zaterdag 29 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
28/01 21u15  ACM gaat 'diepgaand onderzoek' doen naar fusie tussen RTL en Talpa De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat verder 'diepgaand onderzoek' verrichten naar de aangevraagde fusie tussen RTL en Talpa. De fusie zou vanwege de omvang van de twee bedrijven voor 'negatieve gevolgen voor prijs, kwaliteit en innovatie' kunnen zorgen.
28/01 21u15  Tientallen procureurs-generaal scharen zich achter Epic Games in conflict Apple Apple zou volgens 34 procureurs-generaal en het District of Columbia de concurrentie belemmeren bij appdistributie. Met de amicus brief spreken de ambtenaren hun steun uit voor de beweringen van Epic Games over Apples vermeende App Store-monopolie.
28/01 19u15  Strikerz onthult eerste gameplay free-to-play FIFA-concurrent UFL Ontwikkelaar Strikerz Inc. onthult in een uitgebreide video de eerste gameplaybeelden van UFL. Het spel moet 'zonder verplichte betalingen' speelbaar zijn en komt 'als het af is' ergens in 2022 uit voor de PlayStation 4 en 5, de Xbox One en de Xbox Series X|S.
28/01 17u15  Jedec publiceert HBM3-standaard met maximale bandbreedte van 819GB/s Jedec heeft de JESD238 HBM3-standaard gepubliceerd, geheugen dat onder meer in grafische kaarten gebruikt wordt. De nieuwe standaard heeft een hogere maximale bandbreedte dan voorganger HBM2E, wat komt doordat de per-pin-datarateis verdubbeld.
28/01 17u15  Managementsim Two Point Campus verschijnt op 17 mei voor pc en consoles Two Point Campus verschijnt op 17 mei voor pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series-consoles, en de Nintendo Switch. Het is de tweede Two Point-game, na Two Point Hospital, en is draait om het bouwen van een universiteitscampus.
28/01 16u15  Counterpoint: smartphonemarkt groeide voor het eerst sinds 2017 weer De wereldwijde smartphonemarkt is vorig jaar met vier procent gegroeid. Het is de eerste keer sinds 2017 dat de smartphonemarkt jaarlijkse groei vertoont. Dat zegt onderzoeksbureau Counterpoint. Het aantal leveringen ligt nog wel een stuk lager dan voor de coronapandemie.
28/01 16u15  Ubisoft-leidinggevende achter Quartz-nft-gameplatform: spelers snappen het niet Nicolas Pouard, de onderdirecteur van Ubisofts Strategic Innovations Lab en een van de mensen achter het Quartz-nft-gameplatform, zegt dat spelers vooralsnog niet begrijpen dat een digitale secundaire markt voor het verhandelen van nft's van digitale items gunstig voor hen is.
28/01 14u15  MediaTek onthult Kompanio 1380-soc voor Chromebooks MediaTek heeft de Kompanio 1380 onthuld, een soc die is bedoeld voor 'premium'-Chromebooks. De soc lijkt op de eerder onthulde 1300T, alleen heeft de 1380 een minder krachtige gpu en mist de 5G-ondersteuning.
28/01 14u15  TP Vision toont draadloos Philips AV-platform met soundbar, speakers en woofer TP Vision introduceert het Philips Fidelio Wireless AV Platform. Dit is een draadloos AV-platform op basis van DTS Play-Fi en een bijbehorende app dat bedoeld is om naadloos audio te streamen tussen compatibele tv's, mobiele apparaten, soundbars en speakers door het huis heen.
28/01 12u15  Webhoster Vimexx verhoogt vanaf 1 maart alle verlengtarieven met 5 procent Klanten die vanaf 1 maart gaan verlengen bij Vimexx, moeten vijf procent meer betalen voor alle producten. Het bedrijf zegt dit te moeten doen vanwege de gestegen prijzen van hardware, stroom en software.
28/01 12u15  Noorse datawaakhond zegt dat Google Analytics mogelijk illegaal is De Norwegian Data Protection Authority stelt op basis van nog lopend onderzoek dat Google Analytics mogelijk illegaal is. De datawaakhond uit Noorwegen verwijst hierbij naar een eerder definitief oordeel uit Oostenrijk en ook de Nederlandse toezichthouder uitte zich al kritisch.
28/01 12u15  Apple meldt recordomzet en verwacht dat leveringsproblemen zullen afnemen Apple behaalde een recordomzet van meer dan 123,9 miljard dollar in het afgelopen fiscale eerste kwartaal. Het bedrijf meldt dat het last had van leveringsproblemen, vooral bij de iPads, maar het bedrijf verwacht dat de algehele situatie van tekorten van onderdelen zal verbeteren.
28/01 12u15  Leerling hackt laptop Friese docent waarna data 1150 leerlingen uitlekken De persoonlijke gegevens van 1150 leerlingen, hun ouders en het personeel van een Friese school zijn vorige week uitgelekt op internet. Een leerling had een laptop van een docent geleend en vervolgens gehackt. Daarna werden de gegevens onder leerlingen verspreid via Discord.
28/01 11u15  Legacygebruikers G Suite krijgen toch mogelijkheid voor gratis account Google werkt aan een functie voor gebruikers van het oude Google G Suite, waardoor zij het gros van hun data en betaalde content kunnen behouden zonder een Workspace-abonnement te hoeven afsluiten. Hierbij verliezen ze wel bepaalde G Suite-functies.
28/01 10u15  Aantal Epic Games Store-accounts stijgt, aantal actieve accounts blijft stabiel Het aantal Epic Games Store-gebruikers is volgens Epic in een jaar tijd met 34 miljoen gestegen. Nu heeft de winkel ruim 194 miljoen pc-gebruikers, waarvan er 31,1 miljoen dagelijks actief zijn. Het aantal dagelijks actieve gebruikers is daarmee ongeveer net zo hoog als een jaar eerder.
Laatste update: vrijdag 28 januari 2022, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/01 09u15  Opel brengt elektrische tweezitter uit in Nederland voor minder dan 10.000 euroOpel gaat de eerder aangekondigde Rocks-e na Duitsland ook in Nederland uitbrengen. Het bedrijf zegt dat deze elektrisch aangedreven kruising tussen een scooter en een auto minder dan 10.000 euro gaat kosten. Het betreft een stadsvoertuig voor twee personen.
28/01 09u15  Apple meldt recordomzet en verwacht dat leveringsproblemen zullen verbeterenApple behaalde in een recordomzet van meer dan 123,9 miljard dollar in het afgelopen fiscale eerste kwartaal. Het bedrijf meldt dat het last had van leveringsproblemen, vooral bij de iPads, maar het bedrijf verwacht dat de algehele situatie van tekorten van onderdelen zal verbeteren.
28/01 08u15  Nvidia brengt GeForce NOW-app officieel uit voor LG-tv'sNvidia heeft zijn app voor de GeForce NOW-gamestreamingdienst voor LG-tv's officieel uitgebracht. Deze app kwam in november vorig jaar uit als bèta en nu is de dienst officieel te downloaden vanuit de LG Content Store.
27/01 22u15  Ubisoft trekt op 28 april stekker uit battleroyalegame Hyper ScapeUbisoft heeft aangekondigd te stoppen met de ontwikkeling van zijn battleroyalegame Hyper Scape. Het bedrijf trekt op 28 april 2022 definitief de stekker uit de game. Hyper Scape werd in 2020 geïntroduceerd en moest een antwoord bieden op games als PUBG en Fortnite.
27/01 22u15  Bèta van iOS 15.4 bevat functie om Face ID te gebruiken met mondkapjeDe eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 15.4 bevat een optie waardoor Face ID ook te gebruiken is met een mondkapje. Uit screenshots blijkt dat gebruikers met een mondkapje wel geen zonnebril mogen dragen als ze de gezichtsherkenning succesvol willen gebruiken.
27/01 21u15  Bèta van iOS 15.4 bevat functie om Face ID te gebruiken met mondmaskerDe eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 15.4 bevat een optie waardoor Face ID ook te gebruiken is met een mondmasker. Uit screenshots blijkt dat gebruikers met een mondmasker wel geen zonnebril mogen dragen als ze de gezichtsherkenning succesvol willen gebruiken.
27/01 21u15  Microsoft past voorwaarden Xbox Live en Game Pass aan door Britse waakhondMicrosoft voert wijzigingen door aan Xbox Live- en Game Pass-abonnementen na klachten van de Britse marktautoriteit CMA. Abonnees zullen beter geïnformeerd worden over automatische hernieuwing en prijsverhogingen en kunnen in sommige gevallen een terugbetaling vragen.
27/01 20u15  Indiase regering wil ontwikkeling van lokaal mobiel besturingssysteem stimulerenDe Indiase regering denkt na over een beleid dat de ontwikkeling van een eigen mobiel besturingssysteem moet stimuleren. Volgens de Indiase minister van IT heeft de markt baat bij een derde speler als alternatief voor Android en iOS en denkt het na over eigen Indische variant.
27/01 18u15  Student hackt laptop Friese docent waarna gegevens van 1150 studenten uitlekkenDe persoonlijke gegevens van 1150 leerlingen, hun ouders en het personeel van een Friese school zijn vorige week gelekt op het internet. Een leerling had een laptop van een docent geleend en vervolgens gehackt. Daarna werden de gegevens onder studenten verspreid via Discord.
27/01 18u15  EU keurt overname Kustomer door Meta onder voorwaarden goedDe Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de door Meta beoogde overname van softwarebedrijf Kustomer. Daar koppelt de EU wel enkele voorwaarden aan vast. Zo wordt er een beheerder aangesteld, die moet toezien dat de concurrentie niet wordt belemmerd.
27/01 18u15  Europese Commissie wil dat WhatsApp beter communiceert over privacybeleidDe Europese Commissie heeft samen met consumentenorganisaties een brief gestuurd naar WhatsApp, met daarin de vraag om het privacybeleid uit 2021 toe te lichten aan consumenten en zekerheid te bieden dat het overeenstemt met de Europese wetgeving voor consumentenrechten.
27/01 17u15  Meta hernoemt Oculus officieel naar Meta QuestFacebook-moederbedrijf Meta heeft de bedrijfsnaam Oculus officieel veranderd naar Meta Quest. Dat meldt het bedrijf op Twitter. Het was al langer bekend dat de merknaam Oculus uitgefaseerd zou worden.
27/01 17u15  TP Vision introduceert Philips 807-oled-tv met feller OLED EX-paneelTP Vision heeft de Philips OLED807 geïntroduceerd, de opvolger van het 806-model dat het bedrijf vorig jaar op de markt bracht. De 807 zal beschikken over een OLED EX-paneel van LG Display dat een hogere helderheid mogelijk moet bieden. TP Vision komt ook met de goedkopere 707.
27/01 16u15  Apple publiceert tips om AirTag-misbruik te detecteren in nieuwe supportpaginaApple heeft een nieuwe supportpagina gepubliceerd met richtlijnen om stalking via AirTags te weren en de toegang van derden tot info op iOS-toestellen te beheren. Het bedrijf beschrijft wat kunnen doen als ze een onbekende AirTag aantreffen.
27/01 16u15  ACM gaat dit jaar besluiten nemen over toegang tot vaste netwerken providersDe Autoriteit Consument en Markt gaat dit jaar besluiten over toegang tot vaste netwerken voor providers zonder eigen netwerk. Dat laat de toezichthouder weten. Ook gaat het online dienstverleners aanspreken op 'oneerlijke voorwaarden'.
27/01 16u15  Wetenschappers weten met 192 lasers belangrijke stap voor kernfusie te bereikenIn de Amerikaanse National Ignition Facility zijn onderzoekers erin geslaagd voor het eerst een 'brandend plasma' te genereren. Dat is een belangrijke stap richting een fusiereactie die energie kan leveren. Het plasma werd gedurende korte tijd in stand gehouden met energie van de fusiereactie zelf.
27/01 15u15  Valve geeft Half-Life 2 vernieuwde interface, mogelijk wegens komst Steam DeckValve heeft Half-Life 2 voorzien van een nieuwe user-interface, die onder andere geschikter is voor controllers en schermen met hoge resoluties. Mogelijk doet het bedrijf dat vanwege de aanstaande release van de Steam Deck, waarvan de verkoop volgende maand begint.
27/01 14u15  Team Group toont PCIe 5.0-ssd met leessnelheden tot 13GB/s en capaciteit tot 4TBTeam Group heeft zijn eerste PCIe 5.0-ssd aangekondigd. Deze komt volgens de fabrikant dit jaar beschikbaar T-Force Cardea-serie, met capaciteiten tot 4TB. Team Group verwacht de massaproductie van de ssd's later dit jaar te beginnen.
27/01 14u15  Hello Games brengt remasters van Joe Danger-games uit voor iOSHello Games brengt Joe Danger en Joe Danger Infinity opnieuw uit voor iOS. De No Man's Sky-ontwikkelaar voorziet de titel onder andere van betere visuals en ondersteuning voor ProMotion-schermen met hogere framerates en controllers.
27/01 13u15  China geeft AMD goedkeuring voor Xilinx-overname van 31 miljard euroDe Chinese markttoezichthouder heeft AMD's overname van fpga-fabrikant Xilinx goedgekeurd. Chinese goedkeuring werd gezien als een van de laatste obstakels voor de overname. AMD gaf al aan dat het de overname in het eerste kwartaal van 2022 wil afronden.
27/01 12u15  Samsung haalt recordomzet en investeerde ruim 32 miljard euro in chipproductieSamsung heeft, mede door de groeiende vraag naar smartphones, tv's en chips, een recordomzet geboekt. Het bedrijf haalde in 2021 een winst van omgerekend 29,6 miljard euro. De fabrikant investeerde afgelopen jaar ook flink in zijn chipdivisie.
27/01 12u15  Gegevensbeschermingsautoriteit geeft AVG-boete aan ngo die tweets analyseerdeDe Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit heeft een boete opgelegd aan een stichting die onderzoek deed naar desinformatie. Naast de stichting zelf kreeg ook een onderzoeker persoonlijk een boete. Tijdens het onderzoek werden openbare tweets geanalyseerd.
27/01 12u15  Tesla boekte recordwinst in 2021, komt dit jaar niet met nieuwe modellenTesla heeft afgelopen jaar een recordwinst van 5,5 miljard dollar gedraaid. Dat meldt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf leverde het in 2021 bijna dubbel zoveel auto's als het jaar daarvoor. Komend jaar verwacht het bedrijf weer een toename.
27/01 11u15  TransIP verhoogt prijzen van vps'en en domeinnamenTransIP verhoogt de prijzen van zijn vps'en en domeinnamen per 1 maart. Nederlandse domeinen worden een euro duurder. De hoogste vps-stijging is 25 euro. De hostingprovider noemt inflatie als reden voor de prijsstijging.
27/01 10u15  Bloomberg: iPhones krijgen functie om kaartbetalingen te accepterenApple wil iPhones mogelijk voorzien van een functie om kaartbetalingen te accepteren met hun smartphone. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen bronnen. De feature zou al in de komende maanden beschikbaar komen.
27/01 10u15  Zakelijke Teams-gebruikers kunnen voortaan ook chatten met gratis gebruikersZakelijke gebruikers van Microsoft Teams kunnen voortaan chatten en videobellen met andere gebruikers van buiten hun organisatie. Dat kan ook met gebruikers die een persoonlijk account gebruiken.
27/01 10u15  Volkskrant: overheid gaf 886.000 euro uit aan ontwikkeling van videobelplatformDe Nederlandse overheid liet aan het begin van de coronacrisis een eigen videobelplatform ontwikkelen. Dat gebeurde zonder aanbesteding, kostte 886.000 euro, en werd nooit in gebruik genomen, schrijft de Volkskrant.
27/01 09u15  Volkskrant: overheid gaf 886.000 euro uit aan ontwikkeling eigen videoplatformDe Nederlandse overheid liet aan het begin van de coronacrisis een eigen videobelplatform ontwikkelen. Dat gebeurde zonder aanbesteding, kostte 886.000 euro, en werd nooit in gebruik genomen, schrijft de Volkskrant.
27/01 09u15  'Facebooks cryptoplatform Diem wordt verkocht aan bank'De Diem Association, Facebooks cryptovalutaconsortium, heft zichzelf op. Het bedrijf verkoopt zijn technologie aan een Amerikaanse bank. Daarmee lijkt Facebooks veelbesproken cryptocoinproject ten einde te komen.
27/01 08u15  Rechtbank: gebruik van Encrochat-berichten als bewijs is rechtmatigHet Openbaar Ministerie mocht berichten van cryptotelefoondienst Encrochat als bewijs gebruiken in een moordzaak. Dat heeft mogelijk gevolgen voor grote strafzaken zoals het Marengo-proces, die ook draaien om otr-berichten van het bedrijf.
26/01 21u15  Khronos brengt Vulkan 1.3-api uit, introduceert 'profielen' voor ontwikkelaarsHet Khronos Group-consortium heeft versie 1.3 van de grafische Vulkan-api uitgebracht. Daarmee introduceert het bedrijf onder meer Vulkan-'profielen', waarin de kernspecificatie van Vulkan en relevante extensies voor specifieke platformen verwerkt kunnen worden.
26/01 20u15  Valve begint 25 februari met verkoop Steam DeckValve brengt zijn Steam Deck-handheld op 25 februari uit. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost. Op die datum kunnen de eerste gebruikers met een reservering een Steam Deck bestellen bij het bedrijf. De eerste modellen worden vanaf 28 februari verzonden.
26/01 20u15  Apple patcht Safari-bug die internetactiviteit gebruikers kon blootleggenApple heeft iOS 15.3 en iPadOS 15.3 uitgebracht. Deze update bevat verschillende bugfixes en beveiligingspatches, waaronder een oplossing voor een bug in de Safari 15-webbrowser. Daarmee konden websites de internetactiviteit van de gebruiker volgen.
26/01 19u15  Ook T-Mobile deelt specificaties voor gebruik eigen modemOok T-Mobile heeft specificaties gepubliceerd voor het gebruik van een eigen modem op zijn netwerk. Het bedrijf deelt details en benodigde instellingen voor het gebruik van eigen modems, naast eigen mediaconverters en optical network terminals voor glasvezel.
26/01 19u15  Xiaomi introduceert Redmi Note 11-serie met plat ontwerp en 5000mAh-accuXiaomi heeft een viertal Redmi Note 11-telefoons geïntroduceerd voor de internationale markt. Deze smartphones krijgen een plat ontwerp en beschikken over een 5000mAh-accu. De telefoons verschillen enigszins van de Redmi Note 11-toestellen die eerder uitkwamen in China.
26/01 18u15  Nieuwe ransomware maakt mogelijk gebruik van zeroday in QNAP nas-systemenEr gaat een nieuwe ransomware rond die nas-systemen van QNAP versleutelt en slachtoffers vraagt om een bitcoinbetaling voor het ontsleutelen. De ransomware maakt volgens de criminelen gebruik van een zeroday, die mogelijk tweefactorauthenticatie kan omzeilen.
26/01 18u15  Ziggo deelt specificaties voor het gebruik van eigen modem op Ziggo-netwerkZiggo heeft de specificaties online gezet die gebruikers nodig hebben om een eigen modem te gebruiken op het Ziggo-netwerk. Vanaf nu is het dan ook mogelijk voor VodafoneZiggo-klanten om een eigen modem te gebruiken, iets waar het bedrijf zich lang tegen heeft verzet.
26/01 17u15  Eerste grote Windows 11-update voegt ondersteuning toe voor Android-appsDe eerste grote Windows 11-update, die gepland is voor de komende maand, voegt onder meer ondersteuning van Android-apps toe. Ook wordt het mogelijk om het scherm te delen en gesprekken te muten vanuit de taakbalk.
26/01 17u15  HP toont 11"-tablet met draaibare cameramodule speciaal voor videobellenHP heeft een nieuwe 11'-tablet geïntroduceerd met een 13-megapixelcameramodule met een draaihoek van 235 graden. De 11 Inch Tablet, zoals de tablet heet, heeft een kickstand en ondersteuning voor een extern magnetisch toetsenbord in zowel landschap- als portretmodus.
26/01 16u15  HP toont 11-inch tablet met draaibare cameramodule speciaal voor videobellenHP heeft een nieuwe 11-inch tablet geïntroduceerd met een 13MP-cameramodule met een draaihoek van 235 graden. De 11 Inch Tablet, zoals de tablet heet, komt met een kickstand en ondersteuning voor een extern magnetisch toetsenbord in zowel landschap- als portretmodus.
26/01 15u15  Let's Encrypt trekt onlangs uitgegeven ALPN-certificaten inLet's Encrypt trekt vanaf vrijdag ssl- en tls-certificaten in die onlangs zijn uitgegeven. Dat doet de certificaatautoriteit nadat er zwakke punten werden ontdekt in de verificatiemethode voor webdomeinen. Dat is aangepast, maar recente certificaten moeten opnieuw worden uitgegeven.
26/01 14u15  Crytek werkt aan een nieuwe Crysis-shooterCrytek zegt te werken aan een vierde deel in de Crysis-serie. De game is nog in vroege ontwikkeling; de maker deelt er dan ook nog niet veel details over. Het bedrijf spreekt alleen over een 'next-gen'-shooter.
26/01 14u15  Bug in pkexec maakt privilege escalation op meeste Linux-distro's mogelijkBeveiligingsonderzoekers hebben een kwetsbaarheid ontdekt in pkexec, een component dat in vrijwel alle Linux-distributies te vinden is. Met de PwnKit-exploit is het mogelijk rootrechten op een systeem te krijgen. Er zijn inmiddels proofs-of-concept die uitbuiting aantonen.
26/01 14u15  EU Hof vernietigt miljardenboete uit 2009 voor Intel voor benadelen van AMDDe boete die de Europese Commissie in 2009 aan Intel oplegde vanwege het vermeende misbruik van Intels machtspositie, is door het Europees Hof van Justitie nietig verklaard. Het onderzoek van de Europese Commissie was volgens het Hof onvolledig.
26/01 12u15  Huawei brengt Watch GT3- en GT Runner-smartwatches uit in NederlandHuawei heeft twee nieuwe smartwatches uitgebracht, de Huawei Watch GT3 en sporthorloge GT Runner. De Watch GT 3 komt in een 46mm- en 42mm-versie en heeft een batterijduur van 14 dagen. De GT Runner heeft een ingebouwde GNSS-chip voor betere positiebepaling.
26/01 12u15  Gerucht: OnePlus Nord 2T krijgt snellere MediaTek-soc en 80W-snelladenOnLeaks claimt dat de OnePlus Nord 2T een nog niet aangekondigde MediaTek Dimensity 1300-soc krijgt die sneller moet zijn dan de Dimensity 1200 van de Nord 2. Ook moet de nieuwe smartphone met 80W kunnen snelladen, 15W meer dan de Nord 2.
26/01 11u15  Samsung presenteert Galaxy S22-serie op 9 februariSamsung heeft bekendgemaakt dat het op over twee weken een Galaxy Unpacked-evenement gaat houden, waarbij het nieuwe smartphones in de S-serie gaat aankondigen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Galaxy S22-serie.
26/01 11u15  Nginx-oprichter Igor Sysoev verlaat het bedrijf achter webserversoftwareIgor Sysoev, oprichter en ontwikkelaar van webserversoftware Nginx, trekt zich terug bij Nginx en netwerkbedrijf F5, dat sinds 2019 eigenaar is van Nginx. Sysoev wil meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden en zich richten op persoonlijke projecten.
26/01 10u15  'Google volgt eigen advertentiebeleid rondom illegale casino's niet'Illegale casino's kunnen online adverteren op Google, ondanks dat Google adverteren voor online kansspelen verbiedt zonder vergunning van de Kansspelautoriteit. Google lijkt de eigen algemene voorwaarden dus niet na te leven. De Kansspelautoriteit overweegt juridische stappen.
26/01 10u15  Gegevens van 4600 hulpvragers Nederlandse Rode Kruis gestolen bij cyberaanvalVan zeker 4600 mensen die via het Nederlandse Rode Kruis hulp hebben gezocht met het zoeken van familieleden, zijn gegevens gestolen bij de cyberaanval op het Internationale Rode Kruis. Bij de aanval zijn namen, geboortedata, land van herkomst en namen van ouders gestolen.
26/01 09u15  'Sony heeft overeenkomst voor nog drie Call of Duty-games op PlayStation'Activision Blizzard brengt volgens Bloomberg-bronnen in ieder geval nog drie Call of Duty-games naar Sonys PlayStation-consoles. Dat hebben de twee bedrijven afgesproken in een overeenkomst, die werd afgesloten voor Activision Blizzard door Microsoft werd overgenomen.
26/01 08u15  Halo Infinite heeft meer dan 20 miljoen spelers en had 'beste Halo-launch ooit'Halo Infinite is sinds het spel is uitgebracht door meer dan twintig miljoen gamers gespeeld, maakt Microsoft bekend. Daarmee heeft de game de 'grootste Halo-launch' ooit. De game heeft free-to-play-multiplayer; de uitgever zegt niet hoeveel gamers de singleplayer hebben gespeeld.
25/01 21u15  Riot Games klaagt Vietnamese gamemaker aan om League of Legends-kopieRiot Games is een rechtszaak begonnen tegen de Vietnamese gamemaker Imba Technology. Volgens Riot Games kopieert de ontwikkelaar personages, tekst en andere eigenschappen uit League of Legends voor zijn game I Am Hero: AFK Tactical Teamfight.
25/01 20u15  Voorzitter van omstreden NSO Group stapt opDe voorzitter van de omstreden NSO Group vertrekt bij het bedrijf. Het technologiebedrijf kreeg de afgelopen tijd veel kritiek en raakte verwikkeld in een rechtszaak met Apple. Volgens de aftredende voorzitter heeft dit niets te maken met zijn vertrek.
25/01 20u15  Blizzard Entertainment werkt aan onaangekondigde survivalgame in nieuw universumBlizzard Entertainment werkt aan een nog onaangekondigde survivalgame. Het gaat om een survivalgame in een nieuw universum. De game komt naar zowel pc als consoles, maar het is niet bekend wanneer deze nieuwe titel moet verschijnen.
25/01 19u15  Logitech introduceert mechanisch toetsenbord G413 SE in twee variantenLogitech kondigt twee nieuwe mechanische toetsenborden aan. De Logitech G413 SE is een fullsize toetsenbord met een standaard layout, maar er is ook een tenkeyless-model aangekondigd onder de naam Logitech G413 TKL SE.
25/01 18u15  VW-dochterbedrijf en Bosch gaan samenwerken op het gebied van autonoom rijdenVolkswagen-dochter Cariad gaat samenwerken met Bosch om een platform te ontwikkelen voor autonoom rijden. Het platform wordt ontwikkeld voor de verschillende automerken van de Volkswagen Group.
25/01 18u15  Nieuwe Little Big Adventure-game is een reboot en verschijnt misschien in 2024De ontwikkelaars die eerder een vervolg op de Little Big Adventure-games uit de jaren negentig aankondigden, zeggen nu dat het een reboot van het eerste deel wordt. De bedoeling is dat het spel in 2024 uitkomt. Dat is dertig jaar na het eerste deel.
25/01 17u15  Nieuwe Little Big Adventure-game wordt reboot en verschijnt misschien in 2024De ontwikkelaars die eerder een vervolg op de Little Big Adventure-games uit de jaren negentig aankondigden, zeggen nu dat de nieuwe game een reboot van het eerste deel wordt. De bedoeling is dat het spel in 2024 uitkomt. Dat is dertig jaar na het eerste deel.
25/01 16u15  Elgato brengt pedalen uit voor streamers en geeft Stream Deck Discord-integratieElgato brengt de Stream Deck Pedal uit. Dat is een 90 euro kostend accessoire met drie pedalen, die gebruikt kunnen worden om acties met de voet uit te voeren. Ook heeft de Stream Deck nu officiële Discord-integratie.
25/01 16u15  Wachtwoordmanager Bitwarden had storing - updateEr is een storing bij wachtwoordmanager Bitwarden. Gebruikers ervaren daardoor problemen met inloggen. De dienst is op de hoogte en zegt de zaak te onderzoeken. De storing begon rond 14:30 uur dinsdagmiddag.
25/01 16u15  YouTube gaat mogelijk nft's ondersteunenYouTube gaat mogelijk nft's ondersteunen. Daarop hint de ceo in een brief aan makers op de site. Het is nog onbekend hoe die ondersteuning eruit zal zien, maar het zou een extra inkomstenbron kunnen zijn voor videomakers.
25/01 16u15  EA-studio Respawn werkt aan drie nieuwe Star Wars-gamesUitgever Electronic Arts maakt bekend dat zijn studio Respawn Entertainment werkt aan drie nieuwe Star Wars-games, in samenwerking met Lucasfilm Games. Het gaat om een volgend deel in de Star Wars Jedi-serie, een first-person shooter en een strategiegame.
25/01 16u15  Google stopt met FLoC en stelt Topics-api voor als cookievervangingGoogle stopt definitief met cookiealternatief FloC. In plaats daarvan stelt het bedrijf de nieuwe Topics-api voor. Die api moet trackingcookies overbodig maken. Chrome bepaalt wekelijks interesses van gebruikers. Websites kunnen daar advertenties op afstemmen.
25/01 15u15  Microsoft Teams krijgt muziekmodus en muziekdetectie voor betere kwaliteitMicrosoft voegt een high fidelity-modus toe aan Teams, voor gebruikers die muziek willen laten horen via de videoconferentiesoftware. Teams krijgt ook een functie om muziek te detecteren, waarna gebruikers de tip krijgen om de hifi-modus in te schakelen.
25/01 15u15  Renders tonen mogelijk Motorola edge 30 Pro-smartphoneEr zijn renders verschenen van wat mogelijk de Motorola edge 30 Pro zou zijn. De telefoon is grotendeels gelijk aan de eerder in China verschenen X30, maar heeft de vingerafdrukscanner op een andere plek zitten.
25/01 14u15  Huawei gaat P50 Pro- en P50 Pocket-smartphones uitbrengen in EuropaHuawei gaat de P50 Pro en P50 Pocket uitbrengen in Europa. De P50 Pro is in diverse landen op Huawei-sites verschenen, terwijl de P50 Pocket alleen in Bulgarije op de site staat. De toestellen kwamen eerder uit in Huaweis thuisland China.
25/01 14u15  Nederlandse providers scoren ongeveer hetzelfde in wifi-test op telefoonsNederlandse internetproviders scoren allemaal ongeveer hetzelfde in een 'test van vaste netwerken' van Umlaut. Die test blijkt uitgevoerd via wifi op telefoons. VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile en Caiway scoorden alle drie een 'zeer goed', Tele2 kreeg een iets lagere score.
25/01 13u15  Gerucht: Nvidia verwacht dat overname Arm niet doorgaatNvidia zou aan partners vertellen dat het verwacht dat de overname van Arm niet doorgaat. Het zou niet lukken om de toestemming rond te krijgen. SoftBank, de huidige eigenaar van Arm, zou een beursgang voorbereiden.
25/01 12u15  Unity neemt Ziva Dynamics over voor maken van realistische digitale personagesDe maker van game-engine Unity heeft Ziva Dynamics overgenomen. Dat bedrijf maakt software voor het realistisch weergeven van digitale personages. De Ziva-technologie is daarnaast bruikbaar voor alle wezens en voorwerpen die vervormen.
25/01 11u15  Microsoft brengt Android 11-upgrade voor Surface Duo-smartphone uitMicrosoft heeft de Android 11-upgrade uitgebracht voor de Surface Duo-smartphone uit 2019. De opvolger uit 2021, de Surface Duo 2, had Android 11 al bij release. Het is onbekend wanneer de smartphone Android 12 krijgt.
25/01 11u15  Hackers zeggen treinnetwerk Belarus gesaboteerd te hebben met ransomwareEen groep hackers heeft het treinverkeer in Belarus naar eigen zeggen platgelegd met ransomware. De groep wil de opmars van Russische troepen richting Oekraïne vertragen en eist vrijlating van vijftig politieke gevangenen.
25/01 10u15  Screenshots tonen Twitter-functie om tweets alleen te delen met bepaalde volgersScreenshots tonen een functie waar Twitter aan werkt om tweets alleen te delen met bepaalde volgers. Tot nu toe kunnen twitteraars alleen beperken wie er kan reageren op een bepaalde tweet, maar niet wie hem kan zien.
25/01 10u15  Steam krijgt Dynamic Cloud Sync voor 'naadloos wisselen' tussen Steam Deck en pcValve voegt Dynamic Cloud Sync toe aan aan de cloudsavefunctie van Steam. Dat moet ervoor zorgen dat gamers die een spel op hun Steam Deck spelen, later op bijvoorbeeld op een pc verder kunnen gaan, zonder de game eerst af te moeten sluiten.
25/01 10u15  Lenovo brengt Motorola Moto G71 en G41 toch in Nederland uitLenovo brengt de Motorola Moto G71 5G en G41 toch in Nederland uit. Het bedrijf kondigde de telefoons in november vorig jaar al aan, maar zei toen niet te weten of en wanneer de modellen in Nederland zouden verschijnen. Dat gebeurt over een paar weken.
25/01 10u15  Gerucht: Google werkt aan goedkopere 1080p-versie van Chromecast met Google TVDe nieuwe Chromecast waar Google aan werkt, is een model met Google TV, een afstandsbediening en een resolutie van maximaal 1920x1080 pixels. Dat meldt Protocol. De nieuwe Chromecast werkt bovendien op basis van Android 12, zo meldt Android Police.
25/01 08u15  Foto's en video tonen prototype Tesla Cybertruck zonder deurhendelsEr zijn foto's en een video verschenen van een nieuw prototype van de Tesla Cybertruck. De fabrikant kondigde de auto in 2019 aan, maar het is nog onduidelijk wanneer de pick-up truck precies zal uitkomen. De nieuwe versie toont enkele wijzigingen.
25/01 08u15  Gerucht: vouwbare Google Pixel-telefoon gaat 1400 dollar kostenDe vouwbare Google Pixel Notepad gaat eind dit jaar internationaal uitkomen en kost in de VS 1399 dollar. Dat claimt 9to5Google. Daarmee zou de vouwbare smartphone minder gaan kosten dan de Galaxy Z Fold3 van marktleider Samsung.
25/01 08u15  Nederland en België lijken Europese 5G-doelstellingen niet te halenNederland en België lijken Europese doelstellingen voor het aanbieden van 5G niet te gaan halen. Dat schrijft de Europese Rekenkamer in het rapport. Vooral België doet het slecht en de kans is klein dat er 5G is in alle grote steden over drie jaar is klein.
24/01 21u15  James Webb-ruimtetelescoop is aangekomen op zijn eindbestemmingDe James Webb-ruimtetelescoop is maandagavond aangekomen op zijn eindbestemming. Dat meldt ruimtevaartorganisatie NASA. De telescoop heeft zijn laatste koerscorrectie succesvol uitgevoerd en daarmee is James Webb in zijn uiteindelijke baan terechtgekomen.
24/01 21u15  Meta onthult AI-supercomputer met 16.000 Nvidia A100-gpu'sMeta heeft een nieuwe supercomputer getoond, die later dit jaar de snelste 'AI-supercomputer' ter wereld moet worden. Het systeem beschikt op dit moment nog over 760 clusters met in totaal 6080 Nvidia A100-gpu's, maar dit wordt dit jaar uitgebreid naar 16.000.
24/01 20u15  Gerucht: EA overweegt Battlefield 2042 gedeeltelijk free-to-play te makenElectronic Arts overweegt mogelijk om een deel van Battlefield 2042 free-to-play te maken. Dat meldt Tom Henderson, een journalist die regelmatig informatie deelt over de Battlefield-franchise. Mogelijk betreft het de Portal- of Hazard Zone-modus.
24/01 19u15  Julian Assange mag hoger beroep aantekenen tegen uitlevering aan VSWikiLeaks-oprichter Assange mag hoger beroep aantekenen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. Dat heeft de Britse Hoge Raad op maandag geoordeeld. Assange mag hiervoor naar de Supreme Court, het hoogste gerechtshof van het Verenigd Koninkrijk.
24/01 19u15  Apple brengt Beats Fit Pro uit in Nederland en België voor 230 euroApple is begonnen met het aanbieden van zijn Beats Fit Pro-oordoppen in Europese landen, waaronder Nederland en België. De oordoppen werden vorig jaar al aangekondigd, maar waren voorheen alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten.
24/01 18u15  AP roept op tot afschermen persoonsgegevens in Kadaster en HandelsregisterDe Autoriteit Persoonsgegevens roept het kabinet op om persoonsgegevens in het Handelsregister van de KvK en het Kadaster af te schermen. Dat om 'doxing', het openbaar delen van privégegevens met intimidatie als doel, tegen te gaan.
24/01 17u15  SIDN waarschuwde in jaar tijd meer dan 26.000 domeinnamen voor phishingSIDN heeft van eind 2020 tot het derde kwartaal van 2021 waarschuwingen voor phishing gestuurd naar 26.668 domeinnamen. Het aantal daalde in de loop van 2021 wel, na een flinke piek in het eerste kwartaal.
24/01 16u15  ACM: Apple voldoet niet aan eisen en moet dwangsom tot 50 miljoen euro betalenApple voldoet niet aan de eisen die de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt heeft gesteld voor betaalsystemen bij aanbieders van datingapps. Apple moet een dwangsom van 5 miljoen euro per week betalen, zolang het niet aan de eisen voldoet.
24/01 15u15  Yakuza-regisseur opent nieuwe studio na vertrek bij SegaToshihiro Nagoshi, de regisseur van alle Yakuza-games en voormalig topman bij Sega, heeft een nieuwe studio geopend. Die heet Nagoshi Studio en wordt gefinancierd door het Chinese gamebedrijf NetEase. Details over komende games zijn nog niet bekendgemaakt.
24/01 15u15  Microsoft test zijbalk met speedtest en Microsoft 365-acties in Edge CanaryMicrosoft test een zijbalk met snelle toegang tot verschillende functies in zijn nieuwste Canary-versie van Edge. De browser biedt zo onder andere toegang tot een internetsnelheidstest, games en verschillende Microsoft 365-acties.
24/01 14u15  'Verlagen btw op groente en fruit is voorlopig niet mogelijk door ict-problemen'De Nederlandse regering kan een gewenste verlaging van het btw-tarief op groente en fruit voorlopig niet doorvoeren, omdat de ict-systemen van de Belastingdienst dat 'niet aankan'. Het plan is daarom op de lange baan geschoven, schrijft de Telegraaf.
24/01 12u15  Toshiba legt Japanse chipfabriek stil na aardbevingToshiba heeft een chipfabriek in het zuiden van Japan stilgelegd nadat die regio afgelopen weekend werd getroffen door een aardbeving. Er is schade aan de productielijnen, maar de precieze impact is Toshiba nog aan het onderzoeken.
24/01 12u15  Slide toont mogelijk details van vijf Intel Arc-gpu's voor laptopsEr is een slide online verschenen met details van vijf Intel Arc-gpu's voor laptops. Het gaat om varianten van Intels DG2-gpu, in verschillende configuraties en met 4GB tot 16GB ram. Intel brengt zijn Arc-gpu's in het eerste kwartaal uit, maar heeft zelf weinig details gegeven.
24/01 12u15  Signify zet kaarslichteffect in Hue-app en introduceert nieuwe Hue-buitenlampenSignify voegt in het eerste kwartaal van dit jaar kaarslicht- en haardvuureffecten toe aan de Philips Hue-app. De effecten werken met bestaande lampen. Ook introduceert de fabrikant twee nieuwe Philips Hue-buitenlampen.
24/01 11u15  Internetverkeer AMS-IX nam in 2021 met 18 procent toe tot 27 exabyteDe Amsterdam Internet Exchange verwerkte in 2021 in totaal 26,85 exabyte aan data. Dat was 18 procent meer dan in 2020. In dat jaar was de groei aanzienlijk hoger en AMS-IX spreekt dan ook van een normalisatie in 2021.
24/01 11u15  'Samsung Galaxy S22 Ultra heeft minder ram dan voorganger en kost hetzelfde'De vermeende europrijzen van de Samsung Galaxy S22-serie zijn online gezet. De prijzen zijn vrijwel gelijk aan die van de S21-serie, maar de S22 Ultra-modellen hebben minder ram dan hun voorgangers. Ook zijn de varianten met meer flashopslag iets duurder.
24/01 11u15  T-Mobile verhoogt prijs 1Gbit/s-glasvezel en levert dat via KPN voor meerprijsT-Mobile Thuis wijzigt zijn abonnementen voor glasvezelinternet. De prijzen gaan met 5 euro per maand omhoog en in gebieden waar T-Mobile via het netwerk van KPN levert, komen hogere snelheden beschikbaar, tegen een meerprijs. Ook is er een nieuw 400Mbit/s-aanbod.
24/01 11u15  IBM verkoopt delen van Watson Health-divisie voor gezondheids-AIIBM doet belangrijke delen van zijn Watson Health-divisie van de hand. Het bedrijf lijkt er niet in geslaagd te zijn om de divisie voor kunstmatige intelligentie voor de gezondheidssector winstgevend te maken.
24/01 09u15  Gurman: Apple brengt nieuwe MacBook Air en instapmodel MacBook Pro in najaar uitBloomberg-journalist Mark Gurman heeft van zijn bronnen vernomen dat Apple in de herfst van dit jaar een groot aantal aankondigingen op de planning heeft, waaronder een vernieuwde MacBook Air en een relatief low-end MacBook Pro.
24/01 08u15  VWS: focus ligt meer op mogelijk uitfaseren corona-apps dan nieuwe ontwikkelenMinister Kuipers VWS meldt dat zijn ministerie niet gericht is op de ontwikkeling van nieuwe corona-apps. Volgens hem verschuift de focus naar verwachting naar het in beheer nemen en mogelijk uitfaseren van de huidige app.
23/01 17u15  Nvidia geeft Quake II RTX ondersteuning voor AMD FidelityFX Super ResolutionNvidia heeft versie 1.6 van Quake II-remaster met raytracing uitgebracht. Quake II RTX krijgt via de update onder andere ondersteuning voor AMD FidelityFX Super Resolution en hdr-monitoren. De update is beschikbaar via GitHub en Steam.
23/01 15u15  SiFive stopt productie HiFive Unmatched-RISC-V-pc, richt zich op nieuwe modellenSiFive heeft aangekondigd dat het de productie van zijn HiFive Unmatched-ontwikkelbord met RISC-V-soc stopt. Dat doet het bedrijf vanwege de aanhoudende chiptekorten. De fabrikant gaat zich richten op een volgende generatie HiFive-systemen.
23/01 15u15  Bandai Namco schakelt multiplayer Dark Souls-games op pc uit wegens rce-exploitHet lijkt erop dat er een remote code execution-kwetsbaarheid is gevonden in Dark Souls III voor Windows. De hacker in kwestie heeft hem gedemonstreerd in een stream, Bandai Namco heeft de multiplayer in meerdere Souls-games uitgezet en modders zijn al met een patch gekomen.
23/01 13u15  Gerucht: Google werkt aan vernieuwde Chromecast met Google TVGoogle werkt mogelijk aan een nieuwe Chromecast met Google TV. Het apparaat zou een nieuwe codenaam gekregen hebben, wat duidt op wezenlijke verschillen ten opzichte van de bestaande nieuwste versie van de Chromecast.
23/01 13u15  Jon Prosser: Google Pixel Watch komt op 26 mei uitBronnen van YouTuber Jon Prosser laten hem weten dat de Pixel Watch, de eerste Wear OS-smartwatch van Google zelf, op 26 mei op de markt moet komen. Officieel is het horloge nog niet getoond, maar renders ervan zijn al eerder uitgelekt.
23/01 11u15  Valve: BattlEye en Easy Anti-Cheat op Steam Deck werkend krijgen nu gemakkelijkValve heeft bekendgemaakt dat alle grote struikelblokken voor het inschakelen van Easy Anti-Cheat bij Windows-games middels Proton in Linux-omgevingen weggehaald zijn. Het bedrijf noemt EAC activeren op Linux nu 'gemakkelijk ondersteund'.
23/01 11u15  Apps waaronder die van bol.com aangezien voor Android-malware - update 2Bij een onbekend aantal gebruikers geeft het Android-systeem een waarschuwing dat de bol.com-app 'aangetast lijkt te zijn' en dat 'onmiddelijk verwijderen aanbevolen wordt'. Bol.com en een ander getroffen bedrijf zeggen geen indicatie van daadwerkelijke infectie te zien.
22/01 17u15  Nvidia verhoogt adviesprijzen van GeForce RTX 30 Founders Editions in EuropaNvidia heeft stilletjes de adviesprijzen van zijn GeForce RTX 30 Founders Edition-videokaarten verhoogd in de EU. Dat merkten Duitse techwebsites Computerbase en Hardwareluxx op. In de Verenigde Staten zijn de adviesprijzen ongewijzigd.
22/01 16u15  Meerdere apps waaronder die van bol.com aangezien voor Android-malware - updateBij een onbekend aantal gebruikers geeft het Android-systeem een waarschuwing dat de bol.com-app 'aangetast lijkt te zijn' en dat 'onmiddelijk verwijderen aanbevolen wordt'. Bol.com en een ander getroffen bedrijf zeggen geen indicatie van daadwerkelijke infectie te zien.
22/01 16u15  Video toont geannuleerd dualscreen-OS Andromeda van Microsoft op Lumia 950Windows Central heeft samen met een ontwikkelaar Andromeda OS werkend gekregen op een Lumia 950-smartphone. Andromeda was bedoeld als besturingssysteem voor dualscreen-apparaten zoals de Surface Duo, maar werd in 2018 geannuleerd.
22/01 15u15  3DMark-scores van Nvidia GeForce RTX 3050 verschijnen onlineEr zijn 3DMark-scores van de Nvidia GeForce RTX 3050-desktopvideokaart verschenen. De kaart is getest in de Fire Strike-, Time Spy- en Time Spy Extreme-benchmarks. Nvidia brengt de GeForce RTX 3050 voor desktops op 27 januari uit.
22/01 15u15  Meerdere apps waaronder die van bol.com leveren Android-malware-alerts opBij een onbekend aantal gebruikers geeft het Android-systeem een waarschuwing dat de bol.com-app 'aangetast lijkt te zijn' en dat 'onmiddelijk verwijderen aanbevolen wordt'. Bol.com en een ander getroffen bedrijf zeggen geen indicatie van daadwerkelijke infectie te zien.
22/01 13u15  Proximus gaat eerste dsl-klanten verplicht overzetten naar duurder glasvezelDe Belgische internetprovider Proximus gaat zijn dsl-klanten in specifieke gebieden overzetten naar duurdere glasvezelaansluitingen en de kopernetwerken daar afsluiten. Klanten hebben daar geen inspraak in en de prijs stijgt van minimaal 27,50 naar minimaal 42,95 euro per maand.
22/01 12u15  Zelda: Majora's Mask is volgende N64-game op Switch Online + Expansion PackDe volgende game die naar de Nintendo Switch Online + Expansion Pack komt, is The Legend of Zelda: Majora's Mask, uit het jaar 2000. De N64-game was het vervolg op Ocarina of Time en heeft over het algemeen een volwassenere toon dan zijn voorganger.
22/01 11u15  WhatsApp-bèta voor iOS bevat verwijzingen naar migratietool Android naar iOSDe eerste tekenen van leven omtrent een WhatsApp-migratietool die gebruikers van Android naar iOS helpt, zijn gevonden in een bètaversie van de iOS-app. Die tool is er al voor migratie van Android naar iOS, maar niet andersom.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Tientallen procureurs-generaal scharen zich achter Epic Games in conflict Apple28/01 21u15 - Tweakers.net: Apple zou volgens 34 procureurs-generaal en het District of Columbia de concurrentie belemmeren bij appdistributie. Met de amicus brief spreken de ambtenaren hun steun uit voor de beweringen van Epic Games over Apples vermeende App Store-monopolie.
2x ACM gaat 'diepgaand onderzoek' doen naar fusie tussen RTL en Talpa28/01 21u15 - Tweakers.net: De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat verder 'diepgaand onderzoek' verrichten naar de aangevraagde fusie tussen RTL en Talpa. De fusie zou vanwege de omvang van de twee bedrijven voor 'negatieve gevolgen voor prijs, kwaliteit en innovatie' kunnen zorgen.
1x Microsoft past voorwaarden Xbox Live en Game Pass aan door Britse waakhond27/01 21u15 - Tweakers.net: Microsoft voert wijzigingen door aan Xbox Live- en Game Pass-abonnementen na klachten van de Britse marktautoriteit CMA. Abonnees zullen beter geïnformeerd worden over automatische hernieuwing en prijsverhogingen en kunnen in sommige gevallen een terugbetaling vragen.
1x Aantal Epic Games Store-accounts stijgt, aantal actieve accounts blijft stabiel28/01 10u15 - Tweakers.net: Het aantal Epic Games Store-gebruikers is volgens Epic in een jaar tijd met 34 miljoen gestegen. Nu heeft de winkel ruim 194 miljoen pc-gebruikers, waarvan er 31,1 miljoen dagelijks actief zijn. Het aantal dagelijks actieve gebruikers is daarmee ongeveer net zo hoog als een jaar eerder.
1x Legacygebruikers G Suite krijgen toch mogelijkheid voor gratis account28/01 11u15 - Tweakers.net: Google werkt aan een functie voor gebruikers van het oude Google G Suite, waardoor zij het gros van hun data en betaalde content kunnen behouden zonder een Workspace-abonnement te hoeven afsluiten. Hierbij verliezen ze wel bepaalde G Suite-functies.
1x Leerling hackt laptop Friese docent waarna data 1150 leerlingen uitlekken28/01 12u15 - Tweakers.net: De persoonlijke gegevens van 1150 leerlingen, hun ouders en het personeel van een Friese school zijn vorige week uitgelekt op internet. Een leerling had een laptop van een docent geleend en vervolgens gehackt. Daarna werden de gegevens onder leerlingen verspreid via Discord.
1x Apple meldt recordomzet en verwacht dat leveringsproblemen zullen afnemen28/01 12u15 - Tweakers.net: Apple behaalde een recordomzet van meer dan 123,9 miljard dollar in het afgelopen fiscale eerste kwartaal. Het bedrijf meldt dat het last had van leveringsproblemen, vooral bij de iPads, maar het bedrijf verwacht dat de algehele situatie van tekorten van onderdelen zal verbeteren.
1x Noorse datawaakhond zegt dat Google Analytics mogelijk illegaal is28/01 12u15 - Tweakers.net: De Norwegian Data Protection Authority stelt op basis van nog lopend onderzoek dat Google Analytics mogelijk illegaal is. De datawaakhond uit Noorwegen verwijst hierbij naar een eerder definitief oordeel uit Oostenrijk en ook de Nederlandse toezichthouder uitte zich al kritisch.
1x Webhoster Vimexx verhoogt vanaf 1 maart alle verlengtarieven met 5 procent28/01 12u15 - Tweakers.net: Klanten die vanaf 1 maart gaan verlengen bij Vimexx, moeten vijf procent meer betalen voor alle producten. Het bedrijf zegt dit te moeten doen vanwege de gestegen prijzen van hardware, stroom en software.
1x TP Vision toont draadloos Philips AV-platform met soundbar, speakers en woofer28/01 14u15 - Tweakers.net: TP Vision introduceert het Philips Fidelio Wireless AV Platform. Dit is een draadloos AV-platform op basis van DTS Play-Fi en een bijbehorende app dat bedoeld is om naadloos audio te streamen tussen compatibele tv's, mobiele apparaten, soundbars en speakers door het huis heen.

Statistieken

Artikels:
33084
Gelezen:
3620
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2022 Naar boven