vrijdag 17 september 2021, week 37


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
17/09 18u15  ’Toch dagelijkse show voor VI-mannen’ Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp krijgen alsnog een dagelijkse talkshow op SBS6. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf. Als alles rondkomt, zal hun nieuwe programma vanaf januari op de buis zijn.
17/09 18u15  Advocatenvereniging beroofd door baron De vereniging van advocaten en juristen die zich bezighouden met distributie-, franchise- en agentuurrecht (DFA) is de afgelopen jaren beroofd door haar eigen penningmeester. Hij plunderde de kas en vervalste daarvoor een accountantsverklaring.
17/09 18u15  Urker (19) aangehouden bij onderzoek naar dragen nazi-uniformen De politie heeft een 19-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Dat gebeurde bij het onderzoek naar de foto’s die vorig weekend op internet waren verschenen van jongeren gekleed in nazi-uniformen op straat in Urk, aldus de politie.
17/09 18u15  Bauke Mollema na snoeiharde klapper: ’Het lijkt oké’ Bauke Mollema laat na een heftige val tijdens de tijdrit van de Ronde van Luxemburg weten dat er aan hem niets kapot lijkt.
17/09 18u15  Emotionele Ruud Vormer wilde aanvoerdersband inleveren Het kwam voor Ruud Vormer als een harde klap dat hij in het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain (1-1) niet aan de aftrap begon en zelfs de hele wedstrijd op de bank bleef zitten. De Nederlandse middenvelder van Club Brugge was zo teleurgesteld dat hij er zelfs over na heeft gedacht om zijn aanvoerdersband in te leveren.
17/09 18u15  Boze neushoorns, olifant met een pesthekel aan herten; genoeg incidenten in Wildlands Emmen De rampzalig verlopen eerste ’date’ van het nieuwe neushoornmannetje Limpopo met de neushoorndames van Wildlands Adventure Zoo in Emmen was donderdag groot nieuws. Neushoorn Elena raakte in paniek door de kennismaking met Limpopo op de savanne en stierf in een ondiepe waterpoel. Het is sinds de opening van Wildlands in 2016 niet het eerste incident in het dierenpark.
17/09 18u15  Student stapt naar rechter voor bijstandsuitkering Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering, kun je dan een beroep doen op de bijstand? Een student vond van wel. Tegenover de rechtbank in Arnhem verklaarde hij dat werken naast zijn studie niet mogelijk was.
17/09 18u15  Douane vindt ruim 4000 kilo coke in container met hout De douane heeft 4022 kilo cocaïne onderschept die verstopt zat in een partij hout in een container in de haven van Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de drugs een straatwaarde van ruim 301 miljoen euro.
17/09 17u16  Koopkracht ondanks impuls volgend jaar rond nullijn De koopkracht van Nederlanders zal, door de bank genomen, volgend jaar er nauwelijks op vooruit gaan. Het kabinet trekt nog 200 miljoen uit om de plaatjes op te plussen. Maar door een beperkte loongroei en harder stijgende consumentenprijzen, blijft er onderaan de streep weinig over in de beurs.
17/09 17u16  Twee doden bij kruisboog-incident, getuigen krijgen professionele hulp In het Overijsselse Almelo zijn twee personen overleden bij een steekincident, een derde persoon is gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden, die eveneens gewond is geraakt. De politie heeft vanwege het incident ook geschoten. De situatie is er inmiddels onder controle, meldt de politie.
17/09 17u16  Ineke (42) eet al 24 jaar lang ketogeen: ‘Ik schrapte alle suikers’ In onze nieuwe rubriek ’Zo (on)gezond leef ik’ zijn we nieuwsgierig naar de leefstijl van VROUW-lezeressen. Vind jij het belangrijk om gezond te leven? Ben jij veel aan het sporten om in shape te blijven? Of geef je er juist geen klap om hoe je eruitziet en wil je bovenal gelukkig zijn? Of heb je dé tip voor een gulden middenweg? Deze week Ineke van Oudheusden (42). Zij volgt al 24 jaar een ketogeen dieet.
17/09 17u16  Video: snoeiharde valpartij Bauke Mollema Bauke Mollema is in de tijdrit van de Ronde van Luxemburg (van Dudelange naar Dudelange) op weinig zachtzinnige wijze tegen het asfalt geklapt.
17/09 17u16  Leider Caloh Wagoh over ’moordchats’: ’Materiaal voor documentaire’ Hij praatte wel, maar eigenlijk zei hij weinig. De hoofdverdachte in het mega-strafproces Eris, Delano ’Keylow’ R., beloofde de rechtbank vrijdag in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp om vragen te beantwoorden in de zaak die gaat om vijf liquidaties en een serie moordplannen.
17/09 17u16  100 miljoen euro verlies voor Manchester United Manchester United heeft het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met juni, afgesloten met een verlies van 92,2 miljoen pond, omgerekend ruim 100 miljoen euro.
17/09 17u16  Belgische nachtclubs mogen open, met coronapas De nachtclubs in België mogen na anderhalf jaar weer open, heeft het Overlegcomité van de zes regeringen beslist. Bezoekers mogen vanaf 1 oktober dansen en elkaar vasthouden en hoeven geen mondkapje te dragen, maar de clubs zijn alleen toegankelijk voor wie een Covid-veilig-bewijs zoals een coronacertificaat kan tonen.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 17u16  Belgische boeren kondigen protest tegen de wolvenroedel in Limburg aanBelgische boeren willen met een fakkeltocht protesteren tegen de rooftochten van wolven in de Limburgse grensstreek. Ze kondigen het protest aan met een afbeelding van een wolf die in brand lijkt te staan. De burgemeester heeft begrip voor de onvrede en laat hen in principe begaan.
17/09 17u16  ProRail: storing op spoor ontstond in telefonieserver RotterdamDe telefoonstoring op het spoor van donderdag aan het begin van de avond lijkt te zijn ontstaan in de telefonieservers van ProRail in Rotterdam. Dat blijkt volgens de spoorbeheerder uit een eerste voorlopig onderzoek.
17/09 16u15  Bijleveld legt uit: 'Daarom kon ik niet aanblijvenDemissionair minister Ank Bijleveld van Defensie treedt toch af vanwege de mislukte evacuatie van Afghaanse tolken. In een verklaring legt ze haar keuze uit.
17/09 16u15  Miljoenennota weer uitgelekt: volgend jaar forse economische groeiNederland staat volgend jaar een economische groei te wachten van 3,5 procent. Dat staat in de miljoenennota 2022, die is ingezien door De Telegraaf.
17/09 16u15  Nog 194 coronapatiënten op intensive cares, gemiddeld aantal besmettingen daaltOp de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 194 ernstig zieke coronapatiënten. Het is voor het eerst in precies een maand dat er minder dan 200 mensen met Covid-19 op de ic’s liggen. Ook op de verpleegafdelingen nam het aantal patiënten met corona verder af. In totaal liggen er vrijdag nog 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen.
17/09 16u15  Jongen (21) licht mensen voor honderden euro’s op via Marktplaats: ’Kocht fake accounts via Telegram’Een jongen (21) uit Emmen lichtte meerdere mensen voor honderden euro’s op met valse advertenties op Marktplaats. Hij kocht nepaccounts via berichtendienst Telegram, maar liet het geld naar zijn eigen rekening boeken. „Ik wist dat ik gepakt ging worden.”
17/09 16u15  Het ’roerige privéleven’ van André Hazes: waar trekt hij zelf de grens?Voor de tweede keer in relatief korte tijd is André Hazes (27) getroffen door een burn-out. Volgens zijn manager hebben ’het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich heeft meegebracht en de ontwikkelingen in zijn privéleven’ ervoor gezorgd dat de volkszanger is opgebrand. En met name over dat roerige privéleven kan inmiddels een boek worden geschreven.19 
17/09 16u15  Man stuurt seksfilmpjes naar buurvrouw, krijgt spijt en eist dat ze de beelden verwijdert: moet dat?Heb je nog zeggenschap over iets wat je hebt weggegeven? Het antwoord is niet eenvoudig, zo bleek vrijdag tijdens een bijzonder kort geding in de rechtbank van Groningen.
17/09 16u15  Honderden varkens omgekomen door brand in stal in MantingeHonderden varkens zijn vrijdag omgekomen door een brand in een stal in de Drentse plaats Mantinge. Om hoeveel dieren het precies gaat is niet duidelijk, maar eerder sprak de Veiligheidsregio Drenthe op Twitter over driehonderd varkens in die stal.
17/09 15u15  Demissionair minister Bijleveld stapt toch op na motie van afkeuringDemissionair minister Ank Bijleveld van Defensie treedt af. Na kritische terechtwijzingen van haar partijgenoten sneuvelt de CDA-bewindsvrouw in navolging van haar collega Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) vrijdag alsnog.
17/09 15u15  Waar trekt André Hazes zelf de grens?Voor de tweede keer in relatief korte tijd is André Hazes (27) getroffen door een burn-out. Volgens zijn manager hebben ’het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich heeft meegebracht en de ontwikkelingen in zijn privéleven’ ervoor gezorgd dat de volkszanger is opgebrand. En met name over dat roerige privéleven kan inmiddels een boek worden geschreven.
17/09 15u15  Nog 194 coronapatiënten op intensive caresOp de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 194 ernstig zieke coronapatiënten. Het is voor het eerst in precies een maand dat er minder dan 200 mensen met Covid-19 op de ic’s liggen. Ook op de verpleegafdelingen nam het aantal patiënten met corona verder af. In totaal liggen er vrijdag nog 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen.
17/09 15u15  Defilé voor jarige clown Bassie: ’Dag vriendjes en vriendinnetjes’Drommen mensen verzamelden zich vrijdagmorgen op de Westhavenkade in Vlaardingen om de jarige Bas van Toor alias clown Bassie te feliciteren met zijn verjaardag. De ernstig verzwakte en verlamde clown Bassie, die vrijdag 86 jaar werd, nam voor zijn oude woning een heus defilé af van vijf nog rijdende Bassie & Adriaan-auto’s en caravans.
17/09 15u15  Dit gebeurde op de dag dat Kaag aftradZo vanzelfsprekend was het niet dat Sigrid Kaag na de motie van afkeuring zou opstappen als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Dat zegt politiek commentator Wouter de Winther in een nieuwe aflevering van de podcast Afhameren. De Winther analyseert de uren tussen de motie en het besluit om af te treden. „Daar is iets gebeurd.”
17/09 15u15  ’Tim Douwsma heeft een lief gezichtje, nu nog een beetje gezond verstand’Zelfs Diederik Gommers heeft het gehad met al dat geleuter over corona. De man, zo zei hij bij Jinek, zou het liefst nooit meer op tv iets zeggen over dit onderwerp. Maar dan moeten we er eerst wel zo’n beetje vanaf zijn. Marjolein Hurkmans zou er het liefst ook nooit meer over schrijven. Door de meest recente persconferentie en alles wat erop volgde, sleep ze toch maar weer haar potloden.
17/09 15u15  Bijleveld zwierde aanvankelijk door haar ministerschap, maar exit lijkt definitiefAls een dorpsburgemeester tijdens de feestweek zwierde minister Ank Bijleveld aanvankelijk door haar ministerschap van Defensie. Werkbezoeken en ceremonies gingen haar goed af, besturen op hoofdlijnen lukte haar ook. Maar zodra inhoudelijke scherpte van haar werd gevraagd, haperde de bestuursmachine.
17/09 14u15  Mes in kunstmestproductie vanwege hoge gasprijzenGrote kunstmestfabrikanten zetten het mes in hun Europese productie vanwege de hoge gasprijzen. Het Noorse Yara met een grote kunstmestfabriek in het Zeeuwse Sluiskil vermindert de productie van kunstmest in Europa met 40%. Boeren zien de kunstmestprijzen hierdoor door het dak gaan.
17/09 14u15  Bayern München-aanvaller Kingsley Coman geopereerd aan zijn hartAanvaller Kingsley Coman van Bayern München heeft een operatie aan zijn hart ondergaan.
17/09 14u15  Dode aangetroffen in woning Heerlen: politie gaat uit van misdrijfWoensdagochtend 8 september is het lichaam van een vrouw aangetroffen in een woning aan de Laurierstraat in Heerlen. De politie heeft de zaak in onderzoek en gaat er inmiddels vanuit dat de 56-jarige bewoonster door een misdrijf om het leven is gekomen.
17/09 14u15  In de zorg heb je alleen maar last van de regeringZelfs als we in het volgende kabinet wél een competente minister van Volksgezondheid hebben, blijven hoognodige keuzes in de zorg uit omdat politici te laf zijn. In het rapport ’Kiezen voor houdbare zorg’ doet de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een wanhopige oproep om de regering dan maar buitenspel te zetten. Burgers moeten zelf een oplossing vinden voor de onhoudbare, onbetaalbare en onuitvoerbare groei van de vraag naar zorg, want regeringen duiken ervoor weg.
17/09 14u15  15-jarige jongen stopt USB-kabel in penis ’om te meten hoe lang die is’Een tiener uit Londen had een USB-kabel in zijn penis gestopt om de lengte van zijn geslacht te meten. Maar dat experiment liep behoorlijk mis: de kabel kwam vast te zitten en de jongen belandde in het ziekenhuis.
17/09 14u15  Amerikaanse advocaat ’bestelde’ moord op zichzelf om zijn zoon fortuin te schenkenDe Verenigde Staten zijn in de ban van wat een van de meest bizarre moordzaken in jaren lijkt te worden. Alex Murdaugh, voormalig jurist en telg van een bekende advocatenfamilie, gaf zich donderdag aan vanwege een moordpoging op… zichzelf. De gevallen advocaat had een ex-cliënt gevraagd hem dood te schieten, zodat zijn oudste zoon 10 miljoen dollar levensverzekering zou krijgen. De Amerikaan zou zwaar in de put hebben gezeten nadat zijn vrouw en jongste zoon in juni waren doodgeschoten. Moorden die onopgelost bleven.
17/09 14u15  Brand in stal Mantinge, 300 varkens in levensgevaarIn een varkensstal in Mantinge is vrijdag brand uitgebroken. In de stal staan driehonderd varkens.
17/09 14u15  Man die vriendin Irina ’uit noodweer’ doodstak is veroordeeld tot acht jaar en tbsDe rechtbank in Rotterdam heeft de 40-jarige Fabian E. veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor doodslag op zijn 38-jarige vriendin Irina Babitska.
17/09 14u15  Truda is nu al bezig met kerst: ’Ik geeft zo 800 euro aan decoratie uit’Voor de echte kerstfans is het aftellen begonnen. Nog 99 dagen tot kerst. Sommigen kunnen niet wachten tot ze het huis helemaal in de kerstsfeer kunnen brengen. Zo ook Truda van der Kooij, die ieder jaar haar woning omtovert tot een kerstparadijs. „Ik leef er het hele jaar naar toe.”
17/09 13u15  Ex Big Bang-ster Kaley Cuoco wil sieraden terugKarl Cook heeft zijn deel van het papierwerk ingeleverd voor zijn scheiding van Kaley Cuoco. De Big Bang Theory-actrice en haar echtgenoot maakten begin deze maand bekend na drie jaar huwelijk uit elkaar te gaan en bij met name Cook lijkt een milde vorm van rancune hem niet vreemd te zijn.
17/09 13u15  Truda is nu al bezig met kerstversiering: ’Het is wel wat hysterisch’Voor de echte kerstfans is het aftellen begonnen. Nog 99 dagen tot kerst. Sommigen kunnen niet wachten tot ze het huis helemaal in de kerstsfeer kunnen brengen. Zo ook Truda van der Kooij, die ieder jaar haar woning omtovert tot een kerstparadijs. „Ik leef er het hele jaar naar toe.”
17/09 13u15  Twee doden bij steekincident Almelo: ’Man met kruisboog op balkon’In het Overijsselse Almelo zijn twee personen overleden bij een steekincident, een derde persoon is gewond geraakt. Een arrestatieteam van de politie heeft een persoon aangehouden. De politie heeft vanwege het incident ook geschoten. De situatie is er inmiddels onder controle, meldt de politie.
17/09 13u15  Onrust binnen CDA om aanblijven BijleveldHet borrelt in het CDA. Partijleden vinden dat demissionair CDA-minister Ank Bijleveld (Defensie) alsnog moet opstappen vanwege het gestuntel met evacuaties in Afghanistan. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.
17/09 13u15  Utrecht gaat gaskraan dichtdraaien: ’Serieuze verbouwing van de stad’De gemeente Utrecht gaat de komende decennia de gaskraan dichtdraaien, en maakt de geesten nu al rijp voor ’een serieuze verbouwing van de stad’. Tot 2050 is per buurt duidelijk in welk decennium deze ongeveer aan de beurt zijn; Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern bijvoorbeeld tussen 2030 en 2040.
17/09 13u15  Noa Lang en Mark Flekken bij voorselectie Nederlands elftalLouis van Gaal heeft zijn voorlopige selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Gibraltar. Noa Lang en Mark Flekken zijn de meest opvallende namen in de 28-koppige ploeg.
17/09 13u15  ‘Dit was druppel voor burn-out André Hazes’André Hazes legt voorlopig al zijn werk neer. De zanger kampt met een burn-out. Verslaggever Jordi Versteegden sprak met zijn manager en weet hoe het zover heeft kunnen komen.
17/09 13u15  Hoofdverdachte liquidatieproces Caloh Wagoh weigert ’moordchats’ te duidenDe hoofdverdachte in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh, Delano ’Keylow’ R., heeft vrijdag volhard in zijn ontkenning dat hij heeft deelgenomen aan tal van chatgesprekken waarin onomwonden over huurmoorden wordt gesproken. Tijdens een zitting in het proces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp beriep R. zich veelvuldig op „bronbescherming”, waartoe hij als documentairemaker - volgens R. zijn beroep - verplicht zou zijn.
17/09 12u15  Wil jij weten of je collega’s zijn gevaccineerd?Op dit moment is het op het werk niet verplicht om te laten weten of je gevaccineerd bent. Maar: zou jij dit wel van je collega’s willen weten als je weer naar kantoor gaat? Dinsdag werd tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat iedereen vanaf 25 september weer op kantoor mag werken als het nodig is.
17/09 12u15  88 bezoekers Grand Prix positief getest, geen grote uitbrakenZeker 88 mensen die twee weken geleden de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort hebben bezocht, zijn positief getest op het coronavirus. Het evenement heeft „niet tot grote uitbraken geleid”, concludeert de GGD Kennemerland.
17/09 12u15  Bridget Maasland: André loog dat hij vrijgezel wasAnderhalf jaar na de breuk met André Hazes doet Bridget Maasland nu een boekje open over hun roemruchte affaire. De presentatrice verwijt de volkszanger onder meer dat hij nooit voor haar is opgekomen en dat hij loog over zijn relatiestatus. „Ik was echt teleurgesteld dat iemand je zo op een voetstuk kan zetten en daarna zo over je heen kan lopen.”
17/09 12u15  Bouwers: woningmarkt lijkt steeds meer op piramidespelDoor de almaar stijgende huizenprijzen begint de woningmarkt steeds meer op een piramidespel te lijken. Daar waarschuwt de branchevereniging van woningbouwers voor. Ook zijn koophuizen nu voorbehouden aan rijken, terwijl lagere inkomens alleen nog kunnen huren. „Het eigen huis is nu een vliegwiel voor ongelijkheid”, meent voorzitter Piet Adema van WoningbouwersNL.13 
17/09 12u15  GGD: meer jongvolwassenen halen toch maar een coronaprikVooral mensen van 18 tot en met 35 jaar oud hebben zich in de afgelopen dagen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit geldt ook voor de gemaakte afspraken voor een eerste prik.16 
17/09 12u15  Kristel (35): ’Politici zijn alleen met zichzelf bezig’Het is bijna Prinsjesdag. Waar zou de Troonrede over moeten gaan? „Ondernemers zijn uit het oog verloren. Den Haag is alleen met zichzelf bezig.”
17/09 11u15  Wrijving tussen Pep Guardiola en City-fans: ’Hou je maar bij het coachen’Een waar spektakelstuk kregen de fans van Manchester City woensdagavond voorgeschoteld. Met 6-3 werd RB Leipzig aan de kant geschoven, maar volgens trainer Pep Guardiola waren er te weinig supporters die van de enerverende Champions League-wedstrijd hadden genoten.
17/09 11u15  De Jonge na vertrek Kaag: ’We zitten in een moeilijke fase’De gang van zaken rond het aftreden van D66-leider Sigrid Kaag als minister van Buitenlandse Zaken en de stroeve formatie zijn „niet per se bevorderlijk” voor de sfeer in het kabinet. Dat zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge vrijdag voorafgaand aan de ministerraad.
17/09 11u15  ’Ik begrijp het niet, ik kan toch niet ineens biseksueel zijn?’In de rubriek Opgebiecht kunnen lezeressen anoniem hun geheimen delen. Deze lezeres biecht op dat zij tijdens haar vakantie verliefd is geworden op iemand anders. ’Ik bleef maar naar haar kijken.’
17/09 11u15  Gedetineerde bajes Zaanstad door het lint: medegevangenen met kokendhete olie overgotenDe man die is veroordeeld voor het doodschieten van Gondilio Lowland (19) alias rapper ’Bolle’ uit Amsterdam, is volledig door het lint gegaan in het Justitieel Complex Zaanstad. Ogilvan J. (22) overgoot drie medegevangenen met hete olie. Een van hen raakte daardoor in coma.
17/09 11u15  André Hazes neemt rust vanwege burn-outAndré Hazes heeft een burn-out en neemt daarom de komende tijd rust. De zanger heeft tijd nodig „om weer op krachten te komen”, zo laat zijn management vrijdag weten.
17/09 10u15  Beelden: Noord-Korea toont unieke raketlanceringDe Noord-Koreaanse autoriteiten hebben beelden van een raketlancering gedeeld. Te zien is hoe vanaf een trein een ballistische raket wordt afgevuurd.
17/09 10u15  Politie gebruikt vuurwapen bij steekincident AlmeloDe politie in Almelo heeft vrijdagochtend schoten afgevuurd bij een steekincident.
17/09 10u15  Onderzoek: Nederlander die geen nieuw huis vindt, gaat oude verbouwenHet zijn gouden tijden voor aannemers. Bijna de helft van de woningbezitters heeft plannen voor een verbouwing. Bij velen is dat alleen omdat verhuizen bij de huidige prijzen geen optie is. Dat blijkt uit onderzoek van geldverstrekker Munt Hypotheken.15 
17/09 10u15  Lekker weer op komst: tot 22 graden in het weekendWie komend weekend een buitenactiviteit heeft gepland, heeft geluk. Op veruit de meeste plaatsen in Nederland blijft het komend weekend droog en de middagtemperatuur zal waarschijnlijk oplopen tot zo’n 22 graden, dat meldt Weeronline.
17/09 10u15  Liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh kent lange ademHet omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh wordt vrijdag hervat. In totaal staan 21 verdachten terecht voor onder meer vijf liquidaties en een serie pogingen daartoe.
17/09 10u15  Verdachte Amsterdammer (24) weer vrij na ’vergisontvoering’Een 24-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van geweldsincidenten in Alblasserdam, komt weer op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft besloten dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten. Een 43-jarige vrouw uit Rotterdam blijft negentig dagen in voorarrest.
17/09 10u15  Berget Lewis wil met Ladies of Soul naar SongfestivalZangeres Berget Lewis wil met gelegenheidsformatie Ladies of Soul meedoen aan het Eurovisie Songfestival. „Met ons als groep zouden we daar echt wat goeds neer kunnen zetten.”
17/09 09u15  Opgelicht via WhatsApp: ’haarscherp’ beeld vrijgegeven van pinnende verdachteEen echtpaar uit het Limburgse Vaals is recent slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Vervolgens werd veel geld gepind in Nieuwegein. De politie heeft een foto vrijgegeven van de verdachte.
17/09 09u15  Dode gevonden in brandgang Vlissingen, politie vermoedt misdrijfIn een brandgang tussen een aantal woningen in Vlissingen is vrijdagochtend een dode man gevonden. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie.
17/09 09u15  Initiatiefnemer ziet Holocaust Namenmonument eindelijk onthuld: ’Achter elke naam zit een mens’Jacques Grishaver (79) is niet meer de man van vijftien jaar geleden. De voorzitter van het Auschwitz Comité kreeg suikerziekte en merkt dat namen onthouden lastiger wordt. Berustend: „Krijg je als je bijna tachtig bent.” Met corona leefde hij als kluizenaar, bang dat hij het Holocaust Namenmonument in Amsterdam niet zou meemaken. Maar de imposante plek om 102.185 vermoorde Joden, Roma en Sinti te herdenken is er. Zondag zal Jacques spreken. Met de koning als toeschouwer.15 
17/09 09u15  Vlaams koppel ontdekt na vakantie dat het EuroMillions wonDe Belg die op 31 augustus ruim 21 miljoen euro won met EuroMillions, is opgedoken. Twee weken lang liet die niets van zich horen, maar volgens de loterij heeft het Vlaamse koppel zich gemeld nadat ze een oproep hadden gelezen in de Belgische krant Nieuwsblad. „Het gaat om een sympathiek koppel dat in alle discretie wil genieten van de mooie winst”, aldus Jeremie Demeyer, woordvoerder van de Nationale Loterij bij de zuiderburen.
17/09 09u15  Column Valentijn Driessen: ’Ontslag Ronald Koeman onvermijdelijk’Een risicopremie van twaalf miljoen euro houdt Ronald Koeman voorlopig in het zadel bij FC Barcelona. Zoveel zou de Spaanse topclub contractueel moeten betalen, wil voorzitter Juan Laporta de Nederlander voortijdig lozen. Een erfenis van Laporta’s voorganger Josep Bartomeu naast een megaschuld van meer dan een miljard euro en een elftal in verval.
17/09 09u15  Rapper Patrick Tilon ziet toenemende segregatie: ’Woke kijkt nooit in de spiegel’Als furieuze rapper in crossoverband Urban Dance Squad werd Patrick ’Rudeboy’ Tilon een muzikaal icoon voor zwarte én blanke fans. Met gemengde gevoelens kijkt hij naar de toenemende segregatie. „Iemand afrekenen op huidskleur is een idiote vorm van fascisme.”
17/09 08u15  Dode man gevonden in woning Vlissingen, politie vermoedt misdrijfIn een woning in Vlissingen is vrijdagochtend een dode man gevonden. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie.
17/09 08u15  Roger Schmidt kijkt met dubbel gevoel terug op ouvertureRoger Schmidt, de trainer van PSV, keek met een dubbel gevoel terug op de ouverture in de Europa League tegen Real Sociedad. Het 2-2 gelijke spel tegen de Spanjaarden stemde hem niet tevreden. Maar met het spel van de Eindhovense club wel, in een wedstrijd die hij als er een van ’Champions League-niveau’ kwalificeerde.
17/09 08u15  Japanse flessenpost na 37 jaar door kind gevonden op Hawaï: ’Dit hadden we nooit verwacht’Een 9-jarig meisje heeft in juni op het strand in Hawaï een fles met een briefje gevonden dat 37 jaar eerder vanuit Japan was verstuurd door een middelbare school om onderzoek te doen naar zeestromingen. De afstand tussen Hawaï en de Japanse kust is zo’n 6000 kilometer.
17/09 08u15  ’Verbied pubers te lezen, ze zullen het gaan doen’Dat tieners over het algemeen moeilijk tot lezen van literatuur te bewegen zijn, los je niet op door boeken toe te juichen, landelijke campagnes te organiseren en subsidies in te zetten. Integendeel, de aversie tegen lezen neemt zo alleen maar toe, beschouwt docent Mart Eekels.
17/09 08u15  Wereldleiders hoeven bij VN-top toch geen vaccinatiebewijs te tonenPresidenten, premiers en diplomaten die volgende week aanwezig willen zijn bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York hoeven toch geen vaccinatiebewijs te tonen. Eerder zei voorzitter Abdulla Shahid nog dat hij de strenge coronaregels van de lokale autoriteiten opvolgt en een vaccinatiebewijs eist, maar daar is hij na kritiek van onder meer Rusland op teruggekomen.
17/09 08u15  Anne-Claire (26) was jaren ziek door haar borstimplantaten: ’Ik doe dit nooit meer’Na haar borstvergroting kreeg Anne-Claire Koek (26) jarenlang last van vage klachten. Extreme vermoeidheid, hartoverslagen, een angststoornis en constante rugpijn domineerden haar leven, totdat ze twee weken geleden haar borstimplantaten liet verwijderen: „Mijn klachten zijn bijna allemaal direct verdwenen.”
17/09 08u15  Stelling: Vraag werkgever naar vaccinatie terechtHet kabinet wil dat werkgevers aan hun personeelsleden kunnen vragen of ze zijn gevaccineerd tegen corona. Dit was tot voor kort niet de bedoeling. Vindt u dit een terechte vraag of niet?
17/09 08u15  Wéér dikke jas in de klas: ’Ventilatiesysteem op meeste scholen deugt nog steeds niet’Nu het demissionaire kabinet heeft besloten dat er verder kan worden versoepeld in het onderwijs, doemt de vraag op hoe een veilige schoolgang dit najaar gegarandeerd kan worden. Slechts één op de drie tieners is volledig gevaccineerd, en de ventilatiesystemen deugen op het gros van de scholen niet. CNV Onderwijs pleit daarom voor een snelle verbetering van de luchtkwaliteit in de klassen.
17/09 07u15  ’Elektriciteitsnetwerk kan groeiende vraag naar stroom niet bijbenen’Maanden of zelfs jaren wachten voordat er stroom is in je nieuwe bedrijfspand, supermarkt, verzorgingstehuis of school. Steeds vaker wordt dit realiteit, nu de vraag naar elektriciteit voor laadpalen, inductiekookplaten en warmtepompen rap toeneemt, maar het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk het tempo niet kan bijbenen.
17/09 02u15  Twee arrestaties na schietpartij tijdens achtervolging MaastrichtDe politie heeft donderdagavond in Maastricht twee mannen aangehouden na een achtervolging waarbij ook geschoten zou zijn. De politie reed twee auto’s klem die met hoge snelheid achter elkaar reden. Volgens de politie is er tijdens deze achtervolging vermoedelijk geschoten. De achterste auto heeft de voorste meermaals geramd. Niemand raakte gewond.
17/09 01u15  PSV nog niet helemaal verlost van Spaanse benauwdheidPSV wil graag uit de schaduw van Ajax treden. De Eindhovense club besefte dat er een passend antwoord moest komen op de show die de Amsterdammers deze week in Lissabon opvoerden. De reactie was een meeslepend gevecht bij het eerste optreden in de Europa League. Tegen Real Sociedad met zijn peperdure voorhoede staakten de stemmen bij 2-2.
17/09 01u15  CBS: Nederlanders worden kleinerDe Nederlandse bevolking wordt kleiner. Vrouwen geboren in 2001 zijn gemiddeld 1,4 centimeter korter dan de generatie uit 1980, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers uit eigen gezondheidsenquêtes en die van de GGD’en en het RIVM. Voor mannen is dat verschil 1 centimeter.
17/09 01u15  ’Stunttickets zijn prijsbederf’Directeur Harm Kreulen van KLM Nederland is vanaf vrijdag voor de laatste keer gastheer bij het golftoernooi Dutch Open, voorheen de KLM Open. De naam van het toernooi werd gewijzigd omdat de coronacrisis de luchtvaartmaatschappij in de grootste crisis in haar honderdjarig bestaan heeft gestort. Hierdoor vertrekt ook Kreulen eerder dan verwacht, na 36 jaar bij zijn eerste werkgever.
17/09 01u15  Blauw oog voor franchisenemers Eye WishEen flinke domper voor de franchisers van optiekketen Eye Wish. Zij moeten hun verzet tegen Brilmij Groep, onderdeel van moederbedrijf GrandVision, over de afsplitsing van winkels onmiddellijk stopzetten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald.
17/09 00u15  Aftreden Kaag voor velen donderslag bij heldere hemel: hoe nu verder met formatie?Politiek Den Haag trilt na van het aftreden van Sigrid Kaag als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Het vertrek van Kaag kwam voor velen, ook D66’ers, als donderslag bij heldere hemel. Ze blijft wel gewoon aan het hoofd staan van haar partij, en moet dit weekend alweer aan de slag met formatiegesprekken. Hoe ze die ingaat na haar vertrek als minister, moet gaan blijken.18 
17/09 00u15  ’Nederlandse skimmer maakt één miljoen euro buit in Indonesië’Een Nederlander is in Indonesië gearresteerd in een grote skimmingzaak. Bij het delict, waarbij geavanceerde apparatuur in een pinautomaat werd geplaatst, werd 17 miljard roepia buitgemaakt, omgerekend ruim een miljoen euro.
17/09 00u15  Temptation island: deze vriendin wil geen enkele manHuilende mannen op televisie, het is niet nieuw. Maar het lijkt wel steeds normaler te worden dat ook mannen traantjes plengen. Nu zelfs Matthijs van Nieuwkerk in snikken uitbarst bij het graf van Charles Aznavour in Parijs in het programma Chansons! hoeft ook Bert van Temptation island: love or leave zich niet meer te schamen. Al is dit wel de overtreffende trap!
17/09 00u15  Gemeente legt theater Haarlem dwangsom van 2500 euro opDe gemeente Haarlem heeft theater De Liefde in die stad een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Dat gebeurde nadat het theater een voorstelling van Theo Maassen organiseerde voor een volle zaal. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers.
17/09 00u15  Thomas van der Vlugt is de nieuwe BachelorThomas van der Vlugt is binnenkort te zien als de Bachelor in de gelijknamige reeks op Videoland. In het realityprogramma gaat de vrijgezelle presentator, bekend van StukTV, op zoek naar de vrouw van zijn dromen.
17/09 00u15  Sterker AZ weet niet te winnen van Randers FCAZ is teleurstellend begonnen aan de Conference League. Ondanks dat de Alkmaarders de hele wedstrijd tegen Randers FC de bovenliggende partij waren, neemt de ploeg van Pascal Jansen slechts één punt mee uit Denemarken: 2-2.
17/09 00u15  FC Barcelona heeft voor dit seizoen budget van 765 miljoen euroHet bestuur van FC Barcelona heeft donderdag een akkoord bereikt over een budget van 765 miljoen euro voor het lopende seizoen 2021-2022. De Catalaanse club meldde in een verklaring na afloop van de bestuursvergadering dat het fiscale jaar voor het seizoen 2020-2021 is afgesloten met een verlies van 481 miljoen euro.
17/09 00u15  Testament prins Philip wordt de komende 90 jaar niet openbaar gemaaktHet testament van de in april overleden prins Philip blijft geheim, zo heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag besloten. Hiertoe is volgens Britse media besloten om de ’waardigheid’ van zijn echtgenote koningin Elizabeth te waarborgen.
16/09 23u15  Frank Masmeijer weer achter slot en grendel in Belgische gevangenisOud-presentator Frank Masmeijer zit sinds afgelopen maandag weer vast in de Belgische gevangenis. Een woordvoerder van het parket Oost-Vlaanderen heeft een bericht hierover van Shownieuws bevestigd.
16/09 23u15  Kamer: terras kan zonder coronapasTerrasgangers hoeven als het aan de Tweede Kamer ligt geen gebruik te maken van het coronatoegangsbewijs, ondanks waarschuwingen van demissionair premier Rutte dat de uitvoering lastig wordt. Een meerderheid wil desalniettemin een uitzondering op dit gebied.
16/09 23u15  PSV kan Real Sociedad niet van zich af schuddenPSV heeft een punt overgehouden aan het eerste Europa League-duel met Real Sociedad. In Eindhoven eindigde het enerverende treffen in 2-2.12 
16/09 23u15  Bezoekers Theo Maassen laten zich niet afschrikken: ’Als Bernhard een feestje mag hebben, waarom wij dan niet?’Al ruim voor de deuren van Theater De Liefde in Haarlem open gaan, staat een indrukwekkend aantal journalisten paraat om de gang van zaken nauwgezet te volgen. Straks speelt Theo Maassen voor een uitverkochte zaal. Dat mag officieel niet, maar het gebeurt toch.13 
16/09 23u15  Feestjes Modi in verkeerde keelgatDe Indiase premier Narendra Modi viert vandaag zijn 71e verjaardag. Zijn Bharatiya Janata Partij (BJP) organiseert van alles om dat te vieren en daar zijn veel Indiërs boos over.
16/09 22u15  Bijleveld: ik maak een andere persoonlijke afweging dan KaagDemissionair defensieminister Ank Bijleveld respecteert het besluit van haar collega Sigrid Kaag om te stoppen als minister van Buitenlandse Zaken. Maar zelf heeft ze „een andere persoonlijke afweging gemaakt”, zei de CDA-minister nadat de Tweede Kamer ook een motie van afkeuring tegen haar had aangenomen. Ze vindt het „heel jammer” dat Kaag vertrekt.
16/09 22u15  Nederlandse skimmer maakt één miljoen euro buit in IndonesiëEen Nederlander is in Indonesië gearresteerd in een grote skimmingzaak. Bij het delict, waarbij geavanceerde apparatuur in een pinautomaat werd geplaatst, werd 17 miljard roepia buitgemaakt, omgerekend ruim een miljoen euro.
16/09 22u15  Live: PSV na prachtgoal weer op gelijke hoogteDe Europa League barst voor PSV donderdagavond los met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Het duel in het Philips Stadion is om 21.00 uur begonnen.
16/09 22u15  ’Feestende snelheidsduivel’ Boet van Dulmen was bij iedereen populairDe motorsportwereld in zowel binnen- als buitenland heeft geschokt gereageerd op de plotselinge dood van Boet van Dulmen (73). De oud-coureur kwam donderdagochtend op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval in zijn woonplaats Ammerzoden. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg behoorde Van Dulmen tot de Grote Drie, die de Nederlandse wegracerij in de jaren zeventig op de kaart zette door Grand Prixs in de koningsklasse (500cc) te winnen.
16/09 22u15  YouTube-kanaal Wibi Soerjadi gelinkt aan de TalibanEen onaangename verrassing voor Wibi Soerjadi. Het YouTube-kanaal van de pianist, waarop hij filmpjes deelt van pianospel, wordt gelinkt aan de Taliban.
16/09 22u15  Spreekuur: is de deltavariant extra gevaarlijk voor hartpatiënten?In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een tandarts, oncoloog, dermatoloog, seksuoloog/uroloog elke week een medische vraag van een lezer. Vandaag: Tien jaar geleden heb ik twee stents in mijn hart gekregen. Door alle nieuws op internet heb ik me nog niet willen laten vaccineren. Is de deltavariant net zo gevaarlijk voor hartpatiënten als de oorspronkelijke corona?
16/09 22u15  Wildlands verbijsterd over fatale afloop eerste kennismaking neushoorns: ’We zijn allemaal in shock’De verslagenheid in dierenpark Wildlands Emmen is groot nadat neushoornvrouw Elena de kennismaking met haar beoogde liefdespartner met de dood heeft moeten bekopen. Ze belandde in een poel en verdronk.
16/09 22u15  Vitesse start Conference League goed met uitzege bij NS MuraVitesse is goed begonnen aan de groepsfase van de Conference League. Op bezoek bij het Sloveense NS Mura boekte de Arnhemse ploeg een degelijke 0-2 zege. Daarmee verdiende Vitesse een half miljoen euro aan prijzengeld en de nodige punten voor Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranking. Doordat Tottenham Hotspur gelijkspeelde tegen Stade Rennes gaan de Arnhemmers meteen aan kop in de poule.
16/09 22u15  Voor millennials en hoogopgeleide vrouwen is het moeilijk op datingmarktNiks zo onzeker als de liefde. De ware vinden is een kans van puur geluk of pech en kan je overkomen op de gekste plekken. Niks van dat alles, zegt hoogleraar sociale demografie Jan Latten. Liefdesgeluk is veel meer een kwestie van kille getallen dan we denken.
16/09 21u15  Sigrid Kaag organiseerde eigen val’Wie zaait, zal oogsten’. Een bewindspersoon trok donderdag een heldere conclusie over het ontstaan van een meerderheid voor een motie van afkeuring tegen minister en D66-leider Sigrid Kaag.
16/09 21u15  Rutte over vertrek Kaag: ’Een groot verlies voor Nederland’Demissionair premier Rutte laat in een eerste reactie weten het ’verschrikkelijk’ te vinden dat minister Kaag (Buitenlandse Zaken) opstapt. Hij zegt nog niet te weten wat het vertrek van Kaag, die wel partijleider blijft, voor de formatie betekent.
16/09 21u15  Kaag: 'Ik ga leuk door als fractievoorzitter'Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag treedt af nadat een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar steunde. De motie werd ingediend vanwege de chaotische evacuatie in Afghanistan.
16/09 21u15  Grote steden gaan niet actief handhaven op coronapasNiet alleen in Amsterdam, maar ook in andere grote steden, zoals Rotterdam en Utrecht, zal er niet actief worden gehandhaafd op de naleving van de coronaregels en de coronapas. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De steden geven aan dat ze niet de capaciteit hebben om op iedere hoek van de straat een handhaver te zetten die gaat checken of uitbaters controleren op het toegangsbewijs.
16/09 20u15  Demissionair minister Kaag treedt af na motie van afkeuringDemissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is opgestapt. De D66-leider treedt af als minister omdat een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar steunt. Ze blijft wel aan als partijleider en fractievoorzitter.
16/09 20u15  Kaag: 'Minister moet gaan als beleid wordt afgekeurd'Demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is opgestapt.
16/09 20u15  Met korzelige botsingen brandde Kaag haar gun-krediet opToen Sigrid Kaag lijsttrekker werd van D66 was de vraag of het haar zou liggen, het politieke handwerk in het land waar ze al 23 jaar weg was. Kon deze kei van een diplomaat ook politieke verschillen uitvechten, compromissen sluiten en kiezers plezieren? Ja, dat kon ze. Dat het uitgerekend falen op haar eigen vakgebied haar nu fataal wordt, hadden weinigen voorzien.
16/09 20u15  Tweevoudig winnaar Joost Luiten begint ’niet goed en niet slecht’ aan Dutch Open, Wil Besseling kent moeizame startJoost Luiten is het Dutch Open golf begonnen met een ronde par, oftewel het baangemiddelde. De tweevoudig winnaar van het Dutch Open kwam op golfbaan Bernardus tot een omloop van 72 slagen.
16/09 20u15  Analyse: Schiphol heeft niets geleerd van drama haventarievenDe geschiedenis herhaalt zich op tragische wijze bij Schiphol. Na een aantal jaren van relatieve rust rondom de haventarieven, heeft de nationale luchthaven zich de woede van de luchtvaartmaatschappijen op de hals gehaald door de komende jaren fors omhoog te gaan. Nu is corona de spelbreker.
16/09 20u15  Treinverkeer rest van de donderdagavond ontregeld na storingHet treinverkeer zal de rest van de donderdagavond ontregeld zijn nadat er eerder op de dag een storing was geweest, meldt de NS. De telefoonstoring op de verkeersleidingsposten van de spoorwegen is verholpen, maar het treinverkeer in Nederland werd door de storing bijna volledig stilgelegd en is sinds 19.00 uur weer beperkt opgestart.
16/09 20u15  Nederlandse festivalreus ID&T in Britse handenFestivalorganisator ID&T is verkocht aan de Britse branchegenoot Superstruct Entertainment. ID&T is bekend van festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air. Superstruct organiseert onder meer grote festivals zoals de Zwarte Cross en Sziget in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.
16/09 19u15  Zo gaan dieven tekeer bij inbraak Chelsea-spelerChelsea-speler Reece James speelde dinsdagavond de Champions League wedstrijd tegen Zenit, toen dieven zijn huis wisten binnen te dringen. De rechtsback deelt nu de beelden.
16/09 19u15  Ernstige uitholling van de democratieEr zijn recent veel geleerde boeken geschreven over de uitholling van de democratie door twee tendensen: internationale verdragen, en het verplaatsen van politieke besluiten naar rechtbanken. Vooral de combinatie van die twee leidt tot minder democratie: rechtbanken besluiten op grond van internationale verdragen.
16/09 19u15  Telefoniestoring NS verholpen, treinverkeer snel weer opgestartDe telefoonstoring op de verkeersleidingsposten van de spoorwegen is verholpen. De NS verwacht rond 19.00 uur het treinverkeer weer op te starten.
16/09 19u15  Verlamde clown Bassie wil nog één keer genieten!Vreugde en verdriet liggen bij Bas van Toor – die vrijdag zijn 86e verjaardag viert – dicht bij elkaar. De ernstig verzwakte én verlamde clown Bassie krijgt in zijn ’eigen’ Vlaardingen een heus defilé als cadeau aangeboden van nog rijdende Bassie & Adriaan-auto’s en caravans. Het droevige nieuws is dat, uitgerekend op deze feestdag, zijn broer Aad er niet bij kan zijn... ook al vanwege gezondheidsproblemen.
16/09 19u15  Voorarrest drie Mallorca-verdachten niet verlengdHet voorarrest van drie verdachten in de Mallorca-zaak is niet verlengd. De 18-jarige Hilversummer L.O. die op 31 augustus als zesde verdachte is opgepakt, en de 18 en 19-jarige verdachten van openlijk geweld die woensdagochtend werden opgepakt, zijn donderdag vrijgelaten.
16/09 19u15  Steven Berghuis: ’Domineren Ajax nu ook zelf mogen ervaren’De galavoorstelling bij Sporting Portugal (1-5) was voor Steven Berghuis de bevestiging dat hij met zijn beladen overstap van Feyenoord naar Ajax de juiste keuze heeft gemaakt. „Uiteindelijk zijn dit de wedstrijden waarom ik voor deze transfer heb gekozen, want je wilt als voetballer op dit podium spelen”, zei de sterke vervanger van Davy Klaassen die verantwoordelijk was voor de 1-3.
16/09 19u15  ’Mijn gierige schoonzoon verwacht dat ik alles betaal’In de rubriek Opgebiecht kunnen lezeressen anoniem hun geheimen delen. Deze lezeres biecht op dat zij stiekem een hekel heeft aan haar – volgens haar – veel te gierige schoonzoon…
16/09 18u15  ‘Dit is de grootste aso-buurt van Nederland!’De Vrije Universiteit en platform Nextdoor hebben onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in verschillende buurten. Uit het onderzoek blijkt dat mensen uit het Haagse Laakkwartier en Spoorwijk hun wijk als laagste waarderen met een rapportcijfer van 5,1. Verslaggever Jeroen Holtrop nam een kijkje.
16/09 18u15  Rusland gaat stemmen, maar het Kremlin verdeelt de taartVan onze redactie buitenland
16/09 18u15  Treinverkeer door het hele land grotendeels plat door telefoonstoring verkeersleidingDoor een telefoonstoring op de verkeersleidingsposten is er op dit moment zeer beperkt treinverkeer mogelijk in Nederland, dat melden NS en ProRail.
16/09 18u15  Man (73) uit Nes wilde met zelfgebouwd vlot de Waddenzee over: ’Ik ben een beetje gek’Een 73-jarige man die alleen met een vlot de Waddenzee wil bevaren. Het klinkt volkomen geschift, maar de man uit het Friese Nes ziet het anders. Hij ging afgelopen weekend het avontuur aan en blikt terug.
16/09 18u15  Zesde Mallorca-verdachte (18) naar huis, voorarrest niet verlengdHet voorarrest van de 18-jarige Hilversummer L.O. die op 31 augustus als zesde verdachte is opgepakt in de Mallorca-zaak is niet verlengd. Hij mag naar huis.
16/09 18u15  Olcay trots op Ruud: ’Wat heb je gestreden’Olcay Gulsen is trots op haar partner Ruud de Wild, laat ze weten op Instagram. In een bericht blikt ze terug op de afgelopen periode waarin Ruud behandeld werd tegen darmkanker. Inmiddels is bekend dat de dj schoon is verklaard en binnenkort weer aan het werk gaat bij NPO Radio 2.
16/09 18u15  Uber-chauffeurs in wachtkamer ondanks vonnisHet is nog onzeker of de vierduizend chauffeurs van Uber snel kunnen rekenen op een vast contract. De rechter bepaalde deze week dat zij daar per direct recht op hebben, maar volgens Uber-directeur Maurits Schönfeld is er nog veel onduidelijkheid over de uitvoerbaarheid van het vonnis. FNV beschuldigt het platformbedrijf van tijdrekken en zegt Uber aan de uitspraak te zullen houden.
16/09 17u15  Horecazaken verspreid over het land weigeren controle op coronapas: ’Stap te ver’Vanuit het hele land komen boodschappen van horecaondernemers die er niet over piekeren aan de deur QR-codes van klanten te scannen voor ze naar binnen mogen voor een kop koffie, een biertje of een hapje.
16/09 17u15  Chelsea-speler Reece James plaatst video van inbrekers die slag slaan tijdens Champions League-duelDe Engelse international Reece James heeft donderdag op Instagram een video geplaatst waarop te zien is hoe vier mannen dinsdagavond bij hem inbraken. De 21-jarige rechtsback van Chelsea was op dat moment aan het spelen in de Champions League tegen Zenit.
16/09 17u15  CU steunt moties van afkeuring tegen Kaag en Bijleveld: wat nu?Nu CU de motie van afkeuring tegen demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) steunt, komt haar positie in het gedrang. Maar wat betekent dat voor de positie van de D66-leider en die van haar collega-minister Ank Bijleveld (Defensie)?
16/09 17u15  Emotionele Martien Meiland reageert op bevalling MaximeMaxime Meiland en haar grote liefde Leroy zijn de trotse ouders geworden van dochtertje Vivé. Ze is het kleine zusje van Claire. Martien en Erica zijn door het dolle heen, weet verslaggever Jordi Versteegden.
16/09 16u15  ‘Eisende vluchtelingen ondermijnen draagvlak’Vluchtelingen-families die grotere huizen eisen: dergelijke incidenten ondermijnen veel van het draagvlak voor de opnames van asielzoekers. Dat zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. „Ze worden hiertoe natuurlijk aangezet door derden, maar leg dit maar eens uit aan autochtone woningzoekenden, die soms jarenlang op huisvesting wachten. Dat is onrechtvaardig.”
16/09 16u15  Vulkaanuitbarsting dreigt op populair wandeleiland La PalmaBewoners en bezoekers van het onder Nederlandse wandelaars populaire Canarische eiland La Palma moeten zich opmaken voor een vulkanische uitbarsting de komende dagen of weken, zo waarschuwen de autoriteiten. De afgelopen zes dagen is de seismische activiteit onder de grond in het zuiden van het eiland sterk toegenomen.
16/09 16u15  CU steunt motie van afkeuring tegen Kaag en BijleveldEen meerderheid van de Tweede Kamer keurt de handelswijze van de demissionaire ministers Kaag (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) bij de Nederlandse evacuatie uit Afghanistan af. De vraag is nu welke consequenties daaraan worden gegeven. Dat geldt vooral voor D66-leider Kaag.
16/09 16u15  Volledig bestuur zangkoor Venlo stapt op na uit de hand gelopen vaccinatiediscussieHet voltallige bestuur van Koninklijke Zangvereniging Venlona in Venlo is deze week opgestapt. De bestuursleden konden het niet eens worden over of de leden verplicht gevaccineerd moeten worden.
16/09 16u15  Familie: Haagse evangelist onder verdachte omstandigheden overleden in AngolaEen Nederlandse evangelist uit Den Haag is volgens zijn familie onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in Angola. De vrouw en kinderen van Antonio Castelo proberen wanhopig het lichaam van hun geliefde echtgenoot en vader naar Nederland te krijgen, maar de overheid van het Afrikaanse land zou hem, vanwege een vermeende coronabesmetting, heel snel willen begraven.
16/09 16u15  Onbekende tekening van Vincent van Gogh ontdektHet Van Gogh Museum in Amsterdam toont met grote trots een tot nog toe onbekende tekening van Vincent van Gogh. Het gaat om een studie uit zijn Haagse periode voor de beroemde tekening Worn out, waarvan de kunstenaar in 1882 ook een lithografie maakte. Kort voor het zelfgekozen einde van zijn leven vervaardigde hij naar deze prent van een treurende oude man nog een schilderij, dat zich in de collectie van het Museum Kröller-Müller in Otterlo bevindt. De nu ontdekte tekening is afkomstig uit Nederlands particulier bezit.
16/09 16u15  Frank: ’Hopelijk maakt Rogier met zijn nieuwe liefde iets van zijn leven!’Frank Jansen (75) gunt zijn ex-partner Rogier Smit, met wie hij sinds oktober vorig jaar in een vechtscheiding ligt, een nieuwe liefde. Albert Verlinde onthulde woensdagavond in Shownieuws dat de interieurspecialist al een halfjaar lief en leed deelt met de 28-jarige ’Marco’, met wie hij in Saint-Tropez zijn 47e verjaardag vierde.
16/09 16u15  Dit zijn de gevaren als we niet méér investeren in DefensieVrijheid is niet gratis. Het is een leus die militairen van hoog tot laag graag aanhalen. Maar komt het defensiebudget ter sprake bij de NAVO in Brussel, dan staren alle Nederlandse militairen beschaamd naar de schoenen. Wat is er met Prinsjesdag nodig om de krijgsmacht weer op orde te brengen? Dat bespreekt verslaggever Olof van Joolen met Ton van den Berg van de militaire vakbond AFMP in een nieuwe aflevering van de podcast Delta Tango. „Alle kennis en ervaring die nu wordt weggesneden, komt nooit meer terug.”
16/09 16u15  Minder dan 600 coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook daling aantal positieve testsIn de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 580 coronapatiënten, volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds 26 juli dat er minder dan 600 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet houden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2130 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat is minder dan vorige week donderdag, en daardoor daalt het gemiddelde naar het laagste niveau sinds 7 juli.
16/09 16u15  Nathan Aké draagt treffer op aan overleden vaderNathan Aké heeft het doelpunt dat hij woensdagavond scoorde voor Manchester City in het gewonnen Champions League-duel met RB Leipzig (6-3) opgedragen aan zijn vader die even daarvoor was overleden.
16/09 15u15  Vier verdachten vast voor aanslagplannen op Duitse synagogeDe Duitse politie heeft waarschijnlijk een aanval op een synagoge in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen voorkomen, meldt een regionale minister. De autoriteiten hebben vier verdachten aangehouden, onder wie een jongen van zestien jaar.
16/09 15u15  Tweevoudig winnaar Joost Luiten begint ’niet goed en niet slecht’ aan Dutch OpenJoost Luiten is het Dutch Open golf begonnen met een ronde par, oftewel het baangemiddelde. De tweevoudig winnaar van het Dutch Open kwam op golfbaan Bernardus tot een omloop van 72 slagen.
16/09 15u15  Radiozender wil eventuele dwangsom voor show Theo Maassen betalenRadiozender 100% NL zegt dat theater De Liefde in Haarlem zich „geen zorgen” hoeft te maken over het betalen van de dwangsom die donderdagavond eventueel wordt opgelegd. Er is volgens de zender genoeg animo voor het inzamelen van geld onder de luisteraars.
16/09 15u15  Voormalig F1-kampioen: ’Lewis Hamilton maakt normaal deze fouten niet, alleen bij Max Verstappen’Jacques Villeneuve, wereldkampioen Formule 1 in 1997, kiest duidelijk voor ’het kamp-Verstappen’. Hij vindt dat de coureur van Red Bull na de GP van Italië alleen gestraft wordt, omdat hij bij zijn actie bovenop de Mercedes van Lewis Hamilton geëindigd is.14 
16/09 15u15  Minder dan 600 coronapatiënten in de ziekenhuizenIn de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 580 coronapatiënten, zo staat in de meeste recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds 26 juli dat er minder dan 600 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet houden.
16/09 15u15  Nederland nog een week rood op coronakaart van Europa, verbetering Zuid-EuropaHet aantal coronagevallen daalt momenteel vrijwel overal in Nederland, maar het is nog niet genoeg voor een andere kleur op de coronakaart van Europa. Het hele land is ook de komende week rood. Dat komt doordat zo’n 5 procent van alle uitgevoerde tests positief is. Als de daling doorzet, zou een verlaging van de waarschuwingskleur binnenkort in beeld kunnen komen.
16/09 14u15  Sport Kort: marathon Rotterdam gaat zo goed als zeker doorIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.
16/09 14u15  Invoeren coronapas riskant nu vertrouwen in overheid afbrokkeltToch maar weer even over de vertrouwenscrisis tussen de burger en de politiek. De wederzijdse vertrouwenscrisis, waarover ik regelmatig in dit clubblad schrijf. Nu vooral weer over het vertrouwen dat de burger in de overheid heeft. Vertrouwen dat tegenwoordig veel minder vanzelfsprekend is.
16/09 14u15  Harde kritiek voor ’wandelaar’ Lionel Messi: ’PSG beter zonder hem’Club Brugge wist woensdagavond in groep A van de Champions League verrassend goed stand te houden tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Het duel in België eindigde in 1-1. De Franse droomvoorhoede, met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé, stelde danig teleur.
16/09 14u15  Lot Kaag onzeker, CU heeft sleutelpositieNa het verhitte Afghanistandebat van woensdagavond is het lot van demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) allerminst zeker. PvdA diende een motie van afkeuring tegen de bewindsvrouw in, die door de oppositie breed wordt gedragen. Aangezien er vanuit de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 geen steun voor wordt verwacht, speelt CU een sleutelrol.
16/09 14u15  Valentijn Driessen reageert: ‘Dat heb je vaker met spitsen...’Sébastien Haller was woensdag de grote man aan de kant van Ajax. De spits scoorde vier keer in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal. Na afloop van de wedstrijd ging het veel over een uitspraak van Valentijn Driessen, chef voetbal van Telesport.
16/09 13u15  Sport Kort: judoka Noël van ’t End geopereerd aan elleboogIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.
16/09 13u15  Rosanne (38): ’Ik geloof in een eerlijke verdeling van het huishouden’In de rubriek ’Wie Doet Wat’ spreken we iedere week een vrouw over de rolverdeling tussen haar en haar partner. De vraag is: wie doet wat binnen de relatie? Vandaag spreken we Rosanne Gonçalves-Prins (38). Ze werkt als opruimcoach in haar eigen bedrijf ViaRosa en helpt vrouwen onder andere met de thuistaakverdeling en planning in hun gezin. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen (2 en 5).
16/09 13u15  Bankiers verdienen meer aan pensioenen: €83 extra bonus per deelnemerGepensioneerden zagen hun koopkracht vorig jaar weer dalen, maar de bankiers die hun pensioengeld beleggen hebben niets te klagen. De bonus voor beleggers van Nederlands pensioengeld steeg in het coronajaar met liefst 38%. Per pensioendeelnemer is dat €83 meer. In totaal betaalden fondsen €2,9 miljard aan bonussen.
16/09 13u15  Oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) overledenOud-motorcoureur Boet van Dulmen is overleden. De 73-jarige Nederlander kwam in zijn woonplaats Ammerzoden om het leven bij een verkeersongeval.
16/09 13u15  Politie Friesland schiet automobilist (28) dood die op agenten inreed: ’Dit is wel heftig’Het dorp Boelenslaan (Achtkarspelen) is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een fataal schietincident. Omwonenden werden wakker van een serie knallen, zeggen ze donderdagmorgen. „Het leek wel vuurwerk.” De recherche is nog altijd op volle sterkte aanwezig, nadat de politie schoot op een bestuurder die op agenten zou hebben ingereden. De bestuurder, een 28-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen, overleed ter plaatse.
16/09 13u15  Medewerkers stappen op bij organisatie prins Charles: ’Boevenpraktijken’De liefdadigheidsinstelling van prins Charles is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt. De directieleden legden hun taken neer na aantijgingen dat de organisatie in ruil voor een ontmoeting met de prins geld aannam van rijke buitenlandse zakenmannen.
16/09 13u15  GGD: opnieuw bijna verdubbeling van aantal prikafsprakenHet aantal gemaakte vaccinatieafspraken is woensdag wederom nagenoeg verdubbeld ten opzichte van een week eerder. Dat meldt de GGD. De groeiende animo voor een vaccin, mede als gevolg van de aangekondigde invoering van de coronapas in het openbare leven, is een opsteker nu de vaccinatiegraad juist wat stokt.
16/09 13u15  Oeuvreprijs voor Waardenberg en De JongHet Rotterdamse theaterduo Waardenberg en De Jong krijgt de VSCD Oeuvreprijs vanwege hun grote bijdrage aan het Nederlandse theaterlandschap. „Ik ga morgen naar de Gamma om een prijzenkast te timmeren en daar zet ik hem in. Als Wilfried hem nodig heeft, komt hij hem maar halen”, grapte Martin van Waardenberg over het toekennen van de onderscheiding.
16/09 13u15  Experts kritisch op bestrijding georganiseerde misdaad: ’Domste plan in de geschiedenis van de politie’Experts uiten kritiek op de manier waarop een nieuw team tegen georganiseerde misdaad wordt opgetuigd. „Ik wil ervoor waken dat er een nieuwe organisatie komt naast een succesvol opsporingsapparaat”, zegt hoofd landelijke recherche Andy Kraag. „We moeten geen extra schotten plaatsen, maar ons fundament versterken.”
16/09 13u15  Sjinkie Knegt: ’Iedereen kent Rintje Ritsma ook’Sjinkie Knegt leeft toe naar zijn vierde Olympische Spelen. Na Vancouver, Sotsji, Pyeongchang wil de 32-jarige Fries in februari 2022 dolgraag schitteren in Peking. Al moet hij zich nog wel even plaatsen. Na een aantal bewogen jaren is de shorttracker uit Bantega weer helemaal fit en hoopt hij alsnog dat ene ’smetje’op zijn palmares weg te poetsen.
16/09 13u15  Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld vieren de liefdeKlinkende namen voor de Boekenweek van volgend jaar: Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld zijn de auteurs van resp. het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. Thema van de 87e Boekenweek, volgens traditie weer ’gewoon’ gepland in maart, is Eerste liefde.
16/09 12u15  Kabinet vult pot met 1 miljard euro om woningbouw aan te jagenDe woningbouw krijgt volgend jaar een extra zetje van 1 miljard euro van het demissionaire kabinet. Dat geld gaat in een pot om de woningbouw aan te jagen.
16/09 12u15  KLM zet Nederlandse vleesactivist uit vliegtuig in GhanaDe Nederlander Nico van Staalduinen is woensdag verwijderd van een KLM-vlucht vanuit Accra in Ghana naar Schiphol. Hij wilde een foto maken van zijn actie om KLM te bewegen vlees op de menukaart in de toeristenklasse te houden.
16/09 12u15  KIJK LIVE: Tweede Kamer in debat over coronamaatregelenDe Tweede Kamer gaat donderdag in debat over de nieuwe coronamaatregelen. Hier zal onder andere gesproken worden over de coronapas. Het debat is hier live te volgen.
16/09 12u15  Neushoornvrouw schrikt zo van nieuw mannetje in dierenpark, dat ze verdrinktIn dierenpark Wildlands in Emmen is dinsdagochtend een neushoornvrouw, genaamd Elena, verdronken. De tragische gebeurtenis ontstond toen een nieuw neushoornmannetje, Limpopo, met haar kennis wilde maken. Dat meldt het dierenpark op Facebook.
16/09 12u15  Politie: dodelijk oorlogstuig gebruikt voor aanslag op Poolse supermarktHet explosief dat in juni is ontdekt bij een aanslagpoging op een Poolse supermarkt, blijkt een levensverwoestende antipersoneelsmijn. Het is de eerste keer dat deze in Nederland is aangetroffen en het meest gevaarlijke soort explosief dat tot dusver in het criminele circuit is opgedoken.
16/09 12u15  Foutje: Nederlanders downloaden massaal Deense coronapas-appHeb je de CoronaCheck-app nog niet? Zorg er dan voor dat je de juiste versie downloadt. Het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn ziet namelijk dat veel Nederlanders nu de Deense versie downloaden.
16/09 12u15  Politie Friesland schiet automobilist dood die op agenten inreed: ’Dit is wel heftig’Het dorp Boelenslaan (Achtkarspelen) is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een fataal schietincident. Omwonenden werden wakker van een serie knallen, zeggen ze donderdagmorgen. „Het leek wel vuurwerk.” De recherche is nog altijd op volle sterkte aanwezig, nadat de politie schoot op een bestuurder die op agenten zou hebben ingereden. De bestuurder overleed ter plaatse.
16/09 12u15  ’Nederlandse Tesla’ wil vaart maken met miljoenen van nieuwe investeerdersDe Helmondse start-up Lightyear, die werkt aan de ontwikkeling van elektrische auto's met geïntegreerde zonnepanelen, heeft opnieuw miljoenen aan investeringen opgehaald.
16/09 11u15  Matthijs van Nieuwkerk in tranen: ’Dit was niet de bedoeling’Het is een beeld dat we niet vaker zagen: Matthijs van Nieuwkerk die zijn emoties de vrije loop laat. Voor zijn nieuwe NPO-programma CHANSONS! bezoekt de presentator samen met Rob Kemps het graf van zijn grote held Charles Aznavour, waarna Matthijs in huilen uitbarst. „Het overviel me, moet ik eerlijk zeggen”
16/09 11u15  Koningin Máxima heeft hand gebrokenKoningin Máxima heeft deze zomer haar rechterhand verwond en daar een kleine breuk aan overgehouden. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag desgevraagd weten omdat de koningin bij de opening van de nationale supercomputer Snellius in Amsterdam is gespot met een gespalkte hand.
16/09 11u15  Moet de leeftijdsgrens om je naam te veranderen omlaag?De 12-jarige Joey Kusters, die geboren is als meisje, mag van de rechter zijn naam veranderen, melden verschillende media. Dat betekent dat hij nu al officieel door het leven kan gaan als Joey, terwijl een naamswijziging eigenlijk pas vanaf je 16e is toegestaan. Moet deze leeftijdsgrens verlaagd worden?
16/09 11u15  Microsoft-oprichter Bill Gates steekt miljoenen in PicnicInternetsupermarkt Pinic heeft nog eens €600 miljoen opgehaald bij een groep bestaande en nieuwe investeerders. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust, de beheerder van het vermogen van Microsoft-oprichter Bill en zijn aanstaande ex-vrouw Melinda Gates, trok de kar van de nieuwe investering voor Picnic.
16/09 10u15  Beelden: raket met alleen burgers gelanceerdRuimtebedrijf SpaceX heeft voor het eerst in de geschiedenis een raket met daarin alleen 'amateurastronauten' aan boord in een baan rondom de aarde geschoten. De bemanningsleden zullen zo’n drie dagen in de ruimte blijven.
16/09 10u15  Toch gevangenisstraf voor bedreiging Pieter OmtzigtDe 27-jarige Danny V. uit Heerlen moet toch de gevangenis in voor het bedreigen van het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vorig jaar zomer. In hoger beroep is V. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.
16/09 10u15  Man weigert inzicht in spaarrekening, acht jaar op zwarte lijstEen gepensioneerde loste eerst €20.000 en daarna nog eens €5000 extra af op zijn hypotheek. Daarop vroeg zijn geldverstrekker Aegon hem om afschriften van de spaarrekening van het afgelopen jaar. Weigering levert de man acht jaar op de interne zwarte lijst op. Het Kifid vindt dat terecht.
16/09 10u15  Dochtertje voor Maxime MeilandDe Meilandjes zijn een nieuw familielid rijker. Maxime en haar vriend Leroy Molkenboer zijn deze week ouders geworden van dochtertje Vivé.
16/09 10u15  Portugese media: ’Ajax zorgt voor negatief unicum Sporting’Ajax begon het nieuwe Champions League-seizoen woensdag met een schitterende 1-5 overwinning op bezoek bij Sporting Portugal. De klinkende overwinning zorgt voor harde woorden de Portugese media.
16/09 09u15  Welke BN’er helpt Larissa aan een leuke vent?Je zou denken dat de mannen aan haar poezelige voetjes liggen. Maar om de ware liefde voor de knappe Larissa (32) te vinden, moet er in Celebrity matchmakers toch echt drie teams van BN’ers aan te pas komen.
16/09 09u15  ’17.000 euro voor laatst gedragen jurk Amy Winehouse’De mini-jurk die Amy Winehouse droeg tijdens haar laatste optreden gaat onder de hamer bij het veilinghuis Julien’s Auctions. De organisatie denkt dat het kledingstuk tenminste 17.000 euro kan opbrengen.
16/09 09u15  Kamer zint op uitzondering coronapas op terrassen in coronadebatDe coronapas die het kabinet zelfs voor snackbar en sportkantine verplicht wil stellen, stuit op weerstand in de Tweede Kamer. Toch lijken de partijen te verdeeld om bij het debat van donderdag invoering van het corona-toegangsbewijs per 25 september tegen te houden. Mogelijk dwingt de Kamer een uitzondering voor terrassen af.
16/09 09u15  Makelaarsland: nu driekwart biedingen boven vraagprijsDe woningmarkt blijft overspannen en dat zal de komende tijd zo blijven. Dat meldt Makelaarsland, naar eigen zeggen de grootste NVM-makelaar van Nederland, op basis van onderzoek onder meer dan duizend huizenbezitters. In augustus was driekwart van de uitgebrachte biedingen boven de vraagprijs.
16/09 09u15  De Duitse horeca doet niet moeilijk over de QR-code: ’In drie tellen ben je klaar, het is zo simpel’Het verzet tegen de QR-code in de horeca groeit onder klanten en ondernemers. In Duitsland hebben ze er al twee weken ervaring mee. „Het werkt probleemloos, kost weinig moeite, maar is natuurlijk niet waterdicht.”
16/09 08u15  Liander gooit stroomnetwerk op slot voor nieuwe grootverbruikers in half Noord-HollandHet elektriciteitsnetwerk van Liander in een groot deel van Noord-Holland is vol. Het netwerk in dat gebied gaat daarom vanaf vandaag voor vier jaar op slot, meldt netbeheerder Liander.
16/09 08u15  ’Op spiritueel-achtig narcisme ben ik heel kritisch’In hun columns of opiniestukken laten de vijf kritische vrouwen die nu in VROUW Glossy staan zich ongefilterd uit over politici, BN’ers of maatschappelijke thema’s. Dat maakt ze geregeld mikpunt van haat. Trekken ze zich daar iets van aan? Kitty Herweijer (31) pakt gerust politici of BN’ers aan in haar stukken, maar wel altijd goed beargumenteerd. Ze is journalist, social media redacteur en de jongste columnist bij De Telegraaf. Ze heeft een relatie.
16/09 08u15  Portugese media: ’Het is de vraag of afgeranseld Sporting herstelt van Ajax-trauma’Ajax begon het nieuwe Champions League-seizoen woensdag met een schitterende 1-5 overwinning op bezoek bij Sporting Portugal. De klinkende overwinning zorgt voor harde woorden de Portugese media.
16/09 08u15  Jasper (30): ’Voor het eerst in mijn leven heb ik gestaakt’Het is bijna Prinsjesdag. Waar zou de Troonrede over moeten gaan? „Werkdruk in onderwijs is hoog, ik zie collega’s vertrekken.”
16/09 08u15  SpaceX-raket met alleen burgers succesvol in baan om aardeEen ruimtevaartuig met vier burgers aan boord is in de nacht van woensdag op donderdag om 02.02 uur (Nederlandse tijd) volgens planning gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. Nog geen kwartier later bevond de raket zich in een baan om de aarde. Het is voor het eerst dat een raket met alleen burgers aan boord naar de ruimte vertrokken is.
16/09 08u15  Bewoners geven hun wijk rapportcijfer, platteland scoort het hoogstOp het platteland zijn mensen tevredener dan in de stad, blijkt uit onderzoek van VU-wetenschappers naar ’goede’ en ’slechte’ buurten en gemeenten. De Leidse buurt Leedewijk-Noord scoorde met bijna een 9 het hoogste rapportcijfer, terwijl de Haagse achterstandsbuurt Laakkwartier net een 5 haalde.
16/09 08u15  Jürgen Klopp: ’Iedereen zal dan denken: waarom speelt Van Dijk niet?’Trainer Jürgen Klopp vindt dat Liverpool een nagenoeg perfecte wedstrijd heeft gespeeld bij de start van de Champions League. De ’Reds’ versloegen AC Milan op Anfield met 3-2. „Dit was voor bijna 100 procent waar ik op hoopte”, zei Klopp. „Ik vond het een geweldige wedstrijd; heel spannend en vermakelijk.”
16/09 08u15  Franse strijdkrachten doden leider van Islamitische Staat SaharaHet Franse leger heeft de leider van de Islamitische Staat in de Sahara, Adnan Abu Walid al-Sahrawi, gedood. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt. „Dit is weer een groot succes in onze strijd tegen terroristische groeperingen in de Sahel”, schreef Macron op Twitter. Delen van die instabiele regio, waar ook Mali onder valt, zijn in handen van militanten die banden hebben met al-Qaeda en Islamitische Staat.
16/09 08u15  Arbeidsmarkt steeds zonniger: deelname naar recordhoogteHet aantal mensen dat werkt is gestegen tot recordhoogte. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) neemt 69,5 procent van de 15 tot 75-jarigen deel aan de arbeidsmarkt. Dat komt neer op 9,1 miljoen mensen. Verder meldde het CBS dat het aantal WW-uitkeringen voor de zevende maand op rij is gedaald. Het aantal uitkeringen ligt lager dan voor de coronacrisis.
16/09 07u15  Opeens ontpopt D66 zich als zwakke schakelInformateur Johan Remkes probeert dit weekend met VVD, D66 en CDA de formatie vlot te trekken. De liberaal wil ’vanuit de inhoud’ onderzoeken of een coalitie mogelijk is.
16/09 07u15  Huis van drugsbaas ’El Chapo’ verloot door Mexicaanse regeringDe Mexicaanse regering heeft woensdag het huis verloot van waaruit drugsbaron Joaquin Guzman, beter bekend als ’El Chapo’, in 2014 op spectaculaire wijze wist te vluchten voor de autoriteiten. Wie er met de ’jackpot’ vandoor is gegaan is door de Mexicaanse autoriteiten niet bekendgemaakt.
16/09 07u15  Blok geeft fiat aan gasboring: ’Verstrekken vergunning geen politiek besluit’De aardgaswinning in de Waddenzee kan wat het demissionaire kabinet betreft gewoon doorgaan. Minister Blok (Economische Zaken en Klimaat) ziet geen reden om aangevraagde vergunningen voor aardgaswinning onder de Waddenzee te blokkeren. Dat leidt tot wrevel in de Tweede Kamer, die eerder in meerderheid juist opriep ’geen onomkeerbare stappen’ in dit gasdossier te zetten.
16/09 07u15  Wordt Mira op straat gezet na overname bedrijf?In deze exclusieve serie vertellen juristen van DAS verhalen uit de praktijk. De verhalen die je hier leest, zijn echt gebeurd, maar de namen en kenmerken van de personages zijn fictief. Dit verhaal is opgetekend door jurist Sean Witteveen. Wat als het bedrijf waar je al lang met veel plezier voor werkt wordt overgenomen, en je nieuwe werkgever ineens met ontslag dreigt?
16/09 07u15  Stelling: Meer betalen voor ongezonde levensstijlHet zorgstelsel zoals het nu is, wordt onhoudbaar. Daarom moeten mensen met een ongezonde levensstijl meer betalen voor hun sigaret, drankje en zoetigheid, zo luidt het advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Is zo'n taks een goed idee, of niet?
16/09 07u15  Veel doden door plankgas in coronatijd: ’We praten over twee vliegtuigen vol’De legere snelwegen hebben in coronatijd geleid tot meer plankgas bij bestuurders. De Nationale Politie constateerde dat het aantal verkeersdoden vorig jaar en in de eerste helft van dit jaar ondanks veel minder auto’s op het asfalt niet omlaag ging. De komende dagen wordt er extra aandacht gevraagd voor veiligheid in het verkeer.
16/09 07u15  Utrecht spil in drugshandel: ’Slang zat lang onder de grond en nu pas zien we de kop’Jongetjes van 10 of 11 jaar die werken als drugskoerier, een heus opleidingsinstituut voor plofkrakers en wereldwijd opererende cocaïneorganisaties. De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma maakt zich ernstig zorgen over de drugscriminaliteit in stad en regio. „De slang zat lang onder de grond en nu pas zien we de kop.”
16/09 07u15  ’Slachtoffer dodelijke steekpartij Ypenburg dacht dat hij deur opendeed voor prostituees’Bewoners van de Lindberghlaan in de Haagse wijk Ypenburg zijn geschokt door de dood van buurtbewoner Pablo. De veertiger, die geboren is in de Dominicaanse Republiek, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.
16/09 07u15  Controle coronapas kan bedrijven meer dan 10.000 euro extra kostenDe verplichte controle van de coronabewijzen van onder anderen horecabezoekers en concertgangers brengt voor de bedrijven in die sectoren heel wat extra werk en kosten met zich mee. Volgens schattingen van de brancheverenigingen lopen de extra kosten op tot ruim 10.000 euro als de maatregel blijft gelden tot 1 november, zoals het kabinet gepland heeft. Dat schrijft NU.nl.
16/09 06u15  Bewoners geven hun wijk rapportcijfer, check je eigen buurtOp het platteland zijn mensen tevredener dan in de stad, blijkt uit onderzoek van VU-wetenschappers naar ’goede’ en ’slechte’ buurten en gemeenten. De Leidse buurt Leedewijk-Noord scoorde met bijna een 9 het hoogste rapportcijfer, terwijl de Haagse achterstandsbuurt Laakkwartier net een 5 haalde.
16/09 06u15  ’Woningnood doet dromen van emigratie’Echt emigreren gaan ze natuurlijk niet, maar veel jongeren dromen er bij de huidige woningnood wel van. De helft voelt zich door het huizengebrek geremd in hun leven.
16/09 06u15  EU: staatssteun aan Nederlandse chipsindustrie magOm te voorkomen dat we te afhankelijk worden van met name China en bedrijven uit de Verenigde Staten, heeft de EU een royale uitzondering gecreëerd op de strenge staatssteunregels voor een kapitaalinjectie in de Nederlandse chipsindustrie. Door het huidige chiptekort in Europa, moeten we nu heel lang wachten op de levering van bijvoorbeeld nieuwe televisies of een auto.
16/09 06u15  Franchisenemers Eye Wish slepen eigenaar voor de rechter: ’€35 miljoen nodig bij afsplitsing’Een groep franchisers van optiekketen Eye Wish eist financiële zekerheid van Brilmij Groep, onderdeel van moederbedrijf GrandVision, omdat GrandVision geen duidelijkheid geeft over hun toekomst.
16/09 05u15  Kaag en Rutte betuigen spijt over Afghanistan: ’We hebben fouten gemaakt’Demissionair premier Rutte en demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) erkennen dat Nederland in Afghanistan ’heeft gehandeld op basis van verkeerde aannames’. „We hebben fouten gemaakt, dat spijt mij,” zei Kaag tijdens het Tweede Kamerdebat over Afghanistan.
16/09 05u15  Politie Friesland schiet automobilist dood die op agenten inreedIn het dorp Boelenslaan in Friesland heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De man raakte ernstig gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de betrokken agenten ongedeerd gebleven.
16/09 02u15  Kaag en Rutte betuigen spijt over Afghanistan: „We hebben fouten gemaakt”Demissionair premier Rutte en demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) erkennen dat Nederland in Afghanistan ’heeft gehandeld op basis van verkeerde aannames’. „We hebben fouten gemaakt, dat spijt mij,” zei Kaag tijdens het Tweede Kamerdebat over Afghanistan.
16/09 01u15  Gezant VS: deal met Taliban mislukte door vlucht president GhaniDoordat de Afghaanse president vorige maand halsoverkop wegvluchtte uit Afghanistan, mislukte een deal die op het laatste moment was gesloten met de Taliban. Die trokken vervolgens hoofdstad Kabul binnen, zei de Amerikaanse gezant Zalmay Khalilzad tegen de krant Financial Times.
16/09 01u15  VS sluiten nieuw veiligheidspact met Australië en VKDe Verenigde Staten sluiten een nieuw veiligheidspact met Australië en het Verenigd Koninkrijk. Dat gaat AUKUS heten en is bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in het werelddeel Azië-Pacific te garanderen, maakten de leiders van de drie bondgenoten bekend tijdens een gezamenlijke persconferentie.
16/09 01u15  Vliegtuig met evacués uit Afghanistan landt op SchipholHet Nederlandse toestel dat woensdag een groep mensen heeft opgehaald die vanuit Afghanistan naar Pakistan is gevlucht, is geland op Schiphol. Het vliegtuig landde rond middernacht op Nederlandse bodem, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.
16/09 01u15  Kaag en Rutte betuigen spijt over Afghanistan: we hebben fouten gemaaktDemissionair premier Rutte en demissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) erkennen dat Nederland in Afghanistan ’heeft gehandeld op basis van verkeerde aannames’. „We hebben fouten gemaakt, dat spijt mij,” zei Kaag tijdens het Tweede Kamerdebat over Afghanistan
16/09 01u15  Geldezel lang niet altijd onnozele tiener: ’Scherpe stijging bij 65-plussers’Steeds meer ouderen laten zich bewust of onbewust strikken als geldezel voor criminele bendes. Witwasbestrijder Fourthline ziet, naast jongeren met een sociale achterstand, een scherpe stijging van 65-plussers die ’hulp’ krijgen van criminelen om bijvoorbeeld bankrekeningen te openen waarmee zwart geld wordt witgewassen
16/09 01u15  Jaap van Zweden stopt als dirigent van het New York PhilharmonicDe Nederlandse topdirigent Jaap van Zweden verlaat na afloop van het seizoen 2023-2024 het New York Philharmonic. In een interview met The New York Times vertelt Van Zweden, die in 2018 aantrad als chef-dirigent, dat de pandemie ervoor heeft gezorgd dat hij andere prioriteiten stelt in het leven.
16/09 00u15  Najib Amhali opent verslavingskliniek in AbcoudeNajib Amhali heeft een verslavingskliniek in Abcoude geopend. Dat heeft de cabaretier, die zelf jarenlang kampte met verslavingen, samen gedaan met zijn begeleider Reda Saleh.
16/09 00u15  Voor even twijfelt niemand aan Sébastien HallerIn aanloop naar het Europese seizoen stelde Ajax subtiel de doelstelling bij. Aanvankelijk was overwintering in de Champions League na twee mislukte campagnes een eis. Het woord eis maakte ineens plaats voor de term krachtige wens. Blijkbaar toch niet geheel overtuigd van de aanwezige verzameling kwaliteiten.
16/09 00u15  Magnifiek Ajax baart opzien in heel EuropaMAGNIFIQUE! Anders kan het eerste optreden van Sébastien Haller (27) in de Champions League – tegen Sporting Portugal (1-5) – niet worden omschreven. De vraag of de in de Eredivisie veel scorende spits ook goed genoeg is voor het miljoenenbal, werd door de Franse Ivoriaan in Estadio José Alvalade zelf met een luid en duidelijk ’oui, oui’ beantwoord. Binnen negen minuten legde Haller de Portugezen met twee treffers over de knie (0-2) om – na een blunder van Remko Pasveer en een prachtgoal van Steven Berghuis – ook de 1-4 en 1-5 te maken. INCROYABLE, ongelooflijk!
16/09 00u15  Bouwpensioenfonds weigert vergissing terug te draaien: ’Het klopt, maar het is zeer onredelijk’Pensioenfonds bpfBouw weigert een advies van de Ombudsman Pensioenen over partnerpensioen op te volgen, zo maakt de ombudsman donderdag zelf bekend. Het is voor het eerst dat de ombudsman de naam van een pensioenfonds waarover een klacht is ingediend publiek maakt. Het pensioenfonds zelf baalt ervan, maar blijft achter zijn beslissing staan.
16/09 00u15  Prins Andrew kan dagvaarding misbruikzaak niet langer ontlopenDe Britse prins Andrew heeft een tegenvaller te verduren gekregen tijdens een misbruikzaak in de Verenigde Staten. Een Brits gerechtshof heeft zich volgens Britse media bereid getoond om de zoon van koningin Elizabeth formeel te informeren over de zaak als dat noodzakelijk blijkt.
15/09 23u15  Ajax-spits Sébastien Haller geniet van zijn vier goals: ’Ik kan het niet geloven’Sébastien Haller maakte vier goals bij debuut in de Champions League, waarmee hij zijn club Ajax voor een groot gedeelte hielp aan de klinkende 5-1 zege op Sporting Portugal. „Ik kan het gewoon niet geloven.”
15/09 23u15  Club Brugge stunt met punt tegen sterren PSG, Nathan Aké scoort in doelpuntenspektakelClub Brugge heeft voor een heuse stunt gezorgd in de Champions League. Tegen de sterrenploeg van Paris Saint-Germain speelde de Belgisch kampioen met 1-1 gelijk. Ondertussen won Manchester City met liefst 6-3 van RB Leipzig en versloeg Liverpool in een spektakelstuk AC Milan met 3-2.
15/09 23u15  19-jarige Van 't Wout jaagt op Knegt: 'Wil hem verslaan'Woensdagavond werd de nationale shorttrackselectie in Amsterdam gepresenteerd. Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt en de pas 19-jarige Jens van 't Wout kijken enorm uit naar het komende seizoen. Het grote doel moge duidelijk zijn: de Olympische Spelen in Peking.
15/09 23u15  Ajax maakt gehakt van Sporting Portugal; Sébastien Haller maakt vier(!) goalsAjax heeft direct in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen uitstekende zaken gedaan in de groepsfase. Uit in Lissabon werd korte metten gemaakt met Sporting Portugal: 5-1. Spits Sébastien Haller maakte vier(!) goals bij zijn debuut in het miljardenbal.
15/09 23u15  Omwonenden boos over ’traag’ Tata: ’Dit kunnen ze niet maken’Tata Steel wil versneld van het steenkool af, waarmee het staal produceert. De fabriek in IJmuiden wil in 2030 overschakelen op aardgas, en later op waterstof. Omwonenden vinden dat dit veel te lang duurt en vrezen onverminderd negatieve gevolgen voor hun gezondheid.
15/09 22u15  Franchisnemers Eye Wish slepen eigenaar voor de rechter: ’€35 miljoen nodig bij afsplitsing’Een groep franchisers van optiekketen Eye Wish eist financiële zekerheid van Brilmij Groep, onderdeel van moederbedrijf GrandVision, omdat GrandVision geen duidelijkheid geeft over hun toekomst.
15/09 22u15  Live Champions League: Nathan Aké kopt raak voor City, Brugge naast PSGDe Champions League is weer begonnen. De enige Nederlandse vertegenwoordiger, Ajax, komt woensdag in actie op bezoek bij Sporting Lissabon. Ondertussen gaat de sterrenformatie van Paris Saint-Germain op bezoek bij Club Brugge, gaat Real Madrid op bezoek bij Internazionale en in een herhaling van de finales van 2005 en 2007 ontvangt Liverpool AC Milan.
15/09 22u15  LIVE | Minister Kaag: we hebben fouten gemaakt, dat spijt mijDemissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) erkent dat Nederland in Afghanistan ’heeft gehandeld op basis van verkeerde aannames’. „We hebben fouten gemaakt, dat spijt mij.”
15/09 22u15  Live Champions League: Haller maakt zijn derde voor Ajax in Lissabon!Maarten Stekelenburg is niet fit genoeg om mee te doen aan de wedstrijd van Ajax op bezoek bij Sporting Lissabon in de Champions League. De doelman reisde nog mee naar de Portugese hoofdstad, maar was toch niet tijdig fit voor het openingsduel. Remko Pasveer vervangt hem.
15/09 22u15  Weski na afgewezen wraking: ’Ik ben monddood gemaakt en buitenspel gezet’Het mag van de rechtbank Amsterdam geen ’geheime’ zitting heten, maar feit is dat de wraking van de rechtbank in het megaproces Marengo in een onderonsje door de wrakingskamer is behandeld. En afgewezen.
15/09 22u15  Politie Den Haag arresteert 14 leden Extinction RebellionDe politie in Den Haag heeft in de Theresiastraat veertien leden van de actiegroep Extinction Rebellion aangehouden. Ze deden mee aan een protestactie bij het Ministerie van Economische Zaken, waar ze een personeelsingang blokkeerden met zandzakken.
15/09 22u15  Gevonden lichaam Lauwersmeer is van 54-jarige vermiste zeilerDe politie heeft woensdagmiddag een lichaam van een overleden persoon aangetroffen in het Lauwersmeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat het lichaam van de vermiste man uit de gemeente Noardeast-Fryslân is. Dat meldt de politie via Twitter.
15/09 21u15  Focus Suzanne Schulting in olympisch seizoen ’vooral’ op shorttrackSuzanne Schulting richt zich in aanloop naar de Olympische Spelen in Beijing vooral op het shorttrack. De 23-jarige Friezin combineerde die sport vorig seizoen met de langebaan, maar ze twijfelt sterk of ze dat nu weer gaat doen.
15/09 21u15  Gemeente dreigt met dwangsom voor theater dat volle zaal wilLees meer >
15/09 21u15  LIVE | Minister Kaag: we hebben een blinde vlek gehadDemissionair minister Kaag (Buitenlandse Zaken) erkent dat Nederland in Afghanistan ’heeft gehandeld op basis van verkeerde aannames’. „Dat is geen verdediging, maar een bittere constatering.”
15/09 21u15  Live Champions League: Ajax overrompelt Sporting: 0-2!Maarten Stekelenburg is niet fit genoeg om mee te doen aan de wedstrijd van Ajax op bezoek bij Sporting Lissabon in de Champions League. De doelman reisde nog mee naar de Portugese hoofdstad, maar was toch niet tijdig fit voor het openingsduel. Remko Pasveer vervangt hem.
15/09 21u15  Kabinet stelt ’trucktol’ vast op gemiddeld 15 cent per kilometerVrachtwagens die op onze snelwegen rijden, gaan per gereden kilometer gemiddeld 15 cent tol betalen. Het demissionaire kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend voor deze vorm van kilometerheffing. De bedoeling is dat geld wordt teruggesluisd aan de branche om te verduurzamen, maar daaraan kleven grote risico’s.
15/09 20u15  Geen plek waar kinderen zo gretig leren en beleven als in de schooltuinIn de honderd jaar dat schooltuinen bestaan, hebben ze zich volop bewezen. Kinderen die schooltuinlessen hebben gehad, hebben meer waardering voor de natuur, leren samenwerken en eten bovendien meer groenten. Ondanks al die voordelen krijgt slechts 19 procent van de Nederlandse basisschoolleerlingen schooltuinles. De Alliantie Schooltuinen wil daarin verandering brengen.
15/09 20u15  Remko Pasveer na vijf jaar terug in Champions LeagueVijf jaar na zijn debuut in de Champions League als doelman van PSV staat Remko Pasveer weer onder de lat in het grootste clubtoernooi ter wereld. De 37-jarige doelman uit Hengelo verdedigt het doel van Ajax in de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen Sporting Lissabon. Het was de bedoeling dat Maarten Stekelenburg in Lissabon zijn plek onder de lat weer zou innemen, maar de 38-jarige eerste doelman van Ajax heeft toch weer te veel last gekregen van zijn lies, waardoor Pasveer de kans krijgt in het Estadio José Alvalade.
15/09 20u15  Halsema: Amsterdam gaat niet handhaven op coronapasBurgemeester Halsema gaat niet actief handhaven op de naleving van de coronaregels en de coronapas. De stad zal alleen optreden bij excessen, vertelde Halsema vanmiddag tijdens de raadsvergadering.
15/09 20u15  Ajax toch zonder Maarten Stekelenburg in Lissabon, Steven Berghuis op 10Maarten Stekelenburg is niet fit genoeg om mee te doen aan de wedstrijd van Ajax op bezoek bij Sporting Lissabon in de Champions League. De doelman reisde nog mee naar de Portugese hoofdstad, maar was toch niet tijdig fit voor het openingsduel. Remko Pasveer vervangt hem.
15/09 20u15  Jan Keizer: ’BZN-reünie dichterbij dan ooit!’Volgende maand komt het levensverhaal van zanger Jan Keizer (72) uit in boekvorm. Maar het lijkt erop dat een eventuele tweede druk moet worden aangevuld met een nieuw hoofdstuk. Het is namelijk weer pais en vree op de Volendamse dijk. De voorheen ruziënde bandleden van BZN zijn weer dikke mik.
15/09 20u15  AZ schrapt training om opvallende redenAZ heeft voor het Conference League-openingsduel met Randers FC moeten afwijken van de normale Europese voorbereiding. De reden: de club uit Alkmaar kon in de nabijheid van het stadion geen geschikt hotel vinden.
15/09 20u15  Aankoop van oude rechtbank voor nieuw museum Zuidas kan doorgaanEr zijn geen integriteitsregels overtreden rond de vastgoeddeal voor een nieuw te realiseren kunstmuseum aan de Zuidas. Dat zei wethouder Everhardt woensdag tijdens de raadsvergadering.
15/09 19u15  Live Champions League: Dortmund op voorsprong in TurkijeDe Champions League is weer begonnen. De enige Nederlandse vertegenwoordiger, Ajax, komt woensdag in actie op bezoek bij Sporting Lissabon. Ondertussen gaat de sterrenformatie van Paris Saint-Germain op bezoek bij Club Brugge, gaat Real Madrid op bezoek bij Internazionale en in een herhaling van de finales van 2005 en 2007 ontvangt Liverpool AC Milan.
15/09 19u15  Superlatieven voor baan Dutch Open na kopzorgen: ’Het was lange tijd best spannend’Sinds het licht op groen staat voor het Dutch Open vliegen de superlatieven over de baan van Bernardus Golf. Ryder Cup-held Graeme McDowell, tweevoudig winnaar Joost Luiten en de twee Belgische Thomassen - Pieters en Detry - zijn de grote publiekstrekkers die het golffeestje in Cromvoirt opsieren. En dat terwijl ruim een week geleden de twijfels nog regeerden. „Het was lange tijd best spannend”, laat toernooidirecteur Daan Slooter weten.
15/09 19u15  Belgisch dorp in ban van roedel wolven: ’Straks nemen ze een mens te grazen!’De gemeente Oudsbergen, waar ook Meeuwen deel van uitmaakt, is in de ban van de wolf. Iedereen kent de verhalen van de laatste weken. Zeker vijftig stuks vee zijn al gedood door een roedel wolven. Van alpaca’s tot shetlandpony’s. Dinsdag was het raak bij boer Cyriel Geusens. Hij vond een vaars (een jongvolwassen koe) in de wei. Volledig aan stukken gescheurd en ’uitgebeend’.
15/09 19u15  Kunstwerk met gekleurde vlakken in Eerste Kamer kost halve tonNa de ’klimwand’ in de Tweede Kamer, heeft ook de Eerste Kamer een eigen kunstwerk waarmee wordt gepronkt. Deze creatie met roze, groen en oranje gekleurde vlakken achter het spreekgestoelte kost volgens een woordvoerder van de senaat een halve ton uit de belastingpot. „Hulde voor de artistieke bolleboos die de leegte in z’n werk weet op te krikken tot het gewicht van een halve ton”, reageert FVD-senator Theo Hiddema.
15/09 19u15  Proefrit met Mercedes eindigt in drama: auto ramt na 200 meter tractorTijdens een testrit woensdagochtend is een auto van autohandelaar RJ Automobielen uit Waalwijk tegen de aanhanger van een tractor gebotst. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. „De wagen is er behoorlijk slecht aan toe”, vertelt Ricardo, eigenaar van de garage, tegen Omroep Brabant.
15/09 19u15  LIVE | ’Kamer onvoldoende geïnformeerd over Afghanistan’Het demissionaire kabinet krijgt stevige kritiek op de manier waarop is ingespeeld op de recente ontwikkelingen in Afghanistan. Partijen van links tot rechts kraken onder meer de manier waarop de Tweede Kamer is geïnformeerd. „U moet met een verdomd goed verhaal komen om ons vertrouwen terug te winnen”, zegt SP-Kamerlid Van Dijk over de werkwijze van het kabinet.
15/09 19u15  Voorstelling Theo Maassen voor volle zaal gaat door, ondanks waarschuwing van gemeente HaarlemDe voorstellingen van Theo Maassen voor een volle zaal in Theater De Liefde in Haarlem gaan donderdagavond en vrijdagavond gewoon door. Ondanks dat de gemeente heeft aangegeven te zullen handhaven op overtreding van de coronaregels.
15/09 19u15  Barça-voorzitter Joan Laporta vraagt fans om geduld en steunEen dag na de thuisnederlaag in de Champions League tegen Bayern München (0-3) doet Barcelona- voorzitter Joan Laporta in een video op zijn Twitteraccount een oproep aan de fans om achter de club en de verantwoordelijke personen, onder wie trainer Ronald Koeman, te blijven staan.
15/09 18u15  Belgisch model woest op fotograaf die haar afraadt te eten: ’Dit maakt mensen kapot’Het Belgische model Lize Dzjabrailova (22) geloofde haar oren niet toen een fotograaf haar wel een heel opmerkelijk verzoek deed. Hij vroeg haar om niet meer te eten tot de volgende shoot, zodat ze er nog slanker uit zou zien. Die vraag schoot bij Dzjabrailova in het verkeerde keelgat.
15/09 18u15  Gladys (53): ’Mijn kleinkind is ouder dan mijn jongste zoon’Lees meer >
15/09 18u15  Lichaam gevonden bij parkeerplaats ziekenhuis in Almelo, politie doet onderzoek in woningBij de parkeerplaats van het ziekenhuis in Almelo is woensdag rond het middaguur een lichaam „onder verdachte omstandigheden” gevonden, aldus de politie. Over de identiteit doet de politie nog geen uitspraken. In verband met het onderzoek was een deel van de parkeerplaats aan de Zilvermeeuw afgesloten. De politie vervolgde later op de dag het onderzoek in een woning.
15/09 17u15  Deze TikTok-hype brengt scholen in problemenEen nieuwe TikTok-rage onder jongeren zorgt in Amerika voor problemen.
15/09 17u15  Oprichter AEX trots op bereiken 800 punten: ’Beurs kan naar 1000’De AEX schoot woensdag door de 800 punten. De graadmeter van de beurs is, zoals eerder het aandeel en de beurs zelf, een creatieve Nederlandse vondst. Oud-minister Tjerk Westerterp, handelaar in opties, bedacht de index tijdens een lange treinreis.
15/09 17u15  Ondernemersvraag: producten bestellen uit Azië, kan het nog?Komende maand wil ik een container met producten bestellen vanuit Azië. De levertijden zijn lang en de prijzen zijn hoog. Wat is er aan de hand en wat kan ik het beste doen?
1 2 3 4


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

19x Het ’roerige privéleven’ van André Hazes: waar trekt hij zelf de grens?17/09 16u15 - De Telegraaf: Voor de tweede keer in relatief korte tijd is André Hazes (27) getroffen door een burn-out. Volgens zijn manager hebben ’het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich heeft meegebracht en de ontwikkelingen in zijn privéleven’ ervoor gezorgd dat de volkszanger is opgebrand. En met name over dat roerige privéleven kan inmiddels een boek worden geschreven.
18x Aftreden Kaag voor velen donderslag bij heldere hemel: hoe nu verder met formatie?17/09 00u15 - De Telegraaf: Politiek Den Haag trilt na van het aftreden van Sigrid Kaag als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Het vertrek van Kaag kwam voor velen, ook D66’ers, als donderslag bij heldere hemel. Ze blijft wel gewoon aan het hoofd staan van haar partij, en moet dit weekend alweer aan de slag met formatiegesprekken. Hoe ze die ingaat na haar vertrek als minister, moet gaan blijken.
16x GGD: meer jongvolwassenen halen toch maar een coronaprik17/09 12u15 - De Telegraaf: Vooral mensen van 18 tot en met 35 jaar oud hebben zich in de afgelopen dagen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit geldt ook voor de gemaakte afspraken voor een eerste prik.
15x Onderzoek: Nederlander die geen nieuw huis vindt, gaat oude verbouwen17/09 10u15 - De Telegraaf: Het zijn gouden tijden voor aannemers. Bijna de helft van de woningbezitters heeft plannen voor een verbouwing. Bij velen is dat alleen omdat verhuizen bij de huidige prijzen geen optie is. Dat blijkt uit onderzoek van geldverstrekker Munt Hypotheken.
15x Initiatiefnemer ziet Holocaust Namenmonument eindelijk onthuld: ’Achter elke naam zit een mens’17/09 09u15 - De Telegraaf: Jacques Grishaver (79) is niet meer de man van vijftien jaar geleden. De voorzitter van het Auschwitz Comité kreeg suikerziekte en merkt dat namen onthouden lastiger wordt. Berustend: „Krijg je als je bijna tachtig bent.” Met corona leefde hij als kluizenaar, bang dat hij het Holocaust Namenmonument in Amsterdam niet zou meemaken. Maar de imposante plek om 102.185 vermoorde Joden, Roma en Sinti te herdenken is er. Zondag zal Jacques spreken. Met de koning als toeschouwer.
14x Voormalig F1-kampioen: ’Lewis Hamilton maakt normaal deze fouten niet, alleen bij Max Verstappen’16/09 15u15 - De Telegraaf: Jacques Villeneuve, wereldkampioen Formule 1 in 1997, kiest duidelijk voor ’het kamp-Verstappen’. Hij vindt dat de coureur van Red Bull na de GP van Italië alleen gestraft wordt, omdat hij bij zijn actie bovenop de Mercedes van Lewis Hamilton geëindigd is.
13x Bouwers: woningmarkt lijkt steeds meer op piramidespel17/09 12u15 - De Telegraaf: Door de almaar stijgende huizenprijzen begint de woningmarkt steeds meer op een piramidespel te lijken. Daar waarschuwt de branchevereniging van woningbouwers voor. Ook zijn koophuizen nu voorbehouden aan rijken, terwijl lagere inkomens alleen nog kunnen huren. „Het eigen huis is nu een vliegwiel voor ongelijkheid”, meent voorzitter Piet Adema van WoningbouwersNL.
13x Bezoekers Theo Maassen laten zich niet afschrikken: ’Als Bernhard een feestje mag hebben, waarom wij dan niet?’16/09 23u15 - De Telegraaf: Al ruim voor de deuren van Theater De Liefde in Haarlem open gaan, staat een indrukwekkend aantal journalisten paraat om de gang van zaken nauwgezet te volgen. Straks speelt Theo Maassen voor een uitverkochte zaal. Dat mag officieel niet, maar het gebeurt toch.
13x Mathieu van der Poel imponeert bij terugkeer na rugproblemen en wint Antwerp Port Epic12/09 19u15 - De Telegraaf: Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree op de weg direct toegeslagen. De coureur van Alpecin-Fenix won de Antwerp Port Epic, nadat hij in de finale afrekende met Taco van der Hoorn.
12x PSV kan Real Sociedad niet van zich af schudden16/09 23u15 - De Telegraaf: PSV heeft een punt overgehouden aan het eerste Europa League-duel met Real Sociedad. In Eindhoven eindigde het enerverende treffen in 2-2.

Statistieken

Artikels:
28461
Gelezen:
14987
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven