorine van Hooijdonk uit Nieuw-West is klaar met de rommel op het Sloterstrand. Een jaar lang probeerde ze de gemeente zo ver te krijgen nieuwe afvalbakken aan te schaffen. Tevergeefs. Nu heeft ze zelf maar nieuwe kliko's gekocht en geplaatst.
14/08 14u15  Financiële meevaller voor kabinet: Europese Commissie neemt vaccindeal overAlles wat te maken heeft met vaccindeals is door het kabinet tot staatsgeheim bestempeld.
14/08 13u15  ‘Foute investeerders nemen wankelende bedrijven over’Malafide ondernemers en criminelen zullen Amsterdamse horecabedrijven en andere ondernemingen overnemen als de overheid niet snel over de brug komt met steun. Nu al staan veel bedrijven voor opvallend lage bedragen te koop.
14/08 13u15  Nederlandse economie zit in een crisis van historische omvangDe lockdown na de uitbraak van het coronavirus heeft de economie in een crisis gestort.
14/08 12u15  Bas van Wijk was een doorzetter met grote plannenEen lieve jongen in het lijf van een bodybuilder. Bas van Wijk (24) deed geen vlieg kwaad, maar als het moest, stond hij pal voor zijn groep. Precies dat werd hem zaterdag op een steiger in de Oeverlanden fataal.
14/08 12u15  Een groot voorrecht, 20 zijn en de dood keihard uitlachenOngeveer een week geleden schreef Theodor Holman de volgende zin in deze krant: ‘De meesten zullen niet weten hoe een grafkrans ruikt en hoe het deksel van een doodskist van een dierbare klinkt die voor het laatst wordt gesloten en dichtgeschroefd.’ Theodor had het over de onbekommerde onverschilligheid van jongeren.
14/08 11u15  Nederlandse economie in een crisis van historische omvangDe lockdown na de uitbraak van het coronavirus heeft de Nederlandse economie in een crisis van historische omvang gestort. De krimp van de economie en werkgelegenheid is ongekend.
14/08 11u15  We zouden haar nooit meer zienOngeveer een week geleden schreef Theodor Holman de volgende zin in deze krant: ‘De meesten zullen niet weten hoe een grafkrans ruikt en hoe het deksel van een doodskist van een dierbare klinkt die voor het laatst wordt gesloten en dichtgeschroefd.’ Theodor had het over de onbekommerde onverschilligheid van jongeren.
14/08 11u15  Coronasceptisch of complotdenker: waar ligt de grens?Een grote groep Nederlanders twijfelt aan de verklaringen van autoriteiten over het coronavirus. ‘Als de informatie niet compleet is, ontstaat ruimte voor alternatieven.’
14/08 10u15  Live | Recordkrimp voor Nederlandse economie door coronacrisisHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 10u15  Man (40) die uit water werd gehaald bij IJburg overledenDe man die donderdag in slechte conditie uit het water is gehaald op het strand bij IJburg is overleden. Het gaat om een 40-jarige man uit Badhoevedorp.
14/08 10u15  Vaarverbod bij Somerlust en WeesperzijdeDe gemeente heeft de Amstel ter hoogte van Park Somerlust en de Weesperzijde tot verboden gebied verklaard voor bootjes. Het verbod geldt tot en met 30 september.
14/08 10u15  Vrouwelijke helpers: ‘eekhoorntjes’ met weinig testosteronDe vraag wordt me met enige regelmaat gesteld, vooral door vrouwen. Spelen vrouwen belangrijke rollen in de misdaad? Jazeker. Meestal niet in de top, maar marginaal zou ik hun positie niet noemen.
14/08 10u15  Olympisch Stadion haalt beeld met ‘Hitlergroet’ wegHet standbeeld met opgeheven rechterhand, dat sinds 1928 op het plein voor het Olympisch Stadion staat, wordt door de organisatie weggehaald. Uit historisch onderzoek blijkt namelijk dat de groet te herleiden is naar een fascistische traditie.
14/08 09u15  Zelfs programma’s over kaas gaan in de herhalingHan Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: een thema-avond over kaas.
14/08 09u15  Trump trekt afkomst Kamala Harris in twijfelDe Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris.
14/08 09u15  Live | Parijs nu 'rode' zone door toename coronabesmettingenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
14/08 08u15  Stille tocht voor doodgeschoten Bas van WijkVrijdagavond is er een stille tocht voor Bas van Wijk. De tocht is in Badhoevedorp, zijn geboorteplaats. De 24-jarige man werd zaterdag doodgeschoten bij de Nieuwe Meer.
14/08 08u15  Ook reiziger uit Nederland verplicht in zelfisolatie in Verenigd KoninkrijkReizigers uit Nederland en meerdere andere landen moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen.
14/08 08u15  Coronacrisis slaat hard toe op arbeidsmarkt, 322.000 banen minderDe negatieve gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt worden pijnlijk zichtbaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dat in het tweede kwartaal van het jaar 322.000 banen zijn verdwenen.
13/08 23u15  Burgemeester sluit per direct strand op IJburgBurgemeester Femke Halsema sluit per direct het strand op IJburg. Ook de horecagelegenheid wordt per direct gesloten. Dit besluit komt na de vondst van een overleden vrouw donderdag en een man die later in slechte conditie uit het water is gehaald.
13/08 23u15  In de onderbezette Arena alleen gejoel voor bierverkopersAjaxsupporters mochten na maanden voetbalstilte eindelijk weer eens een wedstrijd bijwonen in de Arena. Maar wat doe je bij een doelpunt als je niet mag zingen en schreeuwen?
13/08 22u15  Ajax mag weer met (een beetje) publiek: ‘Bij doelpunt met elkaar Facetimen’Ajaxsupporters mochten na maanden voetbalstilte eindelijk weer eens een wedstrijd bijwonen in de Arena. Maar wat doe je bij een doelpunt als je niet mag zingen en schreeuwen?
13/08 21u15  Ajacied Labyad blinkt uit in opvallende rol tegen UtrechtZakaria Labyad maakte donderdagavond een hattrick in de oefenwedstrijd tegen zijn voormalige club FC Utrecht (5-1). Dat was niet de enige bijzonderheid: middenvelder Labyad stond in de spits.
13/08 21u15  Door politie neergeschoten verwarde man overledenOp de Honselersdijkstraat in Nieuw-West heeft de politie donderdagmiddag een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte werd er geschoten. De 23-jarige Duitser is later in het ziekenhuis overleden.
13/08 21u15  Vermiste zwemmer IJburg naar ziekenhuis in ‘slechte conditie’Op het strand bij IJburg is een als vermiste opgegeven man uit het water gehaald. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis wordt de man gereanimeerd. Hij is er slecht aan toe.
13/08 21u15  Live | Dertigste nertsenbedrijf besmet met coronaHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 20u15  Getuigen over gevonden lichaam IJburg: ‘Politie was 4 uur bezig’Hoe het donderdagochtend gevonden lichaam in het water bij strand IJburg is terechtgekomen, is nog een vraag. De politie is uitvoerig bezig geweest met onderzoek, maar kan nog geen uitsluitsel geven. ‘Je denkt al snel aan een vermissing,’ zegt een getuige.
13/08 19u15  Door politie neergeschoten verwarde man in Nieuw-West is overledenOp de Honselersdijkstraat in Nieuw-West heeft de politie een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte werd er geschoten. De man is later in het ziekenhuis overleden.
13/08 19u15  Ellis Faas (1962–2020): ‘Een van de meest invloedrijke visagisten’One of a kind, zo noemen vrienden en collega’s Ellis Faas. Een geweldige, inspirerende vrouw, stronteigenwijs ook, en zeker niet makkelijk, maar een wáánzinnig leuk mens. ‘Als je je eenmaal in de groep van ‘Ellis people’ bevond, deed ze alles voor je.’
13/08 18u15  Politie schiet verwarde man met mes neer in Nieuw-WestOp de Honselersdijkstraat in Nieuw-West heeft de politie een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte werd er geschoten.
13/08 17u15  Politie schiet verwarde man neerNabij de Voorburgstraat in Nieuw-West heeft de politie een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukt werd er geschoten.
13/08 17u15  KLM schrapt loonsverhoging, bezuinigingen op scherpKLM slikt een loonsverhoging van 2,5 procent, die volgens de cao vanaf deze maand moet worden uitbetaald, eenzijdig in. Daarmee zet de maatschappij de cruciale saneringsonderhandelingen met de vakbonden op scherp.
13/08 17u15  Live | 577 nieuwe coronabesmettingen, 75 in regio AmsterdamHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 17u15  Een verdachte in zaak doodgeschoten Bas van Wijk heengezondenVier van de vijf Amsterdammers die woensdag werden aangehouden voor de fatale schietpartij bij een recreatieplas in Amsterdam horen vrijdagmiddag of ze langer vast moeten blijven zitten. Een van hen wordt al heengezonden. Hij is niet langer verdacht, omdat hij niet betrokken was bij het schietincident.
13/08 17u15  Waar je op moet letten bij de aankoop van een e-readerEen e-reader weegt bijna niks en er past met gemak een hele bibliotheek op. Ideaal op vakantie, maar waar moet je op letten bij aanschaf?
13/08 17u15  Offensief gemeente: 2400 afvalboetes in een maand tijdHet Amsterdamse offensief tegen afval dat naast containers is geplaatst, levert niet alleen veel boetes op, maar brengt ook adresfraude aan het licht. ‘Je komt van alles te weten als je in vuilniszakken gaat snuffelen.’
13/08 16u15  Verpleegkundigen: gênante vertoning in Tweede KamerGênant en schrijnend. Zo noemt een woordvoerder van V&VN, de vereniging van verzorgenden en verpleegkundigen, de wijze waarop er woensdagavond in de Tweede Kamer is omgesprongen met een motie voor meer salaris voor werkenden in de zorg.
13/08 16u15  Live | Bijna 5200 mensen melden zich online voor coronatestHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 16u15  ‘Misbruik moord op Bas niet voor ideologie van #alllives­matter’In een ingezonden brief reageert Jill Mathon op de moord op Bas van Wijk. ‘Misbruik de moord op Bas van Wijk niet om je ideologie van #alllives­matter op manipulatieve en ongegronde wijze te verkondigen.’
13/08 15u15  Live | Zes procent Engelsen heeft antistoffen tegen coronavirusHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 14u15  Zwemmer treft lichaam aan in water bij IJburgEen zwemmer heeft donderdagochtend in het water bij IJburg een lichaam gevonden. Volgens getuigen gaat het om een jong meisje. Dit is door de politie niet bevestigd.
13/08 14u15  Ironisch, advocaten die advocaten moeten verdedigenHebben advocaten weleens iets aan hun cliënten doorgegeven terwijl ze dat niet mogen?
13/08 14u15  Door de coronateststraat op Schiphol: ‘Ik doe het voor de zekerheid’De eerste coronateststraat in Nederland voor mensen zónder klachten is donderdagochtend geopend op Schiphol. Vooralsnog kunnen alleen reizigers van geselecteerde vluchten zich laten testen.
13/08 14u15  Advocaat Bouchikhi ziet af van wraking rechtbank in Taghi-procesAdvocaat Yassine Bouchikhi ziet vooralsnog af van een poging twee rechters te laten wegsturen.
13/08 14u15  Live | GGD overweegt openbaren van besmettingen per wijkHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 13u15  Nederlandse huizenbouw moet zich aanpassen aan hitteDe Nederlandse woningbouw is niet goed voorbereid op steeds hetere zomers. Nieuwe technologie kan helpen. En we kunnen leren van de ervaring met hittebestendige bouw in Zuid-Europa.
13/08 12u15  Offensief gemeente: ruim 2400 afvalboetes in een maand tijdHet Amsterdamse offensief tegen afval dat naast containers is geplaatst, levert niet alleen veel boetes op, maar brengt ook adresfraude aan het licht. ‘Je komt van alles te weten als je in vuilniszakken gaat snuffelen.’
13/08 12u15  Amsterdamse raad eerder terug van reces om aantal besmettingenDe Amsterdamse gemeenteraad komt eerder terug van het zomerreces om het stijgende aantal coronabesmettingen in de stad te bespreken. Ook de afschaling van het contactonderzoek door de GGD, wordt onderwerp van discussie.
13/08 12u15  Zo streng zijn de quarantaineregels in andere landenBij verplichte quarantaine is regel­geving één ding, handhaving blijkt iets heel anders. Het ene land controleert streng, het andere schippert ermee of doet er bijna niets aan.
13/08 12u15  Rechters blijven op proces tegen Taghi, na ophef om ‘foute opmerking’Advocaat Yassine Bouchikhi ziet vooralsnog af van een poging twee rechters te laten wegsturen.
13/08 11u15  Jaap van Dissel mocht een keer over lepra in plaats van corona pratenHan Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: De kennis van nu.
13/08 11u15  Nieuw record: warmste week ooit gemetenDe afgelopen zeven dagen was het gemiddeld 33,1 graden in De Bilt. Daarmee is het officieel de warmste week ooit gemeten, meldt klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh.
13/08 11u15  ‘Het legaliseren van drugs maakt capaciteit politie vrij’Jongeren gaan makkelijk de drugshandel in, schreef deze krant vorige week. Joost Smiers, hoogleraar politicologie, vindt het vooral schokkend dat autoriteiten nog steeds denken dat de ‘war on drugs’ gewonnen kan worden.
13/08 10u15  Amsterdamse raad eerder terug van reces om stijgend aantal besmettingenDe Amsterdamse gemeenteraad komt eerder terug van het zomerreces om het stijgende aantal coronabesmettingen in de stad te bespreken. Ook de afschaling van het contactonderzoek door de GGD, wordt onderwerp van discussie.
13/08 09u15  Verkoelend: zij slapen in de hitte op het dakterrasAmsterdammers met een dakterras hebben geen last van plaknachten: zij slepen de slaapkamer naar buiten. ‘Ik kan niet wachten om te gaan slapen.’
13/08 08u15  Uitstel van verplichte quarantaine valt slecht bij veiligheidsregio’sDe quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei gisteren de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen.
13/08 08u15  Live | Bloedbank start productie van coronamedicijnHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
13/08 07u15  Fietsers vechten om plekje op hindernisbaan RijnstraatSinds woensdag krijgen voetgangers meer ruimte op de Rijnstraat en moeten fietsers naar de autoweg. De eerste dag verloopt chaotisch. ‘En, heb jij al iemand zien lopen op het fietspad?’
13/08 06u15  Live | Stijgende lijn in aantal besmettingen Duitsland zet doorHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 23u15  Politie houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar dood Bas van WijkDe politie heeft vijf verdachten aangehouden voor de dodelijke schietpartij bij de Nieuwe Meer waarbij de 24-jarige Bas van Wijk om het leven kwam.
12/08 21u15  Live | Kamer wil nu geen quarantaineplicht na contactonderzoekHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 21u15  Corona-teststraat Schiphol vanaf donderdag in gebruikDe teststraat die bij Schiphol wordt ingericht om reizigers uit risicogebieden te testen op corona wordt donderdag in gebruik genomen. Dat heeft Veiligheidsregio Kennemerland bekendgemaakt.
12/08 20u15  Minister De Jonge denkt nog even na over quarantaineverplichtingMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil langer de tijd nemen om na te denken over een quarantaineverplichting voor mensen die contact hebben gehad met een met corona besmet persoon.
12/08 20u15  Politie bevrijdt hond uit snikhete auto in AmstelveenDe politie heeft woensdagmiddag een hond bevrijd uit een auto in Amstelveen. Het dier zat zeker een uur vast in het snikhete voertuig.
12/08 20u15  Hiphopplatform van NPO haalt drillrapvideo’s offline101Barz, het hiphopplatform van de NPO en omroep BNNVara, heeft twee zogenoemde drillrapvideo’s offline gehaald. Het gaat om filmpjes van de rapformaties Qlas & Blacka en 73 De Pijp.
12/08 19u15  Live | De Jonge denkt nog even na over quarantaineverplichtingHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 18u15  Weer meer dan 600 nieuwe coronagevallen, 111 in AmsterdamHet aantal bevestigde coronagevallen is met 654 gestegen. Sinds eind april is het aantal nieuwe gevallen maar één keer hoger geweest. Dat was dinsdag toen 779 besmettingen werden gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 4200 gevallen aan het licht gekomen.
12/08 18u15  Rutte over kritiek coronabeleid: ‘Dingen gaan niet altijd zoals je dacht dat ze zouden gaan’Oppositie- én coalitiepartijen zijn kritisch over het coronabeleid van het kabinet.
12/08 18u15  Hotel biedt longstay aan: 799 euro voor 6 vierkante meterNu Amsterdam minder buitenlandse toeristen ontvangt vanwege de coronacrisis, verhuren sommige hotels hun lege kamers voor langere tijd. Een kamer van zes vierkante meter in het CityHub hotel staat voor 799 euro per maand te huur.
12/08 18u15  Live | De Jonge: opschaling voor contactonderzoek moet snellerHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 18u15  Maximumstraf quarantaine torenhoog: ‘OM oordeelt bij eerste overtreding lager’De maximumstraf is vier jaar cel of een geldboete van 87.000 euro.
12/08 17u15  Rutte: opmars virus maakt quarantaineplicht toch noodzakelijkDat het kabinet deze week een quarantaineplicht wil invoeren, terwijl dat vorige week nog onnodig werd geacht, is een kwestie van ‘voortschrijdend inzicht’.
12/08 17u15  Ploegarts van Jakobsen: ‘Je kunt gerust spreken van een mirakel’Fabio Jakobsen is woensdagmiddag teruggekeerd in Nederland na zijn ontslag uit een ziekenhuis in Polen, waar hij na een zware val in de Ronde van Polen een week is geweest.
12/08 16u15  Live | Aantal patiënten in 2 weken bijna verdubbeldHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 16u15  Trein ontspoord in Schotland, meerdere gewonden en dodenBij de ontsporing van een passagierstrein in Schotland op de route Aberdeen - Glasgow zijn vandaag waarschijnlijk twee doden en een aantal zwaargewonden gevallen. Dat melden verschillende Britse media.
12/08 16u15  Tot wel 50 vallende sterren per uur te zien woensdagnachtDe meteorenzwerm Perseïden komt er aan en dat betekent dat er mogelijk weer vallende sterren te zien zijn. Woensdagnacht is de kans het grootst.
12/08 15u15  De maatregelen voor mensen met een beperking: ‘Ik weet de weg niet meer’Terrassen op de stoep, andere in- en uitgangen bij het ov en geen voelbare geleidelijnen. Bij de aanpassingen rond corona is te weinig rekening gehouden met mensen met een beperking. ‘Ik kan nu niet zonder begeleiding naar de winkel.’
12/08 15u15  Coca-Cola verwijdert ‘misplaatste’ reclame in ZuidDe reclameboodschap van Coca-Cola op een doek op het Marie Heinekenplein valt uitermate slecht bij Amsterdammers. Na verschillende klachten gaat de drankenproducent het doek donderdag verwijderen.
12/08 15u15  Trein ontspoord in Schotland, zwaargewonden en een dodeBij een ontsporing van een trein in Schotland op de route Aberdeen - Dundee zijn meerdere slachtoffers gevallen. De Schotse premier Nicola Sturgeon noemde het incident zeer ernstig en meldt meerdere zwaargewonden. Volgens SkyNews is zeker één persoon om het leven gekomen.
12/08 15u15  Ik lees dat de inzittenden te stoned waren om in te grijpenZondagavond. Sirenes. Het geluid nadert snel en al gauw vult het geloei van een brandweerwagen, twee ambulances en nóg een brandweerwagen de hele straat. Vanaf het balkon zie ik de stoet met grote haast de hoek om spurten. De overbuurvrouw en ik maken oogcontact. We halen onze schouders op en gaan beiden weer naar binnen.
12/08 15u15  Live | RIVM waarschuwt opnieuw voor smogNederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
12/08 14u15  Live | Alwéér een record: zeven tropische dagen op rijNederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
12/08 14u15  Live | Werkgevers willen werknemers verplichten tot testenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 14u15  Restaurant Rijsel sluit deuren na twee besmettingen onder personeelRestaurant Rijsel aan de Marcusstraat in Oost heeft de deuren gesloten nadat bekend werd dat twee personeelsleden besmet waren met het coronavirus.
12/08 13u15  Eis: 12 maanden cel voor plaatsen nepbom bij restaurant HaCarmelJustitie eist een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, tegen Hassan N., de 46-jarige verdachte die in januari een nepbom bij restaurant HaCarmel zou hebben geplaatst.
12/08 12u15  Smalle wettelijke basis quarantaineplicht roept vragen opDeskundigen vragen zich af of er afdoende wettelijke basis is om het advies tot thuisquarantaine te veranderen in een plicht. ‘Dit past in het zorgelijke plaatje waarbij vergaande stappen niet via de Tweede Kamer lopen, maar per persconferentie of Kamerbrief worden afgekondigd.’
12/08 12u15  Kleine stille tocht voor Bas van Wijk: ‘Moet geen Project X worden’Vrienden en nabestaanden houden vrijdagavond een stille tocht door Badhoevedorp voor de 24-jarige Bas van Wijk, die zaterdag werd doodgeschoten bij de Nieuwe Meer.
12/08 12u15  Ik ben erg voor emancipatie, maar wie voedt er dan op?Ongeveer een week geleden schreef ik een ouwelullenstuk over een jongerenfeest waar alle coronaregels werden overtreden.
12/08 12u15  Live | Meer nieuwe patiënten met corona in Belgische ziekenhuizenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 12u15  Running mate Kamala Harris kan historie schrijvenAls eerste vrouw van kleur maakt Kamala Harris (55) kans op het op een na hoogste ambt van de Verenigde Staten. De Democratische presidentskandidaat. Joe Biden (77) koos haar als running mate.
12/08 12u15  Wat je moet weten als je corona- en griepstatistieken vergelijktCoronasceptici blijven de vergelijking maken tussen corona en griep. Hebben ze een punt?
12/08 11u15  De biomassacentrale van AEB: nog voor de eerste snipper controversieelDe nieuwe biomassacentrale van AEB was al controversieel voor de eerste houtsnippers erin verdwenen. Onbegrijpelijk, zeggen de medewerkers die de hypermoderne energiebron opstarten. ‘Als ik er niet in zou geloven, zou ik hier niet werken.’
12/08 11u15  Live | Besmettingen op camping Appelhof op TerschellingHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 11u15  Komende dagen grote kans op onweer in AmsterdamEen strakblauwe lucht met een fel schijnende zon - dat is hoe de Amsterdamse hemel er de afgelopen dagen voornamelijk uitzag. Maar woensdagavond kan daar door onweer best eens verandering in komen. En donderdag wordt die kans nog groter.
12/08 10u15  The Kingmaker is een waarschuwing die gezien moet wordenAcht jaar geleden baarde documentairemaakster Lauren Greenfield opzien met The Queen of Versailles, waarin ze de schaamteloze pronkzucht van een Amerikaanse vastgoedmagnaat en diens ambitieuze trophy wife openbaarde. Het was een adembenemend schouwspel: grappig, fascinerend en weerzinwekkend. Met The Kingmaker roept Greenfield opnieuw tegenstrijdige gevoelens op, maar Imelda Marcos heeft te veel op haar kerfstok voor een lichtvoetige benadering.
12/08 09u15  ‘Hoe ontstaat dit vuurwapengeweld in Amsterdam?’De schietpartij van zaterdag bij de Nieuwe Meer was niet de eerste met een dodelijke afloop. Het vraagt om diepgaande bezinning, van buurtbewoners tot de politiek, schrijft Martijn van Leerdam.
12/08 09u15  Van Praag woest over handelswijze AZ: ‘Sneaky spel gespeeld’Michael van Praag, voormalig KNVB-voorzitter en huidig bestuurslid van de Uefa, is woedend over de handelswijze van AZ. Niet zozeer omdat de Alkmaarse club bleef strijden voor een beter Champions League-ticket, wel om de manier waarop. ‘Ze hebben een heel sneaky spel gespeeld.’
12/08 09u15  Mijn imaginaire helper heet Federico en komt uit ItaliëNiks is zo lekker als werken op vakantie. Tenminste, als het om schrijven gaat. Sinds ik zelf ook af en toe een scenario schrijf, doe ik dat het liefst tijdens mijn vakantie. De verandering van omgeving werkt als een boost voor m’n schrijfambitie. Aan het script voor de speelfilm Hotel Horizon**** werk ik inmiddels alweer zo’n zes jaar. Ik ben geen snelle schrijver. Of misschien ga ik te weinig op vakantie.
12/08 09u15  Live | Dramatische krimp Britse economie door coronaHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 08u15  ABN Amro grijpt hard in bij zakenbank: 800 banen verdwijnenABN Amro grijpt hard in bij zijn zakenbank. In een reorganisatie die wordt uitgesmeerd over drie tot vier jaar verdwijnen 800 van de circa 2500 banen bij de zakenbank.
12/08 08u15  Biden gaat samen met Harris de strijd aan. Wat voegt zij toe?Joe Biden gaat de strijd om het Amerikaanse presidentschap aan met senator Kamala Harris als rechterhand. Wat voegt Harris toe aan zijn campagne?
12/08 08u15  Nederland verwacht run op griepprik: half miljoen extra griepvaccins ingeslagenVeel ouderen en kwetsbaren willen voorkomen dat ze zowel griep als corona oplopen.
12/08 08u15  Live | Opnieuw meer besmettingen in DuitslandHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 08u15  Bolsonaro: berichten over groeiende bosbranden Amazone ‘leugens’Overheidsdata laten zien dat er duizenden bosbranden woeden in het gebied.
12/08 07u15  Live | Aantal besmettingen Duitsland opnieuw gegroeidHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
12/08 06u15  Live | Aantal besmettingen Duitsland blijft stijgenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 23u15  Biden kiest Harris als running mate voor verkiezingenDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft zijn running mate gekozen. Samen met Kamala Harris doet hij op 3 november een gooi naar het presidentschap van Amerika.
11/08 22u15  Deskundigen: Zwarte Piet van Facebook en Instagram bannen gaat te verHet besluit van Facebook en Instagram om stereotyperende foto’s, tekeningen en filmpjes met Zwarte Piet te verwijderen, gaat volgens media-advocaat Olaf Trojan te ver. ‘Dat Facebook kinderporno verwijdert, is evident. Maar voor een foto van een sinterklaasintocht kan niemand vervolgd worden.’
11/08 22u15  Live | Vanaf donderdag nieuw inreisverbod vanuit MarokkoHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 21u15  Uitbraak iepziekte in Vliegenbos had voorkomen kunnen wordenDe zware uitbraak van de iepziekte in het Vliegenbos in Noord had waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Zieke iepen bleven onopgemerkt staan, waardoor ze andere konden besmetten, blijkt uit een rapport van Groenadvies Amsterdam.
11/08 20u15  Quarantaine wordt verplicht na bron- en contactonderzoekHet kabinet haalt de teugels aan waar het de coronaregels betreft. Personen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus moeten verplicht in quarantaine. Hetzelfde geldt voor reizigers die in een oranje gebied zijn geweest en terugkeren in Nederland.
11/08 20u15  Live | Quarantaine voortaan verplicht na bron- en contactonderzoekHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 20u15  Een sprong in het water in de stad: ‘Echt veilig is het nooit’De stad zoekt massaal verkoeling in het buitenwater, niet zonder risico. Het ging de afgelopen dagen al een paar keer mis en de Amsterdamse Reddingsbrigade waarschuwt: echt veilig is het nooit.
11/08 19u15  Politie zoekt getuigen op vluchtroute van schutter Bas van WijkDe politie roept opnieuw de hulp in van het publiek in het onderzoek naar de moord op de 24-jarige Bas van Wijk, die zaterdag werd doodgeschoten bij de Nieuwe Meer. De politie vraagt specifiek naar getuigen die in de buurt waren van de mogelijke vluchtroute van de dader.
11/08 19u15  Live | WHO: zeker 100.000 nieuwe coronagevallen per dag in Amerika'sHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 19u15  Live | ‘Lokaal ontstaan zware regen- en onweersbuien met hagel’Nederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
11/08 18u15  Facebook en Instagram verbieden foto’s en filmpjes Zwarte PietFoto’s, tekeningen en filmpjes met Zwarte Piet zijn niet meer toegestaan op Facebook en Instagram. Als de platforms een melding krijgen, kunnen de afbeeldingen en video’s worden verwijderd. Gebruikers die hier regelmatig mee de fout in gaan, kunnen uiteindelijk worden geblokkeerd.
11/08 18u15  Live: ‘In twee weken 60 procent meer coronapatiënten in ziekenhuizen’Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 18u15  Wielrenner Jakobsen wordt verder behandeld in LeidenWielrenner Fabio Jakobsen wordt woensdag uit een ziekenhuis in Polen ontslagen, waar hij dan na een zware val in de Ronde van Polen precies een week is geweest. Zijn Belgische ploeg Deceunick - Quick-Step liet weten dat hij vanaf dan verder wordt behandeld in het LUMC van Leiden.
11/08 18u15  Live | Vijf dagen boven 35 graden in Nederland is uniekNederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
11/08 17u15  De reuring lijkt Amsterdam verlaten te hebbenHet is stil op straat. Snel zet ik in de koelte van de vroege ochtend de ramen tegen elkaar open. De zon brandt al op de rozemarijn en lavendel op het balkon. Een koel briesje en het kruidige aroma van de planten transporteren me naar gekoesterde herinneringen in romantische buitenlanden. Mijn gordijnen wapperen de kamer in als een sensueel sfeerbeeld in een Franse film.
11/08 17u15  Inzamelingsactie voor Libanon gestart in AmsterdamDrie Nederlands-Libanese vrouwen hebben in Amsterdam spullen verzameld voor de getroffen inwoners van Beiroet, vanwege de verwoestende explosie in de haven van de Libanese hoofdstad. Op Schiphol staat een lading klaar om verzonden te worden.
11/08 16u15  Park aan het IJ in Noord ’s avonds dicht wegens illegale feestenBurgemeester Femke Halsema heeft besloten het Keerkringpark aan de Noordelijke IJ-oever ’s avonds en ’s nachts te sluiten. In het park werden meerdere illegale feesten georganiseerd. De buurtbewoners hebben daar vandaag een brief over ontvangen van stadsdeel Noord.
11/08 16u15  Man in Zwitserland opgepakt voor gevonden lichaam op boot KloveniersburgwalDe verdachte heeft ingestemd met een verkorte uitleveringsprocedure.
11/08 15u15  Taghi-advocaten: ‘Wie staan hier terecht, ook de advocaten?!’Advocaten zijn furieus over de beschuldiging van justitie dat vanuit hun geledingen steeds is gelekt naar de organisatie van Ridouan Taghi. En zeker om de suggestie dat gelekte onderzoeksinformatie directe aanleiding was voor bijvoorbeeld de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker.
11/08 15u15  RIVM: scholen kunnen veilig open als ventilatie op orde isKijk of de ventilatie op scholen voldoet aan de normen en zorg dat zieke kinderen niet naar school gaan. Dat adviseerde Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een briefing aan Kamerleden in de Tweede Kamer.
11/08 14u15  Ruim 4000 nieuwe besmettingen, 1448 meer dan vorige weekDe afgelopen week zijn er in Nederland 4036 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1448 meer dan vorige week. Dat meldde RIVM-baas Jaap van Dissel dinsdagmiddag in de Tweede Kamer.
11/08 14u15  ‘Maar het RIVM bedondert ons… En jou dus ook’Ik heb zo’n kennis die me alles opstuurt over corona. Bij elk linkje zet hij een commentaar.
11/08 13u15  Bevrijdingsjournaal: ‘De oorlog gaat echt in je hoofd zitten’Aanvankelijk klonk er enige kritiek, maar al snel sloot de kijker het Bevrijdingsjournaal van de NOS in het hart. De laatste reeks, over de capitulatie van Japan, is nu te zien.
11/08 13u15  Live | Opnieuw een record: warmste 11 augustus ooit gemetenNederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
11/08 12u15  Er is één programma waar ik het bangst voor benIk ben zo bang dat iemand onverwacht mijn huis in komt richten. Zo zit dat na een weekend televisiekijken in mijn hoofd. Een presentator van RTL trapt je deur in, ze slepen je naar een hotelkamer en negen uur later word je gefilmd als je je eigen woning weer in loopt. Je hoort jezelf dingen zeggen als: “Ja, nee, hartstikke leuk die harige poef. En wat een geinig idee, zes zilveren flamingo’s om mijn eettafel. Wat bezielde me, met mijn gordijnen. Beschilderd karton werkt net zo goed.”
11/08 12u15  Handhavers en politie kunnen aantal illegale feesten niet aanHet snikhete weer zorgt er in combinatie met de coronamaatregelen voor dat veel mensen buiten feesten en feestjes organiseren. Handhavers en politie stuiten op de grenzen van de mogelijkheden. ‘Er kan niet op elke hoek een agent staan.’
11/08 12u15  Grootste Nederlandse cocaïnewasserij ooit zat verstopt in manegeDe politie heeft zeventien verdachten aangehouden, onder wie dertien Colombianen.
11/08 11u15  Halsema: ‘Bas betaalde hoogste prijs voor zijn moed’Burgemeester Femke Halsema spreekt in een verklaring haar medeleven uit met de familie en vrienden van Bas van Wijk, die zaterdag werd doodgeschoten bij de Nieuwe Meer.
11/08 11u15  Job (11) wil gestolen voetbalplaatjes terug: ‘Met mijn zakgeld gekocht’In een ingezonden brief in Het Parool doet de 11-jarige Job een oproep: of de dief van zijn rugzak die alsjeblieft terug wil brengen, want er zaten twee volle mappen met voetbalplaatjes in. Van de dief geen spoor, maar een inzamelingsactie voetbalplaatjes kan de pijn wat verzachten.
11/08 11u15  Handhavers kunnen aantal feesten niet aan: ‘Niet op elke hoek een agent’Het snikhete weer zorgt er in combinatie met de coronamaatregelen voor dat veel mensen buiten feesten en feestjes organiseren. Handhavers en politie stuiten op de grenzen van de mogelijkheden. ‘Er kan niet op elke hoek een agent staan.’
11/08 10u15  Ingewijden: ‘Chuchu’ (19) doodgestoken door drillrapgroep AmsterdamEen steekpartij in Scheveningen waarbij de 19-jarige ‘Chuchu’ uit Rotterdam maandagavond om het leven kwam, vloeit vrijwel zeker voort uit een hoog opgelopen conflict tussen een Rotterdamse drillrapgroep en drillrapgroep 73 De Pijp uit Amsterdam-Zuid.
11/08 10u15  De regering laat alles momenteel aan ‘de mensen’ overDonderdag hield het kabinet weer een persconferentie over corona, en kondigde aan dat mensen met ingang van deze week bij horecabezoek hun contactgegevens moeten achterlaten. Dit om te zorgen dat, mocht een bezoeker (of medewerker) later besmet blijken, andere mensen kunnen worden gewaarschuwd.
11/08 10u15  Grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland ontmanteldDe politie heeft zeventien verdachten aangehouden.
11/08 10u15  Hittegolf duurt zeker tot eind deze week, ook in AmsterdamHet blijft nog wel even warm in Nederland. In ieder geval tot en met vrijdag is er sprake van een hittegolf, zo verwacht Weeronline. Pas zaterdag zakt het kwik mogelijk onder de 25 graden.
11/08 10u15  Registratie horeca: op een terras hoef je wel/niet je gegevens achter te latenDe onduidelijkheid rondom de registratieplicht voor de horeca resulteert in verschillende uitvoeringen. Waar het ene café de gegevens ‘voor altijd’ bewaart, worden ze bij de ander na twintig dagen vernietigd.
11/08 10u15  Oppositieleider Wit-Rusland gevlucht, dode bij protestenBij nieuwe protesten in de Wit-Russische hoofdstad Minsk tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen is maandagavond een demonstrant om het leven gekomen. Svetlana Tichanovskaja, leider van de oppositie, is gevlucht naar Litouwen.
11/08 09u15  Onduidelijkheid over registratie horeca: ieder café doet het andersDe onduidelijkheid rondom de registratieplicht voor de horeca resulteert in verschillende uitvoeringen. Waar het ene café de gegevens ‘voor altijd’ bewaart, worden ze bij de ander na twintig dagen vernietigd.
11/08 09u15  Trump onderbreekt persmoment na schoten bij Witte HuisDe Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag de persconferentie die hij zou houden kort na aanvang onderbroken. Hij verliet de zaal zonder een verklaring af te leggen.
11/08 09u15  Dode bij protesten in Wit-RuslandBij nieuwe protesten in de Wit-Russische hoofdstad Minsk tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen is maandagavond een demonstrant om het leven gekomen. Volgens de politie ging een explosief dat hij naar de politie wilde gooien af in zijn hand, wat de man fataal werd.
11/08 09u15  Live: Aantal besmettingen in Duitsland neemt toeHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 08u15  Onduidelijkheid over registratie horeca: ieder café doet het andersDe onduidelijkheid rondom de registratieplicht voor de horeca resulteert in verschillende uitvoeringen. Waar het ene café de gegevens ‘voor altijd’ bewaart, worden ze bij de ander na twintig dagen vernietigd.
11/08 08u15  Live: Wereldwijd meer dan 20 miljoen besmettingenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/08 08u15  Live | Opnieuw Code oranje vanwege de hitteNederland gaat gebukt onder extreme hitte, met temperaturen ver boven de 30 graden. Mogelijk wacht ons zelfs een zogeheten ‘superhittegolf’. Lees in dit blog alles over de warmte.
11/08 02u15  Live | Wereldwijd meer dan 20 miljoen besmettingen met coronavirusHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 23u15  ‘Bruinvis waargenomen in de Amstel’In de Amstel zwemt mogelijk een bruinvis. Dat meldt SOS Dolfijn op basis van waarnemingen van mensen die het dier hebben gespot. Maar echt zeker weten doet de organisatie het niet, omdat er geen beelden zijn gemaakt.
10/08 22u15  De hele nacht wakker door een illegaal feest: ‘Pure anarchie’Elk weekend is het weer raak: illegale feesten die her en der in de stad plaatsvinden. Bewoners zijn het beu en voor festivalorganisatoren is het een doorn in het oog.
10/08 21u15  Live | Vrijdag Nationale Actiedag voor BeiroetInwoners van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagochtend ontwaakt in een verwoeste stad. Dinsdagmiddag plaatselijke tijd legde een enorme explosie een groot deel van de stad in puin. Zeker 154 mensen kwamen om het leven en zo’n 5000 mensen raakten gewond. Volg in ons liveblog de laatste ontwikkelingen.
10/08 21u15  De hele nacht wakker door een illegaal feestElk weekend is het weer raak: illegale feesten die her en der in de stad plaatsvinden. Bewoners zijn het beu en voor festivalorganisatoren is het een doorn in het oog.
10/08 21u15  Job (11) wil zijn gestolen rugzak vol voetbalplaatjes terugEen ingezonden brief in deze krant heeft maandag de aandacht van menig Twitteraar getrokken. In de brief doet de 11-jarige Job een oproep: of de dief van zijn rugzak die alsjeblieft terug wil brengen, want er zaten twee volle mappen met voetbalplaatjes in.
10/08 20u15  Gecrashte NH90-helikopter in twee delen op de bodemDefensie heeft zondag de gezonken gevechtshelikopter gevonden die vorige maand neerstortte bij Aruba. Het toestel ligt in twee delen op de bodem van de zee. Onderzocht wordt of de resten geborgen kunnen worden.
10/08 20u15  Live | Artis deelt zomerse video's: olifant neemt bad, gorilla's krijgen ijsDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
10/08 19u15  Live | Regering Libanon afgetreden na verwoestende explosie BeiroetInwoners van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagochtend ontwaakt in een verwoeste stad. Dinsdagmiddag plaatselijke tijd legde een enorme explosie een groot deel van de stad in puin. Zeker 154 mensen kwamen om het leven en zo’n 5000 mensen raakten gewond. Volg in ons liveblog de laatste ontwikkelingen.
10/08 19u15  Online steun en demonstratie voor doodgeschoten BasDe dood van de 24-jarige Bas zorgt ook twee dagen na de fatale schietpartij voor emotionele reacties. Hij werd zaterdagmiddag neergeschoten bij de Nieuwe Meer. Hij zou de dader hebben aangesproken op het stelen van een horloge.
10/08 19u15  Live | Horeca mag klant niet weigeren om contactgegevensHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 19u15  Bellas on Bikes: een wielerrenmerk voor en door vrouwenOpvallende prints, felle kleuren, een zeem gevormd naar vrouwenbillen: zussen Jobien (26) en Quirijn (27) de Geus begonnen een wielerkledinglijn voor vrouwen.
10/08 18u15  Live | Heetste 10 augustus ooit gemetenDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
10/08 17u15  Politie neemt Mazda in beslag in zaak fatale aanrijding Tamar (14)De politie heeft een grijze Mazda 3 in beslag genomen in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar.
10/08 17u15  De naam die me deed terugbladeren: Koos KneusTerug uit Drenthe haalde ik de brievenbus leeg. Een behoorlijke stapel kranten. Oud nieuws.
10/08 17u15  Live | Minister roept op geen water te verspillenDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
10/08 16u15  Online steun en demonstratie voor doodgeschoten Bas (24)De dood van de 24-jarige Bas uit Badhoevedorp zorgt ook twee dagen na de fatale schietpartij voor emotionele reacties. Hij werd zaterdagmiddag neergeschoten bij de Nieuwe Meer. Hij zou de dader hebben aangesproken op het stelen van een horloge.
10/08 16u15  Live | Grootste stijging nieuwe coronabesmettingen in 3 maandenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 14u15  Live | Waterbedrijven bezorgd over ‘extreme drinkwatervraag’De komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
10/08 14u15  Live | Meer mensen laten zich testen na noodoproep GGDHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 13u15  ‘Mijn advocatenkantoor en ik zijn betrouwbaar’Van: Advocatenkantoor Mr. Th. Holman & Partners.
10/08 13u15  Live | Viruswaarheid doet mee met kort geding tegen mondkapjesplichtHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 12u15  Door woningnood 2000 economisch daklozen in AmsterdamAmsterdam heeft meer dan 2000 economisch daklozen: mensen die zichzelf kunnen redden maar toch geen eigen dak boven het hoofd hebben. De stad ‘kan de stijgende vraag niet meer behappen’.
10/08 12u15  Gevonden lichaam Park Somerlust is Duitse toerist (19)Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag door de politie werd aangetroffen in het water bij Park Somerlust, is dat van een 19-jarige Duitse toerist.
10/08 12u15  Younes (27) zat 7 jaar vast: ‘Ik moest een stoere gangster zijn’Younes Finani (27) is een voormalig Top600-crimineel en zat zeven jaar in de gevangenis. Met een boek over zijn leven wil hij jongeren behoeden voor de criminaliteit. ‘Ik denk dat het een bestseller wordt.’
10/08 12u15  Live | Toename overlast in vliegtuigen door coronamaatregelenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 11u15  Duitse toerist (19) verdronken bij Park SomerlustHet stoffelijk overschot dat zondagmiddag door de politie werd aangetroffen in het water bij Park Somerlust, is dat van een 19-jarige Duitse toerist.
10/08 10u15  Live | Opnieuw waarschuwing voor gevaarlijke zeeDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
10/08 10u15  Klimaatonderzoeker waarschuwt voor nog extremere hittegolvenKlimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh is ervan overtuigd: Nederland stevent af op de warmste week ooit. “Acht dagen zulke extreme warmte, dat is uitzonderlijk.’’
10/08 10u15  Lobby om toch subsidie vrij te maken voor Urban MythAmsterdamse en landelijke culturele instellingen doen een beroep op het Amsterdam Fonds voor de Kunst en de gemeente om toch budget vrij te maken voor Urban Myth.
10/08 09u15  ‘Je mag niets zeggen van de fascistische mainstream media’Het lijkt wel alsof de temperatuur op Twitter ook flink oploopt zodra het kwik in ons kikkerlandje boven de 30 graden stijgt. Misschien is het een rare hobby van mij om mijn sociale media constant te willen blijven volgen terwijl de mussen van de daken vallen.
10/08 08u15  Live | Horecagasten moeten gegevens achterlatenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/08 08u15  Jaap Goudsmit analyseerde zichzelf genadeloos in ZomergastenHan Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: Zomergasten.
10/08 08u15  Uefa-protest van AZ lijkt niks uit te halenHet protest dat AZ bij de Uefa heeft ingediend over de in hun ogen onterechte eindstand in de eredivisie lijkt vooralsnog weinig te hebben uitgehaald. Maandag is de loting voor de tweede kwalificatieronde en op de website van de Europese voetbalbond staat de naam van AZ als een van de ploegen die mee gaat loten en niet die van Ajax.
10/08 08u15  Mediatycoon Hongkong opgepaktDe politie in Hongkong heeft een prominent lid van de democratiseringsbeweging Jimmy Lai opgepakt.
09/08 23u15  Buitenlandse Zaken scherpt reisadvies Spanje verder aanVanaf zondagnacht geldt code oranje voor zes Spaanse provincies.
09/08 23u15  Auto te water bij Oudezijds Voorburgwal, omstanders redden inzittendeEen auto met vier inzittenden is zondagavond bij de Oudezijds Voorburgwal te water geraakt. Omstanders schoten te hulp.
09/08 22u15  Vier zwemmers overleden door verraderlijke zeeEen combinatie van aflandige wind en sterke stroming is vandaag vier zwemmers fataal geworden. Twee mannen overleden vanmiddag bij Den Haag en later op de dag overleefden twee zwemmers bij Zandvoort en Wijk aan Zee de gevaarlijke stroming in de Noordzee niet.
09/08 22u15  De virtuele vergadering: als je haar maar goed zitZo langzamerhand worden we allemaal gillend gek van alle virtuele vergaderingen met Zoom en Teams. Ik geloof dat ik afgelopen week wel twaalf uur tegen een stupide computerscherm heb lopen praten. Het is een stuk vermoeiender dan gewone vergaderingen, meestal toch al niet de hoogtepunten in het werk­zame leven.
09/08 21u15  OM: ‘Organisatie van Taghi kreeg voortdurend geheime informatie van advocaten’Onder druk van sleutelspelers uit de vermoede criminele organisatie van Ridouan Taghi hebben advocaten voortdurend gevoelige informatie verspreid uit strafdossiers terwijl die nog geheim moesten blijven.
09/08 21u15  Donnie over vegan kookshow: ‘Ik ben bewuster geworden’Rapper Donnie had zijn koksmuts al een tijdje aan de wilgen gehangen, maar over een eigen veganistische kookshow hoefde hij niet lang na te denken. ‘Met plantaardig eten kun je eindeloos experimenteren.’
09/08 20u15  Donnie komt met eigen vegan kookshow: 'Bewuster sinds ik vader ben'Rapper Donnie had zijn koksmuts al een tijdje aan de wilgen gehangen, maar over een eigen veganistische kookshow hoefde hij niet lang na te denken. ‘Met plantaardig eten kun je eindeloos experimenteren.’
09/08 20u15  Eindigt het heelal ook met een Big Bang?Wetenschapsjournalist Ans Hekkenberg bespreekt in R.I.P. Heelal de meest gangbare scenario’s voor het einde der eindes. Van complete chaos tot een eindeloze herhaling van de oerknal.
09/08 20u15  Zwaargewonde bij schietpartij in Bos en LommerOp de Louise de Colignystraat in Bos en Lommer is zondagmiddag geschoten. Hierbij is een persoon zwaargewond geraakt, meldt de politie.
09/08 19u15  ‘Slachtoffer schietpartij de Nieuwe Meer neergeschoten om horloge’De 24-jarige man die zaterdagmiddag werd neergeschoten bij de Nieuwe Meer zou hebben ingegrepen toen de dader een duur horloge wilde stelen. Toen het slachtoffer uit Badhoevedorp dat probeerde te voorkomen, zou hij zijn neergeschoten, zeggen meerdere getuigen.
09/08 19u15  Hans Vandenburg (ex-Gruppo Sportivo): ‘Het is intensief werken zo’Posthumourly is het nieuwe soloalbum van Hans Vandenburg, die in de jaren zeventig bekend werd als zanger van Gruppo Sportivo.
09/08 19u15  Live | Heetste 9 augustus in Nederland ooit gemetenDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 18u15  Lichaam aangetroffen bij Park SomerlustDe politie heeft in het water bij Park Somerlust een stoffelijk overschot aangetroffen. Sinds zaterdag werd daar gezocht vanwege een persoon die vermist zou zijn geraakt.
09/08 17u15  ‘Organisatie van Taghi kreeg voortdurend geheime informatie van advocaten’Onder druk van sleutelspelers uit de vermoede criminele organisatie van Ridouan Taghi hebben advocaten voortdurend gevoelige informatie verspreid uit strafdossiers terwijl die nog geheim moesten blijven.
09/08 17u15  De libel (niet de libelle) is de keurmeester van het waterDe lockdown bracht een hoop groene vingers in beweging en daar profiteren ook insecten van. Pak niet meteen de vliegenmepper, sommige beestjes zijn juist een waardevolle toevoeging aan het leven in de tuin of op het balkon.
09/08 17u15  Verstappen wint Grand Prix, Hamilton eindigt als tweedeMax Verstappen heeft met een uitgekiende bandentactiek de 70th Anniversary Grand Prix, de jubileumrace van de Formule 1 op het circuit van Silverstone, gewonnen.
09/08 16u15  Live | Park Somerlust tijdelijk afgesloten wegens drukteDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 15u15  Enorme operatie: het Amsterdamse stroomnet piept en kraaktHuizen van het gas, auto’s niet meer op benzine, een groeiende stad: het Amsterdamse stroomnet piept en kraakt. Netbeheerder Liander staat voor zijn grootste operatie: de elektriciteitsvoorziening in Amsterdam klaarmaken voor de toekomst.
09/08 15u15  Het aftellen is begonnen. We hebben nog evenWe liggen op het strand. Op een rijtje. Op onze buiken. We komen net uit zee en hijgen nog na van het koude water. De jongste rilt zelfs af en toe een beetje. Ik lig met mijn gezicht zijn kant op, zijn arm ligt naast de mijne. Ik zie kippenvel.
09/08 15u15  Wat gebeurt er in ons lichaam bij extreme hitte?Extreme hitte en slechte luchtkwaliteit vormen gezondheidsrisico’s, vooral voor kwetsbare mensen. Wat gebeurt er in ons lichaam als het zo warm is?
09/08 14u15  Het was een soort filmfestival van Cannes, maar dan in het chique ConcertgebouwDe Nederlandse filmwereld wilde in 1920 iets bewijzen.
09/08 14u15  Noodtoestand Mauritius door lekkende olietankerOp het eiland Mauritius in de Indische Oceaan heeft minister-president Pravind Jugnauth de noodtoestand uitgeroepen omdat er een ecologische ramp dreigt nadat een olietanker aan de grond liep en daarbij olie lekt. De autoriteiten schatten dat 1000 van de in totaal 4000 ton olie uit het schip in zee is gestroomd. Tot nu toe is 500 ton olie uit het schip gepompt.
09/08 13u15  Topsport lijdt onder wanbeleidOp het moment dat in Portugal, Engeland, Frankrijk en België alsnog de bekerfinales werden afgewerkt, klonk zaterdag in Stadion Galgenwaard het beginsignaal voor FC Utrecht-AZ. Een oefenwedstrijd.
09/08 13u15  Café Pamela in West sluit deuren na coronabesmettingenCafé Pamela aan de Jacob van Lennepstraat in West heeft de deuren tijdelijk gesloten nadat daar op meerdere dagen bezoekers aanwezig waren die positief zijn getest op het coronavirus. Dat besluit heeft het bedrijf zelf genomen en bekendgemaakt.
09/08 13u15  Een kunstwerk van 76 huizen, in TuinwijckDe stad staat vol met kunst, van wereldvermaarde kunstenaars tot anonieme beeldhouwers. Wat zijn de verhalen achter deze beelden?
09/08 12u15  Volle parken frustreren horeca: ‘Bij ons werd gedreigd met een boete’De zomerse zaterdagavond was gisteren als vanouds: het beeld van volle parken en kades veinsde dat corona onder controle is, tot grote ergernis van horeca-ondernemers. ‘Bij ons werd gedreigd met een boete van meer dan duizend euro.’
09/08 12u15  Café Pamela in West gesloten na coronabesmettingenCafé Pamela aan de Jacob van Lennepstraat in West heeft de deuren tijdelijk gesloten nadat daar op meerdere dagen bezoekers aanwezig waren die positief zijn getest op het coronavirus. Dat besluit heeft het bedrijf zelf genomen en bekendgemaakt.
09/08 12u15  Overal in de stad klinken de klanken van geloofDe kerken en moskeeën in de stad produceren veel geluid met hun aansporingen om te geloven. De klokken zijn eeuwenoud, de versterkte oproep tot gebed nieuw. Hier en daar komt er herrie van.
09/08 12u15  Kleding voor een generatie die wél om het klimaat geeftGeïnspireerd door haar tienerdochter én Greta Thunberg ontwierp fotograaf en ontwerpster Carmen Kemmink een kledinglijn om jongeren die zich zorgen maken om de wereld te steunen. ‘Ik hoop dat over de hele wereld een How dare you-beweging ontstaat.’
09/08 11u15  Live | Eerste landelijke hittegolf van het jaar officieel een feitDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 11u15  Horecazaak Pamela in West gesloten na coronabesmettingenHorecazaak Pamela aan de Jacob van Lennepstraat in West is gesloten nadat daar op meerdere dagen bezoekers aanwezig waren die positief zijn getest op het coronavirus.
09/08 11u15  Gelukkig is het wijnarrangement op sterven na doodCulinair journalist Mara Grimm bespreekt de laatste eettrends. Deze week: geen wijnarrangementen.
09/08 10u15  Live | Hittegolf in zuiden; parkeerplaatsen Zandvoort volDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 10u15  Zwembad of boot: impulsaankopen om vakantie te reddenDe zomervakantie ziet er voor velen een tikkie anders uit dan gepland. Prima, dachten deze Amsterdammers, dan lossen we het op met een impulsieve online aankoop. ‘Het stuur ging moeizaam en er lekte olie. Even was ik bang dat het de hele vakantie zou verpesten.’
09/08 09u15  Zwembad of boot: impulsaankopen om zomervakantie te reddenDe zomervakantie ziet er voor velen een tikkie anders uit dan gepland. Prima, dachten deze Amsterdammers, dan lossen we het op met een impulsieve online aankoop. ‘Het stuur ging moeizaam en er lekte olie. Even was ik bang dat het de hele vakantie zou verpesten.’
09/08 09u15  Politie beëindigt feest in Het Twiske met ruim 200 jongerenDe politie heeft zaterdagnacht een feest beëindigd in Het Twiske omdat de feestgangers zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Dat schrijft wijkagent Johnny Hagenaar op Twitter.
09/08 09u15  Hoe zit het met privacy bij gratis registratieapp voor horeca?Een webapp waarmee cafés en restaurants in coronatijd gratis de verplichte registratie van persoonsgegevens kunnen regelen. Dat was wat de Amsterdamse techondernemer Thomas Vles de gepijnigde horeca cadeau willen doen. Maar privacybezwaren liggen op de loer.
09/08 09u15  Live | Weer twee nertsenbedrijven besmet, totaal op 29Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/08 08u15  Trump komt met hulppakket voor economische slachtoffers coronaDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag decreten ondertekend om de economische slachtoffers van de corona-epidemie langer te helpen. Zijn maatregelen behelzen voortzetting maar verlaging van de werkloosheidsuitkeringen, tijdelijke opschorting van loonbelasting voor mensen die minder verdienen dan 100.000 dollar, bescherming tegen huisuitzetting en staatsfinanciering van studieleningen tegen 0 procent rente.
09/08 08u15  Live | Nederland maakt zich op voor officiële hittegolfDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 08u15  Live | Meer dan 5 miljoen besmettingen vastgesteld in VSHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/08 07u15  De stad heeft dorst: droogte gaat Amsterdam miljarden kostenDroog voorjaar, periodes met plensbuien, nu weer tropische temperaturen. Hoewel Amsterdam niet zichtbaar lijdt onder het watergebrek dat het oosten en zuiden van het land teistert, voorzien experts dat er voor miljarden maatregelen nodig zijn.
09/08 07u15  Man (24) overleden na schietpartij Nieuwe MeerEen 24-jarige man is zaterdagavond overleden na een schietpartij op een druk strand bij de Nieuwe Meer. De dader is nog voortvluchtig.
09/08 07u15  Live | We krijgen een officiële hittegolf met tropische temperaturenDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
09/08 04u15  Live | Brazilië rouwt om meer dan 100.000 doden door coronaHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/08 23u15  Zo beleven Amsterdammers het tropische weekendHet is heet, heel heet. Ook in Amsterdam. Veel mensen zoeken verkoeling, zo ziet fotograaf Marc Driessen. Hij trekt er dit weekend op uit en legt vast hoe Amsterdammers omgaan met het warme weer.
08/08 23u15  Live | Tweede golf treft Aruba: 300 besmettingen in drie dagenHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/08 22u15  Man (24) overleden na schietpartij bij de Nieuwe Meer, dader voortvluchtigEen 24-jarige man is zaterdagavond overleden na een schietpartij op een druk strand bij de Nieuwe Meer. De dader is nog voortvluchtig.
08/08 22u15  Politie zoekt naar vermiste zwemmer bij park SomerlustDe politie heeft zaterdagavond in de buurt van park Somerlust gezocht naar een vermiste zwemmer. Vooralsnog heeft die zoektocht niets opgeleverd.
08/08 22u15  Veertien jongeren besmet op feest in de buitenluchtDe uitbraak vond plaats op een huisfeest in het Friese Dokkum.
08/08 22u15  Live | België activeert voor het eerst alarmfase ozon- en hitteplanDe komende dagen worden temperaturen van rond de 30 graden verwacht en mogelijk komt er zelfs een superhittegolf. Lees alles over de extreme hitte in dit blog.
08/08 21u15  Slachtoffer schietpartij Nieuwe Meer overledenHet slachtoffer van de schietpartij op een druk strand in de buurt van de Nieuwe Meer is overleden. De politie is nog op zoek naar de schutter.
08/08 21u15  De kop is er af voor Ajax, én voor aanwinst AntonyAjax heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen zaterdagavond van met 6-1 gewonnen van RKC. Maar iedereen was vooral benieuwd naar de eerste verrichtingen van Antony Matheus dos Santos.
08/08 20u15  Omstanders redden jongetje bij SloterplasEen jongetje is zaterdagmiddag bij het Sloterstrand bijna verdronken. Hij werd levenloos uit het water gehaald en is op het strand gereanimeerd, waarna hij per ambulance is afgevoerd.
08/08 20u15  Veertien jongeren in de buitenlucht besmet met corona na feestDe uitbraak vond plaats op een huisfeest in het Friese Dokkum.
08/08 20u15  ‘Menstruatie is ook een mannenzaak’Vrouwen menstrueren en mannen staan daarbij aan de zijlijn. Als het aan Jelle Havermans ligt, komt hier verandering in. ‘De ongesteldheid is geen mythisch geheim.’
08/08 18u15  Gewonde na schietpartij strand bij De Nieuwe MeerBij een schietpartij op een druk strand in de buurt de Nieuwe Meer is zaterdagmiddag één persoon gewond geraakt. De politie is nog op zoek naar de schutter.
08/08 18u15  Live | 486 nieuwe coronagevallen vastgesteldHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
1 2


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x Live | Besmettingen Aruba blijven toenemen, grenzen Saba langer dicht15/08 02u15 - Het Parool: Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
0x Rasartiest Hugo de Jonge dacht dat we nog sliepen08/08 07u15 - Het Parool: We waren al bijna vergeten hoe het voelde, kijken naar een coronapersconferentie. Er was al zo veel veranderd sinds we in maart stonden te klappen op ons balkon voor de mensen in de zorg, om vervolgens de VVD, de partij die tegen structureel betere beloningen in de zorg is, naar veertig zetels in de peilingen te stuwen.
0x Akwasi: ‘Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland’08/08 07u15 - Het Parool: Akwasi Owusu Ansah (1988) is rapper en acteur. Dit weekend treedt hij vijf keer op in Paradiso. Zijn opmerking op de Black Lives Matterdemonstratie op de Dam over Zwarte Piet (‘trap ik op zijn gezicht’) leidde tot ophef.
0x Ic-hoofd VUmc: ‘De motivatie en opofferings­bereidheid zijn afgenomen’08/08 07u15 - Het Parool: De ziekenhuizen bereiden zich voor op een tweede covidgolf, maar het personeel is amper bekomen van de eerste. Veel verpleegkundigen zijn moe en voelen zich ondergewaardeerd, zegt ic-hoofd Armand Girbes. ‘Ik ben bang dat sommigen besluiten iets anders te gaan doen.’
0x ‘Niet iedereen die het coronabeleid bekritiseert, is een gek’08/08 08u15 - Het Parool: Iedereen die het coronabeleid bekritiseert, framen als een complotdenker? Raisa Blommestijn waarschuwt dat je zo de gezondheid van onze democratie aantast.
0x Live | Duitsland betaalt rekening Nederlandse coronapatiënten08/08 08u15 - Het Parool: Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
0x De keuken van restaurant Felix overtuigt niet (6,5)08/08 09u15 - Het Parool: Restaurant Felix maakt het liefst een totaalbeleving van uw diner, maar onder de streep overtuigt wat er uit de keuken komt niet helemaal.
0x Een Nederlandse viroloog waakt over ‘ons’ vaccin in de VS: ‘Het ziet er goed uit’08/08 09u15 - Het Parool: Vincent Munster: ‘Volledige bescherming zou het mooist zijn. We gaan kijken of dat er in zit.’
0x Zzp’ers zwoegen nu het nachtleven plots tot stilstand is gekomen08/08 09u15 - Het Parool: Er worden gouden bergen verdiend in de dance- en evenementenindustrie. Althans, in de toplaag. Veel zzp’ers zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis zagen opdrogen. Ze weten nog altijd niet wanneer ze weer aan de bak kunnen.
0x Joram Rookmaaker: ‘Ik voel geen onrust sinds ik rabbijn ben’08/08 10u15 - Het Parool: Joram Rookmaaker (49) van de Liberaal Joodse Gemeente is altijd op zoek naar verbinding en vernieuwing. Zo ontwikkelt hij ‘Judaism in a box’, een serie dozen gekoppeld aan joodse feestdagen. ‘Als je een abonnement neemt, krijg je een doos opgestuurd waarin alles zit wat je nodig hebt op die dag, inclusief instructies.’

Statistieken

Artikels:
25418
Gelezen:
801
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven