zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
28/01 23u15  Uw energiefactuur doorgelicht: analyse in vier stellingen Zonder massale elektrificatie wordt de energietransitie bijna onhaalbaar. Dus moet de elektriciteitsfactuur naar beneden. Alleen zitten daarin nog veel heilige huisjes verscholen.
28/01 19u15  Coronablog: 'Onvoldoende bewijs om boosterprik voor minderjarigen te steunen' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 18u15  Heeft de EU een 'sms-gate'? 'We moeten weten wat Von der Leyen aan Pfizer beloofd heeft' Wat staat er in de vermeende sms-berichten tussen Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Pfizer-topman Albert Bourla? Volgens de Europese ombudsvrouw Emily O'Reilly is er dringend nood aan onderzoek en transparantie.
28/01 16u15  De huurders hebben het niet meer voor het zeggen op de kantoormarkt Zo vol als ze vorig jaar was, zo mager oogt de pijplijn aan nieuwe kantoorprojecten tot 2024 in Brussel. Niet alle bedrijven en openbare instellingen zullen vinden wat ze zoeken. De concurrentie kan milieu-ambities fnuiken en de huurprijzen doen stijgen.
28/01 13u15  Edwin Moses (ex-CEO Ablynx): 'De ambitie ontbreekt hier een beetje' De nalatenschap van het Gentse biotechbedrijf Ablynx, dat begin 2018 is overgenomen door het Franse Sanofi, is omvangrijker dan gedacht. Voormalig CEO Edwin Moses is uitgegroeid tot een peetvader van de Belgische biotech. Een kritische, dat wel.
28/01 13u15  Coronablog: 'Piek vijfde golf is in zicht' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 12u15  De balans: Duitsland kiest voor economisch eigenbelang Als Rusland Oekraïne binnenvalt, wordt de Nord Stream 2-pijplijn richting Duitsland niet geactiveerd, waarschuwt de regering in Berlijn. Toch wil de Duitse regering de Russische president Vladimir Poetin niet te hard aanpakken. Daarvoor zijn de economische belangen te groot.
28/01 12u15  België talmt met omzetting Europese regels Steeds vaker zet België Europese richtlijnen te laat of foutief om. Met het oog op het Europees voorzitterschap een pijnlijke zaak. 'De pandemie speelt een grote rol', aldus vicepremier Sophie Wilmès (MR).
28/01 12u15  De effectentaks 2.0: wat moet u weten als belegger? Wanneer uw effectenrekening een gemiddelde waarde van minstens een miljoen euro heeft, betaalt u daar 0,15 procent taks op. Houdt u uw effecten aan bij een buitenlandse bank, dan moet u de aangifte mogelijk zelf in orde brengen.
28/01 12u15  Coronablog: piek vijfde golf is in zicht Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 06u15  Coronablog: Ziekenhuisopnames gaan nog steeds in stijgende lijn Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/01 02u15  Gaat Hongkong pas vanaf 2024 weer open? De semi-autonome Chinese stad Hongkong opent haar deuren mogelijk pas in 2024, aldus een rapport van de Europese Kamer van Koophandel in Hongkong. Dit zou een watervaleffect kunnen veroorzaken en tot een exodus van buitenlandse bedrijven en persoon kunnen leiden. Vooral de status van de stad als internationaal financieel en zakencentrum komt in gevaar.
27/01 19u15  Vivaldi bijt tanden stuk op energiefactuur De federale regering raakt het maar niet eens over maatregelen die de exploderende energiefactuur moeten temperen. Nadat zijn compromisvoorstel op een njet stuitte, moet de premier opnieuw naar de tekentafel.
27/01 18u15  VBO-voorzitter Bart De Smet: 'Mensen worden als het ware uitgenodigd om niet te werken' De loonkostenhandicap is terug van nooit helemaal weg geweest. De hoge inflatie zaagt via de automatische index aan de poten van de concurrentiekracht van de bedrijven, op een ogenblik dat de ondernemingen kampen met hoge energiefacturen en een structurele schaarste op de arbeidsmarkt. 'We slagen er in dit land niet in verder te kijken dan onze neus lang is', zegt VBO- voorzitter Bart De Smet.
27/01 12u15  Coronablog: Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te laten Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Laatste update: vrijdag 28 januari 2022, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/01 11u15  Slimme lamp van Belgische scale-up Nobi roept hulp in als ouderen vallenDe Belgische scale-up Nobi lonkt naar het buitenland met zijn intelligente lamp. 'Onze missie is ouderen te helpen zo lang mogelijk onafhankelijk, veilig en gelukkig te leven waar ze dat zelf willen.'
27/01 11u15  E-bikeproducent Cowboy versnelt met stevige kapitaalrondeDe Belgische elektrischefietsenmaker Cowboy heeft 80 miljoen dollar opgehaald. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. 'Met de kapitaalronde zullen we onze commercialisering kunnen versnellen, zodat het merk snel kan blijven groeien', zegt CEO Adrien Roose.
27/01 08u15  Paul Stoffels wordt nieuwe CEO van GalapagosPaul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos NV. Dat kondigt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdag aan in een persbericht.
27/01 08u15  Coronablog: nog steeds meer dan 300 ziekenhuisopnames per dagBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 06u15  Belgische e-bikefabrikant Cowboy haalt 80 miljoen dollar opDe Belgische fabrikant van elektrische fietsen Cowboy heeft bij een nieuwe financieringsronde 80 miljoen dollar (omgerekend zo'n 70,9 miljoen euro) opgehaald bij verschillende investeerders, zo meldt hij. Het geld moet dienen voor investeringen in productontwerp en extra diensten.
27/01 06u15  Beslissing Fed haalt Wall Street omlaag, Microsoft bij winnaarsDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten en zagen eerdere winsten verdampen. Dat gebeurde na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Hij hintte op een rentestap bij de volgende beleidsvergadering van de centralebankenkoepel in maart. Verder was er aandacht voor de cijfers van Microsoft.
27/01 06u15  Coronablog: Moderna begint proeven OmnikronvaccinBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/01 23u15  Jan Hollez (CTO Deliverect): 'Dit is het moment om de wereld te veroveren'Na een nieuwe kapitaalronde van 150 miljoen dollar is het nog geen vier jaar oude Gentse softwarebedrijf Deliverect klaar om zijn plek in de wereldtop in te nemen. 'We hebben vanaf de start gezegd dat we een bedrijf willen bouwen dat honderd jaar meegaat. Daar zijn we nog altijd rotsvast van overtuigd', zegt CTO en medeoprichter Jan Hollez.
26/01 19u15  Coronablog: Klassen moeten niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijnBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/01 17u15  'We moeten niet allemaal elektrisch rijden. We moeten de mobiliteit herdenken.'Britt Buseyne gooide de afgelopen twee jaar hoge ogen met haar businesspodcast Sustainababbels, waarin ze vooral jonge, duurzame ondernemers voor de microfoon haalde. Ze maakt voortaan ook podcasts over duurzaamheid voor Trends en maakt in dit nummer haar debuut als vaste columniste.
26/01 15u15  Zonneweringsproducent Harol bloeit door klimaatverandering en covid-19Woningen isoleren en renoveren is een belangrijk aandachtspunt, en dat blijft nog wel een tijd zo. De zonneweringproducent Harol in Diest ziet de markt al jaren groeien. 'Het wordt een immense opdracht. Covid-19 heeft de belangstelling nog vergroot, en we zaten al in een stroomversnelling.'
26/01 13u15  Digitaal bankieren en telewerk doen de papierberg van de financiële sector verschrompelenHet papierverbruik bij de grote banken is gedaald met 60 procent sinds 2015. De opmars van digitaal bankieren speelt daarin een belangrijke rol. Maar meer recent doet ook telewerk de ecologische voetafdruk in de financiële sector fors inkrimpen.
26/01 13u15  Coronablog: IMC vraagt advies over boosterprik voor jongerenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/01 12u15  'Afschakelplan is niet aan de orde bij Proximus'Door de heel besmettelijke omikronvariant kampen bedrijven steeds meer met uitvallend personeel. Maar bij Proximus, een van de grootste essentiële bedrijven in België, valt de impact heel goed mee, zegt directeur Corporate Prevention & Protection Marc Moris. Drie vragen.
26/01 10u15  Waarom Tesla minder last heeft van het tekort aan chipsDe automarkt blijft kreunen onder het tekort aan halfgeleiders. Toch verraste Tesla met sterk groeiende productiecijfers. Dat de Amerikaanse nieuwkomer daarvan minder last heeft dan de concurrentie, heeft alles te maken met zijn starterscultuur.
26/01 00u15  De 68,9 miljard dollar van Microsoft voor Activision Blizzard is goed besteedOndanks het astronomische prijskaartje van 68,9 miljard dollar is de overname van Activision Blizzard een koopje voor Microsoft. Van Call of Duty tot Candy Crush, het krijgt de directe controle over een tiental van de populairste game-franchises van de afgelopen tien jaar. In de gamesector is dezelfde wedloop naar de grootste catalogus bezig als in de digitale muziek en onlinevideo. Gaming is net ...
25/01 20u15  Voedselprijzen zullen met minstens een derde stijgenDe torenhoge gasprijzen sijpelen ook door in de voedselprijzen. Kunstmest wordt schaars, want voor de productie is veel gas nodig. Dat vreet aan de oogsten en jaagt nu al de voedselprijzen omhoog. Het voorjaar wordt de eerste cruciale test.
25/01 18u15  Coronablog: Europese Commissie vraagt afschaffing bijkomende reisbeperkingenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/01 16u15  Wat de prijsvergelijkers voor energiecontracten u niet vertellenAlmaar minder energieleveranciers bieden nog contracten met een vaste prijs aan. Contracten met variabele prijzen vergelijken, is heel moeilijk. En het is zo goed als onmogelijk om andere elementen in de vergelijking mee te nemen, zoals de kredietwaardigheid van de leverancier en de duurzaamheid van het businessmodel.
25/01 14u15  Coronablog: Israëlische experts adviseren brede uitrol vierde prikBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/01 13u15  Faillissementsgolf komt er alsnog aanDe steunmaatregelen van de overheid hebben veel ondernemingen behoed voor een hete herfst. Maar de al vaak voorspelde faillissementsgolf door de coronapandemie komt er volgens experts alsnog aan. En dat is een goede zaak voor de economie.
25/01 11u15  Dressr innoveert met kledingabonnementenTrends selecteert grensverleggende thema's en verhalen. Dressr verdient het label omdat het de kledingindustrie duurzamer wil maken. Het Amerikaanse tweedehandskledingbedrijf Rent The Runway trok een paar maanden geleden naar de beurs en in Nederland lijken deelsystemen voor kleding te floreren. Caroline Baeten wil in België met Dressr de gamechanger zijn, maar ze is nog op zoek naar een rendabel ...
25/01 09u15  Gents foodtechbedrijf Deliverect is 3,5 jaar na de oprichting 1,4 miljard dollar waardDe Gentse techbelofte Deliverect haalt 150 miljoen dollar op, nog geen jaar nadat het bedrijf al 65 miljoen dollar had opgehaald. Intussen is het bedrijf, met 350 medewerkers, nog geen vier jaar na de oprichting al meer dan 1,4 miljard dollar waard. Dat komt door de snelle groei van hun software om online bestellingen via maaltijdbezorgers automatisch naar kassa's van restaurants door te sturen.
25/01 05u15  Coronablog: aantal besmettingen per dag stijgt naar 47.000Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 18u15  Bedrijven investeren in motiverend hr-beleid: 'Anciënniteit als uitgangspunt van het loon is achterhaald'Ondernemingen willen goede medewerkers aantrekken én hen behouden. Daarvoor zijn ze bereid te investeren in een motiverend hr-beleid, blijkt uit een onderzoek van de hr-groep Acerta. Zo'n beleid focust op zinvol werk, geeft meer autonomie aan de werknemers en gebruikt originele vormen van verloning.
24/01 17u15  Veepee Benelux breidt aanbod uit: zowaar, een Belgisch succes in e-commerceNiet alleen grote buitenlandse spelers maken de dienst uit in de Belgische e-commercewereld. Veepee Benelux, gespecialiseerd in flash sales van grote merken, is groter en Belgischer dan velen denken. Sinds kort is er een nieuwe website die toegang biedt tot een uitgebreid assortiment.
24/01 16u15  2021 was recordjaar voor startersNooit werden zoveel ondernemingen opgericht als in 2021. Trends Business Information (TBI) telde 131.809 starters, een stijging met 9,5 procent tegenover 2020. Die kwam er na een daling tussen 2019 (121.185) en 2020 (120.375).
24/01 14u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbarenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 13u15  Esther Berrozpe (CEO Ontex): 'We moesten op de resetknop duwen'Hoe transformeer je een bedrijf met een dalende omzet, een hoge schuldenlast, een fel gestegen grondstoffenfactuur en een manke strategie tot een onderneming die stabiele resultaten kan produceren? Begin er maar aan. 'En toch amuseer ik me. Ik speel om te winnen', zegt een strijdvaardige Esther Berrozpe na haar eerste jaar als CEO van Ontex.
24/01 13u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbaren, vaccinatiepas treedt in werking in FBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 12u15  Coronablog: groen licht voor vierde prik voor meest kwetsbaren, vaccinatiepas treedt in werking in FrankrijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 12u15  Van de Fed-fetisj tot verborgen parels: vooruitblik op de beursweekWe kijken deze week naar twee zaken uit: de eerste Fed-meeting van het nieuwe jaar en de relevante trends in het resultatenseizoen.
24/01 11u15  Coronablog: vaccinatiepas treedt in werking in FrankrijkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/01 11u15  Investeringsfonds KKR haalt Nederlandse fietsenproducent Accell van de beursDe Nederlandse fietsenproducent Accell wordt overgenomen door een groep investeerders. Het consortium onder leiding van KKR heeft 1,56 miljard euro over voor het bedrijf achter merken als Batavus en Sparta. De overname, die nog onder voorbehoud is van de gebruikelijke goedkeuringen, wordt naar verwachting rond de zomer afgerond.
24/01 11u15  Ageas bevestigt belang Belgische staat en uitstap Chinese Ping AnDe verzekeraar Ageas bevestigt maandag het belang van de Belgische staat, via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), van 6,33 procent in het kapitaal van de verzekeraar. De Chinese verzekeraar Ping An heeft dan weer geen belang meer in zijn sectorgenoot. Dat blijkt uit transparantiekennisgevingen die de Belgische verzekeraar maandagochtend heeft gepubliceerd.
24/01 06u15  Rellen na coronabetoging, 70 personen opgepakt - De Croo: 'Betrokkenen worden vervolgd'De Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
24/01 00u15  Bekijk op deze kaart de evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeenteDe coronacrisis is nog niet voorbij, een gevolg van de omikronvariant. Volg op deze kaart de evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeente.
23/01 23u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging, 70 personen opgepakt - De Croo: 'Betrokkenen worden vervolgd'De Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
23/01 20u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging: politie zet waterkanon in: zeker 70 personen opgepaktDe Brusselse politie heeft bij de betoging tegen de coronamaatregelen zondag in Brussel zeker een zestigtal personen administratief aangehouden en een tiental personen gerechtelijk. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van den keere. Verschillende agenten en burgers raakten gewond bij de rellen.
23/01 20u15  Coronablog: WHO: 'Met omikron is einde van pandemie in Europa aannemelijk'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/01 18u15  Rellen uitgebroken na coronabetoging: politie zet waterkanon inDe Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.
23/01 15u15  Rellen uitgebroken op coronabetoging: politie zet waterkanon inDe Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.
23/01 14u15  Europese manifestatie tegen de coronamaatregelen van start gegaan in BrusselOmstreeks 11.30 uur is aan het station Brussel-Noord een nieuwe manifestatie tegen de coronamaatregelen gestart. De manifestatie lijkt honderden tot duizenden mensen op de been gebracht te hebben. Het gaat ditmaal om een Europese manifestatie voor de democratie die oproept tot een breed maatschappelijk debat over de coronamaatregelen.
23/01 14u15  Berend van der Kolk over de nadelen van de meetmaatschappij: 'Door te meten beïnvloed je de werkelijkheid'Om te weten of een tafel in een auto past, is het verstandig eerst de afmetingen te controleren. Het gevaar is dat we zijn gaan denken dat meten overal mogelijk is, ook om de prestaties van mensen te beoordelen, waarschuwt de Nederlandse onderzoeker Berend van der Kolk. 'Meten geeft het gevoel dat je iets onder controle hebt. Maar dat is een vals gevoel, omdat een cijfer nooit één op één kan corre...
23/01 01u15  Coronablog: gemiddeld 40.000 besmettingen per dag, stijging met 62 procentBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 16u15  Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven toenemenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 12u15  Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft toenemenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/01 11u15  Ageas-CEO Hans De Cuyper: 'Wij zullen FPIM behandelen als elke andere aandeelhouder'Het was het nieuws van de voorbije week: de Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) neemt een belang van 6,3 procent in Ageas. Voor CEO Hans De Cuyper hoeft het daar niet bij te blijven: 'Er is altijd plaats voor langetermijninvesteerders die geloven in ons verhaal.'
22/01 01u15  Hoe de krapte op de arbeidsmarkt in theorie snel kan worden opgelostHet aantal vacatures is groter dan ooit, de Vlaamse werkzaamheidsgraad stijgt en er zijn almaar minder werklozen. Toch zijn er in Vlaanderen 970.0000 mensen tussen 20 en 64 jaar niet aan de slag. 220.000 van hen kunnen in principe snel worden ingezet om mee de vele vacatures in te vullen. En toch gebeurt dat niet.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

3x Uw energiefactuur doorgelicht: analyse in vier stellingen28/01 23u15 - Trends.be: Zonder massale elektrificatie wordt de energietransitie bijna onhaalbaar. Dus moet de elektriciteitsfactuur naar beneden. Alleen zitten daarin nog veel heilige huisjes verscholen.
0x Hoe de krapte op de arbeidsmarkt in theorie snel kan worden opgelost22/01 01u15 - Trends.be: Het aantal vacatures is groter dan ooit, de Vlaamse werkzaamheidsgraad stijgt en er zijn almaar minder werklozen. Toch zijn er in Vlaanderen 970.0000 mensen tussen 20 en 64 jaar niet aan de slag. 220.000 van hen kunnen in principe snel worden ingezet om mee de vele vacatures in te vullen. En toch gebeurt dat niet.
0x Ageas-CEO Hans De Cuyper: 'Wij zullen FPIM behandelen als elke andere aandeelhouder'22/01 11u15 - Trends.be: Het was het nieuws van de voorbije week: de Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) neemt een belang van 6,3 procent in Ageas. Voor CEO Hans De Cuyper hoeft het daar niet bij te blijven: 'Er is altijd plaats voor langetermijninvesteerders die geloven in ons verhaal.'
0x Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft toenemen22/01 12u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
0x Coronablog: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven toenemen22/01 16u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
0x Coronablog: gemiddeld 40.000 besmettingen per dag, stijging met 62 procent23/01 01u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
0x Berend van der Kolk over de nadelen van de meetmaatschappij: 'Door te meten beïnvloed je de werkelijkheid'23/01 14u15 - Trends.be: Om te weten of een tafel in een auto past, is het verstandig eerst de afmetingen te controleren. Het gevaar is dat we zijn gaan denken dat meten overal mogelijk is, ook om de prestaties van mensen te beoordelen, waarschuwt de Nederlandse onderzoeker Berend van der Kolk. 'Meten geeft het gevoel dat je iets onder controle hebt. Maar dat is een vals gevoel, omdat een cijfer nooit één op één kan corre...
0x Europese manifestatie tegen de coronamaatregelen van start gegaan in Brussel23/01 14u15 - Trends.be: Omstreeks 11.30 uur is aan het station Brussel-Noord een nieuwe manifestatie tegen de coronamaatregelen gestart. De manifestatie lijkt honderden tot duizenden mensen op de been gebracht te hebben. Het gaat ditmaal om een Europese manifestatie voor de democratie die oproept tot een breed maatschappelijk debat over de coronamaatregelen.
0x Rellen uitgebroken op coronabetoging: politie zet waterkanon in23/01 15u15 - Trends.be: De Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.
0x Rellen uitgebroken na coronabetoging: politie zet waterkanon in23/01 18u15 - Trends.be: De Brusselse politie meldt dat er 50.000 mensen mee hebben gestapt in de betoging tegen de coronamaatregelen. In de staart van de optocht zijn rellen uitgebroken.

Statistieken

Artikels:
33084
Gelezen:
3620
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven