maandag 21 september 2020, week 39


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 
13x Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar: Bouchez (MR) zou te veel dwarsliggen, premier Wilmès moet bemiddelenDe regeringsonderhandelaars van een Vivaldi-coalitie hebben hun vergaderingen gestaakt, tot nader order. Dat is bevestigd aan onze redactie door... (20/09 22u15 - Het Laatste Nieuws)
7x Opkomst na eerste dag referendum Italië op ruim 30 procentNa de eerste van twee verkiezingsdagen in Itali heeft 30 procent van de 51,6 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Het land stemt zondag... (21/09 00u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Het Journaal LaatLees meer > (21/09 00u15 - VRT NWS)
6x De naaktbeelden van BV's: de nieuwsombudsman antwoordt op uw vragenLees meer > (21/09 00u15 - VRT NWS)
6x WIE IS WIE: De hoofdrolspelers in de zaak van de overleden Slovaak Jozef ChovanecLees meer > (21/09 00u15 - VRT NWS)
5x Bruisende plekken: nergens haalde België zoveel gouden medailles als op deze verdoken plekLees meer > (21/09 00u15 - VRT NWS)
5x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee. (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen)
4x “Nieuwe brand in vluchtelingenkamp op Samos onder controle"In het vluchtelingenkamp in Vathy op het Griekse eiland Samos is zondagavond brand uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend, maar het vuur is 'onder... (21/09 01u15 - Het Laatste Nieuws)
4x REACTIES. Leko: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)


4x ‘Er is een piek van hooikoortsklachten.’ Deze Gentse dokter weet hoe dat komt‘Er is een piek van hooikoortsklachten’, zegt Marijke De Lange van het Allergiecentrum in Gent. Dat lijkt vreemd, zo aan het einde van de zomer, maar de dokter weet hoe het komt. (20/09 22u15 - De Morgen)
3x Bayat over samentroepende fans in spionkop: "We moeten dat begrijpen als het even uit de hand loopt"Het was toch wel een gespreksonderwerp vrijdag na Charleroi-Beerschot. Iedereen had ook wel gezien hoe de spionkop van Charleroi de coronaregels niet echt naleefde. Sterke man Mehdi Bayat vergoelijkte het: 'We moeten er op één of andere manier toch mee leren leven.' (20/09 23u15 - Voetbalkrant)
2x Jett: The Far Shore uitgesteld, nieuwe Monster Hunter Rise-amiibo en meer Nvidia 3080’sVoor deze N8W8 is een verrekijker nodig, want de verre kust van Jett lijkt nog wat verder. Het spel gaat de feestdagen van 2020 niet meer halen. Wanneer de game wel uitkomt, dat lees je in de nieuwe N8W8, met extra zonneschijn op de eerste herfstdag. (21/09 00u15 - Power Unlimited)
2x Call of Duty: Black Ops Cold War - Release, Warzone battle royale, multiplayer, Zombies, campaign en alles wat we wetenCall of Duty: Black Ops Cold War. Het is een hele mondvol, maar wat we tot nu toe weten over de game is erg intrigerend. Gezien we ervoor willen zorgen dat je helemaal up-to-date bent met het laatste nieuws, verzamelen we in dit artikel alle info over de game. Dat betekent alle Black Ops Cold War Warzone, Zombies, Multiplayer, campaign en release info in één handig overzicht! Inhoud De Call of Duty Black Ops Cold War release ligt op 13 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game komt ook naar de PlayStation 5 en Xbox Series X en S, maar is op die platformen wel een tientje duurder.Lees meer... (21/09 00u15 - Eurogamer)
2x Marvel's Avengers review - Geheime identiteitscrisisVoor de Marvel's Avengers review trekt Michiel zijn mooiste cape aan om op avontuur te trekken, al overleeft hij die tocht niet zonder kleerscheuren.Sinds de release van de eerste Iron Man-film telt het Marvel Cinematic Universe al 23 films. Als we Wikipedia mogen geloven, zijn er in diezelfde periode ook 75 Marvel-games uitgekomen. Afgezien van enkele topgames zoals Marvel's Spider-Man is het echter met een vergrootglas zoeken naar uitschieters tussen alle rommel. Met Marvel's Avengers heeft ontwikkelaar Crystal Dynamics alle elementen in handen om een topgame af te leveren. Hoewel dat gedeeltelijk lukt, blijkt het shared universe hier een stuk minder indrukwekkend dan in de films.De campagne begint nochtans enorm veelbelovend. Nadat een huldiging voor de Avengers helemaal fout loopt en voor veel slachtoffers zorgt, duiken de overlevende helden onder. Een paar jaar later trekt debuterende superheld Kamala Khan erop uit om de Avengers opnieuw samen te brengen. De game bevat met publiekslievelingen als Thor, Iron Man en Captain America een indrukwekkende cast. Toch is het vooral Kamala die de show steelt. Het verhaal over de fragiele fangirl die tegen wil en dank zelf een superheld wordt, biedt een frisse blik op het Marvel-universum. Crystal Dynamics toont daarbij nogmaals zijn talent voor het schetsen van geloofwaardige personages, waarbij ook de vergelijking met de studio's eigen Tomb Raider-games nooit veraf is. De uitstekende stemacteurs dragen alleen maar bij tot de ervaring. Sandra Saad zet een uitstekende Kamala Khan neer, en ook de chemie tussen Troy Baker en Nolan North als respectievelijk Bruce Banner en Tony Stark is voortreffelijk.Lees meer... (21/09 00u15 - Eurogamer)
2x Fall Guys Season 2 krijgt middeleeuws themaOntwikkelaar Mediatonic licht via YouTube een eerste tipje van de sluier over het tweede seizoen van Fall Guys. Dat start in oktober en krijgt een middeleeuws thema.Season 2 voegt onder andere een reeks nieuwe cosmetische voorwerpen toe. Verwacht je dus maar aan outfits geïnspireerd op ridders, tovenaars en draken. Daarnaast krijgen we ook verschillende nieuwe minigames met een middeleeuws thema. Zo komt er een nieuw hindernissenparcours met ophaalbruggen en reusachtige bijlen om te ontwijken.Fall Guys blijft intussen razend populair. Intussen is het zelfs de meest gedownloade PlayStation Plus-titel ooit. Ook op Steam doet de game het goed, daar is Fall Guys al meer dan zeven miljoen keer verkocht.Lees meer... (21/09 00u15 - Eurogamer)
2x Windbound review - Kopje onderIn de Windbound review verkent Michiel vol goede moed de zeven zeeën, maar hij lijdt al snel schipbreuk.Veel fans van The Legend of Zelda keken begin dit jaar ongetwijfeld hun ogen uit bij de onthulling van Windbound. Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe game van 5 Lives Studios immers de grafische stijl en gameplay van Breath of the Wild met het zeevaartaspect van The Wind Waker te combineren. De ontwikkelaar verduidelijkte echter al snel dat Windbound een heel ander beestje is. De nadruk ligt op het verkennen van tal van eilanden, overleven in vijandige omgevingen, en nieuwe wapens en boten craften. Een klassieke survivalgame dus. Daarnaast belooft de game 'eindeloze roguelike-herspeelbaarheid'. Al die elementen zijn ook daadwerkelijk aanwezig, maar zijn individueel te onzorgvuldig uitgewerkt om lang te boeien.Zo leidt het survival-element vooral tijdens de eerste paar uur van de game tot een frustrerende vicieuze cirkel. Met je basiswapens ben je amper opgewassen tegen de sterkere vijanden in de game, waardoor je toegang tot voedsel ook beperkt wordt. Die basiswapens kunnen bovendien na enkele gevechten al de vuilnisbak in. Krijg je toch wat vlees te pakken, dan bederft het binnen de kortste keren, waardoor je nauwelijks nog een kans maakt tegen vijanden. Het meest frustrerende is echter dat je initieel slechts een handvol vrije plaatsen in je rugzak hebt. Een vroege upgrade verdubbelt dat aantal dan wel, maar dan nog ben je om de haverklap verplicht om voorwerpen in en uit je rugzak te jongleren om plaats te maken.Lees meer... (21/09 00u15 - Eurogamer)
2x Facebook verwijdert valse informatie over natuurbranden in OregonFacebook verwijdert valse informatie die circuleert over de bosbranden in de Amerikaanse staat Oregon. 'We verwijderen valse claims dat de branden zijn gesticht door bepaalde groeperingen', zo stelt communicatieverantwoordelijke Andy Stone op Twitter. (21/09 00u15 - DataNews)
2x VIDEO: Standard eist tweede plaats weer op na zege tegen KortrijkLees meer > (21/09 00u15 - Sporza)
2x 'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen'Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn data uit onder meer iCloud, Google Drive en andere clouddiensten te halen, schrijft de Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen die bekend zijn met de verkooppitch van het bedrijf. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclipDe muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijkerDe internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of gebruikers de pagina in de privémodus bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accountsDe zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelostDe storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x 'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie'De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchersEen voormalige programmeur van Microsoft is aangeklaagd voor het plegen van fraude door voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) aan vouchers voor de online winkels van zijn ex-werkgever te stelen. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x 'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen'Een lek in de bluetoothtechnologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de universiteit van Boston, schrijft ZDNet. (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraudeEen voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM). (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x Video | Gerichte reclame: Luistert Facebook je af?Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af? (21/09 00u15 - Nu.nl)
2x IDG neemt afscheid van WebwereldIDG heeft een strategische koerswijziging ingezet om in de Benelux uitsluitend verder te gaan met de zakelijke titels CIO en Computerworld. Vanaf 1 maart zal deze content bovendien verplaatsen naar de global sites van computerworld.com en cio.com, waar IDG de Benelux regio zal bedienen met zowel Nederlandstalige als Engelstalige content. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-onSamsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Hands-on: Synology Virtual Machine ManagerDat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Wat je moet weten over FIDO-sleutelsDankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Zo gebruik je je iPhone zonder Apple IDTegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wildEr is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe EdgeDe nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Windows 10-upgrade nog steeds gratisMicrosoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingenCooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta. (21/09 00u15 - Webwereld)
2x Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbotAls robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x PCM-weekoverzicht: De beste cloudopslagdienst voor jouIedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x Een goed internetsignaal overal in huisEen goede internetverbinding is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Van communicatieve en informatieve tot entertainmentdoeleinden, een stabiele wifiverbinding maakt het mogelijk. Hoe zorg je dat je verbinding tot in alle hoeken en gaten reikt en wanneer is het een goed idee om een wifi-extender te kopen? Dit artikel geeft een overzicht. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x Raspberry Pi 3 Model B+ reviewDe Raspberry Pi 3 Model B+ is het nieuwste model van het inmiddels wereldberoemde minicomputertje. We haalden onze kabels en monitoren weer uit de kast en downloadden de meest recente versie van Raspbian voor deze Raspberry Pi 3 Model B+ review. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x Hoe je dementie kunt bevechten met technologieOndanks decennia aan onderzoek is dementie nog steeds niet te genezen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te doen is om de persoon veilig te houden. Je kunt de persoon of zijn of haar spullen voorzien van een GPS-tracker, maar er is veel meer mogelijk. Deze technologie bestaat om dementerenden en hun zorgverleners te helpen. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x Eigen arcadekast bouwen met Raspberry PiIk zal vroeger als kind wat uren doorgebracht hebben op een tweedehands Commodore 64 en later m’n vaders desktop. Speciaal voor mijn dochters van 7 en 3 probeer ik met een zelfgebouwde arcademachine hen een zelfde soort ervaring te bieden. Een eigen arcadekast bouwen doe je zo. (21/09 00u15 - PCMweb)
2x Deschacht slaat mea culpa: "Ik mag geen commentaar geven, zeker niet als je zelf zo slecht gespeeld hebt"Het was voor niemand een leuke namiddag bij Zulte Waregem, maar vooral niet voor Olivier Deschacht. Die scoorde een own goal en zag er ook niet goed uit bij een andere goal. (20/09 23u15 - Voetbalkrant)
2x Vrouwen van Club Brugge in de leer bij ... Delfine PersoonDe vrouwen van Club Brugge zijn zich volop aan het voorbereiden op het vervolg van de competitie in de Super League. (20/09 23u15 - Voetbalkrant)
2x Verdediger Junior Pius schenkt Antwerp puntje tegen Eupen met twee doelpuntenNa 45 slaapverwekkende minuten en 45 dolle minuten heeft het duel tussen Eupen en Antwerp geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen op een dubbele voorsprong, maar Antwerp-verdediger Junior Pius voorkwam een derde seizoensnederlaag met twee kopbaldoelpunten. (20/09 23u15 - Voetbalkrant)
2x Hoofdpijn voor Álvarez na doelpunt, Van Hanegem haalt uit naar KNVBRare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hier (20/09 23u15 - Voetbal International)
2x VI Live: Strootman ziet Botman punt pakken, assist Babel en zege PSV-opponentIn deze VI Live volgen we de Eredivisie-duels en het buitenlands voetbal van deze zondag op de voet. (20/09 23u15 - Voetbal International)
2x Direct averij voor Real Madrid op bijzondere avond Ødegaard en David SilvaReal Madrid heeft een matige seizoenouverture achter de rug. (20/09 23u15 - Voetbal International)
2x Mede-debutant, ex-collega en Cristiano Ronaldo bezorgen Pirlo perfecte vuurdoopJuventus heeft de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Andrea Pirlo gewonnen. (20/09 23u15 - Voetbal International)
2x Andrea Pirlo debuteert als trainer van Juventus met zegeJuventus heeft het nieuwe seizoen ingeluid met een klinkende zege op Sampdoria. Trainer Andrea Pirlo zag zijn ploeg bij zijn debuut in de Serie A met 3-0 winnen. (20/09 23u15 - Telegraaf: Sport)
2x Meteen puntenverlies voor Real Madrid bij start La LigaReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - Telegraaf: Sport)
2x Novak Djokovic tegen Diego Schwartzmann in finale in RomeNovak Djokovic heeft zich ten koste van de Noor Casper Ruud voor de tiende keer in zijn loopbaan verzekerd van een plek in de finale van het masterstoernooi van Rome: 7-5, 6-3. De twee sets duurden 2 uur en 11 minuten. (20/09 23u15 - Telegraaf: Sport)
2x Antwerp schiet te laat wakker en pakt slechts een puntje tegen EupenLees meer > (20/09 23u15 - Sporza)
2x VIDEO: Thibaut Courtois houdt flauw Real Madrid rechtLees meer > (20/09 23u15 - Sporza)
2x Andrea Pirlo opent trainerscarrière bij Juventus met ruime zegeLees meer > (20/09 23u15 - Sporza)
2x Real morst punten bij competitiestart, ruime zege Juventus bij debuut PirloReal Madrid heeft zondag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen meteen punten verspeeld. De landskampioen speelde met 0-0 gelijk bij Real Sociedad. In Italië luisterde Juventus het debuut van trainer Andrea Pirlo op met een zege op Sampdoria: 3-0. (20/09 23u15 - Nu.nl: Sport)
2x Transferupdates | Arturo Vidal in Milaan voor transfer naar InternazionaleLees meer > (20/09 23u15 - Nu.nl: Sport)
2x Roland Garros stuurt vijf besmette kwalificatiespelers naar huisVijf spelers zijn uit de kwalificatietabellen geschrapt van Roland Garros door de organisatie. Twee hebben positief getest op COVID-19, drie... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Slap Real begint met draw bij Sociedad, Courtois pakt uit met geweldige reddingReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastin tegen Real Sociedad genoegen... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Transfer Talk. Arturo Vidal geland in Milaan, Chileen trekt naar Inter - Togolees talent op weg naar Club?Arturo Vidal staat op het punt FC Barcelona te verlaten voor de Italiaanse vicekampioen Inter, de club van Rode Duivel Romelu Lukaku. De 33-jarige... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Cristiano Ronaldo meteen op de afspraak bij debuut van coach Pirlo: Juve klopt Sampdoria met 3-0Juventus heeft het nieuwe seizoen ingeluid met een klinkende zege op Sampdoria. Trainer Andrea Pirlo zag zijn ploeg bij zijn debuut in de Serie A... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Antwerp keert dubbele achterstand om tegen Eupen, maar lijdt opnieuw puntenverliesOpnieuw puntenverlies voor Antwerp. The Great Old voetbalde t lang t ongenspireerd om te winnen van Eupen. Een uur lang acteerde de thuisploeg... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan PiusJunior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen. (20/09 23u15 - Het Belang van Limburg)
2x ONS OORDEEL. Pius opent zijn rekening, ook een buis bij AntwerpDe rood-witte supporters hebben zich bij hun terugkeer op de Bosuil niet verveeld. Een pover Antwerp kwam wel 0-2 achter tegen Eupen, maar herpakte zich en geraakte nog op 2-2 via (tweemaal) de kop van Pius. In de slotfase werd de winning goal van youngster Nsimba nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan PiusJunior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Politie onderzoekt schietincident op LinkeroeverIn de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Allicht werd een auto onder vuur genomen met een alarmpistool. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Bemiddeling van Wilmès haalt niets uit: Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaarPremier Sophie Wilmès (MR) zat zondagavond mee de partijvoorzitters mee aan de onderhandelingstafel over de vorming van een Vivaldi-coalitie. Haar voorzitter, Georges-Louis Bouchez, heeft de andere onderhandelaars danig op de zenuwen gewerkt dat Wilmès werd opgeroepen. Om halftien zondagavond zijn de onderhandelingen gestaakt. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die werd doodgereden door bestuurder onder invloedNa een ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Stroeve start voor Real Madrid: doelpuntloos gelijkspel in San SebastiánReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - AD: Sport)
2x Schwartzman naar eerste mastersfinale in RomeDiego Schwartzman heeft zich in Rome voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van een masterstoernooi. De 28-jarige Argentijn was in een halve eindstrijd van 3 uur en 15 minuten in drie sets te sterk voor de Canadees Denis Shapovalov: 6-4 5-7 7-6 (4). (20/09 23u15 - AD: Sport)
2x Kulusevski, Bonucci en Ronaldo helpen Pirlo aan winnend trainersdebuut bij JuventusAndrea Pirlo (41) heeft zijn eerste officiële wedstrijd als coach gewonnen. Juventus begon het nieuwe seizoen in de Serie A met een 3-0 zege op Sampdoria, dat op 26 juli met 2-0 verloor in Turijn toen Juventus de negende landstitel op rij veroverde. (20/09 23u15 - AD: Sport)
2x Twee besmette spelers trekken zich terug uit kwalificatie Roland GarrosTwee tennissers die eigenlijk mee zouden doen aan het kwalificatietoernooi voor Roland Garros bij de mannen, zijn besmet met het coronavirus. Dat meldde de organisatie vanavond. Nog eens drie spelers zijn in nauw contact gekomen met een coach die positief testte, ook zij zullen morgen niet aan de weg naar het hoofdtoernooi beginnen. (20/09 23u15 - AD: Sport)
2x Doelpuntenrecord in zicht in tweede speelronde Premier LeagueLeicester City gaat aan kop na twee wedstrijden in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers begon vorige week met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion en was vanavond in het King Power Stadium met 4-2 te sterk voor Burnley. (20/09 23u15 - AD: Sport)
2x De Tour de France van 2020 was een wrede editieDe Tour de France van 2020 was een wrede editie. 19 renners moesten de koers verlaten na een valpartij. Het is het hoogste aantal sinds 2014, toen 20 coureurs Parijs niet haalden omdat ze gevallen waren. Omdat het peloton in 2014 met 198 renners groter was de 176 van dit jaar, is het aantal uitvallers door valpartijen relatief zelfs nog hoger dan toen. 11 procent om 10 procent. (20/09 23u15 - Volkskrant: Sport)
2x Hoe Pogacar de Tour wonTadej Pogacar spotte zaterdag met allerlei wielerwetten en greep de macht in de Tour. De bijna 22-jarige Tourdebutant koerste opvallend volwassen. (20/09 23u15 - Volkskrant: Sport)
2x Noors en Zwitsers duo winnen goud bij EK beachvolleybalBeachvolleyballers Christian Sorum en Anders Mol hebben hun Europese titel geprolongeerd. De Noren rekenden in de finale in het Letse Jurmala met 21-19, 21-15 af met de wereldkampioenen Oleg Stojanovski en Vjatsjeslav Krasilnikov. De Noren en de Russen troffen elkaar vorig jaar vier keer en beide teams boekten twee zeges. Ditmaal was het duel alleen in de eerste set spannend. Mol en Sorum kwamen terug van 5-9 en wonnen vanaf 18-19 drie punten op rij. Zwitserse goud bij de vrouwen Bij de vrouwen ging het goud naar Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré. In de finale was het Zwitserse koppel met 18-21, 21-14, 18-16 net iets sterker dan Kim Behrens en Cinja Tillmann uit Duitsland. Heidrich en Vergé-Dépré werden vorig jaar vierde op de EK en een maand later vierde bij de finale van de World Tour. (20/09 23u15 - NOS: Sport)
2x Fris Juventus schenkt debuterend coach Pirlo ruime zegeAndrea Pirlo heeft zijn debuut als hoofdtrainer gevierd met een probleemloze zege op Sampdoria (3-0). De 41-jarige trainer zag hoe 'zijn' Juventus overtuigend de jacht op de tiende Italiaanse landstitel in successie opende. Nooit eerder was een club zo dominant in de Serie A als Juventus de voorbije jaren. Een reeks die begon toen Pirlo zelf nog het spel verdeelde in Turijn, van 2011 tot en met 2015 Met de onverwoestbare verdedigers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci speelde Pirlo nog vier jaar samen bij Juventus. En ze staan er vandaag de dag nog steeds. Bonucci scoorde zelfs tegen Sampdoria, door uit een rebound de tweede treffer op het bord te zetten. Ronaldo De trainer Pirlo is geïnspireerd door onder anderen Louis van Gaal en Johan Cruijff. Juventus oogde fris en kende met Dejan Kulusevski een scorende debutant, die in de openingsfase de verre hoek vond nadat Cristiano Ronaldo zich had vastgelopen. Tegen Sampdoria, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde, zat het de Portugees niet mee in de afronding. In de eerste helft raakte hij de lat en na rust zag hij een fraai genomen vrije trap worden gekeerd door Emil Audero. Maar met een loepzuiver schot in de verre hoek pikte hij zijn doelpunt op de valreep alsnog mee, voordat hij nog een keer in kansrijke positie voor de goal opdook. Van de topploegen kwam ook Napoli in actie, dat door goals van Dries Mertens en Lorenzo Insigne met 2-0 bij Parma won. Maandag komt AC Milan nog in actie tegen Bologna. (20/09 23u15 - NOS: Sport)
2x Verdrietige en ‘graatmagere’ Sonja Bakker reageert op gewichtsverliesDieetgoeroe Sonja Bakker wordt bedolven onder commentaar op haar gewicht. Veel van haar volgers noemen haar te dun en te mager. De schrijfster deelde vandaag via Instagram dat het overlijden van haar vader de reden is voor haar gewichtsverlies. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
2x Baby sterft in moeders armen wanneer tak afbreekt in bos door extreme droogte en schorskevers in DuitslandEen drama in het Harz-gebergte in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Een vrouw (32) was met haar ouders en haar baby op weg naar een... (20/09 19u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Finse ferry gestrand in de Baltische Zee: niemand in gevaar, situatie is stabielEen ferry met 280 opvarenden is vastgelopen nabij de landseilanden, een Finse eilandengroep in de Baltische Zee. Dat meldt de Finse kustwacht.... (20/09 17u15 - Het Laatste Nieuws)
1x Horecagelegenheden al dicht om 01.00 uurHorecagelegenheden in de Randstad moeten eerder dicht. Zondag om 18.00 uur zijn de strengere maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vanaf middernacht mochten horecagelegenheden geen nieuwe gasten meer binnenlaten en een uur later (om 01.00 uur) moesten ze dicht. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Weer brand in Grieks vluchtelingenkamp, nu op SamosIn het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige vluchtelingen zonder begeleiders verblijven, snel onder controle. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Opkomst na eerste dag referendum Italië op ruim 30 procentNa de eerste van twee verkiezingsdagen in Italië heeft 30 procent van de 51,6 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Het land stemt zondag en maandag voor lokale verkiezingen en in een referendum over het aantal zetels in het Italiaanse parlement. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Politie beëindigt illegaal huisfeest in Rotterdams studentenpandDe Rotterdamse politie heeft zaterdagavond ingegrepen bij een illegaal feest in een studentenpand. In het gebouw aan de Oostzeedijk Beneden in Kralingen waren enkele tientallen jongeren aan het feesten. De meeste van hen waren „stomdronken” en niet van plan te vertrekken. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Biden: laat de kiezers bepalen wie nieuwe rechter nomineertDe Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft hard uitgehaald naar president Donald Trump en de Republikeinse Partij. Biden zei dat de Amerikaanse kiezer en niet president Donald Trump moet beslissen wie een nieuw lid van het Amerikaans Hooggerechtshof kan voordragen. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x ‘Noord-Korea probeerde via banken VS sancties te omzeilen’Noord-Korea heeft jarenlang geld witgewassen en internationale sancties omzeild via een reeks lege vennootschappen en hulp van China. Dat gebeurde door geld via bekende banken in New York te verplaatsten, blijkt uit vertrouwelijke documenten in bezit van het Amerikaanse NBC News. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Ruime meerderheid wil opvolger Ginsburg na verkiezingenBijna twee op de drie Amerikanen is van mening dat de benoeming van een nieuwe rechter in het Hooggerechtshof pas na de verkiezingen en door de winnaar daarvan moet worden gedaan. Dat blijkt uit een nationale opiniepeiling van Reuters/Ipsos onder duizend Amerikanen die kort na het overlijden van opperrechter Ruth Bader Ginsburg is uitgevoerd. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit RuslandING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Fietser gewond bij aanrijding, automobilist doorgeredenIn het Zeeuwse Yerseke is zondagmiddag een 68-jarige man gewond geraakt toen hij op een verkeersplein werd geraakt door aan auto. De bestuurder van de auto is even blijven staan, maar reed vervolgens door, meldde een getuige aan de politie. De gewonde man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de automobilist. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Vrouw rijdt met auto terras Arnhems pannenkoekhuis opEen automobiliste is in Arnhem de macht over het stuur kwijtgeraakt en het terras van een pannenkoekrestaurant opgereden. Niemand op het terras raakte gewond. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Aanhoudingen bij demonstratie Extinction RebellionDe politie in Amsterdam heeft zondag enkele aanhoudingen verricht bij een demonstratie van Extinction Rebellion op het Damrak. Twee actievoerders zijn aangehouden omdat ze verf op winkelpuien aanbrachten, vier anderen zijn opgepakt omdat ze in een winkel demonstreerden, aldus de politie. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x ‘Kinderen willen dat pestgedrag in klas besproken wordt’Meer dan de helft van de kinderen tussen 9 en 13 jaar (56 procent) zegt slachtoffer te zijn, of te zijn geweest, van pesten. Dat meldt het NOS Jeugdjournaal op basis van een eigen onderzoek onder ruim 1000 kinderen in die leeftijdsgroep. Het overgrote deel van de ondervraagde scholieren wil dat in de klas meer aandacht wordt besteed aan de aanpak van pesten. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Tweede Republikeinse Senator wil stemming rechter uitstellenDe Republikeinse senator Lisa Murkowski heeft gezegd dat ze een stemming voor een nieuw lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof niet zal steunen als deze voor de presidentsverkiezingen van 3 november wordt gehouden. Het nieuwe lid is nodig nadat vrijdag Ruth Bader Ginsburg overleed. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Gewonde bij ongeval A28 bij Hierden, snelweg uren dichtNa een ongeval op de A28 waarbij een auto van de weg raakte en tegen een boom botste is de snelweg, Amersfoort richting Zwolle, bij Hierden enkele uren afgesloten geweest. Een van de inzittenden raakte bekneld en het duurde geruime tijd voordat het slachtoffer uit de wagen kon worden gehaald. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x Protest motorrijders tegen afsluiten van dijkwegenVeel verkeersdeelnemers tussen Utrecht en Den Haag keken zondag hun ogen uit. Zeker 700 motorrijders waren de weg opgegaan om met een zogeheten ride out aandacht te vragen voor de afsluiting van dijkwegen door gemeenten. (21/09 01u15 - Reformatisch Dagblad)
1x CDA wil rem op botox bij jeugd: ’Blijkbaar ben je niet goed zoals je bent’Het aantal cosmetische ingrepen onder jongeren neemt toe, en dat is niet alleen een probleem als het misgaat. Jongeren kunnen de gevolgen van een soms blijvende vervlakking van de gezichtsuitdrukking niet goed genoeg overzien, vindt het CDA. De partij pleit in een initiatiefnota voor het verhogen van de minimumleeftijd voor cosmetische ingrepen van 18 naar 21 jaar. De beroepsgroep lijkt inmiddels ook zover. (21/09 01u15 - De Telegraaf)
1x ’Jongere kan gevolgen cosmetische chirurgie nog niet overzien’De nu 38-jarige Sietske Atsma vindt dat er wel iets voor te zeggen valt om de leeftijd te verhogen bij cosmetisch chirurgische ingrepen. Zelf heeft ze op haar negentiende een borstvergroting laten uitvoeren, die slecht werd verricht. (21/09 01u15 - De Telegraaf)
1x LIVE | Ruim 10.000 nieuwe besmettingen FrankrijkHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op. Tegelijk valt het dodental nog mee vergeleken met de eerste golf. Elders in de wereld is Israël weer in lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ’oranje’. Er zijn wereldwijd 950.000 coronadoden, van wie zo’n 200.000 in de VS. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws. (21/09 01u15 - De Telegraaf)
1x Weer brand in Grieks vluchtelingenkamp op SamosIn het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige vluchtelingen zonder begeleiders verblijven, snel onder controle. (21/09 01u15 - Gelderlander)
1x Golfer DeChambeau wint US OpenDe Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau (27) heeft de 120ste editie van het US Open gewonnen. Op de laatste dag van het majortoernooi bleek de krachtige speler over de meeste kwaliteiten en de sterkste zenuwen te beschikken. Op de Winged Foot Golf Club in Mamaroneck in de staat New York ging hij rond in 67 slagen. Dat was ruim voldoende voor zijn eerste majortitel en een winstpremie van 1,9 miljoen euro. (21/09 01u15 - BN/DeStem)
1x Weer brand in Grieks vluchtelingenkamp op SamosIn het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige vluchtelingen zonder begeleiders verblijven, snel onder controle. (21/09 01u15 - BN/DeStem)
1x Nikabverbod zou de veiligheid ten goede komen, maar voor wie?Na een jaar nikabverbod gaat er volgens de Stichting Meld Islamofobie zoveel mis, dat ze de politiek vraagt om het evaluatiemoment van de wet te vervroegen. (21/09 01u15 - Trouw)
1x Rapport: Rijkste 1 procent stoot dubbel zoveel CO2 uit als armste helftDe rijkste 1 procent van de wereld is verantwoordelijk voor meer dan dubbel de CO2-uitstoot van de 3,1 miljard armste mensen van de wereldbevolking, blijkt maandag uit een rapport van hulporganisatie Oxfam Novib. (21/09 01u15 - Nu.nl)
1x Video | Terugblik Tour: 'Comeback Dumoulin belooft veel voor komende jaren'De Tour de France zit erop en daarom is het tijd om terug te blikken op deze historische editie. Voor Tom Dumoulin betekende deze ronde zijn grote comeback en daarom bespreekt NU.nl-verslaggever Daan de Ridder, in gesprek met NU.nl-presentator Bas Scharwachter, wat zijn Tour zo goed maakte. (21/09 01u15 - Nu.nl)
1x REACTIES. Leko: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Golfer DeChambeau wint US OpenDe Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau (27) heeft de 120ste editie van het US Open gewonnen. Op de laatste dag van het majortoernooi bleek de krachtige speler over de meeste kwaliteiten en de sterkste zenuwen te beschikken. Op de Winged Foot Golf Club in Mamaroneck in de staat New York ging hij rond in 67 slagen. Dat was ruim voldoende voor zijn eerste majortitel en een winstpremie van 1,9 miljoen euro. (21/09 01u15 - De Stentor)
1x Weer brand in Grieks vluchtelingenkamp op SamosIn het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige vluchtelingen zonder begeleiders verblijven, snel onder controle. (21/09 01u15 - De Stentor)
1x Golfer DeChambeau wint US OpenDe Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau (27) heeft de 120ste editie van het US Open gewonnen. Op de laatste dag van het majortoernooi bleek de krachtige speler over de meeste kwaliteiten en de sterkste zenuwen te beschikken. Op de Winged Foot Golf Club in Mamaroneck in de staat New York ging hij rond in 67 slagen. Dat was ruim voldoende voor zijn eerste majortitel en een winstpremie van 1,9 miljoen euro. (21/09 01u15 - AD.nl)
1x Weer brand in Grieks vluchtelingenkamp op SamosIn het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige vluchtelingen zonder begeleiders verblijven, snel onder controle. (21/09 01u15 - AD.nl)
1x 'Nederlands bedrijf levert surveillancetechnologie aan China'Zeker drie Europese technologiebedrijven, waaronder een uit Nederland, leveren geavanceerde surveillancetechnologie aan Chinese veiligheidsdiensten. Dat meldt Amnesty International na eigen onderzoek. Volgens Amnesty lopen de bedrijven een groot risico om bij te dragen aan mensenrechtenschendingen. Deze vorm van export is nu niet verboden, maar Amnesty wil dat er Europese regels komen om dit aan te passen. Het gaat om ondernemingen uit Zweden, Frankrijk en Wageningen. Dat laatste bedrijf, Noldus Information Technology, verkocht emotieherkenningssystemen aan instanties die volgens Amnesty zijn gelieerd aan Chinese organisaties voor de openbare veiligheid en wetshandhaving. Amnesty zegt dat Noldus geen duidelijk antwoord had op de vraag welk onderzoek het had gedaan voordat het zijn systemen verkocht. Zo'n systeem waarmee gezichtsuitdrukkingen worden geanalyseerd, bleek gebruikt te worden op een aantal Chinese universiteiten die banden hebben met de politie en het openbare veiligheidsapparaat. Ook het Chinese ministerie voor Openbare Veiligheid gebruikt de software bij onderzoek naar het gedrag van hooggeplaatste personen die worden verdacht van corruptie. 'Voldoet aan alle ethische normen' Noldus zegt in een reactie dat de producten van het bedrijf geen risico vormen voor de mensenrechten en voldoen aan alle ethische normen. De software die Noldus maakt is volgens het bedrijf geen surveillancetechnologie maar zou alleen zijn bedoeld voor gedragsonderzoek. De betreffende Chinese universiteiten hebben de software aangeschaft voor wetenschappelijk onderzoek waarvoor de deelnemers altijd toestemming moeten geven, stelt Noldus. Betere regulering Amnesty roept de Europese Unie op om dinsdag op een bijeenkomst over exportregelgeving de regels op dit gebied beter te reguleren. Nu is er bijvoorbeeld geen controle op de export van software op het gebied van emotie- en etniciteitsherkenning. Software voor gezichtsherkenning moet volgens de organisatie worden verboden. (21/09 01u15 - NOS.nl)
1x Zalando breidt uit met doorverkoop tweedehandskledingHet Duitse modeplatform Zalando wil de hele markt van beauty tot mode afdekken, maar in de tweedehandskleding hebben andere partijen een positie opgebouwd. Zalando zet de aanval in. (21/09 01u15 - fd.nl)
1x Golf : Muyters wil aanleg golfbanen versnellenLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Voetbal : Real rekent simpel af met DeportivoLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Tennis : Goffin wint Belgische finale in OrléansLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Wielrennen : Durbridge en Tuft winnen Duo NormandLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Motorsport : Pedrosa wint MotoGP in eigen landLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Hockey : Red Panthers makkelijk voorbij WalesLees meer > (21/09 00u15 - Sport.be)
1x Ronald Koeman zit lange tijd zonder BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. (21/09 00u15 - De Telegraaf)
1x Twee coronagevallen in kwalificatietoernooi Roland GarrosTwee tennissers die uitkomen in het kwalificatietoernooi van Roland Garros hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. De kwalificaties beginnen maandag. (21/09 00u15 - De Telegraaf)
1x Protest Wit-Rusland: ’Lafaards slaan vrouwen in elkaar’Meer dan 100.000 betogers hebben zondag gedemonstreerd in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Veiligheidstroepen waren massaal aanwezig in de Wit-Russische hoofdstad en hebben zeker 196 mensen gearresteerd. Veiligheidstroepen hadden al voor de protestmars gepantserde voertuigen in stelling gebracht in het stadscentrum en prikkeldraad uitgerold. (21/09 00u15 - De Telegraaf)
1x ’Meghan en Jessica Mulroney nog steeds bevriend’Hoewel er al langer het gerucht gaat dat Meghan en Jessica Mulroney niet meer bevriend zouden zijn, heeft Mulroney in een inmiddels verwijderd bericht op Instagram gesproken over hun vriendschap. (21/09 00u15 - De Telegraaf: Privé)
1x Zondag in Hadiemicha 2.0 op MENT TVGuillaume Devos en Sammy Moore zijn de gasten. (21/09 00u15 - Showbizzsite)
1x ‘Niet iedereen hoeft zero waste te leven’Martine Haitjema-Bauhuis (37) en Gert Haitjema (47) leven zoveel mogelijk zonder afval. Ze eten veganistisch en kopen de kindercadeaus tweedehands. „We krijgen geen negatieve reacties. Hooguit verbazing: eet je nog wel?” (21/09 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
1x Van ‘Verandering’ tot ‘Strijders van het Licht’ - soundtrack van een Wit-Russische protestzomerVeel middelen hebben de demonstranten in Wit-Rusland niet om zich tegen het regime te keren. Liedjes spelen een belangrijke rol. Een kleine playlist. (21/09 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
1x ‘Ik liep dertig jaar achter, die tijd moest ik inhalen’Frank Tromp de Haas (90) ziet zijn jeugddroom eindelijk uitkomen: hij is kunstenaar, heeft een boek, en een tentoonstelling op Art Eindhoven. „Het werk moest de wereld in.” (21/09 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
1x Wees zo gelukkig als Sisyphus, en nog acht tips om aan jezelf te werkenDeze herfst is hét moment voor zelfonderzoek, vindt Gijsbert van Es. Wat kan anders, beter? Want laten we elkaar vooral niet de put in praten. (21/09 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
1x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee. (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x 'Coronacrisis maakt overheid alert op bewegingsarmoede’Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder zegt in de podcast Gezond Gesprek dat de verschillende ministeries gaan samenwerken om bewegingsarmoede aan te pakken. Directe aanleiding is de coronapandemie, die het nut van een gezonde leefstijl duidelijker dan ooit laat zien. (21/09 00u15 - GezondheidsNet)
1x Oudere van nu loopt minder risico op dementieHet risico dat een 70-jarige dement wordt, is nu 13 procent kleiner dan tien jaar geleden. Dit komt door betere gezondheidszorg en leefstijlfactoren, blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder leiding van het Erasmus MC in Rotterdam en de Harvard School of Public Health. (21/09 00u15 - GezondheidsNet)
1x Een intieme en kleinschalige herdenking van de Slag om Arnhem is voor herhaling vatbaarHet Airborne-weekend verliep noodgedwongen heel anders dan we gewend zijn. Vanwege strenge corona-richtlijnen was er niet of nauwelijks publiek bij de bekende herdenkingen in Arnhem, Ede en Oosterbeek. (21/09 00u15 - Gelderlander)
1x ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit RuslandING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover. (21/09 00u15 - Gelderlander)
1x Auto zwaar beschadigd bij brand op de A18GAANDEREN - Een auto is vanavond door brand verwoest op de snelweg A18. De brand werd kort na 22.30 uur gemeld, de oorzaak is kort na het incident nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond. (21/09 00u15 - Gelderlander)
1x Kies jouw eredivisiedoelpunt van de weekOok in speelronde 2 van de eredivisie zaten er weer een paar pareltjes van doelpunten tussen. Wij maakten een selectie van de drie mooiste goals, maar aan jou om het Doelpunt van de Week te kiezen. Geniet nog eens van de treffers van Oussama Tannane (Vitesse), Clint Leemans (PEC Zwolle) en Lisandro Martinez (Ajax) en stem in de poll. (21/09 00u15 - Gelderlander)
1x Kerngezonde Iris (37) doneert haar nier aan een wildvreemde: ‘Ik móest dit doen’Een nier afstaan aan een ziek familielid of goede vriend: dat valt te overwegen. Maar een nier doneren aan een wildvreemde, is een ander verhaal. Iris van Gelder-Brands uit Maasbommel gaat het doen. (21/09 00u15 - Gelderlander)
1x Koeman voorlopig zonder spits BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. De Deense international heeft tijdens de training een dijbeenblessure opgelopen. Hij moet mogelijk een operatie ondergaan. Dat zou betekenen dat hij tot het einde van dit kalenderjaar uit de roulatie is. (21/09 00u15 - BN/DeStem)
1x ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit RuslandING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover. (21/09 00u15 - BN/DeStem)
1x Kies jouw eredivisiedoelpunt van de weekOok in speelronde 2 van de eredivisie zaten er weer een paar pareltjes van doelpunten tussen. Wij maakten een selectie van de drie mooiste goals, maar aan jou om het Doelpunt van de Week te kiezen. Geniet nog eens van de treffers van Oussama Tannane (Vitesse), Clint Leemans (PEC Zwolle) en Lisandro Martinez (Ajax) en stem in de poll. (21/09 00u15 - BN/DeStem)
1x Depay schikt zich niet in reserverol: Iedere week moet ik spelenZaterdagavond was Memphis als invaller opnieuw belangrijk voor Olympiqque Lyon, in het duel met Angers was de aanvaller goed voor de 2-0. (21/09 00u15 - V-bal)
1x VIDEO: Supporters De Graafschap met giga spandoekBij De Graafschap pakte de supporters zaterdagavond uit, een gigantisch spandoek kwam naar boven. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Benfica na Ajax verlies ook tegen Belenenses onderuitDinsdagavond verloor het Portugese Benfica in de slotfase van Ajax in de Champions League, de club is de klap uit Amsterdam nog allerminst te boven. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Van Bommel voor eerste keer echt boos op selecctieSinds de eerste keer dit seizoen is Mark van Bommel echt boos geworden op PSV, waar de oefenmeester in de rust tekeer ging. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Ajax denkt met Onana te kunnen starten in KlassiekerAndre Onana, de goalie van de Amsterdammers, liet de laatste training in aanloop naar de Klassieker aan zich voorbij gaan. (21/09 00u15 - V-bal)
1x PSV wint op laatste moment van GroningenIn de tiende speelronde van de Eredivisie neemt het in crisis verkerende FC Groningen het op tegen de koploper PSV. De pechvogel Danny Buijs wil tegen de topclub drie belangrijke punten pakken terwijl Mark van Bommel hoopt uit te kunnen lopen door de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Helikopterongeluk in Leicester: Eigenaar Leicester City in helikopterDe eigenaar van Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, zat in de helikopter die zaterdagavond na de wedstrijd tussen West Ham United en Leicester City probeerde op te stijgen maar het na het opstijgen begaf en neerstortte. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Gio: We zijn zeker niet kansloos tegen Ajax zondagFeyenoord moet met een plan komen om Ajax te bestrijden, de trainer van de Rotterdammers voelt dat zijn team niet machteloos staat. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Feyenoord underdog tegen machtig Ajax voor KlassiekerFeyenoord lijkt zich te schikken in de grote underdog positie, waar zondag de Klassieker in de Arena op het spel staat. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Romero op weg terug na goal bij Jong PSVDe nieuwkomer Maximiliano Romero lijkt dan eindelijk weer op het veld te staan, en vrijdagavond wist de Argentijn ook nog eens het net te vinden. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Van Bommel: Dat heb ik hier als voetballer al opgebouwdPSV gaat soeverein aan kop in de Eredivisie, en daar wordt trainer Mark van Bommel geliefd in Eindhoven. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Mokkende Spartafans na berichtgeving samenwerking AjaxIn Rotterdam is het nieuws dat Ajax de jeugdopleiding van Sparta gaat helpen de komende twee jaar niet goed gevallen, een deel van de aanhang van Sparta zit niet te wachten op de samenwerking met Ajax. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Waar blijft de man van 8 miljoen bij PSV?PSV betaalde afgelopen zomer een dikke 8 miljoen euro voor de komst van Erick Gutierrez, waar de Mexicaan direct de verwachtingen waarmaakte. (21/09 00u15 - V-bal)
1x FIFpro niet tevreden met vrouwenvoetbal en vergoedingenDe FIFA maakte vrijdag bekend dat het prijzengeld voor het WK vrouwen wordt verdubbeld, maar de FIFpro is daar nog absoluut niet content mee. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Van Hooijdonk blij met rol in technisch hart NACWaar NAC Breda de oud international graag had gezien als nieuwe technisch directeur, zag Van Hooijdonk dit zelf niet zitten. (21/09 00u15 - V-bal)
1x Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan openHij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen. (21/09 00u15 - Volkskrant Economie)
1x DOSSIER: Transfers in Jupiler Pro League zomer mercato 2020Het seizoen 2019/2020 kende geen normaal verloop met de coronacrisis, die voor financiële perikelen zorgde. Leidt dat tot een rustige mercato in de zomer van 2020? Wellicht zal het toch weer een komen en gaan van spelers zijn. Bij IN en OUT vind je de transfers terug die al officieel zijn. De transfergeruchten vind je terug bij de opties. Hebben we iemand uit het oog verloren in dit dossier ‘Transfers zomer mercato 2020’, laat het even weten via redactie@voetbalbelgie.be. Alvast dank voor jouw medewerking! ANDERLECHT ⇒ IN: Jelle ten Rouwelaar (NAC, keepertrainer) – Ilias Takidine (KRC Genk) – Timo Wellenreuther (Willem II) – Nicolas Frutos (assistent-trainer) – Derrick Luckassen (PSV, huur) – Bogdan Mykhaylichenko (Zorya Lugansk 0,5 M€) – Percy […] The post DOSSIER: Transfers in Jupiler Pro League zomer mercato 2020 appeared first on Voetbalbelgie.be. (21/09 00u15 - Voetbal België)
1x Eupen maakte het Antwerp een uur lang knap lastig: "Twee verloren punten"Eupen heeft het Antwerp knap lastig gemaakt in het hol van de leeuw. De Panda's leken op weg naar een knappe driepunter, maar moesten uiteindelijk toch vrede nemen met een puntje na twee goals van Junior Pius. (21/09 00u15 - Voetbalkrant)
1x Antwerp-fans scanderen naam van twee 'oudgedienden' om hun onvrede te uitenAntwerp had twee tegendoelpunten nodig om wakker te schieten tegen KAS Eupen. In de eerste helft ging er nauwelijks dreiging uit van de roodhemden en na de 0-2 kwam er eindelijk wat vuur in de ploeg. Bij 0-1 en 0-2 hebben de fans van de Great Old hun onvrede geuit. (21/09 00u15 - Voetbalkrant)
1x Freewheelend Ajax irriteert RKC: 'Ik had zin om een schop te geven'Bij RKC Waalwijk baalden ze van het feit dat Ajax er in de slotfase een showtje van maakte. (21/09 00u15 - Voetbal International)
1x Rüdiger hoeft niet te vrezen voor plek bij ChelseaDe transfermarkt staat nooit stil. We blijven alle ontwikkelingen op de voet volgen. (21/09 00u15 - Voetbal International)
1x Ronald Koeman zit lange tijd zonder BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. (21/09 00u15 - Telegraaf: Sport)
1x Twee coronagevallen in kwalificatietoernooi Roland GarrosTwee tennissers die uitkomen in het kwalificatietoernooi van Roland Garros hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. De kwalificaties beginnen maandag. (21/09 00u15 - Telegraaf: Sport)
1x VIDEO: Antwerp schiet te laat wakker en pakt slechts een puntje tegen EupenLees meer > (21/09 00u15 - Sporza)
1x VIDEO: VIDEO: De pareltjes van Anderlecht, de doelpuntenkermis van Club en de remonte van AntwerpLees meer > (21/09 00u15 - Sporza)
1x Tom Dumoulin dacht aan stoppen: "Ik heb een heel vervelende tijd gehad"Lees meer > (21/09 00u15 - Sporza)
1x VIDEO: US Open is prooi voor eigenzinnige Amerikaan, Pieters en Detry eindigen in top 50Lees meer > (21/09 00u15 - Sporza)
1x Liveblog corona | Opnieuw meer dan tienduizend besmettingen in FrankrijkLees meer > (21/09 00u15 - Nu.nl)
1x LIVE (20u45). Cercle en STVV trekken streep onder zesde speeldag• Jan Breydel (21/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
1x LIVE (21u15). De Bruyne en Man City meteen voor lastige klus bij Dendoncker en Wolverhampton• Molineux Stadium (21/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
1x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee. (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
1x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
1x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee. (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
1x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
1x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee. (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.” (21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Koeman voorlopig zonder spits BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. De Deense international heeft tijdens de training een dijbeenblessure opgelopen. Hij moet mogelijk een operatie ondergaan. Dat zou betekenen dat hij tot het einde van dit kalenderjaar uit de roulatie is. (21/09 00u15 - De Stentor)
1x ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit RuslandING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover. (21/09 00u15 - De Stentor)
1x Kies jouw eredivisiedoelpunt van de weekOok in speelronde 2 van de eredivisie zaten er weer een paar pareltjes van doelpunten tussen. Wij maakten een selectie van de drie mooiste goals, maar aan jou om het Doelpunt van de Week te kiezen. Geniet nog eens van de treffers van Oussama Tannane (Vitesse), Clint Leemans (PEC Zwolle) en Lisandro Martinez (Ajax) en stem in de poll. (21/09 00u15 - De Stentor)
1x Koeman voorlopig zonder spits BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. De Deense international heeft tijdens de training een dijbeenblessure opgelopen. Hij moet mogelijk een operatie ondergaan. Dat zou betekenen dat hij tot het einde van dit kalenderjaar uit de roulatie is. (21/09 00u15 - AD: Sport)
1x Koeman voorlopig zonder spits BraithwaiteTrainer Ronald Koeman kan bij Barcelona voorlopig niet beschikken over aanvaller Martin Braithwaite. De Deense international heeft tijdens de training een dijbeenblessure opgelopen. Hij moet mogelijk een operatie ondergaan. Dat zou betekenen dat hij tot het einde van dit kalenderjaar uit de roulatie is. (21/09 00u15 - AD.nl)
1x ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit RuslandING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital bv dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van het FD daarover. (21/09 00u15 - AD.nl)
1x Twee tennissers in kwalificaties Roland Garros testen positiefPARIJS (ANP) - Twee tennissers die uitkomen in het kwalificatietoernooi van Roland Garros hebben positief getest op het coronavirus. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. De kwalificaties beginnen maandag. Het bericht Twee tennissers in kwalificaties Roland Garros testen positief verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/09 00u15 - Nieuws.nl)
1x Gebrek aan creativiteit breekt titelverdediger Real Madrid op bij SociedadDe Spaanse landskampioen Real Madrid is in zijn openingswedstrijd bij Real Sociedad blijven steken op een gelijkspel (0-0). Zo ziet Barcelona-trainer Ronald Koeman de grote rivaal meteen twee punten verspelen. Gezien de vele afwezigen bij Real zal Koeman echter nog geen reële inschatting kunnen maken van de krachtsverhoudingen. Het gemis van de creativiteit van onder anderen Eden Hazard, Marco Asensio en Isco was wel zichtbaar bij de Madrilenen. Tegen zijn oude club Real Sociedad, dat ook de nodige basiskrachten miste, kreeg Martin Ødegaard naast Toni Kroos en Luka Modric de kans zich te bewijzen. De voormalige middenvelder van sc Heerenveen en Vitesse werd na driekwart wedstrijd gewisseld. Sociedad hoopte in de slotfase nog op een bevlieging van David Silva, de van Manchester City overgekomen technicus die als invaller na tien jaar zijn rentree maakte in de Primera División. Maar het beste was er bij de twee ploegen toen al af. Jongensdroom De man van de dag in Spanje was zonder twijfel Alberto Cifuentes, die op 41-jarige leeftijd een jongensdroom in vervulling zag gaan. De keeper was zijn hele voetballeven actief in lagere Spaanse divisies, maar maakte zondag voor het eerst zijn opwachting in de hoogste klasse met het gepromoveerde Cadíz. Bij zijn officiële kennismaking met de Primera División hield hij bovendien zijn doel schoon. En dat terwijl er gewonnen werd van de grote rivaal Huesca (0-2). 'Er is geen betere manier om een debuut te maken dan dit. En daarom heb ik er zo lang op gewacht', reageerde Cifuentes. Hij is overigens niet de oudste debutant ooit; volgens statistiekenbureau Opta dateert dat record uit 1935. (21/09 00u15 - NOS: Sport)
1x 'Rijkste 1 procent stoot dubbel zoveel CO2 uit als armste deel wereldbevolking'De CO2-uitstoot van de rijkste 1 procent van de wereld is meer dan het dubbele van de uitstoot van de armste helft van de wereldbevolking. Dat staat in een rapport van ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. In het onderzoek is de CO2-uitstoot van verschillende inkomensgroepen wereldwijd tussen 1990 en 2015 onderzocht. De rijkste 1 procent, ongeveer 63 miljoen mensen, bleek verantwoordelijk voor 15 procent van de uitstoot van kooldioxide in deze periode. De armste helft van de mensheid, ruim 3 miljard mensen, veroorzaakt slechts 7 procent van de uitstoot van CO2. Vooral transport draagt bij aan de hoge CO2-uitstoot van de rijken en dan in het bijzonder het vliegen. 'Decennia van overheidsbeleid gericht op eindeloze economische groei hebben ons aan de rand van een klimaatramp gebracht', zegt klimaatexpert Bertram Zagema van Oxfam Novib. 'Het zijn vooral de armsten in ontwikkelingslanden die de prijs betalen.' 'Harde eisen aan corona-steunpakketten' Volgens Oxfam Novib hebben de grootste vervuilers de grootste verantwoordelijkheid om het probleem aan te pakken. Zo moeten overheden harde eisen stellen aan coronasteunpakketten voor bedrijven, waaronder het terugdringen van de CO2-uitstoot, stelt Zagema. Inkomsten uit belastingen op CO2 moeten volgens Oxfam Novib worden geïnvesteerd in koolstofarme sectoren, zoals de gezondheidszorg, openbaar vervoer en duurzame energie. Daarmee worden banen gecreëerd, de uitstoot verminderd en de armoede en economische ongelijkheid aangepakt, stelt de ontwikkelingsorganisatie. (21/09 00u15 - NOS.nl)
1x Opnieuw grote protesten Wit-Rusland: tientallen arrestatiesMeer dan 100.000 betogers hebben zondag gedemonstreerd in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Veiligheidstroepen waren massaal aanwezig in de Wit-Russische hoofdstad en hebben zeker 196 mensen gearresteerd. Veiligheidstroepen hadden al voor de protestmars gepantserde voertuigen in stelling gebracht in het stadscentrum en prikkeldraad uitgerold. (20/09 23u15 - De Telegraaf)
1x Andrea Pirlo debuteert als trainer van Juventus met zegeJuventus heeft het nieuwe seizoen ingeluid met een klinkende zege op Sampdoria. Trainer Andrea Pirlo zag zijn ploeg bij zijn debuut in de Serie A met 3-0 winnen. (20/09 23u15 - De Telegraaf)
1x Meteen puntenverlies voor Real Madrid bij start La LigaReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - De Telegraaf)
1x Bijna 200 arrestaties na massaprotest Wit-RuslandMeer dan 100.000 betogers hebben zondag gedemonstreerd in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Veiligheidstroepen waren massaal aanwezig in de... (20/09 23u15 - Het Laatste Nieuws)
1x ‘Nederlandse vrouw loopt in Zuid-Frankrijk dengue op door tijgermug’Een Nederlandse vrouw die in Zuid-Frankrijk op vakantie was, heeft daar volgens Franse media dengue (knokkelkoorts) opgelopen. Dengue wordt overgedragen door de uit Azië afkomstige oprukkende tijgermug. Volgens de Nederlandse stichting platform Stop invasieve exoten is het voor het eerst dat een Nederlander in Europa dengue oploopt. (20/09 23u15 - Gelderlander)
1x Hockeysters Zwart-Wit steviger aan kop, Breda-mannen in doelpuntrijk duel onderuitHet ging met veel inzet en moeite, maar de hockeysters van Zwart-Wit hebben op eigen veld ook hun derde duel van het seizoen gewonnen. Tegen Craeyenhout kwam de ploeg al in het eerste kwart op voorsprong en deze 1-0 hield uiteindelijk stand. Daardoor blijft Zwart-Wit aan kop in de eerste klasse B samen met Hudito, dat wel een beter doelsaldo heeft. Komende zondag spelen de lijstaanvoerders in Delft tegen elkaar. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x Stroeve start voor Real Madrid: doelpuntloos gelijkspel in San SebastiánReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x TVC Breda haalt makkelijk dubbele cijfers tegen De Schutters, 'nieuw’ Advendo pakt puntTVC Breda heeft De Schutters in de eerste ronde met de grond gelijkgemaakt. In Stampersgat werd het maar liefst 0-11. Het ‘nieuwe’ Advendo gaf tot twee keer een voorsprong uit handen tegen Molenschot. Bij een door covid-19 verzwakt OVV’67 moest assistent-trainer Baris Erkekoglu zijn opwachting in de basis maken, tegen SSW pakte de club uit Oosteind een punt. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x Kulusevski, Bonucci en Ronaldo helpen Pirlo aan winnend trainersdebuut bij JuventusAndrea Pirlo (41) heeft zijn eerste officiële wedstrijd als coach gewonnen. Juventus begon het nieuwe seizoen in de Serie A met een 3-0 zege op Sampdoria, dat op 26 juli met 2-0 verloor in Turijn toen Juventus de negende landstitel op rij veroverde. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x ‘Nederlandse vrouw loopt in Zuid-Frankrijk dengue op door tijgermug’Een Nederlandse vrouw die in Zuid-Frankrijk op vakantie was, heeft daar volgens Franse media dengue (knokkelkoorts) opgelopen. Dengue wordt overgedragen door de uit Azië afkomstige oprukkende tijgermug. Volgens de Nederlandse stichting platform Stop invasieve exoten is het voor het eerst dat een Nederlander in Europa dengue oploopt. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x Oomen bezorgt Chaam drie punten, Viola niet opgewassen tegen GSBWIn de derde speelronde kan Chaam eindelijk de eerste punten bijschrijven. Op bezoek bij Blauw Wit'81 uit De Moer werd er met 0-2 gewonnen. Ook Gesta won (2-1), terwijl Viola een zware middag had bij GSBW, 5-1. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x RFC nog als enige foutloos, Terheijden werkt aan doelsaldo tegen PretoriaRFC uit Raamsdonksveer is na de 7-0 overwinning op Dussense Boys als enige ploeg nog met de maximale score in zondag 4C. Aankomend weekend komt buurman Right-Oh op bezoek. Terheijden sprong naar de tweede plaats na een flinke uithaal tegen Pretoria (6-1). (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x Twee besmette spelers trekken zich terug uit kwalificatie Roland GarrosTwee tennissers die eigenlijk mee zouden doen aan het kwalificatietoernooi voor Roland Garros bij de mannen, zijn besmet met het coronavirus. Dat meldde de organisatie vanavond. Nog eens drie spelers zijn in nauw contact gekomen met een coach die positief testte, ook zij zullen morgen niet aan de weg naar het hoofdtoernooi beginnen. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x Doelpuntenrecord in zicht in tweede speelronde Premier LeagueLeicester City gaat aan kop na twee wedstrijden in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers begon vorige week met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion en was vanavond in het King Power Stadium met 4-2 te sterk voor Burnley. (20/09 23u15 - BN/DeStem)
1x ‘Roglic had vreemde lichaamstaal’Tijdens de laatste tijdrit verloor Primoz Roglic de gele trui in de Tour de France. Oud-wielrenner Erik Dekker leeft mee met de ploeg van Jumbo-Visma. (20/09 23u15 - Telegraaf: Sport)
1x Achtergrond | Wat je moet weten over de gelekte FinCEN FilesRuim 2.500 documenten van de Amerikaanse antiwitwascel FinCEN zijn zondag uitgelekt. De geheime documenten tonen aan hoe banken hun klanten jarenlang hielpen bij het wegsluizen en witwassen van verdacht geld. NU.nl beantwoordt de belangrijkste vragen over deze FinCEN Files. (20/09 23u15 - Nu.nl)
1x Junya Ito: “Natuurlijk moet ik dat doelpunt krijgen”Scoorde hijzelf of was het integendeel verdediger Bijker, die de 2-1 tegen de Mechelse touwen duwde? “Natuurlijk scoorde ik”, keek de Japanner Ito verongelijkt. “Ik raakte de bal als laatste.” (20/09 23u15 - Het Belang van Limburg)
1x ONS OORDEEL. Pius opent zijn rekening, ook een buis bij AntwerpDe rood-witte supporters hebben zich bij hun terugkeer op de Bosuil niet verveeld. Een pover Antwerp kwam wel 0-2 achter tegen Eupen, maar herpakte zich en geraakte nog op 2-2 via (tweemaal) de kop van Pius. In de slotfase werd de winning goal van youngster Nsimba nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan PiusJunior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Politie onderzoekt schietincident op LinkeroeverIn de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Allicht werd een auto onder vuur genomen met een alarmpistool. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Bemiddeling van Wilmès haalt niets uit: Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaarPremier Sophie Wilmès (MR) zat zondagavond mee de partijvoorzitters mee aan de onderhandelingstafel over de vorming van een Vivaldi-coalitie. Haar voorzitter, Georges-Louis Bouchez, heeft de andere onderhandelaars danig op de zenuwen gewerkt dat Wilmès werd opgeroepen. Om halftien zondagavond zijn de onderhandelingen gestaakt. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die werd doodgereden door bestuurder onder invloedNa een ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
1x ONS OORDEEL. Pius opent zijn rekening, ook een buis bij AntwerpDe rood-witte supporters hebben zich bij hun terugkeer op de Bosuil niet verveeld. Een pover Antwerp kwam wel 0-2 achter tegen Eupen, maar herpakte zich en geraakte nog op 2-2 via (tweemaal) de kop van Pius. In de slotfase werd de winning goal van youngster Nsimba nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen)
1x Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan PiusJunior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen)
1x Politie onderzoekt schietincident op LinkeroeverIn de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Allicht werd een auto onder vuur genomen met een alarmpistool. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen)
1x Bemiddeling van Wilmès haalt niets uit: Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaarPremier Sophie Wilmès (MR) zat zondagavond mee de partijvoorzitters mee aan de onderhandelingstafel over de vorming van een Vivaldi-coalitie. Haar voorzitter, Georges-Louis Bouchez, heeft de andere onderhandelaars danig op de zenuwen gewerkt dat Wilmès werd opgeroepen. Om halftien zondagavond zijn de onderhandelingen gestaakt. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen)
1x Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die werd doodgereden door bestuurder onder invloedNa een ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning. (20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen)
1x Stroeve start voor Real Madrid: doelpuntloos gelijkspel in San SebastiánReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Overval op Domino's in Enschede; politie speurt naar daderENSCHEDE - Op een filiaal van pizzaketen Domino's in Enschede-Zuid heeft zondagavond een overval plaatsgevonden. De politie is een zoekactie gestart naar de dader. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Schwartzman naar eerste mastersfinale in RomeDiego Schwartzman heeft zich in Rome voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van een masterstoernooi. De 28-jarige Argentijn was in een halve eindstrijd van 3 uur en 15 minuten in drie sets te sterk voor de Canadees Denis Shapovalov: 6-4 5-7 7-6 (4). (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Kulusevski, Bonucci en Ronaldo helpen Pirlo aan winnend trainersdebuut bij JuventusAndrea Pirlo (41) heeft zijn eerste officiële wedstrijd als coach gewonnen. Juventus begon het nieuwe seizoen in de Serie A met een 3-0 zege op Sampdoria, dat op 26 juli met 2-0 verloor in Turijn toen Juventus de negende landstitel op rij veroverde. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x ‘Nederlandse vrouw loopt in Zuid-Frankrijk dengue op door tijgermug’Een Nederlandse vrouw die in Zuid-Frankrijk op vakantie was, heeft daar volgens Franse media dengue (knokkelkoorts) opgelopen. Dengue wordt overgedragen door de uit Azië afkomstige oprukkende tijgermug. Volgens de Nederlandse stichting platform Stop invasieve exoten is het voor het eerst dat een Nederlander in Europa dengue oploopt. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Twee besmette spelers trekken zich terug uit kwalificatie Roland GarrosTwee tennissers die eigenlijk mee zouden doen aan het kwalificatietoernooi voor Roland Garros bij de mannen, zijn besmet met het coronavirus. Dat meldde de organisatie vanavond. Nog eens drie spelers zijn in nauw contact gekomen met een coach die positief testte, ook zij zullen morgen niet aan de weg naar het hoofdtoernooi beginnen. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Doelpuntenrecord in zicht in tweede speelronde Premier LeagueLeicester City gaat aan kop na twee wedstrijden in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers begon vorige week met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion en was vanavond in het King Power Stadium met 4-2 te sterk voor Burnley. (20/09 23u15 - De Stentor)
1x Stroeve start voor Real Madrid: doelpuntloos gelijkspel in San SebastiánReal Madrid is stroef begonnen aan het nieuwe seizoen in de Spaanse competitie. De titelhouder moest in San Sebastián tegen Real Sociedad genoegen nemen met 0-0. (20/09 23u15 - AD.nl)
1x Schwartzman naar eerste mastersfinale in RomeDiego Schwartzman heeft zich in Rome voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van een masterstoernooi. De 28-jarige Argentijn was in een halve eindstrijd van 3 uur en 15 minuten in drie sets te sterk voor de Canadees Denis Shapovalov: 6-4 5-7 7-6 (4). (20/09 23u15 - AD.nl)
1x Kulusevski, Bonucci en Ronaldo helpen Pirlo aan winnend trainersdebuut bij JuventusAndrea Pirlo (41) heeft zijn eerste officiële wedstrijd als coach gewonnen. Juventus begon het nieuwe seizoen in de Serie A met een 3-0 zege op Sampdoria, dat op 26 juli met 2-0 verloor in Turijn toen Juventus de negende landstitel op rij veroverde. (20/09 23u15 - AD.nl)
1x ‘Nederlandse vrouw loopt in Zuid-Frankrijk dengue op door tijgermug’Een Nederlandse vrouw die in Zuid-Frankrijk op vakantie was, heeft daar volgens Franse media dengue (knokkelkoorts) opgelopen. Dengue wordt overgedragen door de uit Azië afkomstige oprukkende tijgermug. Volgens de Nederlandse stichting platform Stop invasieve exoten is het voor het eerst dat een Nederlander in Europa dengue oploopt. (20/09 23u15 - AD.nl)
1x Twee besmette spelers trekken zich terug uit kwalificatie Roland GarrosTwee tennissers die eigenlijk mee zouden doen aan het kwalificatietoernooi voor Roland Garros bij de mannen, zijn besmet met het coronavirus. Dat meldde de organisatie vanavond. Nog eens drie spelers zijn in nauw contact gekomen met een coach die positief testte, ook zij zullen morgen niet aan de weg naar het hoofdtoernooi beginnen. (20/09 23u15 - AD.nl)
1x Doelpuntenrecord in zicht in tweede speelronde Premier LeagueLeicester City gaat aan kop na twee wedstrijden in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers begon vorige week met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion en was vanavond in het King Power Stadium met 4-2 te sterk voor Burnley. (20/09 23u15 - AD.nl)
1x Gele trui in code rood: Parijs ziet eruit als een filmset waar een Touraankomst wordt nagespeeldNormaal gesproken is de Touraankomst in Parijs een van de drukste dagen van de zomer, maar door de corona maatregelen ziet het er dit jaar heel anders uit. ‘Nu er geen toeristen zijn levert het vooral overlast op, met al die wegafzettingen.’ (20/09 23u15 - de Volkskrant)
1x Tennisser Schwartzman naar eerste mastersfinale in RomeROME (ANP) - Tennisser Diego Schwartzman heeft zich in Rome voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van een masterstoernooi. De 28-jarige Argentijn was in een halve eindstrijd van 3 uur en 15 minuten in drie sets te sterk voor de Canadees Denis Shapovalov: 6-4 5-7 7-6 (4). Het bericht Tennisser Schwartzman naar eerste mastersfinale in Rome verscheen eerst op Nieuws.nl. (20/09 23u15 - Nieuws.nl)
1x Politie beëindigt illegaal huisfeest in Rotterdams studentenpandROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie heeft zaterdagavond ingegrepen bij een illegaal feest in een studentenpand. In het gebouw aan de Oostzeedijk Beneden in Kralingen waren enkele tientallen jongeren aan het feesten. De meeste van hen waren 'stomdronken' en niet van plan te vertrekken. Het bericht Politie beëindigt illegaal huisfeest in Rotterdams studentenpand verscheen eerst op Nieuws.nl. (20/09 23u15 - Nieuws.nl)
1x Vivaldi-partijen zonder akkoord uiteen21:47 De zeven partijen die samen een Vivaldi-coalitie willen vormen zijn zondagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. Maandagmiddag volgt er nieuw overleg. (20/09 22u15 - De Tijd)
1x Inter verwelkomt Arturo VidalHet coronavirus heeft het profvoetbal flink te grazen genomen, maar desondanks worden er deze zomer weer genoeg spelers getransfereerd. Ook nu de eerste speelronde in de Eredivisie achter de rug is, wisselen er nog voetballers van club. Telesport zet het belangrijkste nieuws op een rij. (20/09 22u15 - De Telegraaf)
1x Bezopen studentenfeest: Rotterdamse agenten bekogeld met afvalDe politie is zaterdagavond tijdens een feest in een Rotterdams studentenhuis bekogeld met afval en ander vuil. Enkele tientallen feestvierders aan de Oostzeedijk Beneden gooiden de troep vanuit een raam naar beneden. Binnen was het een grote chaos. Het feest werd met ’gepast geweld’ beëindigd, meldt de politie. (20/09 22u15 - De Telegraaf)
1x REACTIES. “Samengevat: niet efficiënt genoeg in de twee backlijnen”Na een half uurtje tegen Oostende startte Gustav Engvall tegen Racing Genk voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Een blitzstart werd het voor de Zweed, want al na zes minuten zette hij zijn debuterende landgenoot Kerim Mrabti met een leep doorsteekballetje op weg naar de openingstreffer voor KV Mechelen. (20/09 22u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x Ernstige mishandeling in Giethoorn: ‘Slachtoffer werd bij de keel gegrepen en kreeg klappen’Bij een ernstige mishandeling in Giethoorn is vanmiddag één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Er is één verdachte aangehouden. (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x NEC machteloos en krachteloos onderuit tegen Almere CityNIJMEGEN - NEC staat na vier speelrondes op twee nederlagen. Door een zwakke beurt tegen Almere City (1-0 verlies) bivakkeert de Nijmeegse club in de subtop van de eerste divisie. Voor een rol van betekenis in de competitie is een stevige kwaliteitsverbetering in De Goffert nodig. (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x Verdrietige en ‘graatmagere’ Sonja Bakker reageert op gewichtsverliesDieetgoeroe Sonja Bakker wordt bedolven onder commentaar op haar gewicht. Veel van haar volgers noemen haar te dun en te mager. De schrijfster deelde vandaag via Instagram dat het overlijden van haar vader de reden is voor haar gewichtsverlies. (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x Ook Zahavi krijgt bij PSV te maken met de erfenis van Luuk de JongPSV legde vandaag zijn nieuwe spits Eran Zahavi (33) voor twee jaar vast. Ook hij krijgt in Eindhoven te maken met de nog zwaarwegende erfenis van Luuk de Jong. (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x Verbazing bij Linda de Mol: oud Big Brother-presentator wint prijs in MiljoenenjachtPresentatrice Linda de Mol kon haar ogen vanavond niet geloven. Op de tribune bij het SBS-programma Miljoenenjacht zat niemand minder dan voormalig televisiepresentatrice Esther Duller (53), die ook nog in de prijzen viel. (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x Pogacar wint bij debuut: ‘Was al blij geweest met laatste plaats’Meedoen aan de Tour de France was zijn jeugddroom. Tadej Pogacar maakte van zijn debuut in de grootste wielerkoers ter wereld een avontuur met een bizar einde. De 21-jarige Sloveen zag zich in Parijs terug als de op een na jongste Tourwinnaar ooit. Met dank aan een onwaarschijnlijk goed optreden in de tijdrit van zaterdag. ,,Dat ik hier win, is eigenlijk amper te bevatten.” (20/09 22u15 - Gelderlander)
1x NEC machteloos en krachteloos onderuit tegen Almere CityNEC staat na vier speelrondes op twee nederlagen. Door een zwakke beurt tegen Almere City (1-0 verlies) bivakkeert de Nijmeegse club in de subtop van de eerste divisie. Voor een rol van betekenis in de competitie is een stevige kwaliteitsverbetering in De Goffert nodig. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
1x Doelpuntrijke speelronde in Premier League: Leicester City wint mede dankzij eigen goal PietersLeicester City gaat aan kop na twee wedstrijden in de Premier League. De ploeg van Brendan Rodgers begon vorige week met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion en was vanavond in het King Power Stadium met 4-2 te sterk voor Burnley. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
1x Gelegenheidskeeper Leeggangers houdt Be Ready op de been, Gilze goed uit de startblokkenGilze won de seizoensouverture vrij eenvoudig met 4-0 van Oosterhout en is daarmee koploper. De eerste plaats is ook dit seizoen de doelstelling, voor het vierde seizoen op rij jaagt de ploeg van trainer Jeremy Buchly op die gewenste promotie naar de tweede klasse. Bij Be Ready keepte veldspeler Glenn Leeggangers vanwege de afwezigheid van andere keepers. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
1x Ook Zahavi krijgt bij PSV te maken met de erfenis van Luuk de JongPSV legde vandaag zijn nieuwe spits Eran Zahavi (33) voor twee jaar vast. Ook hij krijgt in Eindhoven te maken met de nog zwaarwegende erfenis van Luuk de Jong. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
1x De zes gedaantes van geweldenaar PogacarTadej Pogacar, die morgen zijn 22ste verjaardag viert, is vanaf nu sportgeschiedenis. En hoe. Met zijn historische comeback reed de Sloveen zich in het collectieve Tourgeheugen. We zagen al zijn kanten de afgelopen drie weken. (20/09 22u15 - BN/DeStem)
1x De schansspringer die de Tour de France tóch niet wonWakker worden. De droom dooft uit in je hoofd en het wordt kalm om je heen. Langzaam drijf je naar boven, de diepte van de slaap uit. Ergens halverwege passeer je de grens van de vergetelheid. Het besef komt. Er was iets. Wat was er ook weer? (20/09 22u15 - Trouw)
1x Formatieblog. Onderhandelingen afgelopen, maandagmiddag wordt voortgewerktVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming. (20/09 22u15 - De Standaard)
1x Live | Strengere coronamaatregelen van kracht in RandstadHier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates. (20/09 22u15 - Het Parool)
1x Virtuele Damloop bijna net zo leuk als echteDe Dam tot Damloop kon door corona niet doorgaan, maar enkele duizenden mensen liepen dit weekend een ‘home edition’. ‘Het was leuk, maar volgend jaar hopelijk weer echt.’ (20/09 22u15 - Het Parool)
1x Hoofdredacteur Vogue: ‘Deze stad geeft me een gevoel van vrijheid’Rinke Tjepkema (40) is hoofdredacteur van Vogue, dat voor de nieuwste editie samenwerkte met leerlingen uit Zuidoost. Ze woont twintig jaar in Amsterdam. ‘Ik wil hier altijd blijven.’ (20/09 22u15 - Het Parool)
1x 'Gelekte documenten tonen witwaspraktijken bij banken, onder meer bij dochter ING'Ruim 2.500 gelekte documenten van de Amerikaanse antwitwascel FinCEN onthullen grote stromen van verdacht, zwart en crimineel geld bij grote internationale banken. Dat blijkt zondag uit onderzoek van meer dan honderd mediaorganisaties in ruim 88 landen, waaronder Trouw, Financieel Dagblad en onderzoekscollectief Investico. (20/09 22u15 - Nu.nl)


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

13x Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar: Bouchez (MR) zou te veel dwarsliggen, premier Wilmès moet bemiddelen20/09 22u15 - Het Laatste Nieuws: De regeringsonderhandelaars van een Vivaldi-coalitie hebben hun vergaderingen gestaakt, tot nader order. Dat is bevestigd aan onze redactie door...
7x Opkomst na eerste dag referendum Italië op ruim 30 procent21/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Na de eerste van twee verkiezingsdagen in Itali heeft 30 procent van de 51,6 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Het land stemt zondag...
6x Het Journaal Laat21/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
6x De naaktbeelden van BV's: de nieuwsombudsman antwoordt op uw vragen21/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
6x WIE IS WIE: De hoofdrolspelers in de zaak van de overleden Slovaak Jozef Chovanec21/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
5x Bruisende plekken: nergens haalde België zoveel gouden medailles als op deze verdoken plek21/09 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
5x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee.
5x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”
4x “Nieuwe brand in vluchtelingenkamp op Samos onder controle"21/09 01u15 - Het Laatste Nieuws: In het vluchtelingenkamp in Vathy op het Griekse eiland Samos is zondagavond brand uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend, maar het vuur is 'onder...
4x REACTIES. Leko: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”21/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”

Statistieken

Artikels:
27027
Gelezen:
354
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven