zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
28/01 21u15  Supermarkten halen eierkoeken met mogelijk metaal uit winkels Albert Heijn, PLUS en Coop halen verschillende eierkoeken van het huismerk uit de winkels omdat er mogelijk metaal in zit. Dit komt door een productiefout, zeggen de supermarkten.
28/01 19u15  Albert Heijn haalt eierkoeken met mogelijk metaal uit winkels Albert Heijn haalt verschillende eierkoeken van het huismerk uit de winkels omdat er mogelijk metaal in zit. Dit komt door een productiefout, zegt de supermarkt.
28/01 19u15  Man die met fakkel voor huis Kaag stond in hoger beroep De 29-jarige man die vorige week een halfjaar cel kreeg omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) stond, gaat in hoger beroep. Volgens zijn advocaat is niet overduidelijk bewezen dat er sprake was van bedreiging.
28/01 19u15  Beeld stervende Aisha grijpt kijkers naar de keel: 'Ik wil haar helpen, maar hoe?' Overgeleverd aan artsen die haar niet kunnen helpen omdat er geen geld is voor een operatie. Een reportage over het Afghaanse meisje Aisha, die RTL Nieuws gisteravond uitzond, grijpt veel kijkers naar de keel. De mailbox van de redactie stroomde vol. Mensen willen helpen. Maar wat kunnen we doen?
28/01 18u15  Brug VS stort in kort voor bezoek Biden over infrastructuur Een brug is ingestort in de Amerikaanse stad Pittsburgh, enkele uren voordat president Joe Biden de stad zou bezoeken voor gesprekken over infrastructuur. Volgens lokale media zijn er tien mensen lichtgewond geraakt. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het ongeval.
28/01 16u15  ACM doet diepgaand onderzoek naar fusie tussen RTL en Talpa De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start een diepgravend onderzoek naar de voorgenomen samenvoeging van RTL Nederland en Talpa. Daaruit moet blijken wat de gevolgen van de fusie zijn voor adverteerders, producenten, kabelaars en uiteindelijk ook voor de consument.
28/01 16u15  Man geen verdachte meer in vermissingszaak Jaïr Soares De man die in november is gehoord in de vermissingszaak van het 7-jarige jongetje Jaïr Soares, dat in 1995 op het strand van Monster verdween, is geen verdachte meer. Uit onderzoek is gebleken dat hij op het moment van de vermissing in het buitenland op vakantie was, maakte het Openbaar Ministerie bekend.
28/01 15u15  Witte Huis heeft nieuwe bewoner: Willow de kat Het Witte Huis, de residentie van de Amerikaanse president, heeft een nieuwe bewoner: Willow. Daarmee hebben president Biden en zijn vrouw eindelijk een kat.
28/01 12u15  Werken luchtfilters écht tegen verspreiding corona? Groot onderzoek op 85 scholen Het werd het wonder van Staphorst genoemd: in het najaar werden daar op een school luchtreinigers geplaatst en vlak daarna daalde het aantal besmettingen in de klas drastisch. Ook tijdens de huidige piek hebben ze opvallend weinig besmettingen. Werkt het ook echt zo goed? 'Er is veel te weinig aandacht voor luchtreinigers in de strijd tegen het coronavirus', vindt hoogleraar Bert Blocken.
28/01 09u15  Vaccineren allerkleinsten is begonnen, maar het loopt nog niet bepaald storm Bij 1,5 miljoen kinderen viel vorige week de uitnodiging voor een coronaprik op de deurmat. Uit een rondgang onder GGD's door het hele land blijkt dat het nog niet storm loopt bij de vaccinatielocaties: het prikken komt vooral langzaam op gang. Maar waar een prik in een kinderarm verdwijnt, gaat dat met zorg en aandacht. 'Als een kind moet huilen, laten we het even spelen.'
27/01 16u15  Goodhout verkocht één duurzame kokosplaat en leed 1,7 miljoen euro verlies Startup Goodhout werd jarenlang bejubeld als veelbelovende ontwikkelaar van een duurzaam alternatief voor hardhout, maar ging vorige maand failliet. Nu blijkt dat het bedrijf in 2020 slechts één houtplaat verkocht, en een omzet van 326 euro boekte. Het verlies bedroeg 1,7 miljoen euro.
27/01 09u15  5800 werkgevers moeten 160 miljoen euro loonsteun teruggeven Duizenden werkgevers moeten de volledige steun terugbetalen die ze in het voorjaar van 2020 ontvingen om lonen door te kunnen betalen.
26/01 17u15  Uitgever moet flink dokken na 'foute foto' op boekomslag Bij Editorial Planeta kunnen ze zich waarschijnlijk wel voor het hoofd slaan. Voor de omslag van het nieuwste boek van de Spaanse bestseller-auteur Maria Duenas gebruikte de machtige Spaanse uitgever een beschermde afbeelding van de Nederlandse fotografe Gaby Fling. Dat komt de uitgeverij nu duur te staan.
26/01 17u15  Versoepelingen coronaregels: dit zijn de drie grootste risico's Het land is weer grotendeels van het slot en dat zorgt voor juichende reacties. Maar aan de versoepelingen kleven ook gevaren. De vlag kan daarom nog niet helemaal uit. Een overzicht van de drie grootste risico's:
26/01 13u15  Rechtbank: Staat niet aansprakelijk voor leed van 'afstandsmoeders' Trudy Scheele-Gertsen, die in 1968 als jonge en ongetrouwde vrouw haar kind moest afstaan, kan de Staat niet aansprakelijk stellen voor wat haar is overkomen. De rechtbank in Den Haag heeft haar eis afgewezen.
Laatste update: vrijdag 28 januari 2022, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/01 11u15  Nederlandse vrouw overleden in Turkije na cosmetische operatieEen Nederlandse vrouw is afgelopen maandag in Turkije overleden na een Brazilian Butt Lift-operatie. Dat bevestigen de plastisch chirurg in Turkije en de Nederlandse organisatie die met de vrouw mee was aan RTL Nieuws.
26/01 10u15  Experts praten Tweede Kamer bij over torenhoge besmettingscijfersDe besmettingen zijn torenhoog, maar toch gaat het kabinet versoepelen. Vanaf 9.30 uur wordt de Tweede Kamer bijgepraat door het RIVM. Directeur Jaap van Dissel zal een toelichting geven over het toenemend aantal coronabesmettingen. Karina Raaijmakers, directeur bij de Nederlandse Zorgautoriteit, komt als eerste aan het woord.
26/01 08u15  John de Mol en Gunay Uslu vandaag om de tafel over misstanden The VoiceTalpabaas John de Mol en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) gaan vandaag met elkaar praten over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland. Afgelopen vrijdag zei De Mol dat hij was ingegaan op de uitnodiging van Uslu.
25/01 18u15  Hulst is grootste coronabrandhaard, bekijk de cijfers in jouw gemeenteHet aantal nieuwe positieve coronatests is de afgelopen week in bijna alle Nederlandse gemeenten gestegen. In 316 van de 345 gemeenten werden deze week meer nieuwe coronagevallen gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.
25/01 17u15  Kwart van de mensen haalt neus op voor booster: 'Erg teleurstellend'Bijna een kwart van de mensen die tot nu een boosterprik konden halen, deed dat (nog) niet. En dat terwijl omikron zich in rap tempo verspreidt door de Nederlandse huis- en slaapkamers. De angst voor het virus is afgenomen, zien experts. Zij zouden tóch graag zien dat het boosterpercentage nog iets wordt opgekrikt. Maar waarom?
25/01 15u15  Besmettingsaantal explodeert, maar in de ziekenhuizen zie je er nog weinig van terugRuim 130.000 testen per dag, bijna 50 procent van die testen was positief en in totaal ruim 350.000 positieve gevallen in een week. Het zijn cijfers bij benadering, want bij de GGD zijn grote achterstanden, waardoor het échte getal nog hoger ligt. De stijging ligt in ieder geval rond de 50 procent ten opzichte van vorige week. Het goede nieuws: in het ziekenhuis is van die stijging nog weinig te zien.
25/01 13u15  Ontslag op staande voet na laatkomen op het werkEen installatiebedrijf mag een monteur ontslaan, omdat hij regelmatig niet op tijd op zijn werk kwam. Volgens zijn werkgever kwam de man in een half jaar tijd twaalf keer te laat.
25/01 13u15  Ook Londense politie onderzoekt nu feestjes van Boris JohnsonDe Londense politie gaat onderzoek doen naar de feestjes in de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson, ten tijde van de strenge lockdown. Het gaat om meerdere bijeenkomsten waarbij de coronaregels mogelijk zijn overtreden. Daarmee gaat het schandaal dat Groot-Brittannië al weken bezighoudt, een nieuwe fase in.
24/01 22u15  OMT: geen quarantaine meer voor kinderen onder 13 zonder klachtenHet OMT adviseert het quarantainebeleid te versoepelen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Dat betekent dat basisscholen dus gewoon open kunnen blijven. Alleen bij klachten moeten kinderen nog thuisblijven. Oudere kinderen tot en met 18 jaar mogen gewoon naar school en sport als ze elke dag een zelftest doen.
24/01 21u15  Minister: geen blootfoto's meer van patiënt naar zorgverzekeraarNieuwe afspraken moeten ertoe leiden dat vrouwen die een hersteloperatie aanvragen na borstkanker niet meer zelf een blootfoto hoeven te sturen aan hun zorgverzekeraar. Minister Kuipers wil hiervoor de procedure veranderen.
24/01 20u15  OMT: kinderen tot en met 12 jaar niet meer in quarantaineHet OMT adviseert het quarantainebeleid te versoepelen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Dat betekent dat basisscholen dus gewoon open kunnen blijven. Alleen bij klachten moeten kinderen nog thuisblijven. Oudere kinderen tot en met 18 jaar mogen gewoon naar school en sport als ze elke dag een zelftest doen.
24/01 19u15  Examenleerlingen mogen ook dit jaar extra vak schrappenEindexamenkandidaten kunnen vanwege de coronacrisis ook dit schooljaar weer gebruikmaken van versoepelingen, zoals het schrappen van een extra vak. Ook krijgen eindexamenleerlingen een extra herkansing én de mogelijkheid hun examens te spreiden over twee tijdvakken.
24/01 17u15  Staatssecretaris Uslu praat woensdag met John de Mol over misstanden VoiceStaatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat woensdag met Talpabaas John de Mol over de misstanden bij het programma The Voice of Holland. Dat bevestigt haar woordvoerder tegen RTL Nieuws. Uslu zei eerder al dat ze 'misselijk' werd van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.
24/01 17u15  Onderzoeken bevestigen: lockdowns schadelijk voor jongerenLockdowns zijn slecht voor de lichamelijke én psychische gezondheid van jongeren. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoekers van het RIVM en onderzoeksinstituut Nivel, die 145 studies uit 60 landen tegen het licht hebben gehouden.
24/01 16u15  Onderzoeken bevestigen: lockdowns zijn schadelijk voor jongerenLockdowns zijn slecht voor de lichamelijke én psychische gezondheid van jongeren. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoekers van het RIVM en onderzoeksinstituut Nivel, die 145 studies uit 60 landen tegen het licht hebben gehouden.
24/01 16u15  Kabinet wil horeca en cultuur open tot 22.00 uur, coronatoegangsbewijs verplichtHet kabinet koerst aan op het openen van de cafés, restaurants, bioscopen, musea en theaters tot 22.00 uur. Ook mag er weer publiek bij sportwedstrijden. Bezoekers zijn alleen welkom met een coronatoegangsbewijs. Dat is de uitkomst van het Catshuisoverleg, melden politieke bronnen aan de redactie van RTL Nieuws. Morgen hakt het kabinet definitief de knoop door.
24/01 16u15  Zeker vier gewonden door schietpartij in Duitse collegezaalZeker vier mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij op een universiteit in het Duitse Heidelberg, zeggen ingewijden tegen persbureau DPA. Een van de slachtoffers zou er zeer slecht aan toe zijn.
24/01 15u15  Miljardair Wijnand Pon loopt 170 miljoen euro mis bij verkoop AccellAuto-importeur Wijnand Pon zal tandenknarsend kijken naar de voorgenomen verkoop van fietsengigant Accell aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. Als voormalig grootaandeelhouder van Accell grijpt hij namelijk naast 170 miljoen euro.
24/01 15u15  Man met vuurwapen verwondt mensen in Duitse collegezaalEen man met een vuurwapen heeft meerdere mensen verwond in een collegezaal in het Duitse Heidelberg. De dader is dood, meldt de politie.
24/01 14u15  Noodkreet over coronabeleid krijgt steun van 257 burgemeestersInmiddels steunen 257 burgemeesters de noodkreet aan het kabinet om het coronabeleid fundamenteel te herzien. Ze sluiten zich aan bij het opiniestuk dat burgemeesters Femke Halsema van Amsterdam en Paul Depla van Breda vorige week mede namens zo'n dertig collega's publiceerden in de Volkskrant.
24/01 12u15  NAVO stuurt versterking naar Oost-Europa om Rusland af te schrikkenDe NAVO stuurt versterkingen naar Oost-Europese lidstaten en brengt troepen in gereedheid. De extra gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen moeten Rusland afschrikken, zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg.
24/01 12u15  'Rode lampen op windmolens kunnen uit, veilig voor vliegtuigen'De knipperende rode lampen op hoge windmolens kunnen veilig worden uitgezet. In het Zeeuwse windpark Krammer zijn met succes twee systemen uitgetest die naderende vliegtuigen ruim op tijd opmerken, zodat de waarschuwingslampen alleen dan hoeven te branden.
24/01 10u15  Ruim 230.000 kuikentjes afgemaakt vanwege vogelgriepOp een pluimveebedrijf in het Noord-Hollandse Grootschermer zijn alle 170.000 vleeskuikens afgemaakt omdat er vogelgriep was vastgesteld. Ook in Noord-Brabant zijn tienduizenden kuikens geruimd vanwege vogelgriep.
24/01 09u15  Man bekent schuld aan ontvoering Australische kleuter CleoDe verdachte van de geruchtmakende ontvoering van de Australische kleuter Cleo Smith heeft voor de rechter schuld bekend. De 36-jarige Terence Darrell Kelly gaf toe dat hij het meisje heeft meegenomen, bericht omroep ABC. Hij zou Cleo achttien dagen hebben vastgehouden in zijn woning in de plaats Carnarvon.
24/01 08u15  Ruimtetelescoop James Webb komt vanavond aan op bestemmingDe nieuwe ruimtetelescoop James Webb komt vandaag aan op zijn werkplek. Daar moet hij de komende decennia het heelal in kaart brengen en nieuwe ontdekkingen doen. Zo moet hij zoeken naar planeten waar misschien leven mogelijk is, naar verre sterrenstelsels en naar sporen van de oerknal.
23/01 12u15  Grijs weer houdt (nog even) aan: morgen op veel plekken dichte mistWie morgenochtend de weg opgaat, moet 'serieus oppassen' vanwege dichte mist. Die ontstaat vannacht en breidt zich uit naar het midden, zuiden en oosten van het land. Op veel plekken zal het zicht minder dan 200 meter zijn.
23/01 09u15  Noud (2) raakte verstrikt in rolgordijn: 'Zo'n nutteloze dood, we willen ouders waarschuwen'Noud was kerngezond, een vrolijke dierenvriend, die net zou gaan oefenen op de peuterspeelzaal. Tot hij, op een zomerdag in augustus, met zijn hoofd in het koordje van een rolgordijn bleef vastzitten. Wat artsen ook probeerden, de 2-jarige Noud was niet meer te redden. Een ongeluk, een nutteloze dood die voorkomen had kunnen worden als zijn ouders op de hoogte waren geweest van de gevaren. 'En daarom doen we ons verhaal. Laat zijn dood een waarschuwing zijn voor anderen.'
23/01 07u15  Verdachte en agente in sloot na achtervolging KatwijkBij een arrestatie in Katwijk hebben zowel de verdachte als een agente een nat pak gehaald. Na een korte achtervolging belandden beiden in een sloot. Daar werd de verdachte, een man uit Leiden (24), aangehouden.
23/01 06u15  Franse solo-roeier omgekomen op Atlantische OceaanDe Franse avonturier Jean-Jacques Savin is omgekomen in een poging om in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te roeien. 'Helaas was de oceaan deze keer sterker dan onze vriend.'
23/01 00u15  Inspectie: ook statiegeld op sapflessen met toegevoegde suiker of waterDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geoordeeld dat de statiegeldplicht ook geldt voor flessen sap waaraan suiker of water is toegevoegd. Dat heeft de inspectie laten weten aan het consumentenprogramma Kassa.
22/01 23u15  Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke tekstenTim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die op sociale media verscheen waarin de presentator opmerkingen maakte over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts. Hofman bracht afgelopen donderdag de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht.
22/01 21u15  Theater- en bioscoopsector: vroeg dicht is hetzelfde als lockdownBioscopen en theaters roepen het kabinet op om er bij de aankomende versoepeling van de coronamaatregelen voor te zorgen dat zij langer open mogen blijven. Een sluitingstijd van 20.00 uur zou 'feitelijk hetzelfde zijn als een lockdown.'
22/01 19u15  ILT: ook statiegeld op sapflessen met toegevoegde suiker of waterDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geoordeeld dat de statiegeldplicht ook geldt voor flessen sap waaraan suiker of water is toegevoegd. Dat heeft de inspectie laten weten aan het consumentenprogramma Kassa.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x Vaccineren allerkleinsten is begonnen, maar het loopt nog niet bepaald storm28/01 09u15 - RTL.nl: Bij 1,5 miljoen kinderen viel vorige week de uitnodiging voor een coronaprik op de deurmat. Uit een rondgang onder GGD's door het hele land blijkt dat het nog niet storm loopt bij de vaccinatielocaties: het prikken komt vooral langzaam op gang. Maar waar een prik in een kinderarm verdwijnt, gaat dat met zorg en aandacht. 'Als een kind moet huilen, laten we het even spelen.'
1x Werken luchtfilters écht tegen verspreiding corona? Groot onderzoek op 85 scholen28/01 12u15 - RTL.nl: Het werd het wonder van Staphorst genoemd: in het najaar werden daar op een school luchtreinigers geplaatst en vlak daarna daalde het aantal besmettingen in de klas drastisch. Ook tijdens de huidige piek hebben ze opvallend weinig besmettingen. Werkt het ook echt zo goed? 'Er is veel te weinig aandacht voor luchtreinigers in de strijd tegen het coronavirus', vindt hoogleraar Bert Blocken.
1x Man die met fakkel voor huis Kaag stond in hoger beroep28/01 19u15 - RTL.nl: De 29-jarige man die vorige week een halfjaar cel kreeg omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) stond, gaat in hoger beroep. Volgens zijn advocaat is niet overduidelijk bewezen dat er sprake was van bedreiging.
0x ILT: ook statiegeld op sapflessen met toegevoegde suiker of water22/01 19u15 - RTL.nl: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geoordeeld dat de statiegeldplicht ook geldt voor flessen sap waaraan suiker of water is toegevoegd. Dat heeft de inspectie laten weten aan het consumentenprogramma Kassa.
0x Theater- en bioscoopsector: vroeg dicht is hetzelfde als lockdown22/01 21u15 - RTL.nl: Bioscopen en theaters roepen het kabinet op om er bij de aankomende versoepeling van de coronamaatregelen voor te zorgen dat zij langer open mogen blijven. Een sluitingstijd van 20.00 uur zou 'feitelijk hetzelfde zijn als een lockdown.'
0x Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten22/01 23u15 - RTL.nl: Tim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die op sociale media verscheen waarin de presentator opmerkingen maakte over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts. Hofman bracht afgelopen donderdag de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht.
0x Inspectie: ook statiegeld op sapflessen met toegevoegde suiker of water23/01 00u15 - RTL.nl: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geoordeeld dat de statiegeldplicht ook geldt voor flessen sap waaraan suiker of water is toegevoegd. Dat heeft de inspectie laten weten aan het consumentenprogramma Kassa.
0x Franse solo-roeier omgekomen op Atlantische Oceaan23/01 06u15 - RTL.nl: De Franse avonturier Jean-Jacques Savin is omgekomen in een poging om in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te roeien. 'Helaas was de oceaan deze keer sterker dan onze vriend.'
0x Verdachte en agente in sloot na achtervolging Katwijk23/01 07u15 - RTL.nl: Bij een arrestatie in Katwijk hebben zowel de verdachte als een agente een nat pak gehaald. Na een korte achtervolging belandden beiden in een sloot. Daar werd de verdachte, een man uit Leiden (24), aangehouden.
0x Noud (2) raakte verstrikt in rolgordijn: 'Zo'n nutteloze dood, we willen ouders waarschuwen'23/01 09u15 - RTL.nl: Noud was kerngezond, een vrolijke dierenvriend, die net zou gaan oefenen op de peuterspeelzaal. Tot hij, op een zomerdag in augustus, met zijn hoofd in het koordje van een rolgordijn bleef vastzitten. Wat artsen ook probeerden, de 2-jarige Noud was niet meer te redden. Een ongeluk, een nutteloze dood die voorkomen had kunnen worden als zijn ouders op de hoogte waren geweest van de gevaren. 'En daarom doen we ons verhaal. Laat zijn dood een waarschuwing zijn voor anderen.'

Statistieken

Artikels:
33084
Gelezen:
3620
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven