donderdag 28 oktober 2021, week 43


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Ze kocht een jezidi-meisje (5) als slaaf en liet haar omkomen van dorst: zo kon FBI IS-bruid klissen Deze week is een Duitse vrouw veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van een vijfjarig jezidi-meisje. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is dankzij de sublieme samenwerking tussen de FBI en de Duitse politie dat Jennifer Wenisch (30) niet door de mazen van het net is kunnen glippen. Zo gingen zij te werk om de IS-bruid te klissen.
28/10 13u15  Zwijndrecht stelt 3M in gebreke om PFOS-vervuiling en vraagt Vlaamse steun Het gemeentebestuur van Zwijndrecht stelt chemiebedrijf 3M in gebreke in het kader van de PFOS-vervuiling. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie. Zwijndrecht vraagt ook aan de Vlaamse overheid om enerzijds alle inwoners van de gemeente de kans te geven een bloedonderzoek te ondergaan en anderzijds een financiële compensatie te voorzien voor de kosten die de gemeente moet maken om de PFOS-crisis te doorstaan.
28/10 13u15  Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra Fedasil opent binnenkort vier nieuwe opvangcentra. Het gaat om drie centra in Vlaanderen en één in Wallonië. Dat meldt ACOD-vakbondssecretaris Tony Six.
28/10 13u15  Woonkredieten blijven records breken: “Volgen nog steeds de sterke stijging van de activiteit op de woningmarkt” Mensen die een huis wilden kopen, bouwen of verbouwen, hebben de vorige drie maanden voor 11 miljard euro leningen afgesloten bij de banken. Dat is een record voor een derde kwartaal, zegt de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) donderdag. Ook in het eerste en het tweede kwartaal waren al nieuwe records gevestigd.
28/10 13u15  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer? Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
28/10 13u15  Pools parlement beslist over nieuwe wet die LGBTQ-protesten zou verbieden In Polen debatteert het parlement donderdag over een nieuwe anti-LGBTQ-wet. De wet zou demonstraties voor gelijke rechten van niet-heteroseksuelen verbieden.
28/10 13u15  Thaise vrouw snijdt steuntouwen van schilders aan torenhoog gebouw door omdat herstelwerken haar “irriteren” Twee schilders in Thailand hebben de schrik van hun leven beleefd. Zo sneed een bewoonster van een torenhoog appartementsgebouw de steuntouwen van de schilders door toen de mannen herstellingswerken aan het uitvoeren waren. De twee bleven een tijdje lang op de 26ste verdieping bengelen, tot ze door een andere bewoonster werden gered. De dader was naar eigen zeggen “geïrriteerd” omdat ze niet op de hoogte was van de werken.
28/10 13u15  Derde Chinese miljoenenstad in lockdown na ontdekking van één besmetting In China is nu ook een derde miljoenenstad in lockdown geplaatst, nadat welgeteld één geval van Covid-19 was opgedoken. Het gaat om Heihe, aan de Russische grens. Op honderd dagen van de Olympische Winterspelen in Peking willen de autoriteiten geen enkel risico nemen.
28/10 13u15  Primeur: DNA van legendarische leider Sitting Bull bewijst dat Amerikaan van 73 zijn achterkleinzoon is Voor het eerst is DNA van een al lang overleden historische figuur gebruikt om een familieband te bewijzen met een persoon die vandaag leeft. Daarvoor werd een nieuwe DNA-onderzoeksmethode toegepast op een haarlok van indianenleider Sitting Bull. Het leverde Ernie LaPointe (73) uit South Dakota eindelijk het ultieme bewijs dat hij wel degelijk de achterkleinzoon is van het legendarische opperhoofd van de Hunkpapa Lakota Sioux in de Verenigde Staten.
28/10 13u15  Amerikaanse koffiebar weigert vrouwen met de naam Karen, naamgenoten zijn niet te spreken over het bord Een koffiebar in Los Angeles in de Verenigde Staten zette een bord buiten waar op te lezen is dat “Karens niet met de manager mogen praten”. De bar wou grappen met vrouwen die klagen tijdens het opgeven van hun bestelling. Het bord werd ondertussen weggehaald omdat enkele vrouwen met de naam Karen aanstoot namen aan deze grap.
28/10 13u15  Amerikanen met verzwakt immuunsysteem kunnen vierde prik krijgen Amerikanen met een verzwakt immuunsysteem die een derde coronaprik hebben gekregen wordt aangeraden om zes maanden later nog een vierde inenting te halen. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC schrijft in de vaccinatierichtlijnen dat die vierde inenting van alle goedgekeurde vaccins kan zijn.
28/10 13u15  Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoorlog in onze hoofdstad: minstens acht moorden November vorig jaar in Molenbeek. Een Albanese man wordt op straat doorzeefd met minstens acht kogels. Hij moest dood, zoveel is duidelijk. De speurders stonden voor heel wat vraagtekens, tot de onderschepte berichten in operatie Sky hen een spoor gaf: een ware drugsoorlog binnen de Brusselse maffia. Een territoriale vete tussen twee clans die al resulteerde in minstens acht afrekeningen, zowel in ons land als in Albanië.
28/10 13u15  André (38) en Nathalie (35) aan het graf van dochter Loes (7), het meisje van de eenhoorns: “We komen hier nog een beetje zorgen voor haar” “Hier zijn, is pijnlijk en troostrijk tegelijk. Het is de plek waar je beseft dat ze er niet meer is. Dat ze er wel is, maar er niet meer is.” Zo verwoorden Nathalie Joossens (35) en André de Laat (38) hun gevoelens aan het graf van hun dochter Loes (7), het Schotense meisje dat eind februari op haar fietsje verongelukte. “Er zijn dagen die je doorkomt zonder te breken, maar je voelt wel een fysieke pijn aan je hart.”
28/10 13u15  Met samengeknepen billen: nieuwe videobeelden tonen hoe auto met gezin van brug schuift en tuimelt Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het hallucinante incident woensdagnamiddag op een brug aan de Vaartkom in Leuven. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brug met het kleine rode autootje erop traag de lucht in gaat, tot op het punt dat de wagen het niet meer houdt. De auto met een jong gezin bolt naar achter en tuimelt achterwaarts op zijn dak.
28/10 12u15  Met samengeknepen billen: nieuwe beelden tonen hoe auto met gezin van brug schuift en tuimelt Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het hallucinante incident woensdagnamiddag op een brug aan de Vaartkom in Leuven. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brug met het kleine rode autootje erop traag de lucht in gaat, tot op het punt dat de wagen het niet meer houdt. De auto met een jong gezin bolt naar achter en tuimelt achterwaarts op zijn dak.24 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
28/10 12u15  ‘Meghan Markle slachtoffer van gecoördineerde haatcampagne op Twitter’ De hertogin van Sussex, Meghan Markle, is het slachtoffer geworden van een doelbewuste haat- en desinformatiecampagne op Twitter. Dat concludeert een rapport van Bot Sentinel, dat de 83 accounts identificeerde die achter het merendeel van de beledigende tweets aan het adres van Meghan en haar man Harry zitten.
28/10 12u15  Joe Biden ziet ook betaald ouderschapsverlof verdwijnen uit zijn plannen Senator Joe Manchin is erop gebrand om betaald ouderschapsverlof te torpederen uit Joe Bidens ambitieuze binnenlandse programma. Het is de laatste episode in wekenlang getouwtrek tussen de Democraten en twee senatoren uit hun eigen rangen.
28/10 12u15  Eetbare Guernica op chocolade-expo in Parijs De eerste dag van de 26ste editie van de Parijse chocoladebeurs Salon du Chocolat trok heel wat belangstelling. Een chocolade-replica van Guernica, het iconische schilderij van Pablo Picasso, is er vandaag te bezichtigen en moet de gastronomische fierheid van het Baskenland onderstrepen. Er vond ook een modeshow plaats waarin de modellen kleren droegen met van chocolade gemaakte accenten. De beurs loopt nog tot 1 november.
28/10 12u15  IS-beul Hicham Chaib krijgt levenslang en verliest Belgische nationaliteit Het Antwerpse hof van assisen heeft Hicham Chaib donderdag na een uur beraadslaging bij verstek veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor een terroristische moord in Syrië. Het voormalige kopstuk van Sharia4Belgium wordt ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en verliest zijn Belgische nationaliteit.
28/10 12u15  Supporter die onwel werd tijdens voetbalmatch Lierse-OH Leuven is overleden De Lierse-supporter die woensdagavond tijdens het bekerduel op de tribunes van het Lisp onwel werd, is overleden. Dat maakte Lierse donderdag bekend op Twitter. De man, een trouwe supporter van de Pallieters, werd 86 jaar.
28/10 11u15  VS eisen opnieuw uitlevering, maar Julian Assange mag straf in Australië uitzitten De Verenigde Staten hebben in beroep opnieuw de uitlevering gevraagd van Julian Assange, nadat een Britse rechter eerder had geoordeeld dat de mentale toestand van de Wikileaks-oprichter zo’n uitlevering niet toelaat. Assange mag zijn straf van de Amerikanen in vaderland Australië uitzitten.
28/10 11u15  Auto met jong gezin belandt op dak na val van openstaande brug In Leuven beleefde een gezin de schrik van hun leven toen ze met hun auto zich op een brug begaven die plots openging om een boot door te laten. De auto viel van de brug en kwam terecht op zijn dak op de gesloten slagbomen. De brandweer bevrijdden een man, een vrouw en een kindje van anderhalf uit de auto. Ze zijn lichtgewond. Het incident wordt verder onderzocht.15 
28/10 11u15  En plots speelden twee top-ceo’s een rondje ‘wie heeft de grootste’ Tijdens het debat van De Grote Shift woensdag begon Jacques Beuckelaers, de ceo van TotalEnergies Belgium, over de krakers die hij gebruikt in zijn bedrijf. Al snel betrok hij de ceo van BASF Antwerpen in het gesprek. ‘Ik heb twee krakers’. ‘Die van ons is groter’, zo klonk het. Wat doet een kraker? Het zet nafta of vloeibaar aardgas om in basisbouwstenen, die het begin zijn van vele chemische waardeketens. Bekijk de ludieke discussie hierboven.
28/10 10u15  Frankrijk voert dreigementen op in visserijdispuut, Brits schip in beslag genomen Als Groot-Brittannië voor volgende week dinsdag niet met een oplossing komt voor de vergunningen aan Franse vissers, dreigt Frankrijk ermee Britse vissers de toegang tot havens te ontzeggen. De Britse regering noemt de dreigementen onwettelijk.12 
28/10 10u15  Coronablog | Weyts: ‘Al meer CO2-meters in scholen dan in horeca’ Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.11 
28/10 09u15  Frankrijk voert dreigementen op in visserijdispuut, Britse boten beboet Als Groot-Brittannië voor volgende week dinsdag niet met een oplossing komt voor de vergunningen aan Franse vissers, dreigt Frankrijk er onder andere mee Britse vissers de toegang tot havens te ontzeggen. Twee Britse boten werden al beboet, de Britse regering noemt de dreigementen onwettelijk.13 
28/10 09u15  Agoria: ‘Bedrijven moeten coronapas voor werknemers kunnen verplichten’ Bedrijven moeten de mogelijkheid krijgen om de coronapas te verplichten voor werknemers op de werkvloer. Dat vindt althans technologiefederatie Agoria. ‘Wie pertinent weigert, moet zonder loon terug naar huis gestuurd kunnen worden’, zegt ceo Bart Steukers. Het voorstel krijgt bijval van Unizo.15 
28/10 09u15  Coronablog | Weyts: ‘Al meer met CO2-meters in scholen dan in horeca’ Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.14 
28/10 09u15  Hoe verkrijg je een Covid Safe Ticket? En hoelang is het geldig? De coronapas, het coronacertificaat of het Covid Safe Ticket. Drie verschillende benamingen voor hetzelfde ding: een document dat je voorlopig alleen nodig had om op reis te gaan of evenementen bij te wonen, maar dat nu veel breder ingezet zal worden. Maar hoe werkt het nu precies? Hoe kom je eraan? En wat kan je er allemaal al mee doen?21 
28/10 08u15  Knokke-Heist wil af van jongeren die feestvilla’s huren in woonwijken Knokke-Heist wil af van de overlast door jongeren die via Airbnb voor exuberante prijzen villa’s afhuren in rustige woonwijken, om er dan een week lang te feesten.21 
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Straatroof in Hasselt: dieven rukken Breitlinghorloge van 6.000 euro van arm Twee Algerijnen van 33 en 38 jaar riskeren elk drie jaar cel omdat ze met geweld een duur horloge hebben gestolen. Het duo achtervolgde op de Hasseltse zuivelmarkt een koppel tot aan hun appartement. Daar trokken ze met geweld een luxe uurwerk van 6.000 euro van de man zijn pols.
28/10 13u15  Geert Molenberghs: “Als we niets doen, is straks 90 procent van de leerlingen besmet” Terwijl de quarantaineregels op school versoepelen, moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar straks weer een mondmasker dragen op school. Volgens de ene zijn de maatregelen te streng, volgens de andere te laks. “Met deze nieuwe regel maken we onszelf iets wijs.”
28/10 13u15  Waarom te veel slaap slecht is voor je gezondheid Een barslecht, kort nachtje achter de rug? Troost je, want te veel slaap is niet goed voor je gezondheid. Vooral ouderen zouden er nadelen van ondervinden. Dat bewijst een nieuw wetenschappelijk onderzoek aan de Washington University School of Medicine.
28/10 13u15  Marathonloper Bashir Abdi beloont topjaar met Nationale Trofee voor Sportverdienste Bashir Abdi heeft donderdag in het stadhuis van Brussel de 93e Nationale Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een atleet slechts eenmaal kan winnen in zijn carrière, mogen ontvangen. De 32-jarige Belg van Somalische afkomst schitterde dit jaar met een bronzen medaille op de marathon op de Olympische Spelen.
28/10 13u15  Brussel en Wallonië donkerrood op Europese coronakaart: ook steeds meer andere landen kleuren rood De stijgende coronacijfers hebben zijn weerslag op de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie (ECDC). Steeds meer landen kleuren oranje of rood. In ons land zijn Brussel en Wallonië zelfs donkerrood geworden. Het enige groen valt nog te bespeuren in regio’s in Italië en Spanje.
28/10 13u15  Fietser verongelukt bij ongeval aan overweg in Diepenbeek Een fietser is donderdagmiddag verongelukt bij een ongeval met een vrachtwagen. Het slachtoffer werd geraakt ter hoogte van de overweg in de Molenstraat. Een mugteam kwam ter plaatse om het slachtoffer te helpen. Tevergeefs, het slachtoffer overleed ter plaatse. Meer informatie ontbreekt voorlopig.
28/10 13u15  Dolle stier afgeschoten na verwonden vrouw en veroorzaken file op Nederlandse autoweg Een uitgebroken stier is donderdagmorgen afgeschoten na een wilde tocht over de N280 van Horn richting Roermond.
28/10 13u15  Prijzen swingen de pan uit: inflatie gestegen tot hoogste peil sinds 2008 De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt de FOD Economie. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.
28/10 12u15  Maes blijft ook de komende twee seizoenen een partner van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step en Maes hebben donderdag hun partnerschap verlengd tot eind 2023. Dat maakte het team van sterke man Patrick Lefevere bekend. Het biermerk sponsort het Belgische WorldTour-team al sinds 2019.
28/10 12u15  Opnieuw mondmaskers op school: “Stom en irritant, maar ik begrijp het wel” In het zesde leerjaar van basisschool De St@rtbaan in Zonhoven zijn de meningen over de nieuwe mondmaskerplicht verdeeld. “Eigenlijk heeft de regering het te snel afgeschaft.”
28/10 12u15  Steff Cras en Matthew Holmes blijven ook volgend seizoen bij Lotto Soudal Steff Cras en Matthew Holmes zullen ook volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. Dat maakte het Belgische WorldTour-team donderdag bekend. De 25-jarige Belg en de 27-jarige Brit tekenden een contractverlenging van één jaar. Het wordt voor zowel Cras als Holmes volgend jaar hun derde seizoen bij Lotto Soudal in.
28/10 12u15  86-jarige fan van Lierse die in bekermatch tegen OHL werd gereanimeerd is overleden Triest nieuws: de supporter van Lierse die woensdagavond moest geranimeerd worden tijdens de bekermatch tegen OH Leuven, is vorige nacht overleden.
28/10 12u15  IS-beul Hicham Chaib veroordeeld tot levenslang en verlies Belgische nationaliteit Het Antwerpse hof van assisen heeft Hicham Chaib donderdag na een uur beraadslaging bij verstek veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor een terroristische moord in Syrië. Het voormalige kopstuk van Sharia4Belgium wordt ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en verliest zijn Belgische nationaliteit.
28/10 12u15  Tinne Lommelen verlaat VDAB en wordt PXL-directeur Tinne Lommelen, Directeur VDAB Limburg, maakt de overstap naar het Directiecomité van Hogeschool PXL en wordt daar directeur Bedrijfsvoering & financiën. 
28/10 12u15  Bekijk hier alle Limburgse snookeruitslagen Corona of niet, er wordt weer gesport. In deze rubriek vindt u de Limburgse snookeruitslagen van afgelopen week.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen
28/10 09u15  Bocholt: Nieuw woonproject in centrum van Lozen: Oude schoolgebouwen gaan tegen de vlakte In het centrum van Lozen - in het gebied dat afgebakend wordt door de Hamonterweg en de Rondestraat - wil het gemeentebestuur van Bocholt nieuwe woonkansen creëren voor jonge gezinnen. Op de gemeenteraad van 27 oktober besliste de gemeenteraad om hie...14 
27/10 11u15  Sint-Truiden: Een Truiense nacht vol verwondering In Sint-Truiden kan jong en oud op 30 oktober genieten van een bijzondere avondwandeling. Liefst 45 culturele verenigingen, museum De MINDERE en de Academies Haspengouw zetten hun schouders onder Cul-Tour. Een culturele tour doorheen Sint-Truiden lan...13 
26/10 23u15  Genk: Bokrijk opent Campus van het vakmanschap De voorbije jaren was VAKlab reeds gevestigd in de benedenzalen van het Kasteel. Met in totaal een 60-tal activiteiten rondom vakmanschap en ondernemerschap hebben ze een community uitgebouwd van 2000 vaklui en kregen 170 ondernemende vakmensen indiv...13 
26/10 16u15  Sint-Truiden: 300 nieuwe inwoners maken kennis met de Truiense cultuur Op zaterdag 23 oktober verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het stadhuis op de Grote Markt. Zowat 300 kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur. Op het einde kregen ze een geschenktas mee naar huis...13 
26/10 16u15  Genk: 11 inbreuken tijdens controle in bars en massagesalons aan de Hasseltweg Genk Stad Genk voerde recent een gecoördineerde controleactie uit in een viertal bars, rendez-vous huizen en massagesalons langs de Hasseltweg, waarvan een aantal signalen en inbreuken werden geregistreerd. In totaal zijn 11 inbreuken vastgesteld. Het bet...13 
26/10 14u15  oudsbergen: Oppositie niet te spreken over aanwerving extra kabinetsmedewerker Oudsbergen De burgemeester en het schepencollege van Oudsbergen willen overgaan tot de aanwerving van een extra kabinetsmedewerker. De aanwerving zorgt voor heel wat ongenoegen bij oppositiepartijen N-VA , Groen en Open Oudsbergen. 'Maar ook binnen het gemeente...13 
26/10 13u15  oudsbergen: Nieuwkomers in de gemeenteraad van Oudsbergen: Lut Witters en Jorn Neyens Patrick Creemers en Katrien Raemaekers van de fractie N-VA namen ontslag uit de gemeenteraad. Opvolgers Lut Witters en Jorn Neyens (beiden N-VA) legden tijdens de gemeenteraadszitting van 25 oktober de eed af. Lut Witters (58) woont in M...14 
26/10 10u15  pelt: Infosessies herontwikkeling woonsite Wado aan de Dorpsstraat Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten voor jong en oud, heeft eind maart 2021 - samen met dbv-architecten uit Hasselt - de aanbesteding van de TIO-site aan de Dorpsstraat gewonnen en het ...13 
26/10 10u15  Genk: Fietsen door het water vanuit Dubai dankzij Toster Software uit Genk Met een VR-bril fiets je virtueel door.... 'fietsen door het water' vanop de wereldtentoonstelling in Dubai. Het Limburgse bedrijf Toster Software verzorgde de technologie om virtueel doorheen het meest bekende fietspad van Limburg te fietsen. Naast...13 
26/10 09u15  As: Tuinrangers op pad voor klimaatvriendelijke tuinen in As Wil je vogels, vlinders of meer biodiversiteit in je tuin? Of wil je je tuin inrichten op een klimaatvriendelijke manier? Dan kan je vanaf nu een Tuinranger om raad vragen. Deze Asserse vrijwilligers komen gratis advies geven op maat van jouw tuin. V...13 
26/10 09u15  oudsbergen: Lode Ceyssens voorgedragen als ereburgemeester De gemeenteraad heeft een aanvraag ingediend om Lode Ceyssens te benoemen tot ereburgemeester van Oudsbergen. Dat gebeurde een kleine twee maanden na zijn politiek afscheid. De Vlaamse regering zal beslissen of de eretitel al dan niet wordt toegekend...14 
25/10 16u15  Hasselt: James Cooke laat kinderen met downsyndroom schitteren in ZEB For Stars: Modellen gezocht voor fashionplezier op 5 november in Hasselt Op vrijdag 5 november organiseert ZEB For Stars in samenwerking met Downsyndroom Vlaanderen, een Down Styling Day. Op dit unieke fashion event staan kinderen met het syndroom van down een dag in de spotlights. Letterlijk en figuurlijk, want aan het e...13 
25/10 14u15  Hasselt: Man zwaargewond op Schlagerfestival: Politie zoekt getuigen Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten. Vrijdagavond was het slachtoffer aanwezig op het Schlagerfestival in de Trixxo Arena in Hasselt. Rond 2...14 
25/10 14u15  Nieuwerkerken: Campagne tegen diefstal met list: Laat je niet beduvelen Team Preventie en Handhaving en lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken lanceren een campagne tegen diefstal met list. Diefstal met list is een vorm van diefstal waarbij een persoon zich voordoet als iemand anders, zoals bijvoorbeeld e...13 
25/10 14u15  Sint-Truiden: Campagne tegen diefstal met list: Laat je niet beduvelen Team Preventie en Handhaving en lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken lanceren een campagne tegen diefstal met list. Diefstal met list is een vorm van diefstal waarbij een persoon zich voordoet als iemand anders, zoals bijvoorbeeld e...14 
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Limburgnieuws.be >

De Morgen

Verbergen Tonen
28/10 13u15  ▶ Nieuwe beelden tonen hoe auto Leuvens gezin met 1-jarig kind van brug schuift en tuimelt Een Leuvens gezin is woensdagnamiddag lichtgewond geraakt na een incident op een brug aan de Vaartkom in hun thuisstad. ‘De Vlaamse Waterweg onderzoekt wat er fout is kunnen lopen’, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
28/10 12u15  IS-terrorist Hicham Chaib veroordeeld tot levenslang en verlies Belgische nationaliteit Het Antwerpse hof van assisen heeft Hicham Chaib na een uur beraadslaging bij verstek veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor een terroristische moord in Syrië. Het voormalige kopstuk van Sharia4Belgium wordt ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en verliest zijn Belgische nationaliteit.
28/10 12u15  Inflatie bereikt hoogste punt sinds 2008 De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt de FOD Economie. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.
28/10 12u15  ‘Heel bizar, hoe het een ding werd dat ik mijn baard laat staan’: Steven Van Gucht is klaar voor ‘De slimste mens’ Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
28/10 12u15  ‘Je een hele dag bezighouden met een vuur aan de gang houden werkt echt ontspannend’: waarom bushcraft bloeit Vanaf vanavond doet Saartje Vandendriessche een getelevisioneerde poging om drie weken lang te overleven in een bos. Bushcrafting heet dat tegenwoordig, een fenomeen dat razendsnel aan populariteit wint. ‘In zo’n bos besef je dat er maar heel weinig nodig is om gelukkig te zijn.’
28/10 12u15  ‘Ik wil van mijn muziek kunnen leven en ook nog een leven hebben daarnaast. Ik doe nu ook al heel veel dingen die ik niet wil doen’ Op haar koelkast prijkt een foto van Lead Belly, aan haar kapstok bungelt een petje met de slogan van Woody Guthrie – ‘This machine kills fascists’. Op de thee gaan bij Meskerem Mees (22), winnares van Humo’s Rock Rally 2020, is praten met een oude ziel in een piepjong lichaam.
28/10 11u15  Langverwacht rapport lanceert adviezen om Vlaams onderwijs drastisch te verbeteren: ‘De slinger is te ver doorgeslagen’ Het onderwijs moet meer focussen op zijn kerntaak: kennisoverdracht en basiscompetenties doen verwerven. Dat is de boodschap van het langverwachte rapport van de commissie Beter Onderwijs. ‘De slinger is te ver doorgeslagen richting welbevinden.’
28/10 11u15  Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik dacht: volgend jaar gaan ze me niet meer voor ‘De slimste mens’ vragen, dit is ‘once in a lifetime’’ Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’17 
28/10 11u15  ‘We hollen onszelf voorbij. Dan is lepels snijden in het bos een welkome afwisseling’ Vanaf vanavond doet Saartje Vandendriessche een getelevisioneerde poging om drie weken lang te overleven in een bos. Bushcrafting heet dat tegenwoordig, een fenomeen dat razendsnel aan populariteit wint. ‘In zo’n bos besef je dat er maar heel weinig nodig is om gelukkig te zijn.’
28/10 11u15  Van Ranst: ‘Voor een ‘twindemic’ van griep en corona moeten we niet bang zijn’ In de VS is men op de hoede voor een ‘perfecte storm’, waarbij een nieuwe coronagolf samenvalt met de griep. Voor zo’n ‘twindemic’ hoeven we in ons land niet te vrezen, zegt voormalig griepcommissaris Marc Van Ranst. ‘De hernieuwde coronamaatregelen zullen de griep helpen indijken.’12 
28/10 11u15  ▶ Zij dragen al maanden de gevolgen van corona: ‘Ze moest overleven op sandwiches en zebracake’ Veel mensen kampen maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met ernstige klachten. Het Federaal Kenniscentrum (KCE) bracht deze week een eerste rapport uit dat ‘long covid’ beschrijft. Wat is het, wie krijgt ermee te maken en hoe komt dat? ‘Ik hoor dat ik er erg aan toe was, maar ik herinner het mij niet meer.’12 
28/10 11u15  Lezersoproep: wat vindt u van de herinvoering van de mondmaskers in de basisschool? Het mondmasker maakt na de herfstvakantie een comeback in het vijfde en zesde leerjaar. De maatregel moet het stijgend aantal coronabesmettingen in het lager onderwijs tegengaan. Wat vindt u van deze maatregel? Neem deel aan het gesprek. Een selectie uit de inzendingen verschijnt in De Morgen.
28/10 11u15  Meskerem Mees: ‘Ik wil van mijn muziek kunnen leven en ook nog een leven hebben daarnaast. Ik doe nu ook al heel veel dingen die ik niet wil doen Op haar koelkast prijkt een foto van Lead Belly, aan haar kapstok bungelt een petje met de slogan van Woody Guthrie – ‘This machine kills fascists’. Op de thee gaan bij Meskerem Mees (22), winnares van Humo’s Rock Rally 2020, is praten met een oude ziel in een piepjong lichaam.
28/10 11u15  Nu al nervositeit om de sjerp in 2024: ‘Meer dan ooit komt het erop aan om de grootste te zijn’ Na Mechelen en Kortrijk stevenen ook Gent en Oostende af op een stadslijst in 2024. De politieke frontvorming is het resultaat van de nieuwe kieswetgeving, maar valt ook onmogelijk los te zien van de existentiële crisis waarin de klassieke partijen verkeren.10 
28/10 10u15  ‘De jongste jaren zijn er iets te veel hypes het onderwijs binnengekomen’: Commissie Beter Onderwijs stelt rapport voor Het onderwijs moet meer focussen op zijn kerntaak: kennisoverdracht en basiscompetenties doen verwerven. Dat is de boodschap van het langverwachte rapport van de commissie Beter Onderwijs. ‘De slinger is te ver doorgeslagen richting welbevinden.’13 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
28/10 13u15  D'Ieteren op recordkoers | Recordcijfers voor Materialise 13:10 Tegen de achtergrond van een haperende beursrally opent voorbeurs een groot deel van de Bel20 de boeken over het zomerkwartaal.
28/10 13u15  'Plan voor volumegroei AB InBev rendeert' 12:49 Het aandeel AB InBev stijgt donderdag met 7 procent na een sterk kwartaalrapport. 'De brouwer slaagt erin de stijgende kosten door te rekenen en fundamenteel meer bier te verkopen', zeggen analisten.
28/10 13u15  Verstilde portretten van verweerd hout 11:43 Stefaan De Croock, alias Strook, maakt al zeven jaar verstilde portretten met verweerd hout. Vanaf zaterdag gaan ze in dialoog met de pracht en praal in drie Brugse musea.
28/10 12u15  Nederlandse verpakkingsvrije onlinesupermarkt komt naar België 12:02 Het begon met wat glazen IKEA-bokalen in een Rotterdamse slaapkamer. Vandaag komen voedingsreuzen als Heinz en Haribo bij Pieter Pot aankloppen voor hulp in de strijd tegen de wegwerpverpakking. Nu ko...10 
28/10 12u15  Argenx zet topmedicijn in voor 15 ziektes 11:54 Als alles goed loopt, lanceert het Belgische biotechbedrijf Argenx nog dit jaar een medicijn tegen de zeldzame ziekte myasthenia gravis. Het wil datzelfde medicijn tegen 2025 voor 15 verschillende zie...
28/10 12u15  Verstilde portretten met verweerd hout 11:43 Stefaan De Croock, alias Strook, maakt al zeven jaar verstilde portretten met verweerd hout. Vanaf zaterdag gaan ze in dialoog met de pracht en praal in drie Brugse musea.
28/10 12u15  Belgische inflatie klimt naar hoogste peil in 13 jaar 11:30 De spectaculaire hausse van de energieprijzen heeft de levensduurte met 4,16 procent doen stijgen, het hoogste niveau sinds oktober 2008.
28/10 11u15  Belgische economie heeft coronacrisis verteerd 11:00 De economische activiteit steeg in het derde kwartaal met 1,8 procent en was voor het eerst groter dan voor de pandemie.
28/10 11u15  Vijf Vlaamse cinema's komen naar uw huiskamer 10:54 Vijf Vlaamse bioscopen zullen hun films en documentaires voortaan ook aanbieden op het onlineplatform Picl.be. Het systeem bewees zijn nut al in Nederland.
28/10 11u15  Ontex tuimelt naar dieptepunt 10:47 Tegen de achtergrond van een haperende beursrally opent voorbeurs een groot deel van de Bel20 de boeken over het zomerkwartaal.
28/10 11u15  AB InBev verlost Bel20 van herfstmoeheid 10:29 De meest notoire achterblijver in de Bel20 sust beleggers met een sterk kwartaalrapport. Twee andere achterblijvers, Solvay en zeker Telenet, kunnen minder overtuigen. En Ontex keldert naar een diepte...
28/10 10u15  Poetin praat gasprijs opnieuw naar beneden 10:07 De Russische president heeft het staatsbedrijf Gazprom de opdracht gegeven om begin november de gasvoorraden in Oostenrijk en Duitsland aan te vullen. De Europese referentieprijs voor aardgas dook pro...
28/10 10u15  Vier bedrijven Bart Van Coppenolle failliet verklaard 10:00 De ondernemingsrechtbank van Hasselt heeft donderdag vier bedrijven van de Leuvense ondernemers Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael failliet verklaard. Dat meldt persmagistraat Wim De Bus.12 
28/10 10u15  Bezoekersaantal Kinepolis zit aan 70 procent prepandemiepeil 08:33 De bioscoopgroep Kinepolis meldt in een update dat er niet alleen meer bezoekers over de vloer komen, maar ook dat ze gemiddeld meer spenderen.10 
28/10 09u15  AB InBev zet Bel20 op winst | Ontex onderuit 09:04 Tegen de achtergrond van een haperende beursrally opent voorbeurs een groot deel van de Bel20 de boeken over het zomerkwartaal.12 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
28/10 13u15  Syriëstrijder Hicham Chaib krijgt levenslang en verliest ook Belgische nationaliteit Lees meer >
28/10 13u15  Docks Bruxsel bestaat 5 jaar: meeste winkeliers tevreden na woelige start met weinig bezoekers Lees meer >
28/10 13u15  Wereldwijd 1 miljard euro minder inkomsten voor auteurs/componisten door coronapandemie  Lees meer >
28/10 12u15  Inflatie klimt boven 4 procent, het hoogste niveau in 13 jaar: energieprijzen grote boosdoener Lees meer >
28/10 12u15  Coronablog - Night of the Proms voor zorgpersoneel uitgesteld, Brussel en Wallonië donkerrood op Europese kaart Lees meer >
28/10 11u15  Primeur in Vlaanderen: Aziatische waterbuffels in Verrebroekse Plassen helpen mee met natuurbeheer Lees meer >
28/10 11u15  Laat je klimaattoekomst berekenen: hoeveel meer hittegolven of overstromingen mag jij verwachten door klimaatopwarming? Lees meer >10 
28/10 11u15  BEKIJK - "De inspecteur" krijgt vriendschapsverzoek van zichzelf: Hoe valse profielen op Facebook herkennen? Lees meer >10 
28/10 11u15  Frankrijk pakt twee Britse vissersboten aan voor kust van Normandië, visserijconflict loopt verder op Lees meer >
28/10 10u15  Van "halfslachtig" tot "kakofonie": compromis rond mondmaskers voor 5e en 6e leerjaar kan weinigen bekoren Lees meer >12 
28/10 10u15  Vanaf morgen stiptheidsacties op luchthavens Zaventem en Charleroi en treinstation Brussel-Zuid Lees meer >13 
28/10 10u15  Telenet en Fluvius willen nieuw infrastructuurbedrijf voor internetkabel oprichten Lees meer >13 
28/10 08u15  Coronablog - Aantal ziekenhuisopnames stijgt naar 125 per dag, technologiefederatie wil coronapas op werkvloer Lees meer >17 
28/10 08u15  Chinese test met hypersonische raket "zeer zorgwekkend" volgens Amerikaans topgeneraal Lees meer >15 
28/10 07u15  Auto valt van opengaande brug en belandt op dak aan Vaartkom in Leuven: ouders en kindje lichtgewond Lees meer >20 
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
28/10 11u15  Betalen we te veel voor medicatie? Vorige week onderzocht Knack hoe goed onze gezondheidszorg is. Deze week zoeken we uit waarom we zo veel pillen slikken, en waarom geneesmiddelen almaar duurder worden. 'Wie geen pil krijgt, voelt zich bedrogen.'
28/10 11u15  Weyts verdedigt maatregelen onderwijs: 'Je kan niet gewoon niets doen' Als je vaststelt dat driekwart van de coronabesmettingen in het onderwijs toe te schrijven zijn aan het lager onderwijs, dan moet je daar optreden. Zo verdedigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de herinvoering van de mondmaskerplicht in het vijfde en zesde leerjaar. 'Je kan niet gewoon niets doen', aldus Weyts donderdag in De Ochtend op Radio 1.
28/10 07u15  Coronablog: gemiddeld dagelijks 125 nieuwe ziekenhuisopnames Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.19 
28/10 07u15  Bart De Wever (N-VA): 'Wij zijn gedwongen in het Covid Safe Ticket' Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is de Vlaamse regering voor het blok gezet tijdens het Overlegcomité. 'In een pandemie waar de noodtoestand wordt afgekondigd, onder het rpampenplan en onder de Pandemiewet, heb je als Vlaanderen niet zo veel in de pap te brokken. Het is constant schade beperken', zei hij in Terzake op Canvas. 'Wij zijn gedwongen in dat Covid Safe Ticket en dat is een 'fausse ...16 
28/10 06u15  Europese begrotingsregels en monsterbesparingen zorgen voor zenuwachtigheid Maar liefst 15 miljard euro per jaar zou België in 2023 moeten besparen als de Europese begrotingsregels niet dringend worden aangepast. Het achterhoedegevecht is begonnen.18 
28/10 06u15  Corona een blijvertje? Waarom het virus keer op keer muteert Meer dan 70 procent van de Belgen is inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar net door onze verhoogde immuniteit neemt de druk op het virus om te muteren toe. We mogen dus niet op onze lauweren rusten, waarschuwen wetenschappers.18 
28/10 06u15  Gsm van slachtoffer moet smokkelbaas verraden Een nieuw politieteam gaat voortaan systematisch de gsm's van slachtoffers van mensensmokkelaars binnenstebuiten keren. Na de reddingsactie van woensdag, voor de kust van Zeebrugge, ging dit nieuwe team meteen aan de slag. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.17 
27/10 22u15  Coronablog: opnieuw mondmaskers voor Vlaamse leerlingen vijfde en zesde leerjaar Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.21 
27/10 18u15  Factcheck: nee, foto's van poppen in ziekenhuisbedden maken van coronacrisis geen 'Muppetshow' Op sociale media doen collages de ronde van poppen in ziekenhuisbedden, die zouden worden gebruikt 'om mensen schrik aan te jagen', zodat ze zich zouden laten vaccineren. Dat klopt niet. De oorspronkelijke context van de gedeelde foto's maakt dat duidelijk.19 
27/10 16u15  Factcheck: nee, je bent niet beter beschermd tegen corona na een natuurlijke besmetting In een undercovervideo die viraal gaat zouden Pfizer-medewerkers beweren dat je beter beschermd ben tegen het coronavirus na natuurlijke besmetting dan na vaccinatie. Die bewering werd echter uit zijn context getrokken en klopt niet. De video zelf is gemaakt door de Amerikaanse conservatieve actiegroep Project Veritas.18 
27/10 16u15  Hoe de 'Great Reset' uitgroeide tot een wereldwijd complot Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. Dat de coronapandemie gezorgd heeft voor een toename van complottheorieën is een understatement. Een van de belangrijkste theorieën draait rond het World Economic Forum en zijn stichter, Klaus Schwab.21 
27/10 15u15  Koloniaal verleden: expert bijzondere Kamercommissie pleit voor herstelbetalingen Het rapport van de tien experten die door de bijzondere Kamercommissie rond het koloniaal verleden zijn aangeduid om de parlementsleden te begeleiden in hun werkzaamheden, is af. Eén experte, kunsthistorica Anne Wetsi Mpoma, pleit daarin onomwonden voor herstelbetalingen.19 
27/10 15u15  Coronablog: 'Situatie in lager onderwijs niet langer houdbaar' (Katholiek Onderwijs) Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.19 
27/10 14u15  Zuhal Demir (N-VA): 'Ga niet naar COP26 zonder extra Vlaamse klimaatmaatregelen' Als de Vlaamse regering de komende dagen geen akkoord kan vinden over bijkomende klimaatmaatregelen, is Vlaams klimaatminister Zuhal Demir niet van plan om naar de VN-klimaatconferentie in Glasgow te gaan. 'Ik ga niet naar de COP26 als er niks uit de bus komt. Anders heb ik daar geen rol te spelen', zo zei ze woensdag in het Vlaams Parlement. De N-VA-minister erkent dat het huidige tempo van broei...19 
27/10 12u15  Expert bijzondere Kamercommissie pleit voor herstelbetalingen Het rapport van de tien experten die door de bijzondere Kamercommissie rond het koloniaal verleden zijn aangeduid om de parlementsleden te begeleiden in hun werkzaamheden, is af. Eén experte, kunsthistorica Anne Wetsi Mpoma, pleit daarin onomwonden voor herstelbetalingen.19 
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
28/10 00u15  Na Union sneuvelen ook Charleroi en STVV in Croky Cup, topploegen stoten opvallend vlot door RC Genk, AA Gent, Eupen, Anderlecht, Club Brugge, Seraing, KV Kortrijk, OH Leuven en Beerschot hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Dat deed ook 1B-ploeg Lommel, dat Charleroi uitschakelde na strafschoppen. Na Union zijn dus enkel Chareroi en STVV uitgeschakeld na een geanimeerd bekeravondje waarin de topploegen met opvallend ruime cijfers de maat namen van hun tegenstanders.29 
28/10 00u15  Twee reanimaties tijdens bekervoetbal: fan onwel in Lier, andere fan stort in elkaar tijdens wedstrijd in Dender Een bewogen avond voor het Belgische bekervoetbal. Tijdens twee afzonderlijke wedstrijden werden fans onwel. Zowel in Lier en als in Dender zakte een persoon in elkaar op de tribunes. Beiden moesten gereanimeerd worden.32 
28/10 00u15  Eden Hazard maakt voor de dertiende (!) keer zijn comeback bij Real Madrid, maar kan de Koninklijke niet aan zege helpen Eden Hazard heeft voor de dertiende (!) keer zijn comeback gemaakt bij Real Madrid. In de competitiewedstrijd tegen Osasuna kreeg hij opnieuw geen basisplaats ten koste van Vinicius, maar onze landgenoot mocht in de 70ste minuut wel invallen. De Rode Duivel kon de Koninklijke echter niet naar de zege leiden. Real bleef in eigen huis steken op 0-0.26 
28/10 00u15  De hond van Studio 100 en de koffie van Peter De Graef: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ Klaasje Meijer, tot voor kort ‘Klaasje van K3’, maakte vanavond haar opwachting in De slimste mens. Mopjes over Studio 100 vielen dus te verwachten, al was het acteur Peter De Graef die met zijn ingestuurd filmpje voor hét moment van de aflevering zorgde.33 
27/10 23u15  Na Union sneuvelen ook Charleroi en STVV in Croky Cup, Gent, Genk, Anderlecht en Club Brugge vlot door RC Genk, AA Gent, Eupen, Anderlecht, Club Brugge, Seraing, KV Kortrijk, OH Leuven en Beerschot hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Dat deed ook 1B-ploeg Lommel, dat Charleroi uitschakelde na strafschoppen.23 
27/10 23u15  Verloren zonen Izquierdo en Dost schieten Club Brugge in Croky Cup voorbij tienkoppig Deinze Een vlotte bekerzege voor Club tegen Deinze, en dat getekend door de Brugse verloren zonen. Izquierdo scoorde voor het eerst sinds zijn terugkeer, oud gediende Dost kietelde Clement met twee goals. Het kansenfestival in Jan Breydel kreeg geen vooroorlogs resultaat door een sterke Deinze-doelman Vandenberghe, die in een schietkraam stond na een vroege rode kaart.23 
27/10 23u15  Bekeravontuur van STVV is al voorbij: Seraing stoot door na verlengingen STVV leek in Seraing een scheve situatie na de rust recht te zetten, maar het liep alsnog mis. Invaller Maziz kegelde de Kanaries in de eerste verlenging onverbiddelijk uit de beker. Twee assists van De Ridder betekenden op het einde van de rit niets: 3-2.19 
27/10 23u15  Lommel bekert verder na mislukte panenka van Guillaume Gillet voor Charleroi Een draak van een wedstrijd, maar Lommel trapte Charleroi wel uit de beker vanop de stip. Guillaume Gillet miste de laatste strafschop schlemielig met een mislukte panenka: 0-1.20 
27/10 23u15  Anderlecht doet de wolven huilen: paars-wit met ervaren team vlot voorbij amateurclub La Louvière Anderlecht bekert vlot verder. Paars-wit schakelde op een sfeervol Tivoli probleemloos La Louvière uit met 1-7 na onder meer twee goals van Zirkzee, Refaelov en Hoedt. Opvallend: Kompany roteerde niet met jonkies als Arnstad of Stroeykens. RSCA nam het zekere voor het onzekere en koos ook tegen dit kleintje voor een ervaren team.20 
27/10 23u15  Beerschot heeft eerste zege beet: Francs Borains voor de bijl in Croky Cup Na 203 dagen heeft Beerschot nog eens een officiële wedstrijd kunnen winnen. De Mannekes wonnen met 0-4 op het veld van amateurclub Francs Borains en zitten bij de laatste 16 in de beker. Een stevige opsteker en een overwinning die door het bestuur in de tribune werd onthaald op high fives en knuffels. De opluchting is groot, al was de prestatie van de Mannekes zeker nog niet op 1A-niveau.21 
27/10 23u15  Oppermachtig AA Gent bekert verder: Buffalo’s hebben geen kind aan Belisia Bilzen Rustige avond voor de Buffalo’s, die op geen enkel moment in de problemen kwamen tegen een moedig maar kansloos Belisia Bilzen. Luc Nilis zag zijn team al na 6 minuten op achterstand komen en vervolgens doorlopend de wet van de sterkste ondergaan. De meegereisde fans lieten het niet aan hun hart komen en genoten van een leuke voetbalavond, terwijl Gent zonder al te grote inspanningen de partij uitspeelde: 4-0.21 
27/10 22u15  MULTILIVE CROKY CUP. Verlengingen voor STVV, Kortrijk en Charleroi, Anderlecht op voorsprong en Club tegen tien man Niet minder dan tien bekerwedstrijden staan er vanavond op het programma. En niet minder dan tien bekerwedstrijden zullen er in deze live verslaan worden. Stunt Luc Nilis bij AA Gent? En laten Anderlecht en Club Brugge geen steken vallen? Volg het een hele avond lang live.22 
27/10 22u15  Gent en Genk houden doelpuntenkermis in Croky Cup, ook Eupen zeker van volgende ronde RC Genk, AA Gent en Eupen hebben zicht geplaatst voor de 1/8ste finales van de Croky Cup.22 
27/10 22u15  Weer prijs: La Louvière-Anderlecht meteen stilgelegd door rookbommen La Louvière-Anderlecht, een wedstrijd in de 1/16de finales van de Croky Cup, werd al na een minuut stilgelegd nadat de thuissupporters rookbommen op het veld hadden gegooid. Door de rook was het zicht te beperkt en scheidsrechter Van Damme legde de wedstrijd even stil. Na een paar minuten kon de wedstrijd worden hervat.22 
27/10 22u15  Assistent van Alec Baldwin geeft toe wapen net voor dodelijke schietincident niet goed gecontroleerd te hebben De assistent-regisseur van Alec Baldwin op de filmset van Rust heeft toegegeven aan de politie dat hij het wapen waarmee de acteur het fatale schot vorige week afvuurde, niet voldoende gecontroleerd heeft. Hij keek slechts drie van de vijf kamers na. Wellicht zat in een van die andere twee de echte kogel.21 
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
28/10 13u15  LIVE. Gemeente Zwijndrecht stelt 3M in gebreke en vraagt Vlaamse steun na opzienbarend PFOS-onderzoek Het gemeentebestuur van Zwijndrecht stelt chemiebedrijf 3M in gebreke in het kader van de PFOS-vervuiling. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie. Zwijndrecht vraagt ook aan de Vlaamse overheid om enerzijds alle inwoners van de gemeente de kans te geven een bloedonderzoek te ondergaan en anderzijds een financiële compensatie te voorzien voor de kosten die de gemeente moet maken om de PFOS-crisis te doorstaan. Volg hier live de persconferentie.
28/10 13u15  Kunstwerken fleuren de Herentalsebaan op Kunstenaar Maarten Schaubroeck heeft twee parkings op de Herentalsebaan in Deurne onder handen genomen. Met stalen kunstwerken en muurschilderingen zet hij de winkelstraat extra in de kijker. De handelaars pakken tegelijkertijd uit met een wedstrijd met een prijzenpot van in totaal 2500 euro.
28/10 13u15  Marathonloper Bashir Abdi beloont topjaar met Nationale Trofee voor Sportverdienste Bashir Abdi heeft donderdag in het stadhuis van Brussel de 93e Nationale Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een atleet slechts eenmaal kan winnen in zijn carrière, mogen ontvangen. De 32-jarige Belg van Somalische afkomst schitterde dit jaar met een bronzen medaille op de marathon op de Olympische Spelen.
28/10 13u15  Waarom te veel slaap slecht is voor je gezondheid Een barslecht, kort nachtje achter de rug? Troost je, want te veel slaap is niet goed voor je gezondheid. Vooral ouderen zouden er nadelen van ondervinden. Dat bewijst een nieuw wetenschappelijk onderzoek aan de Washington University School of Medicine.
28/10 13u15  Geen verhoogde PFAS-waarden in de omgeving van schooltje gevonden: “Enkel de brandweerkazerne moet worden gesaneerd” Het stadsbestuur kreeg de definitieve resultaten van de onderzoeken naar de aanwezigheid van PFAS in en rond de brandweerkazerne. Die resultaten zijn gunstig. Enkel de site van de kazerne zelf moet worden gesaneerd.
28/10 13u15  Unizo bedankt klanten en handelaars met Winkelhierlied ‘Goeiedag, dankuwel en tot ziens’ Unizo heeft donderdag het Winkelhierlied ‘Goeiedag, dankuwel en tot ziens’ voorgesteld in Mol. Het lied van Ronny Mosuse bedankt niet alleen klanten en handelaars, maar benadrukt ook het belang van lokaal shoppen.
28/10 13u15  Brussel en Wallonië donkerrood op Europese coronakaart: ook steeds meer andere landen kleuren rood De stijgende coronacijfers hebben zijn weerslag op de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie (ECDC). Steeds meer landen kleuren oranje of rood. In ons land zijn Brussel en Wallonië zelfs donkerrood geworden. Het enige groen valt nog te bespeuren in regio’s in Italië en Spanje.
28/10 13u15  Geert Molenberghs stelt zich vragen bij nieuwe maatregelen op school: “Als we niets doen, is straks 90 procent van de leerlingen besmet” Terwijl de quarantaineregels op school versoepelen, moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar straks weer een mondmasker dragen op school. Volgens de ene zijn de maatregelen te streng, volgens de andere te laks. “Met deze nieuwe regel maken we onszelf iets wijs.”
28/10 13u15  Zaakvoerder van Movie Fanatic deelt griezeltips: “Horror marcheert, maar er zit ook rommel tussen” Halloween. Sommigen trekken er hun beste griezelkostuum voor aan, anderen beleven het liever op de zetel met een goeie horrorfilm en wat chips of popcorn. Filmfanaat Johan Lemmens van filmspeciaalzaak Movie Fanatic uit Putte mag je bij die tweede categorie rekenen. “Er worden nog fantastische horrorfilms gemaakt, maar er zit ook veel rommel bij”, waarschuwt hij. Daarom laten we ons begeleiden door de kenner.
28/10 13u15  Prijzen swingen de pan uit: inflatie gestegen tot hoogste peil sinds 2008 De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt de FOD Economie. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.
28/10 13u15  Marineau wordt nieuwe hotspot voor vis op Antwerpse Zuid: Het Pakhuis krijgt totale makeover De horecagroep van Wim Van der Borght heeft grote plannen met Het Pakhuis aan de Vlaamsekaai, ook bekend als brouwerij van ‘Den Bangelijke’. De makeover die in volle gang is, vormt het hele gebouw om tot een belevingsplek voor visliefhebbers, van seafood tot zoetwatervis. Ook een winkel hoort bij het totaalconcept. Tom Van Groeningen stapt mee in het project Marineau, en komt deels over van de Brasschaatse feestzaal De Groene Jager.
28/10 13u15  22 straten krijgen trajectcontrole in Bonheiden: dit zijn ze allemaal Vanaf juni volgend jaar worden de trajectcontroles in Bonheiden gaandeweg geïnstalleerd. Naast de bestaande trajectcontrole in de Doornlaarstraat kijkt u in deze straten best uit de doppen.
28/10 13u15  Dankeditie voor de zorg van ‘Night of the Proms’ uitgesteld… door corona Een maand na de aankondiging moet de ‘Dankeditie voor de zorg’ van Night of the Proms alweer uitgesteld worden. “De huidige situatie met stijgende coronacijfers laat hen niet toe om zorgeloos van deze concerten te genieten”, klinkt. Dat terwijl het net de bedoeling was om de Vlaamse zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet tijdens de pandemie.
28/10 13u15  Lingeriezaken zamelen beha’s in voor het goede doel 92 Vlaamse lingeriezaken nemen in november deel aan ‘vrouwen ondersteunen vrouwen’, een inzamelactie van beha’s voor het goede doel. De oude, nog draagbare beha’s krijgen een tweede leven via Wereldmissiehulp, die ze schenkt aan vrouwen die zich geen kwaliteitsvolle beha kunnen veroorloven.
28/10 13u15  Yannis Van de Velde start bij zijn nieuwe ploeg met drie zeges op rij: “Ik voel me al goed thuis in Turnhout” T&T Turnhout van coach Kevin Comyn boekte afgelopen weekend een knappe zege bij Zottegem en zit zo aan drie overwinningen op rij. Vanavond al wacht voor de Turnhoutenaars opnieuw een moeilijke verplaatsing naar Asse-Ternat, een match die enkele weken geleden werd uitgesteld wegens coronabesmettingen bij de tegenstrever.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

42x Als vaccins niet volstaan, hoe moet het dan verder?28/10 01u15 - De Tijd: 01:00 Wordt de actualiteit in het noorden en het zuiden van het land anders bekeken? Die vraag proberen we te beantwoorden in deze kroniek. Elke week kruisen Wim Van de Velden (De Tijd) en Alain Narinx (L’E...
39x Stefanie kocht vorig jaar huis op 750 meter van 3M in Zwijndrecht: "Volgens bodemattest was er geen weet van vervuiling"28/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
33x De hond van Studio 100 en de koffie van Peter De Graef: dit was ‘De slimste mens ter wereld’28/10 00u15 - Het Nieuwsblad: Klaasje Meijer, tot voor kort ‘Klaasje van K3’, maakte vanavond haar opwachting in De slimste mens. Mopjes over Studio 100 vielen dus te verwachten, al was het acteur Peter De Graef die met zijn ingestuurd filmpje voor hét moment van de aflevering zorgde.
32x Wat nu, Ronald Koeman? Barcelona verliest weer28/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Barcelona blijft op de sukkel. Na de verloren clasico thuis tegen Real Madrid ging het woensdagavond met 1-0 voor de bijl bij Rayo Vallecano.
32x Twee reanimaties tijdens bekervoetbal: fan onwel in Lier, andere fan stort in elkaar tijdens wedstrijd in Dender28/10 00u15 - Het Nieuwsblad: Een bewogen avond voor het Belgische bekervoetbal. Tijdens twee afzonderlijke wedstrijden werden fans onwel. Zowel in Lier en als in Dender zakte een persoon in elkaar op de tribunes. Beiden moesten gereanimeerd worden.
29x Eden Hazard maakt voor de dertiende (!) keer zijn comeback bij Real Madrid, maar kan de Koninklijke niet aan zege helpen28/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Eden Hazard heeft voor de dertiende (!) keer zijn comeback gemaakt bij Real Madrid. In de competitiewedstrijd tegen Osasuna kreeg hij opnieuw geen basisplaats ten koste van Vinicius, maar onze landgenoot mocht in de 70ste minuut wel invallen. De Rode Duivel kon de Koninklijke echter niet naar de zege leiden. Real bleef in eigen huis steken op 0-0.
29x Lara Salden stoot door in dubbelspel in Poitiers28/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Lara Salden heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Franse Poitiers (hardcourt/80.000 dollar).
29x Na Union sneuvelen ook Charleroi en STVV in Croky Cup, topploegen stoten opvallend vlot door28/10 00u15 - Het Nieuwsblad: RC Genk, AA Gent, Eupen, Anderlecht, Club Brugge, Seraing, KV Kortrijk, OH Leuven en Beerschot hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Dat deed ook 1B-ploeg Lommel, dat Charleroi uitschakelde na strafschoppen. Na Union zijn dus enkel Chareroi en STVV uitgeschakeld na een geanimeerd bekeravondje waarin de topploegen met opvallend ruime cijfers de maat namen van hun tegenstanders.
28x Nieuw politieteam in strijd tegen transmigranten: gsm van slachtoffer moet smokkelbaas verraden28/10 06u15 - Het Laatste Nieuws: Zelf verklappen ze doorgaans niet wie hen voor grof geld op een bootje stak. Vaak kennen ze ook niet eens de naam van de smokkelbaas. Een nieuw politieteam gaat daarom voortaan systematisch de gsm’s van slachtoffers van mensensmokkelaars binnenstebuiten keren. Gisteren belden er nog 24 transmigranten smekend om hulp van op een rubberbootje veertig kilometer diep in zee. Da’s al zeker één telefoon die het netwerk kan verraden.
28x B-ploeg van Eupen schakelt Dender uit na lucky goal28/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Dender kieperde in de vorige ronde Waasland Beveren uit de beker, maar Eupen bleek een maatje te groot. Na een lucky goal snelden de Oostkantonners op cruise control naar de volgende ronde.

Statistieken

Artikels:
35258
Gelezen:
12474
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2021 Naar boven