zaterdag 30 mei 2020, week 22


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
30/05 00u15  Deze ambtenaar moest binnen zes weken 1.367 Brabantse zzp'ers aan inkomenssteun helpen Gemeente-ambtenaar Jos Abrahams in Boxtel zag in maart een stormloop van steunaanvragen voor zzp’ers over zich heenkomen. De drukte zal met het woensdag aangekondigde tweede steunpakket iets minder worden, verwacht hij, maar Abrahams ziet de volgende run alweer aankomen: die op de bijstand.
30/05 00u15  Het bier van Wiebes, de buikpijn van Hoekstra ‘We willen allemaal met elkaar bier drinken. Dat is allemaal heel belangrijk’, zei Eric Wiebes. Hij blijft het meest ongeleide projectiel van dit kabinet – iemand die verbaal nog wel eens uit de heup wil schieten. En dankzij een soort natuurlijke charme komt hij er ook mee weg. Als wethouder van Amsterdam overleefde hij de crisis over de Noord-Zuidlijn, in Den Haag was hij de enige bewindspersoon die niet struikelde over het belastingendossier.
29/05 22u15  De winnaar en verliezer van de week: koffie en thee versus tompouce en warme worst Dat was mooi cashen in een tijd dat schraalhans keukenmeester is. De grootaandeelhouders van koffiegigant JDE Peet’s sloegen vrijdag de slag van hun leven. Ze haalden 1,5 miljard euro binnen met de beursgang van hun bedrijf in Amsterdam. Hierdoor staan Douwe Egberts-koffie en Pickwick-thee weer op de beurs genoteerd, hoewel niemand weet voor hoe lang.
29/05 19u15  Onderwijsbestuur verdient geen lof voor gedrag in crisistijd Liefst negen lessen trok deze krant gisteren over ‘onderwijs in crisistijd’, en deze zullen in de sector door velen met warmte zijn gelezen. Naar mijn idee, echter, zijn er nog wel steviger lessen te leren, want het gedrag in het primair en voortgezet onderwijs liet én laat veel te wensen over.
29/05 16u15  Daverend beursdebuut voor moeder Douwe Egberts Met een koerssprong van 14 procent is Douwe Egberts zijn tweede beursleven begonnen.
29/05 12u15  Als het op één plek in Nederland geen crisis is, dan is dat op de beurs Als het op één plek in Nederland geen crisis is, dan is dat de plek waar het crisis zich het meest zou moeten doen voelen: de Amsterdamse effectenbeurs aan het Damrak.
29/05 11u15  De ontslagboete blijft. Of wordt afgeschaft (het is maar hoe je het bekijkt) Met duw- en trekwerk is de politieke eensgezindheid in Den Haag gered. Het tweede noodpakket voor de economie, zoals het kabinet dat had voorgesteld, is op het laatste moment bijgesteld en met een maand verlengd tot 1 oktober. Daardoor bleek er donderdag in de Tweede Kamer toch brede steun voor. Het kost wat, namelijk 4,5 miljard extra, maar dan is er ook wat.
29/05 09u15  Autoriteit Consument en Markt (ACM): bedrijven negeren voorwaarden corona-vouchers De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bedrijven gemaand zich aan de voorwaarden te houden die vorige maand zijn opgesteld voor het aanbieden van vouchers voor afgelaste evenementen, boekingen en opleidingen. Na een onderzoek naar 180 van zulke voucher-regelingen signaleert de toezichthouder dat niet overal de regels even netjes worden nageleefd.
29/05 00u15  Wordt vooral de preteconomie overeind gehouden? De coronacrisis treft ons allemaal, zo wil de regering doen geloven. En dat klopt. Maar niet in gelijke mate. De een lijdt meer dan de ander.
29/05 00u15  ‘Niet de overheid houdt ons overeind, maar onze klanten’ De steunmaatregelen van het kabinet worden met drie maanden verlengd. De Volkskrant volgt drie ondernemers die worden geraakt door de coronacrisis.
29/05 00u15  Is een buitenlandse schenking belastingvrij? Onze zoon woont in Zweden, al bijna tien jaar. Als wij hem geld schenken, is dat dan belastingvrij? En wat als hij dat geld weer aan zijn broer en zus in Nederland schenkt?
28/05 23u15  Is op de beurs alles rozengeur en maneschijn? Als het op één plek in Nederland geen crisis is, dan is dat de plek waar het crisis zich het meest zou moeten doen voelen: de Amsterdamse effectenbeurs aan het Damrak.
28/05 23u15  Waarom wordt het gebruik van mijn creditcard beperkt? Vanaf 1 juli kan ik mijn creditcard van ASN Bank niet meer gebruiken voor uitgaven die ik bij mijn werkgever declareer. Waarom is dat en wat kan ik er tegen doen?
27/05 22u15  Heeft China de planeconomie de nek omgedraaid? Het Chinese Volkscongres van drieduizend klappende communisten heeft ten minste één historisch feit opgeleverd. De planeconomie werd afgeschaft, een van de laatste communistische verworvenheden in het land waar de economie inmiddels even genadeloos is voor de achterblijvers als die in de VS van Donald Trump.
27/05 16u15  Thuiswerken was tot de industriële revolutie de norm, en toch wringt het nu U zou het niet zeggen, zwoegend te midden van vuile vaat en mopperende huisgenoten, maar volgens filosoof Paul B. Preciado bent u de afgelopen maanden op Playboy-oprichter Hugh Hefner gaan lijken. Decennialang stuurde die, in badjas en op slippers, zijn erotisch imperium aan vanuit zijn slaapkamer in de Playboy Mansion. Daar omringde hij zich met communicatietechnologie, van telefoon tot videocamera. ‘Zijn ronde bed’, schrijft Preciado, ‘was zijn werktafel, het bureau van de baas, een fotoshootset en een plek voor seksuele ontmoetingen’.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/05 00u15  Desnoods gaat de grootste kroegbaas van Nederland met zijn terrassen de hoogte inDat op 1 juni maximaal dertig mensen in kroeg of restaurant mogen zitten, vindt de grootste kroegbaas van Nederland een zoethoudertje. ‘Met personeel erbij kan ik ongeveer twintig mensen verwelkomen. Dat is ridicuul.’
26/05 23u15  Waarom is voormalig CDA-coryfee Bert de Vries een eurohater geworden?Als je als ex-politicus niet op de bus zit zoals Fred Teeven moet een ander marketinginstrument worden gebruikt om een boek te verkopen: oude principes verloochenen.
25/05 22u15  Kunnen de NS de nieuwe Wespen nog annuleren?In de doldrieste jaren negentig wilden de ministers nog met de Nederlandse Spoorwegen naar de beurs.
25/05 07u15  Streekvervoerder Keolis vermoedt fraude met contracten voor Chinese bussenRond de aanbesteding van het openbaar vervoer voor Gelderland, Overijssel en Flevoland is de geur van fraude komen te hangen. Keolis, dat vorig jaar het contract met een waarde van 900 miljoen euro won, bevestigt dat er ‘onregelmatigheden’ zijn ontdekt.
24/05 22u15  Crowdmanagement bij anderhalve meter afstand: ‘Nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’Dit jaar zou een topjaar worden voor het bedrijf van Syan Schaap en Frank Wijnveld, dat het publiek bij evenementen in goede banen leidt. Nu hebben ze een nieuwe markt gevonden: crowdmanagement bij anderhalve meter afstand.
24/05 20u15  Vleugellam: coronaramp gaat aan geen enkel Europees luchtvaartbedrijf voorbijLees meer >
24/05 15u15  Hoogleraar woningmarkt: ‘Na deze crisis volgen prijsstijgingen, misschien zelfs een prijsexplosie’Wat doet de coronacrisis met de huizenmarkt? Vermoedelijk niet veel, denkt Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt. Het tekort aan woningen is veel te groot. De komst van een minister van Woningbouw en Openbare Ruimte met veel geld en veel verantwoordelijkheid is zeer wenselijk.
24/05 15u15  Economieredacteur Peter de Waard: ‘Lezers schreven mij: probeert u ons de dood in te jagen?’Als er mensenlevens op het spel staan ligt het nogal gevoelig om economische vragen te stellen. Tegelijkertijd zijn die vragen volgens economieredacteur Peter de Waard relevanter dan ooit. ‘Je kan niet iemand aan de beademing leggen als het geld er niet voor is.’
24/05 00u15  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan openHij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
23/05 14u15  Corona vergt bij NS vijf jaar herstel: pas in 2025 weer op het niveau van 2019De coronacrisis eist een zware tol van de Nederlandse Spoorwegen. Tot 2025 vreest het bedrijf ruim 4,7 miljard aan inkomsten mis te lopen. Er verdwijnen banen en de vernieuwing van het treinenpark wordt geschrapt of opgeschort.
1


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

2x Het bier van Wiebes, de buikpijn van Hoekstra30/05 00u15 - Volkskrant Economie: ‘We willen allemaal met elkaar bier drinken. Dat is allemaal heel belangrijk’, zei Eric Wiebes. Hij blijft het meest ongeleide projectiel van dit kabinet – iemand die verbaal nog wel eens uit de heup wil schieten. En dankzij een soort natuurlijke charme komt hij er ook mee weg. Als wethouder van Amsterdam overleefde hij de crisis over de Noord-Zuidlijn, in Den Haag was hij de enige bewindspersoon die niet struikelde over het belastingendossier.
2x Deze ambtenaar moest binnen zes weken 1.367 Brabantse zzp'ers aan inkomenssteun helpen30/05 00u15 - Volkskrant Economie: Gemeente-ambtenaar Jos Abrahams in Boxtel zag in maart een stormloop van steunaanvragen voor zzp’ers over zich heenkomen. De drukte zal met het woensdag aangekondigde tweede steunpakket iets minder worden, verwacht hij, maar Abrahams ziet de volgende run alweer aankomen: die op de bijstand.
1x Economieredacteur Peter de Waard: ‘Lezers schreven mij: probeert u ons de dood in te jagen?’24/05 15u15 - Volkskrant Economie: Als er mensenlevens op het spel staan ligt het nogal gevoelig om economische vragen te stellen. Tegelijkertijd zijn die vragen volgens economieredacteur Peter de Waard relevanter dan ooit. ‘Je kan niet iemand aan de beademing leggen als het geld er niet voor is.’
1x Hoogleraar woningmarkt: ‘Na deze crisis volgen prijsstijgingen, misschien zelfs een prijsexplosie’24/05 15u15 - Volkskrant Economie: Wat doet de coronacrisis met de huizenmarkt? Vermoedelijk niet veel, denkt Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt. Het tekort aan woningen is veel te groot. De komst van een minister van Woningbouw en Openbare Ruimte met veel geld en veel verantwoordelijkheid is zeer wenselijk.
1x Vleugellam: coronaramp gaat aan geen enkel Europees luchtvaartbedrijf voorbij24/05 20u15 - Volkskrant Economie: Lees meer >
1x Crowdmanagement bij anderhalve meter afstand: ‘Nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’24/05 22u15 - Volkskrant Economie: Dit jaar zou een topjaar worden voor het bedrijf van Syan Schaap en Frank Wijnveld, dat het publiek bij evenementen in goede banen leidt. Nu hebben ze een nieuwe markt gevonden: crowdmanagement bij anderhalve meter afstand.
1x Streekvervoerder Keolis vermoedt fraude met contracten voor Chinese bussen25/05 07u15 - Volkskrant Economie: Rond de aanbesteding van het openbaar vervoer voor Gelderland, Overijssel en Flevoland is de geur van fraude komen te hangen. Keolis, dat vorig jaar het contract met een waarde van 900 miljoen euro won, bevestigt dat er ‘onregelmatigheden’ zijn ontdekt.
1x Kunnen de NS de nieuwe Wespen nog annuleren?25/05 22u15 - Volkskrant Economie: In de doldrieste jaren negentig wilden de ministers nog met de Nederlandse Spoorwegen naar de beurs.
1x Waarom wordt het gebruik van mijn creditcard beperkt?28/05 23u15 - Volkskrant Economie: Vanaf 1 juli kan ik mijn creditcard van ASN Bank niet meer gebruiken voor uitgaven die ik bij mijn werkgever declareer. Waarom is dat en wat kan ik er tegen doen?
1x De winnaar en verliezer van de week: koffie en thee versus tompouce en warme worst29/05 22u15 - Volkskrant Economie: Dat was mooi cashen in een tijd dat schraalhans keukenmeester is. De grootaandeelhouders van koffiegigant JDE Peet’s sloegen vrijdag de slag van hun leven. Ze haalden 1,5 miljard euro binnen met de beursgang van hun bedrijf in Amsterdam. Hierdoor staan Douwe Egberts-koffie en Pickwick-thee weer op de beurs genoteerd, hoewel niemand weet voor hoe lang.

Statistieken

Artikels:
25931
Gelezen:
5849
Aantal lezers nu:
79


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven