zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u45
 
53x Nichtje (14) Theo Francken vermist in Heverlee: wie heeft Kiara gezien?Child Focus vraagt iedereen om uit te kijken naar een vermist meisje. Kiara Poot (14) verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. Ze is het nichtje... (05/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
53x Wetenschappers luiden de alarmbel: “WHO negeert besmetting via aerosolen, nochtans zijn we 100 procent zeker”Meer dan tweehonderd wetenschappers stellen zich vragen bij het officile standpunt van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de oorzaken van... (05/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Strandgangers geloven ogen niet wanneer een leger van eenden het strand op marcheertIn Sherwood Island State Park, een recreatiegebied in de Amerikaanse staat Connecticut, konden strandgangers hun ogen niet geloven toen er een grote toom eenden het strand op marcheerden. De eenden trokken zich niet veel aan van de menselijke zonnekloppers en zochten de verfrissing op. (05/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
42x Boete en veel bekijks voor naaktloopster in hartje MaastrichtHet frisse weer vormde zaterdagmiddag geen belemmering voor een naaktloopster in Maastricht. De vrouw liep poedelnaakt door de drukke binnenstad. (05/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
38x Vrouw van Herbert Flack overleden na val in Spanje: “Ze maakte op haar integere manier de wereld schoner”Fabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten. (05/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
29x Nichtje (14) Theo Francken veilig en wel teruggevonden: “Lieve schat is terecht. Wat een opluchting”Child Focus meldt dat het nichtje (14) van politicus Theo Francken terecht is. Ze verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. “Lieve schat is... (05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Burgemeester Lippens: “Mensen denken nogal snel dat ze zomaar alles mogen. In Knokke marcheert dat niet”Terwijl overal driftig Leopolds worden aangetast en afgevoerd, blijft eentje fier rechtop staan: Leopold Lippens, al meer dan veertig jaar burgemeester van Knokke-Heist. In die periode heeft de man die zijn volk leerde gruwen van frigoboxtoeristen altijd zijn eigenzinnige zin gedaan. Zoals afgelopen week. Met een nee tegen treinen “die corona exporteren naar de kust”. “We gaan de dingen anders moeten organiseren, want ik ben ervan overtuigd dat we over vijf jaar nog steeds met dat virus zitten.” (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Vriendin van Ghislaine Maxwell: “Ghislaine zal nooit iets onthullen over de relatie tussen prins Andrew en Jeffrey Epstein”Ghislaine Maxwell zal nooit iets onthullen over de relatie die Prins Andrew had met Jeffrey Epstein, zo vertelt één van haar vrienden in The Today Programme op BBC Radio 4. “Voor haar was het een vriend.” (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x Italië bekijkt gedwongen ziekenhuisopname voor coronapatiënten nadat één lastige besmette man broeihaard veroorzaakteDe Italiaanse regering bekijkt of ze mensen met een coronabesmetting gedwongen kan laten opnemen in een ziekenhuis indien ze door hun gedrag een... (05/07 17u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Fors minder nieuwe coronabesmettingen in VSIn de Verenigde Staten werden de afgelopen 24 uur 43.742 besmettingen met het nieuwe coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit het dagelijkse... (05/07 05u15 - Het Laatste Nieuws)


24x Goedele Liekens: ‘Man, man, man, je zou die commentaren nu eens moeten herlezen! Wat een schande dat ik zulke zotten aan het woord liet’Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan.Achtentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: politica en seksuologe Goede Liekens (140*). Wie is zij in het diepst van haar gedachten? (05/07 17u15 - De Morgen)
24x Rijkste man ter wereld was nooit zo rijk: zo groot is het vermogen van Amazon-topman Jeff BezosDe rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos (56), had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153... (05/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Van Spanje en Duitsland tot Italië: op deze plaatsen zijn maatregelen weer verstrengd na nieuwe corona-uitbrakenDe overheden van een hele reeks landen hebben opnieuw inperkingsmaatregelen ingevoerd na nieuwe uitbraken van het coronavirus. Een overzicht. (05/07 12u15 - Het Laatste Nieuws)
22x “Tientallen doden bij gevechten tussen IS en Syrische leger”In de woestijn in de Syrische provincie Homs is er de voorbije 48 uur stevig gevochten tussen IS en het Syrische leger. Volgens de ngo Syrisch... (05/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
21x ‘Onschuldige kiespijn’ bleek agressieve kanker die Natalie (21) fataal werdWat leek op een doodgewone kiespijn bleek het begin van een zeldzame vorm van kanker die het lichaam van de Nederlandse Natalie (21) totaal... (05/07 20u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Achttien vrachtwagens in beslag genomen bij transportbedrijf in GeluweBij een grootschalige inspectie bij een transportbedrijf in het West-Vlaamse Geluwe zijn zaterdag achttien vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt de federale politie in een persbericht. (05/07 09u15 - De Standaard)
20x Strompelend, overgevend en laveloos op de grond: cafés in Engeland zijn weer opengegaan en dat ging zoNa vier maanden van verplichte sluiting zijn de cafs en pubs in Engeland zaterdagavond weer opengegaan en dat bracht meteen een massa volk op de... (05/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Vrouw van Herbert Flack overleden na val in SpanjeFabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten. (05/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Petra De Sutter (Groen): 'Zonder groene omslag is Vlaanderen binnen tien jaar irrelevant'Het is onbegrijpelijk dat België als één van de weinige Europese lidstaten geen haast maakt met de overgang naar klimaatneutraliteit, zegt Groen-europarlementariër Petra De Sutter tegen De Zondag. 'Zelfs de industrie is vragende partij voor een groene transitie.' (05/07 05u15 - Knack)
20x “Britse premier Johnson wil rol Huawei in 5G-netwerk dit jaar al terugbrengen”De Britse premier Boris Johnson wil mogelijk dit jaar al de betrokkenheid van Huawei bij het 5G-netwerk in het land gaan afbouwen. Dat meldt The... (05/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Fabienne Arras (66), echtgenote van acteur Herbert Flack, overleden na ongelukkige val in SpanjeLees meer > (05/07 18u15 - VRT NWS)
19x Europees parlementslid en gynaecoloog Petra De Sutter: “We hebben het hart uit onze zorg gehaald. Dat moet veranderen”De Oost-Vlaamse gynaecoloog en Europees Parlementslid van Groen Petra De Sutter vindt dat “op de puinhoop van corona” een nieuwe samenleving... (05/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Céline (36) verbrandt binnen de minuut bij minste straaltje zon: “Kindjes vragen mij of ik een marsmannetje ben. Volwassenen stoten elkaar aan en lachen mij uit”Bij het minste straaltje zon verbrandt ze binnen de minuut, zelfs het licht van haar laptop doet soms pijn aan haar handen en met vrienden... (05/07 17u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Londense politie in shock na ontaarde ‘Super Saturday’De Londense pubs zijn weer open en dat zal de Britse hoofdstad geweten hebben. Duizenden mensen verzamelden op ‘Super Saturday’ in de straten om (zich laveloos) te drinken, van social distancing was tijdens de liederlijke taferelen geen sprake, stelde de politie vast. In Soho moesten enkele pubs vroegtijdig sluiten. (05/07 15u15 - De Standaard)
18x Coronavirus nu ook in vleesfabrieken in Oostenrijk na uitbraken in DuitslandOok in Oostenrijk zijn in drie grote vleesverwerkende bedrijven coronagevallen geconstateerd. Twee van de bedrijven liggen niet ver van de Duitse... (05/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Vermist meisje uit Heverlee is terechtKiara Poot, het 14-jarige meisje uit Heverlee dat sinds zaterdag vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus op Twitter. (05/07 14u15 - De Standaard)
18x Luchthaven van Taiwan belooft ‘complete luchthavenervaring’: alles kan, behalve één dingInwoners van Taiwan die hun reishonger willen stillen zonder effectief naar het buitenland te moeten, kunnen vanaf nu geholpen worden. (05/07 13u15 - De Standaard)
18x Gluren bij BV’s: Lize Feryn nog steeds dolverliefd, baby van Eva De Roo gaat op caféOp café, modieus flaneren en op pad met de dochter: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/07 06u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Zomerschool voor basisonderwijs kent onverhoopt succesHet OCMW-Lanaken richt gedurende twee weken in augustus een zogenaamde ‘zomerschool’ in. Dat extra onderwijs moet kinderen die het onder meer door de coronacrisis moeilijk hadden om ‘bij de les te blijven’ een duwtje in de rug geven. De zomerschool vindt plaats van maandag 10 tot en met vrijdag 21 augustus in ‘t Bieske in Gellik, de gemeentelijke basisschool in Rekem en in het cultureel centrum van Lanaken, en dat voor leerlingen van het eerste, tweede en vijfde leerjaar. (05/07 01u15 - Het Belang van Limburg)
18x Vrouw valt uit achtbaan in Frans pretpark en overlijdtIn een pretpark in het Franse Saint-Paul is zaterdagmiddag een vrouw om het leven gekomen na een val uit een achtbaan. Dat heeft het park meegedeeld. (04/07 22u15 - De Standaard)
17x Céline (36) verbrandt binnen de minuut bij minste straaltje zon: “Kindjes vragen mij of ik een marsmannetje ben. Volwassenen lachen mij uit”Bij het minste straaltje zon verbrandt ze binnen de minuut, zelfs het licht van haar laptop doet soms pijn aan haar handen en met vrienden... (05/07 18u15 - Het Laatste Nieuws)
17x 14-jarig nichtje van Theo Francken vermistDe Leuvense tiener Kiara Poot (14), het nichtje van Kamerlid Theo Francken (N-VA), is zaterdag niet thuisgekomen. Child Focus vraagt uit te kijken naar de tiener. (05/07 12u15 - De Standaard)
17x ROYALS. De sociale blunder van Meghan Markle, koningin Máxima is creatief met haar truiNet zoals de Olympische Spelen worden uitgesteld, worden ook de Invictus Games verplaatst. Een domper voor bedenker en organisator prins Harry dus. Het Zweedse hof kondigde aan dat kroonprinses Victoria de Pride zal openen in Stockholm en de Queen, die mag bijna op vakantie vertrekken. Een overzicht van het wel en wee in de Europese koningshuizen. (05/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
17x Vrachtwagens in Houthalen en Geluwe in beslag genomen: verblijf chauffeurs onbewoonbaar, 40.000 euro boeteBij een grootschalige inspectie bij een transportbedrijf in het West-Vlaamse Geluwe zijn zaterdag achttien vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt de federale politie. Twee van die vrachtwagens bevonden zich in Houthalen. (05/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
17x Trump: “99% van alle coronabesmettingen in VS zijn compleet onschadelijk”Ter gelegenheid van Independence Day heeft president Trump vandaag zijn tweede jaarlijkse ‘Salute to America’ gehouden, een groet aan Amerika,... (05/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Gluren bij BV’s: Lize Feryn nog steeds dolverliefd, baby van Eva De Roo gaat op caféOp café, modieus flaneren en op pad met de dochter: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
17x De geschiedenis door Chinese ogen: 'Xi Jinping ziet zichzelf als de kampioen van de natie'Wat wil China? Wie het antwoord op die vraag wil kennen, zegt Michael Schuman, moet door Chinese ogen naar de wereldgeschiedenis kijken. Precies dat doet de Amerikaanse Aziëcorrespondent in zijn nieuwe boek. (05/07 05u15 - Knack)
17x VS kocht groot deel op, maar: “Ook België krijgt dosissen van medicijn om corona te bestrijden”Wellicht eind juli of begin augustus zal het veelbelovende coronamedicijn remdesivir breder beschikbaar zijn in België. Dat zegt Wim Eeraerts, topman van farmabedrijf Gilead Sciences in België en Luxemburg. “De komende drie maanden zullen we wereldwijd meer dan 500.000 behandelingen beschikbaar stellen. Een groot stuk gaat naar de Verenigde Staten, maar ook Europa en dus België krijgen een deel”, zegt hij. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Ook gebied in noordwesten van Spanje gaat opnieuw in lockdownZo'n 70.000 inwoners van een noordwestelijke kuststreek in Spanje worden vanaf zondag opnieuw onder een lockdownregime geplaatst vanwege een... (05/07 16u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Vrouw van Herbert Flack onverwacht overleden na val in SpanjeFabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur vandaag weten. (05/07 15u15 - De Morgen)
16x Reizigers uit besmet gebied landen in ons land, Van Ranst: "Hele zomer zulke gevallen, reizen was eigenlijk nog niet aan de orde"Lees meer > (05/07 13u15 - VRT NWS)
16x LIVE CORONA. ‘WHO negeert risico op besmetting via aerosolen’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (05/07 09u15 - De Standaard)
16x Antwerpse roomijsdynastie opent op 15 juli filiaal in ‘s-Gravenwezel‘Under construction’ hangt momenteel nog aan de gevel van het winkelpand aan de Wijnegemsteenweg. Het is ook aan de drukke bouwactiviteiten wel te zien dat je momenteel nog geen ijsje kan bestellen in Cremerie Pinguïn. “Maar vanaf 15 juli zal dat wel kunnen”, kondigt Melissa Wuyts, telg van de bekende Antwerpse roomijsdynastie. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Zuid-Afrika meldt meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingenIn Zuid-Afrika zijn zaterdag meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Niet eerder werden op n dag zoveel infecties vastgesteld in... (05/07 04u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Deze drie gaan nooit op reis: 'Van de lockdown heb ik niets gemerkt'Nu veel vakantieplannen in duigen zijn gevallen, leggen we ons oor te luisteren bij drie doorgewinterde thuisblijvers: zij missen niks, en ervaren meer rust op hun terras dan aan een vijfsterrenbuffet vol drummende Duitsers. (04/07 20u15 - Knack)
15x Stad in Chinese Binnen-Mongolië waarschuwt voor builenpest na verdacht gevalIn het noorden van China, in de autonome regio Binnen-Mongoli, is gisteren mogelijk een geval van builenpest ontdekt. Dat heeft het Chinese... (05/07 20u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Van Ranst over nieuwe coronahaarden in Europa: “Reis liever niet. Je zal niet makkelijk wegraken”Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast nadat Lerida en omgeving in lockdown is geplaatst. Ook elders in Europa duiken nieuwe... (05/07 18u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Valse foto, miljoenen in cash en geheime telefoonnummers: zo bleef Ghislaine Maxwell maanden onder de radarGhislaine Maxwell, de vrouw die ervan verdacht wordt miljardair Jeffrey Epstein geholpen te hebben bij het misbruik van heel wat jonge vrouwen, heeft zich maanden kunnen verstoppen van de politie. Stilaan wordt duidelijk hoe ze dat deed: met meerdere telefoonnummers, verschillende bankrekeningen en voldoende cash om een huis te kunnen kopen zonder dat haar naam moest vallen. (05/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
15x Opsporingsbericht voor nichtje van Theo Francken: “Medische zorgen nodig”Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 14-jarige Kiara Poot. Het gaat om het nichtje van N-VA-politicus Theo Francken, die het opsporingsbericht deelde op zijn Facebookpagina. (05/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Hoe de opening van Disneyland uitdraaide op een regelrechte ramp, en het kasteel van Doornroosje zelfs bijna in de as lagHet moest een triomf worden. Een staaltje van Amerikaanse verbeelding en vooruitgang. Het pretpark der pretparken. Of neen, zelfs “een wereldwonder, uniek op aarde”, volgens ‘The New York Times’. Dat is ook het beeld dat Disney 65 jaar na de opening van zijn eerst pretpark nog steeds graag hoog houdt: “De leukste plek op aarde”. Maar dat was niet altijd zo. De eerste dag was zelfs een regelrechte ramp. Anders krijg je geen bijnaam als ‘Zwarte Zondag’. (05/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
15x Indrukwekkend: schilderkunst Vincent van Gogh omringt autopassagiersIn de Canadese stad Toronto kunnen genteresseerden zich laten vervoeren door de kunstwerken van Vincent van Gogh bij een bezoek aan de Immersive... (05/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
15x OVERZICHT. Gemiddeld nog 83 besmettingen met coronavirus per dag: trend blijft dalenEr worden gemiddeld 82,7 of afgerond 83 besmettingen per dag met het coronavirus opgetekend. Dat is een daling van 11 procent in vergelijking met... (05/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Lieven Van Gils keert na 20 jaar terug naar radio: “Alles ziet er nu heel anders uit”Hij leek na het einde van zijn talkshow Van Gils & Gasten van de aardbol verdwenen. Maar zondag hoort u Lieven Van Gils (56) terug op de radio. “Met Zomerhuis met Boeken op Radio 1 wil ik het publiek mee aansporen om te lezen”, zegt de presentator. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Trump claimt “overwinning op coronavirus” in 4th of July-toespraakTer gelegenheid van Independence Day heeft de Amerikaanse president Trump vandaag zijn tweede jaarlijkse ‘Salute to America’ gehouden, een groet... (05/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Voorouder van kip gevonden: “Dit is de Toetanchamon van de vogels”Sinds dit weekend is in het Natuurhistorisch Museum van Maastricht een uitvergrote 3D-print te zien van de voorloper van wat nu kippen en eenden zijn. Een replica van een uitzonderlijk zeldzaam schedelfossiel, door een verzamelaar gevonden in Eben-Emael. “De collega’s van Cambridge hebben ons diertje al ‘wonderchicken’ gedoopt”, zegt paleontoloog John Jagt. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Boeren voeren actie in heel NederlandLees meer > (05/07 02u15 - VRT NWS)
15x Boeren voeren actie in heel NederlandIn heel Nederland zijn gisteravond massaal boeren met hun tractor op straat gekomen voor een onaangekondigd protest. Tientallen tractoren reden... (05/07 01u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Villa Politica Lees meer > (05/07 00u15 - VRT NWS)
15x Achttien vrachtwagens in beslag genomen na controleactie bij transportbedrijf GeluweLees meer > (04/07 22u15 - VRT NWS)
15x Dierenverzorgster door tijger gedood in zoo van ZürichIn de dierentuin van Zürich is zaterdag een dierenverzorgster van 55 jaar dodelijk verwond door een tijger. (04/07 19u15 - De Standaard)
15x pelt: Opening nieuwe lus landbouwfietsroute Boerenloeren in PeltIn Pelt is de Overpeltse lus geopend van de landbouwfietsroute Boerenloeren. Boerenloeren is een mooie informatieve fietsroute langs Peltse landbouwbedrijven. In 2018 waren er eerder al twee lussen in Neerpelt geopend. De nieuwe Overpeltse lus gaat ... (03/07 11u15 - Limburgnieuws.be)
14x Van Ranst over nieuwe coronahaarden in Europa: “Reis liever niet. Je vermijdt problemen”Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast nadat Lerida en omgeving in lockdown is geplaatst. Ook elders in Europa duiken nieuwe... (05/07 19u15 - Het Laatste Nieuws)
14x 18 leerlingen en 6 personeelsleden van gemeentelijke basisschool in quarantaineVia een arts van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) werd de directie van de lokale gemeentelijke basisschool (GBS) op de hoogte gebracht van de besmetting van een leerling van het eerste leerjaar A met het Covid19-virus. (05/07 18u15 - Het Belang van Limburg)
14x Harry en Meghans vlucht naar vrijheid blijkt worsteling: “Harry is een lachertje geworden”Harry en Meghan namen begin dit jaar afscheid van hun koninklijke taken in de hoop op een rustiger leven, maar het koppel zou nog steeds niet het geluk hebben gevonden waar zij zo naar verlangen. Hun vlucht naar Los Angeles lijkt dan ook meer op een eindeloze worsteling dan op een zorgeloos bestaan. (05/07 18u15 - Het Belang van Limburg)
14x Marokko legt opnieuw totale lockdown op in toeristische havenstad Safi met 300.000 inwonersDe Zuid-Marokkaanse toeristische havenstad Safi is vannacht weer in een totale lockdown geplaatst uit vrees voor de verspreiding van het... (05/07 16u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken: “Drie koningen? Eerder figuren uit de parabel der blinden van Bruegel”Hoe groter de politieke onzekerheid rond de aanmodderende regeringsvorming, hoe groter ook het Vlaams Belang wordt in de peilingen. Tom Van... (05/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
14x “Lego is voor mij een manier om mijn hoofd even leeg te maken en om te gaan met stress”De vriend van redacteur Esma Linnemann kwam pas laat bij haar uit de kast als legomaniak. Hij is lang niet de enige volwassene die zijn zakgeld... (05/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Standbeeld van Columbus neergehaald in BaltimoreIn de Amerikaanse stad Baltimore, in de oostelijke staat Maryland, hebben manifestanten een standbeeld van Christoffel Columbus van zijn sokkel... (05/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
14x President Trump: "Waarschijnlijk remedie of vaccin tegen coronavirus lang voor het einde van het jaar"Lees meer > (05/07 08u15 - VRT NWS)
14x Corona-updates: Wereldwijd ruim 200.000 nieuwe besmettingen, 'Belgen die terugkeren uit Lerida moeten getest'De coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld gaan intussen een tweede keer in lockdown. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (05/07 02u15 - Knack)
14x LIVE CORONA. Engelsen mogen weer naar pub: 8,5 miljoen liter bier verzetVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (04/07 23u15 - De Standaard)
14x Belgische tiener opgepakt voor steekpartij in MaastrichtDe Nederlandse politie heeft zaterdag een veertienjarige jongen uit Riemst gearresteerd op verdenking van een steekincident op de Weert in Maastricht. De feiten speelden zich woensdag af. De minderjarige Belg wordt ook verdacht van mishandeling en beroving begin mei. (04/07 22u15 - De Standaard)
14x Achttien vrachtwagens in beslag genomen na controleactie bij transportbedrijf GeluweBij een grootschalige inspectie bij een transportbedrijf in het West-Vlaamse Geluwe zijn zaterdag achttien vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt de federale politie. (04/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
14x In Limburg: Studentenkamers moeten veilig en kwaliteitsvol zijnVlaams minister van Wonen Matthias Diependaele herhaalde in de Commissie Wonen zijn oproep voor kwaliteitsvolle en veilige studentenkamers. 'Studenten die op kot zitten, hebben recht op een goede, veilige en kwaliteitsvolle kamer. Een lavabo op de ka... (03/07 11u15 - Limburgnieuws.be)
14x Media: Stijn Van de Voorde duikt in de geschiedenis van 50 jaar festivals in VlaanderenTerwijl alle muziekliefhebbers wachten tot de weides weer open mogen, blikt Studio Brussel nostalgisch terug op een halve eeuw festivals met Vijftig tinten gras, een gloednieuwe podcastreeks met Stijn Van de Voorde. In Vijftig tinten gra... (03/07 11u15 - Limburgnieuws.be)
13x Op reis naar het buitenland? Op deze websites vind je alle informatie over de coronasituatie ter plaatseNu er in een aantal Europese regio’s nieuwe uitbraken van het coronavirus worden opgemerkt, waarschuwt viroloog Marc Van Ranst om voorlopig best... (05/07 20u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Echtgenote Herbert Flack overleden na ongelukkige val in SpanjeLees meer > (05/07 17u15 - VRT NWS)
13x Verschanste en gewapende vrouw in Jumet geeft zich overEen gewapende 46-jarige vrouw heeft zich van zondagochtend tot omstreeks 14.30 uur in een huis in Jumet, nabij Charleroi, verschanst. Speciale... (05/07 16u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Duikers ontdekken prehistorische okermijn in MexicoDuikers van het archeologenteam van Cindaq hebben een prehistorische okermijn in Mexico ontdekt. De grot werd terugvonden in uitstekende staat. Ze maakt deel uit van een ingewikkeld labyrint van grotten, waar voordien al bewijs werd gevonden van menselijke aanwezigheid. Ze schatten dat de gigantische grot al in gebruik was rond 12.000 v.Chr. (05/07 14u15 - De Standaard)
13x Beschimpers Pierre Kompany zijn Congo uitgezetDrie Belgen die in Congo waren opgepakt omdat ze zich racistisch zouden hebben uitgelaten jegens Pierre Kompany, zijn het land uitgezet. (05/07 14u15 - De Standaard)
13x Sinds jaren 50 wereldwijd almaar meer en langere hittegolven en die trend versneltLees meer > (05/07 14u15 - VRT NWS)
13x Alpinist maakt dodelijke val in de Franse AlpenEen 68-jarige alpinist is zaterdag om het leven gekomen in het Arves-massief, een deel van de Franse Alpen in het departement Savoie. De zestiger... (05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Pascal Smet: ‘Woonerf in Brusselse Vijfhoek werkt niet’Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) vindt dat de maatregel om van de hele Vijfhoek een woonerf te maken, zijn doel voorbij schiet. Hij stelt meerdere autovrije zones voor en wil ook de zone rond de Vismarkt ontharden, lees: vergroenen. (05/07 13u15 - De Standaard)
13x Ligt België binnenkort op de Noordpool? (video)Met de opwarming van de Aarde hopen we binnenkort misschien dat België op de Noordpool lag, zodat we niet meer levend verbranden wanneer we buitenkomen. Kan dat eigenlijk? Kan België ooit op de Noordpool liggen? Wij vroegen het aan David Van Rooij, mariene geoloog aan de UGent, en hij neemt ons mee naar een verre toekomst. (05/07 11u15 - Knack)
13x Amerikaans presidentskandidaat Biden : "We hebben de kans om wortels van systematisch racisme in VS uit te roeien"Lees meer > (05/07 10u15 - VRT NWS)
13x Zware schietpartij in Vorst: minderjarig slachtoffer overleden, twee anderen zwaargewondIn de Merodestraat in Vorst zijn in de nacht van zaterdag op zondag schoten gevallen. Daarbij zijn één dode en twee gewonden gevallen. Zij zijn intussen buiten levensgevaar. Dat bevestigt het parket van Brussel, dat een onderzoek heeft geopend. Het zou gaan om minderjarigen. (05/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
13x Oranje reisadvies voor Spanje na lockdown Catalonië, minister De Block: "Iedereen beslist zelf of reizen verantwoord is"Lees meer > (05/07 07u15 - VRT NWS)
13x “Veel wind en op de meeste plaatsen droog”Zondag blijft het overwegend droog, maar het zal dus vermoedelijk niet overal heel de dag droog blijven. In sommige regio’s zou de dag nog wat druilerig kunnen starten, namiddag kunnen er verspreid over Limburg enkele lichte buien vallen. Maar ook de zon zal er namiddag van tijd tot tijd doorkomen, waardoor er uiteindelijk toch maxima rond 22°C of lokaal 23°C kunnen inzitten. (05/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
13x Trump claimt "overwinning" op coronavirus in 4 julitoespraakLees meer > (05/07 05u15 - VRT NWS)
13x Bewezen: het zeetje is écht goed voor uw gezondheidHet zeetje: veel mensen worden alleen al bij de gedachte aan een kustbezoek een pak vrolijker. Maar Vlaams onderzoek toont aan dat zeelucht meer dan een louter psychologisch effect heeft: ze is ook écht gezonder. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Regering start nieuwe informatiecampagne over coronacrisisDe federale ministerraad heeft vrijdag de overheidsopdracht gelanceerd voor een nieuwe campagne die de bevolking moet informeren over de maatregelen in het kader van de coronacrisis. Het doel is onder meer om “de nodige informatie en begeleiding (te) geven bij de exitmaatregelen”. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Bart Peeters bezorgd over entourage van artiesten: “Daar spelen zich drama’s af”“Ik voelde me als een intercitytrein die met driehonderd per uur tegen een blinde muur knalt.” Bart Peeters kon de lockdown eerst niet vatten. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x WHO meldt recordstijging: meer dan 200.000 besmettingen op een dagDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde zaterdag een recordstijging op een dag van wereldwijde gevallen van het coronavirus, met in totaal 212.326 in de afgelopen 24 uur. (04/07 23u15 - De Standaard)
13x President van Polen wil verbod op adoptie door homokoppels in grondwet opnemen "om veiligheid van kind te garanderen"Lees meer > (04/07 23u15 - VRT NWS)
13x Hechtel-Eksel: Grote drukte aan autokeuring Eindhovensebaan'Om wachtrijen langs de rijweg tegen te gaan en de veiligheid te garanderen, geldt er vanaf 1 juli een parkeer- en stilstandverbod langs en op beide zijden van de rijweg', zegt burgemeester Jan Dalemans. Op 18 maart sloten de keuringssta... (02/07 17u15 - Limburgnieuws.be)
13x Lommel: Nieuw streekbiertje: Treiteraer!Toerisme Lommel heeft een eigen streekbier laten ontwikkelen: Treiteraer. Het is een eerbetoon aan de molenaars en de rijke geschiedenis van de houten korenwindmolen van Lommel, de Leyssensmolen. Dit intens donker bier heeft een complexe zoetige smaa... (30/06 20u15 - Limburgnieuws.be)
12x Dood van populaire zanger doet spanningen in Ethiopië verder oplopen: al 160 dodenLees meer > (05/07 17u15 - VRT NWS)
12x Reizigers uit besmet gebied landen in ons land, Van Ranst: "Hele zomer zulke gevallen, reizen zou nog niet mogen"Lees meer > (05/07 14u15 - VRT NWS)
12x Staking in gevangenis van Bergen nadat gevangene vijf cipiers verwondtCipiers van de gevangenis van Bergen willen zondag vanaf 14.00 uur gedurende 24 uur het werk neerleggen. Ze hebben dat beslist na een gewelddadig... (05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
12x LIVE CORONA. New York versoepelt maandag coronamaatregelenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (05/07 13u15 - De Standaard)
12x Vandalen slaan toe in recreatiedomeinenDe politie is een onderzoek gestart naar twee feiten van vandalisme in Putte. (05/07 13u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Nichtje (14) van Theo Francken teruggevonden: “Lieve schat is terecht. Wat een opluchting”De 14-jarige Kiara Poot is terecht. Child Focus meldde dat het meisje, het nichtje van Theo Francken, sinds zaterdag vermist was. (05/07 13u15 - Het Nieuwsblad)
12x Een bij zit niet te wachten op poes­pas. Met welk ‘hotel’ maak je een bij nu écht blij?Veel insecten hebben het zwaar om te overleven. Hang een ­insectenhotel in de tuin en je helpt ze uit de brand, denk je dan. Maar zo simpel is dat niet. (05/07 12u15 - De Morgen)
12x "Dronken mensen kunnen of willen geen afstand houden": cafés in Engeland na drie maanden weer open Lees meer > (05/07 11u15 - VRT NWS)
12x Trump: ‘99 procent van alle coronabesmettingen in VS is compleet onschadelijk’De cijfers over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus gaan nog altijd in stijgende lijn in de Verenigde Staten, maar toch claimt de Amerikaanse president Donald Trump dat het virus is overwonnen. Dat zei hij deze nacht naar aanleiding van de festiviteiten van Independence Day. (05/07 11u15 - De Morgen)
12x Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met coronavirus gedaald met 11 procentHet aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus lag volgens de recentste weekcijfers op gemiddeld 82,7 per dag. Dat blijkt zondag uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. (05/07 10u15 - De Standaard)
12x Jongere omgekomen bij schietpartij in Vorst, twee anderen gewond naar ziekenhuisBij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst is in de nacht van zaterdag op zondag een jongere, vermoedelijk een minderjarige, om het leven gekomen. Dat heeft het Brussels parket zondagochtend bevestigd. Er vielen ook twee gewonden. Er zou onder meer gevuurd zijn met een kalasjnikov. (05/07 09u15 - De Morgen)
12x Fotomodel met downsyndroom én een missie: "Hoe meer aandacht ik krijg, hoe meer er kan veranderen"Lees meer > (05/07 08u15 - VRT NWS)
12x Expo toont honderden prenten over "België in alle staten"Lees meer > (05/07 07u15 - VRT NWS)
12x Meer dan 30.000 coronadoden in MexicoIn Mexico zijn meer dan 30.000 coronadoden geregistreerd, meldden de gezondheidsautoriteiten vandaag. Het Latijns-Amerikaanse land komt daarmee op... (05/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Eindelijk koers! Rotselaar (her)opent wielerseizoen maar corona krijgt geen kansNa al die onzekere maanden wordt er zondag in Rotselaar voor het eerst weer een profkoers georganiseerd. Tot blijdschap van alle wielerfans. Maar corona is nog niet bestreden, dus is er een pak maatregelen genomen. Afgeschermde zones, mondmaskers, aangepaste wagens, onzichtbare podiummissen… Al is er nooit honderd procent zekerheid. “Maar op een bepaald moment moet je er gewoon voor gaan”, zegt viroloog Marc Van Ranst. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Overstock Home opent eerste concept store: “We presenteren hier achttien volledig ingerichte leefwerelden”Overstock Home nam aan de Bredabaan een 1500 vierkante meter grote nieuwe conceptstore met mega toonzaal in gebruik. De West-Vlaamse interieurspecialist heet al lang niks meer te maken met de verkoop van meubelen die opgepikt worden uit faillissementen. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Laatste slager in Bergstraat gaat met pensioen: “Ik heb geen dag tegen mijn goesting gewerkt”Vanaf maandag zal de Bergstraat in Heist-op-den-Berg het zonder slager moeten doen. Na veertig jaar trekt Wim Suetens (63) de deur van zijn zaak definitief achter zich dicht. Een overnemer heeft hij voorlopig niet gevonden, al hoopt hij nog wel een geschikte kandidaat tegen het lijf te lopen. “Eigenlijk had ik nog graag wat voortgedaan. Het is dus een afscheid met pijn in het hart”, zegt hij. (05/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
12x ‘Baby’ uit ‘Dirty dancing’ gaat scheidenZestig jaar is ze inmiddels. Jennifer Grey, beter bekend als Baby uit de originele kaskraker Dirty dancing. En er is slecht nieuws: zij en haar man, acteur en regisseur Clark Gregg (58), gaan scheiden. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x Algerije wacht op Franse excuses voor koloniseringAbdelmadjid Tebboune, de president van Algerije, heeft zaterdag gezegd dat hij op excuses wacht van Frankrijk voor de kolonisering van Algerije.... (05/07 02u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Trump brengt een ‘Salute to America’ op Independence DayTer gelegenheid van Independence Day heeft de Amerikaanse president Trump vandaag zijn tweede jaarlijkse ‘Salute to America’ gehouden, een groet... (05/07 02u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Migranten van Ocean Viking mogen maandag naar Italiaans quarantaineschipItali laat de migranten die al dagenlang op de Ocean Viking verblijven dan toch toe om het reddingsschip te verlaten. Ze mogen maandag naar het... (05/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Wielerwereld in rouw: “Niels viel op in zijn eenvoud, echt een goeie gast”“Twee weken geleden werd Niels nog volledig getest en was er niets met hem aan de hand. Tien minuten voor de start stond hij zelfs nog onnozel te doen. Dit is onbeschrijfelijk”, zegt Chris Van Durme, de voorzitter van zijn wielerclub. Volgens hem zijn ook de ouders van de overleden wielrenner compleet in shock. “We verliezen een hele goeie gast.” Hoe de jonge belofte ten val kwam, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Na een lange reanimatie overleed hij aan hartfalen. (04/07 23u15 - Het Belang van Limburg)
12x Piloot deltavlieger om het leven gekomen in Franse AlpenEen 63-jarige man is zaterdag in de Franse Alpen om het leven gekomen na een ongeval met zijn deltavlieger. (04/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
12x Politie houdt grote zoektocht na ontsnapping minderjarige uit gesloten jeugdinstellingEen minderjarige is zaterdagochtend kunnen ontsnappen uit de gesloten jeugdinstelling De Grubbe in Everberg. De politie hield een grootschalige zoektocht, maar voorlopig kon de jongere niet gevonden worden. (04/07 20u15 - De Standaard)
12x Sint-Truiden: Brand in appartement in Sint TruidenOm 3.45 uur vannacht kwam er bij de noodcentrale een melding binnen van een uitslaande brand in een appartementsgebouw met vijf bouwlagen in Sint-Truiden. Politie en brandweer gingen onmiddellijk ter plaatse en stelden vast dat het ging om een uitsla... (30/06 11u15 - Limburgnieuws.be)
11x Oplegger in lichterlaaie op E314: geen verkeershinder richting LummenOp de E314 richting Lummen is zondagavond een oplegger uitgebrand. De trucker kon nog tijdig de vrachtwagen met de brandende oplegger op de pechstrook parkeren. Dan koppelde hij de trekker nog los en reed die uit de gevarenzone. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De brand veroorzaakte weinig tot geen verkeershinder op de autosnelweg. (05/07 19u15 - Het Belang van Limburg)
11x UITGELEGD. Is dure wijn echt beter dan goedkope?Een goed glas wijn is voor velen het summum van genieten. Tien weken lang nemen we u mee naar de wondere wereld van de wijn. Wijnspecialist Alain Bloeykens staat paraat om de leken onder ons de basisprincipes van goede wijn onder de knie te krijgen. In deze tweede aflevering behandelt hij de volgende vraag: is dure echt beter dan goedkope? (05/07 19u15 - Het Nieuwsblad)
11x Café op Turnhoutsebaan vijf dagen naar heropening opnieuw verzegeldEind vorig jaar werd een horecazaak op de Turnhoutsebaan door de politie verzegeld omwille van druggebruik. Begin deze week heropende de zaak en besloot het wijkteam van Borgerhout een kijkje te gaan nemen. (05/07 18u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Crisisvergadering over lot van Belgen die uit Spanje terugkerenWat moet er gebeuren met Belgen die terugkeren uit een regio die wordt getroffen door het coronavirus? Daarover vindt zondagnamiddag in allerijl een crisisvergadering plaats. Zaterdag kondigde een regio op 150 kilometer van Barcelona opnieuw een lockdown af, nadat het aantal besmettingen er stevig steeg. Er liggen verschillende pistes op tafel over wat er met Belgische toeristen moet gebeuren. Bijkomend probleem: de regering heeft geen enkel idee om hoeveel Belgen het gaat. (05/07 17u15 - Het Belang van Limburg)
11x Crisisvergadering over lot van Belgen die uit Spanje terugkeren; Marc Van Ranst: “Hier waarschuw ik al weken voor”Wat moet er gebeuren met Belgen die terugkeren uit een regio die wordt getroffen door het coronavirus? Daarover vindt zondagnamiddag in allerijl een crisisvergadering plaats. Zaterdag kondigde een regio op 150 kilometer van Barcelona opnieuw een lockdown af, nadat het aantal besmettingen er stevig steeg. Er liggen verschillende pistes op tafel over wat er met Belgische toeristen moet gebeuren. Bijkomend probleem: de regering heeft geen enkel idee om hoeveel Belgen het gaat. (05/07 17u15 - Het Nieuwsblad)
11x ‘Ik kan niet zeggen dat ik al een persoonlijke band heb opgebouwd met die wetenschappers’Heeft corona aan Wim De Vilder kunnen weerstaan? Gelukkig wel, zo blijkt uit het schaderapport dat het journaalanker desgevraagd opmaakt. ‘Ik had twee huwelijksfeesten in m’n agenda staan, die zijn uitgesteld. En ik heb de afgelopen tijd wat vaker Cola in plaats van Cola Zero gedronken, omdat ik in de hectiek van het werk een suikerrush nodig had. Dat is het wel zo’n beetje, geloof ik.’ Voor het overige bleef De Vilder (50) kaarsrecht achter z’n ontsmette desk, in kraakheldere zinnen de actualiteit opdiepen, en bokste hij een documentaire over corona in elkaar – het virus zélf ware nog stoerder geweest. (05/07 16u15 - De Morgen)
11x “Oostende wilde New York zijn. Nu zou je van zijn leven geen vergunning meer krijgen voor zo’n gebouw”Steek samen met de A10 het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort over, op 8,5 kilometer van de zee, en je ziet hem staan. De Blok. Het Europacentrum, de hoogste woontoren van de kust. Er zijn er die hem een ‘landmark’ noemen, er zijn er meer die hem een architecturaal onding ­vinden. Wij slaan er een zomer lang onze tent op, en zoeken de bewoners op. Te beginnen bij Gui ­Polspoel. Dé Gui Polspoel. Voormalig tv-figuur, man van de 28ste verdieping en voorzitter van de raad van mede-eigenaars. “Dat staat hier als een tang op een varken, hé.” (05/07 16u15 - Het Nieuwsblad)
11x Gewapende vrouw verschanst zich in woning in Jumet, speciale eenheden ter plaatseEen gewapende vrouw van ongeveer veertig jaar verschanst zich sinds zondagochtend in een huis in Jumet nabij Charleroi. Speciale eenheden kwamen... (05/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Drie Belgen Congo uitgezet na racistische beledigingen tegenover Pierre KompanyDrie Belgen die in de Congolese steden Lubumbashi en Kinshasa wonen, zijn het land uitgezet. Ze worden verdacht van racistische uitlatingen jegens... (05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Reizigers uit Catalonië moeten ‘coronadocument’ invullenBelgen die per vliegtuig terugkeren uit Catalonië, waar opnieuw een uitbraak van het coronavirus is vastgesteld, moeten een document invullen met de nodige gegevens om de verspreiding van het virus tegen te gaan. ‘We vragen hen om zich te laten testen en in quarantaine te gaan’, aldus minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) (05/07 13u15 - De Standaard)
11x Fietser gewond bij ongeval in SchulenIn de Manestraat in Schulen is zaterdag rond 21 uur een fietser door een auto geraakt. Brent M. (23) uit Herk-de-Stad werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (05/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
11x Weggebonjourde Franse premier Philippe weer als burgemeester geïnstalleerdDe vrijdag door president Emmanuel Macron ontslagen Franse premier Edouard Philippe is in zijn woonplaats Le Havre door de gemeenteraad weer als... (05/07 12u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Bocholtse kerkraad zoekt sluikstorter na nieuw feit aan Kapel 18Opnieuw heeft een sluikstorter toegeslagen in Bocholt. Deze keer aan Kapel 18 langs de Zuid-Willemsvaart. Het gaat deze keer om hoofdzakelijk om kleding, plastic afval en enkele gevulde vuilzakken. De gemeente bepleitte eerder een krachtdadig aanpak met het invoeren van gemeentelijke administratieve sancties. Jan Verjans, lid van de kerkraad, stelde de vervuiling zelf vast en ruimde het gestorte afval ook op. Na controle op mogelijke gegevens van de sluikstorter, wordt het afval afgevoerd naar het containerpark. De politie wordt ook ingeschakeld. “Wie iets heeft gezien kan dit altijd melden bij de politie of de Bocholtse kerkraad”, zegt Jan Verjans. (05/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
11x Vrouw van Herbert Flack plots overleden na val in Spanje: “Liefde en soulmate kwijt”Fabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten. (05/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
11x Escorte over haar werk in de lockdown: “Skypen met die ene op kantoor: snel even de laptop open voor wat vertier”Anouk* is een knappe Limburgse die voor de coronastorm goed verdiende als veelgevraagde escorte. Drie maanden en een lockdown later doet ze haar (bij)beroep nog altijd even graag, maar zijn de inkomsten flink teruggevallen. “In de toekomst mag het een mix zijn van Skype en fysieke dates.” (05/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
11x Jongere omgekomen bij schietpartij in VorstBij een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst is in de nacht van zaterdag op zondag een jongere, vermoedelijk een minderjarige, om het leven gekomen. Dat heeft het Brussels parket zondagochtend bevestigd. (05/07 10u15 - De Standaard)
11x Strandgangers geloven ogen niet wanneer een leger ganzen het strand op marcheertIn Sherwood Island State Park, een recreatiegebied in de Amerikaanse staat Connecticut, konden strandgangers hun ogen niet geloven toen er een grote toom ganzen het strand op marcheerden. (05/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
11x Vrouw van Herbert Flack overleden na val in Spanje: “Ze maakte op haar integere manier de wereld schoner”Fabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten. (05/07 10u15 - Het Nieuwsblad)
11x Een dode bij schietpartij in VorstLees meer > (05/07 09u15 - VRT NWS)
11x Standbeeld Columbus neergehaald en in water gegooid in Amerikaanse stad BaltimoreLees meer > (05/07 09u15 - VRT NWS)
11x Donald Trump claimt ‘overwinning’ op coronavirusHoewel het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten nog altijd blijft stijgen, claimt de Amerikaanse president Donald Trump toch dat het virus is overwonnen. Dat zei hij zaterdagavond naar aanleiding van de festiviteiten van Independence Day. (05/07 08u15 - De Standaard)
11x Kanye West kondigt kandidatuur Amerikaanse presidentsverkiezingen aanRapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024. Maar in zijn tweet gebruikt hij nu de hashtag #2020VISION. “We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door God te vertrouwen, onze visie te verenigen en aan onze toekomst te bouwen”, klonk het niet toevallig op Independence Day. (05/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
11x Van Filip Flater tot modelvorst: wat zit er achter de metamorfose van onze koning?Koning Filip schreef een brief, en – om De Mens te parafraseren – hij blijkt te weten hoe dat moet. De kroonprins, die voortdurend leek te struikelen over zijn woorden en zijn eigen voeten, is in zeven jaar tijd een moderne monarch geworden. (05/07 08u15 - De Morgen)
11x Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Vorst. Getuigen spreken van afrekeningIn de Merodestraat in Vorst zijn in de nacht van zaterdag op zondag schoten gevallen. Daarbij zou zeker één dode gevallen zijn en één zwaargewonde. Een derde kreeg ook een kogel in het lichaam. (05/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
11x Nieuwe curator zoogdieren Antwerpse Zoo en Planckendael: “Het is als ‘Zoo Tycoon’ spelen, maar dan in het echt”De Antwerpse Zoo maakt zich op voor de komst van twee witte neushoorns in het compleet gerenoveerde Rundergebouw. Het verblijf sluit aan bij het Savannaperk. De introductie met de huidige bewoners, de giraffen en de zebra’s, gebeurt onder het goedkeurend oog van kersvers curator zoogdieren Sarah Lafaut. “Superleuk om mee te werken aan de Zoo van de toekomst. Al ga ik het werken met de dieren wel missen.” (05/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Redde Duitse immigrant Jan Blom de kathedraal écht van de sloop?We schrijven 1794. De Franse revolutionaire troepen zijn Antwerpen binnengetrokken. Onder de ietwat bedrieglijke belofte van vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid blijken ze zich heel wat te permitteren. Vooral de religieuze instellingen krijgen het zwaar te verduren. Op een gegeven moment begint zelfs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Antwerpse kroonjuweel, gevaar te lopen. Als symbool van het Ancien Régime kan ze in de ogen van de bezetters misschien best ineens worden afgebroken. Maar dat is buiten stadsbouwmeester Jan Blom (1748-1825) gerekend, die op vernuftige wijze de kathedraal van de geplande afbraak weet te redden. Dat er een straat in de schaduw van de majestueuze kerktoren naar hem werd genoemd, is dan ook dubbel en dik verdiend. (05/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
11x GETEST. Op wandelzoektocht door het Mechels BroekHet boekje Tien wandelzoektochten tussen Leuven, Mechelen en Brussel is sinds vorige week te koop. Volgens auteur Luc Vander Elst is het een doe-boek waarmee hij mensen wil aanmoedigen om te bewegen en tegelijkertijd de pracht van de natuur te ontdekken. Het boek bevat tien wandelzoektochten. Wij testten voor u eentje uit die ons door Muizen (Mechelen) en door het Mechels Broek leidt. (05/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
11x De lange weg naar Arizona: de ‘drie koningen’ zullen diep in buidel moeten tastenOf er nu een Arizona-regering komt of niet, is na de ontmoeting tussen Open VLD, MR, CD&V en SP.A van gisteren nog altijd niet duidelijk. De Vlaamse socialisten willen eerst inhoudelijke garanties vooraleer ze met de zes partijen – ook met N-VA en CDH – rond de tafel gaan zitten. Voorzitter Conner Rousseau legt de lat inhoudelijk hoog. Of centrumrechtse partijen zoals N-VA en Open VLD erover willen springen om hun droom – een regering zonder PS – te kunnen verwezenlijken, is maar de vraag. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
11x ‘Thuis’-actrice Katrien De Ruysscher: “Ik vond die lockdown heel rustgevend”Een goed gesprek met een goed glas wijn. Daar dienen vakanties ook voor. Daarom trokken we met Katrien De Ruysscher, de populaire dokter Judith Van Santen uit ‘Thuis’, naar het wijnkasteel Genoels-Elderen, het grootste wijndomein van België. Een gesprek over haar leven in en na de lockdown. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
11x LIVE CORONA. WHO meldt recordstijging: meer dan 200.000 nieuwe besmettingenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (04/07 22u15 - De Standaard)
11x 75 worsten binnengespeeld op tien minuten: kampioen hotdogs eten breekt eigen recordBij de jaarlijkse hotdogwedstrijd van de bekende worstenzaak Nathan’s in het pretpark Coney Island, op een boogscheut van Manhattan in New York, heeft Joey Chestnut op de Amerikaanse nationale feestdag een nieuw record gevestigd. (04/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
11x Games veranderen de wereld14:43 Ik schrijd een majestueus gebouw binnen. De stijl is neoklassiek met indrukwekkende pilaren en hoge gewelven. Boven de hoofdingang, hoog boven de begane grond, staat 'The Uncensored Library'. (04/07 15u15 - De Tijd)
10x Infectioloog Erika Vlieghe: "Nood aan wettelijk kader voor verplichte quarantaine", volg LIVE "Het Journaal"Lees meer > (05/07 19u15 - VRT NWS)
10x “Er moet maar eens een ongeluk gebeuren”Het aantal mensen dat zich toegang verschaft tot het Groot Schietveld om er te gaan wandelen, fietsen of zelfs windsurfen neemt zienderogen toe. Tot nader order is dit evenwel verboden gebied. De patrouilles worden opgedreven, boetes kunnen volgen. (05/07 18u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Gedumpte vriendin, lockdown en “extreme spanningen”: Harry en Meghans vlucht naar vrijheid blijkt worstelingHarry en Meghan namen begin dit jaar afscheid van hun koninklijke taken in de hoop op een rustiger leven, maar het koppel zou nog steeds niet het geluk hebben gevonden waar zij zo naar verlangen. Hun vlucht naar Los Angeles lijkt dan ook meer op een eindeloze worsteling dan op een zorgeloos bestaan. (05/07 18u15 - Het Nieuwsblad)
10x Nieuw dagrecord in India: 25.000 nieuwe besmettingen en meer dan 600 extra dodenIn India zijn er de voorbije 24 uur iets minder dan 25.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen. Het gaat om een nieuw dagrecord. Het... (05/07 17u15 - Het Laatste Nieuws)
10x “Dit is een zombieholding”: Waarom bedrijfstopper als Paul Lembrechts nodig is om groep boven Brantano weer naar rustig vaarwater te sturenGrootheidswaanzin. Mismanagement. Zombieholding. De vakbond liet na de ondernemingsraad bij FNG vorige week geen spaander heel van de directie. Het moederbedrijf van onder andere Brantano stelt nu een volledig nieuw directieteam samen, onder leiding van Paul Lembrechts (ex-VRT). “We streven naar volledige transparantie omtrent het verleden”, zegt het bedrijf. (05/07 17u15 - Het Nieuwsblad)
10x Barista weigert klant te bedienen en krijgt 80.000 euro fooi in de plaatsHet zal je maar overkomen. De Amerikaanse Starbucks-barrista Lenin Gutierrez kreeg zomaar eventjes een fooi van 80.000 euro omdat hij weigerde een klant die geen mondmasker droeg te bedienen. Een nobele onbekende startte een crowdfundingcampagne om de gekwetste koffiemaker te steunen. (05/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
10x Helpt het dopingmiddel EPO tegen het coronavirus?Volgens Duits onderzoek zou erythropoëtine (EPO) ingezet kunnen worden bij zware coronagevallen. (05/07 15u15 - Knack)
10x GETEST. Welk mondmasker beschermt nu het beste? En wíé beschermt het?Ze zijn nu al verplicht op trein, tram en bus, en straks misschien ook elders. Maar hoe goed werken al die mondmaskers eigenlijk? Hebben ze wel nut? We deden de test. (05/07 15u15 - Gazet van Antwerpen)
10x 14-jarige Kiara veilig en wel teruggevondenChild Focus meldt dat Kiara Poot (14) terecht is. Het nichtje van politicus Theo Francken verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. ‘Lieve schat is terecht. Wat een opluchting’, zegt hij op Facebook. (05/07 15u15 - De Morgen)
10x Belgen die racistische opmerkingen maakten over Pierre Kompany zijn door Congo het land uitgezetLees meer > (05/07 14u15 - VRT NWS)
10x Nichtje van Theo Francken veilig en wel teruggevondenHet nichtje van Theo Francken is terecht. Child Focus meldde eerder op de dag dat het meisje sinds zaterdag vermist was. Zondagmiddag kwam het bericht dat ze veilig en wel thuis is. (05/07 14u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Drie handtassen weg bij inbraak in DiepenbeekBij een inbraak in de Kloosterstraat zijn drie handtassen verdwenen. De inbraak in het gebouw werd vrijdagnamiddag bij de politie gemeld. (05/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
10x Presidentskandidaat Joe Biden wil 'wortels van systemisch racisme in VS uitroeien'Volgens Joe Biden, de Democratische uitdager van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zijn de Verenigde Staten er nooit in geslaagd om de beginselen in de Onafhankelijkheidsverklaring, dat 'alle mensen gelijk zijn geschapen', waar te maken. (05/07 12u15 - Knack)
10x Van een sjaal tot chirurgisch exemplaar: hoe goed beschermen de mondmaskers en wíé beschermen ze?Ze zijn nu al verplicht op trein, tram en bus, en straks misschien ook elders. Maar hoe goed werken al die mondmaskers eigenlijk? Hebben ze wel nut? We deden de test. (05/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
10x Uit de bocht en in de grachtEen 30-jarige bestuurder is zaterdag rond 17.30 uur met zijn wagen uit de bocht gegaan in de Waterstraat in Sinaai. Het voertuig ging over de kop en belandde in de sloot. De bestuurder kon wel nog op eigen kracht uit het voertuig kruipen maar werd toch naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. (05/07 11u15 - Gazet van Antwerpen)
10x 14-jarige Kiara vermist in HeverleeChild Focus vraagt iedereen om uit te kijken naar een vermist meisje. Kiara Poot (14) verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. Ze is het nichtje van politicus Theo Francken, die het bericht ook deelde op sociale media. (05/07 11u15 - De Morgen)
10x ROYALS. De sociale blunder van Meghan Markle, koningin Máxima is creatief met haar truiNet zoals de Olympische Spelen worden uitgesteld, worden ook de Invictus Games verplaatst. Een domper voor bedenker en organisator prins Harry dus. Het Zweedse hof kondigde aan dat kroonprinses Victoria de Pride zal openen in Stockholm en de Queen, die mag bijna op vakantie vertrekken. Een overzicht van het wel en wee in de Europese koningshuizen. (05/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Trump claimt ‘overwinning’ op coronavirusDe cijfers over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus gaan nog altijd in stijgende lijn in de Verenigde Staten, maar toch claimt de Amerikaanse president Donald Trump dat het virus is overwonnen. Dat zei hij deze nacht naar aanleiding van de festiviteiten van Independence Day. (05/07 10u15 - De Morgen)
10x Spanje krijgt oranje reisadvies na lockdown in Catalonië: De Block raadt quarantaine en test aan voor terugkerende BelgenDe federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast, nadat de Catalaanse stad Lerida en haar omgeving... (05/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Black Lives Matter is meer dan een sloganEmma-Lee Amponsah is oprichter van Black Speaks Back en doctoraatsonderzoeker Universiteit Gent. Ze schrijft namens Belgian Network for Black Lives, koepel van Afro-Belgische organisaties, collectieven en individuen. (05/07 09u15 - De Morgen)
10x Live - Coronavirus: trend blijft dalen: gemiddeld nog 83 nieuwe besmettingen per dagVolg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Van dinsdag t.e.m. zaterdag deelt De Morgen om 11 uur de laatste Belgische cijfers op deze pagina. (05/07 09u15 - De Morgen)
10x Joris Hessels speelt open kaart: “Dag waarop ik verhuisde naar Gentbrugge, hebben we mijn beste vriend begraven”“Als ze mij voor iets vragen, denk ik: Wie heeft er afgebeld?” De grootste saboteur van zijn eigen succes is Joris Hessels (40) zelf. Stoemelings trok de acteur en tv-maker tien vragen uit de kaartendoos. “Ik heb vaak het gevoel dat in het leven álles stoemelings gebeurt.” (05/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
10x Gemiddeld 83 besmettingen, oranje reisadvies voor Spanje na lockdown CataloniëLees meer > (05/07 08u15 - VRT NWS)
10x Donald Trump claimt “overwinning” op coronavirus: “De vlammen zijn gedoofd”De cijfers over het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus zijn er nog niet onder controle, maar toch claimt de Amerikaanse president Donald Trump dat het virus is overwonnen. Dat zei hij zaterdagavond naar aanleiding van de festiviteiten van Independence Day. In zijn toespraak had hij ook heel wat aandacht voor de protesten die nu al weken in zijn land woedden. “Net zoals we de nazi’s verslagen hebben, zijn we nu radicaal links aan het bestrijden”, zei de president. (05/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
10x Gluren bij BV’s: Lize Feryn nog steeds dolverliefd, baby van Eva De Roo gaat op caféOp café, modieus flaneren en op pad met de dochter: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
10x Tussen stoer en kwetsbaar: het strafste uit onze Coronavrije InterviewsIn onze moderne tijd was nog nooit één onderwerp zo alomtegenwoordig dan in de voorbije maanden. Net daarom vroegen we aan dertien interessante Antwerpenaars om het voor één keer eens helemaal niét over c… te hebben. Ze kregen tijdloze vragen voorgeschoteld, opdat hun woorden ook nog waarde zouden hebben eens alles voorbij is. De vragen deden hen nadenken over zichzelf en lieten hen soms wankelen. De antwoorden lieten ons zien dat aan elke sterke, zelfzekere of stoere persoonlijkheid ook een kwetsbare kant zit. Ontdek hier een aantal passages die in ons geheugen zijn blijven kleven uit dertien Coronavrije Interviews. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Frame 21 naast E313 krijgt primeur van minuscule tv-studioWe leerden de voorbije maanden met z’n allen videochatten, al lukt dat niet overal even goed. In de allerkleinste televisiestudio ter wereld, die nu bij Frame 21 in Herentals staat, vind je de ideale situatie. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Toneelgroep met jonge vluchtelingen krijgen Europese steun voor toneelEen zevental jonge vluchtelingen uit Geel heeft zich verenigd in het theatergroepje Schizophrenia, dat met het toneelstuk ‘Mijn huis is jouw huis’ door het land wil trekken. Daarvoor krijgt het Europese steun. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Gemeente bestelt speciaal asfalt voor Over d’Aa: “Dit gaan de inwoners allemaal heel leuk vinden”Duizenden uiltjes sieren straks het wegdek van Over d’Aa in de Essense wijk Horendonk. De gemeente heeft namelijk printasfalt besteld met deze figuurtjes erin. (05/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x ‘Hoog Nivo’-reporter Ivo cirkelt boven Kempen in gerestaureerde helikopter: “Niet onnozel doen, gewoon genieten”Wanneer piloot Jef Keuppens (45) over zijn helikopter Bell 47T spreekt, dan doet hij dat met passie. “Na drie jaar is hij volledig gerestaureerd”, zegt hij. “Sinds begin deze maand zijn ook alle schoonheidsfoutjes opgelost. Als we straks boven in de lucht hangen, dan kunnen we zelfs een vol glas water op de vloer zetten. Wedden dat we niet morsen?” En of we benieuwd zijn. (05/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
10x GP Vermarc in Rotselaar start met minuut stilte voor Niels de VriendtDe profkoers in Rotselaar start vandaag met een minuut stilte ter nagedachtenis van de zaterdag overleden belofterenner Niels de Vriendt. ‘’De wedstrijd gaat door, maar we zijn met onze gedachten bij de familieleden van de overleden jongeman. Het weekend had een groot koersfeest moeten zijn, het begon helaas dramatisch’’, zegt organisator Marc Verbeeck. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
10x Neil Young wil niet dat Trump zijn muziek gebruikt“Dit is niet oké.” Voilà. Kort en bondig, maar zo liet Neil Young duidelijk weten dat hij niet gediend is met het feit dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn muziek gebruikt. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
10x Hoe communiceer je ‘professioneel’? “Zeg het met een ;-)”Waar er 15 jaar geleden de discussie was of het ‘u’ of ‘je’ moest zijn, is nu de ‘je’ vervangen door een ;-). Onze professionele digitale communicatie wordt steeds informeler en zo ook menselijker, zeggen experts. “Bedrijven die emoji gebruiken, hebben een grotere merkappreciatie.” (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
10x Hier mag Leopoldlaan naam gewoon houden: “Verwijst niet perse naar Leopold II”Ninove is niet meteen van plan om de Leopoldlaan van naam te veranderen. 'De Leopoldlaan verwijst niet perse naar Leopold II', legt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) uit. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
10x LIVE. Trump brengt een ‘Salute to America’ op Independence DayTer gelegenheid van Independence Day geeft de Amerikaanse president Trump vandaag een toespraak, de tweede jaarlijkse ‘Salute to America’, een... (05/07 01u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Wat na de maand van #BlackLivesMatter? Nadia Nsayi en Adil El Arbi schuiven aan voor extra lange Vranckx & BylooLees meer > (05/07 00u15 - VRT NWS)
10x Auto rijdt met hoge snelheid demonstranten aan in Seattle, twee personen zwaargewondIn de Amerikaanse stad Seattle heeft een bestuurder twee demonstranten aangereden op een afgesloten deel van een snelweg. Op amateurbeelden die circuleren op Twitter, is te zien hoe de witte Jaguar de twee dames met hoge snelheid aanrijdt. Of de actie met opzet gebeurde, is voorlopig onduidelijk. (04/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
10x LIVE CORONA. Britten mogen weer naar pub: 8,5 miljoen liter bier verzetVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (04/07 21u15 - De Standaard)
10x Tijger doodt dierenverzorgster in zoo van ZürichIn de dierentuin van Zürich in Zwitserland is een dierenverzorgster van 55 jaar gedood door een tijger. Een bezoeker van de dierentuin was rond 13.30 uur getuige van het tragische gebeuren en sloeg alarm. Collega’s probeerden de vrouw nog te helpen, maar kwamen te laat. (04/07 21u15 - De Morgen)
10x Corona-updates: Minister De Block vraagt Belgen die terugkeren uit Lerida om zich te laten testenDe coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld gaan intussen een tweede keer in lockdown. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (04/07 20u15 - Knack)
10x Twee doden en twee gewonden bij helikoptercrash in AustraliëBij een helikoptercrash in het noordwesten van Australië zijn zaterdag een man en een meisje om het leven gekomen. Een vrouw en een ander kind verkeren in kritieke toestand, meldden Australische media, onder verwijzing naar de politie van de deelstaat West-Australië. (04/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
10x Vrouw overlijdt na val uit achtbaan in Frans pretparkIn een pretpark in het Franse Saint-Paul is zaterdagmiddag een vrouw om het leven gekomen na een val uit een achtbaan. (04/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
10x Nederlandse politie pakt tientallen hooligans op die willen betogen tegen coronamaatregelenDe politie heeft zaterdagmiddag in Wageningen tientallen demonstranten aangehouden. Dat heeft een woordvoerster gezegd. Ook in Utrecht wilden betogers zonder toestemming protesteren tegen de coronamaatregelen, maar daar werd de betoging snel beëindigd. (04/07 19u15 - De Standaard)
10x ‘Drie koningen’ ontmoeten Rousseau aan zee: ‘Constructief gewerkt’De voorzitters Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben zaterdag aan zee met SP.A-voorzitter Conner Rousseau gesproken over de vorming van een federale regering en de nota die de SP.A eerder deze week aan het trio gaf. (04/07 18u15 - De Standaard)
9x Klachten over Tongerse oplichtster blijven binnenstromenDe Tongerse oplichtster Ilse L. blijft slachtoffers maken. Na het verhaal over een Nederlandse gedupeerde zonnebankverkoper in de zaterdagkrant, meldden in het weekend nog verscheidene slachtoffers zich bij de redactie. (05/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
9x Doodgereden ‘muntjak’ in Zolder blijkt Patagonische haas te zijnIn de Laambroekstraat in Zolder is donderdagavond een Patagonische haas geraakt door een auto. De dagen ervoor was er in de buurt al vaker een eigenaardig dier gespot. Het dier werd geëuthanaseerd omdat de verwondingen te zwaar waren. (05/07 19u15 - Het Belang van Limburg)
9x De laatste go-cartmaker ter wereld komt uit Knokke: “Eigenlijk zouden we minder goed gerief moeten produceren”Niets zo Belgisch als aan zee rondrijden in een billenkar. Maar de makers ervan zijn met uitsterven bedreigd. ­Er ­bestaat nog maar één producent: T&T Quality Go-Carts in Knokke. Die is niet alleen de laatste van ons land, maar zelfs van de wereld. “We hebben eigenlijk onszelf ­uitgeroeid. Gocarts zijn zó stevig, dat ze maar om de ­twintig à dertig jaar aan vervanging toe zijn.” (05/07 19u15 - Het Nieuwsblad)
9x Opnieuw meer dan 10.000 nieuwe corona-gevallen in FloridaDe gezondheidsautoriteiten in Florida hebben in de voorbije 24 uur opnieuw meer dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. De teller is... (05/07 18u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Jos D'Haese (PVDA): 'In de zomer neem ik graag wat rust en afstand'Jos D'Haese is Vlaams Parlementslid voor de PVDA. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 13 minuten en 47 seconden nodig. (05/07 18u15 - Knack)
9x Naakte molrat blijft niet door zijn cellen vrij van kanker, maar wel door wat rond die cellen zitLees meer > (05/07 18u15 - VRT NWS)
9x Tweede Spaans gebied in quarantaineIn het Spaanse Galicië is een gemeente met zo’n 70.000 inwoners vandaag in quarantaine geplaatst na een lokale uitbraak van het coronavirus. Het is voor Spanje de tweede lokale lockdown in twee dagen. (05/07 17u15 - De Standaard)
9x Na Lerida gaat tweede regio in Spanje op slot, 70.000 mensen mogen omgeving niet verlatenEen tweede regio in Spanje gaat weer op slot na een nieuwe uitbraak van het coronavirus. De toegang tot La Mariña , in de provincie Lugo (Galicië), zal vanaf middernacht worden verboden. (05/07 17u15 - Het Belang van Limburg)
9x Nieuwe lockdowns in Spanje en Marokko, ook in vleesbedrijven in Oostenrijk besmettingenDe coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, op verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld duiken nieuwe uitbraken op. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (05/07 16u15 - Knack)
9x De Blauwe Boulevard: opportuniteit of bedreiging?De recente opening van Quartier Bleu zette de kroon op de Hasseltse Blauwe Boulevard. Negentien jaar na de eerste plannen is de kanaalkom getransformeerd in een van de meest luxueuze wijken van Limburg. Wij duiken er vijf dagen lang onder. (05/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
9x Coronavirus nu ook in Oostenrijkse vleesfabrieken14:49 Ook in Oostenrijk zijn in drie grote vleesverwerkende bedrijven coronagevallen geconstateerd. (05/07 15u15 - De Tijd)
9x Nichtje van Theo Francken terug thuis: “Lieve schat is terecht”Het 14-jarige nichtje van Theo Francken is terecht. Child Focus meldde dat het meisje sinds zaterdag vermist was. Zondagmiddag kwam het bericht dat ze veilig en wel thuis is. (05/07 15u15 - Het Belang van Limburg)
9x Corona-updates: ook in vleesbedrijven in Oostenrijk besmettingenDe coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, op verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld duiken nieuwe uitbraken op. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (05/07 14u15 - Knack)
9x 'Rijkste man ter wereld was nooit zo rijk'12:35 Het vermogen van Amazon-topman Jeff Bezos is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. (05/07 13u15 - De Tijd)
9x Indiër telt 3.500 euro neer voor gouden mondmasker: “Niet zeker of het mij tegen het coronavirus beschermt”Nu we massaal mondmaskers dragen om de verspreiding van het coronavirus tegengaan, is het een heus modeaccessoire geworden. Ook Shankar Kurhade,... (05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Vrouw met ongeldig rijbewijs betrokken bij botsing in DilsenOp het kruispunt van de Rijksweg en de Europalaan in Dilsen zijn zaterdag even voor 17 uur twee auto’s gebotst. Een van de bestuurders, een 39-jarige vrouw, bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Haar voorlopig rijbewijs was vervallen. (05/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
9x Boom valt tegen appartementsgebouwEen boom is zaterdagnacht tegen een appartementsgebouw gevallen in de Mortetuslaan in Heist-op-den-Berg. (05/07 13u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Sterk als een trekpaard, soepel als een drafpaard: de trekkingfietsIk ga op reis en ik neem mee… mijn fiets. Of liever, mijn fiets neemt mij mee, want ik maak de reis op mijn fiets. De markt van de reis- of trekkingfietsen beleeft een lichte ‘boom’ nu corona overtuigt om onze reisplannen iets meer nabij én alternatiever te zien. Zegt een verkoper: “Reizen met een trekkingfiets dat is snel genoeg om door het bos te bewegen, traag genoeg om de bomen nog te zien.” (05/07 13u15 - Het Nieuwsblad)
9x Passagiers op vluchten uit Catalonië moeten coronadocument invullen, 3 passagiers kwamen uit getroffen streekLees meer > (05/07 12u15 - VRT NWS)
9x Oranje reisadvies voor Spanje na lockdown in Catalonië, vliegtuigpassagiers moeten document invullenLees meer > (05/07 12u15 - VRT NWS)
9x GETEST. Welk masker beschermt nu het beste? En wíé beschermt het?Ze zijn nu al verplicht op trein, tram en bus, en straks misschien ook elders. Maar hoe goed werken al die mondmaskers eigenlijk? Hebben ze wel nut? We deden de test. (05/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Van het Colosseum tot de ­Eiffeltoren, van de Niagara Falls tot de Sfinx van Gizeh: Chinezen hoeven er niet eens voor naar het buitenlandVan het Parthenon tot de ­Eiffeltoren, van de Niagara Falls tot de Sfinx van Gizeh: zelfs als de grenzen gesloten blijven, ­hoeven de Chinezen hun ­vaderland niet uit om deze ­epische ­landmarks te bezoeken. (05/07 12u15 - De Morgen)
9x Natalia merkt dat de mensen veranderd zijn: “Dat vind ik echt lastig”.Natalia vraagt mensen voorzichtiger te zijn. (05/07 11u15 - Showbizzsite)
9x Overstromingen in Japan: al zeker 18 doden, nog 17 vermistenHet aantal slachtoffers en vermisten na de zware overstromingen in Japan blijft oplopen. Volgens een nieuwe balans van de hulpdiensten zijn er... (05/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Biden wil wortels van systematisch racisme in VS uitroeien: “Amerika is geen sprookje”Joe Biden wil de wortels van het systematisch racisme in de Verenigde Staten uitroeien. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat zaterdagavond... (05/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Kanye for president: rapper kondigt kandidatuur voor nakende Amerikaanse verkiezingen aanKanye West is nog dit jaar kandidaat-president, zo meldt de ster zelf op Twitter. De rapper en ondernemer deelde die ambitie al eerder maar niet dat het al om de huidige presidentsverkiezingen zou gaan. (05/07 10u15 - Knack)
9x Kanye West kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de VS, met de steun van Elon MuskRapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024. Maar in zijn tweet gebruikt hij nu de hashtag #2020VISION. (05/07 10u15 - De Morgen)
9x Organisator GP Vermarc in Rotselaar na overlijden Niels De Vriendt: “Iedereen wil dat er vandaag gekoerst wordt”Met een minuut stilte en een passend eerbetoon, zo wil organisator Marc Verbeeck van de GO Vermarc in Rotselaar vandaag zijn wedstrijd beginnen na het overlijden van wielrenner Niels De Vriendt (20) gisteren in Rotselaar. “Iedereen wil dat er vandaag gekoerst wordt”, aldus Verbeeck bij Radio 1. (05/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
9x Spanje krijgt oranje reisadvies na lockdown in CataloniëDe federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast, nadat de Catalaanse stad Lerida en haar omgeving zaterdag in lockdown werden geplaatst. (05/07 08u15 - De Standaard)
9x Oranje reisadvies voor Spanje na lockdown in Catalonië, De Block: "Iedereen beslist zelf of reizen verantwoord is"Lees meer > (05/07 08u15 - VRT NWS)
9x De metamorfose van een monarch: hoe Filip veranderde van een houterige hark in een vinnige vorstKoning Filip schreef een brief, en – om De Mens te parafraseren – hij blijkt te weten hoe dat moet. De kroonprins, die voortdurend leek te struikelen over zijn woorden en zijn eigen voeten, is in zeven jaar tijd een moderne monarch geworden. (05/07 07u15 - De Morgen)
9x Westelijk deel van Mongolië in quarantaine, mogelijk door eten van marmottenvleesHet westelijke deel van Mongolië is in quarantaine geplaatst omdat er twee mensen besmet zijn geraakt met de builenpest. Mogelijk hebben ze de besmettelijke infectieziekte opgelopen door het eten van het vlees van een marmot. (05/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
9x Poolse president tegen adoptie door koppels van zelfde geslachtDe Poolse president Andrzej Duda, die in de race is voor herverkiezing in het conservatieve, katholieke EU-land, wil dat de grondwet adoptie van... (05/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Man rijdt met hoge snelheid in op groep betogers in Seattle: twee vrouwen in kritieke toestandEen man is met zijn witte Jaguar ingereden op een groep mensen die betoogden in de Amerikaanse stad Seattle. Twee vrouwen werden opgeschept en... (04/07 23u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Jérôme Guéry twee keer in top vijf op CSI-jumping Saint-TropezJérôme Guéry is zaterdag op de derde dag van de jumping in Saint-Tropez twee keer in de top vijf geëindigd. Niels Bruynseels haalde één keer de top tien. (04/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
9x Vranckx: Zwart-wit AmerikaLees meer > (04/07 21u15 - VRT NWS)
9x Politie houdt grootschalige zoektocht nadat minderjarige ontsnapt uit gesloten jeugdinstellingEen minderjarige is zaterdagochtend kunnen ontsnappen uit de gesloten jeugdinstelling De Grubbe in Everberg. De politie hield een grootschalige zoektocht, maar voorlopig konden ze de jongere niet lokaliseren. (04/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
9x Corona-updates: Maggie De Block vraagt Belgen die terugkeren uit Lerida om zich te laten testenDe coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, want verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld gaan intussen een tweede keer in lockdown. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (04/07 19u15 - Knack)
9x Regering adviseert test en thuisblijven voor Belgen na terugkeer uit Catalonië: ‘Verplichten kan niet’Belgen die terugkomen uit de Spaanse regio Catalonië, kunnen best in quarantaine gaan in afwachting van hun testresultaat. Dat zegt minister Maggie De Block (Open VLD), nadat in de regio 200.000 mensen in lockdown werden gezet. Marc Van Ranst had eerder opgeroepen om dat te verplichten: ‘we zijn dezelfde fout aan het maken als in februari.’ (04/07 18u15 - De Standaard)
9x Antwerpse Sinksenfoor krijgt wintereditieTussen 21 november en 13 december vindt op Spoor Oost in Antwerpen een wintereditie van de Sinksenfoor plaats. Dat hebben burgemeester Bart De Wever en schepen voor Markten en Foren Peter Wouters (beide N-VA) zaterdag aangekondigd. De wintereditie is een opluchting voor de foorkramers, die de belangrijke Sinksenfoor afgelast zagen door de coronamaatregelen. (04/07 17u15 - De Standaard)
9x SP.A vraagt 'drie koningen' om garantiesVoor er sprake kan zijn van het zetten van een volgende stap, vraagt SP.A aan de voorzitters van CD&V, Open VLD en MR, die proberen een zespartijencoalitie in de steigers te zetten, om garanties met betrekking tot de inhoudelijke contouren uit de nota die de partij eerder deze week overmaakte aan het trio. (04/07 16u15 - Knack)
9x Moeten we vleermuizen nu koesteren of vrezen?De vleermuis die in China een voorloper van het coronavirus zou dragen, komt af en toe bij ons voor. (04/07 16u15 - Knack)
9x 200.000 Catalanen in lockdown geplaatst13:31 Het gaat om een zone rond de stad Lerida, zo'n 150 kilometer ten westen van Barcelona, waar de voorbije dagen het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus opnieuw fors de hoogte in ging. (04/07 14u15 - De Tijd)
9x Modegroep FNG krijgt derde CEO in twee maanden08:51 De noodlijdende modegroep stelt oud-VRT-topman Paul Lembrechts als nieuwe crisismanager aan. Het bedrijf zet tevens twee oprichters aan de deur. (04/07 13u15 - De Tijd)
9x Klacht Bouwbedrijf dhulst’ tegen Tijd.be bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond09:59 De Raad voor de Journalistiek verklaart de klacht van het bouwbedrijf dhulst' ongegrond. (04/07 10u15 - De Tijd)
9x Sint-Truiden: Stad koopt verloederd pand aan de kop van de StapelstraatDe stad Sint-Truiden koopt pand nummer 102 aan de kop van de Stapelstraat. Het pand, een voormalige wasserij, staat al jaren leeg en is erg verloederd. De aankoop moet een hefboom zijn om deze toegangspoort tot het stadscentrum terug aantrekkelijk te... (01/07 12u15 - Limburgnieuws.be)
8x Week van de waarheid voor ‘Arizona’Georges-Louis Bouchez, Joachim Coens en Egbert Lachaert proberen schot in de zaak te krijgen. Ze hebben zes partijen (sp.a, N-VA, CD&V, cdH, MR en Open VLD) van de ‘Arizona’ uitgenodigd om begin deze week over hun startnota te onderhandelen. Sp.a eist echter eerst inhoudelijke garanties. (05/07 20u15 - De Morgen)
8x Kermispret met handvol kramenDe kermis in Zondereigen (Baarle-Hertog) is met zijn handvol kramen een van de kleinste in de Kempen. Ondanks de korte voorbereidingstijd stelde het gemeentebestuur toch alles in het werk om de kermis, met inachtname van de nodige coronamaatregelen, te laten plaatsvinden. Ook maandag en dinsdag wordt er nog kermis gevierd in Zondereigen. (05/07 19u15 - Gazet van Antwerpen)
8x 5 jaar lang zocht hij naar de ultieme pissebed van België: “Eindelijk hadden we onze Heilige Graal”Wat als we nu eens op zoek gaan naar alle pissebedden van België? Dat was het idee van vier vrienden toen ze de vereniging Spinicornis (zwartkoppissebed) oprichtten. Vijf jaar later is hun opdracht volbracht. Liefst 36 soorten vonden ze, waarvan vier nog nooit eerder in ons land waargenomen. “Maar voor de Heilige Graal moesten we wachten tot onze allerlaatste excursie.” (05/07 19u15 - Het Nieuwsblad)
8x LIVE CORONA. Aantal nieuwe besmettingen stijgt in enkele Italiaanse regio’sVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (05/07 18u15 - De Standaard)
8x Obussen gevonden bij graafwerken in OphovenBij graafwerken in de Leustraat in Ophoven zijn zaterdag drie obussen gevonden. De graafwerken werden stilgelegd. DOVO kwam ter plaatse en ruimde de springtuigen op. (05/07 18u15 - Het Belang van Limburg)
8x James Cooke reageert voor het eerst op grappen van Xander De Rycke: “Die kritiek? Ik kan dat ergens wel begrijpen”James Cooke heeft voor het eerst gereageerd op de vele kritiek die hij aan het begin van zijn televisiecarrière kreeg. Vooral de scherpe analyse van Xander De Rycke in zijn eindejaarsconference ‘Houdt het voor bekeken’ doet daarbij een belletje rinkelen. “Ik kan dat ergens wel begrijpen”, aldus Cooke. “Elk programma wilde me er toen wel bij hebben. Dan snap ik wel dat mensen zich de vraag stellen of ze zelf nog mogen kiezen om op mijn gezicht te kijken.” (05/07 18u15 - Het Nieuwsblad)
8x Barista weigert klant te bedienen en krijgt 80.000 euro fooi in de plaatsHet zal je maar overkomen. De Amerikaanse Starbucks-barrista Lenin Gutierrez kreeg zomaar eventjes een fooi van 80.000 euro omdat hij weigerde een klant die geen mondmasker droeg te bedienen. Een nobele onbekende startte een crowdfundingcampagne om de gekwetste koffiemaker te steunen. (05/07 17u15 - Het Nieuwsblad)


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

53x Nichtje (14) Theo Francken vermist in Heverlee: wie heeft Kiara gezien?05/07 10u15 - Het Laatste Nieuws: Child Focus vraagt iedereen om uit te kijken naar een vermist meisje. Kiara Poot (14) verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. Ze is het nichtje...
53x Wetenschappers luiden de alarmbel: “WHO negeert besmetting via aerosolen, nochtans zijn we 100 procent zeker”05/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Meer dan tweehonderd wetenschappers stellen zich vragen bij het officile standpunt van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de oorzaken van...
43x Strandgangers geloven ogen niet wanneer een leger van eenden het strand op marcheert05/07 06u15 - Het Belang van Limburg: In Sherwood Island State Park, een recreatiegebied in de Amerikaanse staat Connecticut, konden strandgangers hun ogen niet geloven toen er een grote toom eenden het strand op marcheerden. De eenden trokken zich niet veel aan van de menselijke zonnekloppers en zochten de verfrissing op.
42x Boete en veel bekijks voor naaktloopster in hartje Maastricht05/07 12u15 - Het Belang van Limburg: Het frisse weer vormde zaterdagmiddag geen belemmering voor een naaktloopster in Maastricht. De vrouw liep poedelnaakt door de drukke binnenstad.
38x Vrouw van Herbert Flack overleden na val in Spanje: “Ze maakte op haar integere manier de wereld schoner”05/07 10u15 - Het Belang van Limburg: Fabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten.
29x Nichtje (14) Theo Francken veilig en wel teruggevonden: “Lieve schat is terecht. Wat een opluchting”05/07 13u15 - Het Laatste Nieuws: Child Focus meldt dat het nichtje (14) van politicus Theo Francken terecht is. Ze verdween zaterdag in Heverlee, bij Leuven. “Lieve schat is...
28x Burgemeester Lippens: “Mensen denken nogal snel dat ze zomaar alles mogen. In Knokke marcheert dat niet”05/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Terwijl overal driftig Leopolds worden aangetast en afgevoerd, blijft eentje fier rechtop staan: Leopold Lippens, al meer dan veertig jaar burgemeester van Knokke-Heist. In die periode heeft de man die zijn volk leerde gruwen van frigoboxtoeristen altijd zijn eigenzinnige zin gedaan. Zoals afgelopen week. Met een nee tegen treinen “die corona exporteren naar de kust”. “We gaan de dingen anders moeten organiseren, want ik ben ervan overtuigd dat we over vijf jaar nog steeds met dat virus zitten.”
26x Vriendin van Ghislaine Maxwell: “Ghislaine zal nooit iets onthullen over de relatie tussen prins Andrew en Jeffrey Epstein”05/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Ghislaine Maxwell zal nooit iets onthullen over de relatie die Prins Andrew had met Jeffrey Epstein, zo vertelt één van haar vrienden in The Today Programme op BBC Radio 4. “Voor haar was het een vriend.”
25x Italië bekijkt gedwongen ziekenhuisopname voor coronapatiënten nadat één lastige besmette man broeihaard veroorzaakte05/07 17u15 - Het Laatste Nieuws: De Italiaanse regering bekijkt of ze mensen met een coronabesmetting gedwongen kan laten opnemen in een ziekenhuis indien ze door hun gedrag een...
25x Fors minder nieuwe coronabesmettingen in VS05/07 05u15 - Het Laatste Nieuws: In de Verenigde Staten werden de afgelopen 24 uur 43.742 besmettingen met het nieuwe coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit het dagelijkse...

Statistieken

Artikels:
28523
Gelezen:
9443
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven