woensdag 4 augustus 2021, week 31


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
04/08 01u15  VS verlengen verbod op huisuitzettingen met 60 dagen De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een federaal moratorium op huisuitzettingen verlengd met zestig dagen. Dat zegt de Democratische meerderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer. Het nieuwe verbod zal betrekking hebben op ongeveer 90 procent van de huurders in het land.
04/08 00u15  Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.13 
04/08 00u15  Verdacht pakketje gevonden bij Saudische ambassade in Nederland De politie meldt dinsdagavond dat een verdacht pakketje is aangetroffen bij de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag. Rond 21.15 uur is een onbeheerde tas aangetroffen, zegt een woordvoerder van de politie.
04/08 00u15  Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.15 
03/08 23u15  Porsche gaat auto's voorzien van ‘nepchips’ om levertijden terug te dringen Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.10 
03/08 23u15  Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ net op tijd voor het windhoos wordt Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.
03/08 23u15  Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
03/08 23u15  VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter “te vroeg” om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
03/08 23u15  Blauwe ‘plasticine’ in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers? De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.11 
03/08 23u15  “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden
03/08 22u15  Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
03/08 22u15  IJsberg brokkelt af in Titanic-museum: drie gewonden Zelfs Titanic-fans moeten oppassen voor ijsbergen. In een Titanic-museum in Tennessee, Amerika, zijn drie gewonden gevallen nadat een ijsbergmuur instortte. Ze moesten naar het ziekenhuis, zo melden de eigenaren van het museum op Facebook.
03/08 22u15  Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
03/08 22u15  Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij bij bus- en metrostation: agent gedood, schutter doodgeschoten Het Pentagon nabij Washington is dinsdag ruim een uur afgegrendeld geweest na een schietincident op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen na de schietpartij, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden.
03/08 21u15  Brad Pitt-lookalike moet datingapps verwijderen omdat geobsedeerde vrouwen hem stalken: “Ik ben niet op zoek naar mijn Angelina” Een 35-jarige vrijgezel zijn en als twee druppels water op Brad Pitt lijken. Het klinkt als een droom, maar er is ook flinke keerzijde aan de medaille. Lookalike en vader Nathan Meads kan niet meer online dates scoren omdat vrouwen enkel geïnteresseerd zijn in de echte Hollywoodster of hem blijven lastigvallen. “Vrouwen verwijten me dat ik een nepprofiel heb of beginnen met letterlijk te stalken”, zegt de Brit.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
04/08 00u15  Dit verandert vanaf 1 augustus: consumptiecheques, aangetekende zendingen en vennootschappen Een nieuwe maand, enkele nieuwe regels: consumptiecheques mogen overal aanvaard worden, u kunt digitaal een vennootschap oprichten en in Venetië mogen geen grote cruiseschepen meer aanmeren.13 
03/08 20u15  Iran ontkent betrokkenheid bij dodelijke drone-aanval op tanker De olietanker Mercer Street die donderdag is aangevallen met een drone, wat twee mensenlevens kostte, is aangemeerd bij Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat blijkt uit informatie op de website MarineTraffic.
03/08 18u15  Verschillende vrouwen seksueel geïntimideerd door New Yorks gouverneur Cuomo De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft ‘verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd’. Dat is het besluit van een door justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, dinsdag aangekondigd.
03/08 18u15  Coronablog | Pierre Van Damme: ‘In september naar eigen verantwoordelijkheid voor het dragen van mondmasker’ Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
03/08 17u15  Republikeinen kritisch over groot verjaardagsfeest Obama De Amerikaanse oud-president Barack Obama krijgt kritiek omdat hij zijn zestigste verjaardag groots wil vieren. De Democraat nodigt honderden gasten uit in zijn buitenverblijf op het eiland Martha’s Vineyard, schrijft The Wall Street Journal. Dat ligt gevoelig omdat er in de Verenigde Staten grote zorgen zijn over de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Er worden daarom steeds meer coronamaatregelen aangescherpt.
03/08 17u15  Gevluchte sprintster getuigt: ‘Werd bedreigd met straffen in Wit-Rusland’ De Wit-Russische sprintster Kristsina Tsimanovskaja werd door haar delegatie gedwongen vroegtijdig een punt te zetten achter de Olympische Spelen, omdat ze kritiek had geuit op haar opstelling bij de 4x400m, een discipline waarvoor ze nog nooit had getraind. Ondertussen kreeg ze asiel in Polen. ‘Ik zou graag mijn sportcarrière verderzetten, maar mijn veiligheid is nu prioriteit’, zegt ze.
03/08 17u15  Taakstraf voor Nederlander die inreed op journalist Een man uit het Nederlandse Urk is door de rechter tot een taakstraf van 80 uur veroordeeld voor het opzettelijk aanrijden van een journalist. De feiten deden zich voor toen de journalist een reportage aan het maken was over het overtreden van de coronamaatregelen in de streng gelovige vissersgemeente Urk.
03/08 17u15  Oproep | De Standaard Weekblad zoekt verhalen over schuld en schuldgevoel Voor een interviewreeks in De Standaard Weekblad zijn we op zoek naar verhalen over schuld en schuldgevoel. Over het knagende gevoel van iets dat je niet meer kunt terugdraaien, de fout waarvan je nog steeds wakker ligt, de excuses die je nog moet maken.Heb je ooit iemand gepest? Heb je je kind of gezin in de steek gelaten of het gevoel als ouder gefaald te hebben? Ben je betrokken geweest bij huiselijk geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag? Of herken je je op een andere manier in deze thematiek? Als je je verhaal met ons wil delen, kan dat op r.vanees@nrc.nl, in alle discretie.
03/08 15u15  Taliban vechten in centrum belangrijke Afghaanse stad, generaal roept inwoners op te vertrekken De taliban zijn opgerukt naar het centrum van Lashkar Gah, de hoofdstad van de strategisch belangrijke provincie Helmand. Dat melden internationale media dinsdag. Een inwoner van de stad laat aan persbureau AFP weten dat er van huis tot huis tot wordt gevochten en dat er lijken op straat liggen.
03/08 15u15  Tachtigjarige Siciliaan op heterdaad betrapt bij aansteken van bosbrand De Siciliaanse politie heeft maandag twee mannen opgepakt die op heterdaad betrapt zijn bij het stichten van bosbranden op het eiland. Dat meldt de politie dinsdag in een verklaring. De oudste van het duo is 80 jaar, de jongste 25.
03/08 14u15  Taliban vechten in centrum belangrijke Afghaanse stad, generaal roept burgers op stad te verlaten De taliban zijn opgerukt naar het centrum van Lashkar Gah, de hoofdstad van de strategisch belangrijke provincie Helmand. Dat melden internationale media dinsdag. Een inwoner van de stad laat aan persbureau AFP weten dat er van huis tot huis tot wordt gevochten en dat er doden op straat liggen.
03/08 14u15  EU stuurt blusvliegtuigen naar Turkije De Europese Unie heeft drie blusvliegtuigen naar Turkije gestuurd om te helpen bij de bestrijding van de bosbranden die het land teisteren. Dat heeft de Europese Commissie meegedeeld.
03/08 14u15  Uitzonderlijke vuurtornado bij bosbranden gespot Een zeldzame vuurtornado werd gespot tijdens bosbranden in Californië. Een vuurtornado ontstaat wanneer oververhitte lucht uit de grond opstijgt. Omringende gassen vullen de plaats op. Hierdoor ontstaan wervelingen van roterende lucht.
03/08 13u15  Nieuwe Iraanse president Raisi wil einde aan sancties De ultraconservatief Ebrahim Raisi is dinsdag ingehuldigd als president van Iran. In zijn eerste toespraak liet hij meteen weten dat hij ernaar streeft de economische sancties tegen zijn land te willen laten beëindigen. Maar erg zeker daarvan is hij niet. Groot-Brittannië wil alvast ‘een passend antwoord’ vinden op nieuwe droneaanvallen in de Golf van Oman.
03/08 13u15  Coronablog | Verlinden wil kleinere feesten opnieuw ‘zo normaal mogelijk’ laten verlopen Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
04/08 00u15  Onuachu scoort en belooft 100% focus op KRC Genk Paul Onuachu startte dinsdag tegen Shakhtar Donetsk in de basis, scoorde zijn eerste van het seizoen en liet na afloop weten dat hij ook de volgende matchen met zijn hoofd helemaal bij KRC zit. “Ik ben voor 100% gefocust op Genk”, aldus de Nigeriaan.
04/08 00u15  Shakhtar-coach De Zerbi: “Ook in Kiev respect tonen voor Genk” In een prangende slotfase speelde Shakhtar Donetsk nog haasje over met een dapper Racing Genk en dat maakte van coach Roberto De Zerbi een gelukkig man.12 
03/08 23u15  Van den Brom: “Het wordt lastig maar we leven nog” “Dit zijn de wetten van het internationale voetbal”, zuchtte John van den Brom. De Genkse coach erkende dat zijn ploeg een lesje in efficiëntie kreeg, maar hij wil de handdoek nog niet in de ring gooien.
03/08 23u15  PSV met invaller Yorbe Vertessen zet reuzenstap richting play-offs Champions League tegen Midtjylland van Dion Cools PSV heeft dinsdag in haar heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League een knappe 3-0 zege geboekt tegen het Deense FC Midtjylland. Yorbe Vertessen mocht bij de Eindhovenaren vier minuten voor tijd invallen. Dion Cools speelde de hele tweede helft bij de bezoekers.
03/08 23u15  Waakhond vergiftigd, schapen gedood door de wolf: crowdfunding voor getroffen boer Welkom Wolf, de campagne van natuurvereniging Landschap vzw, lanceert een crowdfunding om kuddebeschermingshonden te kopen voor schapenhouder Johan Schouteden uit Helchteren. Vorige week werden nog negen schapen van de boer gedood door de wolven.
03/08 23u15  Heynen scoort punten bij bondscoach: “Heb nog vertrouwen in kwalificatie” Bryan Heynen speelde dinsdag sterk, maar kon Genk niet aan de zege helpen. “Toch is alles volgende week nog mogelijk”, aldus de KRC-aanvoerder.
03/08 23u15  REACTIES. Bryan Heynen en John van den Brom blijven er ondanks nederlaag in geloven: “Zaken gezien waar we iets mee kunnen” Genk ging dinsdagavond in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League met 1-2 onderuit tegen een efficiënt Shakhtar Donetsk en moet volgende week in Oekraïne dus vol aan de bak, wil het de Champions League-droom levend houden.
03/08 22u15  Drie zwaargewonden bij schietpartij in Zweden Bij een schietpartij in een klein stadje in het zuiden van Zweden zijn dinsdagmiddag een vrouw en twee mannen ernstig gewond geraakt. De gewonden werden volgens de Zweedse politie op verschillende plaatsen in de buurt van de plaats delict aangetroffen in Kristianstad.
03/08 22u15  Zes doden na ontploffing in Leverkusen: nog een lichaam gevonden na ontploffing Een week na de ontploffing in een afvalverwerkingsinstallatie in het chemiepark in Leverkusen, in het westen van Duitsland, is opnieuw een lichaam gevonden. Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd, stelt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie van Keulen dinsdag.
03/08 22u15  Pentagon tijdlang in lockdown na schietpartij net buiten gebouw: agent gedood In de Amerikaanse hoofdstad Washington is dinsdagnamiddag het Pentagon anderhalf uur in lockdown gegaan vanwege een schietincident aan het nabijgelegen busstation. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de schutter is door agenten doodgeschoten.
03/08 22u15  ONZE PUNTEN. “Onuachu in de basis was geslaagde zet, Trésor had het moeilijk” KRC Genk verloor dinsdagavond met 1-2 in de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Volgende week dinsdag krijgt Racing een herkansing in Oekraïne.
03/08 22u15  Moedige thuisploeg krijgt nog maar eens lesje in efficiëntie KRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2
03/08 22u15  “Frisse nacht, lokale mistbanken mogelijk” Over het noordwesten kan er vanavond mogelijk nog een lokale bui opduiken. Vannacht blijft het in Limburg overal droog. Het wordt frisjes met minima rond 11 à 12°C. Vooral in landelijke gebieden kan er lokaal een mistbank worden gevormd.
03/08 22u15  Monaco staat na vlotte zege met anderhalf been in play-offronde Champions League, daar wacht Genk (of Shakhtar) Monaco heeft dinsdag een uitstekende zaak gedaan in de derde voorronde van de Champions League. De Monegasken wonnen hun heenmatch op het veld van Sparta Praag met 0-2 en staan zo al met anderhalf been in de play-offs. In die play-offronde is de winnaar van Racing Genk-Shakhtar Donetsk de tegenstander.
03/08 22u15  Torino huurt jonge Belg van NEC en dwingt ook aankoopoptie af De Italiaanse eersteklasser Torino kondigde dinsdagavond de komst van onze landgenoot Thibo Baeten (19) aan. De Turijnse club huurt de jonge Belg tot het einde van het seizoen van het Nederlandse NEC en bedong ook een aankoopoptie.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen
03/08 13u15  Tongeren: Nieuwe fusiegemeente Tongeren Borgloon zal grootste centrumstad van Limburg worden Tongeren en Borgloon hebben vandaag meer uitleg gegeven over de fusieplannen. Waarom een fusie? Tongeren telde op 1 januari 2021 31.223 inwoners. Borgloon 11.118 inwoners. De fusiegemeente zou samen 42.341 inwoners tellen. Dit voldoet ruim aan de fus...
03/08 11u15  Lommel: Omgeving Lommelse Sahara niet bereikbaar op zondag 8 augustus Op zondag 8 augustus zal de omgeving van de Sahara afgesloten zijn omwille van de Lommelse triatlon. Het hele Sportpark De Soeverein zal niet bereikbaar zijn: het zwembad, de speeltuin, het skatepark, de sporthal, de voetbalvelden, de Soeverein Arena...
02/08 22u15  Bilzen: Politie waarschuwt: Sterke stijging van online oplichting De laatste tijd valt ons een stijgende trend op van het aantal aangiftes waarbij er sprake is van online oplichting. 'Zo noteerden we het afgelopen weekend een aangifte van iemand die een jas wilde verkopen via het platform Marketplace ...
02/08 18u15  Dilsen-Stokkem: Stad wil geen gascentrale in Rotem Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem heeft op 30 juli opnieuw een negatief advies gegeven voor de vergunningsaanvraag van RWE voor de bouw van een gascentrale in Rotem. In februari leverde het stadsbestuur reeds een eerste negatief advies af in dit do...
02/08 11u15  Genk: Esaki Sushi Genk opent deuren van restaurant Na het afhalen van sushi, kan je nu ook dineren bij Esaki Sushi Genk. Het Japanse sushirestaurant opent op woensdag 4 augustus de deuren. 'We zijn trots om met ons team van 7 mensen de klanten een hoogwaardige Aziatische beleving aan te bieden', zegt...
02/08 10u15  Tongeren: Oog in oog met de Romeinen lokt meer dan 41.000 bezoekers Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren organiseerde van 6 februari tot en met 1 augustus 2021 de expositie Oog in oog met de Romeinen, i.s.m. het British Museum. De tentoonstelling genoot buitengewoon veel waardering. 41.703 mensen maakten in volle cor...
02/08 00u15  Hechtel-Eksel: Bosland kandidaat om Nationaal Park te worden Enkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021 bekend dat er toekomstgericht 4 Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stel...
31/07 00u15  Dilsen-Stokkem: Wateroverlast: Verboden te wandelen, varen verboden, logeren niet toegestaan en niet vissen De fietsveerpontjes blijven nog uit de vaart. De Vlaamse Waterweg moet de situatie grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat het veer weer veren kan. Het autoveer is voor langere tijd niet bruikbaar. Waterrecreatie (fluisterboten en kamp...
31/07 00u15  Kinrooi: Reclameborden, plant en lantaarn gestolen Op een terras aan de Venlosesteenweg zijn vrijdag enkele reclameborden, een plant en een lantaarn gestolen. ...
30/07 13u15  Sint-Truiden: 6de editie Monumentenrun De stad Sint-Truiden organiseert op zaterdag 18 september de 6e editie van de succesvolle Monumentenrun. Na een jaar afwezigheid door de coronapandemie worden er dit jaar weer veel lopers verwacht in het stadscentrum. Online inschrijven voor de nieuw...
29/07 20u15  Maaseik: Vanaf 3 augustus: Herinrichting Gruitroderlaan Opoeteren Op dinsdag 3 augustus start de herinrichting van de Gruitroderlaan in Opoeteren/Maaseik. Tot de zomer van 2022 kan verkeer maar in één richting langs de werken, in de richting van het Kerkplein in Opoeteren-centrum. Er geldt een omleiding richting Ou...
29/07 10u15  Genk: AFF presents: Exclusieve try out nieuw album Mauro Pawlowski op C mine Mauro Pawlowski heeft zijn eerste soloalbum klaar. Op uitnodiging van het Absolutely Free Festival en in samenwerking met C-mine komt hij die plaat op 17 augustus voor een levend publiek uitproberen op C-mine. Voor het eerst in liefst ...
29/07 10u15  Lommel: Geen jaarmarkt meer tijdens Lommel kermis Er zal geen jaarmarkt zijn tijdens de kermis in Lommel-centrum. 'Omdat er geen plaats meer is rond het marktplein om de kramen op te stellen', zegt schepen Johan Bosmans. De jaarmarkt vond steeds plaats op de dinsdagvoormiddag tijdens Lommel-kermis. ...
Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021, 13u15

De Morgen

Verbergen Tonen
03/08 22u15  Alle ogen gericht op Nafi Thiam: hoe een zorgeloze tiener een wereldtopper werd Zelf vond Nafi Thiam (26) haar jeugd zorgeloos. Een beetje atletiek omdat haar mama Daniele dat deed, goede punten op school, veel vriendinnen. Rhisnes, een dorpje bij Namen, was een veilige haven. Maar vanzelfsprekend was het niet, in een gezin van vier kinderen met enkel een leerkrachtenloon.
03/08 22u15  Duitsland plant strenge maatregelen: ‘Ongevaccineerden nergens meer welkom’ In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden ‘nergens meer binnen mogen’. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen.
03/08 21u15  Pentagon tijdlang afgegrendeld na schoten bij bus- en metrostation: ‘Politieagent overleden’ Het Pentagon nabij Washington is dinsdagmorgen plaatselijke tijd ruim een uur afgegrendeld geweest nadat meerdere schoten waren afgevuurd op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Er is sprake van meerdere gewonden. Volgens CNN melden verschillende bronnen bij de politie dat één agent overleden is.
03/08 21u15  Trooz begint na drie weken aan de heropbouw: ‘Het lijkt wel alsof hier een atoombom is gevallen’ Drie weken na de Waalse watersnood klagen getroffenen over de hulpverlening van het Rode Kruis. De organisatie stuurde laat hulp naar de regio en vrijwilligers hekelen de gebrekkige coördinatie. In Trooz hopen burgers dat de aanpak professionaliseert nu de organisatie 30 miljoen euro inzamelde.
03/08 21u15  Gouverneur Andrew Cuomo verder onder vuur, officieel beschuldigd van ongewenste intimiteiten De positie van gouverneur Andrew Cuomo van New York wankelt, nu volgens de openbaar aanklager van New York uit onderzoek is gebleken dat hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan ongewenste intimiteiten.
03/08 21u15  Gouden afspraak voor de hockeymannen: ‘Het beste Belgische team ooit’ Vijf jaren geleden klopten ze Nederland, dansten het hele stadion rond, en waren nergens in de finale. Gisteren ging India voor de bijl en werd gehighfived, vervolgens ging het naar de mixed zone en dan naar het dorp. ‘Nog één wedstrijd.’ De Red Lions zijn op een missie.
03/08 20u15  ‘Ja, ik zet een oude witte man in de schijnwerpers en nee, niet iedereen zal daar blij mee zijn’ ‘Ja, ik zet een oude witte man in de schijnwerpers en nee, niet iedereen zal daar blij mee zijn. Maar het is nodig dat we onze geschiedenis begrijpen.’ In de voorstelling Testament van een journalist onderzoekt theatermaker Chokri Ben Chikha heden en verleden aan de hand van journalistiek icoon Hugo Camps.
03/08 20u15  Kritiek op hulpverlening Rode Kruis na watersnood neemt toe: ‘Bizar dat organisatie zo sterk op burgers rekent’ Drie weken na de Waalse watersnood klagen getroffenen over de hulpverlening van het Rode Kruis. De organisatie stuurde laat hulp naar de regio en vrijwilligers hekelen de gebrekkige coördinatie. In Trooz hopen burgers dat de aanpak professionaliseert nu de organisatie 30 miljoen euro inzamelde.
03/08 20u15  ‘Nog één wedstrijd’: De Red Lions hebben honger naar goud Vijf jaren geleden klopten ze Nederland, dansten het hele stadion rond, en waren nergens in de finale. Gisteren ging India voor de bijl en werd gehighfived, vervolgens ging het naar de mixed zone en dan naar het dorp. ‘Nog één wedstrijd.’ De Red Lions zijn op een missie.
03/08 20u15  In Afghanistan rukken de taliban weer op: ‘Vrouwen zijn zogezegd een ondergeschikt deel van de samenleving’ In Afghanistan rukken de taliban weer op sinds onder andere Amerikaanse troepen zich definitief uit het land begonnen terug te trekken. Geen goed nieuws voor de mensen- of vrouwenrechten, vindt Jennie Vanlerberghe (75), stichter van vzw Moeders voor Vrede.
03/08 19u15  Waarom het ene ziekenhuis meer coronadoden telt dan het andere De overlevingskans na een opname door corona verschilt sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis. Hoewel de namen van de ziekenhuizen anoniem blijven, roept de spreidstand vragen op. ‘We moeten zorgen dat iedere patiënt in het juiste bed terechtkomt.’
03/08 19u15  Live - Sensatie op atletiekbaan: hordeloper Warholm verpulvert eigen wereldrecord met ‘superschoen’ Na een jaar uitstel zijn de Olympische Spelen in Tokio eindelijk bezig. Twee weken lang staat alles in het teken van topsport. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
03/08 18u15  Hoelang moeten we nog mondmaskers dragen? ‘Het nut zal nu snel afnemen’ Hoelang moeten we nog mondmaskers dragen? Zijn ze nog nuttig als eind augustus meer dan 80 procent van de volwassen Belgen volledig gevaccineerd zal zijn? Zullen onze kinderen de maskers eindelijk achterwege mogen laten op school? ‘Als er weinig virus circuleert, zijn ze alleen nuttig in bepaalde situaties’, zegt professor infectieziekten Steven Callens (UGent).
03/08 18u15  Vernietigend rapport: New Yorks gouverneur Cuomo ‘heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen’ Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden.
03/08 18u15  In Afghanistan rukken de taliban weer op: ‘Voor hen betekenen vrouwen helemaal niets’ In Afghanistan rukken de taliban weer op sinds onder andere Amerikaanse troepen zich definitief uit het land begonnen terug te trekken. Geen goed nieuws voor de mensen- of vrouwenrechten, vindt Jennie Vanlerberghe (75), stichter van vzw Moeders voor Vrede.
Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021, 22u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
04/08 01u15  De winst vóór alles 01:00 Wanneer gaan beleggers eindelijk geld beginnen te verdienen met Uber? Dat hangt af van de adjusted earnings before interest, taxes, depreciation and amortization.
04/08 01u15  Als de voornaam volstaat 01:00 Tijdens de sportzomer overschouwt Rik Van Puymbroeck wat in en naast de sportarena gebeurt.
04/08 01u15  Fiscus eist honderden miljoenen van Delhaize 01:00 De Belgische belastingdienst wil dat de supermarktketen Delhaize hem tot 380 miljoen euro belastingen betaalt. Delhaizes Nederlandse eigenaar slorpte de Amerikaanse Delhaize-winkels op zonder taksen t...
04/08 00u15  ‘Franse defensiegroep Thales verkoopt signalisatieafdeling voor 1,7 miljard’ 23:52 De Franse groep Thales gaat zijn spoorwegsignalisatieafdeling verkopen aan het Japanse Hitachi voor 1,7 miljard euro. Dat heeft een bron gezegd aan het persagentschap Reuters.13 
04/08 00u15  Biden roept gouverneur New York op tot ontslag wegens seksueel wangedrag 23:30 Nu een officieel overheidsonderzoek bevestigt dat Andrew Cuomo zich heeft bezondigd aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, is de gouverneur van de Amerikaanse staat New York de steun van de Amerikaa...13 
04/08 00u15  Witte Huis noemt berichten over nieuw incident in Golf van Oman 'zeer verontrustend' 21:52 In de Golf van Oman is opnieuw een incident aan de gang waarbij volgens sommige bronnen Iran betrokken is. Het gaat mogelijk om een kaping. Iran ontkent elke betrokkenheid, de VS zijn verontrust.
03/08 22u15  Wall Street sluit hoger af 22:07 Wall Street sloot in het groen. De heropeningsrally koos even voor een pitstop in Europa. Sanofi springt met een miljardendeal op de mRNA-trein. Een nieuw Chinees initiatief haalt Prosus en gaming-aan...
03/08 22u15  Amerikaanse gamingaandelen sluiten rood af 22:03 Wall Street ging lager. De gameaandelen kregen tikken door de Chinese aanval op de spelletjesindustrie. Robinhood schiet boven zijn IPO-prijs. Critici van Cathie Wood kunnen binnenkort hun hart ophale...10 
03/08 22u15  Witte Huis noemt nieuw incident in Golf van Oman 'zeer verontrustend' 21:52 In de Golf van Oman is opnieuw een incident aan de gang waarbij volgens sommige bronnen Iran betrokken is. Het gaat mogelijk om een kaping. Iran ontkent elke betrokkenheid, de VS zijn verontrust.
03/08 22u15  'Bevoorrading chips blijft volatiel' 21:46 Hoewel de halfjaarcijfers florissant zijn, blijven de duurdere grondstoffen, maar vooral het tekort aan chips, de autobouwers wereldwijd parten spelen. ‘De bevoorrading blijft erg volatiel’, klinkt he...
03/08 21u15  Creatieve duizendpoot gaat mobiele bank Banx leiden 21:12 De nieuwe mobiele bank van Belfius en Proximus zal geleid worden door Izzy Van Aelst. Bekend als mediafiguur, maar met jaren ervaring in de financiële sector.
03/08 21u15  Iran ontkent betrokkenheid bij incident in Golf van Oman 21:12 Een Britse overheidsdienst heeft dinsdagavond gewaarschuwd voor een 'mogelijke kaping' van een schip voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, in de Golf van Oman. Iran ontkent elke betrokkenh...
03/08 20u15  Deltavariant verpest Bidens ‘summer of joy’ 20:10 Een ‘summer of joy’. Die stelde Joe Biden de Ameri- kanen een maand geleden in het vooruitzicht. Maar de deltavariant blijkt een serieuze spelbreker. Een vierde coronagolf dwingt de president alle zei...
03/08 20u15  Peking valt 'spirituele opium' van spelletjesindustrie aan 20:02 Met een ijzerscherp opiniestuk in de staatsmedia lijkt de Chinese overheid andermaal een boomende techindustrie in het gareel te willen dwingen. Al kan het ditmaal meer om moreel gezag dan om pure sta...
03/08 20u15  Big tech sluipt binnen in het betaalverkeer 19:57 ING België begint met Apple Pay, waardoor de betaaldienst van Apple nu al kind aan huis is bij drie grootbanken. Ook Google pikt een graantje mee van het Belgische betaalverkeer.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
04/08 00u15  Waarom werden inwoners Verviers niet geëvacueerd? En is er dan geen hulpverlening? 4 vragen na onze reportage  Lees meer >15 
03/08 22u15  Mensen vluchten voor bosbrand bij Athene: "Achter ons is de hel" Lees meer >
03/08 22u15  'Ondergrondse meren' van vloeibaar water op Mars hoe langer hoe onwaarschijnlijker Lees meer >11 
03/08 21u15  Helen Goedgebeur over hulpverlening na de watersnood: "Alleen kijken naar wat fout loopt, zou heel oneerlijk zijn" Lees meer >
03/08 20u15  Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, tijdlang in lockdown na schietpartij net buiten het gebouw Lees meer >
03/08 20u15  Valse meeldauw speelt wijnranken parten: “Bijna alle wijngaarden aangetast door schimmelinfecties” Lees meer >
03/08 19u15  Zijn we binnenkort verlost van de mondmaskerplicht? "Geleidelijk aan mensen zelf laten beslissen" Lees meer >
03/08 19u15  Vlaamse regering versus lokale besturen: wie betaalt factuur verbod nieuwbouw in overstromingsgebied? Lees meer >
03/08 19u15  Man opgepakt in België na dodelijk schietincident met Nederlandse oud-profvoetballer Lees meer >
03/08 19u15  Justitie: "Gouverneur Andrew Cuomo van New York viel meerdere vrouwen lastig" Lees meer >
03/08 18u15  Ecuador neemt ruim 2 ton cocaïne in beslag die bestemd was voor België Lees meer >
03/08 18u15  Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, is in lockdown na schietpartij net buiten het gebouw Lees meer >
03/08 18u15  Coronablog - Kleine Pukkelpopeditie verkoopt bijna meteen uit, vaccinatiecijfers in Brussel mogelijk onderschat Lees meer >
03/08 18u15  Irak krijgt meer dan 17.000 geroofde kunstwerken terug uit de VS, Europa en Japan Lees meer >
03/08 18u15  Dan toch een beetje Pukkelpop: mini-editie al na enkele uren bijna volledig uitverkocht Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
04/08 00u15  Na rapport over seksuele intimidatie: president Biden wil dat gouverneur Andrew Cuomo ontslag neemt De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door Justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, aangekondigd. Cuomo herhaalt in een reactie dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Preside...11 
03/08 22u15  Verschillende vrouwen seksueel geïntimideerd door New Yorks gouverneur Cuomo De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, vandaag aangekondigd. Cuomo herhaalt in een eerste reactie op het rapport dat hij niets ...
03/08 17u15  Gezondheidsexperte Devi Sridhar: 'Tegen de deltavariant moet 80 à 90 procent gevaccineerd zijn' 'De versoepelingen zijn een sprong in het diepe', zegt de Britse volksgezondheidsexperte Devi Sridhar. De deltavariant verandert de spelregels, zeker voor kinderen en jongeren.
03/08 17u15  Gerolf Annemans (VB): 'Derde partij om mee Vlaamse onafhankelijkheid uit te roepen zou welkom zijn' Terwijl opvolger Tom Van Grieken Vlaams Belang in het voorbije coronajaar naar nieuwe hoogtepunten in de peilingen loodste, werkte Europarlementslid Gerolf Annemans mee aan een alliantie van de belangrijkste conservatieve en ultrarechtse politici uit Oost- en West-Europa, van Viktor Orban tot Marine Le Pen. 'Het is tijd dat Bart De Wever in de N-VA ook een nieuwe generatie aan zet laat komen.'
03/08 17u15  Coronablog: New York verplicht volledige vaccinatie voor indooractiviteiten Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/08 17u15  BMW verkocht in eerste jaarhelft recordaantal auto's, voorspelt moeilijker tweede semester De Duitse luxewagenbouwer BMW heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar meer auto's verkocht dan ooit tijdens een eerste semester. Dat heeft de autobouwer dinsdag bekendgemaakt. Tegelijk voorspelt BMW een moeilijkere tweede jaarhelft, overschaduwd door toeleveringsproblemen ten gevolge van de wereldwijde chiptekorten.
03/08 17u15  Autogroep Stellantis boekt nettowinst van 5,8 miljard euro in eerste semester Autoreus Stellantis, die begin dit jaar ontstaan is uit de fusie van PSA en Fiat Chrysler, heeft dinsdag goede resultaten voorgelegd voor de eerste zes maanden van dit jaar, ondanks de impact van de wereldwijde chiptekorten op de verkoop.
03/08 16u15  Liveblog Spelen: overzicht van dag 11 met Red Lions, Belgische ruiters en Simone Biles Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
03/08 14u15  Mondmaskerplicht afschaffen? 'Mensen zelf laten beslissen, afhankelijk van de situatie' Nu een vaccinatiegraad van 70 procent binnen handbereik ligt en stilaan iedereen een uitnodiging voor een eerste prik heeft gekregen, laait de discussie over de mondmaskerplicht opnieuw op.
03/08 14u15  Kritiek op groots verjaardagsfeest Barack Obama De Amerikaanse oud-president Barack Obama krijgt kritiek omdat hij zijn zestigste verjaardag groots wil vieren.
03/08 14u15  Borgloon en Tongeren willen tegen 2025 fuseren De Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen tegen 1 januari 2025 fusioneren tot de vierde stad van Limburg. Dat hebben beide stadsbesturen dinsdag bevestigd op een gezamenlijke persconferentie.
03/08 14u15  Rode Kruis verzamelde al 30 miljoen euro na overstromingen 'Deze ramp is uniek in zijn grootte en we merken dat er vanuit de bevolking een massaal hulpaanbod is, zowel financieel als wat betreft goederen en voedsel', zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen.
03/08 12u15  Gezondheidseconoom Matthijs Versteegh: 'De farmabedrijven testen onze solidariteit' Stop met die discussies over patenten en hoge Onderzoek en Ontwikkelingskosten. Ze leiden af van waar het echt om gaat: de veel te grote macht van een handjevol farmaceutische bedrijven. Die doet het zorgstelsel kraken, waarschuwt de Rotterdamse gezondheidseconoom Matthijs Versteegh.
03/08 12u15  Liveblog Spelen: Simone Biles sluit haar Spelen af met brons op de balk Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.
03/08 11u15  Verlinden: 'Niet evolueren naar een pasjesmaatschappij' Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in zo normaal mogelijke omstandigheden kunnen plaatsvinden.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
04/08 01u15  New Yorks gouverneur Cuomo heeft “meerdere vrouwen seksueel geïntimideerd”, president eist dat hij opstapt Het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo is afgerond. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft de gouverneur zich schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie van minstens elf vrouwen. Intussen eisen almaar meer partijgenoten, onder wie president Joe Biden, dat hij opstapt. Het Huis van Afgevaardigden van de staat New York gaat een afzettingsprocedure opstarten.
04/08 00u15  OS LIVE. Mondo Duplantis zweeft naar eerste olympische titel, Fenomenale Thompson wint na 100m nu ook 200m Katie Ledecky, Sifan Hassan, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live.11 
04/08 00u15  TEAM BELGIUM LIVE. Drie op drie voor Belgische ruiters na foutloze runs tijdens kwalificatie van individuele jumping We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinken de Red Lions nogmaals uit in het hockey? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.12 
03/08 23u15  New Yorks gouverneur Cuomo heeft “meerdere vrouwen seksueel geïntimideerd”, partijgenoten en president eisen dat hij opstapt Het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo is afgerond. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft de gouverneur zich schuldig gemaakt seksuele intimidatie van meerdere vrouwen. Intussen eisen almaar meer partijgenoten dat hij opstapt. Ook president Biden vraagt dat Cuomo ontslag neemt.
03/08 23u15  Gaat het mondmasker in september op de schop? “Gefaseerd afschaffen” en “mits de epidemiologische situatie het toelaat” Gaat de mondmaskerplicht binnenkort op de schop? Als het van professor infectieziekten en GEMS-lid Steven Callens afhangt alvast wel. Ook Marc Van Ranst is een gefaseerde afschaffing van het dragen van een mondmasker wel genegen, al benadrukt hij dat het uiteindelijk een politieke beslissing is, die zal afhangen van de vaccinatiegraad en de epidemiologische toestand. Eenzelfde geluid bij vaccinoloog Pierre Van Damme: “Als de epidemiologische situatie het toelaat.”
03/08 23u15  Vier doden en twintig gewonden bij aanslag in Kaboel: “Alle daders zijn dood” De aanslag van dinsdagavond in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, in de buurt van de ambtswoning van de Afghaanse minister van Defensie, is voorbij en “alle daders zijn dood”. Dat maakte de woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Mirwais Stanekzai, bekend. Bij de aanslag vielen vier doden en twintig gewonden, melden twee Afghaanse veiligheidsverantwoordelijken die anoniem wensen te blijven. De ngo Emergency maakte melding van vier doden en elf gewonden.
03/08 23u15  Drie zwaargewonden bij schietpartij in Zweden Bij een schietpartij in een klein stadje in het zuiden van Zweden zijn dinsdagmiddag een vrouw en twee mannen ernstig gewond geraakt. De gewonden werden volgens de Zweedse politie op verschillende plaatsen in de buurt van de plaats delict aangetroffen in Kristianstad.
03/08 22u15  Moedig Genk krijgt nog maar eens lesje in efficiëntie tegen Shakhtar Donetsk KRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2.
03/08 22u15  Pentagon korte tijd in lockdown na schietpartij in de buurt: agent gedood In de Amerikaanse hoofdstad Washington is dinsdagnamiddag het Pentagon anderhalf uur in lockdown gegaan vanwege een schietincident aan het nabijgelegen busstation. Dat hebben de veiligheidsdiensten van het Amerikaanse ministerie van Defensie meegedeeld. Een politieman bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de schutter is door agenten doodgeschoten. Er vielen meerdere gewonden.
03/08 22u15  Ontvoerde Louis (5) uit Parijs teruggevonden in België Zaterdagavond, iets voor 18 uur, werd Louis (5) voor de ogen van zijn grootmoeder ontvoerd. De jongen is intussen teruggevonden in Hulplanche in de buurt van Namen. Zijn ontvoerders zitten nog steeds vast in ons land. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.
03/08 22u15  Jonge reebok en vos poseren voor Vlaamse hobbyfotografe: “Ik zat net in een levend dierensprookje” De Brasschaatse Yolanda Van Dromme slaagde erin om zondagavond rond 21.30u een vos én een reebok samen te fotograferen in een bos in haar woonplaats. Haar sprookjesachtige foto’s op de facebookgroep ‘Ge Zijt van Brasschaat als’ leverden dinsdag meteen meer dan achthonderd likes en honderdtwintig reacties op. Sommigen vinden het zelfs té toverachtig en denken dat Yolanda de beelden bewerkt heeft. “Goed knip- en plakwerk”, schrijft iemand. Maar volgens de vrouw en onze fotodienst zijn de beelden authentiek. Ook een boswachter zegt dat wilde dieren van verschillende soorten wel vaker elkaars gezelschap opzoeken.
03/08 21u15  Hij overleefde als enige de crash van de kabelbaan in Italië, maar nu breekt een familieruzie los over het lot van Eitan Eitan overleefde als enige toen een kabelbaan nabij Lago Maggiore het begaf. Hij verloor zijn ouders, grootouders en een broer. Nu is er ruzie in de familie om wie Eitan mag adopteren.
03/08 21u15  Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan: tot 30 procent van oogst kan verloren gaan De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
03/08 21u15  Vlaamse Turken op vakantie tussen rookwolken en assen: “De solidariteit hier is indrukwekkend” Dan heb je na een ellendig coronajaar een weekje aan de Turkse Riviera geboekt en dan wordt de regio geteisterd door de zwaarste branden in jaren. De familie Sener uit Antwerpen probeert het niet al te veel aan zijn hart te laten komen. “We hopen nog een weekje te genieten, maar het doet pijn te zien hoeveel er is verwoest”, zegt Hayrettin Sener (41) uit Antwerpen.
03/08 21u15  Ryan spreekt geloften uit op begrafenis van verloofde die net voor hun huwelijk overleed: “Ze zullen voor altijd van ons zijn” Ryan Dixon moest deze week het moeilijkste doen wat iemand kan ooit overkomen. In plaats van zijn geloften voor te lezen aan het altaar moest hij dit nu doen op de begrafenis. Zijn verloofde Kate stierf twee weken voor hun huwelijk aan de gevolgen van kanker. Ze was 25.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
04/08 01u15  Schelle vult ‘voetbalveld’ met eetbaar groen Schelle is een van de vier pioniersgemeenten die het plattelandsproject Voedsel+Dorp van de provincie Antwerpen uitrollen. Samen met de inwoners wordt op zoek gegaan naar mogelijkheden voor eetbaar groen. Dat kan in allerlei vormen zijn zoals een voedselbos, een boomgaard, volkstuintjes, een pluktuin of een combinatie ervan.
03/08 22u15  Moedig Genk krijgt nog maar eens lesje in efficiëntie tegen Shakhtar Donetsk KRC Genk zal volgende week in Kiev met een stunt van formaat moeten uitpakken, wil het verder mogen dromen van een vierde deelname aan de Champions League. De verdienstelijke vicekampioen kreeg ondanks een goal van Onuachu thuis een lesje in efficiëntie van een opportunistisch Shakhtar Donetsk: 1-2.
03/08 22u15  Rob Guns (CD&V) is nieuwe schepen van Onderwijs Rob Guns (CD&V) is voortaan schepen van Onderwijs in Kasterlee in plaats van zijn partijgenoot Walter Van Baelen. Het schepencollege van Kasterlee heeft maandag deze verschuiving zelf goedgekeurd.
03/08 22u15  Bosbranden Turkije en Italië lang niet allemaal gevolg van klimaatverandering: groot deel werd aangestoken Branden van ongeziene grootte woekeren door de Turkse, Italiaanse en Griekse bossen. Vooral Turkije is hard getroffen, met al minstens 8 doden tot gevolg. Het lijkt wel de vloek van moeder natuur. Of niet, nu blijkt dat extremistische groeperingen, pyromanen en projectontwikkelaars achter de bosbranden zitten in Turkije en Italië.
03/08 21u15  Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan: tot 30 procent van oogst kan verloren gaan De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
03/08 21u15  Hij overleefde als enige de crash van de kabelbaan in Italië, maar nu breekt een familieruzie los over het lot van Eitan Eitan overleefde als enige toen een kabelbaan nabij Lago Maggiore het begaf. Hij verloor zijn ouders, grootouders en een broer. Nu is er ruzie in de familie om wie Eitan mag adopteren.
03/08 21u15  Reese Witherspoon verkoopt productiehuis voor bijna 1 miljard dollar Actrice maar ook zakenvrouw Reese Witherspoon verkoopt haar productiehuis Hello Sunshine voor 900 miljoen dollar. Het productiehuis - dat onder andere Big Little Lies en The Morning Show maakte - wordt opgekocht door een nieuw productiehuis dat nog een naam moet krijgen. Het nieuwe huis wil de hofleverancier worden voor streamingdiensten zoals Netflix en Amazon.
03/08 21u15  Fluvius breekt beton op om Mechelse site in te richten als park Tegen 2030 moet de site van netbeheerder Fluvius in Mechelen-Noord er helemaal anders uitzien, zodat ze beter aansluit bij de toekomstige stadswijk Keerdok. Blikvanger is een parkomgeving met verschillende bomen, bloem- en kruidenrijk gras en een zogenaamde wadi, die ook toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Beton ruimt daardoor letterlijk plaats voor groen.
03/08 21u15  Opvallend weerfenomeen gespot in noorden van provincie: getuigen kunnen ‘funnel’ fotograferen Het Weerstation van Zoersel heeft dinsdagavond, rond 19.40u, verschillende meldingen gekregen van een zogenaamde ‘funnel’, wat kan uitgroeien tot een windhoos. Het weer is momenteel erg onstabiel waardoor felle buien zich makkelijk kunnen vormen en deze fenomenen laat ontstaan. Gelukkig heeft de funnel de grond niet geraakt en geen schade berokkend. Het levert wel mooie foto’s op.
03/08 20u15  Antwerpenaar (49) riskeert twaalf jaar cel voor seksueel misbruik van zijn vier kinderen Het openbaar ministerie heeft twaalf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor een 49-jarige vader uit Antwerpen die vier van zijn vijf kinderen seksueel misbruikt zou hebben. De man ontkent dat echter met klem. De 38-jarige moeder staat mee terecht voor schuldig verzuim. Zij zou al twee jaar voor de aangifte op de hoogte zijn geweest. Voor haar werd zes maanden cel geëist.
03/08 20u15  Ruim vijfhonderd KLJ’ers trotseren buien op sportfeest Het was er het weer niet echt naar, maar KLJ Essen-Hoek organiseerde dit weekend een heus sportfeest. Ze hadden groen licht gekregen van de gemeente en dus werd er gesport. Ruim 550 KLJ’ers lieten de buien niet aan hun hart komen.
03/08 20u15  Tot veertig maanden cel geëist voor afpersing in drugsmilieu Het openbaar ministerie heeft celstraffen tot veertig maanden gevorderd voor drie jonge kerels die vervolgd worden voor vrijheidsberoving, afpersing en diefstal. Ze hadden een man meegenomen in hun wagen, hem geslagen met een brandblusapparaat en 50.000 euro van hem geëist. Het ging om een afrekening binnen het drugsmilieu.
03/08 20u15  Antwerpse Turken op vakantie tussen rookwolken en assen: “De solidariteit hier is indrukwekkend” Dan heb je na een ellendig coronajaar een weekje aan de Turkse Riviera geboekt en dan wordt de regio geteisterd door de zwaarste branden in jaren. De familie Sener uit Antwerpen probeert het niet al te veel aan zijn hart te laten komen. “We hopen nog een weekje te genieten, maar het doet pijn te zien hoeveel er is verwoest”, zegt Hayrettin Sener (41) uit Antwerpen.
03/08 20u15  Nieuw plan voor aanpak geluidsoverlast aan recyclagepark Rupelmonde De gemeente Kruibeke maakt werk van een nieuw plan voor het recyclagepark van Ibogem in Rupelmonde. Buurtbewoners klagen al een tijdje over geluidsoverlast. Dat komt omdat het gratis gedeelte van het recyclagepark erg dicht tegen de huizen aanligt. De gemeente gaat dat gedeelte nu een andere plaats geven, om dan op de huidige locatie een parking aan te leggen. Dat moet de gemoederen in de buurt bedaren.
03/08 20u15  Anderlecht huurt Joshua Zirkzee van Bayern München, maar bekomt geen aankoopoptie Het is nu ook officieel: Anderlecht huurt de Nederlandse aanvaller Joshua Zirkzee (20) dit seizoen van Bayern München. Paars-wit bedong evenwel geen aankoopoptie bij de Duitse recordkampioen.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

15x Waarom werden inwoners Verviers niet geëvacueerd? En is er dan geen hulpverlening? 4 vragen na onze reportage 04/08 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
15x Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst “bij mama en papa” zijn.
13x ‘Franse defensiegroep Thales verkoopt signalisatieafdeling voor 1,7 miljard’04/08 00u15 - De Tijd: 23:52 De Franse groep Thales gaat zijn spoorwegsignalisatieafdeling verkopen aan het Japanse Hitachi voor 1,7 miljard euro. Dat heeft een bron gezegd aan het persagentschap Reuters.
13x Biden roept gouverneur New York op tot ontslag wegens seksueel wangedrag04/08 00u15 - De Tijd: 23:30 Nu een officieel overheidsonderzoek bevestigt dat Andrew Cuomo zich heeft bezondigd aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, is de gouverneur van de Amerikaanse staat New York de steun van de Amerikaa...
13x Dit verandert vanaf 1 augustus: consumptiecheques, aangetekende zendingen en vennootschappen04/08 00u15 - De Standaard: Een nieuwe maand, enkele nieuwe regels: consumptiecheques mogen overal aanvaard worden, u kunt digitaal een vennootschap oprichten en in Venetië mogen geen grote cruiseschepen meer aanmeren.
13x Nieuwe coronamaatregelen in Israël nu aantal besmettingen weer sterk stijgt04/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Israël heeft nieuwe coronamaatregelen afgekondigd nu het aantal besmettingen weer snel stijgt. Er geldt onder meer opnieuw een mondmaskerplicht bij evenementen met meer dan 100 deelnemers die buiten plaatsvinden, besliste het coronakabinet dinsdagavond. De nieuwe regels gaan zondag in.
12x Shakhtar-coach De Zerbi: “Ook in Kiev respect tonen voor Genk”04/08 00u15 - Het Belang van Limburg: In een prangende slotfase speelde Shakhtar Donetsk nog haasje over met een dapper Racing Genk en dat maakte van coach Roberto De Zerbi een gelukkig man.
12x TEAM BELGIUM LIVE. Drie op drie voor Belgische ruiters na foutloze runs tijdens kwalificatie van individuele jumping04/08 00u15 - Het Nieuwsblad: We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinken de Red Lions nogmaals uit in het hockey? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live.
11x Na rapport over seksuele intimidatie: president Biden wil dat gouverneur Andrew Cuomo ontslag neemt04/08 00u15 - Knack: De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, de Democraat Andrew Cuomo, heeft 'verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren, seksueel geïntimideerd'. Dat is het besluit van een door Justitie besteld onafhankelijk onderzoek, zo heeft de plaatselijke minister van Justitie, Letitia James, aangekondigd. Cuomo herhaalt in een reactie dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Preside...
11x OS LIVE. Mondo Duplantis zweeft naar eerste olympische titel, Fenomenale Thompson wint na 100m nu ook 200m04/08 00u15 - Het Nieuwsblad: Katie Ledecky, Sifan Hassan, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live.

Statistieken

Artikels:
32933
Gelezen:
1333
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven