woensdag 4 augustus 2021, week 31


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 
14x Waarom werden inwoners Verviers niet geëvacueerd? En is er dan geen hulpverlening? 4 vragen na onze reportage Lees meer > (04/08 00u15 - VRT NWS)
14x Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefdeEr is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn. (04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws)
13x ‘Franse defensiegroep Thales verkoopt signalisatieafdeling voor 1,7 miljard’23:52 De Franse groep Thales gaat zijn spoorwegsignalisatieafdeling verkopen aan het Japanse Hitachi voor 1,7 miljard euro. Dat heeft een bron gezegd aan het persagentschap Reuters. (04/08 00u15 - De Tijd)
13x Biden roept gouverneur New York op tot ontslag wegens seksueel wangedrag23:30 Nu een officieel overheidsonderzoek bevestigt dat Andrew Cuomo zich heeft bezondigd aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, is de gouverneur van de Amerikaanse staat New York de steun van de Amerikaa... (04/08 00u15 - De Tijd)
13x Dit verandert vanaf 1 augustus: consumptiecheques, aangetekende zendingen en vennootschappenEen nieuwe maand, enkele nieuwe regels: consumptiecheques mogen overal aanvaard worden, u kunt digitaal een vennootschap oprichten en in Venetië mogen geen grote cruiseschepen meer aanmeren. (04/08 00u15 - De Standaard)
13x Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgtIsraël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in. (04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws)
12x Shakhtar-coach De Zerbi: “Ook in Kiev respect tonen voor Genk”In een prangende slotfase speelde Shakhtar Donetsk nog haasje over met een dapper Racing Genk en dat maakte van coach Roberto De Zerbi een gelukkig man. (04/08 00u15 - Het Belang van Limburg)
12x TEAM BELGIUM LIVE. Drie op drie voor Belgische ruiters na foutloze runs tijdens kwalificatie van individuele jumpingWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinken de Red Lions nogmaals uit in het hockey? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (04/08 00u15 - Het Nieuwsblad)
11x Na rapport over seksuele intimidatie: president Biden wil dat gouverneur Andrew Cuomo ontslag neemtDe gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door Justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, aangekondigd. Cuomo herhaalt in een reactie dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Preside... (04/08 00u15 - Knack)
11x OS LIVE. Mondo Duplantis zweeft naar eerste olympische titel, Fenomenale Thompson wint na 100m nu ook 200mKatie Ledecky, Sifan Hassan, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live. (04/08 00u15 - Het Nieuwsblad)


11x Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers?De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat. (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
11x 'Ondergrondse meren' van vloeibaar water op Mars hoe langer hoe onwaarschijnlijkerLees meer > (03/08 22u15 - VRT NWS)
10x Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringenSportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders. (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Onuachu scoort en belooft 100% focus op KRC GenkPaul Onuachu startte dinsdag tegen Shakhtar Donetsk in de basis, scoorde zijn eerste van het seizoen en liet na afloop weten dat hij ook de volgende matchen met zijn hoofd helemaal bij KRC zit. “Ik ben voor 100% gefocust op Genk”, aldus de Nigeriaan. (04/08 00u15 - Het Belang van Limburg)
9x Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in NederlandDe politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie. (04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Waakhond vergiftigd, schapen gedood door de wolf: crowdfunding voor getroffen boerWelkom Wolf, de campagne van natuurvereniging Landschap vzw, lanceert een crowdfunding om kuddebeschermingshonden te kopen voor schapenhouder Johan Schouteden uit Helchteren. Vorige week werden nog negen schapen van de boer gedood door de wolven. (03/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
9x Drie zwaargewonden bij schietpartij in ZwedenBij een schietpartij in een klein stadje in het zuiden van Zweden zijn dinsdagmiddag een vrouw en twee mannen ernstig gewond geraakt. De gewonden werden volgens de Zweedse politie op verschillende plaatsen in de buurt van de plaats delict aangetroffen in Kristianstad. (03/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
9x Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordtEen bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd. (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in KaboelBij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici. (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
9x VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheidDe Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid. (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Alle ogen gericht op Nafi Thiam: hoe een zorgeloze tiener een wereldtopper werdZelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed, goede punten op school, veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel een leerkrachtenloon. (03/08 22u15 - De Morgen)
9x Duitsland plant strenge maatregelen: ‘Ongevaccineerden nergens meer welkom’In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden ‘nergens meer binnen mogen’. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen. (03/08 22u15 - De Morgen)
9x Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichtenDe directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes. (03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Witte Huis noemt berichten over nieuw incident in Golf van Oman 'zeer verontrustend'21:52 In de Golf van Oman is opnieuw een incident aan de gang waarbij volgens sommige bronnen Iran betrokken is. Het gaat mogelijk om een kaping. Iran ontkent elke betrokkenheid, de VS zijn verontrust. (04/08 00u15 - De Tijd)
8x Van den Brom: “Het wordt lastig maar we leven nog”“Dit zijn de wetten van het internationale voetbal”, zuchtte John van den Brom. De Genkse coach erkende dat zijn ploeg een lesje in efficiëntie kreeg, maar hij wil de handdoek nog niet in de ring gooien. (03/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
8x Heynen scoort punten bij bondscoach: “Heb nog vertrouwen in kwalificatie”Bryan Heynen speelde dinsdag sterk, maar kon Genk niet aan de zege helpen. “Toch is alles volgende week nog mogelijk”, aldus de KRC-aanvoerder. (03/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
8x “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te tredenAndrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden (03/08 23u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Amerikaanse gamingaandelen sluiten rood af22:03 Wall Street ging lager. De gameaandelen kregen tikken door de Chinese aanval op de spelletjesindustrie. Robinhood schiet boven zijn IPO-prijs. Critici van Cathie Wood kunnen binnenkort hun hart ophale... (03/08 22u15 - De Tijd)
8x Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij net buiten gebouw: agent gedoodIn de Amerikaanse hoofdstad Washington is dinsdagnamiddag het Pentagon anderhalf uur in lockdown gegaan vanwege een schietincident aan het nabijgelegen busstation. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de schutter is door agenten doodgeschoten. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
7x Fiscus eist honderden miljoenen van Delhaize01:00 De Belgische belastingdienst wil dat de supermarktketen Delhaize hem tot 380 miljoen euro belastingen betaalt. Delhaizes Nederlandse eigenaar slorpte de Amerikaanse Delhaize-winkels op zonder taksen t... (04/08 01u15 - De Tijd)
7x REACTIES. Bryan Heynen en John van den Brom blijven er ondanks nederlaag in geloven: “Zaken gezien waar we iets mee kunnen”Genk ging dinsdagavond in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League met 1-2 onderuit tegen een efficiënt Shakhtar Donetsk en moet volgende week in Oekraïne dus vol aan de bak, wil het de Champions League-droom levend houden. (03/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
7x New Yorks gouverneur Cuomo heeft “meerdere vrouwen seksueel geïntimideerd”, partijgenoten en president eisen dat hij opstaptHet onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo is afgerond. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft de gouverneur zich schuldig gemaakt seksuele intimidatie van meerdere vrouwen. Intussen eisen almaar meer partijgenoten dat hij opstapt. Ook president Biden vraagt dat Cuomo ontslag neemt. (03/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
7x Gaat het mondmasker in september op de schop? “Gefaseerd afschaffen” en “mits de epidemiologische situatie het toelaat”Gaat de mondmaskerplicht binnenkort op de schop? Als het van professor infectieziekten en GEMS-lid Steven Callens afhangt alvast wel. Ook Marc Van Ranst is een gefaseerde afschaffing van het dragen van een mondmasker wel genegen, al benadrukt hij dat het uiteindelijk een politieke beslissing is, die zal afhangen van de vaccinatiegraad en de epidemiologische toestand. Eenzelfde geluid bij vaccinoloog Pierre Van Damme: “Als de epidemiologische situatie het toelaat.” (03/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
7x Vier doden en twintig gewonden bij aanslag in Kaboel: “Alle daders zijn dood”De aanslag van dinsdagavond in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, in de buurt van de ambtswoning van de Afghaanse minister van Defensie, is voorbij en “alle daders zijn dood”. Dat maakte de woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Mirwais Stanekzai, bekend. Bij de aanslag vielen vier doden en twintig gewonden, melden twee Afghaanse veiligheidsverantwoordelijken die anoniem wensen te blijven. De ngo Emergency maakte melding van vier doden en elf gewonden. (03/08 23u15 - Het Nieuwsblad)
7x Wall Street sluit hoger af22:07 Wall Street sloot in het groen. De heropeningsrally koos even voor een pitstop in Europa. Sanofi springt met een miljardendeal op de mRNA-trein. Een nieuw Chinees initiatief haalt Prosus en gaming-aan... (03/08 22u15 - De Tijd)
7x “Frisse nacht, lokale mistbanken mogelijk”Over het noordwesten kan er vanavond mogelijk nog een lokale bui opduiken. Vannacht blijft het in Limburg overal droog. Het wordt frisjes met minima rond 11 à 12°C. Vooral in landelijke gebieden kan er lokaal een mistbank worden gevormd. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
7x Ontvoerde Louis (5) uit Parijs teruggevonden in BelgiëZaterdagavond, iets voor 18 uur, werd Louis (5) voor de ogen van zijn grootmoeder ontvoerd. De jongen is intussen teruggevonden in Hulplanche in de buurt van Namen. Zijn ontvoerders zitten nog steeds vast in ons land. Dat meldt de Franse krant Le Parisien. (03/08 22u15 - Het Nieuwsblad)
7x Jonge reebok en vos poseren voor Vlaamse hobbyfotografe: “Ik zat net in een levend dierensprookje”De Brasschaatse Yolanda Van Dromme slaagde erin om zondagavond rond 21.30u een vos én een reebok samen te fotograferen in een bos in haar woonplaats. Haar sprookjesachtige foto’s op de facebookgroep ‘Ge Zijt van Brasschaat als’ leverden dinsdag meteen meer dan achthonderd likes en honderdtwintig reacties op. Sommigen vinden het zelfs té toverachtig en denken dat Yolanda de beelden bewerkt heeft. “Goed knip- en plakwerk”, schrijft iemand. Maar volgens de vrouw en onze fotodienst zijn de beelden authentiek. Ook een boswachter zegt dat wilde dieren van verschillende soorten wel vaker elkaars gezelschap opzoeken. (03/08 22u15 - Het Nieuwsblad)
6x Witte Huis noemt nieuw incident in Golf van Oman 'zeer verontrustend'21:52 In de Golf van Oman is opnieuw een incident aan de gang waarbij volgens sommige bronnen Iran betrokken is. Het gaat mogelijk om een kaping. Iran ontkent elke betrokkenheid, de VS zijn verontrust. (03/08 22u15 - De Tijd)
6x Verschillende vrouwen seksueel geïntimideerd door New Yorks gouverneur CuomoDe gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, vandaag aangekondigd. Cuomo herhaalt in een eerste reactie op het rapport dat hij niets ... (03/08 22u15 - Knack)
6x Mensen vluchten voor bosbrand bij Athene: "Achter ons is de hel"Lees meer > (03/08 22u15 - VRT NWS)
6x Drie zwaargewonden bij schietpartij in ZwedenBij een schietpartij in een klein stadje in het zuiden van Zweden zijn dinsdagmiddag een vrouw en twee mannen ernstig gewond geraakt. De gewonden werden volgens de Zweedse politie op verschillende plaatsen in de buurt van de plaats delict aangetroffen in Kristianstad. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Zes doden na ontploffing in Leverkusen: nog een lichaam gevonden na ontploffingEen week na de ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, is opnieuw een lichaam gevonden. Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd, stelt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie van Keulen dinsdag. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x ONZE PUNTEN. “Onuachu in de basis was geslaagde zet, Trésor had het moeilijk”KRC Genk verloor dinsdagavond met 1-2 in de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Volgende week dinsdag krijgt Racing een herkansing in Oekraïne. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Monaco staat na vlotte zege met anderhalf been in play-offronde Champions League, daar wacht Genk (of Shakhtar)Monaco heeft dinsdag een uitstekende zaak gedaan in de derde voorronde van de Champions League. De Monegasken wonnen hun heenmatch op het veld van Sparta Praag met 0-2 en staan zo al met anderhalf been in de play-offs. In die play-offronde is de winnaar van Racing Genk-Shakhtar Donetsk de tegenstander. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Torino huurt jonge Belg van NEC en dwingt ook aankoopoptie afDe Italiaanse eersteklasser Torino kondigde dinsdagavond de komst van onze landgenoot Thibo Baeten (19) aan. De Turijnse club huurt de jonge Belg tot het einde van het seizoen van het Nederlandse NEC en bedong ook een aankoopoptie. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Rob Guns (CD&V) is nieuwe schepen van OnderwijsRob Guns (CD&V) is voortaan schepen van Onderwijs in Kasterlee in plaats van zijn partijgenoot Walter Van Baelen. Het schepencollege van Kasterlee heeft maandag deze verschuiving zelf goedgekeurd. (03/08 22u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Bosbranden Turkije en Italië lang niet allemaal gevolg van klimaatverandering: groot deel werd aangestokenBranden van ongeziene grootte woekeren door de Turkse, Italiaanse en Griekse bossen. Vooral Turkije is hard getroffen, met al minstens 8 doden tot gevolg. Het lijkt wel de vloek van moeder natuur. Of niet, nu blijkt dat extremistische groeperingen, pyromanen en projectontwikkelaars achter de bosbranden zitten in Turkije en Italië. (03/08 22u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Moedig Genk krijgt nog maar eens lesje in efficiëntie tegen Shakhtar DonetskKRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2. (03/08 22u15 - Het Nieuwsblad)
6x Pentagon korte tijd in lockdown na schietpartij in de buurt: agent gedoodIn de Amerikaanse hoofdstad Washington is dinsdagnamiddag het Pentagon anderhalf uur in lockdown gegaan vanwege een schietincident aan het nabijgelegen busstation. Dat hebben de veiligheidsdiensten van het Amerikaanse ministerie van Defensie meegedeeld. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden. (03/08 22u15 - Het Nieuwsblad)
6x Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aanDe overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag. (03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
6x IJsberg brokkelt af in Titanic-museum: drie gewondenZelfs Titanic-fans moeten oppassen voor ijsbergen. In een Titanic-museum in Tennessee, Amerika, zijn drie gewonden gevallen nadat een ijsbergmuur instortte. Ze moesten naar het ziekenhuis, zo melden de eigenaren van het museum op Facebook. (03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij bij bus- en metrostation: agent gedood, schutter doodgeschotenHet Pentagon nabij Washington is dinsdag ruim een uur afgegrendeld geweest na een schietincident op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen na de schietpartij, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden. (03/08 22u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Creatieve duizendpoot gaat mobiele bank Banx leiden21:12 De nieuwe mobiele bank van Belfius en Proximus zal geleid worden door Izzy Van Aelst. Bekend als mediafiguur, maar met jaren ervaring in de financiële sector. (03/08 21u15 - De Tijd)
6x Helen Goedgebeur over hulpverlening na de watersnood: "Alleen kijken naar wat fout loopt, zou heel oneerlijk zijn"Lees meer > (03/08 21u15 - VRT NWS)
6x Reese Witherspoon verkoopt productiehuis voor bijna 1 miljard dollarActrice maar ook zakenvrouw Reese Witherspoon verkoopt haar productiehuis Hello Sunshine voor 900 miljoen dollar. Het productiehuis - dat onder andere Big Little Lies en The Morning Show maakte - wordt opgekocht door een nieuw productiehuis dat nog een naam moet krijgen. Het nieuwe huis wil de hofleverancier worden voor streamingdiensten zoals Netflix en Amazon. (03/08 21u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Microsoft stelt vaccinatie voor medewerkers verplichtREDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Microsoft verplicht medewerkers in de Verenigde Staten tot een vaccinatie als ze terug willen komen naar de bedrijfspanden. Medewerkers moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. De regel gaat volgende maand in. Het bericht Microsoft stelt vaccinatie voor medewerkers verplicht verscheen eerst op Nieuws.nl. (03/08 21u15 - Nieuws.nl)
6x ‘Ja, ik zet een oude witte man in de schijnwerpers en nee, niet iedereen zal daar blij mee zijn’‘Ja, ik zet een oude witte man in de schijnwerpers en nee, niet iedereen zal daar blij mee zijn. Maar het is nodig dat we onze geschiedenis begrijpen.’ In de voorstelling Testament van een journalist onderzoekt theatermaker Chokri Ben Chikha heden en verleden aan de hand van journalistiek icoon Hugo Camps. (03/08 20u15 - De Morgen)
6x Zijn we binnenkort verlost van de mondmaskerplicht? "Geleidelijk aan mensen zelf laten beslissen"Lees meer > (03/08 19u15 - VRT NWS)
6x Coronablog | Pierre Van Damme: ‘In september naar eigen verantwoordelijkheid voor het dragen van mondmasker’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (03/08 18u15 - De Standaard)
5x De winst vóór alles01:00 Wanneer gaan beleggers eindelijk geld beginnen te verdienen met Uber? Dat hangt af van de adjusted earnings before interest, taxes, depreciation and amortization. (04/08 01u15 - De Tijd)
5x Als de voornaam volstaat01:00 Tijdens de sportzomer overschouwt Rik Van Puymbroeck wat in en naast de sportarena gebeurt. (04/08 01u15 - De Tijd)
5x Schelle vult ‘voetbalveld’ met eetbaar groenSchelle is een van de vier pioniersgemeenten die het plattelandsproject Voedsel+Dorp van de provincie Antwerpen uitrollen. Samen met de inwoners wordt op zoek gegaan naar mogelijkheden voor eetbaar groen. Dat kan in allerlei vormen zijn zoals een voedselbos, een boomgaard, volkstuintjes, een pluktuin of een combinatie ervan. (04/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
5x VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagenDe Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen. Dat zegt de Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land. (04/08 01u15 - Het Laatste Nieuws)
5x PSV met invaller Yorbe Vertessen zet reuzenstap richting play-offs Champions League tegen Midtjylland van Dion CoolsPSV heeft dinsdag in haar heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League een knappe 3-0 zege geboekt tegen het Deense FC Midtjylland. Yorbe Vertessen mocht bij de Eindhovenaren vier minuten voor tijd invallen. Dion Cools speelde de hele tweede helft bij de bezoekers. (03/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
5x Deze Belgen komen vannacht en woensdag in actie: Nafi begint eraan, Cats treffen JapanWoensdag komen weer flink wat Belgen in actie. Onder meer Nafi Thiam begint in de zevenkamp aan haar missie om voor een tweede keer op rij olympisch kampioen te worden. De Belgian Cats strijden voor een ticket voor de halve finale en de ruiters willen individueel naar een medaille springen. (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
5x Hij overleefde als enige de crash van de kabelbaan in Italië, maar nu breekt een familieruzie los over het lot van EitanEitan overleefde als enige toen een kabelbaan nabij Lago Maggiore het begaf. Hij verloor zijn ouders, grootouders en een broer. Nu is er ruzie in de familie om wie Eitan mag adopteren. (03/08 21u15 - Het Nieuwsblad)
5x Pentagon tijdlang afgegrendeld na schoten bij bus- en metrostation: ‘Politieagent overleden’Het Pentagon nabij Washington is dinsdagmorgen plaatselijke tijd ruim een uur afgegrendeld geweest nadat meerdere schoten waren afgevuurd op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Er is sprake van meerdere gewonden. Volgens CNN melden verschillende bronnen bij de politie dat één agent overleden is. (03/08 21u15 - De Morgen)
5x Trooz begint na drie weken aan de heropbouw: ‘Het lijkt wel alsof hier een atoombom is gevallen’Drie weken na de Waalse watersnood klagen getroffenen over de hulpverlening van het Rode Kruis. De organisatie stuurde laat hulp naar de regio en vrijwilligers hekelen de gebrekkige coördinatie. In Trooz hopen burgers dat de aanpak professionaliseert nu de organisatie 30 miljoen euro inzamelde. (03/08 21u15 - De Morgen)
5x Gouden afspraak voor de hockeymannen: ‘Het beste Belgische team ooit’Vijf jaren geleden klopten ze Nederland, dansten het hele stadion rond, en waren nergens in de finale. Gisteren ging India voor de bijl en werd gehighfived, vervolgens ging het naar de mixed zone en dan naar het dorp. ‘Nog één wedstrijd.’ De Red Lions zijn op een missie. (03/08 21u15 - De Morgen)
5x Brad Pitt-lookalike moet datingapps verwijderen omdat geobsedeerde vrouwen hem stalken: “Ik ben niet op zoek naar mijn Angelina”Een 35-jarige vrijgezel zijn en als twee druppels water op Brad Pitt lijken. Het klinkt als een droom, maar er is ook flinke keerzijde aan de medaille. Lookalike en vader Nathan Meads kan niet meer online dates scoren omdat vrouwen enkel geïnteresseerd zijn in de echte Hollywoodster of hem blijven lastigvallen. “Vrouwen verwijten me dat ik een nepprofiel heb of beginnen met letterlijk te stalken”, zegt de Brit. (03/08 21u15 - Het Laatste Nieuws)
5x Iran ontkent betrokkenheid bij dodelijke drone-aanval op tankerDe olietanker Mercer Street die donderdag is aangevallen met een drone, wat twee mensenlevens kostte, is aangemeerd bij Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat blijkt uit informatie op de website MarineTraffic. (03/08 20u15 - De Standaard)
5x Wanneer wordt de laatste prik gezet? Het einde is in zicht, maar er moeten nog wat knopen worden doorgehaktHet aantal mensen dat nog wacht op zijn eerste prik tegen het coronavaccin daalt dag na dag. De Taskforce Vaccinatie wil de vaccinatiecampagne dan ook afronden tegen 15 oktober. Al worden er achter de schermen nog wel enkele discussies gevoerd: moeten er niet enkele centra openblijven, voor de twijfelaars? Wat met de derde prik? Gaan we kinderen jonger dan 12 jaar vaccineren? En vooral: vanaf wanneer kunnen we eindelijk een einde maken aan die verdomde beperkingen? (03/08 20u15 - Het Nieuwsblad)
5x Waarom het ene ziekenhuis meer coronadoden telt dan het andereDe overlevingskans na een opname door corona verschilt sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis. Hoewel de namen van de ziekenhuizen anoniem blijven, roept de spreidstand vragen op. ‘We moeten zorgen dat iedere patiënt in het juiste bed terechtkomt.’ (03/08 19u15 - De Morgen)
5x Ecuador neemt ruim 2 ton cocaïne in beslag die bestemd was voor BelgiëLees meer > (03/08 18u15 - VRT NWS)
5x Hoelang moeten we nog mondmaskers dragen? ‘Het nut zal nu snel afnemen’Hoelang moeten we nog mondmaskers dragen? Zijn ze nog nuttig als eind augustus meer dan 80 procent van de volwassen Belgen volledig gevaccineerd zal zijn? Zullen onze kinderen de maskers eindelijk achterwege mogen laten op school? ‘Als er weinig virus circuleert, zijn ze alleen nuttig in bepaalde situaties’, zegt professor infectieziekten Steven Callens (UGent). (03/08 18u15 - De Morgen)
5x Gevluchte sprintster getuigt: ‘Werd bedreigd met straffen in Wit-Rusland’De Wit-Russische sprintster Kristsina Tsimanovskaja werd door haar delegatie gedwongen vroegtijdig een punt te zetten achter de Olympische Spelen, omdat ze kritiek had geuit op haar opstelling bij de 4x400m, een discipline waarvoor ze nog nooit had getraind. Ondertussen kreeg ze asiel in Polen. ‘Ik zou graag mijn sportcarrière verderzetten, maar mijn veiligheid is nu prioriteit’, zegt ze. (03/08 17u15 - De Standaard)
4x Sport Kort: Spelers in Premier League zullen ook dit seizoen knielenIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen. (04/08 00u15 - Telegraaf: Sport)
4x 'Bevoorrading chips blijft volatiel'21:46 Hoewel de halfjaarcijfers florissant zijn, blijven de duurdere grondstoffen, maar vooral het tekort aan chips, de autobouwers wereldwijd parten spelen. ‘De bevoorrading blijft erg volatiel’, klinkt he... (03/08 22u15 - De Tijd)
4x Moedige thuisploeg krijgt nog maar eens lesje in efficiëntieKRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2 (03/08 22u15 - Het Belang van Limburg)
4x Moedig Genk krijgt nog maar eens lesje in efficiëntie tegen Shakhtar DonetskKRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2. (03/08 22u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Intel-roadmap: "Arrow, Lunar en Nova Lake volgen Meteor Lake op, volledig nieuwe architectuur"Curmudgeon666 heeft op het AnandTech-forum informatie die door mooreslawisnotdead op Reddit geplaatst is gekopiëerd voordat de post verwijderd werd. Het gaat om Intel's roadmap voor processors tot 2025, met een aantal namen die we nog niet eerder gehoord hebben. Alder Lake moet over niet al te lange tijd onthuld worden en ook over Raptor Lake en Meteor Lake zijn al geruchten. Volgens het commentaar van de originele poster zal Alder Lake relatief zwak zijn ten opzicht van het aanbod van AMD en... (03/08 22u15 - Hardware.info)
4x AS Monaco dient in de rust van CL-duel aanklacht in wegens racistische leuzenAS Monaco heeft dinsdagavond in de rust van de ontmoeting met Sparta Praag een aanklacht ingediend bij de UEFA. Er zouden vanaf de Tsjechische tribunes racistische liederen gezongen zijn aan het adres... (03/08 21u15 - VoetbalZone)
4x Iran ontkent betrokkenheid bij incident in Golf van Oman21:12 Een Britse overheidsdienst heeft dinsdagavond gewaarschuwd voor een 'mogelijke kaping' van een schip voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, in de Golf van Oman. Iran ontkent elke betrokkenh... (03/08 21u15 - De Tijd)
4x Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan: tot 30 procent van oogst kan verloren gaanDe overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag. (03/08 21u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Hij overleefde als enige de crash van de kabelbaan in Italië, maar nu breekt een familieruzie los over het lot van EitanEitan overleefde als enige toen een kabelbaan nabij Lago Maggiore het begaf. Hij verloor zijn ouders, grootouders en een broer. Nu is er ruzie in de familie om wie Eitan mag adopteren. (03/08 21u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Fluvius breekt beton op om Mechelse site in te richten als parkTegen 2030 moet de site van netbeheerder Fluvius in Mechelen-Noord er helemaal anders uitzien, zodat ze beter aansluit bij de toekomstige stadswijk Keerdok. Blikvanger is een parkomgeving met verschillende bomen, bloem- en kruidenrijk gras en een zogenaamde wadi, die ook toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Beton ruimt daardoor letterlijk plaats voor groen. (03/08 21u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Opvallend weerfenomeen gespot in noorden van provincie: getuigen kunnen ‘funnel’ fotograferenHet Weerstation van Zoersel heeft dinsdagavond, rond 19.40u, verschillende meldingen gekregen van een zogenaamde ‘funnel’, wat kan uitgroeien tot een windhoos. Het weer is momenteel erg onstabiel waardoor felle buien zich makkelijk kunnen vormen en deze fenomenen laat ontstaan. Gelukkig heeft de funnel de grond niet geraakt en geen schade berokkend. Het levert wel mooie foto’s op. (03/08 21u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan: tot 30 procent van oogst kan verloren gaanDe overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag. (03/08 21u15 - Het Nieuwsblad)
4x Vlaamse Turken op vakantie tussen rookwolken en assen: “De solidariteit hier is indrukwekkend”Dan heb je na een ellendig coronajaar een weekje aan de Turkse Riviera geboekt en dan wordt de regio geteisterd door de zwaarste branden in jaren. De familie Sener uit Antwerpen probeert het niet al te veel aan zijn hart te laten komen. “We hopen nog een weekje te genieten, maar het doet pijn te zien hoeveel er is verwoest”, zegt Hayrettin Sener (41) uit Antwerpen. (03/08 21u15 - Het Nieuwsblad)
4x Ryan spreekt geloften uit op begrafenis van verloofde die net voor hun huwelijk overleed: “Ze zullen voor altijd van ons zijn”Ryan Dixon moest deze week het moeilijkste doen wat iemand kan ooit overkomen. In plaats van zijn geloften voor te lezen aan het altaar moest hij dit nu doen op de begrafenis. Zijn verloofde Kate stierf twee weken voor hun huwelijk aan de gevolgen van kanker. Ze was 25. (03/08 21u15 - Het Nieuwsblad)
4x Gouverneur Andrew Cuomo verder onder vuur, officieel beschuldigd van ongewenste intimiteitenDe positie van gouverneur Andrew Cuomo van New York wankelt, nu volgens de openbaar aanklager van New York uit onderzoek is gebleken dat hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan ongewenste intimiteiten. (03/08 21u15 - De Morgen)
4x Duitse politie rukt uit voor Nederlandse vakantiegangers in ‘vreemd vaartuig’Een Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met hun bijzonder zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten overigens niet mee tijdens hun ongewone achtervolgingsoperatie, maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. (03/08 21u15 - Het Laatste Nieuws)
4x Deltavariant verpest Bidens ‘summer of joy’20:10 Een ‘summer of joy’. Die stelde Joe Biden de Ameri- kanen een maand geleden in het vooruitzicht. Maar de deltavariant blijkt een serieuze spelbreker. Een vierde coronagolf dwingt de president alle zei... (03/08 20u15 - De Tijd)
4x Peking valt 'spirituele opium' van spelletjesindustrie aan20:02 Met een ijzerscherp opiniestuk in de staatsmedia lijkt de Chinese overheid andermaal een boomende techindustrie in het gareel te willen dwingen. Al kan het ditmaal meer om moreel gezag dan om pure sta... (03/08 20u15 - De Tijd)
4x Big tech sluipt binnen in het betaalverkeer19:57 ING België begint met Apple Pay, waardoor de betaaldienst van Apple nu al kind aan huis is bij drie grootbanken. Ook Google pikt een graantje mee van het Belgische betaalverkeer. (03/08 20u15 - De Tijd)
4x Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, tijdlang in lockdown na schietpartij net buiten het gebouwLees meer > (03/08 20u15 - VRT NWS)
4x Antwerpenaar (49) riskeert twaalf jaar cel voor seksueel misbruik van zijn vier kinderenHet openbaar ministerie heeft twaalf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor een 49-jarige vader uit Antwerpen die vier van zijn vijf kinderen seksueel misbruikt zou hebben. De man ontkent dat echter met klem. De 38-jarige moeder staat mee terecht voor schuldig verzuim. Zij zou al twee jaar voor de aangifte op de hoogte zijn geweest. Voor haar werd zes maanden cel geëist. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Ruim vijfhonderd KLJ’ers trotseren buien op sportfeestHet was er het weer niet echt naar, maar KLJ Essen-Hoek organiseerde dit weekend een heus sportfeest. Ze hadden groen licht gekregen van de gemeente en dus werd er gesport. Ruim 550 KLJ’ers lieten de buien niet aan hun hart komen. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Tot veertig maanden cel geëist voor afpersing in drugsmilieuHet openbaar ministerie heeft celstraffen tot veertig maanden gevorderd voor drie jonge kerels die vervolgd worden voor vrijheidsberoving, afpersing en diefstal. Ze hadden een man meegenomen in hun wagen, hem geslagen met een brandblusapparaat en 50.000 euro van hem geëist. Het ging om een afrekening binnen het drugsmilieu. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Antwerpse Turken op vakantie tussen rookwolken en assen: “De solidariteit hier is indrukwekkend”Dan heb je na een ellendig coronajaar een weekje aan de Turkse Riviera geboekt en dan wordt de regio geteisterd door de zwaarste branden in jaren. De familie Sener uit Antwerpen probeert het niet al te veel aan zijn hart te laten komen. “We hopen nog een weekje te genieten, maar het doet pijn te zien hoeveel er is verwoest”, zegt Hayrettin Sener (41) uit Antwerpen. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Nieuw plan voor aanpak geluidsoverlast aan recyclagepark RupelmondeDe gemeente Kruibeke maakt werk van een nieuw plan voor het recyclagepark van Ibogem in Rupelmonde. Buurtbewoners klagen al een tijdje over geluidsoverlast. Dat komt omdat het gratis gedeelte van het recyclagepark erg dicht tegen de huizen aanligt. De gemeente gaat dat gedeelte nu een andere plaats geven, om dan op de huidige locatie een parking aan te leggen. Dat moet de gemoederen in de buurt bedaren. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Anderlecht huurt Joshua Zirkzee van Bayern München, maar bekomt geen aankoopoptieHet is nu ook officieel: Anderlecht huurt de Nederlandse aanvaller Joshua Zirkzee (20) dit seizoen van Bayern München. Paars-wit bedong evenwel geen aankoopoptie bij de Duitse recordkampioen. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x ‘Nog één wedstrijd’: De Red Lions hebben honger naar goudVijf jaren geleden klopten ze Nederland, dansten het hele stadion rond, en waren nergens in de finale. Gisteren ging India voor de bijl en werd gehighfived, vervolgens ging het naar de mixed zone en dan naar het dorp. ‘Nog één wedstrijd.’ De Red Lions zijn op een missie. (03/08 20u15 - De Morgen)
4x In Afghanistan rukken de taliban weer op: ‘Vrouwen zijn zogezegd een ondergeschikt deel van de samenleving’In Afghanistan rukken de taliban weer op sinds onder andere Amerikaanse troepen zich definitief uit het land begonnen terug te trekken. Geen goed nieuws voor de mensen- of vrouwenrechten, vindt Jennie Vanlerberghe (75), stichter van vzw Moeders voor Vrede. (03/08 20u15 - De Morgen)
4x Vlaamse regering versus lokale besturen: wie betaalt factuur verbod nieuwbouw in overstromingsgebied?Lees meer > (03/08 19u15 - VRT NWS)
4x Man opgepakt in België na dodelijk schietincident met Nederlandse oud-profvoetballerLees meer > (03/08 19u15 - VRT NWS)
4x Justitie: "Gouverneur Andrew Cuomo van New York viel meerdere vrouwen lastig"Lees meer > (03/08 19u15 - VRT NWS)
4x Live - Sensatie op atletiekbaan: hordeloper Warholm verpulvert eigen wereldrecord met ‘superschoen’Na een jaar uitstel zijn de Olympische Spelen in Tokio eindelijk bezig. Twee weken lang staat alles in het teken van topsport. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (03/08 19u15 - De Morgen)
4x Verschillende vrouwen seksueel geïntimideerd door New Yorks gouverneur CuomoDe gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft ‘verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd’. Dat is het besluit van een door justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, dinsdag aangekondigd. (03/08 18u15 - De Standaard)
4x Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, is in lockdown na schietpartij net buiten het gebouwLees meer > (03/08 18u15 - VRT NWS)
4x Coronablog - Kleine Pukkelpopeditie verkoopt bijna meteen uit, vaccinatiecijfers in Brussel mogelijk onderschatLees meer > (03/08 18u15 - VRT NWS)
4x Irak krijgt meer dan 17.000 geroofde kunstwerken terug uit de VS, Europa en JapanLees meer > (03/08 18u15 - VRT NWS)
4x Dan toch een beetje Pukkelpop: mini-editie al na enkele uren bijna volledig uitverkochtLees meer > (03/08 18u15 - VRT NWS)
4x Vernietigend rapport: New Yorks gouverneur Cuomo ‘heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen’Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. (03/08 18u15 - De Morgen)
4x Republikeinen kritisch over groot verjaardagsfeest ObamaDe Amerikaanse oud-president Barack Obama krijgt kritiek omdat hij zijn zestigste verjaardag groots wil vieren. De Democraat nodigt honderden gasten uit in zijn buitenverblijf op het eiland Martha’s Vineyard, schrijft The Wall Street Journal. Dat ligt gevoelig omdat er in de Verenigde Staten grote zorgen zijn over de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Er worden daarom steeds meer coronamaatregelen aangescherpt. (03/08 17u15 - De Standaard)
4x Taakstraf voor Nederlander die inreed op journalistEen man uit het Nederlandse Urk is door de rechter tot een taakstraf van 80 uur veroordeeld voor het opzettelijk aanrijden van een journalist. De feiten deden zich voor toen de journalist een reportage aan het maken was over het overtreden van de coronamaatregelen in de streng gelovige vissersgemeente Urk. (03/08 17u15 - De Standaard)
4x Gezondheidsexperte Devi Sridhar: 'Tegen de deltavariant moet 80 à 90 procent gevaccineerd zijn''De versoepelingen zijn een sprong in het diepe', zegt de Britse volksgezondheidsexperte Devi Sridhar. De deltavariant verandert de spelregels, zeker voor kinderen en jongeren. (03/08 17u15 - Knack)
4x Gerolf Annemans (VB): 'Derde partij om mee Vlaamse onafhankelijkheid uit te roepen zou welkom zijn'Terwijl opvolger Tom Van Grieken Vlaams Belang in het voorbije coronajaar naar nieuwe hoogtepunten in de peilingen loodste, werkte Europarlementslid Gerolf Annemans mee aan een alliantie van de belangrijkste conservatieve en ultrarechtse politici uit Oost- en West-Europa, van Viktor Orban tot Marine Le Pen. 'Het is tijd dat Bart De Wever in de N-VA ook een nieuwe generatie aan zet laat komen.' (03/08 17u15 - Knack)
4x Coronablog: New York verplicht volledige vaccinatie voor indooractiviteitenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (03/08 17u15 - Knack)
4x BMW verkocht in eerste jaarhelft recordaantal auto's, voorspelt moeilijker tweede semesterDe Duitse luxewagenbouwer BMW heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar meer auto's verkocht dan ooit tijdens een eerste semester. Dat heeft de autobouwer dinsdag bekendgemaakt. Tegelijk voorspelt BMW een moeilijkere tweede jaarhelft, overschaduwd door toeleveringsproblemen ten gevolge van de wereldwijde chiptekorten. (03/08 17u15 - Knack)
4x Autogroep Stellantis boekt nettowinst van 5,8 miljard euro in eerste semesterAutoreus Stellantis, die begin dit jaar ontstaan is uit de fusie van PSA en Fiat Chrysler, heeft dinsdag goede resultaten voorgelegd voor de eerste zes maanden van dit jaar, ondanks de impact van de wereldwijde chiptekorten op de verkoop. (03/08 17u15 - Knack)
4x Mondmaskerplicht afschaffen? 'Mensen zelf laten beslissen, afhankelijk van de situatie'Nu een vaccinatiegraad van 70 procent binnen handbereik ligt en stilaan iedereen een uitnodiging voor een eerste prik heeft gekregen, laait de discussie over de mondmaskerplicht opnieuw op. (03/08 14u15 - Knack)
4x Gezondheidseconoom Matthijs Versteegh: 'De farmabedrijven testen onze solidariteit'Stop met die discussies over patenten en hoge Onderzoek en Ontwikkelingskosten. Ze leiden af van waar het echt om gaat: de veel te grote macht van een handjevol farmaceutische bedrijven. Die doet het zorgstelsel kraken, waarschuwt de Rotterdamse gezondheidseconoom Matthijs Versteegh. (03/08 12u15 - Knack)
3x Controlecentrum Tui Fly in Zaventem verhuist, impact op 30 werknemersLees dit artikel: Controlecentrum Tui Fly in Zaventem verhuist, impact op 30 werknemers Reisgroep TUI brengt zijn vijf luchtvaartmaatschappijen, waaronder TUI Fly Belgium, onder één management. De herstructurering heeft gevolgen in België: het operationeel controlecentrum in Zaventem verhuist naar het Engelse Luton. Een impact op het personeel wordt zo veel mogelijk vermeden, zegt een woordvoerder van TUI België. TUI herschikt zijn luchtvaartmaatschappijen, zo bevestigde de groep in de […] Lees dit artikel: Controlecentrum Tui Fly in Zaventem verhuist, impact op 30 werknemers (04/08 00u15 - Express.be)
3x Danny Vera tegen Rutte en De Jonge: ’Dit kun je niet meer uitleggen’Danny Vera vindt het ongelooflijk dat bij voetbalwedstrijden duizenden toeschouwers welkom zijn, terwijl festivals het moeten doen met maximaal 750 man. „Dat kun je niet meer uitleggen, toch?”, vraagt de singer-songwriter zich af in een tweet die hij richt aan demissionair minister-president Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
3x Jonge reebok en vos poseren voor Vlaamse hobbyfotografe: ’Alsof ik in een levend dierensprookje zit’De Belgische Yolanda Van Dromme slaagde erin om zondagavond rond 21.30 uur een vos én een reebok samen te fotograferen in een bos in haar woonplaats Brasschaat. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
3x Weduwe ZZ Top-bassist: ’Hij was de meest zachtaardige en zorgzame man denkbaar’Charleen McCrory, de weduwe van ZZ Top-bassist Dusty Hill, heeft voor het eerst sinds het overlijden van haar man van zich laten horen. Ze bedankt collega’s en vrienden van de rocker voor hun „overweldigende liefde en steun”. „Het stemt mij hoopvol dat hij niet zal worden vergeten”, laat ze weten op de Facebook-pagina van ZZ Top. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
3x In een wereld zonder thuis zoekt Baudet nu een toevluchtsoordBaudet lijkt sinds de coronacrisis geradicaliseerd. De hoop de elite te vervangen lijkt vervlogen. Hij wil nu de wereld ontvluchten. (04/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Spoor van vernieling door bosbranden in CaliforniëVerwoestende bosbranden teisteren sinds halverwege juli het noorden van Califonië. Meer dan 5.000 brandweerlieden proberen het zogeheten 'Dixie-vuur' te blussen. (04/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Leven er wel mensen in deze spookachtige metropolen?De beelden van woontorens, concertzalen, parkeergarages en kantoorcomplexen die fotograaf Frank van der Salm de afgelopen 25 jaar maakte, ogen vaak spookachtig verlaten. (04/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x ‘Soms probeer ik te betalen met mijn kunstwerken’Marin Hondebrink (36) uit Utrecht combineert haar werk als beeldend kunstenaar met een ‘broodbaan’ als toiletjuffrouw. (04/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Bescherming tegen deltavariant pas bereikt na twee prikkenMensen hebben twee prikken met de coronavaccins van AstraZeneca of Pfizer nodig om beschermd te zijn tegen de besmettelijke deltavariant van het coronavirus, maar ook dan is de afweer zwakker dan bij andere varianten, blijkt uit Frans onderzoek. Gevaccineerden die pas één prik hebben gehad zouden nauwelijks zijn beschermd. (04/08 00u15 - GezondheidsNet)
3x Meer dan een ‘platgeslagen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)De uitrol van de modellen uit de ID-familie van Volkswagen is in volle gang. In China werd onlangs de zevenpersoons ID.6 gepresenteerd, de ID.3 en ID.4 staan inmiddels al een tijdje in de Nederlandse showrooms en nu is het de beurt aan de ID.5, de coupé-variant van die ID.4. Het definitieve model wordt later onthuld maar onze autoredactie kon alvast op pad met een licht vermomd exemplaar. (04/08 00u15 - BN/DeStem)
3x Hoe realistisch is teleportatie?Sciencefiction of nabije toekomst? Trends vraagt het zich een zomer lang af. Deze week onderzoeken we hoe realistisch teleportatie is. Er bestaat al een vorm van teleportatie, maar mensen tegen lichtsnelheid verplaatsen blijft voor altijd een utopie. Wat in sciencefiction een ingeburgerd mobiliteitsgadget lijkt, zit nog vervlochten in de microwereld van de kwantumtheorie. (04/08 00u15 - Trends.be)
3x Tot 1 september geen meerdaagse festivals: ‘De onzekerheid was niet meer te harden’Meerdaagse festivals met overnachtingen blijven tot 1 september verboden. Organisatoren zijn blij met de duidelijkheid, ‘al moet je blij tussen aanhalingstekens zetten’. (04/08 00u15 - Volkskrant Economie)
3x Enorme vis die al sinds prehistorie bestaat kan 100 worden en is 5 jaar zwangerDe coelacanth, een enorme vis die al sinds de prehistorie in wateren van de wereld zwemt, kan honderd jaar worden. Een zwangerschap bij de prehistorische vis kan liefst vijf jaar duren, schrijft persbureau AP donderdagavond op basis van een nieuwe studie. (04/08 00u15 - Nu.nl Wetenschap)
3x Botten van mogelijk onbekende mensensoort ontdekt in IsraëlOnderzoekers in Israël hebben botten gevonden van een onbekende mensensoort, blijkt uit een donderdag gepubliceerde studie in Science. De wetenschappers spreken over een buitengewone ontdekking van groot wetenschappelijk belang. (04/08 00u15 - Nu.nl Wetenschap)
3x China lanceert succesvol drie taikonauten naar eigen ruimtestationChina heeft in de nacht van woensdag op donderdag succesvol drie taikonauten naar het eigen ruimtestation Tiangong gelanceerd. Volgens plan steeg het ruimtevaartuig Shenzhou 12 om 3.22 uur (Nederlandse tijd) op vanaf lanceerbasis Jiuquan in het noorden van China. (04/08 00u15 - Nu.nl Wetenschap)
3x Biden vraagt om aftreden gouverneur Cuomo na rapport over seksueel wangedragDe Amerikaanse president Biden heeft dinsdag de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, opgeroepen af te treden nadat is gebleken dat Cuomo jarenlang vrouwen seksueel lastigviel. (04/08 00u15 - Nu.nl)
3x Amsterdamse politie houdt rapper T.I. aan na raken van politieauto met fietsT.I. is dinsdag kort aangehouden door de politie van Amsterdam. De veertigjarige rapper, die momenteel met zijn vrouw op vakantie is in Nederland, brak tijdens het fietsen een zijspiegel van een politievoertuig, waarop hij werd aangehouden. (04/08 00u15 - Nu.nl)
3x Olieprijs daaltDe olieprijs in New York is dinsdag gedaald op aanhoudende zorgen over de delta-variant van het coronavirus, maar bleef boven 70 dollar. (04/08 00u15 - IEX.NL)
3x Meer dan een ‘platgeslagen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)De uitrol van de modellen uit de ID-familie van Volkswagen is in volle gang. In China werd onlangs de zevenpersoons ID.6 gepresenteerd, de ID.3 en ID.4 staan inmiddels al een tijdje in de Nederlandse showrooms en nu is het de beurt aan de ID.5, de coupé-variant van die ID.4. Het definitieve model wordt later onthuld maar onze autoredactie kon alvast op pad met een licht vermomd exemplaar. (04/08 00u15 - De Stentor)
3x Olieprijs daaltDe olieprijs in New York is dinsdag gedaald op aanhoudende zorgen over de delta-variant van het coronavirus, maar bleef boven 70 dollar. (04/08 00u15 - Belegger.nl)
3x Meer dan een ‘platgeslagen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)De uitrol van de modellen uit de ID-familie van Volkswagen is in volle gang. In China werd onlangs de zevenpersoons ID.6 gepresenteerd, de ID.3 en ID.4 staan inmiddels al een tijdje in de Nederlandse showrooms en nu is het de beurt aan de ID.5, de coupé-variant van die ID.4. Het definitieve model wordt later onthuld maar onze autoredactie kon alvast op pad met een licht vermomd exemplaar. (04/08 00u15 - AD.nl)
3x Zelfs Joe Biden is na ’jarenlang seksueel wangedrag’ klaar met Cuomo, maar die verblikt of verbloost nietDe druk om op te stappen neemt toe op Andrew Cuomo, de gouverneur van New York. Een onafhankelijk onderzoek concludeert dat Cuomo jarenlang vrouwen seksueel lastigviel. Het is een diepe val voor de Democraat die aan het begin van de pandemie nog geroemd werd vanwege zijn duidelijke communicatie. Prominente Democraten en president Joe Biden roepen nu om zijn aftreden. In New York wordt vergaderd over zijn ’impeachment’. (03/08 23u15 - De Telegraaf)
3x Grote wens 80-jarige Jaap Mulder uit Millingen gaat in vervulling: hij gaat de lucht inMILLINGEN AAN DE RIJN - Dinsdagavond is dankzij bureau SIM uit Millingen de wens van Jaap Mulder in vervulling gegaan. De tachtigjarige maakte een ballonvaart van Nijmegen naar Grave. (03/08 23u15 - Gelderlander)
3x Chaotische Femke Bol vindt in simpel Hema-boekje rust voor olympische finaleKomende nacht loopt een 21-jarig meisje dat twee jaar geleden het ouderlijk huis verruilde voor Papendal de olympische finale van de 400 meter horden. Bij Femke Bol gaat nu eenmaal alles razendsnel. De atletieksensatie wil meteen de strijd aangaan met de Amerikaanse favorieten. (03/08 23u15 - Gelderlander)
3x 25 jaar na Sportmoment van de Eeuw: hoe groot is de impact van olympisch goud op het leven van de volleyballers?Er was vaak onrust, er was verlies, er was jarenlang afzien. Maar toen, in Atlanta in 1996, was daar het goud. Het is woensdag exact 25 jaar geleden dat de Nederlandse volleyballers olympisch kampioen werden. Het Sportmoment van de Eeuw, zo bleek later. Nu beantwoordt de gouden generatie de vraag: wat is de impact van het goud op je leven? (03/08 23u15 - BN/DeStem)
3x Elektrische warmtepomp werkt niet in oude huizen? ‘Ik dacht, ik doe het gewoon’Dat de gemeente Nijmegen weinig haast maakt met een warmtenet in zijn wijk, was de druppel voor Jan van der Meer. ,,Ik heb besloten zelf van het gas af te komen in mijn bovenwoning uit 1909. Volledig elektrisch verwarmen kán in zo'n oud huis. En de rekening valt erg mee!” (03/08 23u15 - BN/DeStem)
3x Biden en Democraten roepen partijgenoot Cuomo op af te treden om jarenlang lastigvallen van vrouwenKopstukken van de Democratische Partij, waaronder ook de Amerikaanse president Biden, roepen partijgenoot Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, op af te treden. Hij zou jarenlang vrouwen seksueel hebben lastiggevallen. (03/08 23u15 - De Stentor)
3x 25 jaar na Sportmoment van de Eeuw: hoe groot is de impact van olympisch goud op het leven van de volleyballers?Er was vaak onrust, er was verlies, er was jarenlang afzien. Maar toen, in Atlanta in 1996, was daar het goud. Het is woensdag exact 25 jaar geleden dat de Nederlandse volleyballers olympisch kampioen werden. Het Sportmoment van de Eeuw, zo bleek later. Nu beantwoordt de gouden generatie de vraag: wat is de impact van het goud op je leven? (03/08 23u15 - De Stentor)
3x Chaotische Femke Bol vindt in simpel Hema-boekje rust voor olympische finaleKomende nacht loopt een 21-jarig meisje dat twee jaar geleden het ouderlijk huis verruilde voor Papendal de olympische finale van de 400 meter horden. Bij Femke Bol gaat nu eenmaal alles razendsnel. De atletieksensatie wil meteen de strijd aangaan met de Amerikaanse favorieten. (03/08 23u15 - De Stentor)
3x Biden en Democraten roepen partijgenoot Cuomo op af te treden om jarenlang lastigvallen van vrouwenKopstukken van de Democratische Partij, waaronder ook de Amerikaanse president Biden, roepen partijgenoot Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, op af te treden. Hij zou jarenlang vrouwen seksueel hebben lastiggevallen. (03/08 23u15 - AD.nl)
3x 25 jaar na Sportmoment van de Eeuw: hoe groot is de impact van olympisch goud op het leven van de volleyballers?Er was vaak onrust, er was verlies, er was jarenlang afzien. Maar toen, in Atlanta in 1996, was daar het goud. Het is woensdag exact 25 jaar geleden dat de Nederlandse volleyballers olympisch kampioen werden. Het Sportmoment van de Eeuw, zo bleek later. Nu beantwoordt de gouden generatie de vraag: wat is de impact van het goud op je leven? (03/08 23u15 - AD.nl)
3x Chaotische Femke Bol vindt in simpel Hema-boekje rust voor olympische finaleKomende nacht loopt een 21-jarig meisje dat twee jaar geleden het ouderlijk huis verruilde voor Papendal de olympische finale van de 400 meter horden. Bij Femke Bol gaat nu eenmaal alles razendsnel. De atletieksensatie wil meteen de strijd aangaan met de Amerikaanse favorieten. (03/08 23u15 - AD.nl)
3x Petitie tegen gedeeltelijke sluiting Haringvlietbrug ruim 10.600 keer ondertekendEen petitie tegen de gedeeltelijke sluiting van de Haringvlietbrug is door ruim 10.600 mensen ondertekend. De belangrijke noord-zuidverbinding in de A29 tussen Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee gaat twee jaar lang gedeeltelijk op slot: in beide richtingen is maar één rijbaan open en kan maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. Ondertekenaars vrezen veel extra reistijd door files. 'De gevolgen zijn voor weggebruikers onacceptabel', stellen de makers van de petitie. Met de handtekeningen willen ze het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo ver krijgen om alternatieven te onderzoeken 'om de huidige capaciteit voor het wegverkeer in stand te houden, waarbij in geen geval rijbanen worden afgesloten'. De makers stellen dat eenmaal per week de brug openzetten per week niet opweegt tegen de gevolgen voor het wegverkeer. Volgens de petitie zou een tijdelijke sluiting van de scheepvaart een optie kunnen zijn. Sluiting leidt tot langere files dan gedacht Vorige week bleek uit intern onderzoek van Rijkswaterstaat dat de tijdelijke sluiting van de brug voor nog grotere stremmingen gaat zorgen dan eerder gedacht. In plaats van het eerder geschatte halfuur extra reistijd op werkdagen, is dat nu een uur. Het onderzoek is nog niet naar buiten gebracht maar werd door betrokkenen gedeeld met de NOS. Zowel de gemeente Hoeksche Waard als Goeree-Overflakkee noemde de maatregelen onaanvaardbaar. Begin vorige maand zeiden beide gemeenten met demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen en Rijkswaterstaat om tafel te willen zitten om alternatieven te bespreken. Volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) zal de langdurige sluiting van rijstroken de transportsector zeker 53 miljoen euro kosten. (03/08 23u15 - NOS.nl)
3x Franse coach Oranje-handbalsters klaar voor kraker tegen vaderland: ‘Kan niet zeggen dat het me niets doet’Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters geeft het eerlijk toe. ,,Op de vorige Spelen juichte ik voor Frankrijk toen ze wonnen van Nederland, dat begrijp je wel hè? Het is heel speciaal om nu tégen Frankrijk te spelen, ik kan niet zeggen dat dat me niets doet”, aldus Mayonnade, die het morgen ochtend met zijn ploeg in de kwartfinales van de Olympische Spelen opneemt tegen zijn vaderland. ,,Natuurlijk hoop ik nu dat Nederland wint.” (03/08 22u15 - Gelderlander)
3x Franse coach Oranje-handbalsters klaar voor kraker tegen vaderland: ‘Kan niet zeggen dat het me niets doet’Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters geeft het eerlijk toe. ,,Op de vorige Spelen juichte ik voor Frankrijk toen ze wonnen van Nederland, dat begrijp je wel hè? Het is heel speciaal om nu tégen Frankrijk te spelen, ik kan niet zeggen dat dat me niets doet”, aldus Mayonnade, die het morgen ochtend met zijn ploeg in de kwartfinales van de Olympische Spelen opneemt tegen zijn vaderland. ,,Natuurlijk hoop ik nu dat Nederland wint.” (03/08 22u15 - BN/DeStem)
3x Deze Utrechtse dansleraar vraagt om een vaccinatiebewijs. Maar mag dat wel?De Utrechtse dansleraar Peter Vlug wil dat zijn cursisten een vaccinatiebewijs kunnen overleggen voordat ze de danszaal betreden. Naast bedreigingen krijgt hij ook veel bijval. Staat hij in zijn recht? (03/08 22u15 - de Volkskrant)
3x Explosies, rookwolken en stroomuitval: duizenden Grieken vluchten voor brandenTen noorden van de Griekse hoofdstad Athene zijn duizenden inwoners gevlucht voor naderende natuurbranden. Zeker drie dorpen op zo'n 30 kilometer afstand van Athene zijn geëvacueerd. Op foto's en videobeelden is te zien dat huizen in vlammen zijn opgegaan. De omvang van de ravage is nog onduidelijk. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers, wel is een aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens het inademen van te veel rook. Explosies en stroomuitval De hoofdbrandhaard woedde aanvankelijk bij het dorp Varibobi, in bosrijk gebied. Inwoners in de omgeving kregen per telefoon een alarmsignaal om hun huis te verlaten. 'De politie ging ook langs huizen om mensen te waarschuwen en te evacueren', zegt NOS-correspondent Conny Keessen. Op sociale media is te zien dat inwoners met natte kleren om het hoofd gewikkeld, tegen de dikke rookwolken, naar hun auto of motor rennen om zichzelf in veiligheid te brengen. Het gebied kampt met stroomuitval en volgens de Griekse publieke omroep ERT zijn er steeds explosies te horen. Op deze beelden is te zien hoe mensen vluchten voor het vuur: Honderden brandweerlieden, militairen en vrijwilligers zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Met blusvliegtuigen en -helikopters werd geprobeerd de situatie beheersbaar te maken, maar die kunnen nu het donker is niet meer worden ingezet. 'Het is een grote brand die niet makkelijk onder controle te krijgen is', zegt de regionale gouverneur tegen ERT. De droogte als gevolg van de extreme hittegolf maakt de situatie volgens hem extra moeilijk. Vandaag liep de temperatuur in Athene op tot 43 graden. Wat betekenen deze hoge temperaturen en hoeveel extra hitte kunnen we op aarde verdragen? NOS op 3 zocht het uit: Ook in andere delen van het land woeden nog bosbranden. Onder meer in het zuiden van het schiereiland Peloponnesos en op de eilanden Evia en Kos zijn mensen geëvacueerd. Dodelijke slachtoffers Behalve Griekenland zijn ook Turkije, Italië en een aantal Balkanlanden getroffen door natuurbranden. Turkse media berichten vandaag dat een Duits-Turks stel om het leven is gekomen toen het probeerde te vluchten voor het vuur. De lichamen van de man en de vrouw zijn gevonden bij hun woning in de bij toeristen populaire provincie Antalya. Vorige week kwamen meerdere mensen om het leven door natuurbanden in de regio. Daarnaast raakten tientallen mensen gewond. (03/08 22u15 - NOS.nl)
3x Liveblog CL | Superieur PSV wil na rust tweeluik met Midtjylland beslissenLees meer > (03/08 21u15 - Nu.nl)
3x Hij dook onder tijdens de Spelen: ‘Vanaf het vliegveld werd ik meegenomen alsof ik een moordenaar was’Hij hoopte met gewichtheffen zijn familie uit de geldnood te helpen. Eenmaal in Tokio hoorde ­Julius Ssekitoleko dat hij niet aan de Spelen mocht meedoen. Hij dook onder, werd teruggestuurd naar ­Oeganda en wordt nu mogelijk vervolgd. (03/08 21u15 - de Volkskrant)
3x Britten waarschuwen voor mogelijke kaping tanker in Golf van Oman19:57 Een Britse overheidsdienst heeft dinsdagavond gewaarschuwd voor een 'mogelijke kaping' van een schip voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, in de Golf van Oman. (03/08 20u15 - De Tijd)
3x Niemand coördineert hulpverlening in Wallonië19:55 Het is drie weken na de watersnood nog altijd onduidelijk wie de noodhulp moet coördineren. Verschillende politieke niveaus wijzen naar elkaar, terwijl de frustratie op het terrein groeit. 'Alles loo... (03/08 20u15 - De Tijd)
3x Wie in Italië wordt aangeklaagd, wacht soms bijna tien jaar op een vonnis. Premier Draghi wil dat veranderenLees meer > (03/08 20u15 - Trouw)
3x Sportcentrum Reade sluit: ‘Enige plek waar je met een beperking kan sporten’Revalidatiecentrum Reade gaat stoppen met het bijbehorende commerciële sportcentrum. Revalidanten die er na afloop van hun behandeling sportten, zullen dat elders moeten voortzetten. Zij zien dat als groot verlies: ‘In de Basic Fit kan ik niet meekomen.’ (03/08 20u15 - Het Parool)
3x Valse meeldauw speelt wijnranken parten: “Bijna alle wijngaarden aangetast door schimmelinfecties”Lees meer > (03/08 20u15 - VRT NWS)
3x Help mijn smartphone, laptop, PlayStation, smart-tv … is gestolen: wat nu?Gepikt of verloren: in elk geval is het balen als de pest. Maar wat moet je doen als je elektronica kwijt bent? Welke toestellen kan je traceren? Kan je de politie inschakelen? Welke gegevens van je elektronica hou je best bij? Een overzicht. (03/08 20u15 - Gazet van Antwerpen)
3x Honderdduizenden Nederlanders betaalden woekerrentes op doorlopende kredietenDe Rabobank gaat zo’n twintigduizend klanten compenseren die, vaak jarenlang, een veel te hoge rente op hun banklening betaalden. Ook andere banken brachten woekerrentes in rekening op Nederlandse consumentenkredieten en moeten een deel daarvan terugbetalen. (03/08 20u15 - de Volkskrant)
3x Spaanse ex-koning Juan Carlos heeft alleen nog een huis met zes badkamersOud-koning Juan Carlos verliet precies een jaar geleden Spanje na een serie onthullingen over gesjoemel met geld. Hij dook op als 'gast' in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Carlos op een klein eiland woont. Hoewel hij officieel nog nergens van beschuldigd is, lijkt de weg terug naar Spanje onmogelijk. Een hotelovernachting op het eilandje Zaya Nurai, voor de kust van Abu Dhabi, kost zo'n 950 euro. In het hoogseizoen schiet de kamerprijs de 1000 euro snel voorbij. Daarvoor krijgt de gast een privé-zwembad en ook een (volgens de aanprijzing) Nespresso-koffiemachine. Wie geluk heeft, ziet zelfs de voormalige Spaanse koning voorbij schuifelen. De ex-koning woont niet in het hotel, maar in een van de elf villa's van Zaya Nurai. Zijn villa beslaat 1000 vierkante meter, heeft een privéstrand en zes badkamers. Af en toe bezoeken zijn twee dochters, de prinsessen Cristina en Elena, hun vader. Onduidelijk is of ook de vier politieagenten die de gevluchte koning begeleiden in de villa bij de palmbomen wonen. Precies een jaar geleden werd duidelijk dat Juan Carlos de vlucht vooruit koos. Een foto toonde de ex-koning, gebogen op een vliegtuigtrap na zijn landing in de Verenigde Arabische Emiraten. Zonder zijn vrouw Sofía, van wie hij na buitenechtelijke avonturen al langer gescheiden leefde. Maar met steeds harder klinkend gebonk over financieel gesjoemel in zijn hoofd. In een eerste poging zich te distantiëren had koning Felipe in maart 2020 al afstand gedaan van de toekomstige erfenis van zijn vader. Maar het had nauwelijks effect. Met bijna dagelijks onthullingen over vermeende malversaties bleef één weg over: het land verlaten. Niet alleen om Juan Carlos te redden, maar feitelijk de hele Spaanse monarchie. Volgens de Spaanse journalist en Felipe-biograaf José Apezarena heeft Juan Carlos aan Felipe laten weten dat hij graag zou terugkeren naar Spanje, maar dat hij dat niet doet zonder toestemming, aldus Apezarena tegen persbureau AFP. Het standpunt van het Spaanse hof is volgens de journalist dat zolang Juan Carlos nog juridische problemen boven het hoofd hangen, hij beter niet terug kan komen. Het turbulente leven van Juan Carlos heeft inmiddels ook de aandacht van televisieproducenten gekregen. Liefst vijf producties zijn op dit moment in de maak. Het verst gevorderd is El Rey (De koning), een serie die meteen drie seizoenen van elk tien afleveringen beslaat. Verveling grootste vijand De oud-koning kan als bewoner van Zaya Nurai prachtige zonsondergangen verwachten. Ook is er de belofte dat pottenkijkers op grote afstand blijven. En dat kan kloppen. Foto's van het verblijf van de gevallen koning op Zaya Nurai zijn er nauwelijks. Groot is het eiland Zaya Nurai - nog geen halve vierkante kilometer - in ieder geval niet. Dat maakt meteen ook verveling tot de grootste vijand van Juan Carlos (83). Hij doodt de tijd met kranten lezen, gymnastiek en films kijken, weet El País. De maandlasten voor zijn onderkomen, becijferd op 'enkele tienduizenden euro's' vallen voor rekening van de Spaanse schatkist. Weggegooid geld of niet, voorlopig komt daar weinig verandering in. Want alleen fervente monarchisten geloven nog dat de bejaarde Juan Carlos ooit nog terugkeert naar zijn land. (03/08 20u15 - NOS.nl)
3x Tekort aan behandelaren veroorzaakt niet alleen wachtlijsten, maar ook patiëntenstop in ggzAanhoudende tekorten aan behandelaren gecombineerd met een stijgende vraag naar zorg, veroorzaken lange wachtlijsten en in Den Haag nu ook een tijdelijke patiëntenstop in de geestelijke gezondheidszorg. Patiënten die door Haagse huisartsen verwezen worden naar de specialistische ggz bij de Parnassia Groep worden sinds vorige maand niet meer aangenomen. Het gaat wekelijks om zo'n honderd patiënten. In de praktijk betekent deze patiëntenstop bij twee Parnassia-vestigingen dat de betrokken patiënten niet op de wachtlijst gezet worden. Acute patiënten worden wel in behandeling genomen. Op de wachtlijst staan al ongeveer duizend patiënten. De wachttijden lopen op tot een half jaar. Parnassia wil eerst die patiënten hulp bieden. Complexere patiënten Op de twee betrokken locaties kwam Parnassia op het moment dat de maatregel werd genomen 35 regiebehandelaren tekort op een totaal van 190. Dat zijn psychiaters, GZ-psychologen of klinisch psychologen. In de hele Randstad heeft Parnassia 130 psychiaters, GZ-psychologen en klinisch psychologen nodig, naast de 700 die daar al in dienst zijn. Het gaat dus om heel grote tekorten aan personeel. Vooral de complexiteit van de patiënten neemt toe en daarmee ook de zwaarte van de zorg die zij moeten krijgen. Hoelang je precies wacht en hoe dat voelt, kan je in onderstaande special van NOS op 3 zelf ervaren: Arkin, de grootste ggz-aanbieder in de regio Amsterdam, heeft vergelijkbare problemen. Ook daar staan veel vacatures open. Arkin heeft bijna 170 vacatures voor zorgpersoneel, naast regiebehandelaren ook verpleegkundigen. Arkin ziet sinds het begin van de coronacrisis een stijging in het aantal verwijzingen. In 2020 met zes procent vergeleken met 2019, in de eerste helft van dit jaar met negen procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het geldt vooral voor patiënten met klachten door een trauma, ernstige angst- of stemmingsstoornissen en eetstoornissen. Voor die beide laatste patiëntengroepen past Arkin selectie toe op de verwijzingen, zegt een woordvoerder. Dit om ervoor te zorgen dat de ernstigste patiënten zo goed mogelijk behandeld worden. Doordat een deel van de patiëntcontacten door coronamaatregelen zijn uitgevallen zijn de wachtlijsten ook toegenomen. Steeds meer vacatures Brancheorganisatie De Nederlandse GGZ zegt dat het beeld dat Parnassia en Arkin schetsen met regionale verschillen landelijk geldt. De organisatie heeft geen actuele cijfers. In 2018 publiceerde De Nederlandse GGZ cijfers over de arbeidsmarkt in de ggz. Daarin werden voor 2020 aanzienlijke en snel oplopende personeelstekorten voorspeld. In alle ggz-vakken namen de tekorten in die prognose met 70 procent of meer vergeleken met 2018. Zo begrootte de brancheorganisatie het aantal vacatures voor psychiaters op 480, dat voor GZ-psychologen op 950 en voor klinisch psychologen op 150. In die vakken waren in 2020 respectievelijk 2290, 6810 en 1780 mensen werkzaam. Het aantal vacatures voor verpleegkundig specialisten, Hbo-verpleegkundigen en mbo-verpleegkundigen liep bij elkaar ook op tot bijna 2500. In de verpleegkundige beroepen waren zo'n 18.500 mensen werkzaam in ggz-instellingen. Vacatures buiten de Randstad bleken nog minder makkelijk te vervullen dan in de Randstad, zeker voor psychiaters. In juni van dit jaar publiceerde het Capaciteitsorgaan - dat adviseert over het aantal opleidingsplaatsen in de medische sector - een arbeidsmarktmonitor over 2020. De publicatie was niet te vinden bij het Capaciteitsorgaan, maar blijkens een artikel in Medisch Contact waren er op 1 januari van dit jaar 332 vacatures voor psychiaters waarvan ongeveer de helft langdurig openstond. Eerder NOS-onderzoek Eind 2017 deed de NOS onderzoek naar het aantal vacatures voor psychiaters bij ggz-instellingen. Dat waren er toen 663. Die werden niet veroorzaakt door een tekort aan psychiaters maar doordat vraag en aanbod niet op elkaar afgestemd waren. Veel psychiaters gaven de voorkeur aan het werken in eigen praktijk, met veel minder administratieve lasten, geen vervelende weekend, avond- en nachtdiensten en vaak minder complexe patiënten. Ook toen al bleken vacatures in de Randstad net wat minder moeilijk te vervullen dan buiten de Randstad. Opleidingsplekken Om iets te doen aan de personeelstekorten moeten er meer mensen opgeleid worden. Dat geldt zeker voor GZ-psychologen. Iemand die basispsycholoog is, kan zich specialiseren tot GZ-psycholoog en daarna tot klinisch psycholoog. De behoefte aan opleidingsplekken voor GZ-psychologen stijgt jaar in jaar uit. Maar het aantal plekken dat daadwerkelijk beschikbaar komt daalt juist. Dat heeft te maken met de financiering door het ministerie van VWS. In 2019 kwam 20 procent van de aangevraagde opleidingsplekken voor GZ-psychologen niet beschikbaar omdat VWS niet voor financiering zorgde. In 2021 was dat opgelopen tot 40 procent en in de verpleeghuiszorg zelfs tot 56 procent. De behoefte aan GZ-psychologen stijgt dus, maar er worden er juist minder opgeleid. (03/08 20u15 - NOS.nl)
3x Kritiek op hulpverlening Rode Kruis na watersnood neemt toe: ‘Bizar dat organisatie zo sterk op burgers rekent’Drie weken na de Waalse watersnood klagen getroffenen over de hulpverlening van het Rode Kruis. De organisatie stuurde laat hulp naar de regio en vrijwilligers hekelen de gebrekkige coördinatie. In Trooz hopen burgers dat de aanpak professionaliseert nu de organisatie 30 miljoen euro inzamelde. (03/08 20u15 - De Morgen)
3x Wall Street in het groen18:59 De heropeningsrally koos even voor een pitstop in Europa. Sanofi springt met een miljardendeal op de mRNA-trein. Een nieuw Chinees initiatief haalt Prosus en gaming-aandelen onderuit. (03/08 19u15 - De Tijd)
3x In Afghanistan rukken de taliban weer op: ‘Voor hen betekenen vrouwen helemaal niets’In Afghanistan rukken de taliban weer op sinds onder andere Amerikaanse troepen zich definitief uit het land begonnen terug te trekken. Geen goed nieuws voor de mensen- of vrouwenrechten, vindt Jennie Vanlerberghe (75), stichter van vzw Moeders voor Vrede. (03/08 18u15 - De Morgen)
3x Oproep | De Standaard Weekblad zoekt verhalen over schuld en schuldgevoelVoor een interviewreeks in De Standaard Weekblad zijn we op zoek naar verhalen over schuld en schuldgevoel. Over het knagende gevoel van iets dat je niet meer kunt terugdraaien, de fout waarvan je nog steeds wakker ligt, de excuses die je nog moet maken.Heb je ooit iemand gepest? Heb je je kind of gezin in de steek gelaten of het gevoel als ouder gefaald te hebben? Ben je betrokken geweest bij huiselijk geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag? Of herken je je op een andere manier in deze thematiek? Als je je verhaal met ons wil delen, kan dat op r.vanees@nrc.nl, in alle discretie. (03/08 17u15 - De Standaard)
3x EU stuurt blusvliegtuigen naar TurkijeDe Europese Unie heeft drie blusvliegtuigen naar Turkije gestuurd om te helpen bij de bestrijding van de bosbranden die het land teisteren. Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld. (03/08 14u15 - De Standaard)
3x Zoals verwacht: Sam Bennett verlaat zijn “droomploeg” en keert terug bij BoraBora-Hansgrohe heeft dinsdag de terugkeer van de Ierse sprinter Sam Bennett wereldkundig gemaakt. De groene trui van de Ronde van Frankrijk in 2020 komt over van Deceuninck-Quick Step. (03/08 13u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
2x New Yorks gouverneur Cuomo heeft “meerdere vrouwen seksueel geïntimideerd”, president eist dat hij opstaptHet onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo is afgerond. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft de gouverneur zich schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie van minstens elf vrouwen. Intussen eisen almaar meer partijgenoten, onder wie president Joe Biden, dat hij opstapt. Het Huis van Afgevaardigden van de staat New York gaat een afzettingsprocedure opstarten. (04/08 01u15 - Het Nieuwsblad)
2x Monaco-trainer Kovac is diep geraakt door apengeluiden tijdens CL-duelTrainer Nico Kovac heeft na afloop van het duel tussen Sparta Praag en AS Monaco (0-2) gereageerd op het feit dat er apengeluiden vanaf de Tsjechische tribune te horen waren. In de rust dienden de Mon... (04/08 00u15 - VoetbalZone)
2x Chelsea bereidt recordbod voor op Lukaku; Romano onthult monstersalarisChelsea is een nieuw bod aan het voorbereiden op Romelu Lukaku. Maandagavond onthulde Fabrizio Romano dat Internazionale een bod van honderd miljoen euro op de spits heeft afgewezen, maar de Londenare... (04/08 00u15 - VoetbalZone)
2x Port of Antwerp Night Marathon geldt als Belgisch marathonkampioenschapDe Koninklijke Belgische Atletiekbond heeft de organisatie van het Belgisch kampioenschap marathon toegekend aan Antwerpen en de Port of Antwerp Night Marathon. Op zaterdag 11 september zullen aan het MAS de nieuwe Belgische marathonkampioenen gekroond worden. (04/08 00u15 - Sport.be)
2x Hou vast aan je drinkstrategie!Het is extreem belangrijk vast te houden aan je drinkstrategie. En dan bedoelen we uiteraard niet het aantal pintjes dat je elk weekend kan verzetten. Wel je drinkstrategie tijdens een marathon. Nieuw onderzoek toont aan dat heel veel lopers van hun plan afwijken en dat is niet zonder risico ... (04/08 00u15 - Sport.be)
2x NEO: The World Ends with You krijgt stijlvolle launchtrailerNEO: The World Ends with You is vanaf vandaag beschikbaar voor Switch en PS4 en daar hoort natuurlijk een launchtrailer bij. De be beelden horen we de unieke muziek van de serie en zien ook ook gevechten in Shibuya, misschien wel de beroemdste wijk van Tokio. (04/08 00u15 - FOK!Games)
2x Amaterasu binnenkort beschikbaar in Monster Hunter RiseAmaterasu, de goddelijke witte wolf uit PS2-klassieker Okami, komt op 30 juli naar Monster Hunter Rise. Als je dan een speciale event quest doet kun je een Amaterasu kostuum verdienen voor je Palamute mount. De trailer hieronder toont hoe dat eruit ziet. (04/08 00u15 - FOK!Games)
2x Streets of Rage 4: Mr. X NightmareStreets of Rage 4was mijn GOTY van vorig jaar. Als fan van het eerste uur van de oude Sega-games was ik aangenaam verrast door de mate van liefde, detail en vooral trouw aan de franchise die de mensen van Dotemu/Lizardcube in de nieuwe beat 'em up hadden gestopt. Nu er ruim een jaar later extra content is uitgebracht voor dit pareltje ben ik er uiteraard als de kippen bij. (04/08 00u15 - FOK!Games)
2x Final Fantasy XVI krijgt eerst Engelse stemmenSquare Enix heeft besloten om eerst de Engelse stemmen voor Final Fantasy XVI op te nemen. Normaal gesproken worden uiteraard eerst de Japanse stemmen opgenomen. Volgens producent Naoki Yoshida (bekend van Final Fantasy XIV) worden dit keer ook aan de hand van mo-cap gezichtsbewegingen opgenomen, waardoor de ingesproken stemmen accuraat moeten zijn. (04/08 00u15 - FOK!Games)
2x VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagenDe Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen, zei leider Chuck Schumer van de Democraten in de Senaat dinsdag. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land. (04/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Verdacht pakketje gevonden bij ambassade Saudi-ArabiëDe politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie. (04/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Daghoroscoop 4 augustus - Mijd gevaarlijke locaties, SteenbokWil jij weten wat er vandaag voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat? Lees hier jouw daghoroscoop! (04/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Sport Kort: Spelers in Premier League zullen ook dit seizoen knielenIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Sparta Praag-AS Monaco ontsierd door apengeluidenCoach Niko Kovac van AS Monaco heeft na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Praag (0-2) in de derde voorronde van de Champions League zijn afschuw uitgesproken over de apengeluiden die in het stadion te horen waren. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Sarah Ferguson neemt het op voor schoonzoon na privéfeestjeSarah Ferguson is in de bres gesprongen voor haar schoonzoon Jack Brooksbank, die afgelopen weekend onder een vergrootglas werd gelegd door de Britse tabloids. De echtgenoot van prinses Eugenie werd gefotografeerd op een ’partyboot’ in Italië omringd door schaars geklede vrouwen. (04/08 00u15 - De Telegraaf)
2x Die jonge man is er nog steeds en blijft, hoop ik, nog een tijdjeEen melancholiek verhaal van de Japanse schrijver Haruki Murakami dat ik onlangs las, begint zo: ‘Wat ik vreemd vind aan ouder worden is niet dat ik zelf ouder word’. Na die zin stopte ik even, ik moest erover nadenken, waarschijnlijk omdat ik vaak denk dat ik niet ouder word. (04/08 00u15 - Gelderlander)
2x LIVE | Van Rouwendaal in het water voor historische titelprolongatieOok dag 12 van de Olympische Spelen belooft weer veel spektakel met volop Nederlandse inbreng. Van medaillekansen bij het openwaterzwemmen en op de atletiekbaan, tot belangrijke wedstrijden voor de hockeysters, handbalsters en nog veel meer. In dit liveblog volg je alle laatste ontwikkelingen! (04/08 00u15 - Gelderlander)
2x Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van waterEen Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. (04/08 00u15 - Gelderlander)
2x Hardwareproducent AOC lanceert nieuw overkoepelend merk 'AGON by AOC'Hardwareproducent AOC kondigt 'AGON by AOC' aan als nieuw overkoepelend merk.De bedoeling van AGON by AOC is om de bestaande line-ups van AOC gaming monitors en accessoires te versterken, en tegelijk het portfolio uit te breiden.AOC spreekt zelf over een heus gaming ecosysteem dat gaat van gaming muizen tot gaming monitors voor tal van genres en spelers van verschillende ervaringsniveau's. Lees meer... (04/08 00u15 - Eurogamer)
2x SEGA 'te voorbarig' met het aankondigen van nieuwe Sonic gameSEGA heeft te kennen gegeven dat ze Sonic Rangers te vroeg hebben aangekondigd. De game is tijdens het dertigste jubileum van de blauwe egel onthuld. Aan het einde van de Sonic 30th Anniversary stream werd er een korte teaser getoond waarin een vooraf gerenderde Sonic door een woud rende, waarna een mysterieus symbool werd getoond.'We hebben sinds Sonic Forces geen nieuwe game onthuld, waardoor sommige fans zich zorgen begonnen te maken', aldus Takashi Iizuka van Sonic Team. 'Het was wat voorbarig, maar ik wou toch het dertigste jubileum aangrijpen om een hagelnieuwe titel te onthullen'.Lees meer... (04/08 00u15 - Eurogamer)
2x Ontwikkelaar The Coalition toont Unreal Engine 5 demoOntwikkelaar The Coalition, bekend van Gears of War, heeft in een aantal YouTube-filmpjes laten zien wat zij met Unreal Engine 5 kunnen doen.In een demo genaamd Alpha Point laat de studio zien hoe een wereld volledig ontwikkeld in Unreal Engine 5 er uitziet. In een andere video wordt de MetaHuman Creator getoond, waarmee Unreal Engine 5 via de cloud in een korte tijd een fotorealistisch persoon ontwerpt.Onlangs is het gerucht ontstaan dat The Coalition aan een nieuwe IP werkt. Dat de studio de Unreal Engine 5 hiervoor zou omarmen, was reeds bekend.Lees meer... (04/08 00u15 - Eurogamer)
2x Battlefield 2042 - Release, bèta, gameplay en alles wat we wetenHet is inmiddels zeker: de werktitel 'Battlefield 6' mogen we schrappen voor het officieel aangekondigde Battlefield 2042. Het nieuwste deel van Electronic Arts' spectaculaire franchise laat nog even op zich wachten, maar inmiddels zijn de eerste details bekendgemaakt. We zetten alvast alles wat we weten op een rij. Inhoud De releasedatum van Battlefield 2042 valt op 22 oktober 2021. De game komt uit voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Dat heeft Electronic Arts via de Battlefield-website bevestigd. Daarmee zijn de speculaties over de mogelijke PlayStation 4- en Xbox One-versies ook van de baan. Meerdere games lanceren de laatste tijd namelijk op beide consolegeneraties.Lees meer... (04/08 00u15 - Eurogamer)
2x Final Fantasy 16 prioriteert Engelse stemacteursTijdens een interview met Final Fantasy 16 producent Naoki Yoshida zijn er meer details over het stemacteerwerk gedeeld.In het interview werd duidelijk dat de Engelse stemacteurs bijna klaar zijn in de opnamestudio, terwijl hun Japanse collega's nog moeten beginnen. Yoshida legt uit dat, 'omdat we facial capture gebruiken, is er achteraf minder handwerk te doen aan de animaties van de gezichten.' Normaliter worden de Japanse stemmen als eerste opgenomen, inclusief animaties. De Engelse stemmen worden daar overheen 'gedubd', dat vanwege cultuurverschillen en manieren van reageren voor onsamenhangende situaties kan zorgen.Lees meer... (04/08 00u15 - Eurogamer)
2x Politie rukt groots uit voor melding steekpartij Steenbergen, maar blijkt ruzie in woningSTEENBERGEN - Een tiental politieauto's reed dinsdagavond op een melding van een steekpartij af in een huis aan de Boomdijk in Steenbergen. Uiteindelijk bleek dat er niet was gestoken, maar geslagen. (04/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Spelers in Premier League gaan door met knielen: ‘Het is nu meer dan ooit belangrijk’De spelers in de Premier League zullen ook dit voetbalseizoen in Engeland voor de aftrap knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. ,,Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme”, lieten de profvoetballers in een gezamenlijke verklaring weten. (04/08 00u15 - BN/DeStem)
2x LIVE | Van Rouwendaal in het water voor historische titelprolongatieOok dag 12 van de Olympische Spelen belooft weer veel spektakel met volop Nederlandse inbreng. Van medaillekansen bij het openwaterzwemmen en op de atletiekbaan, tot belangrijke wedstrijden voor de hockeysters, handbalsters en nog veel meer. In dit liveblog volg je alle laatste ontwikkelingen! (04/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van waterEen Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. (04/08 00u15 - BN/DeStem)
2x Tesla-baas gaat lichtjes los op Apple tijdens babbel over cijfersTijdens een zogeheten earnings call van Tesla heeft Elon Musk stevig uitgehaald naar Apple. De topman hekelde het gesloten systeem van het fruitmerk, door hem als een 'walled garden' omschreven, en bekritiseerde ook het kobaltgebruik van Apple. Zo meldt nieuwszender CNBC. (04/08 00u15 - DataNews)
2x 'De oplossing voor ransomware? Niet betalen''Investeren in hackers is altijd de slechtste keuze en ransomware betalen is pure loterij', zegt Brian Schippers, manager sales engineering bij Sophos. (04/08 00u15 - DataNews)
2x Google komt met tijdlijn voor zijn FLoC-advertentietechnologieDe komst van Google's 'Privacy Sandbox' zou tegen eind 2023 het gebruik van cookies door derde partijen moeten tegengaan. De technologie die de advertentiegigant daarvoor gebruikt is echter omstreden. (04/08 00u15 - DataNews)
2x Amazon ontkent dat het binnenkort bitcoins zou aanvaardenE-commercereus Amazon heeft de geruchten ontkend dat het binnenkort de bitcoin als betaalmiddel zou aanvaarden. Berichten daarover stuwden de koers van die cryptomunt maandag nog de hoogte in, richting 40.000 dollar. (04/08 00u15 - DataNews)
2x Kaseya na REvil-aanval: 'Niet betaald voor ransomware-sleutel'De universele 'decryptor' die Kaseya aan zijn klanten aanbiedt om hun bestanden terug te krijgen na een grote ransomware-aanval, is niet verkregen door losgeld te betalen. Dat zegt het bedrijf zelf. (04/08 00u15 - DataNews)
2x Bezos biedt NASA twee miljard dollar voor contract maanlanderMultimiljardair Jeff Bezos heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA twee miljard dollar geboden om een ruimtevaartuig te bouwen voor een missie naar de maan. Zijn bedrijf Blue Origin zal de kosten voor die maanlander dan de komende twee jaar voor eigen rekening nemen, aldus Bezos. (04/08 00u15 - DataNews)
2x TSMC onderzoekt mogelijkheden voor Duitse chipfabriekTaiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) overweegt Duitsland als locatie voor zijn eerste Europese chipfabriek. Dit maakte bestuursvoorzitter Mark Liu bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf (04/08 00u15 - DataNews)
2x No More Ransom spaarde op vijf jaar één miljard dollar aan losgeld bij elkaarHet anti-ransomwareproject heeft in zijn vijfjarige bestaan zo'n zes miljoen slachtoffers geholpen en bijna een miljard dollar aan losgeld 'gespaard' dat anders betaald zou zijn. (04/08 00u15 - DataNews)
2x Götze ziet belangrijk verschil bij PSV: 'Kost tijd om een team te smeden'Mario Götze steekt goed in zijn vel bij PSV. De Duitser was tegen FC Midtjylland (3-0) goed voor een doelpunt en een assist en ziet de puzzelstukjes bij de Eindhovenaren in elkaar vallen. (04/08 00u15 - Voetbal International)
2x Kortom - Álvarez in sterrenelftal Gold Cup, bekerduel Bayern uitgesteldIn onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld. (04/08 00u15 - Voetbal International)
2x Madueke stralend middelpunt in Eindhovense euforie: 'Een geweldig gevoel'Noni Madueke gaf dinsdag het startsein voor een wervelende voorstelling van PSV tegen FC Midtjylland (3-0). 'Toen de fans mijn naam scandeerden, gaf me dat een geweldig gevoel.' (04/08 00u15 - Voetbal International)
2x Viergever moet bijzonder record minimaal een week uitstellenOm ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt. (04/08 00u15 - Voetbal International)
2x Lichamen in de rivier verraden dat het weer misgaat in TigrayDode lichamen die vanuit de Ethiopische regio Tigray Soedan binnendrijven, doen hulpverleners vrezen dat Amhaarse milities daar weer huishouden. (04/08 00u15 - Trouw)
2x Rechtszaken in Italië duren vaak járen; premier Draghi wil daar verandering in brengenDe Italiaanse rechtstaat moet beter en vooral sneller functioneren. Met dat doel voert premier Mario Draghi een juridische hervorming door. (04/08 00u15 - Trouw)
2x Sparta Praag-AS Monaco ontsierd door apengeluidenCoach Niko Kovac van AS Monaco heeft na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Praag (0-2) in de derde voorronde van de Champions League zijn afschuw uitgesproken over de apengeluiden die in het stadion te horen waren. (04/08 00u15 - Telegraaf: Sport)
2x Scherper dan z’n SUV-broer? – Volkswagen ID.5 GTXMet de ID.4 GTX presenteerde Volkswagen de eerste elektrische auto onder het nieuwe sportieve label. Dit is de tweede: de coupé-vormige ID.5. (04/08 00u15 - Autovisie)
2x Madueke nam struikelpartij na treffer voor lief om dicht bij fans te zijnNoni Madueke had dinsdag met zijn fraaie openingsgoal een belangrijk aandeel in de 3-0-zege van PSV op FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League. Wel nam de Engelsman het risico om zich te blesseren toen hij bij het vieren van het doelpunt wel erg uitbundig over de reclameborden sprong en ten val kwam. (04/08 00u15 - Nu.nl: Sport)
2x AS Monaco walgt van racistische geluiden in uitwedstrijd tegen Sparta PraagDe wedstrijd tussen Sparta Praag en AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League werd dinsdagavond ontsierd door racistische geluiden vanaf de tribune met Tsjechische fans. Het duel werd daardoor tijdelijk stilgelegd. (04/08 00u15 - Nu.nl: Sport)
2x Spelers in Premier League knielen ook dit seizoen als protest tegen racismeDe spelers in de Premier League zullen ook dit seizoen voor de aftrap van hun wedstrijden knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. Dat brachten de profvoetballers dinsdag in een gezamenlijke verklaring naar buiten. (04/08 00u15 - Nu.nl: Sport)
2x Liveblog Spelen | Zwemmer Van Rouwendaal schuift langzaam naar vorenLees meer > (04/08 00u15 - Nu.nl: Sport)
2x Liveblog Spelen | Zwemmer Van Rouwendaal schuift langzaam naar vorenLees meer > (04/08 00u15 - Nu.nl)
2x Podcast | Beluister het belangrijkste nieuws van vanmiddagMet de Dit wordt het nieuws-podcast ben je in enkele minuten weer helemaal bijgepraat over het belangrijkste nieuws van de dag. Deze dinsdag: De cijfers in de ziekenhuizen vlakken af, de GGD Utrecht heeft een nieuwe coronatest en een gouden medaille voor de Nederlandse baanwielrenners in Tokio. (04/08 00u15 - Nu.nl)
2x In een wereld zonder thuis zoekt Baudet nu een toevluchtsoordBaudet lijkt sinds de coronacrisis geradicaliseerd. De hoop de elite te vervangen lijkt vervlogen. Hij wil nu de wereld ontvluchten. (04/08 00u15 - NRC Handelsblad)
2x Spoor van vernieling door bosbranden in CaliforniëVerwoestende bosbranden teisteren sinds halverwege juli het noorden van Califonië. Meer dan 5.000 brandweerlieden proberen het zogeheten 'Dixie-vuur' te blussen. (04/08 00u15 - NRC Handelsblad)
2x Leven er wel mensen in deze spookachtige metropolen?De beelden van woontorens, concertzalen, parkeergarages en kantoorcomplexen die fotograaf Frank van der Salm de afgelopen 25 jaar maakte, ogen vaak spookachtig verlaten. (04/08 00u15 - NRC Handelsblad)
2x ‘Soms probeer ik te betalen met mijn kunstwerken’Marin Hondebrink (36) uit Utrecht combineert haar werk als beeldend kunstenaar met een ‘broodbaan’ als toiletjuffrouw. (04/08 00u15 - NRC Handelsblad)
2x Stopt het dan nooit? Aurelien Tchouameni (AS Monaco) racistisch bejegend door enkele supporters Sparta PraagDe heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Sparta Praag en Monaco werd een drietal minuten onderbroken nadat spelers van Monaco de scheidsrechter erop attent maakten racistisch bejegend te worden door enkele Tsjechische supporters. (04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Spelers in Premier League gaan door met knielen: ‘Het is nu meer dan ooit belangrijk’De spelers in de Premier League zullen ook dit voetbalseizoen in Engeland voor de aftrap knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. ,,Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme”, lieten de profvoetballers in een gezamenlijke verklaring weten. (04/08 00u15 - De Stentor)
2x LIVE | Van Rouwendaal in het water voor historische titelprolongatieOok dag 12 van de Olympische Spelen belooft weer veel spektakel met volop Nederlandse inbreng. Van medaillekansen bij het openwaterzwemmen en op de atletiekbaan, tot belangrijke wedstrijden voor de hockeysters, handbalsters en nog veel meer. In dit liveblog volg je alle laatste ontwikkelingen! (04/08 00u15 - De Stentor)
2x Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van waterEen Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. (04/08 00u15 - De Stentor)
2x D-Link COVR-X1862: Wifi 6 met optimale mesh-dekkingD-Link introduceert zijn COVR-X1862-mesh-systeem, waarmee optimale draadloze dekking op topsnelheid presteert. (04/08 00u15 - Computeridee.nl)
2x Teufel Cinebar One is compacte surround-soundbarDe vernieuwde Cinebar One van het Duitse Teufel past door zijn compacte formaat (35 x 11,3 cm) zowel goed onder je televisie als onder je monitor. (04/08 00u15 - Computeridee.nl)
2x Ford en Argo Al starten praktijktestIn een samenwerking die uniek is in de autowereld werkt Ford Motor Company samen met Argo AI en Lyft aan de introductie op grote schaal van autonoom rijdend personenvervoer op afroep. De samenwerking verenigt alle aspecten die nodig zijn voor een economisch verantwoorde vervoersdienst op afroep: de technologie voor autonoom rijden, de vervoermiddelen en het vervoersnetwerk. Die ondersteunen een schaalbaar bedrijfsmodelen maken het mogelijk om passagiers uitzonderlijke service te bieden. (04/08 00u15 - Autozine)
2x Abonnement: achterwielsturing op Mercedes EQS kost bijna 500 euro per jaarAutomerken zijn niet langer tevreden met het opstrijken van een éénmalige aankoopsom voor een auto. Ze willen dat de klant heel de tijd betaalt. Inspiratie daarvoor is afkomstig uit de wereld van software- en streamingdiensten, die steeds vaker in abonnementsformules worden aangeboden. Autofabrikanten rekenen steeds vaker het gebruik van extra’s af in jaarlijkse of maandelijkse term...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Nieuwe designrichting SsangYong maakt Jeep kwaadHet Koreaanse SsangYong zoekt voor zichzelf een nieuwe plaats op de internationale automarkt. Het bedrijf is eigenlijk al tijden een SUV-specialist en het wil die expertise nu in de verf zetten met een nieuwe stijlrichting. Enkele schetsen moeten het publiek alvast opwarmen voor wat komen gaat. Een nieuwe hoogpoter, die voorlopig de codenaam X200 draagt, wordt de eerste telg die vol...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Porsche blijft maar werken aan een busjeDe monovolume is zo ongeveer de lepralijder onder de autoconcepten. Geen merk dat er nog wat mee te maken wil hebben. Twee decennia geleden wou iedereen nog zo’n verhoogd model omdat ze ruim, flexibel en comfortabel waren, maar inmiddels wordt de ene monovolume na de andere uitgerangeerd. De minder ruime en flexibele, maar stoerdere (in perceptie tenminste) SUVs hebben ze vervangen....Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Bentley heeft de grootste (carbon velg in productie)Bentley zet straks een gigantische 22-duims velg in carbon in de optielijst van de Bentayga (onder het chique Mulliner-sublabel). Dat is de grootste koolstofvezel-velg die ooit in serie werd geproduceerd.Van Bentley, door Bucci CompositesAutofabrikanten kopen hun wielen ook maar gewoon bij een leverancier en dat is hier niet anders. De koolstofvezel velgen komen uit de ateliers van...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Dit is de nieuwe Audi RS3 (Berline en Sportback) + prijsBliksemsnel en met een specifiek geluid. De nieuwe Audi RS roept zichzelf uit tot de overtreffende trap in het segment van de hete hatchbacks en sedans. Onder de kap zit immers nog altijd een 2,5l vijfcilindermotor, die nu is opgekitteld tot 400pk en 500Nm. Zelfs onder de opgepepte middenklassers is dat tegenwoordig een grote motor.Zo snel is de nieuwe Audi RS3[module:photo,id:17771...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Dan toch: Lamborghini werkt aan compleet nieuwe V12Lamborghini nam afscheid van de V12. De Aventador Ultimae kreeg nog een gelimiteerde reeks die 600 exemplaren telt, en dan is het gedaan met de twaalfcilinder. Die 600 stuks zijn allemaal de deur uit en nu is het duidelijk tijd om één en ander te preciseren: het is niet gedaan met ‘de V12’, maar het is gedaan met ‘deze V12’. De opvolger van de Aventador krijgt wél een V12, maar die...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Jeep: de diesels verdwijnen, de V8 blijftDe toekomst van de verbrandingsmotor is onzeker. Europa kondigde in z’n NEXT55-programma al aan dat auto’s op benzine of diesel uit in 2035 verboden zouden moeten worden, al is voorlopig nog onduidelijk hoe warm die heet opgediende soep gegeten zal worden. Misschien wordt er nog wat water bij de wijn gedaan, misschien niet.De diesel is nu al aan het verdwijnen[module:photo,id:176160...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Waarom ook Mercedes de inklapbare hardtop dumptVolgend jaar komt Mercedes nog eens met een nieuwe generatie van de SL op de markt. Heel veel informatie over die auto geeft Das Haus nog niet prijs. Maar wat wel al zeker is: hij krijgt een conventioneel stoffen klapdak. Ook Mercedes houdt het coupé-cabriolet concept daarmee voor bekeken.Inklapbare hardtops (in staal of kunststof) bestaan al heel lang. De Peugeot 401 Eclipse die in...Lees meer (04/08 00u15 - Auto55)
2x Spelers in Premier League gaan door met knielen: ‘Het is nu meer dan ooit belangrijk’De spelers in de Premier League zullen ook dit voetbalseizoen in Engeland voor de aftrap knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. ,,Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme”, lieten de profvoetballers in een gezamenlijke verklaring weten. (04/08 00u15 - AD: Sport)
2x Spelers in Premier League gaan door met knielen: ‘Het is nu meer dan ooit belangrijk’De spelers in de Premier League zullen ook dit voetbalseizoen in Engeland voor de aftrap knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. ,,Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme”, lieten de profvoetballers in een gezamenlijke verklaring weten. (04/08 00u15 - AD.nl)
2x Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van waterEen Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret. (04/08 00u15 - AD.nl)
2x Belgische prijs Mercedes S580e Plug-in Hybrid (2021): vanaf 128.139 euroDe nieuwe Mercedes S-Klasse S580e Plug-in Hybrid brengt hightech luxe en comfort in een ecologisch verantwoordelijke verpakking. Mercedes lanceerde de nieuwe S-Klasse initieel met drieliter zescilinders (zowel benzine als diesel), later volgde de S580 mét 4.0-liter V8 en S680 Maybach met 6.0-liter V12. Op termijn volgt er ongetwijfeld nog een sportief getint AMG aanbod maar […] Het bericht Belgische prijs Mercedes S580e Plug-in Hybrid (2021): vanaf 128.139 euro verscheen eerst op GroenLicht.be. (04/08 00u15 - GroenLicht)


Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

14x Waarom werden inwoners Verviers niet geëvacueerd? En is er dan geen hulpverlening? 4 vragen na onze reportage 04/08 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
14x Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.
13x ‘Franse defensiegroep Thales verkoopt signalisatieafdeling voor 1,7 miljard’04/08 00u15 - De Tijd: 23:52 De Franse groep Thales gaat zijn spoorwegsignalisatieafdeling verkopen aan het Japanse Hitachi voor 1,7 miljard euro. Dat heeft een bron gezegd aan het persagentschap Reuters.
13x Biden roept gouverneur New York op tot ontslag wegens seksueel wangedrag04/08 00u15 - De Tijd: 23:30 Nu een officieel overheidsonderzoek bevestigt dat Andrew Cuomo zich heeft bezondigd aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, is de gouverneur van de Amerikaanse staat New York de steun van de Amerikaa...
13x Dit verandert vanaf 1 augustus: consumptiecheques, aangetekende zendingen en vennootschappen04/08 00u15 - De Standaard: Een nieuwe maand, enkele nieuwe regels: consumptiecheques mogen overal aanvaard worden, u kunt digitaal een vennootschap oprichten en in Venetië mogen geen grote cruiseschepen meer aanmeren.
13x Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.
12x Shakhtar-coach De Zerbi: “Ook in Kiev respect tonen voor Genk”04/08 00u15 - Het Belang van Limburg: In een prangende slotfase speelde Shakhtar Donetsk nog haasje over met een dapper Racing Genk en dat maakte van coach Roberto De Zerbi een gelukkig man.
12x TEAM BELGIUM LIVE. Drie op drie voor Belgische ruiters na foutloze runs tijdens kwalificatie van individuele jumping04/08 00u15 - Het Nieuwsblad: We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinken de Red Lions nogmaals uit in het hockey? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
11x Na rapport over seksuele intimidatie: president Biden wil dat gouverneur Andrew Cuomo ontslag neemt04/08 00u15 - Knack: De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door Justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, aangekondigd. Cuomo herhaalt in een reactie dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Preside...
11x OS LIVE. Mondo Duplantis zweeft naar eerste olympische titel, Fenomenale Thompson wint na 100m nu ook 200m04/08 00u15 - Het Nieuwsblad: Katie Ledecky, Sifan Hassan, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live.

Statistieken

Artikels:
32933
Gelezen:
1333
Aantal lezers nu:
120


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven