vrijdag 27 november 2020, week 48


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Volgens ouders zal Alinda Van der Cruysen niet overleven in de cel: “Alinda doet niets anders dan schreien” Hij is 84, zij 77. Sinds donderdagavond zijn ze de ouders van een veroordeelde tweevoudig moordenares. Maar Antoon en Ivonne Van der Cruysen uit Brecht blijven als één blok achter hun enig kind staan. “Alinda doet niet anders dan schreien. Ze blijft maar zeggen dat ze het niet heeft gedaan.” Ze geloven haar. “Een deel van de jury heeft zich helaas vergist.”
27/11 18u15  Ondernemingen kunnen steunmaatregelen corona aanvragen via website FOD Financiën Ondernemingen die aanzienlijke hinder ondervinden door de corona-epidemie en problemen hebben bij het betalen van bedrijfsvoorheffing, btw of belastingen, kunnen vanaf vandaag steunmaatregelen aanvragen via de website van de FOD Financiën. Dat meldt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het gaat om een afbetalingsplan, een vrijstelling van nalatigheidsinteresten of een kwijtschelding van boetes.
27/11 18u15  BV’s steken zieke Goedele Liekens hart onder de riem: “Het is nu niet het moment om streng te zijn voor jezelf” “Aanmoedigingen, strijdkreten, liefdevolle steun, gedeelde smart. En zelfs een omfloerste liefdesverklaring uit lang vervlogen tijd.” Dat schrijft ze in haar wekelijkse column op onze site. Aan positieve vibes heeft Goedele Liekens (57) geen gebrek nu ze wordt behandeld voor huidkanker. Ook heel wat BV’s stoppen de seksuologe een hart onder de riem.
27/11 18u15  Elf klachten over parfumreclame met Johnny Depp, maar Dior blijft achter acteur staan Het merk Dior blijft achter Johnny Depp (57) staan, ondanks de aantijgingen van huiselijk geweld aan het adres van de acteur. De Amerikaan is al jarenlang het gezicht van hun Sauvage-parfum. Sommige kijkers zijn verbaasd dat de reclameboodschappen hiervoor nog steeds op televisie worden uitgezonden.
27/11 18u15  ANALYSE. Alinda Van der Cruysen veroordeeld tot 15 jaar cel. Maar kan je na 29 jaar nog juist oordelen in een moorddossier? Weet ú nog wat u deed op 9 december 1991? De getuigen groeven diep in hun geheugen, vergisten zich vaak. Als ze al kwamen opdagen, want velen waren dood. Kan je 29 jaar na de feiten nog een correct oordeel vellen in een moorddossier? Gelukkig heeft DNA een beter geheugen dan wij, meent onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven. Een analyse.
27/11 18u15  Is Black Friday wel zo'n heuglijke dag? “Voor Belgische handelaren is het vaak eerder een zwarte dag” “Black Friday wordt in de VS steeds onbelangrijker”, zegt Martin Jack, assistent-professor Amerikaanse cultuur aan de KU Leuven. Heel anders dan in België, waar de kortingsdag steeds populairder wordt. Maar volgens zelfstandigenorganisatie Unizo is dit vaak niet gunstig voor de Belgische handelaren. “Voor hen is het eerder een zwarte dag. Letterlijk, zegt Mien Gillis, expert retail bij Unizo.
27/11 18u15  Virologen en politici zijn het eens: “Te vroeg om hogere graden middelbaar weer voltijds naar school te sturen” De heropening van de scholen na de verlengde herfstvakantie, op 16 november, heeft nog geen impact op de besmettingscijfers. “Voorlopig niet”, benadrukt viroloog Steven Van Gucht. Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wacht dan ook liever nog even het overleg met alle spelers uit het onderwijs af om eventueel binnen enkele weken ook de scholieren van de tweede en derde graad terug voltijds naar de klas te laten gaan.
27/11 18u15  Trump haalt opnieuw uit naar Biden op Twitter: “Hij heeft een groot onoplosbaar probleem” De Amerikaanse president Trump zegt in een nieuwe tweet dat verkozen president Joe Biden het Witte Huis alleen mag betreden als hij kan bewijzen dat zijn 'belachelijke' 80 miljoen stemmen niet door fraude of illegaal zijn verkregen. Volgens Trump heeft Biden op dat vlak “een groot onoplosbaar probleem”.
27/11 18u15  Vertrouweling van Erdogan stapt uit adviesraad van president Na kritiek op de opsluiting van critici van de regering is een vertrouweling van Recep Tayyip Erdogan als adviseur van de Turkse president teruggetreden. Hij heeft zijn ontslag uit de Hoge Adviescommissie aangeboden en Erdogan heeft het ontslag aanvaard, deelde Bülent Arinc dinsdag op Twitter mee. Erdogans bureau bevestigde de beslissing. Arinc is ook medeoprichter van de conservatief-islamitische regeringspartij AKP.
27/11 18u15  Circusfamilie en hun dieren wegens corona al maanden gestrand op Belgische parking Circus Zavatelli, een Frans familiecircus dat ook in ons land toert, zit door het coronavirus bijna volledig aan de grond. Sinds maart kwamen er amper inkomsten binnen. De 23 medewerkers zitten zonder werk en het geld om eten te kopen voor de circusdieren is bijna op. Ook twee andere circussen van dezelfde groep zitten in zak en as. Ze kamperen al maanden op een parking in Gembloux in de provincie Namen.
27/11 18u15  Militairen verdwijnen tegen september 2021 uit straatbeeld Bij ongewijzigd dreigingsniveau verdwijnen alle militairen tegen uiterlijk 1 september volgend jaar uit het straatbeeld. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. De politiediensten nemen vanaf begin volgende maand al een aantal bewakingsopdrachten over, waardoor de afbouw van het aantal militairen op straat kan beginnen.
27/11 18u15  Vier verdachten naar assisen verwezen voor terroristische moord op Franse priester in 2016 Vier mensen zijn in Frankrijk naar een speciaal hof van assisen verwezen voor de moord op priester Hamel in 2016 in zijn kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray, zo is vrijdag van een bron dicht bij het dossier vernomen. Onder de vier is Rachid Kassim, een invloedrijke propagandist van terreurgroep IS (Islamitische Staat) die vermoedelijk in Irak is gedood.
27/11 17u15  Commotie over vaccin AstraZeneca dat België reserveerde: moeten we ons zorgen maken? Na eerdere hoera-berichten van AstraZeneca over de doeltreffendheid van zijn vaccin, kondigt de farmareus plots toch extra onderzoek aan. Wat is er aan de hand? En moeten we ons zorgen maken over de prik, waarvan ons land 7,5 miljoen dosissen gereserveerd heeft? Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (UGent) legt uit.26 
27/11 17u15  Brein achter vermeende pogingen van Iran om atoombom te maken komt om bij aanslag Een prominente Iraanse atoomwetenschapper is slachtoffer geworden van een aanslag. Het gaat om Mohsen Fakhrizadeh die wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken.10 
27/11 17u15  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek Jip en Janneke In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de Jip en Janneke-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.14 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Strategisch document toont waarom versoepelen met kerst zo delicaat is De riem lossen vóór de feestdagen zal waarschijnlijk niet kunnen, zo blijkt uit de ‘beheersstrategie’ die coronacommissaris Pedro Facon uitgewerkt heeft. Er wordt gepleit voor ‘grote omzichtigheid’.
27/11 18u15  Live | Volg hier om 19 uur de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen Het Overlegcomité heeft beslist dat niet-essentiële winkels weer open mogen vanaf 1 december. Hoe brengen we de kerstperiode door? En wat is er nog beslist? Volg hierboven de persconferentie vanaf 19 uur.
27/11 18u15  Militairen verdwijnen tegen september 2021 uit het straatbeeld Bij ongewijzigd dreigingsniveau verdwijnen alle militairen tegen uiterlijk 1 september volgend jaar uit het straatbeeld. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. De militairen zullen dan bijna zes jaar lang bijzondere bewakingsopdrachten hebben uitgevoerd.
27/11 17u15  Hooggeplaatste Iraanse atoomfysicus gedood bij aanslag Een hooggeplaatste Iraanse atoomfysicus, Mohsen Fakhrizadeh, is het doelwit geworden van een aanslag en is daarbij bezweken aan zijn verwondingen. Dat meldt het Iraanse ministerie van Defensie.
27/11 17u15  Coronablog | Overlegcomité: winkels mogen vanaf 1 december opnieuw open onder strikte voorwaarden Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.12 
27/11 16u15  ‘De Joodse gemeenschap kent de regels, dát is het probleem niet’ Gisteren werd een feest van orthodoxe Joden stilgelegd door de Antwerpse politie. Het was al het derde lockdownfeest deze week in de Joodse wijk.12 
27/11 16u15  Politie massaal aanwezig om protest voor Adil te beteugelen In Anderlecht vindt een protestactie plaats voor Adil C., de 19-jarige jongen die op 10 april door een politiewagen werd aangereden en stierf. De politie is massaal aanwezig, staat klaar met waterkanonnen en arresteerde verschillende betogers. Enkele jongeren gooiden met flessen en staken vuurwerk af richting de politie.
27/11 15u15  Ererector UAntwerpen Alain Verschoren overleden Alain Verschoren is donderdagnacht onverwacht overleden in Tenerife. Dat meldt de Universiteit Antwerpen. Verschoren was 66 jaar oud. Hij was rector van de UAntwerpen voor twee opeenvolgende mandaten tussen 2008 en 2016.
27/11 14u15  Dodenlijst duidt op een keihard conflict in Nederlandse cokemaffia De recherche is in een lopend onderzoek op een dodenlijst gestuit die duidt op een keihard conflict in de Nederlandse onderwereld.13 
27/11 14u15  Franse president Macron ‘erg geschrokken’ door politiegeweld tegen zwarte man De Franse president Emmanuel Macron is donderdag ‘erg geschrokken’ van beelden waarop te zien is hoe de politie in Parijs een zwarte man mishandelt, zo citeren Franse media uit een reactie van het Elysée. Macron heeft zich nog niet publiekelijk over de video uitgesproken.
27/11 14u15  ‘Een zeldzame vondst’: duizenden jaren oud walvisskelet gevonden in Thailand In Thailand is het bijna perfecte skelet gevonden van een walvis. Het skelet is zo’n drieduizend tot vijfduizend jaar oud.13 
27/11 13u15  Vliegtuig vol in de remmen bij opstijgen Brussels Airport: acht banden gesprongen Op Brussels Airport is donderdagavond een vliegtuigongeval vermeden. Een cargovliegtuig van DHL ondervond problemen bij het opstijgen en moest vol in de remmen. Daarbij sprongen acht banden op zowat driehonderd meter van het einde van de startbaan.37 
27/11 13u15  Vrouw die in Gent dood op straat werd gevonden, overleden na val De vrouw die woensdag in Gent dood op straat werd gevonden, is na een val omgekomen. Dat meldt het parket.16 
27/11 13u15  Nieuwe campagne moedigt Belgen aan: ‘Eén ploeg van 11 miljoen om het virus te verslaan’ De regering lanceert – in aanloop naar het Overlegcomité van vandaag – een campagne die alle Belgen oproept om door te zetten, ‘als één ploeg van 11 miljoen’. De campagne vraagt om samen voor hetzelfde doel te gaan, elkaar niet los te laten en collectief het coronavirus te verslaan.
27/11 13u15  Van Gucht: ‘Quarantaine misschien ook nog nodig na vaccinatie’ Ook wie straks gevaccineerd zou zijn, zal misschien nog wel eens in quarantaine moeten gaan. ‘Het is nog niet duidelijk of het vaccin ons ook zal beschermen tegen een besmetting’, zei Van Gucht op de persconferentie van het Crisiscentrum.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Landschapsteam De Winning herstelt plankenpad in natuurgebied Vallei van de Abeek in Reppel Door veelvuldig gebruik, weersomstandigheden en een vochtige omgeving was het plankenpad in gebied Achter de Pastorij in de Abeekvallei in Reppel (Bocholt) aan een opknapbeurt toe. De voorbije weken werden er dan ook herstellingswerken uitgevoerd aan het eerste deel van het knuppelpad. Over een lengte van 70 meter werd het oude plankenpad volledig vernieuwd.
27/11 18u15  Leden Gezinsbond krijgen een wenspakketje De bestuursleden van de Gezinsbond Zonhoven hebben niet stilgezeten in de voorbije herfstvakantie.
27/11 18u15  “Niet zeker dat vaccin beschermt tegen besmetting”: tegen wat dan wel? “We weten nog niet of het vaccin zal beschermen tegen besmetting.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano. Opvallend, want: moet het vaccin ons niet net behoeden van besmettingen met het coronavirus? En tegen wat beschermt het ons dan wél?
27/11 18u15  Hooggeplaatste Iraanse atoomfysicus omgekomen: Teheran verdenkt Israël Een hooggeplaatste Iraanse atoomfysicus, Mohsen Fakhrizadeh, is het doelwit geworden van een aanslag en is daarbij bezweken aan zijn verwondingen. Dat bevestigt het Iraanse ministerie van Defensie na enkele uren van onduidelijkheid. Teheran steekt een beschuldigende vinger uit naar Israël.
27/11 18u15  Militairen verdwijnen tegen september 2021 uit het straatbeeld Bij ongewijzigd dreigingsniveau verdwijnen alle militairen tegen uiterlijk 1 september volgend jaar uit het straatbeeld. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. De politiediensten nemen vanaf begin volgende maand al een aantal bewakingsopdrachten over, waardoor de afbouw van het aantal militairen op straat kan beginnen.
27/11 17u15  NMBS verhoogt aantal tarieven op 1 februari De NMBS past op 1 februari naar jaarlijkse gewoonte haar tarieven aan. De spoorwegmaatschappij maakt zich sterk dat de verhoging onder de inflatie uitkomt. De formules voor ritten naar de buurlanden worden eenvoudiger.
27/11 17u15  Zestien pv’s voor dag- en nachtwinkels in Hasselt Donderdag controleerde de politie LRH 17 dag- en nachtwinkels in Hasselt. Tijdens deze controles waren meerdere zaken niet in orde.
27/11 17u15  Inter boekte vorig seizoen 102,4 miljoen verlies door het coronavirus Inter Milan heeft een verlies van 102,4 miljoen euro geleden tijdens de periode 2019/2020 als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de club van Romelu Lukaku vrijdag gemeld.
27/11 17u15  Dit weten we al over de beslissingen van het Overlegcomité Het Overlegcomité zit sinds 13 uur samen om de coronamaatregelen te bespreken. Hoe lang de vergadering nog duurt, is onduidelijk. Wel raken de eerste beslissingen al bekend. Dit weten we al.
27/11 17u15  Fraudezaak EMC: ruim 10 miljoen euro geëist, amper 50.000 euro toegekend De bijna 40 burgerlijke partijen in het fraudeproces rond EMC Medical Instruments komen van een kale reis thuis. Samen eisten ze meer dan 10 miljoen euro schadevergoeding in de zaak rond het vermeende gesjoemel met een revolutionair koeltoestel, maar de Hasseltse rechtbank kende vrijdag enkel de curatoren 50.000 euro toe.
27/11 17u15  LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus Volg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog.
27/11 17u15  Kevin Muscat voor cruciaal tweeluik: “We gaan vanaf minuut één het gaspedaal indrukken” Met het tweeluik Waasland-Beveren en Moeskroen dient zich een cruciale week aan voor STVV. Coach Kevin Muscat is zich bewust van het belang van de duels tegen de twee rechtstreekse degradatieconcurrenten. “We gaan vanaf minuut één het gaspedaal indrukken.”
27/11 17u15  Sinterklaas heeft geschenkjes voor KVG-Zorgenkind Door corona moeten de Sint en zijn Pieten op een andere manier geschenkjes uitdelen aan de kinderen van KVG-Zorgenkind.
27/11 17u15  Neos Kinrooi laat zijn leden niet los Ook tijdens deze tweede lockdown verliest het bestuur van Neos Kinrooi haar leden niet uit het oog. Wekelijks sturen ze hun leden een mailtje met mooie teksten, foto's, weetjes of quizvragen. Binnenkort komt er ook een tweede belronde, waarbij het bestuur polst naar het welzijn van haar leden.
27/11 16u15  Jongeren komen opnieuw op straat in Anderlecht, politie bestookt met vuurwerk Na de rellen van donderdagavond hebben jongeren zich vrijdagmiddag opnieuw verzameld in het centrum van Anderlecht. De politie is massaal aanwezig en heeft al verschillende amokmakers opgepakt onder meer omdat ze vuurpijlen hebben afgeschoten.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen
23/11 11u15  Hamont-Achel: Verengingen ontvangen beatbox Om de jeugdverenigingen in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken, overhandigde schepen van Jeugd Bèr van de Schans hen afgelopen weekend een beatbox. Aan de groepsleiding van elke vereniging reikte schepen van de Schans...
23/11 11u15  Hechtel-Eksel: Gemeente en inwoners zorgen voor warmte in het straatbeeld Mentaal en fysiek welzijn zijn enorm belangrijk, zeker nu de dagen donkerder worden. Daarom wil het gemeentebestuur een warmtegloed creëren doorheen heel Hechtel-Eksel. Dit doen ze met de Zorg voor warmte-actie die inwoners oproept om creatief aan de...
22/11 19u15  Hasselt: Feestje in appartementsgebouw Na een melding van geluidsoverlast stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad zaterdagavond vast dat er een feestje gaande was in een appartementsgebouw aan de Runkstersteenweg in Hasselt. Er werden corona-pv's opgesteld voor alle 8 aanwezigen. ...
22/11 19u15  Genk: Ongeval op de Guillaume Lambertlaan Op de Guillaume Lambertlaan vond zaterdag rond 10u een botsing plaats tussen een wagen en twee fietsers. Een 52-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 56-jarige Genkenaar raakten gewond. ...
20/11 18u15  Kinrooi: Motorrijder uit Houthalen Helchteren overleden bij verkeersongeval Op de Breeërsteenweg in Kinrooi vond vrijdag rond 13.40 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Een wagen en een motorfietser kwamen met elkaar in aanrijding. Voor de bestuurder van de moto, een 40-jarige man uit Houthalen-Helchteren, kon geen hulp ...
20/11 14u15  Genk: Fietsdieven gearresteerd: 40 fietsen en fietsonderdelen aangetroffen Woensdag werden twee Genkenaren gearresteerd op verdenking van heling. In totaal werden 40 fietsen en fietsonderdelen aangetroffen. In het kader van een onderzoek naar heling voerde Politie CARMA woensdag een huiszoeking uit in een wonin...
Laatste update: maandag 23 november 2020, 11u15

De Morgen

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Live - Winkels gaan op 1 december weer open onder strikte voorwaarden, persconferentie om 19u In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
27/11 18u15  Beste Dries Van Langenhove, laat een snorretje staan en kam uw kuif over uw voorhoofd Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een licht satirisch getinte brief aan de (m/v/x) van de week. Hier kunt u die brief lezen of beluisteren.
27/11 18u15  De ondergang van Trump in 600 tweets Sinds Donald Trump de verkiezingen verloor, zit hij vooral binnen. Op Twitter uit hij zijn emoties. De president slingert heen en weer tussen ontkenning, woede en verdriet. Komt nu de acceptatiefase?
27/11 18u15  Waarom we zo veeleisend zijn voor pakjesbedrijven als Bpost Waar het pakweg tien jaar geleden ondenkbaar was dat we shampoo, ondergoed, wijn of kerstcadeaus per post zouden bestellen, is het nu gemeengoed geworden. Met een simpele klik op de knop zien we de gekste dingen op onze stoep arriveren. Het liefst gratis en binnen de afgesproken levertermijn. ‘Bij online shoppen valt alle sociale controle weg.’
27/11 18u15  Bart De Wever scherp voor feest met honderd aanwezigen in Joodse wijk: ‘Dit is gewoon gênant’ In Antwerpen heeft de lokale politie gisteravond een feest stilgelegd aan de Brialmontlei in de Joodse wijk waar allicht meer dan honderd personen aanwezig waren. Het aantal ter plaatse betrapte personen bleef wel beperkt tot 33 omdat heel wat feestvierders de zaal in kwestie nog snel konden ontvluchten voor de politie binnen geraakte. Burgemeester Bart De Wever noemt de overtreding ‘niet te vergoelijken’.
27/11 17u15  Live - Winkels gaan op 1 december weer open onder strikte voorwaarden In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
27/11 17u15  Is Mathieu Michel echt 'Le Mister Bean belge'? Mathieu Michel (MR), zoon van Louis en broer van Charles, moet sinds zijn ­benoeming tot staats­secretaris voor ­Digitalisering en Administratieve ­Vereenvoudiging spits­roeden lopen. Een miscast, zo luidt het. Is Mathieu Michel (41) echt ‘Le Mister Bean belge’?
27/11 17u15  Hooggeplaatste Iraanse atoomfysicus omgekomen: Israël mogelijk betrokken De prominente Iraanse atoomwetenschapper Mohsen Fakhrizadeh is slachtoffer geworden van een aanslag. Fakhrizadeh wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken.
27/11 17u15  ‘Euh ja, accepteer alles dan maar’: cookieschermen zijn bewust nodeloos ingewikkeld Veel websites overladen op de verplichte cookieschermen hun bezoekers met eindeloos veel ingewikkelde keuzes. Dat is bewust, zegt een Britse expert, om je vooral maar akkoord te laten gaan.
27/11 16u15  Mathieu Michel: ‘Le Mister Bean belge’? Mathieu Michel (MR), zoon van Louis en broer van Charles, moet sinds zijn ­benoeming tot staats­secretaris voor ­Digitalisering en Administratieve ­Vereenvoudiging spits­roeden lopen. Een miscast, zo luidt het. Is Mathieu Michel (41) echt ‘Le Mister Bean belge’?
27/11 16u15  Desinformatie-expert Nina Schick: ‘We stevenen af op een infocalyps’ Nu de technologie om media te vervalsen nog in de kinderschoenen staat, moeten we snel bepalen hoe die mag worden gebruikt, waarschuwt desinformatie-expert Nina Schick (33). Anders is het te laat.
27/11 16u15  Russische onderzoekers ‘ontmaskeren’ buitenechtelijke dochter van Poetin Hoe is het toch mogelijk dat Svetlana Krivonogikh, een voormalig schoonmaakster van relatief simpele komaf, de afgelopen decennia zo rijk kon worden? Zou het komen, zo vroegen Russische onderzoeksjournalisten zich deze week af, omdat haar 17-jarige dochter ‘fenomenaal veel lijkt’ op de Russische president Vladimir Poetin?
27/11 16u15  Navalny: ‘Russische staat moet aangepakt worden als bende criminelen’ Aleksej Navalny heeft de Europese Unie opgeroepen een nieuwe strategie tegenover Rusland te ontwikkelen, waarbij de Russische staat moet aangepakt worden als ‘een bende criminelen’. Volgens de Kremlincriticus moet Europa sancties treffen die gericht zijn op het geld van oligarchen die dicht staan bij president Vladimir Poetin.
27/11 15u15  Zo gaat Trump straks zijn schulden aflossen. Of niet Donald Trump heeft een omvangrijk vastgoedimperium, waarvoor hij honderden miljoenen dollars geleend heeft. Die moet hij de komende jaren aflossen als hij geen president meer is. Maar hoe?17 
27/11 15u15  Vliegtuigongeval vermeden op Zaventem: piloten brengen toestel net op tijd tot stilstand Een vliegtuig van DHL heeft donderdagavond een noodstop moeten maken tijdens het vertrek op Brussels Airport. De piloten ondervonden problemen bij het opstijgen, waarna ze het toestel op 300 meter van het einde van de startbaan tot stilstand brachten. Bij dat manoeuvre sprongen wel acht banden. De Cel Onderzoek van Luchtvaartongevallen buigt zich over het voorval.13 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Brussel: CFE en Mithra in een glansrol 17:55 De Europese beurzen sloten vrijdag licht hoger af. Mithra profiteerde van een koopadvies en is volgens de analist 'duidelijk verkeerd geprijsd'. De baggerdochter van CFE sleepte een megacontract in de...
27/11 18u15  'Niets staat een eindejaarsrally op de beurzen in de weg' 17:41 De beurzen hebben na een historische maand november al een stevig voorschot genomen op een eindejaarsrally. 'De realitycheck is pas voor bij de jaarcijfers van de bedrijven in februari, maart', zeggen...
27/11 18u15  Resem incidenten brengt Franse politie in lastig parket 17:16 De Franse politie ligt onder vuur. De hardhandige ontruiming van een tentenkamp en het gebruik van buitensporig geweld tegen een gekleurde man veroorzaken verbolgenheid op een moment dat het parlement...
27/11 18u15  Vlaamse PV-premie moet nieuwe boost aan zonnepanelen geven 16:20 Mensen die vanaf volgend jaar zonnepanelen op hun dak leggen, kunnen rekenen op een premie tot 1.500 euro. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) ambieert in haar Zonneplan dat er tegen 2025 voor 1.5...
27/11 17u15  Hoe vermijdt Biden 'derde termijn van Obama'? 16:42 Joe Biden presenteert zich als de anti-Trump. Maar kan hij ook de fouten van zijn vroegere baas Barack Obama rechttrekken? Met een team vol Obama-alumni bovendien, en een vijandige Senaat tegenover zi...
27/11 17u15  Zwembadafdekker T&A zoekt partner 16:41 De familiale specialist in zwembadafdekkingen Technics & Applications (T&A) voert gesprekken over de instap van een (financiële) partner in het bedrijf. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.
27/11 17u15  Etsy blinkt op Black Friday 16:22 De Amerikaanse beurzen gaan met kleine winsten hoger in de halve sessie op Black Friday, voor retailers de start van het belangrijke eindejaarsseizoen. Het kleine verkoopplatform Etsy overklast daarbi...
27/11 17u15  Vlaamse premie moet nieuwe boost aan zonnepanelen geven 16:20 Mensen die vanaf volgend jaar zonnepanelen op hun dak leggen, kunnen rekenen op een premie tot 1.500 euro. Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) ambieert dat tegen 2025 1.500 megawatt extra z...
27/11 17u15  Antwerpse ererector Alain Verschoren onverwachts overleden 16:19 Alain Verschoren, ererector aan de Universiteit Antwerpen, is in de nacht van donderdag op vrijdag onverwachts overleden in Tenerife. 'Zonder hem stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat', ...
27/11 15u15  Zo verloopt de race naar een coronavaccin 14:54 De laatste rechte lijn naar een eerste vaccin lijkt ingezet. Van de ruim 260 vaccins in ontwikkeling hebben er twaalf de laatste onderzoeksfase bereikt. We duiken met u in het speelveld met data van d...
27/11 15u15  Vlaamse begroting duikt dit jaar voor 6,9 miljard in het rood 14:45 Het tekort v de Vlaamse begroting diept dit jaar verder uit tot 6,9 miljard. Dat blijkt uit een begrotingsaanpassing die de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde. Ook volgend jaar wordt het gat nog grot...
27/11 13u15  Roularta sluit kantoor in Zellik, 80 werknemers verhuizen 12:52 De Roeselaarse magazinemaker Roularta sluit een van zijn twee locaties in en rond Brussel. 80 werknemers moeten verhuizen.
27/11 13u15  Schotse premier wil volgend jaar nieuw referendum over onafhankelijkheid 12:41 De Schotse premier Nicola Sturgeon stuurt aan op een tweede referendum over de Schotse onafhankelijkheid volgend jaar. Dat meldt de Britse krant The Times.
27/11 13u15  Brussel: CFE en Mithra schieten hoger 12:26 De Europese beurzen licht hoger. Mithra profiteert van een koopadvies en is 'duidelijk verkeerd geprijsd'. Baggerdochter CFE sleept megacontract in de wacht.
27/11 12u15  Pakje afhalen in een Decathlon-winkel? 2,5 euro 12:00 De sportketen Decathlon vraagt 2,5 euro aan klanten die hun bestelling in de winkel afhalen. Die opmerkelijke strategie toont de moeilijke positie van grote warenhuizen tijdens de lockdown.22 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Liveblog: Overlegcomité vindt akkoord over heropening winkels vanaf 1 december, persconferentie om 19 uur Lees meer >
27/11 18u15  Iraanse topwetenschapper van nucleair programma doodgeschoten nabij Teheran Lees meer >
27/11 18u15  Onrust in Anderlecht na nieuwe manifestatie voor omgekomen Adil: auto in brand gestoken, tientallen betogers opgepakt Lees meer >
27/11 18u15  Drukte bij distributiecentra door Black Friday: "Tussen nu en het eindejaar vertrekken hier 5 miljoen producten" Lees meer >
27/11 17u15  Liveblog: Overlegcomité zit samen: akkoord over heropening winkels vanaf 1 december, onder strikte voorwaarden Lees meer >
27/11 17u15  Iraanse topwetenschapper van nucleair programma is bij Teheran doodgeschoten Lees meer >
27/11 17u15  Onrustig namiddag in Anderlecht na nieuwe manifestatie voor Adil (19) die omkwam bij coronacontrole: politie pakt betogers op, auto in brand gestoken Lees meer >
27/11 17u15  NMBS lanceert volgend jaar digitale rittenkaarten, goedkoper dan papieren versie Lees meer >
27/11 17u15  Geur van behulpzame rat maakt andere ratten ook hulpvaardig Lees meer >
27/11 16u15  Facebook toont betalende advertenties die vaccins en coronamaatregelen in twijfel trekken Lees meer >
27/11 16u15  Nieuwe manifestatie voor Adil (19) die omkwam bij coronacontrole in Anderlecht, politie pakt betogers op Lees meer >
27/11 16u15  Politie legt opnieuw joods feest stil in Antwerpen, burgemeester De Wever: "Voorzichtig met vingerwijzing naar specifieke gemeenschap"  Lees meer >
27/11 15u15  Liveblog: Overlegcomité zit samen, "Feestdagen worden grootste discussiepunt" Lees meer >10 
27/11 15u15  Politie valt binnen bij joods feest: mag dat zomaar? En kan dat bij u thuis ook gebeuren?  Lees meer >16 
27/11 15u15  Australische leger wil 13 elitesoldaten ontslaan na onderzoek naar oorlogsmisdaden in Afghanistan Lees meer >
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Corona: Overlegcomité zit samen, 'winkels heropenen op 1 december, maar kappers blijven dicht' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/11 16u15  Duizenden werklozen wachten op uitkering: Hulpkas krijgt tot 12.000 telefoontjes per dag De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen wordt ook in de tweede golf overspoeld met werk. Vijf procent van alle uitkeringen geraakt niet op tijd uitbetaald. Het gaat om duizenden mensen.
27/11 16u15  Corona: Overlegcomité zit samen, pandemie vertraagt in Europa Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/11 16u15  Vlaams begrotingstekort stijgt: 6,9 miljard in 2020 en 3,5 miljard in 2021 De coronacrisis doet de Vlaamse begrotingscijfers steeds roder kleuren. Zo zwelt het tekort voor dit jaar verder aan tot 6,9 miljard euro. Voor volgend jaar zou het tekort niet 2,35 miljard euro bedragen maar 3,33 miljard euro.
27/11 16u15  Leven in 2020: dingen die veranderen wanneer je dertig wordt (denk ik) Prille dertiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden.
27/11 15u15  Aantal gehuwden daalt verder: nog 1 op 2 Vlaamse koppels, met én zonder kinderen, kiezen steeds vaker om ongehuwd samen te wonen in vergelijking met 30 jaar geleden. Daarnaast woonde men op jongere leeftijd en op middenleeftijd in 2020 vaker alleen en op latere leeftijd minder vaak alleen dan in 1990.
27/11 15u15  'The Queen's Gambit' probeert stiekem uw ideeën over obsessieve genieën bij te stellen Laat u niet misleiden door de behaaglijke oubolligheid: onder alle fraaie decors en kostuums schuilt er een verrassende diepgang in The Queen's Gambit, Netflix' jongste hit. Zeven afleveringen lang probeert de reeks een subtiel punt te maken. Een punt over genieën. En hoe we daar met z'n allen verkeerd naar kijken.
27/11 15u15  Feestelijk meegenomen: 14 afhaaladresjes voor een overheerlijk eindejaarsmenu Omdat niet iedereen een hele dag in de keuken staan het toppunt van voorpret vindt: een overzicht van plaatsen waar je dat feestmenu gewoon kunt afhalen. Je steunt er meteen de horeca mee.
27/11 12u15  Waarom N-VA zich niet profileert op de eindejaarsfeesten: 'Je kan geen oppositie voeren op corona' Verschillende regeringspartijen trokken in de voorbije dagen publiek aan de mouw van premier Alexander De Croo (Open VLD) om de regels te versoepelen tijdens de kerstperiode. Oppositiepartij N-VA bleef kalm. 'Bij straffe verklaringen is kans op gezichtsverlies groot.'16 
27/11 10u15  Tv-maker Annemie Struyf: 'Sommigen zullen zeggen dat ik een harde tante ben. So be it' Ze is verliefd, zit vol energie en weet steeds beter hoe ze rust moet vinden: we hadden Annemie Struyf in een slechtere periode van haar leven kunnen treffen. 'Tijd verkwanselen is geen goed idee meer op deze leeftijd.'17 
27/11 06u15  Corona: Overlegcomité komt samen, terwijl de cijfers langzaam verbeteren Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/11 04u15  Extreemrechts maakt opgang in Portugal met nieuwe partij Chega Lange tijd leek Portugal immuun voor extreemrechts. Maar nauwelijks een jaar na oprichting is Chega al de vierde partij van het land.12 
27/11 04u15  De veldrijder Wout van Aert in 10 cijfers Zaterdag begint Wout van Aert (26) in Kortrijk aan zijn zevende crosscampagne bij de elite. Nog voor hij afgelopen zomer ook op de weg helemaal doorbrak, had hij al een stevig palmares in het veld bij elkaar gereden. Wij diepten in de statistieken 10 opvallende cijfers op.
27/11 03u15  Trump: 'Als het Kiescollege Joe Biden aanduidt, verlaat ik het Witte Huis' Zijn verlies zal de Amerikaanse president Donald Trump misschien nooit erkennen, maar hij gaf donderdag voor het eerst wel aan dat hij het Witte Huis zal verlaten als het Kiescollege volgende maand Joe Biden aanduidt als nieuwe president.10 
27/11 03u15  VS-Hooggerechtshof ruziet en verkiest godsdienstvrijheid boven coronamaatregelen Als om te bewijzen dat het Hooggerechtshof onder Donald Trump veranderd is, oordeelde de hoogste rechtbank van de VS dat beperkingen die de staat New York aan gebedshuizen oplegde om de pandemie in te perken, niet door de beugel kunnen. Enkele maanden geleden kwam het Hooggerechtshof nog tot de tegenovergestelde conclusie.13 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Gentse Eline (32) overleden na ongelukkige val: “Je bracht warmte in onze harten” De Gentse Eline Verdonck (32) is woensdagochtend overleden aan de gevolgen van een ongelukkige val in de Notarisstraat waar ze woonde. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Vrienden, kennissen en (ex-)collega’s reageren verslagen op de dood van de jonge vrouw.
27/11 17u15  Vanwaar komen al die muggen zo laat in het jaar? En waarom heeft het geen nut om ze dood te slaan? Misschien zag jij ook al ergens een mug in een hoekje van het plafond zitten. Of hoorde je ze nog zoemen tijdens een anders zo rustige novembernacht. Een achtergrondgeluid dat je vooral met juli en augustus associeert. Wat doen ze hier toch, in deze tijd van het jaar? En waarom heeft het volgens experts zo weinig zin hen dood te slaan?
27/11 17u15  Amokmakers komen opnieuw op straat in Anderlecht, tientallen arrestaties Na de rellen van donderdagavond hebben jongeren zich vrijdagmiddag opnieuw verzameld in het centrum van Anderlecht. De politie is massaal aanwezig en heeft al zeker 80 arrestaties verricht. Onder meer anarchisten die zich onder de jongeren hadden gemengd. Er zou ook een politievoertuig in brand gestoken zijn.
27/11 17u15  “Dennis denkt dat hij Maradona is: hij vond het blijkbaar niet kunnen op de tweede bus te moeten stappen” Elke week probeert journalist Koen Van Uytvange huisanalist Gert Verheyen door de benen te spelen.
27/11 16u15  Het prikje waar we niét op zitten te wachten: waarom er nog zo veel muggen zijn in deze tijd van het jaar Misschien zag jij ook al ergens een mug in een hoekje van het plafond zitten. Of hoorde je ze nog zoemen tijdens een anders zo rustige novembernacht. Een achtergrondgeluid dat je vooral met juli en augustus associeert. Wat doen ze hier toch, in deze tijd van het jaar? En waarom heeft het volgens experts zo weinig zin hen dood te slaan?
27/11 16u15  Wereldberoemd Oostenrijks dorp verandert naam om ‘sekstoeristen’ weg te houden Het mag dan een klein boerendorpje nabij het Oostenrijkse Salzburg zijn, Fucking is wereldberoemd vanwege zijn naam. In 2018 bood pornosite Pornhub de inwoners van Fucking - ook de Engelse term voor de liefde bedrijven - een gratis abonnement aan en het dorp ontvangt jaarlijks talloze toeristen. Maar daar wringt het schoentje. “Negentig procent van de toeristen komen voor een foto van het plaatsnaambord en nemen allerlei onzedelijke poses aan”, aldus burgemeester Franz Meindl. “We willen gewoon met rust gelaten worden.” Dus wordt Fucking vanaf 1 januari 2021 Fugging.
27/11 15u15  Jongeren komen opnieuw op straat in Anderlecht, politie bestookt met vuurwerk Na de rellen van donderdagavond hebben jongeren zich vrijdagmiddag opnieuw verzameld in het centrum van Anderlecht. Het is nog niet tot zware rellen gekomen, maar de toestand is bij momenten gespannen. De politie is massaal aanwezig en heeft al verschillende amokmakers opgepakt.15 
27/11 14u15  Noodstop op Brussels Airport loopt net goed af: acht banden gesprongen door remmanoeuvre Op Brussels Airport is donderdagavond maar net een vliegtuigongeval vermeden. Een cargovliegtuig van DHL ondervond problemen bij het opstijgen en moest vol in de remmen. Daarbij sprongen acht banden op zowat driehonderd meter van het einde van de startbaan.
27/11 14u15  “Een zeldzame vondst”: duizenden jaren oud walvisskelet gevonden in Thailand In Thailand is het bijna perfecte skelet gevonden van een walvis. Het skelet is zo’n drie- tot vijfduizend jaar oud.
27/11 14u15  Een jaar geleden liet Jake een spin in zijn huis leven. Nu woont hij samen met een monster: “Kerel, jouw huis is nu eigendom van die spin” Een Australische man heeft op Facebook een foto gedeeld van een gigantische spin op de muur in zijn woonkamer.35 
27/11 14u15  Zware wapens aangetroffen bij huiszoekingen: “Mijn droom is om in het wild te leven en op eenden te jagen” Bij huiszoekingen heeft de Brusselse politie afgelopen dinsdag zware wapens en heel wat drugs gevonden. Eén van de verdachten verklaarde dat hij die had aangekocht om zijn droom na te jagen en in het wild te gaan leven.12 
27/11 14u15  Frankrijk onthutst door opname van politiegeweld tegen zwarte man die coronaregels overtrad, ook president Macron “erg geschrokken” Frankrijk reageert vrijdag onthutst door videobeelden waarop te zien is hoe de politie in Parijs een zwarte man mishandelt. De Franse president Emmanuel Macron liet al weten “erg geschrokken” te zijn door de opname.10 
27/11 14u15  Winters in wit zoals Beth Harmon in ‘The Queen’s Gambit’ In een van de scènes in de razend populaire Netflix-reeks ‘The Queen’s Gambit’, die zich afspeelt in de sixties, draagt het hoofdpersonage Beth Harmon een kraakwitte winteroutfit. Wij stelden de elegante retrolook opnieuw samen. Net op tijd voor de feestdagen binnen of buiten.
27/11 14u15  Zoveel wandelaars door corona dat planken wandelpad het begeeft en heraangelegd moet worden De terreinploeg van Natuurpunt vzw heeft meer dan een maand werk om nieuwe planken op het wandelpad in het natuurreservaat De Blankaart aan te brengen. Allemaal de schuld van corona, want door de vele wandelaars was er schade.17 
27/11 13u15  Noodlanding op Brussels Airport loopt net goed af: acht banden gesprongen door remmanoeuvre Op Brussels Airport is donderdagavond maar net een vliegtuigongeval vermeden. Een cargovliegtuig van DHL ondervond problemen bij het opstijgen en moest vol in de remmen. Daarbij sprongen acht banden op zowat driehonderd meter van het einde van de startbaan.10 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Hoofdverdachte helikopterkaping Deurne blijft in de cel, enkelband voor mededader In het onderzoek naar de helikopterkaping in Deurne eind september heeft de Antwerpse raadkamer vrijdag de aanhouding van twee van de drie betrokkenen bevestigd. Hoofdverdachte Mike G. (24) en Yenthe P. (18) blijven in de cel. Dennis L. (22) mag met een enkelband naar huis.
27/11 18u15  Radiopresentatrice Michèle Cuvelier leest voor aan tweede leerjaar De leerlingen van basisschool De Ham in Mechelen kregen vrijdag een verhaaltje voorgelezen door niemand minder dan Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier. Omdat de radiostem door de coronamaatregelen niet naar de klas kon komen, werd het verhaal over een missverkiezing voor kerstbomen via een videoverbinding voorgelezen.
27/11 18u15  Vanwaar komen al die muggen zo laat in het jaar? Misschien zag jij ook al ergens een mug in een hoekje van het plafond zitten. Of hoorde je ze nog zoemen tijdens een anders zo rustige novembernacht. Een achtergrondgeluid dat je vooral met juli en augustus associeert. Wat doen ze hier toch, in deze tijd van het jaar? En waarom heeft het volgens experts zo weinig zin hen dood te slaan?
27/11 18u15  Waterloostraat Berchem zet postbode in de bloemetjes Het zijn geen evidente tijden voor onze postbodes. En dat beseffen ze in de Waterloostraat maar al te goed. “Onze postbode, Ahmed, is fantastisch”, vinden ze daar. En om dat duidelijk te maken, hing de straat massaal dankberichtjes, tekeningen en slogans uit.
27/11 18u15  Belgian Lions zo goed als zeker van EK 2022 na demonstratie tegen topland Tsjechië Met een verbluffende zege in de derde EK-kwalificatiewedstrijd in poule C tegen Tsjechië, nummer 9 van de wereld, openden de Belgian Lions de poort van het EK 2022. Als zondag gastland Litouwen (nummer 8 ) wordt geklopt, is het EK een feit. Ook bij twee nederlagen van Denemarken (vanavond en zondag) zijn de Lions voor een vijfde keer op rij geplaatst voor een EK.
27/11 18u15  Op straat overleden vrouw mogelijk aangereden aan bakkerij De lokale politie Neteland is op zoek naar de bestuurster van een kleine rode personenwagen. Die heeft woensdagvoormiddag mogelijk de 84-jarige fietsster Suzanne V. lichtjes aangereden. Het slachtoffer zette haar weg te voet verder, maar zakte even later vlak bij haar woning in elkaar en stierf ter plaatse.
27/11 18u15  De Wever over lockdownfeesten: “Groep die volhardt in de boosheid” De Antwerpse politie moest gisteravond in de joodse buurt, de Belgiëlei, een feest voor liefst 120 personen stilleggen. Dinsdagavond moest de politie ook al een bar mitswa en een huwelijksfeest stilleggen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat contact opnemen met de joodse gemeenschap omdat dit echt niet door de beugel kan.
27/11 18u15  Militairen weg uit straatbeeld: Antwerps burgemeester Bart De Wever niet te spreken De militairen verdwijnen uiterlijk tegen september 2021 uit het straatbeeld als het dreigingsniveau niet verandert. Ook uit de Joodse wijk in Antwerpen. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. Burgemeester De Wever (N-VA) is niet te spreken over die keuze.
27/11 18u15  Antwerps Tropisch Instituut: “Nieuwe pandemie? De vraag is niet óf, maar wannéér” Hoe nauwgezet de wetenschap virussen ook opvolgt en uitbraken probeert te voorspellen, er duiken altijd onbekende boosdoeners als SARS-CoV-2 op. “En zoals de mens nu wereldwijd te keer gaat, wordt het alleen nog erger.”
27/11 18u15  KLJ Putte spijst kas met kerstverkoop Jeugdvereniging KLJ Putte spijst haar kas met een kerstverkoop. “Deze periode valt voor iedereen zwaar, ook voor onze KLJ”, klinkt het. “Onder meer voor de heraanleg van onze koer en om onze activiteiten veilig te blijven organiseren, zijn er centen nodig.”
27/11 18u15  Autotechnieken aan de keukentafel: Thomas More levert praktijkboxen aan huis De opleiding autotechnologie van Thomas More Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver toont zich van zijn meest creatieve kant. Om de studenten toch bepaalde vaardigheden te laten inoefenen, bezorgden de docenten een praktijkbox bij hen thuis. Ze konden meteen aan de slag met een cilinderkop, een carburator en een stroomverdeler.
27/11 18u15  Aantal drugsvangsten met derde gestegen (en dat is onder meer te danken aan oplettende burgers) Het aantal drugsvangsten en opgerolde cannabisplantages is vorig jaar opmerkelijk gestegen in de politiezone Waasland-Noord. Dat komt vooral door grootschalige onderscheppingen in het havengebied, maar ook door een toegenomen meldingsbereidheid van burgers.
27/11 17u15  Vlaamse administratie verzet zich tegen sportparking Zandhoven De geplande afbraak van ‘huisje Valckx’ voor de aanleg van een parking aan de Voetbalstraat in Zandhoven kan voorlopig niet starten. Het departement Omgeving, de administratie van de Vlaamse overheid, heeft bezwaar ingediend omdat de parking deels in agrarisch gebied ligt.
27/11 17u15  Echtpaar dat Flor (64) op terras liet slapen krijgt zwaardere celstraf in beroep Het Antwerpse hof van beroep heeft een Macedonisch echtpaar zwaarder bestraft voor de financiële uitbuiting en mensonterende behandeling van de 64-jarige Flor V. uit Deurne. Ze hadden in eerste aanleg vijf jaar cel gekregen, in beroep werd dat zeven jaar.
27/11 17u15  Inter boekte vorig seizoen 102,4 miljoen verlies door het coronavirus Inter Milan heeft een verlies van 102,4 miljoen euro geleden tijdens de periode 2019/2020 als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de club van Romelu Lukaku vrijdag gemeld.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

85x Sloop windturbines is gestart: afscheid van Steve, Rob en Willy27/11 10u15 - Gazet van Antwerpen: Op de vroegere Electrabel-site is de sloop van de drie windturbines in gang gezet. Of er nieuwe exemplaren in de plaats komen, hangt af van de herbestemming van de site. Een ander dossier voor twee nieuwe windturbines in de Tuinlei is intussen nog altijd hangende.
56x COLUMN. Goedele Liekens. “Mijn hersenen functioneren niet. Ik durf het haast niet neer te schrijven, maar het voelt alsof ik dementeer”27/11 07u15 - Het Laatste Nieuws: Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke vrijdag in 'Het Laatste Nieuws'.
43x PROMOJAGERS SUPERTIP. Dit zijn tien Black Friday-deals die je niet mag missen27/11 09u15 - Het Laatste Nieuws: Speelgoed dat voor 100 procent wordt terugbetaald, fikse kortingen op multimedia en solden tot 70 procent op kleding die al aan outletprijzen verkocht wordt: Black Friday belooft een topper te worden. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België selecteerde tien van de beste deals die je momenteel kan doen. Speciaal voor de lezers van HLN.
39x "Dat mijn vader Waldek speelt, vond ik lang gênant": Bart Van Avermaets dochter Eve debuteert in ‘Thuis’27/11 07u15 - Het Laatste Nieuws: In 'Thuis' is een nieuw gezicht opgedoken. Roxanne lijkt slechts het liefje voor één nacht van Lowie, maar wordt toch een blijvertje. Eve Van Avermaet (28) speelt die rol met flair. Niet zo verwonderlijk, want de acteermicrobe zit in de familie. Haar vader Bart is al negentien jaar Waldek in de soap en ook haar broer Vic maakte al zijn opwachting. 'Mijn droom is om ooit met ons drieën op de planken te staan.'
37x Vliegtuig vol in de remmen bij opstijgen Brussels Airport: acht banden gesprongen27/11 13u15 - De Standaard: Op Brussels Airport is donderdagavond een vliegtuigongeval vermeden. Een cargovliegtuig van DHL ondervond problemen bij het opstijgen en moest vol in de remmen. Daarbij sprongen acht banden op zowat driehonderd meter van het einde van de startbaan.
35x Een jaar geleden liet Jake een spin in zijn huis leven. Nu woont hij samen met een monster: “Kerel, jouw huis is nu eigendom van die spin”27/11 14u15 - Het Nieuwsblad: Een Australische man heeft op Facebook een foto gedeeld van een gigantische spin op de muur in zijn woonkamer.
33x Overtuigende kentering in coronacijfers zonder lockdown: zo heeft Zwitserland dat verwezenlijkt27/11 13u15 - Het Laatste Nieuws: Ondanks de forse toename van het aantal coronabesmettingen tijdens de tweede golf was een lockdown in Zwitserland niet aan de orde. De intensivecareafdelingen lagen vol en in sommige kantons waren er geen bedden meer vrij. Maar nu dalen de cijfers weer - en de steun voor de strategie van de Zwitserse regering groeit.
28x 28-jarige man overleden na val van dak27/11 08u15 - De Standaard: Een 28-jarige aannemer uit Rumbeke (Roeselare) is overleden nadat hij donderdag omstreeks 11 uur levensgevaarlijk gewond raakte toen hij van een dak viel tijdens werken langs de Beernemsesteenweg in Wingene.
26x Commotie over vaccin AstraZeneca dat België reserveerde: moeten we ons zorgen maken?27/11 17u15 - Het Laatste Nieuws: Na eerdere hoera-berichten van AstraZeneca over de doeltreffendheid van zijn vaccin, kondigt de farmareus plots toch extra onderzoek aan. Wat is er aan de hand? En moeten we ons zorgen maken over de prik, waarvan ons land 7,5 miljoen dosissen gereserveerd heeft? Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (UGent) legt uit.
26x Vier zwarte mannen en een vrouw: de terdoodveroordeelden die Trump nog vlug laat executeren27/11 06u15 - Het Laatste Nieuws: Donald Trump vertrekt niet uit het Witte Huis vooraleer er nog vijf mensen zijn geëxecuteerd. Zijn justitieminister begon dit jaar weer met het voltrekken van federale doodstraffen — wat zeventien jaar niet meer was gebeurd — en hij wil daar nog mee doorgaan tot een week vóór Joe Biden het roer overneemt.

Statistieken

Artikels:
33568
Gelezen:
9100
Aantal lezers nu:
91


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven