vrijdag 17 september 2021, week 37


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Trouw

Verbergen Tonen
14/09 22u15  De anderhalve meter wordt geschrapt, maar van een jubelstemming is geen sprake Het kabinet worstelt zich naar de uitgang van de coronapandemie. Niet eerder lag de steun voor het beleid zo laag.
14/09 22u15  In Xi Jinpings nieuwe plannen gaan socialisme en paranoia hand in hand Een stortvloed aan nieuwe regels moet van China weer een socialistisch land maken. De staat neemt de leiding in Xi’s campagne tegen ongelijkheid.
14/09 22u15  Premier Haïti verdacht van betrokkenheid bij moord president De openbaar aanklager van Haïti ziet premier Ariel Henry als een verdachte van betrokkenheid bij de moord op president Jovenel Moïse.
14/09 21u15  Ministerie van Justitie afgesloten wegens demonstratie Hier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. Een overzicht van de veranderingen die in de persconferentie van 14 september zijn aangekondigd leest u hier.
14/09 20u15  Dit verandert per 25 september: de besluiten op een rij De coronamaatregelen worden per 25 september versoepeld, maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdag bekend. Hieronder alle veranderingen op een rij.
14/09 20u15  Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen Hier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. Een overzicht van de veranderingen die in de persconferentie van 14 september zijn aangekondigd leest u hier.
14/09 19u15  Rutte: anderhalve meter vervalt, coronatests blijven gratis Hier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. De belangrijkste verhalen en actuele cijfers vindt u hier, en met de Trouw-reiswijzer heeft u altijd de laatste informatie over reizen naar het buitenland op een rij.
14/09 19u15  Kamer wil onafhankelijk onderzoek naar debacle in Afghanistan afdwingen Er wacht bewindslieden woensdag een pittig debat over de rampzalig verlopen evacuatie uit Afghanistan. Tweede Kamerleden willen in ieder geval een onafhankelijk onderzoek naar de operatie.
14/09 19u15  Parsons aan de slag bij Oranjeleeuwinnen: ‘Ik moet ze ervan overtuigen dat er méér is’ De Nederlandse voetbalvrouwen hebben voor het eerst een buitenlandse coach. De Brit Mark Parsons, die deze week is begonnen, moet Oranje naar het WK van 2023 gidsen.
14/09 19u15  Johnny de Mol is klaar voor ‘talk’ en ‘show’, maar talkshow is een moeilijker vak Maandag schonk ik mijn geduld aan Johnny de Mol met zijn nieuwe talkshow HLF8 op SBS6. Ik werd op de proef gesteld – tjonge, wat is het tempo laag in dat tafelgesprek.
14/09 18u15  Hoe zinvol is de coronapas? ‘Zo houden we de verspreiding in toom’ De vaccins beschermen niet tegen overdracht van het virus. De coronapas schiet daarom zijn doel voorbij, vinden tegenstanders. Deskundigen zien dat anders: ‘Typisch Nederlands om daar heel exegetisch over te discussiëren’.
14/09 18u15  Wopke Hoekstra speelt verstoppertje en wordt er steeds beter in Niet iedereen beheerst de kunst van de zelfkritiek. Het maakt je kwetsbaar, zeker in een zaal met vijftienhonderd paar ogen op je gericht. Wopke Hoekstra deed wel een voorzichtige poging, zaterdag op het partijcongres, maar de handrem zat er duidelijk op.
14/09 17u15  ‘Wrang als vrouwen moeten kiezen tussen groenten of tampons’ Bijna één op de tien vrouwen en meisjes heeft weleens te weinig geld voor maandverband of tampons. Gemeenten zouden daarom werk moeten maken van plekken waar hygiëneproducten gratis beschikbaar zijn, vindt een alliantie van maatschappelijke organisaties.
14/09 17u15  Paaltjes, gevaarlijke kruisingen, sinkholes: fietspaden zitten vol gevaren, vertellen de lezers Het wordt de fietser in Nederland niet gemakkelijk gemaakt, blijkt uit ervaringen van lezers.
14/09 16u15  Kamer dwingt onafhankelijk onderzoek naar debacle in Afghanistan af Er wacht bewindslieden woensdag een pittig debat over de rampzalig verlopen evacuatie uit Afghanistan. Tweede Kamerleden willen in ieder geval een onafhankelijk onderzoek naar de operatie.
Laatste update: dinsdag 14 september 2021, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/09 16u15  Weekcijfers: positieve coronatests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in dalende lijnHier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. De belangrijkste verhalen en actuele cijfers vindt u hier, en met de Trouw-reiswijzer heeft u altijd de laatste informatie over reizen naar het buitenland op een rij.
14/09 15u15  Nieuwe plannen voor kinderbescherming zijn nog niet goed genoegDe jeugdbescherming moet ingrijpend veranderen, erkent de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming in een nieuw advies. Maar de gemaakte plannen zijn geen passend antwoord op de structurele problemen die maken dat kwetsbare gezinnen niet tijdig de juiste steun krijgen.
14/09 14u15  Bij een leerling met corona hoeft niet meer heel de klas in quarantaineHier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. De belangrijkste verhalen en actuele cijfers vindt u hier, en met de Trouw-reiswijzer heeft u altijd de laatste informatie over reizen naar het buitenland op een rij.
14/09 14u15  Spelen er te veel buitenlanders bij Nederlandse topclubs?Dinsdagavond begint het hoofdtoernooi van de Champions League. De trend: meer buitenlanders in de Nederlandse top, terwijl het aandeel Nederlanders in de Champions League is gestegen.
14/09 13u15  Huppelend naar de derde lockdownEen kwart van de jongvolwassenen kampte de eerste helft van dit jaar met psychische problemen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is bijna twee keer zo veel als voor de covidpandemie. Sinds het begin van de monitoring in 2001 is de mentale gezondheid niet zo slecht geweest als nu.
14/09 12u15  Gezondheidsraad: geef mensen met een afweerstoornis snel een derde prikGeef een kleine groep met een ernstige afweerstoornis snel een derde prik van het coronavaccin en bereid een boostercampagne voor de rest vast voor, adviseert de Gezondheidsraad het kabinet.
14/09 11u15  Veiliger fietsen in de stad kan alleen met minder auto’s. ‘We moeten anders kijken naar de binnenstad’Wat moet er gebeuren om een eind te maken aan de 80.000 fietsongevallen per jaar​? Ruimte maken voor fietsers, bepleit vervoerskundige Hans Voerknecht.
14/09 10u15  Buitenlandse studenten wanhopig over kamertekort: ‘Ik ging zelfs de engerds mailen’Slapen in een opslagruimte, hostel of bij vrienden op de bank: internationale studenten wringen zich in allerlei bochten om maar niet op straat te belanden. Drie studenten vertellen over hun hachelijke situatie.
14/09 10u15  Activisten Greenpeace voeren actie op tijdelijk pand Tweede KamerIn hun lichtgroene jassen en met witte helmen op hun hoofd vragen actievoerders van Greenpeace de politiek om ‘de stikstofcrisis’ aan te pakken.
14/09 10u15  Een ecologische ramp: veel boomsoorten sterven langzaam uitMassaal sterven in alle stilte boomsoorten over de hele wereld uit. Een ecologische ramp en een drama voor de biodiversiteit
14/09 10u15  Is de coronapas een brug te ver voor de Kamer?Met een verplichte coronapas voor horeca en cultuur begeeft het kabinet zich op het pad van de vaccinatiedrang, vindt een groeiend aantal critici. De vraag is of de Tweede Kamer er een stokje voor steekt, nu in de samenleving het debat over de rechten en plichten van ongevaccineerden verder oplaait.
14/09 10u15  Ik zag bij het woonprotest geen bord met ‘ik vertrek!’Wie begin deze eeuw had voorspeld dat in september 2021 een grote protestdemonstratie tegen het woningtekort plaats zou vinden in Nederland, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar zondag liepen in Amsterdam wel 15.000 mensen, meest jongeren, die om woonruimte smeekten.
14/09 10u15  Met zo’n toegangspas voor bioscoop en café is juridisch gezien niets misVoor een bezoek aan de stamkroeg of de bioscoop wil het kabinet een coronabewijs verplicht stellen. De plannen staan op gespannen voet met bepaalde grondrechten. Toch is er juridisch gezien niks mis met het voornemen, stellen specialisten.
14/09 10u15  De VN waarschuwen voor humanitaire ramp in AfghanistanEr dreigt een humanitaire crisis voor miljoenen Afghanen, volgens de VN. Er is geld nodig, en dringend. Voordat het te laat is.
14/09 10u15  Horecaondernemers zijn laaiend: ‘Triest dat wij als enige worden gestraft’Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland spant een kort geding aan tegen de overheid om het nachtleven zo snel mogelijk te heropenen. ‘We worden aan twee kanten geraakt. Dit is onacceptabel.’
14/09 10u15  Het CDU zakt naar een historisch dieptepunt. Kan Laschet het tij keren?CDU-leider Armin Laschet moest zich zondagavond bij het tweede Duitse verkiezingsdebat heruitvinden om een vrije val in de peilingen te stuiten.
14/09 10u15  Nieuwe critici spreken zich uit. ‘Overheid maakt veel kapot met dwang’Het verzet tegen het coronabeleid verbreedt, zien deskundigen, met de coronapas als extra motortje. Wie staan er op en wat drijft hen? ‘Er zitten veel kleuren grijs tussen wit en zwart.’
14/09 10u15  Gebedshuizen zien weinig heil in een coronapas. ‘Dit past niet bij de kerk’Nederlandse gebedshuizen zien weinig in het vragen naar een coronapas. Dat betekent dat andere maatregelen die buiten de deur zijn afgeschaft misschien binnen blijven gelden.
14/09 10u15  Alarmbellen bij beleggers: Peking steekt vinger in de pap bij AlipayDe Chinese overheid neemt draconische maatregelen in allerlei sectoren. Is het nog verstandig om miljarden in het land te investeren?
14/09 10u15  De geschiedenis als tegenstander bleek een maatje te groot voor Djokovic op de US OpenHet is Novak Djokovic op de US Open niet gelukt om zichzelf tot grootste tennisser aller tijden te kronen. “Deze nederlaag is moeilijk om te verwerken, gezien alles wat er op het spel stond.”
14/09 10u15  We kunnen straks alleen nog met een QR-code naar theater en caféDe ‘anderhalvemetersamenleving’ verdwijnt. Maar daarvoor in de plaats komt een andere, gevoelige maategel: horeca en cultuur zijn alleen toegankelijk met een coronapas.
14/09 10u15  Wanhoop en woede op grootste woonprotest sinds de jaren tachtigRuim 15.000 mensen protesteerden in Amsterdam tegen de wooncrisis. En bij dit ene protest zal het niet blijven, kondigde de organisatie aan.
14/09 10u15  Diana’s verhaal wordt een universeel dramaMusical Diana & Zonen - Medialane ★★★★
14/09 10u15  Het kabinet wacht niet langer op een hogere vaccinatiegraadDe opkomst voor vaccinatie kruipt maar langzaam omhoog. Het kabinet wacht niet met afschaffen van de anderhalve meter tot meer mensen over de streep zijn getrokken.
14/09 10u15  China trakteert reizigers in deze ‘special times’ nog altijd op een ijskoud welkomZe ligt aan mijn voeten, de stad die mij niet wil. Vanuit het raam van mijn kamer op de 15de verdieping kijk ik naar de lichtjes. Het is één van de twee attracties die dit hotel te bieden heeft. De ander is een ijskastje, een luxe die ik de vorige twee keer in quarantaine niet had. Het zit onder de roest en is verborgen achter een oubollig, smoezelig paneel. Inmiddels iets minder smoezelig, want ik heb na aankomst de hele kamer gepoetst met de schoonmaakdoekjes uit mijn koffer. Ik nam ook een handdoek mee, en koffie, roggebrood en couscous. Voedsel dat niet bederft in de twee weken dat ik op deze kamer zit.
14/09 10u15  Doe het niet, zei Jack Spijkerman, maar Kopspijkers-kloon Spaanders was leuk en gezelligGezellig, de eerste aflevering van Spaanders, de nieuwe poging tot een satirische keek op de week, zaterdags op NPO1. Of gezellig het hoogst haalbare is? Presentator Patrick Lodiers kondigde het nieuwe programma zelf aan als ‘licht humoristisch’. Dat klonk voorzichtig en indekkerig, maar geef Lodiers eens ongelijk: kijkers bepalen de eventuele superlatieven zelf wel. In positieve of negatieve zin.
14/09 10u15  Ik loens. Hoe kap ik de collega af die daar impertinente vragen over stelt?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
11/09 09u15  De opbrengst van twintig jaar war on terror: een democratie in vervalNa de aanslagen van 11 september begon Amerika een oorlog tegen het terrorisme. Twintig jaar later lijkt die oorlog vooral ook de eigen democratie schade te hebben berokkend.
11/09 09u15  Een ‘sanitair pas’ is een verkapte vaccinatieplichtOm even los te komen van emoties en onjuiste veronderstellingen in de discussie rond het Nederlandse coronabeleid, is het goed om bij de feiten te blijven. De sceptici en principieel anti’s als het om coronavaccinatie gaat, zullen toch moeten erkennen dat het vaccin een solide dam opwerpt tegen de covid­infectie.
11/09 08u15  Diepe kloof in de ggz: inzet isoleercel verschilt sterk per regioGgz-instellingen moeten van de isoleercel af, daar zijn ze het over eens. Maar uit een cijferanalyse blijkt dat het de één heel goed lukt en de ander totaal niet.
11/09 08u15  ‘Als moslim krijg ik de vraag: ‘Joh heb jij echt niks te maken met terrorisme?’’Na de aanslagen van 9/11 spraken vooraanstaande Nederlandse moslims zich daartegen uit. Hun kinderen merken nog altijd de gevolgen. Een dochter van een politicus, een zoon van een imam, en een zoon van een moskeebestuurster blikken terug op de afgelopen twintig jaar.
11/09 08u15  De gevolgen van 9/11 zijn twintig jaar later nog altijd voelbaarKun je al goed herdenken wat nog steeds zo actueel is? Waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn in de VS, in Europa en in tal van andere landen? Want de terreuraanslagen in New York en Washington van twintig jaar geleden door Al Qaida hebben helaas nog nauwelijks aan impact ingeboet. Hoe graag we ook zouden willen concluderen dat terreur niet loont en in essentie slechts een pijnlijke rimpeling zal zijn in het grotere verhaal van de wereldgemeenschap.
10/09 22u15  Chan Santokhi pleit in Anton de Kom-lezing voor multiculturalismeDe Surinaamse president Chandrikapersad (Chan) Santokhi sprak op vrijdag 10 september 2021 de jaarlijkse Anton de Kom-lezing uit. Die lezing kunt u in zijn geheel hier teruglezen.
10/09 21u15  Politici en experts verdeeld over Bidens plan voor vaccinatieplichtPresident Biden verplicht een groot deel van de Amerikaanse werknemers zich te laten vaccineren. Kan dat zomaar?
10/09 20u15  Kijk live naar de Anton de Kom-lezing van de Surinaamse president Chan SantokhiVrijdag 10 september geeft de Surinaamse president Chan Santokhi, de jaarlijkse Anton de Kom-lezing in Amsterdam.
10/09 19u15  Frankrijk boos over Brits plan om bootmigranten terug te sturenParijs en Londen bekvechten over een plan van de Britse regering om migranten die vanuit Frankrijk over het Kanaal komen ‘terug te duwen’.
10/09 18u15  Evenementenbranche opnieuw de straat op: ‘Als het nu niet kan, wanneer dan wel?’Het is al te laat om de festivalzomer te redden, maar dat is geen reden om nog langer dicht te blijven, zegt de evenementenbranche. Stop met beperkingen als maximaal 750 man of een vaste stoel bij meer bezoekers.
10/09 17u15  Ik heb de kaasjes van de buren opgegeten toen ik op hun huis paste. Zijn ze terecht boos?Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort, of juist niet.
10/09 17u15  De HJ Schoo-lezingen van Kaag, Rutte en Hoekstra onder de loepInhoud en visie, de HJ Schoo-lezing van Sigrid Kaag liep er volgens haarzelf van over. Toch domineerde die ene minuut van ‘inhoudelijke’ schimpscheuten het nieuws. Wat viel er verder nog op te steken van de lezing?
10/09 17u15  Hoe en wanneer stop ik met antidepressiva?Het gebruik van antidepressiva in onder jongeren toegenomen tijdens de coronacrisis. Wanneer kan je stoppen en hoe kom je er op een goede manier weer vanaf?
10/09 16u15  De MH17-ramp heeft ook de levens van de nabestaanden verwoestEen van de advocaten van de MH17-nabestaanden vergeleek de eerste procesweek met een crematie. De slachtofferverklaringen van de nabestaanden deden zelfs de rechter tranen wegslikken.
10/09 16u15  Minister Ollongren heeft best begrip voor het woonprotest, maar: 'Er is al veel gedaan’Heb geduld, houdt minister Kajsa Ollongren de betogers van zondag voor. Het moet anders, vinden die. Maar de demissionair minister zegt: laat het volgende kabinet de lijn van het huidige doortrekken.
10/09 16u15  Zo ontsnapten zes Palestijnen uit een van Israëls best beveiligde gevangenissenMaandag slaagden zes Palestijnen erin om een van de best beveiligde gevangenissen in Israël te ontvluchten. Het wordt steeds duidelijker hoe makkelijk het hun gemaakt werd.
10/09 16u15  Wat de HJ Schoo-lezingen van Kaag, Rutte en Hoekstra laten zien van hun visieInhoud en visie, de HJ Schoo-lezing van Sigrid Kaag liep er volgens haarzelf van over. Toch domineerde die ene minuut van ‘inhoudelijke’ schimpscheuten het nieuws. Wat viel er verder nog op te steken van de lezing?
10/09 16u15  "Geef je clubcultuur niet op. Want dat gaat het verschil niet maken."De hoofdklasse, die dit weekend van start gaat, staat bekend als beste hockeycompetitie ter wereld. Toch is het Nederlandse mannenelftal ver afgegleden, bleek op de Olympische Spelen. Wat moet er veranderen? “Geef je clubcultuur niet op. Want dat gaat het verschil niet maken. Echt niet.”
10/09 15u15  Komt er een einde aan de anderhalvemeter? Dat ligt aan deze vijf factorenVolgende week is er weer een persconferentie. Komt de anderhalvemetersamenleving officieel ten einde?
10/09 14u15  Toeslagenouder Chiara Walther dreigt haar huis uit te worden gezet: ‘De overheid wéét dit’Gedupeerden in de toeslagenaffaire met grote schade moeten daarvoor naar een speciale commissie. De achterstanden lopen verder op. Een gedupeerde die met huisuitzetting wordt bedreigd, spant nu een kort geding aan.
10/09 13u15  Ik kreeg medelijden met een terrorist in Danny’s wereld, een bijna vies gevoelMeeleven met mensen die ­bedreigd worden of zelf een dreiging vormen: het blijkt een beproefd recept om aandacht te trekken. Tv-maker Danny Ghosen heeft er zijn handelsmerk van gemaakt.
10/09 12u15  Alle begrip voor het Woonprotest, zegt de minister. ‘Maar alles kost tijd’Heb geduld, houdt minister Kajsa Ollongren de betogers van zondag voor. Het moet anders, vinden die. Maar de demissionair minister zegt: laat het volgende kabinet de lijn van het huidige doortrekken.
10/09 11u15  Er is maar één mogelijkheid: een kabinet zonder VVDDe overstromingen in Limburg deze zomer: schade 400 miljoen euro. De wateroverlast in Duitsland: kostenpost van 26 miljard euro. Het zijn de materiële gevolgen van een recente ramp, gelieerd aan klimaatverandering. In Duitsland vielen ook nog meer dan 180 slachtoffers. Het woord klimaatdoden is misschien wat kort door de bocht, het klinkt in ieder geval urgenter dan regenslachtoffers.
10/09 11u15  Wat als de site en de krant elkaar tegenspreken over corona?Nepnieuws over een coronamedicijn in Trouw? Een ouder stuk op de website blijkt niet bekeken door de redacteur die er het meeste van afweet.
10/09 10u15  Alle CDA’ers kijken nu naar Wopke Hoekstra, kan hij zijn partij nog redden?2500 CDA’ers hebben zich gemeld om vrijdag en zaterdag te spreken over het dramatisch slecht verlopen verkiezingsjaar, het vertrek van Pieter Omtzigt uit de partij en over de toekomst. Kan partijleider Wopke Hoekstra al die mensen tevreden naar huis laten gaan?
10/09 10u15  Critici demonstreren bij Anton de Komlezing: ‘Santokhi representeert niet de waarden waar De Kom voor stond’De Surinaamse president Santokhi spreekt vrijdag de Anton de Komlezing uit. Critici kondigen een demonstratie aan.
10/09 09u15  Je ziet nog steeds dat Bin Laden in zijn missie is geslaagdVoor wie nu geboren wordt, zijn de gebeurtenissen van 11 september 2001 alweer verder weg dan de Tweede Wereldoorlog was voor mij toen ik geboren werd. Een vreemde gewaarwording. Het kan niet dat het al twintig jaar geleden is, het is als de dag van gisteren. Kijk hoe de datum leeft: op 11 september 2021, verklaarde president Joe Biden, zal de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan beëindigd zijn. Het werd een aftocht in angst en geweld. ‘Bloedovergoten vertrek uit Afghanistan nekt plan van Biden om 9/11-tijdperk af te sluiten’, concludeerde de Canadese omroep CBC.
10/09 05u15  Biden zet tachtig miljoen ongevaccineerde Amerikanen voor het blok: ‘Ons geduld raakt op’Joe Biden kondigde donderdag een offensief aan tegen het coronavirus dat in zekere zin ook een offensief is tegen tachtig miljoen Amerikanen. Die moeten zich zo snel mogelijk laten vaccineren.
10/09 01u15  Er raakten niet 14.000 fietsers ernstig gewond in 2019, maar drie keer zoveelEen nieuwe telmethode laat zien dat veel meer fietsers gewond raken dan tot nu toe uit de cijfers blijkt. Dankzij dit nauwkeuriger beeld kunnen provincies gevaarlijke plekken aanpakken.
10/09 01u15  Ouders klem tussen twee instanties: nieuwe blokkade in toeslagenaffaireLees meer >
10/09 00u15  Ig Nobelprijs voor natuurkundigen van TU EindhovenIn Boston zette het Ig Nobelcomité de wetenschap te kijk. Maar wel met een serieuze ondertoon.
10/09 00u15  Ben & Jerry’s wordt ook in Amerika inzet van Israëlische politiekToen ijsfabrikant Ben & Jerry’s in juli aankondigde geen ijs meer te verkopen in Israëlische nederzettingen, stond de Israëlische politiek op de achterste benen. Nu mengen ook Amerikaanse staten zich in de ruzie.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x China trakteert reizigers in deze ‘special times’ nog altijd op een ijskoud welkom14/09 10u15 - Trouw: Ze ligt aan mijn voeten, de stad die mij niet wil. Vanuit het raam van mijn kamer op de 15de verdieping kijk ik naar de lichtjes. Het is één van de twee attracties die dit hotel te bieden heeft. De ander is een ijskastje, een luxe die ik de vorige twee keer in quarantaine niet had. Het zit onder de roest en is verborgen achter een oubollig, smoezelig paneel. Inmiddels iets minder smoezelig, want ik heb na aankomst de hele kamer gepoetst met de schoonmaakdoekjes uit mijn koffer. Ik nam ook een handdoek mee, en koffie, roggebrood en couscous. Voedsel dat niet bederft in de twee weken dat ik op deze kamer zit.
1x Paaltjes, gevaarlijke kruisingen, sinkholes: fietspaden zitten vol gevaren, vertellen de lezers14/09 17u15 - Trouw: Het wordt de fietser in Nederland niet gemakkelijk gemaakt, blijkt uit ervaringen van lezers.
1x Zorgwerkgevers mogen vaccinatiestatus werknemers vastleggen14/09 20u15 - Trouw: Hier houden we u op de hoogte van het laatste coronanieuws. Een overzicht van de veranderingen die in de persconferentie van 14 september zijn aangekondigd leest u hier.
1x Premier Haïti verdacht van betrokkenheid bij moord president14/09 22u15 - Trouw: De openbaar aanklager van Haïti ziet premier Ariel Henry als een verdachte van betrokkenheid bij de moord op president Jovenel Moïse.
0x Ben & Jerry’s wordt ook in Amerika inzet van Israëlische politiek10/09 00u15 - Trouw: Toen ijsfabrikant Ben & Jerry’s in juli aankondigde geen ijs meer te verkopen in Israëlische nederzettingen, stond de Israëlische politiek op de achterste benen. Nu mengen ook Amerikaanse staten zich in de ruzie.
0x Ig Nobelprijs voor natuurkundigen van TU Eindhoven10/09 00u15 - Trouw: In Boston zette het Ig Nobelcomité de wetenschap te kijk. Maar wel met een serieuze ondertoon.
0x Ouders klem tussen twee instanties: nieuwe blokkade in toeslagenaffaire10/09 01u15 - Trouw: Lees meer >
0x Er raakten niet 14.000 fietsers ernstig gewond in 2019, maar drie keer zoveel10/09 01u15 - Trouw: Een nieuwe telmethode laat zien dat veel meer fietsers gewond raken dan tot nu toe uit de cijfers blijkt. Dankzij dit nauwkeuriger beeld kunnen provincies gevaarlijke plekken aanpakken.
0x Biden zet tachtig miljoen ongevaccineerde Amerikanen voor het blok: ‘Ons geduld raakt op’10/09 05u15 - Trouw: Joe Biden kondigde donderdag een offensief aan tegen het coronavirus dat in zekere zin ook een offensief is tegen tachtig miljoen Amerikanen. Die moeten zich zo snel mogelijk laten vaccineren.
0x Je ziet nog steeds dat Bin Laden in zijn missie is geslaagd10/09 09u15 - Trouw: Voor wie nu geboren wordt, zijn de gebeurtenissen van 11 september 2001 alweer verder weg dan de Tweede Wereldoorlog was voor mij toen ik geboren werd. Een vreemde gewaarwording. Het kan niet dat het al twintig jaar geleden is, het is als de dag van gisteren. Kijk hoe de datum leeft: op 11 september 2021, verklaarde president Joe Biden, zal de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan beëindigd zijn. Het werd een aftocht in angst en geweld. ‘Bloedovergoten vertrek uit Afghanistan nekt plan van Biden om 9/11-tijdperk af te sluiten’, concludeerde de Canadese omroep CBC.

Statistieken

Artikels:
28226
Gelezen:
14040
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven