vrijdag 14 mei 2021, week 19


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u00
 
33x Is Buienradar het betrouwbaarst of gebruik je beter KMI of een alternatief? De beste weerapps zodat je onbezorgd op terras kanEen frisse pint drinken op café of genieten van een menu op restaurant: op een buitenterras is het weer mogelijk. Al zit er een addertje onder het gras, want niets is zo onvoorspelbaar als het Belgische weer. Of toch niet? Talloze weerapplicaties op de smartphone doen hun best om zo accuraat mogelijk het weer te voorspellen. Een overzicht van de min- en pluspunten van de meest gedownloade weerapps. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x Al 10.000 gsm’s besmet door valse Bpost-sms’jes: “Zoiets hebben we nog nooit gezien”Een tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Israëlische grondtroepen en luchtmacht vallen doelen aan in GazastrookLees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
22x Toch geen Israëlische grondtroepen  in Gazastrook: 'communicatiefoutje', zegt het legerLees meer > (14/05 03u15 - VRT NWS)
22x Israëlische troepen vallen Gaza aan, raketten afgevuurd vanuit LibanonIsraëlische soldaten zijn vrijdag begonnen met de Gazastrook onder vuur te nemen vanuit Israël, dat meldt het Israëlische leger zelf. De aanval valt in het kader van de militaire operatie tegen de islamistische groepering Hamas dat de regio controleert. Vanuit Libanon werden drie raketten afgevuurd op Israël, maar die vielen in zee. (14/05 02u15 - De Standaard)
21x Israëlische soldaten treden Gazastrook binnen00:15 Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden, in het kader van de militaire operatie tegen de islamitische groepering Hamas. Dat meldt het Israëlische leger. (14/05 01u15 - De Tijd)
21x Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in GazastrookIsraëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger. (14/05 00u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Energiefraude opgespoord: luchtfoto's verraden eigenaars van niet-aangegeven zonnepanelenDistributienetbeheerder Fluvius heeft de voorbije twee jaar voor 18 miljoen euro fraude met groenestroomcertificaten opgespoord. Dat blijkt volgens Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) uit het jaarrapport energiefraude. Ook werden ruim 5.000 niet-aangemelde zonnepaneleninstallaties ontdekt. Die fraudeurs werden opgespoord door onder meer openbare luchtbeelden. De verschillende vormen van energiefraude waren in 2020 goed voor 8,5 miljoen euro aan terugvorderbare bedragen. (14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Vaccineren aan kruissnelheid: binnenkort 750.000 prikjes per week en half augustus alle volwassenen volledig gevaccineerdWe mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En de wachttijd voor een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Liet Remco Evenepoel roze trui met opzet schieten?Opmerkelijk: drie uur na aankomst had Remco Evenepoel nog geen enkele reactie gegeven op zijn puike prestatie. Aan de finish zelf wilden noch Evenepoel zelf, noch zijn ploegleider Lodewyck zelfs maar de minste commentaar geven. Het deed vermoeden dat elk woord gewikt en gewogen moest worden. Daarbij rees vooral één vraag: liet Evenepoel – in opdracht van de ploegleiding – bewust de roze trui liggen? (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)


20x LIVE. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragenAls de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. (14/05 01u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Het loonakkoord ligt er, maar dat leidt meteen al tot nieuwe politieke spanningLees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
19x Miguel André moet na dertig jaar terug naar Angola: 'Mijn hele leven speelt zich in België af'Dura lex, sed lex: na dertig jaar in België moet Miguel André volgens de Dienst Vreemdelingenzaken terug naar herkomstland Angola. Knack dook in een kafkaiaans migratiedossier. (14/05 03u15 - Knack)
19x Als gezin op reis met verplichte coronatest? Dat is dan 200 euroWie deze zomer op reis wil en nog niet volledig gevaccineerd is, kijkt voor de verplichte pcr-tests aan tegen een rekening van al snel honderden euro’s per gezin. “Maak die tests gratis”, eisen de Vlaamse reisbureaus. De experts geven hen gelijk. “Het is niet fair dat wie nog geen kans heeft gekregen op een prik, met de kosten wordt opgezadeld”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Politie luisterde illegaal vertrouwelijke gesprekken van advocaten af01:00 Een politiekorps in Oost-Vlaanderen luisterde stiekem mee wanneer advocaten en hun cliënten een vertrouwelijk overleg hadden in het daarvoor bestemde politielokaal. Het gerecht is een onderzoek begonn... (14/05 01u15 - De Tijd)
19x Israëlische grondtroepen vallen doelwitten in Gaza aanIsraëlische soldaten zijn vrijdag de Gazastrook ingetrokken om operaties uit te voeren tegen de islamistische groepering Hamas, die aan de macht is in de Gazastrook. (14/05 01u15 - Knack)
18x Bijna een op de tien bedrijven ging coronacrisis in als zombie02:30 Bijna één op de tien bedrijven in België is nog amper levensvatbaar, ook al had het de voorbije 15 maanden recht op coronasteun. Dat blijkt uit onderzoek van de bedrijfsdataexpert Graydon. (14/05 03u15 - De Tijd)
18x Zware aardbeving nabij FukushimaIn het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd. (14/05 03u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Zware aardbeving in noordoosten van JapanIn het noordoosten van Japan heeft vrijdag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. (14/05 03u15 - De Standaard)
18x “Communicatiefoutje”. Toch geen Israëlische grondtroepen in GazastrookHet Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. (14/05 02u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Plannen voor Belgische proeffabriek voor kweekvet01:00 MeaTech 3D plant in België een proeffabriek voor kweekkippenvet. De productie moet in 2022 beginnen. Het Israëlische kweekvleesbedrijf belandde in België na de overname van het bedrijf van de Belg Dir... (14/05 01u15 - De Tijd)
18x VS koesteren 'terugkeer naar normaliteit' na verregaande versoepeling rond mondmaskersHet was een onverwachte mededeling van de CDC: met onmiddellijke ingang wordt het advies om een mondmasker te dragen en afstand te houden in de VS opgeheven voor volledig vaccineerden, zowel binnen als buiten. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'. (14/05 01u15 - Knack)
18x Nieuw in de app van VRT NWS: stel zelf je nieuwsaanbod samen met "Mijn NWS"Lees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
18x Discussie over prioritair vaccineren stopgezet: leerkrachten niet prioritair, Rode Duivels misschien welDe discussie over prioritaire groepen wordt definitief stopgezet. Alleen over de Rode Duivels wordt nog gepraat. (13/05 22u15 - De Standaard)
17x “De weg naar de vrijheid dreigt financieel door te wegen voor wie nog geen kans kreeg op een vaccin”Na het Overlegcomité van afgelopen dinsdag kijkt iedereen reikhalzend uit naar de vrijheid die lonkt. Alleen zijn er heus nog wat obstakels onderweg naar dat nieuwe – of de terugkeer naar dat oude – leven. Het grootste obstakel is de ongelijkheid tussen wie al de kans kreeg om gevaccineerd te worden en wie nog wacht op een uitnodiging. Die eerste groep kan de vrijheid al bijna voelen, de tweede kan enkel knarsetandend toekijken en wachten op wat komt. Tot het zover is, wordt wel verwacht dat iedereen dezelfde regels volgt. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Minder kilometers nieuw fietspad dan vroeger, ondanks recordbudget: wat gebeurt er dan met dat geld?Ondanks de beloftes dat er recordbedragen naar nieuwe fietspaden in Vlaanderen gaan, blijkt de realiteit vaak tegen te vallen. Het aantal kilometers nieuw fietspad ligt lager dan vroeger, en de beloofde budgetten geraken lang niet altijd op. “Er is meer transparantie nodig over dat geld”, zegt de Fietsersbond. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Gemeente weigert homokoppel te erkennen als vaders, maar vraagt hen wel om ‘gaybrapad’ in te huldigen: “Hoe hypocriet kan je zijn?”Evergem wijdt straks een regenboogzebrapad in, ten teken van zijn holebivriendelijkheid. De gemeente vroeg ook aan Bastiaan en Lars om bij het gaybrapad te komen poseren met hun kinderen. Alleen: diezelfde gemeente wil die kinderen niet inschrijven in het bevolkingsregister en weigert hun papa’s te erkennen als officiële vaders. “Het is stuitend hypocriet. We mogen opdraven als postergezin, maar ondertussen blijven onze kinderen op papier wees.” (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Meer schriftelijke zaken bij Raad van State01:05 Er komt een soepeler regeling om bestuursgeschillen voor de Raad van State schriftelijk af te handelen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan De Tijd. (14/05 01u15 - De Tijd)
17x Duval Union stapt in creatieve studio Berlin01:00 Duval Union voegt met het Antwerpse reclameagentschap Berlin opnieuw een bedrijf toe aan zijn marketinguniversum. 'Wat anderen kunstmatig proberen creëren, zit hier in het DNA.' (14/05 01u15 - De Tijd)
17x Ergon stapt in Duitse tandartsenketen Fair Doctors00:01 Het investeringsfonds Ergon staat op het punt te investeren in Fair Doctors Gruppe, een kleine Duitse keten van tandartsenpraktijken. De prijs van de transactie is niet bekend. (14/05 00u15 - De Tijd)
17x OVERZICHT: Welke vaccinatiecentra werken met QVAX-reservelijst? En wat als jouw centrum er (nog) niet bij is?Lees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
17x Villa PoliticaLees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
17x BEKIJK: Krijg ik een premie? En kan ik over een hoger loon onderhandelen?  Jouw vragen over het loonakkoord beantwoordLees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
17x Laura Tesoro, Sandra Bekkari en Dorian willen ‘Slimste Mens’ wordenNauwelijks vijf maanden nadat Catherine Van Eylen in een pure vrouwenfinale ‘Slimste Mens ter Wereld’ werd, heeft presentator Erik Van Looy de eerste namen voor een nieuw seizoen gelost. Het zijn Dorian Liveyns (28), musicalacteur en het lief van jurylid James Cooke, zangeres en VTM-presentatrice Laura Tesoro (24) en kokkin Sandra Bekkari (47). (13/05 23u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Raketten afgevuurd vanuit Libanon, Israël valt compound van geheime dienst van Hamas aanIsraëlische gevechtsvliegtuigen hebben een gebouwencomplex van de inlichtingendienst van Hamas beschoten, dat meldt het Israëlische leger zelf. Vanuit Libanon werden drie raketten afgevuurd op Israël, maar die vielen in zee. (13/05 22u15 - De Standaard)
16x 'Communicatiefout': dan toch geen Israëlische grondtroepen in GazaIsraëlische soldaten zijn vrijdag dan toch niet de Gazastrook ingetrokken om operaties uit te voeren tegen de islamistische groepering Hamas, zoals het leger zelf eerder had gemeld. De eerdere melding was het gevolg van een 'intern communicatieprobleem'. (14/05 03u15 - Knack)
16x Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook, raketten afgevuurd vanuit LibanonIsraëlische grondtroepen vallen vrijdag de Gazastrook aan, in een militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger vrijdag. (14/05 02u15 - Het Nieuwsblad)
16x Regering bereikt loonakkoord: premie tot 500 euro netto mogelijk in bedrijven die goed presteerdenLees meer > (14/05 00u15 - VRT NWS)
16x Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in GazastrookIsraëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger. (14/05 00u15 - De Morgen)
16x Disney stelt teleur met streamingsdienst22:50 De entertainmentgroep haalde minder abonnees binnen voor Disney+ dan analisten hadden verwacht. Het aandeel zakt nabeurs. (13/05 23u15 - De Tijd)
16x Coronablog | Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondmasker meer te dragenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (13/05 22u15 - De Standaard)
16x Coronablog: Wie gevaccineerd is, moet in de VS binnen en buiten niet langer een mondmasker dragenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (13/05 22u15 - Knack)
16x Babylijkje gevonden net over Nederlandse grensIn het Nederlandse Wernhout, net over de Belgische grens, is woensdag het stoffelijk overschot aangetroffen van een pasgeboren baby, een meisje. Het lichaam werd gevonden in een park, zo meldt de lokale politie. (13/05 21u15 - De Standaard)
15x Niet gevaccineerd maar toch met het gezin op reis? Dat zal een pak extra kostenHoe vlot de vaccinatiecampagne ook loopt, het is nu al duidelijk dat lang niet iedereen volledig gevaccineerd zal zijn tegen de zomervakantie. En wie deze zomer op reis wil en nog niet volledig gevaccineerd is, dreigt dan de rekening te moeten betalen. (14/05 07u15 - Het Nieuwsblad)
15x En plots staat er een ANPR-camera voor je deur: “Nu zijn we onze parkeerplaats kwijt”Sinds kort staat er een ANPR-camera voor automatische nummerplaatherkenning langs de Geraardsbergsestraat in Galmaarden. “Plots, zonder enige verwittiging… Wij verliezen als enige onze parkeerruimte vooraan”, zeggen Sonia Taelemans en Theo De Metzeler. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
15x Politie luisterde illegaal advocaten afEen politiezone in Oost-Vlaanderen heeft illegaal het vertrouwelijk overleg van advocaten en hun cliënten afgeluisterd. In het lokaal waar de vertrouwelijke gesprekken doorgaans plaatsvonden, hing een bewakingscamera die permanent filmde, het geluid registreerde en het geluid doorstuurde naar het lokaal van de politiespeurders. Dat schrijft De Tijd vandaag. (14/05 05u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Picasso-schilderij in New York geveild voor 85 miljoen euroEen schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie’s. (14/05 03u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Zondag al openbare zitting van VN-VeiligheidsraadDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag om 16 uur Belgische tijd dan toch samen voor een openbare virtuele vergadering. Dat melden diplomaten. Verschillende landen hadden vandaag om zo’n zitting gevraagd, maar de Verenigde Staten voelden daar niet veel voor. (14/05 03u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Zware aardbeving nabij FukushimaIn het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd. (14/05 03u15 - De Morgen)
15x “De situatie voor Remco is ideaal. Hij verbetert duidelijk. Tactisch zit hij in een zetel”De grootste aller tijden en bovendien vijfvoudig Giro-winnaar fileert samen met zoon - opleider van verschillende toppers in het Giro-peloton - drie keer per week de gebeurtenissen in Italië. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Vincent Kompany zet druk op management Verschaeren om in te gaan op contractverlenging: “Yari is hier thuis. Hij weet het, ik weet het, nu nog zijn entourage”Yari Verschaeren (19) is bezig aan zijn productiefste seizoen ooit: zes goals en vier assists. Ook op Genk leverde hij de 0-1 aan voor El Hadj. En toch zoekt de dribbelaar soms naar zichzelf. Beslommeringen? Zijn contract dat afloopt in 2022 is nog niet verlengd en het lijkt vooral zijn omgeving die dat blokkeert. Daarom gaf coach Vincent Kompany een niet mis te verstaan signaal. “Over vijf jaar speelt Verschaeren hoog, nu hoort hij hier.” (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x “Communicatiefoutje”. Toch geen Israëlische grondtroepen in GazastrookHet Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. (14/05 02u15 - De Morgen)
15x Israëlische grondtroepen vallen doelwitten aan in GazastrookIsraëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger. (14/05 01u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Airbnb telt meer boekingen dankzij opheffen coronabeperkingenVakantieverhuurplatform Airbnb heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder thuisland de Verenigde Staten. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam. (14/05 00u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Opnieuw markt met terrasjesVoor de eerste maal sinds de meest recente lockdown, is de donderdagse markt terug georganiseerd mét horecaterrasjes. Heel wat bezoekers waren opgelucht door de diverse nieuwe mogelijkheden in Sint-Niklaas. (14/05 00u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Sectorrotatie zet zich voort op Wall Street22:18 Wall Street pakt donderdag weer winst na de verliezen van woensdag. De sectorrotatie gaat echter door. McDonald's kent een stevige loonsverhoging toe. (13/05 23u15 - De Tijd)
15x Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten voor ‘De slimste mens’ bekend‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet. (13/05 23u15 - Het Nieuwsblad)
15x Tv in functie van TikTok: de baan op met de clan VermeireFrederik De Backer zet de blik op oneindig. Vandaag: Hit The Road, Jacques. (13/05 22u15 - De Morgen)
15x Live - Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen mondmasker meer te dragenIn België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (13/05 21u15 - De Morgen)
14x Abou Jahjah: “Palestijns verzet heeft de militaire capaciteit om het leven in Israël lam te leggen”Dyab Abou Jahjah is de afgelopen dagen stevig in zijn twitterpen gekropen, waar hij steevast de hashtag #FreePalestine vermeldt. Het geweld van de afgelopen dagen ziet hij als een verzetsdaad van het Palestijnse volk tegen de bezetter Israël. “Oorlog is altijd afschuwelijk”, aldus Abou Jahjah. “Maar soms is het een noodzaak omdat het alternatief onleefbaar is.” (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Picasso-schilderij in New York geveild voor 85 miljoen euroEen schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie’s. (14/05 03u15 - De Morgen)
14x Simon Mignolet geeft toe dat het onrustig was bij Club Brugge : “We wilden tegen Antwerp de rust en stabiliteit laten terugkeren”Club Brugge keerde gisteravond met een punt op zak met een goed gevoel terug naar huis. Na de één op zes tegen Anderlecht en Genk was er toch wat twijfel de club binnengeslopen. “We wilden tegen Antwerp de rust en de stabiliteit laten terugkeren. Dat is gelukt”, gaf Simon Mignolet toe. Ondanks de matige wedstrijd tegen Antwerp was iedereen bij Club dit keer wel tevreden. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
14x Vlaamse Hannelore zit al dagen vast in schuilkelder in Gaza: “Alles davert constant, ik weet niet eens hoe dichtbij de bommen vallen”Hannelore Eykens (35), die voor Artsen Zonder Grenzen in de Gazastrook is, zit sinds drie dagen noodgedwongen in een schuilkelder. Terwijl rondom haar de bommen vallen, terwijl haar huis aanhoudend davert. “Je weet nooit of ze nu ver of dichtbij vallen. Voortdurend jaagt de adrenaline.” (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
14x Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schending vredesakkoord en belegering van regio in het zuidenDe waarnemend premier van Armenië, Nikol Pashinyan, beschuldigt buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach. (14/05 02u15 - Het Laatste Nieuws)
14x "Escalatie geweld tussen Joodse en Arabische bevolking in Israël is veel zorgwekkender probleem dan raketten uit Gaza"Lees meer > (13/05 23u15 - VRT NWS)
14x Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten voor ‘De slimste mens’ bekend‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet. (13/05 23u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Wall Street sluit in het groen19:02 De Amerikaanse beurzen sloten positief na de forse klappen van woensdag. In Europa sloten de beurzen licht hoger. In Brussel werden de plannen van AvH met Leasinvest niet op applaus onthaald. Applaus ... (13/05 22u15 - De Tijd)
14x Israël roept 9.000 reservisten op en bereidt grondoffensief voor in Gaza, ook vanuit Libanon met raketten beschotenOok Libanon mengt zich in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Donderdagavond zijn drie raketten vanuit Zuid-Libanon afgevuurd op Israël. Dat bevestigt het Israëlische leger. Het Israëlische leger maakt zich intussen klaar voor een grondoffensief in Gaza. (13/05 22u15 - De Morgen)
14x ‘Er is het afgelopen jaar niet voor niets 20 procent meer alcohol verkocht’We hebben met z’n allen wc-papier gehamsterd, maar wist u ook dat we plots thuis kreeft en kaviaar serveerden en champagne slurpten dat het een lieve lust was? Dat we tomaten op het internet bestelden? Dat we meer koekjes uit onze kindertijd aten? En minder kauwgom kochten? ‘De coronacrisis heeft ons eetpatroon en koopgedrag volledig door elkaar geschud’, zegt professor retailmanagement Pierre-Alexandre Billiet, die een boek over consumptie tijdens de pandemie heeft geschreven. (13/05 22u15 - De Morgen)
14x Cryptomarkt Binance in het vizier van Amerikaanse overheid20:24 Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de belastingdienst stellen een onderzoek in naar Binance, een van de grootste markten voor cryptomunten ter wereld. (13/05 21u15 - De Tijd)
14x Diepste punten in de vijf wereldzeeën zijn opgemeten, de 'Challenger Deep' blijft de diepsteLees meer > (13/05 21u15 - VRT NWS)
13x Nieuwe ‘spraakzame’ dinosaurussoort ontdekt in MexicoPaleontologen hebben een nieuwe soort dinosaurus ontdekt na de vondst van een 73 miljoen jaar oud fossiel in Noord-Mexico. Dat heeft het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een grote herbivoor die door middel van geluid kon communiceren. (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
13x “Meer druiven dankzij infraroodlichtjes”: Vlamingen bedenken ingenieus systeem tegen nachtvorstTwee jonge ingenieurs uit Gent willen met hun nieuwste uitvinding de wereld veroveren. Met behulp van infraroodlichtjes hebben Alexander Schmidt (34) en Laurens De Vos (33) een techniek ontwikkeld om onder meer druivenranken te beschermen tegen vorst, wat de opbrengst ervan sterk de hoogte in kan jagen. 'Ons systeem is goedkoper, efficiënter én zorgt ook nog eens voor een mooi lichtspektakel.' (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Demir daagt federale collega Van der Straeten uit over energiebesparing05:00 Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) verwijt de federale regering dat ze talmt om haar plannen voor energiebesparing kenbaar te maken bij Europa. Haar federale collega Tinne Van der Straeten... (14/05 05u15 - De Tijd)
13x Toch geen Israëlische grondtroepen  in Gazastrook: "Communicatiefoutje", zegt het legerLees meer > (14/05 05u15 - VRT NWS)
13x Zondag al openbare zitting van VN-VeiligheidsraadDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag om 16 uur Belgische tijd dan toch samen voor een openbare virtuele vergadering. Dat melden diplomaten. Verschillende landen hadden vandaag om zo’n zitting gevraagd, maar de Verenigde Staten voelden daar niet veel voor. (14/05 03u15 - De Morgen)
13x Groen voert druk op voor statiegeld op blikjesGroen, in de Vlaamse regering in oppositie, voert de druk op om meteen statiegeld voor blikjes en plastic flessen in te voeren in Vlaanderen. “Je kan jezelf niet op de borst kloppen met je natuurbeleid en het aantal bomen dat je plant, als je tegelijk weigert statiegeld in te voeren”, zegt partijvoorzitster Meyrem Almaci. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Preud’homme in beeld bij SeraingDe toekomst van Michel Preud’homme (62) ligt mogelijk nog in Luik, maar wellicht niet bij Standard. Hij is namelijk in beeld bij promovendus Seraing. (14/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Team Navalny wil alleen nog spontane demonstratiesHet team van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny wil stoppen met het aankondigen van demonstraties. Aanhangers moeten zich beperken tot spontane acties, schreef naaste medewerker Leonid Volkov op sociale media. (13/05 23u15 - Het Laatste Nieuws)
13x RECENSIE. ‘Hit The Road Jacques’: “Deze ‘tour des Flandres’ voelde vooral als een gemiste kans”Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Hit The Road Jacques’, waarin Julie Vermeire terugblikt op de carrière van haar papa. “‘Hit The Road Jacques’ lijkt eerder een pientere zet om nagelnieuw uithangbord Julie wat inlooptijd te geven.” (13/05 22u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Israëlische troepen naar grens met Gaza: "Tussen Joodse en Arabische bevolking in Israël gaat geweld rond als bosbrand"Lees meer > (13/05 22u15 - VRT NWS)
13x Israëlische troepen verzamelen aan grens met Gaza: "Tussen Joodse en Arabische bevolking in Israël gaat geweld rond als bosbrand"Lees meer > (13/05 21u15 - VRT NWS)
13x LIVEBLOG - Geen mondmaskerplicht meer voor gevaccineerde Amerikanen, vanaf 24 mei 750.000 prikken per weekLees meer > (13/05 21u15 - VRT NWS)
12x Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccinerenDe Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse schrijven. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Erik Van Looy geeft de eerste drie kandidaten voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’ prijs‘De Slimste Mens ter Wereld’-presentator Erik Van Looy heeft alvast drie kandidaten beet voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Kookboekenauteur Sandra Bekkari (47), zangeres Laura Tesoro (24) en musicalacteur Dorian Liveyns (28) proberen zich dit najaar te bewijzen. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
12x Nooit eerder waren seksspeeltjes zo populair: ‘5 minuutjes met mijn vibrator en ik kan er weer tegen’‘Boom, boom, boom, boom’, doet de sector van de seksspeeltjes. Uit de verkoopcijfers van het afgelopen jaar blijkt dat de klant luidkeels meezingt: ‘I want you in my room.’ Heeft de lockdown ons libido op ontdekkingsreis gestuurd? (14/05 06u15 - De Morgen)
12x "Meer druiven dankzij infraroodlichtjes": Vlamingen bedenken ingenieus systeem tegen nachtvorstTwee jonge ingenieurs uit Gent willen met hun nieuwste uitvinding de wereld veroveren. Met behulp van infraroodlichtjes hebben Alexander Schmidt (34) en Laurens De Vos (33) een techniek ontwikkeld om onder meer druivenranken te beschermen tegen vorst, wat de opbrengst ervan sterk de hoogte in kan jagen. 'Ons systeem is goedkoper, efficiënter én zorgt ook nog eens voor een mooi lichtspektakel.' (14/05 05u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Wie gaat de crisis betalen?Lees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
12x Vrachtwagen vol varkens gekanteld: tientallen dieren overledenEen vrachtwagen met een tweehonderdtal varkens is donderdag gekanteld op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de E19. De weg was er een tijdlang volledig versperd. Tientallen beesten zijn overleden, de andere werden overgeladen naar een vervangwagen. (13/05 23u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Cryptobeurs Binance onderzocht vanwege witwassenCryptobeurs Binance wordt in de Verenigde Staten onderzocht door Justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking. (13/05 22u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Wij keken naar ‘Hit the Road Jacques’: Viva Vermeire! Maar nu ook niet gaan overdrijvenJacques Vermeire wordt 70 en dat zullen we geweten hebben. Zowat elke zender buiten HippoTv heeft een special rond de komiek klaar. In ‘Hit the Road Jacques’ op Play4 trekt hij met zijn dochter Julie langs plaatsen die belangrijk waren in zijn rijkgevulde carrière. Helaas was de titel het grappigste van het programma. (13/05 22u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Mario Draghi bedankt voor wedde van 115.000 euro als Italiaanse premier18:45 De Italiaanse premier ziet af van het aan zijn ambt verbonden jaarsalaris van 115.000 euro. Met die geste hoopt Mario Draghi de steun voor zijn brede coalitie te behouden. (13/05 21u15 - De Tijd)
12x Muntstraat na bijna twee jaar afsluiting opnieuw openDe Muntstraat in het centrum van Mechelen is opnieuw open voor het verkeer. Door een werf voor de bouw van nieuwe serviceflats was ze bijna twee jaar afgesloten voor het verkeer. (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Lummen: Valse messenslijper op rondeDe afgelopen weken noteerde de politie Limburg Regio Hoofdstad twee klachten van inwoners van Lummen die werden opgelicht door een valse messenslijper. De politie vraagt om extra alert te zijn voor deze praktijken en zo snel mogelijk de politie te co... (13/05 16u15 - Limburgnieuws.be)
12x Tjokvol souvenirs: dit huis weerspiegelt het levensverhaal van zijn bewonersBinnenhuisarchitect Catherine Arnould richtte haar majestueuze art-nouveauwoning in Brussel in op een heel persoonlijke manier. Met bijeengesprokkelde oude meubelen, souvenirs en stoffen meegebracht van verre reizen. (13/05 14u15 - Knack)
11x BV's overleven in tijden van corona: “Nee, we zijn bijlange nog niet van het virus af”Nu de vaccinatiecampagne volop aan de gang is, kunnen ook de BV’s opnieuw stilletjes aan opgelucht ademhalen en dromen van nieuwe perspectieven. Tim Wauters, Eline De Munck, Wim Ballieu en Margriet Hermans vertellen ons wat meer over hun afgelopen coronajaar en hoe ze de toekomst na corona zien. “Ik ben een believer van vaccins en ik geloof dat de medische wereld het virus kan en zal uitroeien”, aldus Eline De Munck. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Liveblog - Alle coronacijfers dalen, voor het eerst in 2 maanden minder dan 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuisLees meer > (14/05 07u15 - VRT NWS)
11x Begrafenisondernemer verzorgt zelf dienst voor zijn overleden zoon: “Zo ben ik tot het allerlaatste moment bij hem”Begrafenisondernemer Bart Amez (54) uit Waregem hielp het afgelopen jaar zo'n 200-tal families afscheid nemen van hun geliefden. Dat afscheid moest door corona vaak op een onmenselijke manier gebeuren. Deze week stierf z'n eigen zoon Maxim (26), en Bart verzorgt zelf het afscheid, hoe moeilijk ook. 'Ik ga vloeken, huilen, maar ook gemeend vaarwel zeggen.' (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Luchtbeelden onthullen ruim 5.000 niet-aangegeven zonnepanelen-installatiesLees meer > (14/05 06u15 - VRT NWS)
11x Reacties op het nieuwe "Laat journaal": De nieuwsombudsman interviewt hoofdredacteur Dimitri VerbruggeLees meer > (14/05 06u15 - VRT NWS)
11x Minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizenEr liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 647 op de intensieve zorg. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is geleden van 13 maart dat nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
11x Hasseltse studente middenin rakettengeweld Tel Aviv: “Ik kijk de hele tijd naar de lucht”De Hasseltse studente Maaike Machiels studeert in Tel Aviv, Israëlische stad die nu bestookt wordt door raketten vanuit Gaza. Hallo Maaike, lukt het een beetje ginds? (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
11x Het kruitvat is ontploft: Palestijnen en Israëli’s vechten op straat, synagoges vliegen in brandHet Israëlisch-Palestijnse kruitvat ontploft nu echt langs alle kanten. Vanuit Gaza vliegen Hamas-raketten in nooit geziene aantallen richting Israël, dat zelf hele flatgebouwen aan de overkant platlegt. Het Israëlische leger laat nu ook grondtroepen oprukken, en doorheen het land vechten Palestijnen en Israëli’s op straat. Er zijn lynchpartijen, synagoges gaan in vlammen op. “Die straatgevechten verontrusten het meest. Zo heftig ging het er niet meer aan toe sinds de Tweede Intifada in 2000.” (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
11x Onze opinie. “Laten we het Franstalige voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakantie, maar extra verlof doorheen het schooljaar”Het Franstalig onderwijs kort de zomervakantie in van 9 naar 7 weken, vanaf het schooljaar 2022-2023. Quelle bonne idée! En geen paniek: die vakantiedagen gaan niet verloren, ze worden gewoon beter gespreid over de rest van het schooljaar. Volgens veel onderwijsexperts is er werkelijk geen zinnig argument om zo’n spreiding niét door te voeren: twee maanden zomervakantie - ooit ingevoerd opdat kinderen hun ouders konden helpen bij de oogst - vergroot de leerachterstand bij kansarme leerlingen en ook voor de anderen is het vaak te lang om zich bezig te houden. (14/05 05u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Kortere zomervakantie in Franstalige scholenLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Hasseltse studente middenin raketvuur in Tel AvivDe Hasseltse studente Maaike Machiels (25) studeert in Tel Aviv, de Israëlische kuststad die nu bestookt wordt door raketten vanuit Gaza. “Ik tuur voortdurend in de lucht.” (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Stoffelijk overschot baby gevonden in Nederland, net over de grensLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Franse dj gaat proefdraaien in Zwitserse AlpenLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Van Aert zal titel wél verdedigen op BK tijdrijdenLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Oekraïense miljonair krijgt huisarrest omdat hij geheime informatie lekte naar RuslandEen Oekraïense rechtbank heeft het huisarrest bevolen van een prominente pro-Russische politicus. Viktor Medvedtsjoek wordt verdacht van landverraad en riskeert een gevangenisstraf van 15 jaar. De zaak kan de toch al gespannen relatie met Rusland verder onder druk zetten. (13/05 23u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Amazon werft 75.000 mensen aan en geeft bonus aan gevaccineerdenAmazon, dat sinds het begin van de pandemie op volle toeren draait door de explosie van de onlinehandel, heeft donderdag aangekondigd dat het 75.000 mensen wil aanwerven in de Verenigde Staten en Canada, en een bonus wil geven aan kandidaten die gevaccineerd zijn. (13/05 23u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Belgische Giro-hoop in bange dagen Remco Evenepoel: ’Ik zit in een perfecte situatie’„Dit is een perfecte situatie voor ons”, stelde de Belgische Giro d’Italia-hoop in bange dagen, Remco Evenepoel, in een videoboodschap van zijn ploeg. „Ik sta tweede in de stand. Het was niet hét grootste doel om vandaag al het roze te nemen”, aldus de kopman van Deceuninck – Quick-Step. (13/05 23u15 - Telegraaf: Sport)
11x Pieter Gerkens: “Getoond dat we van elke ploeg minstens de evenknie zijn”De puntendeling tussen Antwerp en Club Brugge was een vrij logische weergave van het spelbeeld Dat vond ook Pieter Gerkens. “Defensief stond het bij ons heel goed, want we gaven nauwelijks iets weg aan Club Brugge”, legde de Limburger uit. (13/05 22u15 - Gazet van Antwerpen)
11x COMMENTAAR. Verdomme Antwerp, dit Club was écht wel te pakkenHet zijn de Champions’ Play-offs van ‘net niet’ voor Antwerp FC aan het worden. Net niet tegen Genk, net niet tegen Anderlecht. En collectief en offensief te zwak om een zo mogelijk nog zwakker Club Brugge neer te sabelen. Het Antwerp van een dik half uur tegen Genk én van de weergaloze tweede helft tegen Anderlecht had altijd gewonnen van een steeds blekere ‘kampioen in spe’. Helaas. ‘Als mijn kat een koe was…’ Het tij mag gaan keren voor de Great Old. (13/05 22u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Remco Evenepoel: “Afgezien door het weer, maar zit in perfecte situatie”“Dit is een perfecte situatie voor ons”, stelde Remco Evenepoel in een videoboodschap van zijn ploeg. “Ik sta tweede in de stand. Het was niet hét grootste doel om vandaag al het roze te nemen”, stelde de kopman van Deceuninck – Quick-Step. (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Zelftests voor onderwijs en kinderopvang wellicht pas eind meiDe Vlaamse regering keurt deze week nog de procedure goed om op grote schaal zelftesten aan te kopen. Wellicht hebben leraren en verzorgers in crèches die pas eind mei in handen. (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Buurt Kruisberg zingt en danstIn de buurt van de Kruisberg in Bornem werd donderdagvoormiddag flink gezongen en gedanst. De actie ‘De tofste buurt van Beurm’ van het buurtcomité bereikte gisteren haar eerste hoogtepunt toen drie masked neighbours door de buurt werden gereden. De buurtbewoners kregen tot middernacht de tijd om die zingende buren te ontmaskeren. (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Stem nu op jouw Man van de Match na Antwerp-Club BruggeIn de match tussen Antwerp en Club Brugge ging het gelijk op tussen beide teams. De match stelde dan wel weer teleur wegens het gebrek aan doelpunten, dat zagen wij ook. Maar wat vond jij? Wie speelde volgens jou de sterkste wedstrijd bij rood-wit? Doe mee en stem zelf op jouw man van de match! (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
11x KV Mechelen wint bij Standard en grijpt koppositie in Europe play-offsStandard heeft donderdag op eigen veld met 1-2 verloren van KV Mechelen op de derde speeldag van de Europe play-offs. Mechelen nestelt zich dankzij de overwinning op kop in de poule met 31 punten, Standard staat voorlopig op de vierde en laatste plaats met 28 punten. (13/05 18u15 - Knack)
11x AA Gent doet opnieuw mee voor Europees ticket na zege tegen KV OostendeAA Gent heeft donderdag een eerste driepunter behaald in de Europe play-offs. KV Oostende was het kind van de rekening op de derde speeldag: 2-1. De Oost-Vlamingen doen zo weer volop mee voor het Europees ticket. (13/05 16u15 - Knack)
11x Factcheck: nee, er bestaat geen optimaal tijdstip om opslag te vragen'De optimale tijd om dit te doen is vaak aan het begin van de middag in de tweede helft van de week.' Dat lazen we in Metro. Maar het klopt niet. (13/05 16u15 - Knack)
11x Houthalen-Helchteren: Lachfestival op locatiesHet Lachfestival vindt deze zomer opnieuw plaats. 'Van 7 tot 11 juli nodigen we jong en oud weer uit.' Het blijft nog steeds een 5-daags humor- en theaterfeest met circus, improvisatie, comedy en straattheater... maar dit jaar met een heel andere bel... (13/05 16u15 - Limburgnieuws.be)
11x Coronablog: Druk op de ziekenhuizen blijft afnemen: nog 657 patiënten op intensieve zorgBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (13/05 15u15 - Knack)
11x Waarom hiphopcollectief L'Or du Commun de spil van de Brusselse rapscene isAngèle, Roméo Elvis, Lous and the Yakuza, Zwangere Guy: verschillende Belgische succesverhalen voeren terug tot het Brusselse rapcollectief L'Or du Commun. De kans is reëel dat u hen niet kent. Tenzij u een hiphopfan bent. Of een Dansaertvlaming. (13/05 15u15 - Knack)
11x Jaouad Alloul danst met successolo 'De Meisje' openluchttheater De Carrousel in bewegingTheatermaker en muzikant Jaouad Alloul bespeelde zaterdagavond als eerste het draaitoneel van De Carrousel, het houten openluchttheater dat vanaf dit weekend langs de Schelde in Antwerpen een podium biedt aan (vooral jonge) muzikanten en theatermakers. (13/05 14u15 - Knack)
11x Gedurfd interieur met speelse contrasten: 'Ik heb er geen probleem mee om te mixen'Een prachtig modernistisch gebouw werd op een gedurfde manier gerenoveerd. Levendige kleuren en speelse details maken er een vrolijke spot van in hartje Elsene. (13/05 14u15 - Knack)
11x Kinrooi: Verkeersongeval in Kinrooi: 82 jarige vrouw overledenOp de Breeërsteenweg vond zaterdag rond 13.40 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Het kwam tot een aanrijding tussen twee wagens. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor een 82-jarige vrouw uit Kinrooi kon geen hulp meer baten. Zij ove... (08/05 20u15 - Limburgnieuws.be)
10x “Communicatieprobleem”: Israëlische grondtroepen vallen Gaza toch niet binnenHet Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengevallen. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook werd opgezet. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. Ondertussen gaan de luchtaanvallen wel voort. (14/05 08u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Schaduwfavoriet Hooverphonic klaar voor Songfestival: "Stress is niet nodig, Geike is iedere keer top”Een schitterende frontvrouw en een relaxte band. Hooverphonic voelt zich klaar om dinsdag te bewijzen dat ‘The Wrong Place’ wél z’n plekje verdient op het Songfestival. Met nog twee repetitiedagen achter de hand, blikt Alex Callier alvast vooruit naar D-day. “We beseffen dat we voor een moeilijke opdracht staan.” (14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
10x LIVE. Meer dan 1 op de 3 Franstaligen wil geen vaccin - aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. (14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Verraden door luchtbeelden: Fluvius ontdekte vorig jaar ruim 5.000 niet-aangegeven zonnepanelen-installatiesLees meer > (14/05 07u15 - VRT NWS)
10x “Communicatiefout”: Israëlische grondtroepen vallen Gaza toch niet binnenIsraëlische grondtroepen vallen vrijdag de Gazastrook aan, in een militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger vrijdag. (14/05 07u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Het druppel-dogma heeft ons coronabeleid maandenlang het foute pad opgestuurdJeroen Van Horenbeek is journalist. (14/05 07u15 - De Morgen)
10x “Communicatieprobleem”: Israëlische grondtroepen vallen Gaza toch niet binnenIsraëlische grondtroepen vallen vrijdag de Gazastrook aan, in een militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger vrijdag. (14/05 07u15 - Het Nieuwsblad)
10x Vraag CO2-meters stijgt nu horeca en fitness straks ook binnen open mogen: "Een goed toestel heb je vanaf 120 euro"Horeca- en fitnessuitbaters die binnenkort ook binnen klanten willen ontvangen, zijn verplicht om voortdurend de luchtkwaliteit te controleren met een CO2-toestel. De prijzen van zo'n apparaat variëren van 20 tot 300 euro. Wat is dan de beste keuze? 'Een goede meter op basis van infrarood heb je al vanaf 120 à 150 euro', zegt public affairs manager Yves Lambert van het ventilatiebedrijf Renson uit Waregem. (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Gratis bier, cannabis of geld: hoe vaccintwijfelaars in de wereld worden overtuigdLees meer > (14/05 06u15 - VRT NWS)
10x Waarom we alleen nog winkelen als er iets te beleven valtNu shoppen op afspraak verleden tijd is en de terrassen weer open zijn, slaken de winkeliers een zucht van opluchting. Maar wat blijkt: na een jaar run shoppen en online bestellen, is ons winkelgedrag onomkeerbaar veranderd. “Enkel de retailers die het best zijn in winkelbeleving zullen deze crisis overleven”, zeggen Katelijn Quartier en Charlotte Beckers van het Retail Design Lab van de UHasselt. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
10x Correspondent Rechess: "Escalatie geweld tussen Joodse en Arabische bevolking in Israël zorgwekkender dan raketten uit Gaza"Lees meer > (14/05 05u15 - VRT NWS)
10x Al 10.000 gsm’s besmet na smishing-aanval via valse Bpost-sms: “Dit is ongezien”Een tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Prins Harry stort hart uit in podcast over jeugd en Britse hof: “Een mix van ‘The Truman Show’ en leven in een zoo”Prins Harry (36) stortte zondag zijn hart uit in een podcast over geestelijke gezondheid. Hij blikte terug op zijn jeugd en tijd aan het Britse hof. Een periode die hij vergelijkt met leven in een dierentuin en The Truman show, de film waarin het hoofdpersonage gaandeweg ontdekt dat zijn ganse leven in scène is gezet. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Nu alles duurder wordtLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x 152.070 Vlamingen hebben ondanks riolering geen gezuiverd afvalwaterLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Na de finale: vierde seizoen in de maakLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Onze TV-tipsWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie. (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Hilde Van Mieghem werkt aan derde reeksLees meer > (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Beweging.net: “Laat internetgiganten mee betalen voor kosten coronacrisis”Beweging.net, de koepelorganisatie van de christelijke arbeidersbeweging, eist dat alle bedrijven een minimale belastingbijdrage leveren. “We denken vooral aan de internetgiganten zoals Google en Amazon, die nu vaak de fiscale dans ontspringen”, zegt voorzitter Rik Bloemen van de Limburgse afdeling. (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Nu op Netflix: wij keken al naar ‘Ferry’, de spinoff van hitserie ‘Undercover’Zelfs gangsters zoals Ferry Bouman zijn ooit jong geweest. Na hitserie ‘Undercover’, gebaseerd op waargebeurde feiten, schetst de Netflix-film ‘Ferry’ hoe de charismatische Brabander het kon schoppen tot de drugsbaron die zijn zaakjes regelde vanuit Lommel. (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Marco Z flirt met jaren 80 op nieuwe plaat: “Het loopt nooit perfect in mijn songs”Kent u de hit ‘I’m a Bird’ nog? Het is al negen jaar geleden dat Hasselaar Marco Z ermee debuteerde. Op zijn derde plaat Los Connections, vol catchy popsongs, experimenteert hij met drumcomputers en synthesizers: “Gewoon omdat het kan.” (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Axel Witsel zit in EK-selectieVan de selectie voor het EK is één Rode Duivel al zeker van zijn plaats: Axel Witsel (32), die momenteel aan het revalideren is van zijn achillespeesblessure. Dat er door de coronacrisis niet 23 maar 26 spelers naar het EK mogen, gaf de doorslag voor bondscoach Roberto Martinez. (14/05 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Slaapverwekkende Antwerp-Club levert terecht geen winnaar opAntwerp en Club Brugge hebben al het vierde gelijkspel in de Champions’ play-offs afgeleverd. Een brilscore dan nog, meer dan logisch na een slappe pot voetbal. Speeldag 3 baarde zo een muis in de klassering, en daar kan alleen blauw-zwart blij om zijn. Zondag (18u30) staan Club en Antwerp opnieuw tegenover elkaar, en rekenen we op meer spektakel. (13/05 22u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Voetballertjes met autisme eregast tijdens Antwerp-Brugge: “Eerste keer dat ze echte match zien”Normaal is een vol voetbalstadion een veel te prikkelende omgeving voor kinderen met autisme. Maar door de coronamaatregelen is er nu weinig reuring in de tribunes. Reden voor Antwerp FC om de eerste Antwerpse autivoetbalploeg voor kinderen uit te nodigen op de match tegen Club Brugge. Een gebaar waarmee de Great Old donderdag een driepunter scoorde bij VC Mortsel OG en De Wereld van Rayaan vzw. (13/05 21u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Amerikaans oliepijplijnbedrijf betaalde toch miljoenen aan hackersBijna 5 miljoen dollar of ongeveer 4 miljoen euro. Dat zou de som zijn die het oliepijplijnbedrijf Colonial Pipeline als ‘losgeld’ heeft betaald aan de cybercriminelen die hun computersystemen hadden platgelegd. (13/05 20u15 - De Standaard)
10x Je kunt dan toch geen Tesla kopen met bitcoinBitcoin verbruikt gigantisch veel energie. Voor Elon Musk is dat reden genoeg om de cryptomunt dan toch niet te aanvaarden als betaalmiddel. (13/05 19u15 - De Standaard)
10x ‘Monsterlijke’ vis spoelt aan op strand: ‘Zeer zeldzame gebeurtenis’De Amerikaan Ben Estes botste afgelopen vrijdag op een wel heel vreemd uitziende vis toen hij over het strand van Laguna Beach slenterde. ‘Ik wist meteen dat het een zeldzame vis was’, zegt hij. De man bracht meteen de autoriteiten op de hoogte, die verrukt waren over de uitzonderlijke vondst. (13/05 14u15 - De Standaard)
10x pelt: Gastgezin gezocht te PeltMusica, Impulscentrum voor Muziek is op zoek naar een warm gastgezin voor Marius Hartig. De 25-jarige jongeman uit München zal het team vanaf 1 juni 2021 een jaar lang versterken op Provinciaal Domein Dommelhof te Pelt in het kader van een AFS-vrijwi... (10/05 17u15 - Limburgnieuws.be)
10x Lommel: Jongeren krijgen een eigen plek in het centrum van LommelStad Lommel plant de bouw van een jongerencentrum op de site Adelbergpark. Zo krijgen jongeren een prominente plaats in het hart van de stad en bouwt het stadsbestuur verder aan de versterking en dynamiek van de stadskern. Het stadsbes... (08/05 20u15 - Limburgnieuws.be)
9x Parijs wil doorgaand verkeer in stadscentrum verbieden vanaf 2022Het Parijse stadsbestuur heeft een plan ingediend waarmee ze het verkeer in de hoofdstad drastisch wil verminderen. Tegen 2022 moet al het doorgaand verkeer uit centrum worden verbannen. Het zou gaan om 55 procent van het totale verkeer. Bewoners mogen de stad dus wel nog binnen met hun voertuig. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
9x OVERZICHT. Voor het eerst sinds maart minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizenEr liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op de intensieve zorg liggen. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames neemt af. Het is geleden van 13 maart dat er nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen. (14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Schattige ‘ippopster’ Ella uit ‘Belgium’s Got Talent’ gaat voor zangcarrière: “Ik ben nog maar een kind van 9, maar op dromen najagen staat toch geen leeftijd?”Ze was de golden buzzer van An Lemmens in ‘Belgium’s Got Talent’ vorig seizoen en stal als 7-jarig kind alle harten met haar hiphopmoves. Ella Kasumovic (9) won de finale dan wel niet, het proeven van de spotlights was genoeg om nu voluit voor haar grote droom te gaan: een zangcarrière. “Gecombineerd met dansen, want Beyoncé doet dat toch ook?!” Haar eerste single, ‘Ella Is My Name’ verschijnt vandaag. “Mensen vragen me soms of mijn ouders me pushen, maar ik wil dit zélf.” (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
9x 'Terugkeer naar normaliteit': wie gevaccineerd is, moet in VS niet langer mondmasker dragenDe VS-gezondheidsdienst CDC kondigde donderdag aan dat wie volledig gevaccineerd is niet langer een mondmasker moet dragen en evenmin nog langer afstand moet houden. Alleen in het openbaar vervoer moeten gevaccineerden vooralsnog een mondmasker blijven dragen. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'. (14/05 06u15 - Knack)
9x Triatleet Jelle Geens aan de slag in Japan: “Voorbereiding op Tokio én doel op zich”Maken Jelle Geens en Marten Van Riel kans op een olympische medaille in Tokio? Hun prestaties in de triatlon van Yokohama kan zaterdag een indicatie worden. “Dit is deels een voorbereiding op de Spelen, deels een doel op zich”, zegt Geens. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
9x Primeur voor de Ronde van Limburg: voor het eerst live op SporzaVoor het eerst wordt de Ronde van Limburg live op Sporza uitgezonden. Op pinkstermaandag 24 mei trekt het peloton van Hasselt naar Tongeren in de 73ste editie van de oudste en grootste eendagswedstrijd in Limburg. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
9x Vaccinatie in Limburg op recordtempo: eind mei is helft van volwassenen gevaccineerd40 procent van de Limburgse 18-plussers kreeg al een coronavaccin. Volgende week worden er in onze provincie een recordaantal van 79.230 prikken gezet. Tegen eind deze maand zal de helft van de Limburgers ouder dan 18 jaar gevaccineerd zijn. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
9x Hoogste waterglijbaan van EuropaDe Ster pakt deze zomer niet alleen uit met kunst, maar ook met spectaculaire waterpret. “We verwelkomen vanaf 12 juni de Monster Summer Slide op ons domein”, zegt evenementencoördinator Anneke Elskens. “Met een hoogte van 18 meter en een lengte van 106 meter is dat de hoogste waterglijbaan van Europa. De opblaasbare installatie zal aan het nieuwe watersportdok komen te liggen. Ook het aquapark opent vanaf 19 juni opnieuw de deuren.” (14/05 06u15 - Gazet van Antwerpen)
9x STANDPUNT. Haat is de grote winnaar in het conflict tussen Israëliërs en PalestijnenDe grootste verliezers van het opnieuw oplaaiende conflict tussen Palestijnen en Israëliërs zijn de vaders, moeders, zonen en dochters die alweer geliefden zijn kwijtgespeeld. De grote winnaar van dit conflict is de haat. (14/05 04u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Antwerpse politie voert strijd op tegen ‘hufters’ en neemt vaker voertuigen van roekeloze chauffeurs in beslagIn de strijd tegen roekeloos en asociaal rijgedrag gaat de Antwerpse politie steeds vaker over tot inbeslagname van voertuigen. In de eerst vier maanden van dit jaar raakten al zestien zogenaamde ‘hufters’ hun voertuig kwijt. Dat is bijna evenveel als het totaal van 2020. De situaties waarmee de Antwerpse politieagenten worden geconfronteerd, zijn hallucinant. “We moeten weleens de achtervolging staken, voor onze eigen veiligheid.” (14/05 04u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Israël valt compound van geheime dienst van Hamas aanIsraëlische gevechtsvliegtuigen hebben een gebouwencomplex van de inlichtingendienst van Hamas beschoten, dat meldt het Israëlische leger zelf. (13/05 19u15 - De Standaard)
9x 5 jaar cel wegens ‘poging tot homoseksualiteit’ voor Kameroense internet-ster en vriendinTwee Kameroense transvrouwen moeten 5 jaar de cel in. Mensenrechtenactivisten zien Kameroen de laatste maanden harder optreden tegen LGBTQI+’ers. Ze vrezen een heksenjacht. (13/05 16u15 - De Standaard)
9x Rusland lanceert Japanse miljardair naar ruimtestation ISSRusland zal in december de Japanse miljardair Yusaku Maezawa met zijn assistent Yozo Hirano naar het Internationaal Ruimtestation ISS lanceren. Dat heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos donderdag meegedeeld. Zij zijn de eerstvolgende ruimtetoeristen van Space Adventures, een bedrijf gespecialiseerd in ruimtetoerisme. (13/05 15u15 - De Standaard)
9x Straatgevechten in Israël terwijl leger oprukt naar GazaZowel burgers als soldaten maken zich op voor meer geweld tussen Joden en Palestijnen. (13/05 13u15 - De Standaard)
9x Lommel: Stad koopt 12 grote tenten voor jeugdverenigingenMet de aankoop van 12 grote tenten is de zomervakantie gewaarborgd voor de Lommelse jeugdverenigingen. 'Het kamp dreigde door een gebrek aan tenten in het water te vallen', zegt schepen Peter Vanderkrieken. 'Jeugdverenigingen hebben meer tenten nodig... (13/05 00u15 - Limburgnieuws.be)
9x Tongeren: Tongeren plaatst 4 fietskluizenElke fietskluis heeft 5 plaatsen. Het aantal te gebruiken stalplaatsen in een fietskluis is beperkt tot één per persoon met een max. van twee per domicilieadres. 'In heel wat rijhuizen is er vaak geen ruimte om een fiets te stallen. Een fietskluis ka... (11/05 10u15 - Limburgnieuws.be)
9x Dilsen-Stokkem: Terhills Resort voorzien van groene stroomOp maandag 10 mei 2021 worden twee splinternieuwe zonnepanelenparken van Terhills nv, een dochtervennootschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, op de Terhills-site in gebruik genomen. In totaal worden er 7.000 zonnepanelen op land en wat... (10/05 13u15 - Limburgnieuws.be)
9x In Limburg: Beroep van bakker/patissier voortaan op de nieuwe dynamische knelpuntberoepenlijstVoor de tweede keer wordt een nieuwe dynamische knelpuntberoepenlijst voorgesteld. Dat is een lijst met beroepen voor middengeschoolde functies waar hier in Vlaanderen een tekort aan is of voor dreigt en waarvoor een werkgever iemand buiten de Europe... (10/05 13u15 - Limburgnieuws.be)
9x Heers: Vlaamse Regering gaat kasteel van Heers in al zijn glorie herstellenVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele kondigt met trots aan dat de Vlaamse overheid de nieuwe eigenaar is van het kasteeldomein van Heers. 'Nu de Vlaamse overheid eigenaar is van het volledige kasteeldomein, kunnen we ons engagem... (08/05 20u15 - Limburgnieuws.be)
9x Media: Beleef het Eurovisiesongfestival bij de VRTNa een jaartje overslaan is het eindelijk zover: de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Belgische trots Hooverphonic vertegenwoordigt ons land in Rotterdam tijdens een aangepast, maar nog steeds spetterend live muziekspektakel. B... (08/05 20u15 - Limburgnieuws.be)
8x ‘Temptation’-gezicht Karim over het plotse overlijden van zijn vriendin: “Verloren in mijn eigen ziel en lichaam”Het zijn moeilijke dagen voor ‘Temptation’-gezicht Karim (24). Eerder deze week kondigde hij op Instagram aan dat zijn vriendin Clarissa Bruno (25) plots overleden is. Op sociale media laat de voormalige verleider weten hoe het ondertussen met hem gaat. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
8x 35 jaar na de winst van Sandra Kim op het Songfestival: Hooverphonic brengt eigen versie van ‘J’aime la vie’In 1986 won Sandra Kim met ‘J’aime la vie’ het Eurovisiesongfestival. Ondertussen zijn we maar liefst 35 jaar later en net daarom brengt Hooverphonic, die volgende week dinsdag ons land vertegenwoordigen in de eerste halve finale, een eigen versie van het nummer. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Al zeker 10.000 Belgen liepen in de val van ‘Bpost-oplichters’ en zijn hun gegevens kwijtEen tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min. (14/05 08u15 - Het Belang van Limburg)
8x Van tien naar zeven in tweede liveshow ‘The Voice’Tien kandidaten maken nog kans om ‘The Voice van Vlaanderen’ te worden. Vanavond zingen ze allemaal een nummer waarna de vijf coaches elk hun favoriet kiezen. De vijf zangers die het niet haalden, strijden in een heuse sing-off voor de gratie van de kijker. Twee van hen stoten door. (14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Voor het eerst in bijna 20 jaar: militairen krijgen opslagVoor het eerst in bijna twintig jaar mogen militairen opslag verwachten. Minister Ludivine Dedonder (PS), de legertop en de vakbonden zijn het eens over een weddeverhoging die voor soldaten over hun hele loopbaan gemiddeld 15 procent bedraagt. (14/05 07u15 - De Morgen)
8x Tien jaar na de zaak-DSK: wat is er veranderd? En waarom zijn de daders – bijna – altijd mannen?Vandaag exact tien jaar geleden sloeg de politie van New York Dominique Strauss-Kahn in de boeien en stond er voor het eerst publiekelijk een machtige man met de broek op de enkels voor seksueel overschrijdend gedrag. Wat heeft dat decennium ons geleerd? En waarom zijn de daders – bijna – altijd mannen? (14/05 07u15 - De Morgen)
8x ‘De burgeroorlog broeit in Frankrijk’: militairen stoken vuurt op in steeds rechtser FrankrijkNa de gepensioneerde generaals, beweren nu ook actieve militairen dat Frankrijk op de rand van een burgeroorlog staat. (14/05 07u15 - De Morgen)
8x ‘Tragisch dat Europa opheffing patenten geen prioriteit vindt’06:00 ‘Europa had de farmabedrijven in de contracten moeten opleggen om kennis over vaccinproductie te delen.’ Ellen ’t Hoen, een internationaal expert in patentrecht, hekelt de Europese houding tegenover h... (14/05 06u15 - De Tijd)
8x Corona in België | Minder dan 2.000 covid-patiënten05:38 Een gids door de dagelijkse Covid-19-statistieken. Meer tests brengen minder besmettingen aan het licht. (14/05 06u15 - De Tijd)
8x Israël escaleert campagne tegen Hamas05:32 Het Israëlisch leger bestookt de enclave met artillerie en tanks. Van een invasie is vooralsnog geen sprake. (14/05 06u15 - De Tijd)
8x Bijna een op de tien bedrijven ging coronacrisis in als zombieBijna één op de tien bedrijven in België is nog amper levensvatbaar, ook al had het de voorbije 15 maanden recht op coronasteun. Dat schrijven De Tijd en L’Echo vandaag. (14/05 06u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesakkoord: ‘Grondgebied komen opeisen’De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan beschuldigd de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar hevig oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach. (14/05 06u15 - De Standaard)
8x Correspondent: "Escalatie geweld tussen Joodse en Arabische bevolking in Israël zorgwekkender dan raketten uit Gaza"Lees meer > (14/05 06u15 - VRT NWS)
8x Marcus kocht een dood sparrenbos in Pelt en bouwde het om tot een ‘voedselbos’In de omgeving van het Kolisbos in Pelt is Marcus Breda (45) gestart met een opmerkelijk project. Hij kocht een dood sparrenbos dat hij liet rooien om plaats te maken voor een voedselbos. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
8x De Ster geeft lokale kunstenaars eigen stek tijdens zomervakantieRecreatieoord De Ster is op zoek naar negen kunstenaars die tijdens de zomervakantie eigen werk maken en tentoonstellen op het domein. “Kunst zal de beleving voor de bezoekers van De Ster nóg groter maken”, klinkt het. De populairste kunstenaar kan rekenen op een betaalde opdracht tijdens het evenement Putteke Winter. (14/05 06u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Bruine kroeg wordt praat- en eetcafé na grote opknapbeurtEen gigantische make-over ging de voorbije maanden vooraf aan de heropening van De Kroon in hartje Tielrode. Nieuwe eigenaar Bart Moorthamer ontving op zaterdag 8 mei de eerste klanten op zijn terras. (14/05 06u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Begrafenisondernemer verzorgt zelf dienst voor zijn overleden zoon: "Zo ben ik tot het allerlaatste moment bij hem"Begrafenisondernemer Bart Amez (54) uit Waregem hielp het afgelopen jaar zo'n 200-tal families afscheid nemen van hun geliefden. Dat afscheid moest door corona vaak op een onmenselijke manier gebeuren. Deze week stierf z'n eigen zoon Maxim (26), en Bart verzorgt zelf het afscheid, hoe moeilijk ook. 'Ik ga vloeken, huilen, maar ook gemeend vaarwel zeggen.' (14/05 05u15 - Het Laatste Nieuws)
8x CULICOLUMN. Op gelato-avontuur in AntwerpenSchrijfster-journaliste. Thuis bij alle Antwerpse chefs. En in Antwerpen. Voor ons weekendmagazine citta kruipt Marlies Beckers geregeld in haar pen. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Als gezin op reis met verplichte coronatest? Dat is dan 200 euroWie deze zomer op reis wil en nog niet volledig gevaccineerd is, kijkt voor de verplichte pcr-tests aan tegen een rekening van al snel honderden euro’s per gezin. “Maak die tests gratis”, eisen de Vlaamse reisbureaus. De experts geven hen gelijk. “Het is niet fair dat wie nog geen kans heeft gekregen op een prik, met de kosten wordt opgezadeld”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Vaccinaties nemen forse versnelling: binnenkort 750.000 prikjes per weekWe mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Budget voor investeringen in fietsinfrastructuur geraakt bijna nooit opOndanks de beloftes dat er recordbedragen naar nieuwe fietspaden in Vlaanderen gaan, blijkt de realiteit vaak tegen te vallen. Het aantal kilometers nieuw fietspad ligt lager dan vroeger, en de beloofde budgetten geraken lang niet altijd op. “Er is meer transparantie nodig over dat geld”, zegt de Fietsersbond. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schenden vredesakkoordDe waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan beschuldigd de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach. (14/05 02u15 - Nu.nl)
8x Hagelslag komt uit de boomHet begint met een zaadje, het eindigt met schimmels. Joël Broekaert en Marieke van Ditshuizen laten in hun boek zien hoeveel laagjes planten hebben. (14/05 00u15 - NRC Handelsblad)
8x Liverpool (met Origi op de bank) wint spektakelrijk inhaalduel bij Manchester UnitedLiverpool heeft donderdag het inhaalduel in de Premier League bij Manchester United naar zijn hand gezet. De Reds, waarvan de spelersbus voor de partij nog werd opgehouden door nieuwe protesten van de Manchester United-fans, wonnen met 2-4. Divock Origi, terug uit blessure, bleef op de bank bij de bezoekers. (14/05 00u15 - Het Belang van Limburg)
8x Monaco staat samen met PSG in Franse bekerfinaleMonaco heeft zich donderdag als tweede team geplaatst voor de bekerfinale in Frankrijk. De Monegasken, met jonge Belg Eliot Matazo 90 minuten op het veld, wonnen met 1-5 bij vierdeklasser GFA Rumilly Vallières. (14/05 00u15 - Het Belang van Limburg)
8x REACTIES. Ruud Vormer beseft dat het slechte wedstrijd was, vermoeidheid in de benen bij AntwerpClub Brugge kan volgende week zondag kampioen spelen, maar een grandioze stap naar de titel zette het donderdag niet. Tegen Antwerp werd het een doelpuntenloze brilscore. Achteraf waren de reacties dan ook bijzonder eerlijk aan beide kanten. “We hebben alles gegeven en weinig weggegeven, maar ook te weinig gecreëerd. Dus 0-0 is wel een correcte uitslag.” (13/05 22u15 - Het Belang van Limburg)
8x Frauduleuze sms’jes in naam van bpost: expert legt uit hoe je schade kunt beperkenOok voor sms’jes geldt: nooit zomaar een link aanklikken. Dat is de dringende waarschuwing nu er al negenduizend landgenoten ten prooi zijn gevallen aan oplichterij in naam van bpost — en gevreesd wordt dat er nog enkele duizenden volgen. Wij vroegen aan een expert of sms-berichten nu plots gevaarlijker zijn dan e-mails (spoiler: het antwoord is neen) en wat slachtoffers kunnen doen om de schade te beperken. (13/05 20u15 - Het Laatste Nieuws)
8x ‘Mensen zijn het afgelopen jaar enorm uitgedaagd om het binnen vier muren plezant te maken of te houden’‘Boom, boom, boom, boom’, doet de sector van de seksspeeltjes. Uit de verkoopcijfers van het afgelopen jaar blijkt dat de klant luidkeels meezingt: ‘I want you in my room.’ Heeft de lockdown ons libido op ontdekkingsreis gestuurd? (13/05 18u15 - De Morgen)
8x Coronablog | Tuchtonderzoek naar vaccinatiefraude bij brandweer MiddelkerkeVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (13/05 12u15 - De Standaard)
7x Politie luisterde illegaal advocaten af: onderzoek gestartEen politiezone in Oost-Vlaanderen heeft illegaal het vertrouwelijk overleg van advocaten en hun cliënten afgeluisterd. In het lokaal waar de vertrouwelijke gesprekken doorgaans plaatsvonden, hing een bewakingscamera die permanent filmde, het geluid registreerde en het geluid doorstuurde naar het lokaal van de politiespeurders. Dat schrijft De Tijd vandaag. (14/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
7x Vlaanderen is klaar voor het grote vaccinatie-offensiefWe mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En de wachttijd voor een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken. (14/05 08u15 - Het Nieuwsblad)
7x Er was dan toch onrust bij Club Brugge: “We wilden tegen Antwerp de rust en stabiliteit laten terugkeren”Club Brugge keerde gisteravond met een punt op zak met een goed gevoel terug naar huis. Na de één op zes tegen Anderlecht en Genk was er toch wat twijfel de club binnengeslopen. “We wilden tegen Antwerp de rust en de stabiliteit laten terugkeren. Dat is gelukt”, gaf Simon Mignolet toe. Ondanks de matige wedstrijd tegen Antwerp was iedereen bij Club dit keer wel tevreden. (14/05 08u15 - Het Nieuwsblad)
7x Minder dan 2.000 covid-patiënten in de ziekenhuizenEr liggen 1.921 covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op intensieve zorg. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Alle indicatoren gaan in dalende lijn. (14/05 07u15 - De Standaard)
7x Nacht van de zwaarste rellen in Israël en zwaarste bombardementen op GazaLees meer > (14/05 07u15 - VRT NWS)
7x Live - Mondmaskers verdwijnen voor gevaccineerde AmerikanenIn België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (14/05 07u15 - De Morgen)
7x Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccinerenDe Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse vrijdag schrijven. (14/05 07u15 - Het Nieuwsblad)
7x Coronablog: aantal gehospitaliseerden daalt onder 2000Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (14/05 06u15 - Knack)
7x Sam De Visser (17) naar EK zwemmen voor paralympiërsVrijdag vliegt zwemmer Sam De Visser naar het paradijselijke Funchal, hoofdstad van het Portugese eiland Madeira. Niet om er te luilekkeren. Integendeel, want vanaf maandag neemt de 17-jarige Lommelaar deel aan het EK voor paralympiërs. Een eerste opstap naar de Spelen van 2024 in Parijs. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
7x Voor het eerst sinds lang dalen alle coronacijfers in Limburg, maar toestand blijft broosDe coronacrisis lijkt gunstig te evolueren in Limburg. Voor het eerst sinds lang dalen alle parameters in onze provincie. Het aantal besmettingen zakt verder, de druk op de ziekenhuizen neemt lichtjes af en er sterven ook minder mensen aan Covid-19. Toch blijft de toestand broos. (14/05 06u15 - Het Belang van Limburg)
7x Politie luisterde illegaal advocaten afEen politiezone in Oost-Vlaanderen heeft illegaal het vertrouwelijk overleg van advocaten en hun cliënten afgeluisterd. In het lokaal waar de vertrouwelijke gesprekken doorgaans plaatsvonden, hing een bewakingscamera die permanent filmde, het geluid registreerde en het geluid doorstuurde naar het lokaal van de politiespeurders. Dat schrijft De Tijd vandaag. (14/05 06u15 - De Morgen)
7x Bevolkingsgroei kan aantal nieuwe woningen niet bijhoudenHet voorbije decennium zijn er in ons land 400.000 woningen bij­gekomen, veel meer dan de groei van de bevolking. De stijging van de reële woningprijzen bleef daardoor de afgelopen tien jaar al bij al ­beperkt. (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Nisrine krijgt in ‘The Voice’ steun van kleine zus Lina: “Ik zie haar nog meedoen aan ‘The Voice Kids’”De plaatsjes worden duur in The Voice van Vlaanderen. Nisrine Simon (21) beseft dat het vrijdag erop of eronder is. Haar trouwste fan, kleine zus Lina, is alvast van de partij om haar te steunen. “Ik zie haar ooit nog meedoen aan The Voice Kids.” (14/05 05u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Schilderij Picasso in New York geveild voor 85 miljoen euroEen schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie’s. (14/05 04u15 - Gelderlander)
7x Nederlander maakt video van als uitgestorven gewaande aap in CongoJaap van der Waarde van het Wereld Natuur Fonds heeft in Congo uniek materiaal van een apensoort gefilmd waarvan lang werd aangenomen dat hij uitgestorven was. De beelden zijn het bewijs dat de Bouvie... Lees verder... (14/05 04u15 - WaarMaarRaar.nl)
7x Eindelijk weer voetballer: Zinho Vanheusden pakt zijn eerste speelminuten sinds zijn horrorblessureHij slaakte hij na afloop een zucht van opluchting. “Ik kan weer voetballen.” Zinho Vanheusden (21) maakte na zes maanden blessureleed zijn comeback. Het grote lichtpunt voor Standard van de 1-2-verliespartij tegen KV Mechelen. (14/05 03u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
7x Zwangere Sofie De Vuyst staakt strijd tegen positieve dopingtest en ook haar carrière: “Ik kan iedereen recht in de ogen kijken”We zien Sofie De Vuyst (34) niet meer terug in het peloton. De Oost-Vlaamse staakt haar kruistocht om te bewijzen dat de positieve dopingtest, die ze op 18 september 2019 liet optekenen, buiten haar wil om was. Ze richt zich nu op de geboorte van haar eerste kindje, dat voor augustus is voorzien. (14/05 03u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
7x Jumbo-Visma maakt prioriteit van versterken klassieke kern rond kopman Van Aert, maar de markt is kleinKopman Wout van Aert en zijn ploegmaten reageerden de voorbije maanden als door een wesp gestoken op de kritiek over de breedte en sterkte van de kern van Jumbo-Visma. Kritiek die niet altijd terecht was. (14/05 03u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
7x Israëlische troepen bestoken doelen in Gazastrook, raketten afgeschoten vanuit LibanonIsraël bestookt met artillerie en luchtaanvallen doelen in de Gazastrook, meldt het Israëlische leger. Een legerwoordvoerder bevestigde aanvankelijk dat Israëlische troepen de Palestijnse enclave zijn binnengetrokken, maar dat bericht werd later in de nacht van donderdag op vrijdag herroepen. Volgens televisiezender Al Jazeera vluchten Palestijnse gezinnen uit hun huis in het noorden van de Gazastrook. Donderdagavond werd Israël ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Zondag komt de VN-Veiligheidsraad opnieuw bijeen om te vergaderen over het conflict. (14/05 03u15 - Gelderlander)
7x Release ‘Friends’-reünie eindelijk bekend, eerste trailer licht tipje van sluier opHet is gebeurd. De releasedatum van de langverwachte Friends-reünie is bekend. Op 27 mei keren Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer op HBOMax terug naar de sitcom die hen wereldberoemd maakte. Na precies 15 jaar en 9 maanden komt de cast dus opnieuw samen. Aniston kondigde het nieuws met gepaste trots aan op Instagram: “It’s official!” (14/05 03u15 - De Standaard: Wetenschap)
7x Italië: Staat en kerk willen samen de strijd tegen de maffia intensiverenIn Itali willen overheid en kerk nauwer gaan samenwerken in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Bij een eerste bijeenkomst van een werkgroep van bisschoppen, pastoors, politieagenten en advocaten is besloten dat vooral de... (14/05 02u15 - FOK!)
7x Auto stond nog in z'n achteruit: bestuurder ramt eigen gevel op UrkMet zijn eigen auto heeft een man uit Urk zijn eigen tuinhek en gevel geraakt. Op hemelvaartsochtend reed de auto achteruit weg, in plaats van vooruit. De schade aan het perceel aan de Schelpenhoek was flink, de automobilist kwam met de schrik... (14/05 02u15 - FOK!)
7x Israëlische tanks vallen Gazastrook aan, ook Libanon bestookt IsraëlAls reactie op de aanhoudende bombardementen vanuit Gaza heeft Isral van de week al drie wolkenkrabbers aangevallen die door Palestijnse militanten zouden worden gebruikt . Israel heeft aangegeven nog meer Hamas-doelen aan te vallen.... (14/05 02u15 - FOK!)
7x Poetins eenzaamheid dient zijn geschiedenismisbruikMoederziel alleen vierde president Poetin de overwinning op Duitsland. Maar dat kwam hem volgens Hubert Smeets niet slecht uit. (14/05 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
7x HerpesMijn vader loopt doelgericht naar de servicebalie van het tuincentrum. „Dag mevrouw, heeft u herpes?” Zonder te blikken of blozen antwoordt de dame: „Nee meneer, ik heb geen… (14/05 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
7x Israël bestookt doelen in Gazastrook, raketten afgeschoten vanuit LibanonIsraël bestookt met artillerie en luchtaanvallen doelen in de Gazastrook, meldt het Israëlische leger. Een legerwoordvoerder bevestigde aanvankelijk dat Israëlische troepen de Palestijnse enclave zijn binnengetrokken, maar dat bericht werd later in de nacht van donderdag op vrijdag herroepen. Volgens televisiezender Al Jazeera vluchten Palestijnse gezinnen uit hun huis in het noorden van de Gazastrook. Donderdagavond werd Israël ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Zondag komt de VN-Veiligheidsraad opnieuw bijeen om te vergaderen over het conflict. (14/05 02u15 - Gelderlander)
7x Israël bestookt doelen in Gazastrook, raketten afgeschoten vanuit LibanonIsraël bestookt met artillerie en luchtaanvallen doelen in de Gazastrook, meldt het Israëlische leger. Een legerwoordvoerder bevestigde aanvankelijk dat Israëlische troepen de Palestijnse enclave zijn binnengetrokken, maar dat bericht werd later in de nacht van donderdag op vrijdag herroepen. Volgens televisiezender Al Jazeera vluchten Palestijnse gezinnen uit hun huis in het noorden van de Gazastrook. Donderdagavond werd Israël ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Zondag komt de VN-Veiligheidsraad opnieuw bijeen om te vergaderen over het conflict. (14/05 02u15 - AD.nl)
7x Pieter Gerkens: “Getoond dat we van elke ploeg minstens evenknie zijn”De puntendeling tussen Antwerp en Club Brugge was een vrij logische weergave van het spelbeeld, vond Pieter Gerkens. “Defensief stond het bij ons heel goed, we gaven nauwelijks iets weg aan Club Brugge.” (14/05 00u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
7x NRC Cultuur StreamagendaNRC verzamelt wekelijks de beste cultuur die je thuis kunt beleven.Deze week onder meer wonderboy Klaus Mäkelä en werk van Introdans. Laatst bijgewerkt op 12 mei. (14/05 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
7x Israëlische grondtroepen vallen doelen in Gazastrook aan, raketten afgeschoten vanuit LibanonIsraëlische tanks en artillerie vuren vanuit Israël op doelen in de Gazastrook, meldt het Israëlische leger op Twitter. De afgelopen dagen viel Israël vooral met vliegtuigen gebouwen aan. Volgens televisiezender Al Jazeera vluchten Palestijnse gezinnen uit hun huis in het noorden van de Gazastrook. Eerder vanavond werd Israël ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. (14/05 00u15 - Gelderlander)
7x NRC Cultuur StreamagendaNRC verzamelt wekelijks de beste cultuur die je thuis kunt beleven.Deze week onder meer wonderboy Klaus Mäkelä en werk van Introdans. Laatst bijgewerkt op 12 mei. (14/05 00u15 - NRC Handelsblad)
7x Stellantis koopt geen schone lucht meer bij TeslaStellantis, dat is de groep die onder meer Fiat, Jeep, Alfa-Romeo, Citroën, Peugeot en Opel verenigt, zal geen schone lucht meer kopen bij Tesla.Minder dan 95gram CO2/kmIn Europa mag een autofabrikant alleen nog auto’s op de markt brengen wanneer die gemiddeld niet meer dan 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. Fiat-Chrysler (FCA) geraakte de jongste jaren niet aan de doelstelling. H...Lees meer (14/05 00u15 - Auto55)
7x Israëlische grondtroepen vallen doelen in Gazastrook aanVerder escalatie dreigt in het conflict tussen Israël en de Palestijnen, nu Israëlische grondtroepen doelen in de Gazastrook hebben aangevallen. De actie volgt op dagenlange bombardementen aan weerszijden, waarbij tot nog toe meer dan honderd doden vielen. (14/05 00u15 - de Volkskrant)
7x Chinezen drinken enkel eigen HoegaardenMichiel Doukeris, als ceo bij AB Inbev de opvolger van Carlos Brito, bevestigt dat “Hoegaarden” voortaan in China wordt gebrouwen. (13/05 23u15 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
7x Brand bij vluchtelingenopvang in oud ziekenhuis BilzenDonderdag tegen 21 uur brak er brand uit in de centrale keuken van de vluchtelingenopvang op de tweede verdieping van het oude ziekenhuis in Bilzen. Drie personen werden geëvacueerd. (13/05 23u15 - Het Belang van Limburg)
7x Vrachtwagen vol varkens gekanteld: tientallen dieren overledenEen vrachtwagen met een tweehonderdtal varkens is donderdag gekanteld op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de E19. De weg was er een tijdlang volledig versperd. Tientallen beesten zijn overleden, de andere werden overgeladen naar een vervangwagen. (13/05 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
7x Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten voor ‘De slimste mens’ bekend‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet. (13/05 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
7x Geen roze, geen probleem“Dit is een perfecte situatie voor ons”, stelde Remco Evenepoel in een videoboodschap van zijn ploeg na de zesde rit in de Giro. “Ik sta tweede in de stand. Het was niet hét grootste doel om vandaag al het roze te nemen”, stelde de kopman van Deceuninck – Quick-Step. “Ik ben echt heel blij met mijn gevoel op de slotklim. Tijdens de rit zelf was het echt koud. Ik was aan het rillen van de temperaturen en de regen. Maar ik denk dat de jongens me goed gesteund hebben. Aan de voet van de slotklim waren we nog met vijf, zes of zeven. Ik kan het me niet goed herinneren, maar de collega’s bleven rond mij. Ze herinnerden me eraan te eten en te drinken. Op het einde had ik nog energie. Het was echt zwaar door het weer. De klim zelf was dat niet, maar door de omstandigheden werd het een pak zwaarder. Conclusie: we kwamen veilig aan, iedereen kwam goed door de eerste bergrit, uitgenomen Serry’tje die tegenslag had (hij werd aangereden door een ploegwagen, red.). Gelukkig is hij oké .” (13/05 23u15 - Het Nieuwsblad)
7x Volvo overweegt beursgangDrie jaar geleden was de automaker, eigendom van het Chinese Geely, al dichtbij een beursgang. Nu spreekt men van een ‘logische volgende stap’. (13/05 21u15 - NRC Handelsblad)
7x Prins Harry stort hart uit in podcast over jeugd en Britse hof: “Ik wil hier niet zijn”Prins Harry (36) stortte zondag zijn hart uit in een podcast over geestelijke gezondheid. Hij blikte terug op zijn jeugd en tijd aan het Britse hof. Een periode die hij vergelijkt met leven in een dierentuin en The Truman Show, de film waarin het hoofdpersonage gaandeweg ontdekt dat zijn ganse leven in scène is gezet. (13/05 21u15 - Het Belang van Limburg)
7x Prins Harry stort hart uit in podcast over jeugd en Britse hof: “Een mix van ‘The Truman Show’ en leven in een zoo”Prins Harry (36) stortte zondag zijn hart uit in een podcast over geestelijke gezondheid. Hij blikte terug op zijn jeugd en tijd aan het Britse hof. Een periode die hij vergelijkt met leven in een dierentuin en The Truman Show, de film waarin het hoofdpersonage gaandeweg ontdekt dat zijn ganse leven in scène is gezet. (13/05 21u15 - Het Nieuwsblad)
7x Wandeltocht van 50 dagen langs de grenspalen van België voor de ziekte van ParkinsonLees meer > (13/05 20u15 - VRT NWS)
7x Israël roept 9.000 reservisten op en bereidt grondoffensief voor in Gaza, dodentol loopt op tot 83Al drie dagen vliegen raketten heen en weer tussen de Palestijnse gebieden en Israël. In verschillende dorpen en steden zijn nu ook Joodse en Arabische Israëliërs op straat slaags geraakt met elkaar. Het Israëlische leger maakt zich klaar voor een grondoffensief in Gaza. De beslissing of het zover komt, zou vandaag nog vallen. (13/05 20u15 - De Morgen)
7x Hoe sterke Evenepoel enkele minuten verkeerdelijk ‘roze Remco’ was maar wel voor ideale scenario tekentEnkele minuten lang dacht íedereen dat Remco Evenepoel het had geflikt. Op de eerste échte test in deze Giro weerstond hij de prikjes van Egan Bernal en bolde hij als vierde binnen. ‘Het roze is voor hem’, klonk het snel her en der. Maar dat was buiten ene Attila Valter gerekend. (13/05 19u15 - De Morgen)
7x Evenepoel grijpt net naast het roze in eerste bergrit in de GiroRemco Evenepoel heeft in de eerste bergrit in deze Giro net naast de roze trui gegrepen. Onze landgenoot pareerde de aanvallen van Bernal op de slotklim gezwind en werd vierde in de daguitslag. De etappezege was voor de Zwitser Gino Mäder. (13/05 18u15 - De Morgen)


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

33x Is Buienradar het betrouwbaarst of gebruik je beter KMI of een alternatief? De beste weerapps zodat je onbezorgd op terras kan14/05 03u15 - Het Nieuwsblad: Een frisse pint drinken op café of genieten van een menu op restaurant: op een buitenterras is het weer mogelijk. Al zit er een addertje onder het gras, want niets is zo onvoorspelbaar als het Belgische weer. Of toch niet? Talloze weerapplicaties op de smartphone doen hun best om zo accuraat mogelijk het weer te voorspellen. Een overzicht van de min- en pluspunten van de meest gedownloade weerapps.
28x Al 10.000 gsm’s besmet door valse Bpost-sms’jes: “Zoiets hebben we nog nooit gezien”14/05 03u15 - Het Nieuwsblad: Een tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min.
24x Israëlische grondtroepen en luchtmacht vallen doelen aan in Gazastrook14/05 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
22x Toch geen Israëlische grondtroepen  in Gazastrook: 'communicatiefoutje', zegt het leger14/05 03u15 - VRT NWS: Lees meer >
22x Israëlische troepen vallen Gaza aan, raketten afgevuurd vanuit Libanon14/05 02u15 - De Standaard: Israëlische soldaten zijn vrijdag begonnen met de Gazastrook onder vuur te nemen vanuit Israël, dat meldt het Israëlische leger zelf. De aanval valt in het kader van de militaire operatie tegen de islamistische groepering Hamas dat de regio controleert. Vanuit Libanon werden drie raketten afgevuurd op Israël, maar die vielen in zee.
21x Israëlische soldaten treden Gazastrook binnen14/05 01u15 - De Tijd: 00:15 Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden, in het kader van de militaire operatie tegen de islamitische groepering Hamas. Dat meldt het Israëlische leger.
21x Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook14/05 00u15 - Het Laatste Nieuws: Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger.
20x Energiefraude opgespoord: luchtfoto's verraden eigenaars van niet-aangegeven zonnepanelen14/05 07u15 - Het Laatste Nieuws: Distributienetbeheerder Fluvius heeft de voorbije twee jaar voor 18 miljoen euro fraude met groenestroomcertificaten opgespoord. Dat blijkt volgens Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) uit het jaarrapport energiefraude. Ook werden ruim 5.000 niet-aangemelde zonnepaneleninstallaties ontdekt. Die fraudeurs werden opgespoord door onder meer openbare luchtbeelden. De verschillende vormen van energiefraude waren in 2020 goed voor 8,5 miljoen euro aan terugvorderbare bedragen.
20x Vaccineren aan kruissnelheid: binnenkort 750.000 prikjes per week en half augustus alle volwassenen volledig gevaccineerd14/05 03u15 - Het Nieuwsblad: We mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En de wachttijd voor een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken.
20x Liet Remco Evenepoel roze trui met opzet schieten?14/05 03u15 - Het Nieuwsblad: Opmerkelijk: drie uur na aankomst had Remco Evenepoel nog geen enkele reactie gegeven op zijn puike prestatie. Aan de finish zelf wilden noch Evenepoel zelf, noch zijn ploegleider Lodewyck zelfs maar de minste commentaar geven. Het deed vermoeden dat elk woord gewikt en gewogen moest worden. Daarbij rees vooral één vraag: liet Evenepoel – in opdracht van de ploegleiding – bewust de roze trui liggen?

Statistieken

Artikels:
31489
Gelezen:
5746
Aantal lezers nu:
86


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven