dinsdag 27 oktober 2020, week 44


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

De Standaard

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Na goedkeuring Amerikaanse Senaat: Amy Coney Barrett legt eed af als opperrechter Kort na de goedkeuring van haar benoeming door de Senaat maandagavond plaatselijke tijd, heeft Amy Coney Barrett de eed afgelegd in de tuin van het Witte Huis. Dat gebeurde in aanwezigheid van president Donald Trump en een tweehonderdtal genodigden.
27/10 04u15  Blog verkiezingen VS | Twitter verbergt opnieuw tweet van Trump over vermeende kiesfraude Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
27/10 03u15  Amerikaanse Senaat keurt benoeming Amy Coney Barrett goed als rechter aan Hooggerechtshof De Amerikaanse Senaat heeft maandag de benoeming goedgekeurd van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. De 48-jarige Barrett volgt de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg op.
27/10 03u15  Coronablog | Luchtvervuiling doet mortaliteit covid-19 toenemen met 21 procent in België Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
27/10 02u15  Joe Biden ‘verwart Donald Trump met George’ Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag leek Democratisch presidentskandidaat Joe Biden huidig president Donald Trump George te noemen. Op sociale media, en bij uitbreiding bij de Trump-campagne, klonk het al snel dat Biden Trump verwarde met George W. Bush, de Republikeinse president toen Biden opkwam met Barack Obama in 2008. Het persbureau AP wijst er echter op dat de interviewer acteur George Lopez was en dat Biden de acteur zou hebben aangesproken.11 
27/10 01u15  Brandweerman gewond na aanval tijdens interventie in Verviers Een brandweerman-ambulancier van de zone Vesdre Hoëgne et Plateau is maandagavond gewond geraakt toen hij tijdens een interventie in Verviers aangevallen werd. Dat melden de hulpdiensten.
27/10 00u15  Joe Biden verwart Donald Trump met George Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag heeft Democratisch presidentskandidaat Joe Biden even een verwarde indruk gegeven. Biden herinnerde zich de naam van huidig president Donald Trump even niet meer en noemde hem George. Toen Joe Biden met Barack Obama in 2008 opkwam, was George W. Bush president van de Verenigde Staten. Mogelijk verwarde hij diens naam met die van Trump. The Washington Post wijst erop dat de interviewer ook George heet. Het ging om acteur George Lopez. Bekijk het bewuste moment in bovenstaande video.
26/10 22u15  Machtsontplooiing in Hollywoodstijl voor … zeven verstekelingen Waarom zette de Britse Royal Navy veertig speciale commando’s in om zeven verstekelingen van een olietanker te halen? ‘Een kaping? Zij kunnen zo’n schip helemaal niet besturen.’
26/10 21u15  De burgemeester van Rome zegt dat de maffia haar en haar familie wilde vermoorden De burgemeester van Rome Virginia Raggi zegt dat de plaatselijke maffia van plan was om haar en haar familie te vermoorden. Volgens haar omdat ze het tegen de maffia opnam.
26/10 21u15  Coens en De Crem overtreden coronaregels met werklunch: ‘Het zal niet meer gebeuren’ CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is. ‘Het was fout en ik excuseer me daarvoor’, reageert Coens.
26/10 21u15  Dief graait in kar van cuberdonverkoper: 3.000 euro snoep onverkoopbaar In Gent heeft een 53-jarige man zondag met zijn handen in de kar van een cuberdonverkoper gegraaid en de vlucht genomen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.
26/10 21u15  Coronablog | Cathy Berx: ‘Moeten sociale contacten terugschroeven en telewerk verplichten’ Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 20u15  UHasselt schakelt vanaf 1 november over naar code rood De UHasselt heeft beslist om vanaf 1 november over te schakelen naar code rood. De lessen gaan vanaf dan maximaal online door.
26/10 19u15  KU Leuven schakelt over naar digitaal onderwijs, behalve voor eerstejaarsstudenten Op 3 november verscherpt de KU Leuven de coronamaatregelen voor al haar campussen. Lessen zullen zo veel mogelijk online gegeven worden, met uitzondering voor de eerstejaarsstudenten. ‘Met deze werkwijze creëren we de impact die door een code rood beoogd wordt’, zegt rector Luc Sels.
26/10 19u15  Coronablog | Vlaamse regering voorziet financiering voor lokale kinderopvang Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 4u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/10 18u15  Verdachten van hacking op Belgische bankautomaten gevat in PortugalIn Portugal zijn deze zomer twee mannen aangehouden voor feiten van hacking op bankautomaten in ons land. Dat heeft het Antwerpse parket maandag bekendgemaakt. De twee zullen in november worden uitgeleverd zodat ze in België kunnen worden berecht.
26/10 18u15  Vicepremier Sophie Wilmès nog altijd op intensieve zorgVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorg van het Delta-ziekenhuis in Oudergem. ‘Haar toestand gaat stapje voor stapje vooruit en ze wordt niet beademd’, zegt haar woordvoerster Elke Pattyn.
26/10 18u15  Coronablog | Brussels Gewest verbiedt prostitutieVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 17u15  Coronacijfers anders voorgesteld: Amerikaanse kunstenares plant vlagje voor elke overleden persoonIn Washington D.C. heeft kunstenares Suzanne Brennan Firstenberg een installatie gebouwd met duizenden witte vlagjes. Elk vlagje staat symbool voor een Amerikaan die overleden is aan de gevolgen van corona. Ze hoopt dat het abstracte dodenaantal op die manier tastbaarder wordt en dat men meer stilstaat bij het verlies van zoveel mensen. In de Verenigde Staten is de dodentol vandaag al opgelopen tot 223.328.
26/10 17u15  Honderden mensen genieten van vliegtuigmaaltijd op de grondZo’n negenhonderd mensen trokken zaterdag naar de luchthaven van Singapore om te eten in het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Niet in de lucht, maar op de grond kunnen de klanten genieten van een driegangenmenu van vliegtuigmaaltijden. Het is een initiatief om de luchtvaartsector te steunen, sinds er door de coronapandemie nog amper gevlogen wordt.
26/10 16u15  Vicevoorzitter Duitse parlement sterft bij tv-opnameThomas Oppermann, de vicevoorzitter van het Duitse parlement, is onverwachts overleden. De 66-jarige politicus stortte in tijdens filmopnamen met de openbare omroep ZDF.
26/10 16u15  Topmagistraat Johan Sabbe geschorst door seksueel getinte berichten aan chauffeurDe tuchtrechtbank in Gent heeft de Oost-Vlaamse topmagistraat Johan Sabbe maandag geschorst voor een periode van zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel na grensoverschrijdend gedrag tegenover zijn vroegere vrouwelijke chauffeur.
26/10 16u15  Daklozen in Brussel krijgen ‘attest van niet-huisvesting’ voor avondklokVanaf maandag zullen aan daklozen in de Brusselse straten ‘attesten van niet-huisvesting’ verdeeld worden door veldwerkers, mobiele teams en spoeddiensten van de ziekenhuizen Sint-Jan en Sint-Pieters. Dat heeft Christophe Thielens, de woordvoerder van hulporganisatie Samusocial, aangekondigd.
26/10 16u15  Houdt de avondklok stand voor de rechter?Slaagt de zoveelste aanval tegen een coronamaatregel? Tot nu kon de Raad van State altijd terugvallen op procedureregels om zich niet over de grond van de zaak uit te spreken. ‘Daardoor wordt de toegang tot de rechter illusoir’, zegt Jan De Groote die de jongste aanval lanceert.
26/10 16u15  Vierjarige coronapatiënt Kaïs is weer thuis na twaalf dagen kunstmatige coma: ‘Hij moet nu nog een tijdje revalideren’De vierjarige Kaïs, de jongen die twaalf dagen in een kunstmatige coma lag in het UZ van Brussel, is aan de betere hand. Hij werd vrijdag overgebracht naar het ziekenhuis van Vilvoorde en daar is hij maandagochtend ontslagen. Hij kan nu thuis verder herstellen maar moet wel nog wat onderzoeken ondergaan. Kaïs testte twee weken geleden positief op covid-19.
26/10 15u15  Vicevoorzitter Duitse Bondsdag sterft bij tv-opnameThomas Oppermann, de vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, is onverwachts overleden. De 66-jarige politicus stortte in tijdens filmopnamen met de openbare omroep ZDF.
26/10 15u15  Coens en De Crem betrapt: werklunch is overtreding coronaregelsCD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is.
26/10 15u15  Coronablog | Goossens: ‘Nieuwe teststrategie in scholen is noodzakelijk’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 14u15  Spanningen lopen op: Turkse president roept op om Franse producten te boycottenPresident Recep Tayyip Erdogan heeft maandag de Turken opgeroepen om Franse producten te boycotten. Die oproep komt er na oplopende spanningen tussen Erdogan en Macron.
26/10 13u15  Niet iedereen mag haar AOC noemen: ‘Basisrespect’Het Amerikaanse parlementslid Alexandria Ocasio-Cortez staat bij het brede publiek bekend onder haar initialen, maar ze heeft liever niet dat president Donald Trump die afkorting gebruikt.
26/10 13u15  Jambon kondigt extra Vlaamse ministerraad aan die zich zal buigen over bijkomende coronamaatregelenVlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat dan toch niet wachten tot het hele huis in brand staat voor hij het brandblusapparaat bovenhaalt. De Vlaamse regering organiseert dinsdagavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende maatregelen. Tot grote tevredenheid van premier Alexander De Croo: ‘We mogen ons als land niet laten verdelen in de strijd tegen het virus.’
26/10 13u15  Coronablog | Absenteïsme van tien à dertig procent bij ziekenhuizenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 12u15  Staakt-het-vuren Azerbeidzjan en Armenië alweer geschondenKort nadat een nieuw staakt-het-vuren in het conflict over de betwiste regio Nagorno-Karabach in de zuidelijke Kaukasus maandag van kracht werd, hebben Armenië en Azerbeidzjan elkaar beschuldigd van schending van de overeenkomst.
26/10 12u15  Joe Biden verwart Donald Trump met George W. BushTijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag heeft democratisch presidentskandidaat Joe Biden een verwarde indruk gegeven. Biden herinnerde zich de naam van huidig president Donald Trump even niet meer en noemde hem George. Toen Joe Biden met Barack Obama in 2008 opkwam, was George W. Bush president van de Verenigde Staten. Waarschijnlijk verwarde hij diens naam met die van Trump. Bekijk het bewuste moment in bovenstaande video.
26/10 12u15  Luchthavenautoriteiten Qatar gaan boekje te buiten nadat pasgeboren baby werd gevondenDe Australische regering heeft een klacht ingediend bij de autoriteiten in Qatar over vermeende vernedering en inwendig onderzoek bij een tiental vrouwen op de internationale luchthaven van de hoofdstad Doha, nadat een pasgeboren baby gevonden werd in de toiletruimte. ‘Wat daar is gebeurd, is enorm verontrustend en beledigend.’
26/10 12u15  Recordaantal besmettingen op één dag: ‘Limiteer de contacten’‘Mijn belangrijkste boodschap is: spreek de komende twee weken niet af met familie of vrienden, druk de sociale pauzeknop in’, zei Steven Van Gucht. ‘Aan dit tempo wordt de kaap van de 2.000 patiënten op intensieve zorg binnen de twee weken gehaald, dat is de maximumcapaciteit voor covid-patiënten op intensieve zorg.’
26/10 12u15  Coronablog | Vlaamse regering beslist dinsdag over eventuele bijkomende maatregelenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 11u15  Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirusOm 11 uur geeft het crisiscentrum meer uitleg over de recente cijfers. Volg de persconferentie in de video hierboven.
26/10 11u15  Vlaamse Rand wil geen sport en cultuur meer, en een strengere avondklok23 burgemeesters uit de ruime Vlaamse Rand rond Brussel vragen de gouverneur van Vlaams-Brabant om in de hele provincie een strengere avondklok in te stellen. Alle sport- en cultuuractiviteiten moeten stopgezet worden. ‘De federale maatregelen volstaan niet.’
26/10 11u15  Jonge huisartsen gaan in ‘attestenstaking’De pandemie veroorzaakt niet alleen een toename van het aantal patiënten voor huisartsen, ook de administratieve last swingt de pan uit. ‘Om de administratieve overbelasting bij huisartsen een halt toe te roepen, gaan we over tot een attestenstaking’, laat Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen, weten.
26/10 11u15  Oproep | Hoe lost u die verlengde herfstvakantie op?Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft dan toch beslist om de herfstvakantie te verlengen. Maar uw kinderen twee dagen bij de grootouders afzetten is uit den boze, volgens de virologen. Heeft u al creatieve opvangoplossingen bedacht? U kunt ze (liefst samen met uw contactgegevens) mailen naar binnenland@standaard.be.
26/10 11u15  Coronablog | Di Rupo sluit ‘bijkomende maatregelen’ in Wallonië niet uitVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 10u15  Oproep. Hoe lost u die verlengde herfstvakantie op?Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft dan toch beslist om de herfstvakantie te verlengen. Maar uw kinderen twee dagen bij de grootouders afzetten is uit den boze, volgens de virologen. Heeft u al creatieve opvangoplossingen bedacht? U kunt ze (liefst samen met uw contactgegevens) mailen naar binnenland@standaard.be.
26/10 09u15  Thaise demonstranten gebruiken Duitse wet om koning in het nauw te drijvenThaise protesteerders willen weten of hun koning Rama X zijn koninklijke macht gebruikte vanuit Duitsland. Volgens de Duitse wet mag dat immers niet. De betogers hopen zo verder druk uit te oefenen op Rama X en de Thaise regering. Ze eisen onder meer hervormingen aan het hof. De Thaise koning is overigens geen ongeschreven blad en herintroduceerde tijdens zijn koningschap koninklijke polygamie.
26/10 09u15  Moeder doodt dochter (17) en daarna zichzelf: ‘Het is haar allemaal te veel geworden’Op haar 17de verjaardag is Noor V. vrijdag omgebracht door haar moeder, Regine, die vervolgens ook zelf uit het leven stapte. ‘Noor droomde ervan om bakker te worden.’
26/10 09u15  Coronablog | Van Gucht: ‘Breng kleinkinderen niet naar grootouders’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
26/10 08u15  Weyts: ‘Herfstvakantie verlengen is kans op reset’De herfstvakantie wordt verlengd met drie dagen. Die beslissing maakte minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend, na een alarmerend rapport over het aantal besmettingen in het onderwijs. ‘Die verlenging kan zorgen voor een reset’, zei Weyts in De Ochtend op Radio 1.
26/10 07u15  Bijna 5.000 covidpatiënten in het ziekenhuis, waarvan 757 op intensieve zorgEr liggen op dit moment 4.827 covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Daarvan liggen er 757 op intensieve zorg. Dagelijks komen er gemiddeld 12.491 coronabesmettingen, bij.
26/10 06u15  Amerikaanse Senaat stemt over benoeming Amy Coney Barrett als rechter aan HooggerechtshofDe Amerikaanse Senaat stemt maandag over de benoeming van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. Na goedkeuring is Barrett de opvolger van de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg.
26/10 06u15  Blog verkiezingen VS | Nu al meer vervroegd gestemd dan in 2016Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
26/10 06u15  Coronablog | Verschillende universiteiten starten maandag in code roodVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
26/10 05u15  Colombiaanse veiligheidsdiensten doden kopstuk ELNDe Colombiaanse veiligheidsdiensten hebben een kopstuk van de guerrillabeweging ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) gedood. Uriel, zoals zijn schuilnaam luidt, werd gedood tijdens een operatie in de westelijke kustregio Choco, meldde president Ivan Duque zondag.
26/10 04u15  Geld uitgeven, veel schulden maken: het kan allemaal geen kwaadEr is iets vreemds aan de hand. We zijn maar geld en nog meer geld aan het uitgeven om sectoren te steunen die het lastig hebben door Corona. De horeca, de luchtvaart, de cultuursector en ga zo maar door. Intussen groeit onze schuldenberg als nooit tevoren. Maar daar ligt schijnbaar niemand wakker van.
26/10 03u15  Chilenen kiezen voor nieuwe grondwetDe Chilenen hebben zondag in een referendum massaal voor een nieuwe grondwet gestemd. Uit de eerste resultaten, met zo’n 70 procent van alle stemmen geteld, blijkt dat 78 procent voor gestemd heeft. Dat meldt El País.
26/10 03u15  Honderdtal arrestaties bij antiregeringsbetogingen in AngolaEen honderdtal mensen is het voorbije weekend in Angola gearresteerd tijdens gewelddadige betogingen tegen de regering in de hoofdstad Luanda. Dat heeft een hoge verantwoordelijke van de regering gemeld.
26/10 00u15  Cartoon van de dag - oktober 2020Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.
25/10 23u15  Weyts verlengt herfstvakantie onder druk van scholen en virologenNa een alarmerend rapport over besmettingen in het onderwijs, en groeiende druk vanuit het veld en de federale regering besloot Vlaanderen alsnog de herfstvakantie met drie dagen te verlengen. ‘Het kan de nodige afkoeling brengen.’
25/10 22u15  3.000 euro aan neuzekes onverkoopbaar omdat dief (53) in neuzenkraam graaitDe politie moest zondag uitrukken naar een neuzenkraam op de Groentenmarkt. Niet omdat de neuzekesoorlog opnieuw was uitgebroken, maar voor een diefstal.
25/10 22u15  Coronablog | CD&V wil hoger onderwijs naar code roodVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 21u15  Coronablog | Van Gucht: ‘Blijf thuis, binnen je bubbel’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 20u15  Zeven mensen in ziekenhuis met coronabesmetting na etentje Okra-seniorenDe corona-uitbraak in Lochristi is mee in de hand gewerkt door een etentje van de seniorenvereniging OKRA uit deelgemeente Zeveneken. ‘Twee besmette personen hebben er hun voeten aan geveegd’, zegt de 74-jarige voorzitster die samen met haar echtgenoot en vijf andere deelnemers zaterdag in een Gents ziekenhuis is opgenomen.
25/10 20u15  Zestigtal arrestaties bij niet toegelaten betogingen tegen coronamaatregelen in BrusselBij de verschillende betogingen tegen coronamaatregelen die zondag in Brussel plaatsvonden, heeft de Brusselse politie een 71 personen opgepakt. Het gaat om 66 administratieve aanhoudingen en vijf gerechtelijke. Die arrestaties vonden voornamelijk plaats op en rond het Schumanplein, in het Jubelpark en in de straten rond het park. Een betoging aan het Noordstation verliep zonder incidenten.
25/10 19u15  Tienduizenden Wit-Russen weer de straat op tegen LoekasjenkoZo’n 100.000 betogers trokken zondag opnieuw de straat op in de Wit-Russische hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van het ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.
25/10 19u15  Weyts verlengt herfstvakantie tot en met 11 novemberNa Wallonië verlengt ook Vlaanderen de herfstvakantie tot en met woensdag 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. ‘We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie.’
25/10 19u15  Burgemeesters Vlaamse Rand onderzoeken strenger coronabeleidDe 19 burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel komen morgenochtend samen om te onderzoeken of ze extra coronamaatregelen zullen nemen voor de Rand.
25/10 19u15  Zeven mensen in ziekenhuis met coronabesmetting na etentje OKRA-senioren in LochristiDe corona-uitbraak in Lochristi is mee in de hand gewerkt door een etentje van de seniorenvereniging OKRA uit deelgemeente Zeveneken. ‘Twee besmette personen hebben er hun voeten aan geveegd’, zegt de 74-jarige voorzitster die samen met haar echtgenoot en vijf andere deelnemers zaterdag in een Gents ziekenhuis is opgenomen.
25/10 18u15  Onderzoekers gebruiken levend virus en mondmaskers om te testen of reizen met het vliegtuig veilig kanWetenschappers van de universiteit van Arizona hebben een levend virus, dat ongevaarlijk is voor de mens maar dat resistenter is dan corona, losgelaten op een vliegtuig. Met het onderzoek willen ze testen of de geavanceerde schoonmaaktechnieken die worden gebruikt sinds de pandemie, het virus doden en vliegen veilig maakt. ‘De processen werken’, klinkt het bij vliegtuigmaker Boeing die samenwerkte met de researchers. ‘De technologieën verminderen het risico op besmetting.’
25/10 18u15  Borsten op Instagram: aanraken mag, knijpen nietPlus-size model en influencer Nyome Nicholas-Williams doet Instagram door het stof kruipen. Na beschuldigingen van racisme en fatshaming passen Instagram en moederbedrijf Facebook hun naaktbeleid aan.
25/10 18u15  Van Ranst begrijpt Jambon niet: ‘Ook in Vlaanderen staat huis in brand’Vlaanderen zal niet dezelfde coronamaatregelen nemen als Wallonië en Brussel. ‘Onbegrijpelijk’, vindt Marc Van Ranst. Die pleit opnieuw voor een nationale lockdown: ‘We gaan niet anders kunnen.’
25/10 18u15  Coronablog | Spanje kondigt noodtoestand af, ook Italië verstrengtVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 16u15  Tienduizenden Wit-Russen weer massaal de straat op tegen LoekasjenkoZo’n 100.000 betogers trokken zondag opnieuw de straat op in de Wit-Russische hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.
25/10 16u15  Onduidelijkheid over strengere maatregelen voor Brusselse studentenDe Nederlandstalige instellingen voor Hoger Onderwijs in Brussel uiten kritiek op de communicatie van de Brusselse regering. De strengere maatregelen in Brussel gaan vanaf morgen in, maar voor de hogescholen en universiteiten zou nog steeds niet duidelijk zijn welke verstrenging ze precies moeten doorvoeren.
25/10 15u15  Brandstichting bij Duitse tegenhanger SciensanoEen gebouw met kantoren van het Robert Koch-instituut in Berlijn is vanmorgen het doelwit geworden van een aanval met brandbommen. Een bewaker kon de vlammen snel doven, maar de daders konden ontkomen. Niemand raakte gewond.
25/10 15u15  Coronablog | Spanje kondigt noodtoestand afVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 14u15  Trump in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen: ‘Op vier november hoor je niets meer over covid’Nadat Amerikaanse president Donald Trump zaterdag zijn stem uitbracht op, verrassing, ‘een kerel genaamd Trump’, is het terug alle hens aan dek. In een laatste rechte lijn naar de verkiezingen is de president druk bezig met campagnevoeren. Tijdens een rally in North Carolina, vertelde Trump tegen zijn supporters dat ‘covid, covid, covid’ na vier november niet meer te horen zal zijn.
25/10 13u15  Hevig protest tegen verscherpte maatregelen in ItaliëVoor de tweede nacht op rij wordt er hevig geprotesteerd in Italië. De voorbije dagen kwamen er honderden mensen op straat om te betogen tegen de aangescherpte coronamaatregelen. Het protest dat begon in Napels, waar vooral horeca-uitbaters hun ongenoegen lieten blijken, waaide over naar de hoofdstad Rome. Daar kwamen zo’n 250 betoger op straat, na een oproep van de extreemrechtse partij Forza Nuova, die de maatregelen van Conte eerder als een schending van de grondwet zien.
25/10 13u15  Meer dan 7.000 dode zeeleeuwen aangetroffen op strand: ‘Nog geen duidelijke doodsoorzaak’In de Namibische stad Walvisbaai zijn meer dan 7.000 dode zeeleeuwen aangetroffen op het strand. Non-profitorganisatie Ocean Conservation Namibia telde de dode dieren en zegt dat het voornamelijk jonge dieren zijn. ‘Het gaat over hoge cijfers’, zegt marien bioloog Naude Dreyer. ‘We hebben nog geen duidelijk oorzaak gevonden. Het kan komen door honger, het kan een ziekte zijn of gifstoffen in het water.’ De organisatie neemt nu stalen van de dode dieren om de doodsoorzaak te achterhalen.
25/10 13u15  ‘Geen huis blussen dat nog niet in brand staat’‘Ik ga toch ook niet nu al mijn huis beginnen te blussen, omdat er misschien volgende week een brand uitbreekt’, zo reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de almaar luider klinkende roep om extra coronamaatregelen in Vlaanderen.
25/10 13u15  Onduidelijkheid over Brusselse studentenDe Nederlandstalige instellingen voor Hoger Onderwijs in Brussel uiten kritiek op de communicatie van de Brusselse regering. De strengere maatregelen in Brussel gaan vanaf morgen in, maar voor de hogescholen en universiteiten zou nog steeds niet duidelijk zijn welke verstrenging ze precies moeten doorvoeren.
25/10 12u15  Meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op strand: ‘Nog geen duidelijke doodsoorzaak’In de Namibische stad Walvisbaai zijn meer dan 7.000 dode zeehonden aangetroffen op het strand. Non-profitorganisatie Ocean Conservation Namibia telde de dode dieren en zegt dat het voornamelijk jonge dieren zijn. ‘Het gaat over hoge cijfers’, zegt marien bioloog Naude Dreyer. ‘We hebben nog geen duidelijk oorzaak gevonden. Het kan komen door honger, het kan een ziekte zijn of gifstoffen in het water.’ De organisatie neemt nu stalen van de dode dieren om de doodsoorzaak te achterhalen.
25/10 12u15  Groen vraagt extra coronamaatregelen in VlaanderenGroen wil dat, na Wallonië en Brussel, ook Vlaanderen de coronamaatregelen verstrengt. ‘Als we het virus voor willen zijn, moet minister-president Jambon een tand durven bijsteken. Volg daarom de maatregelen van Brussel en Wallonië. Vlaanderen mag deze keer niet achter de feiten lopen’, zegt de partij.
25/10 12u15  Onrustwekkende verdwijning van bekende YouTuber Kastiop: ‘Deze verdwijning valt volledig buiten het normale’De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski -verdween vrijdagnamiddag 23 oktober in Hasselt. Politie en Child Focus noemen de verdwijning onrustwekkend en verspreidden onmiddellijk een opsporingsbericht.
25/10 12u15  Coronablog | Politie stopt illegaal feest bij Hilversum met ruim 300 bezoekersVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 11u15  Erdogan stelt mentale gezondheid Macron in vraag: ‘Onaanvaardbaar’De Turkse president Recep Tayyip Erdogan plaatste zaterdag vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Marcon, vanwege zijn houding ten opzichte van moslims. Parijs noemt die opmerkingen ‘onaanvaardbaar’.
25/10 10u15  Onrustwekkend verdwijning van bekende YouTuber Kastiop: ‘Deze verdwijning valt volledig buiten het normale’De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski -verdween vrijdagnamiddag 23 oktober in Hasselt. Politie en Child Focus noemen de verdwijning onrustwekkend en verspreidden onmiddellijk een opsporingsbericht.
25/10 08u15  Zwaarbewolkte zondag: 1722 actief, kans op storm en wateroverlastZondag start de dag eerst zwaarbewolkt met perioden van regen, later wordt het in het westen en het centrum wisselvallig met opklaringen en buien. De maxima schommelen van 10 tot 15 graden, meldt het KMI. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 opnieuw geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer.
25/10 08u15  Cijfers blijven stijgen: bijna 12.000 besmettingen per dag, ziekenhuisopnames piekenTussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
25/10 08u15  Coronablog | Opnamestop in ziekenhuis in Mol door corona op ‘gewone afdelingen’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
25/10 00u15  Vrouw overleden nadat ze wordt neergestoken in Sint-Jans-MolenbeekIn Sint-Jans-Molenbeek is zaterdagnamiddag een vrouw neergestoken op straat. Dat bevestigt het Brusselse parket. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Kort na de feiten werd een verdachte opgepakt.
25/10 00u15  Kaart | Hoeveel besmettingen telt uw gemeente?Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt exponentieel in ons land. Hoe veel besmettingen zijn er in uw gemeente? Bekijk de cijfers op de kaart.
24/10 22u15  Tijd om over te schakelen: zondag is het weer wintertijdZondagochtend om drie uur begint de wintertijd. Dan zetten we de klok een uur terug: drie uur wordt twee uur. Op zondag 28 maart 2021 schakelen we opnieuw over op de zomertijd.
24/10 21u15  Teleurstelling en (on-)begrip bij Brusselse cultuurhuizenTeleurstelling, begrip en ongenoegen: de reacties bij de Brusselse cultuurhuizen op de aangekondigde sluiting variëren sterk. Cinema Palace en operazaal De Munt reageren ontstemd. Bij Ancienne Belgique, Beursschouwburg en KVS heerst begrip.
24/10 21u15  Coronablog | Brusselse KU Leuven-campussen schakelen naar code roodVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
24/10 20u15  Teleurstelling en (on-)begrip Brusselse cultuurhuizenDe sluiting vanaf komende maandag van alle culturele instellingen in Brussel, waaronder ook de bioscopen, komt bij Cinema Palace aan als een ‘koude douche’. Dat zegt algemeen directeur Eric Franssen. Tom Bonte, directeur van concertzaal Ancienne Belgique, stelde zich begripvol op, maar is ook teleurgesteld.
24/10 18u15  Corona-ontkenners vandaliseren Nederlandse teststraat en beschimpen omstaandersEen straat voor het uitvoeren van coronatests in het Nederlandse Breda is het doelwit geworden van vernielingen en intimidaties. Volgens burgemeester Paul Depla zijn bij de teststraat van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) borden vernield en is de teststraat beklad. Ook zijn er mensen uitgescholden door de corona-ontkenners.
24/10 18u15  Donald Trump heeft zijn stem uitgebracht‘Ik heb gestemd voor een kerel genaamd Trump’, zei Trump lachend aan zijn aanhangers nadat hij zijn stem uitbracht in een bibliotheek in West Palm Beach, in de staat Florida. Trump schreef zijn domiciliëring vorig jaar in Florida in, waar zijn privé-resort Mar-a-Lago zich bevindt. Florida is ook een belangrijke swingstaat. In 2016 stemde de meerderheid Republikeins.
24/10 17u15  Blog verkiezingen VS | Donald Trump heeft zijn stem uitgebrachtVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
24/10 15u15  Brussel breidt nachtklok uit, alle culturele en sportinfrastructuur sluitBrussel verscherpt de coronamaatregelen gevoelig. Het nachtelijk uitgaansverbod wordt gevoelig uitgebreid, maar ook voor andere maatregelen wordt teruggegrepen naar de recepten van de eerste lockdown.
24/10 14u15  Geen mondmasker op? Zo snel verspreidt het virus zich in een ruimteJapanse onderzoekers van Riken en de Universiteit van Kobe hebben met een supercomputer een simulatie gemaakt van de verspreiding van viruspartikeltjes in de lucht. Daarmee willen ze aantonen hoe snel en ver het virus zich kan verspreiden als er geen gebruik wordt gemaakt van een mondneusmasker. “Voor velen is het dragen van een mondmasker vervelend en een ongemak en zien ze het nut er niet van in. Dat komt omdat het verspreiden van een virus iets is dat onzichtbaar gebeurd. Door het te visualiseren, hopen we dat mensen wat verder gaan nadenken en het nut van de maatregelen gaan inzien” zegt professor Makoto Tsubokura, leider van het onderzoeksteam.
24/10 14u15  Brussel breidt nachtklok uit van 22 tot 6 uurHet bestuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft beslist de avondklok te verlengen. In plaats van tussen 24 en 5 uur zal die gelden van 22 tot 6 uur, is op een vergadering van de provinciale crisiscel beslist.
24/10 14u15  Coronablog | Van Ranst: ‘Samen een maand in een lockdown die we geen lockdown gaan noemen’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
24/10 13u15  Brussel buigt zich over strengere coronamaatregelenHet bestuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vergadert zaterdagmiddag over het aanpassen van de bestaande coronamaatregelen. Mogelijk komen er bijkomende beperkingen.
24/10 13u15  Twee lichamen gevonden aan graf op kerkhof in AalstOp het kerkhof in Aalst zijn zaterdagmorgen twee lichamen gevonden aan een graf. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen, dat nog geen verdere details kan geven.
24/10 12u15  Unieke natuurbeelden: beer krijgt het aan de stok met roedel wolvenDe Amerikaanse gids Adam Brubaker, die sinds jaar en dag tours begeleidt in het Amerikaanse Yellowstone National Park, kon zijn ogen niet geloven toen hij een grizzlybeer in de clinch zag gaan met een roedel wolven. De beer, op zoektocht naar voedsel aan de rand van Hayden Valley in het nationale park, wordt iets te nieuwsgierig wanneer hij enkele wolven ziet. Die kunnen het niet appreciëren dat het grote roofdier zich in hun territorium begeeft. Wat volgt zijn beelden die recht uit een natuurdocumentaire lijken te komen.
24/10 12u15  Ziekenwagen van Brusselse brandweer bekogeld in GanshorenOnbekenden hebben afgelopen nacht een ziekenwagen van de Brusselse brandweer bekogeld. Daarbij vielen geen gewonden maar de ziekenwagen raakte ernstig beschadigd en de ambulanciers waren erg onder de indruk van het incident.
24/10 12u15  Begroting voor 2021 laat departementen gezondheid en veiligheid minst besparen op werkingDe ministerraad heeft vrijdag de begrotingsnotificaties goedgekeurd. Daardoor kan België voor het eerst sinds 2018 weer een echte begroting indienen.
24/10 11u15  Olietanker vaart tegen belangrijke brug in Gentse havenbuurt: ‘maandenlang afgesloten’Een olietanker is zaterdagochtend tegen de Gentse Meulestedebrug gevaren. Volgens de Gentse politie veroorzaakte de botsing stabiliteitsproblemen, waardoor de brug in het noorden van de stad nog maanden afgesloten is. De Vlaamse Waterweg, beheerder van de brug, vindt het te vroeg voor dergelijke uitspraken.
24/10 10u15  Amerikaanse Senaat roept Twitter en Facebook ter verantwoordingDe door de republikeinen gedomineerde Amerikaanse Senaat vraagt Twittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook om in november vragen te komen beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.
24/10 09u15  Blog verkiezingen VS | Biden belooft alle Amerikanen gratis coronavaccinVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
24/10 09u15  Al meer dan vijftig Nigeriaanse burgers gedood bij protestenSinds de start van de protesten tegen het politiegeweld in Nigeria zijn al 51 burgers om het leven gekomen. Dat meldt president Muhammadu Buhari. Het is de eerste keer dat hij erkent dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
24/10 09u15  Coronablog | Johnson & Johnson klaar om proeven met vaccin te hervattenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
24/10 08u15  Partijgenoot van Morales zeker van verkiezingsoverwinning in BoliviaDe linkse MAS-partij van voormalig president Evo Morales heeft met een verpletterend resultaat de verkiezingen in Bolivia gewonnen vorig weekend. Dat blijkt uit de officiële resultaten die vrijdagavond laat bekend zijn gemaakt.
24/10 08u15  Amerikaanse Senaat roept Twitter en Facebook ter verantwoordenDe door de republikeinen gedomineerde Amerikaanse Senaat vraagt Twittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook om in november vragen te komen beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.
24/10 08u15  Meer dan 100 slagtanden in beslag genomen in KameroenIn totaal zijn 118 slagtanden van olifanten in beslag genomen in Amban, in het zuiden Kameroen, een hotspot voor ivoorhandel nabij de grens met Gabon en Equatoriaal-Guinea. Dat meldt de Kameroense douane.
24/10 08u15  Herfstweekend met veel wolken, wind en kans op regenZaterdag wordt het geleidelijk winderig en eerder bewolkt met kans op wat neerslag. In de loop van de nacht bereikt een regenzone het land. Ook zondag kan het veel regenen. Na het weekend wordt het frisser, zo verwacht het KMI.
24/10 07u15  Waarom Trump het moet hebben van de diepgelovigenOver enkele weken is het zover: dan kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. In de peilingen lijkt de democratische kandidaat Joe Biden als winnaar naar voren geschoven te worden, maar geven die peilingen een correct beeld van wat zich in de realiteit bij de kiezers afspeelt? Buitenlandjournalist Steven De Foer trok naar de Verenigde Staten om het hun op de man af te vragen. Hij ging langs bij de diepgelovige ‘evangelicals’.
24/10 07u15  WintertijdZondagochtend om drie uur begint de wintertijd. Dan zetten we de klok een uur terug: drie uur wordt twee uur. Op zondag 28 maart 2021 schakelen we opnieuw over op de zomertijd.
24/10 07u15  Aantal nieuwe besmettingen klimt voor het eerst boven de 15.000 op één dagTussen 14 tot 20 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.201 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 56 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dinsdag zijn voor het eerst meer dan 15.000 besmettingen op één dag vastgesteld.
24/10 05u15  De veranderende staten van AmerikaSinds 1900 vervierdubbelde de Amerikaanse bevolking van 76 tot 330 miljoen. De afgelopen decennia ging die toename gepaard met een extra omwenteling: het aandeel blanken nam snel af en zal in 2045 onder de vijftig procent duiken. Dat is goed nieuws voor de Democraten, die goed scoren bij hispanics en niet-blanke bevolkingsgroepen. Maar dan moeten ze die kiezers wel naar de stembus krijgen.
23/10 23u15  Tienduizenden Polen komen op straat tegen verbod op abortusDe Poolse straten lopen vol uit protest tegen het bijna totaalverbod op abortus dat het grondwettelijk hof donderdag in het land uitvaardigde. Die uitspraak verbiedt nu ook abortus bij zware afwijkingen van de foetus. ‘Een kind krijgen is altijd mijn droom geweest, gisteren was ik er voor het eerst doodsbang voor’, zegt een 21-jarige demonstrante aan Gazeta Wyborcza.
23/10 22u15  Volstaat dit om de ziekenhuizen te vrijwaren?Ruim 1 op de 100 Belgen is op dit moment besmettelijk. En we gaan richting de 20.000 nieuwe gevallen per dag. Toch komt er geen lockdown. Kan een overrompeling van de ziekenhuizen vermeden worden?
23/10 22u15  Vlaanderen bestelt 4 miljoen sneltesten en investeert in innovatieve sneltestDe Vlaamse regering koopt vier miljoen sneltesten aan, die prioritair in de zorg, onderwijs en in bedrijven ingezet zullen worden. Dat meldt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Daarnaast ondersteunt de regering ook de ontwikkeling van een sneltest op basis van uitgeademde lucht. Het imec en UZ Leuven slaan daarvoor de handen in elkaar.
23/10 21u15  Zuhal Demir stelt actieplan tegen seksueel geweld voor: ‘Vanaf kleuterklas grenzen aanleren’Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) heeft vrijdag op de ministerraad het eerste actieplan tegen seksueel geweld voorgesteld. Ze reserveert 9 miljoen euro om laagdrempelige centra voor intrafamiliaal geweld uit te bouwen en is er 7,5 miljoen euro per jaar voorzien voor extra personeel bij de justitiehuizen. Andere projecten moeten nog begroot worden.
23/10 21u15  Al zeker één Gentse school schakelt over op noodopvang wegens personeelstekortScholen moeten niet door corona sluiten, maar door personeelstekort, waarschuwt Elke Decruynaere (Groen). De Gentse schepen van onderwijs ziet met lede ogen toe hoe alvast één lagere school uit het Gentse de lessen opschort. ‘Het is nu aan Ben Weyts’, klinkt het.
23/10 20u15  Avondklok wordt uitgebreid in Wallonië: ‘Kwestie van leven en dood’De Waalse regering kondigt een ‘reconfinement partiel’ af, een gedeeltelijke lockdown. De meest opvallende extra maatregel is de verlenging van de avondklok: die geldt vanaf zaterdag van 22 uur tot zes uur ’s ochtends. Hoger onderwijs moet volledig digitaal verlopen. ‘Het is mijn plicht om strengere maatregelen te nemen’, zei Di Rupo op de persconferentie.
23/10 20u15  Opvolging Dedecker legt sluimerend conflict bij N-VA blootJean-Marie Dedecker ruimt in de Kamer plaats voor zijn poulain Joren Vermeersch, adviseur ideologie bij de N-VA. Voor vrijbuiter Vermeersch, die ook dicht bij Theo Francken staat, was op het partijhoofdkwartier geen toekomst meer.
23/10 20u15  Coronablog | Ook Vlaams minister Lydia Peeters besmet met het coronavirusVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 19u15  Coronablog | Waalse regering neemt extra maatregelen: avondklok van 22 uur tot 6 uur ’s ochtendsVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 18u15  Coronablog | Zorg Kortrijk vraagt bezoekers van woonzorgcentra om sneltest te doenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 17u15  Blog verkiezingen VS | Vicepresident Pence heeft stem al uitgebrachtVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
23/10 17u15  4 miljoen sneltesten en een investering in een sneltest die ook besmettelijkheid meetDe Vlaamse regering koopt vier miljoen sneltesten aan, die prioritair in de zorg, onderwijs en in bedrijven ingezet zullen worden. Dat meldt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Daarnaast ondersteunt de regering ook de ontwikkeling van een sneltest op basis van uitgeademde lucht. Het imec en UZ Leuven slaan daarvoor de handen in elkaar.
23/10 17u15  Coronablog | Europese Commissie maakt 100 miljoen euro vrij voor aankoop sneltestenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 16u15  ‘Veggieburger’ mag ‘burger’ blijven, maar ‘sojaroom’ is geen room meerProducenten van vleesvervangers mogen termen als ‘veggieburger’ of ‘vegetarische worst’ gewoon blijven gebruiken. Een voorstel om dat te verbieden is door de bevoegde commissie van het Europees Parlement weggestemd. ‘Yoghurt’ en ‘room’ blijven wel voorbehouden voor een melkproduct.
23/10 15u15  Al 27 mensen opgepakt in nasleep onthoofding Franse leerkrachtIn Frankrijk zijn 56 ‘huisbezoeken’ uitgevoerd na de moord op een leraar vorige week. Er zijn 27 mensen opgepakt na meldingen van online content, zo heeft de Franse premier Jean Castex vrijdag bekendgemaakt na een defensieraad op het Elysée.
23/10 15u15  ‘Mensen die dicht op elkaar gepakt in de bus staan: je moet geen viroloog zijn om te weten dat dat gevaarlijk is’Om overvolle voertuigen te vermijden, wil de Vlaamse regering de capaciteit op bussen en trams tijdens de spits ‘optimaliseren’. Maar veel marge voor extra aanbod is er voorlopig niet.
23/10 15u15  Moeilijk om leerkrachten te vervangen in secundair onderwijsHoewel meer en meer secundaire scholen kampen met besmettingen en personeelsuitval, moet een nieuwe sluiting van middelbare scholen maximaal vermeden worden. Dat hebben verschillende schooldirecteurs vrijdag gezegd in de coronacommissie van het Vlaams Parlement. De scholen dringen wel aan op meer ondersteuning en meer lokale autonomie. Ze vragen ook duidelijke communicatie en vlottere manieren om uitvallend personeel te vervangen.
23/10 15u15  Coronablog | Vlaanderen gaat 4 miljoen sneltests aankopenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 14u15  Trump post ‘wreed’ tv-interview zelf: ‘Kijk eens naar al deze vooroordelen, haat en onbeschoftheid’‘Een primeur in de televisiegeschiedenis’: zo noemt Donald Trump zijn actie waarbij hij een tv-interview zelf online heeft gepost nog voor het wordt uitgezonden. Eerder deze week meldde de Amerikaanse president al op Twitter dat hij zijn gesprek met het Amerikaanse actualiteitsprogramma 60 Minutes zelf naar buiten zou brengen in het belang van goede journalistiek. Hij vond interviewster Lesley Stahl namelijk zo bevooroordeeld en vals dat hij het interview vroegtijdig afbrak en hij wil dat iedereen ‘haar constante onderbrekingen en woede’ aanschouwt. ‘Vergelijk mijn volledige, vloeiende en “magnifiek briljante” antwoorden op hun “vragen”’, tweet hij nog. Bekijk een fragment uit het bewuste interview in bovenstaande video. I will soon be giving a first in television history full, unedited preview of the vicious attempted “takeout” interview of me by Lesley Stahl of @60Minutes. Watch her constant interruptions & anger. Compare my full, flowing and “magnificently brilliant” answers to their “Q’s”. https://t.co/L3szccGamP— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 22, 2020
23/10 14u15  ‘Veggieburger’ mag ‘burger’ blijvenProducenten van vleesvervangers mogen termen als ‘veggieburger’ of ‘vegetarische worst’ gewoon blijven gebruiken. Een voorstel om dat de verbieden is door de bevoegde commissie van het Europees Parlement weggestemd.
23/10 14u15  Akkoord over staakt-het-vuren in LibiëDe belangrijkste bij het conflict in Libië betrokken partijen hebben vrijdag een nationaal en permanent staakt-het-vuren ondertekend. Dat is gebeurd na vijf dagen van besprekingen in Genève, onder begeleiding van de Verenigde Naties.
23/10 13u15  Wat zeggen de experten over de verstrenging? ‘De grootste verantwoordelijkheid ligt bij de mensen’Het is de vraag die op ieders lippen brandt: zijn deze maatregelen wel voldoende om de corona-tsunami tegen te houden in ons land? Wat kunnen we nog meer doen als - het is de grootste schrik van wetenschappers en politici - ook deze nieuwe maatregelen te weinig impact zullen hebben op de dramatische cijfers? Dit zeggen de experten.
23/10 13u15  Hoogtepunten laatste debat Amerikaanse verkiezingen: ‘Leren leven met het virus? We gaan eraan dood!’President Donald Trump en zijn Democratische tegenstander Joe Biden namen het voor de laatste keer tegen elkaar op in een debat. Corona nam opnieuw een hoofdrol, maar ook Bidens zoon Hunter en Trumps financiën kwamen aan bod.
23/10 13u15  Vilvoorde schakelt over naar halftijds fysiek en halftijds afstandsonderwijsDe tweede en derde graden van de secundaire scholen in Vilvoorde stappen vanaf komende maandag over naar halftijds afstandsonderwijs. Dat bevestigt burgemeester Hans Bonte (SP.A) aan Belga. De maatregel geldt alvast tot en met de week na de herfstvakantie. ‘We doen dit om de scholen op lange termijn open te kunnen houden’, aldus Bonte.
23/10 13u15  Coronablog | Unizo wil strengere controles, NSZ betreurt beperkingen voor evenementenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 12u15  Waarom een lockdown politiek taboe blijftVirologen vroegen een lockdown, de politiek houdt het bij selecte beperkingen. De huiver om de samenleving op slot te doen, haalt het voorlopig van de vrees dat het toch nodig zal blijken.
23/10 12u15  Crisiscentrum: ‘Wellicht deze week al richting 20.000 besmettingen per dag’We staan voor een cruciale week om de ziekenhuiscapaciteit te vrijwaren, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht bij een toelichting van de dagelijkse coronacijfers. ‘Het aantal besmettingen verdubbelt om de 9 dagen, wellicht gaan we deze week richting de 20.000 besmettingen per dag evolueren’. Volg hier de update van het Nationaal Crisiscentrum.
23/10 12u15  Hoogtepunten laatste debat voor Amerikaanse verkiezingen: ‘Leren leven met het virus? We gaan eraan dood!’President Donald Trump en zijn Democratische tegenstander Joe Biden namen het voor de laatste keer tegen elkaar op in een debat. Corona nam opnieuw een hoofdrol, maar ook Bidens zoon Hunter en Trumps financiën kwamen aan bod.
23/10 11u15  Barometer laat op zich wachten: ‘Niet nuttig in een storm’Er is nog steeds geen uitsluitsel over de veelbesproken ‘barometer’ voor de coronamaatregelen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A)
23/10 11u15  Live | ‘Wellicht deze week al richting 20.000 besmettingen per dag’We staan voor een cruciale week om de ziekenhuiscapaciteit te vrijwaren, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht bij een toelichting van de dagelijkse coronacijfers. ‘Het aantal besmettingen verdubbelt om de 9 dagen, wellicht gaan we deze week richting de 20.000 besmettingen per dag evolueren’.
23/10 11u15  De Croo kiest niet voor totale lockdown, maar voor ‘zeer ernstige beperkingen’De overheid legt bijkomende regels op voor zowat alle mogelijke soorten publieke bijeenkomsten: zowel voor sport, cultuur, hoger onderwijs, evenementen als jeugdbewegingen. Het gaat eerder om het aanscherpen van de regels, enkel pretparken moeten volledig dicht. De maatregelen gaan vandaag in, en gelden voor een maand.
23/10 11u15  Coronablog | Plopsa: ‘Niet te vatten dat er 10.000 mensen naar dierentuin mogen’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 10u15  Islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld voor verkrachting vijfde vrouwDe Franse Justitie heeft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die reeds wordt vervolgd voor verkrachting van vier vrouwen, donderdag opnieuw in verdenking gesteld.
23/10 10u15  Live | Sport één maand met weinig of geen publiek, evenementen kunnen doorgaanDe overheid legt bijkomende regels op voor zowat alle mogelijke soorten publieke bijeenkomsten: zowel voor sport, cultuur, hogescholen, pretparken als jeugdbewegingen. Het gaat eerder om het aanscherpen van de regels, niet om volledige annuleringen. De maatregelen gaan vandaag in, en gelden voor een maand. Dat meldt premier Alexander De Croo op een persconferentie, die u hierboven kunt volgen.
23/10 10u15  Overzicht | Dit zijn de nieuwe, strengere coronamaatregelen die vanaf vandaag ingaanDe overheid legt bijkomende regels op voor sport, cultuur, hogescholen en jeugd. Het gaat al bij al om beperkte verstrengingen. De maatregelen gaan vandaag in, en gelden minstens tot 19 november.
23/10 09u15  Live | Maatregelen voor sport en cultuur gelden één maandOm 9 uur vrijdagochtend houdt het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo.
23/10 09u15  Jean-Marie Dedecker stapt uit het parlement: ‘Niet meer gelukkig als parlementslid’Jean-Marie Dedecker stopt als parlementslid, dat heeft hij gezegd in een interview met de ‘Krant van West-Vlaanderen’. ‘Dit is een nutteloze stiel geworden.’
23/10 08u15  Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen stijgt tot boven 10.000, 496 opnames gisterenGemiddeld zijn er dagelijks bijna 10.500 nieuwe besmettingen in ons land, en worden er zo’n 350 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Er liggen momenteel meer dan 3.500 covid-patiënten in onze ziekenhuizen.
23/10 08u15  Wind en regen zorgen voor wisselvallig weekendHet wordt een wisselvallig weekend en daar hebben vooral de wind en de regen mee te maken. Zaterdag wordt winderig en wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buien en maxima van 11 tot 17 graden. Zondag trekt een storing van west naar oost. Dat meldt het KMI.
23/10 08u15  Coronablog | ‘De cultuursector mag de boel opnieuw inpakken’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 07u15  Trump en Biden maken van laatste treffen een topdebat: ‘U kent mij, en u kent hem. Welk land wil u zijn?’Wat een verademing. Het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden was een dieptepunt in de Amerikaanse politieke geschiedenis, vooral door Trumps onbeschofte gedrag. De tweede en laatste confrontatie van vannacht was echter alles wat zo’n debat moet zijn: een stevige, soms bitse, maar ook inhoudelijke en informatieve woordenstrijd. Het ging over schandalen en roddels, maar óók over concrete plannen en beleidsopties.
23/10 07u15  Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen stijgt tot boven 10.000, bijna 496 opnames gisterenGemiddeld zijn er dagelijks bijna 10.500 nieuwe besmettingen in ons land, en worden er zo’n 350 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Er liggen momenteel meer dan 3.500 covid-patiënten in onze ziekenhuizen.
23/10 07u15  Hoogtepunten laatste debat voor Amerikaanse verkiezingen: ‘Leren leven met het virus? We gaan er aan dood!’Donderdagavond plaatselijke tijd namen president Donald Trump en zijn Democratische tegenstanders het voor de laatste keer tegen elkaar op. Corona nam opnieuw een hoofdrol, maar ook Hunter Biden en Trumps financiën kwamen aan bod.
23/10 05u15  Blog verkiezingen VS | Trump: ‘Niet mijn fout dat corona hier is. Het is China’s fout’; laatste debat afgelopen, beschaafder dan eersteVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
23/10 05u15  Coronablog | Vilvoorde gaat komende maandag naar halftijds fysiek en halftijds afstandsonderwijsVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
23/10 04u15  Blog verkiezingen VS | Trump: ‘Niet mijn fout dat corona hier is. Het is China’s fout’Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
23/10 03u15  Tariq Ramadan in verdenking gesteld voor verkrachting vijfde vrouwDe Franse Justitie heeft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die reeds wordt vervolgd voor verkrachting van vier vrouwen, donderdag opnieuw in verdenking gesteld.
23/10 03u15  Blog verkiezingen VS | Twee standpunten al duidelijk voor debat: Trump wil Obamacare afschaffen, Biden wil rechtssysteem onderzoekenVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
23/10 03u15  Verkiezingen Amerika: ‘Bernie Sanders geïnteresseerd in ministerspost als Biden wint’Bernie Sanders wil graag minister worden als Joe Biden komende maand de presidentsverkiezingen wint. Dat bericht nieuwssite Politico. Volgens ingewijden is de voor Amerikaanse begrippen zeer linkse senator uit Vermont vooral geïnteresseerd in de post van minister van Arbeid.
23/10 02u15  Zes jihadistische leiders omgekomen bij droneaanval in SyriëBij een droneaanval in het noordwesten van Syrië zijn donderdag veertien jihadisten, onder wie zes commandanten omgekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (OSDH)
23/10 02u15  Amerikaanse verkiezingen: Washington legt sancties op aan Iran voor inmengingDe Verenigde Staten hebben donderdag de Iraanse Revolutionaire Garde en enkele Iraanse media gesanctioneerd omdat ze ‘probeerden in te grijpen’ bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën.
22/10 22u15  Blog verkiezingen VS | Trump wil zaterdag stem uitbrengenVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
22/10 22u15  Coronablog | Code rood voor onderwijs Duitstalige Gemeenschap vanaf maandagVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 19u15  Ziekenhuizen naar 2A: 60 procent bedden op intensieve voorbehouden voor covid-patiëntenDe ziekenhuizen moeten overgaan naar fase 2A. Ten laatste tegen 2 november moeten alle ziekenhuizen 60 procent van hun bedden op intensieve zorg voorbehouden voor covid-patiënten. Alle geplande en uitstelbare ingrepen moeten worden geannuleerd, noodzakelijke ingrepen gaan wel door.
22/10 19u15  Coronablog | Avondklok voor 46 miljoen FransenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 18u15  Klokkenluider Edward Snowden krijgt permanente status in RuslandDe voormalige CIA-medewerker Edward Snowden die in de Verenigde Staten wegens spionage wordt gezocht, heeft een permanente verblijfsstatus in Rusland gekregen.
22/10 18u15  Advocaat Trump over compromitterende Borat-scène: ‘Was hemd aan het goed stoppen’In de nieuwe Borat-film is Rudy Giuliani, voormalig burgemeester van New York en advocaat van Amerikaans president Donald Trump, te zien. Na een nepinterview met de 24-jarige actrice Maria Bakalova gaan de twee naar een hotelkamer en steekt hij zijn hand in zijn broek. ‘Ik was mijn hemd aan het goed stoppen’, zegt Giuliani.
22/10 17u15  Polen maakt abortus zo goed als onmogelijkDe Poolse grondwet verbiedt een abortus uit te voeren omdat de foetus afwijkingen vertoont. Die beslissing komt neer op een verbod op vroegtijdige afbreking van de zwangerschap.
22/10 17u15  Nederlander hackt Twitteraccount Amerikaanse president Donald TrumpTrump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (de vaak gebruikte afkorting voor Trumps slogan Make America great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld.
22/10 17u15  Macron houdt pakkende speech tijdens plechtigheid Samuel PatyDe Franse president Emmanuel Macron eerde woensdagavond Samuel Paty tijdens een herdenkingsdienst in Sorbonne in Parijs. Paty werd vrijdag vermoord nadat hij Mohammed-cartoons had getoond tijdens de les. In zijn speech noemde hij Paty een symbool van de waarden van de Franse republiek.
22/10 17u15  Getuigenis Ghislaine Maxwell uit 2015 vrijgegeven voor rechtszaakEen rechter heeft beslist om de getuigenis van Ghislaine Maxwell van een rechtszaak uit 2016 vrij te geven. De rechterhand van de overleden miljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein wilde niet dat die documenten het licht zouden zien.
22/10 17u15  Prins Laurent over halfzus Delphine: ‘Ik ken haar al twintig jaar, onze deur is open’Prins Laurent heeft zich vandaag voor het eerst uitgesproken over halfzus Delphine van Saksen-Coburg. Volgens Laurent is ze bij hem thuis steeds welkom, maar dat is ‘niets nieuws’. Bekijk het interview in bovenstaande video.
22/10 17u15  Verstrenging op komst in sport en cultuur: ‘Protocollen moeten in lijn met verstrengde maatregelen liggen’Op de plenaire vergadering klonk in de vragen aan premier Alexander De Croo (Open VLD) felle kritiek op zijn aanpak van de coronacrisis. De Croo roept op tot ‘vertrouwen in de genomen maatregelen.’ Hij kondigde ook een verstrenging in de sport- en cultuurwereld aan.
22/10 17u15  Coronablog | Overlegcomité komt vanavond al bijeenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 16u15  Obama en Trump spotten met elkaar tijdens campagneVoormalig president Obama voert campagne voor Joe Biden, de huidige presidentskandidaat die vicepresident was onder Obama. Tijdens zijn speech in Philadelphia ging de voormalige president te keer tegen Trump. Op een bijeenkomst in North Carolina diende Trump hem van antwoord.
22/10 16u15  Advocaat Trump over compromitterende Borat-scène: ‘Was hemd goed aan het steken’In de nieuwe Borat-film is Rudy Giuliani, voormalig burgemeester van New York en advocaat van Amerikaans president Donald Trump, te zien. Na een nep-interview met de 24-jarige actrice Maria Bakalova gaan de twee naar een hotelkamer en steekt hij zijn hand in zijn broek. ‘Ik was mijn hemd goed aan het steken’, zegt Giuliani.
22/10 16u15  Luiks ziekenhuis: ‘Het is nu al erger dan de eerste golf’De afdeling intensieve zorg van het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle ligt vol, terwijl de patiënten blijven komen. ‘Mijn grootste angst is dat we straks moeten kiezen wie we redden en wie niet.’
22/10 16u15  Live. Verstrenging op komst in sport en cultuur: ‘Protocollen moeten in lijn met verstrengde maatregelen liggen’Op de plenaire vergadering moet Alexander De Croo (Open VLD) zich verantwoorden voor de slechte coronacijfers. Vanuit verschillende partijen klinkt heel wat kritiek door op de aanpak van de regering. Vrijdag komt er een verstrenging van de sport- en cultuurwereld, gaf De Croo te kennen.
22/10 16u15  Coronablog | Overlegcomité komt vanavond vervroegd bijeenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 15u15  Live. ‘Hoe onvermijdelijk is een lockdown, meneer de eerste minister?’Op de plenaire vergadering moet Alexander De Croo (Open VLD) zich verantwoorden voor de slechte coronacijfers. Vanuit verschillende partijen klinkt heel wat kritiek door op de aanpak van de regering.
22/10 14u15  Antwerpse politie zoekt slachtoffers van man die met list al 26 vrouwen verkrachtteEen 40-jarige man wordt ervan verdacht 26 vrouwen verkracht te hebben. Hij beloofde hen geld in ruil voor seks, maar betaalde niet. De verdachte werd intussen aangehouden, maar de politie van Antwerpen vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn.
22/10 13u15  Besmettingen bij contactpersonen van huisarts Kruisem blijven beperktHet aantal besmettingen bij contactpersonen van de huisarts in Kruisem blijft beperkt, een kleine 7 procent van hen testte positief op het coronavirus. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid donderdag. In de Oost-Vlaamse gemeente werd vorige week een corona-uitbraak vastgesteld die terug te brengen was naar één arts, die niet altijd een mondmasker droeg in zijn praktijk.
22/10 13u15  Marc Van Ranst wint carrièreprijs voor wetenschapscommunicatieViroloog Marc Van Ranst heeft de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 gewonnen. De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie loven zijn heldere en brede communicatie over zijn vakgebied.
22/10 13u15  Vicepremier Sophie Wilmès (MR) ligt op intensieve zorg: ‘Toestand stabiel’De Belgische vicepremier Sophie Wilmès (MR) is opgenomen op intensieve zorg wegens covid-19. Dat werd bevestigd aan De Standaard. Haar toestand is wel stabiel en ze is bij bewustzijn, aldus haar woordvoerder.
22/10 13u15  Coronablog | Minister roept leger op zich klaar te houden voor tweede coronagolfVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 12u15  Virologen trekken kaart van strenge lockdownNadat de druk op strengere maatregelen aan Franstalige kant werd verhoogd, vindt de roep om een lockdown nu ook gehoor bij Vlaamse virologen. Pierre Vandamme verwijst naar het buitenland, Marc Van Ranst pleit voor een ‘korte strenge lockdown’.
22/10 11u15  OPROEP. Ging u als leek aan de slag in de zorgsector?In de zorgsector dreigt een groot tekort aan personeel, nu de tweede golf van het coronavirus op volle kracht komt. VDAB gaat daarom op zoek naar tijdelijk werklozen uit bijvoorbeeld de horeca of eventsector om in de bres te springen.
22/10 11u15  Schuld stijgt boven 500 miljardVoor het eerst gaat België meer dan 500 miljard in het rood. Het effect van de tweede coronagolf is niet eens meegerekend.
22/10 11u15  Coronablog | Vicepremier Sophie Wilmès ligt op intensieve zorgVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 10u15  Protesten houden aan in Thailand ondanks ingetrokken nooddecreetDe Thaise regering heeft een nooddecreet ingetrokken dat was bedoeld om protesten de kop in te drukken. Door de strengere maatregelen, met onder meer een samenscholingsverbod voor meer dan vijf personen, namen de protesten juist toe. Ook nu dat het ingetrokken is, volharden de demonstranten in hun eisen.
22/10 09u15  Bemanning Russisch-Amerikaanse ruimtemissie terug op aardeEen Amerikaanse astronaut en twee Russische kosmonauten zijn geland op de steppes in Kazachstan. Daarmee is hun ruimtemissie naar het internationaal ruimtestation ISS van 196 dagen ten einde gekomen.
22/10 08u15  Beloega zwemt minutenlang rond duikerDe Russische duiker Danil Koshovenko heeft vorige week iets heel bijzonder meegemaakt in de Japanse zee nabij het eiland Popov. Tijdens het duiken botste hij op een beloega, ook wel witte dolfijn genoemd. ‘Ik stak mijn hand uit en zwaaide naar haar, daarna kwam ze vreugdevol rond me zwemmen’, aldus Koshovenko.
22/10 08u15  Coronablog | Voor het eerst meer dan 10.000 nieuwe besmettingen in DuitslandVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 08u15  Regen op komstDonderdag worden vooral over de zuidoostelijke landshelft perioden van regen of buien verwacht. In de namiddag dringt de regen tijdelijk door tot het centrum van het land en kan een intensere bui gepaard gaan met een donderslag.
22/10 07u15  Gewapende mannen doden twintig burgers in NigeriaGewapende mannen hebben in het noordwesten van Nigeria twintig bewoners van een dorp gedood. Dat meldt de politie, die de aanval toeschrijft aan criminele bendes die in de onstabiele regio actief zijn.
22/10 07u15  Meer dan 3.250 mensen in het ziekenhuis, gemiddeld meer dan 300 opnames per dagEr liggen nu al meer dan 3.000 mensen met covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Per dag worden gemiddeld meer dan 300 mensen opgenomen in het ziekenhuis.
22/10 07u15  Kinderen Syriëstrijders toch niet verplicht naar BelgiëHet Brusselse hof van beroep draaide een eerder vonnis terug. België moet zes kinderen van Syriëstrijders niet repatriëren en ontsnapt aan hoge dwangsommen.
22/10 05u15  Barack Obama voert campagne voor Biden en sneert naar Trump: ‘Democratie werkt niet als leider elke dag liegt’De Amerikaanse ex-president Barack Obama heeft de Democraten woensdag (plaatselijke tijd) opgeroepen om zich massaal te mobiliseren voor Joe Biden. Het is niet omdat de peilingen in het voordeel van de Democraat zijn, dat de verkiezing al gewonnen is, aldus Obama. Hij liet zich ook zeer kritisch uit tegenover president Donald Trump, van wie hij zei dat hij niet in staat is om zijn ambt ernstig te nemen.
22/10 05u15  Schilderij teruggebracht naar museum in New York nadat het 60 jaar lang vermist wasEen schilderij dat zestig jaar lang vermist was, is teruggebracht naar het Metropolitan Museum of Art in New York. Dat meldt het museum.
22/10 05u15  Blog verkiezingen VS | Trump-aanhangers gevraagd geen QAnon-kleding te dragenVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
22/10 05u15  Coronablog | Geen actieve coronagevallen meer in GroenlandVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
22/10 04u15  Amerikaanse inlichtingendiensten melden dat Rusland en Iran verkiezing proberen te manipulerenRusland en Iran hebben de hand kunnen leggen op gegevens van honderden Amerikaanse kiezers en hebben het verloop van de verkiezingen proberen te beïnvloeden. Dat zeggen de Amerikaanse inlichtingendiensten.
22/10 03u15  Minister Dalle belooft extra financiële steun voor WAT WAT en AwelIn het Eén-programma Vandaag heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) extra financiële steun belooft aan informatieplatform WAT WAT en jongerenhulplijn Awel. In hetzelfde programma stelde acteur James Cooke de nieuwe schooltelevisie ED TV voor dat, met steun van de minister, taboe-onderwerpen bespreekbaar wil maken bij de jeugd.
22/10 02u15  Amerikaanse Democraten boycotten stemming over Hooggerechtshof in SenaatscommissieDe Democraten in de Amerikaanse Senaatscommissie voor Juridische Zaken boycotten donderdag de stemming over president Donald Trumps kandidaat voor een zetel in het Hooggerechtshof, Amy Coney Barrett. De boycot is vooral een symbolisch gebaar. De Republikeinse meerderheid keurt Trumps voordracht van Coney Barrett naar verwachting goed.
22/10 02u15  Zeven personen in verdenking gesteld voor moord Franse leerkrachtDe zeven personen die woensdag voor de antiterreurrechter zijn verschenen, zijn in verdenking gesteld in het kader van het onderzoek naar de onthoofding van leerkracht Samuel Paty in de buurt van Parijs. Zes van hen werden in verdenking gesteld van ‘medeplichtigheid aan een terroristische moord’, heeft het antiterreurparket gemeld.
22/10 01u15  Is een nieuwe lockdown nog te vermijden?De roep om extra coronamaat­regelen klinkt steeds luider. Als de cijfers niet snel de goede kant uitgaan, lijkt een lockdown nog moeilijk af te houden.
21/10 22u15  Nieuwe Borat-film brengt advocaat Trump in netelige situatieIn de nieuwe Borat-film is Rudy Giuliani, voormalig burgemeester van New York en advocaat van Amerikaans president Donald Trump, te zien. Na een nep-interview met de 24-jarige actrice Maria Bakalova gaan de twee naar een hotelkamer en steekt hij zijn hand in zijn broek.
21/10 21u15  Vaccinstudie niet gepauzeerd na overlijden Braziliaanse proefpersoonEen proefpersoon van een Braziliaanse studie van een kandidaat-coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford is overleden. De studie wordt niet gepauzeerd. De vrijwilliger kreeg waarschijnlijk een placebo toegediend.
21/10 20u15  Ex-hoofdredacteur ‘Gaykrant’ krijgt twee jaar cel voor kinderpornoHans P., voormalig hoofdredacteur van het Nederlandse LGBTQ-medium ‘Gaykrant’, is veroordeeld tot twee jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens het bezit van kinderporno.
21/10 20u15  Ordediensten doden minstens 12 manifestanten in NigeriaBij manifestaties zijn dinsdagavond in de Nigeriaanse stad Lagos twaalf mensen gedood door de ordediensten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Officiële bevestiging is er nog niet. De vreedzame manifestanten schonden het straatverbod dat werd opgelegd om de grote protestbeweging in het land te stoppen.
21/10 20u15  Supermarkten vragen klanten om alleen en op rustigere momenten te komen winkelenDelhaize, Carrefour, Colruyt Group en Albert Heijn vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. ‘Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep’, klinkt het bij de warenhuisketens.
21/10 20u15  ‘Ik huiver van de gedachte dat ik er nu misschien niet meer was’‘Mag ik uw aandacht alstublieft? Het is van levensbelang.’ Dat schreef Jef Willem (29) maandag op zijn Instagram-account. Met die post wil hij aandacht vestigen op de gevolgen van de coronacrisis op onze mentale gezondheid. ‘Corona neemt meer levens dan de cijfers die we elke dag zien in de media.’
21/10 20u15  Man (30) komt om bij arbeidsongeval met hakselaar in PittemBij een dodelijk arbeidsongeval in het West-Vlaamse Pittem is vandaag een 30-jarige man uit Pittem om het leven gekomen. Het slachtoffer werd gegrepen door een hakselaar.
21/10 19u15  Brexit-onderhandelingen over handelsakkoord gaan morgen verderDe onderhandelingen over een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen morgen hervat worden.
21/10 19u15  UZ Brussel voert alleen nog noodzakelijke chirurgische ingrepen uitIn het UZ Brussel wordt de gewone zorg opnieuw uitgesteld en enkel noodzakelijke en dringende chirurgische ingrepen worden nog uitgevoerd. In de provincies Namen en Luxemburg heeft ziekenhuisnetwerk Vivalia beslist om over te schakelen naar fase A2 van het noodplan voor ziekenhuizen.
21/10 19u15  Coronablog | Spanje telt als eerste in Europa meer dan één miljoen gevallenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 18u15  Paus spreekt zich voor het eerst uit voor geregistreerd partnerschap homokoppelsPaus Franciscus heeft voor het eerst als hoofd van de katholieke kerk zijn steun betuigd aan een samenlevingscontract voor homoseksuele koppels. Dat gebeurde tijdens een interview voor de documentaire ‘Francesco’, die vandaag in première ging op het filmfestival van Rome.
21/10 18u15  Gemeenteraad Gent debatteert over racistische uitspraak ‘pak de makaken’Tijdens de Gentse gemeenteraad is scherp gedebatteerd over het omstreden filmpje waarin een man die een arrestatie filmde hardhandig werd aangepakt door de politie. In het filmpje is te zien dat hij werd gebeten door een politiehond en werd opgepakt. Daarnaast iemand ‘pak de makaken’, al is het onduidelijk of dat door een agent gezegd wordt.
21/10 18u15  Brusselse rusthuizen laten nog twee bezoekers per week toeDe Brusselse rust- en verzorgingstehuizen gaan over naar fase 2 en passen de regels omtrent bezoek en activiteiten aan naar aanleiding van de stijgende coronabesmettingen.
21/10 17u15  Alexandria Ocasio-Cortez lokt meer dan 400.000 kijkers voor game-streamDemocratisch congreslid Alexandria Ocasio-Cortez waagde zich aan een potje ‘Among us’ en streamde dat op Twitch. Het werd de derde meest bekeken stream ooit met meer dan 400.000 kijkers.
21/10 17u15  Nachttrein Brussel-Innsbruck verdwijnt, maar Brussel-Wenen rijdt vakerVanaf midden december wordt de nachttrein tussen Brussel en de Oostenrijkse stad Innsbruck afgeschaft. Er blijven wel nachttreinen rijden tussen Brussel en hoofdstad Wenen. Die zullen voortaan het hele jaar door rijden en de frequentie wordt opgetrokken van twee naar drie keer per week. Dat heeft de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB woensdag aangekondigd.
21/10 17u15  Microbioloog Emmanuel André: ‘Nieuwe lockdown is noodzakelijk, de enige optie die ons nog rest’‘We moeten onszelf niet langer de vraag stellen wat we moeten sluiten. We moeten onszelf afvragen wat we open moeten laten. We stevenen recht op een muur af, een nieuwe lockdown is de enige optie die ons nog rest.’ Dat heeft microbioloog Emmanuel André woensdagmiddag verklaard tijdens het journaal op RTBF.
21/10 17u15  Ziekenhuis Saint-Luc neemt afstand van standpunten van diensthoofd Jean-Luc GalaHet ziekenhuis Saint-Luc in Brussel noemt de standpunten van infectioloog Jean-Luc Gala ‘contraproductief’. Via Twitter laat het ziekenhuis weet zich ‘ondubbelzinnig te distantiëren’ van zijn uitspraken.
21/10 17u15  Coronablog | Reisadviezen opnieuw aangepast: heel Frankrijk kleurt roodVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 16u15  Bultrugwalvis spoelt aan op Zuid-Afrikaans strandOp een strand in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad is een bultrugwalvis aangespoeld. Het enorme dier overleed nadat het was vastgeraakt nabij de kust. Bekijk in bovenstaande video hoe de lokale diensten de walvis weghalen om te vermijden dat hij witte haaien lokt.
21/10 16u15  Advocaat Dutroux vraagt geen vervroegde vrijlating meerBruno Dayez, één van de advocaten van Marc Dutroux, zegt dat de misdadiger niet langer om voorwaardelijke vrijlating vraagt. De oorzaak zou het laatste psychiatrische rapport zijn.
21/10 16u15  Coronablog | Bezoek zal toegelaten blijven in Vlaamse woonzorgcentraVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 15u15  Koning en koningin Nederland betuigen spijt na reis: ‘We zijn niet onfeilbaar’Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bevinden zich in het oog van de storm door hun reis naar Griekenland van afgelopen weekend. Ze keerden vroegtijdig terug uit vakantie, omdat er commotie was ontstaan in Nederland rond hun ‘weinig respectvolle houding in deze coronatijden’. In een videoboodschap betuigen ze hun spijt: ‘We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.’
21/10 15u15  Ordediensten openen vuur op manifestanten in Nigeria: ‘Meerdere doden’Bij manifestaties zijn dinsdagavond in de Nigeriaanse stad Lagos verschillende mensen gedood door de ordediensten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Officiële bevestiging is er nog niet. De vreedzame manifestanten schonden het straatverbod dat werd opgelegd om de grote protestbeweging in het land te stoppen.
21/10 15u15  Gemeenteraad Gent debatteert over racistische uitspraak agent ‘pak de makaken’Tijdens de Gentse gemeenteraad is scherp gedebatteerd over het omstreden filmpje waarin een man die een arrestatie filmde hardhandig werd aangepakt door de politie. In het filmpje is te zien dat hij werd gebeten door een politiehond en werd opgepakt. Daarnaast roept een van de agenten onder meer ‘pak de makaken’.
21/10 15u15  Coronablog | VUB gaat maandag 26 oktober naar code roodVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 14u15  Spaanse artsen gaan uit de kleren als protest tegen slechte werkomstandighedenSpaanse dokters zijn in hartje Barcelona uit de kleren gegaan als protest tegen de barre omstandigheden waarin ze moeten werken. Het coronavirus neemt, net als in de rest van Europa, sterk toe in Spanje en dat heeft een grote impact op de ziekenhuizen en hun personeel. De dokters protesteren tegen een gebrek aan rust en begeleiding en de lage salarissen. Het uit de kleren gaan symboliseert het gebrek aan bescherming die ze krijgen.
21/10 14u15  Geen federale maatregelen rond Allerheiligen, plaatselijk wel mondmaskerplicht op kerkhofEr komen voorlopig geen overkoepelende federale maatregelen voor bezoeken aan het kerkhof tijdens Allerheiligen en Allerzielen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Vele lokale overheden hebben mondmaskers wel al verplicht op begraafplaatsen in de periode rond Allerheiligen.
21/10 14u15  Bouchez (MR) wil mondmaskerplicht en rem op amateursportenDe maatregelen om het coronavirus in te dijken zullen nog strenger moeten, waarschuwt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij pleit voor een algemene mondmaskerplicht.
21/10 13u15  Trump loopt weg uit tv-interview en schept op: ‘Allemaal kijken, het geeft zo’n kick’Amerikaans president Donald Trump is naar verluidt weggelopen uit een televisie-interview dat komende zondag uitgezonden wordt. Hij postte er kwade tweets over en schepte erover op tijdens een rally in Pennsylvania. Een rally waar de president overigens liever niet was geweest, dat zei hij tegen het publiek. Bekijk het in bovenstaande video.
21/10 13u15  Oxfam: ‘Nieuw vluchtelingenkamp op Lesbos erger dan het vorige’De situatie in het nieuwe tijdelijke vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos is erger dan die in het kamp van Moria, dat in september afbrandde. Dat zegt de ngo Oxfam. Ongeveer 8.000 mensen, vooral families met kinderen, wonen er in zomertenten terwijl de winter voor de deur staat.
21/10 13u15  Luik dreigt het nieuwe Bergamo te wordenDe provincie Luik heeft de hoogste coronacijfers van Europa. ‘De kans dat dit uit de hand loopt, wordt met de dag groter.’
21/10 12u15  Videocall met IJslandse premier onderbroken door aardbevingDinsdag na de middag werd het zuidwesten van IJsland opgeschrikt door een grote aardbeving. Dat was net tijdens een interview van de Amerikaanse krant De Washington Post met Katrín Jakobsdóttir, de premier van IJsland. Het interview ging over de strijd tegen corona in IJsland. ‘Ik ben ok, het huis staat er nog’, zei de premier.
21/10 12u15  ‘Kleine vertraging in toename van besmettingen moet ons aanmoedigen vol te houden’De cijfers blijven stijgen, maar viroloog Steven Van Gucht ziet ook positieve signalen: ‘Er is een kleine vertraging in de toename.’ Het Crisiscentrum hoopt dat dit ons kan aanmoedigen om vol te houden. ‘Met de nodige inspanningen kunnen we de curve binnen een tiental dagen opnieuw afbuigen.’ Ook de nieuwe teststrategie wordt verder toegelicht.
21/10 12u15  Coronablog | VUB-rector Caroline Pauwels opgenomen in ziekenhuisVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 11u15  LIVE. Volg hier de persconferentie van het crisiscentrumEr liggen nu al bijna 3.000 mensen met covid-19 in het ziekenhuis. Elke dag komen er nu al gemiddeld bijna 9.000 nieuwe coronabesmettingen bij in ons land. Volg hier live de persconferentie van het crisiscentrum.
21/10 11u15  70 procent van appgebruikers deelt testresultaat met andere gebruikersEen miljoen Belgen gebruiken de corona-app. Nieuwe inzichten in de cijfers leren dat 70 procent van de gebruikers zijn testresultaat met anderen deelt. 25.000 gebruikers ontvingen hun resultaat via de app, maar onderzoekers hopen dat aantal nog sterk te verhogen.
21/10 11u15  Gemeenteraad Gent debatteert over racistische uitspraak agent ‘pak de makakken’Tijdens de Gentse gemeenteraad is scherp gedebatteerd over het omstreden filmpje waarin een man die een arrestatie filmde hardhandig werd aangepakt door de politie. In het filmpje is te zien dat hij werd gebeten door een politiehond en werd opgepakt. Daarnaast roept een van de agenten onder meer ‘pak de makakken’.
21/10 10u15  Bouchez wil rem op amateursporten en maskers overalDe maatregelen om het coronavirus in te dijken zullen nog strenger moeten, waarschuwt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij pleit voor een algemene mondmaskerplicht.
21/10 09u15  Chinese VUB-onderzoeker krijgt gelijk van rechter: België mag hem niet uitwijzen op verdenking van spionageEen Chinese onderzoeker aan de VUB krijgt gelijk van de rechter: België toont onvoldoende aan dat hij een gevaar vormt en daarom uitgewezen mag worden. Het probleem is de geclassificeerde informatie van Staatsveiligheid. België haalt zo voor de tweede keer dit jaar bakzeil. Dat schrijft De Morgen woensdag.
21/10 08u15  Ziekenhuisnetwerk in Namen en Luxemburg gaat over naar fase 2AIn de provincies Namen en Luxemburg beslist ziekenhuisnetwerk Vivalia om over te schakelen naar fase A2 van het noodplan voor ziekenhuizen. Dat betekent dat 60 procent van de ziekenhuisbedden op intensieve zorgen voorbehouden zijn voor coronapatiënten.
21/10 08u15  Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm en wateroverlastDe FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 opnieuw geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer.
21/10 06u15  Bijna 3.000 covid-patiënten in het ziekenhuisEr liggen nu al bijna 3.000 mensen met covid-19 in het ziekenhuis. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Elke dag komen er nu al gemiddeld bijna 9.000 nieuwe coronabesmettingen bij in ons land.
21/10 05u15  Coronablog | Lorin Parys (N-VA): ‘Amper clusteronderzoek in Wallonië en Brussel’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 04u15  Zeven mensen moeten woensdag voor rechter verschijnen in moordonderzoek Samuel PatyZeven personen die werden opgepakt in het kader van het onderzoek naar de onthoofding van leerkracht Samuel Paty in de buurt van Parijs, moeten woensdag voor de antiterreurrechter verschijnen. Dat werd vernomen van een juridische bron. Eerder werden negen mensen vrijgelaten
21/10 04u15  Blog verkiezingen VS | Trump breekt interview af en post kwade tweetsVolg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
21/10 03u15  Oxfam: ‘Nieuw vluchtelingenkamp op Lesbos erger dan dat op Moria’De situatie in het nieuwe tijdelijke vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos is erger dan die in het kamp van Moria, dat in september afbrandde. Dat zegt de ngo Oxfam dinsdag. Ongeveer 8.000 mensen, vooral families met kinderen, wonen er in zomertenten terwijl de winter voor de deur staat.
21/10 02u15  Israël bombardeert Gaza na raketaanval en ontdekking van tunnelHet Israëlische leger heeft dinsdagavond een bombardement uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanop Gaza een raket werd afgevuurd. Dat gebeurde nadat eerder op de dag een grenstunnel werd ontdekt die vanuit de Gazastrook gegraven is richting Israël.
21/10 02u15  Joe Biden blijft voor tweede dag thuis, op twee weken van presidentsverkiezingenDe Democratische kandidaat voor het Witte Huis had dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag geen enkele publiek evenement in zijn agenda, een opvallend contrast met zijn rivaal Donald Trump, die de meetings aaneenrijgt op twee weken van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.
21/10 02u15  Amnesty International: ‘Verschillende manifestanten gedood door ordediensten in Nigeria’Bij manifestaties zijn dinsdagavond in de Nigeriaanse stad Lagos verschillende mensen gedood door de ordediensten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De vreedzame manifestanten schonden de avondklok die werd ingesteld om de grote protestbeweging in het land te stoppen.
21/10 02u15  Melania Trump annuleert eerste verschijning op campagnebijeenkomst in maandenMelania Trump blijft de grote afwezige in de verkiezingscampagne van haar man Donald. Normaal gezien zou ze dinsdag voor het eerst in maanden een campagnebijeenkomst bijwonen in Pennsylvania, maar de first lady heeft opnieuw afgezegd. ‘Omdat ze zich niet goed voelt’, zo meldt CNN. De presidentsvrouw is nog altijd herstellende van een coronabesmetting.
1 2


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

11x Joe Biden ‘verwart Donald Trump met George’27/10 02u15 - De Standaard: Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag leek Democratisch presidentskandidaat Joe Biden huidig president Donald Trump George te noemen. Op sociale media, en bij uitbreiding bij de Trump-campagne, klonk het al snel dat Biden Trump verwarde met George W. Bush, de Republikeinse president toen Biden opkwam met Barack Obama in 2008. Het persbureau AP wijst er echter op dat de interviewer acteur George Lopez was en dat Biden de acteur zou hebben aangesproken.
8x Joe Biden verwart Donald Trump met George27/10 00u15 - De Standaard: Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag heeft Democratisch presidentskandidaat Joe Biden even een verwarde indruk gegeven. Biden herinnerde zich de naam van huidig president Donald Trump even niet meer en noemde hem George. Toen Joe Biden met Barack Obama in 2008 opkwam, was George W. Bush president van de Verenigde Staten. Mogelijk verwarde hij diens naam met die van Trump. The Washington Post wijst erop dat de interviewer ook George heet. Het ging om acteur George Lopez. Bekijk het bewuste moment in bovenstaande video.
7x Brandweerman gewond na aanval tijdens interventie in Verviers27/10 01u15 - De Standaard: Een brandweerman-ambulancier van de zone Vesdre Hoëgne et Plateau is maandagavond gewond geraakt toen hij tijdens een interventie in Verviers aangevallen werd. Dat melden de hulpdiensten.
6x Amerikaanse Senaat keurt benoeming Amy Coney Barrett goed als rechter aan Hooggerechtshof27/10 03u15 - De Standaard: De Amerikaanse Senaat heeft maandag de benoeming goedgekeurd van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. De 48-jarige Barrett volgt de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg op.
6x Coronablog | Luchtvervuiling doet mortaliteit covid-19 toenemen met 21 procent in België27/10 03u15 - De Standaard: Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
4x Machtsontplooiing in Hollywoodstijl voor … zeven verstekelingen26/10 22u15 - De Standaard: Waarom zette de Britse Royal Navy veertig speciale commando’s in om zeven verstekelingen van een olietanker te halen? ‘Een kaping? Zij kunnen zo’n schip helemaal niet besturen.’
4x Coronablog | Cathy Berx: ‘Moeten sociale contacten terugschroeven en telewerk verplichten’26/10 21u15 - De Standaard: Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
4x Vicepremier Sophie Wilmès nog altijd op intensieve zorg26/10 18u15 - De Standaard: Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorg van het Delta-ziekenhuis in Oudergem. ‘Haar toestand gaat stapje voor stapje vooruit en ze wordt niet beademd’, zegt haar woordvoerster Elke Pattyn.
3x Blog verkiezingen VS | Twitter verbergt opnieuw tweet van Trump over vermeende kiesfraude27/10 04u15 - De Standaard: Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
3x De burgemeester van Rome zegt dat de maffia haar en haar familie wilde vermoorden26/10 21u15 - De Standaard: De burgemeester van Rome Virginia Raggi zegt dat de plaatselijke maffia van plan was om haar en haar familie te vermoorden. Volgens haar omdat ze het tegen de maffia opnam.

Statistieken

Artikels:
27251
Gelezen:
1801
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven