donderdag 28 oktober 2021, week 43


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
27/10 22u15  Intel: Aurora-supercomputer haalt 2 exaflops aan rekenkracht en komt in 2022 Intel laat weten zijn Aurora-supercomputer voor het Argonne National Laboratory 2 exaflops aan rekenkracht zal halen. De supercomputer zou volgens eerdere verwachtingen 1 exaflop aan rekenkracht bieden.
27/10 22u15  Fabrikanten kondigen Intel Z690-moederborden voor Alder Lake aan Verschillende fabrikanten hebben hun eerste moederborden met Z690-chipset aangekondigd. Deze bieden ondersteuning voor de op woensdag onthulde Intel Alder Lake-desktopprocessors. De eerste Z690-moederborden verschijnen op 4 november, tegelijk met de eerste Alder Lake-chips. Er zijn nog geen prijzen bekend.
27/10 22u15  ZeroAvia wil vanaf 2024 met waterstofvliegtuig tussen NL en VK vliegen Fabrikant van waterstofelektrische vliegtuigen ZeroAvia en Rotterdam The Hague Airport verwachten vanaf 2024 vluchten te kunnen uitvoeren tussen het vliegveld en Londen. Met het omgebouwde vliegtuig kunnen negentien passagiers mee.
27/10 21u15  Google kondigt Android 12L aan met optimalisaties voor foldables en tablets Google heeft een nieuwe Android-update met optimalisaties voor apparaten met een groot scherm aangekondigd. Deze Android 12L-update is bedoeld voor tablets, foldables, en ook laptops met Chrome OS. Android 12L moet begin volgend jaar uitkomen.
27/10 21u15  Europese Commissie gaat Arm-overname door Nvidia uitgebreider onderzoeken De Europese Commissie is een uitgebreider concurrentieonderzoek gestart naar de voorgestelde Arm-overname door Nvidia. De Commissie vreest naar eigen zeggen dat de overname kan leiden tot hogere prijzen en verminderde innovatie in de chipsector.
27/10 20u15  Yubico brengt nieuwe beveiligingssleutel met USB-C en NFC uit Yubico kondigt zijn Security Key C NFC aan. Dit is een USB-C-variant van zijn reguliere Security Key, die ook ondersteuning biedt voor NFC. De beveiligingssleutel komt beschikbaar voor 35 euro inclusief btw.
27/10 19u15  Fabrikanten kondigen Intel Z690-moederborden aan Verschillende fabrikanten hebben hun eerste moederborden met Z690-chipset aangekondigd. Deze bieden ondersteuning voor de op woensdag onthulde Intel Alder Lake-desktopprocessors. De eerste Z690-moederborden verschijnen op 4 november, tegelijk met de eerste Alder Lake-chips. Er zijn nog geen prijzen bekend.
27/10 18u15  Intel geeft specificaties en prijzen twaalfde generatie Core-processors vrij Intel heeft de specificaties van zijn twaalfde generatie Core-processors vrijgegeven, die tot nu toe bekendstonden onder de codenaam Alder Lake. Topmodel Core i9 12900K krijgt in totaal zestien cores en een maximaal stroomgebruik van 241W. De cpu's liggen op 4 november in de winkel.
27/10 17u15  ZeroAvia wil met waterstofvliegtuig vanaf 2024 vliegen tussen NL en VK Fabrikant van waterstofelektrische vliegtuigen ZeroAvia en Rotterdam The Hague Airport verwachten vanaf 2024 vluchten te kunnen uitvoeren tussen het vliegveld en Londen. Met het omgebouwde vliegtuig kunnen negentien passagiers mee.
27/10 16u15  Nintendo en Niantic brengen Pikmin Bloom-AR-game 'binnenkort' wereldwijd uit Niantic en Nintendo hebben Pikmin Bloom aangekondigd, een smartphonegame waarbij spelers tijdens het wandelen Pikmin kunnen laten groeien en bloemen kunnen planten. De iOS- en Android-game is nu beschikbaar in Australië en Singapore en komt 'binnenkort' wereldwijd uit.
27/10 16u15  Olympus-cameramerk maakt plaats voor OM System en er komt nieuwe m4/3-camera OM Digital Solutions, het bedrijf dat voortkwam uit de imaging division van Olympus, komt met de merknaam OM System als vervanging van de Olympus-merknaam. Onder deze nieuwe merknaam zal het bedrijf ook met een nieuwe, high-end m4/3-camera komen.
27/10 16u15  AMD levert flink meer EPYC-serverprocessors en verdubbelt datacenteromzet AMD heeft een goed derde kwartaal achter de rug waarin onder meer de EPYC-serverprocessors eruit springen. Het aantal leveringen van de derde generatie van deze datacenterchips met de naam Milan ging in het afgelopen kwartaal flink omhoog.
27/10 15u15  Spotify verdient meer per gratis account door flinke stijging advertentieomzet Advertenties hebben Spotify het afgelopen kwartaal 323 miljoen euro omzet opgeleverd. Dit is 75 procent meer dan een jaar eerder. Deze stijging valt op omdat het aantal gratis accounts over dezelfde periode 'slechts' met 19 procent steeg.
27/10 15u15  'Nederland gaat na of privésleutels Franse en Poolse corona-apps zijn uitgelekt' Een cybercrimineel zegt Franse of Poolse corona-QR-codes te kunnen aanmaken die in Nederland als toegangsbewijs gebruikt kunnen worden. De Nederlandse overheid zou onderzoeken of de crimineel hiervoor gestolen privésleutels van de Franse of Poolse corona-apps gebruikt.
27/10 14u15  'Nederland onderzoekt of privésleutels Franse en Poolse corona-apps zijn gelekt' Een cybercrimineel zegt Franse of Poolse corona-QR-codes te kunnen aanmaken die in Nederland als toegangsbewijs gebruikt kunnen worden. De Nederlandse overheid zou onderzoeken of de crimineel hiervoor gestolen privésleutels van de Franse of Poolse corona-apps gebruikt.
Laatste update: woensdag 27 oktober 2021, 22u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Microsoft is na topresultaten bijna grootste bedrijf ter wereld, nét achter Apple Microsoft presenteert deze week de nieuwe kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2021. Daaruit blijkt dat het bedrijf vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar ruim 20% meer omzet behaalde en maar liefst 48% meer winst maakte. De zeer positieve cijfers zorgen ervoor dat Microsoft op het moment van schrijven nog maar nét achter Apple staat als grootste bedrijf ter wereld op basis van de marktwaarde (of marktkapitalisatie).  Onder meer Office-gerelateerde producten deden he...
28/10 12u15  Onderzoeker weet grofweg 70% van alle WiFi-netwerken te kraken Een beveiligingsonderzoeker uit Israël wist in zijn thuisstad Tel Aviv zo'n 70% van alle wifi-netwerken te kraken, zo beschrijft Bleeping Computer. Het werk van de betreffende hacker, Ido Hoorvitch, is vooral bedoeld om te illustreren hoe thuisnetwerken vaak zeer slecht beveiligd zijn. Ook in de Benelux zal wifi-beveiliging bij een groot gedeelte van de bevolking niet als zeer belangrijk gezien worden. Hoorvitch won voor zijn experiment eerst informatie van zo'n 5000 wifi-netwerken door een k...
28/10 12u15  AOC Agon brengt nieuwe muizen en headset uit voor casual gamers AOC's Agon-gamingmerk heeft twee muizen en een headset onthuld in de Gaming-lijn, die wat lager gepositioneerd is ten opzichte van de Pro-serie. De AOC Gaming GM530 heeft een rechtshandig ontwerp met siliconen grip. De Pixart PMW3389-sensor heeft 16000 dots per inch. De Kailh-knoppen zijn getest tot 80 miljoen kliks, naast de primaire knoppen en het scrollwiel zijn er twee duimknoppen en twee knoppen onder het wiel. Deze zijn instelbaar via de G-Menu-software, waarmee ook de twee rgb-zones aa...
28/10 11u15  Asus onthult PSU's tot 1600W en bevestigt nieuwe stroomconnector Begin deze maand waren er geruchten over twee verschillende nieuwe stroomconnectors voor pcie-uitbreidingskaarten met 12 en 16 pinnen. Eerstgenoemde blijkt gebruikt te gaan worden in toekomende videokaarten, aangezien er een kabel meegeleverd wordt met de nieuwe power supplies van Asus. Deze pcie 5.0-voedingsconnector is niet dezelfde als de 12 pins-plug die Nvidia gebruikt op hun Founders Editions van de Ampere-gpu's, die is namelijk iets groter. Dit is bekend gemaakt tijdens de presentatie...
28/10 11u15  Microsoft denkt al na over holografische quantum-Xbox voor 2042 Microsoft heeft een eigenaardige video op zijn YouTubekanaal geplaatst, waarin het ons een kijkje geeft in wat de Xbox uit het jaar 2042 te bieden zal hebben. Uiteraard duurt het nog een tijdje voordat het zover is, maar de Xbox-maker hoopt dat het quantum computing in kan zetten voor een rekenkracht van 1 exaflops. Dit moet een 32K-beeldresolutie op een verversingssnelheid van minimaal 240 Hz mogelijk maken. 480 Hz moet ook mogelijk zijn, en latency is in dit tijdperk iets uit het verleden....
28/10 07u15  Google maakt het met Android 12 lastiger om tussen WiFi en mobiele data te wisselen Android 12 maakt het iets lastiger om te wisselen tussen een wifi- en dataverbinding via het Quick Settings-menu, zo detailleert Google. De vernieuwde Internet Tile heeft slechts één knop waarmee gebruikers de geprefereerde internetverbinding kunnen kiezen, in tegenstelling tot de huidige Quick Settings waar een knop voor wifi en mobiele data is. Volgens Google moet deze ontwerpkeuze ervoor zorgen dat gebruikers niet per ongeluk hun mobiele data aan laten staan. Op basis van onderzoeken concl...
27/10 21u15  Gigabyte onthult Aorus Z690-borden met veel snelle verbindingen -Update In aanloop naar de verwachte introductie van Alder Lake tijdens de keynote van ceo Pat Gelsinger tijdens Intel Innovation om 17:30 heeft Gigabyte zijn Aorus-moederborden officiëel onthuld. Eerder zagen we al de Z690 Aorus Xtreme, toen foto's van de volledige atx-lijn en tenslotte de retailprijzen. De meeste modellen moeten direct beschikbaar zijn, onder andere de ddr5-versies van de Gaming X en Elite AX komen in de eerste weken van november. Er zijn nog geen productpagina's te vinden op de we...
27/10 18u15  Gigabyte onthult Aorus Z690-borden met veel snelle verbindingen In aanloop naar de verwachte introductie van Alder Lake tijdens de keynote van ceo Pat Gelsinger tijdens Intel Innovation om 17:30 heeft Gigabyte zijn Aorus-moederborden officiëel onthuld. Eerder zagen we al de Z690 Aorus Xtreme, toen foto's van de volledige atx-lijn en tenslotte de retailprijzen. De meeste modellen moeten direct beschikbaar zijn, onder andere de ddr5-versies van de Gaming X en Elite AX komen in de eerste weken van november. Er zijn nog geen productpagina's te vinden op de we...
27/10 18u15  Qualcomm introduceert nieuwe 5G chips voor goedkope apparaten Qualcomm heeft drie nieuwe 5g chips aangekondigd voor goedkope smartphones. De chipgigant zegt op deze manier snelle 5g-verbindingen naar betaalbare smartphones te willen brengen. Het gaat om de Snapdragon 778G Plus, Snapdragon 695 en Snapdragon 480 Plus. Het bedrijf heeft overigens ook een Snapdragon 680 uitgebracht voor fabrikanten die een smartphone willen bouwen met 4g-connectiviteit. Nu de vraag naar 5g-toestellen toeneemt en 5g-verbindingen gemeengoed worden, zet het bedrijf nog meer in...
27/10 17u15  Hackers gebruikten rootkit die digitale goedkeuring van Microsoft heeft gekregen - update Een recent rapport van cyberbeveiligingsbedrijf Bitdefender laat zien dat cybercriminelen rootkit ‘FiveSys‘ hebben gebruikt. De malafide software kreeg, tot de verbijstering van de hackers, alsnog een digitale handtekening van Microsoft. Het kwaadaardige programma gaf de malafide gebruikers blijkbaar ‘vrijwel onbeperkte privileges’ op getroffen systemen. Het programma werd door hackers gebruikt om gegevens en in-game aankopen van gamers te bemachtigen. Onderzoekers hebben aangegeven dat het z...
27/10 17u15  GeForce Now-games voor PC te spelen via Edge-browser op Xbox Series X/S Compatibel is een groot woord, maar het is nu redelijk eenvoudig mogelijk pc-games te spelen op de nieuwste generatie Xbox-consoles. Via de Edge-browser kun je gebruik maken van een GeForce Now-account, waarmee games gestreamd kunnen worden vanaf Nvidia's servers. Hiervoor is het wel nodig de betreffende game te bezitten op een platform als Steam, Epic Games of GOG. Dankzij de ondersteuning voor muis en toetsenbord is het mogelijk pc-games zoals Dota 2 te spelen op dezelfde manier als je op...
27/10 16u15  AMD breekt opnieuw verkooprecord, omzetgroei van 54 procent AMD heeft een persbericht de deur uit gedaan waarin de omzet en winsten worden besproken. Het rode kamp heeft een omzetgroei van 54 procent gerealiseerd dit kwartaal, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.  AMD-topvrouw Lisa Su liet weten dat het bedrijf sneller groeit dan de markt. Ze verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar 4,5 miljard dollar omzet te genereren. De groei is vooral te danken aan het Computing and Graphics-segment van het bedrijf. De Ryzen 5000 en Radeon RX 6000 h...
27/10 16u15  AMD haalt uitstekende resultaten met 54% hogere omzet dan in Q3 2020 Waar Intel mede door allerlei problemen in de bevoorradingsketen een tegenvallend kwartaalresultaat neerzetten heeft AMD juist uitstekende cijfers gedeeld tijdens de presentatie. Op jaarbasis is de omzet met 54 procent gestegen en de winst zeer ruim verdubbeld. Ten gevolge hiervan zijn de vooruitzichten voor heel 2021 aanzienlijk bijgesteld, de verwachtte omzetstijging is nu 65 in plaats van 50 procent. De gerealiseerde kwartaalomzet van 4,3 miljard Amerikaanse dollar is 12 procent hoger dan...
27/10 16u15  Gigabyte zet Aorus FI32Q-X online: WQHD-gamingmonitor met 270 Hz en KVM-switch Op de website van Gigabyte is de Aorus FI32Q-X opgedoken. Net zoals de reguliere FI32Q gaat het om een 32-inch gamingmonitor met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels en een ingebouwde kvm-switch. Dankzij laatstgenoemde kunnen gebruikers randapparatuur zoals een toetsenbord of muis voor meerdere aangesloten systemen inzetten. De X-versie heeft wel enkele upgrades gekregen: het ips-paneel biedt een verversingssnelheid van 240 Hz, dat dankzij een overklok naar 270 Hz wordt opgedreven. De over...
27/10 15u15  SSD's met PCIe 5 en 6 vereisen koeling en zijn net zo snel als DDR4-geheugen Tijdens een livestream van MSI waarin meer details gedeeld zijn over de eerder aangekondigde Spatium-ssd's heeft Sebastien Jean, chief technical officer van Phison, al het een en ander bekend gemaakt over de volgende generaties ssd's. Op dit moment zijn gen4-schijven nog niet eens de standaard, maar de fabrikant van nand-controllers is al bezig met producten voor pcie 5, 6 en 7. De officiële specificaties voor de pci express 7.0-standaard zijn nog niet openbaar gemaakt. Volgend jaar moeten d...
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
28/10 13u15  SAP en Qualtrics brengen experience management naar Concur Travel SAP en Qualtrics introduceren de Concur Experience Optimize-tool, voor het nieuwe zakelijk reizen. De tool moet in het kader van het hybride werken medewerkers helpen effectiever hun reisbewegingen en zakelijke uitgaven te beheren. Het hybride werken wordt steeds meer de norm, maar werknemers verwachten dat zij in de nabije toekomst voor hun werk toch meer […]
28/10 13u15  Intel en Google ontwikkelen ‘Mount Evans’ IPU voor datacenters Intel en Google hebben een voor datacenteromgevingen geschikte processor ontwikkeld. De ‘Mount Evans’-processor of IPU is geschikt voor processortaken die verder gaan dan alleen het leveren van rekenkracht. Met de introductie van de processor willen de partijen het datacenter- en vooral cloudleveranciers makkelijker maken hun klanten snel en eenvoudig cloudgebaseerde diensten te leveren, maar tegelijkertijd […]
28/10 12u15  SUSE Linux Enterprise Micro 5.1 richt zich op edge computing SUSE wil zijn zakelijke Linux-distributie geschikter maken voor onder meer edge computing-omgevingen. De nu geïntroduceerde lichtgewichtversie van SUSE Linux Enterprise Micro (SLE Micro)-distributie, versie 5.1, moet dit mogelijk maken. Met versie 5.1 van SLE Micro wil het bedrijven helpen meer waarde te halen uit edge computing. De lichtgewichtversie van zijn zakelijke Linux-distributie is vooral bedoeld […]
28/10 11u15  ‘Mkb’ers vragen meer privédata dan nodig, privacytoezicht geen prioriteit’ Kleine bedrijven vragen tegenwoordig klanten meer privégegevens dan eigenlijk nodig is. Dit is risicovol en verboden, constateert privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Toch treedt de toezichthouder nauwelijks op. Volgens Nu.nl hebben mkb’ers, vooral de kleinere, tegenwoordig een enorme ‘datahonger’. Zij vragen hun klanten vaak meer persoonlijke gegevens dan voor de dienstverlening noodzakelijk is. Deze datahonger van kleine […]
28/10 08u15  ‘Cryptojacking en hackers huren sterk in opmars’ Een recordstijging van cryptojacking, hackers-for-hire in opmars en een mogelijke aanpak van het ransomware-probleem. Dat ziet het Europese cyberagentschap ENISA. Het agentschap identificeert ransomware als grootste dreiging van het moment. Volgens de organisatie overtreft het probleem elk ander vooraanstaand risico, waaronder malware, cryptojacking, misinformatie, supply chain-aanvallen en dreigingen voor data, e-mail, toegankelijkheid en integriteit. E-mail […]
27/10 17u15  Pegasystems beweegt mee naar ISO 20022, de nieuwe financiële datanorm Pegasystems’ Pega Smart Investigate introduceert ondersteuning van ISO 20022 data, een opkomende standaard voor de opbouw en uitwisseling van transactiegegevens. De Pega Smart Investigate-tool dient hoofdzakelijk voor het onderzoeken van de oorzaak van payment exceptions. Payment exceptions zijn transacties die door (de klanten van) banken worden aangevangen en vervolgens afgebroken. Mogelijke oorzaken lopen uiteen: gebrek […]
27/10 14u15  Kaspersky koopt Brain4Net voor uitbreiding SASE-aanbod Kaspersky heeft de SD-WAN- en Network Functions Virtualization (NFV)-specialist Brain4Net overgenomen. Doel van deze overname is de uitbreiding van het SASE en XDR-aanbod van de securityspecialist. De overname van Brain4Net moet Kaspersky helpen met het verstevigen van zijn positie op de SASE- en XDR-markt. Beide marktsegmenten groeien de laatste jaren flink en daar wil de […]
27/10 13u15  Commvault brengt Intelligent Data Services naar AWS Marketplace Commvault gaat zijn Intelligent Data Services-platform nu ook beschikbaar stellen via public cloud AWS. Concreet zijn nu de Commvault Backup & Recovery en de optionele uitbreidingsmodules Commvault Disaster Recovery en Commvault Professional Services-diensten in de marktplaats van de public cloudgigant beschikbaar. Hiermee kunnen klanten makkelijker de diensten binnen het Commvault Intelligent Data Services-platform vinden, testen, […]
27/10 12u15  Microsoft profiteert afgelopen kwartaal volop van cloudaanbod Microsoft boekt vooral omzet met zijn cloudaanbod, zo blijkt uit recente kwartaalcijfers. In dit kwartaal was de cloud business verantwoordelijk voor het grootste deel van de totale omzet. De techgigant boekte het afgelopen kwartaal een totale omzet van 40 miljard euro (45,3 miljard dollar). Dit was bijna een kwart, 22 procent, meer dan in dezelfde […]
27/10 11u15  Belgisch Sigma Conso overgenomen door Prophix De Belgische financiële softwarespecialist Sigma Conso komt in handen van de Canadese branchegenoot Prophix. Met de overname kunnen beide bedrijven hun strategie versnellen. De overname van Sigma Conso, waarvan geen details bekend zijn gemaakt, is het resultaat van gesprekken over een strategische samenwerking. Tijdens de gesprekken bleek er een goede klik tussen beide bedrijven te […]
27/10 10u15  ‘Overheid moet landelijke strategie voor datacenters vaststellen’ De Nederlandse overheid moet met een landelijke strategie bepalen waar datacenters worden gevestigd. Dit stelt de Nederlandse brancheorganisatie voor datacenters, de Dutch Datacenter Association (DDA) in een brandbrief aan het kabinet. Hiermee moet deze branche toekomstbestendiger worden. Volgens de brandbrief van de DDA is de Nederlandse datacenterbranche essentieel voor de groei van de nationale economie. […]
27/10 09u15  Adobe lanceert reeks Creative Cloud updates Adobe lanceert een flink aantal updates voor meerdere oplossingen in het Creative Cloud-portfolio. Photoshop-bestanden zijn deelbaar via een enkele URL, de rendertijd van After Effects-projecten belooft drastisch te verminderen en Premiere Pro is voorzien van een transcriptietool voor de ondertiteling en bijschriften van video’s. De nieuwste versies van Photoshop, per vandaag beschikbaar, maakt het mogelijk […]
26/10 15u15  Aankomende Bang & Olufsen Cisco 980 belooft topheadset voor Webex Bang & Olufsen en Cisco slaan de handen ineen voor een headset. De Bang & Olufsen Cisco 980 zet integratie in Cisco Webex, audiokwaliteit, security en Adaptive Noise Cancellation centraal. Het model belooft een combinatie van Bang & Olufsens audiokwaliteit en Cisco’s meetingbediening (Webex en meer), Adaptive Noise Cancellation en veilige IT-beheeropties. Beide organisaties hebben […]
26/10 15u15  Cisco combineert Webex met 3D-hologramtechnologie Cisco heeft zijn Webex Hologram-oplossing geïntroduceerd, waarmee het collaborationplatform met 3D-hologramtechnologie wordt gecombineerd. Gebruikers krijgen hiermee een meer ‘reallife’-ervaring tijdens vergaderingen via Webex. Volgens de techgigant is Webex Hologram de eerste collaborationtoepassing die Augmented Reality (AR)-technologie en -headsets gebruikt voor het verrijken van vergaderfunctionaliteit met 3D-hologramtechnologie. Het toepassen van hologrammen moet aan deze vergaderingen op […]
26/10 14u15  Aruba en Pensando ontwikkelen datacenterswitch CX 10000 Aruba en de startup Pensando hebben een nieuwe switch, de Aruba CX 10000 Series, voor datacenters ontwikkeld. Deze switch gebruikt een gedistribueerde services fabric voor het overal in het netwerk afleveren van netwerk-, security en layer 4 tot 7-functionaliteit. De switch moet het huidige datacenterverkeer, dat nu vaak via veel ingewikkelde infrastructuur- en netwerklagen loopt […]
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
28/10 10u15  Ocean Plastic Mouse van Microsoft muis duurzaam Duurzaamheid staat bij grote techbedrijven telkens hoger op de agenda en alle beetjes helpen daarbij. Zo verkoopt Microsoft nu deze Ocean Plastic Mouse.
28/10 00u15  Moederbedrijf Facebook zoekt nieuwe naam Facebook kondigt op korte termijn vermoedelijk een nieuwe naam voor zichzelf aan. Het gaat daarbij niet om het sociale netwerk zelf, maar het moederbedrijf daarachter - nu nog Facebook, Inc.
27/10 11u15  Windows-update installeert app voor Windows 11-check Microsoft biedt sinds enige tijd een statuscontrole-app aan waarmee snel te controleren is of jouw Windows 10-pc voor Windows 11 geschikt is. Dit programmaatje hoef je weldra niet meer zelf op te zoeken, want via een aankomende Windows-update komt 'ie vanzelf op je systeem binnen.
27/10 00u15  BenQ GV30 is compacte en veelzijdig beamer De BenQ GV30 is een compacte beamer die grotendeels draadloos werkt, te danken aan de meegeleverde dongle met daarop Android TV 9.0.
27/10 00u15  Motorola Moto E20: Budgetsmartphone met troef Veel voordeliger dan de Moto E20 van Motorola worden hedendaagse smartphones niet. Toch steekt het toestel op één aspect veel duurdere telefoons de loef af.
26/10 14u15  Nokia G50 is betaalbaar en toekomstbestendig De Nokia G50 is een betaalbare smartphone waar je niettemin een poos mee vooruit kunt. De fabrikant belooft twee jaar Android-updates en omdat-ie uit de doos op Android 11 draait, ontvang je er mettertijd ook Android 12 en 13 op.
26/10 10u15  Sandberg Survivor Powerbank 10000 ook zaklamp en kompas De dagen worden weer korter en frisser, maar dat houdt fanatieke wandelaars uiteraard niet tegen om er op uit te trekken. Deze doelgroep heeft Sandberg voor ogen met de Survivor Powerbank 10000.
26/10 00u15  Windows 11 vertraagt AMD-processors, patches onderweg Microsoft en AMD brengen de komende dagen beide een update uit voor Windows 11-pc's die op AMD-processoren draaien. Eerder kwam aan het licht dat computers met cpu's van AMD trager presteerden na de update naar Windows 11.
25/10 11u15  YouTube-accounts gewild doelwit voor hackers Google heeft zijn handen vol aan cybercriminelen die op YouTube-accounts inbreken en de toegang tot deze gehackte kanalen vervolgens doorverkopen, zodat andere misdadigers erop kunnen uitzenden wat ze willen. Zoals nepadvertenties voor cryptovaluta.
23/10 00u15  Spotify start verkoop Car Thing, is geen volledige autoradio Al meer dan drie jaar wordt er over gesproken en nu is 'ie er dan eindelijk, Spotify's Car Thing. Het lijkt op een vervanger van je autoradio, maar schijn bedriegt. Het apparaatje visualiseert je afspeellijsten, zodat je ze onderweg makkelijker kunt bedienen.
22/10 11u15  Verwacht niet teveel van de Windows 10 November 2021 Update Hoewel alle ogen de laatste tijd op Windows 11 gericht zijn, brengt Microsoft volgende maand voor Windows 10 ook nog een onderdelenupdate uit. De omvang van de Windows 10 November 2021 Update (21H2) is echter beperkt, met weinig nieuwe functies.
22/10 00u15  Professioneel videovergaderen met de Logi Dock Videovergaderen gaat niet altijd van een leien dakje. Daarom introduceert Logitech de Logi Dock, waarmee de techniek je in elk geval niet meer in de steek laat.
22/10 00u15  Gamewarez Morph-zitzak voor de luie avondjes Na een lange werkdag lekker onderuitgezakt een spelletje opstarten of die ene spannende Netflix-serie verder bingen. Het Duitse Gamewarez heeft voor dit doeleinde zijn Morph-zitzak in de aanbieding.
21/10 14u15  Kingston XS2000: Externe ssd voert snelheid op De Kingston XS2000 is een externe ssd die bijzonder compact en licht is. De afmetingen bedragen slecht 70 x 33 millimeter en het opslagapparaatje weegt net geen 60 gram.
21/10 10u15  Stabiele selfies met DJI OM 5 Zoals de naam doet vermoeden, is de DJI OM 5 alweer de vijfde editie van DJI's smartphone-gimbal. Die zorgt er opnieuw voor dat mobiele filmpjes stabiel blijven, dit keer met een uitschuifbare arm.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen

PCMweb

Verbergen Tonen
26/10 00u15  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
26/10 00u15  PCM-weekoverzicht: De beste cloudopslagdienst voor jou Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
26/10 00u15  Een goed internetsignaal overal in huis Een goede internetverbinding is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Van communicatieve en informatieve tot entertainmentdoeleinden, een stabiele wifiverbinding maakt het mogelijk. Hoe zorg je dat je verbinding tot in alle hoeken en gaten reikt en wanneer is het een goed idee om een wifi-extender te kopen? Dit artikel geeft een overzicht.
26/10 00u15  Raspberry Pi 3 Model B+ review De Raspberry Pi 3 Model B+ is het nieuwste model van het inmiddels wereldberoemde minicomputertje. We haalden onze kabels en monitoren weer uit de kast en downloadden de meest recente versie van Raspbian voor deze Raspberry Pi 3 Model B+ review.
26/10 00u15  Hoe je dementie kunt bevechten met technologie Ondanks decennia aan onderzoek is dementie nog steeds niet te genezen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te doen is om de persoon veilig te houden. Je kunt de persoon of zijn of haar spullen voorzien van een GPS-tracker, maar er is veel meer mogelijk. Deze technologie bestaat om dementerenden en hun zorgverleners te helpen.
26/10 00u15  Eigen arcadekast bouwen met Raspberry Pi Ik zal vroeger als kind wat uren doorgebracht hebben op een tweedehands Commodore 64 en later m’n vaders desktop. Speciaal voor mijn dochters van 7 en 3 probeer ik met een zelfgebouwde arcademachine hen een zelfde soort ervaring te bieden. Een eigen arcadekast bouwen doe je zo.
25/10 00u15  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
25/10 00u15  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
25/10 00u15  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
25/10 00u15  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
25/10 00u15  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
25/10 00u15  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
25/10 00u15  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
25/10 00u15  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
25/10 00u15  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021, 0u15
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
28/10 12u15  Piepkleine Raspberry Pi Zero 2 W wordt een stuk krachtiger Raspberry Pi brengt een nieuw model van haar kleinste minicomputer uit. De Raspberry Pi Zero 2 W is tot vijf keer krachtiger dan het originele model uit 2015 en heeft voortaan ook Bluetooth.
28/10 12u15  Google laat minderjarigen foto's wissen uit de zoekresultaten Kinderen, tieners of hun ouders kunnen Google nu vragen om foto's weg te halen uit de resultaten van de 'image search' zoekmachine van het bedrijf. Het gaat om een nieuwe beschermingsfunctie die wereldwijd wordt uitgerold.
28/10 11u15  Belgische start-up DESelect haalt 5,5 miljoen dollar binnen DESelect, een Belgische start-up die marketingsoftware bouwt voor het Salesforce platform, haalt in een kapitaalsronde meer dan vijf miljoen dollar bij een New Yorks investeringsfonds Adjacent.
28/10 11u15  Telenet en Fluvius willen nieuw infrastructuurbedrijf voor internetkabel oprichten Telenet en Fluvius willen samen een nieuw infrastructuurbedrijf oprichten om snellere glasvezelverbindingen uit te rollen in 'de grote meerderheid van Vlaanderen'. Ze hebben daarover een niet-bindende intentieovereenkomst ondertekend, melden beide bedrijven.
28/10 11u15  Apple klopt bij imec aan om ecologische impact te verkleinen Het Vlaamse onderzoeksinstituut imec begint een programma om de ecologische impact van computerchips in kaart te brengen en te verkleinen. Apple schuift mee aan tafel in Leuven.
28/10 11u15  Agfa-Gevaert wil 200 IT-medewerkers naar Atos verhuizen Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert Groep kondigt aan dat ze een partnership wil aangaan met Atos, specifiek voor de uitbesteding van interne IT-acitiviteiten.
28/10 11u15  Belg is geen fan van gezichtsherkenning Belgen voelen zich over het algemeen best veilig, maar staan bijzonder meewarig tegenover het gebruik van gezichtsherkenning, voor commerciële of beveiligingsdoeleinden. Dat moet blijken uit internationaal onderzoek.
28/10 11u15  Nobelprijswinnares Ressa: techsector moet meer doen tegen desinformatie Grote techbedrijven moeten wereldwijd meer doen om verspreiding van misleidende berichten en het doorgeven van desinformatie te voorkomen. Dat stelt Nobelprijswinnares Maria Ressa. De Filipijnse, die onlangs de Nobelprijs voor de Vrede kreeg uitgereikt, haalt ook uit naar Facebook. Het Amerikaanse bedrijf is volgens haar 'vooringenomen tegen feiten'.
28/10 10u15  Agoria-CEO: 'Bedrijven moeten coronapas kunnen verplichten' Bedrijven moeten de mogelijkheid krijgen om de coronapas te verplichten voor werknemers op de werkvloer. Dat vindt althans technologiefederatie Agoria. 'Wie pertinent weigert, moet zonder loon terug naar huis gestuurd kunnen worden', zegt Agoria-CEO Bart Steukers in Het Laatste Nieuws.
28/10 10u15  Hoe Facebook een groot deel van de wereld aan zijn lot overlaat Wie Facebook buiten Noord-Amerika en Europa gebruikt, waant zich soms in het Wilde Westen. Uit interne documenten die een consortium van Europese publicaties, waaronder Knack, kon inkijken, blijkt dat het bedrijf in grote delen van de wereld machteloos staat tegenover haatberichten en bedreigingen.
28/10 00u15  'PayPal wil Pinterest kopen' Betalingsbedrijf PayPal overweegt uit te breiden naar sociale media met een overname van Pinterest, dat vooral bekendstaat als digitaal prikbord voor afbeeldingen.
28/10 00u15  Geen parlementaire hoorzitting over encryptie Er komt geen parlementaire hoorzitting over het wetsvoorstel dat berichtendiensten verplicht om encryptie te ondermijnen. N-VA parlementslid Michael Freilich had daar om gevraagd, maar de meerderheidspartijen vinden het te voorbarig.
28/10 00u15  Cisco maakt mobiel bellen mogelijk met Webex Go Cisco gaat het gebruik van zijn Webex-communicatieplatform op mobiele apparaten vereenvoudigen. Daarvoor lanceert het bedrijf in de eerste helft van 2022 de nieuwe dienst Webex Go, waarmee klanten zakelijk kunnen bellen vanaf een persoonlijk device zonder dat ze een extra app nodig hebben.
28/10 00u15  Global Ethics Day: voor wanneer de schone programmeurs? Woensdag 20 oktober vierden we - voor de achtste keer al - Global Ethics Day. Nu de digitalisering in de meest uiteenlopende maatschappelijke domeinen en sectoren hoog op de agenda staat, moeten we misschien ook eens stilstaan bij de (on)ethische aspecten daarvan, vindt Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots.
28/10 00u15  Train zelf AI om Amazonewoud te redden Om ontbossing snel te detecteren komt data-analysebedrijf SAS met een AI tool. Het vraagt aan het grote publiek om te helpen het algoritme te trainen.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
28/10 00u15  Ministerie twijfelt door te gaan met qr-codes De onzekerheid neemt toe rond de app CoronaCheck die bewijst dat je gevaccineerd bent dan wel negatief ben getest of eerder corona hebt gehad. Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nemen de twijfels...
27/10 18u15  Pentesten kunnen vals gevoel van veiligheid geven Gunstige resultaten van pentesten kunnen een vals gevoel van veiligheid geven. Het uitvoeren van penetratietesten waarbij ethische hackers kwetsbaarheden proberen te vinden, zou aan minimale standaarden moeten voldoen.
27/10 16u15  Datacenters pleiten voor landelijke sturing overheid De datacentersbranche roept een nieuw kabinet op tot een landelijke sturing. Belangenbehartiger Dutch Data Center Association (DDA) dringt aan op een Nationale Datacenter Strategie. Landelijke coördinatie moet gaan zorgen voor een meer toekomstbestendige groei van de...
27/10 16u15  Gameplatform i3D.net verplaatst naar Equinix Het Rotterdamse hostingbedrijf i3D.net heeft zijn gameplatform verplaatst naar de datacenterinfrastructuur van Equinix. Door de groei van de gamingmarkt heeft het bedrijf wereldwijd meer capaciteit nodig om gamers goed te ondersteunen.
27/10 13u15  ASML wint Nederlandse Innovatie Prijs ASML is tot winnaar uitgeroepen van de Nederlandse Innovatie Prijs 2021. Naast de chipmachinefabrikant belandden ook Ecoplant en Qlayers op het erepodium.
27/10 13u15  Kaspersky neemt Amerikaanse Brain4Net over Kaspersky lijft het Amerikaanse Brains4Net in. De securityspecialist wil op die manier zijn zakelijke klanten zowel security- als connectiviteitsdiensten aanbieden.
27/10 12u15  KPMG Crimsonwing verder als Conclusion MBS KPMG Nederland verkoopt zijn Microsoft Dynamics-activiteiten aan Conclusion. De adviesreus neemt na acht jaar afscheid van KPMG Crimsonwing, een bedrijfsonderdeel dat was ontstaan na aankoop van de internationale ict-dienstverlener Crimsonwing. KPMG meent dat de systeemintegratie-activiteiten beter...
27/10 11u15  Politie geeft Amber Alert bruidsschat van 1,8 miljoen De politie betaalt Stichting Amber Alert Europe 1,8 miljoen euro voor het gebruiksrecht van het beeldmerk van Amber Alert en het Vermist Kind Alert. Zo kan deze stichting, die vooral buiten Nederland actief blijft, haar werk...
27/10 11u15  Britse inlichtingendienst gaat agressief 'terughacken' De Britse inlichtingendienst GCHQ schakelt hackers van de nieuwe National Cyber Force in om achter ransomware-bendes aan te gaan. Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ worden daarbij agressieve hackmethodes niet geschuwd.
26/10 20u15  Trio nieuwe webshopovernames Dwarfs Het jonge e-commercebedrijf Dwarfs dat enorme groeiambities heeft, neemt opnieuw drie webshops over. Met Gadgy, Vita5 en Snoozle wordt 24 miljoen euro aan omzet toegevoegd. Dwarfs heeft eigen software ontwikkeld die potentiële overname-doelwitten selecteert die als...
26/10 19u15  Bijna iedereen tegen gluurapparatuur De overgrote meerderheid van de werknemers in Nederland wijst het gebruik van ‘gluurapparatuur’ af. Negen op de tien medewerkers voelt zich er niet comfortabel bij wanneer de werkgever de microfoon van hun computer controleert. Ook willen...
26/10 18u15  Ernstige softwarestoring blijft Justis kwellen De storing waardoor geen Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen worden afgegeven, blijft Justis in een ijzeren greep houden. Na elf dagen tast het ministerie van Justitie nog altijd in het duister over de oorzaak.
26/10 15u15  Webex zet in op hybride werken en interoperabiliteit Cisco is hard bezig zijn samenwerkingstool Webex nog meer geschikt te maken voor het hybride werken. De fabrikant bereidt zich voor op een toekomst waarbij thuiswerk wordt gecombineerd met werken op kantoor.
26/10 14u15  NL-Alert kiest voor Everbridge als alarmsysteem NL-Alert, de landelijke alarmeringsdienst voor crisiscommunicatie, gaat met technologie van Everbridge werken. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft gekozen voor deze Amerikaanse software na een aanbesteding.
26/10 13u15  Uitmester informatiehuishouding Rijk vooral aanjager Het kabinet wil nog dit jaar een regeringscommissaris benoemen voor het op orde brengen van de informatiehuishouding bij het Rijk. Inmiddels zijn de taken voor deze nieuwe tijdelijke functie afgebakend. Deze commissaris krijgt vooral een aanjaagfunctie.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
28/10 13u15  How Apple's iCloud Private Relay creates a shadow IT nightmare One can make the argument that Apple created the phenomenon of shadow IT when it introduced the iPhone and the App Store. Suddenly managers and individual users had the ability to source their own business software and services, bypassing IT departments completely. And they could do so with devices not connected to a corporate network, preventing IT from even realizing shadow IT was happening in their organizations.To read this article in full, please click here(Insider Story)
28/10 13u15  Android versions: A living history from 1.0 to 12 What a long, strange trip it's been.From its inaugural release to today, Android has transformed visually, conceptually and functionally — time and time again. Google's mobile operating system may have started out scrappy, but holy moly, has it ever evolved.Here's a fast-paced tour of Android version highlights from the platform's birth to present. (Feel free to skip ahead if you just want to see what’s new in Android 11 or Android 12.)To read this article in full, please click here
28/10 00u15  What happens when you put iPhone chips in Macs? Ten years after the first Apple-designed chip, the A4 System on a Chip, debuted in the iPad and the iPhone 4, Apple introduced its M1 SoC for personal computers. Launched in November 2020, the ARM-based processor uses the same basic architecture as the A-series chips and powers a range of Apple PCs including the MacBook Air, Mac mini, MacBook Pro, and iMac. Now, with the launch of Apple's 2021 MacBook Pro models, the hugely praised M1 chip has now been joined by the M1 Pro and M1 Max. To read this article in full, please click here
28/10 00u15  Asana takes aim at the enterprise with new workflow features Asana, a work management platform for teams, today announced the Enterprise Work Graph, a suite of features designed to give greater clarity and flexibility to enterprise workflows. The new capabilities aim to align teams around goals, coordinate workflows across teams and time zones, and provide visibility into where work stands in real time. Alongside the new Work Graph data model, Asana is introducing enterprise-grade security and controls to its platform.To read this article in full, please click here
27/10 19u15  Windows 10: A guide to the updates On May 18, Microsoft announced the availability of Windows 10 version 21H1, known as the May 2021 Update. But the launch of a major Windows 10 update isn’t the end of a process — it’s really just the beginning. As soon as one of Microsoft’s twice-yearly feature updates is released, the company quickly gets to work on improving it by fixing bugs, releasing security patches, and occasionally adding new features.In this story we summarize what you need to know about each update released to the public for the most recent versions of Windows 10 — versions 2004, 20H2, and 21H1. (Microsoft releases updates for those three versions together.) For each build, we’ve included the date of its initial release and a link to Microsoft’s announcement about it. The most recent updates appear first.To read this article in full, please click here
27/10 17u15  Q&A: Cisco's Jeetu Patel on Apple, Webex, and the hybrid enterprise Cisco’s Webex One event takes place this week, with the company introducing a much-improved version of Webex for iPad. I wanted to find out more about the Apple/Cisco partnership and the company's thoughts around the emerging hybrid workplace, so I reached out to Jeetu Patel, general manager and executive vice president, Cisco security and collaboration for more information.To read this article in full, please click here
27/10 15u15  3 fantastic ways Notion can make you more efficient You'd think a service designed to improve your efficiency would be delightfully easy to embrace.That is absolutely not the case with Notion. Notion, which bills itself as an 'all-in-one workspace,' is about as overwhelming as can be at first glance. The app just does so many things that it's damn-near impossible to know where to begin. And that makes it all too tempting to simply give up and walk away.I should know: I've done that myself — a few times, in fact. I danced around the, erm, notion of using Notion for months before I ever actually dove in. Every time, I'd poke around a little, find myself nodding and making thoughtful 'hm!' sounds with every intriguing new possibility I encountered (as one does), and then realizing I had no earthly idea what to do next.To read this article in full, please click here
27/10 00u15  JNUC 21 brings major security and deployment improvements to Apple enterprise Hot on the heels of Apple’s MacBook Pro launch, the world’s biggest (virtual) gathering of Apple admins is beginning with a raft of announcements from Jamf, including solutions to secure remote working, accelerate deployments and more.The big event for Apple IT The 2021 Jamf Nation User Conference, a virtual event, will host over 10,000 Apple administrators from across the enterprise, healthcare, and education. The company now has over 57,000 customers, and its software is used to manage more than 25 million Apple devices, the company said.To read this article in full, please click here
27/10 00u15  Zoho One suite expands to more than 50 apps Zoho has expanded its Zoho One business software suite to include more than 50 apps, adding a wide range of capabilities around analytics, security management, and employee experience.The vendor launched Zoho One in 2017 with the goal of providing access to a wider range of the applications across its extensive portfolio. The app suite costs $37 per employee per month when subscriptions are purchased annually for a customer’s entire workforce; otherwise annual subscriptions are $90 per user per month.To read this article in full, please click here
27/10 00u15  Just who is Windows 11 for, anyway? Seriously, who did Microsoft develop Windows 11 for? Only people who like centered taskbars? Only people who don’t mind “unlearning” how to get into task manager?Maybe not, but I’d argue that Windows 11 wasn’t designed for you and me. Rather, it was designed for the businesses, governments, schools, and other entities that we interact with. It’s built to ensure that sensitive information can be secured.[ Related: Windows 11 in-depth review: Windows 10 gets a nip and tuck ] Baked-in security For starters, Windows 11 has allowed Microsoft to cut the cord on the 32-bit platform. Windows 11 will be first Windows OS that is 64-bit only. This allows Microsoft to build in more virtualization and containerization security features that cannot be done in the 32-bit platform.To read this article in full, please click here
27/10 00u15  How to keep your workers (so you don’t have to replace them) The “Great Resignation” is killing many small businesses. I see it every day here in Asheville, NC. This tourist town’s many great restaurants can’t keep their doors open because they literally can’t get enough staff to cook the food or serve the customers.It’s not just restaurants and corner shops. It’s all small businesses.What can you do? I’ve talked before about keeping your staff on board in general; this time around I’ve got a few more specific suggestions.First, listen to your people. This is simple, but all too many managers ignore this one. Ask them what their concerns are. What makes them happy at work? What makes them miserable?To read this article in full, please click here
27/10 00u15  Apple’s new MacBook Pros leapfrog the competition In all my years of Apple reporting, I’ve never seen a change of this magnitude for the Mac.Since I first began reporting on Apple’s business in 1999, I’ve watched as Apple tried really hard to explain the good points of each iteration of the old G-series Macs. I was pleased at the performance gains the Mac got with the Intel chip. But this? This is something quite different.Probably the best notebooks in the world At its October 18 Unleashed event, Apple announced its all-new MacBook Pro lineup. Available in two sizes, 14-inch and 16-inch, the new systems are powered by the company’s proprietary M1 Max and M1 Pro processors, which build on the M1 System on a Chip (SoC) introduced last year.To read this article in full, please click here
26/10 18u15  Pixel 6 or Pixel 6 Pro? Some real-world guidance that might surprise you To Pixel 6 or to Pixel 6 Pro? That is the question.By now, you've no doubt heard plenty about Google's latest and greatest Pixels. So rather than repeat what you've already seen in several dozen other places, I thought we'd focus on a purely practical, real-world comparison for anyone torn between the two Pixel 6 models. I've been carrying around both the regular Pixel 6 and the Pixel 6 Pro and living with 'em for nearly two weeks now, and I've collected some pretty telling observations that might be a bit different from the more spec-oriented comparisons you've pored over elsewhere.To read this article in full, please click here
26/10 18u15  How to use Shortcuts in macOS Monterey Available on iPads and iPhones since iOS 13, Shortcuts are now available in macOS Monterey. These automations are designed to simplify repetitive tasks, but do you know how to use them?Get familiar with the Shortcuts app If you’ve used Shortcuts before, the user interface should seem familiar — particularly if you’ve used them on your iPad. The application window uses Apple’s now customary left-hand side bar with buttons to take you to Gallery, All Shortcuts, Quick Actions, Menu Bar, and a Folders section.To read this article in full, please click here
26/10 15u15  How to get rid of Windows 11 (and roll back to Windows 10) So, you’ve installed Windows 11, kicked the proverbial tires and taken it for spin — and now you want to go back to tried and trusty Windows 10 until the new-OS dust settles. Can you uninstall it without having to reinstall your old operating system from scratch?The answer depends on how long ago you installed Windows 11 and how you did so.Let’s assume first that you didn’t use the Insider program to get Windows 11. (And you didn’t adjust your registry to manually go around any hardware block.) Instead, you were offered the upgrade because your PC had the right processor, TPM chip, and other necessary items. If so, and it’s not been more than 10 days since you installed Windows 11, you can go to Settings>System>Recovery and choose “Go Back.” This will revert your computer to the Windows 10 version you had before installing Windows 11. You’ll be asked if you want to check first for updates to Windows 11; decline that and follow the wizard to return to Windows 10.To read this article in full, please click here
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Terror Twins laten 'feestbeest-imago' achter zich in A Star Is Born Woensdag ging de Videoland-serie 'A Star Is Born’ van start, waarin onder anderen Sharon en Esmee Ipema - beter bekend als de Terror Twins uit 'Ex on the Beach: Double Dutch’ - schitteren. Sharon is moeder geworden en daarom is het volgens de tweelingzussen tijd om een serieuzere kant van zichzelf te laten zien. Dat vertellen de dames aan RTL Boulevard.
28/10 13u15  Allesweter Maarten van Rossem weet toch niet alles in Per Seconde Wijzer Wandelende encyclopedie Maarten van Rossem (78) was woensdagavond te gast in de speciale jubileumuitzending van kennisquiz 'Per Seconde Wijzer'. Het programma zond namelijk zijn duizendste aflevering uit en speciaal daarvoor werd het spel gespeeld met Maarten en 'Studio Sport'-presentator Jeroen Stomphorst (48).
28/10 13u15  Advocaten MH17-zaak geïntimideerd, hoogstwaarschijnlijk door Rusland Advocaten van de nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 worden geïntimideerd. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat ervan uit dat dat gebeurt in opdracht van Rusland. De NCTV heeft de betrokken advocaten opname in een veiligheidsprogramma aangeboden, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
28/10 13u15  Trotse opa Dries: 'Dave gaat een betere vader worden dan ik' Lees meer >
28/10 13u15  Adele-fans zijn boos, zangeres komt belofte niet na Zangeres Adele (33) heeft zich de woede van een boel fans op de hals gehaald. De Britse zou in 2017 een concert in het Wembley Stadion in Londen geven, maar annuleerde dit. Aan teleurgestelde fans met een kaartje werd vervolgens beloofd om bij een nieuwe datum 'early access' te krijgen, maar daar zien zij nu bij een nieuwe reeks concerten niks van terug.
28/10 13u15  Amerikanen met verzwakt immuunsysteem kunnen vierde prik krijgen Amerikanen met een verzwakt immuunsysteem die een derde coronaprik hebben gekregen, wordt aangeraden om zes maanden later een vierde inenting te halen.
28/10 13u15  Datacenter de lucht in: 'Kosten besparen op koeling' We gaan de komende jaren meer ruimte nodig hebben voor dataopslag. Steeds meer bedrijven willen hun data namelijk digitaal opslaan. De overheid moet ervoor zorgen dat er in de toekomst voldoende centra gebouwd kunnen worden, roept de branchevereniging daarom op. Maar waar moeten die dan komen? In Roermond vonden ze een oplossing: een oude televisietoren krijgt een tweede leven als datacenter.
28/10 13u15  RTL Z Nieuws - 12:00 uur Lees meer >
28/10 13u15  'Gevaarlijk spul': vanaf vandaag is drug 3-MMC verboden Vanaf vandaag is productie, handel en bezit van de designerdrug 3-MMC strafbaar. De drug, die erg populair is onder jongeren, is op lijst 2 van de Opiumwet gezet.
28/10 12u15  Windows-update installeert automatisch PC Health Check-app Microsoft gaat de PC Health Check-app automatisch op elke Windows 10-computer installeren. De app controleert of de machine geschikt is voor de update naar Windows 11.
28/10 12u15  Slecht nieuws voor Cilly Dartell: 'Nieuwe plekken op longen en hersenen' Voormalig presentatrice Cilly Dartell (64) heeft op haar Facebook-pagina een gezondheidsupdate gegeven. Helaas hebben doktoren een aantal maanden geleden nieuwe plekken in haar longen en hersenen gevonden, zo laat ze weten.
28/10 12u15  Feyenoord krijgt extra kaarten voor beladen wedstrijd in Berlijn Feyenoord heeft extra kaarten gekregen voor de uitwedstrijd van volgende week donderdag in de Conference League tegen 1. FC Union Berlin. De Rotterdamse club kreeg nog eens 2300 tickets, waardoor nu ruim 5000 supporters welkom zijn in het Olympiastadion in de Duitse hoofdstad Berlijn. De extra toegangskaarten gaan donderdag in de verkoop, in eerste instantie voor de zogeheten uitkaarthouders.
28/10 12u15  11 bewoners en 2 medewerkers noodopvang Goes positief getest In de noodopvang voor asielzoekers in Goes zijn nog elf bewoners en twee medewerkers positief getest op corona. Verder in dit liveblog onder meer: Amerikanen met een verzwakt immuunsysteem die een derde coronaprik hebben gekregen wordt aangeraden om zes maanden later ook nog een vierde inenting te halen.
28/10 12u15  Spaanse krant: Barcelona al rond met Xavi als opvolger Koeman Xavi Hernández gaat de ontslagen Ronald Koeman volgens de Spaanse sportkrant Sport opvolgen als hoofdtrainer van FC Barcelona. Het Catalaanse medium meldt dat Barcelona al een akkoord heeft bereikt met de 41-jarige oud-speler over een terugkeer naar Camp Nou. Xavi is nu trainer van Al Sadd in Qatar, maar zou daar een gelimiteerde afkoopsom van 1 miljoen euro in zijn contract hebben staan.
28/10 12u15  Jan Smit deelt grappige achter de schermen-beelden Beste Zangers Presentator en zanger Jan Smit (35) heeft vanochtend op social media een bijzonder inkijkje achter de schermen van het zangprogramma 'Beste Zangers' gegeven. En wat blijkt: behalve zingen kunnen de deelnemers ook een aardig potje dansen.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
26/10 00u15  Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video) Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wl mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...
25/10 00u15  Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...
25/10 00u15  Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video) GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....
25/10 00u15  Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...
25/10 00u15  Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...
25/10 00u15  Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video) Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...
25/10 00u15  Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020 Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...
25/10 00u15  Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild Een prototype van de 'Nintendo PlayStation', waarvan er naar verluidt maar n bestaat, wordt binnenkort geveild. Verwacht wordt dat de legendarische console een megabedrag gaat opbrenge...
25/10 00u15  Top-10 apps en games van 2019 en afgelopen 10 jaar Smartphonegebruikers hebben in 2019 wereldwijd maar liefst 120 miljard apps gedownload in de App Store van Apple en Google Play. Dat zijn er, met nog een klein deel van het jaar te gaan, al 5 procent ...
25/10 00u15  Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland De Samsung Galaxy Fold is vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Samsung vandaag bekend. De opvouwbare smartphone had eigenlijk maanden geleden al op de markt moeten komen, maar werd op...
Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021, 0u15

Emerce

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Adform: Belang 3rd party cookies neemt af Tachtig procent van het Nederlandse internetverkeer bij uitgevers bevat first-party ID’s, zo laten cijfers van technologiebedrijf Adform zien. De online reclamemarkt beweegt zich weg van privacyschendende tracker- en cookiepraktijken.
28/10 12u15  13,4 miljoen exemplaren PlayStation 5 verkocht Sony heeft sinds de lancering 13,4 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. In het afgelopen kwartaal ging het om 3,3 miljoen stuks.
28/10 12u15  GroupM groeit 17 procent Media- en reclamebureau GroupM groeide afgelopen jaar met zeventien procent. Wunderman Thompson schrijft volgens eigenaar WPP Group ook dubbele cijfers.
28/10 11u15  Overname Arm door Nvidia wordt nader onderzocht De Europese Commissie start een uitgebreider concurrentieonderzoek naar de voorgenomen overname van chipspecialist Arm door Nvidia. De commissie denkt dat de overname kan leiden tot hogere prijzen en verminderde innovatie.
28/10 11u15  Cisco introduceert Webex Hologram: de toekomst van vergaderen Cisco heeft tijdens WebexOne een voorproefje gegeven van zijn nieuwste hybride samenwerkingstool. Volgens het bedrijf gaat hem om de eerste real-time holografische vergaderoplossing in de sector die gebruik maakt van AR-headsets om 'levensechte 3D-hologrammen te creëren'.
28/10 10u15  Klarna sluit aan op Stripe De internationale leverancier van internetkassa's Stripe sluit Klarna aan en biedt zijn klanten, webwinkels, daarmee de optie om 'achteraf betalen' op te nemen in hun checkouts.
28/10 10u15  Budget Thuis en Youfone blijven bij KPN KPN heeft opnieuw meerjarencontracten afgesloten met Budget Thuis en Youfone. Deze wholesale-aanbieders hebben hun contracten met vijf jaar verlengd.
28/10 09u15  Genomineerden Friends of Search Awards 2021 bekend BOVAG, Smulweb en Intergamma maken kans om de Friends of Search Awards te winnen in categorie Search Engine Optimization (SEO). In de categorie Search Engine Advertising (SEA) dingen Albert Heijn, HEMA en Heinen Delfts Blauw mee.
28/10 08u15  Voorloper Welkom Energie raakte ook al in de problemen De ondergang van energieleverancier Welkom Energie lijkt niet op zichzelf te staan. De voorloper EnergieFlex ging ook al failliet door speculatie op de spotmarkt.
28/10 08u15  Nieuw advertentieformaat voor digital out of home: The Cube Digital Out of Home (DOOH) inkoopplatform Sage+Archer lanceert een nieuw advertentieformaat The Cube, een geanimeerde creatie die bestaat uit twee of drie zijdes die automatisch roteren.
28/10 08u15  ’s Werelds eerste smartphone met een 1.0 inch beeldsensor Sony introduceert de Xperia PRO-1 voor vloggers en contentmakers. De Xperia PRO-I combineert een 1.0 inch sensor, een 24 mm ZEISS Tessar Optics objectief, geavanceerde beeldverwerking, snelle AF (autofocus), 4K 120p video-opname en meer professionele functies in een ultradunne smartphone van 8,9 mm.
28/10 06u15  Aantal actieve kopers eBay daalt Veilinghuis eBay boekte het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst op een hogere omzet, toch vielen de cijfers mee.
28/10 06u15  EMERCE Top 10 European Startups 2021: de genomineerden Dit jaar vindt wederom de verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups plaats. Hieronder presenteren we de tien genomineerden. De uitslag wordt bekendgemaakt op 11 november, de dag dat de online video Collection van eDay live gaat.
28/10 05u15  Samsung boekt grootste kwartaalwinst in drie jaar Samsung heeft het derde kwartaal afgesloten met een nettowinst van 12,3 biljoen won, omgerekend ruim 9 miljard euro. Deze grootste kwartaalwinst in drie jaar heeft het bedrijf met name te danken aan zijn chipdivisie. De Zuid-Koreaanse firma is de grootste maker van geheugenchips ter wereld.
27/10 20u15  KPN en Vodafone halen telefoons uit winkels na overvallen KPN haalt het merendeel van zijn telefoonwinkels in en om Amsterdam, in totaal zo'n negen, leeg vanwege voortdurende overvallen op hun vestigingen.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
26/10 00u15  'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen' Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn data uit onder meer iCloud, Google Drive en andere clouddiensten te halen, schrijft de Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen die bekend zijn met de verkooppitch van het bedrijf.
26/10 00u15  YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.
26/10 00u15  Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of gebruikers de pagina in de privémodus bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.
26/10 00u15  Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
26/10 00u15  Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen.
26/10 00u15  'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie' De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend.
26/10 00u15  Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchers Een voormalige programmeur van Microsoft is aangeklaagd voor het plegen van fraude door voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) aan vouchers voor de online winkels van zijn ex-werkgever te stelen. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
26/10 00u15  'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen' Een lek in de bluetoothtechnologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de universiteit van Boston, schrijft ZDNet.
26/10 00u15  Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraude Een voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM).
26/10 00u15  Video | Gerichte reclame: Luistert Facebook je af? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
26/10 00u15  Netflix ziet veel kleinere groei in abonnees dan verwacht Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal een stuk minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. Dat maakt Netflix woensdag bekend in de kwartaalcijfers (pdf).
26/10 00u15  'Torrentsite week lang onterecht niet bereikbaar voor Ziggo-klanten' Ziggo heeft een week lang torrentwebsite EZTV voor zijn klanten geblokkeerd, nadat de website op een lijst van Stichting BREIN terechtkwam van IP-adressen die gefilterd moeten worden. Dat schrijft Tweakers woensdag.
26/10 00u15  Utrecht lekte foto's van kentekens via tablet in parkeergarage De gemeente Utrecht heeft foto's van auto's, inzittenden en kentekens gelekt via een tablet in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. De afbeeldingen waren voor iedereen met fysieke toegang tot de slecht beveiligde tablet in te zien, meldt RTV Utrecht.
26/10 00u15  Bulgarije arresteert verdachte van grote hack bij belastingdienst De politie van Bulgarije heeft een twintigjarige verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
26/10 00u15  'Kabinet wil duizenden 5G-antennes op bushokjes en lantaarnpalen' Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes voor 5G-internet op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten te plaatsen. Dat staat in een wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.
Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021, 0u15
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

5x Google maakt het met Android 12 lastiger om tussen WiFi en mobiele data te wisselen28/10 07u15 - Hardware.info: Android 12 maakt het iets lastiger om te wisselen tussen een wifi- en dataverbinding via het Quick Settings-menu, zo detailleert Google. De vernieuwde Internet Tile heeft slechts één knop waarmee gebruikers de geprefereerde internetverbinding kunnen kiezen, in tegenstelling tot de huidige Quick Settings waar een knop voor wifi en mobiele data is. Volgens Google moet deze ontwerpkeuze ervoor zorgen dat gebruikers niet per ongeluk hun mobiele data aan laten staan. Op basis van onderzoeken concl...
4x Schaamte bij Bayern München voor 'rampzalige' bekerwedstrijd28/10 09u15 - Bright.nl: Een collectieve black-out, zo noemt technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern München de zware bekernederlaag bij Borussia Mönchengladbach. Hoewel Bayern met vrijwel alle sterren aantrad, verloor de 'Rekordmeister' in de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal met maar liefst 5-0. 'Alles wat fout kon gaan, ging ook fout', aldus Salihamidzic. 'We hebben in de eerste helft geen duel gewonnen. Dit is onverklaarbaar.'
4x Ministerie twijfelt door te gaan met qr-codes28/10 00u15 - Computable: De onzekerheid neemt toe rond de app CoronaCheck die bewijst dat je gevaccineerd bent dan wel negatief ben getest of eerder corona hebt gehad. Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nemen de twijfels...
4x Ook hondje overleden na fatale steekpartij Den Bosch28/10 00u15 - Bright.nl: De hond die afgelopen weekend acht keer werd gestoken bij de fatale steekpartij in Den Bosch is overleden. Dat heeft de familie laten weten op Facebook.
3x Windows-update installeert automatisch PC Health Check-app28/10 12u15 - Bright.nl: Microsoft gaat de PC Health Check-app automatisch op elke Windows 10-computer installeren. De app controleert of de machine geschikt is voor de update naar Windows 11.
3x Onderzoeker weet grofweg 70% van alle WiFi-netwerken te kraken28/10 12u15 - Hardware.info: Een beveiligingsonderzoeker uit Israël wist in zijn thuisstad Tel Aviv zo'n 70% van alle wifi-netwerken te kraken, zo beschrijft Bleeping Computer. Het werk van de betreffende hacker, Ido Hoorvitch, is vooral bedoeld om te illustreren hoe thuisnetwerken vaak zeer slecht beveiligd zijn. Ook in de Benelux zal wifi-beveiliging bij een groot gedeelte van de bevolking niet als zeer belangrijk gezien worden. Hoorvitch won voor zijn experiment eerst informatie van zo'n 5000 wifi-netwerken door een k...
3x Ocean Plastic Mouse van Microsoft muis duurzaam28/10 10u15 - Computeridee.nl: Duurzaamheid staat bij grote techbedrijven telkens hoger op de agenda en alle beetjes helpen daarbij. Zo verkoopt Microsoft nu deze Ocean Plastic Mouse.
3x Genomineerden Friends of Search Awards 2021 bekend28/10 09u15 - Emerce: BOVAG, Smulweb en Intergamma maken kans om de Friends of Search Awards te winnen in categorie Search Engine Optimization (SEO). In de categorie Search Engine Advertising (SEA) dingen Albert Heijn, HEMA en Heinen Delfts Blauw mee.
3x Duurtest BMW iX3: oud model in nieuw elektrisch jasje28/10 09u15 - Bright.nl: Bright-autotester Rutger reed een paar weken in de BMW iX3. Een SUV op basis van de benzineauto van BMW die al drie jaar op de markt is. Vandaag de conclusie.
3x Voorloper Welkom Energie raakte ook al in de problemen28/10 08u15 - Emerce: De ondergang van energieleverancier Welkom Energie lijkt niet op zichzelf te staan. De voorloper EnergieFlex ging ook al failliet door speculatie op de spotmarkt.

Statistieken

Artikels:
35258
Gelezen:
12474
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven