zaterdag 15 augustus 2020, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
15/08 01u15  LIVE | Saba houdt grenzen langer dicht Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
15/08 01u15  Weer noodbevel in Schilderswijk in Den Haag, politie verricht arrestaties In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente. Rond 00.30 uur maakte de politie bekend al enkele aanhoudingen te hebben verricht.
15/08 01u15  Donald Trump bezoekt ’ernstig’ zieke broer in het ziekenhuis Robert Trump (72), de jongere broer van Donald Trump, ligt in het ziekenhuis in New York. De president bezocht hem vrijdag.
15/08 01u15  Piqué haalt hard uit: ’Barcelona zit volkomen op verkeerde pad’ Barcelona-verdediger Gerard Piqué sprak vrijdagavond van een „schandelijke” nederlaag in de kwartfinale van de Champions League.
15/08 00u15  Ondernemer in modieuze tassen van kurk „Als ondernemer wil ik door wat ik doe een ander ook beter laten worden. Ik wil mijn gevoel laten spreken.” Het is kort gezegd de filosofie van tassenondernemer Astrid Beerkens die kurk als voornaamste materiaal heeft voor haar ontwerpen.
15/08 00u15  Oud-hockeyster Maartje Paumen en verloofde verwachten kindje Oud-hockeyster Maartje Paumen en haar verloofde Savannah zijn door het dolle heen. Ze verwachten een kindje, zo meldt Maartje vrijdag op Instagram.
15/08 00u15  Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.
15/08 00u15  Imca Marina doet mee aan The Voice Senior Een wel hele bijzondere kandidaat doet mee aan The Voice Senior: Imca Marina. Dat onthult RTL Boulevard. Ze wil daarmee mensen inspireren, vertelt ze.
15/08 00u15  Kunststukje van Foppen op historische atletiekavond Dit scenario had niemand voorafgaand aan de eerste grote atletiekwedstrijd van het seizoen kunnen bedenken. De Nederlandse atleet Mike Foppen liep tijdens een knotsgekke race op de 5000 meter precies dezelfde tijd als Kamiel Maase in 2002 in Berlijn liet noteren: 13.13,06. Beide mannen moeten dit Nederlandse record nu delen.
15/08 00u15  Tweede testdag Terschelling: geen enkele positieve test De tweede testdag op het eiland Terschelling heeft geen nieuwe coronagevallen aan het licht gebracht. Alle 169 monsters die zijn onderzocht, waren negatief. Dat heeft de Friese GGD bekendgemaakt. Verder zijn er 131 mensen die zaterdag de uitslag krijgen, omdat zij vrijdag pas in de loop van de middag waren getest.
14/08 23u15  Amstel Hotel verder zonder restaurant La Rive Midden in de coronacrisis van hotel veranderen. Dat is en was een moedige stap. Rudolf van Dijk deed het. Hij vertrok in april als directeur van het Four Seasons Hotel in Moskou om in Amsterdam het iconische Amstel Hotel langs de gelijknamige rivier te gaan leiden.
14/08 23u15  ’Justitie Libanon vervolgt 25 mensen voor havenramp’ Justitie in Libanon vervolgt 25 mensen vanwege de ramp in de haven van hoofdstad Beiroet. Het gaat onder meer om hoge havenbestuurders, douanemedewerkers en veiligheidsfunctionarissen, zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk waar ze precies van worden verdacht.
14/08 23u15  Rellen in Kanaleneiland, jongeren gooien met vuurwerkbommen Er zijn vrijdagavond rellen uitgebroken in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Op sociale media, waaronder Snapchat, is te zien hoe meerdere bushokjes gesneuveld zijn. Ook wordt er met vuurwerkbommen gegooid.
14/08 23u15  Bayern München vernedert De Jong en Barça tot op het bot: 8-2! Bayern München heeft op vernederende wijze een einde gemaakt aan de Champions League-droom van Frenkie de Jong en Barcelona. De Duitsers lieten in Lissabon niets heel van de Catalanen: 8-2!
14/08 22u15  Patrick van Aanholt is racisme zat en doet oproep: ’Zoek het uit!’ Patrick van Aanholt vindt dat social media-bedrijven in actie moeten komen tegen racisme.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/08 22u15  Stille tocht Bas van Wijk: 'Nabestaanden hebben levenslang'Zo'n tweehonderd mensen liepen vrijdagavond mee tijdens de stille tocht voor Bas van Wijk. De Badhoevedorper kwam vorig weekend om het leven toen hij een beroving wilde tegenhouden. Ook Jan Kloppenburg, de vader van Joes die in 1996 om het leven kwam door zinloos geweld, was aanwezig. Ook Joes woonde in Badhoevedorp.
14/08 22u15  Loekasjenko: Nederlandse onruststokers in ons landDe Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. „De agressie tegen ons land is begonnen”, waarschuwde hij.
14/08 22u15  Teller actiedag voor Beiroet staat nu op ruim 8,6 miljoen euroOp de nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is inmiddels ruim 8,6 miljoen euro binnen voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad. Dat melden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. Eerder op de avond stond de teller op 7,1 miljoen euro.
14/08 22u15  Twijfel over rechtsgeldigheid mondkapjesplicht op scholenHoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer twijfelt of de middelbare school in Assen die een mondkapjesplicht invoert, volgens de wet handelt. Hij vindt het in ieder geval een ’interessante casus’.
14/08 22u15  Astrid vindt haar man onaantrekkelijk: ’Hij is grijs, kalend en dik’In de rubriek ’Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Astrid (47). Haar man Kees (59) is, zoals ze het zelf omschrijft, al echt een oude man om te zien. ’Dat is best heel snel gegaan. Grijs, kalend, wat dikker… Zijn lichaam windt me gewoon niet meer op.’
14/08 21u15  24 medewerkers van Hema Tilburg in quarantaineZeven medewerkers van de Hema in het centrum van Tilburg zijn besmet geraakt met het coronavirus. Zeventien andere collega’s zitten daardoor in quarantaine.
14/08 21u15  Broer megafraudeur Bernard Madoff op vrije voetenPeter Madoff, de broer van megafraudeur Bernard Madoff, is weer op vrije voeten. Dat meldt de Amerikaanse federale dienst van bewaring op zijn website. Peter Madoff, die volgens de rechter ook schuldig was aan de zwendelpraktijken van zijn boer, zou donderdag zijn vrijgelaten.
14/08 21u15  De Jong in de basis bij Barça; Griezmann op de bankFrenkie de Jong heeft vrijdagavond in de kwartfinale van de Champions League een basisplaats bij FC Barcelona.
14/08 21u15  Britt Dekker: ik vond Talpa eigenlijk een verschrikkelijk bedrijfBritt Dekker vond Talpa „eigenlijk een verschrikkelijk bedrijf” toen ze er aan de slag ging. Het lijkt daarom maar goed dat de presentatrice een programma bij de publieke omroep krijgt, maar bij nader inzien beviel het bedrijf van John de Mol haar toch wel, vertelt ze aan RTL Boulevard.
14/08 21u15  Monsterklus voor Hoekstra met tekort van zo’n 68 miljard euroMet een gigantisch tekort van tientallen miljarden euro’s door de coronacrisis, moeten kabinet en coalitie de komende weken de begroting voor het komende jaar in elkaar zetten.
14/08 21u15  John Heitinga op weg naar trainers-topIn het Zwitserse Nyon doet coach John Heitinga (36) met Ajax komende week een gooi naar het winnen van de UEFA Youth League. Het zou de eerste hoofdprijs als coach zijn voor de man die al twee elftallen vol bij Jong Ajax en Ajax 1 afleverde. Op een van zijn laatste vrije momenten vertelt hij op het water over de volgende stap in zijn carrière.
14/08 21u15  Canada beloont zorgverlener in coronatijd met verblijfsvergunningCanada stelt asielzoekers die tijdens de coronacrisis werkten in de zorg een permanente verblijfsvergunning in het vooruitzicht. Het gaat volgens minister Marco Mendicino (Immigratie) om een beloning voor de risico’s die de zorgverleners hebben genomen.
14/08 20u15  Bijzondere schoenen ’met glas’ van Michael Jordan voor ruim half miljoen geveildEen paar basketbalschoenen die NBA-legende Michael Jordan droeg in zijn actieve carrière is op een veiling van Christie’s voor een recordbedrag van 615.000 dollar (omgerekend 519.000 euro) onder de hamer gegaan.
14/08 20u15  Teller actiedag voor Beiroet opgelopen naar 7,1 miljoen euroOp de nationale actiedag voor hulp aan Beiroet is inmiddels ruim 7,1 miljoen euro binnen voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad. 128.000 mensen deden een donatie. Dat melden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. Aan het begin van de avond stond de teller op 6,5 miljoen euro.
14/08 20u15  Petry Huisman: ’Van kantoorbaan naar fitnessinstructeur’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over?
14/08 20u15  Wie krijgt een ic-bed en wie moet sterven?Moeten jongeren voorrang krijgen boven ouderen als de ic’s weer vollopen? En wie mag dit eigenlijk bepalen? Nu het aantal besmettingen met Covid-19 weer toeneemt, dringen dergelijke, heikele vragen zich op. „Geloof mij: ’Wie het eerst komt, het eerst maalt’ is echt het allerslechtste argument.”
14/08 20u15  LIVE | Emotionele stille tocht Bas van Wijk: ’Wij hebben deze verbinding nodig’De familie van Bas van Wijk stond erop: geen politiek, boodschappen of toespraken tijdens de stille tocht van hun zoon, broer, neef en vriend. Met witte rozen, t-shirts met de opdruk ‘onze held’ en een diepe stilte gaf de groep van ongeveer tweehonderd intimi uiting aan het intense verdriet, dat bij velen in de ogen stond.
14/08 20u15  Exclusief: Wendy van Dijk open over heftige periodeZondagavond om half negen op SBS 6: de grote finale van zangwedstrijd We Want More. Presentatrice Wendy van Dijk vertelt op de bank bij presentator Pim Sedee over de tv-hit. Ook is ze opvallend openhartig over haar man Erland, en het faillissement van haar fitness-bedrijf.
14/08 20u15  ’Nederlander (31) omgekomen bij ongeval met waterscooter Spanje’Een 31-jarige Nederlander is woensdag om het leven gekomen bij een ongeval met een gehuurde waterscooter op het strand van Carihuela. Volgens Spaanse media probeerden lokale hulpdiensten het slachtoffer veertig minuten te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
14/08 20u15  Ruim honderd mensen lopen stille tocht voor doodgestoken AliceRuim honderd mensen hebben vrijdagavond in Rotterdam-West meegelopen in de stille tocht voor de 15-jarige Alice, die woensdagavond in een woning aan de Mathenesserdijk is doodgestoken. De tocht begon om 18.45 uur op het Marconiplein en eindigde ruim twintig minuten later bij het huis aan de Mathenesserdijk.
14/08 20u15  Fietser dood na ongeval Spijk, automobilist aangehoudenIn het Groningse Spijk is vrijdagmiddag een fietser om het leven gekomen bij een botsing met een auto. In de buurt van de plek van het ongeval trof de politie een auto aan die mogelijk bij het ongeval betrokken was. Een inzittende van de auto is aangehouden, meldt de politie, die ook enige tijd heeft gezocht naar een tweede inzittende.
14/08 19u15  ’Bezuinigen tijdens coronacrisis uitgesloten’Met een gigantisch tekort van tientallen miljarden euro’s door de coronacrisis, moeten kabinet en coalitie de komende weken de begroting voor het komende jaar in elkaar zetten.
14/08 19u15  LIVE | Veel belangstelling stille tocht Bas van WijkVele tientallen belangstellenden hebben zich verzameld bij voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp voor de stille tocht voor Bas van Wijk (24), die zaterdag 8 augustus werd doodgeschoten in Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. De tocht is om 19.00 uur van start gegaan.
14/08 19u15  Raymond (21) in gezicht geschopt: ’Hij kan amper praten en kan niks zien’De 21-jarige Raymond is woensdag door een onbekende in zijn gezicht geschopt en geslagen. Volgens zijn moeder kwam de aanval uit het niets.
14/08 19u15  Geslaagde vakantie: ’Nederland heeft het allemaal’Jarenlang was ’hoe verder hoe beter’ de vakantienorm. Scheveningen maakte plaats voor Benidorm, dat op zijn beurt weer werd overvleugeld door Bali. Door corona is alles terug bij af: de van vroeger bekende polderbestemmingen als Zandvoort en Valkenburg zitten bomvol deze zomer. En wat blijkt? Het is genieten aan de ’Costa Veluwemeer’. Menigeen boekt zelfs alvast bij voor volgend jaar: „Er is nog een wereld te ontdekken in eigen land.”
14/08 19u15  LIVE | België geeft meer Nederlandse provincies code oranjeHet aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
14/08 19u15  Waarschuwing na dood van vijf honden: laat ze niet zwemmen in stilstaand waterDe Omgevingsdienst Brabant-Noord waarschuwt hondenbezitters om hun viervoeter niet te laten zwemmen in stilstaand water. In de provincie zijn al vijf honden overleden die dat gedaan hebben.
14/08 19u15  Broer Donald Trump opgenomen in het ziekenhuisRobert Trump (72), de jongere broer van president Donald Trump, ligt in het ziekenhuis in New York.
14/08 19u15  ’Hezbollah doet ook zaken met Nederlandse criminelen’Het geplaagde Libanon wordt in een wurggreep gehouden door ’s werelds best bewapende terreurbeweging, Hezbollah, die bovendien vuistdiep in de internationale drugshandel zit. Zij doet ook zaken met Nederlandse criminelen.
14/08 19u15  LIVE | Stille tocht voor doodgestoken Alice (15) in RotterdamVrienden en familie van de doodgestoken 15-jarige Alice zijn vrijdagavond bijeen gekomen voor een herdenking. De stille tocht begint om 18.45 uur op het Marconiplein en eindigt bij de woning aan de Mathenesserdijk waar woensdagavond de Schiedamse van Braziliaanse afkomst om het leven kwam.
14/08 19u15  EU-ministers willen sancties tegen Wit-RussenDe Europese Unie gaat een sanctielijst opstellen met Wit-Russische functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de verkiezingsfraude in het land en het daaropvolgende geweld tegen demonstranten.
14/08 19u15  Voorzitter Atlético tegen boze fans: koop je eigen club dan maarDe voorzitter van Atlético Madrid heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor trainer Diego Simeone. Dat deed Enrique Cerezo na de uitschakeling van zijn club in de kwartfinales van de Champions League tegen RB Leipzig (2-1).
14/08 18u15  ’Mondkapjesplicht op middelbare school in Assen’Op de locatie Lariks van het CS Vincent van Gogh in Assen wordt een mondkapjesplicht ingevoerd voor leerlingen vanaf de vierde klas en voor medewerkers. Dat meldt RTV Drenthe op basis van een brief van de middelbare school die is verstuurd aan de ouders en leerlingen.
14/08 18u15  Verpleegkundigen Helmond krijgen beveiligers tijdens bezoekurenVerpleegkundigen van het ziekenhuis Elkerliek in Helmond krijgen beveiliging tijdens bezoekuren. Volgens het ziekenhuis zijn er de laatste tijd te veel confrontaties met familieleden van patiënten, die zich niet aan de regels houden. „Het lijkt alsof iedereen alweer vergeten is, hoe waardevol en belangrijk zorgmedewerkers zijn voor de gezondheid van onze samenleving”, laat bestuursvoorzitter Eveline de Bont van het ziekenhuis vrijdag weten.
14/08 18u15  Bekentenis in zaak doodschieten Bas van WijkEen van de vier verdachten, die vastzitten voor de schietpartij op de 24-jarige Bas van Wijk, heeft bij de rechter-commissaris toegegeven te hebben geschoten. Ook de andere drie verdachten blijven vooralsnog twee weken langer vastzitten.
14/08 18u15  Weduwnaar heeft levensecht beeld van overleden vrouw in huiskamerMorbide of de ultieme liefdesverklaring? Voor de Indiase zakenman Srinivasa Gupta (57) is het levensgrote beeld van zijn drie jaar geleden overleden vrouw Madhavi duidelijk het laatste.
14/08 18u15  Relschoppers Schilderswijk krijgen gebiedsverbodDe mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag zijn aangehouden in de Haagse Schilderswijk mogen zich daar voorlopig ’s avonds en ’s nachts niet meer op straat vertonen. Als ze in de wijk wonen, hebben ze één route gekregen om thuis te komen. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Diverse Haagse wijken worden de afgelopen dagen geteisterd door relschoppers.
14/08 18u15  Borrel taboe op Belgische strandenOp stranden langs de hele Belgische kust wordt sterkedrank verboden tot en met 30 september. De boete kan oplopen tot 200 euro. Strandtenten met een vergunning mogen wel een borrel blijven serveren.
14/08 18u15  Tom Dumoulin: ’Dit is niet wat we willen in de Tour’„Je ziet dat als Steven (Kruijswijk, red.) en ik op kop boren, dat we tijd gaan verliezen”, was Tom Dumoulin na de derde rit van de Dauphiné meteen scherp in zijn analyse. Dat ritwinnaar Davide Formolo ontsnapte aan het schrikbewind van Jumbo-Visma was niet zozeer wat de Limburger bedoelde, maar hij doelde op de situatie binnen zijn ploeg. „Dit is niet wat we willen in de Tour de France.”
14/08 18u15  Rutte: ’Geen grote bezuinigingen of lastenverzwaringen’Het kabinet zal de komende twee weken bij de onderhandelingen over een nieuwe begroting voor volgend jaar niet aansturen op grootscheepse bezuinigingen of lastenverzwaringen. „Dat staat niet bovenaan het lijstje”, aldus minister-president Mark Rutte tijdens zijn persconferentie na afloop van de eerste ministerraad na het zomerreces.
14/08 18u15  Griekse en Turkse oorlogsschepen botsten tijdens gasconflictEen marineschip uit Griekenland is deze week op een Turks fregat gebotst. Dat escorteerde op de Middellandse Zee een Turks onderzoeksschip dat tot woede van de Grieken in betwiste wateren zoekt naar olie en gas, zegt een bron binnen de Griekse defensie.
14/08 18u15  Koen Verweij en Jutta Leerdam op eigen benenHun eigen schaatsploeg. Eindelijk, beaamde Koen Verweij vrijdag rond de middag in alle eerlijkheid, toen hij en zijn vriendin, wereldkampioene Jutta Leerdam, de oprichting van hun team NXTGEN. hadden bekendgemaakt. „Deze setting is de beste waarin ik ooit heb geschaatst. En voor Jutta biedt de ploeg een basis om haar carrière verder op te bouwen en zelfs uit te bereiden”, aldus Verweij, de bijna 30-jarige ’viking’ van de langebaan.
14/08 17u15  Omwonenden verklaren Schilderswijkrellen: ’Doorgeslagen na maanden van corona-verveling’Verveling is duidelijk omgeslagen in vandalisme. Dit zeggen bewoners en ondernemers in de Haagse Schilderswijk na wederom een onrustige nacht. Honderden stenen en vuurwerk gooiende jongeren hielden flink huis in de wijk. De politie arresteerde uiteindelijk twintig relschoppers.
14/08 16u15  LIVE | BuZa verscherpt reisadvies VK: vanaf zaterdag code oranjeHet aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
14/08 16u15  Ongeveer 300 mensen getest op tweede testdag TerschellingOngeveer driehonderd mensen hebben zich vrijdag op Terschelling laten testen op het coronavirus. Ze kwamen daarvoor naar een speciale testlocatie in een kerk in het dorp Midsland, niet ver van de populaire jongerencamping Appelhof. Het gaat volgens de Friese GGD vooral om jongeren
14/08 16u15  Hotel van de week: wakker worden met uitzicht op Paleis NoordeindeEen goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont iedere week een hotel tot hotel van de week. Dit keer Hotel Indigo in Den Haag.
14/08 16u15  Rellen Haagse Schilderswijk: ’Jongeren doorgeslagen door verveling’Verveling is duidelijk omgeslagen in vandalisme. Dit zeggen bewoners en ondernemers in de Haagse Schilderswijk na wederom een onrustige nacht. Honderden stenen en vuurwerk gooiende jongeren hielden flink huis in de wijk. De politie arresteerde uiteindelijk twintig relschoppers.
14/08 16u15  De Jonge: ’Coronavaccins begin nieuwe jaar verwacht’Nederland krijgt als het meezit aan het begin van komend jaar de beschikking over de eerste coronavaccins. Minister De Jonge (Volksgezondheid) hoopt in het najaar te kunnen komen met een vaccinatiestrategie.
14/08 16u15  Hypotheekrente laag, ’aflossingsvrij zo gek nog niet’Als huisbezitter heb je steeds minder aan de hypotheekrenteaftrek, vanwege de lage rente en de snel dalende aftrektarieven. Een toenemend aantal mensen zegt tegen de overheid: hou die fooi maar in je zak. Dan maar geen renteaftrek. Zij nemen een aflossingsvrije hypotheek en genieten van de lage maandlasten. Zo werkt het:
14/08 16u15  Aantal nieuwe coronagevallen stijgt met 636Het aantal coronapatiënten in Nederland is vrijdag met 636 gestegen. Dat is meer dan op donderdag, toen er 577 gevallen bijkwamen, maar minder dan woensdag (654) en dinsdag (779). In de afgelopen zeven dagen zijn 4339 mensen positief getest.
14/08 16u15  Zware astma Anouk: in glazen kooi naar ’The voice of Holland’?De astma van Anouk Teeuwe bezorgt RTL grijze haren. De zangeres, als coach te zien in The voice of Holland, wil namelijk alleen aan het komende seizoen van het programma deelnemen als er aanvullende coronamaatregelen worden getroffen. Er ligt een opvallende suggestie op tafel.
14/08 16u15  Verbreding A4 nog ver wegEr moet nog heel wat water door de Rijn voordat de verbreding van de A4 tussen Amsterdam en Den Haag gereed is. Na de presentatie van de plannen, die ervoor moeten zorgen dat er straks weer doorgereden kan worden op één van de belangrijkste verkeersaders van ons land, werden direct al 211 zogenoemde ’zienswijzen’ ingediend.
14/08 16u15  Van mishandeling verdachte Raymi Sambo maakt serie over ’powervrouwen’Acteur Raymi Sambo, die volgende maand voor de rechter moet verschijnen vanwege een zware mishandeling van een vrouw, gaat een vijfdelige serie maken over de ’powerladies’ uit de jaren tachtig die hem steun boden toen hij in Nederland kwam.
14/08 16u15  Britten rukken op richting Kanaal om quarantaine te voorkomenBritse vakantievierders in Frankrijk breken massaal hun verblijf af om thuis te zijn voordat zaterdagochtend een verplichte zelfisolatie van kracht wordt in de strijd tegen het coronavirus. Ze willen voorkomen dat ze veertien dagen in quarantaine moeten. Daarvoor moeten ze voor 04.00 uur zaterdagochtend Britse tijd de grens oversteken.
14/08 15u15  KIJK LIVE: Persconferentie RutteKijk hier live mee naar de wekelijkse persconferentie van premier Mark Rutte, waarin hij een update geeft over de stand van zaken rondom de coronacrisis.
14/08 15u15  ’Code rood’ in Frankrijk: toerist in opperste verwarringDe ’code rood’ die de Franse regering ineens voor Parijs en de regio rond Marseille heeft uitgevaardigd, brengen de duizenden Nederlandse toeristen in Frankrijk in opperste verwarring. Rood? Het land is toch geel?, vragen velen zich af.
14/08 15u15  Machtige teambaas Toto Wolff sluit zich aan bij Max VerstappenOok de misschien wel machtigste man in de Formule 1-paddock ligt momenteel onder een vergrootglas. De rol van Toto Wolff in de rel rond Racing Point, de kritiek op zijn collega’s, zijn verschillende petten en zijn eigen toekomst zijn zomaar wat onderwerpen die de revue passeren.
14/08 15u15  Chaos Schilderswijk: ‘Ze spelen met de politie’Voor de tweede nacht op rij was het onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Buurtbewoners balen van de ongeregeldheden in hun wijk en vragen zich af wat de jongeren willen bereiken.
14/08 15u15  Ruit van dure BMW ingeslagen om hond te bevrijdenHoewel er al jaren wordt gewaarschuwd voor de gevaren zat er ook vrijdag weer een hond in een afgesloten, warme auto. Dit keer moest de ruit van een dure BMW in Groningen worden ingeslagen om het dier te kunnen bevrijden.
14/08 15u15  Minder minder minder geld naar de zorgIk begrijp die wegrennende Kamerleden wel. ’Zorghelden’ kregen applaus en een eigen tv-programma, want ze stonden in de frontlinie van de oorlog die ze moedig voor ons uitvochten in de uitpuilende ziekenhuizen en verpleeghuizen waar de doodskisten niet aan te slepen waren.
14/08 15u15  Man springt uit bosjes en steekt op Leidse vrouw inEen 20-jarige vrouw is in de nacht van donderdag op vrijdag neergestoken aan de Houtlaan in Leiden. Een man sprong plots uit de bosjes en begon meerdere keren op het slachtoffer in te steken.
14/08 15u15  Presentatrice Linda Hakeboom (34) heeft borstkankerBij Linda Hakeboom (34) is borstkanker geconstateerd. Dat meldt de presentatrice op Instagram. „Ik heb helaas slecht nieuws gekregen. Het knobbeltje dat ik ontdekte blijkt kwaadaardig.”
14/08 15u15  Analyse: vijf over twaalf voor KLM en vakbondenDe vakbonden van KLM lijken vooral bezig met elkaar in plaats van de buitenwereld. Donderdag maakte de directie bekend dat de afgesproken loonsverhoging van 2,5% per augustus volgende week niet overgemaakt wordt aan het personeel.
14/08 15u15  Ophef rond ’Jan met het handje’, maar: ’Heeft niets met fascisme te maken’Het besluit van het Olympisch Stadion in Amsterdam om het standbeeld ’Jan met het handje’ te verplaatsen, roept gemengde reacties op. Sommigen zien in de opgestoken hand van het beeld de Hitlergroet. „Ik heb weinig mensen meegemaakt die er aanstoot aan namen”, zegt Bab Barens, die honderden rondleidingen verzorgde in en rond het stadion. „Met fascisme heeft het niets te maken.”
14/08 14u15  Vertrek Wiegman bezorgt KNVB lastig karweiSarina Wiegman trekt na de Olympische Spelen van Tokio de deur achter zich dicht in Zeist. Na vier glansrijke jaren als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen moet ze nu de Engelse Lionesses naar triomfen leiden. Het vertrek van de succescoach is een fikse aderlating voor de KNVB.
14/08 14u15  Ophef rond Van Tuyll-monument, maar: ’Heeft niets met fascisme te maken’Het besluit van het Olympisch Stadion in Amsterdam om het standbeeld ’Jan met het handje’ te verplaatsen, roept gemengde reacties op. Sommigen zien in de opgestoken hand van het beeld de Hitlergroet. „Ik heb weinig mensen meegemaakt die er aanstoot aan namen”, zegt Bab Barens, die honderden rondleidingen verzorgde in en rond het stadion. „Met fascisme heeft het niets te maken.”
14/08 14u15  Bizarre vluchtpoging na ongeval bij MaarssenMet 80 kilometer per uur door rood, wegrijden na een ongeval en met een gehavende auto de snelweg op willen gaan. Een automobilist is op de N230 bij Maarssen flink de weg kwijt. Ook iets gefilmd met de dashcam? Mail de redactie via verkeer@telegraaf.nl
14/08 14u15  Avondje bankhangen levert drie ton opEen gepensioneerde oud-docente heeft het best verdienende avondje bankhangen ooit achter de rug: zij keek naar Kassa en kwam erachter dat zij nog recht had op het nabestaandenpensioen van haar in 1996 overleden zus. Van pensioenfonds voor het onderwijs ABP kreeg ze nu alsnog, netto, €300.000 op haar rekening gestort.
14/08 14u15  Tichanovskaja is terug, en 180 graden gedraaidDe Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja heeft vrijdag haar aanhangers gevraagd om een onlineformulier te ondertekenen waarin ze een hertelling eist van de presidentsverkiezing van afgelopen zondag.
14/08 14u15  Bondscoach Sarina Wiegman verruilt Oranjevrouwen na Olympische Spelen voor EngelandHet is rond. Sarina Wiegman wordt bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen. De huidige bondscoach van de Nederlandse voetbalsters volgt in de zomer van 2021, na de Olympische Spelen, Phil Neville op.
14/08 14u15  Hoe warmer het wordt, hoe meer pietermannen in zeeWe hadden al gevaarlijke stromingen, zonnebrand, vervelende jongeren, te weinig afstand en nu dreigen kleine pietermannen het strandplezier te verpesten.
14/08 14u15  Trump lanceert nieuwe birther-complottheorieDonald Trump riep jarenlang, zonder grond of bewijs, dat Barack Obama een illegale president was. Nu richt Trump hetzelfde verwijt aan de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris, opnieuw zonder grond of bewijs. Een nieuwe zogenaamde ’birther’ complottheorie is geboren.
14/08 13u15  Twee aardbevingen bij WeertBij het Limburgse Weert zijn vrijdag twee aardbevingen geweest. De eerste, om 11.11 uur, had een kracht van 2,0. Een minuut later was er op ongeveer dezelfde plek een beving met een kracht van 1,7. Beide bevingen gebeurden volgens metingen van het KNMI op een diepte van ongeveer 9 kilometer.
14/08 13u15  Tom-Jelte Slagter na helse hagelbui: ’Bulten op mijn hoofd van die stenen’De warme zon die voor de start van de derde etappe in de Dauphiné boven het Franse dorpje Corenc straalt, doet niet vermoeden dat de staart van het peloton een dag eerder werd gegeseld door een helse hagelbui. Achterblijvers zoals de Belg Tim Declercq en de Nederlander Tom-Jelte Slagter kwamen kapotgeslagen aan op Col de Porte. „Toen ik ’s avonds in bed lag voelde ik de bulten op mijn hoofd van die stenen”, aldus Slagter.
14/08 13u15  Verstappen klokt derde tijd in BarcelonaMax Verstappen heeft tijdens de eerste training voor de Grand Prix van Spanje de derde tijd neergezet. Alleen beide Mercedes-coureurs waren, niet voor het eerst, veel sneller dan de rest van het veld.
14/08 13u15  Demonstratie ’Gerechtigheid voor Bas’ verplaatst naar MuseumpleinDe demonstratie voor de omgekomen Bas van Wijk die voor zondag gepland staat, is verplaatst van de Dam naar het Museumplein in Amsterdam. In overleg met de gemeente koos de organisatie achter de demonstratie voor een ruimere bestemming, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden, aldus een woordvoerder van de gemeente.
14/08 13u15  Dj Nicky Romero heeft corona cancelt shows op TexelNicky Romero moet noodgedwongen een streep zetten door de twee shows die hij vrijdag in het kader van Het Strand van 2020 op Texel zou geven. De dj is positief getest op corona en moet in quarantaine. „Ik heb nergens last van gelukkig, alleen ik ruik en proef wat minder dan ik gewend ben”, laat Nicky weten aan het ANP. „Dit is gewoon domme pech.”
14/08 13u15  Henk Krol over dubieuze declaraties bij 50Plus: ’Fabel’Politieke partij 50Plus maakt het steeds bonter als het gaat om onderling geruzie. Toen de coronacrisis begon, vocht iedereen in de partijtop elkaar de tent uit en nu de tweede golf op de loer ligt, komt de ouderenpartij in het nieuws door dubieuze declaraties.
14/08 13u15  OM: in beslag genomen goud Venlo was toch geen goudBij een inval in een metaalrecyclingsbedrijf in Venlo zijn in juli geen honderden kilo’s goud ter waarde van miljoenen euro’s in beslag genomen, zoals het Openbaar Ministerie (OM) eerder beweerde. Het OM komt daar vrijdag op terug: het ’goud’ bleek bij nader inzien toch geen goud te zijn.
14/08 13u15  Transferoverzicht: FC Twente huurt Danilo van AjaxHet coronavirus heeft het profvoetbal flink te grazen genomen. Desondanks worden deze zomer weer genoeg spelers getransfereerd. Telesport zet het belangrijkste nieuws op een rij.
14/08 13u15  Koen & Jutta hebben hun eigen schaatsploeg: NXTGEN.NXTGEN. Dat is de naam van de nieuwe schaatsploeg waarin wereldkampioene en Europees kampioene op de 1000 meter Jutta Leerdam en oud-wereldkampioen allround Koen Verweij de boegbeelden zijn. Vrijdagmorgen lanceerde het duo het nieuwe project, dat voor de bijna 30-jarige Verweij het laatste hoofdstuk wordt van zijn sportieve carrière. Leerdam (21) is vastberaden haar grote successen van de voorbije schaatswinter een passend vervolg te geven met deze stap.
14/08 12u15  Jonge reuzenpanda Ouwehands heet Fan XingDe in mei geboren reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark in Rhenen heet Fan Xing. Die naam is gekozen uit vijf mogelijkheden waarop gestemd kon worden. Ruim 22.000 mensen deden mee aan de verkiezing.
14/08 12u15  Weer druk bij testlocatie TerschellingOok vrijdag zijn vele tientallen mensen naar een speciale testlocatie op het eiland Terschelling gegaan om te weten te komen of ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. Volgens de Friese GGD is de opkomst vergelijkbaar met die op donderdag, toen in totaal ongeveer 200 mensen zich lieten testen.
14/08 12u15  Chef Europese Commissie bepleit extra sancties voor Wit-RussenDe voorzitter van de Europese Commissie pleit voor meer strafmaatregelen tegen Wit-Rusland. „We hebben extra sancties nodig tegen degenen die democratische waarden of mensenrechten schenden”, twitterde Ursula von der Leyen vrijdag voorafgaand aan video-overleg van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken.
14/08 12u15  Hypotheekrente laag, ’aflossingsvrij zo gek niet’Als huisbezitter heb je steeds minder aan de hypotheekrenteaftrek, vanwege de lage rente en de snel dalende aftrektarieven. Een toenemend aantal mensen zegt tegen de overheid: hou die fooi maar in je zak. Dan maar geen renteaftrek. Zij nemen een aflossingsvrije hypotheek en genieten van de lage maandlasten.
14/08 12u15  Hotel opent deuren voor student: ’Voor €799 in een soort lade’Een uitwas van de overspannen huizenmarkt, of juist een goedkope oplossing voor een specifieke doelgroep? Op sociale media leidde het tot verontwaardiging: hotelkamers van zes vierkante meter worden ook aan studenten verhuurd. Vanaf €799 per maand.
14/08 12u15  Jordi Cruijff wordt trainer in ChinaJordi Cruijff volgt de opgestapte trainer Roberto Donadoni op als hoofdtrainer bij het Chinese Shenzhen FC. De Chinese voetbalclub maakte de komst van de Nederlander vrijdag op de website bekend.
14/08 12u15  Zijn ouders te laks als hun kinderen de coronamaatregelen negeren?Opa Chris van den Berg (75) is het laconieke gedrag van jongeren ten opzichte van corona helemaal zat, zo meldt hij aan de Telegraaf. Zijn eigen kleinkind is onlangs met vrienden op coronabrandhaard Terschelling geweest en wil zich niet laten testen.
14/08 12u15  Jaar celstraf voor spugende winkeldief in VenrayDe 25-jarige man die op 9 april in Venray stal van een winkel en daarna tijdens zijn vluchtpoging een burger bespuugde en ’corona’ riep, is veroordeeld tot een jaar celstraf.
14/08 11u15  LIVE | De Jonge: GGD had mij eerder en duidelijker kunnen waarschuwenHet aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
14/08 11u15  Hitte en droogte: deze dieren hebben het zwaarHet is, ondanks de soms zeer heftige lokale onweersbuien, nog steeds kurkdroog in het land. Ook de natuur zucht onder het gebrek aan regenwater. „Een adempauze voor de natuur zou welkom zijn.”
14/08 11u15  Kijkers Slimste Mens zamelen geld in om Van Rossem te laten zingenKijkers van het populaire programma De Slimste Mens zijn een crowdfunding begonnen om jurylid Maarten van Rossem aan het zingen te krijgen. Quizmaster Philip Freriks daagde de goedlachse historicus uit met de vraag hoeveel geld hij zou willen hebben om in de uitzending een karaokenummer ten gehoren te brengen. Van Rossem hing hier het prijskaartje van 10.000 euro aan.
14/08 11u15  Rapper Cardi B gaf ton uit aan coronatesten voor videoclipOm cast en crew aan haar videoclip voor WAP te kunnen laten werken, moest Cardi B aardig in de buidel tasten voor de verplichte coronatesten. In een interview met Vice vertelt de rapper dat de kosten daarvoor opliepen tot maar liefst 100.000 dollar.
14/08 11u15  Culinaire test: dit is de lekkerste filet americainIn VRIJ testen we wekelijks een supermarktproduct. Deze week proeven we filet americain.
14/08 11u15  Nieuwe topman Volksbank verzwijgt Amerikaanse green cardHet rommelt stevig in de top van De Volksbank. Terwijl de financieel directeur al na een half jaar op straat is gezet, blijkt de nieuwe topman te hebben verzwegen dat hij en daarmee de staatsbank onder de Amerikaanse sanctiewet vallen.
14/08 10u15  The Last Dance van Serena (38) en Venus Williams (40)?Op een achterafbaantje in Lexington Kentucky, stonden Serena (38) en Venus (40) – voornamen volstaan – voor de 31ste keer tegenover mekaar, een duel dat na meer dan 2 uur gewonnen werd door de jongste van de twee tennislegendes. Gezien de leeftijd van beide dames is de kans groot dat er geen vervolg meer komt aan een duel dat de internationale topsport van deze eeuw kleurde. Was nummer 31 het afscheid van een tijdperk, een tennisversie van The Last Dance?
14/08 10u15  Gezocht: Nederlandse werknemers die regelmatig naar het Verenigd Koninkrijk reizenReizigers uit onder meer Nederland moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Dat maakte de minister van Transport daar bekend.
14/08 10u15  Hitlergroet? Olympisch Stadion haalt standbeeld wegHet Olympisch Stadion in Amsterdam haalt een standbeeld weg van een man met gestrekte arm. De beeltenis doet voorbijgangers denken aan een Hitlergroet. Onterecht, maar de groet stamt wel uit de tijd van de fascisten, schrijft Trouw.
14/08 10u15  Economie krimpt harder dan ooit, Nederland in een recessieDe Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent gekrompen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft niet eerder zo’n extreme krimp van de economie gemeten.
14/08 10u15  ‘Ik neem terug dat Dylan Groenewegen de gevangenis in moet’Patrick Lefevere vloog er vorige week met gestrekt been in na de harde crash in de Ronde van Polen, waarbij Fabio Jakobsen door toedoen van Dylan Groenewegen een val maakte die voor geschokte reacties zorgde. De ploegbaas van Deceuninck–Quick-Step twitterde over een moordaanslag en vond dat de renner van Jumbo-Visma de gevangenis in moest. Nu de gemoederen wat zijn bedaard, neemt de 65-jarige Belg zijn woorden terug.
14/08 10u15  Acteur Raymi Sambo voor de rechter vanwege zware mishandeling vrouwActeur Raymi Sambo (49), bekend van onder meer All-Stars en Spangas, moet volgende maand voor de rechter verschijnen voor een zware mishandeling van een vrouw, ruim acht maanden geleden. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam weten aan Shownieuws.
14/08 10u15  Tijdens de vakantie sloeg Anouk op de vlucht: 'Ik was zó bang voor hem...'Anouk (38) zat in een gewelddadige relatie, maar ging desondanks en onder het mom van ‘misschien komt dan alles wel goed’ acht maanden met haar vriend backpacken. Dat verliep niet helemaal zoals ze had gehoopt.
14/08 10u15  Tweede drenkeling strand IJburg in Amsterdam overledenDe man die donderdagavond uit het water op het strand van IJburg in Amsterdam is gehaald en gereanimeerd moest worden, is overleden. Het gaat om een 40-jarige man uit Badhoevedorp. Dat meldt de politie. Donderdag werd eerder op de dag ook een dodelijk slachtoffer in het water gevonden door een zwemmer.
14/08 10u15  Emotie na arrestaties om Bas: ’Hopen dat schutter er tussen zit’Vier van de vijf gearresteerde Amsterdammers voor de schietpartij op Bas van Wijk worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijfde verdachte blijkt niks te maken te hebben met het heftige schietincident afgelopen zaterdag op de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer.
14/08 10u15  Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefeningAlexander Sedykh, een Russische sporter, heeft afgelopen week tijdens een poging een zogeheten barbell squat met meer dan 400 kilo aan gewichten, zijn beiden knieën gebroken.
14/08 10u15  Linda (25): Ik heb meer haar op mijn benen dan mijn vriendZe scheert zich sinds twee jaar niet meer, want voor Linda de Munck (25) zijn behaarde oksels het nieuwe normaal. Ze is influencer, schrijft veel over seksualiteit en feminisme, en heeft een relatie.
14/08 10u15  Politie in actie na tweede onrustige nacht in SchilderwijkVoor de tweede nacht op rij was het onrustig in de Schilderswijk in Den Haag.
14/08 10u15  KLM duikt omlaag op rode beursDe Amsterdamse beurs staat vrijdagochtend op een stevig verlies. Beleggers schrikken van het bericht dat Nederlanders twee weken in quarantaine moeten als zij naar Groot-Brittannië reizen. Het aandeel Air France KLM duikt ruim 5% omlaag. Ook economische krimpcijfers drukken de stemming.
14/08 09u15  Aegon zakt verder op rode AEXDe Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies van start gegaan. De AEX neemt daarmee voor de tweede achtereenvolgende dag gas terug na de zonnige winsten van eerder deze week. Aegon daalt verder na de koersval van ruim 15% op donderdag.
14/08 09u15  Verbitterde Gemma van Eck: ’Ik stop met ALLES!’Ze behaalde met de meidengroep BABE de hoogste posities in de vaderlandse hitlijsten, speelde in films en musicals en was drie jaar te zien in het voorprogramma van TOON HERMANS. Maar nu nooit meer. GEMMA VAN ECK gooit de handdoek in de ring van de showbizz. Teleurgesteld zegt ze: ,,Dat hele wereldje heeft me zoveel verdriet bezorgd…’’
14/08 09u15  Wat kan het kabinet doen om ons door de crisis te slepen?Lees meer >
14/08 09u15  Parijs en deel kust Middellandse Zee ’rode’ zoneDe Franse regering heeft Parijs en het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zeekust uitgeroepen tot ’rode’ zones met een hoog risico op coronavirusinfecties. Het regeringsbesluit is vrijdag gepubliceerd.
14/08 09u15  ’Zelfs geschiedschrijving Indië wordt nu gekaapt’In de aanloop naar de Indië-herdenking, deze zaterdag, gaan stemmen op om deze jaarlijkse plechtigheid te moderniseren. Het is tijd om ook Indonesiërs te herdenken, klinkt het. Voor veel Indische Nederlanders is dat een klap in het gezicht. Zo ook van voorman Hans Moll.
14/08 09u15  Indisch monument Den Haag bekladHet Indisch Monument in Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag beklad. De actie is opgeëist door een groep die zich Aliansi Merah Putih (de rood-witte alliantie) noemt. Op het monument staat onder meer ’kami belum lupa’ (wij zijn het niet vergeten) en ’17/08/45’. Op 17 augustus 1945 riep Soekarno de onafhankelijke staat Indonesië uit. Hij werd de eerste president van het land.
14/08 08u15  Tuinvragen aan Lodewijk Hoekstra: ’Welke klimplanten doen het goed in de schaduw?’Lees meer >
14/08 08u15  Volksbank stopt miljoenen in stroppenpotDe Volksbank heeft net als andere banken extra geld apart gezet voor leningen die mogelijk niet terugbetaald zullen worden vanwege de coronacrisis. Daardoor ging de winst van het financiële concern achter SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank flink omlaag, zo viel vrijdag op te maken uit een tussentijds handelsbericht.
14/08 08u15  ’Schade veel groter door droogte dan door water’Voor het derde jaar op rij heeft Nederland te maken met extreme droogte. Om dat te bestrijden is een taak weggelegd voor de waterschappen in ons land. Maar wat kunnen zij doen?
14/08 08u15  ‘Dat vulde Labyad fantastisch in bij Ajax’Ajax won donderdag het oefenduel tegen FC Utrecht met 5-1. Absolute uitblinker was Zakaria Labyad met drie doelpunten.
14/08 08u15  Opnieuw onweer, maar niet overal: dít doet het weerOok vrijdagochtend hangen er flinke onweersbuien boven Nederland, rond 7.30 uur in het noorden van het land. Weerplaza verwacht later op de dag ook op andere plekken ’buiigheid’.
14/08 08u15  Formule 1-bubbel aangekomen in strengste gebied tot dusver: BarcelonaHet vliegveld, La Rambla, de discotheken: allemaal uitgestorven. Rond deze tijd is Barcelona normaal gesproken een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Max Verstappen is er wél, als prominent lid van de Formule 1-bubbel. Maar even flaneren door de stad zit er dit jaar zeker niet in.
14/08 07u15  Stelling: Loonsverhoging zorgpersoneel moet er komenLoonsverhoging voor zorgpersoneel is een omstreden kwestie. Woensdag bleek tijdens een chaotisch einde van het coronadebat in de Tweede Kamer dat oppositie en coalitie in deze kwestie recht tegenover elkaar staan. Vindt u dat onze zorghelden meer moeten gaan verdienen?
14/08 07u15  NS: extra steun nodig na megaverliesNS meldt een nettoverlies van 185 miljoen euro in de eerste helft van 2020. Zonder de financiële steunmaatregelen van de overheid vanwege Covid-19 zou het spoorbedrijf zelfs meer dan 1 miljard euro (€1078 miljoen) verlies hebben geleden.
14/08 07u15  Eerste echte social media-tv: top of flop?Rick de Graaff test deze week in Hebbeding een wel heel bijzondere televisie. The Sero van Samsung speelt op een unieke manier in op social media, maar is het ook een goed apparaat geworden?
14/08 07u15  Trump trekt Amerikaanse afkomst Kamala Harris in twijfelDe Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. „Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap”, zei Trump tijdens een persconferentie.
14/08 07u15  Niki Terpstra ontfermde zich over Fabio Jakobsen: ’Niet goed van geslapen’Sneller dan verwacht maakt Niki Terpstra zondag zijn rentree in de Ronde van Wallonië. De afgelopen twee maanden werkte de 36-jarige klassiekerspecialist aan zijn terugkeer, om tijdens zijn eigen revalidatie Fabio Jakobsen in het ziekenhuis te zien belanden. De vreselijke beelden sneden als een mes de huiskamer binnen bij Terpstra. Vanzelfsprekend omdat hijzelf onlangs in de kreukels lag, maar ook omdat hij Jakobsen tijdens diens eerste profjaar wegwijs maakte in de soms wrede wielerwereld.
14/08 07u15  Recensie ’Nashville tears’: Country van Engelse makelijSoms weet je het meteen al. Hier is dat het geval na een paar maten strijkers, waarmee Rumer haar nieuw album Nashville tears opent. Maar dan begint deze Britse zangeres ook nog te zingen, met die fantastische, Karen Carpenter-warme stem van haar en jawel hoor: dit is een prachtplaat.
14/08 06u15  ’Verbied reclamezuilen langs de weg’De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) wil een verbod op megagrote reclamezuilen langs snel- en provinciale wegen, die de aandacht van de automobilisten op zich willen vestigen.
14/08 06u15  DiCaprio breekt met boezemvriend Johnny DeppOntluisterende details over huiselijk geweld en JOHNNY DEPP’s onstuimige relatie met AMBER HEARD (34), die de afgelopen weken in een rechtszaal in Londen werden geopenbaard, zijn ook in Hollywood ingeslagen als een bom. Daar was weliswaar bekend dat Depp (57) problemen had met drank en drugs, maar tot welke excessen die hadden geleid was ook dáár nooit eerder tot de volle omvang doorgedrongen.
14/08 06u15  Opa (75) helemaal klaar met ’laconiek’ kleinkindChris van den Berg (75) uit Lemmer is helemaal klaar met het ’laconieke’ gedrag van jongeren ten opzichte van corona. Zijn eigen kleinkind is onlangs met vrienden op coronabrandhaard Terschelling geweest, maar wil zich niet laten testen. Van den Berg maakt zich dusdanig zorgen dat hij nog niet weet of hij wel naar de trouwerij van zijn andere kleinzoon gaat.
14/08 06u15  Marten de Roon blijft een trainersdilemmaEven leek het wonder van Atalanta Bergamo in de sterren geschreven. In twee minuten maakte Paris Saint-Germain, gevoed door Qatarese miljarden en onder aanvoering van Kylian Mbappé en Neymar, een einde aan het sprookje van de Nederlanders in Italiaanse dienst: Marten de Roon, Hans Hateboer en halve Nederlander Robin Gosens. Het niet halen van de halve finale van de Champions League en de wijze waarop zal het coronalitteken in de Noord-Italiaanse stad geen goed doen, maar terugkijkend op de Europese campagne van Atalanta zal het avontuur helend werken in Bergamo.
14/08 02u15  Judowereld opgeschrikt: nog twee coronagevallenDe Nederlandse judoploeg is opgeschrikt door twee extra coronagevallen. Een paar dagen nadat een topjudoka positief testte op het coronavirus, heeft Judo Bond Nederland (JBN) laten weten dat nog eens twee judoka’s besmet zijn geraakt.
14/08 01u15  Coronacrisis kost 322.000 banenIn drie maanden tijd ging 3% van de Nederlandse banen verloren, een absoluut record. In totaal werkte Nederland ruim 6% minder uren. „Als gevolg van de coronacrisis is de situatie op de arbeidsmarkt nu omgeslagen.”
14/08 00u15  Weer raak in Schilderswijk: ME drijft relschoppers uit elkaarVoor de tweede avond op rij is in de Haagse Schilderswijk de Mobiele Eenheid (ME) op de been. Donderdagavond laat verzamelden zich enkele honderden mensen op de Hoefkade. Toen sommigen vuurwerk begonnen af te steken en een brandje stichtte, greep de ME in en dreef de groep uit elkaar. De politie roept de mensen uit de groep op naar huis te gaan.
14/08 00u15  ’Sarina Wiegman bijna nieuwe bondscoach Engeland’Sarina Wiegman staat op het punt om een contract te tekenen als bondscoach van Engeland.
14/08 00u15  ’Dramatisch banenverlies door coronacrisis’De coronacrisis heeft Nederland een historisch banenverlies bezorgd. In drie maanden tijd zijn er meer dan 320.000 banen verdwenen, vooral in de uitzendsector en de horeca.
14/08 00u15  Merkwaardige declaraties Henk Krol bij 50Plus: ’43 euro aan stroopwafels’Een partij stroopwafels ter waarde van 43 euro. Een advocatenrekening van 758 euro. Kilometerdeclaraties voor privétripjes. En relatiegeschenken ter waarde van 113,80 euro: voormalig fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol kreeg afgelopen maart, vlak voor zijn vertrek bij die partij, een merkwaardige lijst met declaraties van het partijbestuur gepresenteerd.
13/08 23u15  Reiziger uit Nederland verplicht 14 dagen in quarantaine in VKReizigers uit Nederland en meerdere andere landen moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen.
13/08 23u15  Sterk Leipzig verrast Atlético en staat in halve finale Champions LeagueRB Leipzig blijft verrassen in de Champions League. Het elftal van trainer Julian Nagelsmann versloeg donderdag in Lissabon Atlético Madrid in de kwartfinales met 2-1.
13/08 23u15  Burgemeester Halsema sluit per direct Amsterdams strandHet onder Amsterdammers populaire strand Blijburg op IJburg wordt per direct gesloten. Dat laat een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema donderdagavond weten.
13/08 23u15  Nederland snakt naar bui, #onweer en #buienradar trendingWe lijken massaal te snakken naar een verkoelende bui. De onderwerpen onweer en Buienradar zijn donderdagavond dan ook trending op Twitter. „Is er ergens wel onweer? Hier in Voorne-Putten was het 5 spetters en 5 klappen. Waar is die verkoeling?”, zo vraagt Nook zich af op sociale media.
13/08 23u15  Beierse blunder: duizend Duitsers weten niets van hun corona-besmettingUitgerekend Beieren, het zelfbenoemde ’land van laptop en lederhose’, zorgt voor de grootste corona-tijdbom in de Bondsrepubliek. Bijna duizend vastgestelde corona-infecties zijn niet aan de geteste reizigers bekend gemaakt, die zich al bijna een week frank en vrij door Duitsland bewegen.
13/08 23u15  Ajax: nieuwe ronde, nieuwe kansenNoa Lang (21) en Zakaria Labyad (27) lijken niet van plan opnieuw genoegen te nemen met een nietszeggende bijrol bij Ajax. Lang werd het afgelopen half jaar aan FC Twente verhuurd, terwijl Labyad – net op het moment dat hij zijn kans leek te pakken – ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. Tegen FC Utrecht (5-1) liet het tweetal een uitstekende indruk achter. „Zakaria heeft heel intelligent gespeeld en Noa was ook heel goed”, aldus een tevreden Erik ten Hag.
13/08 23u15  Lewis Hamilton over maatregel FIA: ’Ze gaan het resultaat dat ze willen niet krijgen’Lewis Hamilton lijkt zich weinig druk te maken om het nieuws dat de FIA de zogenaamde ’party modus’ wil afschaffen voor bij de kwalificaties. De Mercedes-coureur denkt dat de autosportbond probeert om zijn team langzamer te maken, maar dat dat niet gaat lukken. „Ze gaan het resultaat dat ze willen niet krijgen.”
13/08 22u15  Geen directe vluchten meer tussen Nederland en MarokkoEr zijn momenteel geen directe vluchten mogelijk tussen Nederland en Marokko. Een verdrag tussen de twee landen dat zulke vluchten mogelijk maakt verliep dinsdag, onderhandelingen over verlenging lopen nog, laat Buitenlandse Zaken weten.
13/08 22u15  FC Utrecht-trainer Van den Brom na ruime nederlaag: ’Uitslagen oefenduels interesseren me niet’Trainer John van den Brom wil komend seizoen met FC Utrecht de topclubs in de Eredivisie aanvallen In de verloren oefenwedstrijd tegen Ajax (5-1) zag hij dat zijn ploeg nog veel werk wacht. Bij rust was de stand al 5-0.
13/08 22u15  Cisco maakt kortsluiting op verdeelde beurzen VSDe Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. Techbeurs Nasdaq zat voor de tweede achtereenvolgende dag in de lift. De beurswaarde van Apple kwam dichtbij de magische grens van $2000 miljard. Cisco Systems was echter een grote verliezer na tegenvallende kwartaalcijfers.
13/08 22u15  Aantal coronabesmettingen Terschelling loopt op tot 9De coronatests in de buurt van camping Appelhof op Terschelling hebben één nieuwe besmetting aan het licht gebracht. Bij negen mensen is de uitslag nog niet bekend, de andere 133 mensen hebben geen corona.
13/08 22u15  Duizend Duitsers weten niets van hun corona-besmettingUitgerekend Beieren, het zelfbenoemde ’land van laptop en lederhose’, zorgt voor de grootste corona-tijdbom in de Bondsrepubliek. Bijna duizend vastgestelde corona-infecties zijn niet aan de geteste reizigers bekend gemaakt, die zich al bijna een week frank en vrij door Duitsland bewegen.
13/08 21u15  Bij Benfica vindt Jan Vertonghen alles waar hij op hoopteJan Vertonghen (33) is een Benfiquista. De Rode Duivel legt in Lissabon zijn medische tests af en tekent een contract voor drie jaar bij Benfica. Zijn nieuwe ploeg vervult alle wensen op zijn bucketlist: een goede kans op de Champions League, een lang contract met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro per jaar, een zuiders leven voor zijn gezin, een nieuwe taal…Benfica wil opnieuw schitteren, want het jaagt ook nog op Edinson Cavani van PSG.
13/08 21u15  ’Jongeren Terschelling dronken uit elkaars bierflesje’Het was lange tijd een virus van het vasteland, een onheilspellend verhaal van ver. Maar sinds er op de Terschellingse jongerencamping Appelhof corona is uitgebroken, is de harde realiteit ook doorgedrongen op Schylge, zoals de inwoners hun rustige, onschuldige eiland zelf noemen.
13/08 21u15  Drenkeling uit het water gehaald in AmsterdamAan het begin van de avond is een man uit het water gehaald bij strand Blijburg in Amsterdam.
13/08 21u15  Ajax ruim langs FC Utrecht in oefenduelZakaria Labyad en Noa Lang hebben een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht aangegrepen om te laten zien dat ze nog niet klaar zijn bij Ajax. Beide aanvallers hadden voor rust een groot aandeel in de ruime zege (5-1).
13/08 21u15  Directeur Surinaamse Postspaarbank opgepaktDe directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, is opgepakt door de Surinaamse politie. Dit heeft de politie bekendgemaakt. Kromosoeto wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, verduistering en oplichting.
13/08 21u15  Twaalf bewoners azc Delfzijl besmet met coronaIn een asielzoekerscentrum in het Groningse Delfzijl zijn sinds eind vorige week twaalf bewoners positief getest op het coronavirus. Alle geïnfecteerden zijn in isolatie geplaatst en hun huisgenoten zitten in quarantaine, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Vijf asielzoekers die tot een risicogroep behoren, zijn vrijwillig overgeplaatst naar een andere locatie.
13/08 21u15  Feyenoord haalt Belgische middenvelder Francesco AntonucciFeyenoord neemt Francesco Antonucci over van AS Monaco.
13/08 20u15  Primoz Roglic zet onwaarschijnlijke reeks Jumbo-Visma voortDe manier waarop Primoz Roglic van iedereen wegreed op de Col de Porte, leek hem niet eens veel energie te kosten. Zelfs Tour-winnaar Egan Bernal beet zijn tanden stuk op de tempoversnelling van de Sloveen in de laatste kilometer bergop. Stuk voor stuk konden ze alleen maar toekijken hoe het achterwiel van ’Rogla’ in het regenachtige slot verder van hen wegdreef. Hij loste daarmee ploegmaat Wout van Aert niet alleen af als ritwinnaar, maar tevens leider in het klassement van de Dauphiné.
13/08 20u15  Daimler schikt dieselgate in VS voor ruim $2 miljardDe Duitse autofabrikant Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, is meer dan 2 miljard dollar kwijt aan Amerikaanse schikkingen in verband met het dieselschandaal. Met diverse autoriteiten is overeenstemming bereikt over een schikking van 1,5 miljard dollar. Daarnaast rekent het bedrijf erop een massaclaim van gedupeerde consumenten voor ongeveer 700 miljoen dollar af te handelen.
13/08 20u15  Binnenkijker: Bont behang voegt sfeer toe aan neutrale basisDe een zoekt inspiratie, de ander is nieuwsgierig, maar we kijken allemaal graag hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast in bij de familie Verbeek/Van den Ham in Scherpenzeel (Gld).
13/08 20u15  ProRail-experts kijken met afschuw naar treinramp Schotland: ’Ook hier extremer weer’Deskundigen van spoorbeheerder ProRail kijken met afschuw naar de beelden van het treinongeluk dat woensdagavond plaatsvond met een NS-trein van ScotRail in het Schotse Stonehaven. „Ook in Nederland hebben we te maken met extremen. We volgen het Britse onderzoek naar de oorzaken op de voet, daar kunnen wij van leren.”
13/08 20u15  ’Juan Carlos verblijft met ’trouwe minnares’ in Abu Dhabi’Terwijl de premier van Spanje en zelfs zijn eigen gezin de kaken stijf op elkaar blijven houden wat betreft de verblijfplaats van JUAN CARLOS, weet de Catalaanse royaltywatcher en auteur PILAR EYRE het zeker: de vorige week vertrokken koning-emeritus houdt zich schuil in Abu Dhabi, waar hij zich heeft teruggetrokken in een peperdure hotelsuite met de vrouw die al ruim veertig jaar zijn minnares is.
13/08 20u15  Analyse - Wilders maakt kras op blazoen coalitieMet het saboteren van een hoofdelijke stemming over hogere zorgsalarissen woensdagavond heeft de coalitie zich onnavolgbaar in de nesten gewerkt. Dat besef is doorgedrongen bij VVD, CDA, D66 en CU die het boetekleed aantrekken over het hazenpad dat men koos toen bleek dat de oppositie de stemming dreigde te gaan winnen.
13/08 20u15  ADO-jeugdspeler Kairan Wang (15) verdronkenBij ADO Den Haag heerst grote verslagenheid om de dood van jeugdspeler Kairan ’Max’ Wang. De 15-jarige jongen, die twee weken geleden op vrijdag in de zee bij Monster is verdronken.
13/08 20u15  Door politie neergeschoten verwarde man overleden in AmsterdamEen verwarde man is donderdagmiddag door de politie neergeschoten in Amsterdam. Hij is overleden aan zijn verwondingen.
13/08 20u15  Ajax voorzichtig met Tadic, Huntelaar en NeresDusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar oefenen donderdagavond niet met Ajax tegen FC Utrecht. Beide aanvallers hebben lichte klachten en zijn uit voorzorg buiten de selectie gehouden.
13/08 19u15  Openluchtmusea-tips: Boeiende buitenwereldenLees meer >
13/08 19u15  Meer macht naar EU schendt onze grenzenAls de VVD in de oppositie had gezeten, had ze gehakt gemaakt van het Europese Steunfonds: overdracht van veel geld naar andere landen, overdracht bevoegdheden, Brussel gaat zelf nieuwe belastingen invoeren, recht om eigen Europese schulden aan te gaan, het staat allemaal dwars op het verkiezingsprogramma van de VVD.
13/08 19u15  Noodweer in Brabant: ondergelopen straten en omgewaaide bomenNa een flink aantal tropische dagen, trekken donderdagavond regen en onweer over ons land. In Brabant is er al flink wat regen gevallen.
13/08 19u15  Juan Carlos verblijft met ’trouwe minnares’ in Abu DhabiTerwijl de premier van Spanje en zelfs zijn eigen gezin de kaken stijf op elkaar blijven houden wat betreft de verblijfplaats van JUAN CARLOS, weet de Catalaanse royaltywatcher en auteur PILAR EYRE het zeker: de vorige week vertrokken koning-emeritus houdt zich schuil in Abu Dhabi, waar hij zich heeft teruggetrokken in een peperdure hotelsuite met de vrouw die al ruim veertig jaar zijn minnares is.
13/08 19u15  Oppositie wil dinsdag heropening coronadebatAls het aan de oppositie in de Tweede Kamer ligt gaat het coronadebat komende dinsdag verder. Volgens GroenLinks-voorman Jesse Klaver zorgt het weglopen van de coalitie bij de hoofdelijke stemming over een salarisverhoging voor zorgpersoneel voor zoveel commotie dat heropening van het debat nodig is.
13/08 19u15  Israël schort annexatie Palestijnse gebieden op na akkoordIsraël schort de internationaal uiterst omstreden annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever op. Dat maakte de Amerikaanse president Trump bekend. De stap maakt deel uit van een historisch, door Washington bemiddeld akkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).
13/08 19u15  Hagelstenen en onweer teisteren achterblijvers in DauphinéPrimoz Roglic kwam donderdagmiddag in relatief mooie omstandigheden als winnaar over de finish op de Col de Porte, maar een aantal van zijn collega’s had minder geluk in de Franse Alpen aan het einde van de tweede rit in de Dauphiné.
13/08 19u15  Joanne (34) heeft albinisme: Het schijnt dat ik vaak word aangestaardPicknicken, een terrasje pakken of met een boek op het strand: wat is er nou lekkerder dan de zon op je huid voelen? Toch zoeken veel mensen – noodgedwongen – liever de schaduw op, zoals Joanne Wieringa (34). Ze woont samen met haar vriend en werkt als projectleider binnen de zorg en welzijn. Ze heeft twee zoontjes van 2 en 4 jaar oud. Joanne is geboren met albinisme, haar kinderen zijn beiden zonder albinisme geboren.
13/08 18u15  Schilderswijk is rellende jongeren zat: ’We willen deze ellende niet meer’En weer was het raak in de Schilderswijk. De Haagse buurt heeft de naam en de faam van relbuurt, en bewoners en ondernemers zijn het nu zat. Zij zijn het beu dat mensen naar hun wijk komen voor opstootjes én dat de politie zo laat komt. „Als dit niet in de Schilderswijk was geweest, was er veel sneller opgetreden.”
13/08 18u15  Verstappen: ’Niet nieuw dat spelregels tijdens seizoen veranderen’Het topteam van Mercedes lijkt er met de FIA een nieuwe ’tegenstander’ bij te hebben. De autosportfederatie kan de dominantie van het topteam met aanstaande regelwijzigingen mogelijk wat inperken. Max Verstappen juicht dat als naaste belager, uiteraard, toe.
13/08 18u15  Politie schiet verwarde man neer in AmsterdamEen verwarde man is door de politie neergeschoten in Amsterdam. Hij dreigde zichzelf iets aan te doen. Volgens de politie had hij een mes vast.
13/08 18u15  Thijs H. gaat in hoger beroepThijs H., de 28-jarige man die 2 weken geleden werd veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor drie moorden, gaat in hoger beroep.
13/08 18u15  Waarom stoort de een zich wel en de ander niet aan geluiden?Geluid is overal. Ongemerkt doet het meer met je dan je denkt. Helaas ook meer dan je zelf kunt beïnvloeden.
13/08 18u15  Kinderdagverblijf in Utrecht dicht na zes coronagevallenKinderdagverblijf Jonas in Utrecht heeft de deuren gesloten. Vier medewerkers en twee ouders hebben positief getest op het coronavirus.
13/08 17u15  KLM-directie stelt loonsverhoging uit vanwege geldgebrekDe KLM-directie heeft eenzijdig besloten om de loonsverhoging van 2,5% per 1 augustus uit te stellen vanwege de coronacrisis. De afgelopen weken kon de directie de vakbonden niet bewegen tot uitstel, zo melden ingewijden.
13/08 17u15  Schok om fatale ’meidenruzie’: ’Alice (15) stond voor iedereen klaar’Verbazing overheerst in de Rotterdamse wijk Spangen, waar woensdagavond een 16-jarig meisje de 15-jarige Alice doodstak. Niemand begrijpt wat de tiener bezielde om een steekwapen te pakken en dodelijk toe te slaan.
13/08 17u15  Minder coronagevallen gemeldHet aantal bevestigde coronagevallen is met 577 gestegen. Die positieve tests zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is minder dan de 654 gevallen van woensdag en de 779 van dinsdag. In de afgelopen dagen zijn ongeveer 4200 besmettingen vastgesteld.
13/08 17u15  Frits Sissing in quarantaine, Dionne Stax neemt show overFrits Sissing kan woensdag niet het liveprogramma Nederland staat op tegen kanker presenteren. De presentator is in aanraking gekomen met iemand die het coronavirus heeft en moet derhalve in quarantaine.
13/08 17u15  Burgemeester steekt Schilderswijkers hart onder de riemDe kersverse Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft donderdagmiddag Schilderswijkers een hart onder de riem gestoken en ze vertelt dat het relgedrag in de buurt niet wordt getolereerd.
13/08 17u15  Een verdachte in zaak doodgeschoten Bas van Wijk heengezondenVier van de vijf Amsterdammers die woensdag werden aangehouden voor de fatale schietpartij bij een recreatieplas in Amsterdam horen vrijdagmiddag of ze langer vast moeten blijven zitten. Een van hen wordt al heengezonden. Hij is niet langer verdacht, omdat hij niet betrokken was bij het schietincident. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).
13/08 16u15  Sylvie in gevaar? Corona-alert Saint-Tropez!Het beroemde caféterras Le Sénéquier, met zijn rode stoeltjes in de haven van Saint-Tropez, is per direct gesloten vanwege een corona-uitbraak onder het personeel.
13/08 16u15  Zwemmer treft lichaam aan in water bij AmsterdamEen zwemmer heeft donderdagochtend een lichaam in het water bij IJburg in Amsterdam aangetroffen.
13/08 16u15  Arrestatie verdachten moord Bas van Wijk gefilmdDe politie heeft woensdag vijf verdachten aangehouden in het onderzoek naar het doodschieten van Bas van Wijk. Twee van hen werden aangehouden in Zandvoort, dit moment werd gefilmd.
13/08 16u15  Man zonder onderbroek besmeurt trekhaak in Delft: ’Ik kan niet geloven wat ik zag’Emil Harmsen uit Delft geloofde zijn ogen niet toen hij op de beelden van zijn beveiligingscamera’s zag hoe een man zonder onderbroek op de trekhaak van zijn auto was gaan zitten. „De resten zaten er nog aan.”
13/08 16u15  Verzekeraar vergist zich in eigen kleine lettertjesTolk nodig bij een juridisch conflict met iemand die geen Nederlands spreekt? Dan moet je rechtsbijstandsverzekering die betalen. Dat verzekeraars die bepaling in hun eigen kleine lettertjes lang niet altijd in acht nemen, blijkt uit een uitspraak van klachteninstituut Kifid over een man die grote problemen met zijn aannemer had.
13/08 16u15  Voornemen FIA tik voor F1-team MercedesFormule 1-teams kunnen mogelijk al later deze maand geen gebruik meer maken van een speciale motorstand tijdens de kwalificatie. De FIA wil de zogeheten ’party mode’ snel aan banden leggen.
13/08 16u15  Intimidatie getuigen R. Kelly: ’Geen middel wordt geschuwd’De lijst met aanklachten tegen R. Kelly is ellenlang en toch komt er elke keer wel weer een aap uit de mouw. Zo zouden een oude vriend van hem, een voormalig manager en adviseur en een kennis van zijn voormalige pr-medewerker de vrouwen die tegen Kelly willen getuigen behoorlijk hebben geïntimideerd. Een nieuw hoofdstuk in het duistere boek van de ooit zo gevierde R&B-zanger, dat zo meedogenloos is dat het opnieuw de rillingen over de rug doet lopen.
13/08 15u15  Oplopende spanningen in de Middellandse ZeeDe oeroude ruzie tussen Griekenland en Turkije is recent weer flink opgelaaid. Gas- en oliewinning door de Turken in delen van de Middellandse Zee waarvan het rechtmatig gebruik door onder meer de Grieken wordt betwist, zijn de aanleiding daarvoor. Een derde NAVO-lidstaat heeft zich nu gemeld bij dit conflict: Frankrijk.
13/08 15u15  Eigenaar ’corona-supermarkt’ in tranen: ’Ik wil niet dat mijn vader dakloos wordt’Raymond Berning sloot de deuren van zijn supermarkt in Noord Deurningen donderdag om 10.01 uur dan toch maar. Met pijn in zijn hart en met de tranen in zijn ogen zwaaide hij naar iedereen die voor de winkel stond om hem steun te betuigen. Hij wilde escalatie voorkomen. Er was immers veel politie op de been. „En ik wil niet dat mijn vader dakloos wordt”, voegde hij eraan toe.
13/08 14u15  Met messen en pistolen naar het strand, lekker AmerikaansStrandperikelen. Er is nogal wat te doen om onze stranden deze week. Op een stadsstrand wordt een jongeman doodgeschoten omdat hij de brutaliteit had om te proberen een roofoverval te voorkomen en in Scheveningen wordt een Rotterdammer doodgestoken. Een afrekening tussen twee woordkunstbendes. Amerikaatje spelen. Tof land. Daar wil je je echt aan spiegelen. Gaat ook erg goed daar.
13/08 14u15  Nederlander (75) omgekomen bij frontale botsing op Spaanse snelwegEen 75-jarige Nederlandse man en een 19-jarige Spanjaard zijn om leven gekomen bij een frontale botsing, 20 kilometer ten noorden van de Spaanse stad Alicante. De man reed samen met een 73-jarige Nederlandse vrouw in een camper, die frontaal in botsing kwam met een auto met drie Spaanse jongeren.
13/08 14u15  ’Black-out UEFA bij aanstelling Danny Makkelie’’Ondoordacht’, ’oliedom’ en een ’black-out van de UEFA’. Drie stempels die voormalig toparbiter Dick Jol (64) op de aanstelling van Danny Makkelie voor de Champions League-kwartfinale Manchester City-Olympique Lyon (zaterdag, 21.00 uur) plakt. „Als de Fransen uit het toernooi vliegen, is Ajax zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League van komend seizoen. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal. De UEFA had Danny nóóit in deze situatie mogen brengen”, vindt de Scheveninger.
13/08 14u15  Ruim 2400 adressen achterhaald van afvaldumpers in AmsterdamIn een maand tijd hebben speciale toezichthouders in Amsterdam de adressen van 2411 mensen achterhaald die op een verkeerde manier hun afval hebben aangeboden. Het gaat in veel gevallen om mensen die afval naast de daarvoor bestemde ondergrondse containers hebben geplaatst.
13/08 14u15  Rechtbank behandelt verzoeken Taghi achter gesloten deurenDe rechtbank behandelt een aantal verzoeken van Ridouan Taghi achter gesloten deuren. Dat wil zeggen dat behalve de procespartijen - de rechtbank, officieren van justitie, zijn advocaat en de beveiliging - niemand aanwezig mag zijn in de rechtszaal en mag horen waar het over gaat.
13/08 14u15  Duindorp uren zonder water na opendraaien brandkranenDe inwoners van de Haagse wijk Duindorp zagen donderdag enkele uren lang weinig tot geen water uit hun kraan stromen. De druk werd minder door het „illegaal openzetten van brandkranen”, zegt drinkwaterbedrijf Dunea. Aan het begin van de middag waren de problemen verholpen.
13/08 14u15  Domper in de rij op Terschelling: ’Nu zonder test eiland af’Na de acht besmettingen op camping Appelhof staat Terschelling op scherp. De GGD introduceerde een heuse ’to go teststraat’, maar na enige uren bleken de tests op. De twee 17-jarige zoons van Nicolette Winters grepen ernaast. „Goed waardeloos.”
13/08 14u15  Hete zomer laat schrijnend gebrek aan overheidsgezag zienLees meer >
13/08 14u15  Deze Kamerleden vertrokken voor stemming over zorgbeloningIn totaal hebben 33 Kamerleden het parlementsgebouw verlaten vóór de hoofdelijke stemming over een voorstel om zorgmedewerkers een hogere beloning te geven. Nog eens 54 Kamerleden zijn helemaal niet naar Den Haag gekomen voor het coronadebat.
13/08 13u15  Reconstructie: coalitie vluchtte Kamergebouw uit om stemming niet te verliezenCoalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn al ruim voor het einde van het coronadebat gewaarschuwd voor de komst van een hoofdelijke stemming. Dat maakt het extra opvallend dat er puntje bij paaltje ’opeens’ te weinig Kamerleden in het parlementsgebouw aanwezig waren om te kunnen stemmen over een hogere beloning voor zorgmedewerkers.
13/08 13u15  Coalitiepartijen ‘vluchten’: dit gebeurde achter de schermenVerbijstering en woede bij veel politici, want woensdagavond waren veel Kamerleden van coalitiepartijen niet meer aanwezig bij het coronadebat om te stemmen over een betere beloning voor zorgmedewerkers. Volgens politiek commentator Wouter de Winther is het behoorlijk schadelijk voor de coalitie.
13/08 13u15  Leger ingezet bij coronateststraat Schiphol: ’We beginnen klein’Op Schiphol worden negen militairen ingezet om de coronatesten af te nemen. Donderdag is de teststraat geopend, waar reizigers zich vrijwillig en zonder kosten kunnen laten testen.
13/08 13u15  Nederlandse (75) omgekomen bij frontale botsing op Spaanse snelwegEen 75-jarige Nederlandse en een 19-jarige Spanjaard zijn om leven gekomen bij een frontale botsing, 20 kilometer ten noorden van de Spaanse stad Alicante. De vrouw reed samen met een 73-jarige Nederlandse vrouw in een camper, die frontaal in botsing kwam met een auto met drie Spaanse jongeren.
13/08 13u15  Woede in Kamer na opmerkelijk einde coronadebatDoor het vroegtijdig vertrek van coalitie-Kamerleden waren er woensdagavond niet genoeg mensen aanwezig om te stemmen over een betere beloning voor zorgpersoneel. De oppositie is furieus.
13/08 13u15  ’Juventus biedt Cristiano Ronaldo aan bij FC Barcelona’Komen ’eeuwige’ rivalen Cristiano Ronaldo (35) en Lionel Messi (33) aan het einde van hun loopbaan met elkaar in een elftal te spelen? Volgens de Spaanse voetbaljournalist Guillem Balagué wil Juventus zijn vedette verkopen en is de Portugees zelfs aangeboden bij FC Barcelona.
13/08 13u15  Thuisblijven voor gezin in coronatijd geen reden ontslagDe chef werkplaats van metaalbewerkingsbedrijf Technibear kwam in een lastig parket door de corona-uitbraak. Zijn chronisch zieke vrouw kan niet zelfstandig voor hun zoontje zorgen, dus hadden zij met de sluiting van de kinderopvang een probleem. Toen de vrouw en het zoontje ook coronaverschijnselen kregen, bleef hij thuis. Om die reden had hij niet ontslagen mogen worden, oordeelt de rechtbank in Alkmaar.
13/08 13u15  Villa DreamWorks-oprichter gaat weg voor $125 miljoenDe prijzen in Beverly Hills, de prestigieuze wijk voor miljonairs in Los Angeles, rijzen nog steeds de pan uit. Filmproducent Jeffrey Katzenberg ving maar liefst $125 miljoen voor zijn villa, de op twee na duurste woning in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Californië, zo meldt The Wall Street Journal.
13/08 13u15  Eva Rookmaker (32): Iedereen doet aan hokjesdenken, of je het nou doorhebt of nietZe zijn vrouw en zwart. Hebben zij op hun weg naar succes meer stappen moeten zetten dan anderen, en voelen zij zich gediscrimineerd? Vijf inspirerende vrouwen vertellen in de nieuwste VROUW Glossy hun verhaal. Hier online lees je het verhaal van Eva Rookmaker.
13/08 13u15  Man aangehouden na poging aanslag op synagogeEen man die met een bijl wilde toeslaan in de synagoge van Mariupol in Oekraïne, is na een klopjacht van twee weken gepakt. Een heldenrol was weggelegd voor de volledig door Nederland betaalde beveiliger van de synagoge, Richard Golomazov. Hij wist twee weken geleden te voorkomen dat de aanslagpleger joodse synagogebezoekers te lijf kon gaan. De bewaker raakte zelf gewond toen hij de bijl uit de handen van de terrorist wist los te trekken.
13/08 12u15  Meesterbakker deelt graag de kneepjes van het vakMokums’ meesterbakker Issa Niemeijer-Brown wordt door zowel klanten als collegabakkers geroemd om zijn kennis én heerlijk brood. Issa gaat zijn geheimen delen in een nieuw boek, dat met recht de nieuwe Amsterdamse bakbijbel kan worden genoemd.
13/08 12u15  ’Test to go’ op Terschelling na besmettingen AppelhofOp Terschelling is donderdagochtend een tijdelijke locatie voor coronatests in gebruik genomen. Ongeveer vijftig mensen hebben zich al gemeld bij een kerkgebouw in het dorp Midsland. Ze hoeven geen afspraak te maken voor de test.
13/08 12u15  Meute jouwt politie uit na verzegelen ’corona-supermarkt’De supermarkt in Noord Deurningen is donderdagochtend toch, na veel verzet, gesloten. Winkelbaas Raymond Berning bedankte met tranen in zijn ogen de vele Tukkers die bijeen waren gekomen om tegen de sluiting te protesteren.
13/08 12u15  ’Verkeerd geplaatst rioolgemaal blijft voor huis’De soap rond het verkeerd geplaatste rioolgemaal en bijbehorende schakelkast pal voor de erker van een dure woning in de Dordtse wijk Dubbeldam heeft een opmerkelijke wending genomen.
13/08 12u15  ’Nederlandse (75) omgekomen bij frontale botsing op Spaanse snelweg’Een 75-jarige Nederlandse en een 19-jarige Spanjaard zijn om leven gekomen bij een frontale botsing, 20 kilometer ten noorden van de Spaanse stad Alicante. De vrouw reed samen met een 73-jarige Nederlandse vrouw in een camper, die frontaal in botsing kwam met een auto met drie Spaanse jongeren.
13/08 11u15  Teststraat Schiphol open voor reizigers zonder klachtenDe eerste coronateststraat in Nederland voor mensen zonder klachten is geopend op Schiphol. Reizigers uit landen met een oranje of rood reisadvies kunnen daar terecht. De uitslag volgt, net als bij alle andere Nederlandse teststraten, binnen 48 uur.
13/08 11u15  Nieuwe liefde voor Dave RoelvinkHet lijkt erop dat Dave een hete zomer te wachten staat. Op Instagram deelt hij een foto waarop hij het wel heel gezellig heeft met een blonde dame. En dat dit niet zomaar een dame is, maar misschien wel zijn grote liefde, laat hij blijken met een rood hartje.
13/08 11u15  Sportschool rouwt: na grote Bas nu kleine Bas doodgeschotenDe moord op de 24-jarige Bas van Wijk hakt er flink in bij Fitness Centrum Olympic in Haarlem. Zeker vier à vijf keer per week trainde hij in de sportschool aan de Leidsevaart. ,,Iedereen is er ziek van’’, zegt eigenaar Ben Peters. ,,Daar is niet één uitzondering op.’’
13/08 11u15  Nieuwe onweersbuien op komst: hier gaat het losHet is al meerdere dagen zonnig en boven de 30 graden, maar donderdagmiddag kan het weer omslaan. Er wordt plaatselijk veel regen verwacht en er is kans op windstoten en hagel.
13/08 11u15  Jongedames redden man uit water Gagelbos: ’Heldinnen!’De politie prijst twee vrouwen die dinsdag het water in sprongen om een man met vermoedelijk nekletsel, die om hulp schreeuwde, te redden van de verdrinkingsdood. Dat gebeurde in het Utrechtse Gagelbos.
13/08 11u15  Oud-bestuurder Wirecard op ’Most Wanted List’Voormalig Wirecard-bestuurder Jan Marsalek staat op de internationale opsporingslijst van Interpol. De 40-jarige oud-bestuurder wordt gezocht vanwege zijn rol in het grote fraudeschandaal bij het gevallen betaalbedrijf.
13/08 11u15  Rotterdam rouwt om ’na ruzie’ doodgestoken meisje (15)Bewoners van de Mathenesserdijk in de Rotterdamse wijk Spangen reageren verbouwereerd op de dood van een 15-jarige bewoonster. Zij kwam woensdagavond om het leven. Een 16-jarig meisje is als verdachte door de politie aangehouden.
13/08 11u15  Geen water uit kraan in Duindorp door opendraaien brandkranenDe inwoners van de Haagse wijk Duindorp krijgen donderdagochtend weinig tot geen water uit hun kraan. Dat komt door het „illegaal openzetten van brandkranen”, zegt drinkwaterbedrijf Dunea. Dat denkt dat het tot het middaguur duurt om de problemen op te lossen.
13/08 11u15  Parijs stuurt marineschip vanwege spanningen met TurkijeFrankrijk stuurt in verband met spanningen met Turkije het marineschip de Lafayette met twee gevechtsvliegtuigen van het type Rafale naar de oostelijke Middellandse Zee.
13/08 11u15  Thaise koning WOEST: Dochter zat 8 uur vast in vliegtuigDe dochter van de Thaise koning Vajiralongkorn heeft afgelopen nacht acht uur vastgezeten in een vliegtuig. De koning zou daar woest om zijn, meldt het Duitse Bild.
13/08 11u15  Niki Terpstra na zware crash terug in pelotonNiki Tersptra maakt komende weekeinde zijn rentree op de fiets. De Noord-Hollander neemt met zijn ploeg Team Total Direct Energie deel aan de Ronde van Wallonië.
13/08 11u15  Rematch tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor in aantocht?Komt er een rematch tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor? Het zou zomaar kunnen. UFC-baas Dana White heeft woensdag in interview met Yahoo Sports verklapt dat hij de Amerikaanse bokser in overleg zijn.
13/08 11u15  Tweede Kamer laat zorg zitten, maar wat verdient dat werk eigenlijk?Zorgpersoneel heeft woensdag waarschijnlijk nagelbijtend het coronadebat gevolgd. Een voorstel van PVV-leider Geert Wilders om woensdagavond hoofdelijk te stemmen over een betere beloning in de zorg kon niet doorgaan omdat Kamerleden van coalitiepartijen niet meer aanwezig waren. Maar wat verdien je eigenlijk in de zorg?
13/08 10u15  Verstappen en Red Bull zetten druk: ’Mercedes moet snijden’Christijan Albers stelt dat Max Verstappen na zijn verrassende zege op Silverstone met vertrouwen kan afreizen naar Barcelona, waar komend weekeinde de Grand Prix van Spanje op het programma staat. Dat vertelt de voormalig Formule 1-coureur in De Telegraaf-podcast over de koningsklasse.
13/08 10u15  Duitse en Franse jam duurder voor AmerikanenJam uit Duitsland en Frankrijk wordt duurder voor Amerikaanse consumenten, terwijl Britse zandkoekjes in de Verenigde Staten goedkoper worden. Dat blijkt uit een nieuwe lijst importtarieven op Europese producten die de VS heeft gepubliceerd.
13/08 10u15  Sportschool rouwt: kleine Bas en grote Bas doodgeschotenDe moord op de 24-jarige Bas van Wijk hakt er flink in bij Fitness Centrum Olympic in Haarlem. Zeker vier à vijf keer per week trainde hij in de sportschool aan de Leidsevaart. ,,Iedereen is er ziek van’’, zegt eigenaar Ben Peters. ,,Daar is niet één uitzondering op.’’
13/08 10u15  ’Corona-supermarkt’ toch dicht, eigenaar in tranenDe supermarkt in Noord Deurningen is donderdagochtend toch, na veel verzet, gesloten. Eigenaar Raymond Berning bedankte met tranen in zijn ogen de vele Tukkers die bijeen waren gekomen om tegen de sluiting te protesteren.
13/08 10u15  Chaos in Haagse Schilderswijk door relschoppersEen groep van zeker honderd jongeren heeft woensdag vernielingen aangericht in Den Haag. Ook werd de politie bekogeld met stenen en eieren.
13/08 09u15  ’Corona-supermarkt’ moet dicht maar weigertIn het anders zo rustige Noord Deurningen is het een drukte van belang. Belangengroep De Vrije Tukkers steunt supermarktmanager Raymond Berning, die van veiligheidsregio Twente de deuren van zijn supermarkt moet sluiten omdat hij de coronamaatregelen niet zou naleven. Hij weigert. De winkel is zojuist gewoon geopend. „Ik doe niets verkeerd.”
13/08 09u15  Nieuw boek onthult ’liefdesbrieven’ Trump en KimDe Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wisselen geregeld brieven uit. 25 van deze brieven worden in september gepubliceerd in het boek ’Rage’ van journalist Bob Woodward.
13/08 09u15  Dansgroep Oxygen uit Maastricht grijpt naast miljoenDe Maastrichtse dansgroep Oxygen heeft vannacht in de Amerikaanse tv-show NBC World of Dance naast de hoofdprijs van 1 miljoen dollar gegrepen.
13/08 09u15  Groningen gek van vlieglawaai: ’Ook de lucht trilt hier nu’Na de aardbevingsschade kwam de geluidsoverlast. In de provincie Groningen trekken burgers aan de bel: het aantal luidruchtige vliegbewegingen boven het gebied is recent dramatisch toegenomen. „We worden er gek van.”
13/08 09u15  Zoek je werk? Dit zijn de meest kansrijke beroepenDe coronacrisis heeft de arbeidsmarkt in korte tijd behoorlijk veranderd. Maar hoewel de werkloosheid flink oploopt, zijn er ook sectoren waar nog ruim voldoende baankansen zijn, blijkt uit lijsten die het UWV donderdag publiceert.
13/08 09u15  Krankzinnig slot maakt einde aan bizar seizoen AtalantaHoe pijnlijk was de uitschakeling van Atalanta Bergamo in het zicht van de haven. De opzienbarende debutant in de Champions League had de halvefinaleplaats binnen handbereik, maar zag die door de gelijkmaker én winnende goal van Paris Saint-Germain in de absolute slotminuten toch nog in rook opgaan (1-2). Een ontzettend sneue aftocht voor de Italiaanse stuntploeg, die als Klein Duimpje de Franse Goliath geweldig partij had geboden. Ondanks die pijnlijke uitschakeling van de ploeg van het voormalige Eredivisie-trio Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens, die heel verdienstelijk speelden, kan Atalanta terugkijken op een memorabel seizoen.
13/08 09u15  Rentree PSV-spits Donyell Malen voor 6500 toeschouwers?Met een open training voor 1200 toeschouwers, hield PSV woensdag een verkapte open dag. De club heeft op kleine schaal zijn coronaprotocol kunnen testen. Zaterdagavond tegen Vitesse zullen er 6500 supporters in het Philips Stadion plaatsnemen. PSV staat in nauw contact met de burgemeester en veiligheidsinstanties en kent geen aanleiding om af te zien van het toelaten van publiek. Bij de mogelijk rentree van Donyell Malen.
13/08 09u15  Welke airco past het beste bij uw wensen?Elk jaar hetzelfde verhaal: zodra een hittegolf z’n intrede doet, gaat Nederland massaal op airco-jacht. Welke airco past het beste bij uw wensen?
13/08 08u15  Sportschool rouwt: na kleine Bas nu ook grote Bas doodDe moord op de 24-jarige Bas van Wijk hakt er flink in bij Fitness Centrum Olympic in Haarlem. Zeker vier à vijf keer per week trainde hij in de sportschool aan de Leidsevaart. ,,Iedereen is er ziek van’’, zegt eigenaar Ben Peters. ,,Daar is niet één uitzondering op.’’
13/08 08u15  Meisje (15) dood bij steekpartij Rotterdam, 16-jarig meisje opgepaktBij een steekincident aan de Mathenesserdijk in de Rotterdamse wijk Spangen is woensdagavond een meisje om het leven gekomen. Het gaat om een 15-jarig Rotterdams meisje. Een 16-jarig meisje is als verdachte door de politie aangehouden.
13/08 08u15  Transfer Tom Beugelsdijk naar Sparta komt in orde: ’Rustâgh!’Cultheld Tom Beugelsdijk zorgt voor een sensationele transfer in de Randstad. De routinier (30) van ADO Den Haag is dicht bij een deal met Sparta Rotterdam.
13/08 08u15  Democraten happy met Harris, Trump valt haar keihard aanDe Democraten zijn verheugd met Kamala Harris als ’running mate’ van Joe Biden. Ook de linkervleugel van de partij is aan boord. Zelfs president Trump is blij met de keuze, maar niet omdat hij haar zo goed vindt. De aanval op ’phony’ Kamala is al ingezet.
13/08 08u15  Stelling: Zo snel mogelijk quarantaineplichtMinister Hugo de Jonge wil de eerder aangekondigde quarantaineplicht uitstellen. Wat vindt u? Moet zo’n plicht er zo snel mogelijk komen of gaat dit niet werken in Nederland?
13/08 08u15  Het bizarre seizoen van stuntploeg AtalantaHoe pijnlijk was de uitschakeling van Atalanta Bergamo in het zicht van de haven. De opzienbarende debutant in de Champions League had de halvefinaleplaats binnen handbereik, maar zag die door de gelijkmaker én winnende goal van Paris Saint-Germain in de absolute slotminuten toch nog in rook opgaan (1-2). Een ontzettend sneue aftocht voor de Italiaanse stuntploeg, die als Klein Duimpje de Franse Goliath geweldig partij had geboden. Ondanks die pijnlijke uitschakeling van de ploeg van het voormalige Eredivisie-trio Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens, die heel verdienstelijk speelden, kan Atalanta terugkijken op een memorabel seizoen.
13/08 08u15  ’De sprintsnelheid in het wielrennen is uit de hand gelopen’De ’horrorcrash’ van wielrenner Fabio Jakobsen ging de hele wereld over. Wielerarts Jos Benders heeft talloze valpartijen gezien en renners opgelapt, maar went er nooit aan. Hij vindt dat er beter moet worden nagedacht over het temperen van de snelheid in de finishstraat.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

3x Donald Trump bezoekt ’ernstig’ zieke broer in het ziekenhuis15/08 01u15 - De Telegraaf: Robert Trump (72), de jongere broer van Donald Trump, ligt in het ziekenhuis in New York. De president bezocht hem vrijdag.
2x LIVE | Saba houdt grenzen langer dicht15/08 01u15 - De Telegraaf: Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
2x Weer noodbevel in Schilderswijk in Den Haag, politie verricht arrestaties15/08 01u15 - De Telegraaf: In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente. Rond 00.30 uur maakte de politie bekend al enkele aanhoudingen te hebben verricht.
2x Piqué haalt hard uit: ’Barcelona zit volkomen op verkeerde pad’15/08 01u15 - De Telegraaf: Barcelona-verdediger Gerard Piqué sprak vrijdagavond van een „schandelijke” nederlaag in de kwartfinale van de Champions League.
2x Ondernemer in modieuze tassen van kurk15/08 00u15 - De Telegraaf: „Als ondernemer wil ik door wat ik doe een ander ook beter laten worden. Ik wil mijn gevoel laten spreken.” Het is kort gezegd de filosofie van tassenondernemer Astrid Beerkens die kurk als voornaamste materiaal heeft voor haar ontwerpen.
2x Oud-hockeyster Maartje Paumen en verloofde verwachten kindje15/08 00u15 - De Telegraaf: Oud-hockeyster Maartje Paumen en haar verloofde Savannah zijn door het dolle heen. Ze verwachten een kindje, zo meldt Maartje vrijdag op Instagram.
2x Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op15/08 00u15 - De Telegraaf: De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.
2x Imca Marina doet mee aan The Voice Senior15/08 00u15 - De Telegraaf: Een wel hele bijzondere kandidaat doet mee aan The Voice Senior: Imca Marina. Dat onthult RTL Boulevard. Ze wil daarmee mensen inspireren, vertelt ze.
2x Kunststukje van Foppen op historische atletiekavond15/08 00u15 - De Telegraaf: Dit scenario had niemand voorafgaand aan de eerste grote atletiekwedstrijd van het seizoen kunnen bedenken. De Nederlandse atleet Mike Foppen liep tijdens een knotsgekke race op de 5000 meter precies dezelfde tijd als Kamiel Maase in 2002 in Berlijn liet noteren: 13.13,06. Beide mannen moeten dit Nederlandse record nu delen.
2x Tweede testdag Terschelling: geen enkele positieve test15/08 00u15 - De Telegraaf: De tweede testdag op het eiland Terschelling heeft geen nieuwe coronagevallen aan het licht gebracht. Alle 169 monsters die zijn onderzocht, waren negatief. Dat heeft de Friese GGD bekendgemaakt. Verder zijn er 131 mensen die zaterdag de uitslag krijgen, omdat zij vrijdag pas in de loop van de middag waren getest.

Statistieken

Artikels:
25426
Gelezen:
885
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven